volvos έγραψε: |
τις τελευταιες μερες που εχει πιασει κρυο οσες φορες εχω αφησει το αμαξι εκτος γκαραζ το πρωι το αμαξι μπουκωνει...
μεχρι να ζεσταθει το μοτερ ολα αυτα. ειναι προφανες οτι εχει να κανει με το βαρελλακι που εχω βαλει αλλα καπου μου φαινεται παραξενο. το βαρελλακι εχει τοποθετηθει στην εργοστασιακη θεση με τους πνιχτες κλπ κλπ ειναι φυσιολογικο? |
_205rallye_ έγραψε: |
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΜΑΡΤΟΝ.... αυτο συμβαινει οταν τα αυτοκινητα ειναι κρυα.τοσο περιεργο σας φαινεται?ολοι οι κινητηρεσ μεχρι να ζεσταθουν εχουν αρρυθμιες.δεν εχουν να κανουν οι φιλτροχοανεσ και τα λοιπα που λετε.που να ειχατε και 8βαλβθιδο με τεσσερα καρμπυρατερ και μηχανικο τσοκ οπωσ εγω να δω τι θα κανατε?.... |
tirokomos έγραψε: |
Φιλε μου σε πληροφορω οτι η κοπελια μου που εχει Toyota οταν το πρωι το ξεκιναει το αμαξι συμπεριφερεται οπως ειναι ζεστο...!Ουτε να κλωτσησει ουτε τιποτα!Απλα σου δειχνει την θερμοκρασια για τα τυπικα και μονο για να ξερεις ποτε μπορεις να αρχισεις να παιζεις... |
tirokomos έγραψε: |
Α!!!!!Να συμπληρωσω οτι ο συμπλεκτης νιωθω οτι δε συμπλεκει και αποσυμπλεκει σωστα(κρυο παντα)....εχω σταθερο το γκαζι κατα την εκκινηση αφηνοντας σιγα σιγα το συμπλεκτη χανει αποτομα στροφες και το αμαξι αρχιζει τα κλωτσηματα....ΤΙ σκ**α ΕΙΝΑΙ ?????????Θα με τρελανει αυτο το αμαξι..... |
περισυ με μαμα φιλτρο δε το εκανε...
60αρι λαδι...το υποπτευομαι και εγω αλλα και περισυ χειμωνα ειχα 50αρι τοταλ... |
περισυ με μαμα φιλτρο δε το εκανε...
60αρι λαδι...το υποπτευομαι και εγω αλλα και περισυ χειμωνα ειχα 50αρι τοταλ... |
Miltellas έγραψε: | ||
ΡΕ ΤΡΕΛΛΕ! ΒΑΛΕ 40άρι! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΟΥ!!! Αυτό είναι το πρόβλημά σου για τα κρύα ξεκινήματα Βάλε 5W40 ΤΩΡΑ! Θα σου κάψει λίγο παραπάνω αλλά μόλις συνέλθουν τα ελατήρια θα στρώσει, κι αν δεν στρώσει τότε.. την έκανες την ζημιά... ![]() Άλλαζέ το ανά 3-4 μήνες και σκίσε το ΟΣΟ θέλεις. Θα δουλεύει πάντα σαν ραπτομηχανή και θα αστράφτουν όλα μέσα του με μηδενικές φθορές. Χώρια που θα ανέβει κι η απόδοση στο μοτέρ σου... Μπορεί να είσαι καλός πιλότος αλλά από λιπαντικά άκου κανάν που ξέρει (μέχρι να μάθεις)... Δεν σου αξίζει να πάθεις εσύ ειδικά ζημιά από τέτοιο λάθος. ![]() Κι αυτόν που σου τα σύστησε να του πεις να πάει για χειμερινά μπάνια και αν θέλει δώστου και το τηλέφωνό μου να του εξηγήσω τον λόγο (αν καταλάβει)! ![]() |
... υ.γ ασχετο--εχω κανει 3000χλμ με τα καστρολ θελω και φιλτρο η απλα να τα βγαλω-αλλαξω? |
brz20 έγραψε: |
Tirokomos ερχεται χειμωνας!!!!Η απλη λογικη λεει οτι ενα πιο λεπτο λαδι θα ερχετε πιο γρηγορα σε θερμοκρασιας λειτουργιας.Δεν ξερω πως πανε οι δικτες λαδιων κατα SAE και τι σημαινει ο καθενας αλλα πιστευω οτι ενα καλο ειναι το 5W-30.Διορθωστε με σε περιπτωση βλακειας!!!! |