Κινητήρας - 307 - Εγκέφαλος και πλεξούδα Group N από Peugeot Sport bouboulis - Τρι 14 Ιούν 2005, 00:18:25 Θέμα δημοσίευσης: 307 - Εγκέφαλος και πλεξούδα Group N από Peugeot Sport
Λοιπόν... μου πρότεινε κάποιος σαν μια πολύ καλή αρχική βελτίωση την τοποθέτηση του εγκεφάλου και της πλεξούδας που φοράν τα Group N κατευθείαν από την Peugeot. Το κόστος από ότι είπε είναι περίπου στα 1000E και στο δικό του που είναι 1.6 16V δίνει περίπου 20 άλογα. Η ερώτηση που έχω να κάνω σε όσους ξέρουν (Αργύρη για σένα χτυπάει η καμπάνα) είναι αν όντος κοστίζει τόσο και πόσο μπορεί να αποδώσει στον δικό μου κλασικό 1.4 8V κινητήρα. Αυτό που μ' αρέσει σ'αυτή τη βελτίωση είναι ότι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα-έχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Περιμένω απαντήσεις και αν έχω γράψει καμμια κοτσάνα μην βαράτε! Ευχαριστώ! Sidobre - Τρι 14 Ιούν 2005, 00:35:56 Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη μου θα σε απογοητεύσω.
Καταρχήν ο φίλος που στο είπε, μάλλον και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει και πολλά. Κατ'αρχήν για τί αυτοκίνητο μιλάμε που πήρε 20 άλογα από ένα διαφορετικό management κινητήρα;
Το κυριότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι εγκέφαλοι φοράνε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (και δίνουν τον εγκέφαλο ώστε να μην χρειάζεται επαναπρογραμματισμός) για συγκεκριμένο set-up. Ετσι ο εγκέφαλος αυτός πάει σετάκι με τους εκκεντροφόρους της Peugeot Sport. O εγκέφαλος λοιπόν είναι miniGroupA.
O μόνος εγκέφαλος που είναι GroupN είναι από το RC που δεν νομίζω να κατάφερε να το βάλει πάνω... Θα ήθελα να το δώ αυτό!
Με λίγα λόγια και καλό είναι να γίνει σε όλους συνείδηση είναι ότι όταν μιλάμε για πρόγραμμα (με οποιαδήποτε μορφή είναι αυτό) μιλάμε για αλλαγή στην διαχείρηση του κινητήρα. Συνήθως πρόγραμμα φοράμε όταν αλλάζουμε βασικά μέρη του κινητήρα (εκκεντροφόρους κλπ).
Στην απλή του μορφή, οι προγραμματιστές (συνήθως στα chip-tunning) αφαιρούν τα "οικονομικά" στοιχεία του κινητήρα, αλλάζοντας την αναλογία βενζίνης/αέρα σε πιο "εκρηκτική" αναλογία. Εκεί η αναβάθμιση δεν υπερβαίνει συνήθως το 7-10% (και ίσως είναι και η πιο αισιόδοξη άποψη αφού η πραγματικότητα δείχνει έως 6%). kanelj - Τρι 14 Ιούν 2005, 09:09:17 Θέμα δημοσίευσης:
Αψογη διευκρινιση bouboulis - Τρι 14 Ιούν 2005, 13:28:05 Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την απάντηση! Λέω και εγώ... με ένα πρόγραμμα +20 άλογα? Κρίμα πάντως. Steve - Τρι 14 Ιούν 2005, 17:21:54 Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ετσι ο εγκέφαλος αυτός πάει σετάκι με τους εκκεντροφόρους της Peugeot Sport. O εγκέφαλος λοιπόν είναι miniGroupA.
Μήπως θέλει και εκείνη την φθηνότατη αλουμινένια εισαγωγή Peugeot Sport μαζί? Lef205 - Τετ 15 Ιούν 2005, 04:39:52 Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Αψογη διευκρινιση
Eυτυχως που εχουμε τον τασο και μας ξεστραβωνει,γιατι η
"κινητη εγκυκλοπαιδεια" του κλαμπ (οπου εγκυκλοπαιδεια βλεπε pugsang) εχει να ποσταρει εδω και κατι μηνες.