PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα με το δίσκο!!!

netblaster - Παρ 27 Ιαν 2006, 00:56:44
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με το δίσκο!!!
Οταν παταω αποτομα (π.χ. προσπεραση) το πενταλ του γκαζιου, εχοντας 3η ή 4η ή 5η στο σασμαν, το αυτοκινητο αντιδρα λες και εχω πατημενο συμπλεκτη?!?!?! Shocked Ανεβαζει τις στροφες λες και εχω 500ps, αλλα το αυτοκινητο δεν επιταχυνει!!! Κοντευω να τρελλαθω... Crazy

Δεν βγαζει καμια ενδειξη βλαβης ουτε στο καντραν, ουτε στην οθονη!!! Το μονο που βγαζει η οθονη λογω καιρου ειναι το "Ιce alert" στην αρχη, το οποιο δεν εχει καμια σχεση υποθετω!!!

Το διαπιστωσα σημερα το βραδυ!!! Το πρωι το αυτοκινητο ηταν μια χαρα!!!
kovac - Παρ 27 Ιαν 2006, 03:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μειωμένη πρόσφυση?
STELIOS - Παρ 27 Ιαν 2006, 09:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν γινεται αυτο καταλαβαινεις αν σπιναρουν οι τροχοι? Μηπως ελαφραινει και το τιμονι ταυτοχρονα? Αν ΔΕΝ στο κανει και σημερα σημαινει οτι δεν ειναι κατι μηχανικο (πχ μεταδοση). Το πιθανοτερο ειναι να ηταν παγωμενος ο δρομος, ειδικα το βραδυ ειναι σημεια που ενω φενονται στεγνα εχουν ενα λεπτο στρωμα παγου που δεν το καταλαβαινεις μεχρι να το πατησεις. Ειναι των ημερων αυτα...
netblaster - Παρ 27 Ιαν 2006, 09:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μακαρι, αλλα 1η και 2α γιατι δεν κανει κατι τετοιο??? Εκει θα επρεπε να ειναι εντονοτερο το προβλημα...

Εντωμεταξυ, αν κολλαγε ο συμπλεκτης για οποιονδηποτε λογο, πραγμα που θεωρω αδυνατο αφου η αλλαγη γινεται κανονικα, θα μυριζε!!!
Spyros_L - Παρ 27 Ιαν 2006, 09:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτό δεν είναι φαινόμενο φθαρμένου δίσκου? Συνεχίζει να στο κάνει?
netblaster - Παρ 27 Ιαν 2006, 09:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δισκος απτα 12500Km?!?!?! To αυτοκινητο οδηγειται με πολυ νορμαλ ρυθμους, ουτε καρφωτες, ουτε τιποτα...
Spyros_L - Παρ 27 Ιαν 2006, 12:44:54
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου δεν απάντησες αν συνεχίζει να το κάνει? Αν το έκανε μια φορά...τότε το έπιασε στηγμιαία κρίση. Αν και εγώ είμαι της λογικής που λέει...."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΑ"!
Και επειδή ακριβώς μιλάς για 3η ταχύτητα και άνω, γι αυτό ακριβώς ψιλιάζομαι δίσκο.
kovac - Παρ 27 Ιαν 2006, 14:03:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με το γκάζι!!!
netblaster έγραψε:

gianic - Παρ 27 Ιαν 2006, 16:20:14
Θέμα δημοσίευσης:
εγω αλλαξα δισκο στα 15,000 ,οποτε ποτε μην λες ποτε οταν εχεις peugeot .
kanelj - Σαβ 28 Ιαν 2006, 02:54:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το περιεγραψε σωστα το παιδι,τοτε αυτο ειναι δισκος!
Εκτος αν εμεις καταλαβαινουμε κατι αλλο!
οταν λες "σαν να πατας συμπλεκτη" εννοεις οτι κανει τον θορυβο της μηχανης σαν να σπινιαρει το αυτοκινητο ή σαν να μην ανεβαζει γρηγορα τις στροφες,σαν μπουκωμα?

Αν ειναι το 1ο, τοτε ειναι σιγουρα ο δισκος!

Αν ειναι το 2ο τσεκαρε αισθητηρα λ αν διαβαζει σωστα!

ΥΓ:να ξαναπουμε οτι η σωστη χρηση του δισκου,ειναι για τον καθενα κατι διαφορετικο,αν και στην ουσια ειναι αντικειμενικοτατος ο τροπος που θα πρεπει να το χρησιμοποιουμε!
Πχ, αλλοι στα φαναρια σταματημενοι,εχουνε παντα 1η μεσα και πατανε συμπλεκτη!αλλοι νομιζουν οτι οταν εισαι εθνικη και πηγαινεις με 150+ ειναι καλο να μην εχεις ταχυτητα μεσα γιατι χαλας τον συμπλεκτη....( Evil )
Φιλικα!
kanelj - Σαβ 28 Ιαν 2006, 02:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Δισκος απτα 12500Km?!?!?! To αυτοκινητο οδηγειται με πολυ νορμαλ ρυθμους, ουτε καρφωτες, ουτε τιποτα...

δεν εχει σημασια αν μπαινουν καρφωτες οι ταχυτητες κτλ!
Μηπως ...καποιος εμαθε να οδηγει σε αυτο το αυτοκινητο?!?! Cool Cool
Sidobre - Σαβ 28 Ιαν 2006, 10:53:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Γιάννη, αφού σου λέει ότι έγινε στιγμιαία. Αν ήταν δίσκος θα το έκανε και σήμερα, και αύριο κ.ο.κ. Ο δίσκος δεν αυτοθεραπεύεται.

Προφανώς έκατσε στο συγκεκριμένο σημείο να μην έχει πρόσφυση και μετά τέρμα. Κανονικό αυτοκίνητο. Τυχερός ήταν που δεν χρειάστηκε να πατήσει φρένο...

Αν το ξανακάνει, είναι δίσκος.
kanelj - Σαβ 28 Ιαν 2006, 11:47:47
netblaster έγραψε:
Οταν παταω αποτομα (π.χ. προσπεραση) το πενταλ του γκαζιου, εχοντας 3η ή 4η ή 5η στο σασμαν, το αυτοκινητο αντιδρα λες και εχω πατημενο συμπλεκτη?!?!?! Shocked Ανεβαζει τις στροφες λες και εχω 500ps, αλλα το αυτοκινητο δεν επιταχυνει!!!

Που εγραψε οτι του το εκανε στιγμιαια?!?!
Εγραψε οτι του το κανει απο το πρωι,οχι οτι του το εκανε το πρωι! Wink
Sidobre - Σαβ 28 Ιαν 2006, 11:49:31
netblaster έγραψε:

Wink
STELIOS - Σαβ 28 Ιαν 2006, 16:47:48
netblaster έγραψε:
....Το διαπιστωσα σημερα το βραδυ!!! Το πρωι το αυτοκινητο ηταν μια χαρα!!!

Γιωργο μας εχεις μπερδεψει...
Το πρωι ηταν ΟΚ και το βραδυ ειχε το προβλημα ή Το βραδυ ειχε προβλημα και το ΕΠΟΜΕΝΟ πρωι ηταν ΟΚ ????
netblaster - Κυρ 29 Ιαν 2006, 22:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοουσα πρωι και βραδυ της ιδιας μερας!!! Wink

Απο εκεινο το βραδυ παντως δεν τοχει ξανακανει!!! Μαλλον ηταν απωλεια προσφυσης, αλλα μου εκανε εντυπωση γιατι το εκανε συνεχεια οποτε πηγαινα να επιταχυνω αποτομα στη διαδρομη Ρεντη (Village)-Αλιμος (μεσω Εθνικης, Παραλιακη κτλ.)!!! Ισως να ειχα πατησει και σε τιποτα λαδια, ξερω γω... Αν το ξανακανει θα παει για εξεταση...
netblaster - Τετ 01 Φεβ 2006, 00:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα το ξανακανε!!! Και μαλιστα, πριν αρχισει νανεβαζει τις στροφες σαν τρελο κανει εναν συντονισμο (οπως οταν περναμε πανω απο τα ανακλαστικα στα διοδια)!!! Μαλλον ειναι δισκος... Τι να πω... Το παλιο (205) με πιο βιαιη οδηγηση με ειχε βγαλει γυρω στα 80000km με τον ιδιο δισκο!!!

Ερωτηση τωρα, τον δισκο στην περιπτωση μου (12500km, 8 μηνων αμαξι) τον καλυπτει η εγγυηση??? Ή μηπως να ετοιμαστω για λογομαχια (με τον παντα ευγενεστατο) κυριο του service?!?!?
DIMCHRI - Τετ 01 Φεβ 2006, 00:14:34
Θέμα δημοσίευσης:
μην στεναχωριέσαι.

τον καλύπτη η εγγύηση. και μαλιστα και αυτός που θα σου βάλουν θα έχει 12μηνη εγγύηση. Wink
nOkpos - Τετ 01 Φεβ 2006, 09:51:55
Θέμα δημοσίευσης:
δημητρη εισαι σιγουρος για αυτο γιατι νομιζω οτι και το δικο μου εχει αρχισει να πατινιαρη!και εχει 10000χιλ χιλιομετρα!
netblaster - Τετ 01 Φεβ 2006, 21:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως δεν σταματησε να το κανει!!! Σημερα το αφησα στο συνεργειο... Αυριο θα μαθω τι και πως...

Μια πιο αναλυτικη περιγραφη του τι κανει:
Φανταστειτε τη διαδρομη του πενταλ του γκαζιου να εχει αρχη - μεση - τελος!!! Οταν παταω το γκαζι ανεξαρτητως σχεσης μεχρι και τη μεση ουδεν προβλημα, οσες στροφες και χιλιομετρα νανεβασει!!! Οταν ξεπερασω το σημειο της μεσης κανει στιγμιαια αυτο τον συντονισμο (οπως περιγραφω παραπανω) και μετα ανεβαζει στροφες σαν τρελο, χωρις επιταχυνση!!! Οταν αφησω το γκαζι οι στροφες πεφτουν (φυσιολογικο), αλλα στο σημειο που εγινε ο συντονισμος (πχ. αν ο συντονισμος εγινε στις 3000rpm και εγω κρατησα το γκαζι μεχρι και τις 5000rpm, τοτε με το που θα το αφησω θα ξαναγυρισει στις ~3000rpm)!!!
kanelj - Τετ 01 Φεβ 2006, 23:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δισκος!
Wink Wink
netblaster - Πεμ 02 Φεβ 2006, 18:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ναι λοιπον ειναι δισκος!!!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ

Ντροπη και αισχος... Το αυτοκινητο εχει μονο 12500km και δεν εχει κλεισει ουτε χρονο!!! Ουτε καν το πρωτο service δεν εχει κανει... (εξαιρειται το αστειο των 10000km)!!!

Αυριο το πρωι θα τους παρω στα κεντρικα να τους τα πω ενα χερακι!!! Ειναι δυνατον με κατι τετοιες συμπεριφορες προς τον πελατη να μην τους βριζεις???

Το αυτοκινητο οδηγειται πολυ normal και δε νομιζω οτι κανω κατι λαθος μετα απο 4 (επισημα) χρονια οδηγησης, αφου το παλιο μου αμαξι με ειχε παραντεξει (υποψιν οτι εμαθα να οδηγω σαυτο, εκανα τις πρωτες μου καγκουριες και το οδηγουσε ταυτοχρονα και η μανα μου)!?!?!
nOkpos - Παρ 03 Φεβ 2006, 08:24:17
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη σε λιγο καιρο μαλλον θα παω και εγω για αλλαγη..για πες μου λιγο ποσο σου βγηκε ολη η φαση?
volvos - Παρ 03 Φεβ 2006, 09:13:39
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster ντροπη...εσυ φταις
δε ξερεις να οδηγεις
το σκιζεις φαναρια
εισαι κουλος
κανεις burn out

περιμενε λιγο και να δεις που θα τα ακουσεις και αυτα....εμενα τουλαχιστον αυτα μου ελεγαν οι ειδικοι του κλαμπ οταν εμεινα και εγω απο δισκο....καποια στιγμη πρεπει να ανεβασω και φωτο να δειτε δισκο πλατο μου Wink
Spyros_L - Παρ 03 Φεβ 2006, 09:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
Στην ιδιωτική οικονομία, κανόνας επίσημος και απάραβατος για την επιβίωση μιας εταιρείας είναι οι σχέσεις μεταξύ των δυο συμβαλλόμενων πλευρών. Ο εμπορικός συμβαλλόμενος και ο εμπορικός αντισυμβαλλόμενος. Ο ένας πουλάει και προσφέρει υπηρεσίες και ο άλλος αγοράζει δια της χρηματικής ανταμοιβής και εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες. Επίσης κανόνας σπουδαίος και ξερός είναι εκείνος που λέει ότι "Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ". Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στην σημερινή αγορά και τα πάντα κινούνται σχεδόν υπο συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού. Ας τα βάλουν καλά στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι, γιατί πολυ απλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
netblaster - Παρ 03 Φεβ 2006, 14:34:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο το σχετικο τηλεφωνημα δεχτηκαν να περαστει στην εγγυηση χωρις πολλα πολλα!!! Απλα ο τυπος μου πεταξε κατι θεωριες του τυπου "κοιτα στη σελιδα ταδε του βιβλιου συντηρησης κτλ" και οτι ο δισκος καλυπτεται ΜΟΝΟ αν χαλασει μεσα σε 6 μηνες ή 10000km ακουσον ακουσον... Anyway, τελος καλο ολα καλα με την υποθεση δισκος-εγγυηση!!!

Το θεμα ειναι οτι σημερα ο,τι και να του εκανα του αυτοκινητου δεν παρουσιασε το παραπανω συμπτωμα!!! Μα πηγα ολη την Παραλιακη απο Αλιμο μεχρι τον Ιπποδρομο με 1η-2α λογω κινησης, τερμα γκαζι στην Εθνικη δοκιμαστικα με ολες τις ταχυτητες (εκτος 1ης, 2ας), ξεκινημα σε ανηφορα με χειροφρενο, δυο τρεις καρφωτες, το αυτοκινητο δεν σκαλωσε πουθενα!!! Και πειτε μου, ειναι δυνατον ενας τελειωμενος δισκος να αντεξει ολα αυτα?!?!?

Θα τρελαθωωω...
geo1st487 - Δευ 06 Φεβ 2006, 21:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
Να υποθεσω οτι οταν θα φτασεις τα 25.000Km ή λιγο παραπανω θα αλλαξεις παλι δισκο;
netblaster - Τρι 07 Φεβ 2006, 14:52:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπιζω πως οχι!!! Αυτο το αυτοκινητο το οδηγω πολυ νορμαλ και ειναι παραλογο που εβγαλε δισκο (αν τελικα ειναι δισκος) σαυτα τα km!!! Παντως στα δοκιμαστικα ζορισματα που του κανω τελευταια δεν κανει κανα περιεργο!!! Σαν να μην τρεχει τιποτα... Αυριο θα το παω για αλλαγη δισκου (ετσι εκρινε ο μηχανικος) και θα δειξει...
Lef205 - Τρι 07 Φεβ 2006, 15:01:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καποια κομματια βγαινουν ελλατωματικα,ενα απο αυτα μπορει να ειναι ο δισκος σου!Με τα ραλλυ υπηρχε το προβλημα των ελλατωματικων αναρτησεων σε καποιες παρτιδες αυτοκινητων!Σε 5000 χλμ οι αναρτησεις ηθελαν αλλαγη.Τοτε δυστυχως δεν το καλυπτε η εγγυηση (2000) ελπιζω για κατι αναλογο να εχουν αλλαξει τα πραματα. Rolling eyes
netblaster - Παρ 10 Φεβ 2006, 10:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα οντως ηταν δισκος!!! Αλλαχθηκε και τωρα ειναι πλεον ολα φυσιολογικα!!! Wink
STELIOS - Παρ 10 Φεβ 2006, 10:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου επιβεβαιωθικε το προβλημα, αλλαχτικε και ο τιτλος του Θεματος.

STELIOS
Mod. Team

netblaster - Κυρ 26 Μάρ 2006, 19:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Παρασκευη 10 Φεβρουαριου και ο δισκος αλλαχτηκε!!! Απο τοτε δεν παρουσιασε τα παραπανω προβληματα!!!

Κυριακη 26 Μαρτιου και ναμαστε παλι... Ειχε προηγηθει απροβληματιστο ταξιδι Αθηνα-Πυργος με 5 ατομα (οπου το αυτοκινητο πηγαινε καλυτρεα των προσδοκιων μου) και στην επιστροφη αρχισανε οι ιστοριες!!! Παω να πατησω 4η , ανεβαζει μεχρι τις 4500rpm και μετα ανεβασμα στροφων χωρις επιταχυνση!!! Βαζω 5η το ιδιο... Καποια στιγμη τυχαινει να κατεβασω 3η παλι τα ιδια!!! Μετα απο καποια ωρα το ξαναδοκιμαζω και ολα μια χαρα!!! Ανεβαζε κανονικα... Ωσπου παω να κανω ενα προσπερασμα με τριτη και μενω χωρις επιταχυνση (ευτυχως ημουν στην αρχη ακομα και οχι στη μεση του προσπερασματος)!!! Ε, ακομα το ιδιο κανει...

Πειτε μου τωρα, ειναι δυνατον να ειναι παλι δισκος??? Μπορει να χαλασει μεσα σε 2000km???
Kouzman - Δευ 27 Μάρ 2006, 03:11:06
Θέμα δημοσίευσης:
και φυσικα μπορει να ειναι παλι δισκος. Οταν εβαλες τον καινουριο τον εστρωσες ή αρχισες αμεσως τα σκισιματα?

Με καινουριο δισκο και να εχεις πατιναρισμα παιζει να ειναι και το πλατο. Αυτο στο λεω εκ πειρας μιας και μας εχει τυχει.

Απο την στιγμη που εβαλες τον καινουριο δισκο ποσα χλμ εκανες πριν αρχισουν παλι τα προβληματα? τα 2000χλμ που λες?

Εγω προτεινω μιας και αν καταλαβα καλα τον εφτιαξες στην αντιπροσωπεια, να τον ξαναπας και να τον ξαναδουν. Ειναι πολυ μεγαλη η πιθανοτητα να ειναι το πλατο, δηλ. να μην παταει καλα και να πατιναρει...

Μου εχει τυχει να ανοιξουν τρεις συνεχομενες φορες το σασμαν για να βρουν τι διαολο ειχε παθει... Την μια ειχε τελειωσει ο δισκος. Αλλαξαμε δισκο, και μετα αρχισε τα δικα του το πλατο. Αλλαζουμε και το πλατο και μετα παλι πατιναρε απο τον δισκο ξανα. Στο τελος αναγκαστηκαν και αλλαξαν δισκο-πλατο σετ για να λυθει το προβλημα. Αν εσυ εχεις εγγυηση ειναι καλα, διοτι τα φταλε ειναι πολλα... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
netblaster - Δευ 27 Μάρ 2006, 11:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοειται οτι τον εστρωσα και μαλιστα οδηγουσα πολυ ηπια και φυλαγμενα!!!

Μετα απο 2000 km αφοτου αλλαξα το δισκο ξαναρχισε τα προβληματα!!!

Εχω το χαρτι που δωσανε οτι εγινε αλλαγη και νομιζω οτι εγραφε δισκος-πλατο σετ!!!

Δεν μπορω να πιστεψω αυτο που γινεται... Μηπως τελικα δεν ειναι δισκος και ειναι κατι αλλο???
Kouzman - Δευ 27 Μάρ 2006, 17:38:58
Θέμα δημοσίευσης:
κατι αλλο που σκεφτομαι ειναι να μην εχουν σφιξει / ρυθμισει σωστα το ντεμπραγιαζ και να μην ξε-αμπραγιαρει τελειως και για αυτο πατιναρει. Σα πα πηγαινεις δηλαδη με το συμπλεκτη ελαχιστα πατιμενο, οπου τοτε ξεσκιζεις τελειως το δισκο...

πηγαινε να το δουν. Απο οσο θυμαμαι η πολιτικη των αντιπροσωπειων στην Ελλαδα ειναι να καλυπτουν με εγγυηση το καινουριο ανταλακτικο, οποτε αν εχει επελθει προωρη φθορα στο σετ δισκου-πλατο να στο ξαναλλαξουν χωρις κοστος...
netblaster - Δευ 27 Μάρ 2006, 17:46:28
Θέμα δημοσίευσης:
Nα σου πω πανω σαυτο που λες... Αν ηταν ετσι δεν θα μυριζε ο δισκος???

Παντως, σημερα που το δοκιμασα εκανα το εξης, εβαζα το ποδι μου κατω απο το πενταλ του αμπραγιαζ και το εσπρωχνα με το ποδι μου προς τα πανω!!! Οταν αρχιζε να τρελαινεται ενιωθα στο ποδι μου ενα χτυπο...
Kouzman - Δευ 27 Μάρ 2006, 19:08:13
Θέμα δημοσίευσης:
αν ενιωθες χτυπο τοτε πλησιαζει σε αυτο που λεω, να μην εχει πατησει ο δισκος καλα ή να θελει σφιξιμο το ντεμπραγιαζ. Ο,τι και να ειναι καλυτερα να το πας οσο το δυνατο συντομοτερο στο συνεργειο για να μην υπαρξει μεγαλυτερη φθορα στην μεταδοση...
ultra-one - Τρι 28 Μάρ 2006, 10:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως από τη δικιά μου εμπειρία ο "μαμά" δίσκος του 206 1.6 16v είναι σαν να είναι από βούτυρο ή είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο 1.1.......

Εμένα σε 2-3 περιπτώσεις μόλις πατινάρε λίγο (ξεκίνημα σε ανηφόρα, ή ανέβασμα σε πεζοδόμιο π.χ) μύρισε πολύ έντονα λες και πήρε φωτιά το αυτοκίνητο!

H εντύπωση που έχω είναι ότι ο μαμά δίσκος είναι πολύ αδύνατος και ότι δεν θα αντέξει πολύ!

Αν εγώ αντιμετωπίσω πρόβλημα με το δίσκο-πλατό, το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναβάλω τον μαμά!! Δεν ξέρω αν έχει ψάξει κανείς αν υπάρχουν εναλλακτικές και καλύτερες λύσεις για το 1.6 16v.
Sidobre - Τρι 28 Μάρ 2006, 10:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
...είναι σαν να είναι από βούτυρο ή είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο 1.1...........

Ναι, ναι ξέρω ενώ του 309 είναι από ατσάλι και βράχος και και και....Dizzy2 Dizzy2

Ωραία αφού είναι από βούτυρο όπως λες, γιατί στα κομμάτια άντεξε 70.000 km με βελτιωμένο αμάξι και σκισίματα όταν το δοκιμάζαμε και προσπαθούσαμε να το εξελίξουμε; Γιατί άραγε και άλλα τόσα παιδιά τους αντέχουν; Τί στο καλό έχουνε αυτοί οι δίσκοι; Ιπτάμενοι είναι;
volvos - Τρι 28 Μάρ 2006, 10:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα αντεξε 37000χλμ χωρις δοκιμες εξελιξης κλπ κλπ..
ουτε καν μεγαρα δεν ειχε παει ο καημενος! Embarassed
λετε να φταει οτι δεν το εσκιζα?

εγω νομιζω οτι ειναι θεμα προμηθευτη και οχι χρηστη Wink
ultra-one - Τρι 28 Μάρ 2006, 10:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ναι, ναι ξέρω ενώ του 309 είναι από ατσάλι και βράχος και και και....Dizzy2 Dizzy2

Εντελώς πληροφοριακά στο 309 άλλαξα δίσκο-πλατώ στα 80.000+ χιλιόμετρα επειδή είχε πρόβλημα το πλατώ και κόλλαγε.
Ο δίσκος δεν είχε μυρίσει και ούτε είχε κάνει κιχ ποτέ και ο μηχανικός μου είπε ότι ο δίσκος μπορούσε να βγάλει άνετα άλλα τόσα χιλιόμετρα. Wink

Για να δούμε πόσο θα αντέξει στο 206......

Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν καλύτερες λύσεις από μαμά δίσκο και πλατώ.

Αν κάποιος τις έχει βρει να μας το πει!!! Cool
Stevon - Τρι 28 Μάρ 2006, 11:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
"μαμά" δίσκος του 206 1.6 16v ή είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο 1.1.......

Αυτό μπορώ να στο πώ με σιγουριά ότι ΔΕΝ ισχύει .....καθώς το 1,6 άν θυμάμαι καλά έχει δίσκο 215mm,το 1,4 200mm και το 1,0-1,1 180κάτι...(δέν θυμάμαι με ακρίβεια) Wink
netblaster - Τρι 28 Μάρ 2006, 12:52:46
Θέμα δημοσίευσης:
Στην περιπτωση μου τι μπορει να ισχυει??? ΑΝ μου αλλαξαν δισκο πριν εναμιση μηνα, ειναι δυνατον να τελειωσε σε 4000km (απο τα οποια τα μισα ειναι εθνικη)???

Στο χαρτι επισκευης που εδωσαν εγραφε κατι τσιμουχακια διαφορικου, βαλβολινες και σετ συμπλεκτη!!! Τι ακριβως περιλαμβανει αυτο???
Touristas - Τρι 28 Μάρ 2006, 13:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
Εάν εσείς έχετε πρόβλημα εγώ τότε τι έπρεπε να έχω κάνει με το δίσκο που έχει κάνει 20000χλμ δημοσιογραφικά και άλλα τόσα που του έχω κάνει εγώ + 2 Μέγαρα με 17αρια και δεν έχει πει κουβέντα.

Το σετ συμπλέκτη είναι ακριβώς αυτό που λέει…. Δίσκος , πλατό και ρουλεμάν Smile
netblaster - Τρι 28 Μάρ 2006, 17:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν μηχανικος μπορεις να μου πεις εναν λογο για τον οποιο μπορει να τρωει το δισκο τοσο γρηγορα???

Αν υποθεσω οτι εγω οδηγω λαθος (πραγμα που αποκλειω γιατι θαχα παθει τα ιδια και στα προηγουμενα αυτοκινητα μου) και εφαγα το δισκο στα 13000km , τι μπορει να αλλαξε και ο καινουριος να ταφτυσε στα 4000km?!?!? Ο τροπος που οδηγω παρεμεινε ιδιος...

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ο μηχανικος οταν το πηγα μου ειπε οτι ο "μαμα" δισκος αν δεν τον αλλαζα θα κρατουσε περιπου ενα μηνα!!! Υποτιθεται οτι τον αλλαξε, αλλα ολως περιεργως ο καινουριος κρατησε περιπου ενα μηνα!!!

Θα το παω αυριο να δουμε...
volvos - Τρι 28 Μάρ 2006, 17:25:15
Θέμα δημοσίευσης:
εγω νομιζω οτι ειναι θεμα ανταλλακτικου -ελατωματικη παρτιδα-

δηλαδη εγω πως να εξηγησω τα 3 μεσαια καζανακια σε 1.5 χρονο?
οεο?
Touristas - Τετ 29 Μάρ 2006, 07:08:12
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Σαν μηχανικος μπορεις να μου πεις εναν λογο για τον οποιο μπορει να τρωει το δισκο τοσο γρηγορα???

Αν υποθεσω οτι εγω οδηγω λαθος (πραγμα που αποκλειω γιατι θαχα παθει τα ιδια και στα προηγουμενα αυτοκινητα μου) και εφαγα το δισκο στα 13000km , τι μπορει να αλλαξε και ο καινουριος να ταφτυσε στα 4000km?!?!? Ο τροπος που οδηγω παρεμεινε ιδιος...

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ο μηχανικος οταν το πηγα μου ειπε οτι ο "μαμα" δισκος αν δεν τον αλλαζα θα κρατουσε περιπου ενα μηνα!!! Υποτιθεται οτι τον αλλαξε, αλλα ολως περιεργως ο καινουριος κρατησε περιπου ενα μηνα!!!

Θα το παω αυριο να δουμε...

Αν υποθέσουμε ότι ο συμπλέκτης είναι καινούργιος και σε καλή κατάσταση , και πως όλα λειτουργούν κανονικά , ίσως να φταίει και η ντίζα του συμπλέκτη μιας και είναι αυτορυθμιζόμενοι ίσως να κολλάει. Τώρα εάν είσαι τόσο άτυχος και έπεσες σε ελαττωματικό τι να πω.

volvos έγραψε:
εγω νομιζω οτι ειναι θεμα ανταλλακτικου -ελατωματικη παρτιδα-

δηλαδη εγω πως να εξηγησω τα 3 μεσαια καζανακια σε 1.5 χρονο?
οεο?

Καλά για σένα μπεεε…. Razz
volvos - Τετ 29 Μάρ 2006, 09:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εάν εσείς έχετε πρόβλημα εγώ τότε τι έπρεπε να έχω κάνει με το δίσκο που έχει κάνει 20000χλμ δημοσιογραφικά και άλλα τόσα που του έχω κάνει εγώ + 2 Μέγαρα με 17αρια και δεν έχει πει κουβέντα.

Smile

και ελεγα με ποιον μου μοιαζεις με ποιον μου μοιαζεις ΤΡΑΓΚΑ Ε ΤΡΑΓΚΑ
netblaster - Τετ 29 Μάρ 2006, 09:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ντιζα... Δηλαδη δεν απομονωνει σωστα!!! Δεν ειχε αλλαχθει ντιζα την πρωτη φορα!!! Αλλα αν ηταν ντιζα, επρεπε να περιμενει 4000km για να το ξαναεμφανισει?!?!?

Παντως, σημερα που το πηγα στην αντιπροσωπεια μαντεψτε... δεν εκανε κανενα προβλημα το αμαξι!!! Το οδηγησε και ο μηχανικος και ολα μια χαρα... Παντως με τη ντιζα με εβαλες σε σκεψεις!!! Μπορω δηλαδη να του πω αλλαξε τη στην εγγυηση, μηπως φταιει αυτο??? Η πρεπει να το κρινει αυτος??? Γιατι αν περιμενω αυτον καλα Χριστουγεννα...
Spyros_L - Τετ 29 Μάρ 2006, 10:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου καλά θα κάνεις με ξερά λόγια να μπεις μέσα στην πεζό και να τους πεις να σε πάρουν τηλέφωνο όταν το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο και απροβλημάτιστο. Σε κάποια απο τα παιδιά που γνώρισα τους είπα για τα χίλια κακά που έχουν οι Ιάπωνες όσον αφορά το τρόπο που αντιμετωπίζουν την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Έχουν όμως και κάποια απίστευτη και μνημειώδη αξιοπιστία. Σε 190.000 χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει δίσκο στο Toyota.
PHSYBORG - Τετ 29 Μάρ 2006, 11:41:59
Θέμα δημοσίευσης:
Spyros_L έγραψε:
Φίλε μου καλά θα κάνεις με ξερά λόγια να μπεις μέσα στην πεζό και να τους πεις να σε πάρουν τηλέφωνο όταν το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο και απροβλημάτιστο. Σε κάποια απο τα παιδιά που γνώρισα τους είπα για τα χίλια κακά που έχουν οι Ιάπωνες όσον αφορά το τρόπο που αντιμετωπίζουν την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Έχουν όμως και κάποια απίστευτη και μνημειώδη αξιοπιστία. Σε 190.000 χιλιόμετρα δεν έχω αλλάξει δίσκο στο Toyota.

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Shocked Shocked Shocked
DIMCHRI - Τετ 29 Μάρ 2006, 19:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
ούτε εγώ στα 190000 χιλιόμετρα που έχω ένα citroen bx 1.6 του 92 που το οδηγάει η μάνα μου και του έχει αλλάξει και τα φώτα....

Δίσκο αμπραγιάζ και όλα τα σχετικά ευτυχώς δεν έχω αλλάξει.

Μάλλον πρόκειται για ελατωματική παρτίδα.

Τι να πω.
netblaster - Πεμ 30 Μάρ 2006, 17:12:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγα στo συνεργειο χθες και ακουστε τι εγινε... Ο μηχανικος με θυμηθηκε και μου λεει για παμε μια βολτα μαζι να το δουμε!!! Και ως δια μαγειας το αυτοκινητο πηγαινε μια χαρα!!! Δεν σκαλωνε πουθενα... Το οδηγει κιαυτος, ολα μια χαρα!!! Σε μερικες φασεις εκβιασαμε το πατιναρισμα και ουτε τοτε πατιναρε!!!

Απο χθες το αυτοκινητο δεν εχει ξαναπαρουσιασει προβλημα!!! Και πειτε μου, ειναι δυνατον ενας τελειωμενος δισκος να φτιαχνεται απο μονος του??? Τι μπορει να φταιει??? Το θεμα της ντιζας με βαζει σε σκεψη, μηπως δηλαδη, υπαρχουν φορες που δεν επαναφερει τον συμπλεκτη τελειως!!! Αλλα απο τη στιγμη που δεν του παρουσιασε προβλημα δεν μπορουσε να κοιταξει τιποτα!!!
Sidobre - Πεμ 30 Μάρ 2006, 17:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
"Το φάντασμα του δίσκου".... Laughing Laughing Laughing Laughing

(Μακάρι να μην στο ξανακάνει ποτέ...)
Spyros_L - Πεμ 30 Μάρ 2006, 19:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα τον βγάλουν και τρελό τον άνθρωπο!
netblaster - Πεμ 30 Μάρ 2006, 22:52:15
Θέμα δημοσίευσης:
Nα ρωτησω κατι... Το πενταλ του συμπλεκτη εχει ενα πολυ μικρο μποσικο οταν δεν ειναι πατημενος!!! Ειναι φυσιολογικο???
Spyros_L - Παρ 31 Μάρ 2006, 08:39:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αν λεμε για το ίδιο σε αίσθηση μπόσικο, το οποίο στην ουσία είναι ανεπαίσθητο(κυρίως όταν πατάς γρήγορα τον συμπλέκτη), τότε ναι είναι φυσιολογικό, το έχουν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες