PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Το πρώτο αυτοκίνητο στην Ελλάδα...

Baphomet - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:20:35
Θέμα δημοσίευσης: Το πρώτο αυτοκίνητο στην Ελλάδα...
...ήταν Peugeot!! Διάβαζα διάφορες εγκυκλίους της ΕΘΕΑ και το βρήκα κάπου στο site τους γραμμένο και χάρηκα πολύ! Δε το ήξερα!! Συγκεκριμένα γράφει:

"...ας σημειωθεί ότι το πρώτο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε στην επικράτεια το 1896 ήταν ένα τρίτροχο ΠEZΩ, με ιδιοκτήτη κάποιον Kο Kοντογιαννάκη..."

http://ethea.elpa.gr/history/

Ακόμη και πετυχημένη διαφήμιση θα μπορούσε να αποτελέσει το παραπάνω... Wink
Touristas - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:25:18
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν να λέμε ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι. Laughing Laughing
Για φαντάσου ούτε κι εγώ το ήξερα Embarassed
shiba - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
τα συγχαρητηρια μου στον κυριο κοντογιαννακη
Baphomet - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:32:36
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
τα συγχαρητηρια μου στον κυριο κοντογιαννακη

ε,δεν νομίζω να ζει ο άνθρωπος... θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 127 ετών σήμερα Laughing
Baphomet - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:54:25
Θέμα δημοσίευσης:
λέτε αυτό το αυτοκίνητο να υπάρχει ακόμα?
shiba - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:56:04
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
αυτο αναρωτηθηκα και εγω...μεγα μαγκασ οποιοσ το εχει..φανταζεστε 3τροχο peugeot με αυτοκολλητο psclub φιμε τζαμακι ζαντολαστιχακι,χαμηλωμα, κλπ κλπ? Very happy Very happy
Baphomet - Δευ 30 Μάϊ 2005, 11:59:02
Θέμα δημοσίευσης:
shiba έγραψε:
Baphomet έγραψε:
αυτο αναρωτηθηκα και εγω...μεγα μαγκασ οποιοσ το εχει..φανταζεστε 3τροχο peugeot με αυτοκολλητο psclub φιμε τζαμακι ζαντολαστιχακι,χαμηλωμα, κλπ κλπ? Very happy Very happy

τι είπε ο καγουρας ρε!!!Laughing
αναρωτιέμαι μήπως το έχει ο κος Χρυσανθακόπουλος στο μουσείο φαέθων που θα ανοιξει συντομα... αλλιώς δεν νομίζω να υπάρχει πουθενα (εκτος αν το εχει κανα άλλο μουσειο αυτοκινητου στην ευρωπη).
Baphomet - Δευ 30 Μάϊ 2005, 12:03:54
Θέμα δημοσίευσης:
ψαχνω να βρω φωτο του τριτροχου της peugeot... για την ώρα δείτε δύο απο τα μοντέλα που ακολούθησαν το τρίτροχο... 2 και 5 ίππων αντίστοιχα:

netblaster - Δευ 30 Μάϊ 2005, 16:18:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ιδου το τριτροχο της Πεζω!!! Θαυμαστε το πρωτο αυτοκινητο που πατησε στην Ελλαδα...

Δε νομιζω οτι σωζεται κανενα τετοιο αυτοκινητο σημερα, γιατι ουτε στο μουσειο της Πεζω δεν υπαρχει ως εκθεμα!!! Shocked
kanelj - Δευ 30 Μάϊ 2005, 17:23:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο ειναι αλλα θα ηταν καλυτερο με lexus φαναρια πισω..... Laughing Laughing Laughing Laughing
eve - Δευ 30 Μάϊ 2005, 17:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά είναι!!! Clapping
vinman - Δευ 30 Μάϊ 2005, 17:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Ωραιο ειναι αλλα θα ηταν καλυτερο με lexus φαναρια πισω..... Laughing Laughing Laughing Laughing

Ναι...ναι...ειναι αυτο το μοντελο που δεν επαιρνε αεροσακους οροφης και esp.. Laughing Laughing Rotfl Tease
(περα απο την πλακα ομως,μακαρι να σωζωταν ενα τετοιο σπανιο και ιστορικο μοντελο...)
Baphomet - Δευ 30 Μάϊ 2005, 17:38:02
Θέμα δημοσίευσης:
ναι και φόραγε 25αρες ζάντες πίσω όπως βλέπετε με ελαστικο 40/80/25 W Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
sod - Δευ 30 Μάϊ 2005, 21:52:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεχασαμε και κατι..... ηταν και cabrio το εργαλειο!!!!!! Tease
underage - Τρι 31 Μάϊ 2005, 00:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω διαβάσει μια άλλη εκδοχή:
Στις αρχές το αιώνα τα αυτοκίνητα στην Αθήνα ήταν δύο και τα οποία συγκρουστήκαν μεταξύ τους έξω από την Βουλή Shocked
Και γύρισε κάποιος και είπε: Δυο και συγκρούστηκαν φαντάσου όταν θα γίνουν εκατό τι έχει να γίνει Exclamation

Τώρα κατά πόσο αληθεύει αυτό και τι μάρκα ήταν τα αυτοκίνητα δεν ξέρω
kanelj - Τρι 31 Μάϊ 2005, 05:25:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα με την ευκαιρια...
Ξερετε ποσα αυτοκινητα υπηρχαν στην αθηνα οταν εγινε το πρωτο τρακαρισμα?!?! 7 Exclamation Exclamation Exclamation

Ποσο ηλιθιος θα πρεπει να εισαι για να τρακαρεις μεσα σε μια πολη που υπαρχουν αλλα 6 αυτοκινητα?!?! Shocked
(αν και φανταζομαι πως θα πηγαιναν,αφου δεν υπηρχαν ουτε σηματα ουτε τιποτα... Rolling eyes Roll eyes
chatasos - Τρι 31 Μάϊ 2005, 12:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Τωρα με την ευκαιρια...
Ξερετε ποσα αυτοκινητα υπηρχαν στην αθηνα οταν εγινε το πρωτο τρακαρισμα?!?! 7 Exclamation Exclamation Exclamation

Ποσο ηλιθιος θα πρεπει να εισαι για να τρακαρεις μεσα σε μια πολη που υπαρχουν αλλα 6 αυτοκινητα?!?! Shocked
(αν και φανταζομαι πως θα πηγαιναν,αφου δεν υπηρχαν ουτε σηματα ουτε τιποτα... Rolling eyes Roll eyes

Αν υπήρχε και μόνο ένας δρόμος με μία μόνο λωρίδα, λογικό το βλέπω Rotfl
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες