PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Ανεξήγητος θόρυβος

Baphomet - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 18:42:17
Θέμα δημοσίευσης: Ανεξήγητος θόρυβος
εδώ και κάποιον καιρό ακούω ένα θόρυβο σαν συντονισμό (μέταλλο με μέταλλο) από τον χώρο του κινητηρα. Επειδή ο θόρυβος ξεκίνησε ταυτόχρονα με την τοποθέτηση της σκούπας σκεφτόμουν οτι κάτι από εκεί χτύπαγε και δεν έδινα σημασία. Τελίκά ασχολήθηκα και κατάλαβα οτι η σκούπα ήταν μια χαρά και ο θόρυβος ήταν από αλλού. Το αστείο είναι οτι ακούγεται μόνο μέσα στην καμπίνα και ειδικά με κλειστά παράθυρα. Απ'έξω ακόμα και με ανοιχτό καπώ δεν ακούγεται. Ο θόρυβος συντονισμός ακούγεται απόι τις 3800σαλ μέχρι τις 4.200σαλ και μόνο στο αφημα του γκαζιού. Με μια γρήγορη ματιά στον μηχανικό όταν φτιάχναμε το πρόγραμμα ανιχνεύθηκε ο θόρυβος στον χώρο αριστερά του κινητήρα (όπως τον κοιτάμε με ανοιχτό καπώ), δηλαδή κάπου κάτω από τον εγκέφαλο και προς το παγούρι του ψυγείου... Τι μπορεί να είναι????? Shocked
madjas - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 19:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δες καλύτερα τις βάσεις του "παγουριού", μήπως το παγούρι έχει βγει από την θέση του και τσέκαρε τις βίδες του εγκέφαλου και των λοιπών μεταλλικών εξαρτημάτων και ρίξε και λίγο αντισκουριακό σε όλα τα μεταλλικά μέρη. Το ίδιο έκανε και μένα (όχι μόνο σε εκείνο το φάσμα των στροφών) και το πήγα στην αντιπροσωπεία όπου μετά από όλα τα παραπάνω ο ήχος εξαφανίστηκε.
Baphomet - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 19:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
δυστυχως δεν ειναι τιποτα απο αυτα...
pygolabida - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 23:33:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως είναι σπασμένη βάση μηχανής..... Question Question
Baphomet - Κυρ 03 Ιούλ 2005, 23:39:36
Θέμα δημοσίευσης:
pygolabida έγραψε:

Κατά 90% πιστέυω κι εγώ πλέον πως ο θόρυβος είναι από εκεί...τώρα δεν ξέρω αν έχει σπάσει ή κάτι άλλο χτυπάει...
CC-Gio - Δευ 04 Ιούλ 2005, 02:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
pygolabida έγραψε:

Κατά 90% πιστέυω κι εγώ πλέον πως ο θόρυβος είναι από εκεί...τώρα δεν ξέρω αν έχει σπάσει ή κάτι άλλο χτυπάει...

Shocked Shocked Shocked

Τα καταφερες ρε αθεοφοβε???

Ελπιζω να μην ειναι κατι σημαντικο!
crusader - Δευ 04 Ιούλ 2005, 07:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποια βίδα που σου είχε πέσει από αυτές που συγκρατούν τον εγκέφαλο την βρήκες; Μήπως είναι αυτό;
kanelj - Δευ 04 Ιούλ 2005, 07:59:02
Θέμα δημοσίευσης:
Πετρο ακριβως αυτον τον θορυβο ειχα και εγω και ακριβως στις ιδιες στροφες!!
Τελικα τι ηταν?!
Τσεκαρες την βαση του εγκαφαλου?Εννοω την μεταλικη πλακα που βιδωνετε πανω ο εγκεφαλος!
Για τραβα λιγο τον εγκεφαλο προς το μερος σου και αστον αποτομα να δεις αν θα ακουμπησει πανω στην βαση και αν θα κανει τον ιδιο θορυβο Wink Wink
Baphomet - Δευ 04 Ιούλ 2005, 08:56:37
Θέμα δημοσίευσης:
θα πάω την τετάρτη να το βρούμε τι είναι... βίδες κτλ αποκλείονται. Μάλλον βάση μηχανής θα είναι... υπομονή. Confused
TONY PAP - Τετ 06 Ιούλ 2005, 12:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα αν πω εγω ότι ακούω ένα παρόμοιο θόρυβο και έχω αλλάξει το τελευταίο εξάμηνο βάσεις μηχανής,αμορτισέρ και κρεμαγιέρα... (όλα γνήσια peugeot ανταλλακτικά) Evil
Μήπως φταίει το μεσαίο καζανάκι ?
Baphomet - Τετ 06 Ιούλ 2005, 13:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
καζανάκι και εξατμίσεις ελεχθηκαν πρώτα από όλα...η θόρυβος ειναι εκεί που σας είπα. Έβαζε το κατσαβίδι στο σημείο και σταμάταγε. Πήγα σήμερα αλλά επειδή φάγαμε όλο το πρωι με το πρόγραμμα δεν ασχοληθήκαμε με αυτό... μετά την Λευκάδα. Confused
Baphomet - Πεμ 21 Ιούλ 2005, 15:04:43
Θέμα δημοσίευσης:
ξανα ελεγχος σημερα για να εντοπισουμε τι φταίει...μάταια... όταν ακουμπάει το κατσαβίδι την βάση και την σπρώχνει λίγο το τρίξιμο σταματάει. Οι βάσεις βγήκαν και είναι οκ όμως... ελεγχθηκαν και ολα τα γυρω γυρω, σφιξίματα κτλ...τίποτα...ο θόρυβος παραμένει. Μετά το καλοκαίρι θα τις αλλάξω όλες τις βάσεις μάλλον να βρω την υγειά μου... Laughing
TONY PAP - Πεμ 21 Ιούλ 2005, 16:11:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρο εμένα ξεκίνησε αφου μου άλλαξαν το ψυγείο a/c και έλεισαν το ταμπλώ...
kanelj - Παρ 22 Ιούλ 2005, 04:06:53
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Τσεκαρες την βαση του εγκαφαλου?Εννοω την μεταλικη πλακα που βιδωνετε πανω ο εγκεφαλος!
Για τραβα λιγο τον εγκεφαλο προς το μερος σου και αστον αποτομα να δεις αν θα ακουμπησει πανω στην βαση και αν θα κανει τον ιδιο θορυβο Wink Wink

marios206 - Σαβ 23 Ιούλ 2005, 23:55:00
Θέμα δημοσίευσης: να βοηθήσω?
μπορεί να είναι πολυ απλό.Τσεκάρισε τους σωλήνες τροφοδοσίας την βενζίνης που έρχονται πίσω από τον κινητήρα.Είναι 2 σωλήνες μαζί. σε κάποιο σημείο πρός την αριστερή μεριά όπως βλέπεις τον κινητήρα, τα σωληνάκια ενώνονται με έναν πλαστικό σύνδεσμο.Βάλε κάποιον να κουνήσει τον σύνδεσμο ενώ εσύ κάστε μέσα στο αυτοκίνητο για να δείς αν σταματάει ο συντονισμός .Ο συντονισμός που ακούς μέσα στην καμπίνα προέρχεται από το χτήπημα που κάνουν τα σωληνάκια της βενζίνης και ακούγετε σαν μεταλλικός θόρυβος.just try it.
Baphomet - Τρι 02 Αύγ 2005, 15:21:18
Θέμα δημοσίευσης:
βάση ήταν τελικά... άλλαξα σήμερα βάση σαζμαν και μηχανής και όλα καλά... Wink
Baphomet - Τετ 03 Αύγ 2005, 00:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
Κολοκύθια...όλα καλά για λίγες μόνο ώρες...το τρίξιμο επανεμφανίστηκε και μάλιστα πιο έντονο. Sad
TONY PAP - Πεμ 04 Αύγ 2005, 08:04:57
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείτε να μου θυμήσετε πού βρίσκεται το συνεργείο που δουλεύει ένα μέλος του club κάπου στου Ρέντη ??
Οι διάφοροι θόρυβοι με έχουν τρελάνει και εμένα Evil
Baphomet - Τετ 31 Αύγ 2005, 13:14:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εννοείς τον τηλέμαχο και την Action Peugeot βρισκεται στην Νίκαια

ACTION SPORT PEUGEOT
ΧΡ.ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλεμαχος

Ο θόρυβος έχει ενταθεί τελευταια και δεν αντέχεται πια... θα κάνω μια επίσκεψη στον Ντάσσιο και για κατι άλλα ψιλοπράγματα και θα δω μηπως καταλαβουν αυτοί τι είναι...Με έχει τρελλάνει... Evil
SnakeMJK - Τετ 31 Αύγ 2005, 14:01:16
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Ο θόρυβος έχει ενταθεί τελευταια και δεν αντέχεται πια... θα κάνω μια επίσκεψη στον Ντάσσιο και για κατι άλλα ψιλοπράγματα και θα δω μηπως καταλαβουν αυτοί τι είναι...Με έχει τρελλάνει... Evil

Μήπως όταν πειράζεις το αυτοκίνητο σου μετά σε πειράζει και αυτό;
Ο Νο.1 λόγος που δεν θα κάνω ποτέ σοβαρό πείραγμα στο αμάξι, αλλά θα προτιμήσω να πάρω άλλο, καλύτερο.
Baphomet - Τετ 31 Αύγ 2005, 14:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
καμμία σχέση...δεν έχει σχέση με κάτι που έκανα στο αυτοκίνητο σίγουρα.
TONY PAP - Τετ 31 Αύγ 2005, 14:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
SNAKE ΜΟΥ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 9ΜΗΝΟ: 3 ΒΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣ-ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ-ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ-TOP MOUNT (XΡEIAZOMAI KAI ΚΟΛΩΝΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ) Evil

θα μου πεις ότι έτσι το αμάξι είναι σαν καινούργιο....

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΡΕ ΓΑ..ΤΟ ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΤΡΙΖΕΙ, ΣΦΥΡΙΖΕΙ, ΚΟΥΔΟΥΝΙΖΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ.... Evil
SnakeMJK - Τετ 31 Αύγ 2005, 14:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω... Είναι τι θα σου κάτσει!
Το δικό μου το σκίζω τα τελευταία 3,5 χρόνια και το μόνο που έχει ζητήσει είναι λάδια και ένα σασμάν Razz Απο τριγμούς λίγα πράματα και αυτό πιστεύω λόγω σκληρών αμορτισέρ. Και η χρήση που του κάνω δεν είναι και ότι καλύτερο. Κόφτες, χειρόφρενα, χωμάτινες ειδικές διαδρομές, πλαγιάσματα, με ζεστούς και κρύους κινητήρες! Τρελό ζόρισμα και καθόλου φροντίδα, πχ για 20.000χλμ να μην το πάω ούτε για λάδια, να έχω να καθαρίσω το φίλτρο πάνω από 35.000χλμ κλπ. Τώρα αν τα βγάλει πιο μετά τα προβλήματα δεν με νοιάζει και πολύ. 1,5 χρόνο του δίνω ακόμα κ μετά θα γίνει rallye (αν με το καλό βγει).

Απ την άλλη μία γνωστή μου είχε πάρει 206 1.1. Το φρόντιζε σαν τα μάτια της. Όσο το φρόντιζε, τόσα προβλήματα έβγαζε. Η 1η ταχύτητα να θέλει βαριοπούλα να μπει, να αλλάζει δισκόφρενα κάθε λίγο και λιγάκι, και μερικές φορές να δίνει γκάζι μόνο του το αυτοκίνητο (εκεί που κάθεσαι στο φανάρι να χώνει 2,5-3,5 χιλιάδες στροφές)!! Το έδωσε και ΞΑΝΑΠΗΡΕ 206 1.1. Ε το δεύτερο το εχει κανα δυο χρόνια και δεν της έχει βγάλει απολύτως τίποτα.

Είναι τι θα σου κάτσει...
zafeirop - Πεμ 01 Σεπ 2005, 04:02:24
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
καμμία σχέση...δεν έχει σχέση με κάτι που έκανα στο αυτοκίνητο σίγουρα.

Φίλε επειδη ψάχνομαι και γω εδώ και πάρα πολύ καιρό για ένα θόρυβο στις 2800-3000 rm και βρήκα μια (ανεπιβεβαιώτη) λύση στο ιντερνετ δες μήπως κάνει τίποτα.

http://206gti.net/enginecover/

Το άρθρο αναφέρει ότι συντονίζει το καπάκι της μηχανής με την ίδια την μηχανή σε κάποιο συγκεκριμένο εύρος στροφών και ακούγεται σαν "κροτάλισμα".

Αυτό που θέλει να κάνεις είναι να βάλεις πλαστικά μονωτικά ανάμεσα στο καπάκι της μηχανής και την πατούρα του. Έχει και φωτογραφείες. Σόρρυ για την ορολογία μου Sad

Τι να πω, καλή τυχή.
Δε ξες καμιά φορά.

Εγώ θα πάω για τον δικό μου ήχο στον μάστορα μου σε κανα μήνα μπας και όντως είναι από αυτό...

Αν έχεις νέα πες μας.
Baphomet - Πεμ 01 Σεπ 2005, 12:32:55
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο που δειχνεις φιλε μου ειναι για το διλιτρο...εμένα δεν είναι έτσι και ούτως ή άλλως τα πλαστικά καπάκια έχουν δει τον δρόμο για την αποθήκη εδώ και καιρό... άρα ούτε αυτό ειναι Confused
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες