PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Οδηγώ και σου... στέλνω SMS!!!

vinman - Τετ 01 Ιούν 2005, 21:33:59
Θέμα δημοσίευσης: Οδηγώ και σου... στέλνω SMS!!!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 1/6/2005

Μόνο στην οδήγηση δεν έχουν το μυαλό τους οι έλληνες οδηγοί που κινούνται στην Αθήνα. Σύμφωνα με έρευνα το 63,7% των οδηγών της Aθήνας ταυτόχρονα με την οδήγηση στέλνει και SMS. Και οι ασχολίες τους δεν σταματούν μόνο εκεί. Ταυτόχρονα με την οδήγηση διαβάζουν, πίνουν, τρώνε…

Όπως επίσης και βλέπουν τηλεόραση! Να σημειωθεί ότι το μόνο που επιτρέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι το ραδιόφωνο σε χαμηλή ένταση και την χρήση του κινητού τηλεφώνου αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ανοιχτής ακρόασης.
Το 87,5% των ελλήνων δηλώνει ότι οδηγεί και τηλεφωνεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά στη Ρώμη ήταν 51,2%, στο Παρίσι 48,1%, στο Λονδίνο 47%, στο Βερολίνο 44% και στις Βρυξέλλες 32,5%. Το 4,9% των οδηγών δήλωσε ότι μια φορά την εβδομάδα παρακολουθεί τηλεόραση και οδηγεί ταυτόχρονα. Τα ποσοστά οδηγών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δηλώνουν ότι κάνουν κάτι παρόμοιο, κυμαίνονται από 0,1 έως και 1%.

autotriti.gr
netblaster - Τετ 01 Ιούν 2005, 22:19:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ε πως να το κανουμε τωρα... Εμεις οι Ελληνες ειμαστε και λιγο bussines-people!!! Silly
Πρεπει να ενημερωνομαστε συνεχως απο το χρηματιστη μας, πρεπει να ενημερωνομαστε για το στοιχημα και αν καμια φορα ειμαστε με το ετερον ημισυ και εχουμε αργησει λιγο πρεπει να ανοιξουμε και την ΤV για να μη χασει το σημαντικοτατο για τη ζωη της επεισοδιο του Χ σηριαλ!!! Αμ πως...
Baphomet - Πεμ 02 Ιούν 2005, 00:08:06
Θέμα δημοσίευσης:
σιγά μην σταματαω καθε φορα που θελω να στειλω μνμ ή θελω να παρω ή να απαντησω σε τηλεφωνο. Αυτα ειναι βλακειες. Αμα εισαι απροσεκτος θα αφαιρεθεις με οτιδηποτε...δεν φταινε τα κινητα. Κι ο άλλος μπορει να κοιταει καναν κώλο και να στουκαρει. Θα απαγορευσουμε και το...οφθαλμόλουτρο??? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
ePhI - Πεμ 02 Ιούν 2005, 08:51:35
Θέμα δημοσίευσης: Re: Οδηγώ και σου... στέλνω SMS!!!
vinman έγραψε:

Μόνο στην οδήγηση δεν έχουν το μυαλό τους οι έλληνες οδηγοί που κινούνται στην Αθήνα. Σύμφωνα με έρευνα το 63,7% των οδηγών της Aθήνας ταυτόχρονα με την οδήγηση στέλνει και SMS. Και οι ασχολίες τους δεν σταματούν μόνο εκεί. Ταυτόχρονα με την οδήγηση διαβάζουν, πίνουν, τρώνε…

Όπως επίσης και βλέπουν τηλεόραση! Να σημειωθεί ότι το μόνο που επιτρέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι το ραδιόφωνο σε χαμηλή ένταση και την χρήση του κινητού τηλεφώνου αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ανοιχτής ακρόασης.
Το 87,5% των ελλήνων δηλώνει ότι οδηγεί και τηλεφωνεί. Τα αντίστοιχα ποσοστά στη Ρώμη ήταν 51,2%, στο Παρίσι 48,1%, στο Λονδίνο 47%, στο Βερολίνο 44% και στις Βρυξέλλες 32,5%. Το 4,9% των οδηγών δήλωσε ότι μια φορά την εβδομάδα παρακολουθεί τηλεόραση και οδηγεί ταυτόχρονα. Τα ποσοστά οδηγών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δηλώνουν ότι κάνουν κάτι παρόμοιο, κυμαίνονται από 0,1 έως και 1%.

autotriti.gr

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Exclamation Exclamation Exclamation Wink Wink Wink
underage - Πεμ 02 Ιούν 2005, 13:56:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ το παραδέχομαι, μπορεί να μην μιλάω σε καμία περίπτωση στο τηλέφωνο όταν οδηγάω, αλλά αν πεινάω και έχω κάτι μαζί μου τρώω Rolling eyes Rolling eyes Embarassed. Και καμιά φορά σε κανά φανάρι μπορεί να βαφτώ, σπάνιο αλλά το έχω κάνει Laughing
gianic - Πεμ 02 Ιούν 2005, 15:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
ενταξει και γω δε μιλαω στο κινητο αλλα με παιρνει καμια φορα ο υπνος στο τιμονι .
ευτυχως εχω κανει καλη ευθυγραμμιση κι οταν παω να πεσω σε μπαριερα ή αλλο αυτοκινητο με ειδοποιει το παρκ σενσορ ξυπνητηρι μου . Silly
ολα καλα
Ghost Dog - Πεμ 02 Ιούν 2005, 15:07:12
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
ενταξει και γω δε μιλαω στο κινητο αλλα με παιρνει καμια φορα ο υπνος στο τιμονι .
ευτυχως εχω κανει καλη ευθυγραμμιση κι οταν παω να πεσω σε μπαριερα ή αλλο αυτοκινητο με ειδοποιει το παρκ σενσορ ξυπνητηρι μου . Silly
ολα καλα

Το ιδιο παθαινα και'γω... Shocked Very happy
Βαλε εναν αυτοματο πιλοτο και θα με θυμηθεις! Wink Razz Razz
gianic - Πεμ 02 Ιούν 2005, 15:10:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
giannis_cc έγραψε:
ολα καλα

ψαχνω για μεταχειρισμενο απο 737 αλλα λενε οτι δεν θα συνεργαζεται με το multiplex . ξερεις κανα μαστορα γιατι την μετατροπη ?
pygolabida - Πεμ 02 Ιούν 2005, 15:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:

Λογικά εννοείς cruise control.... Question Question
gianic - Πεμ 02 Ιούν 2005, 15:15:50
Θέμα δημοσίευσης:
οχι οχι εχει δικιο αυτοματο πιλοτο εχει γινει η μετατροπη σ ενα yugo της NASA . Razz
vinman - Πεμ 02 Ιούν 2005, 17:18:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μοιράζει κλήσεις η Τροχαία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 2/6/2005

Σε εκτενείς ελέγχους έχει επιδοθεί η Τροχαία τις τελευταίες ημέρες βάζοντας στο στόχαστρο μάλιστα τους οδηγούς που υποπίπτουν σε παραβάσεις… «ειδικού» τύπου. Αυτές είναι οι κλήσεις που αφορούν για παράδειγμα τους οδηγούς που διαβάζουν… εφημερίδα την ώρα της οδήγησης.

Στην Αττική, μέσα σε έναν μόνο μήνα - τον Απρίλιο - δόθηκαν 832 κλήσεις σε οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό, 620 σε άλλους που διάβαζαν εφημερίδα ή περιοδικό περιμένοντας να ανάψει το πράσινο φανάρι, ενώ 17 κλήσεις κόπηκαν επειδή οι οδηγοί έτρωγαν και έπιναν την ώρα που οδηγούσαν.

autotriti.gr
-=N4X=- - Πεμ 02 Ιούν 2005, 17:25:55
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως το ποσοστο που βλεπουν τηλεοραση ειναι τοσο μικρο γιατι δεν εχουμε ολοι μεσα στα αμαξια..ας ηταν τζαμπα κ ειδικα σε αυτο θα χτυπουσαμε 100%
Α...το καπνισμα ειναι παρανομο????
CHRYSAF.206GTI - Πεμ 02 Ιούν 2005, 17:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ παιδιά και μιλάω στο κινητό και στέλνω sms(αχ!! μας έχουν κάψει τα ρημαδιασμένα!!!!) και κοιτάω και κάνω και καμάκι..... θα μου κόψουν κλήση και για αυτο?????? Tease Ha Ha
vinman - Πεμ 02 Ιούν 2005, 17:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
CHRYSAF.206GTI έγραψε:
sms(αχ!! μας έχουν κάψει τα ρημαδιασμένα!!!!) και κοιτάω και κάνω και καμάκι.....

Thumbs Up Thumbs Up Thumbs Up
vinman - Πεμ 02 Ιούν 2005, 17:49:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως επειδη ειμαι με ενα κινητο στο χερι συνεχεια και απορω πως την εχω γλιτωσει τοσα χρονια...την αλλη εβδομαδα θα βαλω ανοιχτη ακροαση στο αυτοκινητο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο... Wink Wink
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 02 Ιούν 2005, 18:12:53
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Ε πως να το κανουμε τωρα... Εμεις οι Ελληνες ειμαστε και λιγο bussines-people!!! Silly
Πρεπει να ενημερωνομαστε συνεχως απο το χρηματιστη μας, πρεπει να ενημερωνομαστε για το στοιχημα και αν καμια φορα ειμαστε με το ετερον ημισυ και εχουμε αργησει λιγο πρεπει να ανοιξουμε και την ΤV για να μη χασει το σημαντικοτατο για τη ζωη της επεισοδιο του Χ σηριαλ!!! Αμ πως...

Ναι ναι....γιαυτο το μεγαλυτερο ποσοστο στην Ελλαδαρα μας πειναει Laughing Laughing Laughing
CHRYSAF.206GTI - Πεμ 02 Ιούν 2005, 18:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
Εγω παντως επειδη ειμαι με ενα κινητο στο χερι συνεχεια και απορω πως την εχω γλιτωσει τοσα χρονια...την αλλη εβδομαδα θα βαλω ανοιχτη ακροαση στο αυτοκινητο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο... Wink Wink

άψογο και πολύ νομοταγή σας βλέπω κύριε μάνο!!!!! Wink Wink
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!! Clapping
vinman - Πεμ 02 Ιούν 2005, 18:26:47
Θέμα δημοσίευσης:
CHRYSAF.206GTI έγραψε:
vinman έγραψε:

άψογο και πολύ νομοταγή σας βλέπω κύριε μάνο!!!!! Wink Wink
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!! Clapping

Nαι... Laughing Laughing
Ειδικα στα ορια ταχυτητας....δεν υπαρχει πιο νομοταγης απο εμενα... Twisted evil Twisted evil Whistling Whistling
MEMsound - Πεμ 02 Ιούν 2005, 18:35:51
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
...Ειδικα στα ορια ταχυτητας....δεν υπαρχει πιο νομοταγης απο εμενα... Twisted evil Twisted evil Whistling Whistling

ναι ναι ναι και είμαι σίγουρος ότι τα "225" που έχεις δει με το 407 τα είδες σε οβαλ πίστα.....

χμμμ θες να μου πεις που είναι αυτή να πάω να δοκιμάσω 1-2 καινούργια αεροδυναμικά βοηθήματα σε 1 αγωνιστικό που ετοιμάζω.... Wink Question Laughing Laughing
bouboulis - Πεμ 02 Ιούν 2005, 19:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε σεις μήπως ο Mr Bean πήρε από εμάς τους Ελληνάρες την πατέντα Question Αναφέρομαι στην κλασική πλέον ταινία όπου ο συμπαθέστατος, αν και Αγγλος, κος Φασόλης ντύνεται, βάζει κάλτσες, πλένεται και φυσικά πλένει τα δόντια του και κάνει διάφορα άλλα μέσα στο καταπληκτικό mini Exclamation Exclamation
vinman - Παρ 03 Ιούν 2005, 04:37:30
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
vinman έγραψε:
...Ειδικα στα ορια ταχυτητας....δεν υπαρχει πιο νομοταγης απο εμενα... Twisted evil Twisted evil Whistling Whistling

ναι ναι ναι και είμαι σίγουρος ότι τα "225" που έχεις δει με το 407 τα είδες σε οβαλ πίστα.....

χμμμ θες να μου πεις που είναι αυτή να πάω να δοκιμάσω 1-2 καινούργια αεροδυναμικά βοηθήματα σε 1 αγωνιστικό που ετοιμάζω.... Wink Question Laughing Laughing

Καλα βρε Μανθο....δεν ξερεις που ειναι αυτη η πιστα.. Question Question
Λιγα χιλιομετρα πριν τις στροφες της Υλικης...(κοντα στο 90οχλμ)... Twisted evil Twisted evil Twisted evil Wink
underage - Κυρ 05 Ιούν 2005, 23:14:19
Θέμα δημοσίευσης:
bouboulis έγραψε:
Ρε σεις μήπως ο Mr Bean πήρε από εμάς τους Ελληνάρες την πατέντα Question Αναφέρομαι στην κλασική πλέον ταινία όπου ο συμπαθέστατος, αν και Αγγλος, κος Φασόλης ντύνεται, βάζει κάλτσες, πλένεται και φυσικά πλένει τα δόντια του και κάνει διάφορα άλλα μέσα στο καταπληκτικό mini Exclamation Exclamation

Πάντως τα αυτοκίνητα που έχει ο Mr Bean εμείς ούτε στον ύπνο μας δεν τα έχουμε δει Mad Mad Mad Mad . Είναι ένας από τους πλουσιότερους άνθρωπους του κόσμου και επίσης εκτός την τρέλλα με τα γρήγορα αυτοκίνητα έχει και μια από τις μεγαλύτερες βίλες στην Ελλάδα.
RASTAVIPER - Δευ 06 Ιούν 2005, 17:54:51
Θέμα δημοσίευσης:
Με αυτες τις κλησεις που ειναι ενετελως αχρηστες, ψαχνουν να γραψουν οι μπατσοι οταν δε βρισκουν κατι αλλο.Σε σταματανε για ελεγχο και διαπιστωνουν με λυπη οτι φορας τη ζωνη.Τοτε τι τους μενει για να σε γραψουν?Να σου πουν οτι μιλαγες στο κινητο...Αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
Ghost Dog - Δευ 06 Ιούν 2005, 19:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
giannis_cc έγραψε:
Ghost Dog έγραψε:
giannis_cc έγραψε:
ολα καλα

ψαχνω για μεταχειρισμενο απο 737 αλλα λενε οτι δεν θα συνεργαζεται με το multiplex . ξερεις κανα μαστορα γιατι την μετατροπη ?

Οντως δε συνεργαζεται!! Sad Ο λογος ειναι επειδη προερχεται απο Τζαμπο, βαλε απο airbus και ολα θα λειτουργησουν ρολοι!! W00t Θα σου στειλω σε pm τον μαστορα για να μη θεωρηθει διαφημιση... Tease Tease
Ghost Dog - Δευ 06 Ιούν 2005, 19:29:25
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Με αυτες τις κλησεις που ειναι ενετελως αχρηστες, ψαχνουν να γραψουν οι μπατσοι οταν δε βρισκουν κατι αλλο.........

Ειναι απο τις λιγες που λειπουν απο τη συλογη που κανω με τον κολλητο μου... Shocked (Ελπιζω ομως να μη μου την συμπεριλαβουν και αυτη στο... <πακετο> Wink )
nido - Δευ 06 Ιούν 2005, 21:34:05
Παράθεση:
.............
Το 4,9% των οδηγών δήλωσε ότι μια φορά την εβδομάδα παρακολουθεί τηλεόραση και οδηγεί ταυτόχρονα.
.............
autotriti.gr

Χμμμμ.... Αν το παραπάνω [έτσι όπως αναφέρεται στο συμπαθές site] δεν είναι στατιστική μπαρούφα, τουλάχιστον το 1 σε κάθε 20 τυχαία αμάξια που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους πρέπει να διαθέτει τηλεόραση!!

Έλα, Αλέκο, έχεις μείνει πολύυυυυ πίσω!.....
Wink
Lef205 - Τρι 07 Ιούν 2005, 00:57:15
nido έγραψε:
Παράθεση:
.............
Το 4,9% των οδηγών δήλωσε ότι μια φορά την εβδομάδα παρακολουθεί τηλεόραση και οδηγεί ταυτόχρονα.
.............
autotriti.gr

Χμμμμ.... Αν το παραπάνω [έτσι όπως αναφέρεται στο συμπαθές site] δεν είναι στατιστική μπαρούφα, τουλάχιστον το 1 σε κάθε 20 τυχαία αμάξια που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους πρέπει να διαθέτει τηλεόραση!!

Έλα, Αλέκο, έχεις μείνει πολύυυυυ πίσω!.....
Wink

Πραγμα το οποιο απλα δεν υπαρχει!Παντως σημερα το απογευμα που καθως οδηγουσα και επαιζα με το κινητο,περασα για πρωτη φορα,οχι εσκεμμενα κοκκιο φααρι,χωρις να παρω ειδηση τιποτα! Rolling eyes Sad
vinman - Τρι 07 Ιούν 2005, 18:49:30
Θέμα δημοσίευσης:
Oδήγηση και κινητό τηλέφωνο

Μεγάλα πρόστιμα σε όσους οδηγούς μιλούν στο κινητό τηλέφωνο έχουν θεσπίσει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως ενημέρωσε την ΕΛΠΑ η ομόλογή της Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου (ADAC). Όπως αποδεικνύουν οι στατιστικές, όποιος μιλά στο κινητό του και οδηγεί έχει αυξημένες πιθανότητες για ατύχημα, καθώς η ομιλία αποσπά την προσοχή του από την οδήγηση.

Στην προσπάθεια περιορισμού των ατυχημάτων που προκαλούνται από την αιτία αυτή, όλες οι χώρες έχουν θεσπίσει αυστηρούς ελέγχους και υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς. Η ΕΛΠΑ υπενθυμίζει ότι πλέον ασφαλής τρόπος συνομιλίας στη διάρκεια της οδήγησης, είναι η εγκατάσταση συστήματος ανοικτής ακρόασης (Car Kit) που επιτρέπει συνομιλία χωρίς την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Αυστρία: από 25 ευρώ
Βέλγιο: από 50 ευρώ
Βοσνία –Ερζεγοβίνη: 8 ευρώ
Βουλγαρία: 15 ευρώ
Γαλλία: από 22 ευρώ
Γερμανία: 40 ευρώ
Δανία: 67 ευρώ
Ελλάδα: ως 150 ευρώ
Ελβετία: 65 ευρώ
Ιταλία: από 71 ευρώ
Ιρλανδία: 60 ευρώ
Ισπανία: ως 91 ευρώ
Κροατία: 70 ευρώ
Λεττονία: ως 15 ευρώ
Λιθουανία: ως 12 ευρώ
Λουξεμβούργο: ως 74 ευρώ
Μεγάλη Βρετανία: 44 ευρώ
Νορβηγία: 120 ευρώ
Ολλανδία: 140 ευρώ
Ουγγαρία: από 125 ευρώ
Πολωνία: από 25 ευρώ
Πορτογαλία: από 120 ευρώ
Σλοβακία: 40 ευρώ
Σλοβενία: 85 ευρώ
Τσεχία: 34 ευρώ
Φινλανδία: ως 78 ευρώ
bouboulis - Τρι 07 Ιούν 2005, 23:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Με αυτες τις κλησεις που ειναι ενετελως αχρηστες, ψαχνουν να γραψουν οι μπατσοι οταν δε βρισκουν κατι αλλο.Σε σταματανε για ελεγχο και διαπιστωνουν με λυπη οτι φορας τη ζωνη.Τοτε τι τους μενει για να σε γραψουν?Να σου πουν οτι μιλαγες στο κινητο...Αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Τον πατέρα μου πάντος μια φορά τον γράψαν για ζώνη και το κορυφαίο ήταν ότι την φορούσε!!! Περιττό να σας πω ότι παραλίγο ο αγαπητός τροχονόμος να βρεθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα και εκδορές και ο πατέρας μου στη φυλακή (καθώς όπως λέει και το ρητό: της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες!). Συμφωνώ πάντως ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίζει το μπλοκάκι και το ταμείο του δήμου στον οποίο υπάγεται το τμήμα της εκάστοτε Τροχαίας και μετά προσπαθούνε να μας πείσουν ότι το κάνουν για την ασφάλειά μας. Είναι απλά απαράδεκτο! Δεν με προστατεύει ένας τροχονόμος όταν είναι κρυμμένος πίσω από θάμνους με το γνωστό πιστόλι και με γράφει γιατί πήγαινα με 70 σε δρόμο που έχει όριο 50 και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν θα μπορέσουν να με πείσουν.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες