PSClub - Hellas

Νέα - Νέο Corsa OPC (1,6T) το 2007

MEMsound - Τρι 14 Φεβ 2006, 14:11:03
Θέμα δημοσίευσης: Νέο Corsa OPC (1,6T) το 2007
Έρχεται το ταχύτερο Corsa όλων των εποχών

Παράθεση:
Η πιο ισχυρή έκδοση του Corsa που παρουσιάστηκε ποτέ, θα έρθει στην αγορά τον επόμενο χρόνο. Κάτω από το καπό, θα βρίσκεται τοποθετημένος ο κινητήρας 1.6 λίτρων που συναντάμε και στο Meriva OPC, με τη διαφορά ότι στο Corsa OPC αναμένεται να αποδίδει περισσότερους ίππους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόδοση 200 ίππων.

Πάντως, θα πρέπει να επισημάνουμε πως όταν έρθει στην αγορά, στα μέσα του 2007, το Corsa OPC των εκρηκτικών επιδόσεων (η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 240 χλμ/ώρα) θα έχει να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό, όπως αυτός θα διαμορφωθεί με την έλευση του σπορ Clio, του Grande Punto Abarth αλλά και το κορυφαίου Peugeot 207

(συγκρατηθείτε και μην ξεφύγετε "πολύ" από το θέμα που είναι το Corsa)
Tiesto - Τρι 14 Φεβ 2006, 14:58:20
Θέμα δημοσίευσης:
ωχ αμαν! Πωπω μακαρι!

Αν και παλιοτερα ειχαν αποκλεισει το ενδεχομενο εκδοσης Corsa OPC. Αναμενουμε...
ΝΙΚΟΣ - Τρι 14 Φεβ 2006, 19:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ερε...τι εχει να γινει Laughing Laughing Laughing

Εχουν να πληρωνουν λεφτα σε τουρμπινες και παρεμφερη μερη κινητηρα...Απο 1600 κυβικα θα βγαζει 200 αλογα.....Παραπανω στο συνεργειο παρα στο δρομο...Παρτε παντελονια με μεγαλες τσεπες να μπαινουν βαθεια τα χερια μεσα Laughing Laughing Laughing
Tiesto - Τρι 14 Φεβ 2006, 19:53:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα και για τον TSI του VAG αυτα λενε τωρα και για τον 20VT αυτα ελεγαν παλια και τελικα βγηκε απτα καλυτερα μοτερ ever.

μην ειμαστε υπερβολικοι. Εχουν γινει παρα πολλα test πριν βγει στην παραγωγη ενας κινητηρας και οι τεχνικοι μιας εταιρειας ξερουν πολλα παραπανω απ οτι ο καθενας μας. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να σχολιαζεται αρνητικα ενας κινητηρας μικρου κυβισμου και μεγαλης αποδοσης.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 14 Φεβ 2006, 20:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι Βασιλη και παλια κανανε τεστ οι τεχνικοι των εταιριων αλλα τα τοτε γρηγορα GTI ΤURBO κτλ βγαζανε απο φλατζες κεφαλης -βραζανε τα νερα και πολλα αλλα παραδειγματα.Οταν ενα μοτερ ειναι λιγων κυβικων,για να βγαλει τα αλογα αυτα πρεπει να πουσαριστει πολυ...ποσο μαλλον στην σημερων ημερα που εχουμε και ευρο 4 καυσαερια.Απλα οι εταιριες λογο ανταγωνισμου προσπαθουν να εχουν στην γκαμα τους τετοια αμαξια....αλλο καπελο απο εκει και περα το τι θα πληρωνει ο καθε πελατης (πιτσιρικας λογο κατηγοριας).ΣΤο κατω κατω οι εταιριες στα καραβια θα πανε?....απο το AFTER SALE περιμενουν να ζησουν Wink
Tiesto - Τρι 14 Φεβ 2006, 20:48:51
Θέμα δημοσίευσης:
Παλια και οχι σε καθε περιπτωση. Εκτος του οτι τωρα εχουν πολυ μεγαλυτερη τεχνογνωσια στα turbo απ οτι παλια, εχω γνωστους με Punto GT και Uno Turbo που ειναι παλια αμαξια και δεν εχουν ουτε ενα προβλημα στο εντελως μαμα μοτερ τους.

ο 1.6 δεν χρειαζεται τρελο πεδεμα για να βγαλει 90-100 αλογα παραπανω απτην κανονικη του αποδοση. ενα turbo, μια εξαγωγη, μια εισαγωγη, καλυτερα σωθηκα και ειναι ετοιμο. Και αυτα δεν θα τα κανει ο μπαρμπα Γιωργης Tuning αλλα μια απτις μεγαλυτερες εταιρειες αυτοκινητων.

Εδω απτον 1.8 20VT εβγαζαν 300 αλογα χωρις ν ανοιξουν μοτερ (και ακομα παραπανω. απο προσωπικη εμπειρια).

Μην υποβαθμιζουμε καθε εταιρεια που κανει μια Α προσπαθεια.

Και δεν τα λεω αυτα επειδη εχω opel. Οποιαδηποτε εταιρεια και να το κανε τα ιδια θα λεγα. Απτην μια θελουμε φθηνα αυτοκινητα με κινητηρες μικρου κυβισμου και δυνατους και οταν το κανουν αυτο οι εταιρειες τις κατακρινουμε. Και μετα θελουμε να σωσουμε την αυτοκινηση...
gianic - Τρι 14 Φεβ 2006, 21:11:10
Θέμα δημοσίευσης:
ρε νικ λες να ναι τοσο μαλ**ες? ωστε να βγαλουν στην παραγωγη ενα μη αξιοπιστο αμαξι ; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .

ποπο και εχω βαρεθει την ιδια καραμελα "ειναι τουρμπο θα χαλαει συνεχεια" ελεος...

edit: και οπως λεει κι ενας φιλος NA engines - the engines with never-ending lag... Wink
MEMsound - Τρι 14 Φεβ 2006, 21:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω πως η σωστή έκφραση (όχι όμως καραμέλα) είναι:

Είναι Turbo και σε απρόσεκτη χρήση θα χαλαει πιο εύκολα από ένα ατμοσφαιρικό με απρόσεκτη χρήση.

Προσεκτικά δεν χαλάει τίποτα.
Ίσως ένα turbo λόγω περισσότερων μηχανικών μερών που εμπλέκονται να έχει πιο αυξημένο κόστος συντήρησης
(προσοχή δεν μιλάω για επισκευές από βλάβες, και μιλάω πάντα για εντελώς μαμά μοτέρ)
gianic - Τρι 14 Φεβ 2006, 21:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Νομίζω πως η σωστή έκφραση (όχι όμως καραμέλα) είναι:

Είναι Turbo και σε απρόσεκτη χρήση θα χαλαει πιο εύκολα από ένα ατμοσφαιρικό με απρόσεκτη χρήση.

Προσεκτικά δεν χαλάει τίποτα.
Ίσως ένα turbo λόγω περισσότερων μηχανικών μερών που εμπλέκονται να έχει πιο αυξημένο κόστος συντήρησης
(προσοχή δεν μιλάω για επισκευές από βλάβες, και μιλάω πάντα για εντελώς μαμά μοτέρ)

Thumb Left
netblaster - Τρι 14 Φεβ 2006, 23:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μην αγχωνεστε τοσο για το αν θα χαλαει το μοτερ η οχι!!! Πριν καν βγει στην παραγωγη το νεο Corsa το μοτερ αυτο θα εχει δοκιμαστει στο Meriva!!! Οποτε καθε προβλημα που ισως να υπαρχει θα εχει διορθωθει!!!

Εξαλλου δεν θα ειναι το μονο με 1,6Τ και 200ps!!! 1.6Τ μοτερ με παρεμφερη αποδοση θα φερει και το νεο Punto, αλλα και το 207!!!

Οσο για το σωστη χρηση δεν μπορω να μην συμφωνησω με τα παιδια!!! Το turbo απαιτει μεγαλυτερη προσοχη!!!
brz20 - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:21:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα συνχρονο μαμα 16αρι μοτερ εχει 110 ή 115 αλογα αν ειναι FSI.Τα 160 αλογα τα φτανει με πιεση στα 0,6bar αν δεν κανω λαθος.Τα 200 στα ποσα πρεπει να φυσαει για να τα βγαλει?Κοντα στο 1bar μαλλον.Δεν αντιλεγω οτι η Opel ειναι μια καλη εταιρια και οτι εχει τεχνογνωσια στους υπερτροφοδοτουμενους κινητηρες αλλα τα βρισκω πολυ πουσαρισμενα τα 200 αλογα απο 16αρι.Βεβαια απο την αλλη υπαρχουν τα Smart(χωρις να ξερω ποσα προβληματα εχουν βγαλει)τα οποια βγαζουν 60 αλογα απο 600 κυβικα.

Και για να γυρισουμε και στο θεμα μας το καινουργιο Corsa θα το χαρακτηριζα μικρο Astra!!!
Tiesto - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως ναι... Δεν μ αρεσει να μοιαζουν τ αυτοκινητα μιας εταιρειας μεταξυ τους.

Σχετικα με το μοτερ, ο 1.8 στα 225 δουλευε στα 1.2 bar νομιζω. Σιγουρα αλλο VAG και αλλο GM αλλα εντελως απροβληματιστο μοτερ τελικα...
STELIOS - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:44:48
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
...Βεβαια απο την αλλη υπαρχουν τα Smart(χωρις να ξερω ποσα προβληματα εχουν βγαλει)τα οποια βγαζουν 60 αλογα απο 600 κυβικα.

Και 75 για το Smart Brabus.

Υπαρχουν 2 απλοι τροποι να αυξησεις την υποδηναμη. Ο ενας ειναι να αυξησεις τη πιεση και ο αλλος να ανεβασεις το οριο περισστροφης (κοινος τον κοφτη). Οποτε εφαρμωζεις λιγο το ενα, λιγο το αλλο και ανεβαινεις...
Tiesto - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:46:48
Θέμα δημοσίευσης:
101 για το Smart Brabus Laughing Laughing Laughing

(μλκ sorry που στη λεω συνεχεια αλλα σοβαρα δεν το κανω επιτηδες!)
STELIOS - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:49:55
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
...Και για να γυρισουμε και στο θεμα μας το καινουργιο Corsa θα το χαρακτηριζα μικρο Astra!!!

Tiesto έγραψε:
Δυστυχως ναι... Δεν μ αρεσει να μοιαζουν τ αυτοκινητα μιας εταιρειας μεταξυ τους...

Πραγματι γινετε συχνα αυτο τελευταια.
Το 207 ειναι σε μεγεθος 206 αλλα εχει μουρη 307
Το νεο Yaris εχει παρει τη μουρη του Corolla
Και τωρα το Corsa.

Πρωσοπικα ουτε εμενα μ'αρεσει αυτη η τακτικη.
STELIOS - Τετ 15 Φεβ 2006, 00:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
101 για το Smart Brabus Laughing Laughing Laughing

(μλκ sorry που στη λεω συνεχεια αλλα σοβαρα δεν το κανω επιτηδες!)

Το For Two 75
To Roadster 101
To For Four 177

(Βrabus τα παραπανω)

Αnyway βγενουμε ΟFF TOPIC παλι.
brz20 - Τετ 15 Φεβ 2006, 01:01:40
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
brz20 έγραψε:
...Βεβαια απο την αλλη υπαρχουν τα Smart(χωρις να ξερω ποσα προβληματα εχουν βγαλει)τα οποια βγαζουν 60 αλογα απο 600 κυβικα.

Και 75 για το Smart Brabus.

Υπαρχουν 2 απλοι τροποι να αυξησεις την υποδηναμη. Ο ενας ειναι να αυξησεις τη πιεση και ο αλλος να ανεβασεις το οριο περισστροφης (κοινος τον κοφτη). Οποτε εφαρμωζεις λιγο το ενα, λιγο το αλλο και ανεβαινεις...

Δεν χριαζετε να πω για ακομα μια φορα οτι η ΛΥΣΗ ειναι η τουρμπινα.Γιατι αν εχεις σαλιγκαρο ανεβαζεις και την πιεση αν θες.
Τελικα καταλαβα μετα απο καιρο το ρολο του Marketing.Ακουστε για να καταλαβαιτε που το παω.Τελευταια ολα τα μοντελα μια εταιριας μοιαζουν το ενα με το αλλο και αυτο γιατι λενε οτι θελουν να αποκτησουν εταιρικη ταυτοτητα.Η εταιρικη ταυτοτητα απορεει απο ενα τρικ του Marketing που αντι να πουν οτι δεν εχουμε λεφτα για πεταμα (καινουργια σχεδια κ.τ.λ) λενε οτι θελουν να αποκτησουν εταιρικη ταυτοτητα.Δηλαδη παρουσιαζουν το μειωνεκτημα τους απο την θετικη πλευρα.
Baphomet - Τετ 15 Φεβ 2006, 02:03:24
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά ο Νίκος τα λέει απλά επειδή ζηλεύει που θα τον πατάει κάτω KAI το Corsa...μη του δίνετε σημασία Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease
ΝΙΚΟΣ - Τετ 15 Φεβ 2006, 08:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
παιδιά ο Νίκος τα λέει απλά επειδή ζηλεύει που θα τον πατάει κάτω KAI το Corsa...μη του δίνετε σημασία Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease Tease

Καλο εεεεεεεεεεε Laughing Laughing Laughing
christhehealer - Τετ 15 Φεβ 2006, 12:15:51
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Τελικα καταλαβα μετα απο καιρο το ρολο του Marketing.Ακουστε για να καταλαβαιτε που το παω.Τελευταια ολα τα μοντελα μια εταιριας μοιαζουν το ενα με το αλλο και αυτο γιατι λενε οτι θελουν να αποκτησουν εταιρικη ταυτοτητα.Η εταιρικη ταυτοτητα απορεει απο ενα τρικ του Marketing που αντι να πουν οτι δεν εχουμε λεφτα για πεταμα (καινουργια σχεδια κ.τ.λ) λενε οτι θελουν να αποκτησουν εταιρικη ταυτοτητα.Δηλαδη παρουσιαζουν το μειωνεκτημα τους απο την θετικη πλευρα.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην πραγματικότητα...

Όλες οι εταιρίες ανά τον πλανήτη, συνεπώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επενδύουν τεράστια ποσά στην εταιρική τους ταυτότητα για λόγους που δεν είναι της παρούσης ν' αναλυθούν...

Το design των αυτοκινήτων τους είναι ένα [σημαντικό] κομμάτι της εταιρικής ταυτότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών. Για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που βλέπουμε στους δρόμους [άσχετα αν μας αρέσει ή όχι] κάποιοι άνθρωποι [marketeers & designers] συνήθως δουλεύουν για χρόνια.
tsosmoulis - Τετ 15 Φεβ 2006, 13:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω απολυτα με τον χρηστο.
ολες αυτες οι εταιριες κολοσοι ξοδευουν γιγαντιαια ποσα στο R&D.
το να βγαλεις ενα αυτοκινητο δεν ειναι να κανεις 2 σχεδια και αντε μαγκες παμε να το βγαλουμε παραγωγοι.η εταιρικη ταυτοτητα ειναι σημαδι των εποχων και για να ειμαι ειλικρινης δεν με χαλαει και τοσο, ειδιως οταν μοιαζουν με ενα μεγαλυτερο και πιο ομορφο μοντελο!

τα corsaki παντως φανταζομαι θα ειναι τρελλα!αντε ευτυχως σε καμμια 2-3 που ειναι να παρω τπτ καλο θα εχω μπολικες επιλογες!!
STELIOS - Τετ 15 Φεβ 2006, 14:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
.... ειδιως οταν μοιαζουν με ενα μεγαλυτερο και πιο ομορφο μοντελο!...

Γι’αυτο ακριβως το κανουν. Για να συσχετιζουν τα μικρα τους μοντελα με τα μεγαλητερα/ακριβοτερα της γκαμας τους και να τους προσδιδιδουν κυρος.
brz20 - Τετ 15 Φεβ 2006, 19:00:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μεσα εισαι.Δεν ειπα οτι ολες δεν εχουν λεφτα και το κανουν αυτο.Αλλα καποιες περνανε κριση μερικες φορες.
netblaster - Τετ 17 Μάϊ 2006, 11:21:36
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πρωτες επισημες φωτο του νεου Corsa!!!

*Σας θυμιζουν κατι τα πισω φωτα?!?!?

gianic - Τετ 17 Μάϊ 2006, 11:44:48
Θέμα δημοσίευσης:
χμμ καθολου κακο για οπελ αλλα με χαλαει το εσωτερικο ρε γμτ λιγακι
Tiesto - Τετ 17 Μάϊ 2006, 13:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
το περιμενα αρκετα χειροτερο απο παλιες φωτο που χα δει. Μ αρεσει αρκετα μπορω να πω και ειδικα πισω το φουσκωμα που κανει.

Τα πισω φαναρια εμενα μου θυμιζουν Clio περισσοτερο.
Sidobre - Τετ 17 Μάϊ 2006, 13:50:45
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό είναι Corsa? Δεν παραείναι ίδιο με το Astra?
MEMsound - Τετ 17 Μάϊ 2006, 14:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα μου αρέσει.
Όχι ότι ξετρελάθηκα κιόλας αλλά είναι μια ευχάριστη παρουσία.
Νομίζω το πιο όμορφο (αναλογικά με την εποχή του) Corsa που έχει παρουσιαστεί.

Βέβαια θυμίζει πολύ Astra (το οποιό προσωπικά "δεν" μου πολυαρέσει) αλλά το πιο μικρό μέγεθος το κάνει πιο όμορφο.[/img]
volvos - Τετ 17 Μάϊ 2006, 15:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
sory μανθο αλλα το κορσα β - το αυγο - ηταν μακραν ενα απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας ever - ειδικα το gsi . . . -
kai απο μεσα ακομα και σημερα μου λειπει η ποιοτητα κατασκευης του...
αχ τι θυμηθηκα...
http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/68ae3ed1.jpg

ποσα χρονια θα κανει να βγει ενα μοντελο που να μας κανει κλικ αραγες...

υ.γ . εχω φαει κολλημα εδω και μερικα λεπτα και δε μπορω να δουλεψω Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
προσπαθω να θυμηθω ποιο ηταν το τελευταιο γηινο μοντελο που το ειδα και μου εκανε κλικ και δε μπορω να θυμηθω. θυμαμαι την 156 αλλα μετα Question
Baphomet - Τετ 17 Μάϊ 2006, 17:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
το πρώτο corsa που μου αρέσει... Very happy
Tiesto - Τετ 17 Μάϊ 2006, 20:05:05
Θέμα δημοσίευσης:
Και μενα μ αρεσει πολυ το 1ο corsa.

Με το Astra τελικα δεν μοιαζει οσο φαινοταν στις αρχες. Μονο ο προφυλακτηρας μπροστα θυμιζει του GTC. Ολα τ αλλα ειναι διαφορετικα.
xrisa-xs - Πεμ 18 Μάϊ 2006, 09:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
είμαι η περήφανη κάτοχος ενός corsa μοντέλο 1996 έκδοση GLS πεντάθυρο

ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο και το έχω λατρέψει! με έχει πάει παντού! από Ρόδο μέχρι Κέρκυρα και από Γύθειο μέχρι Σαμοθράκη! αν και "μικρό" χωράει τα πάντα και τους πάντες, χωράει περισσότερα πράγματα και από το Pug μου.

they don't make them like that any more Love
DimiP - Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
το ειπε και ο Τασος.
το corsa αυτο ειναι σαν το astra σε μικροτερες διαστασεις.
δεν θυμαμαι αλλο αυτοκινητο που 2 μοντελα να μοιαζουν τοοοσο πολυ μεταξυ τους.
Ισως ligo η αλφα 147 με την 159.
Tiesto - Πεμ 18 Μάϊ 2006, 12:05:18
Θέμα δημοσίευσης:
η το 207 με το 307 το facelift Wink

159 με Brera μοιαζουν ναι. 147 με GT μοιαζουν. Αλλα 147 με 159 δεν πιστευω να χουν κατι κοινο...

Επισης, αυτοκινητα που μοιαζουν αρκετα μεταξυ τους ειναι τ Αudi. Αλλο που εγω μπορω να τα ξεχωρισω Razz
pezomania - Πεμ 18 Μάϊ 2006, 12:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα μου μοιάζει πολύ με το νέο clio πίσω Rolling eyes Rolling eyes

Μπροστά μου αρέσει αρκετά.
DimiP - Παρ 19 Μάϊ 2006, 08:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
η το 207 με το 307 το facelift Wink

159 με Brera μοιαζουν ναι. 147 με GT μοιαζουν. Αλλα 147 με 159 δεν πιστευω να χουν κατι κοινο...

Επισης, αυτοκινητα που μοιαζουν αρκετα μεταξυ τους ειναι τ Αudi. Αλλο που εγω μπορω να τα ξεχωρισω Razz

mmmmm.... μπορει να κανω λαθος ποτε δεν ημουν πολυ σχετικος με τις alfa. Laughing
TRICK - Παρ 19 Μάϊ 2006, 17:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μία εταιρία όπως η OPEL που φημίζονται για τον συντηρητικό τους σχεδιασμό και για την έμφαση στην ποιότητα κατασκευής κατασκεύασε ενα αυτοκίνητο με καμπύλες αλλά με εσωτερικό που μου θυμίζει κορεάτικη κατασκευή Exclamation Νομίζω τα δυνατά σημεία του corsa είναι το εξωτερικό του και η μηχανή.
Tiesto - Παρ 19 Μάϊ 2006, 19:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μακαρι τα κορεατικα να ηταν ετσι! Laughing
netblaster - Σαβ 20 Μάϊ 2006, 10:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αντικειμενικα ειναι αρκετα ομορφο!!! Μπορει να μοιαζει με Astra μπροστα και με γαλλικες κατασκευες πισω, αλλα γενικα ειναι πολυ δυναμικο με highlight τα φουσκωμενα πισω φτερα!!! Φανταστειτε τη γρηγορη εκδοση, που οπως εχει αποδειξει η OPC δεν φοβαται να τουμπανιαζει τα αυτοκινητα!!!

Μεσα ειναι λιγο χαλι η κατασταση... Εκει που περιμενα να δω κατι βασισμενο στο ταμπλω του Astra, βλεπω ενα σχεδιο βγαλμενο απο αμερικανικο σχεδιαστηριο!!! Κριμα...
Tiesto - Σαβ 20 Μάϊ 2006, 10:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω την αληθεια, εμενα με προβληματιζουν λιγο αυτα τα λαμπακια μεσα! Πολυ γυναικεια γμτ! Σαν σχεδιο ουδετερο μου φαινεται. Παντως κρινοντας απο την pic πρεπει να χει πολυ καλη ποιοτητα συναρμογης και υλικων! Ανυπομονω να το δω απο κοντα γιατι οι pics δεν λενε ολη την αληθεια...

Σχετικα με τ οτι μοιαζει με κατι αλλο, κακα τα ψεματα παιδια, τελευταια ολο και περισσοτερα αυτοκινητα μοιαζουν μεταξυ τους! Κοιταχτε πχ τον πινακα οργανων του 207 και συγκρινετε τον με του Astra. Θα καταλαβετε τι εννοω αν το κανετε.

Επισης, κοιταχτε τους εσωτερικους αεραγωγους της Brera/159 και συγκρινετε τους με του Α4. Υπαρχουν γενικα πολλα παραδειγματα!
netblaster - Σαβ 20 Μάϊ 2006, 13:55:15
Θέμα δημοσίευσης:
Να και κατι που δεν ηξερα... Το νεο Corsa θα μοιραζεται το ιδιο πατωμα με το Gr.Punto, αρα και την αναρτηση του!!! Δεδομενων αυτων εχουμε μια πρωτη γευση των οδικων του χρακτηριστικων( που δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη)!!!
TRICK - Σαβ 20 Μάϊ 2006, 14:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Να και κατι που δεν ηξερα... Το νεο Corsa θα μοιραζεται το ιδιο πατωμα με το Gr.Punto, αρα και την αναρτηση του!!! Δεδομενων αυτων εχουμε μια πρωτη γευση των οδικων του χρακτηριστικων( που δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη)!!!

Μαλισταααα. Ισως πρεπει να το μετονομασουν GRANDE CORSA Laughing
Tiesto - Σαβ 20 Μάϊ 2006, 17:15:02
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:

Τ οτι θα χει ιδιο πατωμα δεν σημαινει απαραιτητα πως θα εχει ιδια αναρτηση και φυσικα πως θα εχει ιδιες ρυθμισεις με την αναρτηση του Punto.

Κατι αλλο κοινο που θα χουν ειναι ο 1.6Τ (που φοραει και το Meriva OPC) και που θα μπει και στο Punto GT.
STELIOS - Σαβ 20 Μάϊ 2006, 17:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
netblaster έγραψε:

Τ οτι θα χει ιδιο πατωμα δεν σημαινει απαραιτητα πως θα εχει ιδια αναρτηση και φυσικα πως θα εχει ιδιες ρυθμισεις με την αναρτηση του Punto.

Δεν σημαινει απαραιτητα αυτο αλλα πιθανοτατα αυτο θα γινει. Βεβαια θα εξαρτηθει και απο τις εκαστοτε εκδοσεις.

Παντως ενα πραγμα που ελπιζω να αλλαξουν στο καινουριο Corsa ειναι ο ηχος των flash και alarm, ειναι πολυ γελιο το "πιπα, πιπα, πιπα,..." που κανει. Laughing
MEMsound - Τρι 30 Μάϊ 2006, 21:15:23
Θέμα δημοσίευσης:
Wild 200bhp Corsa VXR warms up
Tiesto - Τρι 30 Μάϊ 2006, 21:53:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ρε γλεντια!
netblaster - Παρ 08 Σεπ 2006, 13:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
Οι τιμες του νεου Corsa ειναι πολυ ελκυστικες (η εκδοση 1.4 sport με αρκετα πλουσιο εξοπλισμο κανει 14.220)!!! Αλλα ακομα πιο ελκυστικη ειναι η προσφορα προπαραγγελιας του μοντελου!!! 17αρες, εγχρωμη οθονη γραφικων και αυτοματο clima (οπου δεν υπαρχει) ΔΩΡΟ!!! Shocked
billisdim - Δευ 16 Απρ 2007, 17:53:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μια ερωτηση σχετικα με το CORSA OPC...
Μιας και ειναι τουρμπο,ειναι και FSI ταυτοχρονα? ι καμια σχεση το ενα με το αλλο?

Και κατι αλλο,
Σαν τουρμπο, θα πρεπει να παιρνει ΜΟΝΟ απο την καλη(κατοσταρα) βενζινη? οπως τα FSI?
brz20 - Δευ 16 Απρ 2007, 18:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω διαβασει το ενχειριδιο του Golf GT μια και το εχει ενας φιλος μου και για την βενζινη ο κατασκευαστης δινει την 98 οκτανιων ως ιδανικη λυση.
Δεν νομιζω να ειναι FSI.Και απο οτι εψαξα δεν βρηκα κατι που να λεει οτι ειναι FSI.
Εμενα μου αρεσει πολυ η τριγωνικη πισω εξατμηση.
Steve - Δευ 16 Απρ 2007, 19:21:50
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Wild 200bhp Corsa VXR warms up

Δεν... Rolling eyes

Εδώ όμως... Wink
sps - Τρι 17 Απρ 2007, 11:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως και μονο οτι το κορσα εχει 6αρι κιβωτιο εναντι του 5ριου του rc του δινει πλεονεκτημα για μενα σε σχεση με την αγορα ενος rc.
volvos - Τρι 17 Απρ 2007, 11:14:49
Θέμα δημοσίευσης:
pio πλεονεκτημε ρε σπυρο παμε καλα????????
εστριψε ποτε οπελ για να το κανει τωρα???

εχει λεει εξελιχθει στο ρινγκ...

ειδαμε και το αστρα που το ειχαν στο ρινγκ με τον ροιτερ και εκανε ρεκορ γυρου κλπ κλπ κλπ και το αμαξι ειναι πεζοδρομιοκυνηγος...

καλως ή κακως η ελλαδα δεν....ειναι για τετοια αμαξια.

ΠΑΠΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΕΙ
brz20 - Τρι 17 Απρ 2007, 11:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Η τιμη του ειναι πολυ πιο χαμηλη βεβαια απο RC και Copper.
Εχουν καπου στα 2000 διαφορα.
Αν θυμαμαι καλα διαβασα 22+ για το OPC την ωρα που το RC υπολογιζετε κοντα στης 24 τελικα και περισσοτερο το S που φευγει πανω απο τα 25+.
Αυτο ειναι ενα θεμα.
Το αν στριβει ειναι αλλο θεμα.
Ειναι η μονη μαρκα που ποτε δεν μου εκανε κατι να την κοιταξω με σκοπο να παρω κατι.
Τωρα τελευταια ισως εχει κανει καποια καλα βηματα που με αγγιζουν.
sps - Τρι 17 Απρ 2007, 12:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
pio πλεονεκτημε ρε σπυρο παμε καλα????????
εστριψε ποτε οπελ για να το κανει τωρα???

εχει λεει εξελιχθει στο ρινγκ...

ειδαμε και το αστρα που το ειχαν στο ρινγκ με τον ροιτερ και εκανε ρεκορ γυρου κλπ κλπ κλπ και το αμαξι ειναι πεζοδρομιοκυνηγος...

καλως ή κακως η ελλαδα δεν....ειναι για τετοια αμαξια.

ΠΑΠΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΒΕΙ

Καταρχην δε μιλησα για στριψιμο, αλλα αν στριβει κιολας δε θα ειναι καλυτερη επιλογη απο το rc?
Να το θεσω αλλιως:
Μακαρι να στριβει το rc για να μην εχουμε διληματα!
volvos - Τρι 17 Απρ 2007, 12:28:08
Θέμα δημοσίευσης:
re se σπυρο αν δεν μας μοιαζει το στριψιμο πας περνεις ενα κολτ του φορτωνεις το ραλιαρτ κιτ και μην το ειδατε το πουντοκυνηγο...
MEMsound - Σαβ 12 Μάϊ 2007, 22:24:54
Θέμα δημοσίευσης:
τελικά αυτό το αμαξάκι όσο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει
(με εξαίρεση το λίγο υπερβολικό πίσω μέρος του και κυρίως τον προφηλακτήρα με τα βράγχια...)

αυτή η έκδοση corsa έχει την αρμονία σε διαστάσεις και σχεδιασμό και καμπύλες που έχει και το 206 καιο που δεν έχει το 207 (με τις διάφοερες γωνίες και επίπεδα τμήματα στο πλαινό του...), ενώ και εσωτερικά το βρίσκω γαμάτο!!! Cool Cool

δεν ξέρω οδηγικά τι θα λέει και (από την μέχρι τώρα ιστορία της opel και peugeot) θεωρώ ότι το 207 RC θα είναι πολuυυυύ μπροστα...

...το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πλέον αγοράζουν με κριτήριο τα άλογα και το 0-100... ενώ για τις στροφές αφήνουν τα ηλεκτρονικά να κάνουν δουλειά... (=οι περισσότεροι είναι ευθειάκηδες...)

βέβαια η κατηγορία τιμής και η σχέση μεγέθους/τιμής δεν είναι ιδανική μιας και ο μέσος καυλωμένος πιτσιρικάς (+την όποια βοήθεια από την οικογένειά του) "συνήθως" δεν έχει να δώσει τόσοα χρήματα, οπότε και "punto gt" δεν το βλέπω να γίνεται...

πάντως στα 22~26000 γίνεται λίγο "πόλεμος"...

http://www.drive.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1587&Itemid=62
KouKou - Κυρ 13 Μάϊ 2007, 11:57:44
Θέμα δημοσίευσης:
Καλο το αυτοκινητο αλλα πολυ τραβηγμενο εξωτερικα!
Εγω προσωπικα προτειμω ενα οχι τοσο χτυπητο αλλα ενα πιο διακρητικο αυτοκινητο! πιστευω με αυτη την κινηση η opel στοχευει σε ενα και μονο target group! δεν ξερω αν θα πετυχει και ειλικρινα δεν με απασχολει αλλα αν εδεινε αυτον τον κινητηρα σε ενα σχεδον απλο corsaki τοτε το αυτοκινητο θα ηταν και σε μενα μεσα στις πρωτες επιλογες μου!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ - Κυρ 13 Μάϊ 2007, 17:58:22
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι και στο σωστό χρώμα Laughing Laughing Laughing
brz20 - Κυρ 13 Μάϊ 2007, 21:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παλι ως γνωστος καγκουρας εκτος απο τα βρανχια δεν με χαλαει τιποτα αλλο.
Laughing Laughing Laughing Laughing

Περαν της πλακας πιστευω οτι ο σχεδιασμος του μπροστινου προφυλακτηρα με το ολο συνολο δενει αρμονικα και δεν ειναι καγκουριλικι.Η πισω εξατμηση εχει οραιο σχημα αν και νομιζω οτι αν εβαζαν δυο μπουκες στο σχημα των φαναριων θα ηταν πολυ πιο ομορφο.

MEMsound έγραψε:

Βέβαια η κατηγορία τιμής και η σχέση μεγέθους/τιμής δεν είναι ιδανική μιας και ο μέσος καυλωμένος πιτσιρικάς (+την όποια βοήθεια από την οικογένειά του) "συνήθως" δεν έχει να δώσει τόσοα χρήματα, οπότε και "punto gt" δεν το βλέπω να γίνεται...

Πιπερι στο στομα.
Laughing Laughing Laughing
DimiP - Δευ 14 Μάϊ 2007, 06:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
τελικά αυτό το αμαξάκι όσο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει
(με εξαίρεση το λίγο υπερβολικό πίσω μέρος του και κυρίως τον προφηλακτήρα με τα βράγχια...)

αυτή η έκδοση corsa έχει την αρμονία σε διαστάσεις και σχεδιασμό και καμπύλες που έχει και το 206 καιο που δεν έχει το 207 (με τις διάφοερες γωνίες και επίπεδα τμήματα στο πλαινό του...), ενώ και εσωτερικά το βρίσκω γαμάτο!!! Cool Cool

δεν ξέρω οδηγικά τι θα λέει και (από την μέχρι τώρα ιστορία της opel και peugeot) θεωρώ ότι το 207 RC θα είναι πολuυυυύ μπροστα...

...το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πλέον αγοράζουν με κριτήριο τα άλογα και το 0-100... ενώ για τις στροφές αφήνουν τα ηλεκτρονικά να κάνουν δουλειά... (=οι περισσότεροι είναι ευθειάκηδες...)

βέβαια η κατηγορία τιμής και η σχέση μεγέθους/τιμής δεν είναι ιδανική μιας και ο μέσος καυλωμένος πιτσιρικάς (+την όποια βοήθεια από την οικογένειά του) "συνήθως" δεν έχει να δώσει τόσοα χρήματα, οπότε και "punto gt" δεν το βλέπω να γίνεται...

πάντως στα 22~26000 γίνεται λίγο "πόλεμος"...

http://www.drive.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1587&Itemid=62

πολυ επιθετικο αλλα τα εχει τα προσοντα για να ειναι ετσι.
να σου πω απο το "ξενερωτο" εμφανησιακα clio το προτιμώ.

με λιγα λογια για να παρεις γρηγορο αυτοκινητο πια θελεις ανω των 23000 με μια οροφη στα 31000.

μετα τις 31000 μαλλον ειναι ανεφικτο για εμας... Crying or Very sad
-=N4X=- - Τετ 06 Ιούν 2007, 15:48:53
Θέμα δημοσίευσης: Red Corsa OPC!!!
Αυτο λοιπον ειναι το καινουργιο μου τουτουνι.
Ελπιζω να ειναι αξιος διαδοχος απο το πεζακι κ να μην με απογοητευσει (δεν το νομιζω βεβαια)
Ακου σχολια...κ μην πειτε για τις μπλε δαγκανες...........Θα τις βαψω!

Η φατσα μου ειναι κατσουφιασμενη γιατι με βαραει ο ηλιος!!!...κρυβει κ το χαμογελο!
pappaki - Τετ 06 Ιούν 2007, 16:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικο, και καλές βόλτες...
Αρκετά επιθετικό, αλλά και συνάμα πολύ όμορφο...
brz20 - Τετ 06 Ιούν 2007, 17:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
Κλεινω απο τωρα την θεση του συνοδηγου για μια βολτα στην περιφεριακη Λαρισσας-Κατερινης.
Δωρο 100 καφεδιες περιποιημενες.
Καλοταξιδο και καλα απροβληματιστα χιλιομετρα.
vinman - Τετ 06 Ιούν 2007, 17:15:40
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοτάξιδο... Wink
nickzotos - Τετ 06 Ιούν 2007, 17:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
πρωτα απο ολα καλοταξιδο και με προσοχη..

οσο για την αποψη μου: Μου αρεσει παρα πολυ σαν αυτοκινητο..μπηκα και μεσα στην εκθεση..και επαθα πλακα..αλλα το προτιμω σε μπλε...οχι οτι ειναι ασχημο και το κοκκινο...Εγω παντως θα σου προτηνα να βαλεις φιμε και να βαψεις την ζαντουλα λευκη και να δεις ποσο διαφορετικο θα δειχνει!!

Αυτα..και παλι καλοταξιδο! Cool
KouKou - Τετ 06 Ιούν 2007, 17:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
καλοριζικο και καλοταξιδο!

Πολλα και ασφαλη χλμ σου ευχομαι!

Και πανω απο ολα να το χαρεις!
Tiesto - Τετ 06 Ιούν 2007, 18:18:15
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοταξιδο man! Στο σωστο χρωμα με τον σωστο εξοπλισμο (για την ηλιοροφη μιλαω περισσοτερο μιας και δεν ξερω τον υπολοιπο Razz). Welcome to the red Opels club, καλες βολτες και ουτε καν να σκεφτεις να βαψεις τις δαγκανες! Το μπλε ειναι το χρωμα της OPC.
kovac - Τετ 06 Ιούν 2007, 22:00:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοτάξιδο! Very happy
Καλό κάψιμο!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
MEMsound - Πεμ 07 Ιούν 2007, 00:29:17
Θέμα δημοσίευσης:
μεγειά σου Αλεξ
καλοτάξιδο!! Wink Wink
και καλά τουρμπισματα!!
-=N4X=- - Πεμ 07 Ιούν 2007, 10:10:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ευχαριστω ολους πολυ.
Θα σας κρατησω ενημερους για το αμαξακι...ετσι κ αλλιως πιστευω οτι εσεις θα καταλαβετε καλυτερα τα οποια σχολια κανω περι στριψιματος απο καποιον αλλον.
Μακαρι να εχει το κωλαρακι που λενε οτι γυρναει.
DimiP - Πεμ 07 Ιούν 2007, 11:16:04
Θέμα δημοσίευσης:
καλοριζικο και τυχερο! Thumb right Thumb right

ολα τα λεφτα το πισω μερος!
αν και στη διαφημιση τονιζουν πολυ το μπροστινο, απο τις φωτογραφιες που εβγαλες ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΠΙΣΩ !!!

αλλα το χρωμα ;
που το βρηκες αυτο το κοκκινο;
αν το επαιρνες μπλε electric δεν θα επρεπε να βαφεις και τις δαγκανες Laughing Laughing Laughing
brz20 - Πεμ 07 Ιούν 2007, 11:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τι πισω ειναι αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση απο την πρωτη στιγμη.
Ειδικα αυτη η εξατμηση ειναι ολα τα λεφτα.
Μου δινει πολλες ιδεες.
Μακρια απο κακο ματι να ειναι και πολυ τυχερο οπως ηδη εχουν πει τα παιδια.
Εγω ευχομαι να γνωριστουμε και απο κοντα κιολας να το θαυμασω απο πρωτο ματι.
-=N4X=- - Πεμ 07 Ιούν 2007, 12:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το πηρα μπλε γιατι ανεκαθεν μου αρεσε το κοκκινο σε σπορ αμαξακι κ δευτερον θα κυκλοφορησουν σχεδον ταυτοχρονα οχι ενα οχι δυο αλλα 4 μπλε σε μια πολη σαν την Λαρισα....οποτε κοκκινο κ να ξεχωριζει!
brz20 - Πεμ 07 Ιούν 2007, 16:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστο το σκεπτικο σου.
PUGMAD - Πεμ 07 Ιούν 2007, 18:46:20
Θέμα δημοσίευσης: OPEL CORSA GSi !!!!!!!!!!
Το νεο μοντελο στην γκαμα του OPEL CORSA με τον 1.6 turbo κινητηρα με αποδοση 150 ιππών και το ιστορικο πλεον λογοτυπο GSi

http://www.netcarshow.com/opel/2008-corsa_gsi/
MEMsound - Πεμ 07 Ιούν 2007, 18:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι για να έχει "αντίπαλο" και το 207gt...
(όχι μόνο το 207RC το corsa OPC... Laughing Laughing Laughing )

ενδιαφέρουσα πρόταση το corsa gsi...
με target group όσους θεωρούν το corsa OPC too much αισθητικά / αποδοτικά (τι να τα κάνεις 190 άλογα αν δεν σε ενδιαφέρουν οι υπερβολές) / χρηματικά...
(ότι ισχύει δηλαδή και για το 207 GT σε σχέση με το 207 RC)
brz20 - Πεμ 07 Ιούν 2007, 19:59:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μα το OPC γιατι ειναι υπερβολικο?
Εγω παλι το βλεπω μια χαρα.Βεβαια αρεσκιες ειναι αυτες.
Ειναι σαφες οτι το πανε για μεγαλη μαχη.
volvos - Πεμ 07 Ιούν 2007, 22:30:19
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα γιατι μου φαινεται κουκλι μπροστα στο opc αυτο εδω????
Steve - Πεμ 07 Ιούν 2007, 22:33:25
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
ετσι κ αλλιως πιστευω οτι εσεις θα καταλαβετε καλυτερα τα οποια σχολια κανω περι στριψιματος απο καποιον αλλον

Μην με ανακατεύεις... εγώ είμαι... ευθειάκιας Cool
brz20 - Πεμ 07 Ιούν 2007, 22:33:32
Θέμα δημοσίευσης:
OPC και τα μυαλα στα καγκελα(οταν προκειτε γι'αυτα τα δυο).
Αν βαλουμε και αλλα στο παιχνιδι τοτε ως φανατικος της Peugeot διαλεγω RC.
p206Mike - Παρ 08 Ιούν 2007, 11:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Σ αρέσουν οι τρυπούλες στα καθίσματα...ίσως???? Για εξαερισμό..? Razz
MEMsound - Παρ 08 Ιούν 2007, 11:17:31
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

μα είναι!
εμένα και το απλό 1,4 corsa μου αρέσει πάρα πολύ

αλλά και το opc δεν είναι ασχημο.
απλά λίγο υπερτονισμένο... Wink Wink
Ghost Dog - Παρ 08 Ιούν 2007, 21:36:38
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Ποιο απ'ολα (τα rc)???? Shocked Laughing Laughing
vinman - Παρ 08 Ιούν 2007, 23:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
brz20 έγραψε:

Ποιο απ'ολα (τα rc)???? Shocked Laughing Laughing

....και τα δύο... Razz
brz20 - Σαβ 09 Ιούν 2007, 00:14:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλαει ο vinman για μενα εγω δεν χριαζετε να πω τιποτα.
Και τα δυο φυσικα.
Αν και λιγο περισσοτερο το 207 λογο τουρμπο και νεου βελτιωμενου σχεδιου.
Α και για τα 24 κιλα απο τις 1400.Μην ξεχναμε τα κυριοτερα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες