PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Τι με εκνευρίζει αφάνταστα στην οδήγηση υπό βροχή

chatasos - Παρ 13 Δεκ 2002, 22:32:28
Θέμα δημοσίευσης: Τι με εκνευρίζει αφάνταστα στην οδήγηση υπό βροχή
Τι με εκνευρίζει αφάνταστα στην οδήγηση υπό βροχή:

1. Οι τύποι στο αντίθετο ρεύμα που περνούν με όλη τους τη φόρα από την γούβα-λίμνη αδιαφορώντας αν τα νερά θα καταλήξουν στο παμπρίζ σου ή ακόμα χειρότερα πάνω σου (αν ατύχησες να οδηγείς μηχανή!)

2. Οι τύποι που, μόλις δουν τις πρώτες σταγόνες, συναγωνίζονται σε ταχύτητα τις χελώνες - και θα κατέβαινα να έσμπρωχνα αλλά είναι κι αυτή η ρημάδα η βροχή...

3. Οι οδηγοί που αρνούνται να ανάψουν τα φώτα τους αν δεν πιάσει δέκα το βράδυ - για να μην χαλάνε μπαταρία;

4. Οι τύποι που, με το που θα αρχίσει να ψιχαλίζει, θα την αράξουν στην αριστερή λωρίδα - για καλό και για κακό!

5. Οι τύποι που, παρόλη την καταιγίδα, επιμένουν να πάνε με 290 χ/ω και σου αναβοσβήνουν επίμονα τα φώτα - ακόμα κι όταν είναι προφανές ότι δεν μπορείς να καβαλήσεις τη μπροστινή σου νταλίκα...

6. Τα παπάκια που επιμένουν να χώνονται με κάτι εκπληκτικές σφήνες μπροστά σου χωρίς να υπολογίσουν ότι για να φρενάρεις θέλεις σαφώς περισσότερο χρόνο - αν δεν θέλεις να σταματήσεις στον μπροστινό σου.

7α. Οι κωλόδρομοι που, αν και φτιάχτηκαν πέρσι, φέτος ανεβάζουν την Λίμνη των Κύκνων - τελικά το κωπηλατοδρόμιο θα γίνει στην Μεσογείων;

7β. Η ρημάδα η Μαλακάσα που είναι... όπως είναι γύρω στην 5ετία - ρε παιδιά, αν είναι να φτιαχτεί πιο γρήγορα, δεν χτίζετε στην άσφαλτο την γυναίκα του αρχιμάστορα; Δεν θα'χει αντίρρηση ο αρχιμάστορας...

8. Οι λακούβες που γεμίζουν νερό και αδυνατείς να διαπιστώσεις το βάθος τους - μέχρι να ακούσεις τον χαρακτηριστικό θόρυβο της ζάντας.

9. Τα φανάρια που σταματάνε να δουλεύουν - τι διάολο, δεν είναι αδιάβροχα;

10. Οι οδηγοί του Σαββατοκύριακου που, λες και είναι σαλιγκάρια, βγαίνουν για τσάρκα ακόμα είναι μυστήριο που σκ**ά πηγαίνουν.

11. Το ερώτημα που με βασανίζει καιρό τώρα: τελικά στη βροχή δουλεύουν τα ραντάρ ταχύτητας της τροχαίας ή όχι; - κάτι που έχει να κάνει με τους υαλοκαθαριστήρες που κινούνται και ότι δεν πιάνει έτσι το ραντάρ, ισχύει;

12. Το γεγονός ότι βρέχει κι εγώ οδηγώ! Sad

Πηγή : κάπου στο internet....
Alex - Παρ 13 Δεκ 2002, 23:12:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο με αυτους που πανε αργα εγω πιστευω οτι ειναι το πιο εκνευριστικο (σε μενα) .. Και πιο εκνευριστικο ειναι οτι πανε σε ολες τις λωριδες με ιδια ταχυτητα αποκλειωντας σε να κανεις μια σφηνα..

Δεν θελω να το παιξω "γρηγορος" αλλα ειναι γεγονος πως πολυς κοσμος ΣΕΡΝΕΤΑΙ στο δρομο.. Πλησιαζα στη δεξια στροφη στην κηφησιας πριν το κατ (ανοδος) με μια 90αρα και τους εβλεπα μπροστα και φρεναρανε.. (αντε να πηγαιναν με 35-40 το ΠΟΛΥ) Και σκεφτομουν απο μεσα μου "θα χει φαναρι" και οταν εφθασα εκει και ειδα οτι δεν ειχαν τιποτα μπροστα τρελαθηκα.. Λεω απο μεσα μου "εγω σ'αυτη τη στροφη πηγα να σκοτωθω επειδη εφυγα πανω στα νερα. Και ειναι ΑΥΤΟΙ που πανε σαν σαλιγκαρια?.." Τι να πεις..
DimiP - Σαβ 14 Δεκ 2002, 00:41:25
Θέμα δημοσίευσης:
με εκνευριζει αφανταστα το μποτιλιαρισμα και τα χαλασμενα φαναρια που δημιουργειται με το που θα πεσουν 2 σταλες βροχης.
με εκνευριζει που ενω εχω και γ@μ@ τα λαστιχα για βροχη mishellin exalto και δεν θελω αντιρησεις ετσι ; Wink παρ'ολ'αυτα δεν μπορω να κινηθω ταχαιως γιατι φοβαμαι.
με εκνευριζουν οι λακουβες που ειναι πλυμηρισμενες και δεν μπορω να τις δω
με εκνευριζει που δεν εχω θερμαινομενους καθρεφτες ωστε να βλεπω τι μου γινεται.
με εκνευριζει που η βροχη περναει ,στεγνωνει και μου κανει χαλια το καλοπλυμενο μου αυτ/το.
με εκνευριζει αφανταστα που τα πατακια και γεν. το εσωτερικο γινεται κ@λ@ς μετα τις λασπες και τις βρωμιες που κουβαλαω μεσα.
με εκνευριζε που γλυστραγαν τα πεταλια στα βρεγμενα μου παπουτσια αλλα εβαλα sparco μεταλλικες πεταλιερες και δεν γλιστρανε.
GIANNIS206 - Σαβ 14 Δεκ 2002, 00:50:18
Θέμα δημοσίευσης:
εχεισ πολυ δικιο σε αυτα που λεσ και εκνευριζουν και εμενα το ιδιο!μια ερωτηση.οι πεταλιερεσ ειναι και με το μπρατσο μζι οπωσ τα διλιτρα?η μονο εκεινο που ερχετε σε επαφη με το ποδι?τιμη?
DimiP - Σαβ 14 Δεκ 2002, 01:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
εχεισ πολυ δικιο σε αυτα που λεσ και εκνευριζουν και εμενα το ιδιο!μια ερωτηση.οι πεταλιερεσ ειναι και με το μπρατσο μζι οπωσ τα διλιτρα?η μονο εκεινο που ερχετε σε επαφη με το ποδι?τιμη?

Δεν ειναι με το μπρατσο μαζι αλλα μονο το "πελμα".
το μυστικο ειναι οτι ενω ειναι μεταλικες και καποιος θα νομιζε πως θα γλιστρανε πιο πολυ με το νερο , αυτες ειναι "αναγλυφες" εχουν γραμωσεις και κρατανε.
τιμη στην ΟΤΟΜΟΤΟ δεν θυμαμαι ακριβως, αλλα ηταν χαρακτηριστικα φτηνες ..κατι σαν15Ε ας πουμε , μου εκανε εντυπωση ποσο φτηνες ηταν! πιθανων να ηταν και λαθος περασμενες στο computer αλλα ηταν πολυ φθηνες. ριξε μια ματια αν σε ενδιαφερει στην αγορα.
Alex - Σαβ 14 Δεκ 2002, 01:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
Dimip σου προτεινω την "ξυπολητη" οδηγηση για απολυτη αισθηση αλλα και για πρακτικους λογους (πχ βρεμενο παπουτσι). Εγω οδηγαω το 90% της ωρας ξυπολητος εκτος αν φοραω παπουτσι το οποιο ειναι ενα με το ποδι (πχ πάνινα)..
Tomcat - Σαβ 14 Δεκ 2002, 01:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

το μυστικο ειναι οτι ενω ειναι μεταλικες και καποιος θα νομιζε πως θα γλιστρανε πιο πολυ με το νερο , αυτες ειναι "αναγλυφες" εχουν γραμωσεις και κρατανε.
τιμη στην ΟΤΟΜΟΤΟ δεν θυμαμαι ακριβως, αλλα ηταν χαρακτηριστικα φτηνες ..κατι σαν15Ε ας πουμε , μου εκανε εντυπωση ποσο φτηνες ηταν! πιθανων να ηταν και λαθος περασμενες στο computer αλλα ηταν πολυ φθηνες. ριξε μια ματια αν σε ενδιαφερει στην αγορα.

Oι πεταλίερες της SPARCO στην OTOMOTO έχουν 50 Eura!!! Μαζί με τον λεβίε αν θυμάμαι καλά!
Svstouk - Σαβ 14 Δεκ 2002, 01:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Dimip σου προτεινω την "ξυπολητη" οδηγηση για απολυτη αισθηση αλλα και για πρακτικους λογους (πχ βρεμενο παπουτσι). Εγω οδηγαω το 90% της ωρας ξυπολητος εκτος αν φοραω παπουτσι το οποιο ειναι ενα με το ποδι (πχ πάνινα)..

Και τώρα το χειμώνα, ρε παλαβέ;; Shocked Shocked
Miltellas - Σαβ 14 Δεκ 2002, 03:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:

Ε, ΟΧΙ! Shocked Shocked Shocked
ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!
Alex - Σαβ 14 Δεκ 2002, 04:50:03
Θέμα δημοσίευσης:
Svstouk έγραψε:
Alex έγραψε:

Για πολυ μικρα δρομολογια οχι... αν ειναι να μου φαει το βαλε-βγαλε παπουτσι παραπανω ωρα απ'το δρομολογια σωθηκαμε.. Αλλα για καμποσα χιλιομετρα στανταρ.... Εξ'αλλου μετα απο 3-4 λεπτα το αμαξι εχει πιασει ικανοποιητικη θερμοκρασια και δεν με προβληματιζει καθολου.. Αλλα ακομα και στην αρχη δεν με πολυαπασχολει το "κρυο" (εννοειται οτι φοραμε και μια καλτσα ετσι) επειδη προσεχω την οδηγηση...

Παντως απ'οσο εχω συζητησει και με αλλα ατομα δεν ειμαι ο μονος που το κανει...
Miltellas - Σαβ 14 Δεκ 2002, 05:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:

Είναι τρελλοί αυτοί οι... Αθηναίοι! Shocked Laughing
Svstouk - Σαβ 14 Δεκ 2002, 10:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Alex έγραψε:

Είναι τρελλοί αυτοί οι... Αθηναίοι! Shocked Laughing

Κάτσε ρε Σαλονικιέ, γιατί το λες αυτό;

Μπορεί να μην φοράει το παλικάρι παπούτσια, αλλά ΚΑΤΙ φοράει, έστω κάλτσες Shocked Crazy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Byron206 - Σαβ 14 Δεκ 2002, 11:21:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παντα με εκνευριζε και θα με εκνευριζει ειτε σε βροχη ειτε σε στεγνο δρομο κατι η*λ*ι*θ*ι*ο*ι οδηγοι που εχουν παντα τους μπροστα προβολεις αναμενους με αποτελεσμα να κουραζομαι να οδηγω.
Σαν αντιδραση και γω μπαινω μπροστα τους και τους αναβω το προβολεα ομιχλης τον πισω
Svstouk - Σαβ 14 Δεκ 2002, 11:46:31
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έγραψε:
Εμενα παντα με εκνευριζε και θα με εκνευριζει ειτε σε βροχη ειτε σε στεγνο δρομο κατι η*λ*ι*θ*ι*ο*ι οδηγοι που εχουν παντα τους μπροστα προβολεις αναμενους με αποτελεσμα να κουραζομαι να οδηγω.
Σαν αντιδραση και γω μπαινω μπροστα τους και τους αναβω το προβολεα ομιχλης τον πισω

Ξέρω τι εννοείς φίλε μου. Crying or Very sad

Το κακό είναι ότι και το φως ομίχλης να τους ανάψεις, είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ που ούτε που καταλαβαίνουν τίποτα.. Evil
DimiP - Σαβ 14 Δεκ 2002, 16:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Svstouk έγραψε:
Alex έγραψε:

Για πολυ μικρα δρομολογια οχι... αν ειναι να μου φαει το βαλε-βγαλε παπουτσι παραπανω ωρα απ'το δρομολογια σωθηκαμε.. Αλλα για καμποσα χιλιομετρα στανταρ.... Εξ'αλλου μετα απο 3-4 λεπτα το αμαξι εχει πιασει ικανοποιητικη θερμοκρασια και δεν με προβληματιζει καθολου.. Αλλα ακομα και στην αρχη δεν με πολυαπασχολει το "κρυο" (εννοειται οτι φοραμε και μια καλτσα ετσι) επειδη προσεχω την οδηγηση...

ξυπόλητος ε;;;;
χμ... κατι μου μυρισε οταν μπηκα στο αμαξι σου Αλεξ στο Σειριο αλλα ειπα θα ειναι η ιδεα μου και δεν εδωσα σημασια...... Laughing Confused Laughing Confused Laughing Confused Laughing Laughing
DimiP - Σαβ 14 Δεκ 2002, 16:16:46
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
DimiP έγραψε:
GIANNIS206 έγραψε:

Oι πεταλίερες της SPARCO στην OTOMOTO έχουν 50 Eura!!! Μαζί με τον λεβίε αν θυμάμαι καλά!

Οι πεταλιερες της sparco οταν της πηρα εγω χωρις λεβιε η κατι αλλο ειχαν χαρακτηριστικα χαμηλη τιμη (δεν ειμαι σιγουρος -δεν θυμαμαι αλλα κατω απο 20Ε σιγουρα). Πιθανες εξηγησεις: ηταν φτηνα και τωρα ανεβασαν την τιμη η ειχαν λαθος τιμολογησει το προιον τους , παντως τις εβαλα με τη μια (οσο κιαν ειχα αμφιβολιες) οταν ειδα την τιμη.!!!
Αλεξ@νδρος - Σαβ 14 Δεκ 2002, 22:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου αρεσει πολυ να οδηγω οταν βρεχει ιδιως οταν ριχνει καλοκαιρινη καταιγιδα.Αντιθετα με εκνευριζει πολυ οταν σταματησει να βρεχει και αρχιζουν να στεγνωνουν οι δρομοι, το σπρευ απο τα λαστιχα των μπροστινων που ειναι σκετη λασπουρια και σου κανουν τα τζαμια και το αμαξι κ@λο Evil
StAkIS - Κυρ 15 Δεκ 2002, 04:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είμαι μαζοχιστής, αλλά λατρεύω την οδήγηση κάτω από βροχή και όχι μόνο! Τα περισσότερα ταξίδια μου, τα έχω κάνει όταν έβρεχε και ήταν άψογα!

Και ιδιαίτερα τώρα μετά την αλλαγή ζαντολάστιχων...δεν καταλαβαίνω(!) αν βρέχει!!! Wink Cool

Τα Bridgestone Potenza RE720, φημίζονται για το κράτημά τους στον βρεγμένο δρόμο! Καλύτερα και από ότι στον στεγνό! Believe me, το έχω διαπιστώσει αρκετές φορές!! Cool Cool
Miltellas - Κυρ 15 Δεκ 2002, 05:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ξυπόλητος ε;;;;
χμ... κατι μου μυρισε οταν μπηκα στο αμαξι σου Αλεξ στο Σειριο αλλα ειπα θα ειναι η ιδεα μου και δεν εδωσα σημασια...... Laughing Confused Laughing Confused Laughing Confused Laughing Laughing

Laughing ΦΟ Laughing ΒΕ Laughing ΡΟ Laughing
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Laughing Laughing Laughing

StAkIS έγραψε:

Τα Bridgestone Potenza RE720, φημίζονται για το κράτημά τους στον βρεγμένο δρόμο! Καλύτερα και από ότι στον στεγνό! Believe me, το έχω διαπιστώσει αρκετές φορές!!

¶λλη μία απόδειξη ότι όλα τα λάστιχα της ίδιας κατηγορίας είναι το ίδιο καλά παντού... Conti ο ένας, Michelin ο άλλος, Υοkohama ο παράλλος, Pirelli, Toyo, Bridgestone... το ένα καλύτερο από το άλλο!
Επίσης, όλα τα λάστιχα είναι το ίδιο μάπα...

----

Το μεγάλο πρόβλημα κατά την οδήγηση στην βροχή είναι ότι τα πάντα γίνονται χειρότερα. Ο καιρός, η ορατότητα, οι δρόμοι, οι οδηγοί...
Εκεί που στο στεγνό οι κακοί οδηγοί ξεφυτρώνουν σαν τα σαλιγκάρια, στη βροχή ξεφυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια! Από το κατώτερο ζωικό βασίλειο περνάνε στο φυτικό... Και μη χειρότερα...
teoman - Δευ 16 Δεκ 2002, 15:58:35
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τι με εκνευρίζει αφάνταστα στην οδήγηση υπό βροχή
chatasos έγραψε:

1. Οι τύποι στο αντίθετο ρεύμα που περνούν με όλη τους τη φόρα από την γούβα-λίμνη αδιαφορώντας αν τα νερά θα καταλήξουν στο παμπρίζ σου ή ακόμα χειρότερα πάνω σου (αν ατύχησες να οδηγείς μηχανή!)

¶σχετo: την νέα διαφήμιση της ΝΙΚΕ την πετύχατε?¶ψογη?

Enjoy the weather... Wink
XS - Δευ 16 Δεκ 2002, 16:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Τα Bridgestone Potenza RE720, φημίζονται για το κράτημά τους στον βρεγμένο δρόμο! Καλύτερα και από ότι στον στεγνό!

Αφού ο βρεγμένος δρόμος έχει εκ των πραγμάτων μικρότερο συντελεστή τριβής από τον στεγνό, δεν υπάρχει περίπτωση ένα ελαστικό να έχει (απόλυτα) καλύτερες επιδόσεις στο βρεγμένο από αυτές που έχει στο στεγνό. Rolling eyes
GIANNIS206 - Δευ 16 Δεκ 2002, 22:11:29
Θέμα δημοσίευσης:
Το καλοκαιρι με γυμνο πόδι δεν ιδρώνεισ;
με την σκουπα στο χερι εισαι συνέχεια?
Alex - Τρι 17 Δεκ 2002, 00:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και η θεωρια λεει οτι το λαστιχο δεν γινεται να πιανει καλυτερα στο βρεμενο εχω παρατηρησει οτι σε ορισμενους τυπους δρομου πιανει οντως καλυτερα.. Πχ εχω 1-2 δρομους εδω κοντα που ειναι ψιλοανηφορικοι.. Με 1η σκισιμο οι τροχοι γραφουν κατω ΠΑΝΤΑ οταν ειναι στεγνο. Με βροχη δεν το κανει ΠΟΤΕ!!!

Μια εξηγηση που εγω δινω ειναι οτι τα λαστιχα στο βρεγμενο δεν πιανουν απο κατω χωμα. Στο στεγνο ενα λαστιχο εχει σκονη στο πελμα του. Ετσι μεταξυ δρομου και ελαστικου παρεμβαλλεται αυτη η σκονη που κανει το λαστιχο να ολισθαινει. Με τη βροχη αυτο δεν συμβαινει και υπαρχει πολυ καλυτερη επαφη.

Δεν ξερω για το 720 (εχω ακουσει οτι ειναι σαπουνολαστιχο) παντως το S02 ειναι απιστευτο στο βρεγμενο...
Alex - Τρι 17 Δεκ 2002, 00:25:24
Θέμα δημοσίευσης:
GIANNIS206 έγραψε:
Το καλοκαιρι με γυμνο πόδι δεν ιδρώνεισ;
με την σκουπα στο χερι εισαι συνέχεια?

Το παπουτσι το βγαζω οταν ειναι μεγαλο και βαρυ (πχ μποτα-μποτακια κτλ) γιατι δεν εχω σωστη αισθηση. Οταν ειναι καλοκαιρι συνηθως φοραω ελαφρια παπουτσια οποτε δεν χρειαζεται γιατι η αισθηση ειναι ικανοποιητικη...
Petros - Τρι 17 Δεκ 2002, 01:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί ο Έλληνας είναι εγκληματίας όταν βρέχει;

Γιατί όλες τις παρανομίες που κάνει όταν δεν βρέχει, τις κάνει με μικρότερη ταχύτητα (άρα εκτίθεται περισσότερο)!!!
Π.χ. περνά τα κόκκινα φανάρια και τα στοπ αργά (πάλι όμως χωρίς να κοιτάξει). Παραβιάζει την προτεραιότητα αργά (επειδή όμως βρέχει και σε συνδυασμό με την βραδύτητά του, η πιθανότητα να σκάσεις στο πλάι του ή πίσω του αυξάνεται κατακόρυφα). Προσπερνάει αργά (δε χρειάζεται νομίζω σχόλιο επ' αυτού). Το μόνο που κάνει γρήγορα είναι το φρένο... μπορεί και να φρενάρει 100 μέτρα πριν το φανάρι (και σύμφωνα πάντα με το νόμο του Μέρφυ θα βρεις το μοναδικό νομοταγή Έλληνα που σταματάει στο κόκκινο, ο οποίος όμως για να σου τη σπάσει και μόνο θα πέσει στα φρένα μόλις το φανάρι βρεθεί... στο ορατό του πεδίο Shocked ).
Miltellas - Τρι 17 Δεκ 2002, 04:14:21
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Μια εξηγηση που εγω δινω ειναι οτι τα λαστιχα στο βρεγμενο δεν πιανουν απο κατω χωμα. Στο στεγνο ενα λαστιχο εχει σκονη στο πελμα του. Ετσι μεταξυ δρομου και ελαστικου παρεμβαλλεται αυτη η σκονη που κανει το λαστιχο να ολισθαινει. Με τη βροχη αυτο δεν συμβαινει και υπαρχει πολυ καλυτερη επαφη.

Πολύ σωστό! Νομίζω ότι το ξαναείπαμε κάποτε...
Ο στεγνός δρόμος είναι σαφώς καλύτερος, αλλά όταν έχει σκόνη (συνήθως έχει) γλυστράει περισσότερο από καλοβρεγμένο δρόμο που έχει πλυθεί από ότι σκόνη-λάσπη είχε. Το μόνο κακό με τον (καλο)βρεγμένο δρόμο είναι ότι κρατάει πολύ καλά μεν αλλά όταν γλυστρήσεις δημιουργείται φιλμ νερού κάτω από το πέλμα και προκαλείται υδρολίσθηση, γι αυτό και ο έλεγχος του αυτοκινήτου που γλυστρά στο βρεγμένο είναι πολύ δυσκολότερος από ότι στο στεγνό και χωρίς καθόλου προοδευτικότητα γι αυτό και η γρήγορη οδήγηση στον βρεγμένο δρόμο, όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση, μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες