Baphomet έγραψε: |
Φυσικά αίμα για το club μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε ε? π.χ. μπορεί να δώσει και ο πατέρας μου?
Εν αναμονεί της πρώτης αιμοδοσίας λοιπόν...ελπίζω να δώσετε όλοι το παρόν. ![]() |
Sidobre έγραψε: |
* στο πρόσφατο παρελθόν είχατε κάνει τατουάζ |
kanelj έγραψε: | ||
Τωρα αυτο τι ειναι?!?! Εγω μπορω ή οχι τωρα?!?!εχω εδω και ενα χρονο... ![]() |
Sidobre έγραψε: |
Ποιοι δε θα ‘πρεπε να δίνουν αίμα;
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν υπάρχει το ενδεχόμενο η αιμοδοσία να σας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας. Το πρώτο μέλημα της υπηρεσίας μετάγγισης αίματος είναι να εξασφαλίσει ότι η αιμοδοσία δε θα προκαλέσει κανένα κακό στο δότη. Δε θα πρέπει να δώσετε αίμα: * Αν νιώθετε αδιάθετοι/-ες * Αν είστε έγκυος ή ήσασταν έγκυος τον τελευταίο χρόνο * Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι/-ες με διάφορες νοσογόνες καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή ή χαμηλή πίεση, διαβήτη, επιληψία * Αν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα. |
Baphomet έγραψε: |
η ιδέα υπήρχε από παλιά, τελευταία κοιτάζα κάποια clubs μοτοσυκλέτας που είχαν τράπεζα αίματος και το πρότεινα στο ΔΣ και εκείνη την ίδια μέρα ο Ζαχαρίας είχε επικοινωνήσει για να το κανονίσει!!! Σατανική σύμπτωση... το καλό είναι οτι ο ταμίας μας το ανέλαβε και το έφερε εις πέρας!! ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
εγω πάντως τώρα το μεσημέρι θα πάω στο METROPOLITAN (στο Φάληρο είναι) να τον δω.
δεν ξέρω αν θέλει κανείς σας να έρθει να πάμε παρέα. |
MEMsound έγραψε: |
Σχετικά με την τράπεζα αίματος: Ακριβώς όπως τα λες Βασίλη. Είμαχε ξεκινήσει αυτή την τράπεζα αίματος αλλά καπου την αφήσαμε και ξεθώριασε σαν ιδέα. Ειλικρινά (αχρείαστη να είναι) αλλά (επειδή το έζησα αυτές τις μέρες) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ και ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ. Την ώρα της ανάγκης ξέρεις ότι μπορείς να βοηθήσεις και να βασιστείς χωρίς να τρέχεις σαν τρελός να βρεις αιμοδώτες και όταν τους βρεις εκείνοι να πρέπει να βρουν χρόνο να τρέξουν άμεσα να δώσουν αίμα... ΧΑΟΣ... χωρίς λόγο... Εισηγούμαι/προτίνω: 1) να οργανωθούμε και (αφού επιτρέπεται να δίνουμε κάθε 3 μήνες) 4 φορές το χρόνο να δίνουμε συστηματικά ώστε να δημιουργήσουμε ενα σχετικό "αποθεματικό" (15 άτομα να μαζετούμε και να δώσουμε έστω και 3 φορές/χρόνο μαζευονται για πλάκα 45 φιάλες /χρόνο που είναι ικανοποιητικότες 2) να υπάρχει αναπάσα στιγμή on-line μια λίστα με το πόσες φιάλες αίμα έχουμε διαθέσιμες (και όχι να την έχει μόνο ο σχετικός υπέυθυνος για την τράπεζα και να ψάχνουμε να τον βρούμε για να μάθουμε) 3) να υπάρχουν 2 υπευθυνοι που να μπορούν να διαχειριστούν την τράπεζα και να διευθετήσουν άμεσα την διάθεσή του. (για να σταλεί κάπου αίμα από την τράπεζα μας πρέπει ο υπευθυνος και μόνο αυτός να στείλει ένα σχετικό φαξ με ότι επιθυμεί να γίνει, πχ "2 φιάλες αίμα από την τράπεζά μας στο ΚΑΤ να πάνε στο ΧΨΖ νοσοκομείο για τον ΚΛΜ ασθενή κλπ κλπ") 4) όποιος χρησιμοποιήσει κάποια ποσότητα αίματος ΑΝ μπορεί να προσπαθήσει να την αναπληρωσει (τουλάχιστον μέχρι να έχουμε ενα σχετικό αποθεματικό). Το "ΑΝ" το χρησιμοποιώ με την έννοια ότι δεν θα "βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό" οποιουδήποτε χρειαστεί αίμα προκειμένου να το αναπληρώσει = το αφήνουμε στην διακριτική ευχαίρια του καθενός μας... ![]() ![]() αυτά από εμένα ![]() |