PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 206 - Κρεμαγιέρα: τι μπορούμε να κάνουμε?

Miltellas - Πεμ 03 Νοέ 2005, 16:29:20
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Κρεμαγιέρα: τι μπορούμε να κάνουμε?
Λοιπόν, επί της ουσίας, αν δεν μπει γρηγορότερη κρεμαγιέρα στο 206 (ή όπου αλλού λείπει) όλων εμάς που το έχουμε στήσει και βγάζουμε τα γούστα μας στρίβοντας σε δρόμους και πίστες, θα το έχουμε πάντα ατελές.

Εξηγούμαι:
Έστω ότι το στήσαμε το αμαξάκι μας όπως ακριβώς το θέλουμε και από ανάρτηση-ελαστικά έχουμε τελειώσει. Κάνουμε παπάδες στο δρόμο, στρίβουμε παντού σφαίρα. Όλα τέλεια; Για να δούμε...
Έρχεται η ώρα να στρίψουμε για πολλοστή φορά με "όσα" στην ίδια γνωστή στροφή και αυτήν τη φορά μπήκαμε λάθος, μπήκαμε χαλαροί, κάναμε κακή εκτίμηση, μλκία ή ότι άλλο τέλος πάντων και το αμάξι μας πετάει μούτρα, το μαζεύουμε αλλά γυρνάει ο κώλος, τον μαζεύουμε αλλά μας φεύγει από την άλλη και.... δεν το μαζεύουμε γιατί μέχρι να ξαναστρίψουμε τις ρόδες από την άλλη... καληνύχτα! Έπεται μισό ή ολόκληρο τετ α κε για τους ψύχραιμους ή/και τυχερούς, και έξοδος, στούκα κλπ για τους υπόλοιπους.

Πώς θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε το κακό.
Ένας τρόπος είναι να στρίβουμε φυλαγμένοι-προετοιμασμένοι για το χειρότερο και πολύ σωστά. Αλλά κάπου, κάπως, κάποτε το λάθος θα γίνει και θα βρεθείτε στην πιο πάνω κατάσταση που "κόβει γόνατα" και φέρνει πιο πολλούς πιστούς στην εκκλησία (είτε εμάς για να ανάψουμε καντήλι στον άγιο που μας έσωσε είτε η μάνα μας για τα σαράντα του παιδιού της...).
Ένας άλλος τρόπος που μπορεί να συνδυαστεί για απόλυτη ασφάλεια με τον παραπάνω είναι να αλλάξουμε την κρεμαγιέρα μας με μία πιο ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ.

Υπάρχει γρηγορότερη κρεμαγιέρα παραγωγής που να μπαίνει κατευθείαν στο 206; Στο 307 μπαίνει;

Σειρά σας...
ultra-one - Πεμ 03 Νοέ 2005, 16:46:20
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κρεμαγιέρα ρεεε!
Miltellas έγραψε:
Υπάρχει γρηγορότερη κρεμαγιέρα παραγωγής που να μπαίνει κατευθείαν στο 206; Στο 307 μπαίνει;

Σειρά σας...

H πλάκα είναι ότι σε ρώτησα το ίδιο πράγμα σε άλλο ποστ! Silly

Λίγο που το έψαξα δεν βρήκα τίποτα στο ιντερνετ τουλάχιστον Crying or Very sad

Ο Volvos παλαιότερα μου είχε αναφέρει ότι υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που σου "φτιάχνει" κρεμαγιέρα όπως τη θες!!!!!!!
(1 στροφή απ' άκρη σ' άκρη ας πούμε Twisted evil Twisted evil Twisted evil )
Εννοείται ότι στις τιμές θα πρέπει να κόβει κεφάλια, αφού δεν υπάρχει άλλος που κάνει παρόμοια πράγματα!!!!!!! Shocked

Σίγουρα πάντως εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να πληρώσω για να αποκτήσω καλύτερο και πιο γρήγορο τιμόνι παρά να κερδίσω 10 ίππους!!!! Tease

Αξίζει να το ψάξουμε πιστεύω! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
volvos - Πεμ 03 Νοέ 2005, 16:51:50
Θέμα δημοσίευσης:
KYΡΙΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.
καμπερωστε το.
το εχω αναφερει 100φορες.
το κορσα μου ειχε μηχανικο τιμονι και 4,5 στροφες απο ακρη σε ακρη...
για να κανεις διπλο αναποδο ηθελες μια αιωνιοτητα.

οταν εφτιαξα 1.5 μοιρα καμπερ εμπρος αρνητικο (ρυθμιζομενα τοπο μαουντ) αλλαξε ολο το αμαξι...
το αμαξι ερχοταν καθετα στο δρομο και ηθελες μια στροφη αναποδο απο τη θεση που ησουν για να μαζευτει.

δε νομιζω οτι φταιει η κρεμαγιερα και εχω αμφιβολιες αν εχει διαφορες με του 106...
αληθεια αυτο το 206 του κρασ@#%#@%λη το εχει οδηγησει κανεις(τασοοο?)
kanelj - Πεμ 03 Νοέ 2005, 16:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

δε νομιζω οτι φταιει η κρεμαγιερα και εχω αμφιβολιες αν εχει διαφορες με του 106...

Shocked Shocked Shocked
Αστο,καμμια σχεση.... Cool
Miltellas - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτως ή άλλως το καμπέρωμα ανήκει στους πλέον πρωτεύοντες στόχους μου. Η κρεμαγιέρα σίγουρα έπεται. Wink

Αλλά είμαι σίγουρος ότι και μετά τα PS ακραξόνια πάλι θα την ζητήσω για ακόμη καλύτερα... 3,5 στροφές όπως και να έχει είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ!!
Η γρηγορότερη κρεμαγιέρα είναι πάντα πιο... γρήγορη! Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Το καμπέρωμα δίνει περισσότερα οφέλη από την κρεμαγιέρα. Εξάλλου την λύση γι αυτό την βρήκαμε (ακραξόνια PS 2 μοιρών) και δεν κοστίζει απαγορευτικά (με λίγη καλή θέληση και υπομονή 300Ε τα μαζεύεις).
Με την κρεμαγιέρα όμως; Ιδού το τόπικ ιδού και το αίτημα!
volvos - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:02:58
Θέμα δημοσίευσης:
ποσες στροφες ρε παιδια ειναι του 106?
ποσες η δικια μας?
δε μιλαω για αισθηση-βαρος αλλα για το ποσο κοβει...
Sidobre - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ δεν είπα για κρεμαγιέρα, για την υποβοήθηση είπα. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.

Δεν το έχουμε οδηγήσει του Κρασούλη αν και δεν είναι κακή ιδέα.

Πάντως θεωρώ ότι το τιμόνι χάνει σε "αίσθηση" και όχι σε ταχύτητα. Δεν είναι από τα χειρότερα (δεν είναι και από τα καλύτερα) αλλά η αίσθησή του δεν είναι καλη. Επειδή οδηγώ το 13άρι rallye, κάθε φορά που παίρνω το 206 μου φαίνεται θεϊκό (!) αλλά με υπερβολικά ελαφρύ τιμόνι.
Miltellas - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:10:06
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Εγώ δεν είπα για κρεμαγιέρα, για την υποβοήθηση είπα. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.
...

Ήταν πάντως καλή αφορμή για να ανοίξω το θέμα.
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την αίσθηση-απόκριση του τιμονιού μου (είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αν και δεν θα με χαλούσε καθόλου να το βάραινα και λίγο) αλλά με την αργή κρεμαγιέρα μας (αργή για "γούστα" και σίγουρα άριστη για καθημερινή μετακίνηση ή και πολύ καλή ακόμη καί για σπορ διαθέσεις - αλλά όχι για μας Τάσο).

Έχω και μία πληροφορία...
Ο Αντώνης, από τη Θεσσαλονίκη με 206XA (επαγγελματικό) που παλιότερα έγραφε εδώ μέσα, μου είχε πει ότι η κρεμαγιέρα του είναι πολύ γρήγορη (σίγουρα κάτω από 3 στροφές ίσως και 2,5!!).
ultra-one - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ποσες στροφες ρε παιδια ειναι του 106?
ποσες η δικια μας?
δε μιλαω για αισθηση-βαρος αλλα για το ποσο κοβει...

206: 3,2 στροφές και 10,5μ διάμετρος στροφής

106: 3,6 στροφές και 11,2μ διάμετρος στροφής!!!!!!!!!!!

Θεωρητικά το 206 έχει πιο γρήγορο τιμόνι από το 106!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

To MX-5 έχει 2,6 στροφές και 9,4μ διάμετρο στροφής...............
.........Και το Fiesta ST έχει 2,4 στροφές και 11,4μ διάμετρο στροφής.
volvos - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
10.5 διαμετρο Laughing Laughing Laughing
τι λετε ρε παιδια εμενα οποτε κανω αναστροφη παντα θελω και κανα μετρο ακομα!
κατι δε μου καθεται καλα.

επισης το κλαμπ να κανει αυριο το πρωι παρουσιαση το 206 του κρασουλη...
αντε κοπριτες μην καθεστε σβελτααααααααααααααααααα Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Θεωρητικά το 206 έχει πιο γρήγορο τιμόνι από το 106!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

Wink Wink Wink Wink

Αμα φιαχτεί και σε αίσθηση θα ..... Wink
Miltellas - Πεμ 03 Νοέ 2005, 17:35:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Wink Wink Wink Wink

Αμα φιαχτεί και σε αίσθηση θα ..... Wink

Από μαμίσιο Rallye έχω αισθητά καλύτερο τιμόνι...
Γρήγορη κρεμαγιέρα κανείς;
Steve - Πεμ 03 Νοέ 2005, 23:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Από μαμίσιο Rallye έχω αισθητά καλύτερο τιμόνι...
Γρήγορη κρεμαγιέρα κανείς;

ultra-one έγραψε:
Με 1 μπλοκέ θα είσαι τζάμι!

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω Evil Θα με καταλάβει κανείς κάποτε? Rolling eyes

QUAIFE Wink
Miltellas - Παρ 04 Νοέ 2005, 00:42:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε θα με τρελλάνετε...
Μίλησα για μπλοκέ;
Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Άλλο η γρήγορη κρεμαγιέρα...
Άλλο το αρνητικό κάμπερ...
Και άλλο το μπλοκέ!
Κανένός ο ρόλος από αυτά δεν αναιρείται από το άλλο.
Όπως και πολλά άλλα χρειάζονται για το σωστό έλεγχο κατά το στρίψιμο αλλά δεν κάνουν και την ίδια δουλειά.

Σε αυτό το τόπικ συζητάμε περί κρεμαγιέρας. Smile
Sidobre - Παρ 04 Νοέ 2005, 12:53:58
Θέμα δημοσίευσης:
To Νο1 νομίζω σου κάνει....

[flash width=600 height=400 loop=false:b359adfe1a]http://www.peugeotsportboutique.com/bps/ai/cat/generated/106Kit-Car/40d_en.swf[/flash:b359adfe1a]

Αντε με'γειές, μόνο 1500 ευρουδάκια!
Miltellas - Παρ 04 Νοέ 2005, 12:56:49
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
...

Ναι πως... Αύριο κιόλας...! Razz

Για δες και με του 206XA τί παίζει...
Sidobre - Παρ 04 Νοέ 2005, 12:59:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το κοιτάξω αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να βγεί τπτ...
Miltellas - Παρ 04 Νοέ 2005, 13:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Θα το κοιτάξω αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να βγεί τπτ...

Μόλις πήρα τηλέφωνο στα ανταλλακτικά στην Lion εδώ και δεν ξέρουν τίποτα (φυσικά), το πρόγραμμά τους δεν τους δίνει χαρακτηριστικά κρεμαγιέρας, τα έχει ταξινομημένα κατά κινητήρα και μου λένε ότι ο μόνος τρόπος είναι να το βρούνε βάση του αριθμού πλαισίου! Φέξε μου και γλύστρησα... Άντε τώρα να βρούμε τον Αντώνη για να μας δώσει αριθμό πλαισίου ή να πάρει αυτός τηλέφωνο εκεί (θα τον ψάξω αναγκαστικά).
ultra-one - Παρ 04 Νοέ 2005, 13:19:37
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
...

Εγώ πάντως σίγουρα θα προτιμούσα να αλλάξω την κρεμαγιέρα παρά να πληρώσω τα ίδια για κομπλε εξάτμηση! Twisted evil

Τάσο ξέρουμε πόσες στροφές είναι και τι κύκλο στροφής δίνει????

Διότι μπορεί μεν να είναι γρήγορη αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να κόβει λιγότερο από μαμά!!!!! Shocked

Επίσης, η μαμά υποβοήθηση θα παίξει με αυτή την κρεμαγιέρα???? Confused
Sidobre - Παρ 04 Νοέ 2005, 13:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
H παραπάνω κρεμαγιέρα είναι από Rallye Kit Car. Για να είμαι ειλικρηνής δεν έχω ιδέα αν μπαίνει. Το κουλότερο όλων που ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψή μου ότι το 206 δεν χρειάζεται άλλη κρεμαγιέρα, είναι ότι σε όλα τα αγωνιστικά 206 δεν δίνει κρεμαγιέρα. Χρησιμοποιεί την ίδια. Αυτό θα έπρεπε να σου λέει κάτι.

Θα γίνω γραφικός, αλλά θα το ξαναπώ: ΤΟ 206 ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΕΛΕΙ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ!

Και ξέρεις γιατί; Υπολόγισε και τσέκαρε τα εξής: Για 90 μοιρών στροφή θές περίπου 45° να γυρίσει το τιμόνι, ενώ για κλειστή φουρκέτα είσαι μεταξύ 90°-110 μοίρες. Τέλειο για τα χέρια!

Δηλαδή τί θέλεις να φταρνίζεσαι και να γυρίζει 360°????

Θα με ενδιέφερε να ψαχτώ λίγο και με διαφορετικά υγρά υδραυλικού ή ακόμα και με ρύθμιση της ίδιας αντλίας. Μακάρι να είχα μια λυμένη να έβλεπα πως είναι και τί μπορείς να σκαλίσεις....
ultra-one - Παρ 04 Νοέ 2005, 13:49:16
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Και ξέρεις γιατί; Υπολόγισε και τσέκαρε τα εξής: Για 90 μοιρών στροφή θές περίπου 45° να γυρίσει το τιμόνι, ενώ για κλειστή φουρκέτα είσαι μεταξύ 90°-110 μοίρες. Τέλειο για τα χέρια!

Πάρε ένα ΜΧ-5 για βόλτα και μετά έλα και πες μου αν το τιμόνι του 206 είναι τέλειο (από πλευρά ταχύτητας μας ενδιαφέρει εδώ).

45° για στροφή 90 μοιρών??? Θάλεγα 110-120°
Για κλειστή φουρκέτα 110° ??????? 180° θάλεγα και βάλε!!!!!!

Όπως και να έχει το πράγμα 1 λιγότερη στροφή δεν θα με χάλαγε.

Σε ανοικτό δρόμο πάντως θα ήθελα να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με max +/- 30° οδηγώντας με γραμμές ούτώς ώστε αν χρειάζομαι διορθώσεις από υποστροφή και κυρίως υπερστροφή, να μην θέλω πάνω από 90° ανάποδο.

Το Α και το Ω για να μπορείς να οδηγείς γρήγορα είναι ένα γρήγορο, σαφές και ακριβές τιμόνι.
Sidobre - Παρ 04 Νοέ 2005, 13:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
Silent Silent Silent Silent Silent Silent Silent Silent
volvos - Παρ 04 Νοέ 2005, 16:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
αχ αχ αχ τι μου θυμιζεις χαρη...
τετοια εποχη περυσι πρεπει να ηταν που γκρινιαζα και σιχτιριζα για το 206 την οδηγικη του συμπεριφορα και το τιμονι Laughing Laughing Laughing

τωρα οεοεοεοεοεοε που ειναι η γκρινια οε οε οε???? Laughing Laughing

χαρη βαλε αντιστρεπτικες επειγοντως και θα με θυμηθεις.
θα μπαινει μεσα η μουρη και δε θα θελει καθολου τη 2η τιμονια που σε κανει να διπλωνεις τα χερια! και εκει καπου θα αρχισεις να ξεχνιεσαι για αισθηση και κλπ κλπ αφου θα βγαινεις χαμογελαστος!
θα στριβεις πλεον με το γκαζι.
υποψια υποστροφης - αφημα γκαζι και μεσα η μουρη σε dt.
υπερστροφη τσααααακ τιμονια και οεοεοε το ντριφτ!

υ.γ μιλτο δε βλεπω να εχεις γραψει σχολια για την 22αρα πισω????
οε οε που εισαι οε? Laughing
οταν στα ελεγα!!
αντε τραβα και για 22 εμπρος για να επελθει πληρη ισορροπια και να στρωσει κι αλλο το τιμονι Wink
ultra-one - Παρ 04 Νοέ 2005, 17:04:13
Θέμα δημοσίευσης:
Οεοε οι αντιστρεπτικές εννοείται ότι είναι η #1 προτεραιότητα μου μόλις βρω τα ~200 ευρα!!!!!!!!!!! Twisted evil

Off Topic
Οεοε θα έρθεις απόψε Παναγιώτη? Αθήνα δεν είσαι? Δεν σε πέτυχα σε καμία συνάντηση του Club ακόμη!
volvos - Παρ 04 Νοέ 2005, 17:12:24
Θέμα δημοσίευσης:
χαρη ειμαι στο ποδι απο τις 7 και θα τελειωσω κατα τις 9...δυσκολες εποχες για πριγκιπες Evil
εχω και αισθημα Laughing στο τελος θα μεινω μονος εγω το 206 και το κλαμπ!
που χρονος-διαθεση για συναντησεις Crying or Very sad

σε ξαναρωταω. ποιανου το στημενο 206 εχεις οδηγησει?

υ.γ στις αντρεπτικες βαλε και εργασια...πισω θελει δουλεια δεν ειναι τοσο απλο Embarassed
kaisaras96 - Παρ 04 Νοέ 2005, 18:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αποψη μου πως η μονη λυση για γρηγορη κρεμαγιερα ειναι ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ.

Γιατι δεν το ψαχνετε προς τα εκει...το ακουσα και απο λογια αγωνιζομενου για 106...αν γινεται δεν νομιζω να εχει απαγορευτικο κοστος.
Miltellas - Σαβ 05 Νοέ 2005, 01:56:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

υ.γ μιλτο δε βλεπω να εχεις γραψει σχολια για την 22αρα πισω????
οε οε που εισαι οε? Laughing
οταν στα ελεγα!!
αντε τραβα και για 22 εμπρος για να επελθει πληρη ισορροπια και να στρωσει κι αλλο το τιμονι Wink

Ξαναδιάβασε το 1ο post. Τιμόνι γρήγορο χρειάζομαι. Σε προβλέψιμη διαδρομή ή πίστα είναι ΤΕΛΕΙΟ (ή σχεδόν) αλλά σε απρόβλεπτο συμβάν που σε βρίσκει απροετοίμαστο... Φαντάζεσαι να είσαι σχεδόν κλειδωμένος στην μιά μεριά και να πρέπει να το γυρίσεις από την άλλη; Και να το φανταστείς μόνο... πάλι δεν θα προλάβεις!

Και με 22άρα εμπρός φοβαμαι ότι θα επανέλθει η υποστροφή. Εδώ το RC και δεν έχει 22 εμπρός... Τώρα όπου στρίψω πάει χωρίς χαζά ακόμη και σε αργές στροφές. Και αν τυχόν εμφανιστεί υποστροφή είναι πολύυυ ήπια. Δεν σκεφτομαι να αλλάξω το setup (για την ώρα τουλάχιστον). Εκτός φυσικά από το αρνητικό κάμπερ που θα το κάνω οπωσδήποτε. Και μετά από αυτό θα βολιδοσκοπήσω για ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ. Τελικά το 206ΧΑ θα έχει την απάντηση.. Wink
Miltellas - Σαβ 05 Νοέ 2005, 02:01:38
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Μάλιστα... Rolling eyes
Μήπως εννοείς μετατροπή της υπάρχουσας; Πιο λογικό μου φαίνεται! Wink
volvos - Σαβ 05 Νοέ 2005, 13:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=5484&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

μιλτο για ξεκινα το διαβασμα Laughing Laughing Laughing
εδω ειναι μια θεωρητικη αποψη του πως δινουμε λιγοτερο απο 2μοιρες καμπερ στο 206..
υποψη ο νικος-πολιτης που εχει βαλει τα ακρα ειδε 1.5 και κατι ψηλα καμπερ και οχι 2!
Touristas - Σαβ 05 Νοέ 2005, 23:04:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ακόμα και το 206 ΧΑ έχει την ίδια κρεμαγιέρα με τα υπόλοιπα 206.
Εξάλλου δεν υπάρχει και λόγος να έχει κάτι διαφορετικό
Steve - Κυρ 06 Νοέ 2005, 13:20:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι και ο Αργύρης σας το λέει, αφήστε την κρεμαγιέρα ήσυχη Evil

Ελάτε μια βόλτα Λάρισα μετά την Πέμπτη που θα μπει και η ανάρτηση... Wink Δωρεάν δοκιμή και δεν θα πληρώσετε και τις βενζίνες όσο το δοκιμάζετε Very happy

Όσο για το "να μην θέλω πάνω από 90° ανάποδο", εγώ κάπου τόσο και λιγότερο θέλω Smile

Κρίμα που δεν πήρατε τα μπλοκέ τότε με την παραγγελία που κάναμε... Rolling eyes Θα τα είχατε παρατήσει όλα Smile
Miltellas - Κυρ 06 Νοέ 2005, 18:51:18
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
...
Κρίμα που δεν πήρατε τα μπλοκέ τότε με την παραγγελία που κάναμε... Rolling eyes Θα τα είχατε παρατήσει όλα Smile

Ζηλεύω πολύ! Σκάω από το κακό μου!! Evil Crying or Very sad
kaisaras96 - Κυρ 06 Νοέ 2005, 21:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Μάλιστα... Rolling eyes
Μήπως εννοείς μετατροπή της υπάρχουσας; Πιο λογικό μου φαίνεται! Wink

Ακριβως..μηχανουργια υπαρχουν..αν γινετε σε μας και αλλαξεις το γραναζι που σου δινει τον αριθμο στροφων που εχεις...
Steve - Κυρ 06 Νοέ 2005, 22:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Steve έγραψε:
...

Όποτε θα ερχόμαστε βόλτα Θεσσαλονίκη, θα σου το δίνω λίγο να σου φεύγει η ζήλια Razz
Miltellas - Δευ 07 Νοέ 2005, 08:19:55
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

...
Όποτε θα ερχόμαστε βόλτα Θεσσαλονίκη, θα σου το δίνω λίγο να σου φεύγει η ζήλια Razz

ΧΑ! Razz
MEMsound - Δευ 07 Νοέ 2005, 10:11:28
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Steve έγραψε:
...

Λίγο off-topic αλλά οργανωθείτε να γίνει ξανά παραγγελία μπλοκέ.... Wink Wink
Για την κρεμαγιέρα εγώ δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί τόσο πολύ. Cool
Miltellas - Δευ 07 Νοέ 2005, 15:40:56
Θέμα δημοσίευσης:
Idea
Θυμήθηκα ότι έχω κρεμαγιέρα μαμίσια στο συνεργείο μου (δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί την έχω αλλάξει προληπτικά με χρήση μικτής ασφάλισης).
Θα πάω να μάθω πώς μπορεί να γίνει γρηγορότερη και να την φορέσω. Οπότε αν κάτι δεν πάει καλά θα έχω την δικιά μου!! Wink
Κι αν όλα πάνε καλά θα έχουμε βρει οικονομική λύση για κοντή κρεμαγιέρα! Wink
Very happy
Idea
MEMsound - Δευ 07 Νοέ 2005, 15:52:09
Θέμα δημοσίευσης:
Όλο ιδέες μου είσαι...!!
Επίσης δεν έχω παρά να: Thumb right Wink
ultra-one - Δευ 07 Νοέ 2005, 16:48:06
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Idea
Θυμήθηκα ότι έχω κρεμαγιέρα μαμίσια στο συνεργείο μου (δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί την έχω αλλάξει προληπτικά με χρήση μικτής ασφάλισης).
Θα πάω να μάθω πώς μπορεί να γίνει γρηγορότερη και να την φορέσω. Οπότε αν κάτι δεν πάει καλά θα έχω την δικιά μου!! Wink
Κι αν όλα πάνε καλά θα έχουμε βρει οικονομική λύση για κοντή κρεμαγιέρα! Wink
Very happy
Idea

Μίλτο όταν βρεις τι γίνεται πες μας και εμάς!!!!!!

Άντε και με 2 στροφές απ΄άκρη σ' άκρη σύντομα!!!!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Miltellas - Δευ 07 Νοέ 2005, 16:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

...
Άντε και με 2 στροφές απ΄άκρη σ' άκρη σύντομα!!!!!!!!!

Μια που το ανέφερες, για να μειώσουμε κατά τόσο πολύ την ταχύτητα της κρεμαγιέρας θα πρέπει να μειώσουμε και την υποβοήθηση οπότε πάμε και στην πρόταση του Τάσου για αλλαγή στην βαλβίδα. Διαφορετικά το τιμόνι θα επηρεάζεται υπερβολικά από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος κάτι που θα μπορεί να αλλάζει ακόμη και επικίνδυνα την πορεία του αυτοκινήτου (λόγω της πιο γρήγορης κρεμαγιέρας πάντα). Θεωρητικό είναι αυτό βέβαια γιατί δεν το κάναμε πράξη, αλλά ισχύει.

Και κάτι άλλο. Η κρεμαγιέρα του Rallye 16V τελικά είναι 2,9 στροφές, οπότε μην χαίρεστε (το διάβασα στο forum του 106sportClub)...
Steve - Τρι 08 Νοέ 2005, 13:33:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Λίγο off-topic αλλά οργανωθείτε να γίνει ξανά παραγγελία μπλοκέ.... Wink Wink

Κάποιος άλλος έχει την μύγα επίσης... και θέλει και μπλοκέ... Laughing
MEMsound - Τρι 08 Νοέ 2005, 17:34:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιός?? Question Question Scratch Scratch Whistling Whistling
Βασικά με μπλοκέ να ελέγχει την μούρη, το esp για τον "κώλο", τα ημισλικ για την πρόσφυση, τις αντιστρεπτικές για τις κλίσεις, και την PS (ή κάτι αντίστοιχο για τις ανωμαλίες του οδοστρώματος στις στροφές) το αμάξι θα πηγαίνει μόνο του....
Εγώ τι θα κάνω?? Scratch
Θα νομίζω ότι οδηγώ τηλεκατευθηνόμενο... Laughing Laughing Twisted evil Laughing Laughing
Miltellas - Τρι 08 Νοέ 2005, 17:39:24
Θέμα δημοσίευσης:
...ξέχασες να αναφέρεις και την κοντή κρεμαγιέρα για τα κόντρα ανάποδα α λα Βατάνεν... Razz
MEMsound - Τρι 08 Νοέ 2005, 17:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
...ξέχασες να αναφέρεις και την κοντή κρεμαγιέρα για τα κόντρα ανάποδα α λα Βατάνεν... Razz

Βασικό!
Sorry παράληψης...!
Λεφτά για τα παραπάνω κανείς?? (και 2 χέρια...για να χειρίζομαι το joystic, εεε το τιμόνι εννοούσα...)

Κάνα νέο από την κρεμαγιέρα έχουμε Μίλτο?
Πότε λες να βάλεις μπρος το project??
volvos - Τρι 08 Νοέ 2005, 18:02:10
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ...
θα προσθεσω 10εκταοστα σε καθε χερι....

ποιο φτηνα απο ολα τα παραπανω θα μου στοιχισει Tease Tease Tease Tease
Miltellas - Τρι 08 Νοέ 2005, 19:29:06
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

...
Κάνα νέο από την κρεμαγιέρα έχουμε Μίλτο?
Πότε λες να βάλεις μπρος το project??

Είπα ότι προηγούνται τα PS ακραξόνια. Τα μπροστινά ADVAN δεν βλέπω να βγάζουν ούτε το εξάμηνο...
Όσο για την κρεμαγιέρα θα ψάξω να βρω ποιός μπορεί να την κοντύνει και με ποιόν τρόπο γιατί δεν έχω ιδέα από αυτό το θέμα. Θα ρωτήσω τους Βασίληδες, τον Ντίνο και κυρίως ένα καλό παληκάρι που κάνει μετατροπές σε αγωνιστικά. Πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία, μην φάμε τις κρεμαγιέρες μας και αντί για φτηνά μας βγει ακριβά. Wink

volvos έγραψε:

...
ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ...
θα προσθεσω 10 εκατοστα σε καθε χερι....

Ευτυχώς που θα τα προσθέσεις στα χέρια σου και όχι πουθενά αλλού γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κλείσει το PS Club σύμβαση με την ΜΙΝΕΡΒΑ και την ΕΛΒΟ για να παράγουν ειδικά για εμάς... τσίγκινα σωβρακάκια!!
Silly Tease
ultra-one - Τετ 09 Νοέ 2005, 10:07:13
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Είπα ότι προηγούνται τα PS ακραξόνια.

Το κόστος για τα ακραξόνια?

Miltellas έγραψε:
...........Όσο για την κρεμαγιέρα θα ψάξω να βρω ποιός μπορεί να την κοντύνει και με ποιόν τρόπο γιατί δεν έχω ιδέα από αυτό το θέμα. Θα ρωτήσω τους Βασίληδες, τον Ντίνο και κυρίως ένα καλό παληκάρι που κάνει μετατροπές σε αγωνιστικά.

Πάντως γύρω στις 2,5 στροφές δεν νομίζω να είναι υπερβολικό για να είναι επικίνδυνο στην εθνική.
Το Fiesta ST, Mazda MX-5 και Alfa 147 εκεί κοντά παίζουν. Evil

Εκτός αν κάνουμε την κρεμαγιέρα σαν του Citroen CX (και του SM) αν τα θυμάστε που είχαν 1,5 στροφή
απ΄άκρη σ΄ακρη!!!!!!!!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
volvos - Τετ 09 Νοέ 2005, 10:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια εγκω γκιατι ντεν καταλαβαινει...
ειστε σιγουροι οτι σας φταιει η κρεμαγιερα για την αποκριση του τιμονιου?
ξαναφερω για πολλοστη φορα οτι στο κορσα ειχα μηχανικη κρεμαγιερα 4στροφες απο ακρη σε ακρη και με καμπερ 1.5 στον ενα τροχο και 1.3 στον αλλο(ελεω τρακας).
το αμαξι ακομα και καθετα να ημουν στο δρομο ποτε δεν ενιωσα οτι ειναι αργο το τιμονι και δε μου φτανει να μαζεψω το αυτοκινητο λογω αργης κρεμαγιερας και πιστεψτε με το κορσα ειχε πολυυυυυυυαργη κρεμαγιερα.

με το καμπερ οι 50μοιρε γωνιας στο τιμονι αποκτουν εντελως αλλη εννοια στο ποσο θα στριψει το αμαξι...αρα?????

χαρη βαλε αναρτηση πρωτα.διοτι με μαμα ολα αν βαλεις ακρα προβλεπω να τα κανεις οβαλ τα λαστιχα...

τα ακρα εχουν 140 το ενα περιπου και κανα 30αρι τα πλακακια...
Miltellas - Τετ 09 Νοέ 2005, 13:00:11
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, μίλησα με το Ντίνο περί κρεμαγιέρας, μου είπε ότι στα αγωνιστικά από όσα έχει δει και ξέρει αλλάζουν κρεμαγιέρα. Δύσκολα (είπε) θα βρω καλό μάστορα για τέτοια δουλειά που θα βασίζω και την ζωή μου πάνω της...
Έχω να ρωτήσω και τον άλλον με τα αγωνιστικά.. αυτός ξέρει ακόμη περισσότερα καθότι μηχανικός.

Βλέπω ότι δυσκολευόμενοι να βρούμε κοντή κρεμαγιέρα επανερχόμαστε σε άλλου είδους λύσεις όπως η ανάρτηση, το κάμπερ ή το μπλοκέ. Θα προσπαθήσω να σας δώσω να καταλάβετε το νόημα χρήσης της κοντής κρεμαγιέρας χρησιμοποιώντας προσωπικό παράδειγμα γιατί δυσυχώς αν δεν πάθουμε δεν θα πάθουμε και τα περισσότερα που γνωρίζω είναι από προσωπικές εμπειρίες (έχω και τα χρονάκια μου πλέον - πάντα με το πόδι στο πάτωμα):

Παναγιώτη (αναφέρομαι σε σένα χάριν της συζήτησης αλλά απευθύνομαι σε όλους), δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά πρόσφατα σβούριξα (ευτυχώς μου έμεινε μόνο η τρομάρα) αντιμετωπίζοντας σφαλιάρα βρόχινη (φταίνε και τα ADVAN φυσικά με τις υψηλές πιέσεις) και αυτό επειδή στην 2η σφαλιάρα είχα στριμμένο το τιμόνι τελείως από την άλλη και δεν εδώ με έσωζε ούτε μπλοκέ ούτε και το αρνητικό κάμπερ (θα με βοηθούσαν προφανώς ώστε να μην βρεθώ σε τέτοια δύσκολη θέση αλλά και ποτέ δεν ξέρεις - φαντάζομαι δεν θα πιστεύεις ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν σβουρίζουν ποτέ...). Και λέω, πέρα από το ότι θα φροντίσω να μην ξανάρθω σε τέτοια θέση (ακραξόνια κλπ αλλά είπαμε "ποτέ δεν ξέρεις"), σκέφτομαι ότι ΑΝ ποτέ ξαναβρεθώ θα ήθελα μία πιο γρήγορη κρεμαγιέρα για να προσπαθήσω τουλάχιστον να επαναφέρω τις εμπρός ρόδες στην επιθυμητή θέση, γιατί όπως καταλαβαίνεις όσο οι ρόδες σου βλέπουν το πεζοδρόμιο ή την μπαριέρα ακόμη και το μπλοκέ δεν μπορεί να σε βοηθήσει.
Τίποτα δεν αντικαθιστά το ένα ή το άλλο. Υπάρχουν συνθήκες που χρειαζόμαστε -στιγμιαία έστω- κάτι από όλα αυτά για να μας σώσει. Τίποτα από όλα αυτα τα οδηγικά βοηθήματα δεν μπορεί να απαξιωθεί μπροστά στο άλλο. Και η κοντή κρεμαγιέρα είναι ένα από αυτά!
Και πάντα, το (οικονομικό) πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... Γι αυτό και το κουβεντιάζουμε τόσο το θέμα, αλλιώς η Peugeot Sport έχει για όλα την ιδανική λύση.

Και ξαναλέω ότι θα πάω πρώτα για τα PS ακραξόνια. Το θέμα περί κοντής κρεμαγιέρας εξάλλου βρίσκεται σε σκοτάδι ακόμη (για την ώρα το φως της κοστίζει 1500Ε από την PS).
ultra-one - Τετ 09 Νοέ 2005, 14:34:53
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω μιλήσει με ένα τρελαμένο συνάδελφο (που έχει 206GT) και μου είπε να ψάξουμε το θέμα στην Powerboost Tuning διότι αυτοί ασχολούνται με μετατροπές σε κρεμαγιέρες! Twisted evil

Αν κατάλαβα καλά βρίσκονται σε κάποιο στενό πίσω από τη γωνία Μεσογείων και Κατεχάκη (πίσω από Ηλεκτρονική Αθηνών, Πίτα του Παππού και Grillo).

Ίσως αξίζει να το ψάξουμε!!!!!!!!! Multi color
Sidobre - Τετ 09 Νοέ 2005, 14:55:47
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Έχω μιλήσει με ένα τρελαμένο συνάδελφο (που έχει 206GT) και μου είπε να ψάξουμε το θέμα στην Powerboost Tuning διότι αυτοί ασχολούνται με μετατροπές σε κρεμαγιέρες! Twisted evil

Αν κατάλαβα καλά βρίσκονται σε κάποιο στενό πίσω από τη γωνία Μεσογείων και Κατεχάκη (πίσω από Ηλεκτρονική Αθηνών, Πίτα του Παππού και Grillo).

Ίσως αξίζει να το ψάξουμε!!!!!!!!! Multi color

Αν θα πας από τον Θανάση (επειδή δεν ξέρεις, powerboost είναι ο γνωστός Κρασούλης) δώστου χαιρετίσματα! Πάντως εξακολουθώ και λέω 1. δεν θα κάνεις δουλειά, 2. δεν είναι εκεί το θέμα. 3. το ανέφερε ο Μίλτος και το περάσατε και αυτό στο ξόφαλτσο... "Δύσκολα (είπε) θα βρω καλό μάστορα για τέτοια δουλειά που θα βασίζω και την ζωή μου πάνω της... "

Εγώ πάντως όπως μου είπε και γνωστός μηχανικός, όταν θα την δοκιμάζετε κάντε το σε χωράφι, και το κλαμπ σας κάνει δώρο τα δύχτια ασφαλείας. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Πεμ 10 Νοέ 2005, 11:06:11
Θέμα δημοσίευσης:
Κρεμαγιέρα του 307 WRC = 2 στροφές Smile

Ψήνεστε? Laughing
MEMsound - Πεμ 10 Νοέ 2005, 11:16:43
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ
Αν είναι σε πακέτο μαζί με τα χέρια του Gronholm είμαι μέσα.... Laughing Laughing Laughing
Steve - Πεμ 10 Νοέ 2005, 12:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα, θα φύγει η Peugeot από το WRC, όχι ο Gronholm... άν έφευγε και αυτός, ας του έριχνες ένα ΠΜ για την πώληση των χεριών του Smile
Miltellas - Κυρ 13 Νοέ 2005, 13:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Κρεμαγιέρα του 307 WRC = 2 στροφές Smile

Ψήνεστε? Laughing

Αν κοστίζει κάτω από...6000Ε, θα το σκεφτώ! Laughing
ultra-one - Τετ 07 Δεκ 2005, 20:53:09
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Θα κλάψω, δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είμαι Κύπρο μέχρι την Κυριακή για δουλειές και νοίκιασα (με έξοδα της εταιρείας φυσικά) ένα Ford Fiesta 1.4 LX 5θυρο ξενέρωτο(?), αργό κλπ.

ΑΛΛΑ...........έχω πάθει πραγματικά ΣΟΚ από το τιμόνι του!!!

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ακριβές, χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ τζόγο, βαρύ, με πολύ καλή αίσθηση, πολύ γρήγορο με 2,7(!!!!) περίπου στροφές απ΄ άκρη σ΄άκρη και επιπλέον είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά τοποθετημένο (και κάθετο).
Σημειώστε επίσης ότι φοράει και ψηλά λάστιχα 175/65/14 οπότε σκεφτήτε πως θα είναι με χαμηλό λάστιχο...........

Το αυτοκίνητο τοποθετείται με ΦΟΒΕΡΗ ακρίβεια και αμεσότητα στις στροφές και στα "S", με ελάχιστες κινήσεις των καρπών χωρίς να απαιτεί διόρθωση μέσα στη στροφή και δίνει πάντα την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο πατάει καλά κάτω!

Δεν είναι το τιμόνι που είχε το 309GTi αλλά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό και μερικές χιλιάδες ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ καλύτερο από του 206..... Scratch

Έχω χρόνια να ευχαριστηθώ τόσο πολύ οδηγώντας (σύγχρονο) αυτοκίνητο..........

Σας συνηστώ να οδηγήσετε ένα Fiesta και μετά να μου ξαναπείτε για τη γνώμη που θα έχετε για το τιμόνι του 206 μετά!!!!!!!!!! Shocked

Off Topic αλλά σημειώστε επίσης ότι έχει μια ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή θέση οδήγησης και ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και γρήγορο επιλογέα με μικρές διαδρομές, αποτελεσματικό συγχρονιζέ και θετικότατο κούμπωμα.

Μετά από αυτή την εμπειρία εγώ προσωπικά ευχαρίστως θα άλλαζα το 206GTi 1.6 ακόμη και με ένα Fiesta 1.6S (και ας είναι πιο αργό στη ευθεία)..........

Τι και αν το ντιζάιν μέσα έξω είναι ξενέρωτο, τι και αν το τασάκι δεν φωτίζεται και είναι σε ηλίθια θέση, τι και αν η μεσαία σκάλα των προβολέων σβήνει όταν ανάψεις την μεγάλη σκάλα με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό από φωτισμό μπροστά στο αυτοκίνητο.....

Σημασία έχει ότι μόλις καθίσεις πίσω από το τιμόνι και αρχίσεις να οδηγείς το κατευχαριστιέσαι και ξεχνάς όλα τα παραπάνω, σε αντίθεση με το 206 που το τιμόνι του μοιάζει με το πηδάλιο του Τιτανικού.......

Χίλια μπράβο Thumbs Up στη Ford και χίλιες ντομάτες Splat στην Peugeot στο θέμα τιμόνι.......

Αυτά.....
Steve - Τετ 07 Δεκ 2005, 21:11:18
Θέμα δημοσίευσης:
Είχε πέσει στα χέρια μου το fiesta ST για test drive... το μόνο που μου άρεσε ήταν η ανάρτηση του και ο τρόπος λειτουργίας της Smile

Μπλοκέ γαρ, δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το τιμόνι του, ενώ στις στροφές το ESP με έπνιγε Evil
ultra-one - Πεμ 08 Δεκ 2005, 21:04:26
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Είχε πέσει στα χέρια μου το fiesta ST για test drive... το μόνο που μου άρεσε ήταν η ανάρτηση του και ο τρόπος λειτουργίας της Smile

Μπλοκέ γαρ, δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το τιμόνι του, ενώ στις στροφές το ESP με έπνιγε Evil

Έλεος βρε Steve!!!!!!!! Έ όχι να τα ισαπεδώνουμε τελείως και να συγκρίνουμε το τιμόνι ενός 206 1.4 με του Fiesta ST!!!!!!!!!!!!!!!!!! Shocked

Το ST έχει ένα από τα καλύτερα "μαμά" τιμόνια στον πλανήτη αυτή τη στιγμή με 2,3 στροφές απ' άκρη σ' άκρη και φοβερή αίσθηση και ακρίβεια!!
Steve - Πεμ 08 Δεκ 2005, 22:51:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά ντε, μην βαράς... Confused

Είπα ότι η αίσθηση του τιμονιού, ΔΕΝ μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με την αίσθηση που έχει το δικό μου... Rolling eyes
ultra-one - Παρ 09 Δεκ 2005, 19:25:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ντεν Βαράω! Laughing Laughing Laughing

Off Topic Σήμερα τράβηξα 2 in-car βιντάκια με το Fiesta.
Θα φέρω το laptop μου την επόμενη Πέμπτη στη Λέσχη για να δείτε κάποια πραγματάκια, όπως πόσο γρήγορο και άμεσο είναι το τιμόνι, πως στρίβει (τρένο), πόσο καλό είναι το κιβώτιο και πως κατεβάζεις 1η με 60+ χαω χωρίς κιχ από το κιβώτιο!!!!!!!! Twisted evil

Το παρέδωσα το απόγευμα και για τις επόμενες 2 μέρες θα οδηγώ το 307 της μαμάς. Θέλω να δω την άμεση σύγκριση με το Fiesta!!!!!!!! Silly

Αν τα καταφέρω θα τραβήξω in-car και με το 307 καί όταν έρθω Αθήνα και με το 206.....
sps - Σαβ 10 Δεκ 2005, 19:42:17
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Ντεν Βαράω! Laughing Laughing Laughing

Off Topic Σήμερα τράβηξα 2 in-car βιντάκια με το Fiesta.
Θα φέρω το laptop μου την επόμενη Πέμπτη στη Λέσχη για να δείτε κάποια πραγματάκια, όπως πόσο γρήγορο και άμεσο είναι το τιμόνι, πως στρίβει (τρένο), πόσο καλό είναι το κιβώτιο και πως κατεβάζεις 1η με 60+ χαω χωρίς κιχ από το κιβώτιο!!!!!!!! Twisted evil

Το παρέδωσα το απόγευμα και για τις επόμενες 2 μέρες θα οδηγώ το 307 της μαμάς. Θέλω να δω την άμεση σύγκριση με το Fiesta!!!!!!!! Silly

Αν τα καταφέρω θα τραβήξω in-car και με το 307 καί όταν έρθω Αθήνα και με το 206.....

Τελεια, σουπερ και ουαου! Laughing
Πουλας το 206, βαζεις και μερικα γραμματιακια, και καλοριζικο το fiesta ST
! Very happy
Ronin - Σαβ 10 Δεκ 2005, 21:45:54
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Θα κλάψω, δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!............

.........Χίλια μπράβο Thumbs Up στη Ford και χίλιες ντομάτες Splat στην Peugeot στο θέμα τιμόνι.......

Αυτά.....

Ε ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

(Χαρούλη,no offence έ!)
ultra-one - Κυρ 11 Δεκ 2005, 13:52:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Θα κλάψω, δεν αντέχω άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!............

.........Χίλια μπράβο Thumbs Up στη Ford και χίλιες ντομάτες Splat στην Peugeot στο θέμα τιμόνι.......

Αυτά.....

Ε ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!

(Χαρούλη,no offence έ!)

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά διότι δεν νομίζω να υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσω να βελτιώσω το τιμόνι του 206 σε ακρίβεια, αμεσότητα, αίσθηση, να μηδενίσω τη χαλαρότητα και ταυτόχρονα να το κάνω πιο γρήγορο!!!!! Confused
ultra-one - Τετ 21 Δεκ 2005, 16:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως κάποιος ξέρει τι είναι αυτό????: Twisted evil

http://www.boutiquepeugeotsport.com/bps/ai/asp_en/index.asp

μετά 206 Super 1600, μετά Direction-Biellette και μετά το νούμερο 1.

206 Super 1600 219040-51 *DIRECTION (9 dents) 1024.00 €

Σε τι διαφέρει από τη μαμά κρεμαγιέρα??? Αυτή λέει "9 δόντια". Πόσα έχει η μαμά?????

--------------------------------------------------

Μήπως λύθηκαν τα προβλήματα μας και να σταματήσουμε να ψάχνουμε αλλού??????????????

Ε Αργύρη???? Multi color
Steve - Πεμ 22 Δεκ 2005, 17:23:18
Θέμα δημοσίευσης:
Για 1024 ευρώ... + εργασία... μάλλον προβλήματα μας δημιουργεί παρά μας λύνει Confused
sps - Πεμ 22 Δεκ 2005, 17:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
παντως η κρεμαγιερα του s1600 δεν κανει για καθημερινη χρηση.
Δεν κοβει καθολου το τιμονι.
Παρκαρισμα,επιτοπου στροφες,οπισθογωνιες κλπ, ξεχαστε τα.
Steve - Πεμ 22 Δεκ 2005, 17:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ποιό S1600 δοκίμασες ? Twisted evil
ultra-one - Παρ 23 Δεκ 2005, 09:24:49
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
παντως η κρεμαγιερα του s1600 δεν κανει για καθημερινη χρηση.
Δεν κοβει καθολου το τιμονι.
Παρκαρισμα,επιτοπου στροφες,οπισθογωνιες κλπ, ξεχαστε τα.

Γιατί κόβει το μάμα 206????????????????!!!!!!!!!!!! Splat

Στο πάρκιγκ που παρκάρω όταν ανεβαίνω από όροφο σε όροφο το τιμόνι κάποτε δεν είναι αρκετό για να ανέβω-κατέβω τις "σαλιγκαρωτές" ράμπες!!!!

Στο ίδιο πάρκιγκ έχω δει μέχρι και Mercedes CLS να μανουβράρουν πιο εύκολα από το 206!!!! Shocked
Miltellas - Παρ 23 Δεκ 2005, 09:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
...
Στο ίδιο πάρκιγκ έχω δει μέχρι και Mercedes CLS να μανουβράρουν πιο εύκολα από το 206!!!! Shocked

Βρήκες και αμάξι να συγκρίνεις... Το κόψιμο των Mercedes είναι ασυναγώνιστο. Έχω δει επανειλλημένα Mercedes να μπαίνει σε στενό που φαινόταν από πριν ότι το 206 δεν μπαίνει (και πράγματι). Διαφορά που βγάζει μάτι και χωρίς απευθείας σύγκριση.
Πάντως και ένα φιλαράκι μου με Xantia έκανε αναστροφή κάπου και εγώ που ακολουθούσα δεν μπόρεσα...!! Μάλλον στα μεγάλα αυτοκίνητα οι κατασκευαστές δίνουν αυξημένη προσοχή σε αυτό το σημείο.
ultra-one - Παρ 23 Δεκ 2005, 10:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
ultra-one έγραψε:
...

Βρήκες και αμάξι να συγκρίνεις... Το κόψιμο των Mercedes είναι ασυναγώνιστο. Έχω δει επανειλλημένα Mercedes να μπαίνει σε στενό που φαινόταν από πριν ότι το 206 δεν μπαίνει (και πράγματι). Διαφορά που βγάζει μάτι και χωρίς απευθείας σύγκριση.
Πάντως και ένα φιλαράκι μου με Xantia έκανε αναστροφή κάπου και εγώ που ακολουθούσα δεν μπόρεσα...!! Μάλλον στα μεγάλα αυτοκίνητα οι κατασκευαστές δίνουν αυξημένη προσοχή σε αυτό το σημείο.

Όχι φίλε! Απλά το τιμόνι του 206 δεν κόβει.

Τα στοιχεία που δίνουν οι κατασκευαστές για τον κύκλο στροφής μπορεί να είναι και παραπλανητικά.
Για το 206 δίνουν 9,85μ από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο. Εγώ υπολογίζω τουλάχιστον 11μ.

Αντίστοιχα (επιδή το έχω φρέσκο στη μνήμη μου) για το Fiesta δίνουν 9,8μ αλλά δίνει την εντύπωση ότι κόβει πολύ περισσότερο από το 206.

Και όμως Μίλτο για την Mercedes CLS στα χαρτιά δίνουν 11,2μ κύκλο στροφής!!!!!!!!!

Αν η CLS έχει 11,2 τότε το 206 πρέπει να έχει 15μ αφού στο ίδιο πάρκιγκ εγώ πρέπει να κάνω 2 φορές όπισθεν για να περάσω από κει που περνάει η CLS με Shocked τη μια!!!!
MEMsound - Παρ 23 Δεκ 2005, 10:24:43
Θέμα δημοσίευσης:
ή απλά ο οδηγός της CLS είναι καλύτερος (στο παρκάρισμα) από εσένα!!
χιχιχιχιχιχιχι!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
sps - Παρ 23 Δεκ 2005, 12:16:55
Θέμα δημοσίευσης:
Αγαπητε Steve, Χαρη,
Δεν εχω οδηγησει S1600, αλλα εχω δει επανηλλημενα στα parc ferme των αγωνων, ποσο δυσκολα, με ποσες μανουβρες προσπαθουν να τα βαλουν καθετα παρκαρισμενα(οπισθογωνια δλδ).
Σιγουρα δε συγκρινεται ουτε με επιβατικο,σας λεω δεν κοβει καθολου επιτοπου το τιμονι.
Τωρα απο εκει και επειτα, κουβεντα κανουμε,μακαρι να βρειτε αυτο που ζητατε σε αυτη την κρεμαγιερα.
Μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος, λεει μια παροιμια.
Miltellas - Σαβ 24 Δεκ 2005, 13:09:20
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως ήδη έχω πει και αλλού, το πρώτο βήμα για να βελτιώσουμε την κρεμαγιέρα μας είναι να... τοποθετήσουμε ακραξόνια PS που έχουν 2 μοίρες αρνητικό κάμπερ! Shocked Είναι και οικονομική λύση! Wink
Τα υπόλοιπα στο σχετικό τόπικ.
ultra-one - Πεμ 05 Ιαν 2006, 16:31:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ερώτηση....... Και μη μου αρχίσετε τις ντομάτες..... Confused

Συνάδελφος με 206GT ισχυρίζεται ότι το δικό του τιμόνι είναι 3 ακριβώς στροφές απ΄άκρη σ΄άκρη....... (Τερματισμένο στην κάθε πλευρά ή κάτω "ακτίνα" του τιμονιού βλέπει 12 η ώρα)
Εγώ ξέρω ότι όλα τα 206 πλην του RC έχουν 3,2-3,3 στροφές περίπου (Η κάτω ακτίνα βλέπει περίπου στις 2 η ώρα αν κοψεις φουλ δεξιά και 10 περίπου η ώρα αν κόψεις φουλ αριστερά).

Μήπως, λέω μήπως, το GT έχει πιο κοντή κρεμαγιέρα ή έχει κάνει λάθος???

Μπορούν να μας το απαντήσουν οι GTδες?

Αν είναι πιο κοντή τότε ίσως αξίζει τον κόπο να ψάξουμε τι part number είναι.....Cool
MEMsound - Πεμ 05 Ιαν 2006, 17:46:09
Θέμα δημοσίευσης:
Μισό να πάω να μετρήσω το δικό μου...
brb....
MEMsound - Πεμ 05 Ιαν 2006, 17:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν στοπ δικό μου (2λιτρο GTI) με τέρμα αριστερά το τιμόνι η κάτω ακτίνα είναι στις "11 προς 12 παρά" και με τέρμα δεξιά στις "12+ προς 1".

Πες 11 και 1 για να είναι πιο ευκολο στον υπολογισμό.

Άρα 1/12 + 1/12 + 3 στροφες = 38/12 = 3,1666 στροφές
(χωρίζοντας μια στροφή σε 12 τμήματα/ώρες)

Άρα πες 3,1στροφες και είσαι μέσα. Wink (αν και υπολογισμός είναι κάπως μπακάλικος...)
ultra-one - Τετ 18 Ιαν 2006, 17:19:15
Θέμα δημοσίευσης:
Off Topic αλλά αφού εδώ συζητάμε για το τιμόνι του 206, για να μη λέτε ότι μόνο με το τιμόνι του 206 έχω πρόβλημα σας παραθέτω την εμπειρία μου που είχα τις τελευταίες 3 μέρες στην Κύπρο με ένα τελευταίο μοντέλο Renault Clio II (Facelift) 1.2 16v.....

Τι έχουν πάθει οι Γάλλοι βρε παιδιά!!!! Που είναι τα τιμόνια του R5 Turbo και του 205GTi?????
Ο τζόγος στο Clio είναι διπλάσιος από το 206, είναι ακόμη λιγότερο άμεσο και ακόμη περισσότερο ανακριβές!!!!!!
Επίσης είναι ακόμη πιο αργό με 3,3-3,4 στροφές, έχει μια περίεργη τεχνιτή αίσθηση όταν είναι στριμμένο αφού ελαφραίνει όταν το στρίβεις πολύ.

Τα μοναδικά σημεία που είναι καλύτερο από το 206 είναι ότι στην πιο χαμηλή του θέση είναι καλύτερα τοποθετημένο από του 206, κεντράρει καλύτερα και είναι πιο σφιχτό γύρω από την ευθεία. Κατά τα άλλα είναι και αυτό ΧΑΛΙΑ ΧΑΛΙΑ ΧΑΛΙΑ!!!

Υ.Γ: Ότι και να λένε μερικοί, πάντως εγώ βγαίνοντας από το Clio και μπαίνοντας στο 307 ήταν σαν να οδηγούσα Formula 1. Το έχω ξαναπεί ότι μπορεί το τιμόνι του 307 να μην έχει καλή αίσθηση και να είναι κάπως αργό, αλλά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άμεσο και ακριβές σε σχέση με 206 και τώρα το Clio II.........
ultra-one - Τετ 29 Μάρ 2006, 09:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην είμαι Off Topic εδώ απλά αναφέρω ότι χθες που οδήγησα το αυτοκίνητο μου μετά από μια βδομάδα συμβίωσης με το καταπληκτικό νέο Ford Focus (βλέπε εντυπώσεις από το Focus εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4798&start=60) ένιωσα ότι οδηγούσα ένα μεγαλύτερο και πολύ βαρύτερο τζιπ, φορτηγό, λεωφορείο, τρακτέρ, νταλίκα, πλοίο ή ότι άλλο παρεμφερές μπορείτε να σκεφτήτε.......

Ανκαι το 206 είναι 350 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερο και αρκετά μικρότερο σε διαστάσεις από το Focus, εντούτοις δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ μεγαλύτερο και βαρύτερο αφού είναι νωχελικότατο στις αντιδράσεις του και το τιμόνι του είναι μακράν πιο ασαφές, χαλαρό, ληθαργικό και αργό από του Focus. (Και ακόμη περισσότερο από του Fiesta που είναι ακόμη καλύτερο...)

Κάποιο πολύ καλό παιδί από το club που συμμερίζεται τις απόψεις μου Cool μου έστειλε αυτό το link: http://www.totalmotorsportsolutions.co.uk/showitem.cfm?ID=306&sitearea=206&parttype=Suspension

Έχω ήδη στείλει mail για να μάθω πόσο στροφές απ-άκρη-σ'άκρη είναι και τι κύκλο στροφής δίνει αυτή η κρεμαγιέρα. Αν κόβει σαν το μαμά (ή καλύτερα...) με βλέπω να χρεώνω κάρτες κλπ και να την παραγγέλνω άμεσα! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

H τιμή είναι γύρω στα 700 ευρώ + Μεταφορικά + Τοποθέτηση.
ultra-one - Δευ 15 Μάϊ 2006, 12:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή έχω ψάξει πολύ το συγκεκριμένο θέμα και διάβασα πολλά άρθρα που έχουν να κάνουν γενικά με την ακρίβεια του τιμονιού έχω ανακαλύψει κάτι πολύ σημαντικό........

Ένας από τους ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΥΣ παράγοντες για άμεσο και ακριβές τιμόνι χωρίς τζόγο είναι ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ είναι στερεωμένη η κρεμαγιέρα στο σασί.....

Δεν μπήκα από κάτω από το 206 για να δω αλλά γενικά σε όσα αυτοκίνητα υπάρχει λάστιχο κάτω από τις βάσεις (brackets) μεταξύ της κρεμαγιέρας (του Rack) και του αμαξώματος έχουν χαλαρό, ανακριβές και μη άμεσο τιμόνι!!!!!!

Αλλάζοντας τις βάσεις με το λάστιχο και βάζοντας μεταλλικές που κρατάνε σφικτά την κρεμαγιέρα το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται!!!

παράθεση από το Site βελτιωτή για Saab:
"The standard rack mount allows significant side to side movement of the steering rack both when turning the steering wheel, and when driving on uneven surfaces, this causes torque steer and a loss of steering response.

Torque steer and vauge steering was an issue that the motoring press raised when the new 900 model was released and reviewed in europe, back in 1994. SAAB themselves have never offered a fix to counter any of the criticisms raised at that time. After owing many new 900 models and covering thousands of miles we decided to address the issue for ourselves. As a result of this, we offer a solid alloy clamp and bulkhead strut-brace to improve steering precision and give a 50% reduction in torque steer. The Alloy Clamp is machined from billet aluminum and is anodised for protection. To brace the steering rack further, the stainless-steel brace bar is fitted to retain the whole assembly securely to the chassis leg.

The transformation is nothing short of incredible, giving far sharper steering precision. High speed motorway driving is far more confidence inspiring, and requiries less concentration to hold the vehicle to a set course. So far, we have only recieved the most positive comments for this kit - upon fitting we guarantee you will be impressed. Not to be confused with cheap imitation kits available from the USA, which are poor fitting and ineffective."

"Steering vagueness is caused by unwanted steering rack movement, this is due to SAAB's original soft bushing material used to dampen vibrations through the steering assembly (upon release the European motoring press slated the New 900 for having lifeless steering, this bushing is the cause). Our steering rack clamp kit provides considerably more secure location of the steering rack and prevents unwanted movement of the rack during cornering, it also gives a noticeable increase in precision and delivers greater feedback to the driver."

Διαβάστε σχετικά εδώ: http://www.abbottracing.com/2003/tuning/n900/chassis/n900_trackparts.htm

Ποιος ξέρει ένα καλό τορναδόρο?????????? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Touristas - Δευ 15 Μάϊ 2006, 14:36:57
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη η κρεμαγιέρα δεν είναι στερεωμένη με λάστιχα επάνω στην γέφυρα αλλά βιδώνει κατευθείαν επάνω σε αυτή χωρίς να παρεμβάλετε τίποτα ανάμεσα τους.
ultra-one - Κυρ 27 Αύγ 2006, 00:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά σε αυτό το τόπικ παίζω μονότερμα μόνος μου!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Anyway....

Λοιπόν έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι η κρεμαγιέρα του 206 μου πάσχει από ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑ!! Shocked

Σήμερα ξεκίνησα από Ανάβυσσο και το τιμόνι ήταν αλλού για αλλού. Απίστευτα χαλαρό, ανακριβές και με πολύ τζόγο....

Αφού οδήγησα μέχρι το Σίβας περίπου ξαφνικά έσφιξε, βάρυνε και απέκτησε ακρίβεια.....

Για αυτό ΕΠΙΜΕΝΩ και έχω πειστεί πλέον ότι κάτι δεν πάει καλά με την αντλία, βαλβίδες υδραυλικού κλπ.....

Τώρα πως θα πείσω τους άσχετους μηχανικούς της Λάιον ότι σίγουρα υπάρχει πρόβλημα?????
Steve - Κυρ 27 Αύγ 2006, 06:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν πάω για ύπνο και μου πεί κάποιος "άκου την βρύση πως στάζει", τότε αποκλείεται να κοιμηθώ μέχρι να την κλείσω διότι θα εστιάσω όλη μου την προσοχή εκεί σίγουρα... Evil

Γενικότερα όταν μας εστιάσουν την προσοχή κάπου (π.χ. βλέπεις μια κοπέλα όμορφη αλλά κάποιος σου τονίζει μια ελιά με τρίχες στο χέρι της, τότε δεν θα βλέπεις την κοπέλα όταν ξανασυναντηθείς, αλλά πρώτα την τριχωτή ελιά και μετά το όλο σύνολο του σώματος... Razz ) μας γίνεται έμμονη ιδέα και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε από αυτήν λες και είναι το κέντρο του σύμπαντος Exclamation

Μήπως, λέω μήπως, έχουνε ζαλιστεί λίγο τα @@ (βάλτε φαντασία) μου εδώ και ενάμισι χρόνο να βλέπω τον Χάρη να παλεύει με το τιμόνι και με την κρεμαγιέρα του? Μήπως λέω μήπως, κατάφερε να του καρφώσει την ιδέα αυτή? Μήπως, λέω μήπως, ρε συ Χάρη... Arrow

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΑΜΑΞΙ Η ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ?

ΜΗΠΩΣ?
Cool
ultra-one - Δευ 28 Αύγ 2006, 23:19:07
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Μήπως, λέω μήπως, έχουνε ζαλιστεί λίγο τα @@ (βάλτε φαντασία) μου εδώ και ενάμισι χρόνο να βλέπω τον Χάρη να παλεύει με το τιμόνι και με την κρεμαγιέρα του? Μήπως λέω μήπως, κατάφερε να του καρφώσει την ιδέα αυτή? Μήπως, λέω μήπως, ρε συ Χάρη... Arrow

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΣ ΑΜΑΞΙ Η ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΙΟΥ?

ΜΗΠΩΣ?
Cool

Ψηλέ για να μην νομίζεις ότι αυτά για το τιμόνι μου είναι δημιούργημα της φαντασίας μου, ρώτησε και τον Αργύρη που οδήγησε σήμερα το αυτοκίνητο μου να σου πει τη γνώμη του για να δεις ότι δεν υπερβάλλω καθόλου με αυτά που λέω.... Tease
Steve - Τετ 30 Αύγ 2006, 16:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εκείνη την επίσκεψη προς Λάρισα που μας χρωστάς πότε θα την κάνεις?

Για το καλό σου... Wink
ultra-one - Πεμ 31 Αύγ 2006, 10:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Εκείνη την επίσκεψη προς Λάρισα που μας χρωστάς πότε θα την κάνεις?

Για το καλό σου... Wink

Ίδωμεν..... Confused
ultra-one - Σαβ 09 Σεπ 2006, 00:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
UPDATE!!!

1 λέξη θα πω: ΣΥΓΚΛΙΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με 2,5χιλ Σύγκλιση μπροστά (που είναι "εκτός" προδιαγραφών υποτίθεται για το 206 που πρέπει να έχει απόκλιση...) το τιμόνι έχει γίνει παρασάγγας καλύτερο από πριν!!!!!!!!

Έχει σφίξει αρκετά γύρω από την ευθεία (ανκαι όχι όσο θα ήθελα...), κεντράρει πολύ καλύτερα και έχει καλύτερη επαναφορά, έχει βαρύνει, το αυτοκίνητο στρίβει πολύ πιο άμεσα και με πολύ μικρές κινήσεις τιμονιού και χρειάζεται απείρως λιγότερες διορθώσεις στην ευθεία από πριν.

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω στρίψει σε στροφοδιαδρομή και σε "S" ακόμα για να δω πως στρίβει κιόλας εκτός από την πολύ βελτιωμένη αίσθηση που προσφέρει τώρα (λόγο φοβερού φόρτου εργασίας και έλλειψης χρόνου) αλλά μέσα στην Αθήνα που το οδήγησα 2 βδομάδες από την ευθυγράμμηση στον Πουπάκη οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές!!!!

Δεν πλησιάζει καν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ το τιμόνι που είχε το 309GTi αλλά θάλεγα ότι το αυτοκίνητο επιτέλους οδηγείται!!! Cool

Θα ξανακάνω Update όταν το οδηγήσω όπως πρέπει!!!!!! Twisted evil
Steve - Πεμ 14 Σεπ 2006, 21:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
Έστω ότι διανύεις ένα χιλιόμετρο ευθείας.

Με 2.5 χιλ. σύγκλιση εμπρός, πόση κάθετη απόσταση θα διανύσει έκαστος από τους 2 εμπρόσθιους τροχούς?
Rolling eyes
ultra-one - Δευ 18 Σεπ 2006, 14:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Έστω ότι διανύεις ένα χιλιόμετρο ευθείας.

Με 2.5 χιλ. σύγκλιση εμπρός, πόση κάθετη απόσταση θα διανύσει έκαστος από τους 2 εμπρόσθιους τροχούς?
Rolling eyes

Το ίδιο που ισχύει και για την απόκλιση με 2,5χιλ και που είναι "εντός" προδιαγραφών!!!!!!!!!!!!!!!!! Rolling eyes
Steve - Δευ 18 Σεπ 2006, 21:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αριθμό θέλω και δεν με βοηθάς...
ultra-one - Παρ 13 Οκτ 2006, 11:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
Κούκου....... Παιδάκια......... Twisted evil

I'm back στο τόπικ "μου"..... Laughing

Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από το τεστ του 207 GT στο Autoexpress.co.uk......

"I had a great drive in my old Peugeot 205 GTi this morning.

The following sentiment might sound like a stuck record, but it is still the most engaging, most driver-intimate hot hatchback ever made, which is why I have one. The way its steering response and cornering attitude become extensions of your own synapses is extraordinary. No other hot hatchback has ever been like this.

Peugeot failed to replicate this transparency and eagerness in the 206 GTi, even the hottish 180 version....
...It (το 206) felt clumsier, it rolled more in corners, there was a looseness and a vagueness to its demeanour and you had to rev the engine to death to get it to go. Not for the 206 the easy, smooth torque and razor throttle response of the 205, whether 1.6 or 1.9.

The steering has electric power assistance, as in all 207s, but this time the calibration is spot-on."

Κάποιος σας έλεγε για "looseness & vagueness" εδώ και καιρό αλλά τον λέγατε υπερβολικό...... Evil

Επιτέλους δικαιώνομαι για αυτά που έλεγα τόσο καιρό! Worthy

Επίσης τώρα πείστηκα ότι ισχύει και αυτό που επίσης έλεγα ότι οι περισσότεροι από σας είστε μικροί σε ηλικία και δεν είχατε πολλές εμπειρίες με "πραγματικά" αυτοκίνητα ή δεν έχετε το "perception" για να μπορέσετε να καταλάβετε τι είναι καλό ή κακό σε ένα αυτοκίνητο για να έχετε μέτρο σύγκρισης με το 206....

Ι rest my case όπως λέει και ο Cool(ος).... Laughing Laughing Laughing
COOL ALEXIS - Παρ 13 Οκτ 2006, 18:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-duo έγραψε:
Επίσης τώρα πείστηκα ότι ισχύει και αυτό που επίσης έλεγα ότι οι περισσότεροι από σας είστε μικροί σε ηλικία και δεν είχατε πολλές εμπειρίες με "πραγματικά" αυτοκίνητα ή δεν έχετε το "perception" για να μπορέσετε να καταλάβετε τι είναι καλό ή κακό σε ένα αυτοκίνητο για να έχετε μέτρο σύγκρισης με το 206....

Και που είναι το κακό Question
Steve - Παρ 13 Οκτ 2006, 20:02:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα-μπα!

Μα-μα!

Αγκού! Blush
ultra-one - Σαβ 14 Οκτ 2006, 10:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
ultra-duo έγραψε:

Και που είναι το κακό Question

Αυτό:
Ultra-Test Driver έγραψε:

MEMsound - Σαβ 14 Οκτ 2006, 11:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
Haris.
The kremagiera master...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
ultra-one - Κυρ 29 Ιούν 2008, 23:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Επανήλθα στο τόπικ μου!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Ένα πράγμα θα σας πώ!

ΑΚΡΑΞΟΝΙΑ PS!!!!!!!!!!!!!!

Επιτέλους έχω τιμόνι, ΚΑΙ ΤΙ ΤΙΜΟΝΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thumb Left Thumb Left Thumb Left Thumb Left Thumb Left Thumb Left Thumb Left

Τρέξτε όλοι να βάλετε άκρα! Cool

Περισσότερα σχόλια διαβάστε εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2182&start=171
volvos - Δευ 30 Ιούν 2008, 10:42:09
Θέμα δημοσίευσης:
ευθυγραμμιση τι εδωσες??

που να δωσεις 1.5 κλειστο οπως εγω ...θα στριβεις στο βουνο με το βρεφαρο...βεβαια εσυ δεν εχεις μπλοκε οποτε θα σπινιαρει εσωτερικος οποτε δωσε λιγο παραπατω...
Road_Runner - Δευ 30 Ιούν 2008, 11:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
παραπατω...

Τωρα τι θέλει να πει ο ποιητής??? Scratch Scratch Scratch Scratch
Παραπάνω ή παρκάτω??
COOL ALEXIS - Δευ 30 Ιούν 2008, 11:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από μερικές ώρες με τους local της Ακράτας τέτοια μου έλεγε κι εμένα Laughing
ultra-one - Δευ 30 Ιούν 2008, 12:03:09
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ευθυγραμμιση τι εδωσες??

που να δωσεις 1.5 κλειστο οπως εγω ...θα στριβεις στο βουνο με το βρεφαρο...βεβαια εσυ δεν εχεις μπλοκε οποτε θα σπινιαρει εσωτερικος οποτε δωσε λιγο παραπατω...

Τάκη ΔΕΝ έχω κάνει ευθυγράμμηση ακόμη που σημαίνει ότι μπορεί να έχω σύγκλιση/απόκλιση ότι νάναι!!!!

Όταν λες 1,5 κλειστό εννοείς 1,5x2 ή 0,75 και 0,75 σε κάθε τροχό?

Το Σάββατο το πρωί θα πάω Πουπάκη για το "fine tuning" Laughing Laughing Laughing

Επειδή το τιμόνι το θέλω υπερευαίσθητο και υπερακριβές, θα συμβουλευτώ και τον Master να μου πει ποια είναι η ιδανική σύγκλιση που μπορώ να βάλω.
Από παλαιότερη μου εμπειρία αυτό πρέπει να είναι κοντά στο 2χιλ κλειστό (1+1).
volvos - Δευ 30 Ιούν 2008, 12:14:43
Θέμα δημοσίευσης:
o doctoras ηταν κατηγορηματικος

το καμπερ θελει συγκλιση λιγο πολυ? εξαρταται απο την οδηγηση του καθε ενος...
αποκλιση και καμπερ ειναι για τους ασχετους. ταδε εφη πουπ.

εγω στο 0.8 απο καθε μερια κλειστο 1.6 συνολο ειμαι μια χαρα.
αλλα εγω εχω μπλοκε και δε σπινιαρει εσωτερικος...
ενω εσυ?
εγω θα σου ελεγα να βαλεις καπου 0.5-0.6 απο καθε μερια

αλλα επειδη εισαι βλαμενος βαλε και 0.8...παραπανω θα σου σπινιαρεει πολυ εσωτερικο στην εξοδο ρε συ
Steve - Δευ 30 Ιούν 2008, 14:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ μπορώ να πώ πάντως ότι σε θέμα περιστροφών τιμονιού, μου άρεσε αρκετά του Corsa OPC (αν και από αίσθηση ήταν χάλια).

Βέβαια, εκείνο έχει και τις 18" πάνω με 235 (αν θυμάμαι καλά) λάστιχο, οπότε λογικό είναι να "κόβει" κάπως περισσότερο σε σχέση με το 206.

Αλλά πριν μιλήσω για την κρεμαγιέρα μας, θα ήθελα να τελειώσω με το setup, να το δοκιμάσω και με τις 17" με 205/40/17 να δώ τι γίνεται και μετά βλέπουμε Wink
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 01 Ιούλ 2008, 12:18:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πουλάει η πεζό σπόρ την κρεμαριέρα του super 1600 στο σίτε της για 206 RC GRA όποιος έχει 1500++ ευρά......
Steve - Τρι 01 Ιούλ 2008, 12:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Πουλάει η πεζό σπόρ την κρεμαριέρα του super 1600 στο σίτε της για 206 RC GRA όποιος έχει 1500++ ευρά......

Γνωρίζεις πόσες περιστροφές κάνει το τιμόνι από άκρη σε άκρη?
volvos - Τρι 01 Ιούλ 2008, 12:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΗΚΟΥΣ ΧΕΡΙΩΝ

ΚΑΙ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ....

ΚΑΡΠΟΥΣ?ΑΓΚΩΝΕΣ?ΩΜΟΥΣ? Laughing
Steve - Τρι 01 Ιούλ 2008, 12:38:15
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ....

ΚΑΡΠΟΥΣ?ΑΓΚΩΝΕΣ?ΩΜΟΥΣ? Laughing

Αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό εδώ μέσα αλλά κανείς δεν με ακούει Silly
AlienHack - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα δηλαδή που εχει προβλημα η δεξια κρεμαγιέρα και πρεπει να την αλάξω (κανει εναν θόρυβο οταν στριβω το τιμόνια πρως αριστερα σαν να χτιπάνε μέταλα μεταξύ τους) να βάλω καμια PS στο cc μου? αχχαχα

πλακα πλακα εχει κανεις κρεμαγιέρα? ultra-one τις παλιές τις έχεις|?
Pughell - Τρι 05 Αύγ 2008, 12:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα ειναι αληθεια οτι τα 206 ειχαν ιδιαιτερο προβλημα στην δεξια κρεμαγιερα τους.
Η αριστερη παραδοξως δεν εμφανισε κανενα προβλημα αν και δυο-τρεις φορες κατι πηρε το αυτι μου για την πισω αριστερη.
Καλυτερα παντως να το κοιταξεις καθως αν οντως ειναι προβληματικη μπορει να σε οδηγησει μεχρι και σε προωρα φθαρμενο αμορτισερ,να ξερεις...
AlienHack - Τρι 05 Αύγ 2008, 13:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
ναι το κoίταξα!! εχω κανει και ποστ εδω μεσα.

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13122&highlight=%F7%F9%F1%E9%F2+%EB%FD%F3%E7

θέλει άλαγμα, δεν μου δημιουργει προβλημα στο τιμόνι αλλα κανει αυτόν τον σπαστικό θόρυβο...
ultra-one - Τετ 06 Αύγ 2008, 01:17:38
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
εμένα δηλαδή που εχει προβλημα η δεξια κρεμαγιέρα και πρεπει να την αλάξω (κανει εναν θόρυβο οταν στριβω το τιμόνια πρως αριστερα σαν να χτιπάνε μέταλα μεταξύ τους) να βάλω καμια PS στο cc μου? αχχαχα

πλακα πλακα εχει κανεις κρεμαγιέρα? ultra-one τις παλιές τις έχεις|?

Δεν έχω αλλάξει κρεμαγιέρα! Ακραξόνια άλλαξα!
Επίσης έχε υπόψιν ότι η κρεμαγιέρα της PS επειδή είναι αγωνιστική μπορεί να είναι κοντή και να μην κόβει πολύ, με αποτέλεσμα ο κύκλος στροφής σου να μεγαλώσει και το αυτοκίνητο να μην οδηγείται μέσα στην πόλη και τα στενά!!!!!!

Pughell έγραψε:
Βασικα ειναι αληθεια οτι τα 206 ειχαν ιδιαιτερο προβλημα στην δεξια κρεμαγιερα τους.
Η αριστερη παραδοξως δεν εμφανισε κανενα προβλημα αν και δυο-τρεις φορες κατι πηρε το αυτι μου για την πισω αριστερη.
Καλυτερα παντως να το κοιταξεις καθως αν οντως ειναι προβληματικη μπορει να σε οδηγησει μεχρι και σε προωρα φθαρμενο αμορτισερ,να ξερεις...

Τι πίσω αριστερή κρεμαγιέρα????

Θα μας μουρλάνετε! Shocked
AlienHack - Τετ 06 Αύγ 2008, 01:19:36
Θέμα δημοσίευσης:
ναι το ειδα και εγω ultra-one αλλα ειπα να μην το σχολειασω....

ελα ρε , στην πισω αριστερη, ξερεις εκεινη που εχει για να στριβει την πισω ρόδα επειδη ειναι 4χ4....αχχααχχαχα Laughing Shocked Laughing Wink Cool Very happy Very happy
Steve - Σαβ 09 Αύγ 2008, 11:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Επίσης έχε υπόψιν ότι η κρεμαγιέρα της PS επειδή είναι αγωνιστική μπορεί να είναι κοντή και να μην κόβει πολύ, με αποτέλεσμα ο κύκλος στροφής σου να μεγαλώσει και το αυτοκίνητο να μην οδηγείται μέσα στην πόλη και τα στενά!!!!!!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι επειδή στα rally δεν πρέπει να κάνει κουπί ο οδηγός, ο κύκλος στροφής του αυτοκινήτου καθώς και οι περιστροφές από άκρη σε άκρη περιορίζονται σε σχέση με το μαμά... Rolling eyes
ultra-one - Τρι 12 Αύγ 2008, 19:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
ultra-one έγραψε:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι επειδή στα rally δεν πρέπει να κάνει κουπί ο οδηγός, ο κύκλος στροφής του αυτοκινήτου καθώς και οι περιστροφές από άκρη σε άκρη περιορίζονται σε σχέση με το μαμά... Rolling eyes

Αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ πιο πάνω!!!

Τεσπα, το θέμα είναι ότι με τα άκρα το τιμόνι του 206 βελτιώνεται θεαματικά μέχρι εκεί που δεν φαντάζεστε όσοι δεν έχετε άκρα!!!!!

ΕΓΩ, ΜΑ ΕΓΩ που έκραζα από την 1η μέρα το (μαμά) τιμόνι του 206 ακόμη παραμιλώ από την τρομακτική βελτίωση που έχω δει.
Από τιμόνι γιαπωνέζικου 30ετίας με επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια (όπως είχα πει παλαιότερα), το τιμόνι μετά τα άκρα έχει γίνει σαν F1!

Πολύ καλύτερο πάτημα και αίσθηση, ξυράφι απόκριση, φοβερό turn-in και ακρίβεια, οδήγηση με πολύ μικρότερες κινήσεις του τιμονιού, πολύ καλύτερη ελκτική πρόσφυση με λιγότερες αντιδράσεις στο τιμόνι και σημαντικά μικρότερη υποστροφή (προσοχή!!! Αφού τα λάστιχα ζεσταθούν!) σε σχέση με πριν!

Μόλις γύρισα από μια 4ήμερη εκδρομή σε Επίδαυρο, Γαλατά, Ναύπλιο, Τολό, Δρέπανο και πίσω Αθήνα και το αυτοκίνητο πλέον είναι κ@υλ@!

Μοναδικά αρνητικά σημεία η πιο έντονη τάση για υπερστροφή που απαιτεί προσοχή στις άτσαλες τιμονιές και μια τάση να ακολουθεί το τιμόνι τις ανωμαλίες του δρόμου, όπως και η εντύπωση ότι το οριακό φρενάρισμα σε ευθείες είναι λίγο χειρότερο από πριν.

Όταν βρω και τρόπο να αυξήσω το γ@μ@$ο το κάστερ, τότε θα είναι τέλειο.
Steve - Τετ 13 Αύγ 2008, 07:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
Άιντεεεεεε.... Που να βάλεις και το μπλοκέ Laughing
Sinanai - Δευ 19 Ιαν 2009, 16:30:06
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' ό,τι διάβασα σ' αυτές τις σελίδες δεν υπάρχει κάποια "προσιτή" εναλλακτική λύση κοντής κρεμαγιέρας για το 206.

Και ρωτώ γιατί το δικό μου έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια φθοράς (ανεπαίσθητος τζόγος και κάποια τζούφια γκουπ-γκουπ σε ανωμαλίες με μικρή ταχύτητα και αρκετά στραμμένο-προς τα δεξιά συνήθως-τιμόνι) και αρχίζω να μελετώ τις διάφορες λύσεις.

Απ' αυτές απέκλεισα το ενδεχόμενο να στραφώ στην Peugeot, αφού εκεί η μαμά έχει 900+ και η ιμιτασιόν 500+ (όπου ιμιτασιόν από ανακατασκευή), ενώ η αντίστοιχη τιμή για ιμιτασιόν έξω είναι 300+. Η πιο φθηνή λύση μεταχειρισμένης (200-) δε με ψήνει τόσο, γιατί κάλλιστα μπορεί να είναι σε ίδια κατάσταση με τη δική μου, αφήστε που η από ανακατασκευή έχει και εγγύηση 1 έτους. Ακούω γνώμες. Πιθανότατα προσανατολίζομαι στην έξω-από ανακατασκευή...
Paladin - Τρι 30 Νοέ 2010, 00:54:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις κρεμαγιέρα από 206 2,0... Οδηγώντας σήμερα ένα δίλιτρο, είχε καλύτερη αίσθηση απ το δικό μου. Είχε βέβαια και άκρα Peugeot Sport... Αλλά παίζει να είναι διαφορετική η κρεμαγιέρα του. Αν μπαίνει στα δικά μας, θα είναι πιστεύω μια καλή λύση αν βρεις... Wink
volvos - Τρι 30 Νοέ 2010, 10:31:55
Θέμα δημοσίευσης:
πιθανον να μην ειναι κρεμαγιερα σου αλλα μπαρακια...ειναι σπανιο να χαλασει κρεμαγιερα σε 206
Sinanai - Τρι 30 Νοέ 2010, 12:09:32
Θέμα δημοσίευσης:
22 μήνες πριν το 'χα γράψει αυτό, παίδες, και αφορούσε το παλιό μου 206... Ευχαριστώ, πάντως. Laughing
Paladin - Δευ 06 Δεκ 2010, 11:49:21
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεπτόμενος την κρεμαγιέρα, μου ήρθε μια (κουλή ίσως) ιδέα... Αναρωτιόμουν αν μπαίνει κρεμαγιέρα από 207 σε 206. Γίνεται?? Θα είχε αποτέλεσμα ως προς την αίσθηση??
Steve - Δευ 06 Δεκ 2010, 14:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ναυάγιο Laughing
nikolas206gti - Τρι 26 Ιούν 2012, 21:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ερωτηξη προς τους κυριους. Πως καταλαβαινουμε αν η κρεμαγιερα μας εχει παρει σμπαρο ? Cool Το τιμονι δν εχει τζογο σχεδον καθολου αλλα οταν πεφτω σε καμια μικρη λακουβα ακουγεται πολυ εντονα ενας θορυβος απο μπροστα. Απο ψαλιδια ειμαι οκ, εχουν τσεκαριστει.

Στην περιπτωση αυτη, μεταχειρισμενη αξιζει ?

Υ.Γ. Απο τοτε που περασε το 206 τα 100.000 χλμ αρχισε να ζηταει. Το κερατο μου μεσα Cool
AlienHack - Τετ 27 Ιούν 2012, 00:12:35
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
Ερωτηξη προς τους κυριους. Πως καταλαβαινουμε αν η κρεμαγιερα μας εχει παρει σμπαρο ? Cool Το τιμονι δν εχει τζογο σχεδον καθολου αλλα οταν πεφτω σε καμια μικρη λακουβα ακουγεται πολυ εντονα ενας θορυβος απο μπροστα. Απο ψαλιδια ειμαι οκ, εχουν τσεκαριστει.

Στην περιπτωση αυτη, μεταχειρισμενη αξιζει ?

Υ.Γ. Απο τοτε που περασε το 206 τα 100.000 χλμ αρχισε να ζηταει. Το κερατο μου μεσα Cool

Στο ειπα εγω οτι μετα τα 100.000χλμ ολα αρχιζουν να διαλυονται. .. Πριν πας για κρεμαγιερα τσεκαρε ψαλιδια (σιγουρα ειναι οκ; Οχι με το ματι, σε μηχανημα) , ακρομπαρα , ιμιαξονια και αμορτισερ -τοπ μαουντ.. Τελος κρεμαγιερα
Steve - Παρ 06 Ιούλ 2012, 10:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
nikolas206gti έγραψε:
ενας θορυβος
Χτύπημα; Τρίξιμο;

Τί σκ**ά θόρυβος; Rolling eyes
nikolas206gti - Παρ 06 Ιούλ 2012, 18:23:06
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
nikolas206gti έγραψε:
ενας θορυβος
Χτύπημα; Τρίξιμο;

Τί σκ**ά θόρυβος; Rolling eyes

Χτυπημα Σταυρε απο την μερια του οδηγου. Σε οτιδηποτε σααμαρι, λακουβιτσα λες και θα σκορπισει μπροστα Confused
Steve - Παρ 06 Ιούλ 2012, 19:06:07
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχίζεις με ψαλίδι και συνεχίζεις με top mount... Rolling eyes

Αν και επειδή σε ξέρω πόσο κάΝγκουρας και τζαμπατζής είσαι, για αμορτισέρ σε κόβω Laughing
nikolas206gti - Παρ 06 Ιούλ 2012, 20:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αρχίζεις με ψαλίδι και συνεχίζεις με top mount... Rolling eyes

Αν και επειδή σε ξέρω πόσο κάΝγκουρας και τζαμπατζής είσαι, για αμορτισέρ σε κόβω Laughing

Ψαλιδι ειμαι οκ, τοπμαουντ ισως και αμορτισερ ειναι στο προγραμμα Wink
plaketokofths - Παρ 06 Ιούλ 2012, 21:51:26
Θέμα δημοσίευσης:
δες τα εσώμπαρα...
Steve - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 01:08:13
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
δες τα εσώμπαρα...
Και τα εσώβρακα μήπως; Laughing
plaketokofths - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 01:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
χαχαχα

ημίμπαρα να ουμ Razz
Steve - Τετ 17 Απρ 2013, 08:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.peugeotsport-store.com/product.php?id_product=4005

Τελικά πόσες στροφές έχει αυτή από άκρη σε άκρη;
sps - Τετ 17 Απρ 2013, 17:55:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
http://www.peugeotsport-store.com/product.php?id_product=4005

Τελικά πόσες στροφές έχει αυτή από άκρη σε άκρη;

1,5 στροφες νομιζω, αλλα φιλολογικο το ενδιαφερον καθοτι δεν ειναι διαθεσιμη
bakclima - Τετ 17 Απρ 2013, 18:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing
Steve - Πεμ 18 Απρ 2013, 10:33:01
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Άμα είναι 1,5 στροφές είμαστε καλά Whistling

Την πληροφορία αυτή από πού την έχεις?
athanas - Πεμ 18 Απρ 2013, 20:16:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
sps έγραψε:
Άμα είναι 1,5 στροφές είμαστε καλά Whistling

Την πληροφορία αυτή από πού την έχεις?

sto link που πόσταρες αν δεις το νούμερο 1 είναι η κρεμαγιέρα στην οποία δεν έχει κουτάκι για να κλικάρεις που σημαίνει ότι δεν διατίθεται πλέον Wink
sps - Πεμ 18 Απρ 2013, 22:18:35
Θέμα δημοσίευσης:
Stayro παλια καπου το ειχα διαβασει σε καποιο τεστ, παντως καπου κει ειναι γυρω απο το 1,5
Steve - Πεμ 18 Απρ 2013, 22:19:29
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
sto link που πόσταρες αν δεις το νούμερο 1 είναι η κρεμαγιέρα στην οποία δεν έχει κουτάκι για να κλικάρεις που σημαίνει ότι δεν διατίθεται πλέον Wink
Αν και δεν ζήτησα τέτοια πληροφορία, σε 2 εβδομάδες περίπου θα δεις μια πιο "αληθινή" φωτογραφία Big wink

Οπότε η ερώτηση προς sps παραμένει... Embarassed

*edit* γράφαμε την ώρα που έγραφε και ο Σπύρος Laughing
Steve - Πεμ 18 Απρ 2013, 22:23:42
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Stayro παλια καπου το ειχα διαβασει σε καποιο τεστ, παντως καπου κει ειναι γυρω απο το 1,5

Βασικά, ευχαριστώ, την απάντηση την είχα, είναι πιο απογοητευτική από το 1,5 που λες εσύ...
Παράθεση:
RE: E41 Streering mechanism 206A-E410.WEB.01‏

Από: peugeotsport-racingshop (peugeotsport-racingshop@peugeot.com)
Προς: 'Stavros Perdios' (************@hotmail.com)
Good morning,

Yes, this steering is a little bit faster. Normally ½ turn less than the OEM.

Best regards.

Richard Cauchois

Peugeot Sport Racing Shop

richard.cauchois@mpsa.com

Tel : 00331 61 45 95 55

www.peugeotsport-store.com

De : Stavros Perdios [**********@hotmail.com]
Envoyé : mercredi 17 avril 2013 08:03
À : peugeotsport-racingshop - BFpeuge39
Objet : E41 Streering mechanism 206A-E410.WEB.01

Hi,

Is this steering mechanism (Ref. 219040-51) faster than the OEM?

If yes, what is the rotation? (i.e. the OEM is 3.2 turns from left to right).

Thank you in advance.
Οπότε επειδή είναι και Ριχάρδος και Γάλλος, ή είναι η μισή της εργοστασιακής (δηλαδή 1,6 στροφές), ή είναι μισή στροφή λιγότερη από την εργοστασιακή (δηλαδή 2,7 στροφές).

Κάπου λίγο μετά το Πάσχα θα ξέρουμε ακριβώς Big wink
sps - Παρ 19 Απρ 2013, 07:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σταυρο αυτη η κρεμαγιερα του s1600 δεν ειναι?
Γιατι εγω γι αυτη λεω.
Εχεις δει S1600 σε park ferme να μην μπορει να παρακαρει?
Steve - Παρ 19 Απρ 2013, 11:23:17
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Σταυρο αυτη η κρεμαγιερα του s1600 δεν ειναι?
Γιατι εγω γι αυτη λεω.
Εχεις δει S1600 σε park ferme να μην μπορει να παρακαρει?
Η κρεμαγιέρα είναι για όλα, S1600, RC Gr. A Cool (ή τουλάχιστον, ο Γάλλος την δίνει για όλα!).

Δεν έχει τύχει να δώ S1600 από κοντά, οπότε αν θέλεις βοήθησε με να σε καταλάβω Very happy
Road_Runner - Παρ 19 Απρ 2013, 11:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 207 παντως, στην φουρκετα στον Αη Γιαννη για οσους ξερουν, χωρις χειροφρενο θελεις 3 μανουβρες για να στριψεις...
πανω απο 1.5 στροφες ειναι και κατω απο 2....
Octane - Παρ 19 Απρ 2013, 11:57:09
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Στο 207 παντως, στην φουρκετα στον Αη Γιαννη για οσους ξερουν, χωρις χειροφρενο θελεις 3 μανουβρες για να στριψεις...
πανω απο 1.5 στροφες ειναι και κατω απο 2....

Ασχετο:
Τωρα εφαγα φλασια και ψαχνω παλι να βρω αυτο το καρτουν που βλεπαμε (εμεις οι μεγαλοι , οχι εσυ...) μικρα με το ΤΕΤΑΚΕ!!!
Ποιο ειναι ρε γα**το?!?
Ενας πιτσιρικος που ηθελε να τρεχει σε ραλλυ και τα καταφερε αλλα δεν θυμαμαι τιποτε αλλο εκτος απο το αμαξι του και μια κοκκινη Countach σε καποια φαση.
Road_Runner - Παρ 19 Απρ 2013, 12:02:05
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν λες τον τυπο που μεταμορφωνοταν σε αυτοκινητο???
Αυτον θυμαμαι μονο σε καρτουν σε κοκκινο αμαξι...
Octane - Παρ 19 Απρ 2013, 12:14:17
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Δεν λες τον τυπο που μεταμορφωνοταν σε αυτοκινητο???
Αυτον θυμαμαι μονο σε καρτουν σε κοκκινο αμαξι...

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΡΕ!!!!
To Grand Prix ειναι!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Road_Runner - Παρ 19 Απρ 2013, 13:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο φιλαρακι ειναι φορμουλα, οχι ραλλυ
Και το αυτοκινητο ειναι παλι φορμουλα οχι λαμποργκινι
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing Laughing
COOL ALEXIS - Παρ 19 Απρ 2013, 15:48:20
Θέμα δημοσίευσης:
Σύμφωνα με αυτό:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0exqxplrS9g#t=37s

αλλά και αυτό:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=63pSjK7Tz_U#t=194s

είναι από 2+ εώς 2-
Steve - Παρ 19 Απρ 2013, 16:02:44
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι κουλοί και δεν είναι s1600 τα αμάξια Laughing
Octane - Παρ 19 Απρ 2013, 16:19:50
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Razz Razz Razz Laughing Laughing Laughing Laughing

Κατι λαθος ειδες... Laughing
Η Countach ειναι εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=YBXlnd3akMY

Και το ραλλο-άμαξο εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=f7W08D-mJPc
(στο 3:50 εχεις αρκετα πλανα να το χαζεψεις)
Road_Runner - Παρ 19 Απρ 2013, 16:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχω youtube στην δουλεια.
Θα το δω σπιτι και θα σου στειλω το feedback mou
Road_Runner - Παρ 19 Απρ 2013, 17:57:52
Θέμα δημοσίευσης:
Octane έγραψε:
Road_Runner έγραψε:

Κατι λαθος ειδες... Laughing
Η Countach ειναι εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=YBXlnd3akMY

Και το ραλλο-άμαξο εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=f7W08D-mJPc
(στο 3:50 εχεις αρκετα πλανα να το χαζεψεις)

πολυ καλο για την εποχη του....
TopGear - Πεμ 15 Σεπ 2016, 02:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν από ταξίδι, συνηθίζω να κοιτάω στο αμάξι τα λάδια, υγρά κτλ. Είχα δει, προ 6μήνου αν θυμάμαι καλά, ότι το υγρό υδραυλικού τιμονιού είχε ελαττωθεί και είχε πέσει η στάθμη. Παίρνω ένα τηλέφωνο το μηχανικό, μου λέει έλα από δω, καμιά φορά με τον καιρό πέφτει όσο να'ναι ή μπορεί να έχει καμιά μικροδιαρροή κανά σωληνάκι κτλ. Πάω από κει τότε, κάπου είχε πεταχτεί για μια δουλειά, το κοιτάει ένας άλλος, συμπληρώνει, έστριψα τέρμα δεξιά-τέρμα αριστερά τις ρόδες, μου κάνει είσαι οκ.

Πριν λίγες μέρες, ξαναείδα πεσμένη τη στάθμη. Πάω πάλι από κει, αυτή τη φορά το είδε ο ίδιος ο μηχανικός, μου λέει θες αλλαγή κρεμαγιέρα, μια φούσκα έχει γεμίσει υγρά (από την πλευρά του οδηγού) και γι'αυτό χάνει τα υγρά. Μου λέει θα τοποθετηθεί μεταχειρισμένη κανά 150 (και θα ψάξει να βρει μια σωστή, όχι τρακαρισμένη κτλ και να την ελέγξει καλά) και έπειτα το κόστος της εργασίας.

Και ρωτάω, η κρεμαγιέρα επισκευάζεται; Ή πάμε αποκλειστικά για αντικατάσταση; Συμφέρει να φτιαχτεί η ίδια ή ενδέχεται να ξαναχαλάσει;
antoniogt - Πεμ 15 Σεπ 2016, 21:35:45
Θέμα δημοσίευσης:
Σε fiat stilo που καναμε προσφατα γινεται επισκευη και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.ολα μαζι με εργασια του μηχανικου που ειναι αρκετη ωρα το μηχανουργιο που πηγε η κρεμαγιερα και ευθυγραμμιση 250.μεταχειρισμενη ειχε τοσο οσο λες και στο φιατ και μας ειπε οτι δεν αξιζει να το ρισκαρεις με μεταχειρισμενη.
TopGear - Παρ 16 Σεπ 2016, 09:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
antoniogt έγραψε:
Σε fiat stilo που καναμε προσφατα γινεται επισκευη και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.ολα μαζι με εργασια του μηχανικου που ειναι αρκετη ωρα το μηχανουργιο που πηγε η κρεμαγιερα και ευθυγραμμιση 250.μεταχειρισμενη ειχε τοσο οσο λες και στο φιατ και μας ειπε οτι δεν αξιζει να το ρισκαρεις με μεταχειρισμενη.

Thanks για την απάντηση. Ο μηχανικός μου έλεγε θα βρει μια καλή, χωρίς καθόλου προβλήματα κτλ. Στο Corsa του αδερφού μου (μοντέλο 2007), του την αντικαταστήσανε επίσης με μεταχειρισμένη (η καινούρια έκανε 800++ Shocked )! Άλλα λένε οι μεν, άλλα λένε οι δε έχω καταλάβει.

Τελικό κόστος πάντως μαζί με ευθυγράμμιση μου έβγαινε το ποσό που λες περίπου.
antoniogt - Παρ 16 Σεπ 2016, 11:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που μας ειπε εμας ειναι οτι με την επισκευη θα ναι πολυ καλυτερα απ οτι μεταχειρισμενη.και επειδη ετυχε να εχει και το panda της γυναικας το ιδιο προβλημα ο ιδιος μας ειπε οτι εκεινο συμφερει πιο πολυ μεταχειρισμενο γιατι εχει κανενα εξηνταρη.το θεμα ειναι να ξερει και ο μηχανικος σε πιο μηχανουργειο θα την στειλει.εγω αυτον τον ξερω οτι ειναι ψειρας και τον εμπιστευομαι.
TopGear - Παρ 16 Σεπ 2016, 18:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
antoniogt έγραψε:
Αυτο που μας ειπε εμας ειναι οτι με την επισκευη θα ναι πολυ καλυτερα απ οτι μεταχειρισμενη.και επειδη ετυχε να εχει και το panda της γυναικας το ιδιο προβλημα ο ιδιος μας ειπε οτι εκεινο συμφερει πιο πολυ μεταχειρισμενο γιατι εχει κανενα εξηνταρη.το θεμα ειναι να ξερει και ο μηχανικος σε πιο μηχανουργειο θα την στειλει.εγω αυτον τον ξερω οτι ειναι ψειρας και τον εμπιστευομαι.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν έχεις κανά info για το δικό σου, πες μου. Θα δω τι θα κάνω, καθώς ενδέχεται φέτος να χρειαστεί να αλλάξω και λάστιχα, οπότε αν είναι θα το κάνω οσονούπω. Μην αλλάζω κρεμαγιέρα, ευθυγραμμίζω, ξαναβγάζω ρόδες για λάστιχα, ξαναευθυγραμμίζω κτλ.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες