PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Χιόνι και αυτοκίνητο

xrisa-xs - Παρ 20 Ιαν 2006, 17:54:47
Θέμα δημοσίευσης: Χιόνι και αυτοκίνητο
Πιθανό κάπου να υπάρχει και τέτοια ενότητα. Αν υπάρχει μεταφέρτετο εκει.
Από το www.ektos.gr ...

Χιονόπτωση και προετοιμασία του αυτοκινήτου για την αντιμετώπισή της!

Ακούγοντας την φράση "αναμένονται χιονοπτώσεις" συνήθως όλοι χαιρόμαστε, αφού η εικόνα και μόνο του χιονιού που πέφτει και των χιονισμένων δρόμων μας κάνει να νιώθουμε πολύ όμορφα. Το χιόνι όμως προκαλεί και κάποια πολύ σημαντικάπροβλήματα, που καλό είναι να ξέρουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε! Ας δούμε λοιπόν εδώ τι θα πρέπει να κάνουμε μερικές ώρες ΠΡΙΝ χιονίσει, ώστε να αποφύγουμε τα πολλά προβλήματα!

1. Μόλις ακούσετε ότι αναμένονται χιονοπτώσεις, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα αντιψυκτικού στο ψυγείο του αυτοκινήτου σας, ελέγχοντας τη στάθμη του ειδικού δοχείου.
2. Αν η στάθμη είναι χαμηλή, προσθέστε αντιψυκτικό. Αυτό προφυλάσσει τον κινητήρα από ανεπανόρθωτη ζημιά
3. Γεμίστε το ρεζερβουάρ με βενζίνη. Η οδήγηση στο χιόνι έχει αυξημένη κατανάλωση καυσίμων, οπότε πρέπει να έχετε προβλέψει.
4. Σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες να μην ακουμπούν στο παρμπρίζ. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων να κολούν στο τζάμι και να καταστρέφονται.
5. Βάλτε ειδικό αντιψυκτικό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων. Αν δεν έχετε ρίξτε καθαρό οινόπνευμα σε αναλογία 1:5
6. Θέστε σε λειτουργία τους καθαριστήρες και καθαρίστε το παρμπρίζ μία φορά με το νέο διάλυμα. Με τον τρόπο αυτό περνάει και στα σωληνάκια των καθαριστήρων το αντιψυκτικό.
7. Το καθάρισμα του παρμπρίζ θα είναι το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε όταν χιονίσει.
8. Ψεκάστε τις κλειδαριές (και της τάπας της βενζίνης) με spray αντισκωριακό-διεισδυτικό, ώστε να φύγει και η παραμικρή υγρασία που βρίσκεται μέσα σε αυτές. Η πτώση της θερμοκρασίας παγώνει την υγρασία που βρίσκεται στην κλειδαριά και ακινητοποιεί τον αφαλό της, με πιθανό κίνδυνο αυτόν του σπασίματος του κλειδιού μέσα στην κλειδαριά.
9. Παρκαρετε το αυτοκίνητο με την μούρη προς την αντίθετη πλευρά από αυτήν του αέρα.
10. Κατεβάστε το χειρόφρενο. Αν παγώσει το συρματόσκοινο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να ξαναζεσταθεί και να ξεμπλοκάρουν οι τροχοί!
11. Φροντίστε ώστε η θέση παρκαρίσματος του αυτοκινήτου να είναι ασφαλής από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, που πιθανόν να γλυστρούν
12. Ελέξτε ότι οι αλυσίδες είναι σε καλή κατάσταση και τοποθετήστε τις σε εύκολα προσεγγίσιμο μέρος.
13. Φροντίστε να υπάρχουν γάντια εργασίας κοντά στις αλυσίδες, ώστε να αποφύγετε το απώδυνο πάγωμα των χεριών.
14. Αν δεν ξέρετε πως μπαίνουν οι αλυσίδες ή αν δεν τις έχετε ξαναβάλει, κάντε μια δοκιμή πριν χιονίσει.
15. Ελέξτε τον δείκτη της μπαταρίας και την μπαταρία. Η εκκίνηση της μίζας σε συνθήκες ψύχους απαιτεί μεγάλη ποσότητα ρεύματος.

Μικρά μυστικά, για να φτάσετε στον χιονισμένο προορισμό σας με ασφάλεια!!!

Μας το ζητήσατε και σας το φέραμε: Μικρά μυστικά για να οδηγήσετε με ασφάλεια στο χιόνι, μικρά μυστικά, για να αποφύγετε το κόλλημα ή την ζημιά στο αυτοκίνητό σας! Θέλει γκάζι ή μαλακά; Θέλει γρήγορο τιμόνι ή μαλακές κινήσεις; Διαβάστε το άρθρο αυτό και ίσως βρείτε τις απαντήσεις που αναζητάτε!

Οι χειμωνιάτικες ορεινές διαδρομές από τα μέσα Δεκέμβρη έως και τον Απρίλιο καλύπτονται με χιόνι. Αυτό τις κάνει ακόμα πιο όμορφες, αλλά, ταυτόχρονα, και πολύ πιο δύσκολες. Η δυσκολία, συνοπτικά, έγκειται στις παρακάτω παραμέτρους:

* στο ύψος του χιονιού (όσο μεγαλύτερο, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα)
* στην πυκνότητά του, που κυρίως εξαρτάται από την χρονική απόσταση μεταξύ της στιγμής που έπεσε και της στιγμής που θα περάσουμε εμείς. Όσο μεγαλύτερη η χρονική απόσταση, τόσο πιο δύσκολη συνήθως η κατάσταση, αφού το χιόνι σφίγγει, παγώνει και γίνεται πολύ δύσκολη η διάβασή του! Πολλές φορές βρίσκουμε χιόνι σαν πούδρα κάτω από στρώμα πάγου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μπορούμε να βρούμε και το αντίθετο.
* Η θερμοκρασία του περιβάλοντος παίζει και αυτή σημαντικό ρόλο, αφού η παγωνιά το κρυσταλλώνει και το κάνει δύσβατο, αλλά και υπό συνθήκες ζημιογόνο για το αυτοκίνητο!

Σε μεγάλα υψόμετρα ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει, αφού συνήθως είναι και πιο μεγάλο το ύψος του χιονιού και πιο μεγάληη πυκνότητά του, αλλά και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή!
Αν και υπάρχουν πολλά είδη χιονιού (κυρίως λόγω της δεύτερης παραμέτρου) ας δούμε μερικά βασικά μυστικά για την οδήγηση στο χιόνι:

* Κατ� αρχήν επιλέγουμε πάντα 4WD LOW.
* Το ύψος του χιονιού, όπως είπαμε, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Βυθιζόμενο το όχημά μας μέσα στο χιόνι, φτάνουν κάποια στιγμή τα διαφορικά να ακουμπήσουν στο χιόνι. Εκεί η κατάσταση δυσκολεύει πολύ και αρχίζει να μετρά έντονη η πιθανότητα με κάποιον αδέξιο χειρισμό να κολλήσουμε. Το όχημα σύντομα δεν θα μπορεί να παρασύρει όλη την μάζα του χιονιού που θα μαζευτεί εμπρός από τα δύο διαφορικά και έτσι θα «μείνει» από δύναμη. Χιόνι μεγάλης πυκνότητας αυξάνει πολύ την δυσκολία μας και την κόπωση του οχήματος.
* Για να μην κολλήσουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ «ευγενικοί» με το γκάζι μας και τους τροχούς μας. Αν λοιπόν δούμε ότι δεν έχουμε άλλη δύναμη, ότι η ροπή του οχήματος δεν μπορεί να υπερνικήσει το βάρος του χιονιού, τότε δεν πατάμε παραπάνω γκάζι, αλλά σταματάμε και κάνουμε μαλακά πίσω μερικά μέτρα.
* Μετά, ξεκινάμε πάλι βάζοντας λίγο δύναμη στο γκάζι μας, ώστε να «σπάσουμε» το τείχος που έχει κάνει το χιόνι που βρισκόταν μπροστά από τα διαφορικά μας και συνεχίζουμε με σταθερό γκάζι,.
* Δεν σπινάρουμε ποτέ, δεν επιμένουμε με γκάζι ποτέ, γιατί αν σκάψουμε το χιόνι, τότε θα πάμε ακόμα πιο βαθιά και ακόμα πιο κοντά στο κόλλημα! Όσο λιγότερο σπινάρουμε, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να κολλήσουμε.
* Όποιος και να είναι ο τύπος του χιονιού που αντιμετωπίζουμε, αισθανόμαστε μια απώλεια «τιμονιού», λόγω του χιονιού κάτω από τους τροχούς μας και μέσα στα λούκια των ελαστικών μας που δεν θέλουν πολύ να στομώσουν. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο μαλακά πατάμε το γκάζι, τόσο πιο εύκολα θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Όμως, υπάρχουν και στιγμές που θα πρέπει να «σανιδώσουμε» το γκάζι, ώστε σπινάροντας στιγμιαία, να ανακτήσουμε το έλεγχο του οχήματος και να το φέρουμε στην τροχιά που επιθυμούμε. Αυτό θέλει εμπειρία, γιατί σπινάρισμα στη λάθος στιγμή, σημαίνει σκάψιμο, λείανση του χιονιού, απώλεια πρόσφυσης και αναπόφευκτο κόλλημα!
* Το στιγμιαίο σπινάρισμα έχει διπλό κέρδος, αφού μας βοηθά και να αδειάσουμε και τα λούκια των ελαστικών από το κολλημένο σε αυτά χιόνι, ανακτώντας έτσι τον έλεγχο του οχήματος.
* Το βάθος, η πυκνότητα και η θερμοκρασία του χιονιού μεταβάλλονται μέσα σε ελάχιστα μέτρα απόστασης, γι αυτό θέλει διαρκώς η προσοχή μας να είναι τεταμένη και να «ακούμε» το έδαφος.
* Η φόρα � με μέτρο πάντα - παίζει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή κολλήματος. Γι αυτό αν κινούμαστε καλά στο χιόνι, χωρίς να σπινάρουμε ή χωρίς να βυθιζόμαστε, βάλτε μία ταχύτητα πιο μεγάλη � χωρίς να κόψετε τη φόρα του οχήματος � και εξακολουθήστε την πορεία σας με χαμηλότερες στροφές στον κινητήρα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε τον πολλαπλασιασμό της ροπής του οχήματος, που θα οδηγήσει σε σπινάρισμα και μετά σε κόλλημα!
* Η φόρα πρέπει να είναι πάντα με μέτρο, χωρίς να απειλείται η ευστάθεια του οχήματος. Σε πολλά σημεία ο χιονισμένος δρόμος μπορεί να είναι παγωμένος και να γλυστρά, οπότε η μεγάλη ταχύτητα θα μας βγάλει εκτός δρόμου με πολύ δυσμενή αποτελέσματα!
* Η παρατεταμένη διάνοιξη του δρόμου, αν οδηγούμε σε απάτητο χιόνι, κουράζει το όχημα πολύ. Γι αυτό θα πρέπει να γίνεται συχνή εναλλαγή των οχημάτων που βρίσκονται στην πρώτη θέση.
* Οι στροφές παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία. Σε γενικές γραμμές πατήστε λίγο παραπάνω το γκάζι και, στρίψτε μαλακά και ελάχιστα το τιμόνι, ώστε να μην «κάνουν διαφορικό» οι εμπρόθιοι τροχοί. Στην ανάγκη ξανακάντε πίσω και ξαναπροσπαθήστε να ολοκληρώσετε τη στροφή, κάνοντας μπρος-πίσω ξανά και ξανά, κινούμενοι σχεδόν σε ευθεία. Με τέτοιο τρόπο θα αποφύγετε το κόλλημα στη στροφή.
* Σεγενικές γραμμές στις χιονισμένες στροφές μείνετε όσο πιο πολύ στο εξωτερικό μέρος μπορείτε, γιατί έτσι θα μπορέσετε να πάρετε την στροφή πιο ανοιχτά.
* Αν στροφή είναι απότομη, αφήστε το γκάζι στην αρχή της και κόψτε το τιμόνι αρκετά, έτσι ώστε μετά να μπορέσετε σταδιακά να το ισιώσετε και να πάρετε την στροφή ανοιχτά.
* Αν οι στροφές είναι κατηφορικές, το όχημά σας θα έχει την τάσηνα υπεστρέψει και να σας φύγει το πίσω μέρος προς τα μπρος. Προετοιμαστείτε κατάλληλα γι αυτό, διορθώνοντας την πορεία σας με το τιμόνι.

Μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρουμε για μετά την χιονόπτωση!

Μετά την χιονόπτωση, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια! Οι προβλέψεις έγιναν πράξη, χιόνισε και τώρα θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε το αυτοκίνητό μας να είναι σε καλή κατάσταση για να μας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό μας! Οι πρώτες στιγμές πριν ξεκινήσουμε να οδηγούμε είναι πολύ βασικές! Να μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρουμε πριν καννα μπούμε στο αυτοκίνητο!

1. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ χιονίζει ή και μετά την χιονόπτωση!
2. Για να μην μείνει μέσα στην κλειδαριά το μισό κλειδί και το άλλο μισό έξω, ανοίγουμε με πολύ προσοχή!
3. Το χιονισμένο παρμπρίζ καθαρίζεται με πανί και ποτέ με ζεστό νερό, καθώς η διαφορά θερμοκρασίας μπορεί εύκολα να προκαλέσει τον θρυμματισμό του.
4. Δεν το καθαρίζουμε ούτε με κρύο νερό, γιατί η υγρασία θα παραμείνει στην επιφάνεια του παρμπρίζ, θα παγώσει, θα γίνει αδιαφανής και λευκή κόβοντάς μας την ορατότητα!
5. Αντίθετα, αφού πάρουμε το φρέσκο ακόμα χιόνι με ένα πανί, χωρίς να κατεβάσουμε τους καθαριστήρες, θέτουμε σε λειτουργία τους ψεκαστήρες του παρμπρίζ και τους αφήνουμε να ρίξουν μπόλικο διάλυμα (που έχουμε όπως είπαμε φροντίσει να υπάρχει στο δοχείο από πριν).
6. Απλώνουμε το διάλυμα με το πανί και μετά κατεβάζουμε τους καθαριστήρες.
7. Ανάβουμε την μηχανή και περιμένουμε να ανέβει η θερμοκρασία καλά πριν ξεκινήσουμε. Το θερμόμετρο δείχνει μόνο την θερμοκρασία του νερού. Θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά, ώστε να ζεσταθούν και τα λάδια του κινητήρα και του σασμάν.
8. Ξεκινώντας δοκιμάζουμε τα φρένα μαλακά, να επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργούν κανονικά
xrisa-xs - Παρ 20 Ιαν 2006, 17:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
και κάτι ακόμα για τα autoshock, για όσους δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα...

από το www.snowclub.gr

Φίλε Μάνο την Κυριακή που μας πέρασε δοκίμασα για πρώτη φορά τα "σακιά" ή αλλιώς Autosock. Βέβαια επειδή έχω πίσω κίνηση , και πέρυσι είχα ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες με την ανυπαρξία σχεδόν τιμονιού όταν έφευγα από το ΧΚ, επέλεξα φέτος να εξοπλιστό με τα εν λόγω πανιά.

Πίσω εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τις αλυσίδες αλλά σε συνδυασμό με τα Autosock μπροστά πλέον το αυτοκίνητο με υπακούει και δεν συνάντησα τα γνωστά περσινά προβλήματα. Έτσι η ταυτότητα επανατοποθετήθηκε στο πορτοφόλι και όχι στο στόμα όπως πριν.

Ως εδώ λοιπόν καλά συν του ότι μπαίνουν και βγαίνουν με απίστευτη ευκολία .

Για μόνιμη χρήση όμως στους κινητήριους τροχούς είμαι επιφυλακτικός. Σε πάγο καλυμένο με μπόλικο φρέσκο χιόνι όπως το συνάντησα την Κυριακή γλυστρήσανε αρκετές φορές ενώ οι αλυσίδες που είχα πίσω όχι. Μαλλον κάπου εκεί πρέπει να βρίσκονται τα όρια τους. Για λίγο και φρέσκο χιόνι ίσως να είναι καταπλητκικά , όπως έχω ακούσει, αλλά σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες όπως τις συναντάμε συχνά στο βουνό εγώ προσωπικά θα επέλεγα τις κλασικές αλυσίδες.

Στα αρνητικά τους επίσης θα καταλόγιζα και τον παράγοντα φθορά. Μετά από μόνο μια χρήση στη διαδρομή Κελλάρια - Διασταύρωση Λιβάδια τα σημάδια φθοράς ήταν αρκετά σε σημείο που με προβλημάτισαν αν θα βγάλουν τη χρονιά !!

Σαν συμπέρασμα λοιπόν θα κατέληγα στο ότι για κάποιον που κινείται συνήθως στα πεδινά, συναντάει μια στο τόσο χιόνια και δεν είναι συνηθησμένος να βάζει-βγάζει αλυσίδες κάνουν μια χαρά. Αλλά για ¨σοβαρή" χρήση σε δύσκολες συνθήκες ας κοιτάξει καλύτερα αλλού.
SnakeMJK - Παρ 20 Ιαν 2006, 18:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Χιόνι + Αυτοκίνητο = Η χαρά του παιδιού Razz Razz Razz
Sidobre - Παρ 20 Ιαν 2006, 18:46:13
Θέμα δημοσίευσης:

Cool Cool Cool
MEMsound - Παρ 20 Ιαν 2006, 19:21:33
Θέμα δημοσίευσης:
καλά δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά....

Μεθαύριο που λένε για χιόνι μέσα στην Αθήνα ελατε μια βόλτα από το σπίτι μου...

αααχ που είναι το sunny μου... (Ν13 1,6 4x4) Crying or Very sad Crying or Very sad

άσχετο αλλά ψάχνοντας για nissan βρήκα αυτό...
http://www.rincondelmotor.com/verprueba.asp?ver=000189

αυτό: nissan V6 + αυτό

δείτε φωτό... Shocked Shocked Shocked Laughing

BUBA - Παρ 20 Ιαν 2006, 23:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικα με τα AutoShock, επειδή χρησιμοποιώ αυτά , προσωπικα εχω να πω οτι είναι πολύ καλά
Επίσης ειναι μονόδρομος για όσους έχουν αμαξι με μικρό διάκενο μεταξύ θόλων και τροχών δηλαδή στην καθουμιλουμένη ....Σαυροειδές Laughing
Άντε να δούμε και αύριο.... Καλάβρυτα ΕΡΧΟΜΑΙ!
SnakeMJK - Σαβ 21 Ιαν 2006, 00:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
To autoshock τι είναι;;;
RASTAVIPER - Σαβ 21 Ιαν 2006, 08:36:14
Θέμα δημοσίευσης:
Με τους υαλοκαθαριστηρες την πατησα οταν φευγαμε απο Πλαστηρα.Παγωσε το νερο και στο δρομο αναγκαζομουν να σταματω και να ριχνω νερο με μπουκαλι.
Το συστημα ξεπαγωσε, οταν εφτασα Καρδιτσα!! Confused Confused
kanelj - Σαβ 21 Ιαν 2006, 10:48:44
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΧΙΟΝΙ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
xrisa-xs έγραψε:

Χιονόπτωση και προετοιμασία του αυτοκινήτου για την αντιμετώπισή της...

* Κατ� αρχήν επιλέγουμε πάντα 4WD LOW...

Cool Cool Cool Twisted evil Twisted evil Twisted evil
RASTAVIPER - Σαβ 21 Ιαν 2006, 11:09:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΧΙΟΝΙ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
kanelj έγραψε:
xrisa-xs έγραψε:

Χιονόπτωση και προετοιμασία του αυτοκινήτου για την αντιμετώπισή της...

* Κατ� αρχήν επιλέγουμε πάντα 4WD LOW...

Cool Cool Cool Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Εγω βασικα προτιμω σε ελαφρα κατηφορικα κομματια δρομου με στροφες, γλυκο τραβηγμα του χειροφρενου με πολυ λιγα χλμ και στη συνεχεια παιξιμο με τιμονακι.. Very happy Very happy
kanelj - Σαβ 21 Ιαν 2006, 11:17:19
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω προτιμω να βαλω 4wd και να παταω γκαζι περιοδικα και να στριβω το τιμονι αριστερα δεξια Exclamation Exclamation
Laughing Laughing Laughing
(Λιγες μερες μεινανεεεεε!!!) Crying or Very sad
STELIOS - Τρι 24 Ιαν 2006, 00:28:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν λιγο καταφερα με τη βοηθεια του Θεου να φτασω σπιτι μου (Πολητεια ψηλα στο βουνο).... Ενα εχω να πω, τα 195αρια Exalto II με το χιονι δεν συμβαδιζουν ΚΑΘΟΛΟΥ !!!
kanelj - Τρι 24 Ιαν 2006, 00:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
Eτσι ετσι!!!!
Και εδω στο κεντρο κατι αρχιζει να γινεται!!!!
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

DRIFT CHALLENGE Exclamation Exclamation Exclamation
SnakeMJK - Τρι 24 Ιαν 2006, 01:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
Όλοι αύριο με τις πόρτες Razz Razz Razz
Θα βγω Κηφισό πρωί πρωί για να το ξεστρώσω Laughing
vinman - Τρι 24 Ιαν 2006, 06:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ στο Ίλιον το αυτοκινητό μου είναι κάτασπρο... Wink Wink ......οι δρόμοι όμως καθαροί... Crying or Very sad
xrisa-xs - Τρι 24 Ιαν 2006, 10:33:06
Θέμα δημοσίευσης:
Βridgestone blizak LM18

ΤΟ! ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΟ!!!!!
ούτε αλυσίδες, ούτε κουκούλες ούτε τίποτα!

βέβαια να μου πείς αν δεν γλυστράει και λίγο που είναι η πλάκα!
έ δεν πειράζει, safety first, και για μένα και για τους γύρω μου! Wink Wink Wink

Addition by MEMsound: Bridgestone BLIZAK LM-18 Wink
MEMsound - Τρι 24 Ιαν 2006, 12:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
αν και ξεφευγω λίγο από το θέμα....
Μόλις μου ήρθε αυτό από την αδελφή μου που είναι "αποκλεισμένη" στο σπίτι...
http://i23.photobucket.com/albums/b367/MEMsound/ian2006_snow.jpg
τύφλα να χει η Λ.Πλαστήρα... Laughing Laughing
xrisa-xs - Τρι 24 Ιαν 2006, 17:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
To autoshock τι είναι;;;

τα autoshock είναι ειδικές κουκούλες από αμίαντο, με τις οποίες ντύνεις τις ρόδες του αυτοκινήτου, αντί για αλυσίδες, και δεν γλυστράνε στο χιόνι.
πολύ καλές για μπροστοκίνητα, δεν ενδύκνεινται για πισωκούνες.
kanelj - Τετ 25 Ιαν 2006, 00:00:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
αν και ξεφευγω λίγο από το θέμα....
Μόλις μου ήρθε αυτό από την αδελφή μου που είναι "αποκλεισμένη" στο σπίτι...
http://i23.photobucket.com/albums/b367/MEMsound/ian2006_snow.jpg
τύφλα να χει η Λ.Πλαστήρα... Laughing Laughing

Moλις γυρισα απο κει καπου... Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Ηταν σουπερ!!!! Cool

Μανθο σε ειδα καθως κατεβαινες τον δρομο του μαγαζιου σου!
Ετρωγα σουβλακια εκει κοντα Exclamation Rolling eyes
SnakeMJK - Τετ 25 Ιαν 2006, 01:09:23
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ μόλις γύρισα από βόλτα στα χιόνια... Πολύ γέλιο! Razz Δώστε μου ένα χιονολάστιχοοοοοο Laughing
ultra-one - Πεμ 02 Μάρ 2006, 10:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή σκοπέυω να πάω στα βουνά το ΣΚΔ, προχθές είπα να κάνω "εξάσκηση" στο βάλε-βγάλε αλυσίδες για να είμαι σίγουρος 1ον ότι μπαίνουν στα νέα φαρδύτερα λάστιχα και 2ον να .....θυμηθώ πως μπαίνουν! Laughing

Πρόσεξα όμως κάτι που μου έκανε εντύπωση!
Δεν ξέρω αν έχει βάλει κανείς ποτέ αλυσίδες ΠΙΣΩ στο 206 αλλά το διάκενο που υπάρχει (με τα 205/50/15) μεταξύ λαστίχου και του εσωτερικού του πίσω φτερού (το κάθετο κομάτι) είναι μόνο 1 πόντος.

Όταν έβαλα την αλυσίδα το κενό ανάμεσα στην αλυσίδα και το φτερό είναι 1-2χιλ!!!!!!!! Shocked

Δεν ξέρω με το αυτοκίνητο φορτωμένο αν θα τρίβεται η αλυσίδα στο φτερό και τα γδάρει όλα!!!

Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα????????
STELIOS - Πεμ 02 Μάρ 2006, 11:10:59
Θέμα δημοσίευσης:
Χαρη, γιατι να βαλεις αλυσιδες και πισω ?
ultra-one - Πεμ 02 Μάρ 2006, 12:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
Φαίνεται ότι δεν σου έχει τύχει ποτέ να είσαι σε στροφή κατηφόρα και να πατήσουν οι πίσω τροχοί σου σε πάγο!!!!!!!!
Αν έχεις αλυσίδες μόνο μπροστά θα κάνεις τετ-α-κε πριν το καταλάβεις! Shocked
Το είχαμε πάθει στην Κύπρο με ένα Sunny και αλυσίδες μόνο μπροστά) όπου είμασταν σε μια κατηφορική στροφή σε στενό ορεινό δρόμο που έπιασε πάγο όπου το αυτοκίνητο γύρισε με (με 2χαω....) και κρέμασε ο κώλος στον γκρεμό!!!!!!!

Επειδή είχαμε κατατρομάξει από τότε το έχω υπόψιν καθε φορά που ανεβοκατεβαίνω στενούς ορεινούς δρόμους............ Shocked Shocked Shocked

Better Safe than Sorry!!!!!!! Wink
Sidobre - Πεμ 02 Μάρ 2006, 12:14:42
Θέμα δημοσίευσης:
Xάρη το PSClub Telemarketing έχει την λύση!

Μοναδική μετάδοση και στους 4 τροχούς με ερπύστριες από snowmobile στην προνομιακή τιμή των 8.000 ευρώ!!!!

Γιατι... ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ!
MEMsound - Πεμ 02 Μάρ 2006, 13:28:25
Θέμα δημοσίευσης:
πέραν της πλάκας...

Χάρη το έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτό (αλυσίδες στους μη κινητήριους τροχούς) και σε έχει βοηθήσει σε κάτι? Question
ultra-one - Πεμ 02 Μάρ 2006, 17:09:11
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
πέραν της πλάκας...

Χάρη το έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτό (αλυσίδες στους μη κινητήριους τροχούς) και σε έχει βοηθήσει σε κάτι? Question

Θα σε βοηθήσει να μην πάθεις ότι και εμείς τότε με το Sunny!!!!!! Shocked

Άσχετο με το δικό μου θέμα αλλά πιστεύω ότι το ξέρετε ότι στα πισωκίνητα πρέπει να βάζουμε πάντα αλυσίδες μπροστά-πίσω για να έχουμε τιμόνι-φρένα και traction.
Οι περισσότεροι πισωκίνητοι (συμπεριλαμβανομένων και των φορτηγών) που βλέπω συνήθως βάζουν αλυσίδες μόνο πίσω με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε τιμόνι ούτε φρένα!!! Splat Splat Splat Splat
MEMsound - Πεμ 02 Μάρ 2006, 17:22:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείς κάτι τέτοιο:

Έχοντας αλυδίδες μόνο εμπρός θέλει πολύ πολύ προσοχή στο άφημα του γκαζιού ή στο φρενάρισμα πάνω σε στροφή γιατί το πίσω μέρος κάνει τα δικά του.

Θυμάμαι κάποτε είχα σταμάτησει σε μια δεξιά φουρκέτα σχετικά ανυφορική (στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια στον Παρνασσό) όπου πάρα πολλοί από όσους ανέβαιναν με αλυσίδες εμπρός σβούριζαν:

"Έχοντας" τιμόνι λόγω αλυσίδων εμπρός έμπαιναν στην φουρκέτα χαλαρά (με 20-30km/h = όπως ερχόντουσαν...) αλλά μόλις άφηναν λίγο το γκάζι (όπως και 1~2 που φρέναραν) έκαναν επιτόπου σβούρα... Μάλιστα ένας έριξε και μια ταμπέλα...

Εντυπωσιακό μεν να το βλέπεις... Cool καθόλου ευχάριστο δε να το ζεις, ιδίως αν έρχεται άλλος από απέναντι...

Με πρόβλεψη = προσοχή στην ταχύτητα πριν την είσοδο της στροφής (ώστε να μην χρειαστείς άφημα γκαζιού ή πάτημα φρένο) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που θα δημιουργήσουν "πρόβλημα" επίτηδες.... Laughing Laughing Laughing Laughing

Όσο για τα πισωκίνητα εκεί όντως χωρίς αλυσίδες εμπρός το φρενάρισμα γίνεται απλά περιπέτεια...
ultra-one - Πεμ 02 Μάρ 2006, 18:24:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Εννοείς κάτι τέτοιο:

Έχοντας αλυδίδες μόνο εμπρός θέλει πολύ πολύ προσοχή στο άφημα του γκαζιού ή στο φρενάρισμα πάνω σε στροφή γιατί το πίσω μέρος κάνει τα δικά του.

Θυμάμαι κάποτε είχα σταμάτησει σε μια δεξιά φουρκέτα σχετικά ανυφορική (στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια στον Παρνασσό) όπου πάρα πολλοί από όσους ανέβαιναν με αλυσίδες εμπρός σβούριζαν:

"Έχοντας" τιμόνι λόγω αλυσίδων εμπρός έμπαιναν στην φουρκέτα χαλαρά (με 20-30km/h = όπως ερχόντουσαν...) αλλά μόλις άφηναν λίγο το γκάζι (όπως και 1~2 που φρέναραν) έκαναν επιτόπου σβούρα... Μάλιστα ένας έριξε και μια ταμπέλα...

Εντυπωσιακό μεν να το βλέπεις... Cool καθόλου ευχάριστο δε να το ζεις, ιδίως αν έρχεται άλλος από απέναντι...

Με πρόβλεψη = προσοχή στην ταχύτητα πριν την είσοδο της στροφής (ώστε να μην χρειαστείς άφημα γκαζιού ή πάτημα φρένο) δεν υπάρχει πρόβλημα.

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που θα δημιουργήσουν "πρόβλημα" επίτηδες.... Laughing Laughing Laughing Laughing

Όσο για τα πισωκίνητα εκεί όντως χωρίς αλυσίδες εμπρός το φρενάρισμα γίνεται απλά περιπέτεια...

Ακριβώς κάτι τέτοιο που είναι ακόμη χειρότερο και επικίνδυνο όταν ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ αφού σβουρίζεις με το παραμικρό και με πολύ λιγότερα από 30χαω!!!
Αν ρίξεις καμιά ταμπέλα ΟΚ αλλά τι γίνεται αν σου πέσει ο κώλος στον γκρεμό??????!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

Το έζησα (και φτηνά τη γλυτώσαμε) και για αυτό επιμένω με αλυσίδες μπρος-πίσω!!!!!!!! Cool
MEMsound - Πεμ 02 Μάρ 2006, 18:35:03
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα που το λες για κατεβαίνοντας θυμήθηκα ότι το είχαμε πάθει κάποτε αυτό με τον πατέρα μου επιστρέφοντας από Καρπενήσι σε κάποια φυρκέτα στο Τυμφρηστό.

Εγω ήμουν πιτσιρικάς τότε (λες και τώρα έχω μεγαλώσει... λέμε τώρα... Laughing anyway συνεχίζουμε...) και είχα ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα και το μόνο που μου έχει μείνει είναι η αίσθηση του αυτοκινήτου να "πιρουετίζει"... Very happy (ευτυχώς ήταν μονή πιρουέτα και όχι διπλή ή τριπλή γιατί θα είμασταν αγκαλιά με το πέτρινο μαντράκι... Laughing )
Sidobre - Πεμ 02 Μάρ 2006, 18:37:35
Θέμα δημοσίευσης:
Bασικά υπάρχει Χάρη και πιο σωστός τρόπος από αυτόν.

Εφ'όσον θέλεις να κυκλοφορείς σε Χιονισμένες περιοχές καλό είναι να προμηθευτείς 4 χειμερινά λάστιχα. Το κοροϊδεύουν οι περισσότεροι αλλά αν θα δείτε κανένα αυτοκίνητο να περνάει από δίπλα σας με 4πλάσια ταχύτητα από εσάς και να πηγαίνει χαλαρά μην σας πεταχτούν τα μάτια έξω Shocked

Πραγματικά αξίζουν να έχεις μια 2η 4άδα για τέτοιες εξορμήσεις και αν τα φυλάσσεις καλά δεν πρόκειται να πάθουν τπτ για πολύ καιρό.
MEMsound - Πεμ 02 Μάρ 2006, 18:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο πως εννοείς το "καλά" για την φύλαξη?

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές (τώρα που το 4κίνητο sunny μου είναι "εσωτερικά λαβωμένο") να πάρω 4 τέτοια λάστιχα 14άρια ή 15άρια για το 206 να τα έχω για όποτε τα χρειαστώ.

Τι χρειάζεται για να διατυρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο αναλλοίωτα και να μην ξεραθούν και είναι τον επόμενο χρόνο άχρηστα?[/flash]
Sidobre - Πεμ 02 Μάρ 2006, 18:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Τι χρειάζεται για να διατυρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο αναλλοίωτα και να μην ξεραθούν και είναι τον επόμενο χρόνο άχρηστα?

Να τα διατηρείς όπως το καλό κρασί....

(ασχετο, είχα δει σε εκπομπή για αγώνες ποδηλάτου που βάζανε σε κελάρι τα λάστιχα των ποδηλάτων και τα χρησιμοποιούσαν μετά από κάποια χρόνια γιατί λέει ψηνόντουσαν και ήταν πολύ καλύτερα από τα καινούργια... Shocked )
MEMsound - Πεμ 02 Μάρ 2006, 19:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο μου μήπως με μισείς?

Εαν βάλω μια 4άδα λάστιχα στο κελάρι μαζί με το κρασί του father ξέρεις τι θα γίνει μόλις τα δει???

Evil Bad talk 2gunfire Shoot .....

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
volvos - Πεμ 02 Μάρ 2006, 20:17:37
Θέμα δημοσίευσης:
α. εχω μια τετραδα χανκοοκ διπλα στο βαρελλι ....η δικαιολογια ηταν οτι ειναι ενος φιλου Laughing Laughing

β. χαρη bmw 316 με αλυσιδες εμπρος και οχι πισω πως το εξηγεις????
ultra-one - Παρ 03 Μάρ 2006, 09:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
β. χαρη bmw 316 με αλυσιδες πισω και οχι εμπρος πως το εξηγεις????

Γνωστός σου????????
Απλά θέλω να ξέρω για να εκφραστώ ή όχι ελεύθερα!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
Πισωκίνητο χωρίς αλυσίδες ΚΑΙ μπροστά δεν έχει ούτε τιμόνι, ούτε φρένα. Shocked

Προσωπικά το βρίσκω επικίνδυνο και πολύ μεγάλη χαζομάρα...... 2gunfire Silly
volvos - Παρ 03 Μάρ 2006, 09:50:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΕΡΑΣΕ εμπρος μου πριν μερικες βδομαδες με τα πολλα χιονια.

-κυριε κυριε του λεμε εχετε εμπρος τις αλυσιδες και ειναι πισωκινητο το αμαξι...
-οχι δεν ειναι, εμπρος κινηση εχει.
-μα ειναι bmw Κλπ κλπ
-οχι οχι ξερω εγω.

τι να του πεις μετα....
ultra-one - Παρ 03 Μάρ 2006, 10:29:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΠΕΡΑΣΕ εμπρος μου πριν μερικες βδομαδες με τα πολλα χιονια.

-κυριε κυριε του λεμε εχετε εμπρος τις αλυσιδες και ειναι πισωκινητο το αμαξι...
-οχι δεν ειναι, εμπρος κινηση εχει.
-μα ειναι bmw Κλπ κλπ
-οχι οχι ξερω εγω.

τι να του πεις μετα....

Άρα είχε μόνο μπροστά αλυσίδες αν κατάλαβα τώρα!!!!!!!! Cool

Πριν δεν το διατύπωσες σωστά και κατάλαβα ότι είχε μόνο πίσω!!!
volvos έγραψε:
β. χαρη bmw 316 με αλυσιδες πισω και οχι εμπρος πως το εξηγεις????

volvos - Παρ 03 Μάρ 2006, 10:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
γέρασα...

...και μυαλό δεν έβαλες. Mad
greeklish -> greek by MEMsound/MOD Team... Cool

xrisa-xs - Παρ 03 Μάρ 2006, 13:40:04
Θέμα δημοσίευσης:
να μην αναφέρω πάλι ότι τα χιονολάστιχα είναι η καλύτερη λύση γιατί θα γίνω βαρετή!

πριν λίγο καιρό χρειάστηκε να κάνω περίπου 500χλμ εν μέσω χιονοθύελλας! περιττό να σας πώ τι θα πάθαινε το αυτοκινητάκι μου και τα λάστιχά του αν έκανα τα ίδια χιλιόμετρα με αλυσίδες Shocked
γλύτωσα πολύ χρόνο και χρήμα, τόσο σε βενζίνη, όσο και σε φθορές...

για κάποιον όμως που δεν έχει το δικό μου κώλυμα με τα χιόνια, και δεν μένει σε περιοχή όπου υπάρχει συχνή χιονοκάλυψη, ένα τέτοιο κόστος δεν θα το συνιστούσα.
iliomar - Παρ 20 Απρ 2007, 00:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
μην ξεχνατε... μετα τα χιονια παντα καλο πλυσιμο απο κατω. Και το ορυκτο αλατι που ριχνουν κανει κακο στα "χρυσουλια " μας
DIMCHRI - Τετ 02 Ιαν 2008, 20:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
σκέφτομαι να πάρω τις αλυσίδες της autosock γιατί από δευτέρα θαέίμαι εκδρομή Βόρεια Ελλάδα .
Οπότε θα χρειαστώ και παπούτσια για να ανέβω στο όρος Βόρρας.

έχουμε καμία συνεργασία ;
MEMsound - Τετ 02 Ιαν 2008, 20:40:41
Θέμα δημοσίευσης:
οχι... Cool
Steve - Τετ 02 Ιαν 2008, 21:10:53
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
σκέφτομαι να πάρω τις αλυσίδες της autosock γιατί από δευτέρα θαέίμαι εκδρομή Βόρεια Ελλάδα .
Οπότε θα χρειαστώ και παπούτσια για να ανέβω στο όρος Βόρρας.

έχουμε καμία συνεργασία ;

Χθες το απόγευμα έφυγα από τον Αγ. Αθανάσιο (πλησίον του όρος Βόρρα, γνωστό και ως Καϊμακτσαλάν) στις 16:30. Η υπόλοιποι που φύγανε στις 18:00... ακόμα φεύγουν διότι είναι αποκλεισμένοι μέχρι και σήμερα Razz Έχε το στα υπ' όψιν σου!
DIMCHRI - Τετ 02 Ιαν 2008, 23:20:15
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
.................

Δηλαδή λες να πάω να μείνω Έδεσσα και να ανεβοκατεβαίνω 2 μέρες ;;

Γιατί είχα σκοπό να πάω να μείνω στο σαλέ κανένα διήμερο...Αν έβρισκα/...
Steve - Τετ 02 Ιαν 2008, 23:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Και σαλέ θα σου βρούμε και ταβέρνα θα σου βρούμε και ότι θες Smile

Απλά έχε τον νου σου, μήπως και χρειαστεί να κάτσεις το πολύ κανα 2 μέρες παραπάνω εκεί λόγω καιρικών συνθηκών! Wink

Από Έδεσσα, ο Βόρρας είναι 55 χλμ, και ο Αγ. Αθανάσιος 35 χλμ.
DIMCHRI - Τετ 02 Ιαν 2008, 23:36:13
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
οχι... Cool
Tease
DIMCHRI - Τετ 02 Ιαν 2008, 23:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Και σαλέ θα σου βρούμε και ταβέρνα θα σου βρούμε και ότι θες Smile

Απλά έχε τον νου σου, μήπως και χρειαστεί να κάτσεις το πολύ κανα 2 μέρες παραπάνω εκεί λόγω καιρικών συνθηκών! Wink

Από Έδεσσα, ο Βόρρας είναι 55 χλμ, και ο Αγ. Αθανάσιος 35 χλμ.

STEEVE ΓΙΑ πες...

Μπορώ να βρώ δωμάτιο στο βουνό για Δευτέρα μέχρι Τετάρτη ;;και αν με πιάσει κακοκαιρία μένω και παραπάνω...
MEMsound - Πεμ 03 Ιαν 2008, 01:01:41
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
...και αν με πιάσει κακοκαιρία μένω και παραπάνω...

μ' αρέσεις γιατί εισαι πολύ large... Laughing Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Πεμ 03 Ιαν 2008, 10:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
...και αν με πιάσει κακοκαιρία μένω και παραπάνω...

μ' αρέσεις γιατί εισαι πολύ large... Laughing Laughing Laughing Laughing

πάντα Exclamation

Θα έρθετε μαζί ;;

Κλείσε βρε καρμοίρη το μαγαζί για μια εβδομάδα , και ανοίγεις κατ' ευθείαν με την περίοδο των εκπτώσεων !!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Μαζί σου θα τα πάρεις;;;
MEMsound - Πεμ 03 Ιαν 2008, 10:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
μακάρι να γινόταν αλλα "δεν"...
δυστυχώς όταν κάποιος δεν βλέπει για τον Χ λόγω δεν μπορείς να του πεις "ειμαι κλειστά" γιατί τότε θα σου πει "πάω αλλού"...

Giannis307 - Δευ 07 Ιαν 2008, 11:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εμπειρια με χιονι και αυτοκινητο δεν ειχα ακομη.....
Η μονη που εχω ειναι με ποδηλατο.....το οποιο ηταμ εξοπλησμενο με αυτα.....

xrisa-xs - Δευ 07 Ιαν 2008, 11:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
στις διάφορες εξορμήσεις μου στα βουνά και την ελληνική ύπαιθρο μου έχει τύχει φορές να οδηγήσω με λίγο ή και πολύ χιόνι...
Το ΣΚ που μας πέρασε πέρασα και από πάγο (μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα πάγου και ομίχλης, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να βάλουμε αλυσίδες)

για άλλη μια φορά διαπίστωσα πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση κάτω από τέτοιες συνθήκες και καλά είναι να είσαι προετοιμασμένος, δλδ (αλυσίδες, "σακούλες" autoshock, χιονολάστιχα) για να μη βρεθείς σε κανά γκρεμό.

αυτή βέβαια ήταν η δεύτερη φορά που πάω στα χιόνια με το 206 μου, και νοστάλγησα το corsa με τα χιονολάστιχα, μου έδινε γενικώς μια άλλη σιγουριά...
MEMsound - Δευ 07 Ιαν 2008, 13:09:43
Θέμα δημοσίευσης:
Χρύσα τι διάσταση ειναι τα χιονολάστιχα που εχεις?
xrisa-xs - Δευ 07 Ιαν 2008, 13:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
είναι για 13άρες ζάντες !

κάνουν μόνο για το corsa μου!

εκτός και αν κάνω καμιά μοντιφιά με 13άρες στο 206 Twisted evil Twisted evil
αλήθεια κυκλοφορούν τίποτα 13άρες σιδερένιες για 206 ??? Scratch
MEMsound - Δευ 07 Ιαν 2008, 13:22:47
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό που θες ειναι 13άρες με 4χ108 καρε
δεν ξέρω αν η Peugeot εχει 13άρες και με 4 μπουλόνια εκτός από τις "κλασσικές 3μπούλονες των μικρών εκδόσεων του 106...
ισως τα πρώτα 206 1.100 να ειχαν 13άρες...
θέλει ψάξιμο
επίσης 13άρες από ford πολύ πιθανό να κάνουν μιας και αυτά εχουν 4χ108καρε
Stevon - Δευ 07 Ιαν 2008, 13:56:49
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχουν Μάνθο , και απο 1,100 αλλά και από 1,400 Wink Wink
xrisa-xs - Δευ 07 Ιαν 2008, 14:29:13
Θέμα δημοσίευσης:
και που θα τις βρούμε?
καινούριες? και σε τι τιμή?????
Stevon - Δευ 07 Ιαν 2008, 15:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
και που θα τις βρούμε?
καινούριες? και σε τι τιμή?????

Λοιπόν.

Ζάντα χαλύβδινη 5Χ13 με Ε.Τ=28
Κωδικός = 5401 J0 = 28,49 η μία.

Χρύσα αυτά αντιστοιχούν σε καινούρια ζάντα. Wink
xrisa-xs - Δευ 07 Ιαν 2008, 16:28:38
Θέμα δημοσίευσης:
βρε λες???? Rolling eyes
MEMsound - Δευ 07 Ιαν 2008, 20:50:30
Θέμα δημοσίευσης:
βρε δεν ψαχνεις πρωτα σε used... Wink Wink
xrisa-xs - Τρι 08 Ιαν 2008, 12:49:58
Θέμα δημοσίευσης:
ok βάζω αγγελία!
DIMCHRI - Σαβ 12 Ιαν 2008, 00:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
ok βάζω αγγελία!

τελικά μετά από από 5 μέρες στο βουνό δεν χρειάστηκε να βάλω τα καινούργια μου autoshock, και να τα δοκιμάσω....

Αν και σε μερικά σημεία είχε πάγο ευτυχώς το αντι - σπιν, με έβγαλε από τα δύσκολα χωρίς πολλά πολλά... Laughing Laughing

Εκεί που οι άλλοι κολούσανε χωρίς αντισπιν , η κουπεδάρα πέρναγε !!!!

Και όλοι κοιτάγανε καλά καλά... Shocked Shocked Shocked

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
xrisa-xs - Παρ 15 Φεβ 2008, 16:10:05
Θέμα δημοσίευσης:
η πρόβλεψη για το Σ\Κ λέει χιονάκι και στην Αττική
πρέπει επιτέλους να βάλω τα χιονολάστιχα!

και το καλύτερο! έχω σταμπάρει μια ωραία κατηφορίτσα κοντά στο σπίτι μου, αν το στρώσει καλά φοράω πέδιλα και εφορμώ!!!!!!! Σπύρο ακούςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!

υγ. και προσοχή στους δρόμους! θα γλυστράει Wink
MEMsound - Παρ 15 Φεβ 2008, 18:00:15
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
υγ. και προσοχή στους δρόμους! θα γλυστράει Wink

Θ4 Χουμε τον νού μ4S... Laughing Laughing Laughing Laughing
plaketokofths - Παρ 15 Φεβ 2008, 18:22:57
Θέμα δημοσίευσης:
το νιφάδα πάντως λεει

Παράθεση:
Η Αττική θα θαφτεί στο χιόνι. Έτσι απλά....

Φαίνεται παράταση των φαινομένων μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε τα εκατοστά που εκτιμάμε ότι θα πέσουν.

Τα νούμερα τρομάζουν Smile

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα γίνουν έτσι όπως δείχνουν, και θα σπάσει επιτέλους πανηγυρικά η καιρική γκαντεμιά των τελευταίων 2 ετών.

κυριακή πρωί εγώ θα παώ προς Μερκούρη και Πεντέλη σε off road διαδρομή αν υπάρχει κανα τζιπάκι που θα θελε να ακολουθήσει ας ειδοποιήσει Exclamation
MEMsound - Παρ 15 Φεβ 2008, 18:32:18
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως η σημερινή λιακάδα - ελαφρια συννεφια δεν προιδεάζει για τόσο τραγικά πράγματα...

αν και εγω ευχομαι για το αντίθετο ακριβώς!!!! Twisted evil Laughing
volvos - Παρ 15 Φεβ 2008, 18:41:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ ελεγα να παω για καιτ σημερα τι λετε ρε παιδια Laughing
MEMsound - Παρ 15 Φεβ 2008, 18:47:27
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΜΑΘΕΣ τιμές για στολή???????

υ.γ. ερώτηση αν αντι για καιτ πάμε στα χιόνια κάνει και για κύλισμα στα χιόνια?!?!?!??!?!?!??!

plaketokofths - Παρ 15 Φεβ 2008, 18:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
http://uk.youtube.com/watch?v=Llz-3ZRT4DM

Μάνθο πιστεύω κι ευχομαι να ρίξει οσο λένε, την βελτιώση του καιρου τις ημέρες αυτές την ειχαν αναφέρει εξ αρχής. Οποτε για την ώρα οι προβλέψεις ειναι ok.
MEMsound - Σαβ 16 Φεβ 2008, 12:03:17
Θέμα δημοσίευσης:
γαμάτο video Γιάννη
πάρε και λίγη περισσότερη δράση..
http://uk.youtube.com/watch?v=FbQnWZ8dKPA&feature=related

αλλά το respct πατεντας ειναι αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=WRhuOz_c4NI
http://www.youtube.com/watch?v=Tg6tExfe_1s&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=r8ny0CMIxog&feature=related
volvos - Σαβ 16 Φεβ 2008, 12:11:41
Θέμα δημοσίευσης:
φιλαρακι εχεις δει 5μετρο βολβο να σβαρναει στη κηφισιας μες στο χιονι με τις αλυσιδες στο πορτ παγκαζ .....

θα το δεις σημερα το βραδυ Laughing
SnakeMJK - Σαβ 16 Φεβ 2008, 12:43:38
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα θα ρίχνει όλο το βράδυ.... Εμείς πότε θα πάμε;;
volvos - Σαβ 16 Φεβ 2008, 13:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ (πως το ειχε πει ο πολυδωρας)

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑ
ΟΤΙ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ...ΑΠΩΚΛΙΣΜΕΝΑ
ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΠ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΛΑΤΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΛΠ ΚΛΠ

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ....

Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ... μπουλης καραμανλουλης...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ
Giannis307 - Σαβ 16 Φεβ 2008, 13:43:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει αρχησει απο το πρωι και ριχνει χιονι και δω....
Μας εβγαλαν εξοδουχους με καναδεζα....και με καγκουρι οδηγο...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Καναδεζα drift!!!!
lionking(t) - Κυρ 17 Φεβ 2008, 00:02:28
Θέμα δημοσίευσης:
Με το παλαιοτερο μου αυτοκινητο Yaris 1.3 φιλτρο,εξατμιση

Αχχ...ωραιες εποχες χωρις ESP Razz Razz

http://www.youtube.com/watch?v=lx6flqjn1Zk
SnakeMJK - Κυρ 17 Φεβ 2008, 02:42:04
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά πείτε τι ώρα θα βρεθούμε αύριο στη λέσχη Razz Razz Razz
Πετρούπολη όλα άσπρα!
plaketokofths - Κυρ 17 Φεβ 2008, 03:12:24
Θέμα δημοσίευσης:
H E A V E N
MEMsound - Κυρ 17 Φεβ 2008, 04:04:55
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!

Μόλις μπήκα σπίτι...
στις αδελφής μου στο Χαλάνδρι.... (σπίτι μου αν και εφτασα δεν ειχα ρευμα και ξαναφυγα)
Μετά από κάνα 2ώρο λιώσιμο στην Πέντέλη.

το sunny ειναι απλά μια απόλαυση!

ιδίως σε 10~15 πόντους αφράτο φρέσκο χιόνι!!!
Που σε ρε Σπύρο!!!!!!

ρε κουκουρουκου Γιάννη δεν επαιρνες ενα τηλ... (δεν το σκέφτηκα και γω)
σε κάτι sod/volvos & σια που εστειλα sms ... Sleeping

ουστ λουκρητίες Laughing Laughing

υ.γ. για αυριο οτι ωρα θελέτε πάρτε τηλ Cool
SnakeMJK - Κυρ 17 Φεβ 2008, 04:14:37
Θέμα δημοσίευσης:
Για αύριο θα πρότεινα να μαζευόμασταν κατά τις 4-5 στη λέσχη και να ανηφορίζαμε παρέα προς χιονο-στροφο-διαδρομή Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Κυρ 17 Φεβ 2008, 04:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
ουδεν πρόβλημα Laughing
αλλα νομιζω οτι το πρωι θα ειναι καλήτερα, αλλα χουατεβερ Laughing
... εξαρταται πόσο και αν θα χιονισει ακομα
plaketokofths - Κυρ 17 Φεβ 2008, 05:00:43
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγώ είμαι για αυριο πρωί, απο τώρα κιολας εχει σταματήσει ο χιονιάς, μέχρι Κυριακή απογεύμα δεν θα ριξει τπτ τρελλο, απο τις 5 και μετά θα ριξει ομως τον απατητο οποτε είναι ρισκο. Βέβαια, το κερατό μου εγώ:

1. Εκει που βάζω ουμπρός το ρημάδι το 206 και περιμένω να ζεσταθεί μετά απο 1 λεπτό αρχίζει να τρέμει (τι βάσεις poweflex και κουραφέξαλα μου λετε σεις), σβήνει εεε και μετά δεν ξαναπήρε ποτε. Με σύγχησε πάλι. Ελπιζω αυριο να ειναι πιο θετικά τα πράγματα 206.

2. Για σημερα πήγα με αλλο συμβατικό αυτοκινητο Θρακομακεδόνες ψηλά... απλά ηταν κόλαση και παράδεισος μαζί.

3. Αλυσίδες στο 206 δεν εχω βάλει ποτε, αλλα μάλλον αυριο θα χρειαστεί, επειδή ομως τις φοβάμαι διοτι αμα κοπούν παιζει να γινει μεγάλη ζημιά εκει γυρο με τον τροχο, μου χουν πει απο φρενα μεχρι και....
δεν θα προτιμήσω καποια βουνίσια διαδρομή, πχ. Πεντέλη που μαλλον θα ναι πολύ ζορικα. Οχι τπτ αλλο πρωινές ώρες κυκλοφορούν και αλλοι ανθρωποι και δεν φταίνε να κολλήσουν εξαιτίας μου.

Οπότε εγώ αυριο κατα τις 11+ λέω να την κανω απο μαραθώνος προς Νέα Μάκρη, με συγκινεί πολύ η εικονα να πίνεις καφέ διπλα στη θάλασσα και να το εχει στρώσει σε αποσταση 3 μέτρων. Επίσης η μαραθώνος ειναι ευθεία κατα βάση οποτε δυσκολα κολλάς και απο εκεί στη Νέα Μάκρη ξερω ενα εκατομύριο τοποθεσίες καθε λογής για ολα τα γουστα. Ενδεικτικά στο Γραμματικό εχει πάααααρα πολυ χιονι.

Για βράδυ είμαι μέσα αλλά με τζιπ γιατι αλλιώς παιζει προβλημα.

Θα κοιτάξω λοιπόν αυριο το τοπικ, θα σε πάρω Μάνθο τηλ αν δεν υπάρξει δραστηριότητα εδώ και μετά χαράς να κανονίσουμε Wink

@Ζήση, πολλές διαδρομές που εχεις κατα νου ειναι κλειστές απο αστυνομία και απαγορεύεται η διελευση ακομα και με αλυσίδες ή 4χ4. Η διαδρομή Παλαιά Πεντέλη - Πανόραμα Αγ.Πέτρου ειχε κλείσει απο το απόγευμα οπως και οι 2 εισοδοι του Υμηττού και η Πάρνηθα.

Το ολο σκηνικό ειναι πολύ ωραίο για περπάτημα/ορειβασία για να μην πω για ποδήλατο!

Πέρα τον ολο ενθουσιασμό μας καλό είναι να προσέχουμε, το αυτοκινητο στο αφράτο χιόνι καπως ελεγχεται στον πάγο ομως δαγκώνεις ταυτότητα και λες πατερ ημων.
MEMsound - Κυρ 17 Φεβ 2008, 10:00:03
Θέμα δημοσίευσης:
σωστό αυτό για τις στροφοδιαδρομές
οταν ξυπνησετε πάρτε τηλ...
στο δρόμο θα ειμαι...

Rolling eyes Cool Laughing Laughing Laughing
SnakeMJK - Κυρ 17 Φεβ 2008, 11:51:37
Θέμα δημοσίευσης:
Όσο χαρήκαμε χθες βράδυ... Η Πετρούπολη έλιωσε Razz Razz Razz
plaketokofths - Κυρ 17 Φεβ 2008, 13:17:37
Θέμα δημοσίευσης:
το 206 ηρθε στη ζωή ξανά πριν 10 λεπτά! Ευχαριστω τον Ικαρο με το RC που μου προσφερε τις μηχανολογικές του γνωσεις που τοσα χρόνια σπούδαζε. Razz

Let the party begin Very happy
zaf - Κυρ 17 Φεβ 2008, 13:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλημεραΜπορω να ερθω και εγω στη βολτα που θα πατε?δεν εχω γραφτει ακομα στο club αλλα αν μπορω θα γραφτω σημερα.
alekoukos106 - Κυρ 17 Φεβ 2008, 14:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
τι εγινε τελικα???θα κανουμε κανα σεμιναριο ασφαλους οδηγησης στο χιονι??? Razz Razz Razz Laughing
plaketokofths - Κυρ 17 Φεβ 2008, 17:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
O μάνθος και ο αδερφός του ειχαν ξεχυθεί με την ιαπωνική τετρακίνητη φτερούγα απο πουρνο πουρνο... πρέπει να περασαν πολύυυ καλά εκει στο μερκούρη.

Εγώ λίγα πράγματα γιατί δεν ειχα αλυσίδες και στα ανηφορικά ηταν παντου σταματημένοι κι εκοβα και μετά παπαλα. Οποτε πηγαμε με τζιπ μια μικρή εξορμηση, το βράδυ αργά λέμε για κάτι καλό.

Πιστεύω απο δευτερα τριτη τα βουνά θα προσφέρονται για βολτούλα.
DIMCHRI - Κυρ 17 Φεβ 2008, 17:47:50
Θέμα δημοσίευσης:
το ευχαριστηθήκατε το χιονάκι ?

Εγώ πάντως πετάχτηκα μια βυτίνα αυθημερόν και τοκαταυχαριστήθηκα...

Η πλάκα είναι ότι το αρτεμίσιο φοβόμασταν, μέσα στην αθήνα όμως έριξε το ποιό πολύ χιόνι που είδα σε όλη την διαδρομή την ώρα που γύριζα.... Wink

Όλα πήγαν καλά και πήγαμε και ήρθαμε χωρίς παρατράγουδα....

Τα autoshocks άλλη μια φορά δεν χρειάστηκαν....

Μάλλον χρειάστηκαν γιατί στα διόδια του αρεμισίου μας ζήτησαν οι αστυνομικοί να τις δείξουμε για να μας αφήσουν να συνεχίσουμε...
SnakeMJK - Κυρ 17 Φεβ 2008, 17:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πετρούπολη ΤΕΛΟΣ Razz

Ούτε με αλυσίδες στα ορεινά. Για φρενάρισμα κάρφωνα όπισθεν, κλπ...
plaketokofths - Κυρ 17 Φεβ 2008, 18:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Πετρούπολη ΤΕΛΟΣ Razz

Ούτε με αλυσίδες στα ορεινά. Για φρενάρισμα κάρφωνα όπισθεν, κλπ...

χαχαχαχα.
Εσύ κάρφωνες όπισθεν για να φρενάρεις, πάλι καλα. Αλλοι κάρφωναν το μπροστινό τους για να φρενάρουν ομως. Confused
MEMsound - Κυρ 17 Φεβ 2008, 18:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
.....εεεεεε δεν περάσαμε κι ασχημα.....
χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

λεπτομέρειες αργότερα γιατί τωρα δεν προλαβαίνω... Razz
volvos - Κυρ 17 Φεβ 2008, 18:20:24
Θέμα δημοσίευσης:
εχετε δει νισαν σκαιλαιν σανι 1.6
να ντριφταρει με υπερστροφη ισχυος και 3ες μεσα στην εθνικη μεχρι τελικης σβουρας????

τ ε λ ο ς

υ.γ.ακομα δε εχω καταλαβει γιατι με εκραξε ο τυπος στο μερκουρη που ρωταγα αν ειναι ανοιχτη η ταβερνα (φτασαμε ως τη ταβερνα μετα το γιατρο χωρις σχεδον καθολου αλυσιδες εκτος απο ενα μικρο κομματι)
MEMsound - Κυρ 17 Φεβ 2008, 18:24:23
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

επίσης swift 4x4 να προσπαθεί να προσπεράσει σε κατηφόρα????

fynos - Κυρ 17 Φεβ 2008, 18:27:47
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ που τα είδατε αυτά ρε παιδία ?
Μάλλον στους δρόμους μας ε ?
COOL ALEXIS - Κυρ 17 Φεβ 2008, 19:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθος...

The Drift King Exclamation Exclamation Exclamation
Lef205 - Δευ 18 Φεβ 2008, 15:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Το 106 ισως να ειναι το μονο μπροστοκινητο που για να κινηθει σε χιονι χρειαζεται αλυσιδες και στους 4 τροχους, με αλυσιδες μονο στους δυο μπροστινους η κατασταση απο ενα σημειο κ μετα καταντησε πλεον βαρετη με τα αναποδα μεχρι και σε χιλιομετρα παρκαρισματος. Confused
DrJekyll - Δευ 18 Φεβ 2008, 15:23:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο...
Για μια ακόμα φορά φάνηκε ξεκάθαρα το φιάσκο του ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕ ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ έφερες τον χιονιά στην Αθήνα...Πουλημένε....
Ακους εκεί να αποκλιστεί για ακόμα μια φορά η Αθήνα και εδω να έχει λιακάδα συνέχεια, εδω και 17 ημέρες και να μην έχει χιονίσει τα τελευταία 4 χρόνια....
MEMsound - Δευ 18 Φεβ 2008, 16:13:01
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα κομπλεξ που χει ο κόσμος Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Δευ 18 Φεβ 2008, 16:44:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός από το πρωτάθλημα, παράγκα και οι αποκλεισμοί και το χιόνι... Rolling eyes
volvos - Δευ 18 Φεβ 2008, 17:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
αγιε βασιλη ειμαι ενας πικραμενος παοκτζης . . .

το επομενο του γραμμα θα ειναι στον χιονια Laughing
DimiP - Δευ 18 Φεβ 2008, 18:07:37
Θέμα δημοσίευσης:
εδω το καλο χιονι :

στην αρχη ηταν καπως ετσι

μετα εγινε ετσι :

χειροτερευσε

και τελος φτασαμε εδω

JIN - Δευ 18 Φεβ 2008, 21:12:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καλυσπερα καλα τι χιονι πολυ εριξε φετος χαμος

android - Δευ 18 Φεβ 2008, 21:28:57
Θέμα δημοσίευσης:
προσοχη αυριο το πρωι ολοι σας για τον παγο που θα χει....καθως θα πηγαινουμε στην δουλεια Crying or Very sad
xrisa-xs - Τρι 19 Φεβ 2008, 11:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
και γω το κατα-ευχαριστήθηκα!
με τις αλυσίδες το 206 δε μασάει ούτε σε χιόνι ούτε σε πάγο!

είχα και κάποιες μικροπεριπέτειες στην Αττική Οδό και χθες το βράδυ στο Χαλάνδρι αλλά πέρασα καταπληκτικά!

Σπύρο ακούς! εκείνη την κατάβαση που λέγαμε την έκανα Shocked τη Δευτέρα το πρωί με πλήρη εξοπλισμό αναιβοκατέβηκα μερικές φορές το δρόμο Laughing Laughing με κοίταζε ο κόσμος και οι γείτονες και κάναμε χαβαλέ!

άντε και του χρόνου!
MEMsound - Τρι 19 Φεβ 2008, 11:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν χτίσετε ιγκλου στην Πεντέλη (περί τις 6 ώρες...) και δεν σας πάνε βόλτα σε χιονισμένο χωματόδρομο με jimny δεν εχετε δει τίποτα...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
volvos - Τρι 19 Φεβ 2008, 11:55:15
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΝΑς ΜΑΛΑΚΑΣΣΣΣ με 206
κατεβαινε τη κηφισιας τωρα το πρωι στις 11 με αλυσιδες....(στο υψος του χαλανδριου οχι ψηλα...)

ΙDIOT Laughing

κανεις απο εδω??? (ενας παππους ηταν αλλα λεμε)
plaketokofths - Τρι 19 Φεβ 2008, 20:04:53
Θέμα δημοσίευσης:
Με ετρωγε σήμερα και λέω δεν πάω από υμηττό, περνω λοιπόν 2 φιλους μου και πάμε. Ανεβαίνουμε το λοιπόν μέχρι τα ρανταρ τρώγοντας το ξενέρωμα αφου η μια λωρίδα ηταν πεντακάθαρη και αλατισμένη με την διπλανή να έχει μίσο μετρο χιόνι. Οπότε περιπέτεια καμία. Τι να κάνουμε τι να κάνουμε, λέω δεν πάμε για off road προς τον δασικό που πηγαίνει απο radars Υμηττού Arrow Τερψιθέα. Βάζουμε αλυσίδες στο ρημάδι το 206 κι αρχίζουμε, ακόμα και με αλυσίδες δυσκολευόταν αφου το χιόνι ηταν απάτητο και πολύ.Οι τροχοι εμπαιναν μέχρι τη μέση σε πολλά σημεία. Μπροστά ο προφυλακτήρας εκτελουσε έργο εκσκαφέα, με το μοτερ να ανεβάζει θερμοκρασία γιατί το ψυγείο και ολος ο προφ ηταν καλυμένα απο το χιόνι. Εκεί για οσους ξέρουν χωράει μόνο ενα αυτοκίνητο, καποια στιγμή γίνεται το μοιραίο και ερχεται ενα τζιπ. Πουτσ@ το μυγάκι, σταματώ λοιπόν, κανει λιγο ακρη αυτός να περάσω αλλα πάει αυτο ητανε ειχαμε κολλήσει για τα καλά. Ρε σπρώξε, ρε κάψε δισκο, ρε φτυαρισε το χιόνι, ρε βαλε πετρες... αντε κόπηκε η μια αλυσίδα απο τα πολλά ζόρια. Πάει λέω, αφήνουμε το οχημα εδώ τώρα στο πουθενα. Με τα πολλά, σπρωξε κανε ράνε, ο δισκος την ειχε ακούσει καταφέρνουμε να κάνουμε αναστροφή. Λέμε του τύπου με το τζιπ να φύγει, πιστεύοντας οτι θα τα καταφερουμε στο γύρνα και ευχαριστόντας τον για τη βοηθεια και φευγει. Εεε λέμε τώρα κατσε να χαζέψουμε λιγο το τοπίο, να κρυώσει ο δισκος, να κάνουμε κι ενα τσιγαράκι και φέυγουμε. Μετά απο 10 λέπτα φέυγουμε με τη μια αλυσίδα φορεμένη και οπως ηταν λογικο ολη η ροπη πήγαινε στον τροχο χωρις αλυσίδα και μένουμε στο πουθενά χωρίς καμμία βοήθεια, τα κινητά δεν έπιαναν, κοινώς την ειχαμε γαμήσει. Εκει που κλαίγαμε τη μοίρα μας, σκάει ενα χάμερ με τα οσα, με τρελό λάστιχο χιονιού, ηταν ενας τύπος γύρω στα 45 με ενα τεράστιο πούρο στο στομά, ρίχνει τα παντιλίκια του και την κάνει αεροπορία. Very happy Very happy Μολις ειδαμε μπορστά στα μάτια μας να χάνεται η τελευταία μας ευκαιρία. Με τα πολλά, μην σας κουράζω κι αλλο παλέψαμε αρκετά αλλά μάταια, εν τέλει βάλαμε με πατέντα του φίλου καρπενησιώτη Νίκου την σπασμένη αλυσίδα και φυλαγμένα γυρίσαμε.

Ηταν μια πολύ ωραία περιπέτεια που ειχε αίσιο, μάλλον τέλος.

Ακουγονται κατι μεταλλικοί ήχοι αλλά ελπίζω να ειναι περαστικο.
MEMsound - Τρι 19 Φεβ 2008, 20:45:56
Θέμα δημοσίευσης:
αφου ξεμπερδεψατε πάλι καλά...
πάντως καλό ειναι να μην πηγαίνεται με ενα μονο αυτοκίνητο τετοιες διαδρομές (κυρίως εκτός δρόμου)

και μιας και τώρα εχω λίγο χρόνο...
ας γράψω τα του ΣΚ...
Κυριακή πρωί 0930 σκάει "απαντητικό" sms από Τάκη (του χα στειλει Σάββατο βράδυ για βόλτα αλλά ονειρευόταν εκείνη την ώρα το 1:11 στα Μέγαρα... Laughing )

Τ - πάρε το τερατάκι και πάμε για παιχνίδι...

Στα καπάκια τηλέφωνο (με ειχε ξυπνήσει η τηλεόραση που χα ξεχάσει ανοιχτή)
Μ - καλημέραι..
Τ - ξυπνιος?...
Μ - ...τηλεόραση...
Τ - βόλτα? εχουμε αλλωστε τιποτα καλήτερο να κάνουμε?
Μ - ερχομαι...

Φευγω από Χαλάνδρι πάω Κηφισια τον μαζευω και πάμε προς παράδρομο Εθνικής σε κάτι γνωστά πάρκινγκ κλπ κλπ...
Δεν μας εκανε ο χώρος οπότε ...

ντριν...

Τ - Ελα κουλαλέξη ειμαι με Μάνθο και ...
ρε μαλ**α κόψε ειμαστε διπλωμένοι με κόφτες 2ας...
ναι μ ακούς, ναι κι ερχόμαστε Καπανδρίτι να σε πάρουμε να πάμε για καφέ...
K - Ε? ΤΙ ? ΠΟΥ? ΠΟΙΟΣ?
Τ - καλά ντύσου κι ειμαστε εκεί σε 20...
M - Σε 20? Πολύ δε λές?
Τ - από ντριφτόπιστα...

αισίως μαζευουμε και Κουλαλέξη...

Κ - Πάμε Αγ.Στεφανο για καφέ, ώπα ακυρο, πάμε Αφίδνες. Υδατόπυργο

πρωινό καφεδάκι εμπρός στο τζάκι σούπερ...

αισίως 1200~1230...

Τ (ο κοιλιόδουλος...) - πάμε για κάνα παιδάκι?
Μ + Κ - πάμε...
Τ - Δοκιμάζουμε Μερκούρη και αν δεν πάμε Πολυδένδρι?
Μ - και δεν δοκιμάζουμε...

οκ... το sunny εδωσε ρεστα...
δεν μάσησε πουθενά...
και μας εφτασε μέχρι την ταβέρνα κάπου στο Μερκούρη που όμως ηταν κλειστή...
ψιλό ή μάλλον χοντρό λογικό...

οπότε επιστροφή προς τα πίσω...

καταλήξαμε Πολυδένδρι όπου λιώσαμε στα παιδάκια...
respect στην ταβέρνα...

delivery τον Κουλαλέξη πίσω και επιστροφή κι εμείς
Εθνική (κατά τις 1530~1600 το χάος...

Άλλοι χωρίς αλυσίδες, άλλοι στην μέση του δρόμου
μπουρδέλο...

κάναμε λίγο (ακόμα) ντριφτο-χαβαλέ... Rolling eyes Laughing
και πίσω...

αυτά τα όμορφα... Laughing Laughing Laughing

plaketokofths - Τρι 19 Φεβ 2008, 20:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
Την ρίξατε την μάσα σας! Ωραία πράγματα. Αντε και του χρόνου καλύτερα εξοπλισμένοι Wink
volvos - Τρι 19 Φεβ 2008, 20:55:21
Θέμα δημοσίευσης:
διαλογος μανθο τακη

-τραβας βιντεο?
-τραβαω διπλωνε
γκαζωνει διπλωνει
-σου διπλωνει
-ναι ναι
-τη μπαριερα μαλ**α
-τη βλεπω
-μπραβο διπλωσαμε....
χαχαχαχα γελια

εμεις καθετα στην εθνικη φατσα καρτα στη μπαριερα να προσπαθουμε να κανουμε επιτοπου για να βρουμε προς τα που παει για αθηνα... Laughing

χ α ο ς

τα ντοκουμεντα επειδη ειναι αυστηρα ακαταλληλα απαγορευεται να προβληθουν...
plaketokofths - Τρι 19 Φεβ 2008, 20:58:12
Θέμα δημοσίευσης:
δώσε βίντεα στο λαό, εστω πμ!
MEMsound - Τρι 19 Φεβ 2008, 21:19:21
Θέμα δημοσίευσης:
τα βιντεο (αν και δεν ειναι κάτι ιδιαίτερο μιας και οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν εξωτερικές λύψεις...) ειναι μονο για προβολή από κοντά...
ούτε πμ, ούτε σμσ ουτε μμσ, ούτε χεσεμες Laughing Laughing Laughing

Τάκη ξεχνάς οτι είμασταν με 3η... Laughing Laughing Laughing

πάντως αφού δεν περάσαμε και τα διόδια με ντριφτ ειμαστε μια χαρα, νορμαλ... Laughing Laughing Laughing

υ.γ. τα LEGO στην ακρη του δρόμου που μας χαιρέταγαν τα πρόσεξες???
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Road_Runner - Τρι 19 Φεβ 2008, 23:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μερκουρης...
Ανάποδη φορα.... (τατοι->μαλακασα)
Απο γιατρο μεχρι μαλακασα της πουτανας ο παγος.....
και ενα 206 να παιζει φωτα σε εκχιονιστικο... τραγικες καταστασεις...
Υ.Γ. Τα χιονολαστιχα κανουν ΠΑΠΑΔΕΣ

Θα βαλω και βιντεακι αυριο γιατι ειμαι λιωμα...
plaketokofths - Τετ 20 Φεβ 2008, 01:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Μερκουρης...
Ανάποδη φορα.... (τατοι->μαλακασα)
Απο γιατρο μεχρι μαλακασα της πουτανας ο παγος.....
και ενα 206 να παιζει φωτα σε εκχιονιστικο... τραγικες καταστασεις...
Υ.Γ. Τα χιονολαστιχα κανουν ΠΑΠΑΔΕΣ

Θα βαλω και βιντεακι αυριο γιατι ειμαι λιωμα...

ζηλεύωωωωω
kanelj - Πεμ 21 Φεβ 2008, 11:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ρε τρελοι?
Πατε στα χιονια με τετοιο καιρο?!
Cool Cool Cool Cool Cool

Εγω εκατσα στο σπιτι μου στην Πεντελη!!!
Το εχτισα με τον Μανθο μεσα σε 5 ωρες!!!

Shocked Shocked Shocked Shocked Cool Cool Cool Cool
p206Mike - Πεμ 21 Φεβ 2008, 14:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βγήκαν όλοι με τα τζιπάκια με υφάκι, στη πάντα μικρέ ποταπέ με το ιχ σου, έχω τζιπάκι είμαι στα @@ μου και θα κάνω απόσβεση στις βενζίνες που καίω τόσο καιρό να πηγαινωέρχομαι στη δουλειά και στο κέντρο με το μπαούλο μου....

Υ.Γ. Εξαιρείται ο adventureman κανελόγΙανος
plaketokofths - Πεμ 21 Φεβ 2008, 14:43:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τρελλοί! χαχαχαχα

Ωπα ωπα, στην φωτο με το τζίμνι, ειναι τραβηγμένη ενώ ηταν ακινητοποιημένο ή ήσουν σε δράση τότε γιατίι εχει πάααααρα πολύ χιόνι ακόμα για τζιπ. Εκει θέλει εργάτη πλέον το πράγμα.

Γιάννη ρυμουλκήσεις εγκλωβισμένων 206 κάνεις? Αν ναι, στειλε πμ τον αριθμο σου! Razz Razz Razz Razz
kanelj - Πεμ 21 Φεβ 2008, 15:14:39
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Shocked Shocked
πολυ χιονι ειναι αυτο?!?!
Εργατη?!
Μπααααα!!!
Φαντασου οτι ο δρομος ηταν με τοσο χιονι και μπορει και λιγο παραπανω και οταν σταματαγαμε για να περασουμε κανενα εμποδιο (καποια στιγμη μαλιστα ημασταν 1,5 ωρα με φτυαρια σε χιονοθυελλα στους -4 εξω στο κρυο!!!-τα ειδα ολα στην ζωη μου!!!!!!! Shocked ) το χιονι κυριολεκτικα εθαβε τα αυτοκινητα! Wink

kanelj - Πεμ 21 Φεβ 2008, 15:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
p206Mike έγραψε:
Ναι βγήκαν όλοι με τα τζιπάκια με υφάκι, στη πάντα μικρέ ποταπέ με το ιχ σου, έχω τζιπάκι είμαι στα @@ μου και θα κάνω απόσβεση στις βενζίνες που καίω τόσο καιρό να πηγαινωέρχομαι στη δουλειά και στο κέντρο με το μπαούλο μου....

Υ.Γ. Εξαιρείται ο adventureman κανελόγΙανος

Ζηλιαρη! Laughing
sasasj - Τρι 02 Σεπ 2008, 20:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
Άρε παλίες δόξες! Πού είναι τα χιόνια που έφταναν και τα 3-4 μετρα με ανεμοσούρια εδώ στην Κοζανάρα μας! Έβλεπες χιόνι και άνοιγε η ψυχή σου!!!
Τώρα κάνα χιονόνερο και αυτό μέρα μεσημέρι που δεν πιάνει με τίποτα στον δρόμο...
Αχ αχ αχ Rolling eyes Crying or Very sad
xrisa-xs - Τετ 16 Μάρ 2011, 13:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
μου στείλανε με mail το παρακάτω
αν ισχύει τότε προσκυνώ! ο τύπος είναι παγκόσμιος! Worthy Rotfl

Καλημέρα,
Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι το εξής :
Την Καθαρή Δευτέρα με την μεγάλη κακοκαιρία , κάπου στην Εθνική οδό κοντά στην Λαμία είχε χιονοθύελλα. Τα αυτοκίνητα χρειαζόντουσαν αλυσίδες διότι ο δρόμος γλιστρούσε. Ο οδηγός του SEAT με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΤ-3595 δεν είχε αλυσίδες.
Και τότε ο γίγαντας , ο ένας , ο μοναδικός ο Θεός , ο.................. τι σκέφτηκε ;;;;
Έντυσε καλά την γυναίκα του , της έβαλε κασκόλ γύρω από
το κεφάλι και την έβαλε να κάτσει πάνω στο καπό ώστε να πατάνε
καλά οι ρόδες του αυτοκινήτου του.
Η διαδρομή κράτησε περίπου στα 7 χιλ όσο ήταν και το πρόβλημα του δρόμου.
Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από αυτόν τον εφευρετικό συνάδελφο οδηγό.........................
Κρίμα που δεν έχουμε την φωτό και από μπροστά

nikolas206gti - Τετ 16 Μάρ 2011, 13:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:

Καλημέρα,
Την Καθαρή Δευτέρα με την μεγάλη κακοκαιρία , κάπου στην Εθνική οδό κοντά στην Λαμία είχε χιονοθύελλα. Τα αυτοκίνητα χρειαζόντουσαν αλυσίδες διότι ο δρόμος γλιστρούσε. Ο οδηγός του SEAT με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΤ-3595 δεν είχε αλυσίδες.
Και τότε ο γίγαντας , ο ένας , ο μοναδικός ο Θεός , ο.................. τι σκέφτηκε ;;;;
Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από αυτόν τον εφευρετικό συνάδελφο οδηγό.........................

Laughing Laughing Laughing Laughing
volvos - Τετ 16 Μάρ 2011, 13:46:46
Θέμα δημοσίευσης:
ti malakas den tin erikse kato gia na apofygei to gataki Laughing
Ghost Dog - Τετ 16 Μάρ 2011, 14:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
.......................
............
.......
...

volvos έγραψε:
ti malakas den tin erikse kato gia na apofygei to gataki Laughing

Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl
Road_Runner - Πεμ 17 Μάρ 2011, 10:22:03
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:
ο τύπος είναι παγκόσμιος! Worthy Rotfl

Ωπα κοπελια, δεν το πας καλα...
Εγω ειμαι ο παγκοσμιος Laughing Laughing Laughing
106PYRGOS - Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:

Καλημέρα,
ωραια ιδεα δεν το ειχα σκεφτει για την επομενη φορα Very happy
Lefter1s RC - Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη ιδεα για την πεθερα Whistling
Bill207 - Πεμ 17 Μάρ 2011, 22:23:06
Θέμα δημοσίευσης:
ο άνθρωπος είναι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
giorgos80 - Σαβ 19 Μάρ 2011, 14:27:12
Θέμα δημοσίευσης:
xrisa-xs έγραψε:

Καλημέρα,

Worthy
tasos_C - Σαβ 19 Μάρ 2011, 15:28:57
Θέμα δημοσίευσης:
γίγαντας ο τυπος.. Worthy
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες