PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - 106 - Αγωνιστικός καταλύτης

danielos - Πεμ 12 Δεκ 2002, 13:22:51
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Αγωνιστικός καταλύτης
αν στο ραλλακι μου που εχει δυο αισθητηρες λαμδα εναν πριν τον καταλυτη και ενα ακριβως μετα , αλλαξω καταλυτη και βαλω εναν αλλο πιο ελευθερο συρματινο θα εχω προβληματα και αν ναι ποια?τι θα διαβασει ο εγκεφαλος και τι διαφορα θα εχει ο λογος καυσαεριων??υπαρχει περιπτωση να μου καψει καποιον λαμδα???θα αναψει το γνωστο λαμπακι στο ταμπλο για μη σωστη λειτουργια του καταλυτη??ο εγκεφαλος θα δινει εντολη για λιγοτερη ποσοτητα ψεκασμου βενζινης στον κινητηρα οποτε θα ειναι το ιδιο και το αυτο??παρακαλω GIVE ANSWERS!!!!!!!!!! Question Question Question
Miltellas - Σαβ 14 Δεκ 2002, 01:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ένας φυσιολογικός μηχανικός που δεν θα ήθελε να βρει τον μπελά του μαζί σου θα σου έλεγε: Μην αγγίζεις!
Ένας μη φυσιολογικός μηχανικός θα σου έλεγε: Άστο σε μένα και θα στο κάνω πύραυλο.

Αυτά που ρωτάς είναι πολύ προχωρημένες γνώσεις που μόνο εμπειρικά θα βρούμε κάποια απάντηση. Η τοποθέτηση δεύτερου αισθητήρα είναι κάτι καινούριο που τώρα τελευταία το συναντάμε. Εάν βαστούσε η τσέπη μου θα το δοκίμαζα. Εάν βαστά η δικιά σου κάν'το. Πιο πριν ρώτα καί λίγο παραπέρα (όχι σε βελτιωτές, μόνο σε χρήστες) ή περίμενε κάποιον άλλον να το κάνει πρώτος.
Frezador - Σαβ 14 Δεκ 2002, 01:55:09
Θέμα δημοσίευσης: Αβυσσος η ψυχη του 206!!!!
Λοιπόν, εχω βαλει χταπόδι και αγωνιστικό καταλυτη στο 1.6 cc μου , απο τα χιλιομετρα που εχω κανει μετα την αλλαγη ( λιγα ειναι , γυρω στα 3000 ) αυτα που εχω να πω δεν ξερω αν θα σε βοηθησουν. Πρώτον , τρομακτική αλλαγη στις επιδοσεις δεν ειδα , στα χαμηλά καθολου και στα ψηλά λίγο. Δευτερον , μετά τα 700 χιλιόμετρα μου εβγαλε μηνυμα (μαλλον λογο λαμδα ) " antipolution fault " το οποιο καλα κρατει μεχρι και τωρα. Τριτον , στα χαμηλα(ρελαντι 800-1000στρ) πολλες φορες παιρνει αναποδες και σβηνει.Αυτα προς το παρον... αν λυσω το προβλημα ή αν διμιουργηθει κατι καινουργιο θα ξαναγραψω.... Ελπιζω να βοηθησα...
Miltellas - Σαβ 14 Δεκ 2002, 05:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Να και ο πρώτος με χταπόδι σε διπλό αισθητήρα!
Το παιδί μίλησε!

Τα μαντάτα μέχρι τώρα δεν με ενθουσίασαν.
Να περιμένουμε τι; Πάντως καλύτερα δεν θα γίνει!
Ίσως με αλλαγή ή επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου να δέσει το "γλυκό".
danielos - Δευ 16 Δεκ 2002, 09:46:11
Θέμα δημοσίευσης: re
Miltellas έγραψε:
Να και ο πρώτος με χταπόδι σε διπλό αισθητήρα!
Το παιδί μίλησε!

Τα μαντάτα μέχρι τώρα δεν με ενθουσίασαν.
Να περιμένουμε τι; Πάντως καλύτερα δεν θα γίνει!
Ίσως με αλλαγή ή επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου να δέσει το "γλυκό".

μιλτελα την αλλαγη αυτη στον καταλυτη θα την κανω μαζι με αναπρογραματισμο του εγκεφαλου.αυτην τη στιγμη το αυτοκινητο μεταλλασεται.σε λιγες μερες θα το εχω στα χερια μου και θα μπορω να εχω και εγω ιδια αποψη.δεν ξερω αν ο φιλος με το cc εκανε αναπρογραματισμο του εγκεφαλου.το ολο κολπο εχει να κανει με τον εγκεφαλο.να μπορεσεις να αλλαξεις τον προγραμματισμενο εργοστασιο λογο συγκρισης των καυσαεριων που συλλεγει απο τους δυο λαμδα.δηλαδη με λιγα λογια να αλλαξεις τις αυστηρες προδιαγραφες της ευρωπαικης ενωσης!!!!!
GIANNIS206 - Δευ 16 Δεκ 2002, 10:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΤΕΟ περνάς;;; Question
Miltellas - Τρι 17 Δεκ 2002, 01:25:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ντανιέλο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
Αναπρογραμματισμός του εγκεφάλου σίγουρα θα χρειαστεί. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να ξεγελάσεις τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα ήθελα να έχω αυτοκίνητο που ρυπαίνει και δεν περνάει ΚΤΕΟ μόνο και μόνο για την προσωπική μου κ**λα. Δέχομαι να ανεβούν ελαφρώς οι ρύποι δεδομένου ότι θα ανέβει και η απόδοση του μοτέρ και μόνο τόσο. Ρύποι εκτός προδιαγραφών σημαίνει και ατελής καύση (δεν μιλάμε εδώ για αφαίρεση καταλύτη, το πολύ να μπει αναγνωρισμένος ελεύθερος καταλύτης).
Η βελτίωση μπορεί να γίνει χωρίς ρύπους. Δηλαδή, εδώ μιλάμε για ορθό επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος την διαφορετική λειτουργία του μοτέρ.
Π.χ. Αυξάνεται το μίγμα και ο κινητήρας μπορεί να το κάψει σωστά; Τότε να προγραμματιστεί ο εγκέφαλος ώστε να δουλέψει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές λειτουργίας του μοτέρ.
Αυτό εννοώ! Ορθόδοξα, αποδοτικά, χωρίς υψηλή κατανάλωση και ρύπους. Για σωστή λειτουργία της μηχανής χωρίς ενοχλητικές παρενέργεις και για αξιοπιστία και αντοχή σε βάθος χρόνου!
danielos - Τρι 17 Δεκ 2002, 12:31:56
Θέμα δημοσίευσης: re
miltela εγω δεν θελω να βγαλω το αυτοκινητο απο τα επιτρεπτα ορια λειτουργιας.θελω να λειτουργει κανονικα.τωρα λογω της αναβαθμισης του μοτερ λογικο ειναι να υπαρχουν και καποιοι extra ρυποι.αυτους τους ρυπους θελω να φαω.ουτε καν μου περασε απο το μυαλο να αφαιρεσω καταλυτη.γι αυτο η πρωτη μου κουβεντα στον βελτιωτη ηταν οτι το αυτοκινητο θελω να βγαζει καρτα καυσαεριων.θα αντικαταστησω τον μανισιο κεραμικο καταλυτη με εναν πιο ελευθερο συρματινο.ασε και θα με πονεσει στην τσεπη.γυρω στα 350 ευρω θα τον πληρωσω.χταποδι δεν θα αλλαξω.θα παραμεινει αυτη η υπεροχη πολλαπλη εξαγωγης που εχει το ραλλακι.θελει προσοχη στους λαμδα.το μονο που θελω ειναι να μην εχω προβληματα δεισλειτουργιας του κινητηρα και γενικοτερα του αυτοκινητου.προσπαθω να τα υπολογισω ολα!!
Miltellas - Πεμ 19 Δεκ 2002, 15:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστός Ντανιέλο. Καλά κάνεις.
Εγώ φοβάμαι πολύ να πειράξω μοτέρ. Ίσως κανά βαρελάκι. Τίποτα άλλο.
Εκτός και αν ακούσω κάτι πειστικό, εγγυημένο, και άξιο για τα λεφτά του, που δεν το πιστεύω.
KASFIKIS NIKOS - Παρ 20 Δεκ 2002, 09:29:20
Θέμα δημοσίευσης: επιπτωσεις του αγωνιστικου καταλυτη
Miltellas έγραψε:
Εκτός και αν ακούσω κάτι πειστικό, εγγυημένο, και άξιο για τα λεφτά του, που δεν το πιστεύω.

Τι ακριβως θα ηθελες να πειραξεις;
Miltellas - Κυρ 22 Δεκ 2002, 02:47:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: επιπτωσεις του αγωνιστικου καταλυτη
ΝίκοΚ, μεγάλη κουβέντα... Και ξεκινώντας από εδώ καταλήγουμε μόνο σε αλήθειες. Βγαίνεις στην "επίθεση" βλέπω και καλά κάνεις. Σου άνοιξα σχετικό topic...
danielos - Τετ 05 Φεβ 2003, 14:32:00
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα αλλαξα καταλυτη.εφυγε ο μανισιος κεραμικος και μπηκε ελευθερας ροης συρματινος.μαζι με τον αναπρογραμματισμο του εγκεφαλου δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα με λαμπακια και τους λαμδα(ο μεγαλυτερος φοβος μου).ειναι πλεον τοθετημενος 8500 χιλιομετρα και ο εγκεφαλος δεν εχει διαμαρτυρηθει!
και οντως κανει διαφορα αισθητη!!!!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 05 Φεβ 2003, 14:36:16
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Μιλτο..............PEUGEOTSPORT εχεις μεσα στα ποδια σου....Ξερεις τιποτα ποιο εγγυημενο Question Question

Αποφαση θελει. Wink

Ααα.....και χρηματα Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 05 Φεβ 2003, 14:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
τελικα αλλαξα καταλυτη.εφυγε ο μανισιος κεραμικος και μπηκε ελευθερας ροης συρματινος.μαζι με τον αναπρογραμματισμο του εγκεφαλου δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα με λαμπακια και τους λαμδα(ο μεγαλυτερος φοβος μου).ειναι πλεον τοθετημενος 8500 χιλιομετρα και ο εγκεφαλος δεν εχει διαμαρτυρηθει!

Ντανι ποιας μαρκας ειναι ο καταλυτης που εβαλες Question Question

Για πες και ποσον Question Question
danielos - Πεμ 06 Φεβ 2003, 00:40:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
danielos έγραψε:

ο καταλυτης που εβαλα ηταν συρματινος ελευθερας ροης της AMERICAT για 210 αλογα και μου στοιχησε 300 ευρω!
τσιμπημενη η τιμη αλλα παιρνεις γυρω στα 5-6 αλογα!!
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 06 Φεβ 2003, 01:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
danielos έγραψε:

ο καταλυτης που εβαλα ηταν συρματινος ελευθερας ροης της AMERICAT για 210 αλογα και μου στοιχησε 300 ευρω!
τσιμπημενη η τιμη αλλα παιρνεις γυρω στα 5-6 αλογα!!

Mαλιστα.......Εγω παλι δεν εχω καθολου.

Επειδη οταν τον ειχα βαλει τον μαμα για να περασω κτεο το αμαξι δεν πηγαινε καθολου,κραταω καποιες επιφυλαξεις οω προς τους καταλυτες γενικοτερα.Βεβαια αν βαλω μπορει να παει και καλυτερα.
Αλλα η OMP που φοραω ειναι System για το 106 για GROUP A απο Αγγλια και δεν θελω να την πειραξω.

Θα δειξει η πορεια..... Rolling eyes
kaisaras96 - Παρ 07 Φεβ 2003, 01:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Nα παει το αμαξι καλυτερα με καταλητη παρα χωρις το βλεπω απιθανο!
Eπισης για να δεις τα μεγιστα απο την αλλαγη καταλλητη χρειαζεται και εξατμιση!
Το οτι τα 106 βλεπουν θετικα αποτελεσματα οφειλεται στην απλοτητα του εγκεφαλου τους!Το multiplexing φαινεται πιο ζορικο!
Ο καταλητης μπορει να επιρεασει την καυση οσο την επιρεαζει και η υπολοιπη εξατμιση!
Με βαση την απλη θερμοδυναμικη, το δευτερο νομο και τον θεωρητικο κυκλο οττο η κλειστη εισαγωγη εξαγωγη μειωνει την θερμοδυναμικη αποδοση ενος κινητηρα και μαζι με τις τριβες και αλλες σχεδιαστηκες αδυναμιες οφειλεται η αποκλιση της απο την θεωρητικη συμπεριφορα!
Δηλαδη και η θεωρια λεει οτι οσο ελευθερωνουμε την εξαγωγη 'μας' τοσο καλυτερα!Με τους δυο αισθητηρες και λογω euro4 οταν το ο εγκεφαλος καταλαβει μειωμενη αποδοση του καταλητη η πιθανοτατα χαμηλοτερες θερμοκρασιες λογω διαφορετικης θεσης του καταλητη γραφει μηνυματα antipolution... κτλ!Τωρα το αν κοβει της επιδοσεις ο εγκεφαλος οταν καταλαβαινει κατι τετοιο μονο οι προγραμματιστες του το ξερουν!
Στα νεα 1,6 16ν οπως το δικο μου ο καταλητης ειναι πολυ κοντα στη εξαγωγη και η αλλαγη του προφανως συνεπαγεται τοποθετηση χταποδιου και μεταφορα του εν λογω στην παλια κλασικη θεση!(κατι που απο μονο του δημιουργει προβλημα καθως ο καταλητης φτανει σε θερμοκρασια λειτουργιας πολυ αργοτερα,για αυτο ψαχνονται ολοι οι κατασκευαστες με την λεγομενη ψυχρη εκκινηση του κινητηρα και πως να μειωσουν τους ρυπους σε αυτη τη φαση)Ολ 'αυτα κατα πολλους ειναι και ο λογος που τα πιο πολλα καινουργια αυτοκινητα δεν συμπεριφερονται καλα σε πολυ χαμηλες στροφες!Οι καταλητες (οπως και ο προ) μπηκαν μονο για λιγοτερους ρυπους και πνιγουν τους κινητηρες,αυτο φανηκε απο τα πρωτα καταλητικα που σερνονταν και επρεπε να ψαχτουν οι σχεδιαστες ωστε να ξεπερασουν αυτο το προβλημα βελτιωνοντας αλλα σημεια του κινητηρα.
Υπαρχει μια μανια να θεοποιουμε το back pressure(η μονη συνεπια του καταλητη) αλλα σκεφτειτε τι ειναι πιο αποδοτικο να εκπνεεις με ενα σφουγγαρι στην ακρη του στοματος σου η ελευθερα,εκει οφειλεται και η χασουρα!
ΔΕΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σας λεω να τον πεταξουμε(τουλαχιστον οσοι εχουν οικολογικο αισθημα δυνατοτερο απο την κ@@@@α)
Θα ειναι ενδιαφερον να δουμε τι εχουν να προτεινουν για τα νεα μοντελα μεγαλοι βελτιοτικοι οικοι!

Να παρεις αλογακια απο το πουθενα χωρις θορυβο δεν αιναι και λιγο... Wink
danielos - Παρ 07 Φεβ 2003, 03:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Το οτι τα 106 βλεπουν θετικα αποτελεσματα οφειλεται στην απλοτητα του εγκεφαλου τους!Το multiplexing φαινεται πιο ζορικο!
Ο καταλητης μπορει να επιρεασει την καυση οσο την επιρεαζει και η υπολοιπη εξατμιση!
Με βαση την απλη θερμοδυναμικη, το δευτερο νομο και τον θεωρητικο κυκλο οττο η κλειστη εισαγωγη εξαγωγη μειωνει την θερμοδυναμικη αποδοση ενος κινητηρα και μαζι με τις τριβες και αλλες σχεδιαστηκες αδυναμιες οφειλεται η αποκλιση της απο την θεωρητικη συμπεριφορα!
Δηλαδη και η θεωρια λεει οτι οσο ελευθερωνουμε την εξαγωγη 'μας' τοσο καλυτερα!Με τους δυο αισθητηρες και λογω euro4 οταν το ο εγκεφαλος καταλαβει μειωμενη αποδοση του καταλητη η πιθανοτατα χαμηλοτερες θερμοκρασιες λογω διαφορετικης θεσης του καταλητη γραφει μηνυματα antipolution... κτλ!Τωρα το αν κοβει της επιδοσεις ο εγκεφαλος οταν καταλαβαινει κατι τετοιο μονο οι προγραμματιστες του το ξερουν!
Στα νεα 1,6 16ν οπως το δικο μου ο καταλητης ειναι πολυ κοντα στη εξαγωγη και η αλλαγη του προφανως συνεπαγεται τοποθετηση χταποδιου και μεταφορα του εν λογω στην παλια κλασικη θεση!(κατι που απο μονο του δημιουργει προβλημα καθως ο καταλητης φτανει σε θερμοκρασια λειτουργιας πολυ αργοτερα,για αυτο ψαχνονται ολοι οι κατασκευαστες με την λεγομενη ψυχρη εκκινηση του κινητηρα και πως να μειωσουν τους ρυπους σε αυτη τη φαση)Ολ 'αυτα κατα πολλους ειναι και ο λογος που τα πιο πολλα καινουργια αυτοκινητα δεν συμπεριφερονται καλα σε πολυ χαμηλες στροφες!Οι καταλητες (οπως και ο προ) μπηκαν μονο για λιγοτερους ρυπους και πνιγουν τους κινητηρες,αυτο φανηκε απο τα πρωτα καταλητικα που σερνονταν και επρεπε να ψαχτουν οι σχεδιαστες ωστε να ξεπερασουν αυτο το προβλημα βελτιωνοντας αλλα σημεια του κινητηρα.
Υπαρχει μια μανια να θεοποιουμε το back pressure(η μονη συνεπια του καταλητη) αλλα σκεφτειτε τι ειναι πιο αποδοτικο να εκπνεεις με ενα σφουγγαρι στην ακρη του στοματος σου η ελευθερα,εκει οφειλεται και η χασουρα!
ΔΕΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σας λεω να τον πεταξουμε(τουλαχιστον οσοι εχουν οικολογικο αισθημα δυνατοτερο απο την κ@@@@α)
Θα ειναι ενδιαφερον να δουμε τι εχουν να προτεινουν για τα νεα μοντελα μεγαλοι βελτιοτικοι οικοι!

σημειωση:
εγω αυτη τη στιγμη εχω τον καταλυτη ελευθερας και το τελικο.
μεσα στην επομενη εβδομαδα θα παω να ξαναβαλω το μεσαιο καζανακι γιατι οσο περιεργο φαινεται σε μερικους δεν κοβει αλλα δινει ροπες κυριως στις χαμηλες και μεσαιες στροφες.συν τοις αλλοις μειωνει κατα παρα πολυ τον θορυβο της εξατμισης.
τελειως ελευθερη εξαγωγη δεν σημαινει οπωσδηποτε και καλυτερη αποδοση!αδειαζει πιο γρηγορα ο θαλαμος καυσης απο καυσαεριο και δεν υπαρχει η καταλληλη υποπιεση κατα τη διαρκεια του overlap των βαλβιδων για να μπορεσει να τραβηξει πιο γρηγορα το καινουργιο μιγμα!δηλαδη ουσιαστικα εχεις δημιουργησει μια εξατμιση η οποια μοναδικο σκοπο εχει την εκτονωση των καυσαεριων.λαθος!!βασικοτατη μεριμνα της εξατμισης ειναι επισης να μπορει να κραταει τη λεγομενη συμπιεση που λενε ολοι χωρις να εξηγουν τι ακριβως εννουν.
μοναδικη φωτεινη εξαιρεση οι κινητηρες turbo οι οποιοι λογω τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας απο τους ατμοσφαιρικους χρειαζονται οσο πιο ελευθερη εξαγωγη γινεται[b].τα ακους nikel???? Laughing Wink Laughing Wink .
πολυ απλα οι κινητηρες turbo δουλευουν σε χαμηλες πιεσεις και το ρολο της ανατροφοδοτησης με περισσοτερο αερα τον εχει η τουρμπινα!!
εξου και το μηδενικο overlap των βαλβιδων. ο δυσμοιρος ατμοσφαιρικος ειναι αυτος που πρεπει να κανει ολη τη δουλεια για να τραβηξει καινουργιο αερα απο το περιβαλλον.ελπιζω να μην κουρασα και να εγινα κατανοητος.
σημ. τα αυτοκινητα turbo εκπεμπουν πολυ λιγοτερους ρυπους στην ατμοσφαιρα απο οτι τα ατμοσφαιρικα!
α!!! και θα σκοτωσω τον προηγουμενο εξατμισα που το ειχα παει γιατι διαπιστωσα οτι το παληκαρι μου ειχε τοποθετησει τον καινουργιο καταλυτη πιο μπροστα απο οτι ηταν ο 'μαμα΄!!! Evil Evil Evil λιγο μετα το χταποδι!!οποτε να τα φρενα απο τα καυσαερια.ασε που τον ειχε βαλει στραβα και αντι να ειναι στην ευθεια η εισαγωγη του ειχε μια ελαφρια κλιση προς τα κατω!!! κ@λ@ς σας λεω.τσαμπα τα λεφτα που πηρε!!![/b]
ΝΙΚΟΣ - Παρ 07 Φεβ 2003, 14:17:09
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

σημειωση:
εγω αυτη τη στιγμη εχω τον καταλυτη ελευθερας και το τελικο.
μεσα στην επομενη εβδομαδα θα παω να ξαναβαλω το μεσαιο καζανακι γιατι οσο περιεργο φαινεται σε μερικους δεν κοβει αλλα δινει ροπες κυριως στις χαμηλες και μεσαιες στροφες.συν τοις αλλοις μειωνει κατα παρα πολυ τον θορυβο της εξατμισης.
τελειως ελευθερη εξαγωγη δεν σημαινει οπωσδηποτε και καλυτερη αποδοση!αδειαζει πιο γρηγορα ο θαλαμος καυσης απο καυσαεριο και δεν υπαρχει η καταλληλη υποπιεση κατα τη διαρκεια του overlap των βαλβιδων για να μπορεσει να τραβηξει πιο γρηγορα το καινουργιο μιγμα!δηλαδη ουσιαστικα εχεις δημιουργησει μια εξατμιση η οποια μοναδικο σκοπο εχει την εκτονωση των καυσαεριων.λαθος!!βασικοτατη μεριμνα της εξατμισης ειναι επισης να μπορει να κραταει τη λεγομενη συμπιεση που λενε ολοι χωρις να εξηγουν τι ακριβως εννουν.
μοναδικη φωτεινη εξαιρεση οι κινητηρες turbo οι οποιοι λογω τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας απο τους ατμοσφαιρικους χρειαζονται οσο πιο ελευθερη εξαγωγη γινεται[b].τα ακους nikel???? Laughing Wink Laughing Wink .
πολυ απλα οι κινητηρες turbo δουλευουν σε χαμηλες πιεσεις και το ρολο της ανατροφοδοτησης με περισσοτερο αερα τον εχει η τουρμπινα!!
εξου και το μηδενικο overlap των βαλβιδων. ο δυσμοιρος ατμοσφαιρικος ειναι αυτος που πρεπει να κανει ολη τη δουλεια για να τραβηξει καινουργιο αερα απο το περιβαλλον.ελπιζω να μην κουρασα και να εγινα κατανοητος.
σημ. τα αυτοκινητα turbo εκπεμπουν πολυ λιγοτερους ρυπους στην ατμοσφαιρα απο οτι τα ατμοσφαιρικα!
α!!! και θα σκοτωσω τον προηγουμενο εξατμισα που το ειχα παει γιατι διαπιστωσα οτι το παληκαρι μου ειχε τοποθετησει τον καινουργιο καταλυτη πιο μπροστα απο οτι ηταν ο 'μαμα΄!!! Evil Evil Evil λιγο μετα το χταποδι!!οποτε να τα φρενα απο τα καυσαερια.ασε που τον ειχε βαλει στραβα και αντι να ειναι στην ευθεια η εισαγωγη του ειχε μια ελαφρια κλιση προς τα κατω!!! κ@λ@ς σας λεω.τσαμπα τα λεφτα που πηρε!!![/b]

Γιαυτο ριξε μια PEUGEOTSPORT εξατμιση. Wink

Και ελευθερας ροης χωρις καταλυτη και Back presure Wink

Μετα να δεις σουζα το αλογακι Wink
pugsang - Παρ 07 Φεβ 2003, 14:28:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραια λύση Νίκο η Peugeot sport εξάτμιση αλλα το όλο σύστημα χωρίς πολλαπλή εξαγωγής κοστίζει γύρω στα 1500 Ευρά

Ο αγωνιστικός καταλύτης μόνο κανει γύρω στα 830 Ευρά

Ρε ήμαρτον ρε ήμαρτον!!!
danielos - Παρ 07 Φεβ 2003, 14:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Γιαυτο ριξε μια PEUGEOTSPORT εξατμιση. Wink

Και ελευθερας ροης χωρις καταλυτη και Back presure Wink

Μετα να δεις σουζα το αλογακι Wink

ασε νικο εχω ξεφραγκιαστει με την υποθεση αυτοκινητο και πρεπει να παρω βαθιες ανασες!
οποτε μπορει να περιμενει η peugeot sport μεχρι να μου τα παρει! Very happy Very happy Very happy
kaisaras96 - Σαβ 08 Φεβ 2003, 18:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
Oταν ακουω αυτα τα κουφα περι χανεται η συμπιεση και αλλες....τρελες παθαινω!!!!Πια συμπιεση ρε παιδια???
Για αυτην δοξα το θεο εχει φροντισει η φυσικη και ειναι σταθερη παντα!!!
Γιατι εξαρταται απο γεωμετρικα χαρακτηριστηκα,κλασμα του συνολικου ογκου προς τον θαλαμο καυσης!
Σιγα μην εννοουν την δυναμικη συμπιεση που μετριεται πειραματικα και ειναι η πραγματικη πιεση μεσα στο θαλαμο κατα τη διαρκεια λειτουργιας και οπως ειπα οι μεταβολες της βρισκονται με μετρησεις!
Μαλλον πρεπει να σας πω γιατι τα μπρικια μας χρειαζονται back pressure!
Aπλα στο 99% των σημερινων κινητηρων το βυθισμα παραμενει σταθερο(εξαιρεση το v-tec και κυριως το valtronic)κατι που σημαινει συμβιβασμος!
Γιατι χαμηλα θελουμε λιγο και ψηλα πολυ!Οποτε η ευκολη λυση ειναι να κανουμε την εξατμιση να αντιστεκεται στην εξοδο των καυσαεριων ετσι ωστε στις χαμηλες στροφες να εχουμε επαρκη στροβιλισμο του μιγματος και να κανουμε τον κινητηρα να αγκομαχαει ψηλα!Δηλαδη ειναι κατι σαν την πεταλουδα του γκαζιου που πολυ καλα κανει η ΒΜW και την κατηργησε στους κινητηρες με valtronic!Κοινως ειναι βλακια οταν θελουμε να αναπνευσουμε ηρεμα να κλεινουμε το ορθανοικτο στομα μας με το χερι μας!
Το μεσαιο να το βαλεις γιατι εχω μπει σε τετοιο 106 και ο θορυβος ειναι ανυποφορος και ας χασεις και τιποτα!Ετσι κι αλλιως νομιζω το μεσαιο ειναι ελευθερο!
Αν σου πει καποιος οτι η υποπιεση στην εισαγωγη ειναι καλο πραγμα για τη αποδοση μην του εμπιστευτεις το αμαξι σου ουτε για service!
To overlap ειναι μια λυση για καλυτερη πληρωση του θαλαμου καυσης και ειναι η φαση που μενουν ανοιχτες οι βαλβιδες εισαγωγης και εξαγωγης ταυτοχρονα ανοιχτες!Το οποιο σε χαμηλες στροφες ειναι κακο και σε ψηλες απαραιτητο!Αυτο μεταβαλλεται στα συστηματα vvti γιατι εξαρταται απο το χρονισμο των εκεντροφορων(και τη διαρκεια τους μονο!) και εκει οφειλονται τα πλεονεκτηματα τετοιων συστηματων!Στα τουρμπο δεν χρειαζεται τοσο γιατι εχουμε βεβιασμενη εισαγωγη δηλαδη με υπερπιεση!

Danielos:
''τελειως ελευθερη εξαγωγη δεν σημαινει οπωσδηποτε και καλυτερη αποδοση!αδειαζει πιο γρηγορα ο θαλαμος καυσης απο καυσαεριο και δεν υπαρχει η καταλληλη υποπιεση κατα τη διαρκεια του overlap των βαλβιδων για να μπορεσει να τραβηξει πιο γρηγορα το καινουργιο μιγμα!δηλαδη ουσιαστικα εχεις δημιουργησει μια εξατμιση η οποια μοναδικο σκοπο εχει την εκτονωση των καυσαεριων.λαθος!!βασικοτατη μεριμνα της εξατμισης ειναι επισης να μπορει να κραταει τη λεγομενη συμπιεση που λενε ολοι χωρις να εξηγουν τι ακριβως εννουν.
μοναδικη φωτεινη εξαιρεση οι κινητηρες turbo οι οποιοι λογω τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας απο τους ατμοσφαιρικους χρειαζονται οσο πιο ελευθερη εξαγωγη γινεται.
πολυ απλα οι κινητηρες turbo δουλευουν σε χαμηλες πιεσεις"

Μα εμεις ο θαλαμος καυσης θελουμε να αδειασει οσο καλυτερα γινεται!
Μονος στοχος της εξατμισης ειναι να παραλαβει τα αχρηστα καυσαερια!
Μαλλον δεν ξερουν και δεν εξηγουν για την νεα αυτη συμπιεση!
Οι κινητηρες τουρμπο δουλευουν σε τεραστιες πιεσεις!

Υποπιεση σημαινει πιεση μικροτερη της ατμοσφαιρικης και αντιστοχα υπερπιεση μεγαλυτερη!Μικροτερη σημαινει λιγοτερος αερας σε αντοιστοιχο ογκο.Η υποπιεση ειναι το αντιστοιχο του back pressure για την εισαγωγη και ειναι ενα μετρο της αντιστασης που προξενει η πολλαπλη εισαγωγης στην εισοδο του αερα στο θαλαμο καυσης!και εχει αντιστοιχες συνεπειες (καλες και κακες)με το back pressure!

Η πρακτικη γνωση ειναι καλη αλλα χωρις την θεωρια ειναι σαν να προσπαθεις να ανακαλυψεις τον κοσμο μονος σου απο την αρχη!
Η θεωρια ξεκινησε απο την πραξη αλλα απο τοτε παει πολυς καιρος!
Miltellas - Κυρ 09 Φεβ 2003, 00:18:18
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Η πρακτικη γνωση ειναι καλη αλλα χωρις την θεωρια ειναι σαν να προσπαθεις να ανακαλυψεις τον κοσμο μονος σου απο την αρχη!
Η θεωρια ξεκινησε απο την πραξη αλλα απο τοτε παει πολυς καιρος!

Καλώς όρισες στο Φιλοσοφικό Τμήμα του 206Club. Very happy
ΑΨΟΓΟΣ! Wink
XASOS - Δευ 10 Φεβ 2003, 11:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Μαλλον πρεπει να σας πω γιατι τα μπρικια μας χρειαζονται back pressure!
Aπλα στο 99% των σημερινων κινητηρων το βυθισμα παραμενει σταθερο(εξαιρεση το v-tec και κυριως το valtronic)κατι που σημαινει συμβιβασμος!
Γιατι χαμηλα θελουμε λιγο και ψηλα πολυ!Οποτε η ευκολη λυση ειναι να κανουμε την εξατμιση να αντιστεκεται στην εξοδο των καυσαεριων ετσι ωστε στις χαμηλες στροφες να εχουμε επαρκη στροβιλισμο του μιγματος και να κανουμε τον κινητηρα να αγκομαχαει ψηλα!Δηλαδη ειναι κατι σαν την πεταλουδα του γκαζιου
To overlap ειναι μια λυση για καλυτερη πληρωση του θαλαμου καυσης και ειναι η φαση που μενουν ανοιχτες οι βαλβιδες εισαγωγης και εξαγωγης ταυτοχρονα ανοιχτες!Το οποιο σε χαμηλες στροφες ειναι κακο και σε ψηλες απαραιτητο!Αυτο μεταβαλλεται στα συστηματα vvti γιατι εξαρταται απο το χρονισμο των εκεντροφορων(και τη διαρκεια τους μονο!) και εκει οφειλονται τα πλεονεκτηματα τετοιων συστηματων!Στα τουρμπο δεν χρειαζεται τοσο γιατι εχουμε βεβιασμενη εισαγωγη δηλαδη με υπερπιεση!

Γιατι χαμηλα θελουμε λιγο και ψηλα πολυ
γιατι?!

Οποτε η ευκολη λυση ειναι να κανουμε την εξατμιση να αντιστεκεται στην εξοδο των καυσαεριων ετσι ωστε στις χαμηλες στροφες να εχουμε επαρκη στροβιλισμο του μιγματος και να κανουμε τον κινητηρα να αγκομαχαει ψηλα
που να εχουμε επαρκη στροβιλισμό ποιανού μίγματος? λογικά μιλάς για μετά την καύση έτσι?
kaisaras96 - Τρι 11 Φεβ 2003, 01:15:41
Θέμα δημοσίευσης:
Λεγοντας μιγμα εννοω τη βενζινη με τον αερα στην εισαγωγη(πριν την καυση) και μη μου πεις τι σχεση εχει αυτο με την εξατμιση καθως η λειτουργεια του κινητηρα ειναι κυκλος και κανενα σταδιο(εισαγωγη,καυση,εξαγωγη...) δεν ειναι ανεξαρτητο απο τα αλλα!Γενικα μας ενδιαφερει πολυ η ποιοτητα(σωστη αναλογια,επαρκη εξαερωση της βενζινης....) του μιγματος γι' αυτο μιλαω για στροβιλισμο.
Χαμηλα υπαρχει πολυς χρονος να εισερθει το μιγμα στον θαλαμο καυσης και ετσι θα ηταν προτιμοτερο να εχουμε αργο και μικρο ανοιγμα των βαλβιδων για να στροβιλιζεται επαρκως,ομως τοτε οι ψηλες στροφες θα ηταν ξεχασμενη υποθεση.Βαζουμε λοιπον κλειστη εισαγωγη και εξαγωγη ωστε να αναιρουν κατα καποιο τροπο το μεγαλο βυθισμα των βαλβιδων προκαλωντας αντισταση στην εισοδο και εξοδο των αεριων (μιγμα,καυσαερια)!Αυτη η αντισταση ειναι 'χαμενη' ενεργεια!

Οι απαιτησεις ενος συμβατικου κινητηρα σε χαμηλες και ψηλες στροφες ειναι διαφορετικες και ταυτοχρονα ασυμβιβαστες.(Γι'αυτο γινεται τοση ιστορια με τις ηλεκτρομαγνητικες βαλβιδες που αντιπροσωπευουν την ιδανικη λυση για αποδοση σε ολες τις στροφες!)Γι'αυτο λεμε οτι τα 8βαλβιδα υπερτερουν χαμηλα και τα 16βαλβιδα ψηλα και οτι με πιο αγριους εκεντροφορους κερδιζουμε ψηλα (και οτι χανουμε χαμηλα το παιρνουμε απο την αυξημενη συμπιεση που παει συνηθως πακετο)
Το συμπερασμα που ηθελα να αφησω ειναι πως οι κλειστες εισαγωγες και εξατμισεις αποτελουν φτηνο μπαλωμα των αδυναμιων των συγχρονων κινητηρων και λυση βεβαια για το θορυβο!Το δευτερο το δεχομε απολυτα και γι'αυτο προτιμησαν τα αυτακια μου μια επωνυμη εξατμιση!
danielos - Παρ 28 Φεβ 2003, 13:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Λεγοντας μιγμα εννοω τη βενζινη με τον αερα στην εισαγωγη(πριν την καυση) και μη μου πεις τι σχεση εχει αυτο με την εξατμιση καθως η λειτουργεια του κινητηρα ειναι κυκλος και κανενα σταδιο(εισαγωγη,καυση,εξαγωγη...) δεν ειναι ανεξαρτητο απο τα αλλα!Γενικα μας ενδιαφερει πολυ η ποιοτητα(σωστη αναλογια,επαρκη εξαερωση της βενζινης....) του μιγματος γι' αυτο μιλαω για στροβιλισμο.
Χαμηλα υπαρχει πολυς χρονος να εισερθει το μιγμα στον θαλαμο καυσης και ετσι θα ηταν προτιμοτερο να εχουμε αργο και μικρο ανοιγμα των βαλβιδων για να στροβιλιζεται επαρκως,ομως τοτε οι ψηλες στροφες θα ηταν ξεχασμενη υποθεση.Βαζουμε λοιπον κλειστη εισαγωγη και εξαγωγη ωστε να αναιρουν κατα καποιο τροπο το μεγαλο βυθισμα των βαλβιδων προκαλωντας αντισταση στην εισοδο και εξοδο των αεριων (μιγμα,καυσαερια)!Αυτη η αντισταση ειναι 'χαμενη' ενεργεια!

Οι απαιτησεις ενος συμβατικου κινητηρα σε χαμηλες και ψηλες στροφες ειναι διαφορετικες και ταυτοχρονα ασυμβιβαστες.(Γι'αυτο γινεται τοση ιστορια με τις ηλεκτρομαγνητικες βαλβιδες που αντιπροσωπευουν την ιδανικη λυση για αποδοση σε ολες τις στροφες!)Γι'αυτο λεμε οτι τα 8βαλβιδα υπερτερουν χαμηλα και τα 16βαλβιδα ψηλα και οτι με πιο αγριους εκεντροφορους κερδιζουμε ψηλα (και οτι χανουμε χαμηλα το παιρνουμε απο την αυξημενη συμπιεση που παει συνηθως πακετο)
Το συμπερασμα που ηθελα να αφησω ειναι πως οι κλειστες εισαγωγες και εξατμισεις αποτελουν φτηνο μπαλωμα των αδυναμιων των συγχρονων κινητηρων και λυση βεβαια για το θορυβο!Το δευτερο το δεχομε απολυτα και γι'αυτο προτιμησαν τα αυτακια μου μια επωνυμη εξατμιση!

ο καταλυτης τωρα που εχει δουλεψει για αρκετα χιλιομετρα και εχει παρει αρκετη 'μαυριλα' εχει αρχισει και κανει ενα τρελο θορυβο σαν διχρονο!!αρκετα δυνατος θα ελεγα!! ρωτησα το μηχανικο μου γιατι στην αρχη ψαρωσα και τα χρειαστηκα εδω που τα λεμε αλλα με καθησυχασε λεγοντας μου οτι κανουν ετσι τα μεταλλικα ελασματα που εχει στο εσωτερικο του και τα οποια συντονιζονται οσο πιο γρηγορα περναν τα καυσαερια απο μεσα του!!!
καλα θορυβος ακρως πορωτικος!!!!!! λες και ακους NSR 250!!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Ronin - Παρ 28 Φεβ 2003, 15:46:00
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως παιδια δικιο εχει ο danielos.....Ακουστε κι εμενα κατι ξερω....

Ξερεις τη ηττα ειναι να νομιζεις οτι το αμαξι σου ειναι σβηστο,ενω ειναι αναμενο κανονικα?Και αυτο επειδη το προπορευομενο οχημα απο εσενα (στην περιπτωση μας το rallye του ψηλου)παραγει αρκετο ηχο ετσι ωστε να νομιζεις οτι το δικο σου ειναι ΣΒΗΣΤΟ!!!...ενα πρωι....κατω στην Καλλιθεα...θυμαμαι....
206xs - Τετ 25 Φεβ 2004, 11:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει να πάρω καταλύτη για ιποδύναμη στο στρόφαλο (ονομαστική) ή στο τροχό (πραγματική) ; Σκέφτομαι αργότερα οταν θα κάνω το βήμα του ΦΠΕ να βάλω και έναν Americat συρμάτινο. Καμμιά άλλη παρατήρηση ;
TONY PAP - Παρ 27 Φεβ 2004, 09:05:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 206 ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ) ΚΑΤΑΛΥΤΗ Question Question

(χωρις antipollution error κλπ)

Σημείωση : για τα saxoralla ξέρουμε ==> κουφάρι καταλύτης !!!
Ghost Dog - Παρ 05 Μάρ 2004, 02:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 206 ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ) ΚΑΤΑΛΥΤΗ Question Question

(χωρις antipollution error κλπ)

καλη ερωτηση!! Shocked Wink Wink Wink
Nick_Dask - Παρ 05 Μάρ 2004, 18:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
Iparxoun exatmisades pou boroun baloun xtapodi kai agonistiko kataliti xoris na iparxi kanena problima(se autokinita me 2 λ)!bazoun ton ena λ pisw apo ton kataliti egw pados to exw kanei kai den exw kanena problima kai enas filos mou to exei kai exi kani panw apo 5000 xiliometra xoris na iparxi problima!!O papadopoulos kai o popai sigoura ta ftiaxni...patre ena til. kai rotistetous den xanete tipota!!! Wink Wink Wink
Sidobre - Παρ 05 Μάρ 2004, 18:58:35
Θέμα δημοσίευσης:
Toν 2ο λάμδα και εγώ τον εχω μεταφέρει μάλιστα μόνος μου με κολλητήρι!

Μου έδωσε ο ηλεκτρολόγος μου ένα κατάλληλο καλώδιο και μία θετική φύσα και βρήκα άλλη μία αρνητική από ένα χαλασμένο λάμδα του Μάκη και έφιαξα μια ωραία μπαλαντέζα αφού κόλλησα τα καλώδια με το κολλητήρι πάνω στις φύσες. Την πέρασα από τον καθρέπτη του κινητήρα και την στερέωσα με tyre-up. Εδώ και μερικές χιλιάδες χλμ δουλεύει μια χαρά!

Καταλύτης; Μπαααα όχι συρμάτινος... Ραλλίσιος Razz (και αυτός του Μάκη... Μάλλον θα το ονομάσω ΜcAnimal.... )
TONY PAP - Δευ 08 Μάρ 2004, 09:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Nick_Dask έγραψε:
Iparxoun exatmisades pou boroun baloun xtapodi kai agonistiko kataliti xoris na iparxi kanena problima(se autokinita me 2 λ)!bazoun ton ena λ pisw apo ton kataliti egw pados to exw kanei kai den exw kanena problima kai enas filos mou to exei kai exi kani panw apo 5000 xiliometra xoris na iparxi problima!!O papadopoulos kai o popai sigoura ta ftiaxni...patre ena til. kai rotistetous den xanete tipota!!! Wink Wink Wink

ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΙΩΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ??
Baphomet - Παρ 12 Μάρ 2004, 14:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
η μελετη του αρθρου αυτου ίσως να ειναι καταλυτικη... Laughing Laughing

http://www.autokinisi.gr/katalites.html
Kouzman - Τρι 23 Μάρ 2004, 09:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
προσωπικα που θα εχω βαλει ολα, και εχω antipollution fault, εντος ολιγου τον δευτερο λ θα τον καταργησω. Δεν θα τον ξηλωσω απο το αυτοκινητο γιατι θα εχω προβλημα, αλλα παραγγειλα εναν ανταπτορα απο αγγλια που ειναι για σαξοραλλα με βγαλμενο καταλυτη και 2 λ, ωστε να μην αναβει το check engine και να μην βγαζει ο εγκεφαλος το antipollution fault και με βαζει σε safe mode... Κατι αντιστοιχο ειχα ζητησει σε γνωστο εξατμισα και μου ζητησε πανω απο 100 ευρω "φιλικη" τιμη αν εφτιαχνα και το χταποδι εκει, ενω μαζι με εξοδα αποστολης απο αγγλια το εξαρτημα μου ερχεται στην τιμη των 39 ευρω...

Ουσιαστικα ειναι ενα "καπακι" οπου βγαζουμε τον δευτερο λ απο την εξατμιση, μετα τον καταλυτη, στην περιπτωση μας αγωνιστικος μεταλλικος, βιδωνουμε το "καπακι" στον λ και το πιανουμε σε μια ακρη προσεκτικα να μην ενοχλει και να μην ενοχλειται. Επειτα κανουμε reset στον εγκεφαλο, βγαλε - βαλε πολο μπαταριας σε κανα μισαωρο, και το check engine και το antipollution fault εξαφανιζονται...

Πιστευω πως το αυτοκινητο θα δουλεψει καλυτερα ετσι αφου δεν θα μας κανει ουτε τα τρελα κοψιματα στο μειγμα, ουτε θα μπαινει σε safe mode και να μας κοβει το γκαζι...

Πιστευω τελος αυτης της εβδομαδας, αρχες της αλλης να το εχουμε και να παω να το βαλω...
Touristas - Τρι 23 Μάρ 2004, 20:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτά ο δεύτερος λ είναι για να ελεχγη τη λειτουργία του καταλύτη ο εγκέφαλος !!
Αν εσύ τον έχεις έξω η μέτρησης που θα στέλνει στον εγκέφαλο θα είναι λάθος όποτε θα ανάψει λαμπάκι και πάλι
Kouzman - Τετ 24 Μάρ 2004, 12:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω μαζι σου. Μονο που ο δευτερος λ θα διαβαζει παντα σωστη ενδειξη, εξου και το "καπακι" που πηρα... Κοινως ο εγκεφαλος θα νομιζει πως ολα ειναι καλα...so no more λαμπακια και antipollution faults...

Το περιμενω απο μερα σε μερα... Laughing Laughing
George4 - Παρ 23 Απρ 2004, 17:39:22
Θέμα δημοσίευσης:
ο 2ος λ που βρισκεται κανονικα? ειναι αυτος που πιανει στον μπροστινο σωληνα η΄αυτος ειναι ο 1ος?
Marellios - Δευ 26 Απρ 2004, 03:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εμεις Γιωργο δεν εχουμε 2 λ,μονο εναν.
TONY PAP - Δευ 26 Απρ 2004, 07:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως στο 206 project του περιοδικού DRIVE είδα ότι έβαλαν καταλύτη AMERICAT.
RASTAVIPER - Πεμ 22 Φεβ 2007, 23:54:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να μου πει καποιος πώς ξεχωρίζει ο ελεύθερος από τον μεταλλικό και από το αγωνιστικό καταλύτη?
Το ρωτάω γιατί μιλώντας για τους καταλύτες ΒΙΚ, άλλα μου έλεγε ο Παπαδόπουλος και άλλα άτομο από την εταιρεία.Ο Παπαδόπουλος, τον έλεγε τον μεταλλικό ελεύθερο, ενώ ο άλλος έλεγε ελεύθερο τον αγωνιστικό.
Πώς ξεχωρίζουν και τι μου προτείνετε μέχρι 250 ευρώ?
Pughell - Παρ 23 Φεβ 2007, 09:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη θα μπλεξεις ασχημα και απο οτι ειδα ο Vic των 250Ε δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο σχετικα με τον ογκο του,δωσε 50Ε παραπανω και παρε τον HJS 200 cpsi.Ειναι ακριβως στις διαστασεις που πρεπει για τα 106 και βγαζει και καρτα χωρις να κοβει σε αποδοση. Wink

Αν θες μπορω να σου δωσω και κωδικο για να το ζητησεις. Very happy
RASTAVIPER - Παρ 23 Φεβ 2007, 19:21:21
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Επειδη θα μπλεξεις ασχημα και απο οτι ειδα ο Vic των 250Ε δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο σχετικα με τον ογκο του,δωσε 50Ε παραπανω και παρε τον HJS 200 cpsi.Ειναι ακριβως στις διαστασεις που πρεπει για τα 106 και βγαζει και καρτα χωρις να κοβει σε αποδοση. Wink

Αν θες μπορω να σου δωσω και κωδικο για να το ζητησεις. Very happy

200-250 θα παιξω.
Αυτος που λες ποιας μαρκας ειναι?
Οι Americat τι λενε?
Pughell - Δευ 26 Φεβ 2007, 10:46:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτος που λεω ειναι HJS.Ετσι λεγεται η μαρκα.

Οι Americat των 200-250Ε ειναι τα ιδια με τον Vic των ιδιων χρηματων...Για να μην σου πω και χειροτεροι οσο αφορα την σχεδιαση του κελυφους... Confused
RASTAVIPER - Παρ 02 Μάρ 2007, 08:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αυτος που λεω ειναι HJS.Ετσι λεγεται η μαρκα.

Οι Americat των 200-250Ε ειναι τα ιδια με τον Vic των ιδιων χρηματων...Για να μην σου πω και χειροτεροι οσο αφορα την σχεδιαση του κελυφους... Confused

Εγώ θα βάλω σωλήνα 51.Νομίζω ότι στα χρήματα που δίνω πάω μέχρι 200 τρυπες.Εκεί θα είμαι οκ ή θα πρέπει να πάω για πιο λίγες τρύπες?Πάντα με γνώμονα ότι θέλουμε ένα αρκετά ελεύθερο καταλύτη.
Pughell - Παρ 02 Μάρ 2007, 09:13:53
Θέμα δημοσίευσης:
Με μαμα μοτερ και διαμετρο 51mm να ξερεις οτι θα χασεις αισθητα χαμηλα...
Ο 200αρης παντως ειναι μια χαρα. Wink
Η διαφορα σε γκαζι με τον 100αρη θα φανει μονο αν καποια στιγμη πας για πανω απο 150-160 αλογα...
RASTAVIPER - Παρ 02 Μάρ 2007, 14:12:46
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Με μαμα μοτερ και διαμετρο 51mm να ξερεις οτι θα χασεις αισθητα χαμηλα...
Ο 200αρης παντως ειναι μια χαρα. Wink
Η διαφορα σε γκαζι με τον 100αρη θα φανει μονο αν καποια στιγμη πας για πανω απο 150-160 αλογα...

Λοιπόν θέλω 1 γνώμη για αυτά τα 3 διαγράμματα καταλυτών.
Ποιος είναι καλύτερος για μένα?

http://www.americat.gr/82077.gif
http://www.americat.gr/82079.gif
http://www.americat.gr/82078.gif

Πάντως στη VIK δεν παίζουν κάτω από 300 τρύπες.Η 300 τρύπες ή πας μετά στις 100.Οπότε για VIK μάλλον πάω για τις 300 τρύπες.
Για τη διάμετρο 51, γιατί θα χάσω χαμηλά?Ψηλά θα είναι καλύτερα?
Pughell - Παρ 02 Μάρ 2007, 14:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
Τον 1ο... Rolling eyes

Με την 51 θα χασεις χαμηλα λιγο και θα κερδισεις ελαχιστα ψηλα...
Αν πας για εκκεντροφορους later βαλε 51,αλλιως 48... Confused

Βαριεμαι να ξαναεξηγω γιατι ρε,τα εχω γραψει απειρες φορες τοσα χρονια... Sad
volvos - Παρ 02 Μάρ 2007, 15:38:48
Θέμα δημοσίευσης:
στελιο ο βικ ο τρακοσαρης δηλαδη ειναι μαπα? (αυτον εχω)
Pughell - Παρ 02 Μάρ 2007, 16:30:40
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν υλικο καταλυσης ειναι καλος,σαν σχημα δεν συμφωνω...
Θα μπορουσε να ειναι πιο μακρυς σε μηκος και οχι τοσο πλατυς. Confused
RASTAVIPER - Παρ 02 Μάρ 2007, 16:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Τον 1ο... Rolling eyes

Με την 51 θα χασεις χαμηλα λιγο και θα κερδισεις ελαχιστα ψηλα...
Αν πας για εκκεντροφορους later βαλε 51,αλλιως 48... Confused

Βαριεμαι να ξαναεξηγω γιατι ρε,τα εχω γραψει απειρες φορες τοσα χρονια... Sad

Οκ για το θέμα της διαμέτρου, το έπιασα.
Για τους 3 καταλύτες.Διάλεξες τον 1ο με γνώμωνα και μόνο το σχήμα ή επειδή έχει και καλύτερα μέταλλα (τα γράφει κάτω δεξιά, αλλά δεν τα καταλαβαίνω)?Τι σημαίνουν αυτά τα TOTAL AMOUNT NOMINAL 0,50 και 0,805 κλπ??
volvos - Παρ 02 Μάρ 2007, 16:56:26
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

καταλυτης βικ 300τρυπων διαστασεις. κυλινδρος
διαμετρος 10εκ.
μηκος καπου 20εκ(στις ακρες ειναι κωνικο...)
AΡΑ ΟΓΚΟΣ ΚΑΠΟΥ 1600Κ.ΕΚ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ
!

RASTAVIPER - Παρ 09 Μάρ 2007, 15:29:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα από τον Παπαδόπουλο και μιλήσαμε για την εξάτμιση και τον καταλύτη.
Τελικά προτείνει σωλήνα 50 και καταλύτη twister με 200 τρύπες.
Πώς το βλέπετε?
Pughell - Παρ 09 Μάρ 2007, 15:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αν προκειται για καμια 500αρια ευρω για καταλυτη,σωληνωσεις και ενα τελικο,καλα ειναι. Smile
volvos - Παρ 09 Μάρ 2007, 15:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σαν υλικο καταλυσης ειναι καλος,σαν σχημα δεν συμφωνω...
Θα μπορουσε να ειναι πιο μακρυς σε μηκος και οχι τοσο πλατυς. Confused

στελιο εξηγα και αυτο γιατι οπως εγραψα πιο πανω εμενα ειναι κυλινδρικος και οχι πλακε/////

μηπως δεν ειναι βικ?
Pughell - Παρ 09 Μάρ 2007, 16:06:12
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα,η Vik βγαζει κυλινδρικους.
Εχουν το χαρακτηριστικο οτι εχουν 3-4 γραμμες στην περιφερεια τους... Confused
volvos - Παρ 09 Μάρ 2007, 16:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
οντωσ....ετσι ειναι!

εν τελει ειναι μαπα αυτοι οι καταλυτες?
RASTAVIPER - Παρ 09 Μάρ 2007, 17:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Αν προκειται για καμια 500αρια ευρω για καταλυτη,σωληνωσεις και ενα τελικο,καλα ειναι. Smile

500-540 με όλα αυτά που είπες +δίχαλο.
Το περίεργο είναι με τη διάμετρο.Ο Σεβδαλής είπε 51, ενώ ο Παπ προτείνει 50 για μέχρι 150 άλογα και 52 για παραπάνω...κάνουν 2 εκ. τόση διαφορά?
Είχα δει σε 1 παρουσίαση ραλλυε στα 160 άλογα με 56 δίάμετρο.Αυτό τι ήταν??

(Ξέρει κάποιος site για τους twister??)
MEMsound - Παρ 09 Μάρ 2007, 17:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Pughell έγραψε:

...κάνουν 2 εκ. τόση διαφορά?...

χιλιοστά
όχι εκατοστά. Wink

http://www.tikkos-racing.gr/index.htm
RASTAVIPER - Σαβ 10 Μάρ 2007, 10:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα με απασχολεί το θέμα του 2ου λ.
Από ότι μου είπε ο Σεβδαλής, το αμάξι μου δεν έχει καθόλου τον αισθητήρα και μου πρότεινε να μην τον βάλω γιατί θέλει πολύ ηλεκτρολογική δουλειά και δε χρειάζεται.
Εγώ όμως αναρωτιέμαι κατά πόσο το αμάξι δουλεύει σωστά χωρίς τον λ αλλά και πόση δουλειά χρειάζεται για να μπει.
Pughell - Δευ 12 Μάρ 2007, 08:55:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οντωσ....ετσι ειναι!

εν τελει ειναι μαπα αυτοι οι καταλυτες?

Με κριτηριο το value for money τους,μια χαρα ειναι. Wink
Pughell - Δευ 12 Μάρ 2007, 09:00:54
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Pughell έγραψε:

500-540 με όλα αυτά που είπες +δίχαλο.
Το περίεργο είναι με τη διάμετρο.Ο Σεβδαλής είπε 51, ενώ ο Παπ προτείνει 50 για μέχρι 150 άλογα και 52 για παραπάνω...κάνουν 2 εκ. τόση διαφορά?
Είχα δει σε 1 παρουσίαση ραλλυε στα 160 άλογα με 56 δίάμετρο.Αυτό τι ήταν??

(Ξέρει κάποιος site για τους twister??)

Εγω για το διχαλο εχω καταθεσει απειρες φορες την αποψη μου και το θεωρω την μεγαλυτερη μαλ***α...Τωρα αν θες να το βαλεις,βαλτο.
Απο εκει και περα για ΦΠΕ τα 48mm(εξωτερικα) ειναι μια χαρα.
Αν πας σε συμπιεση ή εκκεντροφορους,κλπ πας σε 50mm.
Τα 52mm ειναι καθαρα και μονο για αγωνιστικη χρηση και θα χρειαστεις τοσο μεγαλη διατομη μονο αν πας σε πολυ αγριους εκκεντροφορους και αποδοσεις ανω των 160-165 αλογων.Μεχρι εκει τα 50mm δουλευουν μια χαρα καθως εχεις και καλο μεσαιο φασμα. Wink

Σχετικα με τον λ που λες,αποκλειεται το μοτερ σου να δουλευει χωρις λ,και απορω πως ο αλλος ο ηλιθιος σου ειπε οτι ειναι δυσκολο να μπει... Confused
Ωραιο μηχανικο βρηκες παντως... Thumb Down
Παρενθεση,μονοφυσο το εκανες,οχι τριφυσο,ε;
RASTAVIPER - Δευ 12 Μάρ 2007, 15:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Pughell"]
RASTAVIPER έγραψε:

Εγω για το διχαλο εχω καταθεσει απειρες φορες την αποψη μου και το θεωρω την μεγαλυτερη μαλ***α...Τωρα αν θες να το βαλεις,βαλτο.
Απο εκει και περα για ΦΠΕ τα 48mm(εξωτερικα) ειναι μια χαρα.
Αν πας σε συμπιεση ή εκκεντροφορους,κλπ πας σε 50mm.
Τα 52mm ειναι καθαρα και μονο για αγωνιστικη χρηση και θα χρειαστεις τοσο μεγαλη διατομη μονο αν πας σε πολυ αγριους εκκεντροφορους και αποδοσεις ανω των 160-165 αλογων.Μεχρι εκει τα 50mm δουλευουν μια χαρα καθως εχεις και καλο μεσαιο φασμα. Wink

Σχετικα με τον λ που λες,αποκλειεται το μοτερ σου να δουλευει χωρις λ,και απορω πως ο αλλος ο ηλιθιος σου ειπε οτι ειναι δυσκολο να μπει... Confused
Ωραιο μηχανικο βρηκες παντως... Thumb Down
Παρενθεση,μονοφυσο το εκανες,οχι τριφυσο,ε;

3φυσος ειμαι.
Για το 2ο λ τελικά θα το λύσω σύντομα το θέμα.Μίλησα με τον ηλεκτρολόγο του Κρασούλη που μου σύνδεσε και το μοτέρ και είπε ότι το αμάξι ΔΕΝ έχει απολύτως κανένα πρόβλημα που δεν είναι συνδεδεμένος ο 2ος λ, αλλά αν θέλω να τον βάλω για να σβήσω το λαμπάκι, αρκεί να βάλω τον λ στην εξάτμιση και μετά αυτός θα τον συνδέσει με τα καλώδια που πρέπει.
Τελικά 50αρα έβαλα, καθώς είδα ότι δε χρειάζεται παραπάνω και αυτό που παρατήρησα σε 1η φάση, εκτός από τον θόρυβο, είναι ότι έχει αυξηθεί πολύ η πίεση που βγαίνουν τα καυσαέρια από πίσω σε σχέση με την προηγούμενη εξάτμιση.Τώρα αυτό που λένε άλλοι ότι έπρεπε να δω διαφορά κλπ στο πώς πάει το αμάξι, να πω την αλήθεια δεν είδα.Αλλά δε νομίζω ότι με λίγο καλύτερη εξαγωγή (σωλήνα 50αρα από 48 και με μεταλ. καταλύτη) θα έπρεπε να σηκώνει και σούζα.
Pughell - Δευ 12 Μάρ 2007, 16:28:51
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry,ακυρο τοτε αυτο περι μηχανικου... Sad

Παντως απο οσο ξερω,με αναμενο λαμπακι εισαι σε safe mode,κοινως χανεις αρκετα σε αποδοση. Confused
RASTAVIPER - Δευ 12 Μάρ 2007, 17:00:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Παντως απο οσο ξερω,με αναμενο λαμπακι εισαι σε safe mode,κοινως χανεις αρκετα σε αποδοση. Confused

Αυτό που λες δεν το ξέρω και έχω την εντύπωση ότι το αμάξι μου πάει ικανοποιητικά.
Αν όντως ισχύει ότι το αμάξι τώρα χάνει αρκετά λόγω του check engine, τότε χωρίς να θέλω να γίνω υπερόπτης, μετά θα κλάψουν πολλές μανούλες... Shocked Shocked

Ποιος ξέρει να μας το πει αν όντως το αμάξι είναι σε safe mode και πώς αλλιώς μπορείς να το καταλάβεις?Τι συμβαίνει όταν το αμάξι βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση?Τόσες βδομάδες που το σκίζω, τι γίνεται?
Pugobios - Δευ 12 Μάρ 2007, 21:23:15
Θέμα δημοσίευσης:
50 μια χαρά εισαι.Εγω που κοίταξα μπροστά και πείγα κι έβαλα 55 να δώ τι θα κάνω Laughing Δυστηχώς όταν με το καλό το τουρμπίσο άχρηστη θα βγεί Crying or Very sad
Pughell - Τρι 13 Μάρ 2007, 08:32:02
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Pughell έγραψε:

Αυτό που λες δεν το ξέρω και έχω την εντύπωση ότι το αμάξι μου πάει ικανοποιητικά.
Αν όντως ισχύει ότι το αμάξι τώρα χάνει αρκετά λόγω του check engine, τότε χωρίς να θέλω να γίνω υπερόπτης, μετά θα κλάψουν πολλές μανούλες... Shocked Shocked

Ποιος ξέρει να μας το πει αν όντως το αμάξι είναι σε safe mode και πώς αλλιώς μπορείς να το καταλάβεις?Τι συμβαίνει όταν το αμάξι βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση?Τόσες βδομάδες που το σκίζω, τι γίνεται?

Απλα πηγαινεις σε καποιο συνεργειο που εχει tester να σου σβησει την βλαβη και απο εκει και περα βλεπεις τι μπορεις να κανεις για να δουλευει κανονικα. Sad
RASTAVIPER - Τρι 13 Μάρ 2007, 17:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Απλα πηγαινεις σε καποιο συνεργειο που εχει tester να σου σβησει την βλαβη και απο εκει και περα βλεπεις τι μπορεις να κανεις για να δουλευει κανονικα. Sad

Και να το σβήσω, εφόσον το πρόβλημα παραμένει, δε θα ξανανάψει το λαμπάκι με το πρώτο ξεκίνημα?
Το θέμα είναι να βάλω τον αισθητήρα στη θέση του και μετά να το σβήσω.
Αναρωτιέμαι πόσο θα θέλει η peugeot για να το σβήσιμο του λάθους...
Αλλά τι λέω πάλι, αφού δεν μπορώ να πάω τις ώρες που είναι ανοικτά τα συνεργεία της peugeot!! Razz Razz Very happy
Pughell - Τετ 14 Μάρ 2007, 09:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα δεν ειναι το αν θα το σβησεις...Το θεμα ειναι να βαλεις εναν καταλυτη ετσι ωστε ακομα και να συνδεθει ο 2ος λ,να μην σου αναβει.
Με 100αρη καταλυτη θα αναβει,με 200αρη την γλιτωνεις... Confused
RASTAVIPER - Τετ 14 Μάρ 2007, 10:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Το θεμα δεν ειναι το αν θα το σβησεις...Το θεμα ειναι να βαλεις εναν καταλυτη ετσι ωστε ακομα και να συνδεθει ο 2ος λ,να μην σου αναβει.
Με 100αρη καταλυτη θα αναβει,με 200αρη την γλιτωνεις... Confused

200άρη TWISTER έβαλα! Smile Smile
Ελπίζω να είναι όλα οκ όταν συνδέσω τον λ.
saxakias - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 14:23:40
Θέμα δημοσίευσης:
ποσο εκανε ο καταλυτης?
ειναι καλος?
εσυ τι προτεινεις pughell?
καλυερος ολων εινι ο hjs?ποιος τους πουλαει αυτους και δωσε καποιον κωδικο που ελεγες πιο πανω Στελιο
RASTAVIPER - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 18:28:52
Θέμα δημοσίευσης:
saxakias έγραψε:
ποσο εκανε ο καταλυτης?
ειναι καλος?
εσυ τι προτεινεις pughell?
καλυερος ολων εινι ο hjs?ποιος τους πουλαει αυτους και δωσε καποιον κωδικο που ελεγες πιο πανω Στελιο

Ο δικός μου είχε 200-250€.
Μάρκες υπάρχουν πολλές.Θέλει ψάξιμο πολύ πάντως.
Pughell - Παρ 18 Μάϊ 2007, 07:51:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω πει,ενας 200αρης καλης ποιοτητας ειναι μια χαρα...Απο εκει και περα σαν κοστος και ο 100αρης ειναι καλη λυση αν και στα τριφυσα δεν μπαινει λογο check engine... Confused
pugsang - Παρ 18 Μάϊ 2007, 09:43:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εξαρταται τι 100αρι θα βαλεις. Ο δικος μου πχ που ειναι FIA homologated και κοστιζει 500 Ευρά δεν άναψε ποτέ check engine.......
Sidobre - Παρ 18 Μάϊ 2007, 13:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
Και ο δικός μου 100άρης (Americat) μέχρι στιγμής δεν έχει προβλήματα με λαμπάκια.

Βέβαια όσα είναι μετά από το 2001-2002 μάλλον θα έχουν πρόβλημα...
gabriel7 - Σαβ 28 Ιούλ 2007, 20:07:19
Θέμα δημοσίευσης:
Με 200άρη twister,50άρα σωλήνα,τελικό Sebring και ανοιγμενο δίχαλο,μου είπαν να ξαναπεράσω από το ΚΤΕΟ σε 15 μέρες για τα καυσαέρια...
Ο βλάκας πάντως μέτρησε με a/c ανοικτό,σίγουρα δε βοήθησε τη κατάσταση...
Άρα ζόρι με τους μεταλλικούς στο ΚΤΕΟ...
Το αμάξι δε φοράει έκκεντροφόρους/πρόγραμμα,είναι μαμά...
fynos - Σαβ 28 Ιούλ 2007, 22:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ μετά από 15 μέρες αφού τοποθέτησα την εξάτμιση, έτυχε να πρέπει να βγάλω κάρτα καυσαερίων . . . όλες οι τιμές εκτός το μονοξείδιο ήταν ελάχιστα παραπάνω (πραγματικά ελάχιστα) και το τελευταίο μειωμένο Rolling eyes
RASTAVIPER - Κυρ 29 Ιούλ 2007, 11:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
gabriel7 έγραψε:
Με 200άρη twister,50άρα σωλήνα,τελικό Sebring και ανοιγμενο δίχαλο,μου είπαν να ξαναπεράσω από το ΚΤΕΟ σε 15 μέρες για τα καυσαέρια...
Ο βλάκας πάντως μέτρησε με a/c ανοικτό,σίγουρα δε βοήθησε τη κατάσταση...
Άρα ζόρι με τους μεταλλικούς στο ΚΤΕΟ...
Το αμάξι δε φοράει έκκεντροφόρους/πρόγραμμα,είναι μαμά...

Για τις διαφορές μιλάμε με τα μαμά νούμερα?Κανονικά δεν πρέπει να είναι πολύ παραπάνω.
Πάντως πρέπει να παίζει ρόλο και ο εγκέφαλος, καθώς αν θυμάμαι καλά τα 3φυσα περνάνε ΚΤΕΟ και με αλλαγμένο καταλύτη και γενικά είναι πιο εύκολα τα πράγματα όταν πειράζεις τον καταλύτη.
saxo_silver - Κυρ 29 Ιούλ 2007, 15:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια θελω να βαλω να καταλυτη στο saxo μου το οποιο ειναι φ.π.ε με εξατμιση απο μπροστα διχαλο αλλαγμενο,50αρα σωληνα και decat με groupN με λιγο πιο χοντρο καζανι(για πιο ηρεμα)...απλα δεν θελω να χασω τον ηχο που κανει decat...τι καταλυτη να διαλεξω? Στο αμεσο μελλον το αμαξι 8α γινει Pt51...ευχαριστω!!
LIONKING - Κυρ 27 Σεπ 2009, 16:43:35
Θέμα δημοσίευσης:
ξερει κανεις τιμες για καταλυτες hjs? ρωτησα σε 2 καταστηματα(ονομα δε λεμε για να μη κανουμε διαφημηση) ο πρωτος επειδη πηγα με ενα γνωστο του μου ειπε τον 200αρη ευρο 3 απο 600 450 και ο δευτερος μου ειπε 320 υπαρχουν πολλοι hjs 200αρηδες η μιλαμε για τον ιδιο,στον φαρμακοποιο ξεχασα να ρωτησω τι euro ειναι,ειναι δυνατον να εχουν τοση μεγαλη διαφορα στην τιμη?
Pughell - Κυρ 27 Σεπ 2009, 23:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
200αρης HJS(με εισοδο-εξοδο 50mm) με εγκριση στα 310Ε + 20/30Ε μεταφορικα.

Εναλλακτικα 100αρης Powersprint στα 250Ε περιπου ή 200αρης στα 190Ε.
MEMsound - Δευ 28 Σεπ 2009, 01:05:41
Θέμα δημοσίευσης:
(λιγο = οχι απαραίτητα, οφφτοπικ αλλα) μπορεις να ριξεις ενα βλέφαρο για κάτι με εισοδο/εξοδο από 54μμ και πάνω Question
Pughell - Δευ 28 Σεπ 2009, 09:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο εχει στα 57mm με 189Ε(200cpsi μεταλλικος).
MEMsound - Δευ 28 Σεπ 2009, 09:30:19
Θέμα δημοσίευσης:
που μου κάνει για καλήτερη ροή κλπκλπκλπ σε σχέση με τον μαμα ή να πάω σε ακομα μεγαλητερης διαμέτρου?
Pughell - Δευ 28 Σεπ 2009, 09:59:20
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι ακομα μεγαλυτερο,οσο πιο μεγαλος,τοσο χειροτερα ειναι... Confused
MEMsound - Δευ 28 Σεπ 2009, 10:15:49
Θέμα δημοσίευσης:
οκ Cool
θα σε ενημερωσω
doomis - Δευ 28 Σεπ 2009, 23:45:09
Θέμα δημοσίευσης: 106/Saxo - Καταλύτη 200αρης ή 300αρης για Saxo 1600 16v
200αρης ή 300αρης?. ποιος ειναι καλυτερος για μαμα saxo vts120.. με σκουπα κ τελικο .
nsne - Πεμ 08 Οκτ 2009, 21:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τοποθετωντας vic καταλυτη στο ραλλακι μου(δεν ηξερα τοτε ποσα cpi ειχε,3φυσσο) με σκουπα-μεσαιο-τελικο,εχω πολυ συχνα το check να μου αναβει,αλλα μετα απο μερικες μερες,σβηνει απο μονο του!!Διαφορα σε τραβηγμα δεν πολυ-καταλαβα.Μπορει να ειναι μικρη που να μην την καταλαβαινω
Pughell - Πεμ 08 Οκτ 2009, 21:55:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το check engine οφειλεται σε πολυ ελευθερο καταλυτη... Confused
kane - Παρ 09 Οκτ 2009, 14:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
nsne έγραψε:
Τοποθετωντας vic καταλυτη στο ραλλακι μου(δεν ηξερα τοτε ποσα cpi ειχε,3φυσσο) με σκουπα-μεσαιο-τελικο,εχω πολυ συχνα το check να μου αναβει,αλλα μετα απο μερικες μερες,σβηνει απο μονο του!!Διαφορα σε τραβηγμα δεν πολυ-καταλαβα.Μπορει να ειναι μικρη που να μην την καταλαβαινω

αποστατη στην 2ο λ εβαλες?
nsne - Παρ 09 Οκτ 2009, 20:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
εβαλα,αλλα παρ ολα αυτα αναβει παλι... Sad
kane - Σαβ 10 Οκτ 2009, 00:04:39
Θέμα δημοσίευσης:
nsne έγραψε:
εβαλα,αλλα παρ ολα αυτα αναβει παλι... Sad

χμμ περιεργο ρε συ...

Γνωριζω τουλ 3 106 τριφυσα,με 100ρη κατ και αποστατη,χωρις ενα τσεκ.

Τι διαολο? Rolling eyes
Pughell - Σαβ 10 Οκτ 2009, 00:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Βουλωμενος καταλυτης ή χαμηλη θερμοκρασια καυσαεριων;
Λογικα στο σκισιμο θα επρεπε να σβηνει... Confused
yokagyla - Σαβ 10 Οκτ 2009, 03:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
φοραω hjs 200αρι με φ54 σωληνα, ημιτελικο, τελικο ρε παιδια.
εχω στο προγραμμα να γινω τετραπεταλουδος στο αμεσο μελλον και θα παιξουμε με σωληνα φ62 αλλα θελω να βαλω και καταλυτη (οσο μπορω πιο νομιμος). ο 200αρης που εχω θεωρητικά τουλαχιστον μου ειπε ο popay οτι κανει μεχρι 250 αλογα (τα οποια δεν τα ξεπερναω με τετραπεταλουδο). προτιμότερο ειναι να κρατησω τον 200αρη ή να βαλω ενα 100αρη?
θα υπάρξει διαφορα λογικα ε?
Pughell - Σαβ 10 Οκτ 2009, 08:13:41
Θέμα δημοσίευσης:
Αναλογα με τα εκκεντρα που θα επιλεξεις,αμα εχεις πολυ overlap και "περιεργα" μιγματα,οτι και να βαλεις δεν θα αντεχει οποτε ή θα λιωνει ή θα μπουκωνει.
Αμα κανεις πιο "λογικες" επιλογες,οριακα μπορει και να αντεξει ο 200αρης σου αν και παααρα πολυ χλωμο το βλεπω. Confused
nsne - Σαβ 10 Οκτ 2009, 11:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Βουλωμενος καταλυτης ή χαμηλη θερμοκρασια καυσαεριων;
Λογικα στο σκισιμο θα επρεπε να σβηνει... Confused

...οντως...μετα απο σκισιμο σβηνει(την επομενη μερα ομως!!!).Ο καταλυτης δεν ειναι βουλωμενος γιατι ειναι σχετικα καινουργιος(χρονο δεν εχει).Ποιο πιθανο ειναι να εχουν χαμηλη θερμοκρασια τα καυσαερια.
yokagyla - Σαβ 10 Οκτ 2009, 12:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω πολυ pug . Very happy
NemesisUltra - Σαβ 10 Οκτ 2009, 15:37:03
Θέμα δημοσίευσης:
γιόκα 4 πεταλούδες ρε θα πετάξεις axxaax
yokagyla - Σαβ 10 Οκτ 2009, 15:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
NemesisUltra έγραψε:
γιόκα 4 πεταλούδες ρε θα πετάξεις axxaax

παω για την τελευταια μετατροπη (θελω να πιστευω) φιλαρακι. το μονο που με τρωει ειναι αν θα βαλω 200 τρυπες , 100 ή καθολου καταλυτη. ετοιμασου εσυ θα σου πουλησω απ'οτι φαινεται εξατμιση 'ΠΕΝΑ'.
yokagyla - Παρ 16 Οκτ 2009, 20:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
100αρης HJS βγαινει σε διαμετρο σωληνα 63?
Pughell - Παρ 16 Οκτ 2009, 23:55:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θυμαμαι καλα,ναι.
nfx1587 - Παρ 12 Μάρ 2010, 21:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παλιό μεν πόστ, αλλά βλέπω τιμές για 200άριδες γύρω στα 200 ευρώ. Εγώ βρήκα αυτόν ... στη μισή τιμή:

http://www.streetstylez.de/index.php?cat=KAT283&product=53104MET

Είναι και επώνυμος! Γιατί είναι τόσο φτηνός; Δεν θα ήταν μια εξίσου καλή λύση; Έχει και άλλους 3:

http://www.streetstylez.de/index.php?list=KAT283

Μερικοί δεν κάνουν λόγω διαμμέτρου, αλλά τι γίνεται με τον λάμδα; Λέω να πάω να ρωτήσω κανένα εξατμισά μου να ασχολείται με αυτά μπάς και βγάλω άκρη
γιωργος xsara - Τρι 14 Φεβ 2012, 23:28:38
Θέμα δημοσίευσης:
Απο το μαρτη του 10 μονο ο δικός μου καταλυτης χαλασε.. τοσο γκαντεμης;!
πως διαλεγεις καταλυτη; με αλογα η τρυπες, 200αρι η 100ρη; η εξατμηση μου ειναι φ55 και φόραγα ρεμους 200αρη μεταλλικό. τιμες, ποτασεις;
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες