Sidobre έγραψε: | ||||
Δεν βλέπω κάτι λάθος στην πρότασή του.... ![]() Απαντάει στο παιδί που έχει αλλάξει ελαστικά από 195-55-15 σε 195-50-15 να έχει υπ'όψη του ότι πλέον το κοντέρ του σε σχέση με πρινδεν δείχνει σωστά, αλλά "κλέβει" 3,3%, δηλαδή όταν θα δείχνει 200 (στα 200 κοντερίσια) το αυτοκίνητο θα πηγαίνει με 6,6 χλμ Λιγότερα (δηλαδή η ταχύτητά του θα είναι 193,4). Και αυτό συνβαίνει γιατί όντως το κοντερ διαβάζει από το γραναζάκι του διαφορικού και ενώ μετράει X περιστροφές όπως και πριν, η δυανυόμενη απόσταση πλέον είναι μικρότερη (άρα και τα χλμ/ω) Κατάλαβες ότι λέει κάτι διαφορετικό; Εκτός αν σημειώνεις την λέξει "χάνει" ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την λέξη "κερδίζει".... |
Sidobre έγραψε: |
Συγνώμη για το ![]() Βασικά θίγεις ένα τεράστιο θέμα "ακριβολογίας" που ομολογώ το έχω αφήσει έξω από την ζωή μου για να μην στραβωθώ. Σε όλα αυτά τα Forum (από διάφορα Club) όπου διαβάζω υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά και έχουν γνώσεις: Ποσοστό 1% Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος αλλά έχουν γνώσεις: Ποσοστό 5% Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά αλλά έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 40% Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος και έχουν λάθος γνώσεις: Ποσοστό 50% Διάφορες άλλες περιπτώσεις το υπόλοιπο 4% (κατά προσέγγιση όλα αυτά... για να μην παρεξηγηθώ) Λοιπόν δεν με νοιάζει καθόλου για το 60% όσων γράφουν αλλά εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν διαβάζω αυτό το 40%.... Ιδιαίτερα όταν έχουν και έντονο το ελληνικό στοιχείο του ξερολισμού. Σοβαρά σου μιλάω, προτιμώ να διαβάζω κάποιον που δεν ξέρει να γράφει και ρωτάει, παρά να κάτσω να ασχοληθώ με κάποιον που έχει τις δικές του αμπελοφιλοσοφίες βαθιά ριζωμένες στο κεφάλι του και δεν αναγνωρίζει ότι μπορεί κάποιος άλλος να έχει και δίκιο... Ε, σε πληροφορώ ότι αυτό το 40% έχει με τον τρόπο του καταφέρει αυτό το 1% των σοβαρών ανθρώπων να σταματήσει να συζητάει μέσω forum. Με λίγα λόγια, προτιμώ να διαβάζω τον STELIO που έχει καλές γνώσεις και απαντάει ΜΟΝΟ όπου γνωρίζει, έστω και αν κάνει εκφραστικά λαθάκια για Α Β λόγους (ένας εκ των οποίων το αντιμετωπίζουμε όλοι μας, μήν γνωρίζοντας με τί διάθεση θα διαβάσει κάποιος το μήνυμά μας) παρά ένα σκασμό άλλους που τεκμηριώνουν άψογα την λάθος αντίληψή τους για ένα θέμα.... ![]() Πάντως σωστή η παρατήρησή σου, ορθότατη και από εμένα δεκτή! ![]() To παρόν μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί εντός της ημέρας για ευνόητους λόγους (off-topic) |
bob έγραψε: |
Το θεμα τελικα ειναι να ξερεις ΤΙ ειναι αυτο που κανεις και ΓΙΑΤΙ το κανεις καθως και ΓΙΑΤΙ αυτο που εκανες απετυχε ή πετυχε.Για να φτασεις ως εκει υπαρχουν νομιζω δυο επιλογες...
ή να ριξεις ενα καρο λεφτα και αφου παθεις να μαθεις (αν και οχι παντα) ή να εισαι τυχερος και να βρεθεις διπλα σε ανθρωπους που το εχουν κανει και ειναι διατεθημενοι να σου μεταφερουν καποια πραγματα!! |
Βασικά θίγεις ένα τεράστιο θέμα "ακριβολογίας" που ομολογώ το έχω αφήσει έξω από την ζωή μου για να μην στραβωθώ. Σε όλα αυτά τα Forum (από διάφορα Club) όπου διαβάζω υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:
Ανθρωποι που εκφράζονται σωστά και έχουν γνώσεις: Ποσοστό 1% Ανθρωποι που εκφράζονται λάθος αλλά έχουν γνώσεις: Ποσοστό 5% |
ultra-one έγραψε: |
Νομίζω ότι έχουμε αρκετό κόσμο με γνώσεις και πιστεύω ότι αυτά τα δύο νούμερα στο δικό μας φόρουμ μπορεί να είναι και >15% του συνόλου. ![]() |
Τέλος πάντων, το θέμα και η ουσία αυτής της συζήτησης που ξεκίνησα είναι για να βρούμε ένα δόκιμο τρόπο να ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ εμείς οι ίδιοι, όπως επίσης να βρούμε τρόπους να ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ. |
Tomcat έγραψε: |
Τα θέματα τεχνικού χαρακτήρα.... είναι συζητήσεις που κατα κύριο λόγο θα πρέπει να βοηθούν τους άπειρους οδηγοuς - μέλη στο πως να αντιμετωπίσουν προβλήματα - παγίδες στις μετατροπές των αυτοκινήτων και λιγότερο ...στην παρουσιάση εξαρτημάτων ως η "Απόλυτη Μετατροπή" Το να ψάχνουμε το ΑΠΟΛΥΤΟ TOPIC όπου οι απόψεις όλων θα είναι απόλυτα σωστές είναι λάθος.... Αυτό είναι θέμα της ΒΑΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ όπου απαιτείται προσεκτική - εξειδικευμένη επιλογή των συγγραφέων των θεμάτων. |
Παράθεση: |
Δεν ξερω ρε παιδιά,διάβασα με προσοχή τις πρώτες 20 σελίδες μονοκοπανιά(τοσες άντεξα) και είμαι ακόμα πιο μπερδεμένος απ'ότι στην αρχή... |
bob έγραψε: |
...ελπιζω να μην κουραζω με τα μεγαλα ποστς αλλα προσπαθω να περασω σε πραγματικα δεδομενα τη σκεψη μου |
MEMsound έγραψε: | ||
ίσα ίσα ![]() εγώ χαίρομαι να διαβάζω αναλυτικές και εκτενείς απόψεις. μακάρι να έγραφαν όλοι αναλυτικά και συγκεκριμένα και όχι με μισόλογα. θα ήταν πολύ πιο απλά, ευδιάκριτα και κατανοητά πολλά πράγματα... H "τσιγκουνιά" στα γραφόμενα μόνο σε δυσνοήσεις και ασυνενοησίες οδηγεί. ![]() |
Tomcat έγραψε: |
."¨Θέλω να αλλάξω λάστιχα - περιμένω να μου πείτε πια είναι τα καλύτερα" [ |
bob έγραψε: | ||
γιατι για καθε κατηγορια υπαρχει το καλυτερο!!! |
brz20 έγραψε: |
Θελω να πω οτι σε τετοιου ειδους συζητησεις πρεπει να υπαρχει οσο πιο λεπτομερεστατη καταγραφη του προβληματος για να μπορουμε ολοι μας να δωσουμε οσο πιο λεπτομερεστατη απαντηση γινετε. |