PSClub - Hellas

Νέα - "Τάπερ" (=Civic Type-R) τέλος!!

MEMsound - Τρι 04 Οκτ 2005, 19:04:23
Θέμα δημοσίευσης: "Τάπερ" (=Civic Type-R) τέλος!!
Σταματά η παραγωγή του Type-R
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Από http://automoto.flash.gr/news/models/2005/10/4/4645id/

Η περασμένη εβδομάδα σήμανε το τέλος εποχής για το Honda Civic Type-R, το τελευταίο δείγμα του οποίου πέρασε τη γραμμή παραγωγής του Swindon ολοκληρώνοντας μία μακρά και επιτυχημένη εμπορική πορεία, κατά την οποία κατασκευάστηκαν περισσότερες από 35.000 μονάδες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως οι διάφορες εκδόσεις του Civic, κατασκευάζονται σε περισσότερες από 10 μονάδες παραγωγής ανά τον κόσμο. Το Type-R ωστόσο αποτελεί εξαίρεση, αφού ήταν η μοναδική έκδοση που παραγόταν αποκλειστικά στη Μ. Βρετανία από το 2001.

Ως ανάμνηση, θα πρέπει να κρατήσει κανείς το γεγονός ότι το Type-R ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο σε μία σειρά από μοντέλα επιδόσεων στη μικρομεσαία κατηγορία, διαθέτοντας έναν κινητήρα τεχνολογικό επίτευγμα για την εποχή του, με απόδοση 200 ίππων από 2.000 κ.εκ. χωρίς την προσθήκη τούρμπο. Το τελευταίο Type-R, χρώματος μαύρου, θα παραδοθεί αυτή την εβδομάδα στα χέρια ενός αγοραστή από την εγχώρια αγορά της Μ. Βρετανίας. Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, κύκλοι μέσα στη Honda αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανή η παρουσίαση στο μέλλον ενός νέου Type-R βασισμένης στο καινούργιο Civic.

Εν αναμονή του νέου "ταπερ".
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αργήσει.. Wink
netblaster - Τετ 05 Οκτ 2005, 13:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
Και καπου εδω ερχονται και τα ασχημα νεα!!! Η Honda στις μεχρι τωρα δηλωσεις της περι του νεου Civic, που πιστευω οτι ολοι το εχετε δει (μπλιαχ) δεν κανει λογο για Type-R!!! Evil
Steve - Τετ 05 Οκτ 2005, 17:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πφφφ... επιτέλους το πήραν χαμπάρι και κόβουνε την παραγωγή!

Ελπίζω να βγάλουν κάτι καλύτερο μπας και ιδρώσω λίγο στο σμπρώξιμο Twisted evil
MaGeLaNoS - Τετ 05 Οκτ 2005, 18:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Η Honda στις μεχρι τωρα δηλωσεις της περι του νεου Civic, που πιστευω οτι ολοι το εχετε δει (μπλιαχ) δεν κανει λογο για Type-R!!

Συγνωμη που σε απογοητευω αλλα η νεα εκδοση Civic θα εχει TypeR απλα δεν θα ειναι για ολο το "λαο".Θα υπαρχει μια εκδοση Racing στα 2λιτρα με 200αλογα με το μοτερ το υπαρχον αλλα με καλυτερη εισαγωγη και νεους αυλους και μια TypeR 2.2λιτρα με 230 ολοζωντανα ατια..Ολα αυτα ομως ενα χρονο μετα την επισημη παρουσιαση του νεου Civic

Παράθεση:
Ελπίζω να βγάλουν κάτι καλύτερο μπας και ιδρώσω λίγο στο σμπρώξιμο

To νεο μοτερ 2.2λιτρων θα εχει τεχνολογια βασισμενη στο νεο συστημα εισαγωγης αερα που ηα λανσαρει η Honda και θα λειτουργει σαν φυσικη υπερπληρωση μετα απο καποια χλμ μαζεμενα στο κοντερ..
2.0λιτρο-200αλογα
2.2λιτρα-230αλογα..πολυ σπρωξιμο Laughing
MEMsound - Πεμ 17 Νοέ 2005, 16:36:25
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.autoexpress.co.uk/previews/62024/civic_type_r_final_editon_ac.html'''
brz20 - Πεμ 17 Νοέ 2005, 16:48:01
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι νεο και να βγει δεν θα ειναι σαν το τελευταιο Civic ουτε σαν αυτο του '93.Για μενα που δεν τα παω καθολου τα Jap αυτα τα δυο ειλικρινα ηταν τα καλυτερα μεσα απο τα 30 χρονια ιστοριας.Και περισσοτερο αυτο του '93!!!Πολυ ωραιο σχημα!Το καινουργιο Civic ειναι ο ορισμος του φουτουρισμου.Καθολου καλο.Τουλαχιστον το 3θυρο γιατι το Coupe απο φοτο που ειδα σε καποιο site ειναι παρα πολυ ομορφο.
volvos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 17:12:39
Θέμα δημοσίευσης:
ναι σαφως ειδικα του 93 που ανοιγε η πισω πορτα σε κομματια (αυτο πρεπει να εννοεις) πρεπει να εχει παρει ενα απο τα χειροτερα αποτελεσματα στα κρας τεστ της Ε.Ε....
φοβερο αμαξι.ποιο αργο απο το πρωτο vtec χειροτερο σε κρατημα-φρενα ... Evil
μονο εμφανιση!

για μενα το καλυτερο και πιο γνησιο σιβικ ηταν το πρωτο vtec με τα 150αλογα ...
brz20 - Πεμ 17 Νοέ 2005, 17:36:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ναι σαφως ειδικα του 93 που ανοιγε η πισω πορτα σε κομματια (αυτο πρεπει να εννοεις) πρεπει να εχει παρει ενα απο τα χειροτερα αποτελεσματα στα κρας τεστ της Ε.Ε....
μονο εμφανιση!

Ναι αυτο με την πορτα που ανοιγε μιση προς τα πανω μιση προς τα κατω.Για πιο πρωτο V-Tec μιλας?Και μαλιστα με 150 αλογα.Μηπως ηταν 160 αλογακια και οχι 150.Παντως αν ειναι αυτο φασκεις και αντιφασκεις γιατι αυτο το γνησιο Civic που λες ειναι το Civic του 93 για το οποιο κανω λογο και εγω!!!!Και μαλιστα ειναι γνωστο ως Honda Civic 1.6 VTi 160HP.Με κωδικο κινητηρα B16A2.
volvos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 17:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
μικρε.....
αυτο που λες ειναι vti.....oσον αφορα την ονομασια!

εγω μιλαω για vtec!
πανω σε αυτο βασιζοταν το πρωτο crx....
αχ αυτα ηταν καμικαζι!

http://cgi.ebay.de/Honda-Civic-1-6-16V-ATM-140-000-km-viele-Neuteile_W0QQitemZ4590039446QQcategoryZ18204QQrdZ1QQcmdZViewItem
tirokomos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 18:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
volvos έγραψε:
μονο εμφανιση!

Ναι αυτο με την πορτα που ανοιγε μιση προς τα πανω μιση προς τα κατω.Για πιο πρωτο V-Tec μιλας?Και μαλιστα με 150 αλογα.Μηπως ηταν 160 αλογακια και οχι 150.Παντως αν ειναι αυτο φασκεις και αντιφασκεις γιατι αυτο το γνησιο Civic που λες ειναι το Civic του 93 για το οποιο κανω λογο και εγω!!!!Και μαλιστα ειναι γνωστο ως Honda Civic 1.6 VTi 160HP.Με κωδικο κινητηρα B16A2.
Το crx ειχε το vtec με τα 150 αλογατακια....το civic ηταν το vti με τα 160....στην Ιαπωνια μονο εβγαιναν τα ιδια μοτερ με +10 αλογα στο καθενα...ηταν δωρακι της HONDA για τους υπηκοους της χωρας...Στην Ελλαδα δεν ερχονταν αυτα τα μοτερακια.Μονο αν τα εκανες ξεχωριστη παραγγελια...Crx με 160 αλογα και Civic με 170.....Παντως η τεχνολογια του Vtec υπηρχε σε ολα τα κυβικα ακομα και στ 14αρι απλα ηταν σε ολο το φασμα των στροφων και οχι τοσο αγριο οσο τα 2 προαναφερθεντα αυτοκινητα.Ειναι σχεδον ιδιο με το τωρινο. Wink
brz20 - Πεμ 17 Νοέ 2005, 19:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
Civic με 150 αλογα δεν ειχα ξανακουσει.Civic με 160 ξερω μονο το VTI.Οπως και να χει του 93 μοντελο και Civic μονο το VTI εβγαζε τοσα αλογα.Ετσι δεν ειναι Χρηστο?Πες εσυ που εισαι και φιλοjap.Οσο αναφορα το V-Tec εχω να πω οτι και το VTI παλι V-Tec ειναι.Απλα του ειχαν κανει αλλα κολπα και εβγαζε τοσα.
Stevon - Πεμ 17 Νοέ 2005, 19:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη εγώ κατάλαβα για ποιό civic μιλάς,είναι το τετραγωνο το οποίο έβγαινε απο το 88-92 , αυτό το οποίο όπως το κοιτάμε απο πίσω κάτω δεξιά γράφει 1,6i VT ενώ στο κέντρο(στο κόκκινο πλαστικό) Civic και ακριβώς απο κάτω V-Tec.
Βέβαια δυστυχώς 2 σελίδες με τεχνικά στοιχεία για Honda που βρήκα δέν γράφουν για 150hp.

Πάρ ΄όλα αυτά και εγώ για 150hp το ήξερα.

http://www.bulletmotorsports.net/enginespecs.htm

http://www.superhonda.com/tech/honda_engine_codes.html
volvos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 22:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
σταυρο εβγαζε 1000% 150 αλογα...
λεμε το ιδιο...εχω βρει και μια φωτο πιο πανω!

περασα ενα καλοκαιρι καπου το 99 με ενα τετοιο στα χερια μου και ακομα το θυμαμαι....βεβαια ειχε 2-3 πραγματα σε αναρτηση εκεινο το σιβικ αλλα ειχε και 180000χλμ ! δεν εκαιγε σταλα λαδι και πηγαινε μαμιοντας...εστριβε εξιοπρεπεστατα για την ηλικια του και τα τοτε δεδομενα και ηταν ενα γνησιο σπορτ αυτοκινητο μικρης κατηγοριας...

για μενα αυτο και το πρωτο crx ειναι μερικα αξεπεραστα δειγματα της ιαπωνικης κουλτουρας-φιλοσοφιας στα σπορτ αυτοκινητα...
tirokomos - Πεμ 17 Νοέ 2005, 23:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
σταυρο εβγαζε 1000% 150 αλογα...
λεμε το ιδιο...εχω βρει και μια φωτο πιο πανω!

περασα ενα καλοκαιρι καπου το 99 με ενα τετοιο στα χερια μου και ακομα το θυμαμαι....βεβαια ειχε 2-3 πραγματα σε αναρτηση εκεινο το σιβικ αλλα ειχε και 180000χλμ ! δεν εκαιγε σταλα λαδι και πηγαινε μαμιοντας...εστριβε εξιοπρεπεστατα για την ηλικια του και τα τοτε δεδομενα και ηταν ενα γνησιο σπορτ αυτοκινητο μικρης κατηγοριας...

για μενα αυτο και το πρωτο crx ειναι μερικα αξεπεραστα δειγματα της ιαπωνικης κουλτουρας-φιλοσοφιας στα σπορτ αυτοκινητα...
Mαζι σου αλλα οσον αφορα το λαδι στανταρ εχανε λιγο απο την φλατζα του vtec...Δεν εχω δει τετοιου ειδους αυτοκινητο και να μην εχανε η φλατζα!!!
volvos - Τετ 30 Νοέ 2005, 20:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?CATEGORY_id=27&NEWS_DATA_ID=42386

εεε ρε #%στη μου καποιος μας δουλευει....
δηλαδη τωρα θα βρισκεις μεταχειρισμενο ταπερ με 16αρι ??? Idea
brz20 - Τετ 30 Νοέ 2005, 21:14:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν καταλαβα την ερωτηση σου.
MEMsound - Τετ 30 Νοέ 2005, 21:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
Question Shocked Question Shocked Confused Question Laughing
teodor_v - Πεμ 01 Δεκ 2005, 02:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανως θελει να πει οτι αφου σταματησε η παραγωγη του type-r....πως εξηγειται αυτο.....
volvos - Πεμ 01 Δεκ 2005, 09:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
tι θελει να πει ο ποιητης εεεε????
εννοω οτι με τετοια προσφορα απο σαρακακη και με δεδομενο τη ληξη παραγωγης ειναι η κλαυτερη χρονικα στιγμη να παρει καποιος ταπερ σε καλη τιμη...
οχι οτι παω για τετοιο.....
Kouzman - Πεμ 01 Δεκ 2005, 14:30:43
Θέμα δημοσίευσης:
τα 28000 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη αφου εχει και τα εξτρα του. Ενα φιλαρακι που το πηρε περυσι το ειχε παρει 29500 ευρω μονο με το a/c αν θυμαμαι καλα.

και η mazda εχει κανει προσφορα για το ΡοΧι 8 challenge. αν θυμαμαι καλα το χτυπας με ενα 27αρι χηνες...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες