PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Αεροδυναμικοί θόρυβοι μετά τα 150Km/h...

Paladin - Κυρ 26 Μάρ 2006, 13:51:12
Θέμα δημοσίευσης: Αεροδυναμικοί θόρυβοι μετά τα 150Km/h...
Παιδιά γειά σας. Απευθύνομαι σε όλους και θα ήθελα να μου πείτε αν με ταχύτητα 150Km/h (και άνω) ακούτε αεροδυναμικούς θορύβους στο pug σας. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό διορθώνεται και αν ναι, πως; Θα βελτιωθεί η κατάσταση με την τοποθέτηση αεροτομής; Συγνώμη αν σας κούρασα. Περιμένω τα φώτα σας...
brz20 - Κυρ 26 Μάρ 2006, 17:28:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι πολυ φυσικο να ακουγονται ηχοι απο τον αερα μετα τα 150 χ.α.ω!!!!
Μη σου πω οτι ακους περισσοτερο τον αερα παρα την μηχανη.Θα ηταν πολυ καλο να διορθωνεται αλλα ειναι φυσικα αδυνατον.Οσο υπαρχει αερας θα ακουμε θορυβους.Δεν θα υπαρξει διαφορα με την τοθετηση αεροτομης.Το ιδιο πραγμα ειναι.
shiba - Κυρ 26 Μάρ 2006, 19:23:40
Θέμα δημοσίευσης:
στο cc μου εγω δεν εχω ακουσει τιποτα θορυβουσ εκτοσ των ελαχιστων τριγμων...στου πατερα μ το xs ακουσα και εγω θορυβο καπου εκει στα 150..αν μπειτε σε yaris απλα θα κουφαθειτε Wink
volvos - Κυρ 26 Μάρ 2006, 20:20:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ωπα βαστα.....
το θορυβο ακους?
αν βαλεις 4η ή νεκρα ειναι ο ιδιος?
μηπως ακουγεται σα θορυβος κυλισης?

υ.γ η αεροτομη δεν εχει σχεση με θορυβους.μη σου πω οτι μπορει να προκαλει και περισσοτερους αν δεν ειναι εργοστασιακη και σωστα μελετημενη-τοποθετημενη
brz20 - Κυρ 26 Μάρ 2006, 22:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
Σε τετοιες ταχυτητες ειναι πολυ λογικο.Οταν πηγαινα με 170-190 στην εθνικη ακουγα εναν θορυβο απο τους τροχους και τον αερα.Οχι τοσο εντονα απο τον αερα.Αυτο το καταλαβαινεις οταν αλλαζεις ασφαλτο.Αν πας απο κακης ποιοτητας σε πολυ καλης τοτε δεν ακους τιποτα.
Paladin - Δευ 27 Μάρ 2006, 01:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, δεν εννοώ θόρυβο κύλισης. Εννοώ αεροδυναμικούς θορύβους (σαν σφύριγμα περίπου). Το έθεσα σαν προβληματισμό, διότι τέτοιο πρόβλημα δεν είχα στο προηγούμανο αυτοκίνητό μου (Renault Clio 1,2 1995) ούτε όποτε οδηγώ ένα Saxo που έχει ο αδερφός μου με τέτοιες ταχύτητες (150 και άνω). Το θέμα είναι αν το έχει μόνο το δικό μου 206 και αν αυτό διορθώνεται. Θα παρακαλούσα αν κάποιος το είχε και κατάφερε με κάποιον τρόπο να το διορθώσει να μας πει τον τρόπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας...
Stevon - Δευ 27 Μάρ 2006, 10:25:19
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου εγώ προσωπικά ακούω κάποιους στροβιλισμούς μετά τα 195χλμ(τίς λίγες φορές που το έχω ζορίσει σε τελική) και αυτοί βέβαια ελάχιστοι...
Επίσης δέν μας είπες απο πού προέρχονται...π.χ καθρέπτες , υαλοκ/ρες,παράθυρα?? Question
bob - Δευ 27 Μάρ 2006, 11:51:26
Θέμα δημοσίευσης:
To αυτοκινητο σου ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ εργοστασιακο ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ?
Rolling eyes
brz20 - Δευ 27 Μάρ 2006, 12:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που λεει ο bob ειναι μια πολυ καλη ερωτηση.Μπορει αν εχεις φορεσει εναν προφυλακτηρα να μην εχει κατσει σωστα και να συντονιζετε.Εχει συμβει πολλες φορες.
Αν παντως ειναι σαν σφηριγμα δωσε βαση στα παραθυρα.Ισως καποιο λαστιχο ειναι η αιτια του θορυβου.
gianic - Δευ 27 Μάρ 2006, 12:30:46
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως εχω την εντυπωση οτι μου ακουγεται θορυβος του αερα απ την κολώνα του οδηγου...
CC-Gio - Δευ 27 Μάρ 2006, 13:18:24
Θέμα δημοσίευσης:
Για να ακους σφυριγμα...πρεπει να εξεχει κατι (πλαστικο,τσιμουχα,....) απο την αεροδυναμικη σχεδιαση του αυτοκινητου!

Τωρα αν ακους τον αερα,γιατι στα 150 η πιεση του αερα δεν ειναι μικρη,ειναι φυσιολογικο(οχι να κουφενεσαι κιολας) Wink
DimiP - Δευ 27 Μάρ 2006, 21:23:40
Θέμα δημοσίευσης:
ενα περιεργο σφυριγμα ακουω κιεγω μετα τα 120χλμ ομως.
στην αρχη δεν εδωσα σημασια αλλα αυτο επιμενει.
το παραξενο ειναι οτι παλια δεν το εκανε , εχει εμφανιστει τον τελευταιο χρονο.
εψαξα και κοιταξα οτι μπορουσα να τσεκαρω (εκλεισα αεραγωγους, παραθυρα κ.λ.π) αλλα ο θορυβος εκει.
μαλλον ειναι αεροδυναμικο το σφυριγμα τελικα.
αλλα γιατι δεν το εκανε και περισυ η πριν 2-3-4 χρονια;
Paladin - Τρι 28 Μάρ 2006, 01:07:54
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον. Το αυτοκίνητό μου είναι εντελώς ''μαμά'' (εσωτερικά και εξωτερικά) Crying or Very sad . Τώρα, οι θόρυβοι προέρχονται νομίζω από τις κολώνες του παρμπρίζ και από μπροστά (καπό, κινητήρα). Δεν μπορώ να σας το περιγράψω καλυτερα.Θα ήθελα πάντως να πάω με κάποιον από εσάς μια βόλτα (όχι στο ΓΕΡΜΑΝΟ Very happy ) για να δούμε μαζί τι παίζει. Την Τετάρτη θα κατέβω Αθήνα και θα σας πω περισσότερα από το ταξίδι που θα κάνω...
Kouzman - Τρι 28 Μάρ 2006, 07:40:02
Θέμα δημοσίευσης:
να σου πω την αληθεια ποτε δεν θυμαμαι το αμαξι να κανει αεροδυναμικους θορυβους μιας και απο την αρχη της ζωης του ξεκινησε με Κ+Ν φιλτρο... κοινως ακουγαμε μονο αυτο...

που να δεις τωρα με τα ADVAN τι γινεται... Ακουγεται λες και εχει dog σασμαν... Razz Razz Razz
MEMsound - Τρι 28 Μάρ 2006, 09:08:04
Θέμα δημοσίευσης:
Paladin έγραψε:
... Την Τετάρτη θα κατέβω Αθήνα και θα σας πω περισσότερα από το ταξίδι που θα κάνω...
Αν είσαι Πέμπτη βράδυ Αθήνα να περάσεις από την Λέσχη.

Kouzman έγραψε:
...που να δεις τωρα με τα ADVAN τι γινεται... Ακουγεται λες και εχει dog σασμαν... Razz Razz Razz

...γα** τους θορύβους... Cool Cool
brz20 - Τρι 28 Μάρ 2006, 13:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μακαρι να μπορουσα να ανεβω και εγω για μια βολτιτσα.Μαλλον θα το κανονισω οταν θα ανεβαινω για πασχα να περασω.
Paladin - Τρι 28 Μάρ 2006, 13:45:12
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Paladin έγραψε:
... Την Τετάρτη θα κατέβω Αθήνα και θα σας πω περισσότερα από το ταξίδι που θα κάνω...
Αν είσαι Πέμπτη βράδυ Αθήνα να περάσεις από την Λέσχη.

Θα είμαι Πέμπτη βράδυ Αθήνα. Επειδή όμως είμαι ''νέος'' και δεν ξέρω που είναι η λέσχη, πες μου διεύθυνση (sorry για το off topic).
MEMsound - Τρι 28 Μάρ 2006, 16:09:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δες εδώ Arrow http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=136969#136969 που είναι είναι η Λέσχη μας Wink Wink
dimdil - Τρι 28 Μάρ 2006, 16:18:48
Θέμα δημοσίευσης:
τωρα μπορει να φαω και Splat αλλα να ξερεις οτι και ενα χιλιοστο να μην εχει κλεισει το τζαμι να εχει πατησει δηλαδη καλα στην τσιμουχα γινεται της π.....ς Twisted evil το εχω παθει και σε αλλο αμαξι Embarassed Embarassed
kanelj - Τρι 28 Μάρ 2006, 16:40:50
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
Εγω παντως εχω την εντυπωση οτι μου ακουγεται θορυβος του αερα απ την κολώνα του οδηγου...

Ειρωνικα το ειπες αυτο ή το εννοουσες?!?!?!
Rolling eyes
Γιατι αν το εννοουσες θελω να μου εξηγησεις αν μπορεις,που το καταλαβες Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Laughing Laughing
bakclima - Τρι 28 Μάρ 2006, 17:29:03
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα στα 238χ.α.ω. ακουω ενα σφυριγμα αλλα ειναι απο το φυλτρο γυρης γιατι μολις το εβγαλα και τα ξαναεπιασα δεν το εκανε, το ξαναεφαλα και το ξαναεκανε Wink
MEMsound - Τρι 28 Μάρ 2006, 17:33:00
Θέμα δημοσίευσης:
εεεεεε Γιώργο..
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ κι συ με τα 238..... Twisted evil

~225 έπιασα και χτύπησε κόφτης 5ης...
Twisted evil Laughing Laughing Laughing

Δεν θυμάμαι αν ακουγόταν κάποιος θόρυβος... όλο και κάτι θα ακουγόταν... Rolling eyes
Είχα συγκεντρωθεί στην προπορευόμενη ML... Laughing
DimiP - Τρι 28 Μάρ 2006, 18:49:26
Θέμα δημοσίευσης:
ναι
κι εμενα στα 627χλμ/ω σαν κατι να ακουγεται.
πρεπει να ειναι η κεραια που συντονιζεται και ταλαντευεται. Cool
ρε μας δουλευετε;Surprised Surprised
η παιζετε με τον πονο μας;
και στο κατω κατω δεν νομιζω να υπαρχει καπου στο Ελληνικο εθνικο δικτυο οριο ταχυτητας 240χλμ/ωρα Twisted evil
bob - Τρι 28 Μάρ 2006, 19:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ν
και στο κατω κατω δεν νομιζω να υπαρχει καπου στο Ελληνικο εθνικο δικτυο οριο ταχυτητας 240χλμ/ωρα Twisted evil

ουτε 150 νομιζω Rolling eyes

θα βαλω ρουλεμαν στις ροδες να γραψει 300!!

φιλε μου με τους θορυβους εχεις μπει σε αλλο ιδιο μοντελο να δεις μηπως κανει και εκεινο κατι παρομοιο?? Rolling eyes
gianic - Τρι 28 Μάρ 2006, 20:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
gianic έγραψε:

Ειρωνικα το ειπες αυτο ή το εννοουσες?!?!?!
Rolling eyes
Γιατι αν το εννοουσες θελω να μου εξηγησεις αν μπορεις,που το καταλαβες Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Laughing Laughing

Δοξα το "αυγο" (πανουσης) τ αυτακια μου δουλευουν σωστα.

Λες και ειμαι ο μονος που ειπε για θορυβο απ την κολωνα του παμπριζ .
Κατ αρχας απο κει ερχετα ο θορυβος και σε προκαλω να ρθεις να το ακουσεις .

Εχεις μπει σε cc ? Εχεις δει ποσα κιλα λαστιχο εχουμε στο αμαξι ;
Προφανως ειναι καποιο λαστιχο αλλα ερχεται απ τη μερια της κολωνας...
Paladin - Τρι 28 Μάρ 2006, 20:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
Κανένας άλλος κάτοχος 206 ακούει αεροδυναμικούς θορύβους στα 150+Km/h ή είμαι ο μόνος Sad ; Αν ναι, κατάφερε να το διορθώσει;;;
gianic - Τρι 28 Μάρ 2006, 20:40:45
Θέμα δημοσίευσης:
Paladin έγραψε:
Κανένας άλλος κάτοχος 206 ακούει αεροδυναμικούς θορύβους στα 150+Km/h ή είμαι ο μόνος Sad ; Αν ναι, κατάφερε να το διορθώσει;;;

ρε συ μηπως δεν κανει καλη επαφη κανα φτερο ;

μηπως εχει πολλα μποφορ οταν ταξιδευεις ;
Paladin - Τρι 28 Μάρ 2006, 20:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
Paladin έγραψε:

ρε συ μηπως δεν κανει καλη επαφη κανα φτερο ;

μηπως εχει πολλα μποφορ οταν ταξιδευεις ;

Δε νομίζω ρε Γιάννη... Αυτό με τα μποφόρ το σκέφτηκα, αλλά έχω κάνει αρκετές δοκιμές (με και χωρίς μποφόρ). Απλά αν έχει και μποφόρ, ακούγεται πιο έντονα και από πιο χαμηλές ταχύτητες.
gianic - Τρι 28 Μάρ 2006, 21:08:58
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως να του ριχνες ενα καλο πλυσιμο και μετα κερωμα ;
αστειευομαι ! Laughing

Κοιτα τα αμαξια μας δεν ειναι grand touring . Eιναι αυτοκινητα πολης .

Φυσικα και στο ταξιδι τα καταφερνουν μια χαρα , αλλα δεν ειναι και το φορτε τους ... Στη μια ωρα ταξιδου με πιανει η μεση μου εμενα προσωπικα.

Βαλε μουσικουλα οταν ταξιδευεις οπως κι εγω και δεν νομιζω να ακους τιποτα Wink Wink Wink
Tomcat - Τρι 28 Μάρ 2006, 22:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Paladin έγραψε:

Εμένα μου κάνει ....ένα aεροδυναμικό θόρυβο..στα 1500+.....αλλά μάλλον πρέπει να είναι το Sonic Boom!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Το ποιό πιθανό είναι ο θόρυβος να προέρχεται από τα λάστιχα.........

Επίσης έχεις αλλάξει ζάντες.???..μήπως το offset τους βγάζεις τους τροχούς εκτός θόλων.....???? (Μια ιδέα ...... μόνο..)
brz20 - Τετ 29 Μάρ 2006, 01:47:43
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
μηπως να του ριχνες ενα καλο πλυσιμο και μετα κερωμα ;
αστειευομαι ! Laughing

Κοιτα τα αμαξια μας δεν ειναι grand touring . Eιναι αυτοκινητα πολης .

Φυσικα και στο ταξιδι τα καταφερνουν μια χαρα , αλλα δεν ειναι και το φορτε τους ... Στη μια ωρα ταξιδου με πιανει η μεση μου εμενα προσωπικα.

Βαλε μουσικουλα οταν ταξιδευεις οπως κι εγω και δεν νομιζω να ακους τιποτα Wink Wink Wink

Τι του λετε του ανθρωπου ρε σεις?
Εγω λεω οτι ειναι απο λαστιχο η δουλεια.Κανε εναν ελενχο σε ενα συνεργιο.Ο μαστορας μπορει να καταλαβει
brz20 - Τετ 29 Μάρ 2006, 11:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει να ερχετε μεταξυ οροφης και παρμπριζ.Χωρις να το ξερω το αμαξι.
netblaster - Παρ 31 Μάρ 2006, 00:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
Θυμαμαι στην Xantia που ειχαμε οταν επιανε 160Km/h και πανω ακουγοταν ενα σφυριγμα, οπως περιπου το περιγραφεις κεσυ!!! Δεν ειχαμε δωσει σημασια, αλλα μετα απο ενα service που αλλαξαν τις τσιμουχες στα σημεια που "εφαπτονται" οι πορτες με τον ουρανο, δεν ξανακουσαμε κανεναν θορυβο!!!

Απο κατι τετοιο πιστευω κεγω οτι προερχεται ο θορυβος!!! Wink
Paladin - Παρ 31 Μάρ 2006, 02:33:06
Θέμα δημοσίευσης:
Thanx Γιώργο. Θα το έχω υπ' όψην μου... Wink
zafeirop - Παρ 31 Μάρ 2006, 02:44:40
Θέμα δημοσίευσης:
Paladin έγραψε:
Thanx Γιώργο. Θα το έχω υπ' όψην μου... Wink

Για να πω και γω το μακρύ μου, είχα πρόβλημα στην πόρτα του οδηγού, μου την είχε αρπάξει ο αέρας ενώ την άνοιγα και χρειάστηκε ρεγουλάρισμα ο μεντεσές.

Από τότε, ακούω ένα ελαφρύ θρόισμα από την πλευρά της κολώνας του οδηγού από τα 70-80 Km/h και άνω.

Τσέκαρε και τις πόρτες σου λοιπόν. Μήπως μετά από κανά τρακάρισμα-βάψιμο δε τοποθετήθηκαν σωστά, λέμε τώρα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες