PSClub - Hellas

Κινητήρας - 307 - Τούρμπισμα

307 turbo-nos - Κυρ 13 Μάρ 2005, 20:55:21
Θέμα δημοσίευσης: 307 - Τούρμπισμα
Γεια σας παιδια! Very happy Επειδη μου το ζητησαν ειπα να ανοιξω καινουργιο τοπικ σχετικα με το τουρμπισμα του 307. Το καλοκαιρι αφου το αμαξι ειχε φτασει στα τερματα απο ατμοσφαιρα και δεν με ικανοποιουσαι ειπα να το τουρμπισω. Λοιπον το κοστος του τουρμπισματος οπως το εφτιαξα εγω τελικα εφτασε υψηλα. Εως τωρα εχω κανει 30.000 χιλιομετρα τουρμπισμενος. Κανω πολλα ταξιδια Θεσσαλονικη, Αθηνα. Το αυτοκινητο αυτη την στιγμη δουλευει με 0,8 bar ακινδυνα. Δεν μπορω να αναφερω περισσοτερα τωρα γιατι σε λιγο καιρο θα γινει παρουσιαση του αμαξιου. Οσο για το 307 του Power το οποιο δουλευει με 1 bar οπως αναφερει ειναι δυσκολο να ανεβασεις τετοια πιεση χωρις πιστονια ! Παντως το μονο προβλημα με το τουρπισμα σε αυτους τους κινητηρες ειναι το ηλεκτρονικο γκαζι.
MEMsound - Κυρ 13 Μάρ 2005, 21:05:44
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τουρμπισμα 307...!!
307 turbo-nos έγραψε:
Γεια σας παιδια! Very happy Επειδη μου το ζητησαν ειπα να ανοιξω καινουργιο τοπικ σχετικα με το τουρμπισμα του 307

Σωστός. Thumb right
Ένα ενδεικτικό κόστος, αφού δεν μπορείς να αναφέρεις λεπτομέρειες?
307 turbo-nos - Κυρ 13 Μάρ 2005, 21:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μονο το τουρμπισμα 5000 ευρω! μην ψαχνεις τα υπολοιπα. Η συνολικη βελτιωση μου εχει κοστισει ενα 307 ακομα.
MEMsound - Κυρ 13 Μάρ 2005, 21:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
Απόλυτα λογικό ποσο για τούρμπισμα.
Θα το δούμε και στο περιοδικό το 307 σου.

Αν μπορείς καλό θα ήταν να είσαι και 'συ μπροστά σε όλες τις μετρήσεις που θα του κάνουν γιατί έχουμε δει πολλά περιέργα με τις μετρήσεις των περιοδικών... Wink Wink
307 turbo-nos - Κυρ 13 Μάρ 2005, 21:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστος και να ξερεις οτι θα γραφτουν δε θα ειναι ψεματα οπως κανουν οι περισσοτεροι. Wink
MEMsound - Κυρ 13 Μάρ 2005, 21:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μακάρι να γίνει έτσι όπως το λες.
Ενδιαφέρον ακούγεται τούρμπο και νίτρο μαζί.

Και μια ερώτηση ακόμα "σχετικοάσχετη":

Εσύ είσαι μόνο ο ιδιοκτήτης του 307 ή και ο βελτιωτής του?

Κοινώς ασχολείσαι ερασιτεχνικά με την βελτίωση (όπως πολλοί) ή επαγγελματικά?
307 turbo-nos - Κυρ 13 Μάρ 2005, 21:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ειμαι μονο εγω και ασχολουμε ερασιτεχνικα.Ειναι το παθος μου.
DrJekyll - Κυρ 13 Μάρ 2005, 22:20:21
Θέμα δημοσίευσης: ...
Γεια σου ρε Γιώτη!
Να είσαι καλά εσύ και το πάθος σου, γιατί αν δεν ακούσεις συμβουλές δεν μαθαίνεις..
Εν αναμονή του περιοδικού λοιπόν...
Θα τα πούμε! Twisted evil
MEMsound - Κυρ 13 Μάρ 2005, 22:27:07
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:

Όπως θα καταλάβεις διαβάζοντας εδω μέσα τα αυτοκ΄΄ινητα (και ειδικότερα τα Pugs) είναι το πάθος όλων μας.

Είδωμεν.

Αν μπορείς έλα και στο Tour στο Καρπενήσι να σε γνωρίσουμε και από κοντά και να δούμε το "πάθος σου". Wink
vinman - Δευ 14 Μάρ 2005, 07:28:03
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
307 turbo-nos έγραψε:

Όπως θα καταλάβεις διαβάζοντας εδω μέσα τα αυτοκ΄΄ινητα (και ειδικότερα τα Pugs) είναι το πάθος όλων μας.

Είδωμεν.

Αν μπορείς έλα και στο Tour στο Καρπενήσι να σε γνωρίσουμε και από κοντά και να δούμε το "πάθος σου". Wink

Παθος,αγαπη,τρελα.......και εδω μεσα εχουμε μεγαλες δοσεις ολοι μας Exclamation Exclamation Exclamation Wink
vinman - Δευ 14 Μάρ 2005, 09:15:27
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Απόλυτα λογικό ποσο για τούρμπισμα.
Θα το δούμε και στο περιοδικό το 307 σου.

Αν μπορείς καλό θα ήταν να είσαι και 'συ μπροστά σε όλες τις μετρήσεις που θα του κάνουν γιατί έχουμε δει πολλά περιέργα με τις μετρήσεις των περιοδικών... Wink Wink

Σε πιο περιοδικο θα το δουμε Μανθο Question Question
MEMsound - Δευ 14 Μάρ 2005, 10:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
vinman έγραψε:
Σε πιο περιοδικο θα το δουμε Μανθο

Δεν το έχει ανακοινώσει κανένα περιοδικό για το επόμενο τευχος του οπότε λογικά θα είναι σε μεθεπόμενο.
Αλλά ο Γιότις μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά πιστεύω.
307 turbo-nos - Τρι 15 Μάρ 2005, 10:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
Συντομα παιδια.Εχω και τη δουλεια μου και πρεπει να τα συνδιασω ολα.Χωρις δουλεια δεν υπαρχουν ολα αυτα
black_legend - Τρι 15 Μάρ 2005, 23:57:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εν αναμονεί λοιπόν...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Πεμ 17 Μάρ 2005, 21:02:05
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
307 turbo-nos έγραψε:

Είδωμεν.

Αυτο τον μηνα δεν θα ειναι σιγουρα και μαλλον ουτε τον επομενο. Μανθο θα προσπαθεισω να τον πισω να ερθουμε μια βολτα απο Καρπενησι. Αλιως μπορει να ερθουμε αυθημερον για μια βολτα γιατι δεν παιζουν καθολου φραγκα.
MEMsound - Παρ 18 Μάρ 2005, 02:07:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες το οικονομικό είναι κάτι που το ξέρετε εσείς.
Εμείς πάντως θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά! Wink
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Παρ 18 Μάρ 2005, 09:36:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο εμενα δεν με εχεις γνωρισει απο κοντα; Στην Ελατη! Very happy
MEMsound - Παρ 18 Μάρ 2005, 09:50:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ω μα ναι!!
Το είχα ξεχάσει!
Αλλά τον 307t... δεν τον έχω!
Άρα... καντε μια βολτα από Καρπε-Island...
DIMCHRI - Τετ 30 Μάρ 2005, 22:54:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: Τούρμπισμα 307...!!
307 turbo-nos έγραψε:
... Παντως το μονο προβλημα με το τουρπισμα σε αυτους τους κινητηρες ειναι το ηλεκτρονικο γκαζι.

το έχεις αφήσει το ηλεκτρικό γκάζι ή το έχεις αλλάξει με μηχανικό ???
tsikis - Κυρ 03 Απρ 2005, 12:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σε όλους

Αν νομίζετε ότι αυτά που κάνουμε στα αυτοκίνητά μας είναι αρκετά

ακούστε και αυτό .....

αυτοκίνητο : peugeot
μοντέλο : 307
υποδύναμη :: 300 αλογάκια

Έχουν αλλάξει όλα μα όλα τα μέταλα !!!!!!
Τώρα το πόσο του έχει πάει δεν ξέρω , λογικά για να το φτιάχνει έτσι , θα το παρουσιάσει και σε κανένα περιοδικό............

Έτσι για να τρελλενόμαστε !!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Κυρ 03 Απρ 2005, 13:16:33
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Καλημέρα σε όλους

Αν νομίζετε ότι αυτά που κάνουμε στα αυτοκίνητά μας είναι αρκετά

ακούστε και αυτό .....

αυτοκίνητο : peugeot
μοντέλο : 307
υποδύναμη :: 300 αλογάκια

Έχουν αλλάξει όλα μα όλα τα μέταλα !!!!!!
Τώρα το πόσο του έχει πάει δεν ξέρω , λογικά για να το φτιάχνει έτσι , θα το παρουσιάσει και σε κανένα περιοδικό............

Έτσι για να τρελλενόμαστε !!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

σίγουρα θα του έχει πάει τόσα πολλά που θα έπαιρνε με τα λεφτά αυτά πολύ λαλύτερο αμάξι !!!

Και εξηγούμαι .

Παίρνω ένα 307 1.6 με γύρω στα 18000 ευρώ.

δίνω και 12000 ευρώ για να το κάνω 300 άλογα κομπλέ (εννοείται ότι αλλάζω φρένα αναρτήσεις κ.τ.λ. )

ολα καλά μέχρι εδώ.

Ψάχνω στην χρυσή ευκαιρεία και βρίσκω τα παρακάτω :

SAAB 9-3 Aero, sport sedan, μοντ. '01, 210 HP Turbo, καινούρια λάστιχα, άριστη κατάσταση, 22.000 ευρώ

AUDI S3 1.800 cc, μοντ. '01, 37.000 χλμ., cruise control, θερμαινόμενα καθίσματα, ανάρτηση, face lift, ιδιώτης, τιμή 29.000 ευρώ

AUDI S3 1.800 cc, μοντ. '01, kit Brabo, ζάντες Oz, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, full extra, άριστο, δυνατότητα χρηματοδότησης, έκθεση, τιμή 28.000 ευρώ

αυτά και άλλα πολλά ..

παιδιά δεν συμφέρει...

Με τίποτα.

Και μιλάμε ότι τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι φουλ στην χλίδα μέσα !!!
Καμία σχέση με το 307.
tsikis - Κυρ 03 Απρ 2005, 21:04:35
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ σου θέτω το ερώτημα ...

Θα έπερνες μεταχειρισμένο ??
Εγώ πάντως όχι !!

και

θες να έχεις άλλο ένα S3 ή θες να έχεις το μοναδικό 307 στην Ελλάδα ????

Δεν σε ρωτάω για τιμές αλλά μόνο ως τρόπο σκέψης!!!
Wink Wink
Ghost Dog - Σαβ 09 Απρ 2005, 13:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:

Wink Wink

Γι'αυτο σε παω πολυ ρε π@υστη μου...! Very happy Very happy Very happy Very happy Wink
DIMCHRI - Σαβ 09 Απρ 2005, 21:06:50
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Και εγώ σου θέτω το ερώτημα ...

Θα έπερνες μεταχειρισμένο ??
Εγώ πάντως όχι !!

και

Wink Wink

ξέρεις τι θα ήθελα τώρα που το σκέφτομαι ??????

ένα μαμά 307 με 220 άλογα τετρακίνητο !!!!!

τελικά η peugeot μου φαινεται θα καταντήσει σαν την volkswagen τότε που έβγαζε 60 ίππους το 1.4.
και 75 το 1.6
tsikis - Σαβ 09 Απρ 2005, 21:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου κάνω μια ερώτηση :

Επειδή σε βλέπω λίγο αρνητικό προς τα peugeot ... εχεις την εντύπωση οτι το 307 ειναι απο τα αργα στην κατηγορία του ?
DIMCHRI - Σαβ 09 Απρ 2005, 21:28:34
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Να σου κάνω μια ερώτηση :

Επειδή σε βλέπω λίγο αρνητικό προς τα peugeot ... εχεις την εντύπωση οτι το 307 ειναι απο τα αργα στην κατηγορία του ?

όχι το 307 δεν είναι. η πεζώ έχει γίνει πολύ συντηρητική για την κατηγορία της.

Και αρνητικός δεν είμαι γιατί εδώ και 13 χρόναι έχω αλλάξει 3 αυτοκίνητα και ένα βεσπάκι peugeot Wink
απλά στεναχωριέμαι που πλέον δεν έχει πραγματικά αυτοκίνητα...

όπως δεν έχει η daewoo, hundai, lancia, fiat, κ.τ.λ.

στεναχωριέμαι...
tsikis - Σαβ 09 Απρ 2005, 22:56:21
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' οτι κατάλαβα εννοείς στα πολλά κιβυκά ότι λείπει κάτι το πολύ γρήγορο
γιατί σου λέω ότι το 307 στα 1,6 στην κατηγορία του ,τολμάω να το πω το πιο γρήγορο , χωρίς υπερβολές !!

και αυτό που σου λέω δεν το βγάζω απο το μυαλό μου , αλλά απο την πράξη ... στα φαναρια !!
αλλα και στην εθνική... Wink
φιλικά πάντα
307 turbo-nos - Παρ 15 Απρ 2005, 20:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ.ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ MAX POWER ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.
p206Mike - Παρ 15 Απρ 2005, 20:03:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καλώς ήρθες, οπότε περιμένουμε λίγο ακόμα....να το δούμε... Cool
307 turbo-nos - Παρ 15 Απρ 2005, 20:08:34
Θέμα δημοσίευσης:
ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΩ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥΣ(ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ)307 ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΛΛΤΟ.
DIMCHRI - Σαβ 16 Απρ 2005, 15:56:26
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ.ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ MAX POWER ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.

αντε να το πάρουμε να δούμε το τέρας σου !!!

και κράτα μας και εσύ updated σχετικά με την αντοχή του εργαλείου σου !!!
307 turbo-nos - Τετ 20 Απρ 2005, 18:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.
overgr - Τετ 20 Απρ 2005, 19:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Απ' οτι κατάλαβα εννοείς στα πολλά κιβυκά ότι λείπει κάτι το πολύ γρήγορο
γιατί σου λέω ότι το 307 στα 1,6 στην κατηγορία του ,τολμάω να το πω το πιο γρήγορο , χωρίς υπερβολές !!

και αυτό που σου λέω δεν το βγάζω απο το μυαλό μου , αλλά απο την πράξη ... στα φαναρια !!
αλλα και στην εθνική...
φιλικά πάντα

Πιο γρήγορο απο Alfa 147 δύσκολα, πολύ δύσκολα.
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα και το μοτέρ της Alfa είναι
μια κλάση πάνω από το δικό μας.

Άποψη μου βέβαια...
307 turbo-nos - Τετ 20 Απρ 2005, 19:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙ ΔΕΙΞΩ
overgr - Τετ 20 Απρ 2005, 20:10:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή? Τι περιέχει η δυναμομέτρηση και σε τι σχετίζεται με αυτό που είπα?
307 turbo-nos - Πεμ 21 Απρ 2005, 17:41:29
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ
DIMCHRI - Κυρ 15 Μάϊ 2005, 17:37:51
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.

τελικά σε ποιό τεύχος μπήκε- θα μπει το μηχανημά σου ???
307 turbo-nos - Δευ 16 Μάϊ 2005, 21:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΤΟ ΜΑΧ POWER TEYXOΣ 38
bouboulis - Παρ 20 Μάϊ 2005, 01:11:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά τελικά κανείς δεν είδε τον πύραυλο του Γιώτη στο περιοδικό??? Δεν βλέπω κανα σχόλιο. Εγώ μόλις σήμερα αξιώθηκα να το πάρω μόνο και μόνο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Λοιπόν Γιώτη από ότι είδα έχεις και Γ@μώ τα αμάξια. Από ότι φαίνεται πάντως έχει ακόμα κάποια περιθώρια βελτίωσης, αλλά φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα. Smile
307 turbo-nos - Παρ 20 Μάϊ 2005, 21:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΩ 307ps ΤΟ 307 ΑΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ.
Ghost Dog - Σαβ 21 Μάϊ 2005, 09:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:

Ωραιοοοοος!!! Very happy Very happy Very happy Very happy(Εεεεεετσι,να ζησουν οι τουρμπινες!!! Wink )
MEMsound - Σαβ 21 Μάϊ 2005, 12:43:18
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:

Έφτασε και στα δικά μου χέρια το τέυχος με το αμαξάκι σου.

Καταρχήν είναι πολύ όμορφο.
Μου αρέσουν οι εμπρός / πίσω προφυλακτήρες (όμορφη λεπτομέρεια ο κοκκινος κρίκος μπροστά) καθώς και τα πλαινα μαρσπιέ καθώς και οι "τσαχπινιά" με τα μικρα φτεράκια μπροστά από τις ρόδες. Wink

Επίσης τα εμπρός φανάρια είναι εντυπωσιακά (αν και το φλάσακι στα Morette περισσεύει λίγο) και τα πίσω επίσης είναι πολύ όμορφα.

Το καπό επίσης εντυπωσιακό με το look Carbon, αλλά δεν μου αρέσει που στο πλάι αλλάζουν φορά τα "τετραγωνάκια". Έχετε βάλει τρια κομμάτια αυτοκόλλητο?? Question

Επίσης πολύ ωραίες οι μεταλλικές μπάρες look TT στο κέντρο του ταμπλό αλλά ΧΑΛΙΑ τα όργανα μπροστά από το συνοδηγό.

Μα καλά δεν μπορούσατε να τα τοποθετήσετε λιιίγο πιο διακριτικά?? Shocked Shocked Question

Και αν όχι στην κολώνα για να μην φαίνονται από έξω δεν μπορόυσε να φτιχτεί μια αντίστοιχη κατασκευή γύρω από την οθονη πολλαπλών ενδείξεων ή γύρω από τον πίνακα οργάνων??

Όσον αφορά τον χώρο του μοτέρ βλέπω ομορφιές....

Για τις επιδόσεις δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και το περιοδικό δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό (άσε που δεν τα πολύεμπιστευομαι τα περιοδικά...)

Βασικά θα ήθελα ένα διάγραμμα με τις καμπύλες ροπής και ισχύος αλλά αυτό πλέον δεν το βρήσκεις σε πολλά περιοδικά...

Αν αποδίσει όσα γράφει το περιοδικό λοιπόν (και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) είναι πάρα πολύ καλό.

Αλλά αν έχεις σκοπό τα 307ps μην διανοηθείς να το κάνεις χωρίς σφυρήλατα έμβολα και λοιπές ενισχύσεις γιατί θα είσαι "καθε τρεις και λίγο" χωρίς αυτοκίνητο (ιδίως αν κάνεις και συχνή ταυτοχρονη χρήση και του "μαγικού ζωμού"...)

Επίσης...ένα γνήσιο Carbon καπό δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα... Wink Wink

Καλοτούρμπιστο λοιπόν και καλή μετατροποσυνεχεία...
DIMCHRI - Σαβ 21 Μάϊ 2005, 16:39:42
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:
ΣΤΟ ΜΑΧ POWER TEYXOΣ 38

λοιπόν το είδα το αυτοκινητάκι σου και ομολογουμένως εντυπωσιαστηκα..!!!

Πες μας όμως περισσοτερες λεπτομέρειες. χλμ , που έχεις κάνει με την μετατροπή, προβλήματα αν σου παρουσίασε κ.τ.λ.
307 turbo-nos - Δευ 23 Μάϊ 2005, 18:03:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΣΟ ΠΑΕΙ .ΚΑΠΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ 500ε.ΒΑΣΗ ΟΡΓΑΝΟΝ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.ΧΛΜ.60.000 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ.ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΛΗ ΤΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ.ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ.ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΘΑΤΟ ΦΤΑΣΩ 300PS ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΕΙ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΩΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΟ 307. ΤΟ ΕΧΩ ΓΔΥΣΕΙ ΟΛΟ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ.ΝΙΤΡΟ ΔΕΝ ΠΑΤΑΩ ΣΥΧΝΑ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΤΑΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ.
DIMCHRI - Δευ 23 Μάϊ 2005, 18:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
Gιωτη καλησπέρα.

Δηλαδή αν κάποιος θέλει να φτάσει 170-180 άλογα πόσο πιστεύεις ότι θα του πάει ??

εσύ πιστεύω πλήρωσες πολλά λόγω του ότι το εξέλιξες μόνος σου...
Δηλαδή φαντάζομαι ότι καποια πράγματα τα πλήρωσες και στο τέλος μπορεί να μην τα χρησιμοποίησες... πλήρωσες τον πειραματισμό.. εμείς αν πάρουμε την δική σου τεχνογνωσία, θα έχουμε παρ' όμοιο αποτέλεσμα με μικρότερο '' λογικά '' κοστος...

Αν κατέβεις καμιά φορά αθήνα ρίξε μας σήμα!!! Wink
Sidobre - Δευ 23 Μάϊ 2005, 18:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Gιωτη καλησπέρα.

Δηλαδή αν κάποιος θέλει να φτάσει 170-180 άλογα πόσο πιστεύεις ότι θα του πάει ??

Δηλαδή φαντάζομαι ότι καποια πράγματα τα πλήρωσες και στο τέλος μπορεί να μην τα χρησιμοποίησες... πλήρωσες τον πειραματισμό.. εμείς αν πάρουμε την δική σου τεχνογνωσία, θα έχουμε παρ' όμοιο αποτέλεσμα με μικρότερο '' λογικά '' κοστος...

Κούνια που σε κούναγε...
DIMCHRI - Δευ 23 Μάϊ 2005, 19:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
Gιωτη καλησπέρα.

Κούνια που σε κούναγε...

τότε πρόεδρε θα το δώσω και θα πάρω το mx 5 το δίλιτρο, (το καιούργιο φυσικά), γιατί αν περιμένω από εσάς να βγάλετε τα κιτ με τους εκεντροφόρους, τότε μάλλον θα χρειαστεί να βρω και ένα 206 cc να το βάλω 10 χρόνια στην γιάλια, για να μην χαλάσει και όταν εσείς αποφασίσετε να μας δώσετε το πράσινο φως.με τους εκκεντροφ΄΄ορους το βγάζω, και τους περναμε....

αντε γιατί μας τσιγκλάς...
Baphomet - Δευ 23 Μάϊ 2005, 19:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
εκκεντροφόροι υπάρχουν ηδη στο eshop... η πρώτη δόση τουλάχιστον... κι αν είσαι τοσο βιαστικός μπορείς να τρέξεις εσύ για όλους, να τα βρεις και να τα δωσεις και σε οποιον ενδιαφέρεται.
307 turbo-nos - Δευ 23 Μάϊ 2005, 22:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
ΗΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΚΕΤΡΟΦΟΡΟΙ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ 300ε ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΤΟΙΜΟΥ ΑΛΛΟΥΣ.
307 turbo-nos - Δευ 23 Μάϊ 2005, 22:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4.000ε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΘΕΣ.
DIMCHRI - Δευ 23 Μάϊ 2005, 22:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4.000ε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΘΕΣ.

ο δαρας θέλει 5500 ευρω... αλλα κόλοσα με κάποια πράγματα που άκουσα..

μου άρεσαν καταπληκτικά και οι πλευρικές μπάρες του ταμπλώ σου. πες μου που τις βρήκες ??? και πόσο κάνανε ?
307 turbo-nos - Δευ 23 Μάϊ 2005, 23:03:57
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΙΝΑΙ ΦΟΛΙΟΤΕΚ ΠΕΡΙΠΟΥ 80
MEMsound - Δευ 23 Μάϊ 2005, 23:42:23
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Baphomet έγραψε:
εκκεντροφόροι υπάρχουν ηδη στο eshop... η πρώτη δόση τουλάχιστον... κι αν είσαι τοσο βιαστικός μπορείς να τρέξεις εσύ για όλους, να τα βρεις και να τα δωσεις και σε οποιον ενδιαφέρεται.

πέτρο το ξέρω ότι υπάρχουν εκεντροφόροι στο e-shop.
Το έχω δει.
Βιαστικός δεν είμαι . Ανυπόμονος είμαι.. Συγνώμη τι να κάνουμε...
Και ξέρεις και κάτι στην τελική...
Δεν χρειαζόταν να πείτε τίποτα για εκεντροφόρουσ κ.τ.λ. είπατε πριν το πάσχα, μετά είπατε μετά το πάσχα θα υπάρχουν 3 σετ εκεντροφοροων και μέχρι στιγμής υπάρχει ένα....
Και ξέρεις και κάτι άλλο ? από τον δεκεμβριο λέγανε κάποιοι περιμένετε 15 μέρες για να δείτε προσφορές για φώτα αναρτήσεις κ.τ.λ. και πήγε Μαϊος...

Τέλος πάντων, παρεξήγησες το ύφος που έγραψα στον πρόεδρο...
Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να πιέζεστε... εάν δεν μπορείται απλά μην το κάνετε...
Απλά ρε τάσο θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς με το "κούνια που σε κούναγε "?

Δημήτρη σε καταλαβαίνω στην ανυπομονεσία σου.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοα πράγματα λανθασμένα ανακοινώθηκαν νωρίτερα από ότι έπρεπε.

Εαν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι δεν θα το κάνουμε...

Αλλά ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε όταν θα μπορούμε να το κάνουμε άριστο.

Και μπορεί πχ τα φανάρια να καθυστέρησαν αλλά δεν νομίζω να έχει μείνει κανείς παραπονεμένος από το αποτέλεσμα ποικιλίας / ποιότητας / τιμής
(το οποίο παρεπιπτόντως δεν είναι ακόμα ολοκληρομένο = έπεται εμπλουτισμός μέσα στον επόμενο μήνα).

Για τους εκκεντροφόρους δεν μπορώ να εκφέρω άποψη μιας και δεν έχω ασχολήθεί (και δεν θα ασχοληθώ άμεσα εγώ προσωπικά) ούτε και ο Πέτρος.

Απλά για να καταλάβεις λίγο τι παίζει θα σου πω ότι έχουν ήδη γίνει πολλές δοκιμές και έποντια κι άλλες μέχρι να βρεθεί η βέλτιστη/ες λύση/εις για κάθε γούστο.

πχ για σχετικά etreme καταστάσεις ήδη υπάρχει έτοιμο το γνώστο μάυρο cc...

Έχε υπόψη σου ότι το να εξελίξεις ένα κινητήρα δεν είναι "πιάνω το κατσαβίδι, ξεβιδώνω το Α και βάζω στην θέση του το Β" και μετά "όλα καλά, είμαι +10ps"...

Αν πραγματικά θέλεις να το φτιάξεις και μάλιστα το βιάζεσαι πες το μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αν όχι και ρωτάς απλά τότε επίσης απλά θα σου πω όταν υπάρχει κάτι σίγουρο/αξιόπιστο/ποιοτικό θα γίνει και "επίσημο".

Μέχρι τότε θα γίνονται δοκιμές για όσο χρειαστεί.

Επίσης διευκρίνιση:

Στο e-shop αναγράφονται οι τιμές για εκκεντροφόρους ανάλογα με το μοντέλο του αυτοικινήτου και όχι με βάση τα άλογα που δίνουν".

Με τις μέρες θα προστεθούν κι' άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

Επίσης έχε υπόψη σου ότι με κάτω/γύρω από 4.000€ δεν υπάρχει περίπτωση να δεις αξιιοπιστα 170ps.

Αυτά τα "ολίγα" και ελπίζω να γίονομαι κατανοητός Wink Wink
Baphomet - Δευ 23 Μάϊ 2005, 23:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Baphomet έγραψε:

πέτρο το ξέρω ότι υπάρχουν εκεντροφόροι στο e-shop.
Το έχω δει.
Βιαστικός δεν είμαι . Ανυπόμονος είμαι.. Συγνώμη τι να κάνουμε...
Και ξέρεις και κάτι στην τελική...
Δεν χρειαζόταν να πείτε τίποτα για εκεντροφόρουσ κ.τ.λ. είπατε πριν το πάσχα, μετά είπατε μετά το πάσχα θα υπάρχουν 3 σετ εκεντροφοροων και μέχρι στιγμής υπάρχει ένα....
Και ξέρεις και κάτι άλλο ? από τον δεκεμβριο λέγανε κάποιοι περιμένετε 15 μέρες για να δείτε προσφορές για φώτα αναρτήσεις κ.τ.λ. και πήγε Μαϊος...

Τέλος πάντων, παρεξήγησες το ύφος που έγραψα στον πρόεδρο...
Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να πιέζεστε... εάν δεν μπορείται απλά μην το κάνετε...
Απλά ρε τάσο θα ήθελα να μου πεις τι εννοείς με το "κούνια που σε κούναγε "?

Τώρα μου φαίνεται θες να τα ακούσεις... λοιπόν φίλε μου, πρώτον και κυριότερον, το πιο ευκολο θα ήταν να βρω 2 μαγαζια στην γειτονιά μου να κανονίσω να κανουν εκπτωση σε λαστιχα και σκουπες 10%, να παίρνω κι εγω 5% προμήθεια και να σου πω: "προσφορές δεν ήθελες?? αυτες έχω, κοψε τον λαιμο σου". Κι ας μην ξαναγραφοσουν μέλος του χρόνου. Επίσης μπορούσα να πω στο ΔΣ και συγκεκριμένα στον pugsang που ειναι ο υπευθυνος για τις προσφορες, όταν μου ζητηθηκε να βοηθησω στις προσφορές ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και να κοψουν κι αυτοι τον λαιμο τους. Εγώ ομως σαν καλος μαλ***ς έτρεχα ένα μηνα απο μαγαζι σε μαγαζι να λεω τα ιδια και τα ιδια και να μοιραζω φυλλαδια του club. Και μόλις τέλειωσαν ολα αυτα ξενυχτάγα μέρες για να ανεβάσω στο eshop όλες τις φωτογραφίες και ολα τα προιόντα που εσυ αράζεις και τσεκάρεις για την πλακα σου τώρα. Τι κερδισα απο αυτα?? ότι κέρδισε και οποιοσδήποτε αλλος απο τα 90 μέλη...μια καλυτερη τιμή αμα αγορασω κατι. Τι έχασα?? ατελειωτες ώρες, βενζίνες, νεύρα και πολλά ακομα. Και γιατί το έκανα τελικά? επειδή γουστάρω το club, επειδή βαρεθηκα να βλέπω να τρέχουν ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι για τους υπολοιπους και επειδη εχω συναισθηση του που βρισκομαι και τι πρέπει να κάνω. Κι έρχεσαι τώρα εσυ και μου λες "αμα δεν μπορώ να μη το κάνω?". Εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος θα τα καταφερνες καλυτερα δηλαδη και πιο εγκαιρα?? Αλλά έπρεπε όπως είπα να τυπωσω ενα Α4 με 5 κωλοτιμές, να σας πω αυτες ειναι οι προσφορες και καλή σας ορεξη. Όλα αυτα που κάναμε με τον Μανθο δηλαδη σου δειχνουν εσενα οτι "δεν μπορουμε"? Επειδη σου έταξε ο Μάκης εκκεντροφορους και δε στους δωσαμε ακομα? Ή επειδή αργησαμε? Αργησαμε γιατι πρωτη φορα κανουμε αυτην την δουλεια και δεν ξεραμε ποσο χρονο θα παρει. Αργησαμε για να αξίζει αυτο που θα κανουμε και να μην μπορει κανεις να παραπονεθει και να μας πει κουβεντα. Αλλά τελικά μερικοί ειναι εντελώς αχάριστοι...
Και επειδη άλλα σετ εκκεντροφορων θα αργήσουν, αν τα βιάζεσαι πήγαινε βρες τα και βάλτα μόνος σου. Και για να μη βιάζουμε αλλο το θεμα του παιδιου, όποιος έχει τιποτα να ρωτησει ή να σχολιασει για τις προσφορες και το eshop, να παει εκει να το γραψει και θα πάρει την απαντηση του.
Περαστικα...

Ο κακός
Πέτρος
DIMCHRI - Τρι 24 Μάϊ 2005, 00:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
...
MEMsound - Τρι 24 Μάϊ 2005, 00:06:52
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
.....Ο κακός
Πέτρος

u're a baaaad booooy!

χαχαχα Laughing Laughing καλά μην τον παίρνεις και από τα μούτρα...

Αφού τα βιάζεται μπορεί να συμετάσχει και αυτός στις δοκιμές εξέλιξης του όλου consept, να κάνει (σόρρυ για την έκφραση) "κώλο" το αυτοκινητο του μέχρι να βρεθεί η σωστή ρύθμιση....., και μετά θα μας ξαναπει "αν μπορούμε ή αν όχι"... αλλά και να προβληματιστεί ξανά για το "γιατί αργούν μερικά πράγματα"...

Η τοποθέτηση είναι ευκολη, η εξέλιξη είναι κάτι τελείως διαφορετικό...
Baphomet - Τρι 24 Μάϊ 2005, 00:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πετάχτηκα γιατι μίλησες για αναξιοπιστια των προσφορων των οποιων υπευθυνος ειμαι και εγω. Το τι σου ειπε ή τι ειπες με τον Τάσο ποσώς με ενδιαφέρει. Αν θελει ας σου εξηγησει αυτος τι εννοουσε.
Τα ρεστα δε τα ζηταω εγω, εσυ τα ζητησες...
Το υφος μου οντως δεν ειναι ομορφο γιατι οντως με εκνευρισες.
Και εγώ με τον Μάνθο που αναλάβαμε τελικα το project με τις προσφορες δεν ταξαμε ποτε σετ εκκεντροφορων σε κανεναν. Αυτο το ειχε γραψει ο Μακης ο οποίος για λόγους που δεν αφορουν κανεναν μας, αδυνατουσε να ασχοληθει τελικα με τις προσφορες. Και αναξιόπιστοι σίγουρα δεν ειμαστε.
Και αν δεν ειναι κριτική και μαλιστα άδικη και κακοπροαίρετη αυτη που κανεις, τοτε πες μου τι ειναι.
DIMCHRI - Τρι 24 Μάϊ 2005, 00:21:20
Θέμα δημοσίευσης:
πέτρο επειδή έχουμε χαλάσει αυτό το τοπικ, εγώ αρχίζω να σβήνω.... Σε προτρεπω να κανεις και εσύ το ίδιο...
Baphomet - Τρι 24 Μάϊ 2005, 00:23:24
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω, ας το αναλαβει καποιος Moderator αν το θεωρει σωστο... εγω δεν εγραφα για να σβηνω. ας τα μεταφερει καποιος σε ενα νεο τοπικ "περι εκκεντροφορων" στο section του eshop και συνεχιζουμε εκει την κουβεντα.
MEMsound - Τρι 24 Μάϊ 2005, 00:35:22
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
...Mάνθο. δεν θέλω να φτάσω τα 170 άλογα με 4000. το 4000 το έγραψε ο γιώτης. εγώ έχω πει ότι θέλω 140-150 άλογα ατμοσφαιρα.

εάν όμως με 5000 μπορω να φτάσω με turbo τα 170 αλογα με κάποια αξιόπιστια, τότε το προτιμό !!

εξάλου το ιντερκουλερ ταιριάζει φοβερα με τον προφυλακτήρα μου δεν συμφωνείς ??? Wink

Καταρχήν πολύ γουστάρω όταν ανάβουν τα αίματα γιατί δείχνει πάθος ...
Χαλαρώστε παίδες... Wink

Στο θέμα μας

Η αξιοπιστία είναι κάτι τελείως σχετικό.

Τις περισσότερες φορές εξαρτάται περισσότερο από την χρήση και λιγότερο από τα υλικά.

Επίσης άλλο 140 άλλο 150, άλλο 151 κλπ κλπ
πχ για +10ps σε ένα 106 θες ΦΠΕ= 150+500+300+τοποθέτηση = + - 1000€ και πάει λέγοντας

Επίσης για να πεις ότι με turbo έχεις αξιοπιστία θες σφυρήλατα/ενισχημένες μπιέλες, άλλες βαλβιδες, μεταλλική εισαγωγή (=+ άλλη πεταλουδα) ψυγείο λαδιού, turbo timer κλπ κλκπ περιφερειακα + τα βασικότερα τurboεκκεντροφόρους και άγραφο εγκέφαλο που να μπορεί να διαβάσει πίεση στην εισαγωγή και όχι extra εγκεφαλάκια / μπεκ κλπ κλπ μπουρδίτσες...

Όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος αρκετά πιο ψηλά.

Με 5000€ είσαι στο κάτω όριο κόστους για την τοποθέτηση τουρμπίνας και αρκετά μακριά από τον ορισμό της αξιοπιστίας...

Όταν ένα μοτερ δεν είναι σχεδιασμένο από την αρχή για κάτι τετοιο θέλει πολύ δουλειά για να γίνει.

Όσο για το αν θα το γούσταρα... ναι θα το γούσταρα απίστευτα και στην όψη (GT με Intrcooler = alla the money) και στον ήχο (bbbbtsssss) και στην απόδοση (μιλάμε για πολλά Ps....) και και και και ..... κλπ κλπ.... και όταν θα έχω περισσευμα κάνα 10αρικο... ίσως να το κάνω.... Wink Wink

Μην τρελένεστε για τα παρπάνω ποστ.
Μεσ' το πρόγραμμα είναι τέτοιες αντιπαραθέσεις...
pugsang - Τρι 24 Μάϊ 2005, 07:48:45
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη συγνώμη που στο λεω αλλα είσαι λάθος.

Μου έστειλες pm σχετικά με τους εκκεντροφόρους και σου απάντησα αναλυτικά για το πως εχει η κατάσταση.Σου εξήγησα οτι χρειαζόμαστε καποιον για την τελική δοκιμή (δεν εχουμε αυτοκίνητο για να τους δοκιμασουμε).

Σου ειπα να με πάρεις τηλέφωνο για περισσότερες πληροφοριες αλλα εσυ δεν με πήρες.Δεν εχει ασχολήθεί κανένας άλλος με αυτον τον τομέα.Το να βγαινεις και να κραζεις δημοσια ολο τον κοσμο δεν νομίζω οτι βγάζει πουθενά.

Στο κατω κατω οπως πολύ σωστά είπε και ο Πετρος υπάρχουν αλλες 4-5 μάρκες εκκεντροφόρων στην Ελλάδα.Αν βιαζεσαι να το φτιαξεις γιατι δεν πας να πάρεις απο εκει εκκεντροφορους.

Επειδη δυστυχως ακρη δεν βγάζουμε το σταματαω εδω.

Τα προφιλ είναι ετοιμα και διαθέσιμα.Οποιος θελει ας παει απο το e-shop μια βόλτα.Οποιος δεν θελει ας παει να παρει απο αλλού.
Sidobre - Τρι 24 Μάϊ 2005, 09:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Sidobre έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:
Gιωτη καλησπέρα.

Κούνια που σε κούναγε...

τότε πρόεδρε θα το δώσω και θα πάρω το mx 5 το δίλιτρο, (το καιούργιο φυσικά), γιατί αν περιμένω από εσάς να βγάλετε τα κιτ με τους εκεντροφόρους, τότε μάλλον θα χρειαστεί να βρω και ένα 206 cc να το βάλω 10 χρόνια στην γιάλια, για να μην χαλάσει και όταν εσείς αποφασίσετε να μας δώσετε το πράσινο φως.με τους εκκεντροφ΄΄ορους το βγάζω, και τους περναμε....

αντε γιατί μας τσιγκλάς...

Επειδή δεν μου αρέσει να ανάβω φωτιές, θα εξηγηθώ.

Οταν είπα "κούνια που σε κούναγε" απαντούσα πολύ απλά σε αυτό που έγραψες εσύ "εμείς αν πάρουμε την δική σου τεχνογνωσία, θα έχουμε παρ' όμοιο αποτέλεσμα με μικρότερο '' λογικά '' κοστος...".

Oπως σου απάντησε ήδη το παιδί κάτω από 4.000 ευρώ για τούρμπο ή απίθανο είναι ή όχι αξιόπιστο. Τα 4.000 είναι ταρίφα για κάτι που αρχίζει να λέγεται αξιόπιστο.

Τώρα, για τα σετάκια των εκκεντροφόρων που γκρινιάζεις, εμείς αναλάβαμε να ανεβάσουμε το κόστος τους. Δείγματα αυτοκινήτων υπάρχουν ήδη αρκετά, άρα αποφασίζεις μόνος σου.

Νταξ';
DIMCHRI - Τρι 24 Μάϊ 2005, 16:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Δημήτρη συγνώμη που στο λεω αλλα είσαι λάθος.

Μου έστειλες pm σχετικά με τους εκκεντροφόρους και σου απάντησα αναλυτικά για το πως εχει η κατάσταση.Σου εξήγησα οτι χρειαζόμαστε καποιον για την τελική δοκιμή (δεν εχουμε αυτοκίνητο για να τους δοκιμασουμε).

Σου ειπα να με πάρεις τηλέφωνο για περισσότερες πληροφοριες αλλα εσυ δεν με πήρες.Δεν εχει ασχολήθεί κανένας άλλος με αυτον τον τομέα.Το να βγαινεις και να κραζεις δημοσια ολο τον κοσμο δεν νομίζω οτι βγάζει πουθενά.

Στο κατω κατω οπως πολύ σωστά είπε και ο Πετρος υπάρχουν αλλες 4-5 μάρκες εκκεντροφόρων στην Ελλάδα.Αν βιαζεσαι να το φτιαξεις γιατι δεν πας να πάρεις απο εκει εκκεντροφορους.

Επειδη δυστυχως ακρη δεν βγάζουμε το σταματαω εδω.

Τα προφιλ είναι ετοιμα και διαθέσιμα.Οποιος θελει ας παει απο το e-shop μια βόλτα.Οποιος δεν θελει ας παει να παρει απο αλλού.

η παρεξηγηση λυθηκε... Τάσο όλα οκ με αυτό που είπες...ξεκαθάρισες την θέση σου.

Μακη στο e - shop πήγα αλλα δεν είδα 3 σετ εκεντροφόρων αλλά ένα. και μάλιστα μπήκα την μερα που μου έστειλες πμ.
τωρα προφανώς εννοείς ότι βρέθηκε και το 6 αυτοκίνητο που ψαχνατε και δοκιμάσατε και το τελευταίο σετάκι και τελικά καταλήξατε ???
Μάλλον αυτό έννοεις... Wink

όσο για το κράξιμο μάλλον ο κάποιος άλλος σε έκραξε ή μαλλον σε έδωσε στεγνα για το ποιός είναι υπευθυνος που άργησαν τα σετάκια... !!!! Very happy Very happy Very happy

έλα ρε χαλαρώστε... μην τα παίρνετι όλα επι προσωπικού !!!
Baphomet - Τρι 24 Μάϊ 2005, 16:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εννοείς εμένα, εγώ δεν "έδωσα" κανέναν και σταμάτα να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Εγώ είπα οτι ο Μάκης είχε αυτά στο μυαλό του, αλλά λόγω αδυναμίας να ασχοληθεί μας έδωσε εμάς την ευθύνη. Κι εμείς δεν ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα, ούτε τάξαμε τίποτα σε κανέναν. Απλό και σαφές αυτό που λέω. Εγώ καμμία ευθύνη δεν έριξα σε κανέναν για τίποτα.
Και είμαι πολύ περίεργος αν βγουν αυριο τιμές εκκεντροφόρων να δω αν θα πας να τους βάλεις...
DIMCHRI - Τρι 24 Μάϊ 2005, 23:15:01
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
Αν εννοείς εμένα, εγώ δεν "έδωσα" κανέναν και σταμάτα να προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Εγώ είπα οτι ο Μάκης είχε αυτά στο μυαλό του, αλλά λόγω αδυναμίας να ασχοληθεί μας έδωσε εμάς την ευθύνη. Κι εμείς δεν ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα, ούτε τάξαμε τίποτα σε κανέναν. Απλό και σαφές αυτό που λέω. Εγώ καμμία ευθύνη δεν έριξα σε κανέναν για τίποτα.
Και είμαι πολύ περίεργος αν βγουν αυριο τιμές εκκεντροφόρων να δω αν θα πας να τους βάλεις...

Πετράν το αν συνεχιζουμε αυτή την συζήτηση σε αυτό το τόπικ δεν οφελεί.
Το Θέμα μας είναι το 307 του Γιώτη...
Και για να επανέλθω...

Γιώτη στο max power δεν βάλανε καθόλου μετρήσεις του αυτοκινήτου σου..
επιταχύνσεις τελικές και τέτοια ... δεν το μετρήσανε καθόλου ? Εννοώ εκτός της ιποδύναμης φυσικα... Question
307 turbo-nos - Σαβ 28 Μάϊ 2005, 10:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΕΣΑΣ.ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΘΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙ.ΣΤΑ 160-170 ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Η ΜΕΤΡΙΣΕΙ 0-100 ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΔΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙ 7.8 ΚΑΙ ΣΤΟ HONDA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΛ.112 ΓΡΑΦΕΙ 7.7 ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΛΟΓΑ.ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙ
307 turbo-nos - Σαβ 28 Μάϊ 2005, 22:15:12
Θέμα δημοσίευσης:

DrJekyll - Τρι 31 Μάϊ 2005, 10:21:23
Καλημέρα από Θεσσαλονίκη Γιώτη!!!
Πριν από 3 μέρες έπεσε και στα δικά μου χέρια το τεύχος με το καταπληκτικό 307 σου...
Πραγματικά σου αξίζουν πολλά μπράβο γιατί τόλμησες να κάνεις κάτι πιστεύοντας στο δικό σου όνειρο...(που και εγω το ίδιο μοιράζομαι..) - ΚΑΙ 200.000 ευρώ να είχα στην μπάντα έτσι για σκότωμα, δεν θα άλλαζα το 307...θα το έκανα μοναδικό - όπως και έκανες εσύ....
Πάντως οι καμπύλες ροπής - ιπποδύναμης είναι πολύ καλές - σχεδόν απόλυτα γραμμικές....

Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά κάποια φορά στο μέλλον!
Sidobre - Τρι 31 Μάϊ 2005, 11:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως, για να ανεβάσουμε λίγο και την σοβαρότητα των Μηχανικών συζητήσεων, θεωρώ ότι για Υπερτροφοδότηση αξίζουν τα χρήματα για ιπποδυνάμεις κοντά στο 100%.

Δηλαδή ξέρεις ότι το κόστος για υπερτροφοδότηση είναι γύρω στα 4.000 με 5.000 ευρώ. Το εύρος της βελτίωσης ξεκινάει από 140 έως 200 άλογα (για ένα 1,6 μοτερ). Στα σύν η μεγάλη ροππή, στα πλήν η αξιοπιστία και η συμπεριφορά

Στην ατμοσφαιρική βελτίωση με το κόστος στα 3.000 ευρώ έχεις από 140 έως 160 άλογα πιο αξιόπιστα και πιο ευκολοδήγητα (αν και είναι καθαρά υποκειμενικό αυτό) και με ένα κόστος ανάλογο της υπερτροφοδότησης ανεβαίνεις μέχρι τα 170 - 180 άλογα πάλι σχετικά πιο αξιόπιστα (τουλάχιστον ώς προς την παρατεταμένη χρήση).
στα σύν η αξιοπιστία (σχετικά με το turbo), στα πλήν η έλλειψη ροπής χαμηλά

Υπάρχουν βέβαια υποκειμενικές απόψεις σχετικά με το φτάρνισμα ή με την λύσσα αλλά αυτό δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την βελτίωση αλλά με την λόξα του κάθε ενός.
chatasos - Τρι 31 Μάϊ 2005, 12:47:04
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
307Lucifer έγραψε:

Πάντως οι καμπύλες ροπής - ιπποδύναμης είναι πολύ καλές - σχεδόν απόλυτα γραμμικές....

Εγώ πάντως τις είδα και χάζεψα Tease
Αν δεν σε προδώσει η αξιοπιστία, μιλάμε για εκπληκτική δουλειά.
sfaker2000 - Τρι 31 Μάϊ 2005, 12:55:12
Θέμα δημοσίευσης: sfaker 206rc
πηγα και εγω και πηρα το περιοδικο...Συγχαρητιρια στο Γιωτη,πολυ καλο μπορω να πω,απο οτι καταλαβα πηροβολαει το οχημα 2gunfire Thumb Left
[ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ 18ΑΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΜΟΥΡΑΤΩ ΑΚΟΜΑ Wink ]
δεν νομιζω οτι ειναι υπερβολη?
MEMsound - Τρι 31 Μάϊ 2005, 14:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μπορούσα να έχω και γω τις καμπύλες ισχύος / ροπής??? Question Wink
chatasos - Τρι 31 Μάϊ 2005, 14:59:52
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Θα μπορούσα να έχω και γω τις καμπύλες ισχύος / ροπής??? Question Wink

Την υπογραφή του την τσέκαρες ? Blink
MEMsound - Τρι 31 Μάϊ 2005, 15:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
γλουπ.. Shocked
δεν το είχα προσέξει...
ευχαριστώ κύριε Τάσε!! Wink

Μια χαρά φαίνονται οι καμπύλες... Thumb Left Thumb Left
tsikis - Τετ 01 Ιούν 2005, 00:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Πάντως, για να ανεβάσουμε λίγο και την σοβαρότητα των Μηχανικών συζητήσεων, θεωρώ ότι για Υπερτροφοδότηση αξίζουν τα χρήματα για ιπποδυνάμεις κοντά στο 100%.

Δηλαδή ξέρεις ότι το κόστος για υπερτροφοδότηση είναι γύρω στα 4.000 με 5.000 ευρώ. Το εύρος της βελτίωσης ξεκινάει από 140 έως 200 άλογα (για ένα 1,6 μοτερ). Στα σύν η μεγάλη ροππή, στα πλήν η αξιοπιστία και η συμπεριφορά

Στην ατμοσφαιρική βελτίωση με το κόστος στα 3.000 ευρώ έχεις από 140 έως 160 άλογα πιο αξιόπιστα και πιο ευκολοδήγητα (αν και είναι καθαρά υποκειμενικό αυτό) και με ένα κόστος ανάλογο της υπερτροφοδότησης ανεβαίνεις μέχρι τα 170 - 180 άλογα πάλι σχετικά πιο αξιόπιστα (τουλάχιστον ώς προς την παρατεταμένη χρήση).

Υπάρχουν βέβαια υποκειμενικές απόψεις σχετικά με το φτάρνισμα ή με την λύσσα αλλά αυτό δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την βελτίωση αλλά με την λόξα του κάθε ενός.

φίλτατε ... Τάσο !

δεν νομιζώ πως ένα αυτοκίνητο peugeot 1,6 μπορεί να φτάσει εύκολα πάνω απο 150 άλογα ( ατμοσφαιρικά ) ... ενώ υπερτροφοδοτούμενα μπορεί με πολύ άνεση !
και αυτό δεν το βγάζω απο το μυολά μου αλλά έχω ρωτήσει αρκετά άτομα !! ακόμα και άτομα που συνεργάζεται το psclub ! φιλικά πάντα !! Wink Wink
Sidobre - Τετ 01 Ιούν 2005, 10:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Sidobre έγραψε:

φίλτατε ... Τάσο !

δεν νομιζώ πως ένα αυτοκίνητο peugeot 1,6 μπορεί να φτάσει εύκολα πάνω απο 150 άλογα ( ατμοσφαιρικά ) ... ενώ υπερτροφοδοτούμενα μπορεί με πολύ άνεση !
και αυτό δεν το βγάζω απο το μυολά μου αλλά έχω ρωτήσει αρκετά άτομα !! ακόμα και άτομα που συνεργάζεται το psclub ! φιλικά πάντα !! Wink Wink

Φιλικά πάντα, με 3.000 περίπου το δικό μου είναι στα 157 σαν εργοστασιακό και του Σίμου με κάτι παραπάνω έφτασε τα 175 με 18,5 και βάλε κιλά ροπή. Αρα όχι απλά γίνεται αλλά μάλον δεν έχεις ρωτήσει τους κατάλληλους!!!
DIMCHRI - Τετ 01 Ιούν 2005, 10:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Φιλικά πάντα, με 3.000 περίπου το δικό μου είναι στα 157 σαν εργοστασιακό και του Σίμου με κάτι παραπάνω έφτασε τα 175 με 18,5 και βάλε κιλά ροπή. Αρα όχι απλά γίνεται αλλά μάλον δεν έχεις ρωτήσει τους κατάλληλους!!!

Παιδιά χτες πήγα από το γνωστό μαγαζί του πειραιά που τουρμπίζει σχεδόν ότι έχει ρόδες.
Και είχε απ' έξω το αμάξι το ο ιδιοκτήτης...
ένα 307 CC TURBO ............ Shocked
καταπληκτικό... μόνο 185 άλογα... βέβαια με πίεση στο 1 bar δεν ξέρω πόσο θα αντέξει, αλλά για τπυς φοβισμένους (σαν και εμένα) σου κάνει μετατροπή με 150 ίππους και πίεση στο 0.7...

κόστος 4500... οπότε τελικά η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα .

Ατμόσφαιρα ή turbo πάνε περίπου τα ίδια λεφτά (λίγο φτηνότερη η ατμόσφαιρα...)

Ατμόσφαιρα ειναι ποιό αξιόπιστη (γνώμη μου) αλλά turbo έχει απίστευτη ροπή (καμία σχέση με ατμοσφαιρικές βελτιώσεις)...
sfaker2000 - Τετ 01 Ιούν 2005, 20:42:55
Θέμα δημοσίευσης: sfaker 206 RC
ενας φιλος εχει ενα 206 1600 και ειναι 172 μοτερ και 151 τροχο ατμοσφαιρικα....και μηχανικο γκαζι...το εφτιαξε αθηνα σε ενα ξαδερφο του...ειναι παρα πολυ καλο... Wink
Sidobre - Πεμ 02 Ιούν 2005, 09:56:56
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης, αποδεικνύεται ότι τα 206 βγάζουν παραπάνω άλογα από τα 106 γιατί έχουν καλύτερα σχεδιασμένο μοτερ.

Τα 106 τρέχουν και βάζουν κεφαλάρια από 206 μπας και δουν καμία άσπρη μέρα... W00t

Το πρόβλημα με τα 206/307 είναι ότι βγάζουν ΛΙΓΑ άλογα. Θέλει δουλειά από την αρχή. Μετά.... Worthy Worthy Worthy
Steve - Πεμ 02 Ιούν 2005, 11:16:34
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Τα 106 τρέχουν και βάζουν κεφαλάρια από 206 μπας και δουν καμία άσπρη μέρα... W00t

Oh dear! What is "κεφα...λάria"? W00t
Sidobre - Πεμ 02 Ιούν 2005, 11:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Sidobre έγραψε:

To καπάκι με τους αυλούς εισαγωγής. Wink Wink Wink
Touristas - Πεμ 02 Ιούν 2005, 11:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Κυλινδροκεφαλή …αυτό θέλει να πει Wink
MEMsound - Πεμ 02 Ιούν 2005, 11:29:04
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Ρε Τάσο μίλα του Ελληνικά! Laughing Laughing

Κεφαλάρια = Καπάκι μοτερ = καπάκι βαλβίδων
Arrow Idea Το μοτέρ του 206 1,6 16ν εχει καλύτερο καπάκι από του 106 1,6 16ν = καλύτερο σχεδιασμό και μεγαλύτερες βαλβίδες (Σωστά κύριε Πρόεδρε??)
Steve - Πεμ 02 Ιούν 2005, 21:27:37
Θέμα δημοσίευσης:
4 απαντήσεις σε 5 λεπτά W00t

Μπράβο ταχύτητα και συνεννόηση Rotfl
DIMCHRI - Τρι 22 Νοέ 2005, 00:42:38
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:

Γιώτηη, δώσε μας ένα update σχετιά με το θηρίο σου !!!!!

Πως πάει ???τι νέα ?? πότε θα σε δούμε από το στέκι μας ???
307 turbo-nos - Κυρ 27 Νοέ 2005, 10:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΟΓΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 300 ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΛΙ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΡΑ ΣΤΙΝ ΕΛΑΤΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΤΟ 307 ΠΙΣΤΕΥΩ.ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΜΠΙΣΜΑ
MEMsound - Κυρ 27 Νοέ 2005, 20:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ποια έκθεση??

Στην Auto Exelixis??

Ήταν εκείνο το μαύρο στην Maguiars?? Question
307 turbo-nos - Κυρ 27 Νοέ 2005, 21:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αυτο ειναι και ηταν και στο max power.
MEMsound - Κυρ 27 Νοέ 2005, 21:48:01
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ όμορφο
Δεν μου άρεσε η βάση για τα όργανα στο ταμπλό και το αυτοκόλλητο carbon, όπως και το βάψιμό του που ήταν λίγο ξένο με το υπόλοιπο αυτοκίνητο...

Αν θες κανονικό carbon έχουμε κάποιον που μπορεί να σου φτιάξει. Wink

Κατά τα άλλα γαμάτο!!! Wink

sorry για το off-topic...

και επίσης άσχετο αλλά από το περίπτερό μας πέρασες ή δεν έφερες εσύ το αυτοκίνητο στην έκθεση???? Question

Το είχα δει στο περιοδικό αλλά ρε γα**το στο MAX δεν κάνουν σοβαρές παρουσιάσεις...

Μπουρδίτσες γράφουν και τίποτα σοβαρό για τα τεχνικά.... Cool
DIMCHRI - Δευ 28 Νοέ 2005, 15:13:27
Θέμα δημοσίευσης:
307 turbo-nos έγραψε:
Ναι αυτο ειναι και ηταν και στο max power.

stoy νοεμβρίου το max power ????
307 turbo-nos - Τρι 29 Νοέ 2005, 21:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ηταν στο τευχος 38
brz20 - Σαβ 14 Ιαν 2006, 14:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρα παιδια.Μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισα να τελειωσω το συστημα εξαγωγης να περασω και ενα ζευγαρι εκκεντροφορων με 264ο/8,7mm εισαγωγη - εξαγωγη και μετα να πεσουν λεφτα για τουρμπισμα.Θελω να μου λυσετε καποιες αποριες που εχω.Να σας πω οτι θελω light κατασταση(στα 0,5 σταθερο).Ποσα λεφτα κοστιζει ενα τετοιο τουρμισμα?Εχω ακουσει οτι δεν ξεπερνα τα 3000 με εργατικα.Αν περασω τελικο της Sebring ή της Remus που ειναι σχεδιασμενο για 307 θα καλυπτει το turbo ή θα μπουκωνει το μοτερ?Με τετοια πιεση δεν χριαζετε να κανω καμια αλλαγη στα πιστονια?Ποσο απροβληματιστα θα παει?Αυτα.Οποιος μπορει ας μου δωσει μια βοηθεια.Πιστευω οτι τα 0,5 με ολα τα αλλα θα μου δωσουν τα 160 αλογα που θελω.
MEMsound - Σαβ 14 Ιαν 2006, 14:24:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχεις σκοπό να το τουρμπίσεις και πάρεις Remus/Sebring* τότε θα επιλέξεις την εξάτμιση που είναι για 307 2,0lt (και όχι για 1,6).

H "307 1,6lt Remus/Sebring" είναι για μέχρι 1ο στάδιο στο 1,6lt.

Μπορω από Δευτέρα να ρωτήσω κιόλας στον Remus να μου πει ιδέες. Wink
Idea Θα χρειαστείς φυσικά και άλλο καταλύτη...
Και φυσικά και από αυτό θα έχει το PSClub ... σε λίγες μέρες σε απίστευτη τιμή... Wink Wink

(*H Sebring είναι πλέον θυγατρική της Remus για αυτό και τα σχέδια τους μοιάζουν)
DIMCHRI - Σαβ 14 Ιαν 2006, 15:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Γεια χαρα παιδια.Μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισα να τελειωσω το συστημα εξαγωγης να περασω και ενα ζευγαρι εκκεντροφορων με 264ο/8,7mm εισαγωγη - εξαγωγη και μετα να πεσουν λεφτα για τουρμπισμα.Θελω να μου λυσετε καποιες αποριες που εχω.Να σας πω οτι θελω light κατασταση(στα 0,5 σταθερο).Ποσα λεφτα κοστιζει ενα τετοιο τουρμισμα?Εχω ακουσει οτι δεν ξεπερνα τα 3000 με εργατικα.Αν περασω τελικο της Sebring ή της Remus που ειναι σχεδιασμενο για 307 θα καλυπτει το turbo ή θα μπουκωνει το μοτερ?Με τετοια πιεση δεν χριαζετε να κανω καμια αλλαγη στα πιστονια?Ποσο απροβληματιστα θα παει?Αυτα.Οποιος μπορει ας μου δωσει μια βοηθεια.Πιστευω οτι τα 0,5 με ολα τα αλλα θα μου δωσουν τα 160 αλογα που θελω.

αφού θα το τουρμπίσεις που θα το τουρμπίσεις γιατί να πετάξεις λεφτά για εκεντροφόρους? και για remous ?

Γιατί να δώσεις λαβή στον μηχανικό που θα στο τουρμπίσει να σου λέει ότι φταίνε οι εκκεντροφόροι σου ή φταίει η εξάτμιση που είχες βάλει...???
μάλλον έχεις λεφτά για πέταμα....
tsosmoulis - Σαβ 14 Ιαν 2006, 23:24:47
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω απολυτα με τον δημητρη. ηδη το τουρμπισμα ειναι αρκετα πολυπλοκο και για να γινει καλη δουλεια θελει αρκετο καιρο μπες βγες συνεργειο. αν το εχεις και τουμπανο ατμοσφαιρικα θα πρεπει να ειναι πολυ καλος ο μαστορας για να ανταπεξελθει.
φυσικα τωρα παλι λεω οτι λεγεται συνεχεια σε αυτο το φορουμ...μια και η υπευθυνοτητα απεχει απο πολλους μαστορες και αντι αυτης υπαρχει η αρπακολα και τα τρελλα αλογα που υποσχονται.

σκεψου καλα...αν ειναι να επενδυσεις χρημα καντο σε πραγματα που θα ειναι απροβληματιστα.πολυ σημαντικο.
brz20 - Κυρ 15 Ιαν 2006, 20:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια ειναι τα απροβληματιστα ομως.Βασικα ειμαι πολυ μπερδεμενος.Σκεφτομουν να κανω ΦΠΕ με εκκεντροφορους γιατι μπορει να με ικανοποιει ετσι και να το αφησω εκει.Αν δω οτι θελω κατι παραπανω του πεταω μια τουρμπινα και ολα πανε καλα.Βεβαια στην θεωρια ολα ειναι καλα.Στην πραξη ομως???
Εγω παντως το εχω σκεφτει ως εξης:
ΦΠΕ + εκκεντροφορους παω κοντα στα 135(στην καλυτερη) αν θελω παραπανω με μια τουρμπινα στα 0,4bar εχω 175 αλογα(και αυτα στην καλυτερη.Ενα 307 εχει βγαλει απο μαμα μοτερ 160 αλογα στα 0,4).Αρα αυτο που θελω θα το εχω πετυχει.Αυτος ειναι ο στοχος μου.Να το κανω 160!!!
Παντως οτι και να επιλεξω θελω να ειναι οσο πιο καλο και αξιοπιστο γινετε.
Μανθο αν του βαλλω απο τωρα εξατμηση για 2.0 τι κερδιζω και τι χανω?
tsosmoulis - Κυρ 15 Ιαν 2006, 20:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να ανεβεις θεσσαλονικη επειγοντως να δεις ενα 307 σαν το δικο σου...ατμοσφαιρα παντα.
πιστευω θα σε καλυψει.κανονισε ταξιδακι για συναντηση στην θεσσαλονικη!
brz20 - Κυρ 15 Ιαν 2006, 20:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη η ατμοσφαιρα αλλα για να πας στα 150 με 160 θες πολλα περισοτερα χρηματα απο το τουρμπο.Αυτην την εντυπωση εχω.
MEMsound - Κυρ 15 Ιαν 2006, 21:05:33
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
....Μανθο αν του βαλλω απο τωρα εξατμηση για 2.0 τι κερδιζω και τι χανω?

Αν του βάλεις "μαμά εξάτμιση από 2λιτρο" μάλλον θα κερδίσεις κάτι λίγο (~1-2ps) μιας και λόγω περισσότερων καυαερίων του 2λιτρου θα σου πέσει πιο ελεύθερη απότην μαμά 1,6.

Αν του βάλεις εξάτμιση Remus "για 2λιτρο" τότε όσο θα είσαι μαμά ούτε θα χάσεις ούτε θα κερδίσεις (γιατί ναι με είναι πιο ελευθερη αλλά μάλλον θα σου παραπέσει ελευθερη για να βελτίωσei κάτι...)

Όμως αν έχεις σκοπό:
ή εκκεντροφόρους αγριότερους από τους "μαμά" 106 rally.
ή να το τουρμπισείς
τότε η λύση "aftermarket εξάτμιση για 2λιτρο" είναι μονόδρομος!!

Για 1ο στάδιο + εκκεντροφόρους 106 rally είσαι στο μετέχμιο. Confused Confused

Ο κ.Πρόεδρος μπορεί μάλλον να δώσει μια απάντηση σε αυτό. Wink
Road_Runner - Κυρ 15 Ιαν 2006, 23:19:46
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Αν του βάλεις εξάτμιση Remus "για 2λιτρο"....

Μάνθο, αγόρι μου, μήπως παίρνεις ποσοστά από τον Eric? Σου έχει υποσχεθεί τζαμπέ εξάτμιση;; Laughing Laughing Laughing
Ha Ha Rotfl Ha Ha Rotfl Ha Ha Rotfl Ha Ha Rotfl
MEMsound - Δευ 16 Ιαν 2006, 01:21:59
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι ρε Νίκο...
Με κατάλαβες...
Φτού...
Sad Sad Sad Sad Sad
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Λοιπόν αν και ξέρω ότι το λες αστειευόμενος (γι' αυτό και τα τόσα Rotfl & Ha Ha )...
... να πω ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει ούτως ή άλλως. Wink
Wink Idea Παρεπιπτόντως για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις/παρεξηγήσεις με άλλους που τυχόν διαβάζουν το τόπικ και επειδή η θέση μου είναι πολύ λεπτή:

brz20, 4~5 post πιο πριν έγραψε:
...Αν περασω τελικο της Sebring ή της Remus που ειναι σχεδιασμενο για 307 θα καλυπτει το turbo ή θα μπουκωνει το μοτερ?...

και:
MEMsound έγραψε:
...Αν έχεις σκοπό να το τουρμπίσεις και πάρεις Remus/Sebring* τότε θα επιλέξεις την εξάτμιση που είναι για 307 2,0lt (και όχι για 1,6)...

Wink Wink Wink Wink Cool Cool Cool Cool
DIMCHRI - Δευ 16 Ιαν 2006, 13:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ποια ειναι τα απροβληματιστα ομως.Βασικα ειμαι πολυ μπερδεμενος.Σκεφτομουν να κανω ΦΠΕ με εκκεντροφορους γιατι μπορει να με ικανοποιει ετσι και να το αφησω εκει.Αν δω οτι θελω κατι παραπανω του πεταω μια τουρμπινα και ολα πανε καλα.Βεβαια στην θεωρια ολα ειναι καλα.Στην πραξη ομως???
Εγω παντως το εχω σκεφτει ως εξης:
ΦΠΕ + εκκεντροφορους παω κοντα στα 135(στην καλυτερη) αν θελω παραπανω με μια τουρμπινα στα 0,4bar εχω 175 αλογα(και αυτα στην καλυτερη.Ενα 307 εχει βγαλει απο μαμα μοτερ 160 αλογα στα 0,4).Αρα αυτο που θελω θα το εχω πετυχει.Αυτος ειναι ο στοχος μου.Να το κανω 160!!!
Παντως οτι και να επιλεξω θελω να ειναι οσο πιο καλο και αξιοπιστο γινετε.
Μανθο αν του βαλλω απο τωρα εξατμηση για 2.0 τι κερδιζω και τι χανω?

ακου φιλαράκο.

αν το αμάξι σου πάει από 110 άλογα στα 135 με φπε η διαφορά που θα δεις όχι μόνο δεν θα σε ικανοποιεί ...αλ΄λά πολύ πιθανόν να κλαις τα λεφτά σου...

έχω παέι κοντρες με 206 cc που λέει ότι είναι 140 άλογα και οι διαφορές μας ήταν τόσο μικρές , που με έκαναν να αναρωτιέμαι αν όντως ήταν 140.
Το σίγουρο είναι ότι είχε εκκεντροφόρους ραλύ, πρόγραμμα εξάτμιση, σκούπα.
Και το σίγουρο είναι ότι εάν είχα δώσει 2 χιλιάρικα για μια τέτοια μετατροπή σίγουρα θα τα έκλαιγα. οπότε μου φαίνεται ότι ημόνη λύση είνα να το τουρμπίσεις, και να δεις 160 άλογα με πίεση 0.4 και ροπή άστο καλύτερα !!!!!!
Θα πηγαίνεις με μιά ταχύτητα πάνω όταν οι ατμοσφαιρικοί δουλεύουν στις 6500 + και θα τους περνάς...και η πλάκα θα είναι ότι εσύ θα έχεις άλλο τόσο γκάζι.

πηγαινε δοκίμασε , δες αυτοκίνητα βελτιωμένα ατμοσφαιρικά και τουρμπισμένα , και αποφάσισε.

Ο δάρας έχει μερικά 307 στο μαγαζί του και σχεδόν πάντα υπάρχει ένα αυτοκίνητο τηε peugeot εκεί τουρμπισμένο για demo car.

brz20 έγραψε:
....ΦΠΕ + εκκεντροφορους παω κοντα στα 135(στην καλυτερη) αν θελω παραπανω με μια τουρμπινα στα 0,4bar εχω 175 αλογα(και αυτα στην καλυτερη.Ενα 307 εχει βγαλει απο μαμα μοτερ 160 αλογα στα 0,4).Αρα αυτο που θελω θα το εχω πετυχει.Αυτος ειναι ο στοχος μου.Να το κανω 160!!!?

αυτά τα άλογα 160-170 θα τα δεις με turbo χωρις ΦΠΕ+εκεντροφόρους και κυρίως χωρίς να σου λέει δικαιολογίες αυτός που θα σου κάνει την turboμετατροπή για αυτα που έχει κάνει ο άλλος που θα σου έχει κάνει την ατμοσφαιρική μετατροπή.
DrJekyll - Δευ 16 Ιαν 2006, 13:30:38
Κώστα!!!
Δες αν μπορέσει το σασμάν να σου αντέξει...
Μην το τουρμπίσεις και μετά στα ξεχαρβαλιάσει όλα...
Αν θυμάμαι καλά το δικό σου είναι μοντέλο 2003 έ???
brz20 - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:01:31
Θέμα δημοσίευσης:
2004 ειναι το μοντελο μου Δημητρη.Πιστευω οτι ενας συμλεκτης θα χριαστει.Απο οτι καταλαβα ολοι μου λετε να κρατησω μαμα τα παντα σχεδον(εκτος απο εξατμηση,καταλυτη)και να κανω την μετατροπη.Απλα αυτο που σκεφτομουν ηταν οτι,μηπως θα κερδιζα πολλα περισοτερα απο την αλλαγη των εκκεντροφορων πριν το τουρμισμα.Αλλαγη εγκεφαλου χριαζετε ή παει και ο εργοστασιακο?
MEMsound - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:14:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΔΕΝ είναι ίδια τα χαρακτηριστικά των εκκεντροφόρων για Turbo (εκόμα και χαμηλής πίεσης) με εκείνα των εκκεκντροφόρων που είναι για 1ο στάδιο.

Αυτό σημαίνει ότι αν βάλεις τουρμπίνα στο 307 1,6 δεν είναι σίγουρο ότι με τους ραλλοεκκεντροφόρους θα δουλεψει καλύτερα από ότι με τους μαμά.

Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των εκκέντρων (βύθισμα/διάρκεια εισαγωγής & εξαγωγής), το μέγεθος της τουρμπίνας κλπ κλπ...

(Εγώ προσωπικά δεν θα αναλάμβανα την ευθυνη και να ήξερα να σου πω τι να επιλέξεις)

Πάντως ότι και να είναι αυτό να ξεκαθαρήσεις από την αρχή τι θες για να μην δίνεις 2-3πλά λεφτά... Wink
DrJekyll - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:16:40
Όχι ρε συ...μην αλλάξεις εκκ/ρους...
Άμα αλλάξεις θα πρέπει να πάρεις και άγραφο εγκέφαλο και να βάλεις εκεί νέο πρόγραμμα και και και (δηλαδή πιο πολλά λεφτά)...
ενώ με τους μαμα εκκ/ρους - απλά ένα παράλληλο εγκεφαλάκι θα ελέγχει το 5ο μπέκ και τίποτα άλλο....
Όλα εξαρτώνται βέβαια από το κομπόδεμά σου... Rolling eyes

Αναρωτιέμαι αν ο ΓΙΩΤΗΣ (307turbo-nos) είχε ποτέ πρόβλημα με το σασμάν του... Rolling eyes
MEMsound - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά η λύση "παράλληλος εγκέφαλος" είναι λίγο κάπως...

Το ιδανικό θα ήταν μεγαλύτερα μπεκ + προγραμματισμός για extra βενζίνη κλπ κλπ και εκεί κολλάει το θέμα μιας και υπάρχει πρόβλημα στην "ανάγνωση/αναγνώριση υπερπίεσης" από όσο ξέρω (και αν δεν κάνω λάθος) Wink
brz20 - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πιστευω οτι ο Γιωτης ειχε προβλημα με το σασμαν του.Σιγουρα ειχε αλλαξει συμπλεκτη.Ειχε βαλει Valeo αν θυμαμαι καλα.Δηλ Μανθο το τουρμπισμα γινετε με μαμα εγκεφαλο?Απλα αναπρογραματισμος χριαζετε?
Sidobre - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:28:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
DrJekyll έγραψε:
....απλά ένα παράλληλο εγκεφαλάκι θα ελέγχει το 5ο μπέκ και τίποτα άλλο....

Αυτή είναι η πιο λάθος προσέγγιση για βελτίωση.

Οποια βελτίωση γίνει (ατμόσφαιρα ή turbo) πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύει από τα 4 μπεκ (1/κύλινδρο).

Τα υπόλοιπα (5α μπεκ κλπ) είναι λαμογιές και πατέντες μαστρο-μήτσων που το μόνο που ξέρουν είναι το παραδάκι...
DrJekyll - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:28:07
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Βασικά η λύση "παράλληλος εγκέφαλος" είναι λίγο κάπως...

Το ιδανικό θα ήταν μεγαλύτερα μπεκ + προγραμματισμός για extra βενζίνη κλπ κλπ και εκεί κολλάει το θέμα μιας και υπάρχει πρόβλημα στην "ανάγνωση/αναγνώριση υπερπίεσης" από όσο ξέρω (και αν δεν κάνω λάθος) Wink

Η πιο καλή και συνάμα πιο ακριβή λύση.....Με άγραφο εγκέφαλο (όχι παράλληλο εγκεφαλάκι=μεσοβέζικη λύση) και μεγαλύτερα μπέκ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ... το μοτέρ θα πιεί σίγουρα πλούσιο μείγμα ...

ΤΟ ΠΑΝ είναι να μας πει ο Κώστας την οροφή των χρημάτων που θέλει να δώσει.... Shocked

Ποτέ δεν είπα πως είναι η σωστή λύση...αλλά με 3000 ευρώ δεν θα έχεις το τέλειο...θα θυσιάσεις κάποια πράγματα...με 5000 και 6000 ευρώ θα είναι έτσι όπως πρέπει...με άγραφο εγκέφαλο...τεσσερα μεγαλύτερα μπέκ...και και και... Rolling eyes
brz20 - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:37:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ακουστε.Εχω δει σε ενα περιοδικο βελτιωσης ενα ασημι 307 1.6 απο μαμα να γινετε με 165 αλογα απο ενα bolt on Kit της Bonalume το οποιο φυσουσε στα 0.4 bar.Ιταλικη εταιρια την οποια δεν μπορω να βρω τοσο καιρο στο Internet.Τα λεφτα που ειχε δωσει ο τυπος εκεινος δεν ξεπερνουσαν τα 3000 ευρω.Τοσα υπολογιζω και εγω.
DrJekyll - Δευ 16 Ιαν 2006, 16:44:29
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.bonalume.com/index_it.html

Το είχα ψάξει όταν είχε βγει εκείνο το περιοδικό (το έχω δει το 307) και δεν είχε τίποτα...
Ρίξε μια ματιά γιατί από ότι είδα άλλαξαν το site τους...

Α!Με τόσα λεφτά να ξέρεις ότι θα θυσιάσεις κάποια πράγματα... Rolling eyes
tsosmoulis - Δευ 16 Ιαν 2006, 20:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:

Η πιο καλή και συνάμα πιο ακριβή λύση.....

σιγουρα η μπεκιερα ειναι η πιο σωστη λυση αλλα σιγουρα και με το 5ο μια χαρα θα δουλεψει το αυτοκινητο. Αλλωστε για 0,4 μιλαμε δεν μιλαμε για καμμια τρελλη πιεση, ισα ισα θα φυσαει και τα αλογα οπως και ροπη που θελει να παρει θα τα παρει. Cool
Το θεμα ειναι αν θα του βγουνε γραμμικα ολα αυτα (εδω μπαινει ο μηχανικος) γιατι ειναι και στροφακιας ο κυριος. Laughing

Ας μην ειμαστε και πλεονεκτες...αλλωστε αν διεθετε το παιδι €5000+ μονο για μηχανικη μετατροπη δεν θα επαιρνε 307...για κανα RX8 το βλεπω (εκτος κι αν ειναι το 307 το κολλημα του) Rolling eyes
brz20 - Δευ 16 Ιαν 2006, 20:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
5000 ευρω ειναι καπως πολλα για light κατασταση.Εδω καλα καλα τα 0.4 ουτε intercooler δεν χριαζετε.Μιλαμε για πολυ απλη κατασταση.Κοιταξα στην Bonalume αλλα δεν εχει τιποτα για 307.Απορω που το βρηκε το turbo kit.Θελει ψαξιμο το θεμα.Γι'αυτο και ζηταω βοηθεια.
Steve - Δευ 16 Ιαν 2006, 20:51:04
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DrJekyll έγραψε:
....απλά ένα παράλληλο εγκεφαλάκι θα ελέγχει το 5ο μπέκ και τίποτα άλλο....

Αυτή είναι η πιο λάθος προσέγγιση για βελτίωση.

Οποια βελτίωση γίνει (ατμόσφαιρα ή turbo) πρέπει οπωσδήποτε να δουλεύει από τα 4 μπεκ (1/κύλινδρο).

Τα υπόλοιπα (5α μπεκ κλπ) είναι λαμογιές και πατέντες μαστρο-μήτσων που το μόνο που ξέρουν είναι το παραδάκι...

Πως το είχες πει κάποτε το 5ο μπεκ? "Πυροσβεστήρα"? Razz Ελπίζω να θυμάμαι καλά Laughing

Αγαπητέ φίλε brz20,

Κάθε φορά που βλέπω ένα topic που έχεις απαντήσει με ένα post, χωρίς να δώ το ίδιο το post, χάνω πρώτα 10 τρίχες από το κεφάλι μου και παίρνω 2 ασπιρίνες για αρχή. Στο τέλος καταλήγω με το κουτάκι όλο.

Βασικά, δεν ξέρεις τι θέλεις να πεις. Γενικά, δεν ξέρεις τι θέλεις. Επίσης συναντάς μεγάλη δυσκολία στον γραπτό λόγο. Στον προφορικό δεν ξέρω τι κάνεις, δεν τα έχουμε πει από κοντά ακόμα. Πάντα θα γράψεις ένα post σίγουρα με ότι έχει ειπωθεί παραπάνω και, στην καλύτερη περίπτωση, θα πετάξεις άντε ένα "συμφωνώ", άντε ένα "αυτό πιστεύω" κλπ. Έχει καταντήσει κουραστικό.

π.χ.

brz20 έγραψε:

Άσχετα με το αν το γράφεις 3 φορές πάνω κάτω το ίδιο, λες ότι αυτός έχει βγάλει 160 άλογα, ότι εσύ θες να βγάλεις 175 στην ίδια πίεση (πιο μάγκας είσαι εσύ δηλαδή), και καταλήγεις σαν στόχο να το κάνεις 160. Έλεος δηλαδή.

Γενικά είσαι κολλημένος στο turbo. Ξεκόλα. Στο έχω ξαναπεί σε αρκετά posts μου.

Πάρε τον 307turbo-nos και πάτε Αθήνα ο καθένας με το αμάξι του. Δες πόση βενζίνη θα κάψεις εσύ και πόση αυτός. Πηγαίνετε με 5η και 5500 σ.α.λ. για αρκετή ώρα (π.χ. μέχρι Θεσ/νικη και ξαναγυρίστε στο καπάκι χωρίς να σταματήσετε). Βασικά, στο πρώτο 5λεπτο θα σου ανάβει φώτα για να κόψεις γιατί το πυρόμετρο, το όργανο θερμοκρασίας λαδιού και νερού ΤΟΥ θα ανάβει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις θερμοκρασίες που θα βαράει, ενώ εσύ θα συνεχίζεις ακάθεκτος με το πολύ 105 βαθμούς στο λάδι.

Ξαναθυμίζω να κοιτάξετε την βενζίνη. Μετά, δες στον όσο καιρό το έχει το αμάξι του, τι έξοδα έχει για αναλώσιμα και για συντήρηση. Αν έχει τα 2πλά από εσένα θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος γιατί θα πρέπει να έχει τα 3πλά τουλάχιστον.

Συνεχίζω λέγοντας σου πως αν ΔΕΝ είναι εκ εργοστασίου το αμάξι turbo, μην ψάχνεις να το κάνεις μετατροπή στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό κάνε ότι θες. Είναι πιο σοβαροί.

Για το καλό λοιπόν και το δικό σου και του κινητήρα σου, μείνε στην ατμόσφαιρα. Ήδη έχουνε βγει κάποια project από το club, κόβεις και ράβεις στα μέτρα σου ότι θες ανάλογα με τα λεφτά σου. Κάντο όμως όταν θα έχεις τα λεφτά και μην ζαλίζεις τον κόσμο ότι το 2010 που θα έχες 3000 ευρώ θα κάνεις την μετατροπή.

Αυτά τα ολίγα. Τουλάχιστον μπες στον κόπο να τα διαβάσεις για να είσαι πιο καλός εσύ και να γίνει πιο καλή και ουσιώδης η συμμετοχή σου στο forum
tsosmoulis - Δευ 16 Ιαν 2006, 21:02:35
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
5000 ευρω ειναι καπως πολλα για light κατασταση.Εδω καλα καλα τα 0.4 ουτε intercooler δεν χριαζετε.

μια χαρα χρειαζεται το intercooler φιλε μου...καθαρα θεμα αξιοπιστιας.το 15αυγουστο τι θα κανεις?με 35 βαθμους υπο σκια?θα το αφηνεις στο γκαραζ?

ασε που ο sidobre πριν ειπε οτι το 5ο μπεκ ειναι αλχημια φαντασου να τουρμπισεις χωρις intercooler.αδερφε στη ελλαδα ειμαστε και οι θερμοκρασιες ανεβαινουν επικινδυνα!
Sidobre - Δευ 16 Ιαν 2006, 21:29:56
Θέμα δημοσίευσης:
"Τα φτηνά τα άλογα, τα τρώνε οι σκύλοι" Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Δευ 16 Ιαν 2006, 22:22:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Αγαπητέ φίλε brz20,

Κάθε φορά που βλέπω ένα topic που έχεις απαντήσει .......
...... Τουλάχιστον μπες στον κόπο να τα διαβάσεις για να είσαι πιο καλός εσύ και να γίνει πιο καλή και ουσιώδης η συμμετοχή σου στο forum

Καλο κανει μια ασπρινη την μερα αλλα εσυ το παρακανει!!Μη διαβαζεις τα post μου αν ειναι.Μην παθεις και τιποτα.Παντως γενικα στον γραπτο λογο δεν τα πηγαινα ποτε καλα.Στον προφορικο ειμαι καλυτερος.Αν θες ρωτα τον Μανθο.Μια χαρα συνενοηθικαμε για τις αναρτησεις την προηγουμενη φορα.

Επισης δεν ειναι κακο να συφωνεις με καποια λογια που εχουν υποθει.Επισης το "κατα την γνωμη μου","αυτο πιστευω" και τα σχετικα διχνουν οτι λεω την γνωμη μου.Ενταξει δεν ειμαι και σαν εσενα να τα ξερω ολα ωστε να μπορω να λεω παντα κατι καινουργιο.

Πιο μαγκας δεν ειμαι απλα το παραδειγμα που αναφερω εχει ως βαση τα 110 αλογα.Εγω σκεφτομαι να εχω ως βαση τα 130 αλογα αρα.....Απλα μαθηματικα και οχι θεμα μαγκιας.

Μ'αρεσει να ακουω το τσουφ απο την σκαστρα

Του Γιωτη επειδη το εχω δει και εχω μιλησει πολλες φορες μαζι του,να σε πληροφορισω οτι ειναι στα 0.8 bar σταθερη και οχι 0.4!!!Επισης ειχε αρκετα προβληματα απο την αρχη με την θερμοκρασια.Κατα την γνωμη μου δεν εγινε καλη δουλεια.Ξερω μια αλλη περιπτωση ομως με ενα ραλακι που εχει 340 αλογα και παει απροβληματιστα.

Τελος θα σου πω οτι ειμαι ανθρωπος που το ψαχνω το θεμα πριν αποκτησω τα λεφτα.Θελω να εχω ενα πλανο για να φτασω σε μια ακρη.Αν παλι σε ζαλιζω οπως λες(ΜΟΝΟ εσυ εδω μεσα)μπορεις να μην ασχολισε.Δεν σου ειπα να απαντησεις.

Παράθεση:
Κάντο όμως όταν θα έχεις τα λεφτά και μην ζαλίζεις τον κόσμο ότι το 2010 που θα έχες 3000 ευρώ θα κάνεις την μετατροπή.

Αυτά τα ολίγα. Τουλάχιστον μπες στον κόπο να τα διαβάσεις για να είσαι πιο καλός εσύ και να γίνει πιο καλή και ουσιώδης η συμμετοχή σου στο forum

Παρα πολυ ουσιωδη η προσφορα σου στο forum.Φενεται ξεκαθαρα με τα παραπανω λογια.Τα χωνεις σε καποιον ο οποιος θελει να μαθει δυο πραγματα και να ξεμπερδευτει απο μια κατασταση.

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Road_Runner - Δευ 16 Ιαν 2006, 22:47:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ας ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα. Δεν χρειάζεται ούτε ειρωνία ούτε νεύρα. Μπαίνουμε στο forum για να λύσουμε απορίες και όχι να ειρωνευτούμε. Ηρεμία.

Υ.Γ. Μάνθο εννοείται ότι κάνω πλάκα.. Με ξέρεις. Wink
tsosmoulis - Δευ 16 Ιαν 2006, 23:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
οντως πρεπει να πεσουν τα πνευματα λιγο. το ξεπερναω και συνεχιζω την κουβεντα μας!
καλα κανεις και το ψαχνεις δεν αντιλεγει κανενας για αυτο. ομως οσο για αυτο...
brz20 έγραψε:
Ξερω μια αλλη περιπτωση ομως με ενα ραλακι που εχει 340 αλογα και παει απροβληματιστα.

τουρμπατο ειναι?μπορεις να μας δωσεις καποιες παραπανω πληροφοριες?
δεν αντιλεγω οτι μπορει να γινεται αυτο, γνωριζω και εγω αναλογο ραλλακι οχι βεβαια τοοοσα πολλα αλογα αλλα εχει και το weight reduction του (α ρε γιαννακη!!!). Τωρα για το απροβληματιστα καλυτερα αυτο να μας το ελεγε ο κατοχος...
Steve - Δευ 16 Ιαν 2006, 23:25:23
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι και ένα "ραλλάκι" με V6 κινητήρα από 406 στην Λάρισα σαν demo car κάποιου βελτιωτή, αλλά μια φορά να παίρνει μπροστά δεν το έχω ακούσει...

Σημειώνουμε επίσης ότι το μεταφέρει με ρυμουλκό στα "event"... Rolling eyes

Όσο για τα "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ", μή, θα κλάψω Crying or Very sad

εμμετός... Puke right
DIMCHRI - Δευ 16 Ιαν 2006, 23:46:30
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

ήθελα να ήξερα που είδες τα "φτηνά".

Ρε μπας και έχω γραφτεί σε κλαμπ εφοπλιστών και δεν το ήξερα ??? Rolling eyes
DrJekyll - Τρι 17 Ιαν 2006, 10:05:04
Θέμα δημοσίευσης: ....
Peace o thou brothers!

Ρε σεις...Και ποιός είπε ότι αυτός που κάνει μετατροπή σε turbo είναι λογικός??? Ψυχολόγοι δεν είμαστε απλά ανταλλάσουμε όλα όσα έχουμε ακούσει για να μην την πατήσουμε...έτσι δεν είναι???

Εγω πιστεύω ότι όσον αφορά την υπερπλήρωση...υπάρχουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ που μπορούν να σου κάνουν κάτι καλό...ΑΛΛΑ...πρέπει να τα χώσεις χοντρά...αυτή είναι η αλήθεια...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ με 3000 ευρώ να το τουρμπίσεις και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο - θα γίνουν μισές δουλειές...Ξέχνα το...Εγω άμα ήμουν στην θέση σου και ήθελα οπωσδήποτε turbo (και έιχα την ανάλογη λόξα) θα ήμουν αποφασισμένος οτι θα έδινα 5000 με 6000 ευρώ - όλα θα γινόταν στην εντέλεια...σφυρήλατα - αλουμινένια εισαγωγή - intercooler - μπέκ μεγαλύτερα σε κάθε θάλαμο καύσης - τέρας ψυγείο λαδιού - άγραφος εγκέφαλος - και και και και και και και πάει λέγοντας.... Laughing

Άν έχεις σκοπό να δώσεις 3000 μείνε στην ατμόσφαιρα....2ο στάδιο ατμόσφαιρα και 150 με 160 άλογα (ανάλογα που θα το πας) - ΔΕΝ είναι άσχημα...

ΑΑ!!Όσο για εκείνο το rallye με τα 340 (του Δήμτσα) πρέπει να έχουν πέσει τρελλά λεφτά επάνω...Demo car του ίδιου δεν είναι???Το είχα δει σε ένα Power Techniques...
MEMsound - Τρι 17 Ιαν 2006, 12:03:50
Θέμα δημοσίευσης:
Θα παρακαλέσω να πέσουν οι λίγο οι τόνοι!

Steve δεν έχεις άδικο αλλά μπορείς να το εκφράσεις λίγο καλήτερα/ευγενικότερα.
Ο brz20 προφανώς δεν έχει τις τεχνικές/μηχαλογικές γνώσεις που έχουμε κάποιοι άλλοι εδώ μέσα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να ρωτάει και να μάθει για να μην την πατήσει όπως άλλοι.
Εξάλλου με την παραπληροφόρηση που υπάρχει από περιοδκά και δήθεν βελτιωτές είναι φυσικό πολλοί να ζητούν άλογα με λίγα λεφτά.

Αυτά και χαλαρώστε... κουβέντα κάνουμε.

...για να μην αρχίσει το σκούπισμα...

Εκ της MOD Team
MEMsound

tsosmoulis - Τρι 17 Ιαν 2006, 12:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Big brother is wathching u babyyyyy.... Cool
Ι love red letters!!!

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τον DrJekyll και να προσθεσω οτι και ατμοσφαιρικα υπαρχει κατι, ενα παιδι του club. Το αυτοκινητο παει παρα πολυ καλα. Την εννοια του 'δρακουλα' εκκεντροφορου μαλλον την εχεις ξανασυναντησει ε?χεχεχεχεχε Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Παντως με €3000 'ταβανι' το τουρμπισμα ειναι λιγο δυσκολο αν θες το αυτοκινητο να ειναι στο δρομο και οχι στο γκαραζ Laughing
Sidobre - Τρι 17 Ιαν 2006, 12:45:03
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Sidobre έγραψε:

ήθελα να ήξερα που είδες τα "φτηνά".

Ρε μπας και έχω γραφτεί σε κλαμπ εφοπλιστών και δεν το ήξερα ??? Rolling eyes

Στο σωστό club είσαι ρε. Αλλά ο κανόνας της αγοράς αυτός είναι. Οτι πληρώσεις παίρνεις.

Ποιό θεωρείς πιο σωστό...

- Μου είπε κάποιος γνωστός μου ότι ο τάδε με 1.000 ευρώ μου δίνει 60 άλογα. Δεν έχω δει αυτοκίνητο αλλά θα πάω γιατί είναι φτηνός.

- Με όσα χρήματα βρίσκω του κάνω και κάτι αλλά δεν ξέρω αν ότι κάνω είναι καλό αλλά τουλάχιστον είναι φτηνό....

- Σκέφτομαι από την αρχή τί θέλω να κάνω, (ή που θέλω να φτάσω) ρωτάω, βλέπω παρόμοια αυτοκίνητα, εκμεταλεύομαι το Club και όσους έχουν κάνει αντίστοιχες δουλειές, μαθαίνω πόσο κοστίζει, μαζεύω τα λεφτά μου και είμαι έτοιμος και απροβλημάτιστος...

Δεν έχει να κάνει με εσένα, έχει να κάνει με την Ελληνική νοοτροπία Wink
brz20 - Τρι 17 Ιαν 2006, 13:17:39
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Θα παρακαλέσω να πέσουν οι λίγο οι τόνοι!

Steve δεν έχεις άδικο αλλά μπορείς να το εκφράσεις λίγο καλήτερα/ευγενικότερα.
Ο brz20 προφανώς δεν έχει τις τεχνικές/μηχαλογικές γνώσεις που έχουμε κάποιοι άλλοι εδώ μέσα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να ρωτάει και να μάθει για να μην την πατήσει όπως άλλοι.
Εξάλλου με την παραπληροφόρηση που υπάρχει από περιοδκά και δήθεν βελτιωτές είναι φυσικό πολλοί να ζητούν άλογα με λίγα λεφτά.

Αυτά και χαλαρώστε... κουβέντα κάνουμε.

...για να μην αρχίσει το σκούπισμα...

Εκ της MOD Team
MEMsound

Ακριβως ετσι ειναι.Ειδα ενα σχετικο θεμα με τουρμπισμα το διαβασα ολο και αφου ειδα οτι δεν με καλυπτει ρωτησα καποιες παραπανω λεπτομεριες.Δεν ειναι κακο.Επισης δεν ειναι κακο να διαφωνεις αλλα ολα θελουν τον τροπο τους.Εγω δεν ειρωνευτικα κανεναν.Τελος παντων το ξεχνω.

DrJekyll έγραψε:
ΑΑ!!Όσο για εκείνο το rallye με τα 340 (του Δήμτσα) πρέπει να έχουν πέσει τρελλά λεφτά επάνω...Demo car του ίδιου δεν είναι???Το είχα δει σε ένα Power Techniques...

Ναι Δημητρη του Δημτσα ειναι.Στην περιοχη την δικια μου ειναι ενας απο τους καλυτερους στον χωρο.Και για μενα ο καλυτερος.Δεν αντιλεγω οτι θα εχουν πεσει τρελα λεφτα στο αμαξι του(εξαλλου ειναι διαφημιση για την δουλεια του)αλλα και οσα αλλα project εχει αναλαβει τα εχει κανει να δουλευουν ρολοι.Η παρουσιαση του αυτοκινητου ειναι στο Power Techniques του προηγουμενου Φεβρουαριου αν θυμαμαι καλα.
gianic - Δευ 08 Ιαν 2007, 20:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
τουρμπιστε αφοβα, αντεχουμε (οι 1.6)
brz20 - Δευ 08 Ιαν 2007, 20:57:35
Θέμα δημοσίευσης:
Για ριξε λεπτομεριες για το θεμα.
gianic - Δευ 08 Ιαν 2007, 22:10:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το μοτερ μας με 0.8 με μια 25αρα ρουλεμανατη ανεβαινει στα 190-200 αλογα με κατεβασμα συμπιεσης στο 8.5:1 .
Απο την μανα του φοραει ημισφυρηλατα καθως τα 11:1 που δουλευει ατμοσφαιρικα ειναι αρκετα .

-Για management καλυτερη λυση ειναι καποιος αγραφος οπου φτιαχνεις ενα ασφαλες προγραμμα απο την αρχη. (με λιγο μερακι το κανεις και μονος σου δεν ειναι τοσο τραγικο...)

-Κιβωτιο - μεταδοση προσεχεις για να εχεις τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Αντεχουν με λογικη χρηση.

-Με το ηλεκτρικο γκαζι καλως ή κακώς δεν εχεις προβλημα γιατι ο αγραφος θα εχει χαρτες και γι αυτο.

-Θελει ξυλωμα ο μαμα μαπ σενσορ και τη θεση του παιρνει ενας αλλος που θα διαβαζει θετικη πιεση .

-Αν θελουμε DIY καταστασεις τοποθετουμε και εναν wideband λαμδα για την ακριβη διαχειριση του μιγματος μεσω του αγραφου οπως και για την παρακολουθηση του μιγματος ανα πασα στιγμη.

-Οπωσδηποτε αντικατασταση της πλαστικης εισαγωγης με μια αλουμινενια απο c2 vts για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο για περιπτωσεις backfire.

-Οσον αφορα τα μπεκ αν μπει αγραφος βαζουμε 4 μεγαλυτερα.
Αν οχι βαζουμε ενα 5ο να ψεκαζει οπου χρειαζεται αυτοματα .σε συναρτηση με την πιεση .
προκειται για φθηνη και αξιοπιστη λυση και οσοι λενε οτι δεν ειναι απλα δεν ξερουν. (καπου ειχα ακουσει μαλιστα οτι δεν ειναι καλη λυση γιατι δεν μοιραζεται το καυσιμο ισοποσα στους 4 κυλινδρους....ο αερας δηλαδη τι κανει φωστηρες μου; )

-Εξατμιση οσο πιο απλα τοσο πιο καλα . Φτιαχνουμε ενα custom χταπουδι ή λουκανικο αναλογα με τα ποσα ειμαστε διατεθειμενοι να ξοδεψουμε. απο τον καταλυτη(θα μπει ελευθερος) και πισω τα πραγματα ειναι απλα . οσο πιο μεγαλη η σωληνα τοσο καλυτερα. Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι τα καυσαερια να μη βρισκουν εμποδιο και να φευγουν προς τα πισω οσο πιο γρηγορα γινεται. προβλημα θορυβου δεν υπαρχουν γιατι η τουρμπινα λειτουργει σαν σιγαστηρας .

Εγω προτεινω αν καποιος θελει να προχωρησει να το κανει αν και εφ οσον δεν εχει σκοπο να πουλησει το αυτοκινητο του για τα επομενα 5 χρονια.

Αν εχει σκοπο να το πουλησει ας το δωσει να παρει καποιο αλλο ΟΕΜ turbo μεταχειρισμενο και να το ευχαριστηθει πραγματικα χωρις μικροπροβληματα.

Φυσικα για οποιους τα χερια τους δεν πιανουν μια, και καθε φορα που πιανουν δυναμοκλειδο ιδρωνει η παλαμη τους τοτε ας πανε στο γνωστο μαγαζι στον Πειραια .
Ομως οποιος εχει πραγματικο μερακι με το αμαξι του και ξερει τι θελει ακριβως απ αυτο μπορει να γλιτωσει αρκετα λεφτα κανοντας ορισμενα πραγματα μονος του.

Αυτα προς το παρων! αν εχω παραλειψει κατι θα το συμπληρωσω αργοτερα!

Τα παραπανω αφορουν μονο τον TU5JP4
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 01:06:54
Θέμα δημοσίευσης:
Παρα πολυ καλα.
Για το 5ο μπεκ που λες με βρησκεις απολυτα συμφωνο.
Πιστευω οτι το 5ο ειναι χημειες του Μαστρο-Μητσου της γειτονιας.
Αλλαζεις ολα τα μπεκ με μεγαλυτερα και ειναι οκ.
Ποσο κοστολογεις ενα light τουρμπισμα με εργατικα?
Μιλαμε για 0,4Bar.
gianic - Τρι 09 Ιαν 2007, 02:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
γυρω στα 2.000 ευρω με μεταχειρισμενα υλικα και 140-150 αλογα
Pughell - Τρι 09 Ιαν 2007, 09:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
-Για management καλυτερη λυση ειναι καποιος αγραφος οπου φτιαχνεις ενα ασφαλες προγραμμα απο την αρχη. (με λιγο μερακι το κανεις και μονος σου δεν ειναι τοσο τραγικο...)

Μακαρι να ηταν ετσι Γιαννη... Rolling eyes

Παράθεση:
-Οσον αφορα τα μπεκ αν μπει αγραφος βαζουμε 4 μεγαλυτερα.
Αν οχι βαζουμε ενα 5ο να ψεκαζει οπου χρειαζεται αυτοματα .σε συναρτηση με την πιεση .
προκειται για φθηνη και αξιοπιστη λυση και οσοι λενε οτι δεν ειναι απλα δεν ξερουν. (καπου ειχα ακουσει μαλιστα οτι δεν ειναι καλη λυση γιατι δεν μοιραζεται το καυσιμο ισοποσα στους 4 κυλινδρους....ο αερας δηλαδη τι κανει φωστηρες μου; )

Βασικα ο αερας δεν σταγονοποιειται οποτε ακυρη η συγκριση βενζινης με αερα γιατρε... Confused
1000 φορες παραλληλο εγκεφαλακι(που και αυτο σκ**α ειναι) και μεγαλυτερα μπεκ παρα 5ο... Wink
gianic - Τρι 09 Ιαν 2007, 12:47:04
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Ειναι εφικτο για καποιον που ασχολειται ερασιτεχνικα κι εχει περασει απειρες ωρες δοκιμαζοντας και διαβαζοντας.

Pughell έγραψε:

Βασικα ο αερας δεν σταγονοποιειται οποτε ακυρη η συγκριση βενζινης με αερα γιατρε... Confused

Για εξηγησε το μου αυτο
STELIOS - Τρι 09 Ιαν 2007, 13:10:17
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσθεσω καποια πραγματα που εχω διαβασει κ'εγω.

Πρωτα απ'ολα ακομα και ο αερας δεν φτανει στους θαλαμους καυσης σε ισες ποσοτητες, λογο του "απλου" σχεδιασμου του plenum των μαμα κινητηρων (στη κατηγορια μας). Γι'αυτο το λογο υπαρχουν και καλητερες-ακριβοτερες εισαγωγες στο εμποριο, με καλητερα σχεδιασμενο εσωτερικο.
Δευτερον επειδη το 5ο μπεκ παραδοσιακα τοποθετειται καπου στο σωληνα εισαγωγης πριν τη πεταλουδα, το καυσημο που ψεκαζει δεν φτανει ισοποσα στους κυλινδρους για 2 λογους:
1oν γιατι συμβαινει αυτο που ανεφερα παραπανω και
2ον γιατι τα μορια της βενζινης (σε μορφη σπρεϊ) εχουν μεγαλητερη τριβη απ'τον αερα (αφου ειναι σε υγρη μορφη) και επικαθονται σε οποια επιφανεια ακουμπισουν μεσα στην εισαγωγη. Οποτε απ'τη πεταλουδα μεχρι τον τελευταιο ακριανο κιλυνδρο υπαρχει μεγαλητερη αποσταση να διανηθει και περισσοτερες επιφανειες τριβης, με αποτελεσμα ο 1ος θαλαμος καυσης να μην παιρνει την ιδια ποσοτητα ουτε σε αερα ουτε σε καυσημο με τον 4ο.
Με την αυξημενη πιεση ενος turbo, το φαινομενο μειονεται καπος για την περιπτωση του αερα αλλα οχι και τοσο για την περιπτωση του καυσημου (του 5ου μπεκ).
Η πραξη βεβαια δειχνει πως η λυση αυτη ειναι μεν εφικτη, απλη και φτηνη, ομως δεν ειναι η βελτιστη. Ειναι απλα ενα ιμημετρο. Η καλητερη λυση ειναι παντα η αντικατασταση των 4ων βασικων μπεκ με μαγαλητερα. Απλα επειδη ειναι πολυ ακριβωτερη ως επιλογη (φαντασουν το ενα μαμα beck για 1.4 παει περιπου 200 ευρο) συνηθιζεται η λυση του 5ου. Ομως ολες οι σωβαρες μετατροπες turbo, αυτες οπου δεν λυπουνται εξοδα, γινονται με τα 4 μεγαλητερα.
Αυτα απο μενα...
MEMsound - Τρι 09 Ιαν 2007, 13:22:15
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
... Ομως ολες οι σωβαρες μετατροπες turbo, αυτες οπου δεν λυπουνται εξοδα, γινονται με τα 4 μεγαλητερα.
Αυτα απο μενα...

και οι extreme κατασκευές με 4 επιπλέον μπεκ... Wink
Pughell - Τρι 09 Ιαν 2007, 13:37:12
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
Pughell έγραψε:

Ειναι εφικτο για καποιον που ασχολειται ερασιτεχνικα κι εχει περασει απειρες ωρες δοκιμαζοντας και διαβαζοντας.

Pughell έγραψε:

Για εξηγησε το μου αυτο

Παρα τον αγραφο και το manual που θα εχεις στο χερι σου,χρειαζεται και πολλα αλλα πραγματα για να προγραμματιστει σωστα.Καταρχην ευτυχως ή δυστυχως για τα δικα μας δεν υπαρχει αγραφος που να διαμορφωνει προγραμμα μονος του και απλα να κανεις εσυ το fine tuning οπως σε καποια Evo πχ...
Εκτος αυτου,για να γινει σωστα χρειαζεται ακουστικο για πυρακια,πυρομετρο,κλπ,πραγμα απιθανο να εχει καποιος. Wink
Και φαντασου οτι μιλαμε ο ιδιοκτητης-χομπιστας πρεπει να εχει πολυ καλη σχεση με την μηχανολογια,που ο μεσος ορος απο εμας,δεν εχουμε. Confused
Εσυ γιατι λες ο Μακης(Pugsang) τοσο καιρο δεν εχει βαλει αγραφο;
Δεν εχει τις γνωσεις; Rolling eyes Απλα θελει απιστευτο ψαξιμο για καλο αποτελεσμα. Sad

Οσο για τον αερα,στο εξηγησε ηδη ο Στελιος. Smile
tsosmoulis - Τρι 09 Ιαν 2007, 13:38:23
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Παρα πολυ καλα.
Για το 5ο μπεκ που λες με βρησκεις απολυτα συμφωνο.
Ποσο κοστολογεις ενα light τουρμπισμα με εργατικα?
Μιλαμε για 0,4Bar.

για μένα δεν υπάρχει light τούρμπισμα. μετά από λίγο καιρό πάντως θα θες "λίγο ακόμα". Ξεκίνα με μία καλή βάση και μετά προχώρα και σε αυτά.
Σφυρίλατα, μπιέλες κτλ και πριν πας σε αυτά "στήσε" το αυτοκίνητο στα μέτρα σου πριν αποκτήσεις το γκάζι. και όπως λέει και ο πρόεδρος, κανόνισε ποιο είναι το οικονομικό ταβάνι σου Wink

πάντως έχω δει και ατμοσφαιρικό 307 που πάει σανίδα!
gianic - Τρι 09 Ιαν 2007, 14:02:19
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
gianic έγραψε:
Pughell έγραψε:

Pughell έγραψε:

Για εξηγησε το μου αυτο

Παρα τον αγραφο και το manual που θα εχεις στο χερι σου,χρειαζεται και πολλα αλλα πραγματα για να προγραμματιστει σωστα.Καταρχην ευτυχως ή δυστυχως για τα δικα μας δεν υπαρχει αγραφος που να διαμορφωνει προγραμμα μονος του και απλα να κανεις εσυ το fine tuning οπως σε καποια Evo πχ...
Εκτος αυτου,για να γινει σωστα χρειαζεται ακουστικο για πυρακια,πυρομετρο,κλπ,πραγμα απιθανο να εχει καποιος. Wink
Και φαντασου οτι μιλαμε ο ιδιοκτητης-χομπιστας πρεπει να εχει πολυ καλη σχεση με την μηχανολογια,που ο μεσος ορος απο εμας,δεν εχουμε. Confused
Δεν εχει τις γνωσεις; Rolling eyes Απλα θελει απιστευτο ψαξιμο για καλο αποτελεσμα. Sad

Οσο για τον αερα,στο εξηγησε ηδη ο Στελιος. Smile

περαστε μια βολτα απο το miata.gr να δειτε τι σημαινει πραγματικος χομπιστας . Τα παιδια κανουν παπαδες πανω στα προγραμματα. Θα μου πειτε δουλευουν e-manage , αλλα υπαρχουν και παιδια με megasquirt που του δινουν και καταλαβαινει.

Το 5ο μπεκ ειναι καλη λυση για low budget καταστασεις.
Αν υπηρχαν τα γκαφρα δεν θα συζητησουμε τιποτα απ ολα αυτα, θα πεταγαμε ενα 8μπεκο και θα κοιμομασταν ησυχοι, θα περνουσαμε κι ενα προγραμμα στο μητσιαδη και μετα η ευτυχια. Ωστοσο αν κανεις σωστη τοποθετηση το φαινομενο που αναφερετε μειωνεται κατα πολυ.
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 14:19:50
Θέμα δημοσίευσης:
Το μιγμα που περναει στους θαλαμους ειναι ανισοποσο.
Ο Στελιος σε αυτο που λεει εχει απολυτο δικαιο.
Καθε κυλινδρος τραβαει διαφορετικο μιγμα.Αλλος λιγο περισσοτερο και αλλος λιγοτερο.Αυτο εχει ως αποτελεσμα την παραγωγη διαφορετικου εργου.
Γι'αυτο και πολυ επιλεγουν να βαλουν τετραπεταλουδο για αυξηση της ιπποδυναμης.
Πιο ιση κατανομη μιγματος λογο κατασκευης αρα περισσοτερο εργο.

Παντως εγω ψηφιζω αλλαγη των τεσσαρων μπεκ με μεγαλυτερα.Ας ειναι πιο ακριβο.
gianic - Τρι 09 Ιαν 2007, 18:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Παντως εγω ψηφιζω αλλαγη των τεσσαρων μπεκ με μεγαλυτερα.Ας ειναι πιο ακριβο.

Καλα ολοι αυτο ψηφιζουμε , αλλα υπαρχουν και εναλλακτικες φθηνες λυσεις που δουλευουν εξισου.

Ξεκινηστε πρωτα να φτιαχνετε και τα λεμε μετα, τα μπεκ ειναι το λιγοτερο.
volvos - Τρι 09 Ιαν 2007, 19:15:42
Θέμα δημοσίευσης:
οταν βρειτε τι θα κανετε με τα μπεκ πεστε μου και εμενα τι θα κανετε με το κορμο...
γιατι εγω πεζο μοτερ τουρμπισμενο να αντεξε πανω απο μερικες δεκαδες χιλιαδες χλμ δεν εχω δει τοσα χρονια...
οσων αντεξαν ειχαν εντοσθια Cool και οσοι απο αυτους εγβαζαν αλογα ανω των 200 τα προσεχαν σα τα ματια τους........

μη τρελαθουμε που εγινε plug and play μετατροπη το τουρμπισμα.

και αν ειναι να μου παει στο συνολο κανα 5000αρι πεστε μου ενα σοβαρο λογο να μη βαλεις ενα τροπετο rc......
αααα ξεχασα το τσαφ τσουφ...

παρτε βαγκ τοτε. χτες εκανα βολτες με ενα γκολφ 1.8τ ενος φιλου με πλεον των 220ιππων πλεον.ασυλληπτο μοτερ ξασπαγε πανω απο 2500 αλλα ..... ηταν ενα αμαξι που δεν εστριψε ποτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
DIMCHRI - Τρι 09 Ιαν 2007, 19:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

Για το 5ο μπεκ που λες με βρησκεις απολυτα συμφωνο..

Question Question Question Question Question

brz20 έγραψε:

.

Δεν λέει αυτό ο gianic...

brz20 έγραψε:

Για το παραπάνω θέλεις οπωσδήποτε καινούργιο άγραφο εγκέφαλο για να είναι όλα ΟΚ.... το κόστος του άγραφου πρέπει να είναι γύρω στα 1000 ευρά...

Οπότε για να έχεις αμάξι με όλα οκ θέλεις ένα 4500 για πλάκα... Με μερικά υλικά καινούργια και κάποια δευτερευούσης σημασίας μεταχείρισμένα ... Crying or Very sad
DIMCHRI - Τρι 09 Ιαν 2007, 19:58:58
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Εδώ επετρεψέ μου να σου πω ότι έχεις λάθος...

Ο μάκης γιατί να βάλει άγραφο ;; ο δικός του εγκέφαλος επαναπρογραματίζεται εύκολα..

Ο μάκης δεν έχει τουρμπίσει γιατί στον κινητήρα του ραλύ βγάζεις πολύ ποιό έυκολα 20-30 άλογα με πολύυυυυ λίγα χρήματα (max 2000 euro) σε σχέση με έναν multiplex 1.6 ......

Και κυρίως τα βγάζεις και αξιόπιστα αφού έχουν ασχοληθεί χιλιάδες βελτιωτές με τον κινητήρα του ραλύ , σε αντίθεση με τον multimixer που είναι απίστευτο παλούκι να ασχοληθεί κάποιος...

Ας μας απαντήσει και ο Μάκης βέβαια, αν μας διαβάζει.. Laughing
gianic - Τρι 09 Ιαν 2007, 21:30:57
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Ο μάκης γιατί να βάλει άγραφο ;; ο δικός του εγκέφαλος επαναπρογραματίζεται εύκολα..

Δημητρη και ο δικος μας προγραμματιζεται σειριακα μια χαρα ευκολα

DIMCHRI έγραψε:

Ο μάκης δεν έχει τουρμπίσει γιατί στον κινητήρα του ραλύ βγάζεις πολύ ποιό έυκολα 20-30 άλογα με πολύυυυυ λίγα χρήματα (max 2000 euro) σε σχέση με έναν multiplex 1.6 ......

καμια σχεση δεν εχει μια ατμοσφαιρικη βελτιωση, σε συγκριση με την υπερπληρωση. Η ροπη της τουρμπινας ειναι αδιαπραγματευτη και σου δινει αισθηση περισσοτερων κυβικων.

Τα pug με turbo σπανε λεει ο Παναγιωτης . Και ραλλακια ατμοσφαιρικα σπασμενα εχω δει ουκ ολιγα με κολλημενες βαλβιδες πανω στα πιστονια.
Τα παντα θελουν προσοχη και συναιση αναμφισβητα .
Και το κλειδι στην ιστορια ολη ειναι το προγραμμα .

Σε light καταστασεις μπορεις να τα μπαλωσεις με ενα 5ο μπεκ γιατι οι απαιτησεις καυσιμου ειναι μικρες.

Και για πειτε μου αν συγκρινεται ενα ατμοσφαιρικο συνολο 150 ιππων με 16 kg ροπης και τη μεγιστη τιμη της ιπποδυναμης σ ενα peak του στροφομετρου , με τα 20 kg της υπερπληρωσης δουλευοντας αρκετα χαμηλοροπα και αξιοπιστα λογω χαμηλης πιεσης . τα μεταλα μας αντεχουν μεχρι 0,8 bar με σωστο προγραμμα
Pughell - Τρι 09 Ιαν 2007, 22:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Και κυρίως τα βγάζεις και αξιόπιστα αφού έχουν ασχοληθεί χιλιάδες βελτιωτές με τον κινητήρα του ραλύ , σε αντίθεση με τον multimixer που είναι απίστευτο παλούκι να ασχοληθεί κάποιος...

Ας μας απαντήσει και ο Μάκης βέβαια, αν μας διαβάζει..

Καταρχην εγω ειπα οτι ο Μακης δεν εβαλε αγραφο και οχι οτι δεν τουρμπισε γιατι δεν μπορουσε... Wink
Οσο για το αν ο τριφυσος ειναι ευκολος στο προγραμμα,οντως αυτο πρεπει να ειναι αληθεια καθως τα περισσοτερα τριφυσα που κυλοφορουν με προγραμμα,δουλευουν χειροτερα και απο το 13αρι μου... Laughing Laughing Laughing Rolling eyes Τι λετε τωρα ρε... Cool

Γιαννη τα μεταλλα αντεχουν,αυτο ειναι το μονο σιγουρο,το θεμα ειναι η ολη βελτιωση να ειναι σωστη ωστε με σωστη χρηση να μην εχει προβληματα. Wink
Οσο για τα μπεκ,δεν ειναιυποχρεωτικος ο αγραφος. Wink
Υπαρχουν μπεκ στην αγορα με ιδια ωμικη αντισταση και πιθανοτατα καποιος τυπος θα ταιριαζει και στο 206 απο θεμα σχεδιου. Smile
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 01:15:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οταν βρειτε τι θα κανετε με τα μπεκ πεστε μου και εμενα τι θα κανετε με το κορμο...
γιατι εγω πεζο μοτερ τουρμπισμενο να αντεξε πανω απο μερικες δεκαδες χιλιαδες χλμ δεν εχω δει τοσα χρονια...
οσων αντεξαν ειχαν εντοσθια Cool και οσοι απο αυτους εγβαζαν αλογα ανω των 200 τα προσεχαν σα τα ματια τους........

Αναλογα ποσα αλογα θες.
Ραλακι με 340 αλογα παει απροβληματιστα εδω και καποια χρονια στα Τρικαλα.
Βεβαια η μετατροπη κοστιζει παρα πολυ ακριβα.
Αλλα δεν πιστευω οτι πρεπει να αλλαξω ολα τα εντοσθια για +40 αλογα που θελω.Μιλαω για μενα παντα.
Εχω βαλει το ταβανι των αλογων.Αν καποιος μου βγαλει κοστολογιο για μετατροπη που θα αντεχει στον χρονο του τα δεινω και το τουρμπιζω.
Κινητηρας απο 207 GT μπαινει σε 307?
Ακομα και αυτο το εχω σκεφτει.Αλλα προς το παρον δεν γινετε γιατι δυσκολο να βρεθει σε τροπετο.
Μονο καινουργιος και θα κανει τρελα λεφτα.
Pughell - Τετ 10 Ιαν 2007, 08:25:36
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Αναλογα ποσα αλογα θες.
Ραλακι με 340 αλογα παει απροβληματιστα εδω και καποια χρονια στα Τρικαλα.Βεβαια η μετατροπη κοστιζει παρα πολυ ακριβα.

Εδω θα διαφωνησω καθως και ξερω ατμοσφαιρικα ασπαστα στην θεωρια και το μοτερ εχουν σπασει πανω απο 4 φορες αλλα "δεν βγαινει" στην πιατσα για ευνοητους λογους... Confused
Κοινως ή το συγκεκριμενο δεν εχει 340 ή εχει σπασει απλα δεν το μαθατε ή μπορει να εχει αρκετα χρονια στο ενεργητικο του αλλα ουτε 100 ωρες λειτουργιας. Wink

Συμφωνω οτι με πιστονια και αναλογα ανταλλακτικα τα 250 ειναι αποδεκτο νουμερο,αλλα τα 340 ειναι τουλαχιστον υπερβολικο... Rolling eyes

Οχι τιποτα αλλο αλλα ειδα και σε πολλα περιοδικα τουρμπατα με 250+ αλογα και χροινοι που εκαναν στο 400αρι ηταν παραπλησιοι των ατμοσφαιρικων με τα 160-170... Laughing Laughing Laughing
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 11:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
Στο λεω γιατι το ξερω.
Ο μηχανικος μου το εχει αυτο το ραλακι.
Εχει βγαλει ταξιδια κανονικα και γενικα δεν εβγαζε φωνη σε πολλα χιλιομετρα.
Απλα το αναφερω.Δεν θα θελα ποτε να εχω τοσα αλογα σε ενα τετοιο αμαξι.Οχι οτι δεν μου αρεσουν τα αλογα αλλα αν ειναι παρε κατι απο την αρχη με πολλα και οχι με λιγα για να γινουν πολλα και με προβληματα.
Εγω απλα θελω να εχω λιγο παραπανω γκαζι οταν το θελω.
Ξερω οτι μπορω και ατμοσφαιρικα αλλα γουσταρω το τουρμπο.
Γι'αυτο και τοσο καιρο το ψαχνω για τουρμπο.
Pughell - Τετ 10 Ιαν 2007, 11:48:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε εγω δεν λεω οτι δεν το εχει απλα 350 αλογα ειναι αυτα απο 1600cc μοτερ...Καταλαβαινεις τι εννοω. Wink

Για αυτο σου ειπα πιο πριν

Παράθεση:
Οχι τιποτα αλλο αλλα ειδα και σε πολλα περιοδικα τουρμπατα με 250+ αλογα και χρονοι που εκαναν στο 400αρι ηταν παραπλησιοι των ατμοσφαιρικων με τα 160-170...

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 12:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
Σε αυτο που λες περι 400αρι δεν εχεις και αδικο.
Μπορει και να τα φουσκωνουν και λιγο τα πραγματα στα περιοδικα.
Steve - Τετ 10 Ιαν 2007, 14:25:05
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Σε αυτο που λες περι 400αρι δεν εχεις και αδικο.
Μπορει και να τα φουσκωνουν και λιγο τα πραγματα στα περιοδικα.

Μόνα τους φουσκώνουν...

Silly
Pughell - Τετ 10 Ιαν 2007, 14:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Rotfl
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 16:17:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου ρε Steve με τα αλευρια σου.
Δεν πιστευω να εχει ψειρες σαν του Ευαγγελατου.
Pugobios - Τετ 10 Ιαν 2007, 18:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
Να σας πώ κ εγώ μια καλή λύση?????Εγώ θα φέρω τα πράγματα(όταν έρθει η ώρα Laughing ) απο Κύπρο και λέμε τα πάντα έτσι πιστόνια,μπιέλες,στροφάλους κ τα σχετικά έτοιμα να τα βάλεις επάνω με τιμη κοντά στα 2000 ευρά!!Τζάμπα πράμα λεμεεεε!!
brz20 - Τετ 10 Ιαν 2007, 19:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
Για πεσε με λεπτομεριες.
Εχεις καμια ακρη?
gianic - Τετ 10 Ιαν 2007, 22:20:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
Να σας πώ κ εγώ μια καλή λύση?????Εγώ θα φέρω τα πράγματα(όταν έρθει η ώρα Laughing ) απο Κύπρο και λέμε τα πάντα έτσι πιστόνια,μπιέλες,στροφάλους κ τα σχετικά έτοιμα να τα βάλεις επάνω με τιμη κοντά στα 2000 ευρά!!Τζάμπα πράμα λεμεεεε!!

εχεις πιασει το νοημα απ τη ριζα αγορι μου ! keep up ! Very happy
Pughell - Πεμ 11 Ιαν 2007, 08:59:50
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικη προυποθεση...Τα Peugeot δεν ειναι ουτε Evo,ουτε Impreza,οποτε αν καποιος επιχειρησει κατι τετοιο,πειτε να εχουμε spare κανενα μοτερακι,κριμα ειναι,ανοιξη ερχεται,εκδρομες και touring κανουμε,μην μεινετε στο σπιτι λογω σπασμενου μοτερ... Laughing Laughing Laughing

Οι Κυπριοι δυστυχως στα συγκεκριμενα αυτοκινητα δεν... Rolling eyes Λογικο βεβαια καθως δεν αποτελουν ουτε το 5% της αγορας τους... Wink
pugsang - Πεμ 11 Ιαν 2007, 11:45:28
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον για να τελειωνουμε με το θεμα του Μακη και του αγραφου.

Καποια στιγμη υπήρχε η σκέψη να αγοραστεί ενας άγραφος για 2 λόγους.

1. Να γίνει το απόλυτο fine tuning στο πρόγραμμα με την βοήθεια ενος wide band lamda. Βέβαια το να δωσεις 2 με 2.5 χιλιαρικα μονο και μονο για να κερδισεις 0.5 αλογο ή 1 ή 2 σε καποια περιοχη και με συγκεκριμενο φορτίο ήταν φυσικά ασύμφορο. Η λύση βρεθηκε με ενα wide band lamda controller που έχει και εξοδο narrowband για να οδηγει σημα στον μαμα εγκεφαλο.
2. Υπήρχε σκεψη να γίνει 4πεταλουδο το μοτερ. 4πεταλουδο με μαμα ρευματα δεν παιζει. Για να φτιαξεις ομως σωστο τετοιο μοτερ θελεις πολλα χρηματα-δυσαναλογα του τελικου αποτελεσματος. Αρα η σκεψη αυτη εμεινε στην ακρη.

Η αλήθεια είναι οτι η τοποθετηση ενος αγραφου θελει χρονο και χρημα (2.5 χιλιαρικα δεν ειναι λιγα). Το αποτελεσμα βεβαια σε extreme εφαρμογες θα σε δικαιωσει αλλα αφου μπορουμε και αλλιως να κανουμε την δουλεια μας συμφερει περισσοτερο η οικονομια σε χρονο και χρημα στο δικο μου επιπεδο βελτιωσης.

Οταν και αν το κανω πεταλουδατο θα το μαθετε.
Pughell - Πεμ 11 Ιαν 2007, 12:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ειπα και εγω,δεν θα απαντησει; Laughing Laughing Laughing
Μαλλον πρεπει να "επεσε" δουλεια στο γραφειο για να αργησε τοσο πολυ... Razz
brz20 - Πεμ 11 Ιαν 2007, 12:34:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο σε βρησκω.
Παντως τωρα που επιασες το θεμα "Value for Money" θα σου πω οτι εχω δει Corolla T-Sport να εχει 200 αλογα απο τα 192 εργοστασιακα.
Τα λεφτα που ειχε ξοδεψει ηταν καπου στα 1800 ευρω.
Μην φανταστεις οτι ειχε κανει καμια αλλγη της προκοπης.
Τον ειχε παραμυθιασει καποιος μαγαζατορας για ενα οργανο της Apex και το ειχε πληρωσει χρυσο.
Pughell - Πεμ 11 Ιαν 2007, 12:41:14
Θέμα δημοσίευσης:
1800Ε για 8 αλογα; Shocked Καλος μαλ**ας... Laughing
Παντως η Lotus που εβαζε δικο της εγκεφαλο στο ιδιο μοτερ,δεν καταφερε να βγαλει παραπανω αλογα...Μαλλον ο ελληναρας εκανε το θαυμα του παλι... Rolling eyes Laughing
pugsang - Πεμ 11 Ιαν 2007, 12:50:51
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα αυτο δεν θα το σχολιάσω...

Υπαρχουν ομως και καποια πραγματα που τα πληρωνεις εν γνωση σου οτι αυτα που θα κερδισεις δεν είναι αμεσα ορατα αλλα σε βαθος χρονου. Παράδειγμα. Εγω εβαλα σφυρήλατες μπιελες στο μοτερ μου και ανεβασα τον κοφτη στις 8700. Φυσικά κέρδισα κατι απο το επιπλεον στροφαρισμα (πτωση σε ωφελειμη περιοχη μετα την αλλαγη ταχύτητας, κράτημα της 2ας ψηλα για το 0-100 κλπ) αλλα το κερδος σε αλογα ήταν δυσαναλογο της τιμης τους. Βεβαια η ψυχικη μου ηρεμια απο την αυξημενη αξιοπιστία αντισταθμίζει πλήρως το αυξημενο τους κοστος.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μπορει μεν να λεμε καλος μαλ**ας αυτος που πληρωσε 1800 Ευρα για 8 αλογα αλλα απο την αλλη 1100 ευρω για πληρη αξιοπιστια και προστασια του μοτερ δεν ειναι (για μενα) παραλογα.
STELIOS - Πεμ 11 Ιαν 2007, 13:04:22
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Παντως η Lotus που εβαζε δικο της εγκεφαλο στο ιδιο μοτερ,δεν καταφερε να βγαλει παραπανω αλογα...Μαλλον ο ελληναρας εκανε το θαυμα του παλι... Rolling eyes Laughing

Αν και εκτως θεματος:
Nα σε διορθωσω εδω οτι η Lotus εχει "πειραξει" το 1800αρι μοτερ της Toyota, ωστε να αποδιδει 255 ιπους (στην αγωνηστικη εκδοση Lotus Sport Exige Cup 255).
Pughell - Πεμ 11 Ιαν 2007, 13:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Pughell έγραψε:

Αν και εκτως θεματος:
Nα σε διορθωσω εδω οτι η Lotus εχει "πειραξει" το 1800αρι μοτερ της Toyota, ωστε να αποδιδει 255 ιπους (στην αγωνηστικη εκδοση Lotus Sport Exige Cup 255).

Για το βολτισιο αυτοκινητο λεω ρε...Το αγωνιστικο ειναι 4πεταλουδο εξαλλου... Rolling eyes

Μακη σχετικα με την αξιοπιστια,συμφωνω απολυτα,απλα εδω μιλαμε για αποδοση ρε...Να εδινε 1800Ε για 20 αλογα να πεις ενταξει αλλα για 8; Sad

Τεσπα,το ξεσκισα το topic... Sad
MEMsound - Πεμ 11 Ιαν 2007, 13:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
μια βελτίωση δεν σημαίνει απαραίτητα αυξηση της μέγιστης ισχύος ροπής.
ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΪ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!

Η δουλειά φαίνεται στο διάγραμμα ισχύος και ροπής σε όλες τις τις στροφές λειτουργίας.

Εκτός και αν όλοι χρησιμοποιούμε τα αμάξια μας για κόντρες και δεν το έχω καταλάβει.

Ανεξάρτητα λοιπόν με το πόσα άλογα έχει κανείς λίγο (ή πολύ) πριν τον κόφτη σημασία έχει πόσα άλογα (και ποή αντίστοιχα) έχει διαθέσιμα και από τις 2000 έως τις 5000 στροφές που συνήθως δουλευουμε τα αυτοκίνητά μας σε καθυμερινή βάση εκτός και οδηγούμε μονίμως τάπα.

Σημασία έχει λοιπόν το συνολικό "εμβαδό" του γραφήματος ισχύος/ στροφών και ροπής στροφών για να δούμε τι κάναμε, που χάσαμε και που κερδίσαμε.

Επίσης εγώ πολύ θα ήθελα να δω ένα διάγραμμα στροφών λειτουργίας σε συνεργασία με vbox σε μια συγκεκριμένη διαδρομή που μας ενδιαφέρει (ιδανικά που να πλησιάζει τουλάχιστον το 50% των δρόμων που κινούμαστε, εκτός και αν το αυτοκίνητό μας έχει συγκεκριμένο σκοπό λειτουργίας πχ αγώνες, κόντρες κλπ κλπ οπότε εξετάζουμε εκεί).

Από εκεί θα έβγαινε πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα για το τι να κάνει κάποιος ή στην ισχύ/απόδοση του αυτοκινήτου του ή στο σύστημα μετάδοσής του (κιβώτιο)

Πλάτιασα το ξέρω αλλά το "κέρδος + Χ ή Ψ άλογα στην μέγιστη ισχύ" εμένα δεν μου λέει πολλά πράγματα για αυτοκίνητο βόλτας Wink Wink
Ghost Dog - Πεμ 11 Ιαν 2007, 16:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μια βελτίωση δεν σημαίνει απαραίτητα αυξηση της μέγιστης ισχύος ροπής.
ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΪ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!

Η δουλειά φαίνεται στο διάγραμμα ισχύος και ροπής σε όλες τις τις στροφές λειτουργίας.

Εκτός και αν όλοι χρησιμοποιούμε τα αμάξια μας για κόντρες και δεν το έχω καταλάβει.

Ανεξάρτητα λοιπόν με το πόσα άλογα έχει κανείς λίγο (ή πολύ) πριν τον κόφτη σημασία έχει πόσα άλογα (και ποή αντίστοιχα) έχει διαθέσιμα και από τις 2000 έως τις 5000 στροφές που συνήθως δουλευουμε τα αυτοκίνητά μας σε καθυμερινή βάση εκτός και οδηγούμε μονίμως τάπα.

Σημασία έχει λοιπόν το συνολικό "εμβαδό" του γραφήματος ισχύος/ στροφών και ροπής στροφών για να δούμε τι κάναμε, που χάσαμε και που κερδίσαμε.

Επίσης εγώ πολύ θα ήθελα να δω ένα διάγραμμα στροφών λειτουργίας σε συνεργασία με vbox σε μια συγκεκριμένη διαδρομή που μας ενδιαφέρει (ιδανικά που να πλησιάζει τουλάχιστον το 50% των δρόμων που κινούμαστε, εκτός και αν το αυτοκίνητό μας έχει συγκεκριμένο σκοπό λειτουργίας πχ αγώνες, κόντρες κλπ κλπ οπότε εξετάζουμε εκεί).

Από εκεί θα έβγαινε πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα για το τι να κάνει κάποιος ή στην ισχύ/απόδοση του αυτοκινήτου του ή στο σύστημα μετάδοσής του (κιβώτιο)

Πλάτιασα το ξέρω αλλά το "κέρδος + Χ ή Ψ άλογα στην μέγιστη ισχύ" εμένα δεν μου λέει πολλά πράγματα για αυτοκίνητο βόλτας Wink Wink

Συμφωνω απολυτως...! Thumb Left
brz20 - Πεμ 11 Ιαν 2007, 17:15:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι αλλα μιλαμε για ενα οργανακι της Apex το οποιο απλα ρυθμιζει το μιγμα σε καθε κυλινδρο.
Επισης ειχε βαλει αλλες γιωσεις και καποια αλλα κουλα.
Το ατομο ηταν "γεια σου".Πιστευε οτι με την αλλαγη των γιωσεων και μονο θα παρει 5 αλογα.
MEMsound - Πεμ 11 Ιαν 2007, 18:31:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το τι πιστευει κανείς σε σχέση με αυτό που τελικά θα πάρει μπορεί να απέχει.
Σε δυναμόμετρο που θεωρείς ή που ας πούμε ξέρεις ότι είναι σωστό (και το μηχάνημα και ο χειριστής του)
Μετράς πριν
Μετράς μετά
(με όσο το δυνατόν όμοιες συνθήκες υγρασίας/θερμοκρασίας και φυσικά με ίδιο κάυσιμο ή έστω με το καυσιμο που έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς μετά την μετατροπή, αν επιβάλλει αυτή κάτι τέτοιο)
και συγκρίνεις καμπύλες ισχύος και ροπής και όχι μέγιστες τιμές μόνο...

όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρείες... Cool
tsosmoulis - Παρ 12 Ιαν 2007, 09:24:14
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Στο λεω γιατι το ξερω.
Ο μηχανικος μου το εχει αυτο το ραλακι.Εχει βγαλει ταξιδια κανονικα και γενικα δεν εβγαζε φωνη σε πολλα χιλιομετρα.
Απλα το αναφερω.Δεν θα θελα ποτε να εχω τοσα αλογα σε ενα τετοιο αμαξι.Οχι οτι δεν μου αρεσουν τα αλογα αλλα αν ειναι παρε κατι απο την αρχη με πολλα και οχι με λιγα για να γινουν πολλα και με προβληματα.
Εγω απλα θελω να εχω λιγο παραπανω γκαζι οταν το θελω.
Ξερω οτι μπορω και ατμοσφαιρικα αλλα γουσταρω το τουρμπο.
Γι'αυτο και τοσο καιρο το ψαχνω για τουρμπο.

εφόσον brz έχει κάνει ο μηχανικός σου τέτοια μετατροπή (350 άλογα από ραλλύ) και μάλιστα απροβλημάτιστη ΕΝΤΕΛΩΣ και ταξίδια και τσάγια, σε εσένα γιατί δεν ρίχνει ένα light turbo εύκολα?απότι φαίνεται το κατέχει το άθλημα!
και στο power techniques είδαμε το γαμάτο κίτρινο ραλλύ με τα 440 αν θυμάμαι καλά αλλά στα χρονομετρημένα πάει η φλαντζα...Εμένα δεν με χαλάει αυτό γιατί το αμάξι γάζωνε και οι άνθρωποι δεν το κρύψανε το πρόβλημα που έβγαλε το αμάξι. Με τόση πίεση λογικό να έχεις προβλήματα που διορθώνονται και να το κάνεις καλύτερο!

Αλλά όχι και 350 άλογα ΚΑΙ απροβλημάτιστα...εκτός αν κόστισε η μετατροπη άλλα 2 ραλλακια Razz Razz Razz

Η άποψή μου είναι σταθερή. Εφόσον έχεις 307 ή κάνεις μία μετατροπή ατμόσφαιρα (βλ Τουρίστας,ΝΤΙΖΑΤΟΣ) και να έχεις κάποιο καλό γκάζι παραπάνω ή το πουλάς και παίρνεις το 2λιτρο.
Βέβαια αν αυτό το αμάξι είναι ο έρωτας της ζωής σου...δεν έχω να πω τίποτα...αλλά στην αντιπροσωπία το 2λιτρο δεν το πρόσεξες Laughing

Πάντα φιλικά
Δημήτρης Wink
volvos - Παρ 12 Ιαν 2007, 09:28:12
Θέμα δημοσίευσης:
kai αυτοι οι αλητες οι παλιατζηδες τα διλιτρα με τα 180αλογα τα εχουν κρυμενα πισω πισω.....
ζωα ολοι τους!
brz20 - Παρ 12 Ιαν 2007, 11:37:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως ετσι.
Ρε παιδια ο κοσμος πειναει ρεεεε.Θελει να φαει κανενα αλογο τι πατε και τα κρυβετε.
Τελος παντων.Η μετατροπη ειχε κοστισει αρκετα απο οτι ξερω.
Ηταν ενα απλο 106,μετα κουμποθηκε κινητηρας ραλλυ με τα 120 αλογα και στο τελος κατεληξε τουρμο με ενα intercooler μπροστα σαν οικοπεδο.
Το μονο πραγμα που εχει αλλαξει την εξωτερικη του εμφανιση.
Α και οτι βαφτηκε λευκο.
Touristas - Παρ 12 Ιαν 2007, 18:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτρη δεν είναι με ντίζα το αμάξι απλά έχει το ποντεσιόμετρο έξω και όχι ενσωματωμένο επάνω στο πετάλι του γκαζιού.
Επίσης για εμένα το αμάξι ( 307 ) θέλει ροπή και αρκετή μάλιστα λόγω βάρους.
Δεν λέω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος είμαι και με το παραπάνω και ξέρω πως εάν είχα φτιάξει την εξάτμιση (χταπόδι rallye καταλύτη από κάτω κτλ.) θα πήγαινε ακόμα καλύτερα αλλά έχω άλλα πράματα κατά νου.
Pugobios - Παρ 12 Ιαν 2007, 19:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω να πώ κάτι θα πάρω το αεροπλανάκι το κολητάρι μου(Κύπριος κ δουλεύει στη honda)και θα πάμε κάποια στιγμή να τα συκώσουμε όλα!! Laughing Πρόβλημα με μεταφορικά δεν έχω μπορώ να τα βάλω μέσα στη βαλίτσα εξακρυβωμένο αυτό.Αλλα δυστηχώς εκει δεν μπορεισ να πασ μόνος πρέπει να πασ με κάποιον που να ξέρει γιατι 8α σε πιάσουν τον κώλο Wink
brz20 - Σαβ 13 Ιαν 2007, 03:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη φαση.
Αντε και παρε τιποτα και για μας.
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
bakclima - Κυρ 14 Ιαν 2007, 18:39:16
Θέμα δημοσίευσης:
Αργυρη οταν ο Δημητρης λεει ΝΤΙΖΑΤΟΣ εννοει για τον Σταυρο ενα αλλο επισημο μελος που το εχει κανει με ντιζα το γκαζι Wink
Touristas - Δευ 15 Ιαν 2007, 08:00:47
Θέμα δημοσίευσης:
ok Salute
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 15 Ιαν 2007, 10:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια τα αλογα βγαινουν ευκολα και απροβληματιστα αν ματωσεις και αν γινει μια σωστη μελετη πανω στο μοτερ! Στο δικο μου μοτερ το μονο που εχει μεινει δικο του ειναι η κεφαλη και ο κορμος! Ολα τα αλλα ειναι αφτερμαρκετ για να αντεξουν μεχρι 3bar πιεση!

Τωρα για να βγαλεις 440 αλογα που ελεγε το κιτρινο ραλλακι δεν αρκει να δουλεψεις 2bar πιεση! Θερμοδυναμικα αν κατσεις να υπολογισεις τι μπορει να βγαλει αυτο το αμαξι με αυτη την πιεση και την συγκεκριμενη συμπιεση ειναι ακριβος τα 2/3 των αλογων που ανακοινωσανε! Τωρα το οτι εκαψε φλατζα και μαλιστα στον 3με4 κυλινδρο που ανακοινοσανε (που το ηξεραν) ειναι μουφα γιατι ολοι γνωριζουν οτι 16ν κεφαλη δεν αντεχει πιεσεις πανω απο 1,5bar για πολυ ωρα και ανοιγει σαν μαρουλοφυλλο! Γι΄αυτο το λογο οσοι μοιχανικοι ειναι γνωστες δεν διαλεγουν 16ν να τουρμπισουν αλλα 8ν στο οποιο ο κορμος εοναι ιδιος ακριβως και η κεφαλη με την αναλογη επεξεργασια αποδιδη θερμοδυναμικα τα ιδια και αντεχει μεχρι και 3bar πιεση ανετα!

Οποτε αν ειναι να κανεις κατι ολοκληρομενο καλο θα ειναι να πας σε καποιον που γνωριζει οπως ειναι αρκετα συνεργεια στην Αθηνα και λιγα στην υπολοιπη Ελλαδα οπου σεβονται αυτο που κανουν και διαθετουν και εναν μηχανολογο μηχανικο και κανουν δουλειες που ειναι καλες και αξιοπιστες πανω απο ολα!

Φιλικα παντα!
brz20 - Δευ 15 Ιαν 2007, 10:59:17
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο εμεις τα λεγαμε και απο κοντα οσο ησουν Τρικαλα.
Ειχα δει το 206 απο κοντα παρα πολλες φορες και εχω να πω οτι ηταν παραπανω απο προσεγμενο.
Επισης ξερω οτι ο μηχανικος που εκανε την δουλεια ειναι πολυ καλος.
Ολα καταληγουν οτι δεν πρεπει να τσιγκουνευεσε τα χρηματα για να κανεις κατι καλο.
FOTIS CC - Τρι 23 Ιαν 2007, 19:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω οτι καλό θα ήταν να ρίξετε όλοι μια ματιά στο www.dp-engineering.nl για σοβαρές προτάσεις σε τουρμπισμα Peugeot και Citroen.Δεν φτιάχνουν αυτοκίνητα για να σπάσουν την άλλη μέρα και τα πουσάρουν μέχρι εκεί που πρέπει για να είναι αξιοπιστα και όχι για να περάσουν μια κόντρα στο φανάρι.Κάνουν πολύ καλή δουλειά
DIMCHRI - Τρι 23 Ιαν 2007, 22:49:57
Θέμα δημοσίευσης:
FOTIS CC έγραψε:
.....Κάνουν πολύ καλή δουλειά

μιλάς εκ' πείρας ή ΄ξέρεις κάτι???

Καλό θα ήταν να αναφερεις τις έμπειρίες σου ;)Αν και πιστεύω ότι σοβαρή εταιρεία που σε τουρπίζει χωρίς ιντερκούλερ μάλλον δεν είναι και πολύ σοβαρή. ειδικά για ελλάδα !!!!
brz20 - Τρι 23 Ιαν 2007, 22:55:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω για την διευθυνση.
Θα πεσει μελετη.
brz20 - Τρι 23 Ιαν 2007, 23:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα μου ελυσες τα χερια.
Βεβαια δεν μπορω να καταλαβω κατι.Οταν μιλαει για 1700 ευρω εννοει ολο το kit ή λιπει κατι.Δεν βλεπω πουθενα για intercooler και γι'αυτο ρωταω.
drdino - Τετ 24 Ιαν 2007, 02:20:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε ιντερκούλερ, ούτε εισαγωγή, ούτε προγραμματισμό μάλλον...
MEMsound - Τετ 24 Ιαν 2007, 09:49:39
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή δεν βλέπετε όλο το forum:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=183975&highlight=#183975

Για την συγκεκριμένη εταιρία έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς και φαίνεται ότι κάνει αρκετά αξιόλογη δουλεια.
DIMCHRI - Τετ 24 Ιαν 2007, 10:58:23
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Επειδή δεν βλέπετε όλο το forum:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=183975&highlight=#183975

Για την συγκεκριμένη εταιρία έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς και φαίνεται ότι κάνει αρκετά αξιόλογη δουλεια.

Κύριε αστυφύλακα ....

Banned

τι δουλειά έχει η αναφορά μιας τέτοιας εταιρείας στις προσφορές - πωλήσεις ??? Shocked Shocked Shocked
Αυτό δεν το κατάλαβα ...

μάλλον ήσουν τότε off topic...

και εξάλλου δεν υπάρχει κάτι μεμπτό αν κάποιος δεν θέλει να διαβάζει όλο το φόρουμ... οπότε μην αποπαίρνεις τον κόσμο αν σε κάποιο άλλο τοπικ έχει αναφερθεί το όνομα αυτής της εταιρείας .....

Φιλικά στα λέω φορουμοφάγε !!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τετ 24 Ιαν 2007, 11:04:31
Θέμα δημοσίευσης:
μάλλον δεν διάβασες όλο το Link ή δεν διάβασες προσεκτικά... όσα έχουν γραφτεί εκεί...
Δεν ανέφερα εγώ την εταιρία εκεί... Wink Wink

Δεν είναι κανείς υπoχρεωμένος να διαβάζει όλο το forum (πέραν των MOD) ούτε και το είπα "κατηγορόντας"
FOTIS CC - Παρ 26 Ιαν 2007, 07:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
FOTIS CC έγραψε:
.....Κάνουν πολύ καλή δουλειά

μιλάς εκ' πείρας ή ΄ξέρεις κάτι???

Καλό θα ήταν να αναφερεις τις έμπειρίες σου ;)Αν και πιστεύω ότι σοβαρή εταιρεία που σε τουρπίζει χωρίς ιντερκούλερ μάλλον δεν είναι και πολύ σοβαρή. ειδικά για ελλάδα !!!!

Μιλάω εκ πείρας.
Σε περίπου 20 μέρες θα είναι έτοιμο και το δικό μου 307.Δεν κατάλαβα όμως τι εννοείς όταν λές χωρίς intercooler δεν είναι και πολύ σοβαρή.
Έχουν ήδη ένα 206 1.4 8V με intercooler και twin turbo το οποίο έχει φτιαχτεί σαν show car και αποδίδει 175 WHP και 220 ΝΜ.
Τα νούμερα είναι πραγματικά και όχι βγαλμένα από κανένα σταύλο όπως στα ελληνικά περιοδικά.
FOTIS CC - Παρ 26 Ιαν 2007, 07:45:42
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ευχαριστω για την διευθυνση.
Θα πεσει μελετη.

Παρακαλώ δεν κάνει τίποτα Laughing

Σχετικά με τις τιμές που είδες στα 1700€ είναι το Turbo ρουλεμανάτο,downpipe,πολλαπλή εξαγωγής με ισόποση απόσταση κάθε εξόδου μέχρι την τουρμπίνα,σωλινάκια πιέσεως από και προς το
turbo,πλακάκι για το λάδι..αυτά
Όλα αυτά και με πρόγραμμα μπέκ ιντερκουλερ σκάστρα σωλήνες κτλ δεν μπορεις να βρεις πουθενα με 1700€!!
Σχετικα με την διαχείρηση καυσίμου πρέπει να πώ ότι δεν προτείνει πανω από 0,7-0,8 bar να δουλεύει με ένα 5ο μπέκ αλλά με άγραφο εγκέφαλο κτλ
DIMCHRI - Παρ 26 Ιαν 2007, 11:22:51
Θέμα δημοσίευσης:
FOTIS CC έγραψε:
Μιλάω εκ πείρας.
Σε περίπου 20 μέρες θα είναι έτοιμο και το δικό μου 307.

αυτό είναι το ποιό σημαντικό νέο από τότε που έχω γραφτεί στο κλαμπ- από άποψη τουρμποβελτιωσης !!!
Αναμένουμε αναλυτική παρουσίαση του αυτοκινήτου σου μαζί με φουλ details κόστους τιμών κ.τ.λ. κ.τ.λ.

όσο για το ιντερκούλερ απλά νομίζω ότι το 206 που έχουν στο site τους δεν έχει ιντερκούλερ...ίσως να κάνω και λάθος
brz20 - Παρ 26 Ιαν 2007, 11:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματικα σημαντικο νεο αυτο.
Εννοητε οτι και εγω ειμαι γεματος αποριες και θα ηθελα να μας παρουσιασεις το Project σου.Η τιμη ειναι παρα πολυ καλη για ολο το Kit.
Το 5ο μπεκ θα το χρειαστεις μονο στην περιπτωση που θες να σηκωσεις πιεση 0.7 και ανω?
Για απλες καταστασεις (0.4-0.6) σε καλυπτει απολυτα το kit?
Δεν χρειαζετε δηλαδη να συμπληρωσεις κατι?Απλα θες εναν καλο μαστορα για να στο περασει ε?
FOTIS CC - Παρ 26 Ιαν 2007, 16:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Εννοητε οτι και εγω ειμαι γεματος αποριες και θα ηθελα να μας παρουσιασεις το Project σου.Η τιμη ειναι παρα πολυ καλη για ολο το Kit.
Το 5ο μπεκ θα το χρειαστεις μονο στην περιπτωση που θες να σηκωσεις πιεση 0.7 και ανω?
Δεν χρειαζετε δηλαδη να συμπληρωσεις κατι?Απλα θες εναν καλο μαστορα για να στο περασει ε?

Για να μην μπερδευτουμε πρέπει να εξηγησω το θέμα 5ο μπέκ.
Είναι γνωστο σε όσους ασχολούνται με βελτιώσεις Turbo οτι το θέμα καύσιμο είναι το Α & Ω.Ετσι λοιπόν χρειαζόμαστε περισσότερο καύσιμο απο την στιγμή που αρχίζει και ανεβάζει πίεση το τουτου μας ακόμα και από 0.1bar.
Μία οικονομική λύση είναι το 5ο μπέκ το οποίο πρέπει να συνοδεύετε οπωσδήποτε με κάποιο εγκεφαλάκι (piggyback) για να οδηγεί το μπέκ βάση των στοφών του κινητήρα και της πίεσης έτσι ώστε να ψεκάζει με κάποιο ρυθμό και συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου.
Η άλλη λυση και η πίο ακριβή είναι αλλαγή των εργοστασιακών μπέκ και καταργηση του εγκεφάλου χώρις 5ο μπέκ αλλά με τον λεγόμενο άγραφο εγκέφαλο.

Και στις 2 λύσεις με σωστη ρύθμιση και τοποθέτηση έχουμε τέλεια αποτελέσματα.
Η πρώτη λύση προτείνετε για το πολύ 0,7-0,8bar pressure ενω η δευτερη για 1.0 και βάλε.

Οι κινητήρες μας αντέχουν με την λεγόμενη φλάτζα αποσυμπίεσης μέχρι 1.0bar χωρίς αλλαγές στα εντόσθια αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ σωστη διαχείρηση καυσίμου και ΠΡΟΣΟΧΗ σωστη χρήση.

Όσο για τις απλές καταστάσεις που προανάφερες δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία της λειτουργίας Turbo.Τα κιτ που δίνει ο Ολλανδός όπως το πες με έναν καλό μάστορα τοποθετούνται και είναι πράγματι σε καλή τιμή!

Το θέμα είναι πόσο βαθιά μπορει κανείς να βάλει το χέρι στην τσέπη και τι θέλει απτο αμάξι του.
Ενα PEUGEOT δεν μπορεί να γίνει Ferrari και να το σπας κάθε μέρα Laughing
volvos - Παρ 26 Ιαν 2007, 16:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
φωτη γιατι δεν πηρες το παραλληλο εγκεφαλακι που δινει η εταιρεια αυτη μαζι με το κιτ εξτρα και το οποιο ολοι λενε οτι κανει παπαδες?
gianic - Παρ 26 Ιαν 2007, 17:32:45
Θέμα δημοσίευσης:
FOTIS CC έγραψε:

Μία οικονομική λύση είναι το 5ο μπέκ το οποίο πρέπει να συνοδεύετε οπωσδήποτε με κάποιο εγκεφαλάκι (piggyback) για να οδηγεί το μπέκ βάση των στοφών του κινητήρα και της πίεσης έτσι ώστε να ψεκάζει με κάποιο ρυθμό και συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου.

Εδω κανεις ενα μικρο λαθακι . Οι piggyback εγκεφαλοι συνδεονται παραλληλα με τον εργοστασιακο στελνοντας του αλλοιωμενα τα σηματα απ τους αισθητηρες .

Το εγκεφαλακι που ελεγχει το 5ο μπεκ ειναι ενα κυκλωματακι πανευκολης κατασκευης που ομως το ακριβοπληρωνουμε .Ο turborabbit απο το gtc ειχε φτιαξει ενα μονος του με κοστος μηδενικο
brz20 - Παρ 26 Ιαν 2007, 19:43:20
Θέμα δημοσίευσης:
FOTIS CC έγραψε:
brz20 έγραψε:

Για να μην μπερδευτουμε πρέπει να εξηγησω το θέμα 5ο μπέκ.
Είναι γνωστο σε όσους ασχολούνται με βελτιώσεις Turbo οτι το θέμα καύσιμο είναι το Α & Ω.Ετσι λοιπόν χρειαζόμαστε περισσότερο καύσιμο απο την στιγμή που αρχίζει και ανεβάζει πίεση το τουτου μας ακόμα και από 0.1bar.
Η άλλη λυση και η πίο ακριβή είναι αλλαγή των εργοστασιακών μπέκ και καταργηση του εγκεφάλου χώρις 5ο μπέκ αλλά με τον λεγόμενο άγραφο εγκέφαλο.

Και στις 2 λύσεις με σωστη ρύθμιση και τοποθέτηση έχουμε τέλεια αποτελέσματα.
Η πρώτη λύση προτείνετε για το πολύ 0,7-0,8bar pressure ενω η δευτερη για 1.0 και βάλε.

Οι κινητήρες μας αντέχουν με την λεγόμενη φλάτζα αποσυμπίεσης μέχρι 1.0bar χωρίς αλλαγές στα εντόσθια αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ σωστη διαχείρηση καυσίμου και ΠΡΟΣΟΧΗ σωστη χρήση.

Όσο για τις απλές καταστάσεις που προανάφερες δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία της λειτουργίας Turbo.Τα κιτ που δίνει ο Ολλανδός όπως το πες με έναν καλό μάστορα τοποθετούνται και είναι πράγματι σε καλή τιμή!

Το θέμα είναι πόσο βαθιά μπορει κανείς να βάλει το χέρι στην τσέπη και τι θέλει απτο αμάξι του.
Ενα PEUGEOT δεν μπορεί να γίνει Ferrari και να το σπας κάθε μέρα Laughing

Η δευτερη λυση με αλλαγη των μπεκ και αγραφο ειναι πολυ ακριβη.Αλλα θα ειναι και καλυτερα πιστευω.
Λιγα ακομα θελουμε.Οχι πολλα.
Το θεμα χρειαζετε καλο ψαξιμο και πολλες ερωτησεις.
FOTIS CC - Παρ 26 Ιαν 2007, 21:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
Συγγνώμη αλλά μάλον δεν το διευκρίνησα σωστά. Cool

Στο δικό μου 307 χρησιμοποιούμε το SMT 7 (piggyback).
Πέρνουμε απο 5 διαφορετικά σήματα και τα οποία παρακάπτουμε ή συνδέουμε με το SMT7.
1. Το εργοστασιακό MAP SENSOR το παρακάπτουμε για να μην δείχνει στον εγκέφαλο λανθασμένα νούμερα την ώρα που ανεβαίνει η πίεση.

2. Τους 2 αισθητήρες λ για να δώσουμε την εικόνα οτι δεν έχουμε πολυ καύσιμο στον εγκέφαλο έτσι ώστε να μας δώσει παραπάνω καύσιμο στα εργοστασιακά μπέκ.Στην περίπτωση που δεν παρεμβάλουμε τους λ ο εγκέφαλος βλέπει την κατανάλωση καυσίμου ότι υπερβαίνει τα εργοστασιακά νούμερα και αυτομάτως μειώνει τα εργοστασιακά μπέκ με αποτέλεσμα να χάσουμε το κέρδος του 5ο μπέκ!

3. Τον αισθητήρα στροφάλλου για να δουμε το χρονισμό κ στροφές του κινητήρα και πάνω σε αυτα ρυθμίζουμε το 5ο μπέκ

4. Το 5ο μπέκ το οδηγάμε επιλέγοντας ποσότητα και συχνότητα ψεκασμού στο φάσμα στροφών που χρειαζόμαστε.

5. Ένα 2ο MAP SENSOR για να κάνουμε την δουλειά που έκανε το εργοστασιακό.(το συγκεκριμένο έχει προδιαγραφές μέχρι και 2.5bar boost pressure.)

Το κόστος δεν ξέρω αν για κάποιους φένεται μεγάλο (περίπου 750€ μπέκ,βάση μπέκ,piggyback,map sensor) είναι η καλύτερη λύση για την τροφοδοσία καυσίμου σε στάδιο μέχρι 0.7-0.8 bar.

Σχετικά με αυτο που έφτιαξε ο turborabbit και είναι δωρεάν δεν το γνωρίζω.Μπορούμε να έχουμε τις ίδιες ρυθμίσεις και με πιο τρόπο ελέγχει το 5ο μπέκ;Πότε ψεκάζει πόσο ψεκάζει με τι συχνότητα ψεκάζει και τι κάνει με τους λ τους εργοστασιακούς;To εργοστασιακό map sensor τι το κάνει;

Εαν κάποιος βάζοντας καποιες οικονομικότερες λύσεις στον κινητήρα κανει καλό στην τσέπη του δεν θα έχει καταλάβει ότι κάνει κακό στον κινητήρα και την μακροβιοτητά του!
gianic - Παρ 26 Ιαν 2007, 22:35:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τον ξερω πολυ καλα τον συγκεκριμενο piggyback. Και φυσικο ειναι να δουλευει σωστα αφου το προτεινει η DP.

Το εγκεφαλακι που εχει φτιαξει ο turborabbit ειναι απλα για την οδηγηση του μπεκ τιποτα παραπανω.

FOTIS CC έγραψε:
Εαν κάποιος βάζοντας καποιες οικονομικότερες λύσεις στον κινητήρα κανει καλό στην τσέπη του δεν θα έχει καταλάβει ότι κάνει κακό στον κινητήρα και την μακροβιοτητά του!

Αυτο ειναι μεγαλη μπαρουφα, sorry Φωτη.
FOTIS CC - Παρ 26 Ιαν 2007, 23:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
Τον ξερω πολυ καλα τον συγκεκριμενο piggyback. Και φυσικο ειναι να δουλευει σωστα αφου το προτεινει η DP.

Το εγκεφαλακι που εχει φτιαξει ο turborabbit ειναι απλα για την οδηγηση του μπεκ τιποτα παραπανω.

FOTIS CC έγραψε:

Αυτο ειναι μεγαλη μπαρουφα, sorry Φωτη.

Μπορεις να μου πεις τι είναι αυτο που αποκτάς φτηνά και αποδίδει σωστά και αξιόπιστα για να δεχτώ οτι είπα μπαρούφα;Εκτός και αν δεν κατάλαβα τι εννοείς.Εξηγησε μου σε παρακαλώ Smile

Όσο για το SMT7 επειδή το πρότεινε η DP είναι καλο,είπες κι εσύ μια μπαρούφα.Ειναι καλό γιατί κάνει αυτο που θέλουμε! Laughing
gianic - Παρ 26 Ιαν 2007, 23:35:20
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν καποια κοροιδα αγοραζαν το smt6 400-500 euro απο την DP και τον καθε αρχικλεφτη αντιπροσωπο, η ιδια η perfect power ειχε βγαλει μια προσφορα οπου αγοραζοντας ΕΝΑ smt6 σου δινε δωρο αλλο ΕΝΑ .

Εγω αυτο το λεω ερευνα αγορας και καλο ειναι να μην εχουμε παρωπιδες .
Το megasquirt το χεις ακουστα ; Μαλλον οχι.
Ειναι standalone αγραφος τον φτιαχνεις μονος σου και κοστιζει κατω απο 350 ευρω.

Εσυ μην το βαλεις μπορει να σπασεις το μοτερ σου Laughing
gianic - Παρ 26 Ιαν 2007, 23:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
FOTIS CC έγραψε:

Όσο για το SMT7 επειδή το πρότεινε η DP είναι καλο,είπες κι εσύ μια μπαρούφα.Ειναι καλό γιατί κάνει αυτο που θέλουμε! Laughing

Το χεις δει σε πολλα αυτοκινητα στην Ελλαδα ; Εγω ενα ηξερα κι αυτος το πεταξε γιατι δεν λειτουργησε ποτε σωστα.
FOTIS CC - Σαβ 27 Ιαν 2007, 01:09:04
Θέμα δημοσίευσης:
Το megasquirt το έχω ακουστά.Δεν το έχω δει να δουλεύει.
Ένας stand alone αγραφος δεν αρκεί μόνο αυτό,θέλεις κι άλλα πράγματα για να δουλέψει έχεις εκτιμήση περίπου το συνολικό κόστος;
Έχεις προσωπική εμπειρία απο αυτό;
Το να δουλέψει σωστά ένα πρόγραμμα είναι καθαρά θέμα ρύθμισης και όχι μάρκας!
Εαν Γιάννη μπορεις να βάλεις το MEGASQUIRT και να δουλέψει σωστά δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με τα λεγόμενά σου.
Εγώ μιλάω για το SMT7 το οποίο και ξέρω.Πράγματι δεν είναι εύκολο να το ρυθμίσει κάποιος αλλά αν γίνει σωστή τοποθέτηση έχει άριστα αποτελέσματα.
Το παράδειγμά σου επομένως δεν το δέχομαι για αυτον που το πέταξε.
Wink
gianic - Σαβ 27 Ιαν 2007, 10:48:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω δεν αντιπαρερχομαι πανω στο smt7 γιατι δειχνω εμπιστοσυνη στη δουλεια της DP και πιστευω οτι αυτο που κανουν το κανουν πολυ σωστα.

Δεν καταλαβαινεις κατι ομως. Ολοι οι ΟΕΜ εγκεφαλοι δεν αντιδρουν το ιδιο με τα αλλοιωμενα σηματα . Ενα octavia 20v turbo μοντελο 2003 δεν δουλεψε , το αμαξι δεν επαιρνε καν μπρος.
Δεν ειναι μονο θεμα προγραμματος αλλα θεμα συμβατοτητας.

Για μενα το κορυφαιοτερο piggyback ειναι το emanage ultimate της greddy . Αλλα δεν το χει δουλεψει κανεις πανω στα Peugeot.

Θα θελα να μου πεις γιατι επελεξες το smt7 κι οχι καποιο αλλο, (απαντησεις τυπου: ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει κλπ, δεν γινονται δεκτες )

οσον αφορα το Megasquirt δε χρειαζεται τιποτα αλλο .Και αφηνεις και τον ΟΕΜ για μερικες αλλες λειτουργιες.
FOTIS CC - Σαβ 27 Ιαν 2007, 12:14:43
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικά με την εμπιστοσύνη σου στην DP πως την απέκτησες;Απο το site ή απο κάποια πρωσοπική εμπειρία;
Νομίζω οτι προανάφερες για κάποιους αρχικλέφτες αντιπροσώπους δηλαδή όσοι πουλάνε τα προιόντα της PERFECT POWER.
Η DP είναι και αυτή αντι/πως της, άρα είναι αρχικλέφτης και τους εμπιστεύεσαι;
Το συνεργείο που έχει αναλάβει έχει ξανατοποθετήσει το SMT 7 σε παρόμοια μετατροπή με πολύ καλά αποτελέσματα.Έτσι έγινε η επιλογή.
Δεν αναφέρω ονόματα για λόγους ευκολονόητους.Είναι εκτός αθηνών (αντ/πεια PEUGEOT) και δεν είναι κάποιο διαφημησμένο όνομα.
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος σημαντικότερος λόγος για να το επιλέξω.
Δεν γνωρίζω για άλλες μάρκες πώς συμπεριφέρεται το SMT 7 αλλά και δεν με ενδιαφέρει.Σε forum για Peugeot δεν είμαστε;Αν και πιστεύω πάλι ότι είναι θέμα τοποθέτησης γιατι έχει πάρα πολλές παραμέτρους να ρυθμίσεις για να δουλέψει σωστα.

Σχετικά με της Greddy όπως είπες δεν έχεις παράδειγμα,έχεις κάποια ενδεικτική τιμή να μου πείς;

Δηλαδή με το Megasquirt δεν χρειάζεσε άλλα μπέκ κτλ.Το βάζεις πάνω με 350€ και δουλεύουν όλα ρολόι και ταιριάζει σε όλες τις μάρκες;Αυτό μου λές;
gianic - Σαβ 27 Ιαν 2007, 12:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
καλα τι να λεμε τωρα....αφου :

FOTIS_CC έγραψε:
Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ.Δάρρα ή με κανένα άλλο κατάστημα βελτίωσεις.Εισαγαγουμε ανταλλακτικά απο Ολλανδία και το συνεργείο μας βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Χρησιμοποιούμε είδη βελτίωσης απο Ολλανδία διότι πιστεύουμε ότι είναι η μόνη σοβαρη και επαγγελματική πρόταση για μετατροπη σε TURBO.
για πληροφορίες καλέστε 6977434312 κ.Φώτης

και κοροιδευεις τον κοσμο οτι εισαι ιδιωτης

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=8952
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=184024&highlight=#184024
FOTIS CC - Σαβ 27 Ιαν 2007, 14:18:58
Θέμα δημοσίευσης:
gianic έγραψε:
καλα τι να λεμε τωρα....αφου :

FOTIS_CC έγραψε:
Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ.Δάρρα ή με κανένα άλλο κατάστημα βελτίωσεις.Εισαγαγουμε ανταλλακτικά απο Ολλανδία και το συνεργείο μας βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Χρησιμοποιούμε είδη βελτίωσης απο Ολλανδία διότι πιστεύουμε ότι είναι η μόνη σοβαρη και επαγγελματική πρόταση για μετατροπη σε TURBO.
για πληροφορίες καλέστε 6977434312 κ.Φώτης

και κοροιδευεις τον κοσμο οτι εισαι ιδιωτης

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=8952
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=184024&highlight=#184024

Δεν μου απάντησες.. Question
Εκεί ήθελες να καταλήξεις;

Τα πιστεύω μου για την DP δεν έχουν να κάνουν με το ότι μπορώ να τους αντιπροσωπεύω.
Εαν δεν ήταν αυτοι που είναι και δεν ήταν αξιόπιστοι δεν θα έπερνα το ρίσκο να τους αντιπροσωπεύω.
Όλοι απο κάπου ξεκινάμε.Εγώ ξεκίνησα με το θέμα μετατροπής σαν ιδιώτης αλλά κατέλειξα να έχω αυτού του είδους συνεργασία.
Ετσι λοιπόν όπως κάθενας μας θέλει το καλύτερο για το αυτοκίνητο του έτσι και εγώ επέλεξα αυτη την εταιρία.
Δεν έχω αναφέρει πουθενά σε αυτο το topic για το ποιος είμαι ιδιώτης ή έμπορος.
Το λάθος μου είναι ότι δημοσιεύσα στην αρχή τι και ποιος ειμαι.Θα σας επαιζα μπάλα διαφορετικά και δεν θα είχε πάρει κανείς χαμπάρι.
Το κάνουν σίγουρα κάποιοι άλλοι.
Αλλα δεν κρύβομαι!

Αν θέλεις να με φιμώσεις επειδή ανέπτυξα κάποια τεχνικά θέματα ή πρόβαλα την DP δεν κερδίζεις κάτι άσε ο κόσμος να το κάνει.Εσύ είπες να μην έχουμε παρωπείδες.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ TURBO ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!
gianic - Σαβ 27 Ιαν 2007, 14:25:34
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια πορευσου με την ιδιοτητα του εμπορου στο εξης και ας αναλαβουν οι mod
MEMsound - Σαβ 27 Ιαν 2007, 14:47:34
Θέμα δημοσίευσης:
Φώτη πραγματικά ξέρεις τι με εκνευρίζει αφάνταστα?

Ότι δεν έχεις την υπευθυνότητα να μας πεις από την αρχή:

"Ξέρετε είμαι αυτός και εισάγω αυτά.
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλά προιόντα και θα ήθελα να διαφυμηστώ στο club σας"

Αντίθετα γράφεσαι σαν απλό μέλος και αρχίζεις τις σάλτσες για την dp.

Το τι κάνει η dp στην Ολλανδία είναι γνωστό εδώ και καιρό σε όλους μας
Δεν ήρθες εσύ να μας ανοίξεις τα μάτια.
Sorry αλλά έτσι όπως το λες αυτό φαίνεται ότι πιστεύεις.
Από εκεί και πέρα όποιος θέλει μπορέι κάλλιστα να παραγγείλει και από εκεί.
Το γεγονός ότι δεν το έχει κάνει κανείς μας και το ότι δεν έχει συζητηθεί ιδιαιτέρως το θέμα στο club μας, δεν είναι γιατί δεν γνωρίζουμε την dp αλλά γιατί οι περισσότεροι κάτοχοι Peugeot (και σχεδόν κανείς από τα μέλη μας) δεν ασχολούνται με Turbο αλλά με ατμοσφαιρικές βελτιώσεις μιας και αυτές ταιριάζουν πολύ περισσότερο στα στριφτερά χαρακτήριστικά των αυτοκινήτων μας.

Αν θες διαφύμιση υπάρχει τρόπος (και μάλιστα ανέξοδος προς το παρόν = eshop αλλά και άλλος ακόμα καλύητερος επί πληρωμή υπέρ των εξόδων του Συλλόγου) και σίγουρα δεν είναι αυτός που έχεις επιλέξει που στα μάτια μου τουλάχιστον δεν σε τιμάει καθόλου.
FOTIS CC - Σαβ 27 Ιαν 2007, 16:31:52
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ
Όσοι είναι επαγγελματίες ή έμποροι ή όπως θέλετε να το πείτε δεν έχουν το δικαίωμα να γράφουν σε κάποιο topic.
Σου είπα κάτι σε ένα private message και δεν ξανα έβαλα αγγελία.

Δεν μπορείτε όμως να με γιοχάρετε επείδη πήρα θέση σε ένα topic που στο κάτω κάτω δεν είπα και κάτι στραβό!

Σχετικά με το αν μπορει κάποιος να παραγγείλει απο Ολλανδία και βέβαια μπορει αλλα θα πληρώσει κάτι παραπάνω σε έξοδα μεταφορας και αποστολής χρημάτων.

Όσο για το αν θα διαφημηστώ στο Forum σας δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα.
Δεν χρειάζετε πλέον να με ξαναδείτε σε κάποιο topic.

Έγινα πλέον γνωστός σε όσους με χρειάζονται.

Ευχαριστω και να 'σται καλά Smile
NO HARD FEELINGS
LEFT - Σαβ 27 Ιαν 2007, 16:43:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια παρακολουθουμε αρκετοι πιστευω το topic εδω και μερες και τελικα καταληγουμε για αλλη μια φορα στο θεατρο του παραλογου! Θα συμφωνισω με τον Μανθο και ολοι πιστευω θα θελαμε αντι να υπαρχουν τετοιες επιδειξεις υποκριτικης ικανοτητας , οι εμποροι να διαφημιζουν και να υποστηριζουν σωστα τα προιοντα τους και να μη μας κανουν να χανουμε πληρως την εμπιστοσυνη μας στα προιοντα τους !
Θα ηθελα επισης να πω επισης φιλε Φωτη πως δεν πηρες απλα θεση αλλα με υπερβαλλοντα ζηλο υποστηριξες τα προιοντα σου ως εμπορος(οχι κακο) αλλα με τη μασκα του ιδιωτη φιλου μας( ρεζιλικι)!
Οσο για το ποσοι σε μαθανε και το τι αποψη αποκομισαν για σενα ασε μας να εχω αμφιβολιες!

Fairplay παιδια! Wink
FOTIS CC - Σαβ 27 Ιαν 2007, 16:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
Ρε παιδια παρακολουθουμε αρκετοι πιστευω το topic εδω και μερες και τελικα καταληγουμε για αλλη μια φορα στο θεατρο του παραλογου! Θα συμφωνισω με τον Μανθο και ολοι πιστευω θα θελαμε αντι να υπαρχουν τετοιες επιδειξεις υποκριτικης ικανοτητας , οι εμποροι να διαφημιζουν και να υποστηριζουν σωστα τα προιοντα τους και να μη μας κανουν να χανουμε πληρως την εμπιστοσυνη μας στα προιοντα τους !
Θα ηθελα επισης να πω επισης φιλε Φωτη πως δεν πηρες απλα θεση αλλα με υπερβαλλοντα ζηλο υποστηριξες τα προιοντα σου ως εμπορος(οχι κακο) αλλα με τη μασκα του ιδιωτη φιλου μας( ρεζιλικι)!
Οσο για το ποσοι σε μαθανε και το τι αποψη αποκομισαν για σενα ασε μας να εχω αμφιβολιες!

Fairplay παιδια! Wink

Φίλε μου σε μία απάντηση πρότεινα την DP.
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4983&postdays=0&postorder=asc&start=160

Στίς άλλες τοποθετήθηκα τεχνικά.Δείτε καλύτερα το topic.o Giannic θέλησε με τρόπο άκομψο να κατηγορείσει τον κάθε αρχικλέφτη αντιπρόσωπω σχετικά με το SMT7 και εκει πάλι τεκμηρίωσα τις απαντήσεις μου χωρίς να προβάλω κάτι.
Τέλως πάντων και αυτο σας ενοχλεί Embarassed

Το οτι δεν έχω πληρώσει υπερ του συλλόγου μάλλον ενοχλεί κάποιους.
Δεν πειράζει αυτα παθαινει όποιος μπλεκει με τα πιτουρα τον τρωνε οι ΚΟΤΕΣ

Laughing Laughing Laughing Laughing

Θέλεις να σου απαντήσω σε αυτό τώρα Question Question Question
Λες και δεν είμαστε όλοι σκεπτόμενοι άνθρωποι και δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε την εμπορία από την απλή ενημέρωση Exclamation

Αν θέλεις να κάνεις κάτι βγες και δήλωσε υπεύθυνα τι είσαι, ποιός είσαι και μην προσπαθείς με ύπουλες μεθόδους να προωθήσεις τον εαυτό σου σαν ανιδιοτελές μέλος του φόρουμ γιατί πολύ απλά δεν είσαι Exclamation

COOL ALEXIS
εκ της MOD-Team

gianic - Σαβ 27 Ιαν 2007, 17:34:15
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειχες μια σταλα μυαλο θα μπορουσες να πεισεις τον οποιοδηποτε χωρις να γινεις ρομπα οπως εκανες . Αφου δεν μπορεις να το κανεις εντεχνα τι καθεσαι και ξεφτυλιζεσαι για πενταροδεκαρες ;

================
o Giannic θέλησε με τρόπο άκομψο να κατηγορείσει τον κάθε αρχικλέφτη αντιπρόσωπω σχετικά με το SMT7 και εκει πάλι τεκμηρίωσα τις απαντήσεις μου χωρίς να προβάλω κάτι.
================

μα τι επιχειρηματα μπορεις να μου εκθεσεις οταν σου δινω γεγονοτα ;

Θες να πουλησεις μεσω νετ ; ανοιξε e-shop ....αλλα ναι ξεχασα η κατασκευη του site κοστιζει,
θες να πουλησεις στο ps ; πληρωνε . οι αλλοι μαλ**ες? ειναι που διαφημιζονται επι χρημασι ; τς τς τς.....εχετε ξεφυγει φιδεμπορες .
Δεν αμφεβαλλα ποτε για την ποιοτητα της DP και την τεχνογνωσια της ,
Αν η ιδια δεν ηξερε για την προσφορα του smt6 δεν την κατηγορω αφου δεν ειδικευται στο θεμα management κλπ κλπ....

ομως τους ελληνες καραγκιοζηδες προγραμματιστες που με αναγκασαν να στειλω e-mail καταγγελοντας τους στην dp , μαλλον δεν θα ξαναδουν προιον τους στην Ελλαδα. Ετσι για να γουσταρουμε .
COOL ALEXIS - Σαβ 27 Ιαν 2007, 17:42:35
Θέμα δημοσίευσης:
Κανένας από τους συνεργάτες μας δεν πλήρωνει για να διαφημιστεί.

Απλά παρέχουν κάποια καλύτερη έκπτωση στα μέλη του συλλόγου στα προϊόντα τους Exclamation

Το παρών θα κλειδωθεί προσωρινά για ευννόητους λόγους!
DrJekyll - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 20:18:51
με αφορμή αυτό:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=203614#203614
συνεχίζουμε εδώ

Κατά ένα 80% έχει τελειώσει...
διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα με τα σκορτσαρίσματα, τους δισταγμούς, τις μπαλοθιές στο άφημα του γκαζιού, το ρελαντί....

Το τουτού φυσάει στα 0,4bar με μια 28r, intercooler και άλλα πολλά και υπολογίζω χοντρά-χοντρά να είμαι στα 180 με 23-24 κιλά ροπή...τους κράτησα τους ραλλίσιους... Wink

μένει μόνο να ρυθμισουμε τα μπεκ να ψεκάζουν ανάλογα με τι στροφές έχει ο κινητήρας και όχι με την πίεση, να βάλουμε ένα ψυγείο λαδιού γιατί καλοκαίρι έρχεται και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...και τέλος να βάλουμε και ένα καταλύτη Alien2 και ένα πιο μεγάλο τελικό με καλή και μπόλικη μόνωση....

Πάντως πολλοί την έχουν πατήσει και δεν μπορείτε να φανταστείτε τα μούτρα τους Shocked στο επόμενο φανάρι Laughing Laughing

Τελικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν την ροπή από ένα υπερσυμπιεστή...
Να την χέσω και καλά την οδηγησιμότητα...και έτσι μια χαρά στρίβει....(αρκεί να μην τουρμπίσει πάνω στην κορυφή της στροφής... Razz Razz )
brz20 - Πεμ 03 Μάϊ 2007, 23:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη εγω εδω και δυο χρονια τα λεω για το τουρμπο οτι δεν παιζετε αλλα...
Τα 0,4 δεν ειναι παρα πολλα οποτε δεν θα ζοριζετε κιολας.
Αν υπολογιζω σωστα με ολα μαμα θα πιανει τα 160 αλογα στα 0,4.
Αυτα τα 24 κιλα που λες κανουν την διαφορα.Οταν οι αλλοι ζοριζουν την τριτη εσυ εχεις τεταρτη χαλαρη στις 2000 στροφες.
Θα μιλησουμε μια στιγμη για να μου πεις ενα κοστος για το ολο θεμα.
plaketokofths - Παρ 04 Μάϊ 2007, 01:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
τριτη εσυ εχεις τεταρτη χαλαρη στις 2000 στροφες.

28αρα και 2000στροφές να δεις ροπή μου φαίνεται δύσκολο, ουτε καν με ρουλεμανάτη. Μάλλον μέχρι της 2000στροφες θα σέρνεται Crying or Very sad
Giannis307 - Παρ 04 Μάϊ 2007, 07:05:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα εχει συστημα antilag δεν εχει προβλημα χαμηλα
DrJekyll - Παρ 04 Μάϊ 2007, 07:25:12
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
brz20 έγραψε:

28αρα και 2000στροφές να δεις ροπή μου φαίνεται δύσκολο, ουτε καν με ρουλεμανάτη. Μάλλον μέχρι της 2000στροφες θα σέρνεται Crying or Very sad

Δίκιο έχεις Γιάννη...Στις 2.800 με 2.900 αρχίζει το πάρτυ.... Joker
Η Γκαύλα είναι πως γεμίζουν οι ταχύτητες η μια πίσω από την άλλη και το απότομο βύθισμα του στροφόμετρου από τις 3.000 εως τις 7.000...

....Κώστα δεν νομίζω να είναι μόνο 160 άλογα...πολύ δύσκολα...170 πιστεύω να τα έχω σίγουρα...πολύ χοντρα θα είμαι στα 180...σήμερα που θα ανοίξω επιτέλους με το RC του Γιώργου θα καταλάβω που περίπου πρέπει να είμαι...εξάλλου το καλύτερο δυναμόμετρο είναι ο ίδιος ο δρόμος....
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 09:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Αμα εχει συστημα antilag δεν εχει προβλημα χαμηλα

Ώπα ρε το Evo Rotfl
DrJekyll έγραψε:
σήμερα που θα ανοίξω επιτέλους με το RC του Γιώργου θα καταλάβω που περίπου πρέπει να είμαι...

Rotfl
DrJekyll έγραψε:
Ψάχνω να βρω σαν λυσασμένος RX8 να το ράψω

Με τον αναπτήρα ή χωρίς? Rotfl
brz20 - Παρ 04 Μάϊ 2007, 09:56:12
Θέμα δημοσίευσης:
To RC ομως μπορει να εχει 180 αλογα(θεωριτικα οσα λες οτι βγαζεις)αλλα δεν θα εχει την ροπη ενως τουρμπο αυτοκινητου.
Οταν σου ειπα για 160 δεν μιλησα για το δικο σου.Μιλησα για μαμα 16αρι μοτερ απο 307 που θα φαει τουρμπισμα στα 0,4bar.
Εγω περιμενω οτι ενα τετοιο μοτερ τετοια αποδοσει θα εχει.
Παντως αν δεν σου κανει κοπο γραψε καποια πραγματα για την συμπεριφορα του αυτοκινητου.
Steve - Παρ 04 Μάϊ 2007, 10:05:31
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
To RC ομως μπορει να εχει 180 αλογα(θεωριτικα οσα λες οτι βγαζεις)αλλα δεν θα εχει την ροπη ενως τουρμπο αυτοκινητου.

Έχει 2 περήφανα λίτρα όμως και μια ροπή ΝΑΑΑΑ σε όλο το φάσμα σε σύγκριση με το τουρμποχιλιοεξακοσαριπουεχειροπησετρειςχιλιαδεςστροφεςφασμαμονο Cool
DIMCHRI - Παρ 04 Μάϊ 2007, 10:14:07
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:
plaketokofths έγραψε:
brz20 έγραψε:

Δίκιο έχεις Γιάννη...Στις 2.800 με 2.900 αρχίζει το πάρτυ.... Joker
Η Γκαύλα είναι πως γεμίζουν οι ταχύτητες η μια πίσω από την άλλη και το απότομο βύθισμα του στροφόμετρου από τις 3.000 εως τις 7.000...

....Κώστα δεν νομίζω να είναι μόνο 160 άλογα...πολύ δύσκολα...170 πιστεύω να τα έχω σίγουρα...πολύ χοντρα θα είμαι στα 180...σήμερα που θα ανοίξω επιτέλους με το RC του Γιώργου θα καταλάβω που περίπου πρέπει να είμαι...εξάλλου το καλύτερο δυναμόμετρο είναι ο ίδιος ο δρόμος....

Mήτσε δεν κάνεις μια παρουσίαση του αυτοκινήτου σου σε ξεχωριστό ή σε αυτό το τόπικ.

Πες μας τι έβαλες και κόστος κομάτι - κομάτι. τέλος πόσο σου πήρε εργασία ο μηχανικός σου.
Φαντάζομαι ότι πολύ θα ενδιαφέρονται να τουρμπίσουν 1.6 16 β.
Ghost Dog - Σαβ 05 Μάϊ 2007, 12:39:06
Θέμα δημοσίευσης:
Οι ασχετες δημοσιευσεις πηραν π....οδι! Evil
Ας συνεχισουμε στο θεμα μας λοιπον! Wink

Giannis307 - Τετ 16 Μάϊ 2007, 17:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα μια σκεψη
Χαζη νομιζω αλλα λεω να την ριξω κια οτι βγει...
Λοιπον με τουρπινα απο smart παιζει να δουλεψει καλα το συνολο?Και αν ναι θα παει στα 120hp?
Steve - Τετ 16 Μάϊ 2007, 20:39:12
Θέμα δημοσίευσης:
120 άλογα με τουρμπίνα από smart και με βάση τα 75 σου άλογα?
brz20 - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 00:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 75 με ενα φυσερο στα 0,6bar βλεπεις στο περιπου τα 130-140.
Η τουρμπινα απο το Smart ειναι σαν την παλαμη του χεριου μου.
Laughing Laughing Laughing Laughing
Παρα πολυ μικρη.
Giannis307 - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 19:37:23
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλα θα βαλω μια Τ3 τοτε να γαζωνει....!!!!!
brz20 - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 20:20:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι σε θελω.
Να εισαι ετοιμοπολεμος.
Laughing Laughing Laughing
Giannis307 - Πεμ 17 Μάϊ 2007, 21:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ετοιμος ειμαι να αρχισω να ξηλωνω για ελαφρωμα!!!
brz20 - Παρ 18 Μάϊ 2007, 00:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα καταφερεις και πολλα.
Ποσα κιλα νομιζεις οτι θα μπορεσεις να αφαιρεσεις.
Το γερο ελαφρωμα θα γινει αν αφαιρεσεις τον κινητηρα μονο.
Silly Silly Silly
Αρχιζεις με ενα carbon καπο.Κανεις door panel απο carbon.Γενικα το βαζεις παντου γιατι μονο ετσι θα σωθεις.
Αλλα ειναι και πανακριβο το ατιμο.
Giannis307 - Παρ 18 Μάϊ 2007, 08:32:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ θα αρχισουμ εξηλωμα του μοτερ τοτε...και στη θεση του 1.3 suzuki hayabusa turbo...Aλλα δεν θα εχει οπισθεν...
brz20 - Παρ 18 Μάϊ 2007, 12:53:41
Θέμα δημοσίευσης:
Λεπτομεριες
tsikis - Τετ 14 Νοέ 2007, 23:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν σκάει δεν πάει τελικά !!! ειδικά αν έχει κιλά πάνω του

τόσο άνετες προσπεράσεις σε κλειστή ανηφορική διαδρομή δεν τις είχα φανταστεί ποτέ !! και με μόλις 0,35 bar ...! που να σηκώθεί και η πίεση !! Wink Wink Wink
Steve - Πεμ 22 Νοέ 2007, 02:40:22
Θέμα δημοσίευσης:
Για πες μας... Rolling eyes
DrJekyll - Πεμ 22 Νοέ 2007, 08:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
Με την λίπανση της τουρμπίνας τι έκανε ρε Νίκο?
tsikis - Πεμ 22 Νοέ 2007, 13:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
γιατί εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα ?

Δεν ξέρω .. μου έχει βάλει έναν χοντρό σωλήνα απ'όσο βλέπω .. νομίζω φαίνεται και στην φωτο ... και μου έχει βάλει ένα διπλάσιο στην επιστρωφή και μια μεγάλη τρύπα στο κάρτερ για να μην καίει λάδια η τουρμπίνα .
DrJekyll - Παρ 23 Νοέ 2007, 08:44:44
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
γιατί εσύ έχεις κάποιο πρόβλημα ?

Δεν ξέρω .. μου έχει βάλει έναν χοντρό σωλήνα απ'όσο βλέπω .. νομίζω φαίνεται και στην φωτο ... και μου έχει βάλει ένα διπλάσιο στην επιστρωφή και μια μεγάλη τρύπα στο κάρτερ για να μην καίει λάδια η τουρμπίνα .

και σου έβαλε φιλτράκι από rallye ε?κάτι αντίστοιχο έκανε σε εμένα απλά μου έκανε εντύπωση γιατί με το δικό σου setup η τουρμπίνα είναι ψηλά ενώ εμένα είναι χαμηλά...
- όχι κανένα πρόβλημα, ούτε με διαρροές - ούτε με την πίεση λαδιού - όλα δουλεύουν τέλεια...
- Περιμένω να βάλω βάση μηχανής για dyno - μόλις κάνεις και εσυ θέλω να μου την στείλεις με email! - το δικό σου πρέπει να μπαίνει από πιο χαμηλά απ' ότι θυμάμαι....
- αυτό που παρατήρησα είναι ότι άμα κάτσει μάπα βενζίνη το καταλαβαίνω αμέσως...
tsikis - Παρ 23 Νοέ 2007, 10:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού έχουμε διαφορετική πολλαπλή
και αν έπερνα αυτή απο την ολλανδία ... τότε δεν θα φαινόταν καθόλου .... !

Ναι φιλτράκι απο rallye μου έβαλε γιατί αλλιώς δεν έμπαινε !
+ ότι μου έχει βάλει άλλο λαμδα στο hallmeter για να μετράει καλύτερα !
Από βενζίνη βάζω σε ένα και μόνο πρατίριο 100αρα οπότε δεν ξέρω να σου πω .. αν βάλω και σε κανα άλλο ...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Παρ 23 Νοέ 2007, 21:50:31
Θέμα δημοσίευσης:
Για δωστε μια αναφορα και οι δυο σας τι εχετε φταξει;
Ghost Dog - Παρ 23 Νοέ 2007, 21:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Γιααα δωσε καί'συ.......πουλακι μου!! Shocked Very happy Laughing Laughing Laughing
StorM_GmA - Σαβ 24 Νοέ 2007, 08:04:39
Θέμα δημοσίευσης:
κάνει να μας πουν τα παιδιά ποιός τους έκανε την βελτίωση?!

και μια ακόμα πιο σημαντική ερώτηση: που σκ@τ@ τα βρίσκετε τα λεφτά να πάρω κι εγώ λίγα??!?!?! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
fynos - Σαβ 24 Νοέ 2007, 08:29:42
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:

και μια ακόμα πιο σημαντική ερώτηση: που σκ@τ@ τα βρίσκετε τα λεφτά να πάρω κι εγώ λίγα??!?!?! Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Μερικοί δουλεύουν για χρόνια και Σ/Κ, άλλοι έχουν το πλεονέκτημα του εισοδήματος . . . . . αλλά όπως και να έχει, είναι θέμα διαχείρισης !

Steve - Σαβ 24 Νοέ 2007, 09:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:

Πλατεία Βάθης, μετά τις 23:00, καθημερινές και Σ/Κ Cool
StorM_GmA - Σαβ 24 Νοέ 2007, 09:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
Steve, είπα "που σκ@τ@ τα ΒΡΙΣΚΕΤΕ"...τώρα αν εννοείς ότι τα παιδιά τα
βρήκαν απο κει τα λεφτά, μάλλον ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε! Razz Razz Razz

fynos πόσα χρόνια σ/κ πρέπει να δουλεύει κανείς για να βγάλει τόσα λεφτά?!?!

νομίζω πρέπει να βρούμε καμιά άκρη τα Ζωγιανά! 450.000ευρώ τον μήνα
λένε βγάζανε! Shocked Shocked Shocked

anyway βγήκαμε Off Topic και θα με κράξουν Very happy Very happy
tsikis - Κυρ 25 Νοέ 2007, 14:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ας κλείσουμε το θέμα με τα λεφτά ... στο ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του !

Δημήτρη για να σου πω .. τι κολάρα έχεις βάλει ?
Steve - Κυρ 25 Νοέ 2007, 16:01:01
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
τι κολάρα έχεις βάλει ?

Μίλα πιο σεμνά σε παρακαλώ Laughing
tsikis - Κυρ 25 Νοέ 2007, 16:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
xaxaxaxaxaxa

Ψάχνεσαι ... βλέπω ! χαχχαχαχαχα
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Κυρ 25 Νοέ 2007, 17:56:14
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπιν αφου δεν μιλαει κανενας θα τα πω πρωτος εγω!
μηχανη(1.6 8ν)
Ξεκινοντας απο πανω προς τα κατω: εισαγωγη μεταλλικη απο 1300, πεταλουδα απο αλφα ρομεο φ75, μπεκ 780cc κινσλερ, πυθμιστης πιεσης βενζινης sard, εκκεντροφορος newman αγνωστων στοιχειων με ρυθμιζομενο γραναζι cat, βαλβιδες νατριου trd, σκληροτερα ελατηρια βαλβιδων, ανοιγμα κυριως εξαγωγης στην κεφαλη, μεταλλικη φλατζα, μπουζωνια πεζο( Evil ), πιστονια wossner με ελατηρια gapless total seal, μπιελες scat, ατσαλινος στροφαλος δεν θυμαμαι μαρκα, βιδες καβαλετων και μπιελων arp, τριμεταλλικα. Πιστευω οτι τελειωσα με την μηχανη!
Το αμαξι γυριζει μια ρουλεμανατη της garret την επονομαζομενη GT3071R η οποια μαζι με ενα external της Tial στεκεται σε ενα χταποδι κατασκευης μας . Ακομα ψυγειο απο deltona με παροχη νερου για την τουρμπινα, intercooler απο deltona αλουμινενιο, ενοειτε οτι το αιρ κοντιτιον υπαρχει κανονικα πανω παρολο που ηθελα να το ξηλωσω, σωληνωσεις 63αρες με κολλαρα samco. Ολα αυτα τα διαχειριζεται ενας αγραφος της DTA o S60 με ολα τα καλουδια launch control, anti lag, boost control κ.α.
Ημιαξονια stock, σασμαν stock απο 16ν (περιμενω τον φιλο vagelis), δισκο εξαφτερο φτιαχτο ενισχυμενο πλατο μονοχτενο!
Το αμαξι δουλευει δυο πιεσεις μια πολιτισμενη στο 1.3 και μια για γλεντη στο 2.2! Αν θυμηθω αλλα θα τα παραθετω συνεχεια!
tsikis - Κυρ 25 Νοέ 2007, 18:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
... Απλά είμαι πολύ λίγος μπροστά σου....

δεν λέω τίποτα ! χαχαχαχα Embarassed Embarassed

τον εξάφτερο τον έχεις φτιάξει εκεί στην καλαμάτα .. έχω ακούσει ότι είναι ενας καλός που κάνει αυτή τη δουλειά !!
MEMsound - Κυρ 25 Νοέ 2007, 18:11:20
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο με βάση τα πράγματα που ανέφερες φαίνεται ότι έχετε πολύ ενδιαφέρουσα δουλεια!! Wink Wink
Steve - Κυρ 25 Νοέ 2007, 21:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τω γλαίντει αίρχαιτε στα 2.2 μπ@ρ?
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Κυρ 25 Νοέ 2007, 22:01:52
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τω γλαίντει αίρχαιτε στα 2.2 μπ@ρ?

Σε αυτη την πιεση το αμαξι λυσσαει και εσυ παλευεις με το τιμονι! Wink
Steve - Κυρ 25 Νοέ 2007, 22:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ?

Εσύ παλεύεις με το τιμόνι Laughing
tsikis - Δευ 26 Νοέ 2007, 09:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο για το δισκοπλατό δεν μου είπες τελικά !
Είναι καλό ?
πόσο σου στοίχισε ?
πόσα χιλιόμετρα έχεις βγάλει ?

Απο άλογα πόσα το υπολογίζεις ....ολόκληρη φάρμα ??? Cool Cool
brz20 - Δευ 26 Νοέ 2007, 10:26:57
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο αυτη ειναι η μετα Τρικαλα μετατροπη ή η συνεχεια της?
Δεν θυμαμαι ποτε το αμαξι να το ειχες τοσααααα πολλα πανω και το εβλεπα συχνα.
StorM_GmA - Δευ 26 Νοέ 2007, 10:44:58
Θέμα δημοσίευσης:
η συγκεκριμένη τουρμπίνα αποδίδει max 475 άλογα...οπότε στα 2.2bar δεν
θέλω να φανταστώ πόσα θα βγάζει στο συγκεκριμένο αμάξι!
Steve - Δευ 26 Νοέ 2007, 12:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ και να μην βρίσω.

Το ότι η τουρμπίνα βγάζει 475 άλογα max, δεν σημαίνει ότι ένα 1.6 8v μπλοκ μπορεί να βγάλει 475 άλογα.

Οπότε και να μην θέλεις να φανταστείς, φαντάσου, είναι πολύ κάτω από 475, για να μην πώ τα μισά από αυτά.
StorM_GmA - Δευ 26 Νοέ 2007, 13:20:59
Θέμα δημοσίευσης:
Steve, τι πίνεις αγορίνα μου? Είπα εγώ οτι βγάζει τα μέγιστα? Είπα ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ!

γιατί οι απαντήσεις σου είναι πάντα λες και σε βρίσαμε?! χαλάρωσε! κουβέντα κάνουμε!
DIMCHRI - Δευ 26 Νοέ 2007, 14:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Λοιπιν αφου δεν μιλαει κανενας θα τα πω πρωτος εγω!
μηχανη(1.6 8ν)
Ξεκινοντας απο πανω προς τα κατω: εισαγωγη μεταλλικη απο 1300, πεταλουδα απο αλφα ρομεο φ75, μπεκ 780cc κινσλερ, πυθμιστης πιεσης βενζινης sard, εκκεντροφορος newman αγνωστων στοιχειων με ρυθμιζομενο γραναζι cat, βαλβιδες νατριου trd, σκληροτερα ελατηρια βαλβιδων, ανοιγμα κυριως εξαγωγης στην κεφαλη, μεταλλικη φλατζα, μπουζωνια πεζο( Evil ), πιστονια wossner με ελατηρια gapless total seal, μπιελες scat, ατσαλινος στροφαλος δεν θυμαμαι μαρκα, βιδες καβαλετων και μπιελων arp, τριμεταλλικα. Πιστευω οτι τελειωσα με την μηχανη!
Το αμαξι γυριζει μια ρουλεμανατη της garret την επονομαζομενη GT3071R η οποια μαζι με ενα external της Tial στεκεται σε ενα χταποδι κατασκευης μας . Ακομα ψυγειο απο deltona με παροχη νερου για την τουρμπινα, intercooler απο deltona αλουμινενιο, ενοειτε οτι το αιρ κοντιτιον υπαρχει κανονικα πανω παρολο που ηθελα να το ξηλωσω, σωληνωσεις 63αρες με κολλαρα samco. Ολα αυτα τα διαχειριζεται ενας αγραφος της DTA o S60 με ολα τα καλουδια launch control, anti lag, boost control κ.α.
Ημιαξονια stock, σασμαν stock απο 16ν (περιμενω τον φιλο vagelis), δισκο εξαφτερο φτιαχτο ενισχυμενο πλατο μονοχτενο!
Το αμαξι δουλευει δυο πιεσεις μια πολιτισμενη στο 1.3 και μια για γλεντη στο 2.2! Αν θυμηθω αλλα θα τα παραθετω συνεχεια!

να μας έλεγες και πόσο σου κόστισε η όλη κατασκευή και πόσα αλόγατα σου βγάζει...

Ειδικά το πόσο κόστισε θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό διότι έχεις κάνει πολύ δουλεια στο αυτοκίνητο, και καλά έκανες αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Οπότε είναι καλό για κάποιον που σκέφτεται να προβεί στο τουρμπισμα να ξέρει με πόσα χρήματα που θα φτάσει από άποψη ιπποδύναμης.

Μετά κάνουμε και την διαίρεση ευρώ/ίππο και ξέρουμε πόσο κοστίζει το κάθε άλογο. Wink Wink
DIMCHRI - Δευ 26 Νοέ 2007, 15:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Για δωστε μια αναφορα και οι δυο σας τι εχετε φταξει;

Προς Κύριους Κύριους Tsikis και DrJekyl,

Όπως βλέπετε και παραπάνω ο λαός απαιτεί αναφορά του τι έχετε φτιάξει, και κόστος , και ιπποδυνάμεις κ.τ.λ. !!! Laughing Laughing Laughing

Για να γίνει η αντοίστοιχη ενημέρωσει αλλιώς οι μοντεράτορες να τιμωρήσουν τους παραπάνω κυρίους που κάνουν πως δεν ακούν Laughing Laughing Laughing Laughing
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 16:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τον δισκο τον εχω 5000 χιλιομετρα και δεν εχει κανει κιχ με κοστος 270ευρω και κατασκευαστηκε να αντεχει 55 κιλα ροπης! Ολη η μετατροπη μεχρι τωρα εχει κοστισει γυρω στα 11.000 ευρω και δεν θεωρω οτι εχω τελειωσει ακομα. Τα αλογα του στο 1.3 ειναι 270 και στο 1.8 που το μετρησαμε ειναι 347! Κωσταντινε αυτη ειναι η μετα Τρικαλα εποχη και με αλλο μοτερ!
DIMCHRI - Δευ 26 Νοέ 2007, 16:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Τον δισκο τον εχω 5000 χιλιομετρα και δεν εχει κανει κιχ με κοστος 270ευρω και κατασκευαστηκε να αντεχει 55 κιλα ροπης! Ολη η μετατροπη μεχρι τωρα εχει κοστισει γυρω στα 11.000 ευρω και δεν θεωρω οτι εχω τελειωσει ακομα. Τα αλογα του στο 1.3 ειναι 270 και στο 1.8 που το μετρησαμε ειναι 347! Κωσταντινε αυτη ειναι η μετα Τρικαλα εποχη και με αλλο μοτερ!

Θεωρώ φοβερή τιμή τα 11000 ευρώ για περίπου 150-160 άλογα αύξηση της μαμάς ιπποδύναμης !!!

Μπράβο γιώργη !!! Φαντάζομαι το εργαλείο θα γαζώνει μερικά ιμπρέζα από σταση τουλάχιστον....
StorM_GmA - Δευ 26 Νοέ 2007, 16:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδή στα 270 άλογα περίπου 60€ το άλογο και στα 347 περίπου 40€ το άλογο... Cool

όταν λες οτι δεν έχεις τελειώσει ακόμα τι εννοείς? Θα το βελτιώσεις κι άλλο
ή απλά θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα για αντοχές κτλ?!

και άλλη μια ερώτηση: πόσο αξιόπιστη είναι η όλη μετατροπη? Δηλαδή κατά
πόσο θέλει συνεργείο το αμάξι και πόσο "τσίτα" είσαι όταν οδηγείς μην το
πιέσεις παραπάνω και τέτοια?!
Steve - Δευ 26 Νοέ 2007, 17:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
347? Rolling eyes

Road_Runner - Δευ 26 Νοέ 2007, 17:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
δλδ μαμα εβο το εχεις ε?
DrJekyll - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:01:32
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ φτηνός ο συμπλέκτης....μακάρι να ήξερα και εγω κάποιον να έφτιαχνε εδω πάνω κάτι σε χειροποίητο και φτηνό...
Γιώργο αναρωτιέμαι πως τα βγάζει τα άλογα αυτή η τουρμπίνα...από πόσες στροφες και μετά μπαίνει η τουρμπίνα?

Στο δικό μου μπήκαν η GT28/54R, samco κΩλάρα, intercooler, εξωτερική wastegate της TIAL, εκκεντροφόροι rallye με τα γρανάζια τους, σκάστρες απλές από 20VT, φλάντζα πιο παχιά, boost controller με 2 πιέσεις 0.4 & 0.7bar, o τρίφτερος competition της valeo...4 χιλιάρικα μαζεμένα με κόπο και πιστεύω ότι το άξιζε...δεν μπορώ να φανταστω πλέον τι θα μπορούσα να είχα πάρει με 14000 ευρώ σε καινούργιο...
έβγαλε 170 στο 0.4 & 195 στο 0.7 -
15.000χλμ, μαμά εντόσθια....
ψάχνω 207 gt να ανοίξω γιατί είμαστε ίδια ακριβώς κιλά - τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Θεωρώ φοβερή τιμή τα 11000 ευρώ για περίπου 150-160 άλογα αύξηση της μαμάς ιπποδύναμης !!!

Μπράβο γιώργη !!! Φαντάζομαι το εργαλείο θα γαζώνει μερικά ιμπρέζα από σταση τουλάχιστον....

Το μοτερακι ειναι 105 μαμα οποτε μιλαμε για για 242 αλογα πανω! Δεν νομιζω να μπορω να ξεκινησω διπλα σε ιμπρεζα γιατι πρωτη δευτερα το αμαξι μενει κατω αλλα πεπριζ πιστευω να ειμαι μπροστα!
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
StorM_GmA έγραψε:
δηλαδή στα 270 άλογα περίπου 60€ το άλογο και στα 347 περίπου 40€ το άλογο... Cool

όταν λες οτι δεν έχεις τελειώσει ακόμα τι εννοείς? Θα το βελτιώσεις κι άλλο
ή απλά θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα για αντοχές κτλ?!

και άλλη μια ερώτηση: πόσο αξιόπιστη είναι η όλη μετατροπη? Δηλαδή κατά
πόσο θέλει συνεργείο το αμάξι και πόσο "τσίτα" είσαι όταν οδηγείς μην το
πιέσεις παραπάνω και τέτοια?!

Την αλλη εβδομαδα περιμενω να μου ερθει το water injection και ακομα περιμενω την αναφλεξη, πρεπει να φτιξω σασμαν γιατι ειναι πολυ κοντο, και δεν εχω συνδεσει ακομα καντραν! Πιστευω οτι δεν μπορουσα να κανω κατι παραπανω για να το κανω πιο αξιοπιστω! Το μονο που φοβομαστε ειναι τα μαμα μπουζονια καιφαλης γιατι δεν μπορουσα ουτε με παραγγελειαν να μου φτιαξουν ARP! Twisted evil
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
347? Rolling eyes

Τα χαρτομαντηλα γιατι;
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Road_Runner έγραψε:
δλδ μαμα εβο το εχεις ε?

Περιπου! Wink
brz20 - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Thx Γιωργο για την απαντηση.
Ειχα αρχισει να προβληματιζομαι με το εξης:
Να υπηρχε τετοιο αμαξι στα Τρικαλα και δεν θα το ηξερα?
Δεν επαιζε με τιποτα τετοιο ενδεχομενο.
Παντως 11000 χιλιαρικα ειναι πολλα.Οχι οτι δεν τα αξιζει αλλα ειναι πολλα.
Τα 4000 του Δημητρη μου καθονται καλυτερα.
Και θα το δω και απο κοντα καποια στιγμη αυτο το αμαξι οταν καταφερω και βαλω το σπιτι στην Θεσσαλονικη σε σειρα γιατι ακομα περνουμε επιπλα.
Εναν καφε θα τον πιουμε που θα παει.
Επισης ειχα πει στο παρελθον οτι το ποσο θες να φτασεις ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων.
Πρωτον το ταβανι που βαζει ο καθενας μας και δευτερον με τα ποσα ειναι ευχαριστημενος.
170 αλογα στα 0.4 με 4000 χιλιαρικα ειναι για μενα πολυ καλα.
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:
Πολύ φτηνός ο συμπλέκτης....μακάρι να ήξερα και εγω κάποιον να έφτιαχνε εδω πάνω κάτι σε χειροποίητο και φτηνό...
Γιώργο αναρωτιέμαι πως τα βγάζει τα άλογα αυτή η τουρμπίνα...από πόσες στροφες και μετά μπαίνει η τουρμπίνα?

Στο δικό μου μπήκαν η GT28/54R, samco κΩλάρα, intercooler, εξωτερική wastegate της TIAL, εκκεντροφόροι rallye με τα γρανάζια τους, σκάστρες απλές από 20VT, φλάντζα πιο παχιά, boost controller με 2 πιέσεις 0.4 & 0.7bar, o τρίφτερος competition της valeo...4 χιλιάρικα μαζεμένα με κόπο και πιστεύω ότι το άξιζε...δεν μπορώ να φανταστω πλέον τι θα μπορούσα να είχα πάρει με 14000 ευρώ σε καινούργιο...
ψάχνω 207 gt να ανοίξω γιατί είμαστε ίδια ακριβώς κιλά - τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια...

Μπορω να σου δωσω το τηλ να παρεις! Μπορει να στον στειλει οπου και να εισαι! Η τουρμπινα ξεκιναει να φουσκωνει απο τις 3800 και με boost control περιοριζεται ωστε να μην κανει ξεσπασμα και να βγαζει την δυναμη στις 6500!
Steve - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:29:22
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Τα χαρτομαντηλα γιατι;

Για κάθε ενδιαφερόμενο Laughing
tsikis - Δευ 26 Νοέ 2007, 18:33:27
Θέμα δημοσίευσης:
Συνοπτικά :στα 90.000 χιλίομετρα έγιναν τα παρακάτω ...
τουρμπίνα gt28R
ρυθμιστής πίεσης ηρακλής
σκάστρα μονής εκτόνωσης Ηρακλής
Intercooler 30*5*60 ηρακλής
πολλαπλή εξαγωγής απο 207 gt
down pipe 60mm
φλάντζα για 8,8 συμπίεση
εγγεφαλάκι by boulekos
Beck 550cc
οργανάκια greddy
κολάρα απλά και αλουμινένιες σωλήνες
βάση φίλτρου λαδιού απο rallye
γενικό servise των 90 ! με βαλβολίνες λάδια φίλτρο λαδιού φίλτρο καμπίνας παραφλού !
+ εργασία
όλα μαζί 3600

+ δίσκο πλατό 430 χωρίς εργατικά !
+ κάποιος δοριφόρος του διαφορικού !
+ εκκεντροφόρους με πρόγραμμα και γρανάζια με μικρή προπορία απο rallye
απο άλογα όλα αυτά .. δεν ξέρω !!
+ κάτι άλλο που μπορεί να ξεχνάω !

Μήτσο όταν λες σκάστρες... τι ενοείς ?
πότε ξεκινάει να σου ανοίγει η τουρμπίνα εσένα ?
εμένα πριν 4 μέρες σε μία ανιφόρα της κυψέλης και χωρίς νερά άνοιξε η τουρμπίνα στις 1200 με πίεση πηγαίνοντας στο 0,22 και άρχισε να σπινιάρει σαν παλαβό αν και έχω κενούρια λάστιχα ! τώρα πλέον η 5η απο τις 2500 στροφές ... πατινάρει .. θέλει πολύ ηρεμία , να δώ πως θα με βγάλει μέχρι τέλος του μήνα + το ταξίδι μέχρι το συνεργείο !
MEMsound - Δευ 26 Νοέ 2007, 19:48:29
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
...Η τουρμπινα ξεκιναει να φουσκωνει απο τις 3800 και με boost control περιοριζεται ωστε να μην κανει ξεσπασμα και να βγαζει την δυναμη στις 6500!

πολύ ενδιαφέρον αυτό: Thumb Left
μέχρι τις 3800 πως ειναι?

το νιώθεις νεκρό?

εχεις δει στο διάγραμμα ισχύος περίπου πόση ισχή/ροπή έχεις πχ στις 3000 ή στις 3500?

(κοινώς θέλω να δω πόσο ευκολοδηγίσημο είναι σε σχετική στροφοδιαδρομή)
DrJekyll - Δευ 26 Νοέ 2007, 20:39:18
Θέμα δημοσίευσης:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Μπορω να σου δωσω το τηλ να παρεις! Μπορει να στον στειλει οπου και να εισαι!

Τώρα τον έβαλα γαmoτο... Mad
Στο επόμενο όταν ανέβουν τα άλογα

GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Η τουρμπινα ξεκιναει να φουσκωνει απο τις 3800 και με boost control περιοριζεται ωστε να μην κανει ξεσπασμα και να βγαζει την δυναμη στις 6500!
Wink τέλεια....
Μου κάνει εντύπωση που του Νίκου ανοίγει από τόσο χαμηλά...1800 σαλ???πολύ καλό setup...
εμένα φουσκώνει από τις 2.800σαλ και βγάζει σταθερή γραμμική δυναμη μέχρι κόφτη...(που δεν υπάρχει γιατί πρέπει να μένει η πεταλούδα ανοιχτή στην αλλαγή...σαν να έχει μείνει αέρας στο σύστημα και να μην τον αποβάλει από την σκάστρα) όταν είπα σκάστρες - υπάρχουν δύο σκάστρες Laughing ναι δυο...μια λίγο πριν την πεταλούδα και μια μεταξύ intercooler και εισαγωγή τουρμπίνας....θα ρωτήσω τον λόγο ύπαρξης της δεύτερης....
πάντως το συγκεκριμένο μοτερ TU5JP4 και ειδικότερα το 8v είναι σκυλιά μαύρα....

γρήγορα στον έφαγε τον συμπλέκτη πάντως....μόνο 2 εβδομάδες.... Twisted evil
tsikis - Δευ 26 Νοέ 2007, 20:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
πολλα τα άλογα ... χαχαχαχαχαχαχαχα
DIMCHRI - Δευ 26 Νοέ 2007, 20:56:24
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Συνοπτικά :στα 90.000 χιλίομετρα έγιναν τα παρακάτω ...
τουρμπίνα gt28R ....................απο άλογα όλα αυτά .. δεν ξέρω !!
+ κάτι άλλο που μπορεί να ξεχνάω !

ρε νίκο πολύ λίγα λεφτά λες...

όταν εγώ είχα το 206 1.6 5500 χιλιάρικα μου ζήταγε ο μπουλέκος για να γίνει σωστή μετατροπή.

έχεις βάλει και μεταχειρισμένα πράγματα πάνω ή μόνο καινούργια;;

Το GREDY είναι όλα τα λεφτά μέσα στην καμπίνα !!!

Μπράβο πάντως !!! αξίζει τα λεφτα της η μετατροπή !!!
tsikis - Δευ 26 Νοέ 2007, 21:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα καινούρια και γραμμένα σε λίστα για να ξέρω τι μου γίνεται !
+ ότι έγινε σε αντιπροσωπία peugeot Wink Wink
DIMCHRI - Δευ 26 Νοέ 2007, 21:05:30
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:

πολύ καλό !!!! πες μου κάτι ...

έχεις αφήσει τα μαμά μπεκ;

Η τιμές και της δικής σου μετατροπής και του νίκου, έιναι πολύ καλές .. έως πάρα πολύ καλές.

Συμφωνώ και εγώ μαζι σου ότι με αυτά τα λεφτά δεν μπορούσες με τίποτα να έχεις κάτι καλύτερο.

Το κακό με τα πεζώ είναι ότι μέχρι να βγει ο τουρμο κινητήρας ήτανε όλα αργά... Είχαν βαρύνει υπερβολικά και δεν πηγαίνανε.
Θεωρώ την ήπια τουρμποεπιλογή ως την καλύτερη λύση για ένα σβέλτο hatsback όπως το 307.

Μπράβο παιδιά
StorM_GmA - Δευ 26 Νοέ 2007, 21:09:13
Θέμα δημοσίευσης:
5.500€ απ' ότι έχω καταλάβει είναι η "ταρίφα" γιατί και μένα τόσα μου λέγανε...
προφανώς είναι κάποιο "δοκιμασμένο" κιτάκι...
συγκεκριμένα εμένα μου είχαν πει τόσα λέφτα για 200 άλογα...αν δεν άλλαζα
πιστόνια θα ήταν 150 άλογα αλλά δεν μου είπε τιμή...

όντως τα 3.600 είναι λίγα..αλλά αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει αλλάξει
πιστόνια/μπιέλες κτλ...
brz20 - Δευ 26 Νοέ 2007, 21:32:56
Θέμα δημοσίευσης:
Σκυλια μαυρα.
Αυτο κραταω που ειπε ο Μητσος παραπανω.
Γι'αυτο και θα το τουρμπισω.
Για να γινω σκυλος μαυρος καψερος.
DrJekyll - Δευ 26 Νοέ 2007, 22:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing
το μοτέρ μας το είδα μέχρι και 40.000χλμ στο 1bar, με την 28R54 και μαμά εντόσθια....τότε χρειαστηκαν αλλαγή....
άμα δώσεις ~6.000 με 7.000 ευρώ - για όλη τη μετατροπή, τότε μόνο έχεις το κεφάλι σου 99% ησυχο...
όσο για τα μπεκ, μπήκαν 2 μικρότερα λίγο πριν την πεταλούδα...
tsikis - Δευ 26 Νοέ 2007, 23:22:22
Θέμα δημοσίευσης:
όχι δεν έχω αλλάξει πιστόνια και μπιέλες
αν και πρώτα πρέπει να αλλάξω πολλαπλή εισαγωγής και μετά τα υπόλοιπα!

αλλά σε ένα Light turbo δεν τα αλλάζουν, είχα ρωτήσει παλιότερα και μου είχαν πει στα 5500 με 6000 για light .

το έχουν καβαλίσει το καλάμι εδώ στην αθήνα !
το καλύτερο είναι να βρεις πράγματα απο αθήνα και να πας σε έναν καλό μηχανικό - βελτιωτή να στα περάσει ! εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα !
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Δευ 26 Νοέ 2007, 23:36:05
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
...Η τουρμπινα ξεκιναει να φουσκωνει απο τις 3800 και με boost control περιοριζεται ωστε να μην κανει ξεσπασμα και να βγαζει την δυναμη στις 6500!

πολύ ενδιαφέρον αυτό: Thumb Left
μέχρι τις 3800 πως ειναι?

το νιώθεις νεκρό?

εχεις δει στο διάγραμμα ισχύος περίπου πόση ισχή/ροπή έχεις πχ στις 3000 ή στις 3500?

(κοινώς θέλω να δω πόσο ευκολοδηγίσημο είναι σε σχετική στροφοδιαδρομή)

Καθολου νεκρο! Ισα ισα που μου αρεσει περισοτερο και απο το 1400. Επειδη εχει γινει πολυ καλη δουλεια στο χταποδι η τουρμπινα γυριζει σαν τρελη απο το ρελαντι (ρουλεμανατη) Και συν οτι εχει χαθει πολυ φαια ουσια για να καταφερουμε μεσο του προγραμματος να γινει αυτο, εγραψε 2000 χιλιομετρα στο δυναμομετρο! Και να φανταστεις οτι η συμπιεση ειναι κατω απο το 8!!! Απο οτι θυμαμαι βγαζει 25 με 30 αλογα πανω απο το εργοστασιο!
MEMsound - Τρι 27 Νοέ 2007, 01:38:36
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ ενδιαφέρον Γιώργο.
Αυτά βέβαια ειναι τα πλεονεκτήματα μια πλήρους (και αναμενόμενα ακριβής) μετατροπής/βελτίωσης.

Thumb right Thumb right Thumb right

(άσχετο αλλά αν δεν έχεις κάνει ήδη κάτι ... κάτι πρέπει να κάνεις με την μετάδοση...)

Steve - Τρι 27 Νοέ 2007, 01:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
(άσχετο αλλά αν δεν έχεις κάνει ήδη κάτι ... κάτι πρέπει να κάνεις με την μετάδοση...)

GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Την αλλη εβδομαδα περιμενω να μου ερθει το water injection και ακομα περιμενω την αναφλεξη, πρεπει να φτιξω σασμαν γιατι ειναι πολυ κοντο, και δεν εχω συνδεσει ακομα καντραν!

ΟΥΓΚ
MEMsound - Τρι 27 Νοέ 2007, 01:57:31
Θέμα δημοσίευσης:
μουγκ....

μετάδοση δεν ειναι μόνο το κιβώτιο...
brz20 - Τρι 27 Νοέ 2007, 09:37:57
Θέμα δημοσίευσης:
2000 χιλιομετρα πανω στο δυναμομετρο?
Καλαματα-Αλεξανδρουπολη δηλαδη και επιστροφη.
Τρελο ακουγετε.
Μπραβο σου παντως.Και για τον χρονο που αφιερωσες για να το φτιαξεις αλλα και για την επιτυχια που ειχε.

Δημητρη με το που ερθω πανω θελω να μου πεις καποιες λεπτομεριες και για τον μαστορα που πηγες αλλα και για την ολη συνταγη.
Αν παιξει και καμια βολτα δεν θα με χαλουσε.
Δοξα τον θεο υπαρχουν πολλοι ανοιχτοι δρομοι εκει πανω.
Εγω ας πουμε εχω βρει την Λαγκαδα και ριχνω κατι ψηλες σε κατι τσουτσεκακια.
Δεν εννοω την παλια Λαγκαδα που ειναι στενη.Εκει μεσα παω σαν τν κοτα γιατι ο δρομος ειναι πολυ χαλια.

Παντως η αληθεια ειναι οτι με τοσα που εχω ακουσει απο διαφορους εχω τρομαξει.Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πειραζω τιποτα απο μηχανη στο αμαξι μου εδω και καιρο.
Δεν ξερω τι τελικα με συμφερει να κανω για να παρω αυτα τα αλογα.
Πρεπει να δω καποιο ζωντανο παραδειγμα για να δω την συμπεριφορα που εχει.
DrJekyll - Τρι 27 Νοέ 2007, 10:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικά είναι πολύ πιο δύσκολο να βγουν πολλά άλογα & ροπή από ατμόσφαιρα...οπότε αν είσαι αποφασισμένος να το κρατήσεις, και να είσαι διατεθημένος να δώσεις περίπου (5.000 - 6.000 ευρώ με σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες μέσα) το τούρμπισμα είναι η καλύτερη λύση...μόνο αρνητικό το καλοκαίρι που πρέπει να προσέχεις πιο πολύ...αλλά και γι'αυτό υπάρχει λύση - ένα καλό ψυγείο λαδιού...
σας είπα...με την ίδια τουρμπίνα, γνωστός με ράλλο έκανε στο 1 bar, 40.000χλμ, με πλαστική εισαγωγή και μαμα εντόσθια μέχρι που αναγκάστηκε να αλλάξει σασμάν πρώτα....με σκισίματα μέσα....

(...σήμερα το πρωί που πήγα δουλειά είχε 6°C Twisted evil Twisted evil Twisted evil η θερμοκρασία λαδιού με σκίσιμο δεν μπορούσε να ανέβει άνω των 100°C...)
MEMsound - Τρι 27 Νοέ 2007, 11:06:40
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:
(...σήμερα το πρωί που πήγα δουλειά είχε 6°C Twisted evil Twisted evil Twisted evil η θερμοκρασία λαδιού με σκίσιμο δεν μπορούσε να ανέβει άνω των 100°C...)

τουρμπόκαιρος!

πλέον και τα σαλιγκάρια δεν βγαίνουν βόλτα μόνο μετά την βροχή

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
tsikis - Τρι 27 Νοέ 2007, 11:11:57
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον πρέπει να βάλω και εγώ πίεση - θερμοκρασία λαδιού !

Δημήτρη ο ράλοσ ήταν με 25αρα ή 28αρα ... πιστεύω έχει αλλάξει εισαγωγής τώρα ?
DrJekyll - Τρι 27 Νοέ 2007, 12:10:42
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Μάλλον πρέπει να βάλω και εγώ πίεση - θερμοκρασία λαδιού !

Δημήτρη ο ράλοσ ήταν με 25αρα ή 28αρα ... πιστεύω έχει αλλάξει εισαγωγής τώρα ?

Turboκαιρος Μάνθο.... Twisted evil
με την 28άρα ήταν....με 1 bar ~ 230-240 άλογα...μάλλον θα αλλάξει πολλά τώρα...από σασμάν,πιστόνια, μπιέλες, εισαγωγή....
ο χώρος της μηχανής του ήταν άδειος....

όσο για την θερμοκρασία λαδιού είναι από τα πιο σοβαρά...εγω μάλλον θα βάλω ένα πολυόργανο, ηλεκτρονικό που θα τα έχει όλα αυτά...από πίεση λαδιού, θερμοκρασία καυσαερίων, θερμοκρασία λαδιού κλπ κλπ...
brz20 - Τρι 27 Νοέ 2007, 14:01:17
Θέμα δημοσίευσης:
Και καλα θα κανεις.
Χριαζετε ενα θερμομετρο λαδιου και ενα πιεσομετρο.
Εγω μεχρι στιγμης εχω το πιεσομετρο αλλα οπου να ναι ερχετε και το θερμομετρο.
Δεν σκοπευω να αλλαξω αμαξι τουλαχιστον για τα επομενα 4-5 χρονια οποτε μια μετατροπη την σηκωνει.
Δεν θα το κανω γιατι μου αρεσει να το οδηγω.Το απολαμβανω.Εξαλλου του εχω φορεσει καποια xtra οπως φαναρια και τα σχετικα και ειναι προσφατα.Οποτε λυπαμαι και τον κοπο που εκανα για το ψαξημο αλλα και για να τα φερω στα μετρα μου.
Θα τα πουμε και απο κοντα.Θα το δεις κιολας.
Steve - Τρι 27 Νοέ 2007, 14:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ούτε εσύ θα πάρεις το 308 δηλαδή? Smile
tsikis - Τρι 27 Νοέ 2007, 15:03:10
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:

Turboκαιρος Μάνθο.... Twisted evil
με την 28άρα ήταν....με 1 bar ~ 230-240 άλογα...μάλλον θα αλλάξει πολλά τώρα...από σασμάν,πιστόνια, μπιέλες, εισαγωγή....
ο χώρος της μηχανής του ήταν άδειος....

και πολύ άντεξαν.... απορώ πως άντεξε η πολλαπλή στο 1 bar καί του άρη κάπου στο 0,8 άνοιξε αλλά και κάτω στον μηχανικό μου πάνω στην δοκιμή άνοιξε με 25αρα στο 0,8 !
Το σασμάν απο κούρεμα τα έπαιξε ή απο την δύναμη ???
DrJekyll - Τρι 27 Νοέ 2007, 15:38:52
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω απορώ με τα βουντού αυτού του 106...
απο την ροπή τα έπαιξε το κιβώτιο...
tsikis - Τρι 27 Νοέ 2007, 15:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
ελπίζω να φόραγε το μικρό κιβώτιο γιατί δεν θέλω προβληματα στο κεφάλι μου ! Cool Cool
brz20 - Τρι 27 Νοέ 2007, 18:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ούτε εσύ θα πάρεις το 308 δηλαδή? Smile

Η το τουρμπατο 308 οταν βγει ή το 307 τουρμπο που ειναι και σπορ και αυστηρα για 2 ατομα(γιατι ετσι κι αλλιως δεν χοραει τιποτα πισω απο το δικο μου καθισμα).
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τρι 27 Νοέ 2007, 20:45:02
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:
όσο για την θερμοκρασία λαδιού είναι από τα πιο σοβαρά...εγω μάλλον θα βάλω ένα πολυόργανο, ηλεκτρονικό που θα τα έχει όλα αυτά...από πίεση λαδιού, θερμοκρασία καυσαερίων, θερμοκρασία λαδιού κλπ κλπ...

Αμα το βρεις πες το μου κι εμενα!
tsikis - Τρι 27 Νοέ 2007, 20:50:21
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ πάντος έχω βρει
θερμοκρασία και πίεση λαδιού
θερμοκρασία νερού
hallmeter
+ κάτι ακόμα που δεν θυμάμαι
αλλά δεν ταιρίαζει και είναι λίγο μεγάλο !
106 amaliada - Τρι 04 Δεκ 2007, 21:27:16
Θέμα δημοσίευσης: γηυ
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
DrJekyll έγραψε:

Αμα το βρεις πες το μου κι εμενα!

φιλε καλαματα το εχεις το αμαξ????αν ειναι να ερθω μια βολτα να κανουμε κανενα φιλικο πατημα....σε λιγο καιρο που θα ειμαι ετοιμος και εγω με το νεο σετ απ...
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τρι 04 Δεκ 2007, 21:45:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι φιλαρακο Καλαματα ειναι! Οταν το ετοιμασεις πες μου και αν εχω τελειωσει κι εγω με αυτα που θελω να φτιαξω κανενα προβλημα! Wink
106 amaliada - Τετ 05 Δεκ 2007, 11:35:39
Θέμα δημοσίευσης: r
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Ναι φιλαρακο Καλαματα ειναι! Οταν το ετοιμασεις πες μου και αν εχω τελειωσει κι εγω με αυτα που θελω να φτιαξω κανενα προβλημα! Wink

ωραια θα περασουμε καλα....οταν εισαι ετοιμοσ η οταν ειμαι εγω ενα μυνημα και θα ερθω....οκ???
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τετ 05 Δεκ 2007, 17:14:44
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη πρεπει να εισαι πιο πολυ στα κολπα! Απο μεταδοση τη εχεις κανει; Οταν λεω μεταδοση εννοω ημιαξονια, σασμαν κ.τ.λ!
106 amaliada - Σαβ 08 Δεκ 2007, 12:00:19
Θέμα δημοσίευσης: yg
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε:
Επειδη πρεπει να εισαι πιο πολυ στα κολπα! Απο μεταδοση τη εχεις κανει; Οταν λεω μεταδοση εννοω ημιαξονια, σασμαν κ.τ.λ!

εχω φιλε π.σ..μπλοκε γραναζια μαμα....δεν εχω προβλ με ιμιαξ...αλλα δεν εχω βαλει και λαστιχα δραγ ποτε για να τα ζορισ πολυ...

μαλλον θα βαλω σασμαν απο 2λιτρο το τυ που μπενει και ειναι πολυ ποιο ανθεκτ απο τα αλλα......
Demonas - Σαβ 19 Ιαν 2008, 17:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
gia sas exw ena peugeot 307 1600cc tou 2005 to peira kainourio

endiaferome na to "anaba8miso" uparxei kaneis apo thessaloniki na ta poume kana sinergio i kanenas sxetikos ?Smile

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες
Εκ τις mod Team
Touristas

σορρυ
Demonas - Δευ 21 Ιαν 2008, 19:42:16
Θέμα δημοσίευσης:
κανεις ?
DrJekyll - Τρι 22 Ιαν 2008, 08:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Από εχθές πρωί σου έστειλα με πμ το τηλέφωνό μου και μήνυμα....
Κοίτα επάνω εκεί που λέει "Προφίλ" - δίπλα λέει "έχετε 1 νέο ΄μήνυμα" πάτα το....
Touristas - Παρ 01 Φεβ 2008, 22:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
Από σήμερα το γιότ φοράει νέο μαμά καπάκι με μαμά εκκεντροφόρους , μπεκ από 3λιτρο φλάντζα από 106 και τα ρυθμιζόμενα γρανάζια.
Αυτά για την ώρα. Laughing Laughing
Steve - Παρ 01 Φεβ 2008, 23:15:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν επωλήθη?
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 07:56:59
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δεν επωλήθη?

Είχε τόσο μεγάλη ζήτηση που δεν ήξερα σε ποιόν να το δώσω….
Δυστυχώς δεν έχει και την καλύτερη μεταπολιτική αξία.
Θα το κρατήσω και όσο αντέξει
Off Topic
drdino - Σαβ 02 Φεβ 2008, 10:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τι θα κάνεις ρε θηρίο; Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 10:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ τι θα κάνω πως σας πέρασε από το μυαλό πως θα κάνω κάτι
Φφφφφσσσσσσσς…………..ττττσσσστττττσσσσσ
Silly Silly Silly Silly Silly Silly
volvos - Σαβ 02 Φεβ 2008, 10:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
και γιατι αλλαξες καπακι? Laughing Laughing
drdino - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εγώ τι θα κάνω πως σας πέρασε από το μυαλό πως θα κάνω κάτι
Φφφφφσσσσσσσς…………..ττττσσσστττττσσσσσ
Silly Silly Silly Silly Silly Silly

Σλουρπ σλουρπ... Για τι μέγεθος μιλάμε; Twisted evil
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:07:02
Θέμα δημοσίευσης:
Είμαι μεταξύ GT25R και GT28R

volvos έγραψε:
και γιατι αλλαξες καπακι? Laughing Laughing

Τι γιατί ρε….
Για να φέρω την συμπίεση ξανά σε μαμά επίπεδα και να την ρίξω κι άλλο.
drdino - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:28:00
Θέμα δημοσίευσης:
28αρα; Shocked Για πόσα πας δλδ;
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:32:12
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πάω για τρελά νούμερα.
Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η αξιοπιστία και να έχω επιτέλους αυτή την ρημάδα την ροπή που τόσο ανάγκη έχει το αμάξι.
drdino - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Απόλυτα σωστή σκέψη... Με το κιβώτιο θα κάνεις κάτι;
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω βάλει ηδη το ΒΕ Wink
volvos - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:42:15
Θέμα δημοσίευσης:
σορυ αλλα δε λεγαμε για τη τουρμπινα του ρουσου πακετο με εξαγωγη??????????????

τουρμπινες τετοιες μπορει να σου φερει ο στελιος απο αμερικη τσαμπα...εχουν γεμισει ολα τα vw Με δαυτες Laughing
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:46:32
Θέμα δημοσίευσης:
Την εξαγωγή τη έχω φέρει απλά θέλει φτιάξιμο για να μπει.
Θα πάρω τον Στέλιο τηλέφωνο τότε.
volvos - Σαβ 02 Φεβ 2008, 11:58:25
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι μοναχο.
επισης κανονισε ποτε θα ερθει να δει το αμαξι με εχει ρωτησει 2-3φορες Cool
Touristas - Σαβ 02 Φεβ 2008, 12:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
Πότε θα γυρίσει ξέρεις??
volvos - Σαβ 02 Φεβ 2008, 12:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
κυριακη βραδυ...

παντως επιμενω οτι για τα αλογα και τη χρηση που θες η 25αρα ειναι πολυ....
volvos - Παρ 25 Ιούλ 2008, 21:07:43
Θέμα δημοσίευσης:
http://youtube.com/watch?v=sP7TwCCpLxo

αντε γεια χωροταξικη λυση... Cool
Touristas - Παρ 25 Ιούλ 2008, 21:50:24
Θέμα δημοσίευσης:
http://youtube.com/watch?v=5Ycz3aPz2GI
Whistling
MEMsound - Σαβ 26 Ιούλ 2008, 03:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
http://youtube.com/watch?v=sP7TwCCpLxo

αντε γεια χωροταξικη λυση... Cool

εε το ιντερκουλερ λάμπει δια της απουσίας του...
για καμια σκανδιναβια μια χαρα ειναι...
για ελλαδα ομως... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Touristas έγραψε:
http://youtube.com/watch?v=5Ycz3aPz2GI
Whistling

αυτα είναι!!!! Cool Cool
Touristas - Σαβ 26 Ιούλ 2008, 06:04:59
Θέμα δημοσίευσης:
Κι αυτό δεν έχει intercooler μιας και ο compressor έχει πάρει την θέση τις εισαγωγείς αλλά είναι ωραίο πράμα Very happy
MEMsound - Σαβ 26 Ιούλ 2008, 08:10:18
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν κάνω λαθος ο κομπρεσσορας ζεστένει πολυ λιγότερο τον εισερχόμενο αέρα σε σχέση με μια τουρμπίνα οπότε εκεί ισως η κατάσταση κάπως να "παλέβεται"....
Touristas - Σαβ 26 Ιούλ 2008, 13:24:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι δεν είναι το ίδιο με την κλασική τουρμπίνα.
Ασχετο...
Έβαλε ένας φίλος σε MX 5 άλλο πράμα.
Πακέτο από Αμερική Jackson Racing με τα πάντα μέσα το έβαλε μόνος του.
Τι να λέμε η άνθρωποι είναι αλλού απίστευτο το κιτ.
MEMsound - Κυρ 27 Ιούλ 2008, 20:01:37
Θέμα δημοσίευσης:
αστα...
πάντως για οποιον εχει τα λεφτα...
και την ορεξη...
ενας ροτρεξ δεν ειναι κα8ολου κακη ιδεα... Wink
mufcpavlos - Τετ 31 Αύγ 2011, 13:05:28
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
αστα...
πάντως για οποιον εχει τα λεφτα...
και την ορεξη...
ενας ροτρεξ δεν ειναι κα8ολου κακη ιδεα... Wink

Για να ξεθαψω το thread!

Μπηκα στο site του ζανταλη και πουλαει τον rotrex c15-60 1570ευρω.

Φαινεται η καλυτερη δυνατη λυση απο αποψη αξιοπιστιας και ευκολιας στην εγκατασταση αφου λεει οτι δεν χρειαζεται να γινει καμια απολυτως μετατροπη ουτε στο συστημα ψυξης, ουτε καπου αλλου.

Εχεις εμπειρια ή ακουσματα για τα συγκεκριμενα προιοντα? Ενα 307 με 110 αλογα το ανεβαζει στα 150-160 ή και παραπανω?
MEMsound - Τετ 31 Αύγ 2011, 13:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
οχι δεν εχω ασχοληθει περαιτερω
Pughell - Τετ 31 Αύγ 2011, 18:04:00
Θέμα δημοσίευσης:
Μακριαααα... Confused
mufcpavlos - Πεμ 01 Σεπ 2011, 09:27:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μακρια απο την Ροτρεξ... Οποτε η λυση μονοδρομος για ενα 307 1600κυβικων ειναι η εγκατασταση τουρμπινας.

Μια τουρμπινα ρυθμισμενη να σηκωνει το πολυ 0.4-0.5 bar χρειαζεται κατι αλλο? Πιστονια, μπιελες, αλλη εισαγωγη, εξαγωγη κλπ?
Pughell - Πεμ 01 Σεπ 2011, 09:36:38
Θέμα δημοσίευσης:
Πιο πολυ αξιζει να βαλεις ενα 2λιτρο 135αρι μοτερ με ΦΠΕ παρα να μπλεξεις με τουρμπινες,κλπ...
Το ειχε κανει παλιοτερα ενα παιδι απο το club με ενα 307(απο Θεσ/νικη) και εμπλεξε τα μπουτια του,και φυσικα το μετανιωσε... Confused
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες