PSClub - Hellas

Νέα - Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος

vinman - Τρι 21 Ιούν 2005, 17:32:21
Θέμα δημοσίευσης: Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος
Nissan: Νέο πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος

Όσα ξέραμε για τα συστήματα υποβοήθησης παρακαρίσματος θα πρέπει σε κανα δύο χρόνια να τα ξεχάσουμε. Σε αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να βοηθήσει η Nissan η οποία εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα που στόχο έχει να εξαλείψει οποιαδήποτε τυφλή γωνία από τα αυτοκίνητα της εταιρείας. Πως θα γίνει αυτό; Μα βλέποντας το όχημα από πάνω λες και το παρατηρείς από ελικόπτερο.
Arrow photo...

Κάμερες τοποθετημένες στην πίσω, την μπροστινή μεριά καθώς και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου στέλνουν τις εικόνες τους σε ένα κεντρικό σύστημα που μπορεί πλέον να τις συνθέσει σε μία νέα εικόνα που δείχνει το όχημα από την πάνω του μεριά.Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε το νέο σύστημα θα κάνει την εμφάνισή του στα μοντέλα της εταιρείας. Η εμφάνιση, όμως, της Infiniti, της πολυτελούς θυγατρικής της Nissan, στην Ευρώπη το 2008 αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για παρουσίαση νέων τεχνολογιών.
shark_zak - Τετ 22 Ιούν 2005, 06:28:08
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ καλό θα είναι σαν ηλεκτρονικό παιχνίδι... Silly
crusader - Τετ 22 Ιούν 2005, 08:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία για το παρκάρισμα....

Τόσο πολύ δυσκολεύεται ο κόσμος να παρκάρει, που ασχολούνται τόοοοσο εκτεταμένα με την εξέλιξη συστημάτων παρκαρίσματος??? Rolling eyes
Sidobre - Τετ 22 Ιούν 2005, 10:02:50
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φασαρία για το παρκάρισμα....

Τόσο πολύ δυσκολεύεται ο κόσμος να παρκάρει, που ασχολούνται τόοοοσο εκτεταμένα με την εξέλιξη συστημάτων παρκαρίσματος??? Rolling eyes

Εγώ λέω οι αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν μια συμφωνία με τον Μπακάκο...

Αντε γιατί σε λίγα χρόνια όχι απλώς αποστειρωμένα θα είναι τα τουτου, αλλά και ηλίθια!

Ωρε, θα τον πάρω εγώ τον Κωλοκοτρώνη να τον έχω στο γκαράζ! Και το δικό μου στο γκαράζ θα μπει να του κάνω ανακατασκευή κάθε τόσο να αντέξει γιατί είναι μάλλον το τελευταίο σοβαρό αμάξι που αγόρασα!
ultra-one - Τετ 22 Ιούν 2005, 10:44:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ νομίζω ότι ένα καλό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος είναι πάντα χρήσιμο και ειδικά σε μεγάλα αυτοκίνητα με ουρά που δεν βλέπεις το τέλος του αυτοκινήτου.

Έχω δει το Parktronic της Mercedes στην Ε Class του πατέρα μου και είναι απίστευτο πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να παρκάρει ένα αυτοκίνητο 5 μέτρων χωρίς να το αγγίξει κάπου και να ξέρει ανα πάσα στιγμή την απόσταση που έχει από εμπόδιο.

Το σύστημα αποτελείται από 12 σένσορες εξωτερικά (6 μπροστά και 6 πίσω από τους οποίους οι 4 είναι στις γωνίες-πλάι) και από 4 σετ των 7 LEDs (5 κίτρινα, 2 κόκκινα) εσωτερικά που αντιστοιχούν στο κάθε σετ εξωτερικών αισθητήρων.

Τα λαμπάκια αρχίζουν να ανάβουν το ένα μετά το άλλο πλησιάζοντας σε εμπόδιο και μετά που θα ανάψει και το 2ο κόκκινο (στα 5 εκατοστά περίπου) τότε κτυπάει και ηχητική προειδοποίηση (στα 3 εκ περίπου).

Αν δεν τρυπούσαν τον πίσω προφυλακτήρα θα έβαζα και στο 206 αφού είναι στη λίστα των extras του. (Μόνο πίσω και μάλλον μόνο με ηχητική προειδοποίηση όταν πλησιάσεις πολύ).
Stevon - Τετ 22 Ιούν 2005, 11:19:52
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Αν δεν τρυπούσαν τον πίσω προφυλακτήρα θα έβαζα και στο 206 αφού είναι στη λίστα των extras του. (Μόνο πίσω και μάλλον μόνο με ηχητική προειδοποίηση όταν πλησιάσεις πολύ).

WRONGGGGGGGG......Χάρη υπάρχουν 2 διαφορετικά σετ για αισθ.παρκ/τος το ένα τους έχει εμφανείς ενώ το άλλο όχι.... Wink
άν θές πές να σου στείλω τους κωδικούς.
ultra-one - Τετ 22 Ιούν 2005, 11:41:14
Θέμα δημοσίευσης:
Stevon έγραψε:
ultra-one έγραψε:

WRONGGGGGGGG......Χάρη υπάρχουν 2 διαφορετικά σετ για αισθ.παρκ/τος το ένα τους έχει εμφανείς ενώ το άλλο όχι.... Wink
άν θές πές να σου στείλω τους κωδικούς.

Το ξέρω! Αυτό που μπαίνει με τρύπες δουλεύει ενώ το άλλο είναι μάπα από ότι μου είχαν πει από την Έψιλον τότε! (για αυτό δεν το ανέφερα!)
Stevon - Τετ 22 Ιούν 2005, 11:48:30
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:

Το ξέρω! Αυτό που μπαίνει με τρύπες δουλεύει ενώ το άλλο είναι μάπα από ότι μου είχαν πει από την Έψιλον τότε! (για αυτό δεν το ανέφερα!)

Ti να σου πώ τώρα????Ούτε μου έχουν κάνει παράπονα για τους αισθ.αυτούς αλλά και εγώ δέν έχω διαπιστώσει κάτι περίεργο....
Να ρωτήσω μήπως ήταν για δώρο οι ασθ.????γιατί έχουν μία Χ οικον.διαφορά!!
Touristas - Τετ 22 Ιούν 2005, 11:52:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ και 2 χρόνια που των έχω εγώ λειτουργεί άψογα.
Είναι αυτός που δεν φαίνεται.
ultra-one - Τετ 22 Ιούν 2005, 12:54:34
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εδώ και 2 χρόνια που των έχω εγώ λειτουργεί άψογα.
Είναι αυτός που δεν φαίνεται.

Αργύρη πως δίνει προειδοποίηση (LEDs? Ηχητικό σήμα?) και πόσο κοντά μπορείς να πλησιάσεις εμπόδιο? Confused
Πιάνει και τις γωνίες? Confused

(Στάυρο ΔΕΝ ήταν δώρο! Θα τους πλήρωνα!)
Touristas - Τετ 22 Ιούν 2005, 13:12:35
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει ηχητικό σήμα για προειδοποίηση μπορεί να πιάσει και γωνίες.
Μπορείς να φτάσεις αρκετά κοντά αλλά αυτό είναι ανάλογα με το τη θα διαβάσει αλλά και την αρχική απόσταση την ώρα που θα τεθεί σε λειτουργία.
LuNa - Τετ 22 Ιούν 2005, 14:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικό μου τώρα που είναι και χαμηλωμένο πιάνει και το πεζοδρόμιο αν το πλησιάσω απειλητικά Wink
Touristas - Τετ 22 Ιούν 2005, 14:45:56
Θέμα δημοσίευσης:
LuNa έγραψε:
Το δικό μου τώρα που είναι και χαμηλωμένο πιάνει και το πεζοδρόμιο αν το πλησιάσω απειλητικά Wink

Μάλλον κάτι άλλο θα πιάνει , και δεν έχει να κάνει με το χαμήλωμα Wink
LuNa - Τετ 22 Ιούν 2005, 14:52:57
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
LuNa έγραψε:

σίγουρα? πριν το χαμήλωμα δεν "έπιανε" πεζοδρόμιο... τώρα πιάνει!!!

sorry που επιμένω Razz Razz
Touristas - Τετ 22 Ιούν 2005, 14:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
LuNa έγραψε:
Touristas έγραψε:
LuNa έγραψε:

σίγουρα? πριν το χαμήλωμα δεν "έπιανε" πεζοδρόμιο... τώρα πιάνει!!!

sorry που επιμένω Razz Razz

Δεν έχει να κάνει με το χαμήλωμα. Smile
Κι εμένα χαμηλωμένο είναι και καμιά φορά χτυπάει αυτό δεν σημαίνει ότι πιάνει το πεζοδρόμιο Wink Smile
shiba - Τετ 22 Ιούν 2005, 18:46:17
Θέμα δημοσίευσης:
mega magkεια αυτοσ ο αισθητηρασ παρκαρισματοσ...κριμα που δεν εχω και εγω...
vinman - Τετ 22 Ιούν 2005, 18:52:20
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα με εχει σωσει παντως ο αισθητηρας,γιατι δεν βλεπω τιποτα πισω...ειναι πολυ υπερυψωμενη η ουρα του αυτοκινητου... Wink
eve - Τετ 22 Ιούν 2005, 19:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχω περίπου 6μηνο στο...κουτί του και δεν τον έχω περάσει στο καρ,θέλω Shoot Whistling
ΝΙΚΟΣ - Τετ 22 Ιούν 2005, 22:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
Χρηστοοοοοοοοοοοοοοοο.......................................κερναω συστημα παρκαρισματος ακους Question Laughing Laughing Laughing
kanelj - Πεμ 23 Ιούν 2005, 09:20:13
Θέμα δημοσίευσης:
αληθεια ποσο εχουν αυτοι οι αισθητηρες?
Και ποσο η εγκατασταση τους?!?!
Baphomet - Πεμ 23 Ιούν 2005, 10:48:27
Θέμα δημοσίευσης:
έλεος...ο μονος λόγος που θα έβαζα αισθητήρα θα ήταν αν ανέβαινε η αξία μεταπώλησης Laughing
καλά για τα καράβια σαν του μάνου...αλλά έχετε πρόβλημα στο 206?? Laughing
kanelj - Πεμ 23 Ιούν 2005, 10:50:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το περνει και η κοπελα μου το αυτοκινητο μου,που με τα καθισματα που εχω δεν βλεπεις τιποτα πισω, νομιζω θα μου φυγει το αγχος του παρκαρισματος....!!! Wink Wink
Baphomet - Πεμ 23 Ιούν 2005, 10:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Αν το περνει και η κοπελα μου το αυτοκινητο μου,που με τα καθισματα που εχω δεν βλεπεις τιποτα πισω, νομιζω θα μου φυγει το αγχος του παρκαρισματος....!!! Wink Wink

ναι αλλά θα σου μένουν όλα τα υπόλοιπα άγχη... Ha Ha Ha Ha Ha Ha
Stevon - Πεμ 23 Ιούν 2005, 11:57:18
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
αληθεια ποσο εχουν αυτοι οι αισθητηρες?
Και ποσο η εγκατασταση τους?!?!

Γιάννη η τιμή για τους αισθητήρες που δέν <<φαίνονται>> είναι 256,65
ενώ μαζί με εργασία και κάτι <παρελκόμενα> 301,96...
eve - Πεμ 23 Ιούν 2005, 18:35:40
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
...αλλά έχετε πρόβλημα στο 206?? Laughing

Κανένα!
Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να αγοράσω κιόλας!Τελικά θα το πουλήσω Mr. Green
UnderTaker - Παρ 24 Ιούν 2005, 11:51:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε να σας πω εγώ ένα πολύ καλό σύστημα παρκαρίσματος το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά περίπου τότε που οι γυναίκες [και ο UnderTaker...] πήραν δίπλωμα.

Το σύστημα αυτό είναι κατά βάση ηχητικό αλλά και οπτικό. Κάνετε πίσω μέχρι να ακούσετε το μπαμ, ή μέχρι να δείτε να τσουλάει το πίσω αυτοκίνητο... Αν ακούσετε κάτι να σπάει τότε χάσατε. Είναι η βάση του προφυλακτήρα σας [χεστήκαμε για τον ξένο προφυλακτήρα, αυτός ας σπάσει...]... Αν ο θόρυβος είναι πιο έντονος, τότε πετύχατε τζακ ποτ γιατί θα έχετε σπάσει και το φανάρι... Αν επίσης μυρίσει κάτι, σταματήστε να γκαζώνετε, το χειρόφρενο του πίσω αυτοκινήτου πιάνει καλά άρα δεν πρόκειται να κουνηθεί, οπότε αυτό που μυρίζει είναι ο δίσκος σας...
Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι και το σύστημα του νέου Primera με την κάμερα πίσω, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο για να δεις τι έκανες... Το βλέπεις real time! ΠΠΠΣΣΣ.... Τεχνολογία...
UnderTaker - Παρ 24 Ιούν 2005, 11:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σημείωση: στο αυτοκίνητο βάζετε μόνο ότι πρόκειται να το κάνει πιο γρήγορο...
Sidobre - Παρ 24 Ιούν 2005, 11:56:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά κάθεστε και λέτε οι του ειδικού τύπου και καταφέρατε στην περιοχή που δουλεύω όλοι οι αλλοδαποί (ξέρεις με αυτοκίνητα των 200 ευρώ) να μου έχουν κάνει το 206 τετράγωνο!!! Evil Evil Evil
UnderTaker - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:04:37
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε τα παραμύθια ρε... Τέτοια έλεγα και εγώ στον πατέρα μου όταν του έπαιρνα το αυτοκίνητο: "δεν το γρατζούνισα εγώ, οι αλήτες που δεν σέβονται την περιουσία του άλλου..."... Άσχετα αν είχα βρει από όλες τις πάντες...

Που θα μας πεις τώρα ότι οι άλλοι φταίνε που το έχεις κάνει τετράγωνο... ΠΠΣΣΣΣ.... Κάτσε καλά... Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Sidobre - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:05:32
Θέμα δημοσίευσης:
UnderTaker έγραψε:
Άσε τα παραμύθια ρε... Τέτοια έλεγα και εγώ στον πατέρα μου όταν του έπαιρνα το αυτοκίνητο: "δεν το γρατζούνισα εγώ, οι αλήτες που δεν σέβονται την περιουσία του άλλου..."... Άσχετα αν είχα βρει από όλες τις πάντες...

Που θα μας πεις τώρα ότι οι άλλοι φταίνε που το έχεις κάνει τετράγωνο... ΠΠΣΣΣΣ.... Κάτσε καλά... Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Σε πάω και μια κόντρα στο παρκάρισμα! Twisted evil
UnderTaker - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:12:18
Θέμα δημοσίευσης:
Σε όποια πίστα θέλεις. Πάμε τώρα, Πλατεία Κυψέλης. Ξεκινάμε παρέα και όποιος παρκάρει πρώτος...

Κάτσε ένα λεπτό να γεμίσω τη μπουκάλα γιατί τελείωσε το νίτρο εχτές το βράδυ...

Και που σαι, μην κλέβεις... Οδηγίες από περαστικούς του στυλ "έλα πίσω έλα, έλα... " δεν θέλω... Με την αξία του ο καθένας...
UnderTaker - Παρ 24 Ιούν 2005, 12:13:37
Θέμα δημοσίευσης:
Φτου σου ρε γα**το, έχω βγάλει και τον κοτσαδόρο...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες