PSClub - Hellas

Κινητήρας - 307 - 307 1.4 16V: Tι βελτίωση κάνω ?

tirokomos - Σαβ 15 Οκτ 2005, 16:50:10
Θέμα δημοσίευσης: 307 - 307 1.4 16V: Tι βελτίωση κάνω ?
καλησπερα....εχω το 307 1400cc 16v και θελω να το ανεβασω λιγακι το αυτοκινητο δεν εχει κατι το ιδιαιτερο πανω εκτος απο ενα τελικο group n.Κατα τα αλλα....ολα ειναι μαμα.Τι προτεινετε παιδια γιατι εχω χαθει....στοχος μου ειναι τα 100+ για πρωτη φαση.Ακουω ιδεες!! Wink
STELIOS - Δευ 17 Οκτ 2005, 02:16:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου εχεις τελικο Group N μπορεις για πρωτη φαση να δοκιμασεις μια σκουπα ή ενα βαρελακι στην εισαγωγη και προγραμα. Μαζι ολα αυτα θα σε βοηθησουν να πλησιασεις τα 100 αλλα δεν νομιζω πως θα τα περασεις. Για κατι παραπανω θα ψαξεις για εκκεντροφορους αν και στην αγωρα γενικα εγω δεν εχω δει ακομα κατι για το 16βαλβιδο 1400αρι. Μπορεις να κανεις reprofiling στους δικους σου ή ακομα ΙΣΩΣ (δεν ξερω αν ισχυει) να μπορεις να βαλεις απο 1600αρι. Αν βρεις λυση με εκκεντροφορους (και προγραμμα για να δουλευουν σωστα) μπορεις να κοιταξεις για full συστημα εξαγωγης (χταποδι-καταλυτη-τελικο) ωστε να παρεις ακομα κατι παρπανω. Σου λεω πρωτα να δεις για εκκεντροφορους γιατι δεν προκειτε να δεις μεγαλη διαφορα με full εξαγωγη αν δεν φταξει η αναπνοη του μοτερ απο μεσα, απλα για τα λεφτα που θα δωσεις δεν θα αξιζει αυτο που θα παρεις.
MEMsound - Δευ 17 Οκτ 2005, 10:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με όσα λέει ο Στέλιος αλλά περισσότερο από όλα με αυτό:

Παράθεση:
...απλα για τα λεφτα που θα δωσεις δεν θα αξιζει αυτο που θα παρεις.

για το λόγο αυτό καλύτερα να βάλεις ένα μοτερ 1,6 και να ξεκινήσεις από "μαμά" 110+ps και με πράγματα από 106 rallye να φτάσεις έυκολα τα 125ps (και με περισσότερα χρήματα πολύ παραπάνω....) Wink
tsikis - Δευ 17 Οκτ 2005, 11:13:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις είναι ένα μοτερ απο 2λιτρο ... τα υπόλοιπα είναι πεταμένα λεφτά ... άκου τον παλιό ( σε 307 ) χαχα
λοιπον χωρίς πλάκα μην κάνεις τπτ θα το μετανοιώσεις και θα κλαις τα λεφτά σου , γιατί πολύ απλά είναι πάρα πολύ μεγάλη η αναλογία euro / ιππο !!
Wink Wink
MEMsound - Δευ 17 Οκτ 2005, 11:29:43
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις είναι ένα μοτερ απο 2λιτρο ... τα υπόλοιπα είναι πεταμένα λεφτά ... άκου τον παλιό ( σε 307 ) χαχα
λοιπον χωρίς πλάκα μην κάνεις τπτ θα το μετανοιώσεις και θα κλαις τα λεφτά σου , γιατί πολύ απλά είναι πάρα πολύ μεγάλη η αναλογία euro / ιππο !!
Wink Wink

Ακόμα καλήτερα αλλά έχει αισθητή διαφορά σε τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια = περίπου 400€ επιπλέον το χρόνο... (ενώ η διαφορά μεταξύ 1400 και 1600 είναι πολύ μικρή)

Βέβαια το αυτοκίνητό σου δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που οδηγείς τώρα.....

Μιλάω εκ πείρας.... Wink Laughing
tsikis - Δευ 17 Οκτ 2005, 11:37:55
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε γαμ@@@το να μην έχουν φροντίσει οι Γάλλοι για μας ! ένα 1,8 μοτεράκι θα ήταν το ιδανικό , δεν θα το συζήταγα καν αλλά τώρα άντε να δούμε τι θα γίνει ! Evil Evil Evil
MEMsound - Δευ 17 Οκτ 2005, 11:46:39
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει 1800 αλλά δεν μπορεί να δηλωθεί σε 206 και 307, εκτός και αν έχεις τρελά "κονε" κλπ κλπ κλπ...= δεν γίνεται ...

1800 από 306 (κωδικό δεν θυμάμαι.. Stevon τα φώτα σου...)
118ps
18+ κιλά ροπή....
Lef205 - Δευ 17 Οκτ 2005, 13:03:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω στη θεση σου θα εβαζα μοτερ απο ραλλυ.Για να μην ψαχνω εισαγωγη με ντιζα εκκεντροφορους γραναζια χταποδι διχαλο κλπ απο ραλλυ τα οποια σιγουρα θα εψαχνα στην περιπτωση τοποθετησης μοτερ απο 206.Το μοτερ δηλωνεται και μην αξουσω οτι σπαει,ρωτηστε τον Μακη να σας απαντησει. Wink

Αν εβαζα διλιτρο δεν θα εβαζα του 206.Δεν δηλωνεται που δεν δηλωνεται, θα εβαζα διλιτρο απο xantia activa turbo και με 1500 ευρα θα ειχα αγορασει 150 τουρμπατα συναχωμενα αλογακια και 24 κιλα ροπη απο τις 2500.(ουτε diesel να ηταν!) Laughing
Εδω μπορει να δεχτω οτι σπαει,αλλα αυτο το μοτερ το παιρνεις με 1500 ευρα,για διλιτρο απο 206 θες απο 2500 και πανω,με τη διαφορα αυτη κανεις ενα καλο σερβις στο τουρμπακι και μετα παει φτερνισμα και καροτσα! Laughing

Για το 1.4 μοτερ δεν ξερω κατι,αν ειχε βγει τιποτε θα το ειχαμε μαθει απο τον baphomet! Very happy
Touristas - Δευ 17 Οκτ 2005, 13:05:57
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Υπάρχει 1800 αλλά δεν μπορεί να δηλωθεί σε 206 και 307, εκτός και αν έχεις τρελά "κονε" κλπ κλπ κλπ...= δεν γίνεται ...

1800 από 306 (κωδικό δεν θυμάμαι.. Stevon τα φώτα σου...)
118ps
18+ κιλά ροπή....

XU7JP4 Razz
tirokomos - Δευ 17 Οκτ 2005, 15:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ειλικρινα ευχαριστω για τισ συμβουλες!Οσον αφορα τωρα το μοτερ απο το xantia turbo το σκεφτομουν σοβαρα αλλα δε θελω να το εχω αδηλωτο και ειμαι μερα νυχτα με το φοβο μηπως εχω καμια ιστορια απο το πουθενα.... Evil Εχω που εχω ηδη φτιαξει μια αλφα σχεση με τα στρουμφακια μεχρι τωρα....(οταν τα παιδια θελουν καμια αυξηση ή κανα bonus o πρωτος που γ$%$&:*ε ειμαι εγω! Shoot Shoot Shoot Shoot Shoot Αληθεια ενα καλο μοτερ απο 16αρι που θα βρω ρε παιδια???Και απο τιμη???Μου φανταζει η καλυτερη ιδεα προς το παρον.Περιμενω απαντησεις!!!
Steve - Δευ 17 Οκτ 2005, 16:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Για το 1.4 μοτερ δεν ξερω κατι,αν ειχε βγει τιποτε θα το ειχαμε μαθει απο τον baphomet! Very happy

Ή από εμένα... Evil

tirokomos έγραψε:
Αληθεια ενα καλο μοτερ απο 16αρι που θα βρω ρε παιδια???Και απο τιμη???Μου φανταζει η καλυτερη ιδεα προς το παρον.Περιμενω απαντησεις!!!

1500 ευρώ περασμένο εδώ στην Λάρισα.

Πληροφορίες και τηλέφωνα ρώτα από τον ΥΠ.Β.Ε. (bakclima) όπου τον έστειλα για πίσω δισκόφρενα Wink
tirokomos - Δευ 17 Οκτ 2005, 16:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
Mε 1500euro περασμενο??????Μπορεις να μου πεις ποσα km φανταζεσαι οτι θα εχει πανω κατω???Δε θελω να ξεφευγει και πολυ στα km...
tirokomos - Δευ 17 Οκτ 2005, 17:50:33
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι πανω απ'ολα(τωρα που το θυμηθηκα....)ας μην ειναι ελλατωματικη σαν και αυτη που εχω τωρα!!!
Steve - Δευ 17 Οκτ 2005, 18:31:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, με 1500 ευρώ περασμένο Twisted evil

Δεν φαντάζομαι τίποτα από km, πάρε τηλ να σου πεί ακριβώς (πάνω κάτω στα 60-80.000 χλμ παίζουν τα περισσότερα μεταχειρισμένα μοτέρ) Rolling eyes

Άντε, ψήσου και σύ... Wink
tirokomos - Τετ 19 Οκτ 2005, 17:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ψηνομαι γ%*&*%ντας αλλα δε θελω να εχει το χιλιομετρα πανω το μοτερ....ενα καλο μηχανακι να βρω με 30-35000 χιλιομετρα θελω σε καλη τιμη. Laughing Λετε να υπαρχει???Παντως την κυριακη αυτη αν δε γινει το ματς που κανονιζουμε με τα παιδια εδω,θα ερθω στη Λαρισα για να δω και την Απολλωναρα οποτε αν θες φιλε Steve και συ προτεινω να βρεθουμε απο κοντα να παμε για κανα καφεδακι και να τα πουμε απο κοντα.Το ξερω οτι τη κυριακη το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα βρουμε τον μαστορα-μηχανικο αλλα κανονιζεται για μια αλλη μερα και αυτο! Wink Τι ειναι η Λαρισα.....ενα τσιγαρο δρομος με τα 90 αγριεμενα μου αλογα!!!!! Tease Shocked Afroman
tirokomos - Τετ 19 Οκτ 2005, 17:20:24
Θέμα δημοσίευσης: Σφυρηλατα πιστονια και τα τοιαυτα......
Παιδια ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις μηπως υπαρχουν σφυρηλατα πιστονια και ατσαλινες μπιελες για το 14αρι 16βαλβιδο κινητηρα των 90 αλογων.Επειδη ο φιλος Steve με εψησε να το αλλαξω το μοτερ μου και να βαλω το 16αρι για το οποιο ξερω οτι υπαρχουν ετοιμα σετακια τετοιου ειδους,αν δε κατσει η ιστορια και μεινω με το 14αρι μπορω να βρω τετοια "καλουδια" και σε τι τιμες αν γνωριζετε???Με λιγα λογια αμα δε βρω 16αρι ετοιμο.....θα το κανω εγω!!!! Cool Laughing
STELIOS - Τετ 19 Οκτ 2005, 18:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
O μονος λογος για να βαλεις σφυρηλατα πιστονια και ατσαλινες μπιελες ειναι για EXTRA αντοχη. Δηλαδη αν ηταν να το τουρμπισεις και να αναιβεις 50 και 60 αλογα τοτε μπορει να τα χρειαζεσαι. Αλλα αν δεν ειναι να κανεις κατι τετοιο τοτε γιατι ???? Εχε και υποψη σου οτι ενα σετ (4) πιστονια παει περιπου 750-800 ευρω και αλλα τοσα για μπιελες.
tirokomos - Τετ 19 Οκτ 2005, 18:21:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτομουν αν δε βρεθει ενα καλο μοτερακι να ξεκινησω τις διαδικασιες για υπερκυβισμο οποτε και να ανεβω αν ειναι εφικτο μεσα σε λογικα χρηματικα πλαισια καπου στα 1600-1700 κυβικα...Οσο για τις τιμες μου φαινονται καπως τσιμπημενες....υπαρχουν και αρκετα φθηνοτερες και προσιτες τιμες.Μιλαω για καπου στα 700-800 ευρω ολα μαζι.
STELIOS - Τετ 19 Οκτ 2005, 18:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 1400αρι block δεν γινεται υπερκιβησμος γιατι τα πιστονια ειναι μεσα σε χυτονια, οποτε δεν μπορεις να ανοιξεις σε διαμετρο το Block. Mπορεις να βαλεις στροφαλο απο 1600 οποτε ουσιαστικα μεγαλωνεις μονο τη διαδρομη του πιστονιου και οχι διαδρομη & διαμετρο. Ομως δεν αξιζει γιατι θα εχεις ενα μοτερ περιπου 1500 κυβικα αμφιβολου αποδοσης. Απλα δεν αξιζει να αρχισεις να κανεις τετοιες μετατροπες πρωτα απ'ολα σε οικονομικο επιπεδο. Ειναι φτινοτερο να βρεις ενα ετοιμο μοτερ rallye και να το βαλεις πανω παρα να αρχισεις τα πειραματα με λυσεις που μπορει και να μην λειτουργησουν ή ακομα και να λειτουργησουν δεν θα αποδωσουν ανλογα με τα λεφτα που εχουν κοστισει.
307 turbo-nos - Τετ 19 Οκτ 2005, 21:15:48
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ.
Baphomet - Τετ 19 Οκτ 2005, 23:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
από την στιγμή που φτιάχτεται πρόγραμμα για τον κινητηρα αυτό όλα τα άλλα είναι απλά θέμα χρόνου και διάθεσης κάποιου να το ψάξει. εγώ θα το έκανα αλλά για την ωρα δεν παίζουν λεφτά. πάντως όντως αν είχα 307 δε θα εκανα τον κόπο λόγω βάρους...
STELIOS - Πεμ 20 Οκτ 2005, 08:33:43
Θέμα δημοσίευσης:
Tα θεματα "Τι κανω?" και "Σφυρηλατα πιστονια - μπιελες " συνενωθηκαν εδω αφου και τα δυο εχουν να κανουν με τη βελτιωση του 307 1.4 16V. Παρακαλω οτι μηχανολογικο σχετικο να μενει εδω και να μην ανοιγονται συνεχεια καινουρια topic με το παραμικρο.

STELIOS
Mod Team

Steve - Πεμ 20 Οκτ 2005, 15:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos, δυστυχώς υπηρετώ φαντάρος και είμαι μόνο Τετάρτη και Πέμπτη εκτός μονάδος και σχεδόν όλη την μέρα είμαι στο ΤΕΙ! Sad

Οπότε έλα καλύτερα μία από αυτές τις δύο ημέρες...

Επίσης υπάρχουνε και σφυρήλατα και ατσάλινες και και και... λόγω του ότι έχουμε ίδιο κορμό με το 8v, απλά έχουμε 16v καπάκι Wink
tirokomos - Πεμ 20 Οκτ 2005, 23:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλισταααααα.....οποτε προφανως παμε για το 16αρι ε???Αντε να δουμε αν παιζει κατι καλο στην αγορα ετσι ωστε να μας μεινει και κανα φραγκο μετα να ριξουμε για βελτιωση!Ευχαριστω για την πληροφορηση παιδια.Steve καποια μερα στο αμεσο μελλον θα ερθω να τα πουμε απο κοντα!Αντε και καλος πολιτης! Wink Very happy
Steve - Τετ 26 Οκτ 2005, 10:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Steve καποια μερα στο αμεσο μελλον θα ερθω να τα πουμε απο κοντα!Αντε και καλος πολιτης! Wink Very happy

Ευχαριστώ!

ΠΜ όταν είναι να έρθεις (τουλάχιστον μια βδομάδα πριν για να κανονίσω τα της μονάδος... Sad )
tirokomos - Τετ 26 Οκτ 2005, 18:56:54
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ θα ειδοποιησω!Απλα να ξερεις οτι οταν θα ερθω θελω να παμε μια βολτα και απο το μηχανικο σου να δω τι θα κανω.
tirokomos - Δευ 07 Νοέ 2005, 01:47:36
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια...μπορει κανεις να μου πει....
1ον:Μπορει να περαστει χταποδι στο 14αρι 16βαλβιδο???Ρωταω γιατι ο καταλυτης μου ειναι πολυ ψηλα.....
2ον:Τι εκκεντροφοροι μπορουν να κουμπωσουν στο προαναφερθεν αυτοκινητο....Απο 106 rallye 16v οχι,απο το 1300cc μπαινουν?Αν ναι τι μοιρες βυθισμα εχουν αυτοι???
tsosmoulis - Δευ 07 Νοέ 2005, 03:11:10
Θέμα δημοσίευσης:
το 1300 αν εννοεις το ραλλυ ηταν 8βαλβιδο αν δεν κανω λαθος οποτε δεν σου κανουν...ασε που ειναι και λιγο δυσευρετα τα καλουδια των συγκεκριμενων μοτερ (ραλλυ,xsi).
εγω για του xsi που εψαχνα...δυσκολα ηταν τα πραγματα.
σε τετοιες περιπτωσεις αν θελεις ψυχη πας για μοτερ.καναμε λαθος και θα το πληρωσουμε αγαπητε χρησταρα!
tirokomos - Δευ 07 Νοέ 2005, 03:14:50
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="tsosmoulis"]το 1300 αν εννοεις το ραλλυ ηταν 8βαλβιδο[quote]Aμααααααααααααν...ναι ρε!Εχεις δικιο φιλε μου!!!Μπερδευτηκα τελειως....Οποτε σαν τι να κοιταξω να βρω???Οσο για την επιλογη μας....ασε!Μη μου το θυμιζεις...δε θελω να το σκεφτομαι...
tsosmoulis - Δευ 07 Νοέ 2005, 03:23:01
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Οποτε σαν τι να κοιταξω να βρω???

Επειδη το ψαξιμο με εχει οδηγησει σε περιεργα μονοπατια,καταστροφικα θα ελεγα (σαλιγκαρια κτλ).και τελικα μονο λογια τπτ πιο περα θα το διελυα το μοτερακι, η λυση ειναι μια αν πραγματικα θελουμε να δωσουμε λιγη ζωη στο αμαξι και αυτη ειναι αλλαγη μοτερ. τωρα 1.6 (ραλλυ ή 206/307), 2.0, RC? αυτο ειναι στην διακριτικη (οικονομικη) ευχερια του καθενος και ποσο θελει να τρεξει.
Βεβαια και το 16αρι με καποιο χρημα (βλεπε προεδρας και πολλους αλλους) μπορει να δωσει πολλα και με λιγα περισσοτερα λεφτακια (σαλιγκαρος) ακομα περισσοτερααα.

Κατι πρεπει να γινει...
tirokomos - Δευ 07 Νοέ 2005, 03:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θα αλλαζα μοτερ θα περνουσα πανω ειτε μοτερ απο rallye η απο το RC αλλα το θεμα ειναι οτι κανενα απο τα 2 δε μπορει να δηλωθει σε 307 και δε θελω να ειμαι παρανομος και να βαραω φρικες με τα κτεο.... Rolling eyes Οποτε????Τι γινεται???Το 16αρι το μοτερ δινει 112 αλογα...και παλι δε θα μου ειναι αρκετα... Crying or Very sad
tsosmoulis - Δευ 07 Νοέ 2005, 03:31:28
Θέμα δημοσίευσης:
ναι δικε μου αλλα με καποιες μετατροπες το αυτοκινητο μπορει να αποκτησει καποιο νευρο (με τεραστιες διαφορες με το υπαρχον σου).
Το 307 του παιδιου που τριγυρναει ο jekyll μαζι, δεν θυμαμαι το ονομα του, μετραει αρκετα αλογατα το αυτοκινητο.

Βεβαια παιζει και το αλλο. Με ενα 16αρι θα εχεις την χαρα της μοντιφας (να μου πεις με το 2λιτρο οχι?) απλα ειναι λιιιγο διαφορετικα τα πραγματα.ποιος θα παρει ή κανει μετατροπη RC μοτερ και θα αρχισει τις τρελλες μοντιφες.λιγοι εχουν τετοιες ορεξεις (και πολλα λεφτα προφανως).
Touristas - Δευ 07 Νοέ 2005, 07:51:41
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Αν θα αλλαζα μοτερ θα περνουσα πανω ειτε μοτερ απο rallye η απο το RC αλλα το θεμα ειναι οτι κανενα απο τα 2 δε μπορει να δηλωθει σε 307 και δε θελω να ειμαι παρανομος και να βαραω φρικες με τα κτεο.... Rolling eyes Οποτε????Τι γινεται???Το 16αρι το μοτερ δινει 112 αλογα...και παλι δε θα μου ειναι αρκετα... Crying or Very sad

Με το 2λιτρο των 180 μπορείς να το δηλώσεις κανονικά , αυτών των κινητήρα των φοράει και το CC
tsosmoulis - Δευ 07 Νοέ 2005, 15:12:13
Θέμα δημοσίευσης:
i lusi pou panta akouei sto onoma arguris!
Miltellas - Δευ 07 Νοέ 2005, 15:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Αν θα αλλαζα μοτερ θα περνουσα πανω ειτε μοτερ απο rallye η απο το RC ...Το 16αρι το μοτερ δινει 112 αλογα...και παλι δε θα μου ειναι αρκετα... Crying or Very sad

To 16άρι του 307 μπορεί να έχει μικρότερη ιπποδύναμη αλλά θα σου δουλεύει καλύτερα από του Rallye επειδή είναι πιο ροπάτο στις χαμηλομεσαίες κάτι που το 307 το χρειάζεται λόγω βάρους. Η καλύτερη λύση είναι φυσικά το 2λιτρο έστω και αυτό με τους 138PS λόγω ροπής.
MEMsound - Δευ 07 Νοέ 2005, 15:51:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω παρά να: Thumb right Wink
Miltellas - Δευ 07 Νοέ 2005, 16:48:52
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Δεν έχω παρά να: Thumb right Wink

Δεν περίμενα να μην εγκρίνεις τυχεράκια 2λιτρε. Razz
tirokomos - Δευ 07 Νοέ 2005, 17:49:20
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Με το 2λιτρο των 180 μπορείς να το δηλώσεις κανονικά , αυτών των κινητήρα των φοράει και το CC
Μη μου βαζετε πριζεςςςςςς!!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Ειχα την εντυπωση οτι επειδη το κανονικο 307 και οχι το cc δεν εβγαινε με τα 180 αλογα οτι δε μπορει να δηλωθει.....αλλα μαλλον θα περασω μια βολτα απο το μηχανολογικο αυτες τις μερες και θα ρωτησω καποια πραματακια....οποτε αναμενεται ενημερωση μου!Οποιος εχει καποια αλλη απορια ας μου πει μιας και θα παω να ρωτησω. Wink
brz20 - Δευ 14 Νοέ 2005, 16:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
1ον:Μπορει να περαστει χταποδι στο 14αρι 16βαλβιδο???Ρωταω γιατι ο καταλυτης μου ειναι πολυ ψηλα.....
2ον:Τι εκκεντροφοροι μπορουν να κουμπωσουν στο προαναφερθεν αυτοκινητο....Απο 106 rallye 16v οχι,απο το 1300cc μπαινουν?Αν ναι τι μοιρες βυθισμα εχουν αυτοι???

Λοιπον και στις δυο ερωτησεις οι απαντησεις ειναι ναι.Απλα πραγματα φτιαχνεις χταποδι ή περνεις ενα ετοιμο απο μια εταιρια που ασχολειται με τετοια.Ο καταλυτης ομως τι γινετε.Τιποτα απλα τον τραβας λιγο πιο κατω και απλα θες διχαλο για να κανεις τη ενωση.Αυτο θα ειναι καλο γιατι με την τωρινη μορφη κοβει πολλα μπαμ απο το μοτερ.Και για εκκεντροφορους μπαινουν και απο rallye γιατι ειναι και το ενα και το αλλο 16V!Αρα θα υπαρχουν και τα ιδια εκκεντρα.
volvos - Δευ 14 Νοέ 2005, 17:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω οτι το φαις λιφτ ερχεται με 180αλογα και το κλειστο πλεον...
Stevon - Δευ 14 Νοέ 2005, 18:18:24
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
νομιζω οτι το φαις λιφτ ερχεται με 180αλογα και το κλειστο πλεον...

Σωστά...και όχι μόνο...έρχεται και σε 5πορτο ...για αυτούς που δέν θέλουν να χάσουν την άνεση...
Baphomet - Δευ 14 Νοέ 2005, 18:21:28
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Λοιπον και στις δυο ερωτησεις οι απαντησεις ειναι ναι.Απλα πραγματα φτιαχνεις χταποδι ή περνεις ενα ετοιμο απο μια εταιρια που ασχολειται με τετοια.Ο καταλυτης ομως τι γινετε.Τιποτα απλα τον τραβας λιγο πιο κατω και απλα θες διχαλο για να κανεις τη ενωση.Αυτο θα ειναι καλο γιατι με την τωρινη μορφη κοβει πολλα μπαμ απο το μοτερ.Και για εκκεντροφορους μπαινουν και απο rallye γιατι ειναι και το ενα και το αλλο 16V!Αρα θα υπαρχουν και τα ιδια εκκεντρα.

Δεν μπαίνουν από rallye...
tirokomos - Δευ 14 Νοέ 2005, 21:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
Απο rallye 16v δεν μπαινουν σιγουρα και η μ*****α ειναι οτι το 13αρι ηταν 8v οποτε ουτε εκεινοι μπαινουν....Τι γινεται ρε παιδια????Το πιο ψυχανωμαλο αυτοκινητο πηρα??? Evil Evil Evil
Touristas - Δευ 14 Νοέ 2005, 22:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πείρες ένα αυτοκίνητο με καινούργιο κινητήρα για των οποίο ακόμα δεν υπάρχουν βελτιωτικά προϊόντα , μελλοντικά ίσως κάποιοι να βγάλουν κάποια πράματα αυτό είναι όλο.
Και όπως έχουμε ξαναπεί δεν νομίζω πως αξίζει να ρίξεις χρήματα στο συγκεκριμένο μοτέρ και ιδικά σε ατμοσφαιρική μορφή γιατί δεν θα κερδίσεις και πολλά πράματα σε σχέση με αυτά που θα δώσεις σε ευρώ.
tirokomos - Δευ 14 Νοέ 2005, 22:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστο γι'αυτο αλλωστε και σκεφτομαι να το σουταρω στο αμεσο μελλον! Wink
brz20 - Τρι 15 Νοέ 2005, 00:53:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια απο 16αρι 16V ραλυ δεν μπαινουν εκκεντροφοροι σε 14αρι 16V?Γιατι?16 το ενα 16 και το αλλο.Ποσο σιγουροι ειστε γι'αυτο?Εκτος αν δεν καθονται καλα.Απο 13αρι δεν αξιζει τον κοπο να το συζηταμε εφοσον ειναι 8V.Αλλα τι τα θες αυτα?Παρε τον 16αρι φορεσε τον και ολα ενταξει.Υπαρχουν μεγαλη γκαμα για 16αριδες της σειρας TU.Απο εκκεντροφορους βγαζουν 2-3 εταιριες.Πιστευω πως ο 16αρης θα σε λυσει τα χερια.
tirokomos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 23:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ρε παιδια απο 16αρι 16V ραλυ δεν μπαινουν εκκεντροφοροι σε 14αρι 16V?Γιατι?16 το ενα 16 και το αλλο.Ποσο σιγουροι ειστε γι'αυτο?Εκτος αν δεν καθονται καλα.Απο 13αρι δεν αξιζει τον κοπο να το συζηταμε εφοσον ειναι 8V.Αλλα τι τα θες αυτα?Παρε τον 16αρι φορεσε τον και ολα ενταξει.Υπαρχουν μεγαλη γκαμα για 16αριδες της σειρας TU.Απο εκκεντροφορους βγαζουν 2-3 εταιριες.Πιστευω πως ο 16αρης θα σε λυσει τα χερια.
1ον:οι εκκεντροφοροι του 16ν δεν κουμπωνουν σε μενα...και 2ον αυτο που θα μου ελυνε τα χερια θα ηταν ενα Integra.... Wink Wink Wink
307_fotini - Δευ 05 Φεβ 2007, 14:04:30
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτησω και εγω κατι με την σειρα μου.

εγω εσω το παλιο 1400 8ν με τα 75Hp . ηθελα και θελω βεβαια να κανω κατι για αυτο.\

αλλα οσους ρωτησα μου ειπαν οτι για να αλλαξεις εγκεφαλο λιγο δυσκολο και χλωμο , πεταμενα λεφτα και προβληματα.

και μου προτειναν μεση λυση. να το πουλησω και να παρω ή το 1400 με τα 90 η 1600 .

εγω δεν θελω σε καμμια πειπτωση να το δωσω, . εχετε να μου προτεινετε κατι ,ετσι ωστε και να ειναι σχετικα οικονομικο ,αλλα και να δυναμωσει λιγο, ?

δεν εχω παραπονο με αυτα τα αλογακια ,αλλα στις προσπερασεις ειναι μεαλο το πακετο και ειδικα στις ανηφορες.

αυτα.

φωτεινη
STELIOS - Δευ 05 Φεβ 2007, 14:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
Φωτεινη στο συγκεκριμενο μοτερ δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα. Φιλτρο - Προγραμα - Εξατμηση ειναι το στανταρ, οτιδηποτε αλλο ειναι πραγματικα πεταμενα λεφτα. Και εγκεφαλο να αλλαξεις δεν θα γινει τιποτα, ο εγκεφαλος απλα διαχειριζεται το κινητηρα και αυτος ο κινητηρας δεν εχει πολλα να δωσει. Με φιλτρο - προγραμμα - εξατμιση απλα θα ζωηρεψει λιγο αποκτοντας λιγη παραπανω ροπη με ενα σχετικα λογικο κοστος. Ισως αυτο σε ικανοποιησει στις ανηφορες και στις προσπερασεις.
Θα σε στεναχωρησω λεγοντας οτι ηταν λαθος εξαρχης να παρεις το 307 με τον 1.4 8βαλβιδο μοτερ γιατι πολυ απλα το αμαξι ειναι πολυ βαρη γι'αυτο το μοτερ.
Αν πραγματικα θελεις κατι πιο γρηγορο ξεχνα το 8βαλβιδο μοτερ...
307_fotini - Δευ 05 Φεβ 2007, 14:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Φωτεινη στο συγκεκριμενο μοτερ δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα. Φιλτρο - Προγραμα - Εξατμηση ειναι το στανταρ, οτιδηποτε αλλο ειναι πραγματικα πεταμενα λεφτα. Και εγκεφαλο να αλλαξεις δεν θα γινει τιποτα, ο εγκεφαλος απλα διαχειριζεται το κινητηρα και αυτος ο κινητηρας δεν εχει πολλα να δωσει. Με φιλτρο - προγραμμα - εξατμιση απλα θα ζωηρεψει λιγο αποκτοντας λιγη παραπανω ροπη με ενα σχετικα λογικο κοστος. Ισως αυτο σε ικανοποιησει στις ανηφορες και στις προσπερασεις.
Θα σε στεναχωρησω λεγοντας οτι ηταν λαθος εξαρχης να παρεις το 307 με τον 1.4 8βαλβιδο μοτερ γιατι πολυ απλα το αμαξι ειναι πολυ βαρη γι'αυτο το μοτερ.
Αν πραγματικα θελεις κατι πιο γρηγορο ξεχνα το 8βαλβιδο μοτερ...

STELIO καταρχην σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.

ημουν σιγουρη οτι θα επαιρνα παλι τετοια απαντηση. . τοτε που εκανα την αλλαγη δεν περιμενα οτι θα ηταν ετσι τα πραγματα αλλα συμβιβαστηκα. παντως παει καλα αν και οπως λες ειναι βαρυ για τετοια ιπποδυναμη.

κοιτα δεν θελω κατι πολυ γρηγορο , απλα ηθελα κατι καλυτερο. τωρα δεν μπορω να κατι μονο αν ριξω κανενα 3 χιλιαρο και μονο ετσι θα φτιαξει.

λιγο δυσκολο βεβαια στην συγκεκριμενη χρονικη στιγμη λογω προετοιμασιας σπιτου και γαμου.

παντως ευχαριστω
STELIOS - Δευ 05 Φεβ 2007, 15:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
307_fotini έγραψε:
...
κοιτα δεν θελω κατι πολυ γρηγορο , απλα ηθελα κατι καλυτερο. τωρα δεν μπορω να κατι μονο αν ριξω κανενα 3 χιλιαρο και μονο ετσι θα φτιαξει.

Τα λεφτα που λες ειναι πολλα και θα βρεθουν ανθρωποι να σου πουν τι μπορεις να κανεις σ'αυτο το μοτερ με αυτα τα λεφτα. Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν πραγματα να κανεις Π.χ. με 1500 ευρω μπορεις (θεωρητικα) να πας στα 100 αλογα αυτο το μοτερ. Ομως με 1500 μπορεις να βαλεις το μοτερ απ΄το rally 1.6 με τα 120 αλογα, ή με 1000 περιπου ευρω μπορεις να βαλεις το μοτερ του rally 1.6 με τα 100 αλογα.
Το θεμα ειναι οτι με τα ιδια λεφτα και λιγοτερο κοπο (και ρισκο) εχεις ΠΟΛΥ καλητερες επιλογες.
307_fotini - Δευ 05 Φεβ 2007, 15:50:52
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
307_fotini έγραψε:
...

Τα λεφτα που λες ειναι πολλα και θα βρεθουν ανθρωποι να σου πουν τι μπορεις να κανεις σ'αυτο το μοτερ με αυτα τα λεφτα. Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν πραγματα να κανεις Π.χ. με 1500 ευρω μπορεις (θεωρητικα) να πας στα 100 αλογα αυτο το μοτερ. Ομως με 1500 μπορεις να βαλεις το μοτερ απ΄το rally 1.6 με τα 120 αλογα, ή με 1000 περιπου ευρω μπορεις να βαλεις το μοτερ του rally 1.6 με τα 100 αλογα.
Το θεμα ειναι οτι με τα ιδια λεφτα και λιγοτερο κοπο (και ρισκο) εχεις ΠΟΛΥ καλητερες επιλογες.

τι προτειενεις εσυ, στελιο λιγο να ανεβει και με οικονομικο τροπο. για πες μου?
STELIOS - Δευ 05 Φεβ 2007, 15:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Eπειδη το topic εδω ειναι για 1.4 16V θα βγουμε εκτως θεματος.
Σε παραπεμπω εδω:http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=705&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
οπου ειναι για το μοτερ που συζηταμε.
Αλλα να σου πω απλα, το μονο που αξιζει να κανεις σ'αυτο το μοτερ ειναι Φιλτρο (~60 ευρω) - Προγραμμα (~400 ευρω) και Εξατμηση (~ 150 ευρω). Οτιδηποτε παραπανω ειναι οικονομικη σπαταλη.
brz20 - Δευ 05 Φεβ 2007, 16:42:51
Θέμα δημοσίευσης:
Στην θεση σου θα επελεγα να παρω τον κινητηρα του Rallye με τα 120 αλογα.
Θα παει και παρα πολυ καλα αλλα θα εχει και προπτικες για παραπανω.
NEW FAMILY MAN - Τετ 21 Φεβ 2007, 13:06:37
Θέμα δημοσίευσης: Ολα καλα και ολα ωραια!
Ολα καλα και ολα ωραια!

αλλα για μεταχειρισμενο 307!

εγω που εχω το μικροβιο koloftiaximus ipodynamous αλλα περιμενω το καινουριο μου 307 1.4 16v 90ps 5d με την εργοστασιακη του εγγυησουλα τι γινεται?

τι προβλεπει η PEUGEOT για εμενα που θελω αποδοση και εγγυηση??
αν βαλεις χερι στο κινητηρα αρχιζουν τα μα μου σου του?

με τη PEUGEOT SPORT να τη παλεψω?αξιζει?παρεχει εγγυηση και αναβαθμιση που να αξιζει κοπο και χρημα?
Steve - Τετ 21 Φεβ 2007, 13:14:25
Θέμα δημοσίευσης:
Για το μοτέρ αυτό από Peugeot Sport, δεν θα δούμε ποτέ φως, οπότε απέκλεισε την εξ αρχής Cool
NEW FAMILY MAN - Τετ 21 Φεβ 2007, 13:18:36
Θέμα δημοσίευσης: φτουουου!!!
οποτε περιμενω να ληξει η εργοστασιακη εγγυηση και μετα το τουμπανιαζω?

ουτε ενα πρωτο σταδιο με φιλτρο,εξατμιση,επαναπρογραμματισμο δε μου κανουν?

θα τους δειξω εγω!θα δουν τι θα παθουν!Evil
Steve - Τετ 21 Φεβ 2007, 13:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
Τουμπάνιασε το... με μια σκούπα και ένα σύστημα εξαγωγής Supersprint ή χειροποίητο... ελάφρωσε και βολάν, και τροχαλία στροφάλου, πλάνισε καπάκι, κάνε ροϊκή εξέλιξη, και όταν έρθει η ώρα για εκκεντροφόρους, έλα πες μου αν βρήκες τίποτα σε aftermarket διότι 3 χρόνια τώρα, δεν κατάφερα να βρω τίποτα Very happy
NEW FAMILY MAN - Τετ 21 Φεβ 2007, 13:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω πως η boubis cams μπορει να σου"αγριεψει"τους δικους σου...Rolling eyes

και μαλιστα με το 1/3 του κοστους των ετοιμων...περιπου με 250-300 ευρωπουλα!

για ψαξτο εσυ,να το ψαξω και εγω να δουμε τι θα κανουμε!!!

οικογενεια δεν ηθελα?καλα να παθω!Splat
Steve - Πεμ 22 Φεβ 2007, 09:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή ανέφερες boubis, πάρε άλλη μια Splat Cool
brz20 - Πεμ 22 Φεβ 2007, 11:37:01
Θέμα δημοσίευσης:
Οικογενεια Question Question Question Question Question
Παρε αλλη μια. Splat Splat Splat Splat
Ενταξει επεσαν περισσοτερες αλλα δεν πιστευω να σε χαλαει.
Laughing Laughing Laughing Laughing
NEW FAMILY MAN - Πεμ 22 Φεβ 2007, 16:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
ωραιο το κετσαπ!!!

boubis=tomata.....γιατι???μουφα η δουλεια?

με την οικογενεια ομως.....εφαγα περισσοτερες!!!!γιατι???περισσοτερη μουφα?

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες