PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Turbo ή ατμόσφαιρα?

Nikel - Τρι 28 Μάϊ 2002, 23:59:16
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Turbo ή ατμόσφαιρα?
Kai anoigo mia ponemeni istoria...Ponemeni dioti eilikrina osous kai an rotisa den evgala akri ap'tp ti telika einai kalitero. Kapios tha rotisei POU PAS RE KARAMITRO exeia 1600 110 moularia kai thes kai alla? E loipon NAI ta sinithisa kirioi ta 110 moularia kai thelo kai alla? Giati? Thelo na takouo..eeee..diladi kai na patao, niotho, damazo ktl. ktl. Idou loipon to erotima TURBO H ATMOSFAIRA???
Miltellas - Τετ 29 Μάϊ 2002, 03:14:29
Θέμα δημοσίευσης: Turbo μόνο από μαμά
Μπορώ να σου πω πολλά γιατί είχα αυτοκίνητο με Turbo και μάλιστα μανίσιο. Renault 5 Alpine Turbo. Το θέμα σηκώνει πολύ ανάλυση ως συνήθως.

Επειδή δεν έχω αυτή τη στιγμή χρόνο θα σου πω επιγραμματικά την άποψή μου. Μην αναβαθμίζεις ατμοφαιρικό κινητήρα βάζονται τουρμπίνα. Θα τον καταστρέψεις αργά ή γρήγορα. Μία αξιόπιστη μετατροπή σε Turbo απαιτεί ριζικές μετατροπές και αλλαγές σε όλα σχεδον τα κινητά μέρη του κινητήρα. Αυτό έχει τεράστιο κόστος και τεράστιο ρίσκο. Εδώ απλά ρεκτιφιέ πολλές φορές αποτυγχάνουν. Και μην ονειρεύεσαι ότι θα μπορούσες να φτιάξεις κινητήρα με τα χαρακτηριστικά του 1800άρη Turbo της VAG όσα λεφτά και να διαθέσεις. Γιατί εάν εάν είναι να διαθέσεις πάνω από 2 εκατομμύρια (δρχ) τότε μπορείς απλά να παραγγείλεις έναν εργοστασιακό της αρεσκίας σου.

Το να βάλεις light turbo δε νομίζω ότι πρέπει να σε ενδιαφέρει αφού με λιγότερο κόστος θα πάρεις τα ίδια ή και περισσότερα άλογα βελτιώνοντας εισπνοή-εκπνοή του κινητήρα.

Οπότε η αξιόπιστη λύση είναι εύλογη. Πλήρες σύστημα εξαγωγής (χταπόδι, σωλήνας, καζανάκι-α) και αντίστοιχο εισαγωγής, ρύθμιση του εγκεφάλου στα νέα δεδομένα και από τους 110 μπορεί να φτάσεις και στου 150-160 χωρίς παρατράγουδα και χωρίς άνοιγμα του κινητήρα. Ανοιγμα και εσωτερική βελτίωση (πλήρης ή μερική μετατροπή ροϊκής εξέλιξης) σε καινούργιο μοτέρ δεν το συνιστώ γιατί εάν πέσεις σε κάγκουρα την πλέρωσες.

Το νίτρο είναι από πολύ φτηνή έως πανάκριβη λύση. Η φτηνή λύση θα σου βγει στο τέλος πιο ακριβή από την πανάκριβη. Είναι χημικό Turbo και το αντιμετωπίζω το ίδιο.

Ατμόσφαιρα και αξιοπιστία λοιπόν και για άλλους λόγους σχετικούς και με οδική συμπεριφορά που εάν χρειαστεί να επανέλθω θα σου πω (γιατί κυκλοφορούν ορισμένα τσακάλια εδώ μέσα που μπορεί να με προλάβουν ή να με ερεθίσουν).

Αυτά τα ολίγα.

Με τις πόρτες... α λα γαλλικά

DimiP - Τετ 29 Μάϊ 2002, 05:19:18
Θέμα δημοσίευσης: xmmmmmm
ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ MILTELAS (ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ) AΛΛΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ : ΧΧΣΣΣ, ...ΧΧΣΧΣΣΣΣ, .......ΧΣΧΣΧΣΣΣΣΣ
ΤΗΝ ΤΟΥΡΜΠΙΝΙΤΣΑ ; (ΤΗΝ ΣΧΑΣΤΡΑ ΕΝΝΟΩ).
ΜΕ ΕΝΑ LIGHT ΤΟΥΡΜΠΟ ΣΤΑ 0.6 - 0.8 ΒΑΡ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΤΕΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΕΙ ΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ?
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΥΝΑΜΗ?

ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...

Sidobre - Τετ 29 Μάϊ 2002, 09:34:47
Θέμα δημοσίευσης: Re: xmmmmmm
Οσο μικρό και αν είναι το turbo χρειάζονται ειδικές μετατροπές στο αυτοκίνητο, για να είναι αξιόπιστο.

Οταν ένα turbo ανοίγει, "κλωτσάει" τον κινητήρα και ταλαιπωρούνται τα πάντα από σασί μέχρι βάσεις. Ακόμα θα χρειαστεί ανθεκτικότερα σασμάν, ημιαξόνια κτλ, κτλ.

Επίσης το turbo ζεσταίνει πολύ τον κινητήρα και ο συγκεκριμένος που ήδη είναι ψηλά σε θερμοκρασίες θα τα κάψει όλα.

Για παράδειγμα έχετε ακούσει πολλά rallye με tutbo;

Το άλλο κακό με το turbo είναι ότι το αυτοκίνητο θα χάσει μέρος της καλής συμπεριφοράς του στο δρόμο αφού αυτά τα "ξεσπάσματα" δεν είναι ότι καλύτερο για ένα αυτοκίνητο για στροφές.

Για να κάνεις κάτι καλό με turbo θές πολλά μα πολλά χρήματα.

Πιο αξιόπιστη και σίγουρη βελτίωση είναι η ατμοσφαιρική.

Οπως είπε και o Miltellas αν αλλάξεις εισαγωγή (σκούπα) και όλη την εξάτμιση, εγκέφαλο (PTS ή 3ης Εταιρίας ρυθμιζόμενο ανάλογα το Budget σου), εκκεντροφόρους (PTS ή 3ης πχ ΚΕΝΤ) φτάνεις όντως με 2ου σταδίου βελτίωση γύρω στα 150 άλογα.

Πάντως είμαι της άποψης ότι δεν σου λείπουν άλογα αλλά ροπή γιατί αυτός ο κινητήρας είναι διαμάντι αλλά τον έχουν ρυθμίσει να είναι πολύ μαλακός.

Ξεκίνα με ένα 1ο σταδίο βελτίωσης (σκούπα, εγκέφαλο, εξάτμιση) και αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τα περίπου 125 και κάτι που θα έχεις εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

Α λέω εγκέφαλο διότι καλό είναι τον εγκέφαλο που έχεις (και πρέπει να είναι τις Sagem) να μήν τον πειράξεις (Chip). Πλεον είναι διπλοκλειδωμένοι για να μην πειράζονται και να μην βγάζει το αυτοκίνητο επιπλέον καυσαέρια. Οι περισσότεροι που έχουν chipάρει τον εγκέφαλο ήτε δεν έχουν δει ιδιέταιρη διαφορά ήτε έχουν προβλήματα.

pugsang - Τετ 29 Μάϊ 2002, 09:45:55
Αφήστε τα turbo και παιξτε ατμοσφαιρικά και σίγουρα.

Ριξτου αγορι μου ενα τετραπετάλουδο και ειμαι σίγουρος οτι δεν θα αναζητήσεις το turbo.Ο ηχος του ανασταίνει και νεκρούς...Oι επιδόσεις του ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ (~190ΗΡ)

Με αυτη τη λύση και γκαζια εχεις και αξιοπιστία και το αμαξι σου ειναι fun to dive & fun to turn and turn and turn...

Nikel - Τετ 29 Μάϊ 2002, 11:01:52
Pedes exo diavasi apira arthra se periodika tipou Max Power (agglia 4 xronia fititis imoun) Drift, Power ktl. kai ilikrina iparxoun 2 stratopeda aftoi pou imnoun to turbo kai autoi pou imoun tin atmosfaira. Ena endiaferon arthro elege pos pleon ta turbo litourgoun os amosfairika kai ta atmosfairika os turbo. Eksigo...me 170-190 atmosfaira pali den tha exeis fovera megaliteres kataponisis (sasi ktl.) sto autokinito? Pali me tosa aloga kato apto kapo den tha prepi na xosis lefta gia to stisimo tou autokinitou? O pugsang milise gia tetrapetaloudo sostos ALLA kapou pali sena periodiko elege pios einai autos pou tha sto rithmisi sosta? To kostos mias tetias metetropis pou pezi? To turbo (milao gia light turbo mexri 0.6 bar max) mou fenete arketa aksiopisto se oti exei na kani katarxin me tin aksiopistia tou na apodidi afto pou prepi sosta. Dioti mia m@lakia na gini stin atmosfaira px. ekkentroforoi (boubis as poume) tote den tha doulevi sosta olo to autokinito. An milisoume gia Kent i Pipercross tote re paidia ksekiname gia plaka mono gia ekentroforous giro sta 350 xiliarika. Alli m@lakia me to toutou mou einai pos o egkefalos den spai opote sizitame gia 5 mpek kai paralilo egkefalo. An kai den eimai guru sto thema telika ola eksartonte apo tin aisthisi pou thes na exis. Me alla logia akouo tsoufffff kai prosopika trelenomaiiiiiiiiiiiiiiii.

DimiP - Τετ 29 Μάϊ 2002, 14:23:49
SIDOBRE, ΔΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΧPOWER MAGAZINE ΚΑΙ ΤΟ 106 ΤΟΥΡΜΠΑΤΟ. (250 HP+ AN ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ)

DimiP says: Don't try to catch me!Just say so and ...i'll let you!

DimiP - Τετ 29 Μάϊ 2002, 14:25:00
Θέμα δημοσίευσης: Re: TURBO vs ATMOSFAIRINIS
Η ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ POWER?
.
.
.
.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ

ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΑ.

DimiP - Τετ 29 Μάϊ 2002, 14:28:24
Θέμα δημοσίευσης: ΝΙΚΕΛ7
ΤΣΟΥΦ...! ΤΣΟΥΟΥΟΥΦΦΦΦΦ...!!!!

ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 206 (ΤΡΕΝΟ ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ) ΤΩΝ 20:30.

Sidobre - Τετ 29 Μάϊ 2002, 14:57:47
Θέμα δημοσίευσης: Re: Turbo....
Οποιος θέλει turbo είναι προτιμότερο να πάρει Punto!!!!

Δεν μου λές τι εγγύηση δώσαν στο 106? 2 μέρες????

Και προς απάντησή σου πάρε και αυτό:

Peugeot 206 JWRC (Super 1600):

MOTEUR
Type TU5JP4
Emplacement Transversal AV
Cylindr?e 1587 cm3
Nombre de cylindres 4
Puissance (ch.DIN) 200
Couple (m N) 185
R?gime maxi 9000 Trm
Al?sage x course 78,2 x 82
Injection Magneti Marrelli
Admission Monopapillon
Nombre de soupapes 16
Lubrification Carter Humide /Echangeur
TRANSMISSION
Mode Traction avant
Embrayage Monodisque c?ram?talique
Bo?te de vitesses S?quentielle ? 6 rapports
Diff?rentiel Autobloquant type ZF
CHASSIS
Structure et mat?riaux Coque +Arceau soud?
Suspension AV Pseudo McPherson +Barre Anti-Roulis
Suspension AR Bras Tir?s +Barre Anti-Roulis
FREINS /DIRECTION
Frein avant Etriers fixes ? 4 pistons
Disques ventil?s Ω345mm (asph.) Ω295 mm (terre)
Frein arri?re Etrier 2 pistons
Disques Ω 278 mm (asphalte) Ω 278 mm (terre)
Direction Cr?maill?re assist?e
Roues asphalte 7x17
Roues terre 6x15
Pneumatiques AV /AR Asphalte : Michelin en 17/63/14
Terre : Michelin en 16/65/15
DIMENSIONS
Longueur 3826 (mm)
Largeur 1765 (mm)(axe des roues avant)
Empattement 2455 (mm)
Poids minimum 950 Kg
Rapport Poids /Puissance 4,75 (Kg /Ch)
Capacit? reservoir carburant 60 litres

Θες και άλλα;

PEUGEOT 206 XS (206Cup)

Fiche technique v?hicule
MOTEUR
Type TU5JP4
Emplacement transversal AV
Cylindr?e 1587 cm3
Nombre de cylindres 4
Puissance (ch.DIN) 165 ch ? 7500 tr/mn
Couple (m N) 17 m.daN ? 6000 tr/mn
R?gime maxi 7600 tr/mn
Al?sage x course 78,5 / 82 mm
Injection Magneti Marelli
Admission type S1600 mono papillon
Nombre de soupapes 16
TRANSMISSION
Mode traction
Embrayage mono disque c?ram?tallique
Bo?te de vitesses BE 6 rapports
Diff?rentiel Autobloquant type ZF
CHASSIS
Structure et mat?riaux Coque +Arceau soud?
Suspension AV Pseudo McPherson +Barre Anti-Roulis
Suspension AR Bras Tir?s +Barre Anti-Roulis
FREINS /DIRECTION
Frein avant Etriers fixes ? 4 pistons
disques ventil?s diam. 292 mm
Frein arri?re Etrier 2 pistons
disque non ventil? s?rie
Direction cr?maill?re assist?e s?rie
Roues asphalte et terre 6 par 15 jantes alliage aluminium
Pneumatiques AV /AR asphalte : Michelin N20 ou TA00 18/58/15
terre : L91 en 14/62/15
DIMENSIONS
Longueur 3826 (mm)
Largeur 1765 (mm)(axe des roues avant)
Empattement 2442,6 mm
Poids minimum 960 kg asphalte / 970 kg terre (pneumatiques)
Rapport Poids /Puissance 6,3 (Kg /Ch)
Capacit? reservoir carburant 50 litres

BLEΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤURBO?

Kαι μην πας μετά στο WRC διότι μιλάμε για πολλά εκατ. δρχ και ειδικό turbo που δεν το έχει κανένας.

DimiP - Τετ 29 Μάϊ 2002, 22:47:57
ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ.!!!
ΠΑΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΝΑ ΚΡΥΦΤΩ.
ΕΔΩ ΒΑΡΑΝΕ......

ΠΑΩ ΝΑ ΚΡΥΦΤΩ ΣΤΟ ΝΕΟ FORUM

Nikel - Πεμ 30 Μάϊ 2002, 00:08:44
Axxx re Sidobre anavis foties. Re ti aloga einai aftaaaaaaaa. Kai pou tha to kanoume to cc na vgazi tosa aloga??? Ase min mou pis Condor (PugSport) kai anamoni mexri to telos Iouniou. Anipomono na akouso times

Miltellas - Πεμ 30 Μάϊ 2002, 13:04:42
Θέμα δημοσίευσης: Τσακάλι....
Καλά τό 'πα 'γώ...

Με τις πόρτες... α λα γαλλικά

Tony - Τετ 07 Μάϊ 2003, 22:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ήθελα να επέμβω και εγώ λίγο στο θέμα που έχετε ανοίξει.

Λέτε πως το Turbo δεν είναι σωστή λύση για ένα μοτέρ γαλλικό που έχει φτιαχτεί για ατμόσφαιρα και μόνο ατμόσφαιρα και πως ένα Turbo θα του μείωνε το χρόνο ζωής καθώς και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με μεγάλες θερμοκρασίες κτλ.

Λογικό είναι βρε παιδιά όταν θέλετε να φτιάξετε Turbo με πλαστική εισαγωγή και με τα πιστόνια τις μάνας του. Για λύστε το μοτέρ, για κάντε μια σωστή μετατροπή με αλλαγή στις βαλβίδες με άλλα έμβολα και με πολύ καλή φλάτσα και μετά πέστε μου άμα θα πάθει κάτι το μοτέρ η όχι. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η αξιοπιστία αλά η τσιγκουνιά στην τσέπη μας που θέλουμε και Turbo και τσάμπα.

Ποίος λέει πως η ατμόσφαιρα είναι αξιοπιστία όταν όλοι για οικονομία αντί να αλλάξουν πιστόνια, για οικονομική λύση πάνε και κάνουν πλάνισμα στο καπάκι. Αυτό είναι η καλή ατμόσφαιρα;;;

Πιστεύω όλα είναι καλά άμα συμμετέχεις δύο πράγματα:

1. Έναν καλό μάστορα που να ξέρει από βελτιώσεις και ειδικά στα 106-206.
2. Έναν τεράστιο κουμπαρά που να μπορεί να αντεπεξέλθει στα λεφτά που θα σου ζητήσουν για μια καλή σωστή δουλειά.

Παρόλο αυτά εγώ σκέφτομαι πιο τρελά από εσάς. Τι μία λέω θα βάλω Turbo την άλλη θα το κάνω Rallye και μετά ατμόσφαιρα με βοήθεια NOS.

Παντός ένα πράμα με τρελαίνει να ακούω σε όλα τα αμάξια…..
….βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!
DimiP - Τετ 07 Μάϊ 2003, 23:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
Tony έγραψε:
Θα ήθελα να επέμβω και εγώ λίγο στο θέμα που έχετε ανοίξει.

Λέτε πως το Turbo δεν είναι σωστή λύση για ένα μοτέρ γαλλικό που έχει φτιαχτεί για ατμόσφαιρα και μόνο ατμόσφαιρα και πως ένα Turbo θα του μείωνε το χρόνο ζωής καθώς και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με μεγάλες θερμοκρασίες κτλ.

Λογικό είναι βρε παιδιά όταν θέλετε να φτιάξετε Turbo με πλαστική εισαγωγή και με τα πιστόνια τις μάνας του. Για λύστε το μοτέρ, για κάντε μια σωστή μετατροπή με αλλαγή στις βαλβίδες με άλλα έμβολα και με πολύ καλή φλάτσα και μετά πέστε μου άμα θα πάθει κάτι το μοτέρ η όχι. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η αξιοπιστία αλά η τσιγκουνιά στην τσέπη μας που θέλουμε και Turbo και τσάμπα.

Ποίος λέει πως η ατμόσφαιρα είναι αξιοπιστία όταν όλοι για οικονομία αντί να αλλάξουν πιστόνια, για οικονομική λύση πάνε και κάνουν πλάνισμα στο καπάκι. Αυτό είναι η καλή ατμόσφαιρα;;;

Πιστεύω όλα είναι καλά άμα συμμετέχεις δύο πράγματα:

1. Έναν καλό μάστορα που να ξέρει από βελτιώσεις και ειδικά στα 106-206.
2. Έναν τεράστιο κουμπαρά που να μπορεί να αντεπεξέλθει στα λεφτά που θα σου ζητήσουν για μια καλή σωστή δουλειά.

Παρόλο αυτά εγώ σκέφτομαι πιο τρελά από εσάς. Τι μία λέω θα βάλω Turbo την άλλη θα το κάνω Rallye και μετά ατμόσφαιρα με βοήθεια NOS.

Παντός ένα πράμα με τρελαίνει να ακούω σε όλα τα αμάξια…..
….βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!

ααχ, αναβεις φωτιες!
αυτο το βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!! ειναι που τρελαινει και θα τολμησω να πω πως εχω μια τρελη ιδεα :
να δω καποια στιγμη ενα 5θυρο 1400αρι να περναει και να κανει βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!.... ντοουφ ! ντουυφ μπουυφφ!
τα εξτρα επιφωνηματα ειναι το subακι
Alex - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 01:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο με τα πιστονια που λες εμενα μου φερνει στο μυαλο ενα αλλο ερωτημα που το εχω εδω και καιρο.. Υπαρχουν aftermarket ελαφρυτερα μερη για τον κινητηρα για να τον κανουν να στροφαρει πιο γρηγορα? Πχ αλουμινενια πιστονια ή βαλβιδες.. ?? Θυμαμαι μια φορα ειχα πετυχει σε καποιο site κατι βαλβιδες οι οποιες ηταν κεραμικες και ειχαν 4 φορες λιγοτερο βαρος με αποτελεσμα να κινουνται πολυ πιο ακοπα λογω της μικροτερης μαζας που χρειαζοταν να αλλαζει συνεχεια κατευθυνση..

Αν υπαρχουν τετοια κομματια τοτε αυτα θεωρητικα και απο μονα τους ακομα μπορουν να δωσουν καλυτερη ευστροφια και μικρη αυξηση δυναμης...
alemao - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 09:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
ωραίο το βββββββββββτττττττττττςςςςςςςς, αλλά όταν ακούσεις το ΚΡΑΟΥ δεν θα είναι ωραίο.

τα πεζάκια δεν ειναι για τουρμπισμα εκτος του 205T16 & 405Τ16 Twisted evil Twisted evil

στην τελική γράψτε ένα cdάκι με ήχους από ρουλεμανάτες, από bmw M3 κλπ και παίξτε το μέσα στο αμάξι. είναι η βελτίωση με τα λιγότερα λεφτά και την μεγαλύτερη αξιοπιστία! Α, και μην ξεχάσετε το κομμάτι με τον ινδό και να κουνάτε το κεφάλι μπρος-πισω όταν παίζει!

ακους εκεί τουρμπισμα... Evil
Anonymous - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 18:28:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ti les bre annibas team. mexri tora 106 eixes kai tora pou pires to m3 mas tin les gia to tourmpisma?? pooooo paei xalase o kosmos!!! Cool
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 08 Μάϊ 2003, 18:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ατμοσφαιρααααααααααααααααααααααααααααα...................οπως λεει και ο φιλος μου ο Μακης.Το 106 τουρμπο Μητσο απλα δεν στριβει.

Ποσοι εχετε ακουσει τα KITCAR στους αγωνες Question Ευσταθιου-Κοκκινης-Ιαβερης με το PUNTO-Φωτηνελης SWIFT-Περσι Ριτσωνα το Ασημι CLIO του Σκαλου-Ibiza Καμπιλης.......Ανασταινουν και νεκρους Twisted evil Twisted evil Twisted evil Που να ακουσετε τα SUPER 1600 clio kai 206.................Αστα Αλεκοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.................
ROM206 - Τρι 22 Φεβ 2005, 18:18:30
Θέμα δημοσίευσης: Turbo ή ατμόσφαιρα?
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΤΗΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ FORUM ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΟΒΕΡΟΙ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΖΕΙΣ ΣΑΣ.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ, ΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΣ.

ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥΡΠΟ 'Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ;

Π.Χ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ 206 ΧΤ 1.6 ΚΥΒΙΚΑ 110 ΑΛΟΓΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ, ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ KAI ΑΝΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΤΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΟΥ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛ....ΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ) ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΓΚΑΖΙ" ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΥΜΑΜΩΣΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ PEUGEOT ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟΥΡΠΟ 'Η ΑΜΟΣΦΑΙΡΑ;

ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΕΑΝ ΔΙΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Κ.Α.!!!!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΕΙΝΩ ΠΡΟΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.(ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΠΟ)

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΝΕΟΣ.
netblaster - Τρι 22 Φεβ 2005, 20:44:53
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματικα αυτο το ερωτημα θα μας βασανιζει οσο υπαρχουν ακομα πραγματικα αυτοκινητα!!! Εγω προσωπικα ειμαι υπερ της ατμοσφαιρας!!! Οχι οτι δεν μαρεσει το τουρμπο, απλα το τουρμπο το θεωρω αξιοπιστο μονο οταν ειναι εργοστασιακο και οχι ως μετατροπη!!! Αυτο βεβαια ειναι ενα κολλημα γιατι υπαρχουν πολλοι βελτιωτες που κανουν καλα τη δουλεια τους!!! Το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας απο το αυτοκινητο σου αυτη τη στιγμη?!?!? Αλογα θελουμε ολοι και οσα θα βαζουμε τοσα θα θελουμε!!! Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος...
Lef205 - Τρι 22 Φεβ 2005, 21:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
Tο εχουμε πει και θα το ξαναπουμε γιατι τεινει να γινει νομος!Στα πεζω ταιριαζει η ατμοσφαιρα λογω του στριφτερου χαρακτηρα τους!Και για να εξηγουμαι.Εκκεντροφοροι προγραμμα εξατμιση μπλοκε.Οι ευθειες θα μικρυνουν και οι στροφες θα γινουν ανοιχτες καμπες!Για τουρμπο κλπ ΠΑΡΕ PUNTO! Laughing
SnakeMJK - Τρι 22 Φεβ 2005, 22:37:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πειράζει να απαντήσω με ερώτηση; Very happy

Ευθειάκιας ή στροφάκιας; Razz
ΝΙΚΟΣ - Τρι 22 Φεβ 2005, 23:09:48
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω ειμαι υπερ της ατμοσφαιρας.Ποσοι εχουμε ακουσει το KITCAR του Σ.Ευσταθιου σε καποιο εγωνα ε Wink

Για μια καλη ατμοσφαιρα ομως χρειαζοντε πααρα πολλα χρηματα και φοβερη γνωση στον προγραμματισμο του εγκεφαλου.
ROM206 - Τρι 22 Φεβ 2005, 23:14:32
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Πειράζει να απαντήσω με ερώτηση; Very happy

Ευθειάκιας ή στροφάκιας; Razz

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΟΠΟΥ ΒΡΩ ΕΥΚΑΡΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΤΡΟΦΙΛΙΚΙ.ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ.
ROM206 - Τρι 22 Φεβ 2005, 23:25:48
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Πραγματικα αυτο το ερωτημα θα μας βασανιζει οσο υπαρχουν ακομα πραγματικα αυτοκινητα!!! Εγω προσωπικα ειμαι υπερ της ατμοσφαιρας!!! Οχι οτι δεν μαρεσει το τουρμπο, απλα το τουρμπο το θεωρω αξιοπιστο μονο οταν ειναι εργοστασιακο και οχι ως μετατροπη!!! Αυτο βεβαια ειναι ενα κολλημα γιατι υπαρχουν πολλοι βελτιωτες που κανουν καλα τη δουλεια τους!!! Το θεμα ειναι τι ακριβως ζητας απο το αυτοκινητο σου αυτη τη στιγμη?!?!? Αλογα θελουμε ολοι και οσα θα βαζουμε τοσα θα θελουμε!!! Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος...

ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΛΟΓΑ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΕΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΥ.Α ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΣΣΣΣΣΣΣΣ......!!!!! ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΥ.Α ΤΟ ΣΚΥΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ.........ΡΡΡΡ!!!!!
ROM206 - Τρι 22 Φεβ 2005, 23:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Και εγω ειμαι υπερ της ατμοσφαιρας.Ποσοι εχουμε ακουσει το KITCAR του Σ.Ευσταθιου σε καποιο εγωνα ε Wink

Για μια καλη ατμοσφαιρα ομως χρειαζοντε πααρα πολλα χρηματα και φοβερη γνωση στον προγραμματισμο του εγκεφαλου.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΕΝΩ ΤΟ ΤΟΥΡΠΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΛΟΓΑ ΜΕ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ.
ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.(ΑΑΑΑΧΧΧΧ!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΤCAR TOY ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Twisted evil Twisted evil Twisted evil )
MEMsound - Τετ 23 Φεβ 2005, 01:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν πρέπει να βάλεις 2 "ταβάνια" στην μετατροπή που θες να κάνεις!
1ον.Πόσα λεφτά θα δώσεις.
2ον.Πόσα άλογα θες.

Πίο αναλυτικά.
Όταν λέω πόσα λεφτά εννοώ το μέγισατο που είσαι διατεθιμένος να δώσεις.
Όχι πόσο θέλεις, αλλά πόσα μπορείς.
Γιατίκ το λέω αυτό?
Γιατί πχ αν ξεκινήσεις να φτιάχνεις και υπολογήσεις λάθος τότε τι γίνεται ?
Αφήνεις την μετατροπή στην μέση?

Και στο 2ο διαφορετικά πράγματα κάνεις για +10ps διαφορετικά για +20 και διαφορετικά για +100.

Ο συνδιασμός των δύο παραπάνω πραγμάτων θα σε οδηγήσει από μόνος του στο τι να κάνεις.

Και κάπου εδώ αρχίζεις να σκέφτεσαι και την αξιοπιστία της μετατροπής.
Έλα όμως που και αυτή εξαρτάται από τα χρήματα που δώσεις.

Ενδεικτικά θα σου πω ότι με τα γνωστα ΦΠΕ,καπάκι,εκκεντροφορους,μηχανική ντιζα, ελαφρωμένο βολαν (με δεδομένο ότι θα γίνει αριστη δουλεια που είναι σχετικό...) θα είσαι γύρω στα 160αλογα με κοστος γυρω στα 3500-4000ευρώ.
Με τόσα λεφτά τουρμπο δεν βάζεις!
Για τούρμπο ξεκινάς από τα 6000+ για να έχεις ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Αν όμως τα δώσεις μπορείς ευκολα να δεις νουμερα γύρω στα 200ps.
Το πρόβλημα με τα peugeot και το τουρμπο είναι ο εγκέφαλος που είναι σχεδιασμένος για ατμοσφαιρική χρήση.
Όποτε έρχεσαι στο ερώτημα να πάω για άγραφο εγκέφαλο που να μπορεί να διαχειρηστεί "τουπμποπληροφορίες".
Οκ τα σκάω και τον παίρνω (το εγκέφαλο έτσι...) ποιος ακριβώς θα κάτσει να τον προγραμματίσει?????

Αν έχεις όρεξη να πειραματιστεις αλλα και τα χρήματα τότε το ιδανικό για ένα 206 θα ήταν τουρμπισμα με γυρω στα 250ps με αγραφο εγκέφαλο και αντιλαγκ συστημα ώστε να μην μένεις ξεκρέμαστος με ένα μπλοκέ μπροστά.
Εδώ όμως μιλαμε για κόστος γύρω στα 10.000+ευρω

Οπότε ας προσγειωθούμε.ας απαντήσουμε τα δύο παραπάνω αρχικά ερωτήματα και βλέπουμε. Wink Wink

(υ.γ. σορρυ που δεν απάντησα στο πμ σου αλλα δεν πρόλαβα λόγω δουλείας)
lepou - Τετ 23 Φεβ 2005, 07:45:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πιστευω πως ολα ειναι θεμα χρηματων που μπορεις να διαθεσεις και μονο . Δεν πιστευω πως εξαρτατε απο τα ποσα αλογα θελεις . Γιατι ? Εννοητε πως ολοι θελουμε τα περισοτερα αλογα που γινετε . Τα αλογα ποτε δεν ειναι αρκετα.
Οποτε τι κανεις ?

Σοτ δινεω καποιες τιμες απο μια μεγαλη ευρενα αγορας που εχω κανει .

1η Λυση Ατμοσφαιρικη. Με κοστος γυρω στα 700-800 ευρω αποκτας καμια 10αρια αλογα παραπανω με σκουπα προγραμμα και εξατμιση.Ειναι σχετικα λιγα αλλα φτηνα και 100% αξιοπιστα.
Με 1500 - 1700 αποκτας 20-25 αλογα με αλλαγη εκκ. απο ραλυ προγραμμα ολοκληρη εξατμιση ( με χταποδι απο ραλυ ) με καταλυτη και σκουπα.Αρκετα καλη αποδοση αξιοπιστια και πολυ καλη οδηγισημοτητα.
Με 4000 ευρω πας στα 150 περιπου αλογα με εκκ. αρκετα αγριοτερους μηχανικη ντιζα , καπακι , συμπιεση, προγραμμα και ολοκληρη εξατμιση. Παλι εχεις καλη αξιοπιστια αλλα λιγο χειροτερη οδηγισημοτητα( αρυθμιες , θορυβο ,αποδοση απο καποιες στροφες και πανω)

2η λυση Τουρμπο. Με 5000 ευρω πας στα 200 αλογα με τουρπο , ιντερκουλερ εξατμιση καπακι , συμπιεση, 5ο μπεκ με δικο του εγκεφαλακι και δισκο πλατο.Πολυ καλη αποδοση καλη οδηγισημοτητα αλλα αξιοπιστια μονο υπο καποιες προυποθεσεις .Α! και αυξανετε αρκετα το κοστος συντηρισεις και χρησεις .
Με αλλα 4000-5000 ευρω πας στα 250-270 αλογα με αλλαγη σε πιστονια εμβολα και αγραφο εγκεφαλο.

Οποτε φτανεις στο σημειο και ανρωτιεσε τι απο ολα αυτα σηκωνει η τσεπη μου ? Μεχρι ποσο μπορω να χρεωθω για το πεζακι μου ?
LEFT - Τετ 23 Φεβ 2005, 12:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα φιλοι 1600αρηδες!Λοιπον οι πληροφοριες που εχω εγω μετα απο παρα μα παρα πολυ ψαξιμο και μιλοντας για οικονομικες λυσεις ,για οσους ενδιαφερονται δηλαδη ολους, ειναι οτι ξεκινοντας απο μαμισιο αυτοκινητο και με 1500 euro μπορεις να φτασεις μεχρι 145-150 hp.Αναλυτικα εχουμε με ενδεικτικες τιμες:
1) τελικο καζανακι χειροποιητο 200
2) σκουπα (καλη) 200
3) αγριεμα εκκεντροφορων(τονιζω δεν μιλαω για καινουριους αλλα για μαμισιους) 250
4)μπεκ(μεταχειρισμενα) απο 2λιτρο κινητηρα 200
5) προγραμματακι προταση: tuning faster www.e-tuning.gr (εγγυηση εφορου ζωης)γινεται πολυ καλη δουλεια 450
6) βαλε και 200 να πεσεις εξω παμε στα 1500 euro
Αυτα λοιπον μανι μανι μαζευουν καποια καλα αλογακια με τα οποια ξερω οτι τα 0-100 του 206 1.6 πλησιαζουν τα 8,5 δευτερολεπτα στις 7000σροφες με 2η στα 110χλμ και 3η στα 150χλμ!
Τωρα μπορει καποιος να δωσει και αλλα euro για να αλλαξει και αλλα πραγματακια οπως μεταλλικο καταλυτη (κανει καλη δουλεια) ,ροικη στο καπακι (δεν το συνιστω) ,μεσαιο καζανακι (λιγα πραγματα).
Αυτα γνωριζω προς το παρον ελπιζω να βοηθησα καπως!
Καλη τυχη παιδες! Very happy
ΝΙΚΟΣ - Τετ 23 Φεβ 2005, 13:26:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ενας φιλος εδω εχει φτιαξει ενα POLO 1400 16v Turbo.Εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα απο τοτε που αρχησε να το φτιαχνει και αυτο φυσικα γιατι δεν ηξερε.Σιγα σιγα βγηκε απο το σταδιο του ''λιγο να φυσαει'' μιας και εκει το αμαξι εβγαζε καπνο απο την εξατμιση και ειχε σκαλοπατια στην δυναμη κτλ κτλ.Τωρα βεβαια εχει μαθει λογο των χρηματων που εχει δωσει και τις ωρες που εχει φαει στα συνεργεια και το αμαξι φοραει 8μπεκο με EXTERNAL κτλ κτλ.Ελα ομως που εχει φτασει σε επιπεδο STI και το αμαξι δεν στριβει.Απο την αλλη φυσικα λογο του οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες προχωρανε με γοργους ρυθμους στα μοντελα τους το δικο του εχει παλιοσει οποτε σκεφτετε και αναρωτιετε αν αξιζαν τοσα λεφτα μιας και τωρα θελει να το πουλησει και το αμαξι δεν πιανει τα λεφτα του και η τιμη ειναι ξεφτυλα.

Και ολα αρχισαν απο ενα ''να ακουω το τσουφ στο αφημα και να σμπρωχνει λιγο παραπανω'' Wink
sps - Τετ 23 Φεβ 2005, 14:43:06
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστος ο ΝΙΚΟΣ αλλη μια φορα!

Εγω δε θα σταθω στο κοστος, τη σωστη εργασια, την ταλαιπωρια κλπ.
Αυτα και στις 2 περιπτωσεις θα τα λουστεις.

Θα μιλησω για εμπειριες μου απο turbo και καλα ατμοσφαιρικα.
Πριν απο μερικα χρονια που τα punto gt ηταν περισσοτερα και απο τα ταξι(Αληθεια που χαθηκαν ολα τα πουντο?) τα ακουγα και παθαινα πλακα, ηθελα και εγω να αποκτησω ενα turbo(οχι πουντο, ουτε ειμαι ευθειακιας)

Πρωτη μου επαφη με turbo ηταν πριν απο 3-4 χρονια σε ενα lancia HF 2.0
στην Κλειτορια στους γυρω δρομους.
Σαν συνοδηγος και οδηγουσε ενας φιλος μου.
Το αμαξι μαζευε τρελα χλμ στους στενους δρομους,περναγαμε με 130-140 μεσα απο στενα γεφυρακια κλπ.
Αλλα, απογοητευτηκα.Σφυριγμα δεν ακουγοταν, σκαστρα δεν ακουγοταν, το μοτερ λογω τρελης ροπης δουλευε στις μεσαιες και ακουγες μονο ενα μπασο απο την εξατμιση.
Εγω ειχα συνηθισει να κινουμαι σε αυτους τους δρομους με τρελο ατμοσφαιρικο στροφαρισμα και πραγματικα δε περιμενα να δω τετοια διαφορα στην αισθηση.Ταχυτητα σιγουρα μεγαλη, αλλα μονο αυτο.

Σοκ 2ο.
Βολτα με leon 210 αλογα απο 180.
Ωραια λεω, να δουμε και ενα φτιαγμενο.
Τα πραγματα ακομα χειροτερα ηχητικα, αθορυβο και γραμμικο αλλα παλι λιγες στροφες.
Και οταν εφτανε η στροφη τρελη υποστροφη, ουτε κωλος, ουτε με τα 4 ουτε τιποτα. Βεβαια σε αυτο παιζει ρολο και ο οδηγος, αλλα με τετοια δυναμη μπροστα που να στριψει αξιοπρεπως.

Απο ατμοσφαιρικα τι να πω το 206 grA στα μεγαρα, το ραλλυ του ξαδερφου μου στα 170 +, η που ετρεξα στο Αγρινιο(συνοδηγος) με 106 GRA.
Σε ολα αυτα τα μοτερ που ενεφερα,η ευστροφια ειναι το κατι αλλο,τα μοτερ δουλευουν 6-8 συνεχεια λογω και κλειστων σχεσεων,ο ηχος απο αλλο πλανητη, ενω και το κρατημα συνδυαζοταν με το καλο μοτερ ελεω proflex και μπλοκε.

Συμπερασμα, προτιμω την ατμοσφαιρα που δεν αλλιωνουν και την συνολικη εικονα του αυτοκινητου, ειναι πιο αξιοπιστη βελτιωση,κανεις κανονικο σερβις,δεν εχεις εξτρα σερβις για τουρμπινα κλπ.
Εξαλου μετα ειναι και το θεμα της μεταπωλησης.
Πιο ευκολα πουλας ενα ατμοσφαιρικα βελτιωμενο πεζω, παρα τουρμπισμενο.
ROM206 - Τετ 23 Φεβ 2005, 18:01:03
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Καταρχήν πρέπει να βάλεις 2 "ταβάνια" στην μετατροπή που θες να κάνεις!
1ον.Πόσα λεφτά θα δώσεις.
2ον.Πόσα άλογα θες.

Πίο αναλυτικά.
Όταν λέω πόσα λεφτά εννοώ το μέγισατο που είσαι διατεθιμένος να δώσεις.
Όχι πόσο θέλεις, αλλά πόσα μπορείς.
Γιατίκ το λέω αυτό?
Γιατί πχ αν ξεκινήσεις να φτιάχνεις και υπολογήσεις λάθος τότε τι γίνεται ?
Αφήνεις την μετατροπή στην μέση?

Και στο 2ο διαφορετικά πράγματα κάνεις για +10ps διαφορετικά για +20 και διαφορετικά για +100.

Ο συνδιασμός των δύο παραπάνω πραγμάτων θα σε οδηγήσει από μόνος του στο τι να κάνεις.

Και κάπου εδώ αρχίζεις να σκέφτεσαι και την αξιοπιστία της μετατροπής.
Έλα όμως που και αυτή εξαρτάται από τα χρήματα που δώσεις.

Ενδεικτικά θα σου πω ότι με τα γνωστα ΦΠΕ,καπάκι,εκκεντροφορους,μηχανική ντιζα, ελαφρωμένο βολαν (με δεδομένο ότι θα γίνει αριστη δουλεια που είναι σχετικό...) θα είσαι γύρω στα 160αλογα με κοστος γυρω στα 3500-4000ευρώ.
Με τόσα λεφτά τουρμπο δεν βάζεις!
Για τούρμπο ξεκινάς από τα 6000+ για να έχεις ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Αν όμως τα δώσεις μπορείς ευκολα να δεις νουμερα γύρω στα 200ps.
Το πρόβλημα με τα peugeot και το τουρμπο είναι ο εγκέφαλος που είναι σχεδιασμένος για ατμοσφαιρική χρήση.
Όποτε έρχεσαι στο ερώτημα να πάω για άγραφο εγκέφαλο που να μπορεί να διαχειρηστεί "τουπμποπληροφορίες".
Οκ τα σκάω και τον παίρνω (το εγκέφαλο έτσι...) ποιος ακριβώς θα κάτσει να τον προγραμματίσει?????

Αν έχεις όρεξη να πειραματιστεις αλλα και τα χρήματα τότε το ιδανικό για ένα 206 θα ήταν τουρμπισμα με γυρω στα 250ps με αγραφο εγκέφαλο και αντιλαγκ συστημα ώστε να μην μένεις ξεκρέμαστος με ένα μπλοκέ μπροστά.
Εδώ όμως μιλαμε για κόστος γύρω στα 10.000+ευρω

Οπότε ας προσγειωθούμε.ας απαντήσουμε τα δύο παραπάνω αρχικά ερωτήματα και βλέπουμε. Wink Wink

(υ.γ. σορρυ που δεν απάντησα στο πμ σου αλλα δεν πρόλαβα λόγω δουλείας)

1. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 2000 -2500 ΕΥΡΩ
2. ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 165 ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 150 ΣΤΟ ΤΡΟΧΟ.
3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΜΟ, ΚΑΛΟ ΜΑΣΤΟΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΣ.
ROM206 - Τετ 23 Φεβ 2005, 18:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Σωστος ο ΝΙΚΟΣ αλλη μια φορα!

Εγω δε θα σταθω στο κοστος, τη σωστη εργασια, την ταλαιπωρια κλπ.
Αυτα και στις 2 περιπτωσεις θα τα λουστεις.

Θα μιλησω για εμπειριες μου απο turbo και καλα ατμοσφαιρικα.
Πριν απο μερικα χρονια που τα punto gt ηταν περισσοτερα και απο τα ταξι(Αληθεια που χαθηκαν ολα τα πουντο?) τα ακουγα και παθαινα πλακα, ηθελα και εγω να αποκτησω ενα turbo(οχι πουντο, ουτε ειμαι ευθειακιας)

Πρωτη μου επαφη με turbo ηταν πριν απο 3-4 χρονια σε ενα lancia HF 2.0
στην Κλειτορια στους γυρω δρομους.
Σαν συνοδηγος και οδηγουσε ενας φιλος μου.
Το αμαξι μαζευε τρελα χλμ στους στενους δρομους,περναγαμε με 130-140 μεσα απο στενα γεφυρακια κλπ.
Αλλα, απογοητευτηκα.Σφυριγμα δεν ακουγοταν, σκαστρα δεν ακουγοταν, το μοτερ λογω τρελης ροπης δουλευε στις μεσαιες και ακουγες μονο ενα μπασο απο την εξατμιση.
Εγω ειχα συνηθισει να κινουμαι σε αυτους τους δρομους με τρελο ατμοσφαιρικο στροφαρισμα και πραγματικα δε περιμενα να δω τετοια διαφορα στην αισθηση.Ταχυτητα σιγουρα μεγαλη, αλλα μονο αυτο.

Σοκ 2ο.
Βολτα με leon 210 αλογα απο 180.
Ωραια λεω, να δουμε και ενα φτιαγμενο.
Τα πραγματα ακομα χειροτερα ηχητικα, αθορυβο και γραμμικο αλλα παλι λιγες στροφες.
Και οταν εφτανε η στροφη τρελη υποστροφη, ουτε κωλος, ουτε με τα 4 ουτε τιποτα. Βεβαια σε αυτο παιζει ρολο και ο οδηγος, αλλα με τετοια δυναμη μπροστα που να στριψει αξιοπρεπως.

Απο ατμοσφαιρικα τι να πω το 206 grA στα μεγαρα, το ραλλυ του ξαδερφου μου στα 170 +, η που ετρεξα στο Αγρινιο(συνοδηγος) με 106 GRA.
Σε ολα αυτα τα μοτερ που ενεφερα,η ευστροφια ειναι το κατι αλλο,τα μοτερ δουλευουν 6-8 συνεχεια λογω και κλειστων σχεσεων,ο ηχος απο αλλο πλανητη, ενω και το κρατημα συνδυαζοταν με το καλο μοτερ ελεω proflex και μπλοκε.

Συμπερασμα, προτιμω την ατμοσφαιρα που δεν αλλιωνουν και την συνολικη εικονα του αυτοκινητου, ειναι πιο αξιοπιστη βελτιωση,κανεις κανονικο σερβις,δεν εχεις εξτρα σερβις για τουρμπινα κλπ.
Εξαλου μετα ειναι και το θεμα της μεταπωλησης.
Πιο ευκολα πουλας ενα ατμοσφαιρικα βελτιωμενο πεζω, παρα τουρμπισμενο.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΕΡΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΣΑΝ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ LEON ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΚΑΖΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΟΥΦΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΤΟΙΧΟ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ....ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΖΩ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!!!(ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΕΧΩ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΠΡΩΙ)
2gunfire Onfire Devil
ROM206 - Τετ 23 Φεβ 2005, 18:53:35
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ενας φιλος εδω εχει φτιαξει ενα POLO 1400 16v Turbo.Εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα απο τοτε που αρχησε να το φτιαχνει και αυτο φυσικα γιατι δεν ηξερε.Σιγα σιγα βγηκε απο το σταδιο του ''λιγο να φυσαει'' μιας και εκει το αμαξι εβγαζε καπνο απο την εξατμιση και ειχε σκαλοπατια στην δυναμη κτλ κτλ.Τωρα βεβαια εχει μαθει λογο των χρηματων που εχει δωσει και τις ωρες που εχει φαει στα συνεργεια και το αμαξι φοραει 8μπεκο με EXTERNAL κτλ κτλ.Ελα ομως που εχει φτασει σε επιπεδο STI και το αμαξι δεν στριβει.Απο την αλλη φυσικα λογο του οτι οι αυτοκινητοβιομηχανιες προχωρανε με γοργους ρυθμους στα μοντελα τους το δικο του εχει παλιοσει οποτε σκεφτετε και αναρωτιετε αν αξιζαν τοσα λεφτα μιας και τωρα θελει να το πουλησει και το αμαξι δεν πιανει τα λεφτα του και η τιμη ειναι ξεφτυλα.

Και ολα αρχισαν απο ενα ''να ακουω το τσουφ στο αφημα και να σμπρωχνει λιγο παραπανω'' Wink

ΝΑΙ ΡΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥ.Α ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΦΑΩ ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΝΟΡΜΑΛ, ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ ΖΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΝΟ. Silly but true!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 23 Φεβ 2005, 22:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
ROM206 έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

ΝΑΙ ΡΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΑΠΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ(ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥ.Α ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΦΑΩ ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΝΟΡΜΑΛ, ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟ ΖΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΟΝΟ. Silly but true!

Ολα αυτα γινοντε μεσα μας γιατι οταν ειμασταν πιτσιρικαδες υπηρχαν μονο απο TURBO τα ALPINE TURBO 5 τα GT ΤURBO αργοτερα και φυσικα τα UNO κτλ κτλ.Τοτε δεν ηξερα ουτε ποτε ειχα δει καλο ατμοσφαιρικο.Γιαυτο μας εχει μεινει αμανατι.Πλεον ομως τα ΚΑΛΑ αυτοκινητα ειναι τα ατμοσφαιρικα με ολα τα καλουδια οπως τετραπεταλουδες εισαγωγες κτλ κτλ.Πιστεψε με αν τοτε ειχα δει εστω και μια φορα το KITCAR του Σακη δεν θα ηθελα ποτε στην ζωη μου να ειχα TURBO.Ειδικα σε δικινητα αυτοκινητα ΜΑΚΡΙΑ απο τα TURBO.Μεχρι και τα SUPERCAR μου αρεσουν τα ατμοσφαιρικα...(βλεπε FERRARI πχ στο DVD του EVO με της 2 PORCHE και την 360).Γρηγορα τα PORCHE αλλα αυτος ο ηχος απο την 360 ειναι ολα τα λεφτα.

Αααα και μην ξεχασω....σημερα σε κατι στροφουλες εδω κοντα πατησα 5 GT με το 106 του Παφ που απο μοτερ και φρενα ειναι Αλφατο.Ακομα ψαχνει να συκωσει την πιεση ο τυπος Laughing
MEMsound - Πεμ 24 Φεβ 2005, 00:47:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάλι επιτρέψτε μου να ονειρευομαι άνα Skyline biturbo να ανεβάζει 8αρες και να ξεφυσάει ταυτοχρονα..... Wink Wink

Όσο για τα leon (κλπ group VW) δουέύουν καλύτερα με σκάστρα κλειστού τύπου και γι αυτό και δεν ακούγονται (όπως πχ τα Evo, Subaru, Punto Κλπ)

Επίσης θεωρώ απίθανο με 2500ε να δει κανείς 165στρόφαλο και 150 τροχό σε 206 με ηλεκρικο γκάζι, εκτός και αν ο μηχανικός είναι κολλητόςσου και σου κάνει την μισή δουλειά τσάμπα!

Και κάτι τελευταίο τα λεφτα που ρίχνουμε γι ανα φτιάξουμετο αυτοκίνητό μας δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρουμε πίσω όταν το πουλήσουμε γιατί από τους περισσότερους τα "φτιαγμένα" μεταχειρισμένα αυτόκινητα αποφεύγονται.

Τα ρίχνουμε εν γνώση μας και για να κάνουμε αυτό που μας αρέσει...
Ghost Dog - Πεμ 24 Φεβ 2005, 13:32:57
Θέμα δημοσίευσης:
Τα τουρμπακια ποτε δεν ξερεις τι προβλημα μπορει να σου βγαλουν απο τη μια μερα στην αλλη... Για μια καλη δουλεια τα λεφτα που πρεπει να δαπανηθουν ειναι πολλααα και πρπει να εχεις παντα στην ακρη για να μην κατσει καμια στραβη...
Μετα θα σε πιασει η κ@υλα του να σηκωσεις πιεση γιατι πιστεψε με με 0.3 και 0.4 πιεση δεν ακουγεται (καλα)....., μετα......, μετα....., μετα.... Mad

Φυσικα ξερουμε τα αποτελεσματα του τουρμπισματος στη συμπεριφορα του αυτοκινητου μας στις στροφες (θελει πολλα κιλα χερια για να ακολουθησεις ενα ατμοσφαιρκιο)

Απο την αντιπερα οχθη, εχει πλακα να ακους το τσουυυυυφ! Very happy
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 24 Φεβ 2005, 15:22:45
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Εμένα πάλι επιτρέψτε μου να ονειρευομαι άνα Skyline biturbo να ανεβάζει 8αρες και να ξεφυσάει ταυτοχρονα..... Wink Wink

Εεεε χαιρω πολυ...Και εμενα ενα BLACKBIRD δεν με χαλαγε καθολου..
lepou - Πεμ 24 Φεβ 2005, 15:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια τα πεζο τα λατρευω αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος που εχω στην κατοχη μου ενα 206 ενω παλιοτερα ειχα ειχα και ενα106. Στο ενδιαμεσο και για εναμιση χρονο ειχα στην κατοχη μου ενο Λεον 20ν τουρμπο το οποιο μαλιστα ειχε καποιες βελτιωσεις και ειχε φτασει να αποδιδει 220 αλογα. Παρα πολυ καλο αυτοκινητο. Νομιζω οτι καλυτερο μπορεις να παρεις με αυτα τα λεφτα.
( μη ρωτησει κανεις γιατι δεν το εχω ειναι πονεμενη ιστορια )
Τωρα για το 206 προσοχη στο τι ακουτε απο διαφορους εκμεταλευτες. Αποκλειετε με 1500 ευρω να πας στα 145 αλογα οπως και αποκλειετε με 2500 ευρω να πας στα 165.
Προσοχη επισεις γιατι αγριεμα των δικων μας εκκεντρ ειναι επικυνδινο ( χαλανε μετα απο λιγο καιρο)Οχι ολοι οι εκκεντρ μονο του 206. !!!
Οι τιμες που εγραψα πιο πανω ειναι νομιζω αυτες που οντως ισχυουν στην αγορα και δινουν τα αλογα που λενε.
Εγω προσωπικα θα αλλαξω τους εκκ με αλλους απο ραλυ , προγραμμα και ολοι και την εξατμιση και περιμνω 130-135 αλογα (στροφαλο). Με πολυ καλη οδηγισιμοτητα και αξιοπιστια.
ROM206 - Πεμ 24 Φεβ 2005, 18:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΠΑΙΔΙΑΑ!!.... ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΛΕΩ, Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ( ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Π.Α) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ.
ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ 3000ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ 165 ΑΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4500ΕΥΡΩ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟΣΟ ΑΛΟΓΑ, ΑΥΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ROM206 - Πεμ 24 Φεβ 2005, 18:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΙ ΡΩΤΩ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΑΡΚΕΣ...Π.Χ ΤΙ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ; ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ...

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΖΑΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΛΑΒΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ,ΜΗ ΠΑΩ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ.

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΑΚΙΑ, ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΩ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ( ΑΝ ΟΛΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ).
ROM206 - Πεμ 24 Φεβ 2005, 19:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Τα τουρμπακια ποτε δεν ξερεις τι προβλημα μπορει να σου βγαλουν απο τη μια μερα στην αλλη... Για μια καλη δουλεια τα λεφτα που πρεπει να δαπανηθουν ειναι πολλααα και πρπει να εχεις παντα στην ακρη για να μην κατσει καμια στραβη...
Μετα θα σε πιασει η κ@υλα του να σηκωσεις πιεση γιατι πιστεψε με με 0.3 και 0.4 πιεση δεν ακουγεται (καλα)....., μετα......, μετα....., μετα.... Mad

Φυσικα ξερουμε τα αποτελεσματα του τουρμπισματος στη συμπεριφορα του αυτοκινητου μας στις στροφες (θελει πολλα κιλα χερια για να ακολουθησεις ενα ατμοσφαιρκιο)

Απο την αντιπερα οχθη, εχει πλακα να ακους το τσουυυυυφ! Very happy

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ(ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΠΟ Π.Χ)

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΕΠΑΘΕ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ, ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ Μ'ΕΝΑ EVO(ΜΑ ΤΙ Μ@Λ@Κ@Σ Crazy Onfire )

ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ.ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ.
ROM206 - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ Η ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΩΛΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ 206 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ.
ΡΕ Γ@ΜΩΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ,ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΗ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ.
sps - Σαβ 26 Φεβ 2005, 21:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
Για 165 αλογα οι λυσεις που ειναι αποδεκτες ειναι 2:
1)Εγκεφαλος peugeot sport που ομως υποχρεωτικα συνδυαζεται με εκκεντροφορους peugeot sport, εισαγωγη αλουμινενια ps, αλλα μπεκ μεγαλυτερα, αλλη πεταλουδα, ντιζα μηχανικη,πλεξουδα ps.

Προσθεσε χταποδι και αλλη εξατμιση.Καρτα καυσαεριων μαλλον δε βγαζεις.
Με αυτο τον εγκεφαλο δε θα δουλευει το air condition και ο δεικτης λαδιου, αλλα στο project του drive καταφεραν να δουλευει το AC.
Αυτο δεν ξερω πως το καταφεραν, ανα καποιος ξερει ας απαντησει, αλλιως ρωτα τον μηχανικο της αγνιστικης ομαδας της lion, τον κ. Χριστακιδη, που εφτιαξε και το project.
2)Μπορεις να επιλεξεις τη λυση του kouzman με kent εκκεντροφορους, και ΑΓΡΑΦΟ εγκεφαλο, + ντιζα, χταποδι, αυξηση συμπιεσης κλπ.

Για 150-160 αλογα υπαρχει η λυση του sidobre:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2619

και η λυση του 206blackbird

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4647
ROM206 - Κυρ 27 Φεβ 2005, 13:18:36
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Για 165 αλογα οι λυσεις που ειναι αποδεκτες ειναι 2:
1)Εγκεφαλος peugeot sport που ομως υποχρεωτικα συνδυαζεται με εκκεντροφορους peugeot sport, εισαγωγη αλουμινενια ps, αλλα μπεκ μεγαλυτερα, αλλη πεταλουδα, ντιζα μηχανικη,πλεξουδα ps.

Προσθεσε χταποδι και αλλη εξατμιση.Καρτα καυσαεριων μαλλον δε βγαζεις.
Με αυτο τον εγκεφαλο δε θα δουλευει το air condition και ο δεικτης λαδιου, αλλα στο project του drive καταφεραν να δουλευει το AC.
Αυτο δεν ξερω πως το καταφεραν, ανα καποιος ξερει ας απαντησει, αλλιως ρωτα τον μηχανικο της αγνιστικης ομαδας της lion, τον κ. Χριστακιδη, που εφτιαξε και το project.
2)Μπορεις να επιλεξεις τη λυση του kouzman με kent εκκεντροφορους, και ΑΓΡΑΦΟ εγκεφαλο, + ντιζα, χταποδι, αυξηση συμπιεσης κλπ.

Για 150-160 αλογα υπαρχει η λυση του sidobre:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2619

και η λυση του 206blackbird

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4647

ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΝ ΘΕΛΩ ΤΟΣΑ ΑΛΟΓΑ, ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΑΛΟΓΑ ΔΗΛ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 140 ΑΛΟΓΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΑΛΛΑΓΗ ΕΓΚΕΦ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ PS ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;
MEMsound - Κυρ 27 Φεβ 2005, 18:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΟΛΛΑ!!!
Αν θυμάμαι καλά από τότε που είχα ρωτήσει και εγώ γύρω στα 5000-5500ευρω και στο κάνουν 170 άλογα (χωρίς Aircondition)
sps - Κυρ 27 Φεβ 2005, 19:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
Mανθο εγω αλλες τιμες θυμαμαι Laughing
Εγκεφαλος -πλεξουδα 400+
Εκκεντροφοροι 700
Χταποδι 900
Eισαγωγη αλουμινενια 1300
μπεκ 80 το ενα

ROM206 για περισσοτερες πληροφοριες μπες στην peugeot sport:
http://www.boutiquepeugeotsport.com/bps/ai/asp/index.asp
LEFT - Κυρ 27 Φεβ 2005, 19:47:10
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σας πω ρε παιδια εγω παλι που γνωριζω τα οσο αναφεραται, σκαω μια μερα στην Peugot sport ,ρωταω για εγκεφαλο και μου λεει ο ασχετος: gia 1.6 16 δεν υπαρχει εγκεφαλος.......σιωπη ηταν η απαντηση μου εκανα μεταβολη και πηγα μια αλλη μερα που πετυχα καποιον σχετικο(και καλα )!
MEMsound - Κυρ 27 Φεβ 2005, 19:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Mανθο εγω αλλες τιμες θυμαμαι

Σπύρο πρέπει να έχεις δίκιο.
Θα τις σβήσω από παραπάνω για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο! Wink

Left αν ρώτησες για 307 1,6 16ν είναι πολύ πιθανόν να σου ε΄ίπαν κα΄τι τέτοιο.
Ο εγκέφαλος πλεξούδα κλπ κλπ κλπ PSport είναι για να κάνεις το 206 αγωνιστικό (δεν θυμάμαι κατυγορία).
Δεν νομίζω ότι ο ίδιος κάνει για 307 και ας έχει το ίδιο μοτέρ.
Η ίδια η PSport δεν δίνει το κιτ "206 1,6 16ν 170ps" για χρήση δρόμου (χωρίς βεβαια να στο απαγορεύει κιόλλας...)
LEFT - Κυρ 27 Φεβ 2005, 22:06:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε Μανθο εδω ειναι το περιεργο οτι δεν προλαβα να ρωτησω εγω για 307 αλλα ο φιλαρακος μου που πηγαμε μαζι για το 206 gti που εχει!Τι να λεμε τωρα υπαρχουν τυποι ασχετοι που το παιζουν και μηχανικοι!
MEMsound - Δευ 28 Φεβ 2005, 03:23:14
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
....Τι να λεμε τωρα υπαρχουν τυποι ασχετοι που το παιζουν και μηχανικοι!

Καλά αυτό είναι στάνταρ...
ROM206 - Δευ 28 Φεβ 2005, 17:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
ΠΟΛΛΑ!!!
Αν θυμάμαι καλά από τότε που είχα ρωτήσει και εγώ γύρω στα 5000-5500ευρω και στο κάνουν 170 άλογα (χωρίς Aircondition)

ΠΩΠΩ!! ΡΕ ΜΑΝΘΟ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ Η ΛΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;
ROM206 - Δευ 28 Φεβ 2005, 17:34:30
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
Τι να σας πω ρε παιδια εγω παλι που γνωριζω τα οσο αναφεραται, σκαω μια μερα στην Peugot sport ,ρωταω για εγκεφαλο και μου λεει ο ασχετος: gia 1.6 16 δεν υπαρχει εγκεφαλος.......σιωπη ηταν η απαντηση μου εκανα μεταβολη και πηγα μια αλλη μερα που πετυχα καποιον σχετικο(και καλα )!

ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΜΑΞΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥΛΑΕΙ. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ 206 ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ.
MEMsound - Δευ 28 Φεβ 2005, 19:21:39
Θέμα δημοσίευσης:
ROM206 έγραψε:
...ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ Η ΛΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση.....
sps - Δευ 28 Φεβ 2005, 19:39:04
Θέμα δημοσίευσης:
ROM206 αν βαλεις peugeot sport, ,με τιμες Γαλλιας θα χρειαστεις χοντρικα τα εξης:
Εγκεφαλος πλεξουδα 400
Εκκεντροφοροι 700
πεταλουδα-ντιζα-εισαγωγη περιπου 1600-1700
χταποδι supersprint 450
εξατμιση χειροποιητη και καταλυτη 450
μπεκ 300

Χοντρικα δηλαδη αυτα θα χρειαστεις, που μας κανουν γυρω στα 4000.
Υπολογισε και εργασια μηχανικου, + καποια αναλωσιμα,+ κατι που ισως ξεχασα,+ κοντο κορωνοπηνιο(αλλα 300+ ευρω)
LEFT - Δευ 28 Φεβ 2005, 20:09:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τι σκοτιζεστε ρε παιδια!Οταν μιλαμε για τετοια ποσα υπαρχει και καλυτερη λυση που θα εφαρμοσω και εγω σε λιγο καιρο , πετας πανω εναν RC 180 βαρβατα αλογατα με 6000 ευροπουλα (μεσα και η εργασια) πασαρεις και τον παλιο οποτε τσιμπας και απο εκει καποια χρηματα και ησυχαζεις!Ουτε εκκεντροφορους ουτε πλεξουδες ουτε ουτε ουτε .....και με το καινουριο μοτερ σου δινουν και εγγυηση κινητηρα !!!Σκεφθητε το!
MEMsound - Δευ 28 Φεβ 2005, 20:22:20
Θέμα δημοσίευσης:
Left δεν έχεις άδικο.
Αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν θα παέι μόνο 6000 κάτι τέτοιο.
Μαζί με εγκέφαλο/πλεξουδα και τοποθέτηση θα παέι γύρω στο 9.000 τουλάχιστον (για να μην πω 10.000) αν μιλάμε για καινούργιο μοτέρ και παρελκόμενα.
Αν μιλάς για μεταχειρισμένο μοτέρ από RC τότε τοποθετημένο παίζει λογικά γύρω στα 6000.
Αλλά εγω αναρωτιέμαι γιατί κάποιος που έχει τέτοιεσ ανυσηχ΄΄ιες δεν το παίρνει από την αρχή δίλιτρο??

Παρεπιπτόντως όσο και να το φτιάξεις το 1,6 την ροπή του 2,0 δεν την φτάνεις ατμοσφαιρικα (εκτός και αν το κάνεις το 1,6 μόνο για dragster με ότι συνεπάγετε αυτό στην καθυμερινή χρήση...)
volvos - Δευ 28 Φεβ 2005, 22:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
αν βρει κανεις κομπλε μετατροπη σε 180αρι μοτερ με 6000 και τα δικα του πισω εστω - με ολα τα παρελκομενα τοποθετημενα δηλαδη μοτερ αξονες ρεζερβουαρ ταμπλο καθισματα ας ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ να ανοιξω μαντρα
ΗΜΑΡΤΟΝ

υ.γ ωωωπα φιλε left για παρτο αλλιως μολις ξαναδιαβασα το μηνυμα σου....
6000 με εργασια χωρις τα δικα σου πισω?????
καινουργιο μοτερ 180αλογα με εγγυηση?????

ρε μηπως ζω σε αλλη χωρα ?
τι γινεται ρε παιδια ζαλιζομαι.......... Question Question Question Question Question Question Question Question
LEFT - Δευ 28 Φεβ 2005, 23:16:28
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε παναγιωτη και μενα στην αρχη απιστευτο μου φανηκε μεχρι που πηγα εκει που αγορασα το δικο μου και ρωταγα το παλικαρι στις πωλησεις(γνωστος μου)περι τουρμπινας και λοιπα(ειναι ψαγμενος) και μου λεει μην κανεις μαλ***ες κατσε να ρωτησω κατι και σου λεω....παιρνει μπροστα μπροστα μου τηλ και ρωταει τον δικο του μηχανικο (εξουσιοδοτημενο της Peugeot) ποσο κοστιζει να ριξει καποιος το RC μοτερ επανω μαζι με εργασια και λοιπα κομπλε!Κλεινει το τηλ και μου λεει γυρω στα 6000 χιλιαρικα!Τωρα τι να σου πω!Αν θες το πιστευεις!Στο κατω κατω κατσε και βαλε κατω τις διαφορες τιμων μεταξυ 1,6 και RC σε καποιο μοντελο, και υπολογισε βεβαια οτι στο μοντελο RC παιζουν και αλλα ακριβα προγματα οπως καλυτερα φρενα ,αναρτησεις και λοιπα!εγω που το εκανα τα εβγαλα οκ!Και πιστευω ατμοσφαιρα με χιλια καλυτερη απο τουρμπινα!
ROM206 - Πεμ 03 Μάρ 2005, 17:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
Τι σκοτιζεστε ρε παιδια!Οταν μιλαμε για τετοια ποσα υπαρχει και καλυτερη λυση που θα εφαρμοσω και εγω σε λιγο καιρο , πετας πανω εναν RC 180 βαρβατα αλογατα με 6000 ευροπουλα (μεσα και η εργασια) πασαρεις και τον παλιο οποτε τσιμπας και απο εκει καποια χρηματα και ησυχαζεις!Ουτε εκκεντροφορους ουτε πλεξουδες ουτε ουτε ουτε .....και με το καινουριο μοτερ σου δινουν και εγγυηση κινητηρα !!!Σκεφθητε το!

ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ 2 ΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ 1200
ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΛΙΓΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10000 ΜΕ 12000 ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΕΙ 6000 ΜΕ 7000 ΕΥΡΩ.

ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ROM206 - Πεμ 03 Μάρ 2005, 17:26:09
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
Φιλε παναγιωτη και μενα στην αρχη απιστευτο μου φανηκε μεχρι που πηγα εκει που αγορασα το δικο μου και ρωταγα το παλικαρι στις πωλησεις(γνωστος μου)περι τουρμπινας και λοιπα(ειναι ψαγμενος) και μου λεει μην κανεις μαλ***ες κατσε να ρωτησω κατι και σου λεω....παιρνει μπροστα μπροστα μου τηλ και ρωταει τον δικο του μηχανικο (εξουσιοδοτημενο της Peugeot) ποσο κοστιζει να ριξει καποιος το RC μοτερ επανω μαζι με εργασια και λοιπα κομπλε!Κλεινει το τηλ και μου λεει γυρω στα 6000 χιλιαρικα!Τωρα τι να σου πω!Αν θες το πιστευεις!Στο κατω κατω κατσε και βαλε κατω τις διαφορες τιμων μεταξυ 1,6 και RC σε καποιο μοντελο, και υπολογισε βεβαια οτι στο μοντελο RC παιζουν και αλλα ακριβα προγματα οπως καλυτερα φρενα ,αναρτησεις και λοιπα!εγω που το εκανα τα εβγαλα οκ!Και πιστευω ατμοσφαιρα με χιλια καλυτερη απο τουρμπινα!

ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΜΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ(ΦΡΕΝΑ...... Κ.Λ) ΡΕ Γ@Μ©Τ© ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΙΑΣΤΟ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΑ ΨΑΧΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕΣ ΜΑΣ ΚΙ'ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
LEFT - Πεμ 03 Μάρ 2005, 18:05:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ρε παιδια πεσατε να με φατε !Εκανα λαθος πληροφορια !Η μαλλον δεν μου το διευκρινησανε καλα!Για μεταχειρισμενο μιλαμε!Οκ !Παντως θα πληροφορηθω εκτενεστερα και θα σας ενημερωσω ....!!αν ενδιαφερεστε και για τον παππου σας πειτε μου!!!(χουμορ ,χουμορ)
DrJekyll - Παρ 04 Μάρ 2005, 12:01:20
Θέμα δημοσίευσης: ...
Δεν Ξεκινάμε ένα καινούργιο topic με Θέμα αλλαγής από 1.6 σε 2.0 180ps...Συλλέγοντας όλοι πληροφορίες γύρω από το θέμα????
Εγω ήδη έχω βρει μια πηγή που μπορείς να εντοπίσεις στην Ευρώπη οποιον κινητήρα της Peugeot θέλεις....με τιμές κ.λ.π.
MEMsound - Παρ 04 Μάρ 2005, 12:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
χμμμ μου φαινεται οτι έχεις βρει την .... "πηγή του κακού".
Πλάκα πλάκα Από 1,6 σε 2,0 180 είναι κάτι διαφορετικό από τον τίτλο αυτολυ του τόπικ, οπότε για να εντρυφήσετε πάνω σε αυτή την μετατροπη ανοίξτε ένα νέο θέμα. Idea
LEFT - Παρ 04 Μάρ 2005, 12:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω μεσα!!Και επειδη στην βραση κολλαει το σιδερο , σε λιγο θα ειμαι κοντα στην peugeotsport οποτε θα περασω να μαζεψω τιποτα πληροφοριες!
Αντε να δουμε την ατμοσφαιρα...και μετα βλεπουμε και τα αλλα χεχεχεχε Cool
volvos - Παρ 04 Μάρ 2005, 13:14:12
Θέμα δημοσίευσης:
το αλλο με το τοτο το ξερετε???????????????????

θα κανετε πολυυυυυυυ καιρο να βρειτε μοτερ 180αρι που να ειναι οκ και απο κατασταση και απο χαρτια και να ειναι και σε νορμαλ τιμη.....
δεν το λεω ειρωνικα αλλα μην ελπιζετε σε θαυμετα........

απλα δεστε για παραδειγμα τι γινοταν μεχρι πριν λιγα χρονια για να βρεις 1.8τουρμπο της vw.....η σφαγη της σφαγης γιατι το ηθελαν ολοι. και απο τιμες....στο θεο....χαλαρωστε οι ολυμπιακοι του πεκινο ειναι κοντα Laughing
DrJekyll - Παρ 04 Μάρ 2005, 13:43:22
Θέμα δημοσίευσης: ...
Και δεν μου λες volvo...
Laughing
Εσυ τρακαρισμένο με καθόλου ή λίγο πειραγμένη την μηχανή δεν έχεις δει καθόλου....? Ή περίπτωση από σωστό άτομο - που κάνει εισαγωγές και έχει άκρες,...και μπορεί να βρει από Ευρώπη τέτοιο μοτέρ δεν υπάρχει???
Άμα την ψάξεις και βρείς άκρη και του Σπανού οι τρίχες γίνονται πλεξούδες...
Kouzman - Τρι 08 Μάρ 2005, 10:01:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
307Lucifer έγραψε:

σε αυτο επαυξανω... Laughing Laughing Laughing

εχω απο το δαρα τεχνικες πληροφοριες και φωτο απο τουρμπισια 206 που εχει φτιαξει...

θα μου πειτε γιατι μαζευω τις πληροφοριες αυτες εε??? Silent Silent απλα για την ενημερωση μου... Wink Wink
MEMsound - Τρι 08 Μάρ 2005, 10:10:37
Kouzman έγραψε:
...θα μου πειτε γιατι μαζευω τις πληροφοριες αυτες εε??? Silent Silent απλα για την ενημερωση μου...

εμένα γιατί δεν με πείθεις...??? Cool Twisted evil Wink @@@ βββτσσσσ
DIMCHRI - Τρι 08 Μάρ 2005, 17:32:41
Kouzman έγραψε:
307Lucifer έγραψε:

σε αυτο επαυξανω... Laughing Laughing Laughing

εχω απο το δαρα τεχνικες πληροφοριες και φωτο απο τουρμπισια 206 που εχει φτιαξει...

θα μου πειτε γιατι μαζευω τις πληροφοριες αυτες εε??? Silent Silent απλα για την ενημερωση μου... Wink Wink

παντως ο δάρας έχει τουρμπίσει πάρα πολλά. είχα πάει και εγώ και μου δειχνε, μου δειχνε ....

κοντευε να με πείσει... Wink
Kouzman - Τετ 09 Μάρ 2005, 10:03:14
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα φυσικα δεν με επεισε ομως ηταν καλο να δεις δουλειες επανω στο αμαξι μας... παντως οι "υποκλοπες" καλες ηταν... μας εδωσαν μια γενικη ιδεα για το τι πρεπει να γινει...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες