PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα με θόρυβο σε 307

BABIS2005 - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 13:15:20
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με θόρυβο σε 307
Καλημέρα στα παιδιά.Έχω ένα 307 και όταν βάζω την όπισθεν,μετά από 3-4 μέτρα το πολύ,ακούω ένα κράκ σαν να σπάει κάτι μπροστά δεξιά στον τροχό.Το κάνει μία φορά και μετά τίποτα.Κάποιες φορές το κάνει και στην πορεία με χαμηλές ταχύτητες,όταν το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά με περίπου τέρμα στριμμένο το τιμόνι.Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.
marios206 - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 23:43:00
Θέμα δημοσίευσης: πιθανόν
υπάρχει ένα service info στην peugeot για αυτό το θόρυβο.Είναι από την πάνω βάση των ελατηρίων μπροστά.Στα ρουλεμάν.Μέ ένα γρασσάρισμα των βάσεων λύνετε το πρόβλημα σου.
307 turbo-nos - Κυρ 24 Ιούλ 2005, 11:55:36
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΘΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΣ.
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 - Τρι 23 Αύγ 2005, 11:27:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με θόρυβο σε 307
BABIS2005 έγραψε:
Καλημέρα στα παιδιά.Έχω ένα 307 και όταν βάζω την όπισθεν,μετά από 3-4 μέτρα το πολύ,ακούω ένα κράκ σαν να σπάει κάτι μπροστά δεξιά στον τροχό.Το κάνει μία φορά και μετά τίποτα.Κάποιες φορές το κάνει και στην πορεία με χαμηλές ταχύτητες,όταν το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά με περίπου τέρμα στριμμένο το τιμόνι.Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.
.

καλησπερα Μπαμπη,

Εχω και εγω το παρομοιο προβλημα ιδιατερα στην οπισθεν μου το κανει, βρηκεσ καποια λυση?.
Αχ αυτο το αυτοκινητο ενω οσο μου αρεσει εμφανισιακα και μηχανικα δε ξερω βγαζει αυτα τα μικροπροβληματα και μου την χαλαει ασχημα.
τελοσπαντων εαν εχεισ καποια λυσυ στο προβλημα σε παρακαλω να μου το αναφερεισ.
σε ευχαριστω
BABIS2005 - Τρι 06 Σεπ 2005, 18:39:10
Θέμα δημοσίευσης:
Tελικά τη βρήκα τη λύση.Το πρόβλημα είναι στη ζανφόρ τη μικρή.Και για καλό και για κακό αλλάζεις και τα λαστιχα στη μεγάλη τη ζανφόρ΄΄Οχι γρασσάρισμα,αλλαγή.
tirokomos - Σαβ 01 Οκτ 2005, 17:06:53
Θέμα δημοσίευσης: Να'μαι παλι και γω φιλοι μου!!!!
Χαιρετω ολα τα μελη του club!!!Μετα απο αρκετο καιρο απουσιας απο τα δρωμενα επεστρεψα!!!Ο λογος το αυτοκινητο με τα περισσοτερα προβληματα στο πλανητη(οποιος πιστευει το αντιθετο μπορω να του δειξω τις εντολες εργασιας!!!)Anyway....με μεγαλη μου τιμη σας ανακοινωνω οτι ειμαι ισως ο πρωτοσ ελληνας με 3ετη εγγυση της Peugeot.Aυτο γιατι περα απο το γεγονοσ οτι οταν πηγα να παραλαβω το αυτοκινητο απο το συνεργειο μετα απο 5 μερες οχι μονο δεν ειχαν κανει τιποτε στιν αντιπροσωπεια αλλα ενας καραγκιοζης ειχε μετατρεψει το αμαξι μου σε taxi για τισ οικογειανεκες μετακινησεις του αφηνοντας μου ενθυμιο το καλαμποκι που ετρογε ο γιος του!!!!!! Evil Περριτο να πω το τι εγινε εκει μεσα.....Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορει κανεις νε με βοηθησει σε ενα προβλημα το οποιο ουτε η ιδια η lion μπορεσε να φτιαξει γι'αυτο μου εδωσε και αλλο ενα χρονο εγγυηση.Οταν ειναι κρυο το μοτερ και παω να το βαλω μπρος ακουγεται πολυ ασχημα για ενα δευτερολεπτο και μετα τα κλασσικα πιρουνισματα μεσα απο το καπω......Ειχα την υποψια οτι εφταιγαν τα ωστηρια αλλα τελικα ακιρο....Υπαρχει πιθανοτητα να φταιει το τελικο καζανακι που φοραω????(GROUP N)????Please help γιατι την επομενη φορα που θα παω στη lion θα μπω μεσα μαζι με το αυτοκινητο!!!!! Twisted evil
Sidobre - Τρι 04 Οκτ 2005, 15:57:51
Θέμα δημοσίευσης: Re: Να'μαι παλι και γω φιλοι μου!!!!
tirokomos έγραψε:
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορει κανεις νε με βοηθησει σε ενα προβλημα το οποιο ουτε η ιδια η lion μπορεσε να φτιαξει γι'αυτο μου εδωσε και αλλο ενα χρονο εγγυηση.Οταν ειναι κρυο το μοτερ και παω να το βαλω μπρος ακουγεται πολυ ασχημα για ενα δευτερολεπτο και μετα τα κλασσικα πιρουνισματα μεσα απο το καπω......Ειχα την υποψια οτι εφταιγαν τα ωστηρια αλλα τελικα ακιρο....Υπαρχει πιθανοτητα να φταιει το τελικο καζανακι που φοραω????(GROUP N)????Please help γιατι την επομενη φορα που θα παω στη lion θα μπω μεσα μαζι με το αυτοκινητο!!!!! Twisted evil

Ετσι όπως το περιγράφεις μοιάζει για ιμάντας δυναμό. Σφύριγμα δηλαδή.
Στο επόμενο σερβις (όποτε έρθει δεν είναι σημαντικό) αν δεν στο αλλάξουν από μόνοι τους, ζήτα να στον αλλάξουν
tirokomos - Τρι 04 Οκτ 2005, 16:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
Eυχαριστω προεδρε!Αυριο εχω ραντεβου θα το επισημανω......
bakclima - Τετ 12 Οκτ 2005, 19:14:54
Θέμα δημοσίευσης:
τι εγινε τελικα ηταν ο ιμαντας του δυναμο;;;;;;;
tirokomos - Πεμ 13 Οκτ 2005, 00:34:45
Θέμα δημοσίευσης:
File giorgo telika piga sto palikari pou eipe kai o pduke sto sinergeio tis mpakaniari kai mou eipe oti tha allaksoume egkefalo,vasi petaloudas,petalouda kai imanta tentotira...apla oles oi ergasies tha arxisoun molis erthei o egkefalos giati egine paraggelia.Pantos de nomizo na einai imantas dinamo giati o thorivos pou akouo den moiazei me sfirigima alla san na trivontai metalla......mou fainetai oti exei erthei o kairos na to vapso mple........... Salute Shoot
Touristas - Πεμ 13 Οκτ 2005, 07:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
Και όμως αυτό το θόρυβο των κάνει ο ιμάντας όσο παράξενο και αν ακούγεται.
Ακούγεται μεταλλικός και το κάνει μόνο όταν είναι κρύο και για μερικά δευτερόλεπτα.
tirokomos - Πεμ 13 Οκτ 2005, 16:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτος ο ηχος ακουγετε στιγμιαια με το που θα παρει μπρος και μετα χανεται... Αν εννοεις αυτον τοτε μακαρι ρε παιδια να λυθει γιατι δεν παει αλλο !!! Αφου ομως σταματησει αυτος ο ηχος αρχιζουν αλλα...τα οποια συνεχιζουν να ακουγονται ακομα και οταν ειναι ζεστο μιλαω για τα γ@%*&%&^α τα ωστηρια....Τι πρεπει να κανω και με αυτα ????
ΕΛΕΟΣ

Edited (Greeklish to Greek) by STELIOS
Mod Team

STELIOS - Παρ 11 Νοέ 2005, 20:27:08
Θέμα δημοσίευσης:
To topic "Να'μαι παλι και γω φιλοι μου!!!!" μεταφερθηκε και συνεχιζεται εδω. Παρακαλω οτι σχετικο με παραξενους-ανεξηγητους θορηβους σε 307 να συνεχιζεται εδω.
Ευχαριστω.

STELIOS
Mod Team

drdino - Τρι 15 Νοέ 2005, 12:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα όταν έχει ζεσταθεί ο κινητήρας, στο ρελαντί, ακούγεται ένα συνεχόμενο τακ-τακ από την μηχανή. Αυτό τί είναι; Τα ωστήρια μηπως;
tirokomos - Τετ 16 Νοέ 2005, 00:58:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το ακους μονο στο ρελαντι προφανως ακους τα μπεκ. Wink
drdino - Πεμ 26 Ιαν 2006, 09:01:45
Θέμα δημοσίευσης:
τον θόρυβο που περιέγραψε o tirokomos τον κάνει και το δικό μου. Όταν βάζω μπρος με αρκετό κρυο, στο διάστημα που γυρίζει η μίζα και μέχρι να πάρει μπρος ο κινητήρας, ακούγεται ένας πολύ ανατριχιαστικός θόρυβος, σαν να δουλεύει μέταλλο με μέταλλο. Είναι απο τον ιμάντα δυναμό τελικά; Τι να πω στην αντιπροσωπεία;
brz20 - Πεμ 23 Μάρ 2006, 11:59:18
Θέμα δημοσίευσης: Τριγμός από τα δεξιά
Καλημερα παιδια.
Χθες ημουν Ρεθυμνο και εκανα βολτα με ανοιχτα τα παραθυρα οπως κανω παντα οταν εχει ωραιο καιρο.Οταν μπηκε η κοπελια μου μεσα ειπαμε να τα κλεισουμε γιατι την ενοχλουσε ο αερας(Γυναικες....).
Αφου ξεκινησαμε σε μια απο τις πολλες λακουβες που εχουν οι δρομοι στο νησι διαπιστωσα οτι στα δεξια μου ακουγετε ενας τριγμος λες και επαιζε το τζαμι.Μιλαμε σε καθε λακουβα συντονιζοταν και ακουζοταν πολυ εντονα ακομα και με μουσικη.Δεν ηξερα τι να κανω.Δεν ηξερα απο που ερχοταν.
Οσο πιγαιναμε βολτα το τριξιμο παρεμεινε.
Σε καποια φαση και αφου ειχα πατησει πολλες μικρες λακουβες μηπως και καταλαβω απο τι ειναι ο τριγμος σταματησε μονος του και το αμαξι εκανε μονο τον κλασικο θορυβο πισω δεξια που σας ειχα αναφερει σε αλλη ενοτητα.
Το θεμα ειναι αλλο.Μπορει να μου πει καποιος αν του εχει συμβει κατι αναλογο?Απο που μπορει να ηταν τελικα?Το τζαμι δεν πιστευω γιατι οσο το επιανα δεν επαιζε και ο θορυβος συνεχιζε.
Δεν ξερω τι να πω.Μου φαινετε οτι το αυτοκινητο θα το παρω μισο οταν θα τελειωσω απο εδω.Με τοσες λακουβες θα ξεμονταριστει τελειως.
307__:)(dimitris) - Πεμ 23 Μάρ 2006, 12:30:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ειναι απο το παραθυρο του συνοδηγου? Γιατι το ειχα παθει και εγω σε καθε ανωμαλια ακουγονταν. Για να δοκιμασεις αν ειναι το παραθυρο ανοιξετο τελειως και μετα κλειστο και σπρωξε με το χερι το παραθυρο προς τα εξω αν ειναι αυτο θα ακουγονται οι τριγμοι και αν τελικα ειναι αυτο το σπρει σιλικονης ανα χειρας και ψεκασε ολα τα λαστιχα θα σταματησει Wink
brz20 - Πεμ 23 Μάρ 2006, 15:22:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδη εχει σταματησει.Για μιση ωρα το εκανε περιπου.Αυτο που λες καταλαβα και εγω.Απο το παραθυρο του συνοδηγου το επιανε το αυτι μου.Αλλα οσο οδηγουσα δοκιμαζα διαφορα.Το ανοιγα μεχρι την μεση και ακουγοταν παλι,το εκλεινα και ακουγοταν.Οταν ομως εβαζα το χερι και το πιεζα προς τα εξω ενω ηταν κλειστο δεν επαιζε καθολου.Ηταν σταθερο.Δεν δοκιμασα καθολου να δω τι κανει οταν ειναι τελειως κατεβασμενο.Ελπιζω να μην το ξανακανει.
razor - Πεμ 23 Μάρ 2006, 22:54:26
Θέμα δημοσίευσης:
και εμένα εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται τριγμοί απο το αριστερο παράθυρο.Τώρα τελευταία ακούγονται πιο έντονα,ακόμα και οτάν είναι ανοιχτό το παραθυρο. Τον άλλο μήνα που θα το πάω για service θα τους πω να το κοιτάξουν. Πιστέυω να μην είναι κάτι το σοβαρό.
307__:)(dimitris) - Παρ 24 Μάρ 2006, 10:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ειδη εχει σταματησει.Για μιση ωρα το εκανε περιπου.Αυτο που λες καταλαβα και εγω.Απο το παραθυρο του συνοδηγου το επιανε το αυτι μου.Αλλα οσο οδηγουσα δοκιμαζα διαφορα.Το ανοιγα μεχρι την μεση και ακουγοταν παλι,το εκλεινα και ακουγοταν.Οταν ομως εβαζα το χερι και το πιεζα προς τα εξω ενω ηταν κλειστο δεν επαιζε καθολου.Ηταν σταθερο.Δεν δοκιμασα καθολου να δω τι κανει οταν ειναι τελειως κατεβασμενο.Ελπιζω να μην το ξανακανει.

Τελειως κατεβασμενο δεν θα κανει σπρει σιλικονης στα λαστιχα και θα ησυχασει για αρκετο καιρο Razz
Ramirez - Τετ 05 Απρ 2006, 10:22:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τι γινετε ρε παιδια με αυτους τους τριγμους???Εχω το αυτοκινητο 3 μηνες και το παραθυρο του οδηγου κανει κονσερτο...Ασε που πριν κανα μηνα ειχα παει παλι στην peugeot γιατι ετριζε η ηλιοροφη...
Και αντε αυτοι οι τριγμοι ξερω τουλαχιστον απο που ειναι...υπαρχει και ενας τριγμος απο την πλευρα του συνοδηγου αλλα δεν ξερω απο τι ειναι!!Νομιζω οτι εχει να κανει με την ποιοτητα συναρμολογησης...Ξερει κανενας τιποτα???
outlaw - Παρ 05 Μάϊ 2006, 21:29:22
Θέμα δημοσίευσης:
εδώ που τα λέμε παιδιά, ta peugeot γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα κουδουνίστρες..

εμένα βγάζει ένα σφύριγμα χαρακτηριστικό όταν έχω τέρμα αριστερά το τιμόνι,ή τέρμα δεξιά,δηλαδή πιο πολύ σε παρκαρίσματα το ακούω. κάτι από κρεμαριέρα πρέπει να είναι,δεν ξερω.. ακουγεται και στους απεξω!
φοραει 17αρες, και πλατος 225, δεν ξερω αν παιζει ρολο..
brz20 - Παρ 05 Μάϊ 2006, 23:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι μπορει.Αυτο ειναι.Να μην το κανεις ποτε γιατι κανει κακο.Παντως ειναι φυσικο να τον κανει αυτον τον θορυβο.
zafeirop - Τετ 17 Μάϊ 2006, 01:38:35
Θέμα δημοσίευσης:
outlaw έγραψε:
εδώ που τα λέμε παιδιά, ta peugeot γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα κουδουνίστρες..

εμένα βγάζει ένα σφύριγμα χαρακτηριστικό όταν έχω τέρμα αριστερά το τιμόνι,ή τέρμα δεξιά,δηλαδή πιο πολύ σε παρκαρίσματα το ακούω. κάτι από κρεμαριέρα πρέπει να είναι,δεν ξερω.. ακουγεται και στους απεξω!
φοραει 17αρες, και πλατος 225, δεν ξερω αν παιζει ρολο..

Κάπου είχε ξαναναφερθεί ότι είναι η τρόμπα του υδραυλικού τιμονιού και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Καλό είναι να μην "κλειδώνουμε" το τιμόνι τέρμα δεξιά ή τέρμα αριστερά κατά τη διαδικάσια παρκαρίσματος.
kas - Τετ 17 Μάϊ 2006, 19:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
δεν χρειαζεται να τερματιζεις το τιμονι οταν το παρκαρεις γιατι ετσι ζοριζεις το ολο συστημα,κ τερμα να μην το κοψεις(εκει που ζοριζεται)παλι το ιδιο στρειβει
akisakis - Παρ 01 Σεπ 2006, 10:48:38
Θέμα δημοσίευσης: ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ
Καλησπέρα σε όλους,

Ας αρχίσω με τα γνωστά, έχω το 307cc και είναι με 800Km περίπου.

Το πρόβλημα που παρατήρησα τις τελευταίες μέρες είναι πως όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο ακόμη ακούγεται η μηχανή σαν τρακτέρ(κάνει σαν κρα κρα κρα κρα) είτε είναι στο ρελαντί(κυρίως εκεί) είτε κινείται. Αυτό σταματάει όταν το αυτοκίνητο ζεσταθεί.

Ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν κάτι για ωστήρες και πως θα σταματήσει να το κάνει όσο στρώνει η μηχανή, δλδ στα 4-5.000 km. Και πως αν συνεχίσει τότε θα το ξαναδούν...

Και εγώ αναρωτιέμαι,

1. ΓΙΑΤΙ σε ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ αυτοκίνητο να το κάνει αυτό?

2. Θα σταματήσει όντως να κάνει σαν τρακτέρ με το στρώσιμο της μηχανής?

3. Αν όχι, ΤΙ θα κάνουν για να διορθωθεί?

4. Μήπως μου λένε τρίχες και πρέπει να πάω να τους πω να το φτιάξουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ?

tnx again για τις υπερπολύτιμες πληροφορίες Smile
drdino - Παρ 01 Σεπ 2006, 21:10:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ
akisakis έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,

Ας αρχίσω με τα γνωστά, έχω το 307cc και είναι με 800Km περίπου.

Το πρόβλημα που παρατήρησα τις τελευταίες μέρες είναι πως όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο ακόμη ακούγεται η μηχανή σαν τρακτέρ(κάνει σαν κρα κρα κρα κρα) είτε είναι στο ρελαντί(κυρίως εκεί) είτε κινείται. Αυτό σταματάει όταν το αυτοκίνητο ζεσταθεί.

Ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν κάτι για ωστήρες και πως θα σταματήσει να το κάνει όσο στρώνει η μηχανή, δλδ στα 4-5.000 km. Και πως αν συνεχίσει τότε θα το ξαναδούν...

Και εγώ αναρωτιέμαι,

1. ΓΙΑΤΙ σε ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ αυτοκίνητο να το κάνει αυτό?

2. Θα σταματήσει όντως να κάνει σαν τρακτέρ με το στρώσιμο της μηχανής?

3. Αν όχι, ΤΙ θα κάνουν για να διορθωθεί?

4. Μήπως μου λένε τρίχες και πρέπει να πάω να τους πω να το φτιάξουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ?

tnx again για τις υπερπολύτιμες πληροφορίες Smile

Καταρχήν αυτό που σου είπαν ότι ακούγεται είναι τα ωστήρια των βαλβίδων, τα οποία είναι υδαυλικά. όταν είναι κρύα η μηχανή, ακούγονται γιατί έχει κατέβει το λάδι στο κάρτερ και μέχρι να ανέβει, ακούς τον θόρυβο αυτόν.

Αυτό δεν νομίζω ότι στρώνει με τον καιρό.

Παρόλα αυτά, προσπάθησε να εντοπίσεις τον ήχο. Αν προέρχεται από αριστερά όπως βλέπεις την μηχανή από μπροστά, είναι η βαλβίδα κανίστρου ανακύκλωσης καυσαερίων. Υπάρχει τεχνική οδηγία από όσο ξέρω.
akisakis - Παρ 01 Σεπ 2006, 21:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα μπαρμπούτσαλα ότι θα διορθωθεί μόνο του με το στρώσιμο της μηχανής!?

Ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει/αλλάξει/φτιαχτεί για να σταματήσει ο τρακτεροθόρυβος? Διότι μου φαίνεται πως θα τους ξαναεπισκεφτώ τους "κυρίους" της αντιπροσωπείας...
drdino - Παρ 01 Σεπ 2006, 21:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε, διάγνωση δεν μπορούμε να σου κάνουμε απο μακριά! Very happy

Απλά, αν όντως είναι τα ωστήρια, είναι κάτι το φυσιολογικό. Από λάδι καλά τα πας;
akisakis - Παρ 01 Σεπ 2006, 22:33:42
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Απλά, αν όντως είναι τα ωστήρια, είναι κάτι το φυσιολογικό.

Εννοείς ότι, αν όντως είναι αυτά τα ωστήρια(κάτι τέτοια μου είπαν ότι είναι και στην αντιπροσωπεία), είναι φυσιολογικό να κάνει σαν τρακτέρ?
Εμένα δεν μου φαίνεται για φυσιολογικό και για αυτό ρωτάω αν όντως θα διορθωθεί με στρώσιμο της μηχανής(4-5 χιλιάδες χλμ., όπως μου είπαν) ή πρέπει να το ξαναπάω και να τους πω να κάνουν κάτι.

drdino έγραψε:
Από λάδι καλά τα πας;

Ενός μήνα αυτοκίνητο είναι φίλε μου, 800χλμ έχει Wink
drdino - Σαβ 02 Σεπ 2006, 02:54:09
Θέμα δημοσίευσης:
akisakis έγραψε:

Εννοείς ότι, αν όντως είναι αυτά τα ωστήρια(κάτι τέτοια μου είπαν ότι είναι και στην αντιπροσωπεία), είναι φυσιολογικό να κάνει σαν τρακτέρ?
Εμένα δεν μου φαίνεται για φυσιολογικό και για αυτό ρωτάω αν όντως θα διορθωθεί με στρώσιμο της μηχανής(4-5 χιλιάδες χλμ., όπως μου είπαν) ή πρέπει να το ξαναπάω και να τους πω να κάνουν κάτι.

Σου εξήγησα γιατί είναι φυσιολογικό να ακούγεται στην αρχή έτσι, στραγγίζει η μηχανή από το λάδι. Αν όντως είναι από τα ωστήρια, και δεν είναι κάτι άλλο. Αφουγκράσου λίγο τον θόρυβο και πες μου από τον ακούς.

akisakis έγραψε:

Ενός μήνα αυτοκίνητο είναι φίλε μου, 800χλμ έχει Wink

Αυτό δεν λέει κάτι, έλεγξε λίγο τα λάδια σου! Very happy
akisakis - Σαβ 02 Σεπ 2006, 09:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε drdino καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου να βοηθήσεις.

Απλά σε όσα αυτοκίνητα είχα(golf, rover 414, renault laguna, 106) δεν υπήρχε τέτοιος θόρυβος ποτέ. Και γι'αυτό μου κάνει εντύπωση που στο καινούριο μου 307cc το κάνει αυτό, παρόλο που λες πως είναι "φυσιολογικό". Με ανησυχεί αυτός ο θόρυβος και με ενοχλεί επίσης που τον κάνει. Και να σου πω πως το cc ενός φίλου μου(καινούριο και αυτό) δεν κάνει σαν τρακτέρ.

Αλλα θα κοιτάξω αυτά που μου είπες και θα τα σου τα αναφέρω.

tnx again Smile
drdino - Σαβ 02 Σεπ 2006, 12:03:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τίποτα ρε συ! Smile

ΈΛεγξε λάδια, δες από πού έρχεται ο θόρυβος, και εδώ είμαστε!
Cobras - Σαβ 02 Σεπ 2006, 13:17:33
Θέμα δημοσίευσης:
ολα τα αυτοκινητα που οδηγιουνται αθηνα γινονται κουδουνιστρες μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα οχι μονο τα peugeot! φυσικο ειναι μαυτους τους δρομους και τις συνθηκες..μονο για αγροτικο ειναι αυτοι οι δρομοι
Cobras - Σαβ 02 Σεπ 2006, 13:19:21
Θέμα δημοσίευσης:
ο θορυβος σα τρακτερ ειναι μαλλον φυσιολογικος εκτος και αν εχει ραγισει η πολλαπλη εγαγωγης οποτε ακουγεται απο κει
akisakis - Σαβ 02 Σεπ 2006, 19:10:01
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:

Τα λάδια φίλε drdino είναι Ok.

Ο θόρυβος ακούγεται από την μέση, εκεί που έχει την τάπα που βάζεις το λάδι, εκεί που είναι οι βαλβίδες και τα πιστόνια(ελπίζω να το περιέγραψα σωστά Razz ).

Cobras έγραψε:
ο θορυβος σα τρακτερ ειναι μαλλον φυσιολογικος εκτος και αν εχει ραγισει η πολλαπλη εγαγωγης οποτε ακουγεται απο κει

Το αυτοκίνητο είναι ενός μήνα φίλε Cobras, οπότε λίγο δύσκολο να το έπαθε αυτό, εκτός αν ήρθε έτσι, που πάλι μου φαίνεται δύσκολο. Πως το καταλαβαίνουμε αν όντως είναι αυτό και τι κάνουμε για να φτιαχτεί?

Τώρα για το "φυσιολογικός" που λες, δεν τον ακούω στο cc ενός φίλου μου.
drdino - Σαβ 02 Σεπ 2006, 19:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
Από την άλλη, μπορεί να ακούς τα μπεκ, αλλά πάλι δεν κάνουν σαν τρακτερ με τίποτα. Κοίτα, ή περιμένεις ας πούμε μέχρι τα 100-1500 χλμ και μετά πας και τους λες στρώσιμο τελος, ψάξτε το, ή το πας τώρα και τους λες ψάξτε το. Πάντως και εμένα το κάνει μερικές φορές αυτό.
akisakis - Σαβ 02 Σεπ 2006, 19:38:05
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Από την άλλη, μπορεί να ακούς τα μπεκ, αλλά πάλι δεν κάνουν σαν τρακτερ με τίποτα. Κοίτα, ή περιμένεις ας πούμε μέχρι τα 100-1500 χλμ και μετά πας και τους λες στρώσιμο τελος, ψάξτε το, ή το πας τώρα και τους λες ψάξτε το. Πάντως και εμένα το κάνει μερικές φορές αυτό.

Όχι, ο θόρυβος είναι ιδιαίτερος, και αυτοί εκεί που το ακούσανε είπαν για ωστήρια(χωρίς να το ψάξουν, μόνο εξ ακοής).

Λέω να περιμένω τα 2-3.000χλμ και αν συνεχιστεί τους το πάω.

Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως είναι κάτι σημαντικό και επιδεινωθεί ή χαλάσει και κάτι άλλο εξαιτίας του κτλ.

Very happy
Cobras - Δευ 04 Σεπ 2006, 01:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
akisakis έγραψε:
drdino έγραψε:

Τα λάδια φίλε drdino είναι Ok.

Ο θόρυβος ακούγεται από την μέση, εκεί που έχει την τάπα που βάζεις το λάδι, εκεί που είναι οι βαλβίδες και τα πιστόνια(ελπίζω να το περιέγραψα σωστά Razz ).

Cobras έγραψε:

Το αυτοκίνητο είναι ενός μήνα φίλε Cobras, οπότε λίγο δύσκολο να το έπαθε αυτό, εκτός αν ήρθε έτσι, που πάλι μου φαίνεται δύσκολο. Πως το καταλαβαίνουμε αν όντως είναι αυτό και τι κάνουμε για να φτιαχτεί?

Τώρα για το "φυσιολογικός" που λες, δεν τον ακούω στο cc ενός φίλου μου.

αυτο λιγο δυσκολο να συμβαινει αφου ειναι καινουργιο..απλα κοιτα το τετραπλο σωληνα που βγαινει απο τη μηχανη δηλαδη την αρχη της εξατμισης αν εχει ραγισμα..στο λεω γιατι ενος φιλου μου στο 307 ραγισε η πολλαπλη εξαγωγης στα 85000 κμ γιατι το γκαζωνε πολυ με κρυα μηχανη και μετα ακουγοταν σαν τρακτερ..
brz20 - Σαβ 11 Νοέ 2006, 05:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα σε ολους.
Εχω προβλημα παιδια με εναν θορυβο και ειπα να σας το αναφερω μηπως και βρουμε καποια λυση.
Η ιστορια εχει ως εξης.Με το δευτερο κατεβασμα που το εκανα στο Ηρακλειο με τις KonigSport(Σεπτεμβριος ηταν)ολα πηγαιναν μια χαρα για καμια 2 βδομαδες αλλα μετα αρχισε να μου βγαζει εναν περιεργο θορυβο απο τα δεξια παλι.Οταν πεφτω σε λακουβα κανει το κλασικο φυσημα το αμορτισερ αλλα βγαζει και εναν πιο βαρυ ηχο(κλουκ) που το αριστερο δεν το κανει.Δεν το κανει παντα και αυτο με υποψιαζει οτι μπορει να ειναι λογο της αυξημενης πιεσης που δεχετε εκεινη την ωρα.
Κατι ακομα που παρατηρω ειναι οτι οταν παω με ανοιχτα παραθυρα και με μικρη ταχυτητα ακουγετε ενας περιοδικος θορυβος απο την πισω δεξια ροδα(οπως οταν εχει κολλησει ενα πετραδακι).Αυτος ομως ο θορυβος οταν πεσω σε λακουβα αλλαζει καπως.Παραμενει μεν μεταλλικος αλλα γινετε σαν να σερνω μια αλυσιδιτσα.Δεν μπορω να το καταλαβω απο τι προερχετε.Οταν μου το πρωτοεκανε κοιταξα κατω απο το αμαξι μην τυχον και σερνω τιποτα αλλα δεν ηταν κατι τοσο απλο τελικα.
Σε εναν φιλο μου που καθησα και το περιεγραψα μου ειπε να κοιταξω τα φρενα μου και το μπιλιοφορο.Τωρα τελευταια αρχιζουν να τριζουν και αυτα και δεν ξερω αν οντως εχει δικαιο το παλικαρι.
zafeirop - Κυρ 12 Νοέ 2006, 04:56:58
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με θόρυβο σε 307
BABIS2005 έγραψε:

Χαίρετε!

Ακριβώς τα ίδια και σε μένα. Ένα τακ, κρακ όπως θες πες το.
Μου παν και μενα ότι μάλλον προέρχεται από τα ελατήρια, από βρωμιές που έχουν μαζεμένες στη βάση τους.

Τώρα πλέον, μου το κάνει μόνο μία φορά το πρωί που ξεπαρκάρω με όπισθεν και από κει και πέρα τίποτα. Πρώτη φορά το παρουσίασε την άνοιξη, στο Πήλιο, σε στροφές φουρκέτες όπου έκοβα σχεδόν όλο το τιμόνι.

Στην αρχή τρόμαξα, νόμιζα ότι ήταν κάτι απο το συστημα διεύθυνσης.
Αλλά αφού μας λέει και ο Touristas ότι υπάρχει service info, οκ!
brz20 - Σαβ 25 Νοέ 2006, 18:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω ενα μικροπροβλημα.Οταν ανεβαζω το παραθυρο του οδηγου κανει ενα τριξιμο σαν να τριβετε κατι πανω στο τζαμι.Δεν ξερω γιατι μου το κανει αυτο και μονο στο ανεβασμα.Στο κατεβασμα παει μια χαρα και δεν ακουγετε τιποτα.
Τι μπορει να φταιει?Περιμενω απαντηση γιατι τα νευρα μου εχουν χτυπησει κοκκινο.
Spyros_L - Σαβ 25 Νοέ 2006, 21:48:17
Θέμα δημοσίευσης:
Στο σημείο αυτό θέλω να πω κάτι που έχω ξανα πεί. Η peugeot είναι μια εταιρεία που της αρέσει να εφαρμόζει κάθε κατασκευαστική μέθοδο σε όλα της τα μοντέλα, ακόμα και στα μελλοντικά. Δεν την ενδιαφέρει αν αυτό που θα εμφανιστεί σαν πρόβλημα στο 106, ξανα εμφανιστεί με την ίδια συχνότητα και τα ίδια χαρακτηριστικά στο 206 ή στο 307. Παρακολουθώ όσα γράφετε και λέω αν είναι δυνατόν. Να μου κάνει εμένα κρακ η όπισθεν το καταλαβαίνω. Να κάνει και στο 307 όμως δεν το καταλαβαίνω. Να μου κάνουν εμένα θόρυβο τα παράθυρα στο ανέβασμα πάλι το καταλαβαίνω. Να κάνουν και στο 307 όμως δεν το πολυ καταλαβαίνω. Έχει πολυ πλάκα όμως το θέμα. Στενόμυαλους να τους πω, χαζοβιόλιδες, αδιάφορους, άμυαλους, αντικοινωνικούς...? Κάτι απ όλα είναι, δεν μπορεί! Απο την άλλη πάλι τι να πουν και οι γκολφάκηδες και οι ιμπιζάκιδες με το αιώνιο πρόβλημα των παραθύρων!
drdino - Κυρ 26 Νοέ 2006, 14:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
To πρόβλημα με τα παράθυρα μπορεί να είναι βρωμιά στους οδηγούς. Δοκίμασε να τους καθαρίσεις με μια μπατονέτα...
brz20 - Κυρ 26 Νοέ 2006, 15:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεις ομως να μου πεις απο τι ειναι και πως μπορω να το λυσω?
Νομιζω οτι κατι εχει μπει μεσα και γρατσουναει.
Να βαλω το πιεστικο και να ριξω νερο μεσα?Τι να κανω?
Με νευριαζει.
drdino - Κυρ 26 Νοέ 2006, 19:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκίμασε όπως σου είπα να καθαρίσεις τους οδηγούς του παραθύρου με μια μπατονέτα. Μαζεύει αρκετή μπίχλα με τον καιρό εκεί μέσα...
brz20 - Κυρ 26 Νοέ 2006, 23:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα βλεπω και το αλλο το μυστιριο.Τωρα που εχει υγρασια και κατεβαζω για να το καθαρισω ελαφρα μολις το ανεβαζω βλεπω να κανει νερα που σημαινει οτι κατι τρεχει στο κατω μερος και οχι στα καθετα τμηματα του.Αλλα θα το καθαρισω και ετσι οπως μου λες γιατι παιζει να οφειλετε και εκει.
brz20 - Παρ 15 Δεκ 2006, 00:41:39
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρα και παλι.
Καιρο ειχα να γραψω εδω αλλα ποτε δεν ξεχναω.
Μεχρι που να το παρω βιδες το αμαξι θα γραφω εδω.
Λοιπον εχετε υπ'οψην για το τι μπορει να φταει για εναν θορυβο που ερχετε απο τις πορτες οταν παω με 160+?
Ο θορυβος ειναι της μορφης κριτσι-κριτσι.Και τα αυτια μου τον πιανουν και απο τα δυο μερη ταυτοχρονα.
Μηπως φταινε τα λαστιχα?Τριζουν οι πορτες μου?
Ενας ακομα παραξενος θορυβος δημιουργιτε οταν καθομαι σταματημενος στα φαναρια(ας πουμε)και αφηνω το φρενο.Το αμαξι τσουλαει ελαφρα και οταν το παταω αποτομα τοτε κανει ενα τριξημο απο καπου.Σαν να τριβοντε πολλα σιδερα μαζι.
Αυτο τι μπορει να ειναι?
Lef205 - Παρ 15 Δεκ 2006, 02:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Κωσταντινε για το πρωτο πρεπει να ειναι αερας που μπαινει απο τσιμουχες στις πορτες αλλα στα 160 δεν θεωρειται προβλημα! Laughing

Για το δευτερο δεν κοιτας τα τακακια σου?
ισως ομως ουτε και αυτο να ειναι προβλημα απλα στο ρελαντι που δεν κανει θορυβο το μοτερ ακουγονται τα τακακια σου που χαιδευουν τις δισκοπλακες . . . . . πριν τα αρχησεις εσυ στις σφαλιαρες επβραδυνοντας το αυτοκινητο απο τα160! Laughing
brz20 - Παρ 15 Δεκ 2006, 09:32:11
Θέμα δημοσίευσης:
Και το περιεργο Λευτερι ειναι οτι υποψιαζομαι τα πισω τακακια.Και εξηγω το γιατι.
Αν τσουλωντας ελαφρα παντα τραβηξω το χειροφρενο τοτε μου κανει αυτον τον θορυβο που μου κανει και οταν πατησω το πεταλ αποτομα.
Μονο σε πολυ μικρες ταχυτητες.Στις μεγαλες δεν ακουω τιποτα τετοιο.
Μπορει να αρχιζουν να τα παιζουν τα τακακια.Αν και δεν εχει αναψει κανενα λαμπακι ακομα.
Τριζουν γενικα.Ειδικα σε περιπτωσεις που κατεβαινω μια κατηφορα και παω με το φρενο ελαφρα πατημενο ωστε να κραταω το αμαξι για να μην επιταχυνει τοτε κανει χαρακτηριστικο τριξημο.
307__:)(dimitris) - Σαβ 23 Δεκ 2006, 08:53:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια καλημερα και χρονια πολλα για τις ημερες. Λοιπον το παραθυρο του οδηγου κλεινει ποιο κατω απο οτι εκλεινε το ειδα στα γραματακια που εχει το παραθυρο καθονται ποιο κατω απο οτι του συνοδηγου πως μπορω να το επαναφερω?
Stevon - Σαβ 23 Δεκ 2006, 09:46:19
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη το αυτ/το σου έχει πλήκτρο αυτόματης λειτουργία για το κλείσιμο των παραθυρων????
307__:)(dimitris) - Σαβ 23 Δεκ 2006, 10:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
Δημήτρη το αυτ/το σου έχει πλήκτρο αυτόματης λειτουργία για το κλείσιμο των παραθυρων????

οχι Rolling eyes
307aris - Σαβ 23 Δεκ 2006, 23:44:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μια και πιάσαμε τα παράθυρα....

Έχω παρατηρήσει ότι το παράθυρο του συνοδηγού, όταν πάω να το κλείσω ανεβαίνει ελάχιστα και μετά ανοιγέι όλο μέχρι κάτω..... υποψιάζομαι ότι ενεργοποιείται το σύστημα προστασίας σε περίπτωση που πάει να πιαστεί κάποιο χέρι κλπ. αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος... υπάρχει κανένα γιατροσόφι ή να το πάω στην αντιπροσωπεία... το αμάξι είναι 307 xs 6 μηνών...

Αυτό με το παράθυρο γίνεται συνεχώς...

Χρόνια πολλά και από μένα παιδιά...
TakisB - Πεμ 28 Δεκ 2006, 08:39:59
Θέμα δημοσίευσης:
307aris έγραψε:
Μια και πιάσαμε τα παράθυρα....

Έχω παρατηρήσει ότι το παράθυρο του συνοδηγού, όταν πάω να το κλείσω ανεβαίνει ελάχιστα και μετά ανοιγέι όλο μέχρι κάτω..... υποψιάζομαι ότι ενεργοποιείται το σύστημα προστασίας σε περίπτωση που πάει να πιαστεί κάποιο χέρι κλπ. αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος... υπάρχει κανένα γιατροσόφι ή να το πάω στην αντιπροσωπεία... το αμάξι είναι 307 xs 6 μηνών...

Αυτό με το παράθυρο γίνεται συνεχώς...

Χρόνια πολλά και από μένα παιδιά...

Χρόνια πολλά και σε σένα!

Δες αυτό το topic:

(307) Τα παράθυρα δεν κλείνουν . . .
Stevon - Πεμ 28 Δεκ 2006, 09:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
Stevon έγραψε:

οχι Rolling eyes

Δημήτρη....σκεπτόμουν αυτό ακριβώς....

TakisB έγραψε:

Δες αυτό το topic:

Για αυτό και σε ρώτησα εάν έχεις αυτόματη λειτουργία.....

Αλλά αφού όχι...δυστηχώς εγώ δέν μπορώ να σκεπτώ κάτι...άλλο...
307aris - Παρ 29 Δεκ 2006, 22:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
TakisB έγραψε:

Δες αυτό το topic:

Σέυχαριστώ για την απάντηση..... το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται στο Link που μου έδωσες.... δυστυχώς ή εγώ δεν το κάνω σωστά.... η δεν φτιάχνει στη δική μου περίπτωση... θα το ξανακοιτάξω τις επόμενες μέρες να δω τι γίνεται...
luke_z750 - Τετ 18 Νοέ 2009, 15:30:49
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτησω κατι? οταν μπαινω στο αμαξι μυριζει βενζινη και καυσαεριο,συμβαινει σα καναν αλλο?τι μπορει να ειναι?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες