Παράθεση: |
HP = (Torque*RPM)/5252 |
MEMsound έγραψε: |
καταρχήν τα λεωφορεία έχουν κινητήρες diesel (τα σύγχρονα μάλιστα είναι turbo diesel) και δουλέυουν τελείως διαφορετικά από τους κινητήρες βενζίνης.
Επίσης τα όσα έγραψε πιο πανω ο Αλέξανδρος δεν ξέρω αν ισχύουν όντως έτσι ακριβώς ή αν ισχύουν μόνο για κινητήρες ατμοσφαιρικούς. Επίσης ροπή και υποδύναμη είναι μεγέθη αληλοεξαρτώμενα όμως όχι με τον ίδιο ρόπο σε όλους κινητήρες. Για εμένα για χρήση δρόμου εχει μεγαλητερη αξία η ροπή γιατί κάνει πιο ευκολοδήγητο το όχημα στις μεσαιοχαμηλες στροφές. Τώρα αν εσύ θες να κινείσαι με 5000rpm+ μέσα στην πολη τότε ναι οκ θες περισσότερα άλογα... και κόφτη στις 8000.... ![]() ![]() Ξέρεικανείς αν αυτο το "5252" ισχύει γιατί εγώ πρώτη φορά το ακούω. ![]() |
brz20 έγραψε: |
Παιδια τα λυσατε τα δικα σας.Εφοσον προκειτε για αληλλοσυσχετιζομενα μεγεθη γιατι τα αναφερουμε και τα δυο.Επισης εχω ακουσει πολλες φορες την φραση "τα τουρματα αλογα ειναι διαφορετικα απο τα ατμοσφαιρικα".Για παραδειγμα θα συγκρινω το Ταπερ με το Golf GTi.Και τα δυο εχουν ονομαστικα 200 αλογα απο 2.0cc.Αλλα το ταπερ εχει 21 κιλα ροπης ενω το GTi εχει 25 κιλα ροπης.Πρακτικα δηλαδη πια ειναι η διαφορα τους? |