PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Custom boot install

silverpug206 - Τρι 14 Φεβ 2006, 00:43:01
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Custom boot install
Παιδια ειπα να κάνω κατι δικής μου κατασκευής μπας και γλυτώσω κανα φράγκο αλλα μου φαίνεται οτι μπορεί να μου κατσει και ακριβότερα στο τέλος. Μπορει ομως και όχι. Θα δειξει η τελική σουμα. Μεχρι στιγμής ξοδεψα 18 ευρω σε ξυλο για την κατασκευή που βλέπετε και 2-3 ευρώ σε βιδες και παρα πολυ χρονο να υπολογίζω τα κυβικά για να μου βγουν σωστά βαση κατασκευαστη. Χρειαζομαι ακομα plexyglass και 2 σωλήνες για ports. Εχω κανει και αλλα πραγματα εκεί πισω αλλα περισσοτερες φωτο το Σαββατοκυριακο που θα έχω και χρόνο να δουλέψω απανω του.

εδω λιγες φωτος
silverpug206 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 10:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
εδω η 2η φαση της δουλειάς που εχω κάνει....

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΝΑ SLIDESHOW ΤΗΣ 2ΗΣ ΦΑΣΗΣ
silverpug206 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 10:27:47
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω μπορείτε να δείτε την 3η φαση της διαδικασιας. Εδω συναρμολόγησα το κουτι και είχα ήδη αγοράσει το γυαλί (plexyglass).Ειχα επισης κοψει στον κοντινό μου γκαράζ που πουλά εξατμίσεις 2 κομμάτια σωλήνα συμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (3 ιντζες διαμετρος και 7 ιντζες μακρος) . Εβαψα τις σωλήνες μετά απο εντατικό τριψιμο και προχωρώ δριμύτερος.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΦΑΣΗ
silverpug206 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 10:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω είμαι ακομα ενα βημα πιο κοντα στο τέλος

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ SLIDESHOW
silverpug206 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 10:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω είμαι πολυ κοντά στο τελειωμα της καταστασης. Εχω ηδη ντυσει σε ενα κοντινο ταπετσαρι την κατασκευη και είναι λιγο-πολυ ετοιμη να μπει στο αμάξι.

κλικ εδω για την 5η και προτελευταία φάση
silverpug206 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 12:17:00
Θέμα δημοσίευσης:
Η ολη φαση μου στοιχισε γυρω στα 175-185 ευρω

55 ευρω περιπου για το plexyglass
55 ευρω περιπου για το ντυσιμο στον ταπετσαρι
55 ευρω περιπου για ξύλα
και κατι ψηλα για βιδες/τις σωλήνες λεπτομέρειες.

Τα subs/συρματα/καλώδια πρίζες στοιχησαν 360 ευρω (280 ευρω για τα subs και περιπου 80 για τα συρματα)

Τους ενισχυτές τους είχα απο πριν

εδω το τελος της ολης ιστορίας
MEMsound - Πεμ 02 Μάρ 2006, 19:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλό Κωσταντίνε!!! Cool Cool

Όλα τα λεφτά το λιονταράκι!!!! Wink
silverpug206 - Πεμ 02 Μάρ 2006, 23:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ φιλε Μανθο. Μου πήρε 3 βδομάδες αλλα οταν τελείωσε βγήκε καλο πραμα θέλω να πιστέυω. Εμενα μου αρεσε πολύ. Βγήκε ακριβώς οπως το φαντάστηκα.
MEMsound - Παρ 03 Μάρ 2006, 03:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
Βέβαια πέραν της εμφάνισης πρέπει να παίζει κίλας.

Άπό ήχο πως πάει?

Κρεμάει ή έχει ατάκα?

Πολλές φορές τα bass-reflex κουτιά χάνουν σε ταχύτητα που οδηγεί σε χαλαρό μπάσο.

Ηχητικά έχει δέσει αρμονικά με το υπόλοιπο ηχοσύστημα?
Stevon - Παρ 03 Μάρ 2006, 09:30:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ όμορφη η κατασκευή Κωνσταντίνε!! Wink Δείχνει και φένεται επαγγελματική,και όχι ερασιτεχνική δουλειά.
silverpug206 - Δευ 06 Μάρ 2006, 22:17:19
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Βέβαια πέραν της εμφάνισης πρέπει να παίζει κιόλας.
Άπό ήχο πως πάει?
Κρεμάει ή έχει ατάκα?
Πολλές φορές τα bass-reflex κουτιά χάνουν σε ταχύτητα που οδηγεί σε χαλαρό μπάσο.

Φιλε Μανθο, ο ήχος τώρα απο δυο 10" ειναι πολυ πιο καλός παρα απο το ενα 12" που είχα πριν παρολο που ο ενισχυτής είναι ο ίδιος΄και παρόλο που το 12" ειχε παραπάνω απόδοση στα χαρτιά βάση του κατασκευαστή απο τα 2 που έχω τωρα μαζι. Αυτό που βοήθησε είναι οτι έκανα το κουτί και την σωλήνα του εξαερισμού στις ακριβείς διαστάσεις που ήθελε ο κατασκευαστής των καινούργιων μου subs. Με λιγα λογια είμαι πολύ ευχαριστημένος φίλε.

Stevon έγραψε:
Πολύ όμορφη η κατασκευή Κωνσταντίνε!! Wink Δείχνει και φένεται επαγγελματική,και όχι ερασιτεχνική δουλειά.

Ευχαριστώ φίλε... νασε καλά.
MEMsound - Τρι 07 Μάρ 2006, 00:34:24
Θέμα δημοσίευσης:
silverpug206 έγραψε:
MEMsound έγραψε:
Βέβαια πέραν της εμφάνισης πρέπει να παίζει κιόλας.
Άπό ήχο πως πάει?
Κρεμάει ή έχει ατάκα?

Φιλε Μανθο, ο ήχος τώρα απο δυο 10" ειναι πολυ πιο καλός παρα απο το ενα 12" που είχα πριν παρολο που ο ενισχυτής είναι ο ίδιος΄και παρόλο που το 12" ειχε παραπάνω απόδοση στα χαρτιά βάση του κατασκευαστή απο τα 2 που έχω τωρα μαζι. Αυτό που βοήθησε είναι οτι έκανα το κουτί και την σωλήνα του εξαερισμού στις ακριβείς διαστάσεις που ήθελε ο κατασκευαστής των καινούργιων μου subs. Με λιγα λογια είμαι πολύ ευχαριστημένος φίλε...

Τον ήχο των 2 10αριών σε σχέση με το 1 12άρι θα μπορούσες να τον συγκρίνεις μόνο αν είχες και στις 2 περιπτώσεις άριστα κατασκευασμένη κούτα καθώς αυτή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό (για να μην πω κηρίως) το τελικό αποτέλεσμα.

Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή τότε μπορείς με ένα υποδεέστερων τεχνικών χαρακτηριστικών μεγάφωνο και σωστή και με ακρίβεια σχεδιασμένη και κατασκευασμένη κούτα να πετύχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με ένα καλύτερο μεγάφωνο σε "ότι να 'ναι" κούτα.

Εδώ είναι ένας τομέας που τα "επώνημα" μεγάφωνα υπερτερούν μιας και συνοδευονται από το χαρτί των προδιαγραφών του, στο οποίο και αναγράφονται πολλά ενδιαφέροντα για το ίδιο το μεγάφωνο αλλά και για την κούτα (ή τις κούτες) στην οποία μπορεί να τοποθετηθεί καθώς και το τελικό αποτέλεσμα που θα έχει με την κάθε περίπτωση.

Γενικά πάντως (σε σωστή κούτα ίδιου τύπου πχ sealed ή πχ bass-reflex) 1 10αρι (ή ακόμα και 2 10αρια) σε σχέση με ένα 12άρι είναι πιο γρήγορα (= έχουν καλύτερη ατάκα στο μπάσο) αλλά δεν κατεβαίνουν τόσο χαμηλά (σε συχνότητες).

Επειδή σε βλέπω να αρχίζεις να το ψάχνεις σιγά~σιγά το πράγμα θα βρω και θα σου στείλω ένα test cd που έχω φτιάξει με μικρά κομμάτια των 10sec με συχνότητες από 1hz μέχρι 100hz (ή 120hz) για να δεις τι κάνουν τα μεγάφωνά σου. Wink

Παίζοντας το 1hz θα δεις ακριβώς πως και πόσο κουνιέται το μεγάφωνό σου όταν του δίνεις ήχο σα να είναι σε αργή κίνηση ενώ ταυτόχρονα δεν θα ακούσεις ήχο. Shocked Cool

Γύρω στους 4~15 hz θα νοιώθεις σα να γίνεται σεισμός Shaking Cool μέσα στο αμάξι πάλι χωρίς να ακούς ήχο (τουλάχιστον από το μεγάφωνο ενώ θα "νοιώθεις" την κίνησή του ενώ θα ακούς και τον μηχανικό ήχο της κίνησής του όχι όμως ήχο κανονικό, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα)

Ήχο θα ακούσεις από το 20 και πάνω (μιας και από κει και πέρα ακούει το ανθρώπινο αυτί.

Επίσης κάπου θα δεις ότι η ένταση το παραγόμενου ήχου θα κορυφωθεί και μετά θα ξαναμειωθεί και εκεί είναι η συχνοτητα συντονισμού του μεγαφώνου.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν αν έχεις το μεγάφωνο στο αέρα πχ κρεμασμένο (σαν μπουγάδα Laughing Laughing ). Αν κάνεις το ίδιο πείραμα με το ηχείο μέσα στην κούτα τότε το ακουστικό αποτέλεσμα αφορά τον συνδυασμό τπυ ηχείου (κούτα+μεγάφωνο) και εκεί θα δεις "τι έχεις κάνει" Wink Wink

Κάτι τελευταίο (για να μην αγχωθείς) ένα μεγάφωνο σκέτο που μπορεί πχ να συντονίζει στους 30 κύκλους (Hz) στον αέρα με το που θα μπει μέσα στην κούτα θα συντονίζει πλέον ο συνδυασμός μεγάφωνο και κούτα, κάπου πιο ψηλά.

Θεωρητικά όσο πιο κάτω συντονίζει τόσο πιο βαθύ μπάσο έχεις πράγμα που είναι ακουστικά όμορφο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και δυνατό σε ένταση, άλλα άλλο "boom car" άλλο "sound quality car"....) αλλά θα πρέπει μετά και το υπόλοιπο ηχοσύστημα σου μπορεί να καλύψει και τις υπόλοιπες συχνότητες (και να μην δημιουργούνται "κενά")

Και κάπου εδώ αρχίζει να μπαίνει στο παιχνίδι και το σήμα της πηγής, η πιστότητα αναπαραγωγής του ενισχυτή, τα καλώδια η μόνωση και τα ρέστα.... κλπ κλπ κλπ

μπορούμε να μιλάμε για ήχο ώρες ατελείωτες..... Cool Cool
silverpug206 - Τρι 07 Μάρ 2006, 23:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Μανθο, μου φαίνεται οτι έχει ψάξει το πραμα περισσοτερο, πολυ περισσοτερο απο εμενα, και οτι γνωρίζεις περισσοτερα πραγματα απο οτι ξέρω. Ομως ένα τέτοιο cd θα το εκτιμούσα αφάνταστα καθώς θα μπορούσα να καταλαβω και εγώ περισσοτερα και να μάθω.

Νασε καλά για καλα σου σχόλια και για τις πληροφορίες.
corey - Τετ 08 Μάρ 2006, 00:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
Θελω κ εγω αν γίνεται cd! Cool Δεν μπορω να βρω πουθενά! Τα μαγαζιά δεν δίνουν Crying or Very sad
MEMsound - Τετ 08 Μάρ 2006, 09:14:45
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Wink
palaiohelen - Τετ 08 Μάρ 2006, 13:14:24
Θέμα δημοσίευσης:
θέλω και γω ένα cd... Embarassed
MEMsound - Τετ 08 Μάρ 2006, 13:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
το κακό είναι ότι έψαξα χθες και δεν το βρήκα.... Confused Crying or Very sad

Θα ξανακοιτάξω όμως Rolling eyes Confused
kanelj - Τετ 08 Μάρ 2006, 13:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ενα θα πω:
Aν πιανουν τα χερια του ανθρωπου και εχει ορεξη...!
Συγχαρητηρια silverpug Exclamation
ultra-one - Τετ 08 Μάρ 2006, 13:41:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο Κωνσταντίνε! Thumbs Up
Ωραία δουλειά.

MEMsound έγραψε:
Επειδή σε βλέπω να αρχίζεις να το ψάχνεις σιγά~σιγά το πράγμα θα βρω και θα σου στείλω ένα test cd που έχω φτιάξει με μικρά κομμάτια των 10sec με συχνότητες από 1hz μέχρι 100hz (ή 120hz) για να δεις τι κάνουν τα μεγάφωνά σου. Wink

Κωνσταντίνε έχω και εγώ 2-3 τέτοια CD με test signals. Θα βάλω υπενθύμιση την επόμενη φορά που θα κατέβω Κύπρο να σου φέρω.

MEMsound έγραψε:
Ήχο θα ακούσεις από το 20 και πάνω (μιας και από κει και πέρα ακούει το ανθρώπινο αυτί.

Σαχλαμάρες!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Εγώ πάντως με καλά ακουστικά (με απόκριση από 8Hz και πάνω) που έχω δοκιμάσει αρκετές φορές ακούω περίπου από τα 11Hz και πάνω Twisted evil
silverpug206 - Τετ 08 Μάρ 2006, 14:29:00
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Εγω ενα θα πω:
Aν πιανουν τα χερια του ανθρωπου και εχει ορεξη...!
Συγχαρητηρια silverpug Exclamation

Ευχαριστω φιλε... Δεν είμουν ΄μόνος μου. Ο πατέρας μου με βοήθησε πολυ. Ειναι μαστρος με οτι έχει σχέση με εργαλεία και χειρονακτική εργασία...

ultra-one έγραψε:
Μπράβο Κωνσταντίνε! Thumbs Up
Ωραία δουλειά.

Κωνσταντίνε έχω και εγώ 2-3 τέτοια CD με test signals. Θα βάλω υπενθύμιση την επόμενη φορά που θα κατέβω Κύπρο να σου φέρω.

Ευχαριστώ Χαρη. Θα σου ΄δωσω και κατι δωράκια να παρεις στη Ελλαδα. Οταν θα είναι ετοιμα σε 1-2 βδομαδες...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες