PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Turbo σε 206 1,4 8v

mcdmate - Κυρ 01 Δεκ 2002, 10:34:48
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Turbo σε 206 1,4 8v
Για σας.
Ακούω για μετατροπές σε κινητήρες και βλέπω ότι το πράγμα θέλει πολλά και με αμφίβολα αποτελέσματα ή τουλάχιστο πολύ μικρό για τα χρήματα που δίνονται, ειδικά για μηχανές πού είναι 1400 και 8βαλβιδες, έτσι θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας, είναι καλή ιδέα για κάποιον που διαθέτη 1400 8v να προσθέσει ένα μικρό turbo 0,75 και να πάρει τα ποθητά 30 ή και παραπάνω άλογα και αρκετή ροπή.
Έχω ακούσει ότι σε τόσο μικρή πίεση ο κινητήρας δεν καταπονείτε σε μεγάλο βαθμό.
Γνώμες και συμβουλές για αυτή την μετατροπή.
overgr - Κυρ 01 Δεκ 2002, 12:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
Στους 1400άρηδες που ψάχνονται για παραπάνω άλογα, η προτεινόμενη λύση κατά τη γνώμη μου είναι η τοποθέτηση μοτέρ 1600 (είτε από 206 16v είτε από 106 Rally). Οικονομικά θα σου πάει γύρω στο 1,000,000. Ούτως ή άλλως και σε turbo να πας δεν υπάρχει περίπτωση να καθαρίσεις με λιγότερα. Επιπλέον θα έχεις ένα αυτοκίνητο σαφώς πιο αξιόπιστο, με μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης και το κεφάλι σου ήσυχο. Και απ'ότι φαίνεται ούτε καν πρόβλημα με τα τεκμήρια δεν θα έχεις!
richardos - Κυρ 01 Δεκ 2002, 15:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ'αρχας΄φίλε τι εννοείς με τον όρο μικρό υπερσυμπιεστή.
Αν εννοείς αυτό που κατάλαβα δηλαδή υπερπίεση 0,7-0,8 bar τότε μάλλον κάνεις λάθος. Η υπερπίεση αυτή δεν είναι μικρή.
Οταν γ΄νεται λόγο για light turbo, που ουσιαστικά απλά συνεπάγεται ότι δεν θα μεταβαλουμε την συμπίεση στον κινητήρα, γιατί οι θερμοκρασίες δεν θα ανέβουν τόσο πολύ, μιλάμε για υπερπίεση της τάξης 0,5bar.
Ωστόσο αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να καταλήξεις τελικά τι θες: μην σκέφτεσαι πάντα τα άλογα που θα κερδίσεις. Μπορεί ας πούμε να φτιάξεις το μοτέρ που φοράς turbato και να αποδίδει 140 άλογα στον τροχό(1400cc) και να στα ρίχνει ένα ραλακι στα φανάρια.Μπορείς από την άλλη να φτιάξεις ένα γαμάτο ατμοσφαιρικό μοτέρ, με απίστευτα άλογα, ας πούμε 200+++ για το 1600 16V, και το πραγμα να μην μπορείς να το κυκλοφορήσεις στην πόλη.
Αλλη οδήγηση έχεις με turbo άλλη με ατμοσφαιρικό, άλλη ικανοποίηση η μία, άλλη η άλλη.
Slash - Κυρ 01 Δεκ 2002, 15:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
Και μην ξεχνάμε βέβαια την λύση 4πετάλουδου, στον 1600 του Rallye. Wink Εκτός κι αν αυτό εννοείς....
overgr - Κυρ 01 Δεκ 2002, 18:13:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά αφήστε τις υπερβολές (4πετάλουδα, 140 άλογα από 1400άρι, κ.ο.κ.)
Ξέρετε πόσο στοιχίζουν αυτές οι μετατροπές, για να γίνουν σωστά και αξιόπιστα?

Ο άνθρωπος νομίζω προσδιόρισε τον στόχο του: +30άλογα και ροπή.
To 1600άρι του 206 με τα 110 άλογα είναι η μόνη λογική λύση.
Σχετικά προσιτή, σίγουρη όσον αφορά απόδοση και αξιοπιστία, και εμπορεύσιμη όταν θα θελήσει να πουλήσει το αμάξι του.
DimiP - Κυρ 01 Δεκ 2002, 19:28:09
Θέμα δημοσίευσης:
richardos έγραψε:
Κατ'αρχας΄φίλε τι εννοείς με τον όρο μικρό υπερσυμπιεστή.
Αν εννοείς αυτό που κατάλαβα δηλαδή υπερπίεση 0,7-0,8 bar τότε μάλλον κάνεις λάθος. Η υπερπίεση αυτή δεν είναι μικρή.
Οταν γ΄νεται λόγο για light turbo, που ουσιαστικά απλά συνεπάγεται ότι δεν θα μεταβαλουμε την συμπίεση στον κινητήρα, γιατί οι θερμοκρασίες δεν θα ανέβουν τόσο πολύ, μιλάμε για υπερπίεση της τάξης 0,5bar.
Ωστόσο αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να καταλήξεις τελικά τι θες: μην σκέφτεσαι πάντα τα άλογα που θα κερδίσεις. Μπορεί ας πούμε να φτιάξεις το μοτέρ που φοράς turbato και να αποδίδει 140 άλογα στον τροχό(1400cc) και να στα ρίχνει ένα ραλακι στα φανάρια.Μπορείς από την άλλη να φτιάξεις ένα γαμάτο ατμοσφαιρικό μοτέρ, με απίστευτα άλογα, ας πούμε 200+++ για το 1600 16V, και το πραγμα να μην μπορείς να το κυκλοφορήσεις στην πόλη.
Αλλη οδήγηση έχεις με turbo άλλη με ατμοσφαιρικό, άλλη ικανοποίηση η μία, άλλη η άλλη.

Παιδια μην φερνετε σε δυσκολη θεση τους admin και moderators χρησιμοποιοντας τετοιες φρασεις που ειναι μεν κοινοτυπια αυτες τις μερες αλλα.... χρησιμοποιηστε καποιο χαρακτηρα οπως #,@,$ ωστε ολοι να καταλαβαινουν τι θελετε να πειτε χωρις να φαινεται τοσο ασχημα σε καποιον που διαβαζει το post σας.
Φιλικα dimip. Wink
Nikel - Δευ 02 Δεκ 2002, 07:42:34
Θέμα δημοσίευσης:
Σεμναααααα Ριχαρδο μου.....σεμνααααα!
Και εσυ βρε Ντιμη τι το κανεις quote και το ξανα-τονιζεις??? Laughing
Nikel - Δευ 02 Δεκ 2002, 07:45:37
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ενα μικρό turbo - γνώμες
mcdmate έγραψε:
Για σας.
Ακούω για μετατροπές σε κινητήρες και βλέπω ότι το πράγμα θέλει πολλά και με αμφίβολα αποτελέσματα ή τουλάχιστο πολύ μικρό για τα χρήματα που δίνονται, ειδικά για μηχανές πού είναι 1400 και 8βαλβιδες, έτσι θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας, είναι καλή ιδέα για κάποιον που διαθέτη 1400 8v να προσθέσει ένα μικρό turbo 0,75 και να πάρει τα ποθητά 30 ή και παραπάνω άλογα και αρκετή ροπή.
Έχω ακούσει ότι σε τόσο μικρή πίεση ο κινητήρας δεν καταπονείτε σε μεγάλο βαθμό.
Γνώμες και συμβουλές για αυτή την μετατροπή.

Φιλε mcdmate καταρχην καλωσηρθες.....να σου πω ομως πως 0.75 bar πιεση δεν ειναι light αλλα heavy turbo για τα Peugeot μας! Οπως ειπε και ο Ριχαρδος 0.5 πιεση ειναι καλα! Απο εκει και πανω μπαινεις σε αλλα κολπα.....
mcdmate - Δευ 02 Δεκ 2002, 08:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry για το λάθος, δεν είμαι και πολύ γνώστης του θέματος, απλά θέλω να κάνω το 206 πιο ζωηρό χωρίς να χρειαστεί να δώσω μια περιουσία και μετά να τρέχω κάθε λίγο στα συνεργεία για ρυθμίσεις και αλλαγές, έτσι μου πρότεινε κάποιος φίλος ένα light turbo και ρώτησα μια γνώμη, δεν θέλω από 1400cc 140 hp απλά κάτι να δώσει λίγο ζωή στον κινητήρα και λίγο χαρά στη φάτσα μου…
Πάντως μάλλον τελικά αλλαγή μοτέρ μου μυρίζει.
overgr - Δευ 02 Δεκ 2002, 10:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τότε μην τολμήσεις να πλησιάσεις turbo!
Προχώρα για άλλο μοτέρ!!!!
Nikel - Δευ 02 Δεκ 2002, 16:58:56
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:

Συμφωνω μιας και ο 1400αρης δεν εχει ακουστει πως κουβαλαει και πολλες αντοχες! Αποδειξη πως δεν εχω δει-ακουσει ουτε ενα τουρμπισμενο!
richardos - Τρι 03 Δεκ 2002, 07:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
H αλλαγή μοτέρ έχει και αυτή τα σκοτεινα της σημεία. Μπορούμε να τα αναφέρουμε, αλλά κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της απάντησης.
+ το γεγονός ότι το κόστος δεν θα ναι μη συγκρίσιμο με μια light turbo μετατροπή.
Ποιός σας είπε κύριοι ότι το κόστος βγαίνει μόνο από τό τι υλικά χρησιμοποιούνται. Σαφώς και ένας βελτιωτής βλέπει το κόστος όλων των μετατροπών και κανονίζει τις τιμές του.
Σαφώς και υπάρχουν πολλά light turbo 1400cc, που σαφώς είναι πιο σβέλτα, νευρικά, και $#%^&*%$@!#%&*^%$#@%Υ&&%$$# τα 1600άρια.
Ελπίζω όλοι στο site να έμειναν ευχαριστημένοι με τα (%@#%).
Είναι όμως κοροιδία.Αν μπείτε σε άλλα forum, όπως 4Τ, Power κτλ. θ αφρίξετε με το επίπεδο των συζητήσεων. Αυτό είναι αλήθεια, όπως και το ότι το συγκεκριμένο forum κρατάει ένα καλό επίπεδο είναι και αυτό αλήθεια. Σίγουρα όμως λογοκρισίες του τύπου κόβεται η λέξη ''γαμάτο'' είναι τουλάχιστον ακραίες, βλακώδεις και επιδεικνύουν απίστευτα κολλήματα.
Γιαυτό κύριοι του forum ξαναεξετάστε το θέμα.
Ποιός μιλησε για σεμνότητα ο Nikel;;;;;;;;;
Νikel μίλησες για σεμνότητα και έγινε σεισμός στον Πύργο ρε Nikel. Γιατί ρε φίλε. Τι φταίνε οι άνθρωποι;;; γιατί γίνεσαι τόσο κακός........
Rally - Τρι 03 Δεκ 2002, 09:24:38
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
overgr έγραψε:

Συμφωνω μιας και ο 1400αρης δεν εχει ακουστει πως κουβαλαει και πολλες αντοχες! Αποδειξη πως δεν εχω δει-ακουσει ουτε ενα τουρμπισμενο!

νικελ εχεις κατσαβιδι στο σπιτι σου?
μαλλον ναι, παρε το λοιπον και βιδωσε λιγο την μνημη σου.οχι μονο εχεις δει σε περιοδικα αλλα εχεις δει απο κοντα και εχεις παει και βολτα και ηταν αξιοπιστο τοσο που προσπαθουσαν να το σπασουν και δεν μπορουσαν.ειδικα για εναν 1400 κινητηρα που τα 75 αλογα ειναι αν μη τι αλλο φτωχα και τα περιθωρια λιγα το τουρμπο ειναι η ιδανικη λυση θα ελεγα.
Nikel - Τρι 03 Δεκ 2002, 11:21:56
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
Nikel έγραψε:
overgr έγραψε:

νικελ εχεις κατσαβιδι στο σπιτι σου?
μαλλον ναι, παρε το λοιπον και βιδωσε λιγο την μνημη σου.οχι μονο εχεις δει σε περιοδικα αλλα εχεις δει απο κοντα και εχεις παει και βολτα και ηταν αξιοπιστο τοσο που προσπαθουσαν να το σπασουν και δεν μπορουσαν.ειδικα για εναν 1400 κινητηρα που τα 75 αλογα ειναι αν μη τι αλλο φτωχα και τα περιθωρια λιγα το τουρμπο ειναι η ιδανικη λυση θα ελεγα.

Done..........
Hmmmmm τωρα αρχιζω και θυμαμαι...εχεις δικιο Johnny boy!
Στον φιλο mcdmate δεν μπορω να δωσω λεπτομερειες διοτι δεν ξερω τι φοραγε το αυτοκινητο! Ομως μπορω να πω οτι πηγαινε φοβερα!
Nikel - Τρι 03 Δεκ 2002, 11:28:33
Θέμα δημοσίευσης:
richardos έγραψε:
H αλλαγή μοτέρ έχει και αυτή τα σκοτεινα της σημεία. Μπορούμε να τα αναφέρουμε, αλλά κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της απάντησης.
+ το γεγονός ότι το κόστος δεν θα ναι μη συγκρίσιμο με μια light turbo μετατροπή.
Ποιός σας είπε κύριοι ότι το κόστος βγαίνει μόνο από τό τι υλικά χρησιμοποιούνται. Σαφώς και ένας βελτιωτής βλέπει το κόστος όλων των μετατροπών και κανονίζει τις τιμές του.
Σαφώς και υπάρχουν πολλά light turbo 1400cc, που σαφώς είναι πιο σβέλτα, νευρικά, και $#%^&*%$@!#%&*^%$#@%Υ&&%$$# τα 1600άρια.
Είναι όμως κοροιδία.Αν μπείτε σε άλλα forum, όπως 4Τ, Power κτλ. θ αφρίξετε με το επίπεδο των συζητήσεων. Αυτό είναι αλήθεια, όπως και το ότι το συγκεκριμένο forum κρατάει ένα καλό επίπεδο είναι και αυτό αλήθεια. Σίγουρα όμως λογοκρισίες του τύπου κόβεται η λέξη ''γαμάτο'' είναι τουλάχιστον ακραίες, βλακώδεις και επιδεικνύουν απίστευτα κολλήματα.
Ποιός μιλησε για σεμνότητα ο Nikel;;;;;;;;;
Νikel μίλησες για σεμνότητα και έγινε σεισμός στον Πύργο ρε Nikel. Γιατί ρε φίλε. Τι φταίνε οι άνθρωποι;;; γιατί γίνεσαι τόσο κακός........

Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing Twisted evil Laughing
Sidobre - Τρι 03 Δεκ 2002, 14:50:46
Θέμα δημοσίευσης:
richardos έγραψε:

Γιατί ποιος είπε ότι θα λογοκρίνουμε ποτέ το "Γαμάτο"?

Ορίστε λοιπόν: Γαμάτο, γαμάτο, γαμάτο, γαμάτο!

Δεν είναι η λέξη που λογοκρίνεται, είναι η πρόθεση!

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες ορισμένων που κοροϊδεύουν την ενέργεια αυτή που προσπαθούμε α. να κρατήσουμε επίπεδο, β. να προστατέψουμε τα μέλη του από συνέπειες.

Οποιος έχει να πεί κάτι πάνω σε αυτό και άν έχω δίκιο ή άδικο ας το πεί!
Alex - Τρι 03 Δεκ 2002, 15:15:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μη μου θιγετε τον 1400αρη μου Laughing Ειναι απιστευτο εργαλειο - σκυλι. Εδω μιλαγα με ανθρωπο που εχει συνεργειο Peugeot και μου πε οτι ο συγκεκριμενος ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΥΛΙ και οτι και να το σκιζω ολη μερα δεν θα παθει τιποτα.. δεν εχει και αδικο.. οσοι με βλεπουν πως το παω το μοτερ μου λενε "δεν το λυπασαι?" και η απαντηση ειναι "οχι".. Μιλαμε για ΣΚΥΥΥΥΛΙΙΙΙΙΙ.. (βαλτε του και κανα καλο λαδακι παντως αν σκοπευετε να το ταλαιπωρησετε)

Και να πω οτι ειναι πανω απο 10 χρονων κινητηρας που εχει μπει σε τουλαχιστον 6-7 αμαξια (106,206,306,saxo,xsara και αλλα λιγοτερο συνηθισμενα-εμπορικα) με συνεχεις βελτιωσεις οποτε ειναι χιλιοδοκιμασμενος απο αξιοπιστια.. Πιο συχνα ακουω για σπασμενα ημιαξονια σε 1400 (απ'το σκισιμο) παρα για χαλασμενους κινητηρες..

Οσο για Turbo: Σε ενα παλιο Power Techniques (τευχος γυρω στο '99-'00) τον ειχαν με Turbo αλλα σε 306 και εβγαζε 130 αλογα αν θυμαμαι καλα και ροπη δεν θυμαμαι. Πιθανολογω πανω απο 18 κιλα..
DimiP - Τρι 03 Δεκ 2002, 17:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
richardos έγραψε:

Γιατί ποιος είπε ότι θα λογοκρίνουμε ποτέ το "Γαμάτο"?

Ορίστε λοιπόν: Γαμάτο, γαμάτο, γαμάτο, γαμάτο!

Δεν είναι η λέξη που λογοκρίνεται, είναι η πρόθεση!

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες ορισμένων που κοροϊδεύουν την ενέργεια αυτή που προσπαθούμε α. να κρατήσουμε επίπεδο, β. να προστατέψουμε τα μέλη του από συνέπειες.

Οποιος έχει να πεί κάτι πάνω σε αυτό και άν έχω δίκιο ή άδικο ας το πεί!

ΕΓΩ λοιπον ειμαι αυτος ο ανοητος που κοροιδευω την ενεργεια των admin να κρατησουν ενα επιπεδο; μηπως κατι δεν καταλαβα;
Οχι, μαλλον ειμαι ο βλακας , ο κολλημενος που δεν βλεπω τι γινεται στα αλλα forum οπως μας ενημερωσε ο φιλος richardos.
Τελικα δεν ξερω τι ειμαι τελικα!
Παντως οπλισμενος με αμετρητη υπομονη δεν ειμαι γιαυτο και το βουλωνω. Στο κατω κατω δεν ειναι δουλεια μου να επεμβαινω σε θεματα admin. Τα ατομα που πρεπει λοιπον ας τα αφησω να κανουν τη δουλεια τους.
Συγνωμη που επενεβηκα σε ξενα χωραφια.
Πραγματικα δεν ειχα σκοπο ουτε να κοροιδεψω καμια προσπαθεια (αν ετσι περασε) ουτε και να μαλωσω κανενα επειδη γραφει ελευθερα.
Θεωρησα καλο να κανω μια συσταση μια και ολοι μεχρι τωρα χρησιμοποιουμε χαρακτηρες #$%^&* , αλλα αν δεν ειναι απαραιτητο ο.κ.
sorry και παλι απο ολους .
christhehealer - Τρι 03 Δεκ 2002, 17:55:45
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
ΕΓΩ λοιπον ειμαι αυτος ο ανοητος που κοροιδευω την ενεργεια των admin να κρατησουν ενα επιπεδο; μηπως κατι δεν καταλαβα;
Οχι, μαλλον ειμαι ο βλακας , ο κολλημενος που δεν βλεπω τι γινεται στα αλλα forum οπως μας ενημερωσε ο φιλος richardos.
Τελικα δεν ξερω τι ειμαι τελικα!
Παντως οπλισμενος με αμετρητη υπομονη δεν ειμαι γιαυτο και το βουλωνω. Στο κατω κατω δεν ειναι δουλεια μου να επεμβαινω σε θεματα admin. Τα ατομα που πρεπει λοιπον ας τα αφησω να κανουν τη δουλεια τους.
Συγνωμη που επενεβηκα σε ξενα χωραφια.
Πραγματικα δεν ειχα σκοπο ουτε να κοροιδεψω καμια προσπαθεια (αν ετσι περασε) ουτε και να μαλωσω κανενα επειδη γραφει ελευθερα.
Θεωρησα καλο να κανω μια συσταση μια και ολοι μεχρι τωρα χρησιμοποιουμε χαρακτηρες #$%^&* , αλλα αν δεν ειναι απαραιτητο ο.κ.
sorry και παλι απο ολους .

DimiP είναι προφανές ότι ο Sidobre δεν απευθύνεται, σε σένα. Δεν νομίζω ότι έκανες τίποτα κακό. Aπλά εφάρμοσες μία αρχή που την έχουμε θέσει μόνοι μας και την κρατάμε, και πολύ καλά κάνουμε. Tο τι κάνουν τα άλλα forum δεν νομίζω ότι μας αφορά.
Αλεξ@νδρος - Τρι 03 Δεκ 2002, 21:00:32
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Και να πω οτι ειναι πανω απο 10 χρονων κινητηρας που εχει μπει σε τουλαχιστον 6-7 αμαξια (106,206,306,saxo,xsara και αλλα λιγοτερο συνηθισμενα-εμπορικα) με συνεχεις βελτιωσεις οποτε ειναι χιλιοδοκιμασμενος απο αξιοπιστια...

H πιο σωστη κουβεντα του topic
DimiP - Τρι 03 Δεκ 2002, 21:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

DimiP είναι προφανές ότι ο Sidobre δεν απευθύνεται, σε σένα. Δεν νομίζω ότι έκανες τίποτα κακό. Aπλά εφάρμοσες μία αρχή που την έχουμε θέσει μόνοι μας και την κρατάμε, και πολύ καλά κάνουμε. Tο τι κάνουν τα άλλα forum δεν νομίζω ότι μας αφορά.

το υποψιαζομαι αν οχι το ξερω ! chriss.
αλλου βαραν τα τελια!
Sidobre - Τετ 04 Δεκ 2002, 09:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
M'αρέσει διότι από το Forum τελικά με το παραμικρό γίνονται παρεξηγήσεις!

DimiP, αναφέρθηκα γενικά και όχι σε εσένα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν με ενοχλήσει κάποιος συγκεκριμένος να του το πω στα ισα! Το έχω αποδείξει κατά το παρελθόν ΕΜΠΡΑΚΤΑ!

Στην συγκεκριμένη φάση αναφέρθηκα γενικά σε όσους κατά καιρούς έχουν κοροϊδέψει την προσπάθειά μας να κρατήσουμε ένα επίπεδο, αλλά και να προστατέψουμε και ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ από τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί!

Οπως έγραψα και πιο πάνω, την πρόθεση κατακρίνουμε και όχι την λέξη!

Γαμάτο = Πολύ ωραίο. Στην Ελληνική Αργκό έχει καθιερωθεί

Αλλα αν γραφτεί ότι ο τάδε είναι Μ@λακας, τότε υπάρχει ΠΡΟΘΕΣΗ να τον διαβάλει και να τον προσβάλει! Αν το κάνει χωρίς επιχειρήματα τότε είναι εκτεθειμένος και η πράξη του προσβάλει και τους υπόλοιπους.

Ευχαριστώ
Miltellas - Πεμ 05 Δεκ 2002, 02:14:07
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Αλλα αν γραφτεί ότι ο τάδε είναι Μ@λακας, τότε υπάρχει ΠΡΟΘΕΣΗ να τον διαβάλει και να τον προσβάλει! Αν το κάνει χωρίς επιχειρήματα τότε είναι εκτεθειμένος και η πράξη του προσβάλει και τους υπόλοιπους.

Η λέξη Μ@λ@κας δηλώνει κάτι συγκεκριμένο και όποιος την χρηιμοποιεί για κάποιον άλλο το κάνει μόνο για να τον διαβάλλει και προσβάλλει γι αυτό και δεν μπορεί κανείς να αιτιολογήσει επιχειρηματολογώντας για την χρήση της.
Γενικά, μιλώντας για σχεδόν όλες τις βρισιές, δεν δύναται να αιτιολογηθεί η χρήση τους και έχουν σκοπό την διαβολή και γι αυτό απαγορεύονται ρητά καί από την Ελληνική Νομοθεσία.

Όσον αφορά τα turbo η θέση μου είναι γνωστή: Τα turbo αντενδείκνυνται σε πυροβολημένους!

Επίσης, με τα λεφτά για turbo βάζεις μεγαλύτερο μοτέρ που εκτός του ότι πάει συνήθως γρηγορότερα, είναι πάντα και πιο αξιόπιστο στην λειτουργία του, στην αντοχή του, αλλά και στους ρύπους!
pezomania - Πεμ 05 Δεκ 2002, 08:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλτο, δεν συμφωνώ, απόλυτα ότι με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για TURBO, βάζεις καινούργιο κινητήρα και πάς και πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, εμείς που έχουμε τον 1.6 με TURBO στα 0,7 - 0,8 και γύρο στο 1,5 εκα/μυριο, θα παίζει κοντά στα 180 - 190 άλογα! Και του RC με τα 180 να έβαζες (που νομίζω ο κινητήρας αυτός θα στοιχίζει πάνω από 2μύρια) πάλι πιο αργός θα είσουνα, όσο αναφορά ρεπριζ και ο-160! Εκτός και πιάσουν οι στροφές, όπου αυτός με RC θα είναι πιο γρήγορος Wink
Rally - Παρ 06 Δεκ 2002, 08:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει οι μετατροπες να εχουν ενα κοινο αποτελεσμα την αυξηση της ιπποδυναμης αυτο ομως δεν σημαινει οτι οι εναλακτικες λυσεις για να πετυχεις το αποτελεσμα αυτο ειναι και συγκρισιμες.το turbo ειναι αλλη φαση Exclamation
richardos - Παρ 06 Δεκ 2002, 12:49:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που εγώ είπα ήταν το εξής πολύ απλό και εκλήσσομαι μάλιστα από το πολύ αναμάσημα και την επεξεργασία και παρεξήγηση που δείχνει ότι σίγουρα κάποιοι έχουν σίγουρα εμονές, απωθημένα και γουστάρουν να περιφέρουν ζητήματα που σίγουρα μόνο αυτούς απασχολούν.
Λοιπόν επαναλαμβάνω γιατί η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως:
Είναι πολύ απλό. Αν κάποιος δει άλλα forum θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το επίπεδο συζητήσεων είναι αν όχι πολύ υποβαθμισμένο, τουλάχιστον διαφορετικό και δεν κάνει focus σε πραγματικά προβλήματα που όλους απασχολούν. Αυτό είναι κολακευτικό τουλάχιστον για το συγκεκριμένο forum το 206club και απορώ πως μερικοί μέσα στην βιασύνη και την έπαρσή τους το αποκωδικοποίησαν διαφορετικά. Σίγουρα όμως δικό τους πρόβλημα είναι. Οπότε ενώ υπάρχει ένα forum που κάνει focus σε πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα, που ασχολείται με έρευνα αγοράς, που ο καθένας δεν φοβάται να κάνει πολλές φορές τις αφελείς του ερωτήσεις, που μπορούμε να πάρουμε γνώσεις από ανθρώπους που έχουν κάποιο παραπάνω database, που υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών πάνω από όλα και όχι για άσχετα πράγματ ααλλά γιαυτ απου μας απασχολούν και αγαπάμε, ΔΕΝΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ''γα**το''. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΕΞΗ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ (ΚΟΜΠΛΕΞ). ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΡΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣΘΕΣΗ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ FORUM ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΔΙ.--
Miltellas - Σαβ 07 Δεκ 2002, 00:45:51
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Μίλτο, δεν συμφωνώ, απόλυτα ότι με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για TURBO, βάζεις καινούργιο κινητήρα και πάς και πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, εμείς που έχουμε τον 1.6 με TURBO στα 0,7 - 0,8 και γύρο στο 1,5 εκα/μυριο, θα παίζει κοντά στα 180 - 190 άλογα! Και του RC με τα 180 να έβαζες (που νομίζω ο κινητήρας αυτός θα στοιχίζει πάνω από 2μύρια) πάλι πιο αργός θα είσουνα, όσο αναφορά ρεπριζ και ο-160! Εκτός και πιάσουν οι στροφές, όπου αυτός με RC θα είναι πιο γρήγορος Wink

Nα είσαι σίγουρος ότι ένας 1.6 με turbo εκ μετατροπής και 180-190PS, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει τον εργοστασιακό RC με τους 180PS. Ο τρόπος με τον οποίο θα έχει απλωμένα τα άλογα ο RC θα είναι ασύγκριτα ανώτερος με το turbo του κυρ Μήτσου η όποιου φημισμένου βελτιωτή θέλεις.
Αλλά και να είναι έτσι όπως τα λες, είναι άδικο να συγκρίνουμε τον 100% αξιόπιστο κινητήρα του RC με έναν 100% αναξιόπιστο κινητήρα πρώην ατμοσφαιρικό και νυν turbo. Εάν είσαι οδηγός που θέλει να χρησιμοποιεί όλο το ιπποδρόμιο του κινητήρα του, κι όχι για να μοιράζει τάπες στα φανάρια που και που, τότε τα εξωεργοστασιακά turbo είναι τελείως ακατάλληλα για σένα. Προσωπικά εάν είχα 200PS να είσαι σίγουρος ότι θα τα χρησιμοποιούσα συχνότατα, χωράει δε με χωράει ο δρόμος, και δεν θα έδειχνα καμία αυτοσυγκράτηση εάν έπεφτα σε ταξίδι παρέα με κανά Impreza, Clio Sport, Leon 1.8T, S3, M3, Saab, Mercedes, Volvo και δε συμμαζεύεται. Tα turbo δεν κάνουν για πυροβολημένους, και νομίζω ότι αξίζει να σταθούμε σε αυτό το σημείο: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!

Με 118 ή 127 ίππους, 10 λεπτά πλάκωμα με το καλύτερο λάδι είναι αρκετά για να στείλουν τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς. Με 150-160-190+ ίππους η θερμοκρασία πού θα φτάσει; Τα μέταλλα που έχουν μία δεδομένη αντοχή στην καταπόνηση, σε τί βαθμό θα φθείρονται; Γιατί εάν είναι να αλλάξουμε και τα εμβολοχιτώνια και τις μπιέλες, τότε ακόμη και ο RC φτηνά θα μας βγεί δεδομένης και της αξιοπιστίας του...

Με 2300Ε βρίσκουμε έναν 2λιτρο 138PS σε αρίστη κατάσταση, με άφθονη ροπή από το ρελαντί και με τεράστια περιθώρια αξιόπιστης βελτίωσης από την ίδια την Peugeot Sport.

Για τα turbo τα έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν...
Τέλος πάντων, εάν το θέλει η καρδιά σας κάντε το. Εξάλλου, εάν δεν πάθεις δεν θα μάθεις και στο εν τω μεταξύ θα προλάβεις να γουστάρεις και λίγο. Wink
dfrankos - Σαβ 07 Δεκ 2002, 14:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Με 2300Ε βρίσκουμε έναν 2λιτρο 138PS σε αρίστη κατάσταση, με άφθονη ροπή από το ρελαντί και με τεράστια περιθώρια αξιόπιστης βελτίωσης από την ίδια την Peugeot Sport.

ego pou exo to dilitro se pia peugeot sport prepei na pao gia na paro alogakia?(8essaloniki).
Tomcat - Κυρ 08 Δεκ 2002, 00:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
dfrankos έγραψε:
Miltellas έγραψε:

ego pou exo to dilitro se pia peugeot sport prepei na pao gia na paro alogakia?(8essaloniki).

Μάλλον θα πρέπει και εσύ να περιμένεις στην σειρά μέχρι η peugeot sport να φέρει τα καλούδια του Super 1600
Alex - Κυρ 08 Δεκ 2002, 01:39:51
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως για τον αγωνιστικο εξοπλισμο της Peugeot Sport να ξερετε οτι λαμβανουν τους αγωνιστικους περιορισμους σαν παραγοντα για την κατασκευη του. Αρα οτι ειναι Peugeot δεν ειναι απαραιτητα και για χρηση δρομου, οχι γιατι δεν κανει αλλα γιατι μια λυση εμποριου απο καποια αλλη μαρκα και προορισμενη για χρηση σε μη-αγωνιστικα αμαξια να εδινε καλυτερα αποτελεσματα.. Πχ δειτε το βαρελακι του 1600.. Τωρα αυτο ειναι για κανονισμο που η εισαγωγη εχει περιορισμο 30mm.. Ακομα και ο 1100 εχει περισσοτερη διαμετρο απο 30mm... Γι'αυτο σκεφτειτε το καλα αν ο εξοπλισμος που αγοραζεται ειναι ο βελτιστος η εχει να παρει κι'αλλο..
Vini - Κυρ 08 Δεκ 2002, 10:02:38
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
pezomania έγραψε:

Nα είσαι σίγουρος ότι ένας 1.6 με turbo εκ μετατροπής και 180-190PS, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει τον εργοστασιακό RC με τους 180PS. Ο τρόπος με τον οποίο θα έχει απλωμένα τα άλογα ο RC θα είναι ασύγκριτα ανώτερος με το turbo του κυρ Μήτσου η όποιου φημισμένου βελτιωτή θέλεις.
Αλλά και να είναι έτσι όπως τα λες, είναι άδικο να συγκρίνουμε τον 100% αξιόπιστο κινητήρα του RC με έναν 100% αναξιόπιστο κινητήρα πρώην ατμοσφαιρικό και νυν turbo. Εάν είσαι οδηγός που θέλει να χρησιμοποιεί όλο το ιπποδρόμιο του κινητήρα του, κι όχι για να μοιράζει τάπες στα φανάρια που και που, τότε τα εξωεργοστασιακά turbo είναι τελείως ακατάλληλα για σένα. Προσωπικά εάν είχα 200PS να είσαι σίγουρος ότι θα τα χρησιμοποιούσα συχνότατα, χωράει δε με χωράει ο δρόμος, και δεν θα έδειχνα καμία αυτοσυγκράτηση εάν έπεφτα σε ταξίδι παρέα με κανά Impreza, Clio Sport, Leon 1.8T, S3, M3, Saab, Mercedes, Volvo και δε συμμαζεύεται. Tα turbo δεν κάνουν για πυροβολημένους, και νομίζω ότι αξίζει να σταθούμε σε αυτό το σημείο: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!

Με 118 ή 127 ίππους, 10 λεπτά πλάκωμα με το καλύτερο λάδι είναι αρκετά για να στείλουν τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς. Με 150-160-190+ ίππους η θερμοκρασία πού θα φτάσει; Τα μέταλλα που έχουν μία δεδομένη αντοχή στην καταπόνηση, σε τί βαθμό θα φθείρονται; Γιατί εάν είναι να αλλάξουμε και τα εμβολοχιτώνια και τις μπιέλες, τότε ακόμη και ο RC φτηνά θα μας βγεί δεδομένης και της αξιοπιστίας του...

Τέλος πάντων, εάν το θέλει η καρδιά σας κάντε το. Εξάλλου, εάν δεν πάθεις δεν θα μάθεις και στο εν τω μεταξύ θα προλάβεις να γουστάρεις και λίγο. Wink

Συμφωνώ και εγώ με το Μίλτο...
Πριν από 3 μήνες είχα ασχοληθεί πολύ με την εισαγωγή Turbo στο 206 μου...
Είχα επισκεφτεί κάποιους βελτιωτές (καλούς)) όχι τους γνωστούς-αγνώστους...
Ολοι έλεγαν ότι μπαίνει turbo στο 1600...με κόστος από 1000000 (TerraSport) μέχρι και 1500000 (auto turbo)....
To πρόβλημα ήταν όμως η αξιοπιστία.
Κανείς δεν έδινε εγγύηση καλής λειτουργίας του 206 αλλά εγγύηση καλής λειτουργίας υλικών TURBO...
Η αξιοπιστία ειμαι πεπεισμένος ότι θα έπεφτε περισσότερο εφόσον έμπαινε Ελληνικό χέρι στο κινητήρα (συγνώμη αλλά δεν πολυπιστεύω τα Ελληνικά χέρια...)
Επίσης ένα άλλο που με ξένισε ήταν ο χρόνος παράδοσης....
10 μέρες εργάσιμες ΧΩΡΙΣ το 206...?
Γιατί άραγε τόσο πολύ?
Την απάντηση μου την έδωσε ένας βελτιωτής...
Γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί το δικό σου με turbo οπότε πρέπει να το δοκιμάσουμε καλάπριν στο δώσουμε ... Shocked Shocked Επίσης μου είπε ότι θα δούμε ποιο turbo τιαριάζει καλύτερα γιατί στο δικό σου δεν έχει μπει ποτέ από Ελληνα.... Shocked Shocked

Με συνέπεια φυσικά να εννοεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί απρόσμενο πρόβλημα ή να περιμένεις 10 μέρες χωρίς τελικά να μπει το turbo για του Α ή Β λόγους ....

Οτι έγινε δηλαδή και με την σκούπα που πήγα να πάρω...ήταν για 206 αλλά μόνο στα χαρτιά.... Shocked Shocked Shocked

Είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει λόγος πειραματισμών στην μηχανή αφού και εφόσον ΔΕΝ υπάρχει έτοιμο TurboΚΙΤ για το 206...αλλά προσπαθούμε να βρούμε την χρυσή τομή με διάφορα τρυκ ή πιθανά σενάρια ....

Ολα μπορούν να αποβούν μοιραία....και είναι κρίμα....πίστεψτε με....
Ronin - Κυρ 08 Δεκ 2002, 18:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορω να πω οτι συμφωνω κι εγω με τιν αποψη του Vini.Και λεω κατι πολυ απλο: εχει μιλησει κανενας σας με καποιον κατοχο Punto σχετικα με το θεμα αξιοπιστια;Αν βρειτε καποιον καντε του μια σχετικη ερωτηση.Εγω προσωπικα δεν θελω να εχω ενα γρηγορο οχημα το οποιο να μπορει να κανει 0-160 σε 10¨¨αλλα απο την αλλη να πρεπει να το λειτουργω σε χαμηλη πιεση για το μεγαλυτερο μερος της ζωης του.Προσωπικα θελω το αμαξι να ειναι γρηγορο,να το σκιζω οποτε θελω,να μην ζηταει πολλα και να μου χαριζει αυτο το γλυκο χαμογελο στο αφημα του γκαζιου στις στροφες (sic) .Aυτο βεβαια το εχετε νιωσει ολοι φανταζομαι μσα σε αυτο το club).Για να μην το τραβαω πολυ ομως το θεμα πιστευω οτι στο 206 δεν αξιζει να μπει σαλιγγαρι.Δεν νομιζω οτι τοσοι βελτιωτες ανα τον πλανητη που δεν εχουν προτεινει κατι για αυτα τα μοτερ ειναι ανικανοι.Μαλλον κατι θε ξερουνε.Και επισης (επιδη καπου το πηρε το ματι μου) δεν δεχομε οτι ο δαρας ειναι ο ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΕΛΤΙΩΤΗΣ που θα βγαλει 290 αλογα απο το 206 αξιοπιστα και με πληρη γνωση των πραξεων του.
Slash - Κυρ 08 Δεκ 2002, 18:21:42
Θέμα δημοσίευσης:
Welcome to the Club Judger! Smile
Το Judger έχει να κάνει κάτι με το Ιδ. Υπάλληλος που αναφέρεις; Laughing
Αλεξ@νδρος - Κυρ 08 Δεκ 2002, 18:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Welcome to the Club Judger! Smile
Το Judger έχει να κάνει κάτι με το Ιδ. Υπάλληλος που αναφέρεις; Laughing

Εαν ναι ισως να ειναι πολυ χρησιμος για το Club....
Πολυ περισσοτερο αν το δευτερο συνθετικο ειναι Dredd... Twisted evil
Ronin - Κυρ 08 Δεκ 2002, 19:12:12
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι παιδια καμια σχεση με αιθουσες και τα σχετικα.Το ονομα ειναι εντελως τυχαιο.Αλλα μιας και το εφερε η κουβεντα εσεις δεν θα επρεπε να ειστε στο Πηλιο:Αφηστε που θα πρεπει να κρυβομαι πλεον και απο τον Sibobre γιατι το Σαββατο το πρωι τον εστησα.SORRYYYY MAN!!!!!!!!!!!!!!
Ronin - Κυρ 08 Δεκ 2002, 19:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΦΤΟΥ!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ
Sidobre Sidobre Sidobre........
Sorry υποσχομαι να μην το ξανακανω
Ζητω συγχωρεση,ελπιζω να την εχω.Θα ειμαι καλο παιδι απο δω και περα.
Ουτε θα ξαναπατησω 146 αλφα στο Διονυσο,ουτε θα ξαναξεσκονισω τον προφυλακτηρα μου στον πισω προφυλακτηρα BMW 318 iS στο Σουνιο ουτε τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pezomania - Δευ 09 Δεκ 2002, 08:43:38
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Miltellas έγραψε:
pezomania έγραψε:

Εάν είσαι οδηγός που θέλει να χρησιμοποιεί όλο το ιπποδρόμιο του κινητήρα του, κι όχι για να μοιράζει τάπες στα φανάρια που και που, τότε τα εξωεργοστασιακά turbo είναι τελείως ακατάλληλα για σένα. Προσωπικά εάν είχα 200PS να είσαι σίγουρος ότι θα τα χρησιμοποιούσα συχνότατα, χωράει δε με χωράει ο δρόμος, και δεν θα έδειχνα καμία αυτοσυγκράτηση εάν έπεφτα σε ταξίδι παρέα με κανά Impreza, Clio Sport, Leon 1.8T, S3, M3, Saab, Mercedes, Volvo και δε συμμαζεύεται. Tα turbo δεν κάνουν για πυροβολημένους, και νομίζω ότι αξίζει να σταθούμε σε αυτό το σημείο: ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ!

Συμφωνώ και εγώ με το Μίλτο...
Πριν από 3 μήνες είχα ασχοληθεί πολύ με την εισαγωγή Turbo στο 206 μου...
Είχα επισκεφτεί κάποιους βελτιωτές (καλούς)) όχι τους γνωστούς-αγνώστους...
Ολοι έλεγαν ότι μπαίνει turbo στο 1600...με κόστος από 1000000 (TerraSport) μέχρι και 1500000 (auto turbo)....
To πρόβλημα ήταν όμως η αξιοπιστία.
Κανείς δεν έδινε εγγύηση καλής λειτουργίας του 206 αλλά εγγύηση καλής λειτουργίας υλικών TURBO...
Η αξιοπιστία ειμαι πεπεισμένος ότι θα έπεφτε περισσότερο εφόσον έμπαινε Ελληνικό χέρι στο κινητήρα (συγνώμη αλλά δεν πολυπιστεύω τα Ελληνικά χέρια...)
Επίσης ένα άλλο που με ξένισε ήταν ο χρόνος παράδοσης....
10 μέρες εργάσιμες ΧΩΡΙΣ το 206...?
Γιατί άραγε τόσο πολύ?
Την απάντηση μου την έδωσε ένας βελτιωτής...
Γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί το δικό σου με turbo οπότε πρέπει να το δοκιμάσουμε καλάπριν στο δώσουμε ... Shocked Shocked Επίσης μου είπε ότι θα δούμε ποιο turbo τιαριάζει καλύτερα γιατί στο δικό σου δεν έχει μπει ποτέ από Ελληνα.... Shocked Shocked

Με συνέπεια φυσικά να εννοεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί απρόσμενο πρόβλημα ή να περιμένεις 10 μέρες χωρίς τελικά να μπει το turbo για του Α ή Β λόγους ....

Οτι έγινε δηλαδή και με την σκούπα που πήγα να πάρω...ήταν για 206 αλλά μόνο στα χαρτιά.... Shocked Shocked Shocked

Είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει λόγος πειραματισμών στην μηχανή αφού και εφόσον ΔΕΝ υπάρχει έτοιμο TurboΚΙΤ για το 206...αλλά προσπαθούμε να βρούμε την χρυσή τομή με διάφορα τρυκ ή πιθανά σενάρια ....

Ολα μπορούν να αποβούν μοιραία....και είναι κρίμα....πίστεψτε με....

Ρε παιδιά είπα εγώ ότι θέλω να βάλω TURBO Shocked ;Όχι εγώ είπα ότι θεωρώ με λιγότερα λεφτά από αυτά που θα δώσεις για RC κινητήρα, βάζεις TURBO και είσαι πιο γρήγορος στα 0-160!!! Δέν αναφέρθηκα σε αξιοπιστία, ούτε σε πια λύση θα είχα προβεί εγώ! Σε όλα αυτά που γράψατε (Vini & Μίλτο) συμφωνώ απόλυτα!! Wink
Tony - Δευ 10 Φεβ 2003, 23:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
Θέλω να ενημερώσω τους φίλους μου για το μοτέρ 1,4 8v πως όλα γίνονται χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα απλός να αποφύγουμε την μεγάλη θερμοκρασία. Ένα φιλαράκι μου έχει το 206 1,4 και ήθελε να το κάνει πιο γρήγορο με την πιο οικονομική λύση και την πιο αξιόπιστη. Αγόρασε λοιπόν όλα τα υλικά για Turbo μεταχειρισμένα καθώς και Turbina από Punto ελαφρός μεταχειρισμένη (ο προηγούμενος κάτοχος επιτόπου την άλλαξε και έβαλε πιο μεγάλη) και μετά πλήρωσε 30.000 για να την ελέγξουν άμα είναι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να σας πω πως κατάφερε με 700.000 να κάνει το 1,4 8v από 76 αλογάκια στα 117 μετρημένα χωρίς να πειράξουν το μοτέρ με πίεση 0,4. Το πρόβλημα ήταν απλώς πως μετά από δύο ανεβοκατεβάσματα στην βούτα ανέβαζε πολύ θερμοκρασία και είχε μεγάλο πρόβλημα στα φρένα (επείγοντος διπλούς αεριζόμενους δίσκους και αλλαγή τα ταμπουρά). Παρόλο αυτά μετά από 1 χρόνο δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα εφόσον τηρούσε τα προβλεπόμενα service. Γνώμη μου το Turbo είναι χόμπι για να χαλάς πολλά λεφτά και αντίστοιχα κάνεις και την πώρωση σου, αλλιώς φτιάχνεις το μοτεράκι σου και όποτε αποκτήσεις κανένα φράγκο πουλάς το δικό σου και παίρνεις ένα καλύτερο αμάξι (206 RC) hehehehheh!!!

Εγώ παντός επειδή είμαι πολύ πωρωμένος με τα γκάζια και δυστυχώς το ανακάλυψα αφού πήρα το 1,4 έτσι αποφάσισα να κάνω την κούκλα μου από 76 αλογάκια γύρο στα 97 αλλάζοντας εκκεντροφόρο , ελατήρια στις βαλβίδες καθώς και πλάνισμα στο καπάκι, πρόγραμμα , σκούπιτσα και τελικό καζανάκι. Από φίλο που ρώτησα μου είπε πως όλα μαζί θα πάνε γύρο στα 350.000. Όταν το κάνω θα φτιάξω Topic για να σας πω standard πληροφορίες!!!
Tomcat - Τρι 11 Φεβ 2003, 00:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΕ 500-600 χιλιάρικα φίλε μου μπορείς να τοποθετήσεις τον 16V από 1600 106 και να είσαι αρχηγός!Ούτε τουρμπίνες ούτε κακό , απλά αξιόπιστα πράγματα.Το θεωρώ αμαρτία και πεταμένα λεφτά να βάλεις turbo στο 1.4 , σε οποιαδήποτε πίεση.
danielos - Τρι 11 Φεβ 2003, 08:29:16
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
ΜΕ 500-600 χιλιάρικα φίλε μου μπορείς να τοποθετήσεις τον 16V από 1600 106 και να είσαι αρχηγός!Ούτε τουρμπίνες ούτε κακό , απλά αξιόπιστα πράγματα.Το θεωρώ αμαρτία και πεταμένα λεφτά να βάλεις turbo στο 1.4 , σε οποιαδήποτε πίεση.

tomcat μιλησες και για μενα.συμφωνω απολυτα!!!!!!!
Rally - Τρι 11 Φεβ 2003, 09:08:21
Θέμα δημοσίευσης:
αν το θεμα ειναι το αποτελεσμα σε σχεση με τα λεφτα θα συμφωνησω και εγω, και σιγουρα πιο αξιοπιστα. παντως παιδια αλλο το τουρμπο, αλλη φιλοσοφια, και καλο ειναι στην ζωη μας να τα δοκιμαζουμε ολα.

εγω θα ακολουθησω τον φιλο danielo. στο ραλακι μου δεν προκειται να εβαζα τουρμπο, μου αρεσει οπως ειναι αντε εξατμιση-σκουπα-προγραμμα-ροικη, και ειναι μια χαρα. το επομενο ομως φιλε danielo ειπαμε τι θα ειναι.... με επεισες!!! Laughing Laughing Laughing
danielos - Τρι 11 Φεβ 2003, 11:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
αν το θεμα ειναι το αποτελεσμα σε σχεση με τα λεφτα θα συμφωνησω και εγω, και σιγουρα πιο αξιοπιστα. παντως παιδια αλλο το τουρμπο, αλλη φιλοσοφια, και καλο ειναι στην ζωη μας να τα δοκιμαζουμε ολα.

εγω θα ακολουθησω τον φιλο danielo. στο ραλακι μου δεν προκειται να εβαζα τουρμπο, μου αρεσει οπως ειναι αντε εξατμιση-σκουπα-προγραμμα-ροικη, και ειναι μια χαρα. το επομενο ομως φιλε danielo ειπαμε τι θα ειναι.... με επεισες!!! Laughing Laughing Laughing

εκει ειναι τα ωραια φιλε john.οπνς εχω πει χιλιαδες φορες η χαρα της φτερωτης! και τα g σου εχεις και τις στροφες σου ανετα βγαζεις και τα τρελααα ροπιδια εχεις!και ολα αυτα μεσα στα δερματινα μπακετακια σου και την απολυτη ηρεμια με συνοδεια αντε μιας συναχομενης σχαστρας οχι τιποτα αλλο αλλα για να βλεπουν οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουργιοι Laughing Wink Laughing Wink Rolling eyes Twisted evil Twisted evil !
εκει ειναι το καλο το project.ασφαλισμενος υπο την αιγιδα της porshe (εξαπιστονες ειναι αυτες) μπορεις και καβαλας τους αιθερες !!!!!!!!!!!
απολυτη ελευθερια και pure adrenalin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 11 Φεβ 2003, 15:39:44
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

εκει ειναι τα ωραια φιλε john.οπνς εχω πει χιλιαδες φορες η χαρα της φτερωτης! και τα g σου εχεις και τις στροφες σου ανετα βγαζεις και τα τρελααα ροπιδια εχεις!και ολα αυτα μεσα στα δερματινα μπακετακια σου και την απολυτη ηρεμια με συνοδεια αντε μιας συναχομενης σχαστρας οχι τιποτα αλλο αλλα για να βλεπουν οι παλιοι και να μαθαινουν οι καινουργιοι Laughing Wink Laughing Wink Rolling eyes Twisted evil Twisted evil !
εκει ειναι το καλο το project.ασφαλισμενος υπο την αιγιδα της porshe (εξαπιστονες ειναι αυτες) μπορεις και καβαλας τους αιθερες !!!!!!!!!!!
απολυτη ελευθερια και pure adrenalin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H χαρα της φτερωτης.............................Ντανι για το 106 λες Question Question Question
Rally - Τρι 11 Φεβ 2003, 16:27:35
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε νικο ο daniel son μιλαει για ενα αυτοκινητο (πιο σωστα για το επομενο αυτοκινητο του) που ειναι

1. τετρακινηση
2. τουρμπο
3. φτηνο
4. με πολυ λιγα λεφτα μπορει να επισκεφτει τον κορυφαιο οικο βελτιωσεων mtm

SEAT LEON 180PS ΓΙΑΤΙ Ο DANIELOS ΔΕΝ ΚΛΑΕΙ ....ΔΑΚΡΥΖΕΙ

και εγω μαζι σου φιλε αλλα στα 225ps για πρωτη φαση. και μην ξεχνας φιλε οτι μετα το ραλυ ενα τετοιο αμαξι επιβαλλεται γιατι ολα θα σου φαινονται αργα...πολυ αργα
ΝΙΚΟΣ - Τρι 11 Φεβ 2003, 17:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω κατα του Turbo.

Χαθηκε δηλαδη να βαλεις μια 1600 16v απο Rallye Question Question Question

Ριξε μετα και μια μετατροπη σαν του Danieloy,βαλε και ενα τετραπεταλουδο αργοτερα και αντε να σε πιασει το TURBO μετα. Wink

Παντως ειμαι πολυ περιεργος να δω κοντρουλα μεταξυ Ντανι και Νικελ.

Ε ρε γλεντιαααααααα Laughing Laughing Laughing

Νικελ δεν θελω να θιξω το αμαξι σου.Απλα θελω να δω τις διαφορες που μπορει να εχει ο Ντανι με τον δικο σου πυραυλο.

Αυτα για να μην παρεξηγηθω απο τα υπολοιπα αδερφια Wink

Παντως αν σας φαινοντε πολλα τα λεφτα,για τετραπεταλουδο να σας πω πως με 1600 16v με σκουπα καλη εξατμιση και εγκεφαλο PEUGEOTSPORT GROUP A το μοτερ ειναι σφεντονα και Α.Σ.Π.Α.Σ.Τ.Ω.

Και 8400 κοφτη ετσι Wink
racing-girl - Τρι 11 Φεβ 2003, 17:23:52
Θέμα δημοσίευσης:
Διαφωνώ κι εγώ με το turbo, η πιο αξιόπιστη βελτίωση είναι η ατμοσφαιρική. Μην ξεχνάτε πως είμαστε και στην Ελλάδα που το καλοκαίρι χτυπάει 40C. Κρίμα δεν είναι να δείτε ξαφνικά κάπνα να βγαίνει από την μηχανούλα σας??
alemao - Τρι 11 Φεβ 2003, 17:30:56
Θέμα δημοσίευσης:
racing-girl έγραψε:
Διαφωνώ κι εγώ με το turbo, η πιο αξιόπιστη βελτίωση είναι η ατμοσφαιρική. Μην ξεχνάτε πως είμαστε και στην Ελλάδα που το καλοκαίρι χτυπάει 40C. Κρίμα δεν είναι να δείτε ξαφνικά κάπνα να βγαίνει από την μηχανούλα σας??

Πάντως αυτές τις ημέρες κάνει turboκαιρο έξω Very happy Very happy Very happy
Miltellas - Τρι 11 Φεβ 2003, 23:57:18
Θέμα δημοσίευσης:
alemao_rallye έγραψε:

Καλόοοοοοο! Laughing Wink
Nikel - Τετ 12 Φεβ 2003, 04:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Νικελ δεν θελω να θιξω το αμαξι σου.Απλα θελω να δω τις διαφορες που μπορει να εχει ο Ντανι με τον δικο σου πυραυλο.

Τι να δεις...το αποτελεσμα στο λεω απο τωρα θα χασω Crying or Very sad
Συγκρινονται τα 160 αλογα του Ντανι με τα 170 τα δικα με δεδομενο πως εγω ειμαι 1314 κιλα εννω ο Ντανι φτερο στον ανεμο???

Να θιχτω??? Γιατι να θιχτω...με το δικο σου θα τα παω??? Twisted evil Wink Twisted evil

ΥΓ. Εαν ειναι δε τα 160 αλογα του Ντανι στον τροχο ακομα χειροτερα μιας και εγω βγαζω 150...
Nikel - Τετ 12 Φεβ 2003, 04:08:34
Θέμα δημοσίευσης:
alemao_rallye έγραψε:

Λες γιάυτο να εχω εξαφανιστει τωρα τελευταια απ'το site??? Twisted evil Wink Twisted evil
Alex - Τετ 12 Φεβ 2003, 07:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως εχει turboκαιρο εξω.. Μαλιστα πηγα να το δοκιμασω στην εθνικη μεχρι τα πρωτα διοδια και ξανα πισω.. Στο πηγαινε με σταματησαν κατι νταλικες οποτε πανω απο Χ40 δεν πηγα.. Αλλα στο γυρισμο επιασα Χ80 σε σημειο που μολις αρχιζε κατηφορα ενω αμα συνεχιζα να το παταω ειμαι σιγουρος οτι θα εφθανα >Χ87 ισως και Χ90... Παντως το αμαξι μετα τα Χ80 και σε βρεγμενο δεν νιωθει πολυ σταθερο..
KASFIKIS NIKOS - Τετ 12 Φεβ 2003, 08:27:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Και εγω κατα του Turbo.

Χαθηκε δηλαδη να βαλεις μια 1600 16v απο Rallye Question Question Question

Ριξε μετα και μια μετατροπη σαν του Danieloy,βαλε και ενα τετραπεταλουδο αργοτερα και αντε να σε πιασει το TURBO μετα. Wink

Αυτα για να μην παρεξηγηθω απο τα υπολοιπα αδερφια Wink

Παντως αν σας φαινοντε πολλα τα λεφτα,για τετραπεταλουδο να σας πω πως με 1600 16v με σκουπα καλη εξατμιση και εγκεφαλο PEUGEOTSPORT GROUP A το μοτερ ειναι σφεντονα και Α.Σ.Π.Α.Σ.Τ.Ω.

Και 8400 κοφτη ετσι Wink

Σωστος, μονο που ο κοφτης ειναι στις 7800και δεν παει παραπανω γιατι ο εγκεφαλος ειναι κλειδωμενος.
Θελει ομως και λιγο φτιαξιμο ακομη οπως εκκεντροφορους και καπακι..
ΝΙΚΟΣ - Τετ 12 Φεβ 2003, 10:44:38
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Τι να δεις...το αποτελεσμα στο λεω απο τωρα θα χασω Crying or Very sad
Συγκρινονται τα 160 αλογα του Ντανι με τα 170 τα δικα με δεδομενο πως εγω ειμαι 1314 κιλα εννω ο Ντανι φτερο στον ανεμο???

Να θιχτω??? Γιατι να θιχτω...με το δικο σου θα τα παω??? Twisted evil Wink Twisted evil

ΥΓ. Εαν ειναι δε τα 160 αλογα του Ντανι στον τροχο ακομα χειροτερα μιας και εγω βγαζω 150...

Με το δικο μου Question Question Question

Ετσι οπως ειναι το μοτερ τωρα δηλαδη 8v θα σου πω απο τωρα πως στην ευθια θα με ξεσκισεις Wink

Αλλα αν θες στροφουλες καταβαση ή και αναβαση ακομα τοτε ειμαι μεσα Wink Evil Evil Evil Evil Evil

Στο τουρινγκ θα ερθεις ετσι Question

Εκει εχει πολλες στροφες. Wink Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Τεζαααααααααααααααααααααααααααααααα Twisted evil Twisted evil Twisted evil Evil Evil Evil
danielos - Τετ 12 Φεβ 2003, 13:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
racing-girl έγραψε:

πρεπει να πω το εξης για τα turboαυτοκινητα:
καπνα σπασμενες τουρμπινες γινονται σε αυτοκινητα κυριως(90%) σε ατμοσφαιρικα(μαμα) που εγιναν τουρμπο τα λεγομενα στο ευρυ κοινο τραβεστι.αλλα και σε κατι puntakia ,daihatsu charade και τα λοιπα 'παλια' και φτηνα turbo (το υπολοιπο 10%) που πανε με μαστορεματα του κυρ μητσου της γειτονιας να τα κανουν dragstercar.ελεος.
παρτε ενα ακριβο 'μαμα' turbato και καντε του οτι project σας ερθει(καλα και λιγο μετρο δεν βλαπτει Laughing Laughing Cool ).impreza,lancer evo,s3 kai ta λοιπα αυτοκινητα του group vag , και οτιδηποτε turbato επωνυμο!
βεβαια αν το παρακανεις(dragsteraki) θα δεις καπνους και απο αυτα!!!!!!
danielos - Τετ 12 Φεβ 2003, 13:45:41
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

οχι νικελιε .δεν βγαζω τα 160 στο τροχο.εκει βγαζω περιπου στα 139 αλογα στη vamag που το μετρησα!
αλλα εχεις δικιο για την κοντρα λογω του οτι εισαι πολυ βαρυς.
οπως επισης οτι και η τετρακινηση κοβει στα πολλα χιλιομετρα.κοβει τελικη δηλαδη.με ενα Α4 1.8Τ QUATTRO με 180 αλογα(το προηγουμενο) που ανοιξα ετσι για λιγο νομιζα οτι δεν επιταχυνε καθολου μετα τα 150 χιλιομετρα!!! αποτελεσματα τα γνωστα!
σε δυναμομετρηση που ημουν παρων ειδα τετρακινητο impreza εκει που εβγαζε την μεγιστη ιπποδυναμη να χανει 75 αλογα!(παλι στη vamag).
πολυ απλο αν το σκεφτει καποιος: σε ενα μπροστοκινητο η δυναμη του κινητηρα μοιραζεται σε ενα διαφορικο μονο το εμπρος και κινει τις δυο εμπρος ροδες.
σε ενα τετρακινητο ο ιδιος κινητηρας προσπαθει να κινησει δυο διαφορικο(εμπρος και πισω) δηλαδη και τις τεσσερις ροδες.οποτε θελει και την διπλασια προσπαθεια για να εχει τα ιδια αποτελεσματα με το μπροστοκινητο μιας εχει περισσοτερη δουλεια να επιτελεσει!
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 03:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Με το δικο μου Question Question Question

Ετσι οπως ειναι το μοτερ τωρα δηλαδη 8v θα σου πω απο τωρα πως στην ευθια θα με ξεσκισεις Wink

Αλλα αν θες στροφουλες καταβαση ή και αναβαση ακομα τοτε ειμαι μεσα Wink Evil Evil Evil Evil Evil

Στο τουρινγκ θα ερθεις ετσι Question

Εκει εχει πολλες στροφες. Wink Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Τεζαααααααααααααααααααααααααααααααα Twisted evil Twisted evil Twisted evil Evil Evil Evil

Ευχαριστως να ερχομουν αλλα υπαρχει ενα μικρο προβλημα...παω φανταρος Salute Rambo Salute
Nikel - Πεμ 13 Φεβ 2003, 03:36:06
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Nikel έγραψε:

οχι νικελιε .δεν βγαζω τα 160 στο τροχο.εκει βγαζω περιπου στα 139 αλογα στη vamag που το μετρησα!

Λογικο ειναι ρε Ντανυ...που να καλυψουν να 10 παραπανω αλογα που εχω τα 300 περιπου κιλα διαφορα που εχουμε...
Παντως θα το δοκιμασουμε Just for the fun of it Twisted evil Rambo Black eye
Rally - Πεμ 13 Φεβ 2003, 09:00:27
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
danielos έγραψε:
Nikel έγραψε:

Λογικο ειναι ρε Ντανυ...που να καλυψουν να 10 παραπανω αλογα που εχω τα 300 περιπου κιλα διαφορα που εχουμε...
Παντως θα το δοκιμασουμε Just for the fun of it Twisted evil Rambo Black eye

δεν μετρανε μονο κιλα και αλογα για μια κοντρα ρε παιδια.εγω παντως που τα γνωριζω και τα δυο, ειναι σαν να βλεπω τι προκειται να γινει.εμενα ο ντανιελ ειχε την ευγενεια παντως να με χαιρεταει καθως με προσπερνουσε!!!
danielos - Πεμ 13 Φεβ 2003, 10:37:09
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

δεν μετρανε μονο κιλα και αλογα για μια κοντρα ρε παιδια.εγω παντως που τα γνωριζω και τα δυο, ειναι σαν να βλεπω τι προκειται να γινει.εμενα ο ντανιελ ειχε την ευγενεια παντως να με χαιρεταει καθως με προσπερνουσε!!!

john για να διευκρινισω πρεπει να πω οτι μιλαω για αρκετα καλους οδηγους και παραπλησιας ικανοτητας!οχι να κανεις να αλλαξεις ταχυτητα καμια μερα!! ιδιοι οδηγοι παραπεμπουν μια υποτιθεμενη κοντρα στα κιλα και στα αλογα!!!σωστος????
Rally - Παρ 14 Φεβ 2003, 09:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
danielos έγραψε:
Rally έγραψε:

john για να διευκρινισω πρεπει να πω οτι μιλαω για αρκετα καλους οδηγους και παραπλησιας ικανοτητας!οχι να κανεις να αλλαξεις ταχυτητα καμια μερα!! ιδιοι οδηγοι παραπεμπουν μια υποτιθεμενη κοντρα στα κιλα και στα αλογα!!!σωστος????

σωστος φιλε μου σωστος!!!
Tony - Τετ 09 Απρ 2003, 23:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ήθέλα να φέρω μια προσωπική απάντηση στο topic που άνοιξε ο φίλος μας για ένα μικρό Turbo.

Εδώ και 1 χρόνο που έχω το αμάξι προσπαθούσα να μάθω τι είναι καλύτερο και τι πιο σωστό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο 1400 8v.

Ξεκίνησα να σκέφτομαι να φτιάξω το υπάρχον μοτέρ και να το κάνω από 75 αλογάκια σε 95+ (μέχρι και 100 μου είπαν).

Όταν ασχολήθηκα και πήγα να κάνω την αρχή μου είπαν πως άμα κάνεις και τα τρία στάδια θα αποκτήσω αρκέτα αλόγα όπως ανέφερα παραπάνω. Ως εδώ ωραία μετά όμως άρχισε ο πόνος στο κεφάλι μου με τα εξής:
1. Σκούπα 45.000 , εξάτμιση τελικό 60.000 , ρυθμιστή βενζίνης 25.000.
2. Εκκεντροφόρος Kent μαζί με ρυθμιζόμενο γρανάζι και ιμάντα 190.000 (αποδίδει 9 άλογα ο συγκεκριμένος εκκεντροφόρος)
3. Πλάνισμα στο καπάκι καθώς και ροηκή εξέλιξη με όλες τις αλλαγές τσιμούχες κτλ + πλατινένια μπούζι συν τα λάδια που υποχρεωτικά θα αλλαχτούν μου είπε 200.000 που μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνετε και φίλτρο βενζίνης καθώς και τα μπουζί που ανέφερα παραπάνω μαζί με το χταπόδι που κοστίζει γύρο στα 70.000.

*Στην αρχή ανέφερα ρυθμιστή βενζίνης γιατί ο εγκέφαλος που φοράω δυστυχώς δεν προγραμματίζετε (Sagem).

Όλα αυτά που ανέφερα συνολικά φτάνουμε στα 600.000δρχ. Αξίζει να βελτιώσουμε τον κινητήρα ατμοσφαιρικά ???

Μετά σκέφτηκα πως με τόσα λεφτά θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα μοτέρ Rallye 1600 16v και να έχουμε 122 αλογάκια. Ωραία στα λόγια όμως σας είπε κάνεις πως όταν το κάνεις αυτό πλέων το αμάξι σου θα μπει στην κατηγόρια τον μετατροπών δηλαδή των πωρωμένων οδηγών που τα έχουν ξεσκίσει. Ρωτήσατε ποτέ μια μάντρα να σας πει πόσο το παίρνει και πόσο δύσκολα πουλιέται??? Ξέρετε πως το αμάξι μετά από μία μετατροπή του φοράς βέρα και το παντρεύεσαι??? Μήπως με τα 600.000 θα μπορούσατε να πουλήσετε τώρα που είναι νωρίς το αμάξι και με τα 600.000 που θα δίνατε το πολύ 800.000 να πέρνατε ένα έτοιμο 1600 206 16v που σου προσφέρει ότι το δικό μου Quick Silver αλλά έχει και ABS όπως και κλιματισμό επιπλέον.

Θα μου πείτε οτι το έχετε φτιάξει με spoiler. Τι να πω πετάξτε το Rallye όμως μην ξεχάσετε να αγοράσετε και τις βέρες!!!

Τέλος θα απαντήσω στην ερώτηση του φίλου μας. Εγώ σκέφτηκα πως το μοναδικό που θα μπορούσα να κάνω στο αμάξι χωρίς να έχω πρόβλημα μεταπώλησης καθώς και ναι δω διαφορά μεγάλη θα ήταν να το κάνω Turbo με μικρή πίεση 0,4 άντε το πολύ 0,5 που θα μου δώσει 110 μέχρι και 130 άλογα στα σίγουρα καθώς και μια μελλοντική βελτίωση αλλάζοντας πιστόνια και ανεβάζοντας τιν πίεση σε 0,8 θα δούμε το αμάξι να πηγαίνει στα 150 άλογα χαλαρά και με λίγο κόστος.
Προτείνω με πίεση 0,4 + μεταχειρισμένη Turbina από Punto σε τέλεια κατάσταση καθώς μαζί με τα υπόλειπα υλικά για Turbo μου βγήκανε όλα μαζί γύρο στις 800.000δρχ.
Μήπως αξίζει Turbo που ξέρουμε πως θα δούμε διαφορά αλλά πάνω από όλα θα συνεχίσει να υπάρχει ο κινητήρας μέσα στην λαμαρίνα όπου γεννήθηκε. Ξέρετε ακόμα ότι με 50.000 θα μπορούσαμε την στιγμή τις πώλησης να αφαιρέσοουμε όλο το σύστημα του Turbo και να το πουλήσουμε Normal. Εσείς τι πιστεύετε???

Από όλα αυτά που ανέφερα κατά την γνώμη μου αξίζει να βάλεις Rallye!!! όμως μαζί του μια ζωή θα είσαι για αυτό για να μην τρέχουμε σε υπουργεία κτλ θα πάω σε Turbo μάλλον που ξέρω θα είναι το μοτεράκι μου και θα ακούω τον τρελό ήχο Βουυυυυυυυυυυυτσσσσσσσσσσσσσσσσσσς!!! Πιστέψτεμε επειδή έχω οδηγήσει UNO TURBO είναι κ@ύλα και πολύ θα ήθελα να δω αυτό το αθώο μοτεράκι να κάνει σαν δράκος. Evil

Sorry για το διάβασμα αλλά άμα το πιστεύετε η όχι ούτε εγώ δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω γιατί όλα έχουν λογική όμως μην ξεχνάτε 1400 πήραμε οχι ferrari!!! μήπως πρέπει να πάμε σε κάτι μεγαλύτερο άμα όντως θέλουμε τρελά γκάζια εμεις με τα 1400???
Vini - Πεμ 10 Απρ 2003, 07:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Tony έγραψε:
Προτείνω με πίεση 0,4 + μεταχειρισμένη Turbina από Punto σε τέλεια κατάσταση καθώς μαζί με τα υπόλειπα υλικά για Turbo μου βγήκανε όλα μαζί γύρο στις 800.000δρχ.

Καλημέρα!
Που το βρήκες τόσο φτηνά ? ? 800 χιλιάρικα είναι πολύ καλή τιμή .... αν και δεν ξέρω τι περιλαμβάνει .... Πάντως θα ήθελα να μάθω περισσότερα ....

Οσο για το ερώτημα που θέτεις ... θα έλεγα ότι από την στιγμή που δεν θέλεις να δώσεις το δικό σου για να πάρεις ένα 1600άρι .... προτείνω την βελτίωση εκείνη που θα σου δώσει την μεγαλύτερη αξιοπιστία χωρίς να σου κατεβάσει το κόστος πώλησης μετά από κάποια χρόνια ...
Η ατμοσφαιρική βελτίωση όπως την αναφέρεις είναι απλησίαστη οικονομικά και αποτελεί και ρίσκο γιατί δεν ξέρεις αν στο τέλος θα πάρεις τα άλογα που υπόσχεται ...
Η Turbo λύση αποτελεί σίγουρη βελτίωση, αξιόπιστη αν γίνει σωστά και από σωστό συνεργείο...
Η λύση με άλλη μηχανή π.χ. rallye 1600 αποτελεί (για μένα) κίνηση ρίσκο ... διότι πρέπει να βρεις καλή μηχανή, καλό συνεργείο, να βρεις να πουλήσεις την δική σου σε καλή τιμή .... και μετα την εγχείριση ελπίζεις να πάνε όλα καλά ...

Τι προτείνω? Αν είσαι έτοιμος και σίγουρος ότι θέλεις καλή βελτίωση και έχεις και τα χρήματα .... προτείνω την Turbo λύση .... (μιλώ για ένα μικρό turbo που δεν θα διαλύσει την μηχανή...) ... και όταν θέλεις να πουλήσεις το αυτοκίνητο το βγάζεις και το 206 είναι πάλι "μαμά"...
pezomania - Πεμ 10 Απρ 2003, 11:52:45
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κάποιος πιστεύει ότι ξέρει τι εστί turbo με τα αρνητικά του και τα θετικά του & είναι συνηδητοποιημένη επιλογή & αν του έχει γίνει σωστή δουλειά, τότε νομίζω ότι δεν θα του δημιουργήσει κανένα "ξαφνικό" πρόβλημα!!

Απλώς θα πρεπει να ξέρει πως θα πρέπει να συμπεριφέρετε στο αυτοκίνητό του από εκείνη την στιγμή και μετά.
Tony - Πεμ 10 Απρ 2003, 13:47:00
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Tony έγραψε:

Τι προτείνω? Αν είσαι έτοιμος και σίγουρος ότι θέλεις καλή βελτίωση και έχεις και τα χρήματα .... προτείνω την Turbo λύση .... (μιλώ για ένα μικρό turbo που δεν θα διαλύσει την μηχανή...) ... και όταν θέλεις να πουλήσεις το αυτοκίνητο το βγάζεις και το 206 είναι πάλι "μαμά"...

Vini μάλον Turbo λεώ και εγω. Για τα 800.000 θα στα πώ απο κοντα Smile
Vini - Πεμ 10 Απρ 2003, 19:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Αν κάποιος πιστεύει ότι ξέρει τι εστί turbo με τα αρνητικά του και τα θετικά του & είναι συνηδητοποιημένη επιλογή & αν του έχει γίνει σωστή δουλειά, τότε νομίζω ότι δεν θα του δημιουργήσει κανένα "ξαφνικό" πρόβλημα!!

Απλώς θα πρεπει να ξέρει πως θα πρέπει να συμπεριφέρετε στο αυτοκίνητό του από εκείνη την στιγμή και μετά.

Γιώργο το θέμα δεν είναι τι πιστεύουμε, αλλά τι ισχύει ...
Σε ένα 1600άρι δεν θα πρότεινα να μπει turbo γιατί πολύ απλά η ατμοσφαιρική απλή βελτίωση 1ου σταδίου θα το φέρει περί τα 130 άλογα αν και εφόσον υπάρξει πρόγραμμα στον εγκέφαλο ....
Σε ένα 1400άρι τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι:

α. Μιλάμε για 75 άλογα τα οποία για να γίνουν 130 με ατμόσφαιρα το θεωρώ απλησίαστο αλλά και με τρομερό οικονομικό κόστος ...

β. Το 1400άρι είναι 8βάλβιδο ... κλασσική μηχανή που κυκλοφορεί πολλά χρόνια και είναι δοκιμασμένο ... σε πολλές καταστάσεις ....

γ. Φυσικά αν μιλάμε για βελτίωση της τάξης των 15 αλόγων τότε μιλάμε και για ατμοσφαιρική βελτίωση ... Τα 15 ή 20 άλογα όμως σε ένα 1400άρι θα φανούν στη αρχή και μετά θα φαίνονται λίγα .... σε σύγκριση με το 1600άρι ή με το 2λιτρο....

δ. Αν γίνει σωστή τοποθέτηση, σωστή διαμόρφωση κινητήρα, turbo και εγκεφάλου τότε το turbo θα δώσει μόνο θετικά ... Φυσικά για να κρατήσει και στο χρόνο απαιτείται να ΜΗΝ πειράζεται η πίεση με κάποια κρυφή "βαλβίδα" αλλά και να συντηρείται σωστά ... Τα αρνητικά έρχονται εφόσον τα παραπάνω δεν γίνουν σωστά ή γίνουν από άσχετο ή γίνουν στο "ποδάρι" ή αν κοπούν (οικονομικές περικοπές) κάποια δεδομένα περιφερειακά του turbo τα οποία βοηθούν στην σωστή λειτουργία ...

ε. Και για να μην κουράζω, νομίζω ότι η καλύτερη κίνηση πριν γίνει τοποθέτηση turbo είναι η μελέτη όλων των προιόντων, επίσκεψη σε πολλά συνεργεία και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα αρχείο με όλα τα προιόντα που θα πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο αυτοκίνητο ... ένα προς ένα ... Θεωρώ δεδομένο ότι τις 10 μέρες που θα είναι το αυτοκίνητο στο χειρουργείο, ο υποψήφιος turbaκιας θα πρέπει να είναι πάνω από το προσκεφάλι του "παιδιού" του .... και να το υποστηρίζει σθεναρά!!!!! Wink Wink Wink
pezomania - Παρ 11 Απρ 2003, 07:42:59
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!

Η εκφραση : "νομίζει τη σημαίνει Turbo", εννοούσα, ότι θα πρέπει να ξέρει τι παραχωρήσεις πρέπει να κάνει & να γνωρίζει πως συντηρήτε ένας κινητήρας Turbo.

Γιατί κακά τα ψέματα, έναν κινητήρα Turbo πρέπει να τον σέβεσε, για να σε σεβαστή και αυτός Wink
Vini - Παρ 11 Απρ 2003, 09:49:42
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Γιατί κακά τα ψέματα, έναν κινητήρα Turbo πρέπει να τον σέβεσε, για να σε σεβαστή και αυτός Wink

όπως τα λες είναι αρχηγέ μου ... Wink
Tony - Κυρ 13 Απρ 2003, 03:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Tony έγραψε:

Καλημέρα!
Που το βρήκες τόσο φτηνά ? ? 800 χιλιάρικα είναι πολύ καλή τιμή .... αν και δεν ξέρω τι περιλαμβάνει .... Πάντως θα ήθελα να μάθω περισσότερα ....

Φίλε μου Vini o τρόπος που θα μου στοιχίσει να κάνω το Turbo με 800.000 είναι πως θα χρησιμοποιήσω μερικά μεταχειρισμένα υλικά δηλ. Turbina Intercooler καθώς και σκάστρα ενώ τα υπόλοιπα δηλ. πολλαπλή, Downpipe, σωληνώσεις για intercooler + λαστιχάκια κτλ με φιλτροχοάνη και μπαρόμετρο θα τα πάρω καινούρια.
Μαζί με τον μάστορα + αυτά που σου είπα τα υπολογίσαμε το πολύ 600.000δρχ. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξω ένα Turbo πολύ χαλαρό με 0,4 χωρίς να λύσω μοτέρ μέχρι και να κρατήσω την ίδια εξάτμιση. Άμα μελλοντικά έχω λεφτά τότε μάλλον θα πάει για λύσιμο το μοτέρ και με μια καλή φλάτσα το πάμε και 0,6 πίεση ώστε να δούμε από 130-135 αλογάκια.

Όλα αυτά με τον δικό μου μάστορα τα υπολογίσαμε 800.000δρχ με 0,6 = 130-135hp, χωρίς λύσιμο μοτέρ (με την φλάτσα που έχει το μαμά) μου είπε γύρο στις 600.000δρχ. με 0,4 = 110hp. Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες