PSClub - Hellas

Νέα - VW Golf GT 1.4 170HP!!

TZAG - Τετ 31 Αύγ 2005, 06:45:26
Θέμα δημοσίευσης: VW Golf GT 1.4 170HP!!
Επειδή τελικά δεν είναι τρελοί οι Ρωμαίοι αλλά οι Γερμανοί, διαβάστε τι θέλει να κάνει η VW με το Golf
http://www.worldcarfans.com/news.cfm/newsid/2050829.004
Shocked Shocked Roll eyes Silly
Vaggelis - Τετ 31 Αύγ 2005, 10:20:36
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σιγά μην δούμε ποτέ κάτι τέτοιο....... Sad
Sidobre - Τετ 31 Αύγ 2005, 10:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ισα ίσα που επειδή το GTi δεν πουλάει σε χώρες όπως οι δικές μας, θα πουλήσει σαν το Golf του φτωχού!

Αααχ, έτσι να βλέπω τα μπρίκια να αυξάνονται!
netblaster - Τετ 31 Αύγ 2005, 11:52:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ελα??? 170ps απο 1.4L??? Μαλιστα... Σιγουρα αυτο δεν προοριζεται για αγορες οπως της Γερμανιας!!!
Ronin - Τετ 31 Αύγ 2005, 12:30:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά,χάθηκε ο κόσμος να του δώσουν κανένα άλλο όνομα??

Άκου GT...Golf GT...!

Τι άλλο θα ακούσουμε...
MEMsound - Τετ 31 Αύγ 2005, 12:35:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:
Άκου GT...Golf GT...!
Τι άλλο θα ακούσουμε...

Καλά αυτή η ονομασία υπήρχε και παλαιότερα.
Νομίζω ότι το Golf 3 είχε μια έκδοση που ονομαζόταν GT.
Δεν θυμάμαι τι κινητήρα είχε όμως.
netblaster - Τετ 31 Αύγ 2005, 12:41:19
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Ronin έγραψε:
Άκου GT...Golf GT...!
Τι άλλο θα ακούσουμε...

Εβγαινε με 2 κινητηρες, 1.4L 67ps και 1.6L 105ps και τα δυο 8ν!!! Ειχαν ζαντες αλουμινιου, προβολακια, φρυδακια στα φτερα και μια αεροτομη!!! Αν εξαιρεσεις τις ζαντες ειχαν το Look του τοτε GTi!!! Wink
MEMsound - Σαβ 03 Σεπ 2005, 13:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Το Golf GT λοιπόν, θα έρθει στην αγορά μέσα στους πρώτους μήνες του 2006....

--- --- ---
Ghost Dog - Σαβ 03 Σεπ 2005, 14:13:01
Θέμα δημοσίευσης:
WoooW!!! Shocked Very happy Very happy
netblaster - Κυρ 04 Σεπ 2005, 19:15:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε να δουμε τι θα λεει κιαυτο!!! Ολοι το γυρνανε στο turbo παλι σιγα σιγα...
Vaggelis - Δευ 12 Σεπ 2005, 16:00:37
Θέμα δημοσίευσης:

Μαζί με τα τοποθετημένα στους προφυλακτήρες του αυτοκινήτου πυροβόλα και τα εκτινασσόμενα καθίσματα, η ιδέα της τοποθέτησης σε βενζινοκινητήρα, ενός μηχανικού συμπιεστή και ενός υπερτροφοδότη καυσαερίων μοιάζει με κάτι από αυτοκίνητο του James Bond, σχεδιασμένο από τον "Q".

Ωστόσο, πολύ σύντομα οι ευρωπαίοι οδηγοί θα μπορούν να αγοράσουν ένα Golf GT, εξοπλισμένο με αυτόν τον κινητήρα ο οποίος είναι και ο πρώτος από τη νέα σειρά μοτέρ "super turbo" της VW.

Γιατί όμως αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται μαζικά αυτή τη χρονική στιγμή; Με τις τιμές των καυσίμων να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και ενώ τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα αυξάνονται διαρκώς, η VW διατείνεται πως κινητήρες με κυβισμό χαμηλότερο από 1.400κ.εκ. είναι το μέλλον.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πως, όσο τα αυτοκίνητα γίνονται βαρύτερα τόσο περισσότερη ισχύ χρειάζονται.

Η καινοτομική λύση της γερμανικής εταιρείας είναι ο κινητήρας TSI των 1.400κ.εκ., με τα αρχικά να σημαίνουν Turbocharged Stratified Injection (Υπερτροφοδοτούμενος Στρωματοποιημένος Ψεκασμός).

Βασίζεται σε ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ άμεσου ψεκασμού FSI, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας μηχανικός συμπιεστής που λειτουργεί περίπου από τις 2.000σ.α.λ., σημείο από το οποίο αναλαμβάνει η κλασική τουρμπίνα καυσαερίων. Το αποτέλεσμα είναι... 170 ίπποι, όσους απέδιδε και το παλιό V5 μοτέρ των 2.300κ.εκ.

Με τον κινητήρα αυτό το νέο Golf GT, επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, ενώ η κατανάλωσή του σύμφωνα με τον κατασκευαστή- βρίσκεται στα 7,2λίτρα/100χλμ.

Ωστόσο, πέρα από τους αριθμούς, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του κινητήρα είναι η λειτουργία του. Με απλά λόγια, μοιάζει με ένα μοτέρ μεγάλου κυβισμού, με δύναμη και ροπή ακόμα και στις 6.500σ.α.λ.

Στο εσωτερικό, το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί το νέο μοντέλο είναι ο μετρητής πίεσης του turbo, που συνδυάζεται με τα σπορ καθίσματα και το τριάκτινο τιμόνι. Εξωτερικά, η μπροστινή μάσκα θυμίζει εκείνη του δίλιτρου GTI, ενώ η χαμηλωμένη ανάρτηση και οι μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκοι φρένων είναι οι μοναδικές μηχανικές μετατροπές, εκτός φυσικά από τον κινητήρα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που συμπεριφέρεται πολύ καλά στο δρόμο διατηρώντας ικανοποιητικά επίπεδα άνεσης. Μπορεί το Focus να διαθέτει πιο ακριβές πλαίσιο, αλλά η Ford δεν διαθέτει, ακόμα, "super turbo". Ούτε καν ο James Bond δεν έχει ακόμη τέτοιο "παιχνίδι".

Πηγή: in.gr/auto
Tiesto - Δευ 12 Σεπ 2005, 17:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
μπραβο στην VW που εκανε αλλο ενα φοβερο μοτερ!

πιστευω πως στην ελλαδα θα πιασει παρα πολυ μιας και οι ελληνες θελουν ενα φθηνο, γρηγορο αυτοκινητο με λιγα κυβικα για να μην πληρωνουν πολλα τελη κυκλοφοριας. Τωρα που αυτο θα ναι και golf θα πουλαει καργα.

το μοτερ δεν ειναι μονο turbo... εχει και compressor οποτε φανταζεστε μηδενικο lag!
Vaggelis - Τρι 13 Σεπ 2005, 09:55:34
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ θα περιμένω την τοποθέτηση του εν λόγω κινητήρα και σε άλλα αυτοκίνητα του group, όπως π.χ. νέο Leon, όπου σίγουρα θα έχει και σπορ ρυθμίσεις....
όσο για τιμή, υπολογίζω γύρω στα 20 χιλιάρικα με τάση προς τα πάνω, τα οποία θα είναι πολλά για 1400.....
περιμένω με ενδιαφέρον την άφιξη στην Ελλάδα....
ultra-one - Τρι 13 Σεπ 2005, 11:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
Προσθέστε επιπλέον ότι η ροπή είναι ΣΤΑΘΕΡΗ στο 100% της τιμής της από τις 1700 περίπου στροφές μέχρι και τις 4700!!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked
netblaster - Τετ 14 Σεπ 2005, 00:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Προσθέστε επιπλέον ότι η ροπή είναι ΣΤΑΘΕΡΗ στο 100% της τιμής της από τις 1700 περίπου στροφές μέχρι και τις 4700!!!!!!!!!!!! Shocked Shocked Shocked

Το σκηνικο αυτο ειναι γνωστο και απο το 1800αρι τουρμπο!!! Απλα εδω δεν θα υπαρχει η υστερηση!!! Twisted evil

Οσο για την τιμη το περιμενω ακριβοτερο απο το 2λιτρο FSI!!! Γυρω στα 24000E...
Tiesto - Τετ 14 Σεπ 2005, 00:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
σιγουρα θα ειναι ακριβοτερο.

ο 1.8Τ δεν ειχε υστερηση. αυτος με τα 150-180 τουλαχιστον.
netblaster - Τετ 14 Σεπ 2005, 14:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
σιγουρα θα ειναι ακριβοτερο.

ο 1.8Τ δεν ειχε υστερηση. αυτος με τα 150-180 τουλαχιστον.

Δεν ειχε μεγαλη υστερηση θες να πεις!!! Γιατι αραια και που οδηγω ενα 20VT Leon (180ps) φιλου και πραγματικα το αυτοκινητο ειχε μια υστερηση, που γινεται λιγο πιο εντονη και απο το ηλεκτρονικο γκαζι!!! Τα ιδια μου λεει και εκεινος!!! Μετα το προγραμμα που του εβαλε και την προσθηκη του chip για πιο αμεσο γκαζι, η κατασταση βελτιωθηκε καπως, αλλα ακομα υπαρχει μια (φυσιολογικη) υστερηση!!!

Σαυτο ακριβως βοηθαει ο κομπρεσσορας!!! Μηδενικη υστερηση απο χαμηλα... Twisted evil
Tiesto - Τετ 14 Σεπ 2005, 17:50:45
Θέμα δημοσίευσης:
ναι σ αυτο οντως.

στο λεω επειδη ειχαμε το Α6 1.8Τ με τα 150 και ειχε 0 lag. η turbina ανοιγε απτις 1750!

τι να πω, ισως φταει τ οτι με τα 180 δουλευει με περισσοτερα bar αν και αν ειναι μονο αυτη η διαφορα τους λιγο απιθανο μου φαινεται.

aaanyway
netblaster - Τρι 22 Νοέ 2005, 12:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
Επιδοσεις του Golf GT απο γερμανικο περιοδικο:

0-100 7,8"
0-400 15,8" (Ταχυτητα: 143km/h)

60-100 4η 6,2"
60-100 5η 7,9"

80-120 5η 8,6"
80-120 6η 10,9"

Η τιμη του στη Γερμανια ειναι 22.500Ε και στην Ελλαδα αναμενεται γυρω στα 23.000Ε με μια μικρη ταση προς τα κατω (22.990Ε ας πουμε...). Twisted evil
volvos - Τρι 22 Νοέ 2005, 13:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
to οποιο συμφωνα με το r&d αν κρατησεις σταθερη τη οιεση και ψηλα θα βγαλει 220αλογα χαλαρααααααααα
tirokomos - Τρι 22 Νοέ 2005, 17:03:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας φιλος προσφατα ρωτησε σε αντιπροσωπεια της Volkswagen τι τιμη θα παιχτει και η απαντηση που πηρε ηταν οτι δεν πρεπει να περιμενει κατω απο 25000.....Σιγα μη δωσω ποτε 25000 σε 1400 μοτερ ολοκαινουριο με τουρμπο και κομπρεσσορα...Τα προβληματα και μονο που εχει να βγαλει αυτο το μοτερ θα ειναι ισαξια με την 2πλασια τιμη του αυτοκινητου...Αλλα το αλλο που εχω περιεργεια...λετε οι Γκολφακιδες ακομα και με αυτο το μοντελο να ψαχνουν τα παραθυρα στις πορτες τους??? Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
teodor_v - Τρι 22 Νοέ 2005, 17:08:25
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:
Ενας φιλος προσφατα ρωτησε σε αντιπροσωπεια της Volkswagen τι τιμη θα παιχτει και η απαντηση που πηρε ηταν οτι δεν πρεπει να περιμενει κατω απο 25000.....Σιγα μη δωσω ποτε 25000 σε 1400 μοτερ ολοκαινουριο με τουρμπο και κομπρεσσορα...Τα προβληματα και μονο που εχει να βγαλει αυτο το μοτερ θα ειναι ισαξια με την 2πλασια τιμη του αυτοκινητου...Αλλα το αλλο που εχω περιεργεια...λετε οι Γκολφακιδες ακομα και με αυτο το μοντελο να ψαχνουν τα παραθυρα στις πορτες τους??? Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Καλυτερα να ψαχνω το παραθυρο μεσα στην πορτα παρα να ψαχνω ολη την πορτα!
tirokomos - Τρι 22 Νοέ 2005, 17:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
teodor_v έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Καλυτερα να ψαχνω το παραθυρο μεσα στην πορτα παρα να ψαχνω ολη την πορτα!

Μα δεν την εψαχνες ποτε...απλα ανοιξε λιγο για να παρεις καθαρο αερα ταχυτητας 120 χιλιομετρων....ΑΧΑΡΙΣΤΕ!!!Εκει εμεινε η πορτα σου...Κολωνα!Δε σε εγκατελειψε!!! Laughing
Tiesto - Τρι 22 Νοέ 2005, 17:19:10
Θέμα δημοσίευσης:
tirokomos έγραψε:

κατι τετοια διαβαζω και πρεπει να παρω τα χαπια μου.

ποια προβληματα βρε παιδια μου? χθεσινη ειναι η vw? τα τελευταια χρονια εχει βγαλει απτα καλυτερα υπερτροφοδοτουμενα μοτερ. ειναι δυνατον να βγαλει στην παραγωγη μοτερ που δεν εχει δοκιμαστει?

Ενταξει, εχετε Peugeot, εγω εχω Opel (που η VW ειναι πολυ πιο μεγαλος αντιπαλος για την Opel) αλλα δεν λεω τετοια πραγματα.
tirokomos - Τρι 22 Νοέ 2005, 17:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
tirokomos έγραψε:

ποια προβληματα βρε παιδια μου? χθεσινη ειναι η vw? τα τελευταια χρονια εχει βγαλει απτα καλυτερα υπερτροφοδοτουμενα μοτερ. ειναι δυνατον να βγαλει στην παραγωγη μοτερ που δεν εχει δοκιμαστει?

Ενταξει, εχετε Peugeot, εγω εχω Opel (που η VW ειναι πολυ πιο μεγαλος αντιπαλος για την Opel) αλλα δεν λεω τετοια πραγματα.

Εχεις δικιο...ισως το παρακανω..αλλα μετα απο αυτο που επαθα....ειμαι πολυ καχυποπτος...σε οτιδηποτε νεο και μη δοκιμασμενο!
netblaster - Τρι 22 Νοέ 2005, 21:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικα με την τιμη (γυρω στα 23.000Ε) την εμαθα μεσω περιοδικου που ειχε ενημερωση απο την Kosmocar!!!

Οι τιμες που λενε οι κατα τοπους πωλητες δεν ειναι και τοσο εγκυρες!!! Evil
brz20 - Τετ 23 Νοέ 2005, 03:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
tirokomos έγραψε:

Ασε ο Χρηστος ειναι στον πλανητη V-Tech Power.Χρηστο κατεβα απο αυτον τον πλανητη.Ελα στην Γη να δεις τι μπορει να κανει το Turbo.Θαυματα!!!!!170 αλογα απο 14αρι.Και απ'οτι διαβασα η ροπη απο της 2000 μεχρι τον κοφτη θα ειναι 25 κιλα.Οσο για τα προβληματα που λες θα σου πω αυτο.Ο πατερας του κολλητου μου εχει Passat 1.8T.Το μοναδικο προβλημα μετα απο 6 χρονια και απιστευτο σχησιμο ηταν το σολινακι της υποπιεσης!!!
206xs - Τετ 23 Νοέ 2005, 12:18:28
Θέμα δημοσίευσης:
Στη Γερμανία έχει 22.500 και δεδομένου ότι λόγω κυβικών οι διαφορές τιμής εξωτερικού - ελλάδας είναι μηδαμινές πιστεύω ότι όντως θα έχει μια τιμή μεταξύ 22-23 χιλιάρικα. Όσο για αυτούς που λένε ότι είναι πολλά για 1400 ας σκεφτούν ότι είναι ένα αυτοκίνητο που τους προσφέρει επιδόσεις 2200 με ασφάλιστρα - τέλη 1400 και κατανάλωση 1800!
COOL ALEXIS - Τετ 23 Νοέ 2005, 12:30:36
Θέμα δημοσίευσης:
206xs έγραψε:
Στη Γερμανία έχει 22.500 και δεδομένου ότι λόγω κυβικών οι διαφορές τιμής εξωτερικού - ελλάδας είναι μηδαμινές πιστεύω ότι όντως θα έχει μια τιμή μεταξύ 22-23 χιλιάρικα. Όσο για αυτούς που λένε ότι είναι πολλά για 1400 ας σκεφτούν ότι είναι ένα αυτοκίνητο που τους προσφέρει επιδόσεις 2200 με ασφάλιστρα - τέλη 1400 και κατανάλωση 1800!

Αν όντως έχει τόσο λίγο θα τραβάει βυζιά του ένας φίλος μου που πήρε με 21.000 το 1.6 FSi με τα 110 Exclamation
tirokomos - Τετ 23 Νοέ 2005, 12:48:38
Θέμα δημοσίευσης:
OK συμφωνω και επαυξανω οτι το τουρμπο ειναι η μοναδικη μας ελπιδα πλεον...αλλα το αμαξι δεν ειναι μονο αντε το αγορασαμε...παμε το Γ@^%$@^ε τα μπρικια και ολα καλα...Ειναι και αυτη η ρημαδα η συντηρηση....Με το 307 εδωσα μονο 143 ευρω για το service των 30000km και ολα μια χαρα...Για πατε να ρωτησετε ομως ποσο παει και η συντηρηση ενος τουρμπατου αυτοκινητου...Οταν σκεφτομουνα να κατεβασω το S3 απο Γερμανια πηγα σε μια αντιπροσωπεια εδω στη Θεσσαλονικη για να ρωτησω πληροφοριακα τις τιμες.Ο υπευθυνος για το συνεργειο μου ειπε οτι για τα μεγαλα service οι τιμες ξεκινουν απο 400 ευρω συν οτι αλλο προκυψει...Δηλαδη αν παει καποιος το Golfακι για το μεγαλο του το service και περα απο τα προβλεπομενα χρειαζεται κανα καθαρισμο η τουρμπινα,κανα τακακι,καμια δισκοπλακα κανα κλαιν και κανα μαιν....πρεπει καλυτερα να παει να παρει ενα καταναλωτικο δανειακι για να την κανει τη δουλεια του.....Εδωσα ως παραδειγμα το S3 γιατι το μοτερ το παλιο το 18αρι τουρμπο ηταν της ιδιας μαμας....οποτε εκ των πραγματων οι τιμες δε γινεται να αποκλινουν και πολυ μεταξυ τους....Δε θελω να αποτρεψω κανενα με αυτα που λεω αλλα για μενα θα ηταν ενας σοβαρος αντιλογος στην επιχειρηματολογια του τουρμπο...ειδικα αν τα λεφτα τα ειχα ισα ισα για να παρω μονο το αμαξι....Περα απο αυτο θα συμφωνησω οτι σαν ιδεα και σαν επιδοσεις το μοτερ αυτο οντως ειναι κατι που δεν εχουμε ξαναδει και ειναι πραγματι εντυπωσιακο,αλλα θα μου επιτρεψετε να διατηρω καποιες επιφυλαξεις οσον αφορα την αξιοπιστια του μοντελου αυτου μεχρι να αποδειχθει οτι τελικα ειναι κατι ΟΚ!!! Wink
brz20 - Τετ 23 Νοέ 2005, 18:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις ενα δικιο σε αυτα που λες.Αλλα αν παρεις ενα αμαξι με τοσα αλογα,οπως λετε και εσεις,θα εχει τα λεφτα και για να το ταισει και για να το συντηρισει και να το αλλαξει με κατι καλυτερο αν προκυψει.Ειναι πολλα τα 400 ευρωπουλα αλλα σε βαζουν σε δειλιαζουν τα 225 αλογα.
Φαντασου στα 30000 χιλιομετρα πληρωσες μονο 140.Και μετα μας λενε και οτι ειμαστε και ακριβοι στα service εμεις οι γαλλοι.Ο ξαδερφος μου για τα 15000 χιλιομετρα ειχε πληρωσει 180 ευρω για το Honda.
Tiesto - Τετ 23 Νοέ 2005, 18:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παλι θα παιρνα ενα Sunny GTi-R η ενα Skyline με λιγοτερα λεφτα και τοτε θα κλαινε πολλα EVO και Ιmpreza.

Αλλα αν αρχισουμε να λεμε τι θα παιρνε ο καθενας ΑΝ και ΑΝ και ΑΝ θα καταστρεψουμε το topic ( τι σκ**α, admin την εχω δει? φταιει το opel-club... Laughing)
tirokomos - Τετ 23 Νοέ 2005, 19:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
εγω παλι θα παιρνα ενα Sunny GTi-R η ενα Skyline με λιγοτερα λεφτα και τοτε θα κλαινε πολλα EVO και Ιmpreza.

Αλλα αν αρχισουμε να λεμε τι θα παιρνε ο καθενας ΑΝ και ΑΝ και ΑΝ θα καταστρεψουμε το topic ( τι σκ**α, admin την εχω δει? φταιει το opel-club... Laughing)

Παντως αμα το παρεις το Skyline θα με πας μια βολτα ε? ε? ε? ε? ε? ε? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
netblaster - Τετ 23 Νοέ 2005, 23:11:12
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα συντηρησης δεν ειναι τοσο θεμα Turbo, οσο θεμα εταιριας!!! Και πιστεψτε με η Audi με τη VW αν και εχουν τα ιδια στην ουσια ανταλλακτικα η Audi τα χρεωνει ακριβοτερα!!! Ενταξει μπορει να ειναι λιγο ακριβοτερο το service, αλλα δεν μπορεις να τα εχει και ολα!!! Wink

Αφηστε που και η καταναλωση του ειναι πολυ χαμηλη!!! Η μεση καταναλωση του τεστ (ΟΧΙ η τυποποιημενη) ηταν 8,2L!!! Η ελαχιστη ηταν 6,0L και η μεγιστη 13,5L!!! Και υπολογιστε οτι μεσα σαυτες ειναι και οι μετρησεις που εκαναν!!! Twisted evil
tirokomos - Πεμ 24 Νοέ 2005, 00:15:05
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Το θεμα συντηρησης δεν ειναι τοσο θεμα Turbo, οσο θεμα εταιριας!!! Και πιστεψτε με η Audi με τη VW αν και εχουν τα ιδια στην ουσια ανταλλακτικα η Audi τα χρεωνει ακριβοτερα!!! Ενταξει μπορει να ειναι λιγο ακριβοτερο το service, αλλα δεν μπορεις να τα εχει και ολα!!! Wink

Αφηστε που και η καταναλωση του ειναι πολυ χαμηλη!!! Η μεση καταναλωση του τεστ (ΟΧΙ η τυποποιημενη) ηταν 8,2L!!! Η ελαχιστη ηταν 6,0L και η μεγιστη 13,5L!!! Και υπολογιστε οτι μεσα σαυτες ειναι και οι μετρησεις που εκαναν!!! Twisted evil

Οντως ειναι πολυ χαμηλη...αλλα το τι γινεται στο δρομο ειναι τελειως αλλη κατασταση οπως ειπες...Το δικο μου ανεβαινοντας τον Αγιο Βασιλειο ,ερχομενος απο Ασπροβαλτα,ειχε κολλησει στα 30lt/100km!!!!Βαλε και κανενα σφαλμα οργανου +-...
Tiesto - Πεμ 24 Νοέ 2005, 02:51:19
Θέμα δημοσίευσης:
lol 30λιτρα/100 χλμ?! κατι ειχε παιχτει εκει επειδη το Α6 το προηγουμενο με 5η 240 χλμ/ωρα κοντερισια (δεν θυμαμαι στροφες αλλα δεν πηγαινε αλλο) και εγραφε 27/100 χλμ!!!

Πωπω το golf καιει πιο λιγο απτο corsa μουυυυυ Sad

Σωστος ο netblaster σχετικα με τ ανταλακτικα και το service της Audi...
brz20 - Σαβ 26 Νοέ 2005, 07:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
Αφηστε μη μιλαμε για καταναλωση γιατι ειχα δει ενα θεικο σε ενα Seat Leon 20VT4.Αν θυμαμαι καλα,και δεν με γελα η HorsePower Database μου γιατι ειναι και 7 το πρωι πρεπει να βγαζει 235 αλογακια.Απο σταση σε φαναρι βαζουμε στιγμιαια καταναλωση και βλεπουμε με την εκκινηση να κανει στις 4500 54lt/100km.Στο μεταξυ το στροφομετρο δεν τελειωνε εκει.Ειχε ακομα μεχρι τις 6700.Αλλα δεν εδιχνε παραπανω απο τα 54lt και καλα εκανε.Τουλαχιστον η Seat φροντισε να μην παθει κανεις κανενα εγκεφαλικο στο δρομο και παρει και αλλου στο λαιμο του.
netblaster - Σαβ 26 Νοέ 2005, 11:13:31
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Αφηστε μη μιλαμε για καταναλωση γιατι ειχα δει ενα θεικο σε ενα Seat Leon 20VT4.Αν θυμαμαι καλα,και δεν με γελα η HorsePower Database μου γιατι ειναι και 7 το πρωι πρεπει να βγαζει 235 αλογακια.Απο σταση σε φαναρι βαζουμε στιγμιαια καταναλωση και βλεπουμε με την εκκινηση να κανει στις 4500 54lt/100km.Στο μεταξυ το στροφομετρο δεν τελειωνε εκει.Ειχε ακομα μεχρι τις 6700.Αλλα δεν εδιχνε παραπανω απο τα 54lt και καλα εκανε.Τουλαχιστον η Seat φροντισε να μην παθει κανεις κανενα εγκεφαλικο στο δρομο και παρει και αλλου στο λαιμο του.

Αποτι καταλαβα μιλας για καποιο πειραγμενο Leon και μαλιστα αρκετα, αφου το 20VT4 εβγαινε με 180ps!!! Λογικο ειναι η καταναλωση να ειναι αρκετα υψηλη σαυτες τις περιπτωσεις!!!

Παραδειγμα ενα Leon φιλου 1.8Τ ~220ps (με REVO) καιει παραπανω απο ενα Cupra στις ιδιες συνθηκες!!!
MEMsound - Σαβ 26 Νοέ 2005, 14:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην μπερδεύεστε αυτά τα νουμερα τα δείχνουν τα trip computer των group-VAG μιας και μετρούν κατανάλωση από ταχύτητα 0km/h και όχι από τα 30km/h και πάνω που μετράνε τα δικά μας... Wink Wink
Tiesto - Σαβ 26 Νοέ 2005, 16:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το τελευταιο Drive αλλα και το R&D εχουν αντιστοιχα ενα μικρο και ενα μεγαλο αφιερωμα στο πως λειτουργει αυτος ο κινητηρας. Ειναι πραγματικα εργο τεχνης!
206xs - Σαβ 18 Μάρ 2006, 19:43:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ανακοινώθηκε χθες η τιμή 23800 αν δεν κάνω λάθος βέβαια η VW έχει μια παράδοση να βάζει πολλά στον έξτρα εξοπλισμό οπότε φαντάζομαι η τιμή μπορεί πολύ εύκολα να φουσκώσει. Εγώ πάντως δεν τα βρίσκω υπερβολικά χρήματα για την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου και τα έξοδα που γλιτώνεις από ασφάλειες κλπ λόγω κυβισμού.
Road_Runner - Κυρ 19 Μάρ 2006, 00:54:04
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά κάποια στιγμή θα βαρεθείς να δίνεις έναν σκασμό λ7 για την συντηρηση του. Δεν είναι λογικό από 1.4 λίτρα να παίρνεις τέτοια δύναμη και να μην σου βγάζει βλάβες... Τι να πώ; Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί.. Cool
kanelj - Κυρ 19 Μάρ 2006, 02:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια τιμη ρε παιδια? Confused
Δεν βλεπετε τι γινεται γυρω σας?
Εχει γεμισει ο τοπος απο STi,ΕVO VI,VII,VII,Porche,Cayenne,μεχρι και Ferrari βλεπουμε σχεδον καθημερινα πια!

Ο ελληναρας εχει βρει το κολπο!
Παει στην τραπεζα περνει το δανειο για την προκαταβολη (την μιση τιμη δηλαδη,στα παραπανω μοντελα)και ετοιμη η ferrari!Ειναι δικια του!

Και μετα?

Αφου καταλαβει στο 1ο τριμηνο οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να συντηρει τετοιο αμαξι,ουτε καν ολη η οικογενεια μαζι,το δινει σε μια απο τις τοσες πολλες μαντρες που υπαρχουν!
Εχει δει κανεις σε ποσες μαντρες υπαρχουν αυτοκινητα που κανουν οχι μια,αλλα 3 περιουσιες?!?!
(και μετα μας φταινε οι τραπεζες με τον υπερδανισμο του καθε ελληνα)

Και εσεις μου λετε οτι δεν θα παρει κανεις το golfακι που κανει 23ψωροχιλιαρικα?! Smile

Ισα ισα,αυτο θα πανε να παρουν ολοι!
Για να λενε οτι εχουν και 1.4 με 170 αλογα τουρμπατα!
Και δεν θα εχουν και αδικο....
Εδω ηδη πολλοι εχουν αρχισει και τρωνε τα νυχια τους πριν καν βγει!
Θυμαμαι ακομα την φραση γνωστου παπαρακου που ειπε:"Γιατι να εχω εγω διλιτρο,να πληρωνω τελη τα διπλα και να με πατανε και απο πανω τα 1.4?!??!μαλ***ς ειμαι?!" Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
netblaster - Κυρ 19 Μάρ 2006, 14:32:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τις τιμές και τον εξοπλισμό του νέου Golf GT ανακοίνωσε στον ειδικό τύπο η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen, στη διάρκεια της επίσημης πρώτης παρουσίασης του μοντέλου. Η τιμή του ορίστηκε στα 23.850 ευρώ για τη 3θυρη και στα 24.670 ευρώ για τη 5θυρη έκδοση.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 6 αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής), ABS και ΕSP, σπόρ ανάρτηση, κλιματισμό, ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών, ράδιο-CD, κεντρικό κλείδωμα, sport καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, χρωμιομένα όργανα πληροφόρησης του οδηγού και διπλή απόληξη εξάτμισης. Το νέο δυναμικό μοντέλο που προστίθεται στη γκάμα του Golf εφοδιάζεται με κινητήρα ΤSI χωρητικότητας 1,4 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους και φροντίζει ώστε το αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Οι υψηλές επιδόσεις προέρχονται από τον συνδυασμό ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων (turbo) και ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή (compressor). Οι πρώτες δικές μας εντυπώσεις από το Golf GΤ είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλές. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι σχετικά σφιχτή χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες σε κανένα σημείο. Εντύπωση μας προκάλεσε η γραμμικότητα του κινητήρα που διαθέτει αμείωτα αποθέματα ροπής σε όλο το φάσμα λειτουργίας του.

motor press
Tiesto - Κυρ 19 Μάρ 2006, 14:50:15
Θέμα δημοσίευσης:
ξερεις τπτ για την εκδοση με τους 140 ιππους? τιμη εννοω κτλ
oresths - Δευ 20 Μάρ 2006, 00:33:16
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Ronin έγραψε:
Άκου GT...Golf GT...!
Τι άλλο θα ακούσουμε...

υπηρχε κ το golf 2 gt k ηταν κ 4χ4 Idea
brz20 - Δευ 20 Μάρ 2006, 14:27:51
Θέμα δημοσίευσης:
Με τοσα λεφτα που εχω δωσει εξτρα για το αμαξι θα το ειχα αγορασει τωρα.Μ'αρεσει πολυ σαν αμαξι το Golf και ειδικα το 5 ειναι ολα τα λεφτα.
Tiesto - Δευ 20 Μάρ 2006, 21:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως ειπες. Ολα τα λεφτα. Εγω ομως το εννοω καπως διαφορετικα.

Πηγα σημερα μια βολτα απο την VW. Η βασικη του τιμη με κλειδι στο χερι παει στα 24600. Μαζι με ηλιοροφη και xenon παει στα 26! Αν ειναι δυνατον!
brz20 - Δευ 20 Μάρ 2006, 22:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
Βγαινει λιγο ακριβα με αυτα τα extra που ειπες.Αν και για να σου πω την αληθεια ηλιοροφη δεν γουσταρω και τα φωτα λιγο θα με ενοιαζαν αν ειχα 170 αλογα κατω απο το καπο.
netblaster - Τρι 21 Μάρ 2006, 14:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι ακριβο αν αναλογιστεις οτι το Golf 1.6 Sportline κανει με το κλειδι στο χερι περιπου 21000Ε, χωρις 17αρες, χωρις τους διακριτικους προφυλακτηρες και κυριως χωρις 170ps!!! Wink
Tomcat - Τρι 21 Μάρ 2006, 15:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
Χαμηλή τιμή ..... χαμηλά κυβικά....χαμηλά τέλη κυκλοφορίας........TURBO+compressor....είμαι σίγουρος ότι στην κατανάλωση ....και στην συντήρηση θα γαμηθούμε στα γέλια!!!

δεν βγαίνουν ..εύκολα...170ps...στα 1400cc....
Ghost Dog - Τρι 21 Μάρ 2006, 15:25:45
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Χαμηλή τιμή ..... χαμηλά κυβικά....χαμηλά τέλη κυκλοφορίας........TURBO+compressor....είμαι σίγουρος ότι στην κατανάλωση ....και στην συντήρηση θα γαμηθούμε στα γέλια!!!

δεν βγαίνουν ..εύκολα...170ps...στα 1400cc....

Κι'ομως, <δινουν> απιστευτα χαμηλη καταναλωση ρε συ... Shocked
Τωρα το πως και κατα ποσο γινεται,θα σε γελασω (και δεν το θελω! Laughing )
Tomcat - Τρι 21 Μάρ 2006, 15:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΙ να σου πω .....άλογα Under Pressure =Τρελή κατανάλωση.... τώρα αν η αντιπροσωπία..δίνει ...χαμηλές τιμές..... θα οφείλεται στις γνωστές αποστειρωμένες μεθόδους μέτρησης! Λίγοι επιβεβαιώνουν καθημερινά τα νούμερα κατανάλωσης πυυ δίνουν οι εταιρίες!

Εγκυκλοπαιδικά ...αν και VANKEL.. τα 1300cc του RX8 Που δίνουν ...192ps Πίνουν 15-17lt/100km.... (όχι ότι τα συγκρίνουμε με το Golf..άλλη φιλοσοφία)
Tiesto - Τρι 21 Μάρ 2006, 20:31:17
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Δεν ειναι ακριβο αν αναλογιστεις οτι το Golf 1.6 Sportline κανει με το κλειδι στο χερι περιπου 21000Ε, χωρις 17αρες, χωρις τους διακριτικους προφυλακτηρες και κυριως χωρις 170ps!!! Wink

το 1.6 sportline ομως με ιδιο εξοπλισμο με το Astra GTC 1.8 πχ και extra 17αρες και xenon παει 1000 euro παραπανω! Δλδ ιδια extra. Ρε συ, το 1.6 δεν εχει στον βασικο ηχοσυστημα και πισω ηχεια! αν ειναι δυνατον.

Στο θεμα μας τωρα, η καταναλωση πιστευω πως θα ειναι οπως στα περισσοτερα turbo. μεχρι τις 3000 rpm δεν θα πινει τπτ, απο εκει και πανω θα πινει πολλα!
dimdil - Τετ 22 Μάρ 2006, 09:18:52
Θέμα δημοσίευσης:
χτες το ειδα πρωτη φορα στη διαφημηση Shocked τα εχασα τοσο που δεν συγκρατησα τιμη! Splat καλα ολλα αυτα που λετε παιδια περι τιμης και συντηρησης αλλα οταν θα νιωσουμε την ...καυτη ανασα του στον πισω προφυλακτηρα μας....αν προλαβουμε να το δουμε Evil Evil Evil σιγουρα δεν θα αισθανθουμε ομορφα! μηπως ΖΗΛΕΨΟΥΜΕΕΕΕΕ???? λεω τωρα Splat
ποτε θα απαντησει το γαλλικο γκρουπ? μας περιμενει πολυυυυυ δουλεμα Evil Evil Evil
brz20 - Τετ 22 Μάρ 2006, 11:18:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο θα γινει σιγουρα.Θα κερασει πολλους γιατι 170 ειναι αυτα.
Οι μετρησεις των εταιριων εχουν αποδειχθει πολλες φορες λαθος.Του ξαδερφου μου που ειναι ενα προχειρο παραδειγμα ελεγε 6,6 μεση καταναλωση αλλα ουτε καν στο 7,5 δεν ειναι.Σταθερα στο 9,8 με 10,6 και δεν το παει και πολυ στο V-Tec.
Sidobre - Τετ 22 Μάρ 2006, 12:00:55
Θέμα δημοσίευσης:
Τα περιμένουμε ΜΕ ΧΑΡΑ στο GTCC που θα τρέχουν στην κατηγορία των 1.600! (1,4+T). Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Kαι εντάξει με τα rallye θα βρούν δικαιολογία (που και πάλι δεν θα στέκει)... ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;; (206 κλπ) Twisted evil Twisted evil Twisted evil
MEMsound - Τετ 22 Μάρ 2006, 12:08:52
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing .......................................

εεε μήπως θα έπρεπε να είναι και 2 κατυγορίες πάνω λόγω Compressor + Turbo???

Αλλά και στην 1400..... Thumb Down Laughing
Stevon - Τετ 22 Μάρ 2006, 14:40:21
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing .......................................

εεε μήπως θα έπρεπε να είναι και 2 κατυγορίες πάνω λόγω Compressor + Turbo???

Γιατί...ρε?? ΔΕΝ κρατιέσαι...???θές να το <<ράψεις>> εσύ...άσε κάτι και για εμάς τους μικρούς.... Laughing
volvos - Τετ 22 Μάρ 2006, 16:48:03
Θέμα δημοσίευσης:
καπου διαβασα οτι γυρισε κοντα στο 1.17 μεγαρα...αν ειναι αληθεια Embarassed Embarassed Embarassed δεν εχουμε και πολλες ελπιδες!
Sidobre - Τετ 22 Μάρ 2006, 17:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
καπου διαβασα οτι γυρισε κοντα στο 1.17 μεγαρα...αν ειναι αληθεια Embarassed Embarassed Embarassed δεν εχουμε και πολλες ελπιδες!

ΑΝ γύρισε στο 1:17 με 170 άλογα, ε, τότε με συγχωρείς αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ
volvos - Τετ 22 Μάρ 2006, 17:10:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τασο χωρις να ξερω τι σοι πραμα ειναι μην υποτιμας τον γερμανο.
εδω εστριβε το 4αρι του κολλητου μου στα μεγαρα.......βεβαια απο feedback ακομα και στημενο ηταν Evil αλλα χρονους εγραφε!
Sidobre - Τετ 22 Μάρ 2006, 17:16:04
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι, δεν το υποτιμάω, ίσα ίσα που μου αρέσουν οι.. προκλήσεις! Laughing

Από πλευράς VW καλά κάνει και σηκώνει ψηλά τον ανταγωνισμό για "φτηνά" άλογα.

Απλώς εγώ δεν είμαι Fun της Γερμανικής φιλοσοφίας....
Tiesto - Τετ 22 Μάρ 2006, 18:00:05
Θέμα δημοσίευσης:
volvos (που δεν προλαβα να δω πως σε λενε πριν κανω reply Razz) που διαβασες για το 1.17?

Τ αυτοκινητο μολις ηρθε Ελλαδα και το πηγαν Μεγαρα κιολας? Εκτος αν ηταν καμια παρουσιαση.
volvos - Τετ 22 Μάρ 2006, 18:07:41
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.4troxoi.gr/forum/index.php

εμενα κατι πηρε το ματι μου για 98αρα βενζινη επιβεβλημενη απο τον ιδιο το κατασκευαστη!!!! εκει να δεις γελια.

ηδη 2 γνωστοι μου με 1.6φισιαι τρεχουν και δε φτανουν. ο ενας τρομπα βενζινης και ο αλλος μπεκ!
Tomakos - Τετ 22 Μάρ 2006, 19:17:01
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ είμαι περίεργος τα σέρβις πόσο θα στοιχίζουν............
Εκεί να δεις γέλια Laughing Laughing Laughing Laughing
christhehealer - Τετ 22 Μάρ 2006, 19:33:56
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ηδη 2 γνωστοι μου με 1.6φισιαι τρεχουν και δε φτανουν. ο ενας τρομπα βενζινης και ο αλλος μπεκ!

FYI

Όταν παραλαμβάνεις το Golf [για το GTI το ξέρω σίγουρα, πιστεύω ότι το ίδιο θα ισχύει και για τα υπόλοιπα FSI] σου λένε ότι δεν έχει πρόβλημα με τις απλές βενζίνες, αρκεί να μην βάζεις συνέχεια...

Κοινώς. μόνο Super αμόλυβδη και αν μείνεις σε κανένα κατσάβραχο βάζεις όσο χρειάζεται για να κατέβεις στον πολιτισμό. Αλλοιώς μπεκ, τρόμπες και δεν ξέρω τι άλλο πρόβλημα.
volvos - Τετ 22 Μάρ 2006, 19:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
σε αυτους -1.6fsi- δεν ειπαν τιποτα.
τσεκαρισμενο γιατι ουρλιαζα και στους δυο να μη παρουν αμεσου ψεκασμου μοτερ..........
brz20 - Τετ 22 Μάρ 2006, 23:09:16
Θέμα δημοσίευσης:
Με 1.2 το λιτρο για την 100αρα θα αγοραζα και ενα 50αρι για να κανω τις βολτες μου στην πολη γιατι με το αμαξι.....
Tomcat - Τετ 22 Μάρ 2006, 23:19:54
Θέμα δημοσίευσης:
Διάβασα πρόσφατα ότι η WV ετοιμάζεται να εισάγαγει από 2007 και κινητήρα 1.2 TSI με καμιά 100αρα άλογα! ! Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα έλεγε... ότι οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του κινητήρα δηλώνουν ..ότι θα έχει κατανάλωση αντίστοιχη με αυτή ενος κινητήρα DIESEL 1200cc ...... (Τώρα που βρήκαν κινητήρα diesel 1200cc σε αμάξι παραγωγής ....είναι αλλουνου παπά....)
Αμα καταφέρουν και βγάλουν κατανάλωση 5-7lt/100 όπως εκτιμώ ότι πρέπει να είναι η κατανάλωση αντίστοιχου Diesel......τότε θα το κάψω το ριμάδι μου........
bakclima - Τετ 22 Μάρ 2006, 23:44:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι πιστευω πως θα ειναι θαυμα να κανει 10000χιλιομετρα χωρις προβλημα, επισεις θα ηθελα να τρεξω ενα τετοιο!
MEMsound - Πεμ 23 Μάρ 2006, 01:46:08
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ προσωπικά έχω ενθουσιαστεί με την τεχνολογία που έχει αυτό το 1400άρι...
λίγα κιβικά ροπή από χαμηλά και ισχύ ψηλά. Είναι ιδανικο.

ΑΛΛΑ!!!!
Εδώ στο ELLADA:
Arrow που μπαίνουμε στο αμάξι και χωρίς να το ζεστάνουμε το πέρνουμε και τρέχουμε και ποτέ δεν ασχολούμαστε με το κρύωμα...
Arrow που είμαστε τσιγκούνηδες και δεν βάζουμε 100άρα όταν πρέπει...
Arrow που οι πωλητές δεν μας ενημερώνουν ότι θέλει 100άρα και μόνο...
Arrow που τα μισά τουλάχιστον βενζιναδικά έχουν νοθευμένη λιγότερο ή περισσότερο την 100άρα...

... θα χαλάει κάθε τρεις και λίγο...

Αν δεν του βάλεις turbo timer και δεν το προσέχεις πολύ μετά από λίγο καιρό θα σου καίει λαδάκια λόγω των θερμοκρασιών τουρμπίνας...

Για όλα αυτά μου φαίνεται λίγο κάπως σαν αγορά τουλάχιστον από τον μη συνηδειτοποιημένο οδηγό... Wink

Από την άλλη αν το προσέχεις/συντηρείς όπως πρέπει και δεν έχεις "στριφτοζωηρές γαλλικού τύπου ανυσηχίες" είναι μια χαρά. Cool
Ghost Dog - Πεμ 23 Μάρ 2006, 01:50:02
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
εγώ προσωπικά έχω .................
.....Από την άλλη αν το προσέχεις/συντηρείς όπως πρέπει και δεν έχεις "στριφτοζωηρές γαλλικού τύπου ανυσηχίες" είναι μια χαρά. Cool

Θα συμφωνησω απολυτως!! Cool Cool Wink
brz20 - Πεμ 23 Μάρ 2006, 02:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω θα συμφωνισω με τον Μανθο
Tiesto - Πεμ 23 Μάρ 2006, 09:25:00
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ σωστος ο μανθος οντως! προσωπικα ελπιζω το αυτοκινητο αυτο να το παρουν συνειδοτοποημενοι οδηγοι!

Σχετικα με το κρατημα... Αν εχει το setup του gti (εστω και 1-2 click μαλακοτερο) πιστευω θα στριβει πολυ καλα!
Sidobre - Πεμ 23 Μάρ 2006, 13:07:47
Θέμα δημοσίευσης:
Eπιτρέψτε μου να βάλω εδώ μια παράθεση από άλλο forum μιας και μου φάνηκε αρκετά σωστή....

ManosAlfistas στους 4ΤF έγραψε:
Καλημέρα σε όλους

Χθες οδήγησα το GT για πρώτη φορά. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό στο σύνολο του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά εμέ είναι αυτό που δεν έχει γράψει κανείς . Υπάρχει ένα κενό από το γκάζι στο κινητήρα το οποίο γίνεται αρκετά εμφανές όταν δεν το " σανιδώνεις".

Κατά την εκκίνηση δεν είναι αντιληπτό αλλά όταν είσαι με δευτέρα ή τρίτη και πατάς το γκάζι νιώθεις ότι υπάρχει ένα κενό αέρα μεταξύ του πεντάλ και του κινητήρα. Εξαιτίας της ιδιομορφίας του κινητήρα αυτό μπορεί να θεωρείται νορμάλ αλλά εμένα δεν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Άλλο πρόβλημα είναι η κατανάλωση μέσο όρο 16,7 με αρκετό γκάζι.. άρα ξεχάστε τα 8 και 9 μέση. ένα 12 για μικτή οδήγηση

Τα καλά είναι η ανάρτηση μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις , το πάτημα και η αίσθηση του τιμονιού , τα φρένα μπορεί να έχουν καλούς χρόνους στα 100-0 αλλα η αίσθηση δεν εντυπωσιάζει . Υπάρχει δύναμη σε όλο το φάσμα και το ESP απενεργοποιείται αλλά όταν δει τα δύσκολα ξανά ενεργοποιείται αυτόβουλα.

Αυτά απο πρώτη αίσθηση, περιμένω να το κάνω και ένα ταξίδι να σας πω και για θέματα ευστάθειας και συμπεριφοράς στο ανοιχτό δρόμο. Ξέχασα να σας πώς και για την θερμοκρασία του κινητήρα όπου βράζει όταν το παρκάρεις το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι το καλοκαίρι με 35+ εξωτερική και κίνηση θα ψήνεις αυγό ..ελπίζω να είναι στα αποδεκτά όρια και να μην βγάλει πρόβλημα.

Γενική αίσθηση καλό σούπερ μίνι. Αλλά δεν συγκρίνεται με GTi . Τελική τιμή 5Θ με μεταλλικό και πινακίδες 25.500.

christhehealer - Πεμ 23 Μάρ 2006, 13:19:20
Θέμα δημοσίευσης:
Scratch Scratch

Όταν λέει "δεν συγκρίνεται με GTI" τι εννοεί ο ποιητής?

Γιατί εγώ δεν είδα πουθενά η VAG να πλασάρει αυτό το αυτοκίνητο σαν GTI. 'Εχει GTI στο roster της και μάλιστα το καλύτερο στην κατηγορία του, όπως λένε τα έντυπα.
MEMsound - Πεμ 23 Μάρ 2006, 14:25:48
Θέμα δημοσίευσης:
έτσι ακριβώς τα περίμενα όπως τα έγραψε ο ManosAlfistas στους 4Τ. Wink
sps - Πεμ 23 Μάρ 2006, 14:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
Oμολογω πως εχω ενθουσιαστει με την ελευση του golf gt, αλλα αν ισχυουν αυτα που λεει ο αλφιστας, ε τοτε ειναι να απογοητευεσαι λιγο.
Για να δουμε στο στριψιμο πως θα ειναι..
brz20 - Πεμ 23 Μάρ 2006, 15:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστευω να στριβει γιατι απο οσα διαβασα αυτο συμπερανα.Και καλη εντυπωση τον αφησε η αναρτηση και η αισθηση του τιμονιου.Το θεμα ειναι οτι η καταναλωση ειναι παρα πολυ ψηλα.Οσο για το κενο που λεει στο γκαζι αν ειναι αυτο που καταλαβαινω μαλλον ειναι γενικο προβλημα της VW.
Tiesto - Πεμ 23 Μάρ 2006, 20:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο το κενο απ οτι καταλαβα εγω οφειλεται στο ηλεκτρονικο γκαζι. λεφτα να χεις και λυνεται.

Επισης, δεν ειναι Super Mini το Golf.

Αν ειχα τα λεφτα παντως θα σκεφτομουν να το παρω.
brz20 - Παρ 24 Μάρ 2006, 03:26:21
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγουρα και λυνετε.Το θεμα ειναι γιατι να το κανει.Επρεπε να το εχουν ρυθμησει καταλληλα.Δεν ειναι σουπερ μινι ουτε προκειτε να γινει ποτε.Απλα μερικοι το μπερδευουν με τα κυβικα.Το Golf ειναι μεσαιο αμαξι.Παιζει στην κατηγορια του 307 και οχι του C2 για να γινουμε και πιο σαφης.
Εγω αν ειχα τα λεφτα θα το σκεφτομουν παρα πολυ καλα.Με απογοητευσε λιγο να πω την αληθεια.Παρα πολυ η καταναλωση.Καιει παρα πολυ.
kanelj - Παρ 24 Μάρ 2006, 03:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι παρατηρω οτι εχουμε γραψει 5 σελιδες για αυτο το αυτοκινητο εμεις που ειμαστε λατρες του γαλλικου αυτοκινητου!
Φαντασου αλλους που τους αρεσουν τα γερμανικα ποσα θετικα θα ελεγαν! Laughing

Αρα μαλλον οσοι υποστηριζουν τα γερμανικα,πιστευω ουτε καν θα την σκεφτουν την αγορα του!
Κατευθειαν αντιπροσωπεια να το παρουν! Cool
brz20 - Παρ 24 Μάρ 2006, 04:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το βλεπουμε αντικειμενικα το θεμα.Δεν φοραμε παροπιδες και καλα κανουμε πιστευω.
Kouzman - Παρ 24 Μάρ 2006, 06:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
νομιζω πως ειναι μια καλη επιλογη για καποιον που δεν εχει να δωσει τα 30 χιλιαρικα του GTI και δεν θελει να πληρωνει το διλιτρο μοτερ.

Επισης διαβασα στο Auto Τριτη πως ειναι 185 δυναμομετρημενα αλογα τελικα και οχι 170.

νομιζω πως ειναι μια καλη επιλογη...
Tiesto - Παρ 24 Μάρ 2006, 09:10:54
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Εγω παλι παρατηρω οτι εχουμε γραψει 5 σελιδες για αυτο το αυτοκινητο εμεις που ειμαστε λατρες του γαλλικου αυτοκινητου!
Φαντασου αλλους που τους αρεσουν τα γερμανικα ποσα θετικα θα ελεγαν! Laughing

Αρα μαλλον οσοι υποστηριζουν τα γερμανικα,πιστευω ουτε καν θα την σκεφτουν την αγορα του!
Κατευθειαν αντιπροσωπεια να το παρουν! Cool

μην το λες. προσωπικα τουλαχιστον παντα κανω μια ερευνα αγορας πρωτα.

σχετικα με την καταναλωση, αν το σκιζεις ασκοπα πιστευω θα καιει πολλα. Αν το πηγαινεις κανονικα μεχρι τις 3-3500 rpm και τ ανοιγεις οταν πραγματικα πρεπει (αδειος δρομος, προσπεραση κτλ) τοτε θα καιει κατι παραπανο. Θα ειναι ομως στις παραχωρησεις που πρεπει να κανεις Wink
Tomcat - Παρ 24 Μάρ 2006, 09:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:

σχετικα με την καταναλωση, αν το σκιζεις ασκοπα πιστευω θα καιει πολλα. Αν το πηγαινεις κανονικα μεχρι τις 3-3500 rpm και τ ανοιγεις οταν πραγματικα πρεπει (αδειος δρομος, προσπεραση κτλ) τοτε θα καιει κατι παραπανο. Θα ειναι ομως στις παραχωρησεις που πρεπει να κανεις Wink

Kανονικά μέχρι τις 3-3500 rpm.......xaxaxaxaxaxa από τις 800-μέχρι τις 2000..δουλεύει κομπρέσσορας..μετά μπαίνει και το τούρμπο......και όπως είπε και ο φίλος με την Άλφα...16,7Lt/100!!!

Αν ειναι να δίνεις 15 ευρώ στα 100χλμ..(αν βάλεις και 100αρα...+++) καλύτερα..βάλε μεγαλύτερη δόση...και πάρε κάτι καλύτερο.

ΤΟ γeλίο της υπόθεσης πάντως δεν είναι αυτό............

Το target..group ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι προφανώς ...τα πλήθη και οι λαοθάλλασες "ανώριμων" (ΟΠΩΣ και εμείς άλλωστε) που γουστάρουν turbo compressor... παπαρδέλα...και τα συναφή...με απώτερο σκοπό το Αίσχατο TUNING!!!!!

Εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος.........

Η VW δεν είναι ..100% σίγουρη για την αξιοπιστία..παρόλο που οι κινητήρες έχουν ξεπεράσει το όριο των 300.000χλμ.....απροβλημάτιστα

....TO TURBO λειτουργεί σε πίεση 2,5 bar....xa...xa....xa......

....ο compressor....Λειτουργεί χαμηλά...και μετά επεμβαίνει όποτε χρειάζεται........ = electronic managment

Λυπάμε...τους μηχανικούς.....που θα βάλουν βελτιωτικό χέρι ... εκεί μέσα!!!@$#@$#$@#$!
_205rallye_ - Παρ 24 Μάρ 2006, 11:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορω να καταλαβω το κολλημα αυτης της εταιρειας με τα 1400 κυωικα ρε παιδια,δεν ειναι δυνατον να βγαζουν 1300 κιλα αμαξωμα με κυβισμο στα 1400,ειναι οπως τα octavia τα 1400 που βγαλαν καποια στιγμη και γελασε και ο καθε πικραμενω διοτι τα μισα κολλησανε και τα αλλα μισα καψαν φλντζα και τους τα πηραν πισω.Δηλαδη γιατι να μην δωσεις 2000 παραπανω να παρεις ενα rc 206 αλλα και οχι μονο,και αλλα πολλα αυτοκινητα και να εχεις την αξιοπρεπεια σου;ελεος πια την ειδαν και οι γερμανοι μεγαλοι βελτιωτες και ειπαν να βελτιωσουν ενα 1400 για να παρουν τα λεφτα των Ελληνων,το απλο 1400 golf δεν βγαινει σε καμμια αλλη χωρα του κοσμου. Wink γιατι αραγε Question Question Question
DimiP - Παρ 24 Μάρ 2006, 11:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Tiesto έγραψε:

Kανονικά μέχρι τις 3-3500 rpm.......xaxaxaxaxaxa από τις 800-μέχρι τις 2000..δουλεύει κομπρέσσορας..μετά μπαίνει και το τούρμπο......και όπως είπε και ο φίλος με την Άλφα...16,7Lt/100!!!

Αν ειναι να δίνεις 15 ευρώ στα 100χλμ..(αν βάλεις και 100αρα...+++) καλύτερα..βάλε μεγαλύτερη δόση...και πάρε κάτι καλύτερο.

Το target..group ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι προφανώς ...τα πλήθη και οι λαοθάλλασες "ανώριμων" (ΟΠΩΣ και εμείς άλλωστε) που γουστάρουν turbo compressor... παπαρδέλα...και τα συναφή...με απώτερο σκοπό το Αίσχατο TUNING!!!!!

Η VW δεν είναι ..100% σίγουρη για την αξιοπιστία..παρόλο που οι κινητήρες έχουν ξεπεράσει το όριο των 300.000χλμ.....απροβλημάτιστα

....ο compressor....Λειτουργεί χαμηλά...και μετά επεμβαίνει όποτε χρειάζεται........ = electronic managment

Λυπάμε...τους μηχανικούς.....που θα βάλουν βελτιωτικό χέρι ... εκεί μέσα!!!@$#@$#$@#$!

σταματα ρε να γελας ...κιεμενα μου αρεσει! Laughing Laughing
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - Παρ 24 Μάρ 2006, 12:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μια ιδέα απο την τιμή του !!

http://www.vw.gr/site/pricelist/golftimes14.pdf
CC-Gio - Παρ 24 Μάρ 2006, 15:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη η τιμη και προσιτη για τη μαρκα,το μοτερ και την κατασκευη του!
netblaster - Παρ 24 Μάρ 2006, 18:14:45
Θέμα δημοσίευσης:
Κακα τα ψεματα ειναι ενα αυτοκινητο πολυ ολοκληρωμενο!!! Σε λογικη τιμη γιαυτα που προσφερει!!! Και μην πει κανεις οτι ειναι 1.4 κυβικα, γιατι υπαρχει κενα Rx8 που ειναι 1300 και κανει 40000Ε...

Το θεμα του κινητηρα και της καταναλωσης ειναι κατι που καποιος συνειδητοποιημενος το γνωριζει εξ αρχης, τωρα αν υπαχουν και οι ασχετοι δεν φταιει κανενας!!! Οι διαφημιστες τη δουλεια τους κανουν... Wink

Οσον αφορα το θεμα βελτιωσης σιγουρα υπαρχουν περιθωρια αρχιζοντας απο τον προγραμματισμο!!! Το ποσο θα αντεχει ενα πειραγμενο δεν ξερω... Εξαρταται απο τον βελτιωτη!!!

Οσον αφορα τα 1400 κυβικα, γιατι φαινεται περιεργο??? Το 307 δηλαδη ειναι καλυτερο??? Και ποσο μαλλον πριν που ειχε και 75ps... Εφοσον υπαρχουν ανθρωποι που τα αγοραζουν αυτα τα αυτοκινητα θα συνεχισουν να βγαινουν!!!
Tiesto - Παρ 24 Μάρ 2006, 18:16:44
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Tiesto έγραψε:

ρε συ ο κομπρεσορας δεν καιει τπτ. στα 2,5 bar πουυ δουλευει το turbo θα γινεται η κολαση. Ακομα και στον 20VT αν το πας μεχρι τις 3000 rpm (το turbo στην εκδοση με τα 150 ανοιγει απο τις 1800 rpm) καιει πολυ λογικα.
MEMsound - Παρ 24 Μάρ 2006, 19:34:00
Θέμα δημοσίευσης:
Τι εννοείς δεν καίει??????!?!?!?!?!?!? Question Question Question Question Question

O κομπρεσσορας κάνει ΟΤΙ ακριβώς και το turbo απλά αντί να κινείται από τα καυσαέρια κινείται από τον στρόφαλο (γι' αυτό και δεν έχει lag)

Για να καεί ο περισσότερος αέρας σε κάθε περίπτωση απαιτείται περισσότερο καύσιμο (μαζί πάνε αυτά).

Απλά με την υπερπλήρωση (turbo ή compressor) έχεις καλύτερη κάυση και ουσιαστικά περισσότερα άλογα με την ίδια ποσότητα βενζίνης. Για την ακρίβεια αυτό σε light εφαρμογές.

Όσο ανεβαίνει η πίεση τόσο περισσότερο κάυσιμο θέλει.

Θα το πω και αλλιώς.

Αν στο ίδιο αυτοκίνητο έχεις ένα μοτερ ατμοσφαιρικό και ένα turbo ή compressor ίδιου κιβισμού και ίδιας τεχνολογίας (και όχι ένα του '80 και ένα του '00...) και τα ρυθμίσεις να αποδώσουν την ίδια μέγιστη ισχύ (πχ 1400 κιβικά -> 90ps) τότε το ατμοσφαιρικό θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Wink

Αν πάλι τα ρυθμίσεις να έχουν την ίδια κατανάλωση τότε το ατμοσφαιρικό θα έχει λιγότερη μέγιστη ισχύ. Wink

Το να συγκρίνεις τις καταναλώσεις πχ του 1,4lt 307 με το golf gt δεν έχει νόημα γιατί δεν έχουν καμία σχέση σε επιδόσεις και (προφανώς δεν θα έχουν καμία σχέση σε κατανάλωση....) Wink

Question Έχετε σκεφτεί πόσο θα έκαιγε ένα 1400άρι 307 αν με ατμοσφαιρική βελτίωση (που δεν γίνεται.... αλλά υποθετικά μιλάμε...) μπορούσαμε να το κάνουμε να βγάζει 170ps.... (για να μην μιλήσω για τρόπο λειτουργείας που μόνο πολιτισμένος δεν θα ήταν....)
brz20 - Σαβ 25 Μάρ 2006, 02:06:57
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
ρε συ ο κομπρεσορας δεν καιει τπτ. στα 2,5 bar πουυ δουλευει το turbo θα γινεται η κολαση. Ακομα και στον 20VT αν το πας μεχρι τις 3000 rpm (το turbo στην εκδοση με τα 150 ανοιγει απο τις 1800 rpm) καιει πολυ λογικα.

Το 20VT ρουφαει πολυ καυσιμο.Ειχα οδηγησει ενος φιλου μου και μολις το σανιδωνες ο υπολογιστης στην ενδειξη της στιγμιαιας καταναλωσης ελεγε 52 λιτρα/100 χιλιομετρα και ακομα ημασταν στις 4000.Βασικα δεν πιγαινε παραπανω για ευνοητους λογους(Θα ειχε χασει πολλους πελατες η Seat απο εγκεφαλικα κυριως)
Tomcat - Σαβ 25 Μάρ 2006, 04:08:23
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικότερα αυτό που έχει κάνει η VW με τον συγκεκριμένο κινητήρα...είναι η θερμοδυναμική βελτιστοποίηση του κύκλου καύσης του...με σκοπό τη εκμετάλλευση τμήματος της διαθέσιμης ενέργειας.

Θερμοδυναμικά αυτό μεταφράζεται σε πολλαπλά στάδια ανάκτησης ενέργειας μετά από την καύση ...σε διάφορες μορφές όπως η ταχύτητα εξόδου καυσαερίων (ΤURBO) ή η κίνηση του στρόφαλου (COMPRESSOR)
Μεγάλη απώλεια ενέργειας...σε αυτή την διαδικασία είναι η Θερμοκρασία των καυσαερίων...όπου σε αυτές τις πιεσμένες εφαρμογές έιναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τώρα ΤURBO-COMPRESSOR ως γνωστόν δεν αυξάνουν την απόδοση απο μόνα τους...απλώς παρέχουν τις απαιτούμενες αυξημένες ποσότητες συμπιεσμένου αέρα χαμηλής θερμοκρασίας (INTERCOOLER) ...οι οποίες σε συνδυασμό με αντίστοιχες αυξημένες ποσότητες καυσίμου (βλέπε 5ο ΜΠΕΚ σε διάφορα ΤURBO kit) Θα προσφέρουν τις ποθητές επιδόσεις. Αυτό για τον φίλο TIESTO.....

MEMsound έγραψε:

O κομπρεσσορας κάνει ΟΤΙ ακριβώς και το turbo απλά αντί να κινείται από τα καυσαέρια κινείται από τον στρόφαλο (γι' αυτό και δεν έχει lag)

Για να καεί ο περισσότερος αέρας σε κάθε περίπτωση απαιτείται περισσότερο καύσιμο (μαζί πάνε αυτά).

Απλά με την υπερπλήρωση (turbo ή compressor) έχεις καλύτερη κάυση και ουσιαστικά περισσότερα άλογα με την ίδια ποσότητα βενζίνης. Για την ακρίβεια αυτό σε light εφαρμογές. ..............

Μάνθο ...με την υπερπλήρωση δεν έχεις καλύτερη καύση...(εξαρτάται από τον προγραμματισμό κατα κύριο λόγο) έχεις πιο βίαιη καύση....βλέπε υψηλές θερμοκρασίες καυσαερίων.........

Όσο για την βελτίωση......θα το θέσω αλλιώς.....

Η WV έβγαλε αρχικα έναν κινητήρα 1,4 8V με 75 hp...και μετά ένα 1,4 16V με 101 hp...τώρα λάνσαρε 1,4 16V TURBO COMP 170hp........
Οποιος θέλεις ας κάνει αναγωγή σε βελτίωση 206 1.4 16V 90hp.....Θελετέ να μου πείτε ότι κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα ...πειραγμένα ...1400 (και όχι μόνο) ....με 2,5 Bar Πίεση στο TURBO... και έστω ότι κυκλοφορούν ......ποιος θα έβαζε χέρι για να την ανεβάσει κι άλλο......

Δυστυχώς είμαι πολύ δύσπιστος..για την όλη φάση .......
Εύχομαι πραγματικά να Λέω μαλ***ες..και η όλη κατάσταση με τον TSI..να αποδεχθεί αξιόπιστη...και να περάσει και στις υπόλοιπες εταιρίες... όπως οι αντίστοιχοι κινητήρες Diesel της WV-- ΤDi...
Tiesto - Σαβ 25 Μάρ 2006, 13:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Τι εννοείς δεν καίει??????!?!?!?!?!?!? Question Question Question Question Question

Απλά με την υπερπλήρωση (turbo ή compressor) έχεις καλύτερη κάυση και ουσιαστικά περισσότερα άλογα με την ίδια ποσότητα βενζίνης. Για την ακρίβεια αυτό σε light εφαρμογές.

Όσο ανεβαίνει η πίεση τόσο περισσότερο κάυσιμο θέλει.

Θα το πω και αλλιώς.

Αν στο ίδιο αυτοκίνητο έχεις ένα μοτερ ατμοσφαιρικό και ένα turbo ή compressor ίδιου κιβισμού και ίδιας τεχνολογίας (και όχι ένα του '80 και ένα του '00...) και τα ρυθμίσεις να αποδώσουν την ίδια μέγιστη ισχύ (πχ 1400 κιβικά -> 90ps) τότε το ατμοσφαιρικό θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση. Wink

Αν πάλι τα ρυθμίσεις να έχουν την ίδια κατανάλωση τότε το ατμοσφαιρικό θα έχει λιγότερη μέγιστη ισχύ. Wink

Το να συγκρίνεις τις καταναλώσεις πχ του 1,4lt 307 με το golf gt δεν έχει νόημα γιατί δεν έχουν καμία σχέση σε επιδόσεις και (προφανώς δεν θα έχουν καμία σχέση σε κατανάλωση....) Wink

Question Έχετε σκεφτεί πόσο θα έκαιγε ένα 1400άρι 307 αν με ατμοσφαιρική βελτίωση (που δεν γίνεται.... αλλά υποθετικά μιλάμε...) μπορούσαμε να το κάνουμε να βγάζει 170ps.... (για να μην μιλήσω για τρόπο λειτουργείας που μόνο πολιτισμένος δεν θα ήταν....)

ρε psycho το ξερω αυτο. Το δεν καιει το εννοω με το σκεπτικο οτι ο κομπρεσορας δουλευει σε πολυ μικροτερη πιεση. Οταν μπαινει το turbo ομως που ειναι στα 2,5 bar θα γινεται πανικος απο θεμα καταναλωσης! Laughing
Tiesto - Σαβ 25 Μάρ 2006, 13:43:49
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Tiesto έγραψε:

Το 20VT ρουφαει πολυ καυσιμο.Ειχα οδηγησει ενος φιλου μου και μολις το σανιδωνες ο υπολογιστης στην ενδειξη της στιγμιαιας καταναλωσης ελεγε 52 λιτρα/100 χιλιομετρα και ακομα ημασταν στις 4000.Βασικα δεν πιγαινε παραπανω για ευνοητους λογους(Θα ειχε χασει πολλους πελατες η Seat απο εγκεφαλικα κυριως)

52 λιτρα? Σε ποια εκδοση του 20VT? Στην εκδοση με τα 150 παντως πανω απο 25 λιτρα (που και παλι ειναι πολυ) δεν πηγαινε. Αυτο με 5η κοντα στον κοφτη. Τωρα... με 4000 rpm και 52 λιτρα καταναλωση, ειναι λιγο αδυνατο. Μαλλον κατι θα ειχε ο υπολογιστης ταξιδιου! Laughing Ενα μονοθεσιο καιει περιπου 70 λιτρα οποτε φαντασου...

Για να μην παρεξηγηθω, αυτο που λεω ειναι πως αν το Golf το δουλευεις στην περιοχη του kompressor θα καιει λογικα γι αυτο που ειναι. Τωρα, δεν ξερω αν ειναι 7 η 9 αλλα δεν πιστευω πως θα ειναι και 15! Wink
STELIOS - Σαβ 25 Μάρ 2006, 15:08:02
Θέμα δημοσίευσης:
Βασιλη, ο Βrz 20 μηλαει για στιγμιαια καταναλωση στην επιταχηνση. καμια σχεση με πραγματικη-πρακτικη καταναλωση. Αυτο γινεται γιατι ο υπολογιστης διαβαζει ξαφικα μεγαλη κατναλωση (αναγκαια για την επιταχηνση) χωρις να υπαρχει η αναλογη διανησθισα αποσταση. Οταν η ταχητητα φτασει σε μια σταθερη τιμη τοτε εξισοροπουνται τα πραγματα και ενδιξη ειναι πραγματικη.

brz20 έγραψε:
...Ειχα οδηγησει ενος φιλου μου και μολις το σανιδωνες ο υπολογιστης στην ενδειξη της στιγμιαιας καταναλωσης ελεγε 52 λιτρα/100 χιλιομετρα και ακομα ημασταν στις 4000....

Τα μονοθεσεια πραγματι καινε τοσο (60-70 λιτρα/100χλμ) αλλα σε μεση (πραγματικη) καταναλωση.
brz20 - Σαβ 25 Μάρ 2006, 19:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα μου ειχε κανει εντυπωση γιατι το δικο μου με τερμα γκαζι εφτανε μεχρι τα 32 λιτρα στιγμιαια.
STELIOS - Σαβ 25 Μάρ 2006, 19:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα το δικο σου δεν ειναι 20VT...
MEMsound - Σαβ 25 Μάρ 2006, 19:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
Κωσταντίνε αν φτιάξεις το δικό σου να αποδώσει όσα άλογα αποδίδει ένα 20VT... τόση στιγμιαία κατανάλωση θα έχεις (φυσικά θα χειαστείς μεγαλύτερα μπεκ κλπ κλπ κλπ τα γνωστά....)

Άλογα χωρίς βενζίνη δεν βγαίνουν... Wink Wink
brz20 - Σαβ 25 Μάρ 2006, 19:15:14
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξερω Μανθο.Οσο περισσοτερο καυσιμο τοσο περισσοτερα ειναι αυτα τα ατιμα.Αν βαλω τωρα μεγαλυτερα μπεκ θα εχω καλη αυξηση?Σορρυ για το off topic.
gianic - Σαβ 25 Μάρ 2006, 19:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Το ξερω Μανθο.Οσο περισσοτερο καυσιμο τοσο περισσοτερα ειναι αυτα τα ατιμα.Αν βαλω τωρα μεγαλυτερα μπεκ θα εχω καλη αυξηση?Σορρυ για το off topic.

βενζινη ψεκαζεις οπου εχεις αερα . σκετη βενζινη δεν κανει τιποτα...

Γι αυτο βαζουμε εκκεντροφορους , τουρμπινες , σκουπες κλπ για να στουμπωσουμε οσο περισσοτερο αερα γινεται στο μοτερ.
MEMsound - Κυρ 26 Μάρ 2006, 03:45:48
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Wink Cool
MEMsound - Πεμ 30 Μάρ 2006, 18:49:20
Θέμα δημοσίευσης:
Για όπου επιτρέπεται η πετρελαιοκίνηση υπάρχει και αυτό:

Volkswagen Golf GT TDI
Tiesto - Πεμ 30 Μάρ 2006, 20:24:34
Θέμα δημοσίευσης:
Απο δοκιμη του αυτοκινητου στο car:

Μεγιστη καταναλωση: 15.9
Ελαχιστη καταναλωση: 9.8
Μεση καταναλωση: 12.2

Στ αρνητικα του ειναι και η αυξηση καταναλωσης με την πιεση. Το λεγε ενα πουλακι...
CC-Gio - Πεμ 30 Μάρ 2006, 20:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω αν το εχετε αναφερει αλλα θα εχει και κουμπακι πανω απο τον λεβιε ταχυτητων το οποιο οταν το πατησεις.....απενεργοποιεις το τουρμπο και τον κομπρεσσορα και γινεται απλο 1,4 16ν 90 αλογακια! Shocked Shocked Shocked
gianic - Πεμ 30 Μάρ 2006, 21:33:43
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:
Δεν ξερω αν το εχετε αναφερει αλλα θα εχει και κουμπακι πανω απο τον λεβιε ταχυτητων το οποιο οταν το πατησεις.....απενεργοποιεις το τουρμπο και τον κομπρεσσορα και γινεται απλο 1,4 16ν 90 αλογακια! Shocked Shocked Shocked

Πες οτι τη τουρμπινα την κανεις bypass με κανα κλαπετο , αλλα ο κομπρεσσορας θα συνεχιζει να καταναλωνει εργο απ τον κινητηρα ... δεν μου φαινεται και πολυ λογικο !
Tiesto - Πεμ 30 Μάρ 2006, 22:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
CC-Gio έγραψε:

φιλε μου δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο. Εχω μπροστα μου τωρα το εσωτερικο του αυτοκινητου απο το car και δεν βλεπω τπτ.

Ισως κανω και εγω λαθος. Το αρθρο δεν το εχω διαβασει ακομα βεβαια.
brz20 - Παρ 31 Μάρ 2006, 01:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο γιατι αν ισχυει απλα η VW εχει φταξει το τελειο αμαξι.
sps - Παρ 31 Μάρ 2006, 14:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Eιδα εξωφυλλο στο evomagazine, που λεει οτι βγαζει 185 αλογα!!
volvos - Παρ 31 Μάρ 2006, 14:37:19
Θέμα δημοσίευσης:
to κομπρεσερ καπου διαβασα οτι στις ψηλες στροφες απεμπλεκεται με ηλεκτρικο συμπλεκτη....
MEMsound - Παρ 31 Μάρ 2006, 14:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
ηλεκτομαγνητκό για την ακρίβεια. Wink
Tiesto - Παρ 31 Μάρ 2006, 17:23:48
Θέμα δημοσίευσης:
τοσα βγαζει νομιζω ναι!

σ ενα r&d (το περιοδικο) πριν 1-2 μηνες ειχε αναλυση του πως δουλευει το συστημα αυτο στον tsi.
Takis@20VT - Παρ 31 Μάρ 2006, 23:40:27
Θέμα δημοσίευσης:
'Εχω μια ένσταση όσον αφορά την πίεση υπερπλήρωσης της τουρμπίνας: δεν νομίζω να αγγίζει πάνω από 1.1 overboost με σταθερή το 1bar. Το συγκεκριμένο αυτ/το έχει επάνω όργανο ένδειξης πίεσης και συνηθίζεται να μπαίνει τέτοιο όργανο σε αυτ/το εργοστασιακά, μόνο εαν ξεπερνά το 1 μπαρ η πίεσή του. Πάντως σίγουρα δεν θα έχει μεγάλη τουρμπίνα για να στροφάρει εύκολα (συνειρμούς κάνω) οπότε οποιαδήποτε πίεση πάνω από 1.6 μπαρ απλά θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για τον κινητήρα/πολλαπλή/τουρμπίνα. 'Οσοι έχουν νταραβεριστεί με turbo πιστεύω οτι με καταλαβαίνουν τι εννοώ. Μην ξεχνάμε και τις νόρμες τις Ε.Ε. για τους ρύπους Wink.
Οτι θα καίει, σίγουρα θα καίει τ' άνερά του. Πάντως θα 'πηγαίνει' το αυτ/το.
Τώρα σε οτι αφορά τον 20VT και την κατανάλωση, έχω στα χέρια μου ένα ίμπιζα fr ρεβαρισμένο, οχι φούλ 1ο στάδιο και στην μερική κατανάλωση (που μπορεί να διαρκέσει και 1 λεπτό επιτάχυνσης Twisted evil ) βλέπω 99.9 lt/klm! (Μικτή 10,45 lt/100km, εντός πόλης 12,5 lt/100km)
Σίγουρα πάντως θα υπάρξουν (για τον 1.4 TSI) προγράμματα και κοντρόλερς που είτε θα το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν 12αρι (να μην πηγαίνει μια και να μην καίει τίποτα μέσα στην πόλη, είτε σαν και 18αρι, να πηγαίνει "σωρό" και να καίει ακόμη περισσότερο. Wink
Αναμείνατε, θα μας τρελλάνουν αυτοί οι προγραμματιστές.

Να'στε καλά.
Tiesto - Σαβ 01 Απρ 2006, 00:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Στο θεμα για την πιεση δεν αποκλειεται να χεις δικιο. Μαλλον παρερμηνευσαμε μερικα πραγματα. Ο TSI ειχε κανει δοκιμη για 300000 km με το turbo στα 2.5 bar (πανω σε παγκο εννοειται) και δεν εσπασε. Μαλλον καποιος μπερδευτηκε εκει και τα μαθαμε και εμεις λαθος.

Στην καταναλωση του 20vt μαλλον εννοεις 9.9 επειδη για να βγαλει στιγμιαια 99.9 κατι παιζει με τον υπολογιστη!

Σχετικα με τα 12αρια... σε τοσο βαρυ αμαξωμα θα καιει σαν 1.6-1.8 ατμοσφαιρικο:lol:

εχω πειρα (10lt/100 km καιει εμενα!)

Λογικο επειδη ζοριζεται ο κινητηρας για ν αποδοσει.
MEMsound - Σαβ 01 Απρ 2006, 02:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
Στην καταναλωση του 20vt μαλλον εννοεις 9.9 επειδη για να βγαλει στιγμιαια 99.9 κατι παιζει με τον υπολογιστη!

Δεν εννοεί 9,9lt/100km
Σωστό και αναμενόμενο είναι το 99,9lt/100kmι μιας στα group VAG η μέτρηση μέσης και στιγμιαίας κατανάλωσης εμφανίζεται από τα 0km/h και όχι από τα 30km/h όπως πχ στα Peugeot. Wink
brz20 - Σαβ 01 Απρ 2006, 03:34:20
Θέμα δημοσίευσης:
Takis@20VT έγραψε:
'Εχω μια ένσταση όσον αφορά την πίεση υπερπλήρωσης της τουρμπίνας: δεν νομίζω να αγγίζει πάνω από 1.1 overboost με σταθερή το 1bar. Το συγκεκριμένο αυτ/το έχει επάνω όργανο ένδειξης πίεσης και συνηθίζεται να μπαίνει τέτοιο όργανο σε αυτ/το εργοστασιακά, μόνο εαν ξεπερνά το 1 μπαρ η πίεσή του. Πάντως σίγουρα δεν θα έχει μεγάλη τουρμπίνα για να στροφάρει εύκολα (συνειρμούς κάνω) οπότε οποιαδήποτε πίεση πάνω από 1.6 μπαρ απλά θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για τον κινητήρα/πολλαπλή/τουρμπίνα. 'Οσοι έχουν νταραβεριστεί με turbo πιστεύω οτι με καταλαβαίνουν τι εννοώ. Μην ξεχνάμε και τις νόρμες τις Ε.Ε. για τους ρύπους Wink.
Τώρα σε οτι αφορά τον 20VT και την κατανάλωση, έχω στα χέρια μου ένα ίμπιζα fr ρεβαρισμένο, οχι φούλ 1ο στάδιο και στην μερική κατανάλωση (που μπορεί να διαρκέσει και 1 λεπτό επιτάχυνσης Twisted evil ) βλέπω 99.9 lt/klm! (Μικτή 10,45 lt/100km, εντός πόλης 12,5 lt/100km)
Σίγουρα πάντως θα υπάρξουν (για τον 1.4 TSI) προγράμματα και κοντρόλερς που είτε θα το κάνουν να συμπεριφέρεται σαν 12αρι (να μην πηγαίνει μια και να μην καίει τίποτα μέσα στην πόλη, είτε σαν και 18αρι, να πηγαίνει "σωρό" και να καίει ακόμη περισσότερο. Wink

Να'στε καλά.

Αν το σκεφτεις λογικα μπορει και να ισχυει αυτο που λες.Γιατι τα 50 αλογα τα δινει ο κομπρεσορας και μας μενουν αλλα 120.Ενα μαμα 14αρι στην χειροτερη εχει 75 αλογα.Αυτο ειναι FSI 16V αρα θα παιζει στα 90.Απο τα 90 μεχρι τα 120 ειναι 30 αλογα.Με ενα τουρμο στα 0,6 τα βλεπεις αυτα τα αλογα.
Για τα προγραμματα εχεις μεγαλο δικιο.Εγω περιμενω να δω τι θα γινει στην αγορα για το συγκεκριμενο.
Tiesto - Σαβ 01 Απρ 2006, 05:26:30
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Tiesto έγραψε:

Δεν εννοεί 9,9lt/100km
Σωστό και αναμενόμενο είναι το 99,9lt/100kmι μιας στα group VAG η μέτρηση μέσης και στιγμιαίας κατανάλωσης εμφανίζεται από τα 0km/h και όχι από τα 30km/h όπως πχ στα Peugeot. Wink

που σημαινει...?
Ghost Dog - Σαβ 01 Απρ 2006, 09:12:19
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
MEMsound έγραψε:
Tiesto έγραψε:

Δεν εννοεί 9,9lt/100km

που σημαινει...?

Οτι ισχυει το νουμερο που αναφερει (99,9) Wink
Εδω το yaris (1.3) μιας κοπελας απο τη σχολη διχνει 99,9 με το που "ανοιξει" λιγο την 1η Shocked
MEMsound - Σαβ 01 Απρ 2006, 10:51:26
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Takis@20VT έγραψε:

Να'στε καλά.

Αν το σκεφτεις λογικα μπορει και να ισχυει αυτο που λες.Γιατι τα 50 αλογα τα δινει ο κομπρεσορας και μας μενουν αλλα 120.Ενα μαμα 14αρι στην χειροτερη εχει 75 αλογα.Αυτο ειναι FSI 16V αρα θα παιζει στα 90.Απο τα 90 μεχρι τα 120 ειναι 30 αλογα.Με ενα τουρμο στα 0,6 τα βλεπεις αυτα τα αλογα.
Για τα προγραμματα εχεις μεγαλο δικιο.Εγω περιμενω να δω τι θα γινει στην αγορα για το συγκεκριμενο.

Ρεεεε τι λέτε!!!! Laughing Laughing

Λοιπόν για να μην μπερδεύεστε:

Στο συγκεκριμένο μοτέρ ο στόχος ήταν απλός:

Θέλουμε άλογα και ροπή από λίγα κιβικά χωρίς υστέρηση (lag).

Έτσι: Βάζουμε τουρμπίνα που να δώσει τα αναμενόμενα άλογα αλλά διατυρούμε και την συμπίεση σε υψηλά επίπεδα (γιατί αλλιώς 170+ άλογα από 1400 κιβικα δεν θα βλέπαμε ποτέ...)

ΑΛΛΑ όλες οι τουρμπίνες (και ιδίως οι σχετικά μεγάλες αναλογικά για τα κιβικά ώστε να δώσουν άλογα) έχουν υστέρηση (lag) λόγω του τρόπου λειτουργίας τους (έχει να κάνει με τα λίγα λόγω κιβικών καυσαέρια που αδυνατούν ή "καθυστερούν" στιγμιαία να στροφάρουν την αναλογικά μεγάλη τουρμπίνα, ιδίως στις χαμηλές rpm).

Αντίθετα ο κομπρέσσορας που παίρνει κίνηση από τον στρόφαλο δεν έχει υστέρηση = έχει άμεση απόκριση ακόμα και από τις πολύ χαμηλές rpm.

ΕΤΣΙ χρησιμοποιήθηκε ένας κομπρεσσορας ώστε να εξαλειφθεί αυτή υστέρηση αλλά και να "γεμίσει" η καμπύλη ροπής και ισχύος στις χαμηλές rpm εκεί που ακόμα η τουρμπινα "κοιμάται".

Καθώς οι στροφές ανεβαίνουν τα καυσαέρια αυξάνονται και μπορούν να κινήσουν την τουρμπίνα άνετα.

Τα άλογα της ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ στο Golf GT οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην τουρμπίνα και το 1,5bar σταθερής πίεσης υπερπλήρωσης.

Και χωρίς τον κομπρεσσορα τα ίδια άλογα θα έβγαζε αλλά χαμηλά θα ήταν "ψόφιο"...

(clic-ky Cool)

Στον συγκεκριμένου κινητήρα (που σαν ιδέα προρχεται από την είχε την Lancia Delta S4 του '84) ο κομπρέσσορας λειτουργεί μόνο στις χαμηλές στροφές (από ρελαντί έως 2500rpm/min)

Στο σχέδιο φαίνεται η "πεταλλούδα" (regelklappe) η οποία στις χαμηλές στροφές (από ρελαντί έως 2500rpm/min) είναι κλειστή και ο αέρας "σπρώχνεται" με μόλις 0,8bar σταθερή πίεση από τον εξαιρετικά μικρό σε παροχή (~0,4lt αέρα ανά περιστροφή των στοιχεών) κομπρέσορα στην εισαγωγή της τουρμπίνας η οποία ουσιαστικά ακόμα δεν περιστρέφεται... (Σημεώστε εδώ ότι ο κομπρέσσορας περιστρέφεται 5 φορές πιο γρήγορα από τον στρόφαλο με την κατάλληλη τροχαλία).

Στις μεσαίες στροφές (2500~3500) αυτή η πεταλούδα μισοανοίγει καθώς η τουρμπίνα έχει αρχίσει να περιστρέφεται "ζητώντας" περισσότερο αέρα από την παροχή του κομπρέσσορα (που δεν επαρκεί πλέον)-> και έτσι ακόμα περισσότερος αέρας πάει στην εισαγώγη.

Στις ψηλές στροφες (πάνω από τις 4000) αυτή η πεταλούδα είναι τελείως ανοιχτή και ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ καθόλου αέρας από τον κομπρέσσορα ενώ ένα ηλεκρομαγνητικός συμπλέκτης (Magnet-Kupplung) απομονώνει τον κομπρέσσορα από τον στρόφαλο ώστε να μειωθούν οι τριβές = στις ψηλές στροφές ο κομπρέσσορας είναι σα να μην υπάρχει!

Φυσικά όλη η παραπάνω διαδικασία δεν είναι έτσι απλή τριών σταδίων. Rolling eyes
Ουσιαστικά η γωνία της πεταλούδας "παράκαμψης" μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις στροφές, το πάτημα του γκαζιού και ελέγχεται ηλεκτρονικά κλπ κλπ....

Idea Αυτό το μήνα όλα περιοδικά αυτοκινήτου γράφουν για το Gofl GΤ και τον κινητήρα του. Πάρτε ένα (πχ το EVO τεύχος 41 που έχει μια πολύ όμορφη παρουσίαση) να διαβάσετε αναλυτικότατα. Wink

όσο για το τι σημαίνει αυτό:

Tiesto έγραψε:
MEMsound έγραψε:
Tiesto έγραψε:

Δεν εννοεί 9,9lt/100km

που σημαινει...?

Σημαίνει ότι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ αυτοκίνητα η στιγμιαία κατανάωση ΤΙΝΕΙ στο ΑΠΕΙΡΟ στις χαμηλές ταχύτητες γιατί η ΔΙΑΝΥΘΗΣΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΙΝΕΙ στο μηδέν. Το ίδιο (περίπου) συμβαίνει και στο απότομο πάτημα του γκαζιού

Η ένδειξη 99,9 είναι στιγμιαία και είμαι σίγουρος ότι είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη στην οθόνη = αν η οθόνη είχε δυνατότητα = είχε προγραμματιστεί να επιτρέπει την εμφανιση 3ψήφιων αριθμών θα έδειχνε παραπάνω. ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ! Wink
brz20 - Σαβ 01 Απρ 2006, 14:14:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα με εστειλες τελειως.Αυτη ειναι απαντηση.
Ghost Dog - Σαβ 01 Απρ 2006, 17:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Ρεεεε τι λέτε!!!! Laughing Laughing
Λοιπόν για να μην μπερδεύεστε:

.............. ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ! Wink

Και μονο που το διαβασα κουραστηκα! Shocked
Καλα δεν βαριεσαι να γραφεις τετοια μακρυναρια στο νετ? Laughing Laughing Laughing
Tiesto - Σαβ 01 Απρ 2006, 17:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη τυχαινει να ειχαμε και εμεις 20vt παλιοτερα (οπως εχουν μαθει απ εξω μερικοι τοσες φορες που το χω πει) η μεγαλυτερη στιγμιαια του καταναλωση με 1η ηταν τα 38λιτρα.

αν ο υπολογιστης ταξιδιου ειναι στα καλα του δεν γινεται να δειξει 99.9 λιτρα. Αν εχει ενα Α προβλημα οκ. Εστω και στιγμιαια τα 99.9 λιτρα ξερετε πως ειναι ΠΑΡΑ πολυ μεγαλη καταναλωση!
brz20 - Σαβ 01 Απρ 2006, 18:35:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το 99,9 μου φαινετε πολυ χαζο.Ισως να μην μπορει να μετρησει εκεινη την στιγμη και βγαζει αυτο το νουμερο.Ειναι κατι σαν τις δικες παυλες.Επισης 100 λιτρα δεν ειναι το ρεζερβουαρ.Δν στεκει λογικα.
Tomcat - Σαβ 01 Απρ 2006, 18:57:02
Θέμα δημοσίευσης:
Σκέφτηκα ..... ότι θα ήταν αμαρτία να το κάνω Copy Paste...όλο....... Δεν
νομίζω ότι θα υπάρχει απορία ..επι τεχνικού όπου δεν θα σας λυθεί......

http://www.vwvortex.com/artman/publish/volkswagen_news/printer_1496.shtml

Η μόνη παραρμηνεία.....είναι ότι τα 2.5 bar...είναι...η max πίεση TURBO+Compressor...ενω..το TURBO.. Δουλεύει μόνο του στα 1,3.......(κάπως βελτιώνεται η κατάσταση).....Sorry..αλλά η μετάφραση ήταν αρκετή so ξέφυγε ......όσοι εχουν αμφιβολίες ...ας το διαβάσουν ..όλο!!! Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

[/url]
Takis@20VT - Σαβ 01 Απρ 2006, 21:12:27
Θέμα δημοσίευσης:
Χαίρομαι ειλικρινά όταν μπορώ να συζητώ σε τέτοιο επίπεδο με ανθρώπους που λατρεία τους είναι καθαρά η αυτοκίνηση και οχι ένα συγκεκριμένο αυτ/το ή μάρκα.
Οφείλω να δώσω και τα εύσημα στον ΜΕΜsound για την εκτενή αναφορά του, που και από εκεί κάτι αποκόμησα εγώ προσωπικά.
Θα επιμείνω όμως, ευγενικά πάντα μιας και είμαι φιλοξενούμενος στο δικτυακό τόπο των peugeot (έχω ένα speedfight 100 μετράει άραγε?) αυτό που αναφέρω με την ένδειξη (99.9 lt/km) ναι μεν μπορεί να είναι ψευδές όπως είπαν κάποιοι, αλλά είναι αναγραφόμενο σε seat leon VT-VT4, cupra R, ibiza (6L) fr - cupra και δεν είναι από σφάλμα του μετρητή. Ναι μεν στιγμιαία κατανάλωση, αλλά που μπορεί να συμβαίνει μέχρι να 'κόψεις' γκάζι. Μιλάμε πάντα για φούλ ισχύ, κοινώς τσαρούχωμα μέχρι κάτω. Θα μάθω όμως και επιφυλάσσομαι να γράψω και για τα υπόλοιπα αυτ/τα του vag group.
Τώρα όσον αφορά την πίεση υπερπλήρωσης στα 1.3 ob είναι λογικό. Οτιδήποτε πάνω από 1.6 ob είναι: α) ρυπογόνο, άρα δεν παίρνει έγκριση από Ε.Ε λόγω ρύπων και β) θα προκαλέσει φθορές μεσομακροπρόθεσμα στην ίδια την τουρμπίνα.
Και για να ολοκληρώνω κύριοι ας πω και τη δική μου γνώμη για το TSI: προσωπικά αν θα το έπερνα θα περίμενα τουλάχιστον να περάσει ένας με ενάμισυ χρόνος για να είχα μια πλήρη άποψη για τα θετικά και τα αρνητικά του. Να μάθω τα κουσούρια του που λέμε.
Tiesto έγραψε:
επειδη τυχαινει να ειχαμε και εμεις 20vt παλιοτερα ...

ήσουν στον 20VT και αποχώρησες? βγήκες τελείως από τη ροπάκλα του σαλίγκαρου που σπάει κόκαλα? εγώ προσωπικά ήταν να μην μπω στο τριπ... και να βγώ από το vag group (που δεν μου λέει τίποτα στο τέλος-τέλος) πάλι σε υπερτροφοδότηση θα πάω.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Tiesto - Σαβ 01 Απρ 2006, 21:20:40
Θέμα δημοσίευσης:
1α απ ολα να ξεκαθαρισω πως σε πιστευω οτι εχεις δει αυτην την τιμη! Δεν πιστευω πως λες ψεματα φυσικα! Απλα πιστευω πως κατι ειχε παιχτει με τον υπολογιστη ταξιδιου και εβγαλε αυτην την τιμη. Τελος παντων Smile

Ειχε ο πατερας μου ενα Α6 1.8Τ με τα 150 και εκει εμαθα να οδηγαω. Αν ημουν προσωπικα κατοχος 1.8Τ δεν θα υπηρχε περιπτωση να τ αλλαξω! Laughing
Stevon - Δευ 03 Απρ 2006, 13:35:43
Θέμα δημοσίευσης:
Takis@20VT έγραψε:
Θα μάθω όμως και επιφυλάσσομαι να γράψω και για τα υπόλοιπα αυτ/τα του vag group.

Μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι ισχύει και σε άλλα μοντέλα του group,έχω προσωπική εμπειρία από Fabia 1.4 sport edition. Wink
Sidobre - Τρι 30 Μάϊ 2006, 12:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ηθελα να το ποστάρω αλλού (σε φορουμ που μιλάνε γι'αυτό) αλλά το ξανασκέφτηκα αφού ίσως να άνοιγα πόλεμο, ενώ έχω καθαρά χιουμοριστική διάθεση.

Αλλά όντως δεν παίζουν με αυτά...

Τέλος πάντων, επειδή η χιουμοριστική μου διάθεση παραμένει, η προσωπική μου άποψη για αυτό το διαμάντι της αυτοκίνησης είναι αυτή

volvos - Τρι 30 Μάϊ 2006, 15:56:00
Θέμα δημοσίευσης:
τασο τι θα επαιρνες στα 24000 αν δεν ησουν θεοπαλαβος σα και εμας(ναι ναι ξερω 106 1.6 8ν και ενα 307 1.6 με τα ιδια λεφτα)
αλλα για ενα μεσο οδηγο τι θα προτιμουσες στα 24-25000ευρω?
θα μου πεις οτι αν αυτο το μοτερ το φορουσε το αξεντ παλι ολοι θα ετρεχαν να το παρουν. συμφωνω. αλλα οπως ειναιι τωρα τα πραγματα δε νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο για οποιον θελει ενα καλο γκαζι και δεν εχει πανω απο 25000ευρω....

υ.γ 25000ευρω = 8518000δρχ...
πριν μερικα χρονια θα μου σηκωνοταν η τριχα καγκελο να δωσω τοσα λεφτα για vw!!!!!!!!!
Sidobre - Τρι 30 Μάϊ 2006, 17:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τασο τι θα επαιρνες στα 24000 αν δεν ησουν θεοπαλαβος σα και εμας(ναι ναι ξερω 106 1.6 8ν και ενα 307 1.6 με τα ιδια λεφτα)
θα μου πεις οτι αν αυτο το μοτερ το φορουσε το αξεντ παλι ολοι θα ετρεχαν να το παρουν. συμφωνω. αλλα οπως ειναιι τωρα τα πραγματα δε νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο για οποιον θελει ενα καλο γκαζι και δεν εχει πανω απο 25000ευρω....

πριν μερικα χρονια θα μου σηκωνοταν η τριχα καγκελο να δωσω τοσα λεφτα για vw!!!!!!!!!

Aφήνοντας απ'έξω τα Peugeot (εσκεμμένα) κατά σειρά προταιρεότητας (ανεξαρτήτως κατηγορίας):
Focus ST, Fiesta ST, RX8, Astra GTC Sport κλπ.

Και σίγουρα θα άξιζε να περιμένω μια γρήγορη έκδοση ενός Clio που σίγουρα θα καλύψει περισσότερο τις ανάγκες μου από το αποστειρωμένο / σιδερωμένο Golf. Και αν εξαιρέσουμε το RX8 σαν κινητήρα (φιλοσοφία) θα δεις ότι όλες οι επιλογές είναι τουλάχιστον 2λιτρες.

Δηλαδή τί θα πρέπει να με πείσει ότι μια από τις πιο αναξιόπιστες εταιρίες (VW) εκτός των κορυφαίων πλαστικών της 3M, ξαφνικά εν νυκτί έμαθε να φιάχνει αυτοκίνητα;
volvos - Τρι 30 Μάϊ 2006, 17:52:09
Θέμα δημοσίευσης:
ta πλαστικα της vw δεν ειναι και τοσο κορυφη πλεον. εχω δει απειρα γκολφ να ξεφλουδιζουν.
η ποιοτητα συναρμογης ειναι κορυφαια.

η vw ειναι κρυο ζεστη ενδιαμεσα δεν εχει. το 1.4 16ν ειναι απο τα αναξιοπιστα μοτερ αλλα το 1.8τ απο τα πιο αξιοπιστα της αγορας.
αρα???????????

καλα τα fsi ειναι για το π@%^%υτσο αλλα ποια εταιρεια εχει βγαλει αμεσου ψεκασμου που να δουλευει? η αλφα με τα jts? η μιτσουμπισι πιο παλια το gdi?

απο την αλλη τα 4 χρονια εγγυηση ειναι ενα χαρτι.
το θεμα ειναι οτι 170αλογα και χαμηλη καταναλλωση κανεις δεν εχει πετυχει. φιλος που θελει να το παρει με ενα παιδι που ηθελε 5πορτο οπωσδηποτε κατεληξε μονο στο γκολφ και το λεον...
ευτυχως πηρε το λεον.
φοκους ειναι 2.5 παει πολυ μακρυα η βαλιτσα. το φιστα ειναι μικρο και
το αστρα απαραδεκτο στο δρομο. εχω οδηγησει το 1.6 και το γκολφ ειναι σα ραλλυ εμπρος του. μερα με τη νυχτα...
κακα τα ψεματα ειναι πολυ λιγες οι επιλογες.
manosm3 - Τετ 31 Μάϊ 2006, 08:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Δεν ειμαι κολλημενος με καμια μαρκα αλλα θα επαιρνα μια Μ3 Ε36 3.0 ή 3.2! Laughing Laughing Αυθεντικη κιολας! Wink Laughing Laughing Σε χρωματακι estoril blue κατα προτιμηση.
Το gt τι περιθωρια βελτιωσης εχει;
Ο κομπρεσσορας παυει να λειτουργει στις ψηλες στροφες;
volvos - Τετ 31 Μάϊ 2006, 08:21:21
Θέμα δημοσίευσης:
το παιδι ειχε θεση ως ταβανι τα 25000ευρω και τα 1800κ.εκ
ενω οταν του ειπα για 307 και ραλλυ στα ιδια λεφτα με κοιταγε σαν ουφο!
και ερωτω με 25 σε καινουργιο τι να παρει εκτος απο το λεον που πηρε και εμενα προσωπικα δε μου αρεσει καθολου.
με ενα παιδι εεεε.

υ.γ. μανο εχει πεσει στα χερια μεταχειρ. μ3 να δεις τι λαχειο ειναι?
εγω παντως εχω ακουσει οτι βγαζουν πολλα μα παρα πολλα προβληματα...
MEMsound - Τετ 31 Μάϊ 2006, 10:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:

έχει έχει...
αλλά δεν νομίζω ότι τα χρειάζεται κιόλας.

Γιατί να σκαλίσεις κάτι που ήδη έχει 170 άλογα και 24+κιλά ροπής? Question

Έτσι για να λες ότι το "πείραξες" / "έφτιαξες" κλπ κλπ...
Αν δεν σου φτάνουν τα άλογα που έχει ας έπαιρνες το Golf GTI απ΄την αρχή.

Ο δε κομπρέσσορας δουλευει μόνο στις χαμηλές / μεσαίες στροφές.
Μετά "αναλαμβάνει" η τουρμπίνα. Wink (διάβασε παραπανώ έχουν γραφτεί πολλά σχετικά Wink )
manosm3 - Τετ 31 Μάϊ 2006, 13:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
manosm3 έγραψε:

έχει έχει...
αλλά δεν νομίζω ότι τα χρειάζεται κιόλας.

Γιατί να σκαλίσεις κάτι που ήδη έχει 170 άλογα και 24+κιλά ροπής? Question

Έτσι για να λες ότι το "πείραξες" / "έφτιαξες" κλπ κλπ...
Αν δεν σου φτάνουν τα άλογα που έχει ας έπαιρνες το Golf GTI απ΄την αρχή.

Ο δε κομπρέσσορας δουλευει μόνο στις χαμηλές / μεσαίες στροφές.
Μετά "αναλαμβάνει" η τουρμπίνα. Wink (διάβασε παραπανώ έχουν γραφτεί πολλά σχετικά Wink )

Για να περνας απο πανω τα εργοστασιακα! Laughing Laughing
Το Μ3 Ε36 δεν ειχε βγαλει πολλα προβληματα. Το κυριοτερο προβλημα ηταν το vanos στα evo (3.2). Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι να βρεις καλοδιατηρημενο, αυθεντικο Μ3, σε χρωμα estoril-ακι.
jtheogr - Πεμ 01 Ιούν 2006, 10:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
Να καταθέσω και εγώ την άποψη μου.

Πρίν 1,5 μήνα πήρα το Golf Gt διάβασα όλα όσα γράφτηκαν και αυτό που έχω να πώ απο θέμα κατανάλωσης είναι το εξής :

Δεν θα μιλήσω με νούμερα άλλα σε παραλληλισμό με άλλο αυτοκίνητο , πρίν απο αυτό είχα ενα 307 1.600cc κάνω κάθε μέρα την ίδια διαδρομή (σπίτι-δουλειά-σπίτι) και βάζω την ίδια βενζίνη που έβαζα με το 307 δηλαδή 30 Ε την εβδομάδα.

Ο υπολογιστής ταξιδίου μου δείχνει 8-8.5 l/100 μέσο όρο και όλα αυτά με λογικό σκίσιμο.

Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι καίει περίπου με μικροδιαφορές όσο και ένας κινητήρας 1.600cc σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την κατανάλωση ενός γρήγορου 2.000cc.
max - Κυρ 24 Σεπ 2006, 12:41:37
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
Στο θεμα για την πιεση δεν αποκλειεται να χεις δικιο. Μαλλον παρερμηνευσαμε μερικα πραγματα. Ο TSI ειχε κανει δοκιμη για 300000 km με το turbo στα 2.5 bar (πανω σε παγκο εννοειται) και δεν εσπασε.

Ρε παιδιά ο κινητήρας δεν δουλευεί στα 2,5 bar.

To 2,5 ερμηνεύεται ως εξης:

1,5 Bar είναι η max πίεση των turbo + 1 bar ατμοσφαιρική πίεση

Η πιο light εκδοχή του κινητήρα με τα 140 άλογα πως σας φαίνεται?
Με τιμή στα 18.000 ευρώ Shocked
no bad Smile
brz20 - Κυρ 24 Σεπ 2006, 13:40:01
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα η τουρμινα εχει υπερπληρωση 1,5 bar.Ενταξει αρα μεσα στον κυλινδρο πιεζετε αερας 2,5 bar.
Εξηγισε λιγο τις τελευταιες γραμμες.Εχει ανακοινωθει εκδοση GT με 140 αλογα και 18 χιλιαρικα.Μεχρι τωρα ξερω μονο για το Polo με τα 150 απο 18αρι τουρμπο κινητηρα.
Tiesto - Κυρ 24 Σεπ 2006, 15:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
max έγραψε:
Tiesto έγραψε:
Στο θεμα για την πιεση δεν αποκλειεται να χεις δικιο. Μαλλον παρερμηνευσαμε μερικα πραγματα. Ο TSI ειχε κανει δοκιμη για 300000 km με το turbo στα 2.5 bar (πανω σε παγκο εννοειται) και δεν εσπασε.

Ρε παιδιά ο κινητήρας δεν δουλευεί στα 2,5 bar.

To 2,5 ερμηνεύεται ως εξης:

1,5 Bar είναι η max πίεση των turbo + 1 bar ατμοσφαιρική πίεση

Η πιο light εκδοχή του κινητήρα με τα 140 άλογα πως σας φαίνεται?
Με τιμή στα 18.000 ευρώ Shocked
no bad Smile

Εγω νομιζω πως 2.5 bar ειναι η πιεση του turbo και του κομπρεσορα μαζι.

Καλο με τα 140 αλλα με χαλαει πολυ που εξωτερικα ειναι ιδιο με το 1.6 Sportline. Q car θα μου πεις αλλα το παρακανανε Laughing
plaketokofths - Κυρ 24 Σεπ 2006, 15:53:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας κι έχει ο θείος μου golf gt 170 μπορώ να πω τα εξής και από τη θέση του οδηγού μιας και το έχω οδηγήσει αρκετές φορές:
1. η πίεση υπερπλήρωσης είναι 1,5bar

2. άθροιση των πιέσεων δεν υφίσταται μιας και πότε δεν λειτουργούν και οι 2 συμπιεστές ταυτόχρονο λόγω ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας που συμπλέκει και αποσυμπλέκει κάθε φορά εκείνο των συμπιεστή βάσει των στροφών του κινητήρα.

3. Η κατανάλωση σε νορμάλ είναι πολύ φυσιολογική αγγίζοντας τις τιμές ενός 1.6 ατμπσφαιρικού, έτσι εντός πόλης έχει τιμές γύρω στο 9 και σε εθνική στο 7,5. Αν το πόδι σου είναι βαρύ τότε τα νούμερα αυτά αλλάζουν εκθετικά προς τα πάνω.

4. Το αμάξι έχει περιθώρια βελτίωσης απ' οτι έχω διαβάσει κι επώνυμος οίκος βελτίωσης γερμανικών αυτοκ έχει βγάλει 3 stages, θυμάμαι το 2ο το οποίο περιλαμβάνει περιφερειακή βελτίωση με στοκ μοτέρ ενάντι 2000Ε και 230hp με 38kg ροπής Exclamation Exclamation . Η τιμή της ροπής κατά τη γνώμη μου είναι όλα τα λεφτά, η μετατροπή καλύπτεται από γραπτή εγγύηση!

5. Οδηγικά αυτό που μπορώ να πω είναι οτι ο κινητήρας είναι πολύ γραμμικός χωρίς το παραμικρό lag-αρισμα, δεν νιώθεις ιδιαίτερη επιτάχυνση αλλά τα km/h ανεβαίνουν σαν τρελλά. Αίσθηση στο τιμόνι αλλά και κράτημα πάρα πολύ καλό για βαρύ αυτοκ και πάρα πολύ καλά φρένα!
plaketokofths - Κυρ 24 Σεπ 2006, 15:55:37
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Αρα η τουρμινα εχει υπερπληρωση 1,5 bar.Ενταξει αρα μεσα στον κυλινδρο πιεζετε αερας 2,5 bar.
Εξηγισε λιγο τις τελευταιες γραμμες.Εχει ανακοινωθει εκδοση GT με 140 αλογα και 18 χιλιαρικα.Μεχρι τωρα ξερω μονο για το Polo με τα 150 απο 18αρι τουρμπο κινητηρα.

Δεν είμαι σίγουρος για την τιμή αλλά κάπου εκεί παίζει, το σίγουρο είναι ότι θα κυκλοφορήσει αν δεν εχει ήδη, golf gt με 140hp.
Tiesto - Κυρ 24 Σεπ 2006, 16:48:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κυκλοφορει ηδη η εκδοση με τα 140 και λεγεται απλα 1.4 TSI και οχι GT.

Εχω την εντυπωση πως υπαρχει ενα σταδιο που λειτουργουν συχρονως το turbo και ο κομπρεσορας. Εκει που γινεται η μεταβαση απο τον εναν στον αλλο.
brz20 - Κυρ 24 Σεπ 2006, 17:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως εμενα με εχει τρελανει απο την πληθωρα τον επιλογων αυτη η εταιρια.Βγαζει ενα μοντελο με χιλιους δυο κινητηρες για ολα τα γουστα.

Off Topic Καλη η καινουργια μου υπογραφη?Μιλαμε τρελαινομαι.
Tiesto - Κυρ 24 Σεπ 2006, 17:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστευω πως θα μειωθουν πολυ οι πωλησεις του 1.6 λογω του 1.4 tsi.
max - Δευ 25 Σεπ 2006, 14:02:04
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

2. άθροιση των πιέσεων δεν υφίσταται μιας και πότε δεν λειτουργούν και οι 2 συμπιεστές ταυτόχρονο λόγω ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας που συμπλέκει και αποσυμπλέκει κάθε φορά εκείνο των συμπιεστή βάσει των στροφών του κινητήρα

Οι 2 συμπιεστές λειτουργουν ταυτόχρονα απο τις 2500-3500 RPM που η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αρχίζει να ανοιγει μεχρι να ανοιξει πληρως και να απεμπλακει ο μηχανικος συμπιεστής.

Το μοντέλο κυκλοφορεί ηδη στην αγορα με ονομασια GOLF TSI όπως σωστα ειπωθηκε και με τιμεσ που αρχίζουν απο 17.990 μεχρι 20.900 (sportline)
plaketokofths - Δευ 25 Σεπ 2006, 14:34:59
Θέμα δημοσίευσης:
max έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

2. άθροιση των πιέσεων δεν υφίσταται μιας και πότε δεν λειτουργούν και οι 2 συμπιεστές ταυτόχρονο λόγω ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας που συμπλέκει και αποσυμπλέκει κάθε φορά εκείνο των συμπιεστή βάσει των στροφών του κινητήρα

Οι 2 συμπιεστές λειτουργουν ταυτόχρονα απο τις 2500-3500 RPM που η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αρχίζει να ανοιγει μεχρι να ανοιξει πληρως και να απεμπλακει ο μηχανικος συμπιεστής.

Το μοντέλο κυκλοφορεί ηδη στην αγορα με ονομασια GOLF TSI όπως σωστα ειπωθηκε και με τιμεσ που αρχίζουν απο 17.990 μεχρι 20.900 (sportline)

Έχεις απόλυτο δίκιο και στα 2!
Spyros_L - Πεμ 12 Οκτ 2006, 08:23:34
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά τι γίνεται με αυτό το αμάξι? Σε διάφορα φορουμ διαβάζω απίστευτες ιστορίες, για σπασμένα μοτέρ απο τον πρώτο μήνα και τα σχετικά. Έχετε ακούσει τίποτα απο γνωστό σας που να είναι ιδιοκτήτης του? Δεν μπορεί λαός σαν τον γερμανό να έχει πέσει τόσο έξω και να εκτεθεί! Υποτίθεται οτι το μοτέρ αυτό έχει περάσει απο τεράστια τεστ αντοχής σε βάθος χρόνου.
brz20 - Πεμ 12 Οκτ 2006, 12:15:41
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταξε να δεις.Υπαρχουν 2 ομαδες ανθρωπων.Αυτη που λενε οτι αργα ή γρηγορα θα σπασει και αυτοι που λενε οτι ειναι αξιοπιστο.
Εγω θα σου μιλησω με γεγονοτα.
Το εχουν 3 παιδια απο τα οποια με τον εναν ειμαι πολυ φιλος και το εχω παρει και βολτα.
Ενταξει 24 κιλα ροπης ειναι μια καλη υποθεση.Τα νιωθεις.
Μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις η σφιχτη αναρτηση.
Το εσωτερικο του ειναι κλασικο Golf και δεν το πιανω καθολου αυτο το θεμα.
Ειναι κατι παραπανω απο λιτο,πραγμα που δεν θα επρεπε γιατι 24000 ευρω ειναι πολλα λεφτα.
Λοιπον τα παιδια δεν εχουν κανενα προβλημα με τα αμαξια του εκτος του οτι τσιμπαει λιγο λαδι καθε 5000 χιλιομετρα.
Παντως και οι τρεις δεν θελουν να του βαλουν χερι στον κινητηρα οχι γιατι τους φτανουν αυτα που εχει αλλα γιατι φοβουνται οτι ειναι πολυ πουσαρισμενο.Εχουν και ενα δικιο εδω που τα λεμε.
COOL ALEXIS - Πεμ 12 Οκτ 2006, 12:57:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θέλω να δω όταν θ'αρχίσει ο χορός των service τι θα κάνουν Cool
plaketokofths - Πεμ 12 Οκτ 2006, 13:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει υπεύθυνα να πει,
το TSi με το GT μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, για την ακρίβεια τα μέταλλα είναι τα ίδια? Ρωτάω επειδή άκουσα πως το μόνο που αλλάζει είναι χαρτογράφηση του εγεκφάλου Exclamation

Όσο για το εσωτερικό του πιστεύω πως είναι πολύ καλό( όχι λιτό, τι του λείπει δλδ) με τα απαραίτητα και όχι με υπερβολές που να μετατρέπουν το αυτοκ σε διαστημόπλοιο με υπερβολικές καμπύλες και φρου φρου. Κάποιες παραπάνω ενδείξης ίσως θα ήταν επιθυμητές, όπως θερμοκρασία νερού και λαδιού...

Όσο για την αξιοπιστία ενας turbo κινητήρας θέλει καθημερινή φροντίδα και στα χέρια ενός αδαή είναι λογικό να παρουσιάσει ζημίες (πχ κρύος κινητήρας και κοφτες Twisted evil κατά τ' άλλα απ'οτι έχουν γράψει είναι "σκυλί"
brz20 - Πεμ 12 Οκτ 2006, 13:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω τι θα γινει τοτε αλλα πιστευω οτι θα παθουν μια μικρη πλακα.
Ειναι και τοσα μερη που πρεπει να κοιταχτουν και αν εχουν δυο τρεια απο αυτα μικροπροβληματακια τοτε θα τους κοστιζει ο κουκος αηδονι σε καθε σερβις.
vinman - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 09:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μία νέα έκδοση του TSI κινητήρα των 1,4 λίτρων παρουσίασε η VW. Η διαφορά του με γνωστό μηχανικό σύνολο με τους δύο υπερσυμπιεστές εντοπίζεταί στην…απουσία του ενός από αυτούς και συγκεκριμένα του μηχανικού (compressor). Η απόδοσή του ανέρχεται στους 122 ίππους.

Η ροπή του μηχανικού συνόλου παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς ανέρχεται στα 200 Nm. Σε σύγκριση με τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα άμεσου ψεκασμού της εταιρείας αποδίδει 7% και 30% περισσότερη ισχύ και ροπή αντίστοιχα, ενώ, σύμφωνα με την VW καταναλώνει και 6% λιγότερη βενζίνη.

Η νέα παραλλαγή του TSI κινητήρα με τον ένα υπερσυμπιεστή θα εφοδιάζεται με μία καινούρια έκδοση του αυτόματου σειριακού κιβωτίου DSG, με το διπλό συμπλέκτη το οποίο θα διαθέτει 7 σχέσεις. Η κατανάλωση του συνόλο σε συνδυασμό με το παραπάνω κιβώτιο θα ανέρχεται στα 5,9 λίτρα/100 χλμ. Shocked

Θα μας τρελάνει η vw με τους κινητήρες.....
TSI με 170,140,122...... Shocked
...και όλοι 1,4..... Shocked
....και λογικά θα φορεθεί απο πολλά μοντέλα του group vw...
...και στην ουσία καθιστά άχρηστο τον 1,6 fsi αφού ακόμα και ο 122άρης είναι πολύ καλύτερος σε απόλυτες τιμές....
volvos - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 10:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
erxetai kai 1.2t me 100ps Shocked
brz20 - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 12:14:56
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορω να καταλαβω τι παει να κανει.

Οι κινητηρες μεχρι τωρα στα 1.4,1.6,1.8 εχουν ως εξης:

1.4 με 75 και 100 αλογα ατμοσφαιρικα.
Αυτους τους βρησκουμε στα VW Polo,VW Golf,SEAT León,Skoda Roomster,Skoda Fabia

1.4 με 86 εως 105 αλογα ατμοσφαιρικα FSI.
Αυτους τους βρησκουμε στα VW Polo,VW Golf,VW Lupo

1.4 με 122 εως 170 αλογα Turbo FSI.
Αυτους τους βρησκουμε στα VW Golf,VW Turan

1.6 με 100 εως 105 αλογα ατμοσφαιρικα FSI.
Αυτους τους βρησκουμε στα VW Polo,VW Golf,VW Fox

1.6 με 105 αλογα ατμοσφαιρικα FSI.
Αυτους τους βρησκουμε στα VW Golf,VW Jetta,VW Touran,VW Passat,Audi A3,Skoda Octavia

1.8 με 150 εως 240 αλογα Turbo.
Αυτους τους βρησκουμε στα VW Beetle,VW Bora,VW Golf,Audi A3,Audi A4,Skoda Octavia,Seat Ibiza,Seat Leon,Audi TT και μερικα ακομα.

Οπως βλεπετε μονο τα 16αρια εχουν μεινει στην ατμοσφαιρα ενω απο τα μεχρι τωρα δεδομενα διχνουν και πολυ πιο ζημιαρικα στην καταναλωση απο τα 1.4T.
Προσωπικα θα επελεγα καποιο 14αρι Turbo παρα ενα 16αρι.Για πολλους και διαφορους λογους.
sps - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 14:04:50
Θέμα δημοσίευσης:
Οι ατμοσφαιρικοι FSI 1.6 ειναι 115 στα χαρτια και 130 δυναμομετρημενα.
Ατμοσφαιρικο FSI 1.4 με 105 δεν υπαρχει.
Steve - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 14:37:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχολείστε ακόμα με τρακτέρ, βρε γεωργοί?
brz20 - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 15:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Οι ατμοσφαιρικοι FSI 1.6 ειναι 115 στα χαρτια και 130 δυναμομετρημενα.
Ατμοσφαιρικο FSI 1.4 με 105 δεν υπαρχει.

15 αλογα διαφορα????Πολλα ειναι ρε συ.Να ηταν 3-5 αλογα να πω οκ αλλα 15.
Wikipedia έγραψε:
86-105 HP 1.4 FSI
Is no longer assembled in any VW and is reverted by the new 85hp 1.4-16V
Configuration
76.5 bore × 75.6 mm stroke, 1.01 ratio, 347.5 cm³ per cylinder, 1390 cm³ inline four
Head
Aluminium, DOHC, four valves per cylinder, 12:1 compression
Block
Aluminium, five bearings
Fuel
FSI direct petrol injection, up to 110 bar high-pressure pump and common rail, stratified-charge combustion at partial load
Aspiration
Two-position tumble flap in the intake port controlling the turbulence
Exhaust
Up to 35% exhaust gas recirculation, NOx storage-type catalytic converter
Management
Bosch Motronic MED7

Output
63 kW (86 PS) at 5000 rpm, 130 N·m (95 ft·lbf) at 3750 rpm in VW Polo
66 kW (90 PS) at 5200 rpm, 130 N·m (95 ft·lbf) at 3750 rpm in VW Golf (-05/05)
77 kW (105 PS) at 6200 rpm, 131 N·m (96 ft·lbf) at 4250 rpm in VW Lupo FSI

Η αληθεια ειναι οτι ουτε και εγω εχω δει κατι τετοιο τοσο καιρο.
Μπορει να ειναι και λαθος αλλα ειναι υποχρεωση μου να παραθεσω αυτο που ειδα.
plaketokofths - Τρι 29 Μάϊ 2007, 14:32:41
Θέμα δημοσίευσης:
πριν λίγο καιρό σε ειδικό σεμινάριο που ελαβε χώρα στην Έλλαδα και μπορούσαν να συμμετέχουν διάφορα συνεργεία προς ενημέρωση των μηχανικών και με θεμα γενικά τους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, ακούστηκαν τα εξής:

Προβλήματα με τον ψεκασμό (νομίζω οι fsi ψεκάζουν με πίεση καπου στα 120 bar ενώ οι αλλοι γυρω στα 70 bar)

Για τους tsi προβλήματα κατά την διάρκεια που δουλεύει ο μηχανικός υπερσυμπιεστής μαζί με τον στροβιλοσυμπιεστή και η πίση φτάνει τα 2,5 bar.

Θα μάθω περισσότερα απο ενα συμφοιτητή μου που παρακολούθησε το σεμινάριο και θα επανέλθω γιατι τώρα δεν τα θυμαμαι καλά... πάντως στα 60.000χλμ λένε θα αρχίσουν τα ζόρια.
brz20 - Τρι 29 Μάϊ 2007, 23:24:01
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι ελεγα πριν καποιες μερες αλλα...εγω τα λεω εγω τ'ακουω.
plaketokofths - Τρι 29 Μάϊ 2007, 23:31:49
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Κατι ελεγα πριν καποιες μερες αλλα...εγω τα λεω εγω τ'ακουω.

για την ώρα παντως δεν εχω ακουσει κανενα να εμφανιζει προβληματα, κι αν οντως ειναι προβληματικα μου κανει εντυπωση πως η vw συνεχίζει να λανσάρει αυτον το κινητηρα και σε αλλα μοντέλα Question Idea
brz20 - Τετ 30 Μάϊ 2007, 00:45:03
Θέμα δημοσίευσης:
Θελει να πουλησει και ανταλακτικα.
plaketokofths - Τετ 30 Μάϊ 2007, 00:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Θελει να πουλησει και ανταλακτικα.

Καλώς... αφου είναι ετσι, πασο Exclamation
volvos - Τετ 30 Μάϊ 2007, 08:14:16
Θέμα δημοσίευσης:
lligh sobarothta...
μια χαρα ειναι το μοτερ...

2 προβληματα εχει βγαλει

α. συμπλεκτη
β. κολλαει η βαλβιδα του κομπρεσορα που το κλεινει οταν ανοιγει το τουρμπο...αυτο δε παει να πει οτι σπαει το μοτερ ουτε οτι ειναι χαλια τα πραματα....

φιλος εχει κανει me gt 80000χλμ ηδη Shocked Shocked Shocked Shocked
σε 1.5 χρονο και δεν εχει κανει κιχ εκτος απο συμπλεκτη στα 1500χλμ
brz20 - Τετ 30 Μάϊ 2007, 09:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
80000?
Surprised Surprised Surprised Surprised
Τι λες τωρα?Καλα τι το κανει?Ολη μερα πανω κατω?
volvos - Τετ 30 Μάϊ 2007, 09:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
πωλητης εκτος αθηνων...εταιρικο...
ουτε λαδια δεν ασχολειται να κοιταξει ποτε...

μετα απο τοσο καιρο που κυκλοφορει αυτο το μοτερ αν υπηρχαν πραγματικα σοβαρα προβληματα θα ειχε γινει χαμος με τοσο χωσιμο που εχει φαει ο ανταγωνισμος...
κακα τα ψεματα αυτο το μοντελο εχει σβησει τα παντα στη περιοχη των 20-22χιλ...
brz20 - Τετ 30 Μάϊ 2007, 12:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι οπως το θετεις δεν εχεις και αδικο.
Παντως το κολπο αυτο με τον τουρμποκομπρεσσορα(Twincharger οπως λεγετε)εχει εφαρμοστει και στο παρελθον απο την Lancia οπου ηταν και η πρωτη.
Το 1980 με το Delta S4.
Απο τοτε βεβαια μεχρι σημερα σιγουρα εχει εξελιχθει.
Το παραδειγμα που φερνεις παντως με κανει να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα το θεμα.Ειχα αλλη αποψη και τωρα...
Κοιταξτε εδω να δειτε τι μπορεις να κερδισεις με ενα τουρμπατο αμαξι σε σχεση με ενα ατμοσφαιρικο.
Συγκριση ενος 20αρι FSI με ενα 14αρι TSI.
MEMsound - Παρ 05 Οκτ 2007, 12:34:38
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

κι άλλη εκδοση TSI...
με 122ps και 2κιλά ροπής λιγότερο από το 140άρι TSI..

http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=254&page_id=5639
brz20 - Παρ 05 Οκτ 2007, 12:37:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειναι δυνατον.
netblaster - Παρ 05 Οκτ 2007, 12:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτη με τα 122 δεν εχει τον κομπρεσσορα...
sps - Παρ 05 Οκτ 2007, 17:12:13
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Αυτη με τα 122 δεν εχει τον κομπρεσσορα...
...
και θα εφοδιαζει και το Α3!
Εκει θα αποδιδει εργοστασιακα 125.
Στο δυναμομετρο αναμενεται στα 134 (τοσο μετρηθηκε) και ροπη ιδια με το 140ρι!
salex - Παρ 05 Οκτ 2007, 17:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδαν κι απόειδαν, πολύ ακριβός ήταν αυτός ο μαμημένος ο κομπρέσορας.
Cuuuuut.
brz20 - Παρ 05 Οκτ 2007, 18:02:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα χωρις κομπρεσορα και ροπη παλι απο τις 1500 στροφες?
Πως το καταφεραν?
MEMsound - Παρ 05 Οκτ 2007, 18:24:45
Θέμα δημοσίευσης:
με πολύ μικρή τουρμπίνα
...η οποία γεμιζει νωρίς αλλά "τελειώνει" γρηγορα γι αυτο και μόνο 122ps... Wink
brz20 - Παρ 05 Οκτ 2007, 22:32:40
Θέμα δημοσίευσης:
Γινετε να εχουμε και τον κωδικο της?
Μια τετοια θελω και εγω.
Laughing Laughing
MEMsound - Σαβ 06 Οκτ 2007, 03:25:54
Θέμα δημοσίευσης:
δεν θέλεις τετοια για κανένα λόγο...
Ghost Dog - Σαβ 06 Οκτ 2007, 03:34:38
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι κι'αλλους κινητηρες! Mad
Οοχι αλλοι Βαγγελαιοι!! Evil
Οοοχι αλλα γερμανικα!!! Puke left
Laughing Laughing Laughing
vinman - Σαβ 06 Οκτ 2007, 08:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Οχι κι'αλλους κινητηρες! Mad
Οοχι αλλοι Βαγγελαιοι!! Evil
Οοοχι αλλα γερμανικα!!! Puke left

....όχι άλλο κάρβουνο... Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Σαβ 06 Οκτ 2007, 08:32:51
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
δεν θέλεις τετοια για κανένα λόγο...

Τα δυο χαμογελακια μου δεν τα ειδες?
Φυσικα και εκανα πλακα.
Τι να την κανω τετοια τουρμπινα?
Αν ειναι να βαλω θα βαλω μια που να πιανει τουλαχιστον τον μισο κινητηρα.

Διαβασα ολο το θεμα του περιοδικου και δεν φενετε να εχει συμαντικες διαφορες απο το 140αρι.Τουλαχιστον ετσι λεει.
Αλλα για 1000 ευρω λιγοτερα θα το επιλεγατε?
Εγω παντως θα επελεγα το 140αρι.
sps - Σαβ 06 Οκτ 2007, 13:36:26
Θέμα δημοσίευσης:
Κωνσταντινε πιστεψε με δεν αξιζει το 140ρι.
Γιατι ναι μεν παει πολυ καλα χαμηλομεσαια, αλλα ψηλα ειναι αρκετα ψοφιο.
Οποτε αν θες και ψηλα να πηγαινει καλα, επιλεγεις το 170!
Το 122 εχει ιδια ροπη με το 140 και ιδιες επιδοσεις, αρα γλιτωνεις 1000 ευρω, που μπορεις να τα δωσεις αργοτερα για προγραμμα,και εχεις και αξιοπιστια αφου δεν εχεις κομπρεσσορ!
MEMsound - Σαβ 06 Οκτ 2007, 13:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
από την στιγμή που υπάρχει το 170άρι στην αγορά και μετά και το gti δεν υπάρχει κανένας μα κανένα λόγος να μπεις στην διαδικασία βελτίωσης...

πάρτο απ΄την αρχή... = τα λεφτά που θα εδινες για βελτιώσεις (αμφιβόλου ποιότητας... αποτελεσματικότητος) εκ των υστέρων δώστα σε δόσεις για την καλύτερη εκδοση...
brz20 - Σαβ 06 Οκτ 2007, 14:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βρε παιδια δεν λεω να εχεις τα λεφτα για το 170 και να μην το παρεις.
Εξεταζω την περιπτωση να εχεις τα λεφτα για το 122 και να σκεφτεσε "να παρω το 122 η να δωσω αλλα 1000 ευρω να απρω το 140?"
Δηλαδη απο οτι καταλαβαινω το 140 απλα εχει 100 ευρω παραπανω και τιποτα περισοτερο οποτε δεν υπαρχει και λογος να το αποκτησει καποιος.
Αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω απο το ποστ του Σπυρου.
drdino - Σαβ 06 Οκτ 2007, 15:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα 122αρι+7αρι dsg. Cool
brz20 - Σαβ 06 Οκτ 2007, 23:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ετσι πως το θετεις δεν μπορω να πω οχι.
crusader - Δευ 15 Οκτ 2007, 09:51:15
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.volkswagen.com/vwcms_publish/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/cml/models/golf/golf/fsp/gt_sport_bourne.Par.0004.File.html?culture=en-CO
MEMsound - Δευ 15 Οκτ 2007, 10:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
καλό!
Cool
brz20 - Δευ 15 Οκτ 2007, 17:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ καλο θα ελεγα.
Laughing Laughing
marios206 - Τετ 17 Οκτ 2007, 19:27:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά...πόσο μήκος έχει η πίστα στα Μέγαρα?

Μπράβο στους 4 τροχούς και στο τέυχος Σεπτεμβρίου 2007...τέστ 6 ωρών με Golf Gt, Astra 1.6T , Megane Gt και Leon 1,8 TSI.
Αφού το ξέρει όλη η αγορά το επιβαιβεώνουν και μόνοι τους αλλά έλα βρε, δεν πειράζει ...τίποτα δεν τρέχει.
Κατά γράμμα....
Το μόνο που....ζήτησε ( Golf GT) από τους μηχανικούς που το φρόντιζαν μετά το πέρας της όλης διαδικασίας (240 γύρους στα Μέγαρα), ήταν η προσθήκη 800 ml συνθετικού λαδιού. (τα υπόλοιπα 3 μάλλον δεν κάψαν τίποτα)

και έρχομαι εγώ ξανά και λέω...
Γειά σου ρε ένδοξο MOTORKOTE ( είσαι κάτοχος TSI, TFSI ή FSI?...κράτα και εσύ ένα στο ντουλαπάκι..αχρείαστο νά΄ναι )

είναι σκληρό αλλά αληθές!!!
drdino - Τετ 17 Οκτ 2007, 19:30:57
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing ναι, το τσίμπησε το λαδάκι του, άσε που όταν προσπαθούσαν να το μετρήσουν, δεν μπορούσαν γιατί είχε γίνει νερό το λάδι από τις θερμοκρασίες. Συν τοις άλλοις, στο τέλος της δοκιμασίας το gt ήταν σαν να είχε χάσει καμιά 30αρια άλογα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα.
marios206 - Τετ 17 Οκτ 2007, 19:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
αλλά κατά τα άλλα κορυφαίο....
άρε μίζες που πέφτουν στον ειδικό τύπο!!!!!!!!!!
drdino - Τετ 17 Οκτ 2007, 19:38:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε, στις συνθήκες που βρέθηκε το αμάξι δεν νομίζω πως θα βρεθεί μεγάλη μερίδα των αυτοκινήτων αυτών. Από κει και πέρα, καλώς ή κακώς, στην τιμή που πουλιέται είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές. Και όχι, σε νορμάλ ρυθμούς και όχι πίστας δεν έχει πρόβλημα όσον αφορά το μοτέρ του. Wink
marios206 - Τετ 17 Οκτ 2007, 19:55:10
Θέμα δημοσίευσης:
επειδή έιμαι στην αγορά του αυτοκινήτου πάνω από 10 χρόνια...μαθαίνω πολλά από την αγορά...από μηχανικούς από αντιπροσώπους ...και τα συγκεκριμένα καίνε...και καίνε πολύ...και όχι απαραίτητα σε τέτοιες συνθήκες.

Είναι η επιλογή του καθενός στην αγορά ενός αυτοκινήτου.
Αλλά εδώ μιλάμε για δυνατά μοτέρ...και τα δυνατά μοτέρ είναι για να τα σκίζεις.

Στα συγκεκριμένα φτάνεις στο δίλλημα....ή θα το πάρω και θα το πάω σαν κότα για να μη μου τι δίνει όταν τσεκάρω τα λάδια...η θα το πάρω και θα το σκίζω αλλά θα έχω και ένα τετράκιλο λαδάκι στο πορτμπαγκάζ..μέχρι και τόσο έχουν κάψει σε 10000 χλμ...πίστεψε με.

Εγώ ποτέ δεν θα πήγαινα σε ένα μικρού κυβισμού μοτέρ και εξωφρενική ιπποδύναμη...επιλογή μου...και περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει με τα FIAT.
drdino - Τετ 17 Οκτ 2007, 19:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά που καίνε λάδι είναι τα ατμοσφαιρικά της vag. Το 2λιτρο TFSΙ το τσιμπάει και αυτό, αλλά όχι τίποτα τραγικό, όπως και το 1,4 TSI.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες