PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Συστηματική παραπλάνηση αγοραστών αυτοκινήτων

307cc alu - Δευ 21 Φεβ 2005, 08:03:01
Θέμα δημοσίευσης: Συστηματική παραπλάνηση αγοραστών αυτοκινήτων
.......................Για το βρεττανικό ειδικό περιοδικό What Car? έχουμε ξαναγράψει κι άλλες φορές. Αιτία είναι η πολύ καλή εντύπωση που μας προκαλεί με τα ρεπορτάζ και τις έρευνές του οι οποίες διαφέρουν και μοναδικός τους σκοπός είναι να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Μία έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο του τεύχος μας δίνει για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτό. Οι συντάκτες του περιοδικού αποφάσισαν να ελέγξουν τους dealers των αυτοκινητοβιομηχανιών στη Μεγάλη Βρετανία σε ένα συγκεκριμένο τομέα: Την παροχή συγκεκριμένων και σωστών πληροφοριών εκ μέρους τους προς τους καταναλωτές όσον αφορά στα θέματα της εγγύησης.

Η ερώτηση ήταν: "Αν πάω το νέο μου αυτοκίνητο για service σε συνεργείο που δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο δίκτυο της αντιπροσωπείας σας καλύπτομαι από την εγγύηση ή αυτή καταπίπτει;". Πρέπει να σημειωθεί πως η σωστή απάντηση είναι πως βεβαίως και η εγγύηση δεν καταπίπτει σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί για αυτήν, όμως, οι dealers άρχισαν να υποστηρίζουν "ότι τους κατέβαινε" στο στενό τους κεφάλι. Ρωτήθηκαν 20 dealers από κάθε αντιπροσωπεία και τα αποτελέσματα των σωστών προς λάθος ή παραπλανητικών απαντήσεων δημοσιεύονται στο περιοδικό.

Τα πράγματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά άσχημα για την BMW όπου 7 στους 20 dealers διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους πως η εγγύηση δεν ισχύει αν το αυτοκίνητο πάει σε εξωτερικό συνεργείο. Η Citroen ακολούθησε με 6 στους 20 dealers να υποστηρίζουν το δικό τους. Τρίτη στον κατάλογο της "ντροπής" είναι η Ford με 5 στους 20 dealers. Καλύτερη αποδείχθηκε η Toyota όπου μόνο ένας dealer στους 20 έπαιζε "παιχνιδάκια".................

Στην Ελλάδα τι θα έλεγαν Question Question Question Question Question Evil Evil Evil Evil Evil
dB - Δευ 21 Φεβ 2005, 10:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
Χε χε... Μάλλον θα τους ερχόταν κανένα εγκεφαλικό! Είναι το μόνο τους επιχείρρημα για να κρατήσουν τους πελάτες στα δικά τους συνεργεία οπότε το ποσοστό θα πήγαινε μάλλον προς το 20 στα 20!!
vinman - Σαβ 26 Φεβ 2005, 17:59:37
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Ελλαδα ακομα και πατακια να αλλαξεις σε βγαζουν εκτος εγγυησης.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bluegrab
DimiP - Σαβ 26 Φεβ 2005, 23:50:00
Θέμα δημοσίευσης:
ασχετο λιγο αλλα το περιστατικο ειναι αληθινο!

στην επισημη Peugeot του Πειραια οταν πηγα να τους ρωτησω για το μεγεθος των ηχειων που παιρνουν οι πορτες του 206(εχοντας μαζι μου το ευμεγεθες ηχειο που ειχα αγορασει) μου ειπαν πως ο,τι θελω να βαλω (το ειχα παρει χωρις κασετοφωνο για να βαλω οτι γουσταρα) να το πηγαινα να μου εκαναν εκεινοι την τοποθετηση που ηξεραν και ετσι δεν θα εχανα την εγγυηση!?!?!?

το γελιο ομως ηρθε οταν το ηχειο δεν χωραγε στις θεσεις του 206 και ο ηλεκτρολογος με ρωτησε:
-καλα τι ηχειο θελεις να βαλεις;
-να αυτο , ειπα βγαζοντας το τερας απο τη σακουλα
γουρλωσε τα ματι και μου λεει : "καλα τι το θες αυτο; ντισκοτεκ θα το κανεις ;" Evil

εμεινα αποσβολωμενος γεματος ντροπη απο το κακο που θα εκανα....

αναγκαστηκα να βρω αλλο ηχειο γιατι δεν εμπαινε...
zippy - Κυρ 27 Φεβ 2005, 01:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

στην επισημη Peugeot του Πειραια οταν πηγα να τους ρωτησω για το μεγεθος των ηχειων που παιρνουν οι πορτες του 206(εχοντας μαζι μου το ευμεγεθες ηχειο που ειχα αγορασει) μου ειπαν πως ο,τι θελω να βαλω (το ειχα παρει χωρις κασετοφωνο για να βαλω οτι γουσταρα) να το πηγαινα να μου εκαναν εκεινοι την τοποθετηση που ηξεραν και ετσι δεν θα εχανα την εγγυηση!?!?!?

το γελιο ομως ηρθε οταν το ηχειο δεν χωραγε στις θεσεις του 206 και ο ηλεκτρολογος με ρωτησε:
γουρλωσε τα ματι και μου λεει : "καλα τι το θες αυτο; ντισκοτεκ θα το κανεις ;" Evil

αχαχαχαχχαχαχαχαχαχα.Τον εστειλες αδιαβαστο.Αυτο θα πει δεν ξερει απο που του ηρθε.
vinman - Κυρ 27 Φεβ 2005, 20:50:57
Θέμα δημοσίευσης:
zippy έγραψε:
DimiP έγραψε:

αχαχαχαχχαχαχαχαχαχα.Τον εστειλες αδιαβαστο.Αυτο θα πει δεν ξερει απο που του ηρθε.

Very happy Very happy θα του ηρθε νταμπλας του τυπου!!!!! Very happy Very happy
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες