MEMsound. έγραψε: |
Μακαρι να απελευθερωθει συντομα και στην Αθηνα γιατι πλεον τα πετρελαιοκινητα αυτοκινητα βγαζουν πολυ λιγους ρυπους και εχουν πολυ μικροτερη καταναλωση.
Εκοτς αυτου η υψηλη ροπη τους στις χαμηλες στροφες τα κανει ιδανικα για κυκλοφορια μεσα στην κινηση των αστικων κεντρων οπου το σταματα ξεκινα ειναι διαρκες. Τωρα για τα ορια κυκλοφοριας δεν εχω ιδεα. |
307cc alu έγραψε: |
Ενώ στο εξωτερικό δουλεύουν φουλ τα πετρελαιοκίνητα, στην Ελλάδα, μας έχουν φάει, δήθεν οι περιβαλλοντικές μελέτες. |
akatanohtos έγραψε: |
απαγορευεται ρητα απο το νομο να εισελθεις με πετρελαιοκινητο
και στους δυο νομους τωρα αν θελεις ακιβη ορια πες μου να σε ενημερωσω ακριβως |
307cc alu έγραψε: | ||
Αν τα ξέρεις ακριβώς γράψε τα, για να είναι γνωστά σε όλους. Αν και κάποια στιγμή που ρώτησα ένα φίλο τροχαίο μου είπε ότι δεν δίνουν και πολύ βάση στα καινούργια ΙΧ ή SUV, παρά μόνο αν πέσεις σε κανά μπλόκο αλλά και πάλι αν κλαφτείς λίγο μάλλον την γλιτώνεις. Άλλωστε μετά την επικείμενη απελευθέρωση της πετραιοκίνησης (μάλλον αρχές 2006) δεν σκοτίζονται και πολύ. |
Ydwr έγραψε: |
Υπαρχει ενα πολυ ωραιο αρθρο στο drive τ.100 σχετικα με τους κινητηρες Diesel το οποίο πραγματικά αξίζει να διαβασει κανεις. Το ζουμί της υπόθεσης είναι οτι "οσο το γκάζι μένει μεχρι τα μισά της διαδρομής του το diesel ειναι παντού και πάντα καθαρότερο απο ενα βενζινοκινητηρα"
Ως ένα βαθμό λοιπον η Greenpeace έχει δίκιο όσον αφορά τα αστικά κέντρα. Και ναι να ντίζελ μπορεί να αφήνουν μικροσωματίδια αλλα τα καταλυτικά μας αφήνουν άλλα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί εξίσου επιβλαβή για την υγεία. Καποια στιγμή θα στρωθω και post ολο το αρθρο. (αρκει να βρω χρονο) |