Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και για το ενδιαφέρον σας. Τα πράγματα έχουν ως εξής: το πρόβλημα ξεκινάει λίγο μετά το ξεκίνημα και πιο συγκεκριμένα μόλις η θερμοκρασία εγγίσει τους 55-56 βαθμούς. Τότε εάν είμαι σε πορεία το αυτοκίνητο γονατίζει και δεν μπορεί να ανεβάσει στροφές, εάν δε είμαι σε στάση αρχίζει ένα κλιμακωτό ανέβασμα μέχρι περίπου τις 4000 στροφές, τις κρατάει εκεί για λίγο και κατόπιν τις κατεβάζει κλιμακωτά και μετά ξανά από την αρχή. Αν κατά τη διάρκεια που κάνει τα παραπάνω πατήσω το γκάζι, σβήνει και θέλει λίγο χρόνο μέχρι να ξαναπάρει. Όταν όμως η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 62-63 βαθμούς, το αυτοκίνητο πηγαίνει άψογα. Και αντίστροφα, όταν ανεβαίνω ένα βουνό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν όμως αρχίσει η κάθοδος και πέσει η θερμοκρασία στους 62-63 βαθμούς, τότε αρχίζει πάλι το πρόβλημα. Αυτό δεν παρουσιάζεται μόνο σε μένα, αλλά και σε αρκετούς γνωστούς μου, με διαφορετικές αντιμετωπίσεις από τα συνεργεία. Στο δικό μου έχω βάλει μόνο καινούριο βηματικό μοτερ ριλαντί. Μου παρουσιάστηκε πριν 3 μήνες και από τότε δεν έχω ακούσει κάποια σίγουρη λύση. Αναφέρατε επίσης ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ανά κατηγορία οχήματος. Μπορεί να γραφεί ανά κατηγορία και η λύση ώστε να μην ταλαιπωρούνται μάταια αρκετοί αγαπητοί φίλοι? |