PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Δυναμό

volvos - Κυρ 06 Νοέ 2005, 02:17:32
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Δυναμό
θα ηθελα να μαθω τα χαρακτηριστικα του δυναμο μας.
επισης αν το 2.0 εχει πιο δυνατο απο το 1.6.
μπορουμε να βρουμε στο εμποριο πιο δυνατα δυναμο?
STELIOS - Κυρ 06 Νοέ 2005, 04:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα το δηναμο εχει να κανει με το ρευμα που χρειαζονται τα ηλεκτρικα συστηματα του αυτοκινητου. Οποτε λογικα δεν πρεπει να εχει διαφορα απο 1600αρι σε 2λιτρο.
Στο εμποριο μπορεις να βρεις δηνατοτερο δηναμο. Αν πχ. εχεις βαλει μεγαλους ενισχητες χρειαζεσαι περισσοτερη ισχυη απο αυτη που προσφερει ο εργοστασιακος. Βεβαια οταν θα βαλεις μεγαλητερο δηναμο θα χασεις καποια αλογα απ΄το κινητηρα αφου απ΄τη συνολικη ενεργεια του (ιποδηναμη-KWatt) θα πηγαινει μεγαλητερο μερος στη παραγωγη ρευματος.
Miltellas - Κυρ 06 Νοέ 2005, 19:06:33
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
...Βεβαια οταν θα βαλεις μεγαλητερο δηναμο θα χασεις καποια αλογα απ΄το κινητηρα αφου απ΄τη συνολικη ενεργεια του (ιποδηναμη-KWatt) θα πηγαινει μεγαλητερο μερος στη παραγωγη ρευματος.

Μου έδωσες ιδέα για αύξηση της ιπποδύναμης.. Laughing
STELIOS - Κυρ 06 Νοέ 2005, 19:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Μου έδωσες ιδέα για αύξηση της ιπποδύναμης.. Laughing

Τωρα που το αναφερεις να πουμε οτι συσκευες που "κλεβουν" ενεργεια απ'το κινητηρα ειναι το δυναμο, η αντλια του υδραυλικου τιμονιου, ο συμπιεστης του Air Condition και γενικα οτιδιποτε παιρνει κινηση απ΄το στροφαλο και δεν εχει αμεση σχεση με τι λειτουργεια του κινητηρα. Στο παρελθον η αντλια βενζινης επαιρνε κινηση απ΄το κινητηρα (τωρα ειναι ηλεκτρικη) καθος και ο ανεμηστηρας ψηξης του ψηγειου (τωρα λεγεται βεντιλατερ και ειναι ηλεκτρικο). Στο μελλον αναμενεται και αλλες συσκευες να αποχωρηστουν το δεσμο τους απ΄το στροφαλο και να γινουν ηλεκτρικες για χαρη της καλητερης λειτουργειας και οικονομιας καυσιμου.
tirokomos - Κυρ 06 Νοέ 2005, 19:43:03
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα το δηναμο εχει να κανει με το ρευμα που χρειαζονται τα ηλεκτρικα συστηματα του αυτοκινητου..
Εχεις δικιο απλα αυτο που θελω να συμπληρωσω ειναι οτι το δυναμο μπορει να ευθυνεται και για καποια ρεταρισματα του κινητηρα πραγμα απο το οποιο επασχε το δικο μου και τωρα που αλλαξα και ιμαντα εχει βελτιωθει αισθητα!
Lef205 - Τρι 13 Μάρ 2007, 19:39:33
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον θελει αλλαγη ο ιμαντας δυναμο του 106 μου, πηγα σημερα απο μουλτιπαρτ και οι κωδικοι που εγραφε πανω το λουρι ηταν ασχετοι με το ανταλλακτικο που μου εφεραν, στην αντιπροσωπεια το κοιταζαν οπως η αγελαδα το τραινο, γνωριζει κανεις τι μπορει να συμβαινει?
τελευταια μου ελπιδα αυριο θα ανεβω north Attica μηπως ξερει ο Αργυρης κατι γιατι αλλιως με βλεπω να δενω ζωνη μεσης στο δυναμο! Laughing
Giannis307 - Τετ 14 Μάρ 2007, 12:54:08
Θέμα δημοσίευσης:
To επομενο βημα....κατι που επρεπε ηδη να γινετε ειναι ο συμπιεστης του A/C εδω στα seicento/cinquecento ειναι ηλεκτρικοι και το smart επισης...!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες