giannos έγραψε: |
...Μόλις συνέβει αυτό φοβήθηκα γιατί είχα ακούσει οτι η 5η δεν έχει κόφτη και άφησα το γκάζι... |
....o ήχος του κινητήρα άλλαξε σαν να χτύπησε κόφτη, και το κοντέρ σταμάτησε να ανεβαίνει.... |
brz20 έγραψε: |
Τι λες τωρα??Εγω παλευω τοσο καιρο να τερματισω την 5η.Δεν πιανει με τιποτα κοφτη. |
Βασικά εχω μικρότερο προφίλ απο τη μάνα του (μαμα55---- εγώ50 , με 15' ζαντα).Ισως να επηρεάζει αυτο... |
Κώδικας: |
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
195/55-15 107mm 298mm 596mm 1871mm 535 0.0% 195/50-15 98mm 288mm 576mm 1810mm 553 -3.3% |
MEMsound έγραψε: |
....αυτοκίνητο τενώ κοντά στην τελική ταχύτητα που υπάρχει έλειξη ροπής αυτό το "κόντημα" το βοηθάει να ανεβάσει λίγες στορές..... |
Ναι ... γιατί πριν αλλάξω λάστιχα δεν θυμάμαι να εφτανε τόσο εύκολα στα 200...
όχι οτι τώρα τα πιάνει για πλάκα... ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
Αν το ελαστικό σου είναι 195/50-15 και μαμά είχες 195/55-15 η διαφορά είναι σχετικά σημαντική: -3,3% ![]() ![]() |
Ναι ... γιατί πριν αλλάξω λάστιχα δεν θυμάμαι να εφτανε τόσο εύκολα στα 200...
όχι οτι τώρα τα πιάνει για πλάκα... ![]() ![]() |
STELIOS έγραψε: | ||
Επισης εχε υποψη σου οτι τωρα το κοντερ δεν δειχνει σωστα, χανει -3.3%. Δηλαδη στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ. |
bob έγραψε: |
εννοεις οτι παει στα 200 του κοντερ 193,4?
αν ναι εχεις λαθος γιατι και πριν (με μαμα διασταση εχεις αποκλιση) δεν πηγαινε με 200 αλλα με λιγοτερα! ![]() |
Mα φησικα και δεν δειχνει ακριβως το κοντερ, κανενα κοντερ δεν ειναι ακριβειας. Απλα εξειγω οτι ΑΝ πχ. δειχνει περιπου 200 τοτε πραγματικα πας με περιπου 6.6 χλμ λιγοτερα ή τελος παντων με 3.3% χλμ λιγοτερα... |
περιμενε με εχεις μπερδεψει...
δηλαδη με το καθε βημα ποσα χιλιομετρα πιστευεις θα παει αν δειχνει το κοντερ 200?(ενδεικτικες τιμες) |
Μα εξαρταται απ’το ποσο αλλαζει το βημα. Διαφορετικο ποσοστο ειναι με αλλαγη σε 195-50 (-3.3%) και διαφορετικο με αλλαγη σε 195-45 (-3.7%) κτλ.. |
bob έγραψε: | ||||
H απορια μου ειναι η εξης! εχουμε δυο διαστασεις η μια 195/50/15 και η αλλη 195/55/15 (ακριβως αυτα που συζηταμε παραπανω.εγω δεν ανεφερα πουθενα 195/45/15) ![]() μπορεις με βαση αυτες τις 2 διαστασεις να κανεις μια εκτιμηση των χιλιομετρων που θα παει πραγματικα οταν το κοντερ δειχνει 200??? |
STELIOS έγραψε: |
Επισης εχε υποψη σου οτι τωρα το κοντερ δεν δειχνει σωστα, χανει -3.3%. Δηλαδη στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ. |
bob έγραψε: | ||
sidobre η απορια μου ηταν ακριβως σε αυτη την προταση! προφανως η προταση αυτη με το δικο σου κειμενο εχει ουσιωδεις διαφορες! ![]() πχ το οτι .."το κοντερ δε δειχνει σωστα.." μα ουτε πριν θα εδειχνε σωστα.. ..."στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ".. πας με 6,6 λιγοτερα απο πριν ή 6,6 λιγοτερα απο τα 200??? ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||||
Μα αν αλλάξεις την διάσταση ελαστικών από 195-55-15 σε 195-50-15 πηγαίνεις με 3,3% "λιγότερο από πριν". Αυτό επειδή μειώνεται η περίμετρος του ελαστικού και τότε π.χ. στις 100 περιστροφές της ρόδας, διανύεις 3,3% λιγότερα μέτρα σε σχέση με πριν. |
να θεσω αλλιως την απορια μου ... αν μπορεις ερμηνευσε μου την προταση (οσο μπορεις να στηριζεσαι σε αυτα που γραφει)... "Επισης εχε υποψη σου οτι τωρα το κοντερ δεν δειχνει σωστα, χανει -3.3%. Δηλαδη στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ." ΥΓ (δεν εχω κατι με τον στελιο ουτε καν τον ξερω, απλα θα εξηγησω μετα την επιμονη μου) |
STELIOS έγραψε: | ||||
sidobre η απορια μου ηταν ακριβως σε αυτη την προταση! προφανως η προταση αυτη με το δικο σου κειμενο εχει ουσιωδεις διαφορες! ![]() πχ το οτι .."το κοντερ δε δειχνει σωστα.." μα ουτε πριν θα εδειχνε σωστα.. ..."στα 200 κοντερισια πας με 6.6 km/h ΛΙΓΟΤΕΡΑ".. πας με 6,6 λιγοτερα απο πριν ή 6,6 λιγοτερα απο τα 200??? ![]() |
Mα φησικα και δεν δειχνει ακριβως το κοντερ, κανενα κοντερ δεν ειναι ακριβειας. Απλα εξειγω οτι ΑΝ πχ. δειχνει περιπου 200 τοτε πραγματικα πας με περιπου 6.6 χλμ λιγοτερα ή τελος παντων με 3.3% χλμ λιγοτερα...[/b] |
Να σε καλα ρε Στελιο.Αυτο εγραφα μολις αλλα προλαβες με το καινουργιο σου post.Ειναι πολυ απλα πιστευω,ειδικα αν δεν λαβεις υπ'οψην τα σφαλματα του κοντερ.Απλα μαθηματικα.
Στα 100 χανει 3.3 Στα 200 χανει x x=(200*3.3)/100 Να και ο τυπος.Αν αντικαταστησεις το 200 με οποιαδηποτε αλλη τιμη βρεισκεις ποσο χανει σε εκεινη την τιμη. |
και παλι στελιο δε συμφωνω με αυτα που λες!!εκει μα ακριβως επειδη ειναι % η διαφορα και οχι απολυτη (επειδη ακριβως ειναι απλα μαθηματικα) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 3,3%!... |
Μα αυτο στο λεω και παραπανω.... Αλλη μειωση εχεις στα 100, αλλη στα 150 και αλλη στα 200 παντα ομως με το ιδιο ποσοστο Εγω αρχικα αναφερθικα στα 200 γιατι μιλουσαμε (εξ αρχης γιατι τωρα ειμαστε OFF TOPIC) για 5ες κοντα στο κοφτη και το θεωρησα ενα αντιπροσοπευτικο και στρογκιλο νουμερο. |
ισως απο κοντα να το συζητουσαμε να βγαζαμε καλυτερο συμπερασμα ![]() |
Sidobre έγραψε: |
Λοιπόν, για να μην διαφωνούμε ενώ συμφωνούμε ![]() Μπορείτε να πετάξετε τελείως το κοντερ και να χρησιμοποιήσετε τον on-line υπολογιστή ταχύτητας του Club (ακόμα σχεδιασμένο μόνο για 206 επειδή μερικοί δεν έχουν τελειώσει με την συλλογή διαφορικών και σχέσεων) http://www.psclub.gr/tools/rpm_calculator.html Αλήθεια... γιατί θέλουμε να ξέρουμε ΜΕ ΠΟΣΑ ΠΑΜΕ; ![]() ![]() |
....ίσως απο κοντα να το συζητουσαμε να βγαζαμε καλυτερο συμπερασμα
![]() |
Εφαρμοζοντας ολους τους τυπους του Laplace του Newton και του Blanc(για να κανουμε και σωστες δουλειες και οχι μπακαλικες)θα βρουμε το επιθυμιτο αποτελεσμα.
Φιλε bob μην ψαχνεις την τελειοτητα εφοσον εξ'αρχης ξερεις οτι το κοντερ κλεβει.Απλα περνουμε σαν δεδομενο οτι μας λεει την αληθεια και απο εκει και περα κανουμε πραξεις για να βρουμε στο περιπου την ταχυτητα.Συμφωνω οτι πρεπει να εχεις πολλα δεδομενα αλλα.... |
Baphomet έγραψε: |
Άρα το κοντέρ έχει λάθος 5%. Απλό.
|
Εγώ γιατί νομίζω οτι όλοι έχεται δίκιο απλά .......κολλάτε στις λέξεις????????? ![]() ![]() ![]() |
Εγώ γιατί νομίζω οτι όλοι έχεται δίκιο απλά .......κολλάτε στις λέξεις????????? ![]() ![]() ![]() |
Mα φησικα και δεν δειχνει ακριβως το κοντερ, κανενα κοντερ δεν ειναι ακριβειας. Απλα εξειγω οτι ΑΝ πχ. δειχνει περιπου 200 τοτε πραγματικα πας με περιπου 6.6 χλμ λιγοτερα ή τελος παντων με 3.3% χλμ λιγοτερα... |
Βαλκανια ειναι Στελιο και αναβουν ευκολα τα αιματα.Πιστευω τωρα να ειμαστε ολοι ενταξει. |