PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ενδειξη και Νερό Υαλοκαθαριστήρων

tgi - Πεμ 26 Ιαν 2006, 20:03:48
Θέμα δημοσίευσης: Ενδειξη και Νερό Υαλοκαθαριστήρων
Γεια σε όλους σας,
Θα ήθελα να μάθω αν έχω βλάβη ή όχι στο σύστημα υαλοκαθαριστήρων του αυτοκινήτου μου. Κατέχω ένα Peugeot 307cc μοντέλο 2004 και σήμερα παρατήρησα ότι τελείωσε το νερό των υαλοκαθαριστήρων.
Επρεπε ή όχι να μου ανάψει λαμπάκι μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου????
Πρέπει να με ειδοποιήσει???? Shocked Shocked Idea

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
MEMsound - Πεμ 26 Ιαν 2006, 20:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι να το ξαναγεμίσεις να μην το δουλευεις.
Πρόβλημα δεν έχεις.
Απλά ξαναγέμισέ το με απιονισμένο νερό (πχ από το super market με νερο για σίδερο)
tgi - Πεμ 26 Ιαν 2006, 20:28:25
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό το ξέρω για το απιονισμένο νερό!!!
Αυτό έβαζα και αυτό βάζω πάντα.......................
Ομως ρωτάω αν έπρεπε να με ειδοποιήσει ότι τελείωσε το νερό??? Confused
Εσάς σας εμφανίζει στο ταμπλό σας???? Confused Confused Confused
MEMsound - Πεμ 26 Ιαν 2006, 20:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
στα 206 δεν ειδοποιεί.
για τα 307 δεν γνωρίζω. Wink
tsosmoulis - Πεμ 26 Ιαν 2006, 21:56:35
Θέμα δημοσίευσης:
δεν νομιζω να εχει καποια τετοια λειτουργεια...
σε ενα ford probe το ειχα δει αυτο...καλο ε?
brz20 - Πεμ 26 Ιαν 2006, 22:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπαρχει ειδοποιηση στα 307.Εχω το XSi και το ξερω.Εκτος απο αυτο εχει ενα αλλο κακο.Αν ανοιξεις το καπο θα δεις την ταπα του δοχειου αλλα δεν μπορεις να δεις ποσο ωερο εχει μεσα.Αρα το καταλαβαινεις μονο οταν το συστημα δεν ανταποκρινετε στις εντολες σου.Δυστυχως.
DimiP - Παρ 27 Ιαν 2006, 01:22:52
Θέμα δημοσίευσης:
δηλ. σε ειδοποιει και οταν τελειωνει το νερο στους υαλοκαθαριστηρες; Shocked Shocked Shocked

ρε που εχει φτασει η τεχνολογια! Worthy Worthy

εμενα δεν με ειδοποιει ουτε οταν του τελειωσει το λαδι! Twisted evil Twisted evil
brz20 - Παρ 27 Ιαν 2006, 16:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδες.Εδω φτυνεις το τζαμι και ανοιγουν οι υαλοκαθαριστιρες.Σε αυτο θα κολλουσαν οι τρελο-Γαλλοι.
Πεζό-ς - Παρ 27 Ιαν 2006, 19:24:30
Θέμα δημοσίευσης: χα
Εμένα με ειδοποιεί και όταν είναι να ξυθώ...!!! :silly
Αχ ... Εκείνος ο παλιός καιρός...
Εβγαινες και άκουγές εκείνη τη μελωδία στους δρόμους...
ΑΧ . . .Εκείνα τα καρμπιλατέρια!!!!~~~~
Stevon - Παρ 27 Ιαν 2006, 19:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο , όχι δέν πρέπει να σε ανυσηχεί συτό το θέμα.Δέν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο 307, η μοναδική πανομοιότυπη λειτουργία είναι για το παραφλού , αλλά και αυτό το έχει μόνο το 180άρι.

Επίσης...
MEMsound έγραψε:
Απλά ξαναγέμισέ το με απιονισμένο νερό (πχ από το super market με νερο για σίδερο)

Καλό θα είναι να το αποφευγουμε , αυτό γιατί ξεραίνει τα <<μάκτρα>> καλύτερα ένα μπουκαλάκι με υγρό για καθαριστήρες, εξάλου το κόστος είναι περίπου 0,70€ για το κάθε δοχείο.
MEMsound - Παρ 27 Ιαν 2006, 20:19:21
Θέμα δημοσίευσης:
προοφανώς και το ειδικό υγρό είναι καλήτερο.
αλλά από το νερό της βρύσης το απιονισμένο είναι μια χαρά. Cool
DimiP - Σαβ 28 Ιαν 2006, 01:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΡΩΤΗΣΗ:
το νερο που τρεχει απο το aircondition (του σπιτιου) το καλοκαιρι (οταν βαζουμε τον κλιματισμο) ειναι σαν το απιονισμενο;
δηλ. πρακτικα κανει;
οχι τιποτάλλο αλλα γεμιζω κατι εκατονταδες κουβαδες σε ολο τον καυσωνα το καλοκαιρι και παει χαμενο! Shocked Silly Silly

σοβαρα τωρα , ειναι το ιδιο;
Stevon - Σαβ 28 Ιαν 2006, 09:44:32
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ:
το νερο που τρεχει απο το aircondition (του σπιτιου) το καλοκαιρι (οταν βαζουμε τον κλιματισμο) ειναι σαν το απιονισμενο;
δηλ. πρακτικα κανει;

σοβαρα τωρα , ειναι το ιδιο;

Ναί Δημήτρη ,είναι το ίδιο.
Πεζό-ς - Σαβ 28 Ιαν 2006, 11:03:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά δε νομίζω να κάνετε πλάκα... Question
Σιγουρα κανει. Question Exclamation
Stevon - Σαβ 28 Ιαν 2006, 12:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
Πεζό-ς έγραψε:
Παιδιά δε νομίζω να κάνετε πλάκα... Question
Σιγουρα κανει. Question Exclamation

Τό άν κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ ,ΔΕΝ μπορώ να στο πώ εγώ, αυτό θα το δείς απο το πόσο γρήγορα ξερένονται τα μάκτρα.
Πάντως όπως έγραψα και ποιό πάνω, το απιονισμένο νερό, με το νερό απο την ψύξη του A/C είναι το ίδιο.
Πεζό-ς - Σαβ 28 Ιαν 2006, 12:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά... ΕΕΕΕΕ....Τι ακριβώς είναι τα μάκτρα;;; Laughing
Λές να το δοκιμάσω;;;
Stevon - Σαβ 28 Ιαν 2006, 12:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
Πεζό-ς έγραψε:
Βασικά... ΕΕΕΕΕ....Τι ακριβώς είναι τα μάκτρα;;; Laughing

Τα μάκτρα είναι , οι υαλοκαθαριστήρες τα <<λάστιχα>> τους δλδ. Wink
Πεζό-ς - Σαβ 28 Ιαν 2006, 12:27:13
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΝΝΝΝΝΝνννννναι... Whistling
Thank you my Friend... Laughing
Έχεις δίκιο....
...... Rolling eyes Laughing Laughing Laughing
tgi - Σαβ 28 Ιαν 2006, 14:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ πολύ παιδια!!!
Με καλύψατε πλήρως και στο θέμα του sensor του δοχείου του νερού υαλοκαθαριστήρων αλλά και σε ένα άλλο θέμα που είχα δισταγμό να το θέσω : Νερό από το aircondition!!!
Αυτό χρησιμοποιώ εγώ.... δεν μπορώ να πώ όμως ότι αυτό φταίει που ξεράθηκαν τα μάκτρα μετά από 20 μήνες!!! Σε κάποιον άλλο συνάδελφο όπου βάζει νερό από την βρύση τα άλλαξε στους 15 μήνες!!!!!!

Προσωπικά αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω νερό από το aircondition και συμπληρώνω λίγο υγρό για υαλοκαθαριστήρες όπου έχει κάτι σαν σαπουνι και σιλυκόνη!!!
Ισως να είναι καλό.... ίσως όχι!!!!

Ευχαριστώ και πάλι
DIMCHRI - Σαβ 28 Ιαν 2006, 18:06:53
Θέμα δημοσίευσης:
tsosmoulis έγραψε:
δεν νομιζω να εχει καποια τετοια λειτουργεια...
σε ενα ford probe το ειχα δει αυτο...καλο ε?

και τα saab τα 9.3 σε ειδοποιούν όταν έχεις χαμηλη στάθμη νερού ...
brz20 - Σαβ 28 Ιαν 2006, 20:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
Το νερο απο το A/C ειναι μερος της υγρασιας του δωματιου που ειναι τοποθετημενη η μοναδα.Αν η υγρασια ειναι απιονισμενη κανει αν οχι τοτε....
Παντως ο πατερας μου την πατησε απο απιονισμενο νερο που του ειχε δωσει ενας σε ενα πρατηριο.Ποιον να επμιστευτεις μετα?Πεστε μου.
DimiP - Κυρ 29 Ιαν 2006, 01:21:22
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Το νερο απο το A/C ειναι μερος της υγρασιας του δωματιου που ειναι τοποθετημενη η μοναδα.Αν η υγρασια ειναι απιονισμενη κανει αν οχι τοτε....
Παντως ο πατερας μου την πατησε απο απιονισμενο νερο που του ειχε δωσει ενας σε ενα πρατηριο.Ποιον να επμιστευτεις μετα?Πεστε μου.

πως να απιονισω την υγρασια του δωματιου μου; Silly Silly Silly

αραγε εαν χρησιμοποιω αποσμητικα χωρου λετε η απιονισμενη ή μη υγρασια του δωματιου μου να αρωματισθει και ετσι να εχω υγρο υαλοκαθαριστηρων με αρωμα "λουλουδια του δασους" για παραδειγμα ;;; Mr. Green Crazy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

ελα, πλακα κανουμε Wink
MEMsound - Κυρ 29 Ιαν 2006, 04:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
Yahoo! Rotfl Tease Hunter W00t
brz20 - Κυρ 29 Ιαν 2006, 05:42:27
Θέμα δημοσίευσης:
Γελατε γελατε.Τελικα το νερο που βρησκετε στην ατμοσφαιρα(υγρασια λεγετε τα τελευταια χρονια)ειναι απιονισμενο και αφαλατωμενη.Το εψαξα πριν καποιες ωρες και αυτο καταλαβα απο αυτα που διαβασα.Ασχετο,στο Ηρακλειο που σπουδαζω εχει παρα πολυ απο αυτην και εχω παρει ενα μηχανημα που την μαζευει.Σε μια μερα παιδια μαζευει 14 λιτρα νερο!!!Τα πνευμονια μου σιγουρα εχουν γεμισει νερο τοσο καιρο.Λετε να αρχισω να το πουλαω?
biohazard - Πεμ 19 Νοέ 2009, 12:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 207 σε ειδοποιούν όταν έχεις χαμηλη στάθμη νερού υαλοκαθαριστηρων?
Στο RC μου τελειωσε και δεν εκανε τιποτα....
Giannis307 - Πεμ 19 Νοέ 2009, 13:27:09
Θέμα δημοσίευσης:
oxi ....Αν θες τετοια ειδοποιηση παρε audi.... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
biohazard - Σαβ 21 Νοέ 2009, 12:41:34
Θέμα δημοσίευσης:
Eυχαριστω... Very happy Very happy Very happy Very happy
recife206 - Σαβ 21 Νοέ 2009, 23:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

και τα saab τα 9.3 σε ειδοποιούν όταν έχεις χαμηλη στάθμη νερού ...

Kαι τα Saab 9000 επίσης...
dimkeras - Κυρ 22 Νοέ 2009, 02:07:15
Θέμα δημοσίευσης:
biohazard έγραψε:
Τα 207 σε ειδοποιούν όταν έχεις χαμηλη στάθμη νερού υαλοκαθαριστηρων?
Στο RC μου τελειωσε και δεν εκανε τιποτα....

Κάπου σε κάποιο τόπικ είχε αναφερθεί πως τα καινούρια έχουν ειδοποίηση χαμηλής στάθμης αλλά δε μπορώ να το βρω τώρα. Το δικό σου πότε είναι?
biohazard - Δευ 23 Νοέ 2009, 02:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
Eιναι Ιουλιος 2008
sasasj - Πεμ 26 Νοέ 2009, 13:59:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε εμένα έχει ειδοποίηση (207 Lemans) και μπορώ να πώ την πρώτη φορά που μου τελείωσε το νερό και δεν ειδοποίησε με χάλασε λίγο...
Επίσης δεν βρήκα πουθενά να έχει διαγνωση για τα φώτα σε περίπτωση που καεί κάποια λάμπα...
Ilias207Rallye - Πεμ 26 Νοέ 2009, 17:33:17
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως δεν εχει ειδοποιηση για το νερο στους υαλοκαθαριστηρες.
Σακη γιατι να σε χαλασει το οτι δεν σε ειδοποιησε...?
Ειπαμε, φιλοι της τεχνολογιας, αλλα αυτο το θεωρω υπερβολη! Smile

Προσωπικα δεν χρησιμοποιω συχνα το νερο απο τους υαλοκαθαριστηρες.. να ναι καλα η νανοτεχνολογια! Very happy
sasasj - Πεμ 26 Νοέ 2009, 17:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν περίμενα να με ειδοποιήσει και γιαυτό ξόδεψα το νερό μέχρι να δώ τι θα κάνει, απλά μετά απο κάποιο καιρό που χριάστηκε να πιτσιλήσει, δεν είχε και με ξένησε το ότι δεν το έχει σαν λειτουργία. Συγκεκριμένα το λέω επειδή λόγο δουλειάς έχω δει να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό κάποια αυτοκίνητα που δεν πίστευα οτι θα το βάζαν ποτέ. Και το δικό μας αυτοκίνητο 20000+ € δεν το έχει. Μόνο και μόνο γιαυτό.
Έχει που έχει τόσα ηλεκρονικά πάνω να είχε και αυτό θα το κατηγορούσαμε οτι τα καναν όλα ηλεκτρονικά και πάει η μαγία των παλιών αυτοκινήτων κλπ κλπ...
Τέλος πάντων, με το αυτοκίνητο δεν έχω κανένα πρόβλημα, καθε άλλο μ αρεσει πάρα πολύ (φαίνεται και απο τα km της υπογραφής μου, 35000km σε 6 μήνες) και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι που να με απογοήτευσε!
dimkeras - Κυρ 29 Νοέ 2009, 00:31:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ το κλειδώνεις και μένουν τα παράθυρα ορθάνοιχτα, να μπουν οι κότες να κοιμηθούν μέσα. Το νερό στο παγούρι μας μάρανε!

Όσο για τις λάμπες, αφαίρεσε μία και θα δεις για πότε σε ειδοποιεί! Wink
sasasj - Κυρ 29 Νοέ 2009, 14:40:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτσε ρε συ! Και ο ογκομετρικός τι κάνει; Γιατί τον βάλανε δηλαδή;
Αν ήταν έτσι θα το κάναν να κλείνουν τα παράθυρα και θα βγάζαν τον ογκομετρικό και θα μας πείραζε που χάσαμε τον ογκομετρικό! Πλάκα κάνω!!!
Εμένα με τα παράθυρα δεν με χρειάστηκαι πολλές φορές και δεν του δωσα μεγάλη σημασία, αλλα να μην έχουμε ενημερωση για το νερό;;;
Και για να πάμε και στο turbατο αυτοκίνητο, χάθηκε ένα μπαρόμετρο ή κάτι άλλο χρήσιμο για την τουρμπίνα να βλέπουμε κάτι παραπάνω απο πληροφορίες;;;
dimkeras - Κυρ 29 Νοέ 2009, 22:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καταραμένο κόστος!

Εδώ στο φέισλιφτ έβγαλαν και τη θερμοκρασία λαδιού, τί να λέμε τώρα...
plaketokofths - Τρι 11 Οκτ 2011, 19:23:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν βρηκα κατι πιο κατάλληλο,

τα μπροστινά πιτσιλιστηρια του σαξο βγάζουν νερό με πολύ μικρή πίεση και το νερο δεν φτάνει καλα καλα στο παρ μπριζ. Αυτο ειναι το προβλημα, τι συμβαινει ομως.

1. Τα πιτσιλιστήρια δεν ειναι βουλωμένα.

2. Τα σωληνάκια πριν το κεντρικο Τ επισης δεν ειναι βουλωμένα.
Προληπτικά τα περασα ολα με ξυδι.

3. Βγάζοντας το κεντρικο σωληνάκι απο την αντλια προς το "Τ". Συμβαίνει το εξής:
α. το πισω πιτσηλιστηρι το οποιο δουλεύει κανονικότα συνεχίζει να δουλεύει.
Οποτε συμπεραίνω οτι η αντλια ειναι ΟΚ.
β. Τα μπροστά με το πισω τροφοτουνται λογικα απο ανεξάρτητο σωληνακια απο την αντλια.
γ. Το μπροστά πριν το "Τ" οταν το χω ελευθερο βγαζει νερο με πολύ μικρή πιεση οποτε πιστεύω οτι εκει ειναι το προβλημα.

Ερώτηση: Με μια προχειρη ματια το ειδα να χανεται στο θολο, θελω να τσεκάρω οτι δεν ειναι καπου κομμενο και χανω απο κει την πιεση, εφοσον πισω κατουράει τερμα. Ειναι ευκολο?
iceage - Τρι 11 Οκτ 2011, 19:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Δεν βρηκα κατι πιο κατάλληλο,

τα μπροστινά πιτσιλιστηρια του σαξο βγάζουν νερό με πολύ μικρή πίεση και το νερο δεν φτάνει καλα καλα στο παρ μπριζ. Αυτο ειναι το προβλημα, τι συμβαινει ομως.

1. Τα πιτσιλιστήρια δεν ειναι βουλωμένα.

2. Τα σωληνάκια πριν το κεντρικο Τ επισης δεν ειναι βουλωμένα.
Προληπτικά τα περασα ολα με ξυδι.

3. Βγάζοντας το κεντρικο σωληνάκι απο την αντλια προς το "Τ". Συμβαίνει το εξής:
α. το πισω πιτσηλιστηρι το οποιο δουλεύει κανονικότα συνεχίζει να δουλεύει.
Οποτε συμπεραίνω οτι η αντλια ειναι ΟΚ.
β. Τα μπροστά με το πισω τροφοτουνται λογικα απο ανεξάρτητο σωληνακια απο την αντλια.
γ. Το μπροστά πριν το "Τ" οταν το χω ελευθερο βγαζει νερο με πολύ μικρή πιεση οποτε πιστεύω οτι εκει ειναι το προβλημα.

Ερώτηση: Με μια προχειρη ματια το ειδα να χανεται στο θολο, θελω να τσεκάρω οτι δεν ειναι καπου κομμενο και χανω απο κει την πιεση, εφοσον πισω κατουράει τερμα. Ειναι ευκολο?

Είναι πολύ εύκολο. Βγάζεις εμπρόσθιο δεξί τροχό, στην συνέχεια τον πλαστικό θόλο και θα δεις το παγούρι με την αντλία πάνω. Πέρνα από ένα κατάστημα με ενυδρύα ή κάποιο pet shop και πάρε λάστιχό που έχουν για την παροχή οξυγόνου στα ενυδρύα. Μετά αντικατέστησε το κομμάτι από την αντλία μέχρι το καπώ. Θα δεις ότι το εργοστασιακό είναι τσακισμένο από την έξοδο της αντλίας αμέσως. Το καινούργιο που θα αλλάξεις άστω λίγο μεγαλύτερο μετά την αντλία για να μην ξανατσακίασει.
plaketokofths - Τρι 11 Οκτ 2011, 20:28:50
Θέμα δημοσίευσης:
Worthy Worthy iceage Arrow "πριν απο εσάς για εσάς" Razz Razz

Ευχαριστώ για αλλη μια φορά Γιώργο!
iceage - Τρι 11 Οκτ 2011, 20:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Worthy Worthy iceage Arrow "πριν απο εσάς για εσάς" Razz Razz

Ευχαριστώ για αλλη μια φορά Γιώργο!

iceage έγραψε:
thodwrhs έγραψε:
λοιπον μου βγαλε προβλημα στο μοτερακι υαλοκαθαρηστηρων δεν ανεβαζει νερα.... τι κανω???Εχει κανεις????
ενω ακουγεται οτι γυρναει δεν φερνει νερο...το φυσηξα και απο το σωληνακι προς τα πισω αλλα δεν...τπτ...

Αλλάζεις αντλία που είναι πάνω στο παγούρι(πρέπει να βγάλεις τον δεξί εμπρόσθειο θόλο) με κωδ: 643475 περίπου 17-18 €. Πέρνα από κάποιο κατάστημα με ενυδρία και πέρε σωληνάκι για παροχή οξυγόνου σιλικόνης και αντικατέστησε το από την αντλία μέχρι την είσοδο του καπώ γιατί το εργοστασιακό είναι σκληρό και τσακίζει και καταστρέφει την αντλία γρήγορα.

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες