PSClub - Hellas

Μετάδοση - ΜΑ σαζμάν - Τροχαλίες και βολάν αλουμινίου.

lepou - Τετ 23 Φεβ 2005, 07:49:45
Θέμα δημοσίευσης: ΜΑ σαζμάν - Τροχαλίες και βολάν αλουμινίου.
ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΑΝ. τΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ.
ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ? ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?
Baphomet - Τετ 23 Φεβ 2005, 15:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω κανει αλλαγή της τροχαλιας και ελαφρωμα βολάν (οχι αλλαγη με αλουμινενιο). διαφορά ειδα εμφανη ναι. σιγουρα καλυτερα απο το να εβαζα μια σκουπα ή ενα τελικο. Τιμή γύρω στα 400 ευρώ και τα 2 αν θυμαμαι καλα. εχω κανει 21000 ετσι και δεν ειχα κανενα προβλημα. Τωρα για αλουμινένιο βολάν εχει συζητηθεί σε αλλο τοπικ και εχει ορισμενα μειον που ισως να σε κανουν να το ξανασκεφτεις.
Δημήτριος - Κυρ 27 Φεβ 2005, 21:56:46
Θέμα δημοσίευσης:
Για αλουμινένιες τροχαλίες το σκέφτομαι και εγώ...

Έχεις κέρδος στην ροπή στρέψης, αφού οι ελαφρύτερες τροχαλίες "καταναλώνουν" λιγότερη ροπή για να επιταχυνθούν κατά την περιστροφή τους

Σε ό,τι αφορά το βολάν, είμαι διστακτικός. Δεν θέλω το αμάξι να τρεμοπαίζει και το ρελαντί να είναι ασταθές...

Τελικά με το ρελαντί σου παρατήρησες κάποια αλλαγή;
Baphomet - Δευ 28 Φεβ 2005, 12:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
η μόνη εμφανης αλλαγη ήταν ο ηχος του κινητηρα που εγινε λιγο πιο τραχυς (σε καμμια περιπτωση ενοχλητικός ομως). Ρελαντι όσο ειχα και πριν και με καμμια ασταθεια. Ξαναλεω οτι εγω εκανα ελαφρωμα βολάν, δε το άλλαξα με αλουμινένιο.
-=N4X=- - Δευ 28 Φεβ 2005, 15:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Το να φας το υπαρχον βολαν δεν εχει επιπτωσεις στην μακροζωοια του κινιτηρα?
Το αλουμινενιο βολαν γιατι δεν ειναι καλο?...
307 turbo-nos - Δευ 18 Απρ 2005, 20:33:17
Θέμα δημοσίευσης:
θΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΝ ΔΕ ΖΥΓΙΣΤΕΙ
Steve - Δευ 18 Απρ 2005, 23:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
Ελαφρωμένο βολάν και τροχαλία στροφάλου αλουμινένια = ότι πρέπει για αρχή Wink

Ούτε αρρυθμίες στο ρελαντί, ούτε ιδιαίτερο πρόβλημα στην ανηφόρα/ανάβαση προς το παρόν (ή τουλάχιστον είναι τόσο μικρές διαφορές που είναι ασήμαντες/αμελητέες).

Γενικά, αξίζει Wink
Baphomet - Τρι 19 Απρ 2005, 00:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
εννοειται οτι εχει ζυγιστει ρε...τι μας περασατε? Evil
οπως ειπα εχω κανει πλεον πανω απο 25000 απροβληματιστα χιλιομετρα ετσι...
Steve - Τρι 19 Απρ 2005, 09:06:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρο, το δικό μου βολάν είναι ελαφρωμένο κατά 600 γρ. απότι είπε ο ... ξέρεις ποιος Smile

Εσένα πόσο είναι?
Baphomet - Τρι 19 Απρ 2005, 18:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Πέτρο, το δικό μου βολάν είναι ελαφρωμένο κατά 600 γρ. απότι είπε ο ... ξέρεις ποιος Smile

Εσένα πόσο είναι?

το ιδιο ρε αρχηγε...αφου ο ιδιος το εκανε... Smile
Steve - Τρι 19 Απρ 2005, 20:25:26
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά ρωτάω μήπως έκανε διακρίσεις Twisted evil

Δεν θα με χαλούσε ένα πιο ελαφρωμένο βολάν ακόμα Twisted evil
Baphomet - Τρι 19 Απρ 2005, 23:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Απλά ρωτάω μήπως έκανε διακρίσεις Twisted evil

Δεν θα με χαλούσε ένα πιο ελαφρωμένο βολάν ακόμα Twisted evil

δεν γινονται κατα βουληση αυτα...ούτε ειναι τυχαιο το ποσο ελαφρωνει ο μαστορας. Αν θες ακομα πιο πολύ απλά πας και βαζεις ενα αλουμινένιο...με οτι συνεπαγεται αυτο.
Baphomet - Σαβ 23 Απρ 2005, 17:43:45
Θέμα δημοσίευσης:
πολλα μπραβο στον φιλο μας που κερδισε στην λαχειοφορο το ελαφρωμα βολαν και την αλουμινενια τροχαλια προσφορα της Liolios Racing...περιμενουμε εντυπωσεις... Wink
kaisaras96 - Δευ 25 Απρ 2005, 21:04:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι η πρωτη φορα που κερδιζω κατι και ειλικρινα ευχαριστω τα παιδια του κλαμπ για το δωρο Very happy

Εντυπωσεις οταν τοποθετηθει...αν δεν μπορει ο Λιολιος μεσα στο Πασχα ισως αργησει λιγο η τποθετηση γιατι θα μαι στην Πατρα λογω σχολης.
Τι να πω...δεν ειχα σκεφτει να βαλω κατι τετοιο γιατι δεν εχω αναλογη εμπειρια σε τετοιες βελτιωσεις...αλλα με τους εκκεντροφορους αργοτερα θα κατσει λουκουμι πιστευω....ευχαριστω και παλι Exclamation
MEMsound - Δευ 25 Απρ 2005, 21:15:04
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Ειναι η πρωτη φορα που κερδιζω κατι και ειλικρινα ευχαριστω τα παιδια του κλαμπ για το δωρο Very happy

Εντυπωσεις οταν τοποθετηθει...αν δεν μπορει ο Λιολιος μεσα στο Πασχα ισως αργησει λιγο η τποθετηση γιατι θα μαι στην Πατρα λογω σχολης.
Τι να πω...δεν ειχα σκεφτει να βαλω κατι τετοιο γιατι δεν εχω αναλογη εμπειρια σε τετοιες βελτιωσεις...αλλα με τους εκκεντροφορους αργοτερα θα κατσει λουκουμι πιστευω....ευχαριστω και παλι Exclamation

Λουκούμι σου έκατσε!

Θα δεις μεγάλη διαφορά (αναλογικά με το κόστος που έχει πάντα) και είναι μια πολύ σωστή αρχή για βελτίωση.

Μεγεία σου και όποτε αποφασίσεις για την τοποθέτηση ειδοποίησέ μας εγγέρως ώστε να κανονήσουμε ραντεβού στον Λιόλιο. Wink
lepou - Παρ 06 Μάϊ 2005, 11:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δυο ερωτησεις
Ποσο ειναι το κοστος για τροχαλια αλουμινιου και ελαφρωμα βολαν?
Ποσο κραταει η εργασια?
Baphomet - Παρ 06 Μάϊ 2005, 11:24:02
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Δυο ερωτησεις
Ποσο ειναι το κοστος για τροχαλια αλουμινιου και ελαφρωμα βολαν?
Ποσο κραταει η εργασια?

το κόστος κυμαινεται απο 350 μέχρι 450 και η εργασία κρατάει μία ημέρα (το πας πρωι πρωι και το παίρνεις απογευμα) Wink
lepou - Παρ 06 Μάϊ 2005, 11:29:57
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα μελοι του κλαμπ υπαρχει κατι?
Μια εκπτωση και αν ναι με ποιον συνεργαζομαστε?
Baphomet - Παρ 06 Μάϊ 2005, 12:05:35
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Για τα μελοι του κλαμπ υπαρχει κατι?
Μια εκπτωση και αν ναι με ποιον συνεργαζομαστε?

ναι θα υπαρχει...με πμ λεπτομερειες αφου δεν εχουν ανακοινωθει ακομα επισημα... Wink
Baphomet - Πεμ 12 Μάϊ 2005, 10:52:32
Θέμα δημοσίευσης:

και μια φώτο με την αλουμινένια τροχαλία...
DrJekyll - Κυρ 10 Ιούλ 2005, 21:19:00
Θέμα δημοσίευσης: ...
Εμείς από Θεσσαλονίκη πως μπορούμε να αγοράσουμε/εξυπηρετηθούμε με τροχαλία και βολάν μέσω του καταστήματος???
Από ότι είδα πρέπει να δώσεις το δικό σου για να πάρεις το ελαφρωμένο....
Αυτό ίσως σημαίνει οτι το αμάξι πρέπει να μείνει πολλές μέρες στην ακινησία....??? Confused ???

Τι πιθανότητες ύπαρχουν να μην είναι σωστά ζυγισμένο.....;

Σκέφτομαι σοβαρά για την απόκτησή τους...
Steve - Κυρ 10 Ιούλ 2005, 22:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι για το βολάν, πρέπει να κατέβει το σασμάν γιατί αλλιώς δεν γίνεται.

Πρέπει να δώσεις το δικό σου για να πάρεις το ελαφρωμένο, ναι.

Άρα θα πρέπει να συνεννοηθείς για το πόσο θα μείνει το αμάξι στην ακινησία! Μπορεί και 2 ώρες μόνο Cool

Δεν υπάρχουνε πιθανότητες να ΜΗΝ είναι σωστά ζυγισμένο Smile

Απέκτησε τα Razz
DrJekyll - Δευ 11 Ιούλ 2005, 12:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ναι για το βολάν, πρέπει να κατέβει το σασμάν γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
Πρέπει να δώσεις το δικό σου για να πάρεις το ελαφρωμένο, ναι.

Ok!Κατανοητό...

Steve έγραψε:
Άρα θα πρέπει να συνεννοηθείς για το πόσο θα μείνει το αμάξι στην ακινησία! Μπορεί και 2 ώρες μόνο Cool

Αυτό με τα μαυρισμένα θα γίνει μόνο στην περίπτωση που κατέβω Αθήνα και γίνει η τράμπα εκεί έ????
Γιατί αν σκεφτώ να τα κάνω από εδω Θεσσαλονίκη....θα πρέπει να λυθούν...(κανά 4ωρο Confused το λιγότερο) να τα στείλω στο μαγαζί....κλπ....κλπ...δηλαδή καμμιά βδομάδα δουλειά - ακινησίας.... Mad

Steve έγραψε:
Δεν υπάρχουνε πιθανότητες να ΜΗΝ είναι σωστά ζυγισμένο Smile

Άμα είναι έτσι τα βάζω με κλειστά τα μάτια!!!!
Baphomet - Δευ 11 Ιούλ 2005, 13:20:33
Θέμα δημοσίευσης:
η συμβουλή μου είναι να κανονίσεις να κατέβεις μια μέρα να πας το αυτοκίνητο το πρωι και να το πάρεις το μεσημερι έτοιμο. Με άλλα λόγια όλη η δουλεια να γινει εκει από τον ίδιο... τώρα αν θες να σου στειλουν την τροχαλια και το βολάν και να τα βάλεις σαλόνικα θα πρέπει να έχεις και έναν μαστορα που να εμπιστευεσαι και να ξερει τι ακριβως πρέπει να κάνει...

Κι εγώ σου προτείνω πάντως να το κάνεις... εχω κανει πλεον 33.000χιλιομετρα "ελαφρωμένος"... Wink
DrJekyll - Δευ 11 Ιούλ 2005, 13:50:04
Θέμα δημοσίευσης: ...
Σ' ευχαριστώ Πέτρο!
Με την πρώτη ευκαιρία που θα κατέβω Αθήνα, θα το κανονίσω - πιστεύω και από τα λεγόμενά σας, οτι αξίζει κάθε ευρώ του Wink .......
Steve - Δευ 11 Ιούλ 2005, 14:24:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το 2 ώρες αναφέρεται στο πόσο θέλει ο μηχανικός σου ανάλογα για να λύσει το σασμάν και να αλλάξει το βολάν. Η τροχαλία είναι εκτός σασμάν, και μπαινοβγαίνει σε 20 λεπτά το πολύ.

Αρα αν έχεις τα πράγματα στα χέρια σου, όπως σου είπα, μπορεί αυθημερόν να είσαι έτοιμος! Wink
kaisaras96 - Τετ 13 Ιούλ 2005, 19:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Το δωρο σε μενα θα αργησει καθως ο Λιολιος δεν μπορει τωρα το καλοκαιρι που μπορω εγω οποτε απο Σεπτεμβρη και μετα...
kaisaras96 - Πεμ 06 Οκτ 2005, 02:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον περασε το καλοκαιρι ο Σεπτεμβρης και την πρωτη δευτερα του Οκτωμβρη που θα ευθυγραμιζονταν το φεγγαρι και ηλιος και θα συνεβαινε εκληψη ηρθε το πληρωμα του χρονου να τοποθετησω το δωρο μου στο Λιολιο.

Καταρχας ειναι αρκετα χρονοβορα διαδικασια το βολαν καθως βγαινουν ημιαξονια,μπαταρια,βαση κιβωτιου και αλλα που δεν θυμαμαι τωρα ωστε να κατεβει το σαζμαν..εκει μας τα χαλασε λιγο ο συμπλεκτης που αλλαχτηκε(ευτυχως ο ιμιτασιον ειναι φτηνος) και το νεο εφαφρωμενο βολαν βρηκε την θεση του στον στροφαλο μου.Το οποίο ειναι ενα δικο μας περασμενο στον τορνο ωστε να χασει απο το παχος του (απο την μερια του συμπλεκτη φυσικα) μερικα χιλιοστα.
Τα πραγματα για την τροχαλια ειναι πιο απλα καθως βγαινει "πολυ ευκολα".Ειναι αυτη που συνδεεται με το στροφαλο και κινει δυναμο υδραυλικο και τρομπα μεσω ενος ιμαντα (κι οχι αυτη που δινει κινηση στον ιμαντα χρονισμου εκκεντροφορων και ειναι καλα κρυμενη πισω της)Η τροχαλια αντιφραφεται σε τορνο με πατρών την νορμαλ και ερχεται ελαφρια ελαφρια για τοποθετηση φτιαγμενη απο αλουμινιο.

Λοιπον εφτασε η ωρα να βαλουμε μπροστα...καμια διαφορα ουτε επεισης σε χαλαρη οδηγηση σε κινηση(αντε για να γινω πολυ κακος αν βαλεις σεισμογραφο ισως βρεις ενα μικρο τρεμοπαιγμα του ρελαντι).Η μηχανη ζεσταινεται και στο στιψιμο του γκαζιου μεχρι τον κοφτη με πρωτη δευτερα ο ηχος του μοτερ εχει αλλαξει προς το δυνατοτερο και τραχύτερο αλλα και πιο αγριο και αγωνιστικο ταυτοχρονα...πραγματικα δεν περιμενα τετοια διαφορα στον ηχο!
Οσο για το αποτελεσμα σε χρονους δεν μπορω να μιλησω αν δεν βαλω καμια κοντρα (Σπυρο....ακους..ηρθα Πατρα Wink ) η δεν δοκιμασω τελικη.Αλλα το αμαξι δινει μια διαφορετικη αισθηση επιταχυνσης απο παλια φυσικα προς το καλύτερο αλλα ειναι και ο θορυβος που σε μπερδευει.... Exclamation
Το αμαξι το χρησιμοποιω αρκετα και σε ταξιδια εδω τα πραγματα χαλανε αλλα ευτυχως οχι τοσο οσο φοβομουν,ενταξει οποτε κοιτας το κοντερ κι ενω πιστευες οτι πηγαινες με σταθερα χιλιομετρα αυτο εχει πεσει λιγο...αλλα ισως ειναι και θεμα συνηθειας και αλλωστε ποτε το (normal)206 δεν μπορουσε να συγκριθει σε αυτον τον τομεα με μοντελα του VAG.

Ξενερωσατε.. Question .. Very happy κρατησα το καλυτερο για το τελος...οποτε πατας το γκαζι μετα απο ηρεμια το αμαξι σηκώνει την μουρη του(ενταξει εδω φταιει και η νορμαλ αναρτηση για 63000χλμ) και πεταγεται με ευστροφια ασυνηθιστη...τελικα κερδησε αρκετο μπαμ-απόκριση απο αυτη που του λειπει...

Ενα τεραστιο ευχαριστώ στο club και τον Τασο!Μα και φυσικα στον Λιολιο που μου ελυσε το μισο αμαξι και το ξαναδεσε αξιοπιστο...μεχρι τωρα τουλαχιστον φτου φτου χτυπα ξυλο....χαχαχαχαχαχ Very happy

Υ.Γ.Αν καποιος "περίεργος" θελει εχω σχετικες φωτογραφιες απο κινητο και μπορω να τις στειλω σε mail...

Υ.Γ.2 θα γραφα νωριτερα για την εμπειρια μου αλλλα μια κωλοιωση με εριξε στο κρεβατι και σημερα το πρωτοοδηγησα
crusader - Πεμ 06 Οκτ 2005, 09:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγειές!! Wink
Sidobre - Πεμ 06 Οκτ 2005, 09:20:09
Θέμα δημοσίευσης:
Eγώ στα έλεγα από πριν. Μια από τις πιο καλές βελτιώσεις που μπορεί να κάνει κανείς με λίγα χρήματα και αξιόπιστα! Wink Wink Wink Wink
Steve - Παρ 07 Οκτ 2005, 11:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
Και όλα αυτά με 600 γρ. ελαφρώματος! (αν μιλάμε για το ίδιο βολάν)

Φαντάσου τί θα γίνει με ένα αλουμινένιο που πέφτει το βάρος στο μισό... Wink
NemesisUltra - Σαβ 24 Ιαν 2009, 22:46:27
Θέμα δημοσίευσης: 106 - Ελαφρωμα Βολαν -Ζυγισμα γυαλισμα στροφαλου
μαζι με το μπλοκε το κπ τους κεντροφορους το κατεβασμα καπακι ροικη μπιστονια και προγραμμα εγκεφαλο πυστευετε οτι θα με βοηθουσε και αυτο στο ανεβασμα υποδηναμης και στροφαρισματος του κινητηρα η αν κατι αλλο πρεπει να κανω

ΥΓ στο ελαφρωμα βολαν το πολυ 400gr
action_peugeot - Κυρ 25 Ιαν 2009, 00:11:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αν θέλεις να στροφάρη η μηχανή πρέπει να ελαφρώσεις βολάν στρόφαλο τροχαλία γυάλισμα στρόφαλου και μπιελών ζύγισμα πλατό βολάν στροφάλου τροχαλίας
NemesisUltra - Παρ 30 Ιαν 2009, 22:38:23
Θέμα δημοσίευσης:
ξερω οτι μπορω να φτιαξω και τα δικα μου γτ θα το χρειαστω τωρα που η μηχανη ειναι ανεβασμενη

υπαρχουν aftermarket επιλογες
Pughell - Σαβ 31 Ιαν 2009, 09:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και εχω δει ολες τις πιθανες εκδοχες,να ελαφρωσεις μονο το βολαν(περιπου στο 1,5 κιλο ομως) και να βαλεις και μια τροχαλια στροφαλου απο 1400.
Στροφαλο μην πειραξεις καθως θα χασεις εντελως την ροπη απο τις 5500 και κατω.
Αμα θες να κανεις ενα γυαλισμα και ζυγισμα στροφαλου,καντο,αλλα ελαφρωμα οχι.
tsosmoulis - Σαβ 31 Ιαν 2009, 09:54:24
Θέμα δημοσίευσης:
είναι ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!
WilDuck - Σαβ 31 Ιαν 2009, 11:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
και Πιστόνια !!!
NemesisUltra - Σαβ 31 Ιαν 2009, 20:04:49
Θέμα δημοσίευσης:
σκεφτομαι να κανω κατι απο αυτα ωστε να εχω καλυτερη ευστροφια στο μοτερ...

θελω γνωμες για το τι πρεπει να κανω και τι πρεπει να προσεξω!!!
kane - Σαβ 31 Ιαν 2009, 20:33:32
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε εκκεντρα και πιστονια, με ενα σωστο προγραμμα, ελαφρωσε το βολαν και τελος.
Για 155-160 αλογα που θα πας δε χρειαζονται τετοιες "μοντιφες".

Και μια αλουμινενια τροχαλια στροφαλου και τελος...
NemesisUltra - Σαβ 31 Ιαν 2009, 20:36:54
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Βαλε εκκεντρα και πιστονια, με ενα σωστο προγραμμα, ελαφρωσε το βολαν και τελος.
Για 155-160 αλογα που θα πας δε χρειαζονται τετοιες "μοντιφες".

Και μια αλουμινενια τροχαλια στροφαλου και τελος...

και εγω αυτο σκεφτομαι κανα -400 γρ στο βολαν κανα καθαρισματακι να πεσει και ειναι κομπλε
Rethimno13 - Σαβ 31 Ιαν 2009, 23:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπεις μεγαλη διαφορα δηλαδη αμα κανεις ενα ελαφρωμα στο βολαν κ βαλεις αλουμινενιες τροχαλιες?
κατα ποσο ειναι αξιοπιστο αυτο κ ποσο παει ολη η ιστορια?
Steve - Σαβ 31 Ιαν 2009, 23:33:06
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί δεν αναφέρει κανείς το αλουμινένιο βολάν?
NemesisUltra - Σαβ 31 Ιαν 2009, 23:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

δεν ακουσα καλα λογια για βολταδικο αμαξι αλλα ειναι καλο για αγωνηστικο

θα κανω μαλλον ενα μικρο ελαφρωμα στο μαμα βολαν θα δω τι αλλο μπορω να κανω θα ρωτησω για τα αλουμινιου τροχαλιες
alekoukos106 - Κυρ 01 Φεβ 2009, 13:27:45
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

σωστοςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pughell - Δευ 02 Φεβ 2009, 10:16:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι κανει 500Ε και ειναι περιπου στα 3,5 κιλα ενω με λιγοτερα απο 100Ε μπορει να ελαφρωσει το δικο του που θα παει καπου λιγο πιο κατω απο τα 4.
Κοινως value for money... Rolling eyes
volvos - Δευ 02 Φεβ 2009, 14:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
εχω γραψει κιλα που ελαφραινει
1 κιλο ακριβως κατω ηταν το δικο μου αν θυμαμαι καλα 4 και κατι ψιλα...

με το αμουμινενιο συνηθως ξεκινανε αρυθμιες μπερδεματα ρελαντι γενικα ειναι απο οτι εχω καταλαβει ενα ρισκο για αυτο καλυτερα να βρειτε ενα που το εχει βαλει και καποιος αλλοςκαι εχετε δει οτι δουλευει οκ
Pughell - Δευ 02 Φεβ 2009, 14:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ δεν εισαι "δικος" μας για αυτο και στο κατεβασε τοσο.... Laughing

Το μαμα ειναι καπου 5+.Κατεβαινει ευκολα στα 4μιση περιπου και αμα θελεις να το κατεβασεις και αλλο,παει 4.Απο εκει και περα δυσκολευει λιγο το θεμα για να το κατεβασεις και αλλο...

Το αλουμινενιο(πιθανοτατα Fidanza) ειναι στα 3μιση περιπου αλλα τα 500Ε που κοστιζει δεν τα δινω.
Για προβλημα δεν εχω ακουσει παντως,ενας φορεσε εδω Θεσσαλονικη(F1Pilot) και απο τοτε κανενας αλλος.
Sidobre - Δευ 02 Φεβ 2009, 15:02:09
Θέμα δημοσίευσης:
Φοράω και εγώ fidanza. Εντάξει στροφάρει σαν μουρλό, αλλά τόσο ελαφρύ για καθημερινό αμάξι δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν βοηθάει στο ρελαντί και σε πολύ χαμηλές στροφές.

Επίσης (και άπό άλλους που το έχω συζητήσει) τρώγεται πιο γρήγορα η πλάκα που εφάπτεται ο δίσκος (και ιδιαίτερα που το συνδυάζεις με ένα καλό 4φτετρο δίσκο), αλλά αλάζει.

Δηλαδή για καθημερινό θα προτιμούσα (όπως το είχα) το ελαφρωμένο που ήταν αρκετά ψιλονορμάλ και έβλεπες μια καλύτερη ευστροφία.

Βασικά η όλη διαφορά είναι στην αδράνεια...
Pughell - Δευ 02 Φεβ 2009, 15:09:42
Θέμα δημοσίευσης:
Διευκρινηση
Οταν λεμε χαμηλες,εννοουμε sub 2000-2500 στροφες.
Και ναι,εχει πιο αρρυθμο ρελαντι αλλα ετσι και αλλιως σε ενα αυτοκινητο ηδη πειραγμενο,δεν νομιζω οτι το ρελαντι εχει και τοσο σημασια... Laughing
NemesisUltra - Δευ 02 Φεβ 2009, 21:45:20
Θέμα δημοσίευσης:
λεω να βγαλω απο το δικο μου βαρος..... κανα 400 -600 γρ

να αλαξω και τροχαλιες που μπορω να βρω ??
RoadRunner122 - Δευ 02 Φεβ 2009, 23:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
Φαντάζομαι πως θα χρειάζεται και λίγο παραπάνω γκαζάκι κατά την εκκίνηση ε? (μιλάω για νορμάλ εκκίνηση -όχι κόντρα).
yokagyla - Τρι 03 Φεβ 2009, 11:28:06
Θέμα δημοσίευσης:
αν θυμαμαι καλα το μαμα βολαν ειναι 5,4 ή 5,7 κιλα. οσο το ειχα μελετησει το μαξιμουμ ελαφρωμα για αμαξι δρομου πρεπει να ειναι μισο κιλο για να υπαρχει και ασφαλεια. ακομα δεν το εχω κανει αν και νομιζω οτι θα επρεπε.
Pughell - Τρι 03 Φεβ 2009, 12:05:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παντως που ειναι με ακομα πιο ελαφρυ σετ(βολαν/δισκοπλατο) δεν μου κανει τιποτα περιεργο και ξεκιναει κανονικα.
yokagyla - Τρι 03 Φεβ 2009, 12:12:47
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εμενα παντως που ειναι με ακομα πιο ελαφρυ σετ(βολαν/δισκοπλατο) δεν μου κανει τιποτα περιεργο και ξεκιναει κανονικα.

αναλογα και την ιπποδυναμη που εχει βγαλει ο καθενας νομιζω. εγω μιλαω για ενα νορμαλ επιπεδο 150-170 αλογα.
τι σετ φορας?
απλα νομιζω οτι με πολυ ελαφρωμα το αυτοκινητο δεν μπορει να στροφαρει χαμηλα και μπορει να αναγκαζεσαι για κατεβασμα.(δεν γνωριζω και πολλα-για να μαθω ηρθα-το λεω για να μην παρεξηγηθω) Very happy
Pughell - Τρι 03 Φεβ 2009, 14:30:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα πανω απο 135-140 δεν εχει με τιποτα αλλα αυτο δεν συνεπαγεται κατι.
Σιγουρα ενα πειραγμενο μοτερ θα ειναι πιο ραθυμο στις χαμηλομεσαιες αλλα και παλι,κατω απο τις 2500 δεν νομιζω οτι ασχολειται και κανενας. Confused

Υ.Γ.Εγω φοραω 180αρι βολαν(ελαφρωμενο εννοειται) με ιδιο δισκο.
Το βολαν μου ειναι καπου στα 3 κιλα.Πηγα να το μετρησω χθες αλλα η συμβατικη ζυγαρια δεν το επιανε καν για αυτο δεν λεω ακριβες νουμερο...
yokagyla - Τρι 03 Φεβ 2009, 14:37:24
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Υ.Γ.Εγω φοραω 180αρι βολαν(ελαφρωμενο εννοειται) με ιδιο δισκο.

180 δεν ειναι το βολαν που φοραει απο την μανα του το 106 rallye?
Pughell - Τρι 03 Φεβ 2009, 14:43:02
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι,200αρι.
180αρι φορανε μονον τα 1300 Rallye/1400 XSi. Wink
kane - Τρι 03 Φεβ 2009, 16:01:02
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

δν σου κανει τπτ περιεργο???

Και κεινο το κρακ κρακ κρακ κρακ που κανει απο κατω τι ειναι? Laughing
RoadRunner122 - Τρι 03 Φεβ 2009, 16:43:19
Θέμα δημοσίευσης:
Άτιμοι!!!!! Με ψήσατε!!! (τραβάτε με κι ας κλαίω!).

Τώρα που θα κατεβάσω σασμάν να ελαφρώσω και βολάν, αλλά δεν ξέρω κάποιον μάστορη που να το κάνει σωστά. Όποιος λοιπόν γνωρίζει κάποιον από Αθήνα ας μου πει, είτε δημόσια είτε με πμ. Θενξ Wink
volvos - Τρι 03 Φεβ 2009, 16:51:55
Θέμα δημοσίευσης:
to στελνεις στο στελιο πανω σαλονικα και το παει παππου.
αυτος εφτιαξε και δικο μου
1 κιλα ακριβως κατω (ή 1100) και εισαι αρχοντας... Wink
RoadRunner122 - Τρι 03 Φεβ 2009, 17:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
Παππού? Είναι ο ίδιος και με τη γνωστή αλυσίδα ταχυενδεσματοπωλείων "η πίτα του παππού"?

Παίζει να βρούμε κάποιο μτχ ώστε να το στείλω στον Στέλιο χωρίς να αφαιρέσω το δικό μου? Δε θέλω να το αφήσω στο συνεργείο να περιμένει... Confused

Ο Hercules λογικά δε θα αναλαμβάνει... ?
volvos - Τρι 03 Φεβ 2009, 17:11:38
Θέμα δημοσίευσης:
mila με στελιο. εγω του εστειλα το μαμα μου οταν το εβγαλα και ειχε ηδη φτιαξει ο τυπος απο πανω ενα μαμα και μου ειχε στειλει για να μη μεινει το αμαξι στο συνεργειο μεσα
Pughell - Τρι 03 Φεβ 2009, 19:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
Pughell έγραψε:

δν σου κανει τπτ περιεργο???

Και κεινο το κρακ κρακ κρακ κρακ που κανει απο κατω τι ειναι? Laughing

Ααααααααα!!!Εκεινο ειναι το ελατηριο/τεντωτηρας του μοτερ μου,κουρδιζεται μονο του ωστε μολις σε δει να σου πατησει μια ψ#λη να ησυχασεις. Laughing Laughing Laughing

-----

Γιαννη θα ρωτησω και θα σου πω αμα εχει ευκαιρο βολαν.
Απλα πες μου αν εισαι μονοφυσος ή τριφυσος γιατι ειναι διαφορετικα.
yokagyla - Τρι 03 Φεβ 2009, 20:10:48
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που δεν εχω διαθεση να παω να αγορασω απο 13αρι βολαν πειραζει? roadrunner εσενα 16αρι δεν ειναι? ποσα γραμμαρια αποφασισες να το ελαφρωσεις?
Pughell - Τρι 03 Φεβ 2009, 20:20:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι ρε,τι να πειραξει.
Απλα επειδη ειναι πιο μεγαλης διαμετρου δεν θα πεσει τοσο χαμηλα στο βαρος οσο το 180αρι.
Κατα τα αλλα ομως παει στα 4(και πιο κατω) οποτε δεν ειναι καθολου ασχημα. Wink
Αν θυμαμαι καλα,καπου στα 5.200gr ειναι το μαμα βολαν των τριφυσων.
Steve - Τρι 03 Φεβ 2009, 20:29:51
Θέμα δημοσίευσης:
5.650 ήταν αν θυμάμαι καλά το δικό μου.
RoadRunner122 - Τετ 04 Φεβ 2009, 00:02:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ ρε Στέλιο. 3φυσος είμαι Wink
yokagyla - Τετ 04 Φεβ 2009, 02:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
5.650 ήταν αν θυμάμαι καλά το δικό μου.

το δικου αδερφε ηταν μονοφυσσο? και ποσο το ειχες ελαφρυνει?
Steve - Τετ 04 Φεβ 2009, 11:06:58
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικό μου ήταν από 1.4 16v 206 και είχε ελαφρωθεί 600gr
theodore106 - Τετ 04 Φεβ 2009, 12:45:52
Θέμα δημοσίευσης:
Απο site για peugeot 106

''Ελαφρώνοντας το βολάν είναι σίγουρο οτι ελαχιστοποιούμε κατά το μέγιστο δυνατό τις απώλειες από την μετάδοση και βοηθάμε στην ευστροφία του κινητήρα. Το εργοστασικό βολάν ζυγίζει περίπου 5.7 κιλά. Ελαφρώνοντας το στα περίπου 5 κιλά, έχουμε σταθερό ρελαντί και σημαντική διαφορά στην ευστροφία σε σχέση με το εργοστασιακό.''
Pughell - Τετ 04 Φεβ 2009, 13:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Για οσους δεν ξερουν.το βολαν εχει μια Χ μαζα για να "σβηνει" τους νεκρους χρονους του μοτερ.
Αυτο σημαινει οτι οσο μειωνουμε εμεις αυτην την μαζα,τοσο πιο εντονους κραδασμους θα εχουμε σε χαμηλους ρυθμους περιστροφης.
Ε,αμα το προβλημα σας ειναι το φασμα ρελαντι-3000 στροφες,τοτε αφηστε το απειραχτο.
Εγω παντως οπως ειπα σε μαμα μοτερ,δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα(με ρελαντι 900 στροφες).
yokagyla - Τετ 04 Φεβ 2009, 23:31:38
Θέμα δημοσίευσης:
τελικα 500 , 700 , 1000, 2000 γραμμαρια?
με 500 θα φανει διαφορα χωρις να χαλασω το ρελαντι?
PUG συγνωμη εσυ απο ποσα γραμμαρια σε ποσα το εχεις ριξει?
AlienHack - Πεμ 05 Φεβ 2009, 11:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
to στελνεις στο στελιο πανω σαλονικα και το παει παππου.
αυτος εφτιαξε και δικο μου
1 κιλα ακριβως κατω (ή 1100) και εισαι αρχοντας... Wink

ΕΧΕΙ ΜΑΣΤΟΡΑ εδω ΠΑΝΩ (Σαλονικα) που ελαφρώνει βολάν?? που ?? Confused Shocked
Pughell - Πεμ 05 Φεβ 2009, 12:20:56
Θέμα δημοσίευσης:
yokagyla έγραψε:
τελικα 500 , 700 , 1000, 2000 γραμμαρια?
με 500 θα φανει διαφορα χωρις να χαλασω το ρελαντι?
PUG συγνωμη εσυ απο ποσα γραμμαρια σε ποσα το εχεις ριξει?

Κιλα,οχι γραμμαρια. Wink
Το ολο συστημα βολαν/δισκοπλατο σε ενα 1600 16v μοτερ ειναι καπου στα 6,5-7 κιλα με το 200αρι βολαν.
Ε,εμενα ειναι 180αρι βολαν ελαφρωμενο και οσο παιρνει μαλιστα και εχει επανω 180αρι δισκο.
Οποτε το ολο σετ μου(με δισκοπλατο μαζι) ειναι σιγουρα κατω απο 5 κιλα.
Οποτε αντιλαμβανεσαι...

Υ.Γ. Επεσε στα χερια μου καταλογος με βολαν αλουμινιο Helix.Μαντεψτε...
2,9 kg! Shocked Shocked Shocked

AlienHack έγραψε:

Δεν ειναι για σενα αυτα,πηγαινε παιξε με κανενα πικαπ και ασε τον μηχανικο σου να σου πει τι να κανεις... Laughing
AlienHack - Πεμ 05 Φεβ 2009, 12:37:36
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

AlienHack έγραψε:

Δεν ειναι για σενα αυτα,πηγαινε παιξε με κανενα πικαπ και ασε τον μηχανικο σου να σου πει τι να κανεις... Laughing

κολαρα! Laughing παιζω και τα πικαπ μου και οτι αλλο χρειαστει!

και ψαχνω και τροπους για να σπερνω ραγες με το cc Μου!! δεν θα μου μπεις εμποδιο!! Laughing
iceage - Πεμ 05 Φεβ 2009, 12:39:15
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Υ.Γ. Επεσε στα χερια μου καταλογος με βολαν αλουμινιο Helix.Μαντεψτε...2,9 kg! Shocked Shocked Shocked

Στέλιο είναι κάτι που το χαλβαδιάζο αρκετό καιρό τώρα αλλά θεωρώ ότι τα λεφτά είναι αρκετά. Sad Sad Sad
Pughell - Πεμ 05 Φεβ 2009, 13:29:04
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
[
κολαρα! Laughing παιζω και τα πικαπ μου και οτι αλλο χρειαστει!
...

Καλα,αυτο ειναι το μονο σιγουρο με τοσους κάλους που εχεις στην παλαμη σου. Laughing

iceage έγραψε:
Pughell έγραψε:
Υ.Γ. Επεσε στα χερια μου καταλογος με βολαν αλουμινιο Helix.Μαντεψτε...2,9 kg! Shocked Shocked Shocked

Στέλιο είναι κάτι που το χαλβαδιάζο αρκετό καιρό τώρα αλλά θεωρώ ότι τα λεφτά είναι αρκετά. Sad Sad Sad

Καλα,για τα χρηματα που κοστιζει Γιωργη,ουτε εγω θα τα εδινα ποτε μου... Confused
volvos - Πεμ 05 Φεβ 2009, 13:59:43
Θέμα δημοσίευσης:
ΤΟ 200aρι το βολαν στο δικο μου ηταν 5κατι κιλα (καπου το εχω γραψει γα**το)
και πηγε 4κατι - 1κιλο ακριβως κατω

σε καμια δεν ηταν πανω απο 6...
Sidobre - Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:02:58
Θέμα δημοσίευσης:
Το εργοστασικό βολάν ζυγίζει περίπου 5.7 κιλά

To ελάφρωμα συνήθως αγγίζει στου περισσότερους τα 700 γραμμάρια (ενώ κάποιοι το κάνουν έως 1kg.

To Fidanza (δυστυχώς δεν το ζύγισα) είναι 60% ελαφρύτερο από το μαμά (δηλαδή 3,5 κιλά περίπου)
Pughell - Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:04:14
Θέμα δημοσίευσης:
Για αυτο τονισα και ειπα 6,5-7 κιλα μαζι με το δισκοπλατο,οχι σκετο το βολαν. Wink
iceage - Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Το εργοστασικό βολάν ζυγίζει περίπου 5.7 κιλά

To ελάφρωμα συνήθως αγγίζει στου περισσότερους τα 700 γραμμάρια (ενώ κάποιοι το κάνουν έως 1kg.

To Fidanza (δυστυχώς δεν το ζύγισα) είναι 60% ελαφρύτερο από το μαμά (δηλαδή 3,5 κιλά περίπου)

Το θέμα είναι τι παρενέργειες κακές έχουν τα τόσο ελαφριά βολάν (βλέπε FIDANZA 3,5 kg, HELIX 2,9 kg)στα μαμά μοτέρ στα οποία θέλουμε να χαρίσουμε ευστροφία. Και τέλος τι αντοχή στην φθορά έχουν στην καθημερινή χρήση της πόλης(γρήγορες βόλτες, κίνηση κ.α.).
Sidobre - Πεμ 05 Φεβ 2009, 15:04:34
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα από πλευράς φθορών του ίδιου το βολαν, το μόνο που χαλάει (χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω πόσο καιρό θέλει) είναι το σημείο τριβής του δίσκου. Αυτό όμως αλλάζει (και δεν νομίζω να είναι ακριβό, τιμές βλέπω γύρω στα 50 δολάρια)

Στις χαμηλές στροφές, έχει ένα μικρό τρέμουλο (ελάχιστο, ίδιο με των σκληρών βάσεων) και εκεί είναι λίγο που ταλαιπωρείσαι (στις πολύ χαμηλές) αφού δυσκολευει λίγο ρελαντί κλπ.

Βασικά αυτή την εποχή η τιμή τους είναι πρόκληση!
http://www.flatlander-ipp.co.uk/fidanza/fidanzafly-peugeot.shtml
NemesisUltra - Παρ 06 Φεβ 2009, 23:29:44
Θέμα δημοσίευσης:
£249 δλδ σε ευρο αν ειναι να παρω και εγω

ο μηχανικος μου ελεγε για κατι 600 ρικα κανουν
kane - Σαβ 07 Φεβ 2009, 02:37:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αστα μιχαλη αυτα,πεταμενο χρημα ειναι.Ελαφρωσε το δικο σου με ουτε ενα 100ρικο και τελειωσε το θέμα...

Καλυτερα βαλε μια κεφαλη 206,απτο να παρεις φιντανζα βολαν...
Steve - Σαβ 07 Φεβ 2009, 17:50:15
Θέμα δημοσίευσης:
Να ξαναπέσει λίγο ακόμα η λίρα... και θα το πάρω Laughing
NemesisUltra - Σαβ 07 Φεβ 2009, 19:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
Σταυρο και εγω αυτο λεω να κανω καμια κεφαλη 206

κατσε αυριο να παω να το παω πρωι πρωι να δουμε τι καναμε χααχαχ
iceage - Σαβ 07 Φεβ 2009, 20:29:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Κοίτα από πλευράς φθορών του ίδιου το βολαν, το μόνο που χαλάει (χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω πόσο καιρό θέλει) είναι το σημείο τριβής του δίσκου. Αυτό όμως αλλάζει (και δεν νομίζω να είναι ακριβό, τιμές βλέπω γύρω στα 50 δολάρια)

Στις χαμηλές στροφές, έχει ένα μικρό τρέμουλο (ελάχιστο, ίδιο με των σκληρών βάσεων) και εκεί είναι λίγο που ταλαιπωρείσαι (στις πολύ χαμηλές) αφού δυσκολευει λίγο ρελαντί κλπ.

Βασικά αυτή την εποχή η τιμή τους είναι πρόκληση!
http://www.flatlander-ipp.co.uk/fidanza/fidanzafly-peugeot.shtml

Τάσο από θόρυβο και τρέμουλο δεν έχω πρόβλημα, αφού οι Ps miniGpA κάνουν άριστα την δουλειά τους σε αυτόν τον τομέα.(μάρτης ο Roadrunner122). Όσο για το link που έδωσες σαν πολλά κιλά δεν δίνει το βολάν?
RoadRunner122 - Δευ 09 Φεβ 2009, 09:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ! Το αυτοκίνητο από πλευράς εισχώρησης-μεταφοράς κραδασμών στο εσωτερικό συμπεριφέρεται σαν ΜΑΜΑ.... τρακτέρ!

Γιώργο, μες τη βδομάδα κλείνεται στο γκαράζ. Βάζω κι εγώ επάνω τις ps καθώς και πλήρη ανακατασκευή πίσω άξονα. Και μετάαααα η μπλοκαδούυραααααα Very happy
Pughell - Κυρ 08 Μάρ 2009, 21:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
180αρι βολαν ελαφρωμενο.
Αυτο φοραω στο δικο μου...

http://xs137.xs.to/xs137/09100/fly2369.jpg

http://xs137.xs.to/xs137/09100/fly1685.jpg
iceage - Κυρ 08 Μάρ 2009, 23:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
180αρι βολαν ελαφρωμενο.
Αυτο φοραω στο δικο μου...

Ερχόμαστε στις ερωτήσεις τώρα. Το φοράς σε TU5JP4 ή TU5J4? Αν το φοράς σε TU5J4 από πιο μοντέλο είναι το βολάν?
Pughell - Τετ 11 Μάρ 2009, 17:28:17
Θέμα δημοσίευσης:
Το φοραω σε JP4 με μονοφυσα ηλεκτρικα.
Απλα κραταω μια επιφυλαξη για το ποσο σωστα δειχνει η ζυγαρια μου.
Ειναι απο 106 XSi 1400.
drdino - Τετ 11 Μάρ 2009, 19:52:22
Θέμα δημοσίευσης:
Άσχετο, αλλά τι γ@μάτο τεύχος είναι αυτό το αριστερό Drive... Θυμάμαι τα σάλια που έριχνα για το 2λιτράκι 206. Laughing Laughing Παλιό καλό Drive...
MEMsound - Τετ 11 Μάρ 2009, 23:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
...τα σάλια που έριχνα για το 2λιτράκι 206. Laughing Laughing...

Love Yahoo! Love Yahoo! Laughing Laughing Laughing Laughing
Pughell - Πεμ 12 Μάρ 2009, 16:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ζαχαρωνα ασχημα το Clio του συγκεκριμενου τευχους... Love
yokagyla - Παρ 01 Μάϊ 2009, 14:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
180αρι ειναι το βολαν του 16v ή 200αρι? εγω λεω να αφησω αυτο που εχει επανω και να το ελαφρωσω 600-700 γραμμαρια. συμβουλευτε με μην μου το διαλυσουν το αμαξι οι σουβλατζιδες.
vamvakoolas - Δευ 01 Ιούν 2009, 12:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια μια απλη ερωτηση:

Πριν 2000 περιπου χλμ ειχα αλλαξει δισκο-πλατο σετακι γιατι ειχε σκληρηνει συμπλεκτης και φαινοταν ετοιμος να μας αφησει Laughing Laughing

τωρα βλεπω αρχιζει να σκληραινει παλι, λετε να ειναι κανενα βολαν και να μου κανει τη ζημια?
PHSYBORG - Παρ 05 Ιούν 2009, 08:31:21
Θέμα δημοσίευσης:
απορια .
2 ιδια αυτοκινητα με μονη διαφορα βολαν ελαφρωμενο .

το ενα θα στροφαρει καλυτερα αρα θα ανεβαζει πιο γρηγορα στροφες.
αρα σε ενα ανοιγμα.
θα κοφτιαζει ολες τις ταχυτητες πιο μπροστα απο το αλλο .

αν γινεται αυτο οντως..δηλαδη κοφτιαζει πιο γρηγορα..δηλαδη στροφαρει καλυτερα αλλα ειναι πισω απο το αλλο..δηλαδη ναι μεν στροφαρει αλλα δεν βγαζει τα ιδια χλμ με το αλλο, αλλα λιγοτερα..τι γινεται ? ( το χω δει να γινεται γιαυτο το θετω σαν απορια ).

υπενθυμιζω 2 ιδια αυτοκινητα ( μαμα αν θελετε ) με μονη διαφορα το ελαφρωμενο βολαν ! ( για να σας προλαβω με ιδιο σασμαν κ δισκο πλατο καινουργιο κ τα 2 )
abaleo - Παρ 05 Ιούν 2009, 09:35:16
Θέμα δημοσίευσης:
με ιδιες σχεσεις μεταδοσεις αποκλειεται να βγαζει λιγοτερα χιλιομετρα στο κοφτιασμα...
εκτός κι αν το ένα πατινάρει (?) ή μένει πίσω γιατί ο οδηγός δεν κάνει σωστές αλλαγές, ίσως το αλαφρωμένο βολάν να επιδρά και στις αλλαγές ταχυτήτων, να μεγαλώνει το "rev drop" λόγω μειωμένης ικανότητας να κρατήσει ενέγεια (και στροφές) το μοτερ
PHSYBORG - Παρ 05 Ιούν 2009, 09:57:15
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειπα οτι στις ιδιες στροφες βγαζουν αλλα χλμ..
αλλα στο δρομο...
ενω το ενα κοφτιαζει πχ την 2α κ βαζει 3η κ το αλλο ακομα γεμιζει 2α ειναι ακομα μπροστα ( απο ρολαριστες 2ες αρα δεν φταει η πτωση στην αλλαγη ). !
Pughell - Παρ 05 Ιούν 2009, 11:04:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δεδομενης της ιδιας μεταδοσης,τα χιλιομετρα θα ειναι ιδια.
Απο εκει και περα αυτο με το ελαφρυτερο βολαν θα ειναι πιο γρηγορο για τον απλο λογο οτι η μεταδοση(που ουσιαστικα αυτη ειναι που φρεναρει το οχημα) ειναι ιδια,οποτε αφου η επιταχυνση θα ειναι πιο ευκολη προκυπτουν και καλυτερες επιδοσεις.

Αυτο που ειπε ο Σταθης περι rev drop ισχυει αλλα εχει σχεδον μηδενικη εφαρμογη στην περιπτωση που συζηταμε.
PHSYBORG - Παρ 05 Ιούν 2009, 11:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
κ ομως στο δρομο απο ρολαριστες 2ες το χω δει με τα ματια μου ( κ οδηγησει ) το ελαφρωμεν μενει μισο αμαξι πισω ως 3ες ( ενω εχει κοφτιασει πιο γρηγορα την 2α του κ την 3η του μετα )
Pughell - Παρ 05 Ιούν 2009, 11:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πιο πολυ παει το μυαλο μου σε διαφορετικη μεταδοση στα δυο αμαξια παρα στο βολαν.
Εκτος και αν ανοιγουνε απο ρελαντι οπου εκει το μαμα βολαν υπερτερει καπως σε σχεση με το ελαφρυ.
Γενικα παντως μολις το μοτερ ξεπερασει τις 2500-3000,το ελαφρωμενο βολαν κανει αισθητη την παρουσια του ακομα και σε απλα μοτερ των 1400 κυβικων.
iceage - Σαβ 06 Ιούν 2009, 10:05:35
Θέμα δημοσίευσης:
Απευθύνομαι σε αυτούς που γωνρίζουν και μπορούν να απαντήσουν υπεύθυνα(χωρίς να θέλω να προσβάλω τους υπόλοιπους χρήστες). Λέω να κάνω κίνηση για αλλαγή-ελάφρωμα βολάν (και σε διάμετρο) μαζί με το δίσκο-πλατώ φυσικά. Το μοτέρ είναι 1φυσό 16V TU5J4. Από πιο μοντέλο βολάν μπορώ να φορέσω (κατά προτίμηση λέω για 180mm, λόγω βάρους αλλά και μηχανικής), σε συνδιασμό με ελάφρωμα που θέλω να του κάνω. Πόσο μπορεί να κατέβει σε βάρος ένα τετοιο βολάν και πόσο περίπου θα ζυγίζει στο τέλος? Μια τέτοια κίνηση είναι P n΄P? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με τον αισθητήρα που διαβάζει τις στροφές του κινητήρα, ή να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην τοποθέτηση?
Pughell - Σαβ 06 Ιούν 2009, 16:50:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν κοστολογιο δισκου,μιλαμε για σχεδον τα ιδια χρηματα οποτε απο εκει δεν γλιτωνεις κατι...
Σαν βαρος,το 180αρι βολαν εχει σαφως μικροτερα περιθωρια ελαφρωματος απο το 200αρι,σε καμια περιπτωση παντως το δευτερο δεν μπορει να κατεβασει τοσο την μαζα του,ακομα και αν μιλαμε για εντελως αλουμινενιο(βλεπε Fidanza,κλπ).
Απο εκει και περα ομως θελει λιγη προσοχη καθως λογικο ειναι απο την μειωμενη διαμετρο να εχεις και μικροτερη επιφανεια τριβης πραγμα που σημαινει οτι αν εισαι ο κλασσικος ελληνας κοντρακιας,αργα ή γρηγορα θα πατιναρει.
Σε συνθηκες στροφοδιαδρομης δεν προκειται να υπαρξει το παραμικρο προβλημα καθως το εχω τεσταρει στο δικο μου.
Μονο στα αποτομα και απανωτα ξεκινηματα υπαρχει πιθανοτητα να σου "μυρισει".
Απο εκει και περα,οσο αφορα τα ηλεκτρικα,οχι,δεν υπαρχει προβλημα οσο αναφερομαστε σε μονοφυσο.
Και το δικο μου μονοφυσο ειναι και δουλευει κανονικα μιας και τα δοντια του βολαν ειναι ολοιδια.
iceage - Σαβ 06 Ιούν 2009, 22:04:48
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε ψάχνω να βρω βολάν με πλάκα επαφής 180mm. Αλλά από πιο μοντέλο που να ταιριάζει στον στρόφαλο του 1φυσου? Και με ένα ελάφρωμα θα είναι ότι πρέπει.
Όσο για την μικρότερη διάμετρο που λες δεν είναι ότι μπορεί να πατινάρει δεν ισχύει. Τώρα δεν θυμάμε πως αποδυκνείεται με βάση την μηχανική, αλλά ήταν μιά άσκηση που στην μηχανική στο ΤΕΙ, αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα βραδιάτικα(που αποδυκνείει ότι όσο πιο μικρή επιφάνεια τριβείς υπάρχει, για δεδομένη ροπή στρέψης και κάθετη δύναμη προς την επιφάνεια επαφής τόσο πιο δύσκολα πατινάρει, θα ψάξω να την βρω όμως, γι'αυτό και στην F1 έχουν πολλής μικρής διαμέτρου δίσκο-πλατώ άσχετα το ότι είναι πολύδισκοι).
Κοντράκια δεν είμαι. Ζήτημα είναι να έχω κάνει 5 ανοίγματα και αυτά όταν είχα βάλει τον πύργο. Είμαι βουνίσιος τύπος άντε και λίγο πιστάκιας.
Και μετά ένα λίγο πιο ενισχυμένο δίσκο-πλατώ και τέλος(έχεις αναφέρει παλιότερα για τα LUK καλά λόγια....?)
RoadRunner122 - Κυρ 07 Ιούν 2009, 14:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
BTW, Στέλιο, επειδή δεν το ζήτησα αλλά και ξέχασα μετά να ρωτήσω το Βασίλη, στο δικό μου εκτώς από ελάφρωμα έκανε και ζυγοστάθμιση? Την κάνει πάντα μαζί με το ελάφρωμα ή έπρεπε να του το ζητήσω έξτρα?

Σόρυ ζωγζ για τη σφήνα Wink
Pughell - Τρι 09 Ιούν 2009, 13:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο ψαχνεις να βρεις βολαν απο 1400αρι XSi ή AX GTi Le Mans. Wink
Για αυτο που λες περι F1/Super1600/κλπ εχεις απολυτο δικιο απλα αλλαζουν εντελως τα χαρακτηριστικα τριβης ρε,τοσο σε δισκο,οσο και σε βολαν. Wink

---

Γιαννη ειναι ζυγισμενο,μην φοβασαι. Smile Αμα δεν ηταν ζυγισμενη,θα ειχαμε πυροτεχνηματα! Laughing
iceage - Τρι 09 Ιούν 2009, 14:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιωργο ψαχνεις να βρεις βολαν απο 1400αρι XSi ή AX GTi Le Mans. Wink

OK τότε.Τι κωδικό μοτέρ έχουν Στέλιο αυτό τα αυτοκίνητα TU.... . Κάτι ακόμα. Πρέπει να έχει και τον δίσκο με τα δόντια το βολάν να φανταστώ ή κρατάω το δικό μου? Κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό αναγνώρισης αυτών των βολάν υπάρχει, γιατί ξέρεις πως λειτουργεί η αγορά των ανταλλακτικών(βλ. πόσα δόντια έχει, διαφορεσ εγκοπές, και ότι άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει).
Pughell - Τετ 10 Ιούν 2009, 15:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κωδικος ειναι TU3FJ.
Οσο για τον δισκο σου,δεν μπαινει,θελει αλλον... Confused
RoadRunner122 - Τετ 10 Ιούν 2009, 15:10:56
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οσο για τον δισκο σου,δεν μπαινει,θελει αλλον... Confused

Laughing ... δεν σε χαλούλου... Rotfl
iceage - Τετ 10 Ιούν 2009, 21:31:17
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό αναγνώρισης αυτών των βολάν υπάρχει, (βλ. πόσα δόντια έχει, διαφορες εγκοπές, και ότι άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει).
Με αυτό το θέμα τι κάνω, γιατί δεν έχω δει τέτοιο συγκρότημα βολαν, και δεν μπορώ να το αναγνωρίσω. Confused
Οπότε πάμε για τα Νο 16 και Νο 17.
Τον πίσω δίσκο που φέρει τα δόντια μπορούμε να του κάνουμε καμιά δίαιτα ή περιοριζόμαστε μόνο στον πίσω δίσκο του συγκροτήματος βολάν-επιφάνεια τριβής (από το Νο16)?
Pughell - Πεμ 11 Ιούν 2009, 13:11:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα βρεις βολαν απο XSi,το 16 και το 17 θα ειναι ηδη μαζι και ενωμενα.Ε,δεν χρειαζεσαι κατι αλλο πλην του δισκου. Smile
iceage - Πεμ 11 Ιούν 2009, 13:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ε,δεν χρειαζεσαι κατι αλλο πλην του δισκου. Smile

Να φανταστώ ότι λες για τον δίσκο-πλατώ, εεεε ή κατάλαβα λάθος?
iceage - Τετ 17 Ιούν 2009, 15:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Pughell έγραψε:
Ε,δεν χρειαζεσαι κατι αλλο πλην του δισκου. Smile

Να φανταστώ ότι λες για τον δίσκο-πλατώ, εεεε ή κατάλαβα λάθος?

Στέλιο για δίσκο - πλατώ αναφέρεσε?
Pughell - Τετ 17 Ιούν 2009, 15:50:43
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry,τωρα ειδα...
Οχι ρε,αυτο που βλεπεις στο service box ειναι το βολαν που χωριζεται στα δυο τμηματα του.
Εσυ αν βρεις βολαν απο XSi,θα τα εχει μαζι σαν σετακι(κολλημενα ειναι μεταξυ τους).
Αυτο που θα σου λειπει μετα θα ειναι το 180αρι δισκοπλατο. Wink
iceage - Τετ 17 Ιούν 2009, 15:59:29
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι διακριτικό που έχει το βολάν για να ξέρω ότι είναι αυτό(για να μην μου πουλήσουν ότι να' ναι, υπάρχει?
Pughell - Τετ 17 Ιούν 2009, 16:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι και να σου πω,ψεματα θα ειναι... Sad
Ο μονος τροπος για να εισαι ΟΚ ειναι να εχεις μαζι σου μια μεζουρα για τα 180mm και να ξερεις ποσα δοντια εχει το δικο σου βολαν ωστε να εχει τα ιδια και αυτο που θα παρεις.
iceage - Τετ 17 Ιούν 2009, 16:39:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οτι και να σου πω,ψεματα θα ειναι... Sad
Ο μονος τροπος για να εισαι ΟΚ ειναι να εχεις μαζι σου μια μεζουρα για τα 180mm και να ξερεις ποσα δοντια εχει το δικο σου βολαν ωστε να εχει τα ιδια και αυτο που θα παρεις.

Για τον πίσω δίσκο που έχει τα δόντια για να περνει σήμα ο ο αισθητήρας το servicebox λέει ότι έχει 120DTS , αλλά δεν λέει για το πόσα έχει το βολάν. Η καθαρή επιφάνεια του βολάν που πατάει ο δίσκος πρέπει να είναι 180mm, αυτή που φένεται στην φωτό?
http://imageshack.gr/view.php?file=na66km15nz7a0ayt9pln.jpg
Pughell - Πεμ 18 Ιούν 2009, 11:27:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,το "προσωπο". Wink
iceage - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσα κιλά ροπής, θέλει σφύξιμο το βολάν πάνω στον στρόφαλο?
Pughell - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:25:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μονον ο Αργυρης μπορει να σου πει... Sad
iceage - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:37:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τώρα το ΑΧ τι το έβαλες στην υπογραφή. Θέλεις να με καταστρέψεις? Αφού αποφάσισα να το αφήσω αυτό το εγχείρημα και να τα ρίξω στο 106.
Pughell - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
iceage έγραψε:
Τώρα το ΑΧ τι το έβαλες στην υπογραφή. Θέλεις να με καταστρέψεις? Αφού αποφάσισα να το αφήσω αυτό το εγχείρημα και να τα ρίξω στο 106.

Colin Chapman project!!! Very happy
Μονον που δεν ειναι κεντρομηχανο αλλα με τοσα χρηματα δεν μπορεις να τα εχεις ολα! Laughing Laughing Laughing
iceage - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
iceage έγραψε:

Colin Chapman project!!! Very happy
Μονον που δεν ειναι κεντρομηχανο αλλα με τοσα χρηματα δεν μπορεις να τα εχεις ολα! Laughing Laughing Laughing

Η μ@λ@κι@ είναι ότι θέλει πολύ ράψιμo το καρυδότσουφλο.
Pughell - Τετ 12 Αύγ 2009, 12:55:41
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγα ρε,οτι θελει το 106,θελει και το ΑΧ,ιδιο πατωμα ειναι... Confused
Απλα θελει καποια στιγμη,αν υπαρχουν και τα χρηματα βεβαια,να φτιαξεις ενα roll cage σαν του Πετρου για να εισαι υσηχος.

Ψιτ,ειμαστε off topic,ε... Laughing
RoadRunner122 - Σαβ 26 Δεκ 2009, 13:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
Η τροχαλία Al που έβαλα πριν κανά 3μηνο, τώρα που έχει υγρασίες, όταν το βάζω μπροστά χαλάει τον κόσμο! Πολύ κλάμα ο ιμάντας λέμεεε!!! Εννοείται ότι είναι καινούριος.

Πέρα απ'το ρεζιλίκι ότι γυρνάνε όλοι κ κοιτάνε αν πάτησα κανα γατί.

Υπάρχει κάποια λύση (σπρέι, ματζούνι, π@π@ρι... κάτι) που να το σταματάει ή πρέπει να μάθω να ζω ΚΑΙ με αυτό??? Evil
z@ck! - Πεμ 28 Ιαν 2010, 17:31:10
Θέμα δημοσίευσης:
ηρθε και η σειρα μου να ρωτησω ..... ο TU5J2 (NFW -1600 8v) τι βολαν φοραει ?
200αρι η 180αρι?
Κουμπωνει plug&play του XSi?
Question

Γιαννη τελικα βρηκες λυση?
Pughell - Πεμ 28 Ιαν 2010, 18:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
Φοραει 200αρι αλλα κουμπωνει κανονικα το 180αρι.
Αρκει να βεβαιωθεις οτι τα δοντια του βολαν ειναι ιδια(που λογικα θα ειναι). Wink
z@ck! - Πεμ 28 Ιαν 2010, 18:18:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω Στελιο! Wink

Εχω ενα βολανακι απο XSi και 2-3 καινουρια σετ δισκο-πλατο... αν ειναι θα μετρησω δοντακια και θα δω.......

Λες να το ελαφρωσω η απο την διαφορα που θα εχει ηδη να μην κανω τιποτα...?
Pughell - Πεμ 28 Ιαν 2010, 18:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οσο παει ρε! Very happy
Και εγω αυτο που εχω,ελαφρωμενο ειναι.
Το συνολο βολαν/δισκος/πλατο δεν ξεπερασαν τα 6 κιλα αν θυμαμαι καλα,οταν στα μαμα 1600αρια τοσο ζυγιζει μονον το βολαν(καπου στα 5μιση). Wink
z@ck! - Πεμ 28 Ιαν 2010, 18:50:01
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Οσο παει ρε! Very happy
Και εγω αυτο που εχω,ελαφρωμενο ειναι.
Το συνολο βολαν/δισκος/πλατο δεν ξεπερασαν τα 6 κιλα αν θυμαμαι καλα,οταν στα μαμα 1600αρια τοσο ζυγιζει μονον το βολαν(καπου στα 5μιση). Wink

SUPER Very happy Very happy

Απλα επειδη εχω πολυ εθνικη μηπως να το επαιζα πιο συντηρητικος .... απο την αλλη δεν μου εχεις δωσει και ποτε μουφα συμβουλη οποτε.... δαγκωτο!!
Μολις κοιτουσα τα τεχνικα μου και μου δινει 50 Nm me Loctite για το TU5J2 (NFW) βολαν ενω για το XSi TU3FJ2 (KFZ) μου λεει 65 Nm με Loctite.... Shocked

Επισης μου δινει 65 Nm με Loctite και για τα δυο 16βαλβιδα.

Μαλλον θα το σφιξω στα 65 Nm να εχω το κεφαλι μου ήσυχο Wink

Για Αθηνα που τα στελνουμε? Εχουμε κανεναν ΛΟΓΙΚΟ? Η να παει ταξιδακι βορια?
Pughell - Πεμ 28 Ιαν 2010, 18:59:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως λογο στροφαρισματος οι διαφορετικες ροπες; Scratch
z@ck! - Πεμ 28 Ιαν 2010, 19:14:13
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχω ιδεα, και εμενα μου εκανε εντυπωση, Confused Shocked

Τι να πω.. και δεν ειναι λαθος γιατι μου το δινουν 3 διαφορετικα προγραμματα... Scratch Scratch

Θα δω και τις βιδες οταν λυσω μηπως εχουν διαφορα..... αλλα στα 65 θα το παω μια η αλλη Wink
ασε να εχω το κεφαλι μου ησυχο Very happy
z@ck! - Παρ 05 Φεβ 2010, 13:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον αν και με μεγαλη καθυστερηση ....
και τα δυο βολαν εχουν 58 δοντια και το ιδιο κενο !

αρα κανουν κουτι ...

τελικα ποσο ελαφρομα περνει το 180αρι?

και εχουμε καποιον Αθηνα με λογικη , η παει στον παππου βορια? Very happy
Pughell - Παρ 05 Φεβ 2010, 13:52:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ελαφρωνει πολυ,σε καμια περιπτωση δηλαδη οσο τα 200αρια.
Νομιζω οριακα καπου στα 400-500 γραμμαρια βγαζεις... Confused

Για Αθηνα δεν ξερω,αλλους ρωτας. Scratch
z@ck! - Παρ 05 Φεβ 2010, 14:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
εγω ρωταω .... αλλα βλεπεις ποιος απανταει! Very happy Laughing

Ο προφητης ποσα θελει για κατι τετοιο?

Τωρα ρωτουσα και τον Γιαννη για τροχαλια αλουμινιου για το δυναμο και ποσο παει ενα γραναζακι εκκεντροφορου αλουμινιου ρυθμιζομενο??

εχουμε δοκιμασει κανενα?

υγ* : κανε με και φιλο στο Facebook Smile ο Ζαχαριας ειμαι! Very happy
Pughell - Παρ 05 Φεβ 2010, 15:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
z@ck! έγραψε:
εγω ρωταω .... αλλα βλεπεις ποιος απανταει! Very happy Laughing

Καλα,μην περιμενεις και πολλους,εγω,εσυ,ο Πετρος,ο Κωστας και αλλοι δυο τρεις μειναμε... Laughing Laughing Laughing

z@ck! έγραψε:
Ο προφητης ποσα θελει για κατι τετοιο?

Κατι παραπανω απο 50αρικο αν θυμαμαι καλα...

z@ck! έγραψε:
Τωρα ρωτουσα και τον Γιαννη για τροχαλια αλουμινιου για το δυναμο και ποσο παει ενα γραναζακι εκκεντροφορου αλουμινιου ρυθμιζομενο??

εχουμε δοκιμασει κανενα?

Ο Πετρος ειχε παρει της Cat αν δεν κανω λαθος... Scratch
Γενικα ειναι αρκετα πιο ελαφρυ αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να πληρωσεις κατι τετοιο ρε αντι να μαζεψεις κατι παραπανω και να βαλεις εναν εκκεντροφορο. Confused

z@ck! έγραψε:
υγ* : κανε με και φιλο στο Facebook Smile ο Ζαχαριας ειμαι! Very happy

Α,καλα,μην μασας,μια στο τοσο μπαινω ισα-ισα για να θυμαμαι οτι εχω και εκει account... Laughing
z@ck! - Σαβ 06 Φεβ 2010, 13:38:43
Θέμα δημοσίευσης:
εκκεντρο και γραναζακι θα τα αλλαξω μαζι αν ειναι απλα σε τι τιμες παιζουν γιατι τα σαιτ της ελλαδας ...απλα για....
Pughell - Σαβ 06 Φεβ 2010, 13:41:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παρε τον εκκεντροφορο του Πετρου ρε. Wink
Για γραναζι,καπου στο 130αρι κανουν αυτα της Cat,αν θυμαμαι καλα... Scratch
z@ck! - Σαβ 06 Φεβ 2010, 15:13:02
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα , καλα ειναι ειναι σχετικα το 130αρι ... αμα σκευτεις οτι ο μηχανουργος θελει ενα 100αρικο για την τροχαλια του A/C- δυναμο...... Confused αν και εμενα παλι πολλα μου ακουγοντε....
αλλα για το γραναζακι του εκκεντ. καλα μου ακουγοντε.... σχετικα.....

Παντως ξαναλεω ..... τρελη διαφορα εστω και οπτικα το ενα βολαν με το αλλο..... Twisted evil
μεσα στην εβδομαδα θα πεσει και ξηλωμα- ζυγι να δουμε διαφορες ακριβως Wink

Τωρα για το πιο εκκεντρο...???...... στο αναλογο τοπικ τον αντιστοιχο καιρο....
Ασε να βαλω το μοτερακι επανω και να πανε ολα καλα..... Wink Αυριο το κουβαλαω στο γκαραζ του Γιαννη (RoadRunner112) που ειναι κλειστο μερος μαζι με το παπαγαλακι μηχανης για να παιξει η τραμπα....

sectorakos2001 - Παρ 02 Απρ 2010, 20:09:50
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εχουμε κανεναν Αθηνα για ΤΡοχαλια Στροφαλου c2 ????

η ιδια με τα 206 δεν ειναι ???? μιπως ειναι ιδια και με τον 106 ή λαθος ????

επεισεις ξερουμε τη ελαφρομα παιρνει το Βολαν ???
Pughell - Σαβ 03 Απρ 2010, 07:23:01
Θέμα δημοσίευσης:
Το βολαν κατεβαινει μεχρι και 3,5 σε καποιες περιπτωσεις(για χωρις τρυπες μιλαω παντα).

Τωρα για τροχαλια,206/C2/κλπ ειναι ιδια,για του 106 δεν ξερω... Sad
z@ck! - Τρι 31 Αύγ 2010, 09:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
χθες εκανα τραμπα το βολαν και την τροχαλια δυναμο στο 1600αρι 8ν μου με του 1400αριου XSi μου...
για το βολαν ηξερα οτι εχει μεγαλη διαφορα σε βαρος αλλα για την τροχαλια του δυναμο.... Shocked
εχει τεραστια διαφορα....

πρεπει να ειναι τουλαχιστον το 1/3 του βαρους....
του 1600 εχει επιτηδες φαινεται πιο πολυ μεταλλο για το ρελαντι η δεν ξερω τι .....
το κακο ειναι οτι δεν εχω ζυγι εδω αλλα εχω αλλη μια τροχαλια και θα την ζυγισω οταν παω στο αλλο σπιτι μου...

παραθετω φωτο ...

μπαινει κουτι ... απλα θελουν λιγο ανοιγμα οι τρυπεσ για τις βιδεσ (1mm περιπου) γιατι στο xsi εχει 10αρες βιδεσ ενω το 1600ρι εχει 13αρες και λιγο πιο χοντρεσ απο την τρυπα. Wink

Εδω φαινεται καθαρα η μεγαλη διαφορα που εχουν... Shocked

διαφορες στην πραξη..... απο βδομαδα... Very happy
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες