christhehealer έγραψε: |
... σίγουρα υπάρχει και φωτιά, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Πάντα γέλαγα με τις άλλες μάρκες για τον καπνό που έβγαζαν από την εξάτμηση. Mέχρι χθές το βράδυ (χαράματα για την ακρίβεια) όπου βγαίνω από τη δουλεία, μες την υγρασία το 206, βάζω εμπρός και ανοίγω και τον κλιματισμό για να ξεθολώσουν τα τζάμια. Φτάνω στο πρώτο φανάρι, κοιτάω μηχανικά από τον καθρέφτη, και πίσω, ντουμάνι του θανάτου. Kλείνω τον κλιματισμό και έκοψε λίγο, τον ξαναανοίγω ξανά τα ίδια. Tο θέμα είναι, ότι αυτό έχει ξαναγίνει σε μικρότερο βαθμό, τις προηγουμενες μέρες. Eίναι φυσιολογικό αυτό λόγω υγρασίας ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα; |
Ady έγραψε: |
Εξαρτάται για πόσο καπνό μιλάμε. Γιατί και εμένα το πρωϊ βγάζει περισσότερο καπνό απ'ότι τις άλλες ώρες της ημέρας, αλλά όχι ντουμάνι του κερατά που γράφει ο Chris, ή σε σημείο να μη βλέπεις τίποτα όπως γράφει ο teoman. |
Sidobre έγραψε: |
Οταν βγαίνει ζεστός αέρας τότε όταν συναντά υγρασία έξω ο αέρας υγροποιείται και δημιουργεί αυτό το φαινόμενο της "κάπνας". |
Νομίζω Χρήστο ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχείς!
Δεν το γνωρίζω με σιγουριά αλλά ξέρω ότι είναι φυσιολογικό όταν ο αέρας που βγαίνει από την εξάτμιση είναι πολύ ζεστός. Οταν βγαίνει ζεστός αέρας τότε όταν συναντά υγρασία έξω ο αέρας υγροποιείται και δημιουργεί αυτό το φαινόμενο της "κάπνας". Αυτό θα το συναντήσετε σε περιοχές με πολύ υγρασία ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές και βραδυνές ώρες. Οσο πιο πολύ υγρασία έχει έξω, τόσο πιο πολύ "κάπνα" θα φαίνεται. Είναι σαν τα χνώτα μας που επειδή είναι ζεστά, όταν αναπνέουμε στο κρύο και την υγρασία τότε εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο. Το ανησυχητικό Chris θα ήταν να έβλεπες να βγαίνει νερό από την εξάτμιση. Μόνο τότε μπορεί να γίνει εικασία για νερό στην βενζίνη οπότε μιλάμε για ατμούς που υγροποιούνται. |
Το ανησυχητικό Chris θα ήταν να έβλεπες να βγαίνει νερό από την εξάτμιση. Μόνο τότε μπορεί να γίνει εικασία για νερό στην βενζίνη οπότε μιλάμε για ατμούς που υγροποιούνται. |
christhehealer έγραψε: |
Mε προβληματίζει μάγκες γιατί μέχρι τώρα ήξερα ότι όταν βγάζει πολύ καπνό η εξάτμηση σημαίνει ότι καιει λάδια η μηχανή και είσαι ενα κλικ πριν το κόλλημα. Mάλιστα εχθές το βράδυ Nισσαν που κάπνιζε στην εθνική ο μάγκας συμπλήρωνε λάδια... |
Sidobre έγραψε: | ||
Οπως απάντησε και ο theflame ο καπνός του λαδιού είναι μπλέ. Οταν είναι λευκός είναι υγρασία. Αν είναι μπλε και βρωμερός, τότε να ανυσηχείς (που δεν νομίζω να το δεις με το 206) |
DimiP έγραψε: |
μπλε καπνος;;;; θα ταιριαζε με το μπλε χρωμα του αμαξωματος στο 206 μου .
τι λετε? καλο εφε ! ενα μπλε 206 που ξερναει μπλε καπνο!! ![]() ![]() |