PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα με ηλιοροφή 206 xs του 2000

D.Kostas - Τρι 24 Μάϊ 2005, 12:39:17
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με ηλιοροφή 206 xs του 2000
Καλησπέρα παιδιά έχω τεράστιο πρόβλημα με την ηλιοροφή Sad δεν την είχα ανοίξει όλο το χειμώνα γιατί έκανε πολύ θόρυβο σαν να έχει ξυρίσει κάποιο γρανάζι και ήθελε λίγο βοήθεια για να κλείσει
Την άνηξα το Σάββατο όλο χαρά τώρα που έφτιαξε ο καιρός και κόλλησε ανοικτή Shocked
Αναγκάστηκα κάποια στιγμή να την κλείσω με τα χέρια σπρώχνοντας τη γιατί δεν μπορούσα να την αφήσω ανοιχτή όλο το βράδυ (καθότι δεν έχω γκαράζ) πέστε μου ρε παιδία γιατί κόλλησε ;
Και τώρα ; πάμε για μοτέρ ηλιοροφής ;
Ξέρει κανείς περίπου σε τι τιμή κυμαίνετε;
netblaster - Τρι 24 Μάϊ 2005, 13:13:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καπου εχει ξανανφερθει τετοιο προβλημα... Το προβλημα μπορει να μην ειναι και τοσο σοβαρο, δηλαδη μοτερ!!! Μπορει να θελει απλα λαδωμα,γρασαρισμα κτλ!!! Αν μετα απο αυτα δεν, τοτε πας για μοτερ!!! Δεν ειναι αναγκη να πας στη πεζο γιαυτο απο τη στιγμη που εχει ληξει η εγγυηση!!! Η ηλιοροφη ειναι της Webasto και μπορεις να βρεις ανταλλακτικα απο εκει!!! Η τιμη ειναι λιγο τσιμπημενη (δεν τη θυμαμαι ακιριβως)...
Fransoua 206 - Τρι 24 Μάϊ 2005, 14:00:09
Θέμα δημοσίευσης: βρες τον.....
βρες τον τουριστα να παρεις απαντηση.
netblaster - Τρι 24 Μάϊ 2005, 14:11:00
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα εδω, ελπιζω να σε βοηθησει!!! Wink
D.Kostas - Τρι 24 Μάϊ 2005, 14:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
σε ευχαριστώ για την απάντηση το κακό είναι ότι η οροφή είναι τελείως ελεύθερη σαν να μη πατάει πουθενά θα το ψάξω λύγο και από φορατζή πλευρά μήπως βρω τίποτα σε μεταχειρισμένο
ευχαριστώ πάντως
Smile
Sidobre - Τρι 24 Μάϊ 2005, 14:41:55
Θέμα δημοσίευσης:
D.Kostas έγραψε:
σε ευχαριστώ για την απάντηση το κακό είναι ότι η οροφή είναι τελείως ελεύθερη σαν να μη πατάει πουθενά θα το ψάξω λύγο και από φορατζή πλευρά μήπως βρω τίποτα σε μεταχειρισμένο
ευχαριστώ πάντως
Smile

Περίμενε λίγο την απάντηση του Τεχνικού μας Συμβούλου (ακα Touristas) πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια. Wink
D.Kostas - Τρι 24 Μάϊ 2005, 15:17:50
Θέμα δημοσίευσης:
ok Cool
Touristas - Τρι 24 Μάϊ 2005, 16:46:54
Θέμα δημοσίευσης:
Πρώτων θα ήθελα να ξέρω αν λειτουργεί το μοτέρ ?
Αν λειτουργεί και ακούγεται θόρυβος σαν κάτι να κουρεύει για αρχή πας για ένα σετ ντίζες που κινούν την οροφή .
Αν πάλι το μοτέρ δουλεύει αλλά δεν ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος αλλά η οροφή δεν κουνιέται , πας πάλι για ένα σετ ντίζες .
D.Kostas - Τετ 25 Μάϊ 2005, 12:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
Στην αρχή ακουγόταν έντονος θόρυβος και δεν κουνιόταν εύκολα (έπρεπε να βοηθήσω ) τώρα δεν κάνει τίποτα δεν ακούγεται τίποτα και ανοίγει από μόνη της Exclamation αν την σπρώξεις ελαφρά με το χέρι
Touristas - Τετ 25 Μάϊ 2005, 12:59:44
Θέμα δημοσίευσης:
Το μοτέρ ακούγεται να λειτουργεί ή όχι ?
D.Kostas - Τετ 25 Μάϊ 2005, 13:42:12
Θέμα δημοσίευσης:
όχι Sad
Touristas - Τετ 25 Μάϊ 2005, 13:49:53
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμ!!! κακό αυτό.
πρώτα δούλευε το μοτέρ Question
D.Kostas - Τετ 25 Μάϊ 2005, 13:59:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι δούλευε
άνοιξα την οροφή και μετά έμεινε εκεί
MihMih - Τετ 11 Μάρ 2009, 11:52:44
Θέμα δημοσίευσης:
Xerete ixa provlima me tin iliorofi sto 206 xs2 modelo 2002. Piga se 10 sinergia kai kanis den itele na mou tin ftiaksi tin iliorofi. Mou elegan mono stin peugeot .Ston telefteo pou piga mou ipe oti ine para poli doulia kai teli mia mera gia na tin ftiaksi.kai episis 150 euro . Ixa komeni dexi diza. E lipon apofasisa na tin ftiakso monozmou .piga kai agorasa kenourgies dizes apo tin peugeot . I dizes ekanan 68 euro .Kai telika tin eftiaksa monozmou . Gia otidipote pliroforia i telete kamia voitia grapstemou sto sait . Pandos i doulia den ine pio poli apo 3 ores .skype malkiamiso 6944467046
xrisa-xs - Τετ 11 Μάρ 2009, 12:07:58
Θέμα δημοσίευσης:
παρακαλώ γράφε ελληνικά σύμφωνα και με τους κανόνες του forum

εκ της mod team
action_peugeot - Τετ 11 Μάρ 2009, 21:53:04
Θέμα δημοσίευσης:
Συνήθως χαλάνε οι ντίζες η κόβονται τα γαντζάκια
Αν τα καταφέρει να βγάλεις τον ουρανό μπορείς να δεις τι έχεις πάθει όπως λέει και ο MihMih Μιχάλης
το μοτέρ μήπως δούλεψε χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο επειδή έχει φάει την ντίζα
Lakis84 - Τετ 15 Απρ 2009, 12:31:02
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας και απο μενα! Ξερει κανεις που θα βρω μεταχειρισμενο μοτερ για την ηλιοροφη του 206.. Εχει η κοπελα μου ενα 206 του 02 και στην αρχη της κολησε η οροφη στην μεση και δεν πηγαινε πουθενα κοκάλοσε. Το πηγε σε ενα συνεργειο και της την κλεισανε χειροκινητα αλλα θελει αλλαγη το μοτερ και θα στοιχισει γυρω στα 400 ευρω πολλα δεν ειναι? Αν το βρω τελικα θα το αλλαξω μονος μου να περασει και το πασχα.

Καλο Πασχα!!!
Lakis84 - Κυρ 03 Μάϊ 2009, 03:15:56
Θέμα δημοσίευσης:
Lakis84 έγραψε:
Γεια σας και απο μενα! Ξερει κανεις που θα βρω μεταχειρισμενο μοτερ για την ηλιοροφη του 206.. Εχει η κοπελα μου ενα 206 του 02 και στην αρχη της κολησε η οροφη στην μεση και δεν πηγαινε πουθενα κοκάλοσε. Το πηγε σε ενα συνεργειο και της την κλεισανε χειροκινητα αλλα θελει αλλαγη το μοτερ και θα στοιχισει γυρω στα 400 ευρω πολλα δεν ειναι? Αν το βρω τελικα θα το αλλαξω μονος μου να περασει και το πασχα.

Καλο Πασχα!!!

Απαντηση δεν πηρα αλλα μες το πασχα ειχα ελευθερο χρονο και ετσι πιασαμε την ηλιοροφη με εναν φιλο και την καναμε βιδες... Τα αποτελεσματα λοιπον ειναι οτι:

1. τελικα δεν ειναι δυσκολο να την φτιαξεις χωρις να πας συνεργειο,
2. το συνεργειο που χε παει η κοπελια μου ηταν κλεφτες αφου το μοτερ οταν το ανοιξαμε δουλευε αψογα και προβλημα ειχαν οι ντιζες οι οποιες τελικα της φτιαξαμε χωρις να αλλαχτουνε,λιγο γρασσο ρυθμισμα και ολα μια χαρα.
3. Το εξουσιδοτημενο συνεργειο ειναι καπου στην λιοσιων οποτε μακρια απο τους ελαφροχεριδες που ζηταγαν 400 ευρω για δηθεν αλλαγη μοτερ απαλασονται μονο αν ηταν ασχετοι που μαλλον δεν ηταν...
4. Οποιος χρειαστει μελοντικα πληροφοριες ασ ρωτησει να τον βοηθησω Αυτα!!! Thanks psclub
Alejandro - Κυρ 01 Απρ 2012, 21:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
Κάλησπερα, χαλασε η ηλιοροφη σε peuzeot 206(99') και πήγα σε συνεργειο της πεζο και μου ζητησε 600ε πραγμα που δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω. Μπορω να την φτιαξω μονος μου?
mike lag - Πεμ 03 Μάϊ 2012, 15:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ..ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ CLUB ΓΤ ΕΧΩ ΘΕΜΑ Κ ΓΩ ΜΕ ΤΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗ ΜΟΥ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΔΩ..ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΡΟΦΗ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΗΓΑ ΣΤΗ ROYAL CARS ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Κ ΑΛΛΑΞΑ ΝΤΙΖΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΩ Κ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΔΝ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Ν ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ.ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΗΓΑ ΕΚΕΙ Κ ΜΟΥ ΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ Κ ΜΟΥ ΠΑΝ ΤΙΜΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ!!!!!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ.ΧΤΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ Κ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕ ΑΝΟΙΧΤΗ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΔΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ ΕΣΤΩ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ Κ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΝ ΛΕΕΙ ΤΠΤ Η ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ!!ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ ΕΣΤΩ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ?
gpol86 - Δευ 28 Μάϊ 2012, 13:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα και από μένα! Δυστυχώς και η δική μου ηλιοροφή κόλλησε ανοιχτή χθες το μεσημέρι. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχε ξανακολλήσει, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Την προηγούμενη φορά με διώξανε κυριολεκτικά από 5 συνεργεία, δε θέλανε να το αναλάβουν, και τελικά ο μοναδικός που το ανέλαβε μου άλλαξε όλη την ηλιοροφή και το μοτέρ, όλα μεταχειρισμένα, σύνολο γύρω στα 600 ευρώ με τα εργατικά. Δε σκοπεύω να δώσω πάλι τόσα, δεν τα έχω κιόλας. Πάντως αυτό που έχω καταλάβει από την περσινή εμπειρία μου είναι ότι πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς κομμάτια από ηλιοροφή σε μάντρες. Πέρυσι έφαγα όλη την Αττική και όλοι μου λέγανε το ίδιο πράγμα, "εγώ τι θα την κάνω μισή μετά, μόνο ολόκληρη μπορώ να τη δώσω". Από την άλλη, μόνο το μοτέρ καινούριο από την Peugeot παίζει να σου κοστίσει το ίδιο με το να πάρεις ολόκληρη την ηλιοροφή, μαζί με το μοτέρ, μεταχειρισμένη (κόστος περίπου 250-350 ευρώ στις μάντρες που είχα ψάξει). Προφανώς πιάστηκα κορόιδο.

Τώρα, σαν λύση ανάγκης, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεβιδώσετε και να βγάλετε τα δύο πλευρικά πλαστικά που υπάρχουν στην μπροστινή μεριά του τζαμιού (αριστερά και δεξιά). Είναι πανεύκολο, δε χρειάζεται να τρέχετε σε συνεργείο. Αυτά κρατάνε το τζάμι πάνω στους οδηγούς, οι οποίοι κυλάνε πάνω στις ράγες. Μην προσπαθήσετε να την κλείσετε με το ζόρι, γιατί ίσως προκαλέσετε ζημιά στο μοτέρ. Μόλις βγάλετε τα πλαστικά, το τζάμι θα ελευθερωθεί και θα μπορέσετε να το κλείσετε χειροκίνητα. Φυσικά δεν είναι και για χόρταση, στην πρώτη ανηφόρα θα δείτε ότι το τζάμι λόγω βάρους ίσως ανοίξει 1-2 πόντους. Αλλά είναι καλύτερο από το να αφήσετε το αμάξι με την οροφή ανοιχτή, ειδικά αν βρέχει. Με το τζάμι ελεύθερο, μπορείτε επίσης να δείτε τους δύο οδηγούς. Δυστυχώς απ' ο,τι έχω καταλάβει στραβώνουν εύκολα, εμένα έχουν σχεδόν διαλυθεί και οι δύο. Βέβαια δεν είχα δει και σε τι κατάσταση ήταν όταν μου την εγκατέστησαν πέρυσι. Πάντως φαίνεται να είναι το στάνταρ πρόβλημα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν στο eBay αρκετά φτηνοί, αν και ακόμα δεν ξέρω πώς να τους αντικαταστήσω:

http://www.ebay.com/itm/Peugeot-206-sunroof-repair-kit-/130696433008?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e6e1d4d70#ht_1535wt_1163

Τώρα για το μοτέρ. Απ' ο,τι μου είχε πει ένας ηλεκτρολόγος, αυτά πολύ δύσκολα καίγονται. Συνήθως καίγεται η ασφάλεια που έχουν ή σπάει το γρανάζι τους από την υπερπροσπάθεια (είναι πλαστικό). Τα μοτέρ που κυκλοφορούν είναι δύο και ξεχωρίζουν από ένα χρωματιστό δαχτυλίδι που έχουνε εξωτερικά, το οποίο στα παλιότερα είναι πορτοκαλί και στα μεταγενέστερα (2002+ νομίζω) πράσινου χρώματος. Η μόνη διαφορά που έχουν είναι ότι τα παλιότερα δεν έχουν τη σκάλα που στο βιβλίο οδηγιών αναφέρεται ως "θέση άνεσης" ή κάπως έτσι. Δηλαδή η οροφή δε σταματάει μόνη της λίγο μετά τη μέση, αλλά πηγαίνει ντουγρού μέχρι να τερματίσει. Κατά τ' άλλα μπαίνουν σε όλες τις ηλιοροφές χωρίς πρόβλημα, εμένα π.χ. είχε το καινούριο και επειδή δεν έβρισκα, έβαλα τελικά το παλιό (κόστος 70-150 ευρώ στις μάντρες). Στο δικό μου μοτέρ είχε σπάσει το γρανάζι, αλλά τότε δεν είχα βρει να το αντικαταστήσω και τελικά το πούλησα χαλασμένο. Απ' ο,τι βλέπω τώρα υπάρχει και γρανάζι στο eBay:

http://www.ebay.com/itm/Peugeot-206-sunroof-repair-kit-sunroof-motor-gear-/130696433056?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e6e1d4da0#ht_1654wt_1163

Από τη στιγμή που θα βάλετε νέο μοτέρ επάνω, το μόνο που θα χρειαστεί είναι μια ρύθμιση για να μην πάει πολύ πίσω και πάρει σβάρνα την κεραία. Αυτό δεν ξέρω πώς γίνεται, μου το έκανε ο ηλεκτρολόγος. Ελπίζω να βοήθησα και να μην την πατήσει κι άλλος σαν εμένα...
206xtreme - Πεμ 31 Μάϊ 2012, 18:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα και μιας και είχε και πρόσφατο ποστ αυτό να σας πω και εγώ το πρόβλημα μου μήπως έχετε κάποια λύση ή έστω κάποια εκτίμηση όσον αφορά το κόστος επισκευής.

Έχω πρόβλημα (όπως δηλώνει και το θέμα) με την ηλιοροφή. Το μοτέρ δουλεύει κανονικά στο άνοιγμα (δηλαδή με το κουμπί μπορώ να ανοίξω την ηλιοροφή) αλλά στο κλείσιμο θέλει χέρι... Όταν πάω να κλείσω την ηλιοροφή το μοτέρ ακούγεται οτι "κάνει μια προσπάθεια να την κλείσει" αλλά σαν να κολλάει κάπου και δε μπορεί.

Τα φώτα σας παρακαλώ αν έχετε την καλοσύνη.
gpol86 - Σαβ 02 Ιούν 2012, 21:01:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μηδέν θα είναι το κόστος κατασκευής κατά τη γνώμη μου! Δοκίμασε να γρασάρεις τις ράγες, γιατί μάλλον κάπου φρακάρουν τα γαντζάκια και το μοτέρ δεν έχει δύναμη να τα ξεκολλήσει!

Μιας και μόλις σήμερα το έκανα, τα γράφω για να υπάρχουν και εύχομαι να είναι αχρείαστα...

Το όλο σύστημα δουλεύει ως εξής: Πάνω από τον ουρανό υπάρχουν δύο οδοντωτά σύρματα (ντίζες). Πάνω από την πλαφονιέρα (εκεί που είναι ο διακόπτης και το φως της καμπίνας) βρίσκεται το μοτέρ της ηλιοροφής. Αυτό έχει ένα μικρό εξωτερικό γραναζάκι, το οποίο γαντζώνει πάνω στις ντίζες και τις κινεί προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Στη μια άκρη της κάθε ντίζας υπάρχει ένα γαντζάκι, το οποίο κινείται πάνω στη ράγα. Τα δύο αυτά γαντζάκια κινούν το τζάμι μπρος-πίσω, ανάλογα με την κατεύθυνση που δίνει το μοτέρ στις ντίζες. Το τμήμα της κάθε ντίζας που περισσεύει, αποθηκεύεται σε ένα σωληνάκι. Αυτό είναι όλο κι όλο.

Για να βγουν οι ράγες, θέλει ξεκούμπωμα σε όλες τις κολώνες, καθώς και ξεβίδωμα στις χειρολαβές και στα σκιάδια ηλιοπροστασίας, προκειμένου να αφαιρεθεί ο ουρανός (με προσοχή μην τσακίσει). Τέλος, θέλει ξεβίδωμα και ο μηχανισμός που συγκρατεί το συρταρωτό σκιάδιο που βρίσκεται κάτω από το τζάμι. Εξωτερικά δε χρειάζεται καμία επέμβαση ευτυχώς!
gpol86 - Σαβ 09 Ιούν 2012, 16:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά βάλαμε τις ντίζες και αλλάξαμε μοτέρ με ένα φίλο, αλλά το μοτέρ τερματίζει πριν καν το μέσο της διαδρομής και δεν πάει άλλο πίσω, με αποτέλεσμα η οροφή να ανοίγει 5 δάχτυλα μόνο! Ξέρει κανείς πώς ρυθμίζεται η διαδρομή που θα κάνει; Πρέπει απλά να βάλω τις ντίζες στο σωστό σημείο ώστε να τερματίζει το μοτέρ στο τέλος της διαδρομής ή μήπως θέλει κάποια άλλη ρύθμιση; Αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει γιατί φοβάμαι μην κάνω καμιά ζημιά και τρέχω πάλι από την αρχή... Ευχαριστώ!!

Edit: Τελικά η ρύθμιση του μοτέρ ήταν πάρα πολύ εύκολη υπόθεση. Απλά πατάς το διακόπτη μέχρι να τερματίσει το μοτέρ στο άνοιγμα (χωρίς να το έχεις γαντζώσει πάνω στις ντίζες). Στη συνέχεια τραβάς το τζάμι (αφού το συνδέσεις με τους οδηγούς) μέχρι εκείνο το σημείο περίπου που θυμάσαι ότι τερμάτιζε όταν δούλευε η οροφή (όχι μέχρι να πάει τέρμα πίσω, γιατί δεν έχει κάποιο "στοπ" και θα σταματήσει όταν βρει στην κεραία). Τέλος βιδώνεις το μοτέρ στη θέση του και αρχίζεις να κλείνεις την οροφή λίγο-λίγο. Αν κλείσει κανονικά και το μοτέρ σταματήσει να δίνει, τότε το έχεις ρυθμίσει σωστά. Αν σταματήσει το μοτέρ πριν κλείσει εντελώς η οροφή, τότε πρέπει να φέρεις το τζάμι λίγο πιο μπροστά και να ξαναδοκιμάσεις. Αυτό είναι όλο!!
vec - Τρι 24 Ιούλ 2012, 13:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, σπάσαν και σε εμένα οι οδηγοί που τραβάνε την ηλιοροφή, δηλαδή αυτά τα πλαστικά
http://www.turkeyautospareparts.com/Catalogue/9/Group/100004/SubGroup/158/PageNo/1
ή
http://www.ebay.com/itm/Peugeot-206-sunroof-repair-kit-/130696433008?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e6e1d4d70#ht_1535wt_1163

Για να τα αντικαταστήσω πρέπει να κατεβάσω τον ουρανό ή γίνεται και από πάνω;
Ευχαριστώ
gpol86 - Κυρ 29 Ιούλ 2012, 01:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
Αν οι οδηγοί είναι πλαστικοί, δε νομίζω να μπορέσεις να τους αντικαταστήσεις... Πάνε σετ με τις ντίζες και είναι κολλημένοι επάνω! Είχα παραγγείλει κι εγώ αυτούς τους μεταλλικούς από eBay, αλλά ακόμα και σ' ένα μηχανουργείο που πήγα εδώ κοντά, μου είπαν ότι δεν παίζει να κάνουν πατέντα... Οπότε, καλύτερα μη μπεις στον κόπο, γιατί το πιθανότερο είναι να περιμένεις μέχρι να έρθουν και τελικά να ξενερώσεις!

Η σίγουρη λύση είναι καινούριο σετ ντίζες (γύρω στα 70€ από την Peugeot). Όταν τις πήρα εγώ πριν κανένα δίμηνο τις είχαν διαθέσιμες στα κεντρικά τους και τις παρέλαβα την επόμενη μέρα.

Τώρα για την αντικατάσταση, νομίζω πως δε γίνεται χωρίς να κατεβάσεις ουρανό, καθώς θα πρέπει να απελευθερώσεις πρώτα το μοτέρ (κάτω από την πλαφονιέρα), για να μπορέσεις να τις τραβήξεις έξω χωρίς να του κάνεις ζημιά. Επίσης η κάθε ντίζα βγαίνει από το τέλος της ράγας στο πίσω μέρος αν θυμάμαι καλά, δηλαδή υπολόγισε περίπου στο σημείο που βρίσκονται τα πίσω καθίσματα... Πρόσβαση στις ράγες έχεις μόνο αν κατεβάσεις το σκιάδιο της ηλιοροφής και μάλλον θα χρειαστεί να τις κατεβάσεις και αυτές για να μπορέσεις να αλλάξεις άνετα τις ντίζες. Εγώ αυτή τη διαδικασία ακολούθησα. Ίσως να υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος! Αλλά εντάξει, 2-3 ωρίτσες δουλειά είναι συνολικά και γλιτώνεις 150 ευρώ εργατικά (τόσο μου είχαν ζητήσει την πρώτη φορά που χάλασε)!
vec - Τρι 31 Ιούλ 2012, 15:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστώ gpol86.

Όντως πλαστικοί είναι οι οδηγοί. Να σου πω την αλήθεια όπως το περιγράφεις μου φαίνεται αρκετά μεγάλη δουλειά, οπότε το αφήνω ως έχει. Δηλαδή με το ένα χέρι πατάω το διακόπτη και με το άλλο τραβάω/σπρώχνω το γυαλί ώστε να μην καβαλάει. Και όσο αντέξει....
206 sun - Πεμ 17 Μάϊ 2018, 14:30:17
Θέμα δημοσίευσης: ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ
καλησπερα παιδια και εγω προβλημα με την οροφη, ξερει να μου πει καποιος αν μπορο να βρο καπου μανιουαλ για να δο πως λυνει
Hellas4x4 - Παρ 18 Μάϊ 2018, 21:06:27
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιος οδηγός για να σου δείχνει το λύσιμο δύσκολα υπάρχει, προσπάθησε να κάνεις εικόνα τις οδηγίες παραπάνω... Wink
action_peugeot - Πεμ 24 Μάϊ 2018, 20:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα
Πρέπει να κατεβάσεις των ουρανό και από μέσα έχει βίδες
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες