PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά Peugeot 607;

geo1st487 - Τρι 09 Αύγ 2005, 19:40:37
Θέμα δημοσίευσης: Γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά Peugeot 607;
Γιατι δεν κυκλοφορουν πολλα peugeot 607; Οπου και να κοιταξω βλεπω mercedes, BMW audi, saab αλλα πουθενα peugeot 607. Ξερει κανεις αν υστερει πουθενα το 607 εναντι των παραπανω αυτοκινητων;
Tiesto - Τρι 09 Αύγ 2005, 21:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
ε... κατα την γνωμη μου παντου...

δεν πιστευω να μπορει να συγκριθει το 607 με οποιοδηποτε αυτοκινητο απο τις μαρκες που ανεφερες. Μονο η τιμη του μπορει να το ωφελει αφου ειναι αρκετα φθηνοτερο απο την 5αρα, την Ε και το Α6.

Με λιγοτερα ομως απτα λεφτα της βασικης εκδοσης του 607, μπορεις να παρεις το Α4 1.8Τ που ειναι ασφαλως ανωτερο κατα την γνωμη μου...
geo1st487 - Τετ 10 Αύγ 2005, 01:03:44
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
ε... κατα την γνωμη μου παντου...

δεν πιστευω να μπορει να συγκριθει το 607 με οποιοδηποτε αυτοκινητο απο τις μαρκες που ανεφερες. Μονο η τιμη του μπορει να το ωφελει αφου ειναι αρκετα φθηνοτερο απο την 5αρα, την Ε και το Α6.

Με λιγοτερα ομως απτα λεφτα της βασικης εκδοσης του 607, μπορεις να παρεις το Α4 1.8Τ που ειναι ασφαλως ανωτερο κατα την γνωμη μου...

Σε τι δεν μπορει να συγκριθει; Σε αποδοση σαν μηχανη ή σαν ποιοτητα κατσκευης; Εχεις δει το 607; Πανε μια βολτα http://www.peugeot.gr/conceptcars/07.php & http://www.peugeot.com/design/concept_cars/home/en/cc_pescarolo_fiche.htm
Tiesto - Τετ 10 Αύγ 2005, 01:12:07
Θέμα δημοσίευσης:
και στα δυο κατα την γνωμη μου φιλε μου. Συγκριτικα πχ με το Α4 που ειναι φθηνοτερο, το 607 το 2.2 ειναι και πιο αργο και με χειροτερη ποιοτητα εσωτερικου.

Αν για μετρο συγκρισης παρουμε την κατηγορια του αυτοκινητου, τοτε το 607 βρισκεται στη κατηγορια του Α6. Και παλι ομως το φθηνοτερο Α6 (αν και καπως πιο ακριβο απτο φθηνοτερο 607) ειναι και πιο γρηγορο και φυσικα με μακραν καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Εχω μπει στο 607 οπως και στο νεο Α6. Επισης ειμασταν κατοχοι του προηγουμενου Α6 και ακομα και τοτε η ποιοτητα κατασκευης του 607 ηταν κατωτερη.

Η peugeot ειναι σιγουρα πολυ καλη εταιρεια αλλα δεν μπορει σε καμια περιπτωση κατα την γνωμη μου να συγκριθει με τις κορυφαιες Audi, BMW, Mercedes ktl
shark_zak - Τετ 10 Αύγ 2005, 06:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
όλα καλά είναι αρκεί να ξέρει γιατί το έχεις και ποσά λεφτά διαθέτεις... Idea
Touristas - Τετ 10 Αύγ 2005, 07:08:07
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλτατε Tiesto έχεις μπει σε κάποιο 607 η έχεις δει από πολύ κοντά και λες ότι δεν είναι καλό;;;;

Μπορεί να μην έχει το κύρος που έχουν τα άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του , και αυτό πιο πολύ στην Ελλάδα συμβαίνει , αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε σε ποιότητα ούτε σε άνεση και εξοπλισμό.
Όσο για τις επιδώσεις εμένα μια χαρά μου φαίνεται, τέτοια αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν τα παίρνεις για να κάνεις κόντρες.
Smile Wink
Ydwr - Τετ 10 Αύγ 2005, 10:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
Το ζητημα ειναι απολουστατο.

Το 607 μπορει να ειναι καλο και αγιο αλλα δεν εχει κυρος. Τουλαχιστον στην Ελλαδα.

Σε ρωταει καποιος να πεις ενα απο τα ανωτερης κλασης αυτοκινητα και στο μυαλο σου ερχεται Mercedes, BMW και Audi. Φαντασου οτι πριν μια 10ετια το Audi ισως να μην περιλαμβανονταν στις απαντησεις.

Ουτε για Peugeot θα ακουσεις, ουτε για Lancia, ουτε για Saab, ουτε για Volvo.

Τα ατομα που αγοραζουν ενα τετοιο αμαξι επιζητουν και την αναγνωρηση απο τους αλλους και δυστυχως το 607 δεν την εχει στο μυαλο του μεσου Ελληνα.

Πρεπει ακομα να λαβουμε υπ'οψiν οτι το 607 ειναι η ναυαρχιδα της Peugeot. Δεν παει παραπανω. Ενω για της αλλες εταιρειες υπαρχει ανωτερο μοντελο. Ακομα και αυτο επιδρα στον τροπο που καποιος κατατασει ενα αυτοκινητο.

Και τα τελευταια που θα πρεπει να σκεφτουμε ειναι η ιστορια και το marketing. Τι υπηρχε πριν το 607? Εμενα τουλαχιστον δεν μου ερχεται κατι στο μυαλο... Embarassed

Και γιατι η Peugeot δεν προωθει το 607? Γιατι δεν το βαζει στις συγκριτικες δοκιμες των περιοδικων με bmw,mercedes και audi?
Touristas - Τετ 10 Αύγ 2005, 10:40:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν το 607 υπήρχε το 605 ….
Wink Το ότι δεν το βάζει σε συγκριτικά είναι γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν είναι αυτό το αγοραστικό κοινό τους ενδιαφέρει να πουλήσουν.
Κατά τη γνώμη μου πάντα και από αυτά που βλέπω.
Baphomet - Τετ 10 Αύγ 2005, 10:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε παιδιά...γι αυτό και δεν το διαφημίζει κιόλας ενώ όλα τα άλλα μοντέλα διαφημίζονται παντού. Δεν τους ενδιαφέρει η αγορά της Ελλάδας για το συγκεκριμένο μοντέλο...και εδώ που τα λέμε πόσα Α6 βλέπετε στον δρόμο δηλαδή?? Μέχρι Α4... Γενικά τα αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους δεν ειναι για την Ελλάδα...
ΙΑΚΩΒΟΣ - Τετ 10 Αύγ 2005, 10:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πουλάει, γιατί, αν και είναι καλό αυτοκίνητο υστερεί του ανταγωνισμού στους περισσότερους τομείς. Κυρίως σε κύρος, που στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες μετράει πολύ. Υστερεί και στο πόσο "επιθυμητό" είναι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα αυτοκίνητο.

Πολλοί που αγοραστικά βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων, μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους πίσω από το τιμόνι ενός γερμανικού αυτοκινήτου, αλλά όχι πίσω από το βολάν του 607.

Προσωπικά, με όλη τη συμπάθεια που τρέφω για την Πεζό, δεν δίνω 37 χιλιάρικα για το 607 που βλέπω ότι στοιχίζει το 607 2200 κυβικών. Τα δίνω όμως για κάποιο γερμανικό.
SnakeMJK - Τετ 10 Αύγ 2005, 11:03:32
Θέμα δημοσίευσης:
με απλά λόγια... Πολύ ακριβό για Peugeot! Μόνο μια φορά το έχω δει στον δρόμο.
Touristas - Τετ 10 Αύγ 2005, 11:11:54
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως βλέπεται το λέτε και μόνοι σας είναι πολύ ακριβό για Peugeot , γιατί απλά δεν έχουμε μάθη την συγκεκριμένη εταιρία σε αυτή τη κατηγορία αυτοκινήτων.
Εξάλλου με το 607 έκανε στην ουσία την πρώτη καλή παρουσίαση και είσοδο στα μεγάλα.
pygolabida - Τετ 10 Αύγ 2005, 11:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
Το είχα δεί στην κηδεία του Ρενιέ του Μονακό, όπου ειχε έρθει ο Σιράκ & όλη η γαλλική εκπροσώπηση με 607.......
gianic - Τετ 10 Αύγ 2005, 13:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
γα** τα αυτοκινητα ειναι . κι οποιος λεει το αντιθετο ας επιδειξει καταλληλη επιχειρηματολογια .

Δηλαδη οι thesis , 166, 9-5 XM (για τους γνωστες) δεν ειναι καλα αυτοκινητα επειδη δεν κυκλοφορουν ? απλα ο ελληνας οταν βγαλει το πρωτα του λεφτα παιρνει μερσεντο-bmw ή audi στην χειροτερη . ειναι νοοτροπια του ελληνα και τιποτα αλλο .
Tiesto - Τετ 10 Αύγ 2005, 16:46:40
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε tourista εχω μπει σε 607. δεν εχω δει απλα.

ειναι αυτο που λετε. δεν εχει το κυρος που εχουν τα Audi πχ αλλα οσοι εχουν μπει και σε Audi και τα συγκρινουν ανοιχτα, θα δουν πως το 607 εχει και κατωτερη ποιοτητα.

Σχετικα με την αγορα της ελλαδας, ολους τους ενδιαφερει παιδια η αγορα της ελλαδας. αν δεν τους ενδιεφερε, δεν θα εστελνε το αυτοκινητο καθολου.

Απλα δεν πουλαει επειδη στα λεφτα αυτα το Α4 το 1.8Τ ειναι και πιο γρηγορο και με καλυτερη ποιοτητα και εξοπλισμο και προσωπικα (οπως πιστευω και οι περισσοτεροι) θα προτιμουσαν το Α4.

Εξ αλλου, οι εταιρειες που προσπαθει να χτυπησει η peugeot δεν ειναι αυτες οι κορυφαιες. ειναι η opel, η vw, η honda, η toyota ktl ktl
vinman - Τετ 10 Αύγ 2005, 17:04:52
Θέμα δημοσίευσης:
Tiesto έγραψε:
φιλε tourista εχω μπει σε 607. δεν εχω δει απλα.

ειναι αυτο που λετε. δεν εχει το κυρος που εχουν τα Audi πχ αλλα οσοι εχουν μπει και σε Audi και τα συγκρινουν ανοιχτα, θα δουν πως το 607 εχει και κατωτερη ποιοτητα.

Σχετικα με την αγορα της ελλαδας, ολους τους ενδιαφερει παιδια η αγορα της ελλαδας. αν δεν τους ενδιεφερε, δεν θα εστελνε το αυτοκινητο καθολου.

Απλα δεν πουλαει επειδη στα λεφτα αυτα το Α4 το 1.8Τ ειναι και πιο γρηγορο και με καλυτερη ποιοτητα και εξοπλισμο και προσωπικα (οπως πιστευω και οι περισσοτεροι) θα προτιμουσαν το Α4.

Εξ αλλου, οι εταιρειες που προσπαθει να χτυπησει η peugeot δεν ειναι αυτες οι κορυφαιες. ειναι η opel, η vw, η honda, η toyota ktl ktl

Ειναι λαθος να συγκρινεις το 607 με το Α4 1.8Τ.
Δεν ανηκουν στην ιδια κατηγορια...και μην το τοποθετεις σε συγκριση με τα χρηματα που κοστιζει... Wink
vinman - Τετ 10 Αύγ 2005, 17:08:51
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
γα** τα αυτοκινητα ειναι . κι οποιος λεει το αντιθετο ας επιδειξει καταλληλη επιχειρηματολογια .

Δηλαδη οι thesis , 166, 9-5 XM (για τους γνωστες) δεν ειναι καλα αυτοκινητα επειδη δεν κυκλοφορουν ? απλα ο ελληνας οταν βγαλει το πρωτα του λεφτα παιρνει μερσεντο-bmw ή audi στην χειροτερη . ειναι νοοτροπια του ελληνα και τιποτα αλλο .

Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα... Wink Thumb Left
Εγω οταν πηρα το 407 μου ελεγαν ολοι γιατι δεν προτιμησα BMW η' ενα AUDI....μονο και μονο για το ''κυρος''και καλα που σου δινουν...ενω στην ουσια δεν σου προσφερουν κατι καλυτερο απο οτι το δικο μου μοντελο...(και μην πειτε παλι για το Α4 το turbo...μιλαω για τα ''απλα''οπως το δικο μου...) Wink
Baphomet - Τετ 10 Αύγ 2005, 17:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
sorry αλλά εγώ θεωρώ πολύ πιο κορυφαία την Peugeot και την toyota από την audi ή την vw... όσο για το αν θα διάλεγα το Α4 έναντι του 607 ναι θα το διάλεγα. Όμως μιλάμε για 2 αμάξια άλλης κατηγορίας. Ανάμεσα στο Α4 και στο 407 που ειναι ιδια κατηγορία θα διάλεγα το 407... και ανάμεσα στο Α6 και το 607 θα διάλεγα το 607. Και αν ενδιέφερε την peugeot η πορεία του 607 θα γέμιζε τον κόσμο διαφημίσεις όπως έκανε χρόνια (και κανει ακομα) με το 206 και με το 307 και προσφάτως με το 1007 και το 407. Όσο για το "κύρος" που λέτε είναι μάλλον αφηρημένη έννοια που έχει να κάνει με το πως έχουμε "τακτοποιήσει" τα πράγματα στο μυαλό μας κι όχι με την πραγματικότητα.
Όσο για τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά... ας δούμε τι παίζει:

Peugeot 607 2.2
Ισχύς : 160Hp/5650
Ροπή : 22,1kg/3200
Τελική : 220
0-100: 9.9
Βάρος: 1455Kg
Xώρος αποσκευών : 600λίτρα
Αερόσακοι : 10
Τιμή: 37.500 ευρώ στην βασική έκδοση

Audi A6 2.4
Ισχύς : 177hp/6000
Ροπή : 23,4Kg/3000
Τελική : 231
0-100: 8.9
Βάρος: 1524kg
Χώρος αποσκευών: 546λίτρα
Αερόσακοι: 6
Τιμή: 44.400 ευρώ στην βασική έκδοση

με άλλα λόγια το 607 είναι 7.000 ευρώ φθηνότερο με τον ίδιο εξοπλισμό, περισσότερους αερόσακους και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Σε επιδόσεις χάνει ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά (το Α6 ειναι 6τάχυτο). Εγγύηση και οι 2 εταιρίες προσφέρουν την ίδια. Α! και η κατανάλωση του Α6 είναι +2lt/100 περίπου από αυτή του 607.
Όσο για την ποιότητα των γερμανικών αυτοκινήτων και το service τους έχω πολλές ενστάσεις από ιδία πείρα...
Και εμφανισιακά μάλλον το 607 είναι πιο όμορφο...
geo1st487 - Τετ 10 Αύγ 2005, 17:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Σε επιδόσεις χάνει ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά (το Α6 ειναι 6τάχυτο).

Και οχι μονο αυτο. Το Α6 ειναι 2.4 με 177hp ενω το 607 2.2 160hp οποτε ειναι λογικο το Α6 να κερδιζει σε επιδοσεις.
Baphomet - Τετ 10 Αύγ 2005, 17:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
και πάλι αυτό είναι δευτερεύουσας σημασίας...σε ένα τέτοιο αμάξι πρώτα μετράει η ασφάλεια, οι χώροι, η εργονομία, το design και μετά οι επιδόσεις... Wink
geo1st487 - Τετ 10 Αύγ 2005, 18:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αν η peugeot εβγαζε απο την αρχη μονο 407 και 607 με 1.8κεκ και ανω τοτε και τα peugeot θα ηταν για τα ματια του κοσμου αυτοκινητα με κυρος οπως τα mercedes audi BMW κλπ. Απλα επειδη η peugeot βγαζει και μικρα αμαξια με λιτο εξοπλισμο και επειδη οι περισσοτεροι που δεν εχουν την δυνατοτητα να αγορασουν ακριβα αμαξια τα προτιμουν συμβαινει π.χ. πολλοι ασχετοι να συγκρινουν 206 με mercedes επειδη δεν ξερουν οτι υπαρχουν μοντελα με κυρος οπως 607 και 907.
Stevon - Τετ 10 Αύγ 2005, 18:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Εγγύηση και οι 2 εταιρίες προσφέρουν την ίδια. Α! και η κατανάλωση του Α6 είναι +2lt/100 περίπου από αυτή του 607.
Όσο για την ποιότητα των γερμανικών αυτοκινήτων και το service τους έχω πολλές ενστάσεις από ιδία πείρα...
Και εμφανισιακά μάλλον το 607 είναι πιο όμορφο...

Να παραθέσω και εγώ κάποια επιπλέον στοιχεία για τις παροχές της Lion στους ιδιοκτήτες κάθε καινούριου 607 ...

<<Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ΛΑΙΟΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΚΤΥΟ της θα συνεχίσει να προσφέρει το 607 "LION PACK", δηλαδή μια σειρά από ελκυστικά προνόμια στον υποψήφιο αγοραστή του νέου 607, με δεδομένο ότι πρόκειται για καταναλωτή πολύ υψηλών απαιτήσεων.
Πιο συγκεκριμένα κάθε πελάτης του 607 θα έχει για τρία χρόνια ή 100.000 Km:
1)Εγγύηση για μηχανικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη
ΔΩΡΕΑΝ τακτική συντήρηση όπως αυτή προδιαγράφεται από τον κατασκευαστή,
2)ΔΩΡΕΑΝ αντικατάσταση ( εργασία και ανταλλακτικά ) των εξαρτημάτων που υπόκεινται σε φυσιολογική φθορά λόγω χρήσης του αυτοκινήτου,
3)ΔΩΡΕΑΝ οδική βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα,
4)ΔΩΡΕΑΝ διάθεση αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των επισκευών, της τακτικής συντήρησης κ.λπ. σε περίπτωση ανάγκης για μακρά παραμονή του αυτοκινήτου στο συνεργείο
Τα παραπάνω προνόμια περιγράφονται αναλυτικά στο γνωστό ένθετο για το 607 "LION PACK". >>

Tiesto - Πεμ 11 Αύγ 2005, 00:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Πετρο, η ποιοτητα του εσωτερικου του νεου Α6 δεν εχει καμια σχεση με του 607. Οπως και δεν εχει καμια σχεση με οποιοδηποτε Toyota. Σε αυτοκινητο τετοιας κατηγοριας σε ενδιαφερει περα απο τον εξοπλισμο κτλ και ο χωρος μεσα στον οποιο ζεις. Επαναλαμβανω πως εχω μπει και στα δυο αυτοκινητα και αν το κανετε και εσεις θα δειτε οτι ετσι ειναι τα πραγματα. Εξ αλλου αυτο φαινεται και στην τιμη γιατι ως γνωστον οτι πληρωνεις παιρνεις.

Επισης, το Α6 εχει και το ΜΜΙ που ειναι ενα φανταστικο συστημα.

Ολα αυτα δεν τα λεω για να μειωσω την Peugeot και τετοιες βλακειες. Μεγαλα παιδια ειμαστε. Το ιδιο θα ελεγα αν καποιος μου συγκρινε το Vectra με το Α4. Τα παντα ειναι θεμα αντικειμενικοτητας κατα την γνωμη μου...

Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε μπει σε Audi (αναφερομαι συνεχεια σε αυτην επειδη ειναι πιο φθηνη απτις ΒMW και Mercedes και κατα την γνωμη μου με καλυτερη ποιοτητα) αλλα αν το κανετε σας βεβαιω πως δεν θα ξεχασετε ποτε την ποιοτητα του εσωτερικου του. Μιλαμε γι αυτοκινητα αλλης κλασης εντελως!

Πετρο, μια ερωτηση, σε ποιους τομεις θεωρεις την Peugeot και την Toyota καλυτερες εταιρειες απτην Audi και την VW?
Baphomet - Πεμ 11 Αύγ 2005, 00:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω μπει σε αρκετά audi (οχι Α6 όμως) και επειδή τυχαίνει να έχουν 2 φίλοι μου audi ξέρω οτι αυτά που έχουν τραβήξει με την "ποιότητα" των αυτοκινήτων είναι πάρα πολλά... Και μιλάω για τον εσωτερικό κυρίως χώρο. Καλά για τα Polo και τα Golf (τα παλιά, τα νέα δεν ξερω) μη το συζητήσουμε... εκτός του οτι όλα είναι Χ5 σε τιμή (ανταλλακτικά, εργασία κτλ) ξέρω άνθρωπο που έχει αλλάξει 3 φορές όλη την κονσόλα επειδή έσκαγε από τον ήλιο!!! Shocked Και άλλα πολλά ευτράπελα που δεν συγκρίνονται με τα δικά μας παράπονα για "τριγμούς" και ηλεκτρικά...
Όσο για την οδική συμπεριφορά των εν λόγω αυτοκινήτων δε χρειάζεται καν να το ψάξουμε ποιο εκ των Α6 και 607 ανεβαίνει γρηγορότερα το βουνό έτσι...?
Για την toyota μη το ψάχνεις... σε τι υστερεί? κορυφαίοι κινητήρες, απίστευτη αξιοπιστία, το καλύτερο after sales, φθηνά ανταλλακτικά και συντήρηση. Οκ οδική συμπεριφορά δεν είναι η καλύτερη αλλά σε όλα τα άλλα την θεωρώ πιο αξιόπιστη και με μεγαλύτερο κύρος από όλο το VW group μαζί.
Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πάντως πως κάποιος θα προτιμήσει το Α6 από το 607 ή κάποιο άλλο επειδή το εσωτερικό του είναι πιο εκλεπτυσμένο (αν ειναι)... Μάλλον αυτό ειναι το τελευταίο που κοιτά κανείς στην αγορά ενός αυτοκινήτου και στην τελική είναι και θέμα γούστου. Και φυσικά δεν νομίζω να πιστεύεις πως τα υλικά που βάζει η audi ειναι ανώτερης ποιότητας από αυτά που βάζει η peugeot... Αυτό είναι αστείο. Όσο για το ότι πληρώνεις παίρνεις διαφωνώ κάθετα...Όπως είπαν κι άλλοι πιο πριν αν και η audi εβγαζε μικρά καθημερινά αυτοκίνητα δε θα την είχαν τοσο περι πολλου... Αυτό πληρώνεις!! Το ότι το χειρότερο audi που θα πετύχεις στον δρόμο θα ειναι 1.6 και θα έχει 115 άλογα. Ενώ το χειρότερο peugeot θα είναι 1.0 και θα έχει 60. Με άλλα λόγια πληρώνεις την μούρη... Confused Και ειδικά στην ελλάδα όπως ξέρεις αυτό είναι κερδοφόρα επιχείρηση...
Tiesto - Πεμ 11 Αύγ 2005, 00:57:06
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο με τη μουρη συμβαινει με την bmw και την merc. με την audi δεν συμβαινει κατι τετοιο.

τα υλικα που χρησομοποιει η audi ειναι μακραν καλυτερα απτης peugeot. αν θελεις, κανονιζουμε μια μερα να παμε απο δυο αντιπροσωπειες να δουμε και τα δυο αυτοκινητα και αν και τοτε πιστευεις το ιδιο παω πασο Smile

μην συγκρινεις τα παλια αυτοκινητα με τα καινουρια, οπως και την παλια audi με την καινουρια. Ειχαμε και μεις το Α6 το προηγουμενο απτο '98 μεχρι το '04, 1.8Τ με 130.000km και δεν εχει παθει ποτε τπτ! αυτα ειναι τυχη παρα πολλες φορες.

για την bmw, γι αυτο σου λεω εγω πως η audi εχει καλυτερη ποιοτητα Wink

αυτο που δεν εχει η toyota friend, ειναι ποιοτητα εσωτερικου! εχει ενας φιλος το τελευταιο RAV4 (πριν το facelift) και σε διαβεβαιω πως το corsaki μου εχει καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου! δεν ξερω με την corola και το avensis τι παιζει ομως. σε αυτα δεν εχω μπει.

πιστεψε με, οταν καποιος ειναι διατεθημενος να δωσει τοσα χρηματα για να παρει αυτοκινητο κοιταει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Εννοειται και την ποιοτητα του εσωτερικου.

Παντως σοβαρα αυτο που σου πα (να παμε να δουμε και τα δυο αυτοκινητα) ισχυει. Αν θελεις και εσυ πες μου.
Baphomet - Πεμ 11 Αύγ 2005, 09:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
σώπα ρε που θα τρέχουμε στις αντιπροσωπείες Laughing Laughing Laughing
gianic - Παρ 12 Αύγ 2005, 10:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
το κορσακι το οδηγουσα περιπου για ενα μηνα και καθε φορα που εμπαινα να το οδηγησω εκανα τον σταυρο μου . Rolling eyes

το αμαξι οπως ηταν με καινουρια λαστιχα και 25000 χλμ δεν εστριβε, δεν φρεναρε ,δεν επιταχυνε κι οταν με τρακαραν (ευτυχως απο πισω) το πισω μερος εγινε κομματια . (σταματημενος σε φαναρι και επεσε μια κουλη πανω μου με χαμηλη ταχυτητα)

η ποιοτητα του εσωτερικου του ηταν αθλια οπως οπως και η θεση οδηγησης.
θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι καθε φορα που οδηγουσα για πανω απο 10 λεπτα με επιανε η μεση μου κι οταν εβγαινα κοντευα να παθω λουμπαγκο .
το μονο θετικο του ηταν το κιβωτιο που ηταν αρκετα ακριβες και απολυτο.
το αμαξι ηταν το 1.2 δεν θυμαμαι ποιας χρονολογιας ακριβως , παντως ηταν σχεδον καινουριο πριν εναμισι χρονο.

σπαταλησα πολυ χρονο κανοντας ερευνα αγορας και οδηγωντας , γι αυτο και κατεληξα στο 206 . (οταν ηταν να παρω το κλειστο ασχετο αν εκατσε το ανοιχτο λογω κωλοφαρδιας)

και λεω εγω αγαπητε Tiesto αφου εισαι τοσο γνωστης της ποιοτητας υλικων των αυτοκινητων (ενδεχομενος να εισαι και τεχνολογος υλικων) γιατι πηρες το κορσα ενω μπορουσες να παρεις στα ιδια λεφτα καποιο πολυ πιο ποιοτικo αυτοκινητo ?

προφανως εισαι κολλημενος γερμανοφιλος οπως κι ολοι οι γερμανοφιλοι ...Cool

μα ειναι αυτο εσωτερικο αυτοκινητου ?? χαλια χαλια .... Laughing
Vaggelis - Παρ 12 Αύγ 2005, 11:21:17
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:

ε, μα δεν βλέπεις το δέρμα στην επένδυση της πόρτας που κάνει πτυχές;;;;
αίσχος, ντροπή, μα τι ποιότητα κατασκευής είναι αυτή;;;
gianic - Παρ 12 Αύγ 2005, 16:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
giannis_cc έγραψε:

ε, μα δεν βλέπεις το δέρμα στην επένδυση της πόρτας που κάνει πτυχές;;;;
αίσχος, ντροπή, μα τι ποιότητα κατασκευής είναι αυτή;;;

ε βεβαια και το δα . φταιει το οτι ειναι δερμα κατσικας κι οχι καμηλας που χρησιμοποιουν οι γερμανοι ! Very happy
Tiesto - Παρ 12 Αύγ 2005, 16:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
το κορσακι το οδηγουσα περιπου για ενα μηνα και καθε φορα που εμπαινα να το οδηγησω εκανα τον σταυρο μου . Rolling eyes

το αμαξι οπως ηταν με καινουρια λαστιχα και 25000 χλμ δεν εστριβε, δεν φρεναρε ,δεν επιταχυνε κι οταν με τρακαραν (ευτυχως απο πισω) το πισω μερος εγινε κομματια . (σταματημενος σε φαναρι και επεσε μια κουλη πανω μου με χαμηλη ταχυτητα)

η ποιοτητα του εσωτερικου του ηταν αθλια οπως οπως και η θεση οδηγησης.
θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι καθε φορα που οδηγουσα για πανω απο 10 λεπτα με επιανε η μεση μου κι οταν εβγαινα κοντευα να παθω λουμπαγκο .
το μονο θετικο του ηταν το κιβωτιο που ηταν αρκετα ακριβες και απολυτο.
το αμαξι ηταν το 1.2 δεν θυμαμαι ποιας χρονολογιας ακριβως , παντως ηταν σχεδον καινουριο πριν εναμισι χρονο.

σπαταλησα πολυ χρονο κανοντας ερευνα αγορας και οδηγωντας , γι αυτο και κατεληξα στο 206 . (οταν ηταν να παρω το κλειστο ασχετο αν εκατσε το ανοιχτο λογω κωλοφαρδιας)

και λεω εγω αγαπητε Tiesto αφου εισαι τοσο γνωστης της ποιοτητας υλικων των αυτοκινητων (ενδεχομενος να εισαι και τεχνολογος υλικων) γιατι πηρες το κορσα ενω μπορουσες να παρεις στα ιδια λεφτα καποιο πολυ πιο ποιοτικo αυτοκινητo ?

προφανως εισαι κολλημενος γερμανοφιλος οπως κι ολοι οι γερμανοφιλοι ...Cool

σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια για το αυτοκινητο μου. Δεν θα σταθω ουτε σε αυτο, ουτε στο κολλημενος γερμανοφιλος, ουτε στα ειρωνικα post ουτε σε διαφορα τετοια σχολια. Επισης δεν θ απαντησω στο γιατι προτιμισα το corsa σε καποιον που δεν ξερω. Αν σε ηξερα καλα οπως τον στελιο πχ θα σου λεγα...

θ απαντησω οπως στην φωτο σου μ ενα link

http://www.audi.gr/site/cars.asp?catid=115

επειδη ομως στην φωτο δεν φαινεται η απιστευτη ποιοτητα, επαναλαμβανω πως οποιος θελει, κανονιζουμε να παμε να δουμε τα δυο αυτοκινητα.

Απτις φωτο δεν βγαζεις ακρη. Πρεπει να μπεις στο αυτοκινητο για να καταλαβεις περι τινος προκειται...
volvos - Σαβ 13 Αύγ 2005, 12:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη ημουν κατοχος ενος κορσα του94 για 10χρονια σχεδον το οποιο ειχε φαει τις απιστευτες ταλαιπωριες και τρακες απλα κανω ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ να αντεξει το πεζο εστω και τα μισα που αντεξε το κορσα χωρις να τριξει και να με ταλαιπωρησει ποτε....

μην τα ισοπεδωνουμε ολα....καλα τα πεζο αλλα αλλο π****τσες και αλλο βουρτσες....
ΕΛΕΟΣ.

για οσους δεν καταλαβαν βουρτσα ειναι τα πεζο απο ποιοτητα κατασκευης-συναρμολογησης...
gianic - Παρ 26 Αύγ 2005, 12:44:18
Θέμα δημοσίευσης:
καλυτερα να χεις π.....α κατω απ τα σκελια σου παρα βουρτσα ... Very happy
MEMsound - Παρ 26 Αύγ 2005, 12:54:57
Θέμα δημοσίευσης:
σεμνά.... Laughing
SnakeMJK - Παρ 26 Αύγ 2005, 13:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
να και μια λέξη που ξέφυγε απ την sencored list Razz
(εκτός αν το έγραψε με λατινικό όμικρον....)
netblaster - Κυρ 28 Αύγ 2005, 16:38:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια, κακα τα ψεματα, οταν καποιος αποφασιζει να παρει αυτοκινητο της συγκεκριμενης κλασης η ποιοτητα ειναι ενα απο τα πρωτα που κοιταει!!! Τωρα, το αν θανεβει πρωτο το 607 (και το καθε "607") στο βουνο ειναι κατι πολυ δευτερευον στην κλαση αυτη...

Σε θεματα ποιοτητας οι Γερμανοι ειναι ενα κλικ πιο πανω απο καθε αλλον σε αυτες τις κατηγοριες!!! Μεχρι και τη κατηγορια του Golf τα πραγματα ειναι λιγο πολυ τα ιδια!!! Συγκρινοντας την 5αρα του πατηρ με το 607 σε θεμα ποιοτητας δεν υπαρχουν τρελες διαφορες, απλα στην 5αρα το αφρωδες πλαστικο καλυπτει μεγαλυτερο μερος του ταμπλω, το δερμα επισης μεγαλυτερες επιφανειες και τα διαφορα κουμπακια-μοχλοι εχουν πιο ωραια αισθηση!!! Λεπτομερειες σιγουρα, αλλα αυτες ειναι που κανουν τη διαφορα σαυτη την κατηγορια!!! Αυτο που θα μπορουσε να βελτιωθει στο 607 ειναι το φινιρισμα-ποιοτητα κατασκευης!!! Τα υλικα ειναι μια χαρα... Wink

Ειναι βεβαια και το θεμα του Image, πραγμα που το πληρωνεις!!! Εξου και οι τρελες τιμες των BMW, Mercedes και Αudi (τις οποιες και δεν δικαιολογουν)!!! Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα του ποσο "μετραει" το image στην τιμη του αυτοκινητου ειναι το Golf με το A3!!! Μηχανικα ειναι τα ιδια και εχουν πανω κατω τα ιδια υλικα!!! Βρειτε μου απο που προερχεται η διαφορα των ~3000Ε στα 1.6FSI (και υποψιν οτι οι τιμες του Α3 στα περιοδικα ΔΕΝ περιλαμβανουν το Α/C)?!?!
manosm3 - Δευ 29 Αύγ 2005, 00:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Miας κ αναφερθηκαμε σε ακριβα γερμανικα, να πεταξω κι εγω αυτο που μου κατεβηκε στην κουδουνα μου! οπως εχω ξαναπει, ειμαι κια κατοχος μιας 325. Μπορει να πληρωθηκε λιγο παραπανω απο αυτοκινητα ανταγωνισμου, αλλα δε ζηταει τπτ!!!!!! Τα μονα που εχει ζητησει κι ειναι εκτος του βασικου σερβις ειναι φλαντζα καπακι βαλβιδων και σφιξιμο αξονα σασμαν και νομιζω οτι χρειαζεται αλλαγη τωρα το AFM.Ολα αυτα μετα τα 228.000 χλμ. Οποτε αυτα τα λεφτα εξοικονομουνται στη συντηρηση... Στο 206 μου αλλαξαν φλαντζα στα 40.000 χλμ στον Κανελλη χωρις να το ζητησω. Αξιζει να ημειωσω οτι το 325 κακομεταχειριζεται σχετικα μιας και ειναι παρα πολλες φορες στην τσιτα ενω το 206 πολυ λιγες φορες εχει οδηγηθει σε σχετικο οριο...
kanelj - Δευ 29 Αύγ 2005, 00:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
Off Topic
σορρυ κιολας αλλα επειδη κατι μου εχει διαφυγει μαλλον θα ρωτησω εδω....
Σε ενα αλλο ποστ ρωταγες κατι περι διπλωματα οδηγησης....
Εχεις διπλωμα οδηγησης?με μπερδεψες...Αν θελεις βεβαια απαντας Exclamation Razz
Απλα τωρα αναφερεις 325 BMW και χαθηκα λιγο....!
ΥΓ:φανταζομαι οτι εισαι και σχετικα μικρος,αφου εισαι ακομα πορωμενος με αυτοκινητα οπως BMW!!Kαι εγω στα 16 μου ετσι ημουν...μεχρι να μαθεις ειναι! Laughing χαβαλε κανω,ετσι?!
manosm3 - Δευ 29 Αύγ 2005, 09:43:31
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Off Topic
σορρυ κιολας αλλα επειδη κατι μου εχει διαφυγει μαλλον θα ρωτησω εδω....
Σε ενα αλλο ποστ ρωταγες κατι περι διπλωματα οδηγησης....
Εχεις διπλωμα οδηγησης?με μπερδεψες...Αν θελεις βεβαια απαντας Exclamation Razz
Απλα τωρα αναφερεις 325 BMW και χαθηκα λιγο....!
ΥΓ:φανταζομαι οτι εισαι και σχετικα μικρος,αφου εισαι ακομα πορωμενος με αυτοκινητα οπως BMW!!Kαι εγω στα 16 μου ετσι ημουν...μεχρι να μαθεις ειναι! Laughing χαβαλε κανω,ετσι?!

Γιαννη, ενημερωτικα ρωτησα για το αν ειναι υποχρεωτικο το διπλωμα στο rwyb με τη λογικη οτι δεν ειναι δημοσιος χωρος κυκλοφοριας...
Δυστυχως η ηλικια μου δεν μου επιτρεπει να εχω διπλωμα, αλλα θα παω απο Σεπτεμβρη στο Μοναστηρακι να βγαλω! Tease Tease Tease Tease
Που κολλαει το διπλωμα με το BMW;
Δεν νομιζω να ειμαι ποτε πορωμενος με peugeot μιας και δεν καλυπτουν καποιες βασικες απαιτησεις μου.
netblaster - Δευ 29 Αύγ 2005, 10:07:16
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
Miας κ αναφερθηκαμε σε ακριβα γερμανικα, να πεταξω κι εγω αυτο που μου κατεβηκε στην κουδουνα μου! οπως εχω ξαναπει, ειμαι κια κατοχος μιας 325. Μπορει να πληρωθηκε λιγο παραπανω απο αυτοκινητα ανταγωνισμου, αλλα δε ζηταει τπτ!!!!!! Τα μονα που εχει ζητησει κι ειναι εκτος του βασικου σερβις ειναι φλαντζα καπακι βαλβιδων και σφιξιμο αξονα σασμαν και νομιζω οτι χρειαζεται αλλαγη τωρα το AFM.Ολα αυτα μετα τα 228.000 χλμ. Οποτε αυτα τα λεφτα εξοικονομουνται στη συντηρηση... Στο 206 μου αλλαξαν φλαντζα στα 40.000 χλμ στον Κανελλη χωρις να το ζητησω. Αξιζει να ημειωσω οτι το 325 κακομεταχειριζεται σχετικα μιας και ειναι παρα πολλες φορες στην τσιτα ενω το 206 πολυ λιγες φορες εχει οδηγηθει σε σχετικο οριο...

Φιλε Μανο κεγω φαν της BMW ειμαι, αλλα στην προκειμενη περιπτωση ειναι λιγο αδικο να συγκρινεις μια 325 (εστω και με 228.000km) με ενα 206!!!
manosm3 - Δευ 29 Αύγ 2005, 10:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
manosm3 έγραψε:

Φιλε Μανο κεγω φαν της BMW ειμαι, αλλα στην προκειμενη περιπτωση ειναι λιγο αδικο να συγκρινεις μια 325 (εστω και με 228.000km) με ενα 206!!!

Δεν τα συγκρινω ως αυτοκινητα, αλλα ως ποιοτητα κατασκευης, εξοδα κλπ. Ολα αυτα θα ηταν ιδια και σε 316. Απλα επειδη καποιος ανεφερε οτι ειναι ακριβα. Εγω πιστευω οτι αξιζουν τα λεφτα τους... Wink
gianic - Δευ 29 Αύγ 2005, 10:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Παιδια, κακα τα ψεματα, οταν καποιος αποφασιζει να παρει αυτοκινητο της συγκεκριμενης κλασης η ποιοτητα ειναι ενα απο τα πρωτα που κοιταει!!! Τωρα, το αν θανεβει πρωτο το 607 (και το καθε "607") στο βουνο ειναι κατι πολυ δευτερευον στην κλαση αυτη...

Σε θεματα ποιοτητας οι Γερμανοι ειναι ενα κλικ πιο πανω απο καθε αλλον σε αυτες τις κατηγοριες!!! Μεχρι και τη κατηγορια του Golf τα πραγματα ειναι λιγο πολυ τα ιδια!!! Συγκρινοντας την 5αρα του πατηρ με το 607 σε θεμα ποιοτητας δεν υπαρχουν τρελες διαφορες, απλα στην 5αρα το αφρωδες πλαστικο καλυπτει μεγαλυτερο μερος του ταμπλω, το δερμα επισης μεγαλυτερες επιφανειες και τα διαφορα κουμπακια-μοχλοι εχουν πιο ωραια αισθηση!!! Λεπτομερειες σιγουρα, αλλα αυτες ειναι που κανουν τη διαφορα σαυτη την κατηγορια!!! Αυτο που θα μπορουσε να βελτιωθει στο 607 ειναι το φινιρισμα-ποιοτητα κατασκευης!!! Τα υλικα ειναι μια χαρα... Wink

Ειναι βεβαια και το θεμα του Image, πραγμα που το πληρωνεις!!! Εξου και οι τρελες τιμες των BMW, Mercedes και Αudi (τις οποιες και δεν δικαιολογουν)!!! Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα του ποσο "μετραει" το image στην τιμη του αυτοκινητου ειναι το Golf με το A3!!! Μηχανικα ειναι τα ιδια και εχουν πανω κατω τα ιδια υλικα!!! Βρειτε μου απο που προερχεται η διαφορα των ~3000Ε στα 1.6FSI (και υποψιν οτι οι τιμες του Α3 στα περιοδικα ΔΕΝ περιλαμβανουν το Α/C)?!?!

Γιωργο δεν σκεφτονται ολοι ετσι.
Ο πατερας μου που πηγαινε και τα σκαγε σε μεγαλα citroen (2 DS , 2 CX 1 XM, προσεχως και η 3λιτρη XM) 30 χρονια τωρα , δεν αναζητουσε την ποιοτητα εκτος των αλλων ?
απλα ειναι must για τον ελληνα wannabe onasis μολις βγαλει τα πρωτα του λεφτα να αγορασει κατι γερμανικο και μην μιλησω περι υλικων και αξιοπιστιας polo-golf που προαναφερθηκαν γιατι θα γελαμε μεχρι το αλλο πρωι ...

το '85 οταν η BMW σου εδινε αυτο σαν 5αρα

http://bilder.mobile.de/images/autos/515301/11111111178455204-28226-1124877903_4.bild

η citroen απαντουσε καπως ετσι με την cx

netblaster - Δευ 29 Αύγ 2005, 10:23:52
Θέμα δημοσίευσης:
Χμ... Να σου κανω μια ερωτηση κρισεως τωρα φιλε Μανο!!! Η μανα μου εχει μια 316Ci η οποια κοστισε ουτε λιγο ουτε πολυ 33.000Ε χωρις να βαλουμε κατι εξτρα (και ειχε και κασετοφωνο, οχι CD)!!! Δε λεω, μαρεσει πολυ και οταν μου δινεται η ευκαιρια της ξηγιεμαι (οσο μπορω με τα 116ps που εχει)!!! Ουτε μια στιγμη ομως δεν με εχει πεισει για τα λεφτα της!!! Γιατι μην ξεχνας οτι ειναι ενα αυτοκινητο 1600cc!!! Θεωρεις λοιπον εσυ λογικη αυτη την τιμη για ενα αυτοκινητο 1600cc???
manosm3 - Δευ 29 Αύγ 2005, 10:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Χμ... Να σου κανω μια ερωτηση κρισεως τωρα φιλε Μανο!!! Η μανα μου εχει μια 316Ci η οποια κοστισε ουτε λιγο ουτε πολυ 33.000Ε χωρις να βαλουμε κατι εξτρα (και ειχε και κασετοφωνο, οχι CD)!!! Δε λεω, μαρεσει πολυ και οταν μου δινεται η ευκαιρια της ξηγιεμαι (οσο μπορω με τα 116ps που εχει)!!! Ουτε μια στιγμη ομως δεν με εχει πεισει για τα λεφτα της!!! Γιατι μην ξεχνας οτι ειναι ενα αυτοκινητο 1600cc!!! Θεωρεις λοιπον εσυ λογικη αυτη την τιμη για ενα αυτοκινητο 1600cc???

Γιωργο, μην ξεχνας ομως τι πηρες με αυτα τα λεφτα. Οικογενειακο αυτοκινητο με 2 πορτες. Δεν πηρες 206 ή 307 ωστε να τα συγκρινεις. Εγω πιστευω οτι αυτα τα λεφτα θα αποσβεστουν σε λιγα χρονια οταν δε θα σου "ζηταει" για συντηρηση. Δε λεω οτι ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ λογικα λεφτα... Αλλωστε μην ξεχνας και τα toyota που ειναι ελαφρως τσιμπημενα...Wink

Υ/Γ: Γιατι δεν μου βγαινει η εικονα στην υπογραφη σου;
netblaster - Δευ 29 Αύγ 2005, 10:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
netblaster έγραψε:
...

Γιωργο δεν σκεφτονται ολοι ετσι.
Ο πατερας μου που πηγαινε και τα σκαγε σε μεγαλα citroen (2 DS , 2 CX 1 XM, προσεχως και η 3λιτρη XM) 30 χρονια τωρα , δεν αναζητουσε την ποιοτητα εκτος των αλλων ?
απλα ειναι must για τον ελληνα wannabe onasis μολις βγαλει τα πρωτα του λεφτα να αγορασει κατι γερμανικο και μην μιλησω περι υλικων και αξιοπιστιας polo-golf που προαναφερθηκαν γιατι θα γελαμε μεχρι το αλλο πρωι ...

το '85 οταν η BMW σου εδινε αυτο σαν 5αρα

http://bilder.mobile.de/images/autos/515301/11111111178455204-28226-1124877903_4.bild

η citroen απαντουσε καπως ετσι με την cx

Σαφως και αναζητα και την ποιοτητα!!! Δεν ειπα εξαλλου οτι πασχουν τα Γαλλικα αυτης της κλασης, απλα στις λεπτομερειες οι Γερμανοι ειναι καλυτεροι και αυτο ειναι που κανει τη διαφορα στις κατηγοριες αυτες!!!

Οσο για την αντιπαραθεση θα συμφωνησω οτι σε θεματα σχεδιασμου και τεχνολογιας οι Γαλλοι εκεινη την περιοδο ηταν πολυ μπροστα απο τους συντηρητικους Γερμανους!!! Επειδη ομως εχει τυχει να μπω και στα δυο (το CX ειχε ~180.000km και το BMW ~230.000km) πιστεψε με, δεν υπαρχει θεμα συγκρισης ποιοτικα!!! Το CX ειχε εμφανη προβληματα εφαρμογης στο ταμπλω, τριγμους και πολυυυ (σκληρο) πλαστικο!!! Και υπολογισε οτι ο τυπος τη CX την εχει απο καινουρια και την προσεχει σαν αυτοκινητο αντικα!!! Το BMW ηταν 2ο χερι και εκανε καθε μερα 2km χωματοδρομο για να βγει στο δρομο!!!
netblaster - Δευ 29 Αύγ 2005, 11:10:07
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:

Problem fixed!!!

Και μην ξαχναμε και την απαραδεκτη εγγυηση των Γερμανων στα μηχανικα μερη, 2χρονια ΜΟΝΟ!!! Θα μου πεις, μα και οι Γαλλοι (και αρκετοι αλλοι) τοσο εχουν!!! Ναι αλλα τα Γαλλικα στις ιδιες κατηγοριες κοστιζουν αρκετααα λιγοτερα...
manosm3 - Δευ 29 Αύγ 2005, 12:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
manosm3 έγραψε:

Problem fixed!!!

Σωστος!
netblaster έγραψε:

Και μην ξαχναμε και την απαραδεκτη εγγυηση των Γερμανων στα μηχανικα μερη, 2χρονια ΜΟΝΟ!!! Θα μου πεις, μα και οι Γαλλοι (και αρκετοι αλλοι) τοσο εχουν!!! Ναι αλλα τα Γαλλικα στις ιδιες κατηγοριες κοστιζουν αρκετααα λιγοτερα...

Ενα τελευταιο θα πω γιατι θα με τιμωρησετε δια λιθοβολισμου εδω μεσα... Ποτε δε χρειαστηκα την εγγυηση, ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ, αντιθετα με το 206 που την χρειαστηκα σε 3 πραγματα μεχρι τωρα...
Baphomet - Δευ 29 Αύγ 2005, 13:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
33.000 euros Και Γιώργο με το 206 την περνάς από πάνω... και σου εμεναν και 20.000 στην τσέπη Laughing Laughing Laughing Laughing
UnderTaker - Δευ 29 Αύγ 2005, 16:38:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θέατρο του παραλόγου έχει γίνει το forum TeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTease

Ρε συνέλθετε...
Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

Τι συγκρίνετε? Η αξία ενός αυτοκινήτου είναι οι επιδόσεις? Το 206 περνάει από πάνω 316? So?

Τσάμπα λεφτά η 316? Όταν την πουλήσεις μετά από 10 χρόνια που θα έχει χάσει ένα πολύ μικρό ποσοστό της αξίας της, ξαναπέστο αυτό...

Ερώτηση: πόσο πωλούνται τώρα τα 406 Coupe? Ένα από τα ωραιότερα σχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης? 15.000 ευρώ και δεν τα παίρνει κανείς! Δίλιτρα, μοντέλα κοντά στο millenium!!!! 406 βρίσκεις με 10.000 ευρώ! Και είναι αυτοκίνητο μόλις 4 ετών!

Ξέρετε πόσο βρίσκεις 405 μοντέλο 93? 3.000 ευρώ...

Σαφώς και δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Αλλά δείτε τιμές για BMW Ε30 μοντέλα οριακά καταλυτικά, που πωλούνται ακόμα 5.000 ευρώ και γίνονται ανάρπαστα [κυρίως λόγω πίσω κίνησης].

Ποια CX? Θυμάται κανείς τις ΧΜ? Που στη Γαλλία της πετάγανε στα σκουπίδια αγανακτισμένοι από τα χιλιάδες ηλεκτρολογικά προβλήματα...; Ή τα GS? Που πήγαινες να ανέβεις σε πεζοδρόμιο με την όπισθεν, και ξεκούμπωναν τα ημιαξόνια... Ή τα αμαρτωλά ΒΧ με το πλαίσιο τσίχλα...?
Για να μην αναφέρω κάτι 205 που τα έβαζες στο γρύλλο και δεν ανοιγόκλειναν οι πόρτες από τις στρεβλώσεις του σασί...

Σχεδίαση διάβασα? Δηλαδή οι 2002 ήταν άσχημες? Δηλαδή οι Ε30 δε σας άρεσαν?

Περνάς από πάνω με το 206 1.6? Και...? Και ένα 1.3 rallye περνάει μια 316. Είναι καλύτερο αυτοκίνητο? Όταν πάτε ταξίδι και σε δύο ώρες έχει γίνει το κεφάλι σας καζάνι, δεν σας πειράζει? Τι συγκρίνετε?

Και παρεπιπτόντως, είμαι φαντατικός αντιμπεμβεδάκιας! Όλοι το ξέρουν αυτό... Evil Evil Evil Evil Evil
kanelj - Δευ 29 Αύγ 2005, 16:45:15
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:

Που κολλαει το διπλωμα με το BMW;

Κολλαει γιατι απ'οτι καταλαβα.......οδηγεις BMW χωρις διπλωμα?!?! (ή αλλο αυτοκινητο τελοσπαντων)
gianic - Δευ 29 Αύγ 2005, 18:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
ο μιλαω με επιχειρηματα έγραψε:
Ποια CX? Θυμάται κανείς τις ΧΜ? Που στη Γαλλία της πετάγανε στα σκουπίδια αγανακτισμένοι από τα χιλιάδες ηλεκτρολογικά προβλήματα...;

xm μοντ '92 2λιτρο 300.000 + απροβληματιστα χλμ χωρις καν αλλαγη δισκου πλατω . πως σου φαινεται ? μην λεμε οτι θελουμε , το συγκεκριμενο ειναι τερας αξιοπιστιας το αμαξι . το μονο που του εχει κοστισει του πατερα μου ειναι βενζινες,λαστιχα,τακακια,σφαιρες, και ολα τ αλλα αναλωσιμα που αλλαζουν ολοι.
για την cx δεν το συζηταω ειχαμε μπει μεσα οικονομικα απ τα συνεργεια ... αλλα το αυτοκινητο ειναι ασυλληπτο ακομα και τωρα .
netblaster - Τρι 30 Αύγ 2005, 02:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
UnderTaker έγραψε:
Θέατρο του παραλόγου έχει γίνει το forum TeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTeaseTease

Ρε συνέλθετε...

...

Evil Evil Evil Evil Evil

Κανεις δεν ειπε οτι επειδη το 206 περναει την 316 (η την καθε 316) ειναι και καλυτερο αυτοκινητο!!! Αλλα πιστεψε με, επειδη συμβιωνω και με τα δυο αυτοκινητα το 206 δεν εχει να ζηλεψει και παααρα πολλα!!! Το 407 ομως που ειναι αμεσα συγκρισιμο δειχνει σε μερικα σημεια το δρομο στις 3αρες (οχι σε επιδοσεις ή ποιοτητα, αλλα σε θεματα χρηστικοτητας, ανεσης, χωρων)!!! Η 3αρα βεβαια ειναι και αλλου υφους αυτοκινητο, οχι τοσο οικογενειακο οσο σπορτιφ!!!

Δικιο εχεις για την μεταπωληση και αυτο σιγουρα αποτελει κινητρο αγορας!!! Αλλα +30.000Ε για ενα αυτοκινητο 1600cc??? Που στο κατω κατω ουτε τρελο εξοπλισμο εχει, ουτε την κορυφαια ασφαλεια πλεον (την παθητικη τουλαχιστον) και εχει και ΜΟΝΟ 2 χρονακια εγγυηση (για να μη μιλησω για το aftersales γιατι το εχω ζησει κιαυτο)!!! Αν ηξερες πια ειναι η τιμη CIF των αυτοκινητων αυτων θα γελαγες!!! Δες τις τιμες τους στη Γερμανια (και των μεταχειρισμενων) και θα δεις γιατι δεν αξιζουν τα χιλιαδες ευρω (παραπανω) που κανουν στην Ελλαδα!!!

Οσον αφορα το σχεδιασμο ειναι κατι πολυ υποκειμενικο οποτε και δεν το σχολιαζω!!!

Αν και ειμαι φανατικος BMWδακιας δεν μπορω να μην εκφρασω τις καφριλες στην τιμολογιακη πολιτικη τους (στην Ελλαδα κυριως) και κατ' επεκταση την πολιτικη του καθε Γερμανου premium κατασκευαστη!!! Πολυ καλα αυτοκινητα, πισωκινητα ( Twisted evil ), αλλα ΥΠΕΡτιμημενα!!!
vinman - Τρι 30 Αύγ 2005, 06:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
......Το 407 ομως που ειναι αμεσα συγκρισιμο δειχνει σε μερικα σημεια το δρομο στις 3αρες (οχι σε επιδοσεις ή ποιοτητα, αλλα σε θεματα χρηστικοτητας, ανεσης, χωρων)!!! Η 3αρα βεβαια ειναι και αλλου υφους αυτοκινητο, οχι τοσο οικογενειακο οσο σπορτιφ!!!.......

Mε ολο τον εξοπλισμο και τα ηλεκτρονικα βοηθηματα που εχει το 407,αν ειχε το σημα της BMW θα κοστιζε αλλα 5 με 6 χιλιαδες ευρω παραπανω απο οτι εχει τωρα.....
Τι λεμε δηλαδη....Ουτε τον μισο εξοπλισμο ασφαλειας που εχει standard το 407 δεν εχει η 316 (7 αεροσακους+2 εξτρα για το 407 οταν η 316 εχει λιγοτερους....) Wink
UnderTaker - Τρι 30 Αύγ 2005, 17:56:22
Θέμα δημοσίευσης:
Για τον Γιάννη CC...

Η ΧΜ ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ αυτοκίνητο όσον αφορά την αξιοπιστία του...
Μπορώ να δεχθώ ότι ήταν εξαιρετικό σε άλλα πράγματα, αλλά όχι στην αξιοπιστία... Το γεγονός ότι της οικογένειας η ΧΜ δεν είχε πρόβλημα, δεν αλλάζει τον γενικό κανόνα.
Μπορώ να σου βρω χιλιάδες αυτοκίνητα πατεράδων που έκαναν πάρα πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, ακόμα και αν ήταν Dacia...
Αυτό φαίνεται και από την μη αλλαγή δίσκου... Εσύ υποστηρίζεις ότι ο δίσκος είναι τέρας αξιοπιστίας.
Εγώ ότι είχε πάρα πολύ καλή [μαλθακή] χρήση Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink
Ερώτηση κρίσεως: Τι αγοραστική αξία έχει σήμερα η ΧΜ? Και ποια μία 520 αντίστοιχης χρονολογίας? Ακόμα και η άριστη οδική συμπεριφορά της ΧΜ, μάλλον επισκιάζεται από την κίνηση στο σωστό άξονα της 520. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό...
Σου ξαναλέω ότι ΧΜ θα έπαιρνα πολύ πιο εύκολα από 520 ... Αλλά προς το
παρόν ψάχνω 200SX... Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink
Kάνε και μια βόλτα σε συνεργεία και αν βρεις ΕΝΑΝ μηχανικό να σου συστήσει να πάρεις ΧΜ μεταχειρισμένη, εγώ θα γράψω
σε όλα τα τόπικ του φόρουμ ότι κάνω λάθος... Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink

Για τον Netblaster:

Δεκτά όλα τα παράπονα για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Αλλά
και πάλι σε μια 316 έχεις πάρα πολλά σημεία στα οποία μπορείς να πατήσεις για να δικαιολογήσεις την αξία της...
Στη Γερμανία δεν πρόκειται να βρεις 316...
Φαντάσου ότι ανεξάρτητα τιμών, η σειρά 3 βρίσκει τον χαρακτήρα της στα
εξακύλινδρα μοντέλα...

Για τον Μάνο
Ρε τρελοκομείο, δεν έχεις δίπλωμα...????? Ο χάρος βγήκε παγανιά...Laughing Laughing Laughing Laughing Shocked Shocked Shocked
netblaster - Τετ 31 Αύγ 2005, 11:09:44
Θέμα δημοσίευσης:
Στη Γερμανια δε βγαινει 316 πλεον, αλλα εβγαινε με μοτερ 1800 8ν και αποδοση 105ps (οσα και το παλιο 1600 8ν)!!! Wink

Και για τα 6κυλινδρα παντως η κατασταση στην τιμη δεν ειναι καλυτερη!!! Οταν ο πατερας μου λεει οτι τα λεφτα της 520 Ε60 που εχει ειναι υπερβολικα κατι παραπανω θα ξερει αφου ζει με το αμαξι και εχουν περασει απο τα χερια του ενα σωρο αυτοκινητα της κλασης αυτης!!!
christhehealer - Τετ 31 Αύγ 2005, 11:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
Προς τι η απορία γιατί δεν κυκλοφορούν στην Eλλάδα πολλά 607?

Tο περίεργο θα ήταν να κυκλοφορούν.

Ποιος ο λόγος να αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο που θυμίζει έντονα κάποιο άλλο, το οποίο κυριαρχεί κάμποσες δεκαετίες στην κατηγορία?

Mπορεί το 607 να είναι καλό και άγιο αυτοκίνητο αλλά του λείπει το σημαντικότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτή την κατηγορία. Δεν είναι status symbol...

Όταν αποφασίζει κάποιος ν' αγοράσει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, το κάνει κατά 99% για να δείξει και να δειχτεί... Tα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους...
geo1st487 - Πεμ 01 Σεπ 2005, 21:49:53
Θέμα δημοσίευσης:
Emena exei vare8ei to mati mou na vlepei ta klasika mercedes BMW audi klp. Otan etyxe na vre8w se meros opou yphrxan akriva amaksia to mati mou epese sto 607 dioti opos eipa kai parapanw to mati mou exei korestei na vlepei ta klasika germanika autokinhta. To 607 einai mia politeleia pou ksexorizei dioti spanizei. Very happy Auta pou travoun thn prosoxh tou kosmou einai politelh amaksia pou spanizoun kai pou isos den ta exei ksanadei. Me to 607 ksexorizeis opos kai na to kanoume dioti einai kai politelh kai spanio enw me p.x. me thn mercedes compresor pou exei ginei soupa...eisai enas apo tous pollous compresakides
STELIOS - Πεμ 01 Σεπ 2005, 22:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
geo1st487 έγραψε:
Emena exei vare8ei to mati mou na vlepei ta klasika mercedes BMW audi klp. Otan etyxe na vre8w se meros opou yphrxan akriva amaksia to mati mou epese sto 607 dioti opos eipa kai parapanw to mati mou exei korestei na vlepei ta klasika germanika autokinhta. To 607 einai mia politeleia pou ksexorizei dioti spanizei. Very happy Auta pou travoun thn prosoxh tou kosmou einai politelh amaksia pou spanizoun kai pou isos den ta exei ksanadei. Me to 607 ksexorizeis opos kai na to kanoume dioti einai kai politelh kai spanio enw me p.x. me thn mercedes compresor pou exei ginei soupa...eisai enas apo tous pollous compresakides

Eσυ προφανος εισαι σχετικα νεαρης ηλικιας (σιγουρα κατω των 40) και το ματι σου καθως και οι αποψεις σου ειναι λιγο πιο "προχορημενες και συγχρονες" απ'του μεσου-τυπικου αγοραστη πολητελους αυτοκινητου.

Αλλα εδω ο μεσος - τυπικος αγοραστης Mercedes και ΒΜW ειναι κατι πανω απ'τα 40, εχει μεγαλωσει και μαθει να βλεπει το Γερμανικο ως πολυτελες και ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ θα τον πεισεις πως κατι αλλο πιο "σπανιο και ομορφο" θα τον κανει να ξεχωριζει, εξαλου το πιθανοτερο ειναι πως δεν θελει να ξεχωριζει για την εμφανηση αλλα για τo ΚΥΡΟΣ του. Πραγματι αυτα που τραβουν τη προσοχη του κοσμου ειναι τα σπανια και πολυτελη αυτοκινητα αλλα αν πας να ρωτησεις εναν Ελληνα στο δρομο να σου αναφερει ενα σπανιο και πολυτελες αυτοκινητο σιγουρα δεν θα σου πει Peugeot 607, το πιθανοτερο ειναι να ακουσεις για Ferrari και Porsche. Και οταν λες σπανιο καταλαβαινω πως εννοεις στην Ελλαδα, γιατι αν πας στο εξωτερικο πχ. Γαλλια εκει το 607 δεν ειναι σπανιο και αυτο ειναι απλουστατο γιατι συμβαινει:

christhehealer έγραψε:
Mπορεί το 607 να είναι καλό και άγιο αυτοκίνητο αλλά του λείπει το σημαντικότερο στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτή την κατηγορία. Δεν είναι status symbol...

Όταν αποφασίζει κάποιος ν' αγοράσει αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, το κάνει κατά 99% για να δείξει και να δειχτεί... Tα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους...

Αυτο ειναι δεδομενο, συμφωνω οτι το 607 ειναι και υπεροχο και φοβερο και τρομερο και πολυτελες και μπορει να μην υποληπεται σε τιποτα απ'τον ανταγωνησμο αλλα ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΑ αυτη (christhehealer) ειναι η κυριαρχη αποψη. Εχουμε μεγαλωσει με αυτη τη νοοτροπια, οι παλιοτεροι την εχουν πιο εντονη γιατι ετσι μεγαλωσαν και οι νεοτεροι ισως την εχουν λιγοτερο εντονη καθως θα βλεπουν τα πραγματα πιο αντικειμενικα και καθως αλλες εταιριες εισχωρουν σ'αυτο το κομματι της αγορας.

ΥΓ. Σημασια παιζει φησικα και οτι οι τοπικες κηβερνησεις παντα φροντιζουν να υποστηριζουν την εγχωρια αυτοκινητοβιομηχανια, γι'αυτο θα δεις πολλα κυβερνιτικα αμαξια Peugeot στη Γαλλια, πολλες Alfa και Lancia στην Ιταλια και παλιοτερα πολλες Rover στην Αγγλια. Οταν εχεις αρχηγους κρατων, κυβερνητικους και επησιμους να κυκλοφορουν με τετοια αμαξια αυτο σιγουρα ανεβαζει το κυρος της εταιριας στην εγχωρια αγωρα. Εδω ομως δεν εχουμε αυτοκινητοβιομηχανια οποτε αρκουμαστε σ'αυτο που ΔΙΕΘΝΟΣ αναγνωριζεται ως πολυτελες.
manosm3 - Παρ 02 Σεπ 2005, 01:03:22
Θέμα δημοσίευσης:
Οποιος λεει για μεσους και τυπικους αγοραστες bmw ανω των 40 ας περασει μαι βολτα απο τα κλαμπ bmw! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ! Ξερω οτι υπαρχουν και ανθρωποι ανω των 40 που παιρνουν τετοια αυτοκινητα! Wink
STELIOS - Παρ 02 Σεπ 2005, 08:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
Οποιος λεει για μεσους και τυπικους αγοραστες bmw ανω των 40 ας περασει μαι βολτα απο τα κλαμπ bmw! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ! Ξερω οτι υπαρχουν και ανθρωποι ανω των 40 που παιρνουν τετοια αυτοκινητα! Wink

Οταν λεω μεσο-τυπικο αγοραστη πολυτελους αυτοκινητου δεν εννοω μονο BMW. Ενταξει η BMW εχει και λιγο πιο σπορτιβ χαρακτηρα και καποιοι "νεοτεροι" θα τη προτημησουν απ'τα αντιστιχα Mercedes. Τωρα αυτο για το BMW Club ειναι λιγο ασχετο γιατι ο μεσος-τυπικος αγοραστης πολυτελους αυτοκινητου (BMW, Mercedes κτλ) δεν εχει ουτε το χρονο ουτε τη διαθεση ουτε ισως και τις γνωσεις να ασχολειτε με αυτοκινητηστικα Club στο Internet πολυ απλα γιατι εχει αλλες πιο σημαντικες ασχολειες (πχ. δουλεια). Οποτε αυτοι που θα ειναι και θα ασχολουντε στο Club θα ειναι κατα πλειοψοιφια "νεοι".
Οποτε καταλαβαινεις πως "νεος" ειναι ο αγοραστης που ΚΑΙ παιρνει ΒΜW ΚΑΙ αχολειται με τα Clubs, αυτο δεν σημαινει πως ο μεσος αγοραστης ειναι "νεος".
netblaster - Παρ 02 Σεπ 2005, 10:48:49
Θέμα δημοσίευσης:
Το κυρος, η ποιοτητα και ολα τα υπολοιπα στις κατηγοριες αυτες ειναι κατι που οι Γερμανοι τα "εχτισαν", τα κατεκτισαν!!! Δεν βγηκε μια μερα ενας και ειπε οτι θα βαφτισουμε τα γερμανικα ποιοτικα και με κυρος!!! Οπως οι Γαλλοι εχουν παραδοση στα καλοστημενα αυτοκινητα, ετσι και οι Γερμανοι!!! Μπορει βεβαια οι διαφορες του παρελθοντος να εχουν μειωθει σημαντικα, αλλα δεν παυει ομως να ειναι εκαστος στο ειδος του (και ο Λουμιδης στους καφεδες Laughing )!!! Δεν πρεπει να τα ριχνουμε ολα στη νοοτροπια του Ελληνα!!! Γιατι αν κοιταξετε και στην Ευρωπη (που δεν εχουν τετοια κολληματα) θα δειτε οτι τις πωλησεις στις κατηγοριες αυτες τις μοιραζονται οι Γερμανοι και οχι τυχαια!!!

Η Peugeot, ειχε δοκιμασει και παλιοτερα στην κατηγορια αυτη με το 605!!! Και απετυχε παταγωδως!!! Και τοτε, το 605 ειχε πολυ δυναμικη συμπεριφορα, τεραστιους χωρους καλο εξοπλισμο, αλλα τοτε σε θεματα ποιοτητας ηταν ακομα πιο πισω με αποτελεσμα να φαινεται αυτοκινητο κατωτερης κλασης!!! Αυτο ειναι κατι που βελτιωθηκε στο 607, αλλα οχι τοσο ωστε να φτασει τα στανταρντ των Γερμανων!!! Μιλαμε παντα για συγκριση στις λεπτομερειες!!!

Και στο κατω κατω, και η ιδια η Peugeot δεν πιστευω οτι βασιζεται στο ποιοτικο και πολυτελες προφιλ που προβαλει το 607, οσο στη διαφορετικοτητα του!!! Και ευτυχως ειναι διαφορετικα ομορφο κα οχι απλα διαφορετικο οπως το Vel Satis της Renault!!!
STELIOS - Παρ 02 Σεπ 2005, 11:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Το κυρος, η ποιοτητα και ολα τα υπολοιπα στις κατηγοριες αυτες ειναι κατι που οι Γερμανοι τα "εχτισαν", τα κατεκτισαν!!! Δεν βγηκε μια μερα ενας και ειπε οτι θα βαφτισουμε τα γερμανικα ποιοτικα και με κυρος!!! ......

Σ'αυτο εχεις απολυτο δικιο και θα φερω ενα παραδειγμα. Πριν μια 15-20ετια αν ελεγες οτι θα παρεις Skoda θα γελουσαν μαζι σου και οι κοτες. Οταν πριν λιγα χρονια εγινε μελος του Group VW ηξερες οτι κατα βαθος ηταν καλα αυτοκινητα αλλα δεν επαυαν να ειναι Skoda..... Τωρα δεν ντρεπεσαι πια να πεις "θα παρω Skoda", αντιθετος ειναι μερικες εκδοσεις που με την ποιοτητα και τις επιδοσεις τους ντροπιαζουν αρκετα ακριβοτερα αυτοκινητα. Oμως παλι αν εχεις την οικονομικη δηνατοτητα να παρεις VW θα διαλεξεις VW και οχι Skoda παρολο που ειναι το ιδιο αυτοκινητο, το γιατι δεν χρειαζεται να το πω...
Οπως ακριβως χρειαστικαν μερικα χρονια για να αλλαξει η αντιληψη του αγοραστη για αυτη τη μαρκα, ετσι χρειαζεται και καποιο (μεγαλητερο αναλογικα) διαστημα για τον Ελληνα αγοραστη να απαρνηθει τη πολυτελεια του "Γερμανικου" που εδω και δεκαετιες ειναι καθιερωμενο.

. Η Ποιοτητα χτιζεται ή γκρεμιζεται πιο ευκολα και γρηγορα γιατι εχει αμεση σχεση με τις μεθοδους παραγωγης και το κοστος, ειναι χειροπιαστη και αμεσα αντιληπτη απ΄τον αγοραστη. Απ την αλλη το Κυρος χτιζεται (η αναλογα χανεται) με αργοτερους ρυθμους γιατι ειναι η αντιληψη του καταναλωτη, αυτο αλλαζει πολυ πιο δυσκολα και μακροχρονια.
geo1st487 - Δευ 05 Σεπ 2005, 21:54:27
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Η Peugeot, ειχε δοκιμασει και παλιοτερα στην κατηγορια αυτη με το 605!!! Και απετυχε παταγωδως!!! Και τοτε, το 605 ειχε πολυ δυναμικη συμπεριφορα, τεραστιους χωρους καλο εξοπλισμο, αλλα τοτε σε θεματα ποιοτητας ηταν ακομα πιο πισω με αποτελεσμα να φαινεται αυτοκινητο κατωτερης κλασης!!! Αυτο ειναι κατι που βελτιωθηκε στο 607, αλλα οχι τοσο ωστε να φτασει τα στανταρντ των Γερμανων!!! Μιλαμε παντα για συγκριση στις λεπτομερειες!!!

An to 607 eixe to shma ths mercedes na eisai sigouros oti kaneis den 8a katalavene tis leptomeries pou les kai kaka ta psemata an h peugeot evgaze apokleistika kai mono megala kai politelh amaksia opos alles eteries tote 8a eixe megalytero kyros.
volvos - Δευ 05 Σεπ 2005, 22:11:04
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια ελεος λετε λετε ....
και εγω γαλλοφιλος ειμαι αλλα οχι και ετσι.

δηλαδη εμεις οι ελληνες ναι ειμαστε κολλημενοι με το αστερι και τις λοιπες γερμανικες ναυαρχιδες.

ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ σε ολο το πλανητη τι ειναι? ολοι βλαμενοι ειναι ή ολοι χαζοι που αγοραζουν bmw mercedes aoudi lexus saab κλπ κλπ και ΟΧΙ πεζο και σιτροεν και εμεις οι εξυπνοι που τα ξερουμε ολα.

για χαλαρωστε λιγο μην μας παρει κανεις με τις ντοματες.
gianic - Τρι 06 Σεπ 2005, 13:00:45
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ρε παιδια ελεος λετε λετε ....
και εγω γαλλοφιλος ειμαι αλλα οχι και ετσι.

δηλαδη εμεις οι ελληνες ναι ειμαστε κολλημενοι με το αστερι και τις λοιπες γερμανικες ναυαρχιδες.

ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ σε ολο το πλανητη τι ειναι? ολοι βλαμενοι ειναι ή ολοι χαζοι που αγοραζουν bmw mercedes aoudi lexus saab κλπ κλπ και ΟΧΙ πεζο και σιτροεν και εμεις οι εξυπνοι που τα ξερουμε ολα.

για χαλαρωστε λιγο μην μας παρει κανεις με τις ντοματες.

πηγαινε στι γαλλια να δεις τι παιζει με τα 607 και τις XM και τα γαλλακια γενικοτερα .
netblaster - Τρι 06 Σεπ 2005, 13:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
geo1st487 έγραψε:

An to 607 eixe to shma ths mercedes na eisai sigouros oti kaneis den 8a katalavene tis leptomeries pou les kai kaka ta psemata an h peugeot evgaze apokleistika kai mono megala kai politelh amaksia opos alles eteries tote 8a eixe megalytero kyros.

Με τα "ΑΝ" ενα αυτοκινητο δεν γινεται καλυτερο!!! Very happy
Το οτι υστερει το 607 σε θεματα ποιοτητας (ειπαμε στις λεπτομερειες) σε σχεση με τα αντιστοιχα Γερμανικα ειναι ηλιου φαεινοτερο!!! Οτι υπαρχει βελτιωση απο πλευρας Γαλλων υπαρχει, αλλα και παλι σαυτο τον τομεα οι Γερμανοι ειναι ενα βημα μπροστα, γιατι πολυ απλα αυτη ειναι η δουλεια τους!!! Δεν βασιζονται ουτε στο σχεδιο, αφου ακολουθουν πιο κλασσικες φορμες (εξαιρεση οι τελευταιες ΒΜW), ουτε στα οδικα χαρακτηριστικα (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων), ουτε καν στους χωρους τους (χωρις βεβαια να υστερουν σε ολα αυτα)!!! Τα αυτοκινητα αυτα βασιζονται στο τεχνολογικο υποβαθρο τους, στην ποιοτητα και στο κυρος τους!!! Ειναι απλο, η Peugeot πονταρει αλλου σαυτη την κατηγορια!!! Wink

Αν στη Γαλλια πουλανε περισσοτερο τα 607 και οτι αλλο γαλλικης προελευσεως στην κατηγορια αυτη σε σχεση με τα γερμανικα δεν το ξερω!!! Στην περιπτωση ομως που γινεται τοτε πρεπει να ειναι ενα μεμονομενο γεγονος (μην ξεχναμε και το σοβινισμο των Γαλλων σε πολλα ζητηματα) καθως στατιστικα τις μεγαλυτερες πωλησεις στην κατηγορια πανευρωπαϊκα τις εχουν τα γερμανικα αυτοκινητα (και οχι σαν συνολο μονο, αλλα και ως μοναδες) με εκεινα των Σουηδων να ακολουθουν!!!
ultra-one - Τρι 06 Σεπ 2005, 14:37:16
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
.....καθως στατιστικα τις μεγαλυτερες πωλησεις στην κατηγορια πανευρωπαϊκα τις εχουν τα γερμανικα αυτοκινητα (και οχι σαν συνολο μονο, αλλα και ως μοναδες) με εκεινα των Σουηδων να ακολουθουν!!!

Πως γίνεται τότε η Renault να είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια??? Confused Confused Confused
STELIOS - Τρι 06 Σεπ 2005, 17:44:07
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
netblaster έγραψε:
.....καθως στατιστικα τις μεγαλυτερες πωλησεις στην κατηγορια πανευρωπαϊκα τις εχουν τα γερμανικα αυτοκινητα (και οχι σαν συνολο μονο, αλλα και ως μοναδες) με εκεινα των Σουηδων να ακολουθουν!!!

Πως γίνεται τότε η Renault να είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια??? Confused Confused Confused

Παιδια για να μην μπεδευομαστε: Αλλο μεγαλητερες πωλησεις σε μια κατηγορια (πχ. ανω των 2000κκ)...... Και αλλο μεγαλητερες πωλησεις στην Ευρωπη ΣΗΝΟΛΙΚΑ (δηλαδη σε ΟΛΕΣ τις κατηγοριες).
netblaster - Τρι 06 Σεπ 2005, 19:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
ultra-one έγραψε:
netblaster έγραψε:

Παιδια για να μην μπεδευομαστε: Αλλο μεγαλητερες πωλησεις σε μια κατηγορια (πχ. ανω των 2000κκ)...... Και αλλο μεγαλητερες πωλησεις στην Ευρωπη ΣΗΝΟΛΙΚΑ (δηλαδη σε ΟΛΕΣ τις κατηγοριες).

Αυτο ακριβως ηθελα να πω κεγω!!! Οτι οι Γερμανοι εχουν την κυριαρχια στις πολυτελεις κλασεις!!!
Η Renault ειναι φυσικο να εχει συνολικα μεγαλυτερες πωλησεις απο εταιριες οπως η BMW ή η Mercedes, αφου τα αυτοκινητα της απευθυνονται σε πιο ευρυ κοινο!!! Wink
geo1st487 - Τετ 21 Δεκ 2005, 16:17:16
Θέμα δημοσίευσης: Γιατι το peugeot 607 ανεβαινει γρηγοροτερα το βουνο;
Σε ενα θεμα που ειχα ανοιξα "Γιατι δεν κυκλοφορυν πολλα peugeot 607" καποιος εγραψε το εξης:

"Όσο για την οδική συμπεριφορά των εν λόγω αυτοκινήτων δε χρειάζεται καν να το ψάξουμε ποιο εκ των Α6 και 607 ανεβαίνει γρηγορότερα το βουνό έτσι...? "

Το ερωτημα λοιπον ειναι γιατι το 607 ανεβαινει γρηγοροτερα το βουνο; Question
ΝΙΚΟΣ - Τετ 21 Δεκ 2005, 16:25:32
Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιατι το peugeot 607 ανεβαινει γρηγοροτερα το βουνο;
geo1st487 έγραψε:
Σε ενα θεμα που ειχα ανοιξα "Γιατι δεν κυκλοφορυν πολλα peugeot 607" καποιος εγραψε το εξης:

"Όσο για την οδική συμπεριφορά των εν λόγω αυτοκινήτων δε χρειάζεται καν να το ψάξουμε ποιο εκ των Α6 και 607 ανεβαίνει γρηγορότερα το βουνό έτσι...? "

Γιατι.............Συγκεχυμένα Ανέρχονται τα Λησμονημένα Cool
MEMsound - Τετ 21 Δεκ 2005, 17:48:14
Θέμα δημοσίευσης:
O "προβληματισμός" για τις αναρριχητικές ικανότητες του 607 ενσωματώθηκε στο παρών τόπικ... Cool

Εκ της MOD Team
MEMsound

STELIOS - Τετ 21 Δεκ 2005, 17:56:52
Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιατι το peugeot 607 ανεβαινει γρηγοροτερα το βουνο;
geo1st487 έγραψε:

Γιατι οτι δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.....
brz20 - Τετ 21 Δεκ 2005, 18:39:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ολες εχουν κατι καλο να πουνε.Η Mercedes και η BMW παιζουν σε δικος τους πρωταθλημα.Ειχα μπει σε μια 530 και ακομα μαζευω το σαγονι μου.Πολυ χλιδη.Η αληθεια να λεγετε.Η Peugeot ειναι μια εταιρια που σε σχεση με τις αλλες δυο δεν εχει κανει ουτε τις τρελες πωλησεις της Renault ουτε τις πρωτοπορειες της Citroen.Αλλα παντα ειχε κατι καλο να δειξει και παντα παρεμεινε καπου στην κορυφη.Εξαλλου εχει μεγαλη ιστορια και αυτο μετραει.Ηταν η πρωτη εταιρια που εβγαλε κινητηρα με 2 επικεφαλης εκκεντροφορους(DOHC)!!!!Και παρα πολλα αλλα!!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες