PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα A/C

STELIOS - Παρ 24 Μάρ 2006, 12:33:31
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα A/C
Χθες που ειχε και ωραιο καιρο εβαλα για πρωτη φορα μετα απο μηνες το A/C. Ομως τιποτα.... Το λαμπακι διπλα στο διακοπτη αναβε κανονικα αλλα δεν εβγαζε κρυο αερα. Μαλιστα το αφισα να δουλευει για κανα 20 λεπτο αλλα τιποτα. Επεισης παρατηρησα οτι αν ειμα ακινητος και εχω ρελαντι, οταν αναβω το A/C δεν κανει την στιγμιαια αυξομιωση το στροφομετρο. Θημαμαι παντα το εκανε αυτο οταν εμπαινε σε λειτουργεια το κομπρεσσερ του A/C, τωρα τιποτα.... Βοηθεια !!! (Αργυρη ????)
Touristas - Παρ 24 Μάρ 2006, 15:39:07
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι απλό ……. Razz Δεν έχει φρεον , που σημαίνει ότι κάπου έχει διαρροή Smile
netblaster - Παρ 24 Μάρ 2006, 18:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι απαραιτητα διαρροη??? Εχω ακουσει οτι αν δεν δουλευεις το Α/C μια δυο φορες το μηνα χανει το φρεον!!! Περιεργο λογω κλειστου κυκλωματος, αλλα τοχω παρατηρησει οτι γινεται!!!
brz20 - Σαβ 25 Μάρ 2006, 02:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω εχω ακουσει κατι τετοιο.Παντως το σιγουρο ειναι οτι πας για φρεον.Εκτος και αν εχει γινει καμια βλαβη μεταξυ A/C και στροφαλου.Καποιος ιμαντας ισως.Δεν ειμαι και σιγουρος.Μην αρχισετε τις ντοματες.
Touristas - Δευ 27 Μάρ 2006, 07:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού το λέτε και μόνοι σας ότι είναι κλειστό κύκλωμα άρα πως γίνεται να θέλει φρέον?
Πολύ απλά γιατί έχει διαρροή από κάπου. Wink
Επίσης αυτό που λένε ότι χάνει επειδή δεν το δουλεύεις δεν στέκει γιατί όπως είπα και πιο πάνω είναι ένα κλειστό κύκλωμα.
netblaster - Δευ 27 Μάρ 2006, 11:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη, οταν δεν το δουλευεις το a/c για αρκετο διαστημα ειναι περισσοτερες οι πιθανοτητες να παρουσιαστει διαρροη???
STELIOS - Δευ 27 Μάρ 2006, 11:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αργυρη, πoια ειναι τα πιθανα σημεια που μπορει να εχει διαροη ? Απο που να ξεκινησω να κοιταω ?
Επισης ΑΝ υποθετικα δεν ειναι διαροη, τι αλλο θα μπορουσε να ειναι το προβλημα ?
Touristas - Τρι 28 Μάρ 2006, 09:26:24
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Δηλαδη, οταν δεν το δουλευεις το a/c για αρκετο διαστημα ειναι περισσοτερες οι πιθανοτητες να παρουσιαστει διαρροη???

Όσο και αν το αφήσεις εκτός λειτουργίας δεν θα χάσει το φρέον με την προϋπόθεση ότι δεν έχει κάποια διαρροή.

STELIOS έγραψε:
Αργυρη, πoια ειναι τα πιθανα σημεια που μπορει να εχει διαροη ? Απο που να ξεκινησω να κοιταω ?
Επισης ΑΝ υποθετικα δεν ειναι διαροη, τι αλλο θα μπορουσε να ειναι το προβλημα ?

Ξεκινάς από τις ενώσεις μήπως χάνει από εκεί , μετά το φίλτρο κάνεις και έναν έλεγχο στο ψυγείο και βλέπεις.
Εάν δεν έχει εμφανές σημάδι θα χρειαστεί υγρό εντοπισμού διαρροών.
bakclima - Τρι 28 Μάρ 2006, 17:48:51
Θέμα δημοσίευσης:
σωστα λεει ο Αργυρης ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ!!! αστο και 50 χρονια χωρις να το δουλεψει (το ιδιο συμβαινει στα κλιματιστικα που εχουμε στο σπιτι μας και στα ψυγεια μας) κοιταξε καλα μην εχει περισσοτερες διαρροες απο μια, αν δεν εντοπισεις τιποτα θα σου ριξουν μεσα στο κυκλωμα φωσφορο και θα στο πρεσσαρουν με φρεον και εκει που εχεις διαρροη θα κιτρινισει ή θα πρασινισει βεβαια η τεχνολογια προχωρα και μπορουν να σου βρουν τη διαρροη με υπερυθρες ακτινες, οπως και με σαποναδα και με λυχνια Χϊλαντ που ειναι πιο απαρχαιομενες μεθοδοι. (Αυτα για την ιστορια)
STELIOS - Τρι 28 Μάρ 2006, 20:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε δε πα'να τη βρουνε και με καρτες ταρο (τη διαρροη), εμενα με νοιαζει να εχω δροσια το καλοκαιρι... Laughing

Και ξαναρωτω, υπαρχει περιπτωση (εστω και μικρη) να ειναι κατι αλλο εκτως απο διαρροη ???
bakclima - Τετ 29 Μάρ 2006, 15:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
99,9% δεν εχει υγρα
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες