sotiris13 έγραψε: |
επίσης έχω φίλους σε επισιμη λιον και σκευτόμουν μήπως προτίνουν απο εκεί τίποτα απο πεζώ σπορ αν εχει.. |
Sidobre έγραψε: | ||
PS σε 266mm δεν υπάρχουν. Τιμές να σου πω δεν γνωρίζω απ'έξω. Το τμήμα συνεργασιών μας (aka MEMsound) ίσως να ξέρει για Ferodo. Πάντως επιμένω... μαμά και.. φτηνά! ![]() |
MEMsound έγραψε: |
-> ενώ τα "ημι-αγωνιστικά" DS 2500: 123,62ε (κωδ 1399)
!! προσοχή σφυρίζουν ολίγον και δεν φρενάρουν κρύα.... αλλά δεν ζεσταίνονται (δοκιμασμένο...) ποοοοτεεεεέ) |
Η σπογγώδη αίσθηση θα βελτιωθεί (κάπως και όχι τελείως) μόνο με σωληνάκια υψιλής πίεσης νομίζω. |
ultra-one έγραψε: |
....και τα πιο σκληρά τακάκια που δεν συμπιέζονται σαν ελατήριο στην πίεση βοηθάνε και αυτά (Την είχα πάθει με το Mazda βάζοντας μαλακά Ferodo κάποτε... ) ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||
Τακάκια που συμπιέζονται δεν νομίζω να έχει ακούσει κανείς! |
Sidobre έγραψε: |
Χάρη, η σπογγώδες αίσθηση στο πεντάλ δημιουργείται από δύο λόγους:
1. Από την διαστολή των σωληνώσεων λόγω υψηλών θερμοκρασιών (γι'αυτό και μπαίνουν τα σωληνάκια υψηλής πίεσης) 2. Οταν το τακάκι θερμαίνεται απελευθερώνει αέρια. Αυτά τα αέρια δημιουργούν ένα "φιλμ" ανάμεσα στο τακάκι και στον δίσκο με αποτέλεμα αυτή την αίσθηση..... |
ultra-one έγραψε: | ||
Αν είναι όπως τα λες τότε το πεντάλ έπρεπε να είναι πέτρα με τα φρένα και τα υγρά κρύα!!!!!!!! Μάλλον ΚΑΙ κάτι άλλο πρέπει να φταίει! ![]() |
Sidobre έγραψε: |
Ναι κοιτάξεις να κάνεις εξαέρωση στο κύκλωμα φρένων ![]() Ή να φοράς παπούτσια με μικρότερη σόλα.... ![]() |
για καλύτερη ή μάλλον πιο άμεση ΑΙΣΘΗΣΗ κυρίως και όχι αποτέλεσμα (μειώση απόστασης ακινητοποίησης) (τουλάχιστον σε καθημερινή χρήση) τα σωληνάκια υψιλής βελτιώνουν.
Σε χρήση πίστας εκεί που όλα ανάβουν δίσκοι/τακάκια/υγρά... τα σωληνάκια κάνουν αρκετή διαφορά. Αλλά για καλύτερο φρενάρισμα = μειώση της απόστασης ακινητοποίησης (πέραν της χρήσης διαφορετικής πάστας τακακιού*) πας σε μεγαλύτερη διάσταση δίσκων πχ 266mm (= + δαγκάνες + τακάκια) (*ανάλογα την χρήση πιο μαλακό ή πιο σκληρό κλπ κλπ) |
volvos έγραψε: |
δηλαδη ταα 283 ποσο εχουν τα τακακια και οι δισκοι??? ![]() |
bob έγραψε: | ||
αν δεν κανω λαθος γυρω στα 450 ολο το σετ |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Μάλλον σου έχει κολλήσει η δαγκάνα!
Εμένα μου εμφάνιζε τα ίδια συμπτώματα αλλά ο γάτος των βορείων προαστείων το βρήκε εύκολα ![]() |
Για εργασία τοποθέτησης εγώ την έκανα μόνος μου... ![]() |