KostasKostas έγραψε: |
Ρε παιδιά έχει καθαρίσει κανείς τα μπεκ?
Εγώ μετά απο 60.000χλμ νοιώθω το car να μην πηγαίνει τόσο καλά όσο παλιότερα και ειδικά στις μεγάλες ταχύτητες (παλιά έπιανε και 200 κοντερίσια ενώ τώρα με δυσκολία 190-195)...και σκεφτόμουνα μήπως φταίνε τα μπεκ... Any ideas? |
Miltellas έγραψε: |
Έλα μην ψάχνεις.
ProTec Line Cleaner λέγεται, βάλε ένα τενεκεδάκι σε μισό ρεζερβουάρ και αν δεν πιάσει ούτε αυτό τότε τρέχα... Να το χρησιμοποιείς κάθε 10-15χιλ χιλιόμετρα. Καθαρίζει το ρεζερβουάρ, όλα τα σωληνάκια, τα μπεκ και όπου κυκλοφορεί η βενζίνη. |
richardos έγραψε: |
Τα μπεκ χρειάζονται κάθε 30-40χιλιάδες χιλιόμετρα καθάρισμα.
Μαζί με το καθάρισμα βλέπεις και τηνπαροχή τους που πρέπει να είναι σε όλα ίδια. Τα ογκομετρείς δηλαδή. Είναι σημαντικό να καθαρίζεις όποτε πρέπει τα μπεκ, όσο σημαντικό είναι να αλλάζεις στην Ελλάδα συχνά το φίλτρο βενζίνης αλλά και να δουλεύεις με όσο το δυνατόν μπορείς καλύτερη βενζίνη. Μπορεί για το γεγονός ότι δεν τραβάει το αμάξι σου να μην φταίνε τα μπεκ. Ομως μετά από 60000χλμ σίγουρα χρειάζονται καθάρισμα. |
Svstouk έγραψε: | ||
Μην λες "φίλτρο βενζίνης" γιατί κάθε φορά που το ακούω, αρχίζω και ζαλίζομαι! ![]() ![]() ![]() γα**το! Τόσο δύσκολο ήταν να βάλετε φίλτρο;;;!!!! ![]() ![]() |
Φίλτρο βενζίνης δεν είναι δύσκολο να μπει, και δεν θέλει πολύ δουλειά. Αλλά προβληματίζομαι, μήπως μετά πρέπει να αυξήσουμε την πίεση της αντλίας βενζίνης, δεδομένου ότι πλέον θα κόβει τη φόρα της βενζίνης το φίλτρο που θα παρεμβάλλεται. Η Peugeot μήπως τα έχει επανυπολογίσει έχοντας υπ'όψιν ότι το φίλτρο απουσιάζει; |
Έλα μην ψάχνεις.
ProTec Line Cleaner λέγεται, βάλε ένα τενεκεδάκι σε μισό ρεζερβουάρ και αν δεν πιάσει ούτε αυτό τότε τρέχα... Να το χρησιμοποιείς κάθε 10-15χιλ χιλιόμετρα. Καθαρίζει το ρεζερβουάρ, όλα τα σωληνάκια, τα μπεκ και όπου κυκλοφορεί η βενζίνη. |
To ProTec κυκλοφορεί στην αγορά μόνο στην χονδρική και γι αυτό θα το βρεις μόνο σε επαγγελματίες. Η εργασία καθαρισμού που περιγράφει παραπάνω ο Αλέξανδρος γίνεται με αυτό ή αντίστοιχο καθαριστικό. Πάντως, στη Θεσσαλονίκη το έχουν και οι "Βασίληδες". |
Αλεξ@νδρος έγραψε: |
Στα 60000 εγινε ο καθαρισμος των μπεκ σε ειδικο μηχανημα.Αφου ξεσυναρμολογηθηκαν απο την μηχανη συνδεθηκαν στο μηχανημα και βυθιστηκαν σε θερμαινομενο λουτρο καθαριστικου υγρου οπου και παρεμειναν για 30' περιπου (γινοταν συνεχεις αναρροφησεις-εκτοξευσεις).Στην συνεχεια συνδεθηκαν σε νεες υποδοχες και ογκομετρηθηκε η παροχη τους .Αφου διαπιστωθηκε η σωστη και ομοτιμη παροχη επανατοποθετηθηκαν στην θεση τους.Κοστος περιπου 40 Ευρω |
elias έγραψε: |
Έγινε και ο καθαρισμός των μπεκ. Μου κόστισε 45 ευρώ. Ήμουν παρόν στην όλη διαδικασία που πρέπει να κράτησε καμιά ώρα. Γενικά είναι μία απλή διαδικασία. Με δύο λόγια ξεβιδώνουν τις απαραίτητες βίδες, βγάζουν τα μπεκ, τα καθαρίζουν με υπέρηχους, τα βάζουν να ψεκάζουν στους ογκομετρητές, αλλάζουν τα φιλτράκια και ξανά στην θέση τους. |
p206xs2 έγραψε: |
Επειδή από ό,τι κατάλαβα το θέμα του καθαρισμού είναι αρκετά ευαίσθητο και πρέπει να γίνεται από συνεργείο με τα κατάλληλα μέσα και γνώσεις... |
RoadRunner122 έγραψε: |
Έχοντας 122Kkm στο κοντέρ και μη έχοντας καθαρίσει ποτέ τα μπεκ, έχουν αρχίσει να μου μπαίνουν ιδέες.
Ο μόνος ενδιασμός που έχω είναι κάποιες φήμες που είχα ακούσει ότι τα μπεκ των 16V είναι ευαίσθητα και ξεχειλώνουν με το καθάρισμα, ok λίγο τραβηγμένο μου ακούγεται αλλά ποιός ξέρει? Επίσης σκέφτομαι μήπως να καθόμουν στ'αυγά μου και να έβαζα απλά κάποιο καθαριστικό στο τεπόζιτο... Γνωρίζουμε κάποιο έμπιστο μαγαζί που να αναλαμβάνει κάτι τέτοιο? Δηλαδή καθαρισμό με υπέρηχους, αλλαγή στα φιλτράκια τους και ογκομέτρηση. Αν υπάρχει θέμα διαφήμισης ας μου στείλει pm όποιος γνωρίζει. Φιλε οσον αφορα για το καθαριστικο που ανεφερες στο ντεποζιτο ρωτησα μηχανικο απο γνωστο συνεργειο της Θεσσαλονικης (τους Βασιληδες) και ενω ο ιδιος το πουλουσε μου ειπε να μην το βαλω γιατι ειναι τσαμπα ιστορια αφου οπως ειπε μονο τις υγρασιες απομακρυνει και αν θελω σωστη δουλεια να κανω εναν ολοκληρο καθαρισμο κανονικα με υπερηχους...αφου μπορεις να τα βγαλεις και μονος σου μην το σκεφτεσαι στειλτα οπως ειναι καλο θα κανεις οχι κακο ![]() ![]() Παρεπιπτόντως, τα μπεκ θα τα πάω στο χέρι οπότε μη μου πείτε για αντιπροσωπείες κλπ εργασίες βάλε-βγάλε... Ευχαριστώ ![]() |
Pughell έγραψε: |
Γιαννη δοκιμασε με κανενα Protec ή κατι αναλογο πρωτα...
Αν δεν εχεις καποια δυσλειτουργια,τοτε μην τα στελνεις για υπερηχο μιας και ειναι τετοια η κατασκευη τους που συχνα εμφανιζουν προβλημα. |
RoadRunner122 έγραψε: |
Ok, ΠΟΥ όμως? (κι εννοείται μιλάω για Αθήνα)... |