PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Τα υποψήφια μοντέλα για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2006"

vinman - Πεμ 29 Σεπ 2005, 16:01:25
Θέμα δημοσίευσης: Τα υποψήφια μοντέλα για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2006
Ανακοινώθηκαν από την επιτροπή COTY (Car Of the Year) τα 27 υποψήφια μοντέλα για το βραβείο του "Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2006". Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα νέα μοντέλα στον κατάλογο των υποψηφίων για τον τίτλο ήταν να έχει αρχίσει η διάθεσή τους σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες και να αριθμούν τουλάχιστον 5.000 μονάδες.
Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου μήνα όπου και θα ξεχωρίσουν επτά αυτοκίνητα για να περάσουν στην δεύτερη φάση. Στις 14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής που κάτι μας λέει πως θα προέρχεται από την Γερμανία.
Τα 27 υποψήφια μοντέλα είναι τα εξής:

Alfa Romeo 159
BMW series 3
Citroen C1
Peugeot 107
Toyota Aygo
Chevrolet Matiz
Daihatsu Sirion
Fiat Croma
Hyundai Sonata
Jeep Grand Cherokee
KIA Rio
Lexus GS
Mazda5
Mercedes B-Class
Mercedes ML
Mercedes S-Class
Nissan Murano
Nissan Pathfinder
Opel Zafira
Peugeot 1007
Porsche Cayman
Range Rover Sport
Renault Clio III
Ssangyong Rodius
Seat Leon
Suzuki Grand Vitara
Suzuki Swift
Volkswagen Fox
Volkswagen Passat
ultra-one - Τρι 25 Οκτ 2005, 13:11:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνο εαν μπορείς, μετέτρεψε το τόπικ σε ψηφοφορία με όλα τα υποψήφια αυτοκίνητα του COTY 2006 να δούμε τι θα ψήφιζε (αντικειμενικά) ο καθένας και να βγάλουμε τη δικιά μας απόφαση!!!! Wink
Miltellas - Τρι 25 Οκτ 2005, 13:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστός ο υπερ-μοναδικός. Wink
Sidobre - Τρι 25 Οκτ 2005, 13:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
E, τώρα συγνώμη... σε forum που μπαίνουν το 99% Peugeotφιλοι... τί θα νόμιζες ότι θα βγεί πρώτο; Το Κινέζικο; Laughing
Sidobre - Τρι 25 Οκτ 2005, 13:33:09
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τα υποψήφια μοντέλα για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς
Πάντως επειδή διανύουμε μια εποχή με έντονη "αμερικάνικη" επιροή, γνώμη μου ότι -δυστυχώς- φέτος θα επιλέξουν SUVοειδές όπως:

Jeep Grand Cherokee
Mercedes ML
Range Rover Sport
Suzuki Grand Vitara
Nissan Murano

Δυσκολότερα πολυτελείας ή sport car
BMW series 3
Lexus GS
Porsche Cayman

Aκόμα δυσκολότερα αλλά επειδή αποτελούν το νέο σχεδιαστικό ύφος της εποχής
Seat Leon
Suzuki Swift

Και τέλος μένει αυτό μπας και ενισχύσουν την αποτυχημένη πορεία του...
Peugeot 1007

Δεν αποκλείεται τέλος να βγάλουν πάλι κανένα μίνι αλλά δεν το βλέπω για φέτος... σειρά έχουν τα SUV.... Crying or Very sad Crying or Very sad
ultra-one - Τρι 25 Οκτ 2005, 14:03:26
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
E, τώρα συγνώμη... σε forum που μπαίνουν το 99% Peugeotφιλοι... τί θα νόμιζες ότι θα βγεί πρώτο; Το Κινέζικο; Laughing

Ε, αν βγάλουν πρώτο το 1007, ή το 107 με 1000κυβικά τότε είμαι ΠΑΡΑ πολύ περίεργος να δω πόσοι από αυτούς θα τα αγοράσουν!!!!!!!!!! Silly
Tiesto - Τρι 25 Οκτ 2005, 20:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

lol γι αυτο ειπε αντικειμενικα.

Πιστευω πως το S Class θα το παρει μιας και ειναι το καλυτερο απ ολα της λιστας (και δεν μ αρεσουν τα merc Razz)
netblaster - Τρι 25 Οκτ 2005, 22:18:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω βλεπω να βγαινει η Alfa 159 παντως!!! Αν και φανατικος αντi-Αlfisti η 159 ειναι ενα καθολα αξιολογο αυτοκινητο, αρκετα ομορφο αντικειμενικα, πολυ καλο οδηγικα (αποτι δειχνουν τα τεστ), ποιοτικο και σιγουρα θαναι καλο σε ασφαλεια αφου εχει (ετσι λενε) το πιο ακαμπτο σασι της κατηγοριας!!! Θα ειναι και φθηνοτερο απο Audi, ΒΜW και Mercedes!!! Wink
Tiesto - Τρι 25 Οκτ 2005, 22:29:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αν στην αποφαση παιζει ρολο και το ποσο προσιτο ειναι τ αυτοκινητο, τοτε θα λεγα το Passat. Προσωπικα το βρισκω το καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας του αυτη τη στιγμη και ειδικα σε ποιοτητα χτυπαει υψηλοτερες κατηγοριες.
Alexel - Τρι 25 Οκτ 2005, 23:33:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά τα "Car Of the Year", "Bike of the year", "Σερβιέτα of the year", κλπ, θεωρώ πως είναι στημένα... Exclamation
Δήθεν ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι (ναι οι αμερόληπτοι... Laughing )... Θα βγει το αυτοκίνητο της εταιρίας που θα δώσει τα περισσότερα λεφτά για διαφημίσεις στα περιοδικά. Στάνταρ πράγματα.
ultra-one - Τετ 26 Οκτ 2005, 09:37:35
Θέμα δημοσίευσης:
Alexel έγραψε:
........."Σερβιέτα of the year", κλπ.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!! Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl

Ψηφίζω και εγώ Alfa 159 ανκαι για να είμαι ειλικρινής δεν θα μου φανεί καθόλου μα καθόλου περίεργο να βγει το 1007 (Puke right) Car of the Year 2006 αφού είναι πρωτότυπο, ασφαλέστατο και διαθέτει νέες τεχνολογίες!
vinman - Κυρ 30 Οκτ 2005, 08:42:16
Θέμα δημοσίευσης:
Εγινε η πρωτη ψηφοφορια και τα επτα αυτοκινητα που θα μπουν στην διαδικασια ψηφου ειναι τα εξης:

Alfa Romeo 159
BMW series 3
Mazda 5
Renault Clio III
Toyota Yaris
Volkswagen Passat
Citroen C1 -Peugeot 107 -Toyota Aygo
*

(*Τα C1-107-Aygo πιανονται ως ενα αυτοκινητο στην ψηφοφορια).

Εσεις τι θα ψηφιζατε???
Εγω μαλλον την 159... Wink
vinman - Κυρ 30 Οκτ 2005, 08:49:29
Θέμα δημοσίευσης:
To 1007 δεν μπηκε στην τελικη επταδα για πολυ λιγο....Οσο για τα SUV...πατωσαν.... Wink
Tiesto - Κυρ 30 Οκτ 2005, 13:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Passat εγω λογω αναλογιας ποιοτητας-τιμης...
vinman - Κυρ 30 Οκτ 2005, 20:35:24
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:

Οταν ειπα να αλλαξω το 407 το 1.8,πηγα και ειδα το passat...αλλα μου φανηκε πολυ ψευτικο Βασιλη....δεν νομιζω οτι δικαιολογει ουτε την τιμη του αλλα ουτε το ονομα του....(γνωμη μου παντα... Wink ).Για να παρεις το passat με ολα οσα εχει το 407 πας καπου στα 26500 για το 1600( Shocked Shocked Shocked Shocked )....και εγω πηρα με 25500(με την εκπτωση που ισχυει) το διλιτρο 407... Wink
manosm3 - Κυρ 30 Οκτ 2005, 23:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αντικειμενικα ψηφισα, Σειρα 3 κυριως για τους πολυ καλους κινητηρες της και για την ανερχομενη σταρ την ///Μ3. Αν ηταν και ομορφη εξωτερικα δε θα καθομουν να το σκεφτω καθολου...
Baphomet - Δευ 31 Οκτ 2005, 01:26:47
Θέμα δημοσίευσης:
Mazda 5 χαλαρά...
MEMsound - Δευ 31 Οκτ 2005, 10:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
Μεταξύ Alfa 159 και Mazda 5... Wink
Stevon - Δευ 31 Οκτ 2005, 13:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
159......

Έτσι απλά... Wink
Ghost Dog - Δευ 31 Οκτ 2005, 18:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
159 και τα μυαλα στα καγκελα... Shocked Cool Razz Very happy
Tiesto - Δευ 31 Οκτ 2005, 18:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
Tiesto έγραψε:

Οταν ειπα να αλλαξω το 407 το 1.8,πηγα και ειδα το passat...αλλα μου φανηκε πολυ ψευτικο Βασιλη....δεν νομιζω οτι δικαιολογει ουτε την τιμη του αλλα ουτε το ονομα του....(γνωμη μου παντα... Wink ).Για να παρεις το passat με ολα οσα εχει το 407 πας καπου στα 26500 για το 1600( Shocked Shocked Shocked Shocked )....και εγω πηρα με 25500(με την εκπτωση που ισχυει) το διλιτρο 407... Wink

ε ενταξει, γνωμες ειναι αυτες. προσωπικα στ αυτοκινητα ειμαι της φιλοσοφιας ο,τι πληρωνεις παιρνεις.

μανο, και μενα μ αρεσει η 3αρα πιο πολυ απ ολα αλλα ακριβη ρε παιδι μου...
gianic - Δευ 31 Οκτ 2005, 19:13:32
Θέμα δημοσίευσης:
159 και χωρις τυψεις Very happy
tirokomos - Δευ 31 Οκτ 2005, 20:34:38
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν το μπεμπεκι δεν υπαρχει....αλλα αυτοκινητα ρε παιδια!Χαλαρα σειρα 3 με κλειστα τα ματια! :)Και για λογους πισω κινησης!!!!!! Laughing Laughing Laughing
gianic - Τρι 01 Νοέ 2005, 11:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
και η τετρακινηση της 159 δεν νομιζω να ναι κακη Rolling eyes
ξερω ξερω ... στις 3,2 εκδοσεις αλλα τι να κανουμε ! Crying or Very sad
pezomania - Τρι 01 Νοέ 2005, 15:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
159!! Την είδα και απλά την ερωτεύτηκα Embarassed Embarassed
COOL ALEXIS - Τρι 15 Νοέ 2005, 09:48:47
Θέμα δημοσίευσης:
Το Renault Clio III αυτοκίνητο της χρονιάς 2006
teodor_v - Τρι 15 Νοέ 2005, 10:03:53
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΛΕΟΣ!
Ποτε δεν τον συμπαθησα αυτον τον θεσμο. Ειναι λιγο περιεργα τα κριτηρια με τα οποια ψηφιζουν και το πιο σωστο για μενα ειναι το "σχεση αποδοσης-τιμης". Με αυτο το σκεπτικο και μονο θεωρω λογικο να βγαινουν αυτοκινητα της χρονιας αυτα που βγαινουν. Γιατι αλλιως πως να το κανουμε δεν μπορεις να συγκρινεις την S-class με το Clio....
ΝΙΚΟΣ - Τρι 15 Νοέ 2005, 14:21:51
Θέμα δημοσίευσης:
και ομως βγηκε το Clio Very happy
COOL ALEXIS - Τρι 15 Νοέ 2005, 14:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
και ομως βγηκε το Clio Very happy

Έχουν μια έφεση προς τα Van τον τελευταίο καιρό μάλλον Idea
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Tiesto - Τρι 15 Νοέ 2005, 14:28:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλη μια φορα αποδειχτηκε πως ο κοσμος δεν παει καλα. Τοσα πολυ καλυτερα αυτοκινητα και εβγαλαν την μ***κια που τσιγκουνευτηκαν να βαλουν το μαλακο ταμπλο σε ολες τις εκδοσεις! Αν ειναι δυνατον!
ΝΙΚΟΣ - Τρι 15 Νοέ 2005, 16:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
Οδηγηστε πρωτα ενα 14αρη και ελατε μετα πες τε μου οτι δεν ειναι καλο.Ας βλεπουμε τα πραγματα ως εχουν και ας μην ειμαστε με παροπηδες.Το αμαξι γενικα και σαν οδικη συμπεριφορα απλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ.
Tiesto - Τρι 15 Νοέ 2005, 17:46:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως ναι αλλα δεν συγκρινεται με την 159, το Passat, την 3αρα και αλλα μοντελα που ηταν υποψηφια.

Ασε που ποιοτικα κατα την γνωμη μου ειναι απαραδεκτο για μοντελο 2005 και με τετοιο ανταγωνισμο.

Αντιθετα με την 159 που εμεινα μ***κας με τα υλικα που εχουν χρησιμοποιησει.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 15 Νοέ 2005, 18:00:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ελα ομως που στην εκλογη του αυτοκινητου της χρονιας ΔΕΝ παιζει ρολο ΜΟΝΟ τα πλαστικα του εσωτερικου.Φαινετε πως οι κυριοι που το βγαλανε αυτοκινητο της χρονιας,ειχαν και αλλα πραγματα κατα νου Wink

Το 182αρη το διλητρο σε σχεση με τις απλες εκδοσεις του προηγουμενου κλιο,ηταν ποιο φαρδυ και ποιο μεγαλο με 16αρες ζαντες (που φαινοντουσαν τερατα) και ας ειχε ποιο φαρδια φτερα για να χωρεσουν.Το καινουργιο κλιο οι απλες εκδοσεις 1200-1400 (ειδικα το 14αρη) εχουν μεγαλυτερο μεταξονιο-μετατροχιο απο το προηγουμενο κλιο (για το διλητρο μιλαω) και φυσικα ακομα και οι 16αρες στο 1400 φαινοντε ροδακια.Βλεπουμε λοιπον οτι απλη εκδοση καινουργιου μοντελου με ''γρηγορη'' εκδοση παλιου μοντελου (2000) (ποσο μαλλον και με απλη εκδοση παλιοτερου μοντελου) εχουν χαοδες διαφορα σε ολα.Μιλαμε για αλλο αμαξι.Καντε ενα test drive ενα 14αρη με ζαντες αλουμινιου και ζοριστε το σε στροφες να δουμε τι θα πειτε.Μην το δειτε σε σχεση με παλιοτερα μοντελα της ιδιας κατηγοριας ως προς τις επιδοσεις γιατι πολυ απλα το νεο κλιο εχει 5αστερια που σημαινει πολυ περισοτερο βαρος.Εγω εχω να πω πως περιμενω το διλητρο να δω τι θα κανει σε σχεση με τον ανταγωνισμο οχι απλα σε επιδοσεις αλλα σε ολοκληρομενη εμφανιση σε ολα του.

Υ.Γ.Ενα μειον που μπορω να βρω ειναι η τιμη η οποια οντως ειναι τσουχτερη.Βεβαια το κλιο πλεον αγγιζει σε κατηγορια το Megane και δεν εχει καμια σχεση με αυτοκινητο πολεως οπως ξεκινησε την καριερα του ο προκατοχος του.
Tiesto - Τρι 15 Νοέ 2005, 18:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν διαφωνω πως ειναι εντελως διαφορετικο αυτοκινητο. Ουτε οτι στις στροφες εχει πολυ καλη συμπεριφορα. Ολα τα clio το χουν αυτο.

Οταν ομως μπηκα στην εκθεση περιμενα να δω ενα πολυ καλυτερο αυτοκινητο απ αυτο που ειδα. η ποιοτητα της εκδοσης με το ταμπλο slush ηταν πολυ καλη αλλα μονο στο ταμπλο. τα υπολοιπα υλικα δεν με ικανοποιησαν καθολου. Η ποιοτητα της εκδοσης με το απλο ταμπλο ειναι ΙΔΙΑ με του corsa μου που ειναι 5 χρονων μοντελο και σ αυτο συμφωνησε μαζι μου ατομο που εχει clio για να μην νομιζεις πως ειμαι κολλημενος.

Συνολικα σιγουρα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο απτο προηγουμενο μοντελο (αυτο ελειπε κιολας...) αλλα πιστευω πως δεν ειναι τοσο καλο που του αξιζει αυτος ο τιτλος.

Η συζητηση my dear friend δεν εχει νοημα επειδη δεν θα βγαλει πουθενα. ο καθενας εχει τις αποψεις του Wink
netblaster - Τρι 15 Νοέ 2005, 19:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Με αυτη την εμφανιση δεν το θεωρω και παραξενο που εβγαλαν το Clio!!! Τα συμφεροντα που παιζονται ειναι πολλα...

Απο ολο τον ειδικο τυπο, αλλα και απο τις αποψεις που ακουσα στην εκθεση (ακομα και απο πωλητη της Renault) το σχεδιο του Clio δεν αποσπα θετικα σχολια!!! Τουλαχιστον, η Renault "κερδισε", μεσω του διαγωνισμου αυτου, την προωθηση του!!! Wink
tirokomos - Τετ 16 Νοέ 2005, 01:19:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ολα οκ που ειπατε...αλλα εστω και με τη μπεμπα ειναι η μερα με τη νυχτα!Το ενα ειναι BMW και το αλλο θα ειναι μια ζωη ενα clio...τι να λεμε τωρα...ΕΛΕΟΣ!!!!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 16 Νοέ 2005, 11:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Ρε παιδια ολα οκ που ειπατε...αλλα εστω και με τη μπεμπα ειναι η μερα με τη νυχτα!Το ενα ειναι BMW και το αλλο θα ειναι μια ζωη ενα clio...τι να λεμε τωρα...ΕΛΕΟΣ!!!!

Σιγα την παλιομπουρουχα.Πας σε στροφες και ανηφορα και ειναι τα μεσαια κυβικα τους ...κατεβα να σμπρωξουμε.1.5 τονο και βαλε.Αλλα ειναι BMW....Βεεεεβαιααααααα.Καλα τα BMW αλλα τα Μ...τα αλλα ειναι απλα γιαυτους που θελουν να λενε και να κανουν μοστρα.

Προσωπικη μου αποψη φυσικα.Εγω θα ελεγα οτι αν το Κλιο και το καθε κλιο ειχε σε λεφτα οσο ενα BMW τοτε θα ηταν πολυ καλυτερο
teodor_v - Τετ 16 Νοέ 2005, 13:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Οδηγηστε πρωτα ενα 14αρη και ελατε μετα πες τε μου οτι δεν ειναι καλο.Ας βλεπουμε τα πραγματα ως εχουν και ας μην ειμαστε με παροπηδες.Το αμαξι γενικα και σαν οδικη συμπεριφορα απλα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ.

Βρε τι μου λες τωρα να οδηγησω το Clio και να δω τι????? Αν ειναι καλυτερο απο την S class και απο την BMW??????????

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Σιγα την παλιομπουρουχα.Πας σε στροφες και ανηφορα και ειναι τα μεσαια κυβικα τους ...κατεβα να σμπρωξουμε.1.5 τονο και βαλε.Αλλα ειναι BMW....Βεεεεβαιααααααα.Καλα τα BMW αλλα τα Μ...τα αλλα ειναι απλα γιαυτους που θελουν να λενε και να κανουν μοστρα.

Προσωπικη μου αποψη φυσικα.Εγω θα ελεγα οτι αν το Κλιο και το καθε κλιο ειχε σε λεφτα οσο ενα BMW τοτε θα ηταν πολυ καλυτερο

Νικο συγνωμη αλλα νομιζω οτι εσυ τελικα φορας παρωπιδες....
ΝΙΚΟΣ - Τετ 16 Νοέ 2005, 14:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Μαλλον δεν καταλαβες καλα το ποστ μου Wink Δεν τιθεται μετρο συγκρισης.Εσυ τα συγκρινεις με το κλιο...Δεν ειπα κατι τετοιο.Καταρχην δεν εχουν ιδια αξια αγορας.Αλλα σε γενικες γραμμες.....πανε οδηγα ενα 1600 ή 1800 BMW και πηγαινε σε δρομους περα απο τις εθνικες....Μην τρελαθουμε τωρα....Απλο παραδειγμα σε τετοιου ειδους κατηγορια...ο συνοδηγος του Γκαλφα ο οποιος ειχε S3 πχ και το λεει ακομα το παιδι.....''Το χειροτερο αμαξι που εχω αγορασει ποτε''.Δεν αξιζει τα λεφτα του.Για στροφες ΔΕΝ ειναι αν θες κατι παραπανω απο μετακινηση και φυσικα για ταξιδια μονο για δυο ατομα λογο 3θυρου αμαξωματος.Μην μιλησω για 316-318 BMW που περα απο χωρους και ξυλα-δερματα-ανεση (ναι ανεση συμφωνω)...ΟΔΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΩΜΑ.Πας να στριψεις και αγκομαχαει το καημενο.Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι ετσι..Και δεν μιλάω για στροφες εγνατιας και ανοιχτες καμπες.Μιλαω για ορεινες διαδρομες που εχει σε μεγαλο ποσοστο η Ελλαδα μας.Αυτων των κατηγοριων τα αυτοκινητα στην μονη στροφη που μπορουν να στρηψουν με ανεση και χλμ ειναι το ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ.Φυσικα οπως ειπα και παραπανω....τα Μ και τα AMG εκεινα ναι ειναι αμαξια.(Και παλι παιζετε μιας και μια Μ3 με ενα EVO-SUBARU μαμα θα μεινει πισω σε ορεινο δρομο).Μην μιλησω για SLK 163 AMG που η ιπποδυναμη της ειναι λιγη για τα κιλα της.

Σαν μετρο συγκρισης στο στοχαστρο ειναι τα μεσαια κυβικα και οχι τα μεγαλα.

Υ.Γ.Παροπηδες δεν εχω φιλε μου.Θα ειχα αν αυτα που λεω τα ηξερα μονο απο περιοδικα.Εχω οδηγησει λογο της δουλειας μου πααρα πολλα αμαξια και φυσικα οχι μονο σαν μετακινηση Wink

Φιλικα παντα
netblaster - Τετ 16 Νοέ 2005, 15:34:57
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω σε αρκετα απο αυτα που λεει ο Νικος!!!

Τυχαινει να εχει η μανα μου μια 316Ci 16v και την εχω οδηγησει με ολους τους δυνατους τροπους!!! Το αυτοκινητο για ταξιδια ειναι πολυ καλο, αν εκμεταλευεσαι σωστα και τις κεκτιμενες ταχυτητες, αλλα σε στροφιλικια ας μην το συζητησουμε!!! Αν και ειναι πιο σπορτιφ απο το αντιστιχο 4θυρο ειναι πλαδαρο, με λιγα λογια δεν κανει!!! Το τιμονι και το σασμαν μπορει να ειναι κορυφαια, αλλα μεχρι εκει!!!

Ας μη μιλησω για το 116i που δοκιμασα προσφατα...

Για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα του topic ομως, θα επαναλαβω οτι σαυτον το θεσμο παιζονται πολλα!!! Μια BMW ή μια Αlfa δεν εχουν τοσο μεγαλη αναγκη την προβολη για να πουλησουν, οσο ενα αυτοκινητο σαν το Clio που απευθυνεται σε μια κατηγορια που δεν υπαρχουν οροι σαν το "image" και ολα τα αυτοκινητα ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους!!! Wink
ΝΙΚΟΣ - Τετ 16 Νοέ 2005, 17:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Συμφωνω σε αρκετα απο αυτα που λεει ο Νικος!!!

Τυχαινει να εχει η μανα μου μια 316Ci 16v και την εχω οδηγησει με ολους τους δυνατους τροπους!!! Το αυτοκινητο για ταξιδια ειναι πολυ καλο, αν εκμεταλευεσαι σωστα και τις κεκτιμενες ταχυτητες, αλλα σε στροφιλικια ας μην το συζητησουμε!!! Αν και ειναι πιο σπορτιφ απο το αντιστιχο 4θυρο ειναι πλαδαρο, με λιγα λογια δεν κανει!!! Το τιμονι και το σασμαν μπορει να ειναι κορυφαια, αλλα μεχρι εκει!!!

Ας μη μιλησω για το 116i που δοκιμασα προσφατα...

Για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα του topic ομως, θα επαναλαβω οτι σαυτον το θεσμο παιζονται πολλα!!! Μια BMW ή μια Αlfa δεν εχουν τοσο μεγαλη αναγκη την προβολη για να πουλησουν, οσο ενα αυτοκινητο σαν το Clio που απευθυνεται σε μια κατηγορια που δεν υπαρχουν οροι σαν το "image" και ολα τα αυτοκινητα ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους!!! Wink

Ωραιος ο γιωργος Wink
tirokomos - Τετ 16 Νοέ 2005, 19:17:34
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω οτι το 316 και το 318 δεν ειναι τιποτε το ιδιαιτερο αλλα μιας και συζητημε παντα για κυβικα τα οποια μπορουν να κουβαλησουν το σκαφος σε γρηγορους ρυθμους ας τα παρουμε αναλογικα...14αρι Clio με μια 2.2ci....Μη τρελαθουμε...Ο ξαδερφος μου εφερε απο Γερμανια τη δευτερη με 170 αλογα και παιδια το αμαξι μια χαρα στριβει...με την βοηθεια των ηλεκτρονικων ειναι τραινο!Και πανω απ'ολα πισωκινητο....αμα τα απενεργοποιησεις τα ηλεκτρονικα να δεις τι γουστα βγαζεις!!!!! Laughing Laughing Laughing
Tiesto - Τετ 16 Νοέ 2005, 21:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Εδω συμφωνω και γω. 3αρα απο 2λιτρη και πανω!

Δεν λεει τπτ αυτο ομως για την ψηφοφορια αφου δεν εχει κυβικα.
tirokomos - Τετ 16 Νοέ 2005, 23:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις δικιο! Wink
teodor_v - Πεμ 17 Νοέ 2005, 00:26:30
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Μαλλον δεν καταλαβες καλα το ποστ μου Wink Δεν τιθεται μετρο συγκρισης.Εσυ τα συγκρινεις με το κλιο...Δεν ειπα κατι τετοιο.Καταρχην δεν εχουν ιδια αξια αγορας.Αλλα σε γενικες γραμμες.....πανε οδηγα ενα 1600 ή 1800 BMW και πηγαινε σε δρομους περα απο τις εθνικες....Μην τρελαθουμε τωρα....Απλο παραδειγμα σε τετοιου ειδους κατηγορια...ο συνοδηγος του Γκαλφα ο οποιος ειχε S3 πχ και το λεει ακομα το παιδι.....''Το χειροτερο αμαξι που εχω αγορασει ποτε''.Δεν αξιζει τα λεφτα του.Για στροφες ΔΕΝ ειναι αν θες κατι παραπανω απο μετακινηση και φυσικα για ταξιδια μονο για δυο ατομα λογο 3θυρου αμαξωματος.Μην μιλησω για 316-318 BMW που περα απο χωρους και ξυλα-δερματα-ανεση (ναι ανεση συμφωνω)...ΟΔΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΩΜΑ.Πας να στριψεις και αγκομαχαει το καημενο.Και μην μου πειτε οτι δεν ειναι ετσι..Και δεν μιλάω για στροφες εγνατιας και ανοιχτες καμπες.Μιλαω για ορεινες διαδρομες που εχει σε μεγαλο ποσοστο η Ελλαδα μας.Αυτων των κατηγοριων τα αυτοκινητα στην μονη στροφη που μπορουν να στρηψουν με ανεση και χλμ ειναι το ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ.Φυσικα οπως ειπα και παραπανω....τα Μ και τα AMG εκεινα ναι ειναι αμαξια.(Και παλι παιζετε μιας και μια Μ3 με ενα EVO-SUBARU μαμα θα μεινει πισω σε ορεινο δρομο).Μην μιλησω για SLK 163 AMG που η ιπποδυναμη της ειναι λιγη για τα κιλα της.

Σαν μετρο συγκρισης στο στοχαστρο ειναι τα μεσαια κυβικα και οχι τα μεγαλα.

Υ.Γ.Παροπηδες δεν εχω φιλε μου.Θα ειχα αν αυτα που λεω τα ηξερα μονο απο περιοδικα.Εχω οδηγησει λογο της δουλειας μου πααρα πολλα αμαξια και φυσικα οχι μονο σαν μετακινηση Wink

Φιλικα παντα

Απολυτα φιλικα Wink Εχεις δικιο οτι δεν ειναι συγκρισιμα και μονο απο την τιμη τους. Το ειχα ξαναπει αυτο αλλωστε οταν ελεγα για τιν θεσμο του αυτοκινητου της χρονιας λεγοντας οτι το καλυτερο κριτηριο ειναι το value for money. Συμφωνω και για την αχρωμια των μικρων (σε κυβικα) BMW στις στροφες ομως οπως και να εχει δεν μπορω να εχω μπροστα μου μια S class και να βλεπω το clio....
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες