xrisa-xs έγραψε: |
Χιονόπτωση και προετοιμασία του αυτοκινήτου για την αντιμετώπισή της... * Κατ� αρχήν επιλέγουμε πάντα 4WD LOW... |
kanelj έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
To autoshock τι είναι;;; |
MEMsound έγραψε: |
αν και ξεφευγω λίγο από το θέμα....
Μόλις μου ήρθε αυτό από την αδελφή μου που είναι "αποκλεισμένη" στο σπίτι... http://i23.photobucket.com/albums/b367/MEMsound/ian2006_snow.jpg τύφλα να χει η Λ.Πλαστήρα... ![]() ![]() |
πέραν της πλάκας...
Χάρη το έχεις δοκιμάσει ποτέ αυτό (αλυσίδες στους μη κινητήριους τροχούς) και σε έχει βοηθήσει σε κάτι? ![]() |
Εννοείς κάτι τέτοιο:
Έχοντας αλυδίδες μόνο εμπρός θέλει πολύ πολύ προσοχή στο άφημα του γκαζιού ή στο φρενάρισμα πάνω σε στροφή γιατί το πίσω μέρος κάνει τα δικά του. Θυμάμαι κάποτε είχα σταμάτησει σε μια δεξιά φουρκέτα σχετικά ανυφορική (στο δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο Κελάρια στον Παρνασσό) όπου πάρα πολλοί από όσους ανέβαιναν με αλυσίδες εμπρός σβούριζαν: "Έχοντας" τιμόνι λόγω αλυσίδων εμπρός έμπαιναν στην φουρκέτα χαλαρά (με 20-30km/h = όπως ερχόντουσαν...) αλλά μόλις άφηναν λίγο το γκάζι (όπως και 1~2 που φρέναραν) έκαναν επιτόπου σβούρα... Μάλιστα ένας έριξε και μια ταμπέλα... Εντυπωσιακό μεν να το βλέπεις... ![]() Με πρόβλεψη = προσοχή στην ταχύτητα πριν την είσοδο της στροφής (ώστε να μην χρειαστείς άφημα γκαζιού ή πάτημα φρένο) δεν υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που θα δημιουργήσουν "πρόβλημα" επίτηδες.... ![]() ![]() ![]() ![]() Όσο για τα πισωκίνητα εκεί όντως χωρίς αλυσίδες εμπρός το φρενάρισμα γίνεται απλά περιπέτεια... |
Τι χρειάζεται για να διατυρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο αναλλοίωτα και να μην ξεραθούν και είναι τον επόμενο χρόνο άχρηστα? |
volvos έγραψε: |
β. χαρη bmw 316 με αλυσιδες πισω και οχι εμπρος πως το εξηγεις???? |
ΠΕΡΑΣΕ εμπρος μου πριν μερικες βδομαδες με τα πολλα χιονια.
-κυριε κυριε του λεμε εχετε εμπρος τις αλυσιδες και ειναι πισωκινητο το αμαξι... -οχι δεν ειναι, εμπρος κινηση εχει. -μα ειναι bmw Κλπ κλπ -οχι οχι ξερω εγω. τι να του πεις μετα.... |
β. χαρη bmw 316 με αλυσιδες πισω και οχι εμπρος πως το εξηγεις???? |
DIMCHRI έγραψε: |
σκέφτομαι να πάρω τις αλυσίδες της autosock γιατί από δευτέρα θαέίμαι εκδρομή Βόρεια Ελλάδα .
Οπότε θα χρειαστώ και παπούτσια για να ανέβω στο όρος Βόρρας. έχουμε καμία συνεργασία ; |
Steve έγραψε: |
................. |
οχι... ![]() |
Steve έγραψε: |
Και σαλέ θα σου βρούμε και ταβέρνα θα σου βρούμε και ότι θες ![]() Απλά έχε τον νου σου, μήπως και χρειαστεί να κάτσεις το πολύ κανα 2 μέρες παραπάνω εκεί λόγω καιρικών συνθηκών! ![]() Από Έδεσσα, ο Βόρρας είναι 55 χλμ, και ο Αγ. Αθανάσιος 35 χλμ. |
DIMCHRI έγραψε: |
...και αν με πιάσει κακοκαιρία μένω και παραπάνω... |
MEMsound έγραψε: | ||
μ' αρέσεις γιατί εισαι πολύ large... ![]() ![]() ![]() ![]() |
και που θα τις βρούμε?
καινούριες? και σε τι τιμή????? |
ok βάζω αγγελία! |
υγ. και προσοχή στους δρόμους! θα γλυστράει ![]() |
Παράθεση: |
Η Αττική θα θαφτεί στο χιόνι. Έτσι απλά....
Φαίνεται παράταση των φαινομένων μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε τα εκατοστά που εκτιμάμε ότι θα πέσουν. Τα νούμερα τρομάζουν ![]() Ας ελπίσουμε ότι όλα θα γίνουν έτσι όπως δείχνουν, και θα σπάσει επιτέλους πανηγυρικά η καιρική γκαντεμιά των τελευταίων 2 ετών. |
SnakeMJK έγραψε: |
Πετρούπολη ΤΕΛΟΣ ![]() Ούτε με αλυσίδες στα ορεινά. Για φρενάρισμα κάρφωνα όπισθεν, κλπ... |
Road_Runner έγραψε: |
Μερκουρης...
Ανάποδη φορα.... (τατοι->μαλακασα) Απο γιατρο μεχρι μαλακασα της πουτανας ο παγος..... και ενα 206 να παιζει φωτα σε εκχιονιστικο... τραγικες καταστασεις... Υ.Γ. Τα χιονολαστιχα κανουν ΠΑΠΑΔΕΣ Θα βαλω και βιντεακι αυριο γιατι ειμαι λιωμα... |
p206Mike έγραψε: |
Ναι βγήκαν όλοι με τα τζιπάκια με υφάκι, στη πάντα μικρέ ποταπέ με το ιχ σου, έχω τζιπάκι είμαι στα @@ μου και θα κάνω απόσβεση στις βενζίνες που καίω τόσο καιρό να πηγαινωέρχομαι στη δουλειά και στο κέντρο με το μπαούλο μου....
Υ.Γ. Εξαιρείται ο adventureman κανελόγΙανος |
μου στείλανε με mail το παρακάτω
αν ισχύει τότε προσκυνώ! ο τύπος είναι παγκόσμιος! ![]() ![]() Καλημέρα, Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι το εξής : Την Καθαρή Δευτέρα με την μεγάλη κακοκαιρία , κάπου στην Εθνική οδό κοντά στην Λαμία είχε χιονοθύελλα. Τα αυτοκίνητα χρειαζόντουσαν αλυσίδες διότι ο δρόμος γλιστρούσε. Ο οδηγός του SEAT με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΤ-3595 δεν είχε αλυσίδες. Και τότε ο γίγαντας , ο ένας , ο μοναδικός ο Θεός , ο.................. τι σκέφτηκε ;;;; Έντυσε καλά την γυναίκα του , της έβαλε κασκόλ γύρω από το κεφάλι και την έβαλε να κάτσει πάνω στο καπό ώστε να πατάνε καλά οι ρόδες του αυτοκινήτου του. Η διαδρομή κράτησε περίπου στα 7 χιλ όσο ήταν και το πρόβλημα του δρόμου. Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από αυτόν τον εφευρετικό συνάδελφο οδηγό......................... Κρίμα που δεν έχουμε την φωτό και από μπροστά ![]() |
αν ισχύει τότε προσκυνώ! ο τύπος είναι παγκόσμιος! ![]() ![]() ....................... ............ ....... ... |
ti malakas den tin erikse kato gia na apofygei to gataki ![]() |
ο τύπος είναι παγκόσμιος! ![]() ![]() |
αν ισχύει τότε προσκυνώ! ο τύπος είναι παγκόσμιος! ![]() ![]() Καλημέρα, Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία είναι το εξής : Την Καθαρή Δευτέρα με την μεγάλη κακοκαιρία , κάπου στην Εθνική οδό κοντά στην Λαμία είχε χιονοθύελλα. Τα αυτοκίνητα χρειαζόντουσαν αλυσίδες διότι ο δρόμος γλιστρούσε. Ο οδηγός του SEAT με αριθμό κυκλοφορίας ΥΜΤ-3595 δεν είχε αλυσίδες. Και τότε ο γίγαντας , ο ένας , ο μοναδικός ο Θεός , ο.................. τι σκέφτηκε ;;;; Έντυσε καλά την γυναίκα του , της έβαλε κασκόλ γύρω από το κεφάλι και την έβαλε να κάτσει πάνω στο καπό ώστε να πατάνε καλά οι ρόδες του αυτοκινήτου του. Η διαδρομή κράτησε περίπου στα 7 χιλ όσο ήταν και το πρόβλημα του δρόμου. Πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από αυτόν τον εφευρετικό συνάδελφο οδηγό......................... Κρίμα που δεν έχουμε την φωτό και από μπροστά ![]() |