PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - 206 - Την γνώμη σας για ζάντα 17"

Steve - Τετ 14 Απρ 2004, 14:35:59
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Την γνώμη σας για ζάντα 17"
Ωραίο το αμαξάκι με τις 17" TOORA T940 έ? Rolling eyes

Αλλά και οι 17" OZ Superleggera Race Gold καλές δεν είναι? Rolling eyes

Όπως και οι 17" OZ Superturismo WRC? Rolling eyes

Baphomet - Τετ 14 Απρ 2004, 14:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
απο αυτες οι toora μου αρεσαν πιο πολύ. αν και επιμενω οτι πολυακτινες δεν πανε στο 206.

η ερωτηση μου ειναι...σκεφτεσαι να βαλεις στο 1.4 17αρα ζαντα??? Shocked
Tomcat - Τετ 14 Απρ 2004, 15:28:41
Θέμα δημοσίευσης:
SuperTurismo.......
mick206 - Τετ 14 Απρ 2004, 17:14:19
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ SuperTurismo θα σου πρότεινα...

Αν και έχω δει κάτι ζαντούλες που πιστεύω ότι είναι οι ομορφότερες που θα μπορούσαν να μπούνε σε ένα 206... Ταιριάζουν απίστευτα και μαζί με ένα χαμηλωματάκι δείχνουν πάρα πολύ! Wink

Δυστυχώς δεν ξέρω τη μάρκα και το μοντέλο... Rolling eyes

Θα το ψάξω όμως και άμα το βρώ θα στο postάρω Twisted evil Wink Cool Laughing
Steve - Τετ 14 Απρ 2004, 18:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS : η 17άρα θα μπεί μόλις θα γίνει το αμάξι 1ου σταδίου. Αλλά και παρόλα αυτά, ίσως αν μαζέψω Λ7 πιο νωρίς, να τις βάλω έτσι για την κ$%^α μου. Ξέρω πως μετά ίσως μπώ στο thread "καγκουριές", όμως με τα πίσω δισκόφρενα που έχω ήδη, θα είναι αρκετά ψαρωτικό το αμάξι, άσχετα με το αν δε θα πάει βήμα Razz

mick : περιμένω φωτό/μάρκα/μοντέλο αλλά σε pm ή mail διότι εδώ αν τις δείξεις ίσως ξεφύγουμε από το θέμα και δεν θα το ήθελα! Twisted evil
mick206 - Τετ 14 Απρ 2004, 19:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου αν βάλεις 17άρα μου φαίνεται πως ξεκινάς απο 205 και πάνω που θα είναι καταστροφικό για τα 90 άλογα που θα αποκτήσεις...

Πιστεύω πως μια 16άρα θα σου είναι μια χαρά και θα σε καλύψει απόλυτα! Wink Και σε εμφάνιση αλλα και το κυριότερο σε λεφτά... Wink

Και για να μη νομίζεις οτι σου λέω π@π@ριες πήγαινε σε ένα κατάστημα,διάλεξε μια σειρά καλού,δημοφιλούς και εμπορικού ελαστικού και πες να σου δώσουν τιμή για προφίλ 50άρι,45άρι και 40άρι...
Θα δεις οτι η διαφορά μεταξύ 50 και 45 είναι αρκετά μεγάλη για να δικαιολογήσεις τα λεφτά... Μη μιλήσω για 40 που θα είναι χαώδης...

Απο την άλλη άμα έχεις τα λεφτά και δεν σε νοιάζει τίποτα εμας δεν μας πέφτει λόγος... Wink
Steve - Τετ 14 Απρ 2004, 19:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
mick, λέω να μην ξεκινήσω από 205 αλλά να βάλω 205 το πολύ, όπως και να προτιμήσω το 45άρι προφίλ! (ίσως και 50άρι)

Γνωρίζω πως στα 40άρια προφίλ, οι τιμές βαράνε στο κεφάλι... ειδικά αν αλλάξεις και δείκτη ταχύτητας, γ%$α τα με μεγάλα γράμματα!

Επίσης θα προσπαθήσω να τις βάλω μετά το 1ο σέρβις των 30.000 χλμ περίπου που το αμάξι θα γίνει 1ου σταδίου. Evil Twisted evil
PHSYBORG - Τετ 14 Απρ 2004, 19:42:17
Θέμα δημοσίευσης:
με 17αρα δεν μπορεις να πας κατω απο 205 , θα χαλασεις το βημα !

205/40/17 ειναι το πιο σωστο παντως ως διαμετρο !
Baphomet - Τετ 14 Απρ 2004, 21:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
και πρώτο στάδιο να το πας 17αρα ζαντα ειναι υπερβολή. θα χασεις πολυ και σε επιδόσεις και σε χρήμα... εγω και για 16αρα το σκεφτομαι... δες στον υπολογιστή ελαστικών την διαφορα...
mick206 - Τετ 14 Απρ 2004, 21:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
λέω να μην ξεκινήσω από 205 αλλά να βάλω 205 το πολύ, όπως και να προτιμήσω το 45άρι προφίλ!

Το αμέσως κατώτερο απο το 205 είναι το 195... Δεν υπάρχει 200... Rolling eyes
Και εφόσον προτιμήσεις 16άρα αναγκαστικά θα πάρεις 45άρι... Wink
Πονοκεφάλιασες; Laughing Smile
zzzleepy - Τετ 14 Απρ 2004, 22:59:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως όταν θα το τουρμπίσω να βάλω 19άρες. Τι λέτε; Laughing Laughing
mick206 - Τετ 14 Απρ 2004, 23:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το τουρμπίσεις ρε Αντώνη δεν θα το κάνεις M3... Laughing Laughing Laughing Razz
zzzleepy - Τετ 14 Απρ 2004, 23:09:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον δεν έπιασες το "πνεύμα" του ποστ μου, Μιχάλη... Wink
mick206 - Τετ 14 Απρ 2004, 23:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μην ανησυχείς. Κατάλαβα κατάλαβα... Laughing Wink
Μάλλον ούτε κι εσύ έπιασες το "πνεύμα" του δικού μου post. Laughing Smile
Steve - Πεμ 15 Απρ 2004, 07:49:31
Θέμα δημοσίευσης:
Σύμφωνα με τα όσα είδα εδώ, μάλλον θα καταλήξω σε 16" και 205/45 Cool

Ευχαριστώ για τις συμβουλές όλων και ειδικά του PHSYBORG που με μια μικρή συζητησούλα στο MSN messenger με δίδαξε αρκετά! Very happy
sps - Παρ 16 Απρ 2004, 17:22:11
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω προτεινω speedline Turini 16"
Αυτη φορα το 206 S1600 σε 17" βεβαια,και γενικα ολα τα S1600!
Θα προτεινα σε χρωμα λευκο!
Steve - Σαβ 17 Απρ 2004, 00:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Πρότεινε και καμιά φωτό να ξέρουμε για τι μιλάς! Twisted evil
mick206 - Σαβ 17 Απρ 2004, 08:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
Speedline Turini...

Παραπονιάρη! Laughing
Steve - Σαβ 17 Απρ 2004, 09:54:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για την φοτό, δεν με ενθουσιάζει και τόσο όμως το ζαντικό! Rolling eyes
Steve - Σαβ 17 Απρ 2004, 18:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
και πρώτο στάδιο να το πας 17αρα ζαντα ειναι υπερβολή. θα χασεις πολυ και σε επιδόσεις και σε χρήμα... εγω και για 16αρα το σκεφτομαι... δες στον υπολογιστή ελαστικών την διαφορα...

Για δες λιγάκι εδώ!!! Cool

Νομίζω πως είναι αρκετά καλό το 215/40/17... Από τιμή βέβαια δεν ξέρω πως πάει... Rolling eyes
mick206 - Κυρ 18 Απρ 2004, 09:27:14
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Από τιμή βέβαια δεν ξέρω πως πάει

Πίστεψέ με δεν θα ήθελες να ξέρεις... Laughing Laughing Laughing Laughing Razz

Πήγαινε ρώτα πρώτα τιμές και μετά έλα πες μας... Wink Μετά σε βλέπω να το σκέφτεσαι για την τοποθέτηση ακόμα και τις 16άρας... Rolling eyes

Είδα καλά το 215??? Laughing Laughing Laughing
Φίλε μου 215 δεν έχει ούτε ο κολλητός μου στο Celica 1.6... Laughing Razz
Steve - Κυρ 18 Απρ 2004, 10:36:40
Θέμα δημοσίευσης:
mick206 έγραψε:
Dj-Steve έγραψε:
Από τιμή βέβαια δεν ξέρω πως πάει

Πίστεψέ με δεν θα ήθελες να ξέρεις... Laughing Laughing Laughing Laughing Razz

Ωχ Ωχ Ωωωωχ... Rolling eyes Splat

mick206 έγραψε:
Πήγαινε ρώτα πρώτα τιμές και μετά έλα πες μας... Wink Μετά σε βλέπω να το σκέφτεσαι για την τοποθέτηση ακόμα και τις 16άρας... Rolling eyes

Οσο για τιμές, μπορώ αν πάρω ζάντες και λάστιχα μαζί να πετύχω μέχρι και 35% έκπτωση... Wink

mick206 έγραψε:
Είδα καλά το 215??? Laughing Laughing Laughing
Φίλε μου 215 δεν έχει ούτε ο κολλητός μου στο Celica 1.6... Laughing Razz

Τι κρίμα! Razz Μήπως ήρθε η ώρα να βάλει? Rolling eyes Twisted evil Evil
mick206 - Κυρ 18 Απρ 2004, 12:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
Υπολόγιζε στα 1100-1500 Ευρώ

Απο το 35% έκπτωση μέχρι το "μέχρι 35%" είναι αρκετό φίλε μου... Wink
Δηλαδή μπορεί να σου κάνει και 5% μπορεί να σου κάνει και 25%... Δεν σου υπόσχεται και τίποτα... Τέτοια λέω μπορώ να σου πω κι εγώ!! Laughing Laughing Razz

Όσο για το 215 είναι υπερβολή... Μεγάλη θα έλεγα!!! Wink
Steve - Κυρ 18 Απρ 2004, 14:27:13
Θέμα δημοσίευσης:
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ΑΠΟ 25% έως 35% και εφόσον τα Λ7 δοθούνε όλα μαζί και όχι σε δόσεις! Τονίζω ιδιαίτερα πως τόσο μεγάλη έκπτωση θα μου γίνει εφόσον πάρω ζάντες και λάστιχα από τον ίδιο Cool

Και μη βιαστείτε ζηλιάρηδες, για τους υπόλοιπους δεν έχει τέτοια έκπτωση δυστυχώς! Razz Twisted evil Evil
Ydwr - Δευ 19 Απρ 2004, 07:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μια παρατηρηση μοναχα...
17" Χ ????

7" σε πλατος εισαι οριακος μεσα στους θολους του pug. Αλλα δεν νομιζω καμια απο τις 17αρες να βγαινουν σε τοσο "μικρο" πλατος. Οποτε μαλλον το λαστιχο θα εξεχει απο τους θόλους.... Τρακτερακι Rolling eyes

Επισης θα χρειαστεις σιγουρα αποστατες αφου στην συγκεκριμένη διασταση παλι νομιζω οτι θα βρεις 5μπουλονες. Και στην κακια την ωρα (επαθα φουιτ) τι γινεται? Rolling eyes

Το βρισκω too much.
Baphomet - Δευ 19 Απρ 2004, 08:16:45
Θέμα δημοσίευσης:
σωστή η παρατήρηση του φίλου Υδωρ! Wink
Τρακτεράκι όντως. Δεν αξίζει ούτε τα λεφτά ούτε τίποτα...
Ασε το πόσο θα κανουν τα λάστιχα μετα. Shocked
netblaster - Δευ 19 Απρ 2004, 09:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι μεγαλη υπερβολη τα 17αρια!!! Τζαμπα τα λεφτα...Τα τεχνικης φυσεως προβληματα προαναφερθηκαν και εχουν συζητηθει επανειλημενως σε αντιστοιχα topics, οποτε δεν θα κανω αναφορα!!! Το μονο που μπορω να σου πω ειναι προσεξε μην κανεις κατι (επειδη, για παραδειγμα, εχεις τα λεφτα τωρα...) που θα το μετανιωσεις στη συνεχεια... Wink
Steve - Δευ 19 Απρ 2004, 17:25:06
Θέμα δημοσίευσης:
Και κάτι άλλα παληκάρια πώς γίνεται να έχουνε φορτώσει 19" στα 206 τους? Crying or Very sad

Τελικά στρέφομαι προς 205/45/16 Rolling eyes Twisted evil
Baphomet - Δευ 19 Απρ 2004, 17:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Και κάτι άλλα παληκάρια πώς γίνεται να έχουνε φορτώσει 19" στα 206 τους? Crying or Very sad

Τελικά στρέφομαι προς 205/45/16 Rolling eyes Twisted evil

19???
δεν εχω δει ποτε σε 206 19αρα ζαντα
παντως επειδη ειναι καγκουρια καποιοι δε σημαινει πως πρεπει να γινουμε κι εμεις. Ο καθενας κανει τις επιλογες του βέβαια. Απλα αφου το συζηταμε εδω, ακουγονται ολες οι αποψεις. Εμενα παντως 206 με πανω απο 16αρα μου φαινεται ασχημο και ανουσιο.
Tomcat - Δευ 19 Απρ 2004, 19:16:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
Μια παρατηρηση μοναχα...
17" Χ ????

7" σε πλατος εισαι οριακος μεσα στους θολους του pug. Αλλα δεν νομιζω καμια απο τις 17αρες να βγαινουν σε τοσο "μικρο" πλατος. Οποτε μαλλον το λαστιχο θα εξεχει απο τους θόλους.... Τρακτερακι Rolling eyes

Επισης θα χρειαστεις σιγουρα αποστατες αφου στην συγκεκριμένη διασταση παλι νομιζω οτι θα βρεις 5μπουλονες. Και στην κακια την ωρα (επαθα φουιτ) τι γινεται? Rolling eyes

Το βρισκω too much.

Οι 17αρες του RC σε τι πλάτος βγαίνουν???

Πάντως και αυτές θα ήταν μια καλή επιλογή , αν και κάπως ακριβή...
netblaster - Δευ 19 Απρ 2004, 22:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οι 19αρες μπαινουν, αλλα με αρκετες τροποποιησεις στους θολους και στην αναρτηση...Αστα να πανε δηλαδη!!!

Αν προσεξετε και στο RC εξεχουν λιγο οι ζαντες απτα φτερα!!! Wink
Steve - Δευ 19 Απρ 2004, 22:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα 16άρα for ever Love
George4 - Δευ 19 Απρ 2004, 23:23:19
Θέμα δημοσίευσης:
για εμενα πιο ωραιες απο τοις 3 ειναι οι λευκες αλλα ειμαι και εγω της αποψης οτι δεν πανε οι πολυακτινες στο 206. τωρα το μεγεθος ειναι πολυ μεγαλο 17'' σε 206 και μολις σε 1ο σταδιο? σκεψου καλα
Steve - Δευ 19 Απρ 2004, 23:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
Το μόνο πράγμα που με προβληματίζει είναι πως εμείς σκάμε με το θέμα "βήμα" του αμαξιού, την στιγμή που τους περισσότερους επαγγελματίες λαστιχάδες δεν τους απασχολεί αυτό το θέμα (η τουλάχιστον δείχνουν να μην τους απασχολεί! Rolling eyes )

Ή εμείς πάμε να το παίξουμε έξυπνοι, ή αυτοί είναι άσχετοι στην δουλειά τους... Rolling eyes
PHSYBORG - Τρι 20 Απρ 2004, 09:08:34
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Το μόνο πράγμα που με προβληματίζει είναι πως εμείς σκάμε με το θέμα "βήμα" του αμαξιού, την στιγμή που τους περισσότερους επαγγελματίες λαστιχάδες δεν τους απασχολεί αυτό το θέμα (η τουλάχιστον δείχνουν να μην τους απασχολεί! Rolling eyes )

Ή εμείς πάμε να το παίξουμε έξυπνοι, ή αυτοί είναι άσχετοι στην δουλειά τους... Rolling eyes

To πρωτο πραγμα που κοιταξε ο λαστιχας που εβαλα εγω ζαντολαστιχο ηταν να δει την διασταση του μαμα λαστιχου κ μετα να ανοιξει ενα προσπεκτους της Yokohama να δει τι παιζει με το βημα ωστε νε βαλουμε 100% την σωστη διασταση σε 15αρι !( φοραγα 14)
Steve - Τρι 20 Απρ 2004, 10:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μακάρι να κάνανε τα ίδια και εδώ στην επαρχία... Αν και εγώ νομίζω πως έπεσες σε (καλή) περίπτωση... Rolling eyes
George4 - Τρι 20 Απρ 2004, 12:11:14
Θέμα δημοσίευσης:
μην ξεχνας οτι ειναι εμποροι και κοιτανε το συμφερον της τσεπης τους και προτεινουν πραγματα που μπορει να μην ειναι συμβατα με το αυτοκινητο αλλα με το προσωπικο τους οφελος
Steve - Τρι 20 Απρ 2004, 13:35:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σχεδόν όλοι τέτοιοι είναι, ψιλοαπατεώνες... αλλά έτσι βγαίνει το ψωμί στην Ελλάδα Rolling eyes
mick206 - Τρι 20 Απρ 2004, 18:21:46
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
αλλά έτσι βγαίνει το ψωμί στην Ελλάδα

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται... Έτσι λεει ο Ελληνικός σοφός λαός... Wink
Όσοι δεν ξέρουν μαθαίνουν μετά και όσοι ξέρουν απο πριν δεν πατάνε σε αυτούς...
Μετά να δεις πως βγαίνει το ψωμάκι... Wink Και πως κλαίγονται... Evil
Steve - Τετ 21 Απρ 2004, 00:49:37
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.peugeot206club.com/forum/viewtopic.php?t=2935

Για δείτε το λιγάκι όσοι μπορείτε... εγώ το είδα και κ Cussing out σα άσχημα! Very happy
ΝΙΚΟΣ - Τετ 21 Απρ 2004, 08:26:21
Θέμα δημοσίευσης:
17ΑΡΑ σε 14αρη Question Question Question Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Ωχχχχ.......μετα θα εισαι...''κατεβα να σμπρωξουμε''

Βαλε μια 15αρα και με 3 ποντους χαμηλωμα εισαι αρχηγος.

Και 20 σταδιων να το κανεις,με την 17αρα θα εισαι λαθος.

Οσο για ζαντα..κοιτα λιγο και για COMPOMOTIVE M.O σε ασπρη Wink
Steve - Τετ 21 Απρ 2004, 12:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟ, εκτιμώ και σέβομαι την αγωνιστική σου εμπειρία αλλά μάλλον δεν παρακολουθείς σωστά το topic. Δες στην 1η σελίδα όπου έχω και τον υπολιγιστή διστάσεων ελαστικών σε screenshot. Ακόμα και με την 17" με 215/40 λάστιχο το βήμα δεν χάνεται και πολύ και ούτε έχω πολλές απώλειες! Μόνο 1% διαφορά! Στην 2η σελίδα αλλάζω τελείως γνώμη λόγω των συμβουλών των υπολοίπων ατόμων σε 205/45/16. Το τελευταίο μου post στην 2η σελίδα απλά το ανέφερα για να δείτε ότι ταιριάζουν οι Superturismo στο 206 μας Very happy

Και εφόσον ταιριάζουν οι 17", λογικά θα μπάινουν και οι 16". Αν πάς στον υπολογιστή διαστάσεων ελαστικών και στην αριστερή πλευρά βάλεις "206 XS 1.4" και διαστάσεις 195/55/15 τα οποία φοράει και το XS μου και δεξιά το 205/45/16 θα δεις διαφορά -1%, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα βγω και κερδισμένος στην όλη υπόθεση!

Τώρα βέβαια θα μου πεις για τιμές... στο Performance Alloys, site το οποίο επιεικώς γ Cussing out άει για μένα, διότι έχει και δωρεάν αποστολή των ότι παραγγείλεις Shocked , η [url=http://www.performancealloys.com/details.asp?procedure=wheel&id_wheels='Superturismo'&id_wheels_manufacturers='Oz%20Racing'&id_wheels_sizes='16x7'&price='231'&permission=835712069]Superturismo[/url] έχει μόλις €231 το κομμάτι ! Άρα €924 σύνολο! Έχοντας ως ενδεικτική την τιμή αυτή, από Ελλάδα μπορώ να τις πάρω €700-750 (θα καταλάβεις το γιατί αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες!).

Στο ίδιο site, ενδεικτική τιμή για 205/45/16 λάστιχο [url=http://www.performancealloys.com/results_search.asp?procedure=tyres_by_size&tyre_manufacturers='Avon',%20'Budget',%20'Dunlop',%20'Federal',%20'GoodYear',%20'Hankook',%20'Michelin',%20'Pirelli',%20'Toyo'&page=1&permission=835712069]εδώ[/url] έχει περί τα €160-180. 'Εστω €180, μια τετράδα θα έχει €720, και πάλι αν τα πάρω από την Ελλάδα, θα τα πάρω περίπου €550! Δηλαδή €1300 για ζαντολάστιχα... Ξέρω, μπορεί να σας φαίνονται πολλά, αλλά άμα έχεις την κ Cussing out λα τα δίνεις, όπως και θα κάνω! Twisted evil
ΝΙΚΟΣ - Τετ 21 Απρ 2004, 13:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα............η θεωρια απο την πραξη απεχει πολυ.

Εγω σου λεω οτι θα εισαι λαθος.Θα ταλαιπωρεις αναρτηση αρκετα και θα εισαι περισοτερο μη αναρτομενο βαρος.Αν τωρα θες να τις βαλεις δικο σου το προβλημα.Εσυ εχεις το μαχαιρι εσυ και το καρπουζι.

Η Αληθεια ειναι πως δεν το διαβασα ολο το τοπικ αλλα μου φαινετε αρκετα υπερβολικο με βαση παντα την λιγοστη εμπειρια μου
Wink
Steve - Τετ 21 Απρ 2004, 21:43:39
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο, οι διαστάσεις ζάντας/λάστιχου θα είναι 205/45/16. Στον υπολογιστή διαστάσεων ελαστικών, όλα δείχνουν ευνοϊκά. Τώρα περί ταλαιπωρήσεως της ανάρτησης δεν ξέρω τί γίνεται, εσύ σίγουρα ξέρεις και μπορείς να με συμβουλεύσεις. Πάντως σκέφτομαι πως 1 μήνα μετά την αλλαγή ζαντολάστιχων, να βάλω πιο σκληρές αναρτήσεις KONI και χαμηλωμένες 5cm το πολύ Cool
Baphomet - Τετ 21 Απρ 2004, 22:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Νίκο, οι διαστάσεις ζάντας/λάστιχου θα είναι 205/45/16. Στον υπολογιστή διαστάσεων ελαστικών, όλα δείχνουν ευνοϊκά. Τώρα περί ταλαιπωρήσεως της ανάρτησης δεν ξέρω τί γίνεται, εσύ σίγουρα ξέρεις και μπορείς να με συμβουλεύσεις. Πάντως σκέφτομαι πως 1 μήνα μετά την αλλαγή ζαντολάστιχων, να βάλω πιο σκληρές αναρτήσεις KONI και χαμηλωμένες 5cm το πολύ Cool

3cm το πολυ εκτος κι αν θες το χαμηλωμα μονο για εμφανιση. Wink
netblaster - Τετ 21 Απρ 2004, 22:43:50
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως λεει ο Πετρος, ΜΕΧΡΙ 3cm!!! Αλλιως θαχεις μεγαααλο προβλημα... Wink Μεχρι και αλλαγη στη γεωμετρια της αναρτησης μπορει να γινει (εκτος ατα "γκαπα-γκουπα"!!!
Steve - Τετ 21 Απρ 2004, 23:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS : Λέω από 3 έως 5 cm. Το ακριβές μήκος θα το αποφασίσω όταν πέσει επάνω και ο προφυλακτήρας ο GT Cool

netblaster : Αν και είμαι άπειρος στο θέμα αναρτήσεων, αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι η γεωμετρία από τις αναρτήσεις που θα είναι έτσι | - | θα πάει έτσι / - \. Αυτό το πρόβλημα θα το λύσει το συνεργείο Cool
netblaster - Τετ 21 Απρ 2004, 23:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:

Αν και είμαι άπειρος στο θέμα αναρτήσεων, αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι η γεωμετρία από τις αναρτήσεις που θα είναι έτσι | - | θα πάει έτσι / - \. Αυ΄το το πρόβλημα θα το λύσει το συνεργείο Cool

Ειναι ευκολο να το λες, αλλα το να γινει πραξη...Αν κατσεις και μελετησεις τον τροχο και την αναρτηση θα δεις οτι παιζουν ρολο αρκετοι παραγοντες, πουοι τιμες τους ειναι πολυ "λεπτες"!!! Αν για καποιο λογο αλλαξουν τοτε κανεις δεν μπορει να εγγυηθει το αποτελεσμα του συνεργειου!!! Wink Προσεξε το γιατι θα εχεις προβλημα μετα!!! Wink
Steve - Τετ 21 Απρ 2004, 23:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ και πάλι , όμως δεν μου διευκρίνησες για το αν κατάλαβα σωστά περί της γεωμετρίας ( τα σχηματακια με τις παύλες δηλαδή! ) Rolling eyes
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 22 Απρ 2004, 00:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταξε να δεις.

Υπαρχουν δυο δρομοι.

Ο Ενας ειναι να βαλεις κατι για το ματι που οντως θα ειναι ωραιο και να λες οτι εχω για να εχω...

Και ο αλλος δρομος ειναι να θες να κανεις κατι σωστο συμφωνα παντα με αυτο που εχεις.

Και να στο πω αλλιως.Ας πιασουμε για παραδειγμα ενα αμαξι οπως το CLIO SUPER1600.(και μην μου πεις αλλο τα αγωνιστηκα..γιατι εκει τα βαζουν οτι βαζουν με γνωμονα το σωστο.Μεσα απο τους αγωνες φτασαμε να οδηγουμε τα αμαξια που οδηγουμε λογο εξελιξης και εμπειριας).

Λοιπον.....Για ασφαλτο παντα..το CLIO φοραει ζαντες διαστασης 17.Περα απο αυτο ομως για να τις βαλει αυτες τις ζαντες φοραει και αλλα ψαλιδια ποιο ενυσχημενα τα οποια εχουν αστρονομικη τιμη.Παραλληλα με αυτα εχουν αλλα ακραξονια-μουαγιε τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με τα δικα μας βολτισια.

Ολα αυτα τα λεω σαν παραδειγμα για να σου αποδηξω πως δεν ειναι ετσι η θεωρια με την πραξη.Δηλαδη δεν πιανουμε ενα μετατροπεα που μας δειχνει οτι στην θεωρια παντα δεν εχουμε προβλημα και παμε και βαζουμε μεγαλους τροχους.Αν ηταν ετσι θα υπαρχει σιγουρα και αντιστοιχια για 22αρα ζαντα.Αυτο τι σημαινει...οτι θα ειναι σωστο και οτι πρεπει να βαλουμε Question Οχι βεβαια.....

Αρα καταληγουμε στο συμπαιρασμα το πρωτο.Οτι δηλαδη το κανεις κατα μεγαλο ποσοστο οπως οι περισοτεροι για το ματι και λιγοτερο σε ενδιαφερει το αν ειναι σωστο ή οχι.

Οσο για το αλλο που λες για τις γωνιες......Μην νομιζεις οτι θα κατσει κανενας να ασχοληθει με το δικο σου αμαξι και να σου ψαξει το αν εφυγε απο την γωνια του η αναρτηση ή οχι.Ολοι κοιτανε να σου παρουν τα λεφτα γιατι ειναι εμποροι (και οι εμποροι δουλευουν με το οτι θελει ο πελατης) και κανεις δεν θα μπει στην διαδικασια να κατσει να εξηγησει στον καθενα μας για το τι ειναι σωστο και τι οχι.Αυτο που τους ενδιαφερει ειναι τα λεφτα.

Μην νομιζεις οτι ολοι εχουν την υπομονη να καθοντε και να εξηγουν στον καθενα τις εμπειριες τους και το τι και πως πρεπει να ειναι.Αυτα τα βλεπω απο τους αγωνες με ανθρωπους καταρτισμενουν στον χωρο και με σεβαστη αποψη.Το θεμα ειναι ομως οτι κανεις δεν θα κατσει να ασχοληθει με τον αλλον παρα μονο με τον εαυτο του.

Απο εκει και περα εσυ ξερεις το τι θες να κανεις στο δικο σου αμαξι και το ποσα εισαι διατεθημενος να πληρωσεις Wink
netblaster - Πεμ 22 Απρ 2004, 09:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
O Νικος εξηγει αναλυτικα τη σκεψη μου!!! (στο μυαλο μου ησουν??? Shocked ) Οσο για τις γωνιες, ηταν σωστη η σκεψη σου, αλλα δεν ειναι το μονο που θα συμβει!!! Αυτη ειναι μια απο τις συνεπειες... Wink
-=N4X=- - Πεμ 22 Απρ 2004, 15:11:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ψηλε κ εγω στη θεση σου για 16" θα πηγαινα οπως κ θα το κανω αλλα αργοτερα...πρωτα ο κινητηρας για μενα.
Εγω δεν καταλαβαινω απο κλισεις-μοιρες-βηματα κ μα...κειες!!!
Αυτο που λεω το εχω ακουσει απο πολλους αλλα επειδη το ειδα κιολας το πιστεψα.
Ο κολλητος μου εχει rallye με σκουπα κ gr.N και ο αδερφος του εχει saxo με χοανη simota κ τελικο απο ποπαυ.
Ο ραλος ειχε 14 ο σαξος 15 κ αφου τα αμαξια εχουν ανοιξει τοσες φορες πια η διαφορα ηταν σταθερη....ο ραλος μπροστα μεχρι τα 160 οπου μεχρι κ τα 200 το σαξο μειωνε στο ενα φτερο απο 1,5 αμαξι.
Κανει ο ραλος την μαλ***α κ βαζει 16 για το λουκ κ τωρα οι διαφορες ειναι ως εξεις: το σαξο μπροστα συνεχως 1 αμαξι χαλαρα μεχρι κ τελικες.
Ουτε ανοιξε ο κινητηρας ουτε εβαλε τιποτα επανω.....
Βρες εσυ τι φταιει????
Κατι ασχετο....πως μπορω να βαλω στη θεση της υπογραφης φωτο απο το αμαξι μου???Την φωτο την εχω στειλει στο mail για να μπορω να την παρω αλλα δεν ξερω πως μπαινει εκει.
Steve - Πεμ 22 Απρ 2004, 17:31:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ τους Νίκο και netblaster για την βοήθεια τους και τις γνώσεις που μου μετέφεραν! Salute Cheers

Νίκο : Τα θέματα ζαντολάστιχων και αναρτήσεων θα τα αναλάβουν άτομα τα οποία γνωρίζω και εγώ και ο πατέρας μου εδώ και καιρό, οπότε για να γίνει στραβή, δεν πρόκειται, αφ'ενός λόγω φιλίας, αφ'ετέρου ότι πλέον με τόσα που έχω διαβάσει εδώ, αν μου κάνουν την στραβή θα έχω την δυνατότητα να παρέμβω και να τους βρίσω τεκμηριωμένα!!! Very happy

netblaster : Γιατί δεν μου στέλνεις τις υπόλοιπες συνέπειες σε ενα πμ ή mail για να ξέρω και εγώ τι παίζει? Rolling eyes Wink

-=N4X=- έγραψε:
Βρες εσυ τι φταιει????

Σίγουρα φταίει το βήμα το οποίο το έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του! Cool
netblaster - Πεμ 22 Απρ 2004, 22:55:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ο φιλος σου με το ραλλακι οχι μονο εχασε σε επιδοσεις, αλλα "εχασε" και σε καταναλωση και το κοντερ του "χανει" πλεον απτη στιγμη που αλλαξε (αν αλλαξε) το βημα!!! Πολυ σημαντικο πραγμα να βαζεις τα σωστα ζανντολαστιχα και οχι οτι ειναι ωραιο στο ματι!!! Wink
ΝΙΚΟΣ - Παρ 23 Απρ 2004, 01:36:41
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Ο φιλος σου με το ραλλακι οχι μονο εχασε σε επιδοσεις, αλλα "εχασε" και σε καταναλωση και το κοντερ του "χανει" πλεον απτη στιγμη που αλλαξε (αν αλλαξε) το βημα!!! Πολυ σημαντικο πραγμα να βαζεις τα σωστα ζανντολαστιχα και οχι οτι ειναι ωραιο στο ματι!!! Wink

Πες τα ρε Γιωργαρα Thumb right
Steve - Παρ 23 Απρ 2004, 12:41:41
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Εγώ δηλαδή δεν τα είπα σωστά ε? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Νταξ, δεν πειράζει Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Evil Twisted evil Razz Laughing
netblaster - Παρ 23 Απρ 2004, 14:15:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρα τα ειπες κιεσυ!!! Ευγε παιδι μου...προοδευεις!!! Very happy
Steve - Παρ 23 Απρ 2004, 16:31:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ θείο! Razz

Τώρα που έλυσα το πρόβλημα της μάρκας/μοντέλου/διαστάσεως ζάντας μένει να λύσω και το πρόβλημα ελαστικών, όταν προκύψει... θα ανοίξω άλλο topic σίγουρα! Very happy (Εάν δεν βρώ κάτι που υπάρχει ήδη... Rolling eyes Wink )

Άρα σε αυτό το topic το καλύτερο είναι να πέσει ένα κλειδωματάκι Razz Εκτός κι αν έχετε να προσθέσετε κάτι καλύτερο ΕΠΙ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣ... Rolling eyes Wink
kovac - Παρ 23 Απρ 2004, 19:30:25
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά να προσθέσω κάτι χωρίς να θέλω να στην πω. Razz Razz Razz
Οι moderators δεν κλειδώνουν αβέρτα όποιο τόπικ να' ναι. Wink

Κλειδώνουν κάποιο τόπικ όταν υπάρχει ήδη "παρόμοιο" τόπικ για τον απλό λόγο, να μην υπάρχουν 8 τόπικ που μιλάνε για το ίδιο πράγμα και για να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα κάθε φορά! Wink

Παρόμοιο με αυτό το τόπικ δεν υπάρχει. Κι αν κλειδωθεί, κάποιος στο μέλλον που θα θέλει να προσθέσει κάτι για τις συγκεκριμένες ζάντες (στην περίπτωση αυτή) θα πρέπει να ανοίξει καινούριο. Wink

Δείτε όσα τόπικ έχουν κλειδωθεί και θα καταλάβετε. Very happy

Υ.Γ.: Οι απόψεις αυτές είναι προσωπικές. Very happy
netblaster - Παρ 23 Απρ 2004, 20:00:10
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:

Ευχαριστώ θείο!

Oχι και θειο!!! Evil 20 χρονων ειμαι... Very happy

Καπως ετσι πρεπει να γινεται με τα topics Χρηστο!!! Τουλαχιστον, κιεγω ετσι το εχω καταλαβει... Wink
Steve - Παρ 23 Απρ 2004, 22:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ είμαι 19 και 2 μηνών! Razz Άρα είσαι θείος!

kovac : απλά έγραψες κάτι για να πεις και μόνο ότι έγραψες, τίποτα το ουσιώδες! Sad

Και μια ερώτηση προς netblaster και ΝΙΚΟΣ που με βοηθήσανε κατά πολύ :
Δεν συζητήσαμε καθόλου για το πλάτος της ζάντας! Καλύτερο θα είναι 7 ίντσες ή 7.5΄? Ή και 8? Πάντα μιλάμε για 205/45 λάστιχο και 16 ίντσες διάμετρο. Εγώ πιστεύω πως οι 7 ίντσες είναι καλές και αρκετές! Rolling eyes Cool
kovac - Παρ 23 Απρ 2004, 23:32:56
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
kovac : απλά έγραψες κάτι για να πεις και μόνο ότι έγραψες, τίποτα το ουσιώδες! Sad

Μίλησες για κλείδωμα του τόπικ. Σου απάντησα πάνω σε αυτό. Ότι τα τόπικ κλειδώνονται όταν πρέπει. Αν ήταν να κλειδώνουν κάθε τόπικ όταν έχει απαντηθεί το κάθε ερώτημα που υπάρχει σε αυτό, αν προκύψει εκ νέου κάποιο ερώτημα, τότε θα πρέπει να ανοιχτεί νέο τόπικ. Wink
Κι έτσι όλα τα τόπικ θα ήταν κλειδωμένα. Very happy

Κι εσύ, όταν θα ήθελες να ρωτήσεις για λεβιέδες, αεροτομές, κτλ, κτλ (κάτι που έχεις κάνει και που δεν εννοώ πως είναι κακό Wink ) θα έπρεπε να άνοιγες και καινούριο τόπικ.

Ό,τι έγραψα το έγραψα ώστε κάποιος που θα διαβάζει το παρών τόπικ να μη βγάζει λάθος συμπεράσματα κι όχι για να πω ότι έγραψα (δεν κυνηγάω αστεράκια, ούτε "το παίζω κάποιος" γράφοντας αν αυτό εννοείς). Το να πιστεύεις πως είναι ανούσιο, είναι δικαίωμά σου. Smile
Steve - Σαβ 24 Απρ 2004, 04:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
kovac, φιλάκια ρε όμορφε Love

Λοιπόν, έχουμε κάποια πρόταση για το πλάτος της ζάντας? Rolling eyes

(Υ.Γ: Πάλι έγραψες απλά για να γράψεις κάτι! Silly )
netblaster - Σαβ 24 Απρ 2004, 10:06:34
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, φαρδος ζαντας... Rolling eyes Δεν πολυ διαβαζεις μου φαινεται!!! Smile
Κοιτα εδω και θα βρεις απαντηση... Wink
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 24 Απρ 2004, 14:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Εγώ δηλαδή δεν τα είπα σωστά ε? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Νταξ, δεν πειράζει Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Evil Twisted evil Razz Laughing

Σωστα τα ιπιες...εεε ειπες ηθελα να πω τεκνο μου Laughing Laughing Laughing

Νταξ ρε Θειο..μην βαρας Laughing Laughing Laughing

Εγω στο 106 φορουσε απο μαμα 14αρα με 6 ιντσες πλατος.Οταν εβαλα τις 15αρες με 195 λαστιχο τις πηρα ξανα σε ιντσες 6αρα.Για ποιο λογο να δωσεις πολυ πλατος Question Το πολυ πολυ μιση ιντσα απο αυτην που φορας τωρα.

Παντως εγω ξανα επιμενω να βαλεις 15αρα Wink

Τα σεβη μου τεκνο...ο Θεος του TUNING να σε φωτησει Laughing Laughing Laughing
Steve - Σαβ 24 Απρ 2004, 19:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Σωστα τα ιπιες...εεε ειπες ηθελα να πω τεκνο μου Laughing Laughing Laughing :

Beer Beer Beer εεε? Beer

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Νταξ ρε Θειο..μην βαρας Laughing Laughing Laughing

ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ Razz

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εγω στο 106 φορουσε απο μαμα 14αρα με 6 ιντσες πλατος.Οταν εβαλα τις 15αρες με 195 λαστιχο τις πηρα ξανα σε ιντσες 6αρα.Για ποιο λογο να δωσεις πολυ πλατος Question Το πολυ πολυ μιση ιντσα απο αυτην που φορας τωρα.

1) Eσύ είσαι 106 και όχι 206 Razz ζήλια ψώρα! Razz Twisted evil

2) Θέλω έναν συγκεκριμένο αριθμό, 6 ή 7 ίντσες σε πλάτος για τον εξής λόγο: Δεν θέλω το λάστιχο ούτε να μαζέψει , αλλά ούτε και να πλατύνει. Δηλαδή ποιο πλάτος ζάντας είναι το ιδανικό ώστε να κουμπώσει επάνω το 205/45 λάστιχο χωρίς να "μαζευτεί" ή να "ανοίξει"? Εγώ πιστεύω το 7άρι είναι μια χαρά!

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Παντως εγω ξανα επιμενω να βαλεις 15αρα Wink

Εγώ έχω αποφασίσει για 16άρα Razz

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Τα σεβη μου τεκνο...ο Θεος του TUNING να σε φωτησει Laughing Laughing Laughing

Study Αμήν
Steve - Σαβ 24 Απρ 2004, 19:24:37
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:
Λοιπον, φαρδος ζαντας... Rolling eyes Δεν πολυ διαβαζεις μου φαινεται!!! Smile
Κοιτα εδω και θα βρεις απαντηση... Wink

netblaster μόλις πήρες την 1η κίτρινη κάρτα από εμένα... Rolling eyes Δεν έχει και τίποτα το ουσιώδες εκεί! Sad Εδώ τα λέμε καλύτερα Wink
Baphomet - Κυρ 25 Απρ 2004, 02:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
6.5 να τελειωνουμε. αυτη ειναι η απαντηση. Wink
netblaster - Κυρ 25 Απρ 2004, 18:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:

netblaster μόλις πήρες την 1η κίτρινη κάρτα από εμένα... Rolling eyes Δεν έχει και τίποτα το ουσιώδες εκεί! Sad Εδώ τα λέμε καλύτερα Wink

Κυριε διαιτητα δεν "ειδατε καλα τη φαση", αδικη η καρτα!!! Mad

Ταδε εφη Poliths... έγραψε:

...Οριο για το 206 οι 6,5 ιντσες φαρδος απο εκει και πάνω είναι πολύ φαρδιές ειδικά για πίσω. Για σχέδια περι ορέξεως κολοκυθόπιτα κοίτα μόνο να είναι επώνυμες τουλάχιστον να διασφαλίσεις οσο γίνεται ποιοτικά το προϊον που θα αγοράσεις, αν και εγώ επιμένω οτι οι εργοστασιακές είναι Ότι το καλύτερο ...

Steve - Δευ 26 Απρ 2004, 06:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:

Θα πληροφορηθώ για την "μαμά" σιδερένια που φοράει πόσες ίντσες πλάτος έχει, και αν είναι 6άρα, τότε θα πάω για 6.5 άν βγαίνει στην Superturismo (Αν και δε νομίζω να βγαίνει! Sad )
Daloup-man - Δευ 26 Απρ 2004, 08:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

Θα πληροφορηθώ για την "μαμά" σιδερένια που φοράει πόσες ίντσες πλάτος έχει, και αν είναι 6άρα, τότε θα πάω για 6.5 άν βγαίνει στην Superturismo (Αν και δε νομίζω να βγαίνει! Sad )

6,5' όντως!!!
Το 7' και το 8' είναι υπερβολικά και δεν νομίζω να έχεις δει πως είναι αλλιώς δεν θα το έγραφες!!!
ΝΙΚΟΣ - Δευ 26 Απρ 2004, 12:45:17
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως στην θεση σου θα σκεφτομουνα και το θεμα 18αρα.

Αληθεια....γιατι δεν βαζεις μια 18αρα πλακα πλακα Question Laughing
Steve - Δευ 26 Απρ 2004, 22:25:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ίσως γιατί είμαι 19άρης Razz Laughing
Ydwr - Τρι 27 Απρ 2004, 08:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ρε παληκαρια... Το να μην διαβαζετε προσεκτικα αλλα topic το καταλαβαινω. Αλλα εσεις δεν διαβαζετε καθολου Exclamation

Σε αυτο το topic, 2η Σελιδα, 5ο post

Ydwr έγραψε:
Μια παρατηρηση μοναχα...
17" Χ ????

Τι να πω ρε? Τι να πω? Rolling eyes
Steve - Τρι 27 Απρ 2004, 11:19:54
Θέμα δημοσίευσης:
Να πεις ότι δεν πήρες χαμπάρι για το ότι μιλάω πλέον για 16" ζάντα Rolling eyes Wink

Εφόσον το 7" που είχες σωστά αναφέρει στην 2η σελίδα στο 5ο post συνοδευόταν από 17" ζάντα, γι αυτό και δεν αναφέρθηκε και εδώ.

Όπως είπα και πιο πριν, πάω για 16" x 6.5" στην Superturismo αν και νομίζω σύμφωνα με το επίσημο site της ΟΖ, βγαίνει 6" και 7". Όχι δεκαδικά Rolling eyes Sad
Ydwr - Πεμ 29 Απρ 2004, 07:46:13
Θέμα δημοσίευσης:
Για αυτο εχω με τονισμενα το 7" σε πλατος εισαι οριακα.

Δεν εχει καμια σημασια το αν η ζαντα ειναι 15, 16, 17, 18..... 12000 Laughing

Το 6,5 που εχει πει ο Πολιτης ειναι το ιδανικο. Εγω σου λεω για το ανω οριο πλατους, αν δεν θες φυσικα να μοιαζεις με τρακτερ. Wink
Ntinos - Πεμ 29 Απρ 2004, 16:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ηθελα να δωσω μια συμβουλη σε ολους οσους σκοπευουν ναλλαξουν τις ζαντες τους με αλλες.
Αν η συνολικη διαμετρος του τροχου μεινει ιδιο πανω-κατω και το πλατος δεν ειναι υπερβολικο (και του ελαστικου αλλα κυριως της ζαντας) αυτο που επιρεαζει τις επιδοσεις αλλα και την οδικη συμπεριφορα ειναι το ΒΑΡΟΣ και τις ζαντας και του ελαστικου.
Βαζοντας ενα φαρδυ ελαστικο με μεγαλυτερη ζαντα δεν εχουμε απωλειες λογο τριβης αλλα κυριως λογο βαρους αφου η ροπη αδρανειας ειναι το μεγεθος που πρεπει να ξεπεραστει για να επιταχυνει ενα αυτοκινητο.
Επισης το να προσθεσουμε πλατος στον τροχο δινει μεν ανωτερο οριο προσφυσης ΑΛΛΑ η οδικη συμπεριφορα σε συγκεκριμενο εργο του κινητηρα υποβαθμιζεται οταν προσθετουμε βαρος στον τροχο (οσο λιγοτερη ειναι η καθετη δυναμη που ασκειται στον αξονα του τροχου τοσο καλιτερη και ποιο αμεση οδικη συμπεριφορα εχουμε).
Και ερχομαι στον συσχετισμο με το τοπικ.
Καλο ειναι μια ζαντα να ομορφαινει το αυτοκινητο αλλα ακομα καλιτερο ειναι να προτιμησουμε την ζαντα που εχει μικροτερο βαρος γιατι αν η ομορφη ζαντα προσθετει και 2-3 κιλα σε καθε τροχο τοτε η βελτιωση μενει μονο στην αισθητικη του αυτοκινητου.
Εγω αν ειχα τα χρηματα και την ιπποδυναμη στο αυτοκινητο μου θα εβαζα τις 16'' kosei των 6 κιλων αν θυμαμαι καλα
Steve - Πεμ 29 Απρ 2004, 17:29:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr : Eίμαι κάτοχος XS, άρα έχω λίγο πιο φουσκωμένα φτερά (θόλους) από τις άλλες εκδόσεις! Cool

Οπότε μάλλον πάω για 7"!

Ntinos : Δεκτά όλα αυτά που έγραψες περί έργου και απωλειών. Όσο για το βάρος, σκέψου πως έχω τώρα τις "μαμά" 15άρες και μετά θα μπούνε 16" αλουμινίου... Εγώ νομίζω πως θα κερδίσω σε βάρος! Wink
Ntinos - Παρ 30 Απρ 2004, 14:31:47
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ δυσκολο να γλιτωσεις σε βαρος,ειναι αναλογο με αυτο που γραφω,ποια ειναι δηλαδη η ζαντα που θα βαλεις.Οι σιδερενιες 'μαμα' 15 με τα 195/55/15 ειναι σαφως ποιο ελαφρυα απο μια 16αρα ΚΡΑΜΑΤΟΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ με ενα πολυ ποιο φαρδυ λαστιχο που προσθετει και αυτο πολυ βαρος.Τι συμβαινει?απλα το αλουμινιο μονο του δεν εχει την απαραιτητη ελαστικοτητα οποτε οι κατασκευαστες φτιαχνουν κραματα με καλιτερη ελαστικη αντοχη αλλα στην ουσια το βαρος ανεβαινει αρκετα και φτανει αυτο των σιδερενιων και παραπανω κατι φορες.
Οι kosei που εγραφα πριν και εφερα σαν παραδειγμα γιατι υπαρχουν κιαλλες, ειναι απο κραμα μαγνησιου αν δεν απατωμαι και βεβαια κοστιζουν περισσοτερο απο αυτες που κοιταξες
Steve - Κυρ 02 Μάϊ 2004, 11:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
Έχουνε παραπάνω από €232 (τιμή εξωτερικού) ή €300 (τιμή Ελλάδος) το κομμάτι? Τόσο έχουνε οι Superturismo 16"x7".

Επίσης, γνωρίζεις το βάρος της συγκεκριμένης ζάντας για να το συγκρίνεις με τις kosei?

Όσο για το βάρος που προκύπτει από το λάστιχο, από 195/55/15 σε 205/45/16 δεν νομίζω να δώ διαφορά. Εκτός κι αν βάλω λάστιχα με δείκτη ταχύτητας 270+ km/h όπου και τότε είναι πιο ενισχυμένα και πιο βαριά... Rolling eyes Wink
Ntinos - Δευ 03 Μάϊ 2004, 07:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Έχουνε παραπάνω από €232 (τιμή εξωτερικού) ή €300 (τιμή Ελλάδος) το κομμάτι? Τόσο έχουνε οι Superturismo 16"x7".

Επίσης, γνωρίζεις το βάρος της συγκεκριμένης ζάντας για να το συγκρίνεις με τις kosei?

Όσο για το βάρος που προκύπτει από το λάστιχο, από 195/55/15 σε 205/45/16 δεν νομίζω να δώ διαφορά. Εκτός κι αν βάλω λάστιχα με δείκτη ταχύτητας 270+ km/h όπου και τότε είναι πιο ενισχυμένα και πιο βαριά... Rolling eyes Wink

εχουνε αρκετα παραπανω η kosei αν δεν κανω λαθος ειναι πανω απο 400 ευρο η μια.Για το βαρος δεν θυμαμαι ποσο ακριβος ζυγιζει η καθε μια ζαντα αλλα ειμαι σιγουρος οτι 6 κιλα δεν ζυγιζουν αφου θυμαμαι ποιες ειναι αυτες που θεωρουνται ελαφριες.
οσο για τα λαστιχα,απλα σηκωσε ενα λαστιχο μικροτερης διαστασης και ενα ιδιο μεγαλυτερης και θα δεις οτι η διαφορα ειναι παραπανω απο αισθητη.και γενικα σε στοιχεια της αναρτησης και μειωση ενος κιλου να εχεις ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ το κερδος σε επιδοσεις-φρενα-συμπεριφορα.
Ακομα και ταμορτισερ αν ειναι ελαφρυτερα συμβαλουν,γενικα οτιδηποτε ειναι μερος της, τροχοι,φρενα,αναρτησεις,κρεμαγιερα
Ydwr - Δευ 03 Μάϊ 2004, 08:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
K 1 RACING
6.0 x 14" 4,3 kg

7.0 x 15" 4,9 kg

7.0 x 17" 6,3 kg

πιστευω σας καλυψα!!!
Η 7 Χ 15" παντως κανει Ε 600
Ntinos - Δευ 03 Μάϊ 2004, 18:48:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
K 1 RACING
6.0 x 14" 4,3 kg

7.0 x 15" 4,9 kg

7.0 x 17" 6,3 kg

πιστευω σας καλυψα!!!
Η 7 Χ 15" παντως κανει Ε 600

Eντελως Very happy
Steve - Δευ 03 Μάϊ 2004, 22:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
K 1 RACING???

Τί εστί? Shocked Rolling eyes
netblaster - Τρι 04 Μάϊ 2004, 07:48:24
Θέμα δημοσίευσης:

Αυτες ειναι οι ζαντουλες...Εδω τις βλεπεις στο ανθρακι χρωμα!!! Υπαρχουν σε ασημι και σενα εξαλλο φωσφοριζε πορτοκαλι!!!
Steve - Τρι 04 Μάϊ 2004, 12:20:14
Θέμα δημοσίευσης:
Αν τα "πιρούνια" ήτανε πιο αραιά μεταξύ τους, ή αν έβγαινε και σε άσπρο, τότε ίσως να με απασχολούσε... Rolling eyes

By the way, σήμερα είδα στο συνεργείο της Peugeot εδώ στη Λάρισα ένα 206cc ασημί, με ασημένιες Superleggera 17". Τον ρώτησα πώς, τί, πόσο, και μου απάντησε ευδιάθετα. Αυτό που μου είπε όμως και με προβλημάτησε είναι πως μπήκαν με προσθήκες οι ζάντες...

Άραγε οι Superturismo θα θέλουν προσθήκες? Rolling eyes
Ntinos - Τετ 05 Μάϊ 2004, 01:25:38
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Αν τα "πιρούνια" ήτανε πιο αραιά μεταξύ τους, ή αν έβγαινε και σε άσπρο, τότε ίσως να με απασχολούσε... Rolling eyes

By the way, σήμερα είδα στο συνεργείο της Peugeot εδώ στη Λάρισα ένα 206cc ασημί, με ασημένιες Superleggera 17". Τον ρώτησα πώς, τί, πόσο, και μου απάντησε ευδιάθετα. Αυτό που μου είπε όμως και με προβλημάτησε είναι πως μπήκαν με προσθήκες οι ζάντες...

Άραγε οι Superturismo θα θέλουν προσθήκες? Rolling eyes

Γενικα οι oz θελουν προσθηκες στα 206,αφου κιεγω πριν βαλω τις Momo quasar στο quiksilver ειχα προσανατολιστει για oz chrono evo η supperleggera και τις απεφυγα για αυτον ακριβως τον λογο.
Αποτι και να ειναι το spacer φτιαγμενο δεν παυει να ειναι spacer
Steve - Τετ 05 Μάϊ 2004, 01:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ντίνο μου γ Cussing out σες τα αισθήματα... Rolling eyes Ίσως η collection 2004 της OZ να έχει μεριμνήσει για το θέμα της κατάργησης προσθηκών... Αλλά το νωρίτερο που θα περάσω ζαντολάστιχα θα είναι το 2005 , όπου και θα τα έχω λιώσει πιστεύω! (Για νωρίτερα δεν νομίζω! Razz ) Οπότε μέχρι τότε... ποιος ζει ποιος πεθαίνει... Άσε που ίσως έχει λυθεί το πρόβλημα των προσθηκών! Wink
mick206 - Σαβ 15 Μάϊ 2004, 19:51:46
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν... Βρήκα τις ζάντες που σας έλεγα! Twisted evil
Άργησα λίγο αλλα πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο!
www.millemigliawhells.com

Το μόνο κακό είναι ότι είναι 7άρες... Offset δεν ξέρω... Rolling eyes Scratch
Μη τα περιμένετε όλα από εμένα! Laughing Laughing
Steve - Κυρ 16 Μάϊ 2004, 13:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίες είναι, αλλά θέλω λευκή 16άκτινη... Rolling eyes Sad Razz
Steve - Τρι 01 Ιούν 2004, 14:32:46
Θέμα δημοσίευσης:
Η smaraghi λέει πως φοράει τις Superturismo χωρίς προσθήκες... Shocked Περιμένω μέχρι να μου το επιβεβαιώσει... Αλλιώς μετά πάω σφαιράτος για Technomagnesio Indianapolis λευκές

Όμορφες είναι, και στο διαφημιστικό που είδα στο μαγαζί τις φοράει το 206 junior wrc αλλά μάλλον ήταν οι 17". Αλλά δείχνουν πολύ όμορφες Cool
Alex - Τετ 02 Ιούν 2004, 00:54:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και γω φοραω Superturismo οι οποιες εξεχουν ελαφρως μπροστα και τις φοραω ΧΩΡΙΣ αποστατες. Αυτο επιτευχθη με τορναρισμα της ζαντας. Αν τωρα αυτο ειναι καλο/κακο, τι να πω. Καποιοι δεν το κανουν, εγω παλι δεν θα βαζα αλλη ζαντα εκτος απο αυτη - εστω και τορναρισμενη.

3.5 χρονια τις εχω, εχω σκασει σε 1000 λακουβες κτλ κτλ και ειναι μια χαρα. Απλα θελει λιγο γρασο στο σημειο επαφης να μην κολαει το αλουμινιο με το σιδηρο. Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα.
smaraghi - Τετ 02 Ιούν 2004, 06:31:56
Θέμα δημοσίευσης:
Steve (Σταύρος) δεν είδες το αμαξάκι μου, στην υπογραφή μου.
Όταν πήγα να αγοράσω τις ζάντες τους ζήτησα να μην έχουν προσθήκες (δεν ξέρω το λόγο αλλά έτσι είπε ένας φίλος).
Την προηγούμενη βδομάδα πήγα για 1 σέρβις και επέμενε το παιδί της peugeot ότι είναι με προσθήκες.
Πήγα ξανά στο μαγαζί που τις αγόρασα και μου είπε ότι είναι χωρίς προσθήκες. Μου τις έσφιξε με δυναμόκλειδο; (νομίζω έτσι λέγετε;)
Ξαναλέω το μόνο προβληματάκι είναι ότι εξέχουν λίγο στους μπροστινούς τροχούς (Όπως είπε κι ο Alex) Very happy
Steve - Τετ 02 Ιούν 2004, 11:13:07
Θέμα δημοσίευσης:
Θα τα κάψω όλα! Ά ρε Ελλάδα...

smaraghi και Alex, θα μπορούσατε μήπως να μου στείλετε τα τηλέφωνα με πμ από αυτούς που σας τις περάσαν τις ζάντες? Αν γίνεται δηλαδή όπως και σε εσάς να μπαίνουν μια χαρά, τότε να τις παραγγείλω από αυτούς και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Twisted evil

Έχει ήδη φύγει mail στην OZ για να δώ αν όντως μπαίνουν οι ζάντες χωρίς προσθήκες... επίσης τους ρωτάω αν οι ζάντες αυτές έρχονται με προσθήκες της OZ όπως ανέφερε κάποιος εδώ προηγουμένως! Rolling eyes
netblaster - Τετ 02 Ιούν 2004, 15:51:40
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:
Όταν πήγα να αγοράσω τις ζάντες τους ζήτησα να μην έχουν προσθήκες (δεν ξέρω το λόγο αλλά έτσι είπε ένας φίλος).
Την προηγούμενη βδομάδα πήγα για 1 σέρβις και επέμενε το παιδί της peugeot ότι είναι με προσθήκες.
Πήγα ξανά στο μαγαζί που τις αγόρασα και μου είπε ότι είναι χωρίς προσθήκες. Μου τις έσφιξε με δυναμόκλειδο; (νομίζω έτσι λέγετε;)
Ξαναλέω το μόνο προβληματάκι είναι ότι εξέχουν λίγο στους μπροστινούς τροχούς (Όπως είπε κι ο Alex) Very happy

Σμαραγδη για ψαξτο λιγο καλυτερα!!! Ειναι λογικο αυτος απτον οποιο τις πηρες να σου πει οτι ειναι χωρις προσθηκες, αφου στις πουλησε χωρις και καλα...Ο μηχανικος δεν ειχε λογο για να σου πει αερολογιες!!! Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας και σε τριτο και να παρεις μια αποψη...Οι Ελληναρες πωλητες ειναι αστα να πανε, σου πουλανε χοιρινο για μοσχαρι που λεει ο λογος και οταν το καταλαβεις ειναι αργα!!! Για κοιτα το καλυτερα... Very happy
Steve - Τετ 02 Ιούν 2004, 16:58:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αύριο πέφτουνε τηλέφωνα... Αλλά και η ιδέα του netblaster καλή είναι! Cool

smaraghi θα μπορούσες μήπως να πας σε έναν τρίτο να σου πει αν όντως έχουν προσθήκες ή όχι? Rolling eyes
Alex - Πεμ 03 Ιούν 2004, 00:28:07
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
smaraghi και Alex, θα μπορούσατε μήπως να μου στείλετε τα τηλέφωνα με πμ από αυτούς που σας τις περάσαν τις ζάντες? Αν γίνεται δηλαδή όπως και σε εσάς να μπαίνουν μια χαρά, τότε να τις παραγγείλω από αυτούς και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Κατ'αρχας εγω μιλαω για την απλη σουπερτουρισμο την ασημενια - οχι την WRC. Η WRC ειναι ασπρη νομιζω (?). Μπορει να κανω και λαθος.

Απ'οσο θυμαμαι ολοι οι ζαντολαστιχαδες μου δινανε και τα 2 options. Προσθηκες/τορναρισμα. Δεν ειναι να σου δωσω συγκεκριμενο ατομο - ολοι μου λεγανε το ιδιο.

Η superturismo δεν εβγαινε για 206. Σε "παρομοια" εκδοση υπήρχε νομιζω για focus και rallye. Η μια μπαινει με προσθηκη και η αλλη με τορναρισμα. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια χρονια παντως ετσι ειχε η κατασταση το 2000.
Steve - Πεμ 03 Ιούν 2004, 03:39:14
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν λέμε "τορνάρισμα" τι εννοούμε ? Rolling eyes
smaraghi - Πεμ 03 Ιούν 2004, 07:41:57
Θέμα δημοσίευσης:
Με βάζετε σε Scratch.
Πείτε μου σας παρακαλώ πως είναι οι προσθήκες Question.
Θα Roll eyes .
Steve όταν έχεις νέα γράψε μας.
smaraghi - Πεμ 03 Ιούν 2004, 07:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τα τελευταια χρονια παντως ετσι ειχε η κατασταση το 2000.

Εγώ τις έβαλα 24/12/2003.
Steve - Πεμ 03 Ιούν 2004, 18:07:31
Θέμα δημοσίευσης:
Λόγω του ότι είμαι άυπνος από εχθές επειδή δούλευα και είμουν και ΤΕΙ, το τηλεφώνημα αναβάλλεται για αύριο. Sad

Για τις προσθήκες δεν μπορώ να τις περιγράψω ακριβώς, ούτε βρίσκω φωτό στο internet για να δεις. Αν πας σε ένα συνεργείο πάντως, θα στις δείξουν Wink
Ntinos - Πεμ 03 Ιούν 2004, 22:08:19
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:

οι ζαντες που βλεπω στην φωτο, sorry που θα το πω αλλα πετανε αρκετα,ως και αντι-αισθητικα.Εγω δεν θα το εκανα ποτε αυτο.Εινα φανερα λαθος το offset τους.Παντως δεν καταλαβαινω,απο την στιμγη που υπαρχουν ζαντες στην αγορα για 206,για ποιο λογο να μπουν πανω καποιες που δεν ταιριαζουν.

Σε τορνο αμα γινει καμια 'πατατα' μπορει να χαλασει τελειως το offset.επισης πρεπει να προσεχτει το 'τελειωμα' αρκετα και να γινει με την καταλληλη μυτη-εργαλειο ωστε να υπαρχει αψογη εφαρμογη και ομοιομορφη.
Οι προσθηκες απτην αλλη δεν παυουν να αλλαζουν την γεωμετρια της αναρτησης και να μην ειναι και τοσο ασφαλης οσο με μια κανονικη ζαντα, αφου το υλικο αν παρουσιασει cracks και δεν γινει αντιλυπτο γρηγορα,κλαφτα.

Σταυρο αν οι technomagnesio ειναι για 206 μην κανεις καμια πατατα και βαλεις αλλες,τις βρισκω αψογες.
Alex - Παρ 04 Ιούν 2004, 02:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τορναρισμα σημαινει οτι οταν η ζαντα ειναι μεγαλυτερη στο εσωτερικο της, την βαζεις σε ενα τορνο/τροχο που θα τη φαει μεχρι να τη γδαρει σε τετοιο βαθμο ωστε να μικρυνει και να γινει καταλληλη προς τοποθετηση.

Τωρα θα μου πεις αυτο ειναι επιστημονικο, καλο, κακο? Δεν μπορω να σου πω με πληρη γνωση. Μπορει να ειναι κακο αλλα εμενα μια φορα με βολεψε αψογα σα λυση και τις φοραω. Αλλα εγω ειμαι αρρωστος γιατι μου δειξανε 100 ζαντες και μονο αυτη ηθελα Embarassed

Η αληθεια ειναι ομως οτι κατι superlegera ειναι 3-4 κιλα ελαφρυτερες , οποτε στο συνολο βγαινει >15 κιλα. Σκεψου και το βαρος. Ειναι κρισιμο. Βεβαια δεν εχει το ιδιο σχημα αλλα τι να κανεις. Αν μια ζαντα τα χε ολα η επιλογη θα ηταν λιγο-πολυ μονοδρομος.
smaraghi - Παρ 04 Ιούν 2004, 20:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
οι ζαντες που βλεπω στην φωτο, sorry που θα το πω αλλα πετανε αρκετα,ως και αντι-αισθητικα Cussing out
Παράθεση:
Ntinos

Δεν είμαστε το ίδιο NodNo δεν έχω πρόβλημα αν έχεις μη το βλέπεις Laughing
Οι δικές σου είναι καλύτερες Puke left
Steve - Παρ 04 Ιούν 2004, 21:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
Σταυρο αν οι technomagnesio ειναι για 206 μην κανεις καμια πατατα και βαλεις αλλες,τις βρισκω αψογες.

Ντίνο, οι technomagnesio είναι 4x108 οπότε μπαίνουν ακριβώς! Πάντως οι λευκές Superturismo είναι κόλλημα Wink
Ntinos - Δευ 07 Ιούν 2004, 01:02:21
Θέμα δημοσίευσης:
smaraghi έγραψε:
Παράθεση:
οι ζαντες που βλεπω στην φωτο, sorry που θα το πω αλλα πετανε αρκετα,ως και αντι-αισθητικα Cussing out
Παράθεση:
Ntinos

Δεν είμαστε το ίδιο NodNo δεν έχω πρόβλημα αν έχεις μη το βλέπεις Laughing
Οι δικές σου είναι καλύτερες Puke left

κοιτα ειπα οτι οι ζαντες πετανε,οχι οτι δεν ειναι ωραιες σαν ζαντες.εχω δει 206 με ζαντες να εξεχουν απο τους θολους και ειναι απαισια.οι δικες μου για 106 ειναι αρκετα ομορφες και επισης δεν ειχα πολλες επιλογες αφου ειναι τριμπουλωνο και υπηρχαν περιορισμενες ζαντες (ατιμη Γαλλια).αν ηταν στο χερι μου το αμαξι θα φορουσε
momo M1 http://store4.yimg.com/I/wheelsmarket_1792_79974921
Παντως οι δικες μου δεν ΠΕΤΑΝΕ σαν αυτια και δεν εχουν αισθητικο μονο ρολο αλλα και λειτουργικο αφου εχουν απο τους μεγαλυτερους βαθμους αντισταστης cracking, ενισχυμενο κολαρο, και ειναι σχεδον 7 κιλα η καθε μια
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Wink Cool
Και στο 206 που δεν φενεται στην φωτο η ζαντα,φοραει της momo quasar 2 που ειναι αψογες και μπενουν φιξ ΧΩΡΙΣ πατεντες.
αλλα στην Ελλαδα εχουμε μια ταση να πατενταρουμε οτι βρουμε.
anyway και για το σχεδιο εχω αντιρησεις της ζαντας σου καθως και για το χρωμα (και αφου εχω ειδικοτητα στο automotive design πλεον απο φετος ,μου πεφτει λογος Twisted evil )

Τελος εγω τις δικες μου δεν τις εβαλα χτες αλλα πριν 6 χρονια, για να μην ξεχνιομαστε κιολας
Ntinos - Δευ 07 Ιούν 2004, 01:07:02
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ntinos έγραψε:

Ντίνο, οι technomagnesio είναι 4x108 οπότε μπαίνουν ακριβώς! Πάντως οι λευκές Superturismo είναι κόλλημα Wink

μπα προτιμω τις technomagnesio να σου πω την αληθεια για 206.Αν και να ξερεις οτι θεωρω σαν απολυτη επιλογη για 206 τις oz chrono evo αλλα οι ρημαδες θελουν spacers για να μπουν και εγω δεν εκανα τετοια πατατα αν και τις ηθελα ποιο πολυ απο καθε τι.

κανε μια ερευνα και βρες φωτο στο νετ με το 206 wrc σε ασφαλτινα ραλυ οταν φορουσε τις superturismo και οταν φορουσε τις chrono evo να δεις για τι ανωτεροτητα μιλαμε σε look.ΚΛΑΣΕΙΣ
δες
http://www.motorsport.com/photos/select.asp?S=WRC&E=Peugeot_206_WRC_2003_pres&Y=2002&O=12#

http://www.motorsport.com/photos/select.asp?Y=2002&S=WRC&E=Tour_de_Corse/Leg_two#¨

απλα να ξερεις οτι ενα τρικ στο να επιλεγεις ζαντες ειναι οταν στις ζαντες τα μπρατσα δεν πιανουν στο στεφανι (οπως στις crono) δειχνουν μικροτερες αποτι ειναι οποτε χρειαζονται μεγαλο μεγεθος για να δειξουν ωραια. Wink αλλα με 16αρα αν εμπαινε δεν θα ειχες προβλημα,μια χαρα θα εδειχναν
S16 - Τρι 08 Ιούν 2004, 22:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ξερει κανεις οι KOSEI K1 τι offset εχουν; Rolling eyes
Μιλαω για τις 15'. Wink

Αμα ταιριαζουν στο rallye μου χωρις αποστατες, συντομα θα απαρνηθω τις μαυρες μου ζαντες για χαρη τους.
Ntinos - Τετ 09 Ιούν 2004, 03:18:45
Θέμα δημοσίευσης:
Roadrunner έγραψε:
Ρε παιδια ξερει κανεις οι KOSEI K1 τι offset εχουν; Rolling eyes
Μιλαω για τις 15'. Wink

Αμα ταιριαζουν στο rallye μου χωρις αποστατες, συντομα θα απαρνηθω τις μαυρες μου ζαντες για χαρη τους.

τις εχω δει σε rallye και σε αρκετα μαλιστα.Πρεπει να υπαρχουν για το 106 λογικα.
Την καλητερη επιλογη πιστευω οτι θα κανεις Twisted evil παναλαφρη
Steve - Τετ 09 Ιούν 2004, 08:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ntinos έγραψε:
μπα προτιμω τις technomagnesio να σου πω την αληθεια για 206.Αν και να ξερεις οτι θεωρω σαν απολυτη επιλογη για 206 τις oz chrono evo αλλα οι ρημαδες θελουν spacers για να μπουν και εγω δεν εκανα τετοια πατατα αν και τις ηθελα ποιο πολυ απο καθε τι.

κανε μια ερευνα και βρες φωτο στο νετ με το 206 wrc σε ασφαλτινα ραλυ οταν φορουσε τις superturismo και οταν φορουσε τις chrono evo να δεις για τι ανωτεροτητα μιλαμε σε look.ΚΛΑΣΕΙΣ
δες
http://www.motorsport.com/photos/select.asp?S=WRC&E=Peugeot_206_WRC_2003_pres&Y=2002&O=12#

http://www.motorsport.com/photos/select.asp?Y=2002&S=WRC&E=Tour_de_Corse/Leg_two#¨

απλα να ξερεις οτι ενα τρικ στο να επιλεγεις ζαντες ειναι οταν στις ζαντες τα μπρατσα δεν πιανουν στο στεφανι (οπως στις crono) δειχνουν μικροτερες αποτι ειναι οποτε χρειαζονται μεγαλο μεγεθος για να δειξουν ωραια. Wink αλλα με 16αρα αν εμπαινε δεν θα ειχες προβλημα,μια χαρα θα εδειχναν

Και οι chrono καλές είναι, οι Superturismo όμως δεν συγκρίνονται σε ομορφιά!

http://www.motorsport.com/photos/wrc/2002/gen/wrc-2002-gen-tm-0215.jpg Wink

Άσχετο, αλλά στην συγκεκριμένη φωτό, βλέπω το σκιάδιο Sparco το μαύρο με τα άσπρα γράμματα στο παρμπρίζ. Δεν έχω βρει κάτι τέτοιο εδώ στη Λάρισα. Μόνο άσπρο/μπλέ. Μπορεί κανείς να μου το βρει, όπως και να μου πει κάποια ενδεικτική τιμή? Cool
Baphomet - Τετ 09 Ιούν 2004, 16:15:32
Θέμα δημοσίευσης:
supertourismo??? ---------> Puke left
καθόλου δε μ'αρεσουν... πολυ καλυτερες οι crono evolution...
και οι technomagnesio καλυτερες ειναι...και πιο ομορφες...
Ntinos - Τετ 09 Ιούν 2004, 16:56:03
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
supertourismo??? ---------> Puke left
καθόλου δε μ'αρεσουν... πολυ καλυτερες οι crono evolution...
και οι technomagnesio καλυτερες ειναι...και πιο ομορφες...

ενταξει δεν ειναι ασχημες κιολας αλλα ειναι για να φοριουνται πιστευω σε σενταν φτιαγμενα look Ευρωπαικου πρωταθληματος τουρισμου (alfa romeo 156, bmw 3, 406 κτλ)
Γενικα ειναι ομορφες οταν ειναι σε πολυ μεγαλες διαστασεις.οταν ειναι σε 15,16 ιντσες πιστευω χανουν αρκετα.
τις technomagnesio τις εχω δει φορεμενες 15αρες σε 206 και μαρεσαν αρκετα αλλα το ξαναλεω οι crono ειναι must αλλα θελουν spacers Crying or Very sad
επισης το χρωμα που θες (λευκο) θα δοσει μεν ενα σπορ τονο σταμαξι αλλα θα χασει πολυ την ΄μουρη' του και την αρεσκεια στο αντιθετο φυλλο Twisted evil .Εγω πιστευω οτι σε τετοια χρωματα πανε πολυ οι 'χρωμε' ζαντες αφου δινουν και ενα πολυ αλητικο underground speed racing στυλ και ειναι ποιο εντυπωσιακες.
δες τι εννοω αν και τα σχεδια δεν μαρεσαν ιδιαιτερα σε αυτη τη σελιδα
http://www.wheelmax.com/Wheels/Color/chrome.htm

οι TOORA βγαινουν 16αρες σε χρωμε,μηπως να τις τσεκαρεις? Wink
Steve - Τετ 09 Ιούν 2004, 18:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
Χρώμια και @@... Πάω για technomagnesio μάλλον Wink
marianthi - Τετ 30 Ιούν 2004, 14:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
Θα μου πείτε και μένα τη γνώμη σας, είμαι ανάμεσα στις oz crono evo και της oz superleggera. Confused
Steve - Τετ 30 Ιούν 2004, 17:35:28
Θέμα δημοσίευσης:
Superleggera χωρίς συζήτηση! Οι chrono evo για να δείξουν καλές πρέπει να είναι τουλάχιστον 17"... Wink
marianthi - Τετ 30 Ιούν 2004, 18:49:21
Θέμα δημοσίευσης:
17 άρες Rolling eyes
Lucifer - Τετ 30 Ιούν 2004, 22:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
απο προσωπικη εμπιρεια θα σου πω τα εξης.
εαν εχεις σκοπο να βαλεις 17αρες να περιμενεις μεγαλες διαφορες στις επιδοσεις του μοτερ ιδιαιτερα σε 1.4.
δεν λεω ειναι γα**τες σε εμφανιση αλλα ειναι too much.
τωρα οι 16αρες βρισκονται στην ιδια μοιρα με μικροτερες απωλειες.
τι θα εκανα εγω μ αυτα που ειδαν τα ματακια μου και το ποδαρακι μου απο το πατημα του γκαζιου πριν και μετα 17''?
θα εψαχνα για 15αρες χωρις 2η σκεψη και εαν ειχα οικονομικη ανεση απο κραμα μαγνησιου με αποτελεσμα καλυτερη αισθητικη και καλυτερες επιδοσεις λογο διαφορας βαρους.
ελπιζω να σε εβαλα σε σκεψεις γιατι εαν κανεις το ιδιο λαθος με εμενα θα το μετανιωσεις.
marianthi - Πεμ 01 Ιούλ 2004, 01:30:10
Θέμα δημοσίευσης:
Μα 15 άρες θα βάλω! απλα είπα να πάρω καμιά γνώμη about superleggera or oz crono.
Baphomet - Πεμ 01 Ιούλ 2004, 07:38:45
Θέμα δημοσίευσης:
marianthi έγραψε:
Μα 15 άρες θα βάλω! απλα είπα να πάρω καμιά γνώμη about superleggera or oz crono.

εμένα οι crono μου αρέσουν πιο πολύ πάντως...και με ενα χαμηλωματάκι θα ειναι κουκλι. Wink
S16 - Πεμ 01 Ιούλ 2004, 10:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
Απο τις δυο που προτεινεις θα προτιμουσα την leggera.

Και οι δυο ειναι πολυ ομορφες Smile , αλλα αφου κανεις το καλο παρε την leggera που ειναι παναλαφρη.

Καλη η ομορφια, αλλα να κοιταμε και την ουσια.
marianthi - Πεμ 01 Ιούλ 2004, 10:26:29
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Οι chrono evo για να δείξουν καλές πρέπει να είναι τουλάχιστον 17"... Wink

Rolling eyes ισχύει???? θα κάνω πατάτα αν τις πάρω 15άρες δηλ? φοράει κανείς αλλος το ίδιο ή κατι παρόμοιο??
Lucifer - Πεμ 01 Ιούλ 2004, 14:31:06
Θέμα δημοσίευσης:
marianthi έγραψε:

η απαντηση πηγαινε στον Steve αλλα whatever Wink
Baphomet - Πεμ 01 Ιούλ 2004, 14:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
ο άρης φόραγε τις crono 15αρες και ο ανδρέας τις ιδιες 16αρες...
η αλήθεια ειναι οτι του ανδρεα εδειχναν για 15αρες και του άρη για 14αρες... αλλα ειναι ομορφη ζαντα... Wink
n@Rk_eSs!! - Τετ 18 Αύγ 2004, 15:22:04
Θέμα δημοσίευσης:
file stauro koita na min kaneis tetoia vlakeia giati tha se pernao kai ego parolo pou exo kollimeno turbo sto uno...
tora oso afora tin timi gia ta zantolastixa tha sou kostisei o koukos aidoni...i
tha sou po mia endeiktiki timi apo ta katastimata pou vriskontai stin larisa
kai meta esy apofasizeis ti tha kaneis...
epeidi ksero oti ta lefta den peftoun kai apo tis tsepes sou tha sou proteino na xalaroseis giati an skaseis 1500 giouria mono gia zantolastixa tha sou klostisei olo to autokinito mazi me ta ypoloipa pou tha theliseis pano apo 4000 giouria.
sta leo auta epeidi exo kanei paromeies vlakeies sto uno oxi me ta zantolastixa omos..exo metaniosei gia ton kormo,to turbo,ta pistonia kai eksatmisi kai tora prepei na allaxtoun gia na ginei sosto Wink Wink Crying or Very sad Wink Wink [/list]
Steve - Τετ 18 Αύγ 2004, 15:46:20
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα ζαντολάστιχα το μέγιστο ποσό που θα δώσω είναι €1300 Cool

Θα τα βάλω πρώτα αφού λιώσω τα εργοστασιακά Contiγλύστρα λάστιχα που φοράω και αφού θα έχω συγκεντρώσει τα λεφτά. Προς το παρόν, το χρονοδιάγραμμα μου πάει μια χαρά και ελπίζω να συνεχίσει έτσι Wink
volvos - Δευ 06 Σεπ 2004, 20:02:09
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.ozracing.com/eng/car/index.php?item=application_list&wheel=id_wheel
Steve - Τρι 07 Σεπ 2004, 00:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη ευχαριστώ για το link, αλλά το παρακολουθώ αρκετά τώρα τελευταία και έχω ήδη επικοινωνία με email για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα με αυτούς Cool

Τελικά μας δουλεύουνε όλοι οι ζαντάδες... και οι "γνωστοί" και "φίλοι" μας ακόμα... Sad Crying or Very sad
netblaster - Τρι 07 Σεπ 2004, 09:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μας δουλευουν οσον αφορα τι Σταυρο??? Confused
Steve - Τρι 07 Σεπ 2004, 14:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ο ένας λέει ότι θέλουνε ΟΛΕΣ οι OZ προσθήκες για να μπούνε σε 206

Ο άλλος λέει ότι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν υπάρχει ζάντα OZ με καρέ 4x108 που είναι για μας

Και φυσικά, τιμές σχεδόν διπλάσιες από αυτές που δίνει εγκεκριμένα η OZ... Rolling eyes
volvos - Τρι 07 Σεπ 2004, 16:45:47
Θέμα δημοσίευσης:
καρλη ρωτησες ειναι αρκετα σοβαρος...
Baphomet - Τετ 08 Σεπ 2004, 11:14:29
Θέμα δημοσίευσης:
εγω κατεληξα να βαλω τις ΟΖ TITAN τελικά όταν θα εχω τα χρηματα. Στον Καρλή ρώτησα και τις δινει 670 και προφανως θελουν προσθηκες... αλλα δε βαριέσαι... Cool

gavanas - Τετ 08 Σεπ 2004, 13:11:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τις ζαχαρώνω πολύ καιρό τώρα.
Τις είδα φορεμένες σε ασημί facelift χαμηλωμένο... κουκλί!

670 σου είπε για 15' ή 16'?
Baphomet - Τετ 08 Σεπ 2004, 13:17:12
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
Τις ζαχαρώνω πολύ καιρό τώρα.
Τις είδα φορεμένες σε ασημί facelift χαμηλωμένο... κουκλί!

670 σου είπε για 15' ή 16'?

για 15αρες.... Crying or Very sad
volvos - Τετ 08 Σεπ 2004, 14:06:54
Θέμα δημοσίευσης:
me λαστιχα?????
παρε 5733664 στεργιος...
ο τυπος ειναι τορναδορος και επισκευαζει ζαντες και ειναι απο τους τοπ στην αθηνα...
ρωτα τον αν του εχουν φερει απο 206 ζαντες τι προσθηκες βαζουν και αν αυτος θεωρει οτι ειναι οκ.
δε πουλαει αυτος τιποτα απλα πλυροφοριες θα σου δωσει απο την εμπειρια του.
ειναι καλο παιδι ελπιζω να εχει ορεξη να σε διαφωτισει γιατι πανω απο ολα ειναι να παραμεινει ασφαλες το καρο σου...
Baphomet - Πεμ 09 Σεπ 2004, 08:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
me λαστιχα?????
παρε 5733664 στεργιος...
ο τυπος ειναι τορναδορος και επισκευαζει ζαντες και ειναι απο τους τοπ στην αθηνα...
ρωτα τον αν του εχουν φερει απο 206 ζαντες τι προσθηκες βαζουν και αν αυτος θεωρει οτι ειναι οκ.
δε πουλαει αυτος τιποτα απλα πλυροφοριες θα σου δωσει απο την εμπειρια του.
ειναι καλο παιδι ελπιζω να εχει ορεξη να σε διαφωτισει γιατι πανω απο ολα ειναι να παραμεινει ασφαλες το καρο σου...

σε ποιον απευθυνεσαι?? δεν καταλαβα...τι να ρωτησουμε??
ειπαμε, οι ΟΖ αυτες θελουν προσθηκες και κοστιζουν 670 ευρω οι 15αρες. το μονο που σκεφτομαι ειναι μηπως θα πετανε σαν τρακτερακι επειδη ειναι 7αρες...
zzzleepy - Πεμ 09 Σεπ 2004, 08:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
το μονο που σκεφτομαι ειναι μηπως θα πετανε σαν τρακτερακι επειδη ειναι 7αρες...

Εγώ έχω 7άρες και είναι μια χαρά... λίγο περισσότερο εξέχουν οι μπροστινές αλλά με ένα χαμήλωμα όλα ΟΚ Wink
netblaster - Πεμ 09 Σεπ 2004, 11:28:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιο ζαντικο Πετρο!!! Τωρα για τις προσθηκες τι να κανεις...Ολα εχουν κιενα τιμημα!!! Του RC οι 17αρες τι φαρδος εχουν??? Μηπως ειναι 7x17??? Αν ναι τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να εξεχουν...Το μονο προβλημα ειναι οτι οι προσθηκες θα "σπρωξουν" τις ζαντες λιγο προς τα εξω...
Baphomet - Πεμ 09 Σεπ 2004, 11:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:
το μονο που σκεφτομαι ειναι μηπως θα πετανε σαν τρακτερακι επειδη ειναι 7αρες...

Εγώ έχω 7άρες και είναι μια χαρά... λίγο περισσότερο εξέχουν οι μπροστινές αλλά με ένα χαμήλωμα όλα ΟΚ Wink

οι μπροστινες θα ειναι οκ σε μενα που εχω τα φουσκωτα φτερα του 1.6... λετε οτι θα ειναι οκ ε? αντε να δουμε....
CC-Gio - Πεμ 09 Σεπ 2004, 13:19:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιες οι ζαντουλες τις OZ. Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν γνωριζω και ως γνωστον-δεν ηξερες,δε ρωταγες?-

Αυτες οι oz titan ειναι ελαφρου κραματος? και κανουν 670 ευρω σκετες οι ζαντες? η' με λαστιχα,προσθηκες,δουλεια,καφε,κουλουρακια....μπλα μπλα μπλα?
Baphomet - Πεμ 09 Σεπ 2004, 13:30:17
Θέμα δημοσίευσης:
cc-q-silver έγραψε:
Ωραιες οι ζαντουλες τις OZ. Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν γνωριζω και ως γνωστον-δεν ηξερες,δε ρωταγες?-

Αυτες οι oz titan ειναι ελαφρου κραματος? και κανουν 670 ευρω σκετες οι ζαντες? η' με λαστιχα,προσθηκες,δουλεια,καφε,κουλουρακια....μπλα μπλα μπλα?

ελαφρου κραματος λεγονται οι ζαντες αλουμινιου...οποτε ναι ειναι... αν εννοεις τα κραματα που εχουν και μαγνησιο οποτε ειναι ακομα πιο ελαφρες τοτε μαλλον οχι, δεν ειναι. 670 ευρω κοστιζουν κομπλε.... εκτος απο λαστιχα φυσικα.
Tomcat - Πεμ 09 Σεπ 2004, 13:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
zzzleepy έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

οι μπροστινες θα ειναι οκ σε μενα που εχω τα φουσκωτα φτερα του 1.6... λετε οτι θα ειναι οκ ε? αντε να δουμε....

Πέτρο με τις 7αρες και ένα καλό διακριτικό χαμήλωμα... θα είναι πολύ "ΚΑΚΟ" ...

Do it , αλλά αύτο με τις προσθήκες ίσως... Confused Confused Confused θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς ... (Αν είσαι παθιασμένος όμως βάλτες!!)
PHSYBORG - Πεμ 09 Σεπ 2004, 13:41:28
Θέμα δημοσίευσης:
17χ7 κ τα μυαλα στα καγκελα !
κ μενα τοσο ειναι κ ειναι Evil
Recifees - Πεμ 09 Σεπ 2004, 14:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
Superturismo δαγκωτές
Baphomet - Πεμ 09 Σεπ 2004, 14:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:
Superturismo δαγκωτές

ποτε δε μου αρεσαν...
Recifees - Πεμ 09 Σεπ 2004, 14:40:54
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
Recifees έγραψε:
Superturismo δαγκωτές

ποτε δε μου αρεσαν...

Καλά θα τις σιγοψήσω και θα ρίξω και κέτσαπ ...

Shocked Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Baphomet - Δευ 13 Σεπ 2004, 12:08:35
Θέμα δημοσίευσης:
OZ TITAN 15" εχουν offset 37 άρα όντως θέλουν προσθηκες...
δεν πτοούμαι όμως...οταν εχω τα λεφτα θα τις βάλω Wink
Steve - Παρ 19 Νοέ 2004, 22:11:38
Θέμα δημοσίευσης:
Baphomet έγραψε:
OZ TITAN 15" εχουν offset 37 άρα όντως θέλουν προσθηκες...
δεν πτοούμαι όμως...οταν εχω τα λεφτα θα τις βάλω Wink

Τελικά μάλλον απορρίπτω το topic και πάω για technomagnesio indianapolis Sad

Καταρραμένο λευκό... Evil
HYPER_Piccolo - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:06:36
Θέμα δημοσίευσης: Την γνώμη σας για ζάντα
[img]http://briefcase.pathfinder.gr/download/HYPER_piccolo/29870/368788/0/cosei+grey.bmp[/img]
Kosei -- D-Racer

OZ -- Superturismo GT

MilleMiglia -- EV-S

OZ -- crono evolution

BBS -- RD

kosei -- seneka sport rg

kosei -- rt penta
HYPER_Piccolo - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια απαντηστε μονο με γνομωνα την ομορφια... εγω ειμαι 90% αποφασησμενος για τις OZ - Superturismo GT...
αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας μεχρι το τελος του επομενου μηνα που θα κανω κινηση να βαλω επανω καποια απο αυτες μηπως και με μεταπεισετε Wink
ευχαριστω
STELIOS - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:28:09
Θέμα δημοσίευσης:
Κ'εγω πιστευω οι Superturismo GT ειναι οι πιο ωραιες
Baphomet - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:34:51
Θέμα δημοσίευσης:
17αρες στο 1.4??? Shocked Shocked Shocked Shocked
ψηφισα seneka...
netblaster - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:47:35
Θέμα δημοσίευσης:
Γενικα δεν μου αρεσουν οι πολυακτινες στο 206!!! Εγω θα προτιμουσα τις chrono evolution!!! Wink
Steve - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:56:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είσαι για 17" Γιάννη, χωρίς συζήτηση, Chrono evo Cool
Lef205 - Τρι 01 Φεβ 2005, 01:01:08
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αν είσαι για 17" Γιάννη, χωρίς συζήτηση, Chrono evo Cool

Συμφωνω απολυτα!Πολυ ωραια ζαντα!
shiba - Τρι 01 Φεβ 2005, 01:04:12
Θέμα δημοσίευσης:
pisteyv η superturismo ειναι ολα τα λ7
eve - Τρι 01 Φεβ 2005, 01:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω πως θα είναι... 'φορεμένη΄,ψηφίζω αισθητικά Superturismo GT Thumb right
DimiP - Τρι 01 Φεβ 2005, 02:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
HYPER_Piccolo έγραψε:
παιδια απαντηστε μονο με γνομωνα την ομορφια... εγω ειμαι 90% αποφασησμενος για τις OZ - Superturismo GT...
αλλα θα ηθελα και την γνωμη σας μεχρι το τελος του επομενου μηνα που θα κανω κινηση να βαλω επανω καποια απο αυτες μηπως και με μεταπεισετε Wink
ευχαριστω

ποσο εχουν αυτες σε 15αρες και 16αρες ;;;
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 10:10:14
Θέμα δημοσίευσης:
Hypper θα σε στεναχωρησω λιγο και θα σου πω οτι καμια απο τις παραπανω δεν με τρελενει.
Παρ' ολα αυτα για το look που εχεις στο 206 σου με την διχρωμια μπλε / γκρι πιστευω πως οι 2 Oz ειναι οι πιο ταιριαστες.
Μεταξυ των 2 λοιπον μαλλον θα επελεγα της GT και οχι την Evo μιας και ειναι πιο καινουργιο σχεδιο.
lepou - Τρι 01 Φεβ 2005, 11:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε οz evo και κοzeι penta ειναι οι καλυτερες. Αφου εκανες τον κοπο να μας τις δειξεις δεν κανεις και ενα κοπο ακομα να μας πεις τιμες
Kouzman - Τρι 01 Φεβ 2005, 11:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
εγω θα εβαζα τις πιο ελαφριες... Wink Wink

παντως οι ΟΖ ειναι πολυ ομορφες και οι δυο... χμμμμ

θα ελεγα τις superturismo σε ανθρακι αν βγαινουν...
LuNa - Τρι 01 Φεβ 2005, 12:07:19
Θέμα δημοσίευσης: Re: Την γνώμη σας για ζάντα
HYPER_Piccolo έγραψε:
[img]http://briefcase.pathfinder.gr/download/HYPER_piccolo/29870/368788/0/cosei+grey.bmp[/img]
Kosei -- D-Racer

Δεν κάνεις και ένα κόπο να φτιάξεις και αυτή να τη δουμε? Rolling eyes

Πάντως ψήφισα την Superturismo GT .... λέει πολλά Wink
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 12:45:51
LuNa έγραψε:

Δεν κάνεις και ένα κόπο να φτιάξεις και αυτή να τη δουμε? Rolling eyes
Πάντως ψήφισα την Superturismo GT .... λέει πολλά Wink

Luna θα σε παραεμψω εδω μιας και μαλλον δεν το εχεις δει καθολου....
Η φωτο που δεν φαινεται ειναι η D-Racer της Kosei.
Παρεπιπτοντως δες στην ζαντα του Timoris το κεντρο που σου ελεγα την Πεμπτη.
χμμμ Rolling eyes
LuNa - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:08:43
MEMsound. έγραψε:

Luna θα σε παραεμψω εδω μιας και μαλλον δεν το εχεις δει καθολου....
Η φωτο που δεν φαινεται ειναι η D-Racer της Kosei.
Παρεπιπτοντως δες στην ζαντα του Timoris το κεντρο που σου ελεγα την Πεμπτη.
χμμμ Rolling eyes

Δηλαδή αυτή? Arrow

ΑΧΜ.... μου αρέσει καλύτερα από αυτή που ψήφισα γμτ Confused

Και ναι τελικά είδα και το κέντρο... ψιλοχαλάστηκα γμτ Confused

Που θα πάει... θα την βρω Wink Τώρα που έρχεται και το νέο μωρό... σγα σγα έχω χρόνο Wink
asa1 - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν παινεψης το σπιτι σου.Αναμφισβητητα oz superturismo gt υπαρχει και η αντοιστιχη σε λευκη και λεγεται wrc!!!
darampa - Τρι 01 Φεβ 2005, 17:27:58
Θέμα δημοσίευσης:
Η Kosei D Racer σε 17" θα είναι τέλεια..... αλλά και πανάκριβη......
σε 16" που ρώτησα έκανε 1000 ευρώ.

Μ αρέσει που θέλεις να βάλεις ζάντα και κάνεις γκάλοπ
Γιατί? Για να μπερδευτείς περισσότερο???

Υπάρχει λύση
Τις πέρνεις όλες και τις αλλάζεις ανάλογα με τα κεφια σου.... Laughing Laughing Laughing Laughing
HYPER_Piccolo - Τρι 01 Φεβ 2005, 19:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
thanks παιδακια για τις γνωμες βοηθανε αρκετα Smile
απο οτι βλεπω δηλαδη σε ολους αρεσουν οι OZ... αρα το κοβω να παιρνω την Superturismo GT....
περι ασπρης δεν θελω να βαλω γιατι οπως σωστα εθεσε και ο MEMsound εχω κανει διχρωμια στο pug μου με μπλε και πολυ ανοικτο γρι... αρα πηγαινω πιο πολυ προω καποιο τετοιο χρωμα...
περι της ερωτησεως γιατι κανω το γκαλοπ Smile το κανω για να μαζεπσω γνωμες απο το γουστο σας και αν εχει καποιος και καποια συμβουλη οπως πχ αναφερθηκε για το βαρος της ζαντας...
Baphomet ναι Smile ηταν μια αποφαση που εκανα πολυ καιρο να την παρω... και μετα απο την σκεψη οτι ειμαι υπερ της ομορφιας παρα της ταχυτητας κατεληξα εκει... στην 17αρα δλδ Very happy
απο οτι θυμαμαι ο MEMsound ου ειχε πει οτι αν εχει καποιες αναλογιες οπως 17/205/40 δεν θα εχει και πολη μεγαλη διαφορα απο την ηδη διαμετρο αρα και δεν θα κοψει τοσο πολυ οσο μου ελεγαν...
Για τιμες που ειπατε το μονο που ξερω ειναι οτι η D-racer η 16αρα κανει 1600 ευρο μαζι με λαστυχα
MEMsound - Πεμ 10 Φεβ 2005, 15:34:24
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου Hypper νομιζω πως αυτες οι φωτο θα σου αρεσουν (αν και δεν ειναι μπλε/γκρι το 206) παρολααυτα αλλα οι ζαντουλες του καθονται μια χαρα...
Οσο για την διασταση των ελαστικων μονο η 205/40/17 σου κανει και ειναι μονοδρομος....

HYPER_Piccolo - Πεμ 10 Φεβ 2005, 23:06:43
Θέμα δημοσίευσης:
WOW πολυ ωραιες... εγω τις ειχα δει σε ενα τουμπανιασμενο λιονταρακι και δεν ηταν τοσο θεαματικες (αν σκευτεις το τι αλλο χρημα θα εχει πεσει για το υπολοιπο τουτου) αλλα σε αυτο που ειναι ποιο απλο ειναι πανεμορφες... μολις πηρα την αποφαση μου Wink Wink
307__:)(dimitris) - Παρ 11 Φεβ 2005, 18:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια για ναμην ανοιξω αλλο θεμα θελω να ρωτησω εχω ενα τρεμουλο στα 130 εβαλα καινουργιες ζαντες 16¨ με προσθηκες για να ερθουν ποιο εξω. τετραμπουλονες της oxigin eins τις φοραω 8 ημερες χωρις τρεμουλο χθες πηγα στην peugeot να αλλακσω τακακια και μολις το πηρα αρχισε το τρεμουλο σατ 130 εκανα ζυγοσταθμιση μπροστα αλλα παλι τα ιδια. Λετε να θελει ζυγοσταθμιση και πισω η να φταινε οι προσθηκες please βοηθηστεμε.
kanelj - Σαβ 12 Φεβ 2005, 08:28:00
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
παιδια για ναμην ανοιξω αλλο θεμα θελω να ρωτησω εχω ενα τρεμουλο στα 130 εβαλα καινουργιες ζαντες 16¨ με προσθηκες για να ερθουν ποιο εξω. τετραμπουλονες της oxigin eins τις φοραω 8 ημερες χωρις τρεμουλο χθες πηγα στην peugeot να αλλακσω τακακια και μολις το πηρα αρχισε το τρεμουλο σατ 130 εκανα ζυγοσταθμιση μπροστα αλλα παλι τα ιδια. Λετε να θελει ζυγοσταθμιση και πισω η να φταινε οι προσθηκες please βοηθηστεμε.

Question Question Question Question Question Question
εκανες ζυγοσταθμιση μονο μπροστα Question
τοτε δεν λεγεται ζυγοσταθμιση αυτο που εκανες.... Exclamation
και βεβαια θελει και στις 4 ροδες να σου μετρησουν.....
307__:)(dimitris) - Σαβ 12 Φεβ 2005, 11:01:46
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω Γιαννη παιδια κανεις αλλος καμια γνωμη Question
STELIOS - Σαβ 12 Φεβ 2005, 11:21:31
Θέμα δημοσίευσης:
Eκτως οτι θελει ζυγοσταθμιση και στις 4 ροδες, αυτη πρεπει να γινει ΜΕ τους αποστατες για να γινει σωστα.
DrJekyll - Σαβ 12 Φεβ 2005, 12:47:30
Θέμα δημοσίευσης: ασ
MilleMiglia EVS - αν δεν ήταν τόσο βαριές (τις ζύγισα με το χέρι) αυτές θα έβαζα....
MEMsound - Σαβ 12 Φεβ 2005, 13:18:42
Θέμα δημοσίευσης: Re: ασ
307Lucifer έγραψε:
MilleMiglia EVS - αν δεν ήταν τόσο βαριές (τις ζύγισα με το χέρι) αυτές θα έβαζα....

Την επόμενη φορά να πας με ζηγαριά στο βουλκανιζατέρ... Laughing Very happy
Ηλεκτρονική κατά προτίμηση για ακρίβεια στις μετρήσεις....! Shocked
Ολες οι αλουμινιου (ίδιων διαστάσεωμ) έχουν πανω κάτω το ιδιο βάρος.
Μεγάλη διαφορα στο βάρος εχουν ελάχιστες ζάντες βλ. Oz Superleggera και Kosei K1.
fallen_angel82 - Σαβ 12 Φεβ 2005, 14:45:56
Θέμα δημοσίευσης:
Έχετε δει την Titan της OZ? Κορυφαία σαν ομορφιά αλλά βγαίνει από 17'' και πάνω. Κρίμα γιατί στο 206 δεν μπορώ να τη βάλω. Από τις άλλες σίγουρα τις supertourismo και με διαφορά!!!Τιμή για 15'' ξέρει κανείς?
DrJekyll - Σαβ 12 Φεβ 2005, 15:27:01
Θέμα δημοσίευσης: !!!
Εμένα Μάνθο... Confused Μου φάνηκαν βαριές πολύ...
έχεις δίκιο βέβαια για ακριβή μέτρηση αλλά που??
Λίγα μαγαζιά και εμποροι γενικά θα είχαν ζυγαριά ή ακριβές μετρησεις για να σου πουν τι βάρος έχει η κάθε μια...
Παίζει και αυτό τον ρόλο του....
Rolling eyes
MEMsound - Κυρ 13 Φεβ 2005, 03:11:50
Θέμα δημοσίευσης: Re: !!!
307Lucifer έγραψε:
Εμένα Μάνθο... Confused Μου φάνηκαν βαριές πολύ...
έχεις δίκιο βέβαια για ακριβή μέτρηση αλλά που??
Λίγα μαγαζιά και εμποροι γενικά θα είχαν ζυγαριά ή ακριβές μετρησεις για να σου πουν τι βάρος έχει η κάθε μια...
Παίζει και αυτό τον ρόλο του....
Rolling eyes

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι το μη αναρώμρνο βάρος έχει μεγάλη σημασία στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου αλλα πολύ λίγοι κατασκευαστες ανακοινώνουν τίμες για το βάρος των ζαντών τους.
Πάντως αν θέλει κάποιος να της ζυγίσει μπορεί να το κάνει με μια ζυγαρία χειρός....!
λέμε τώρα......!
Όρεξη και χρόνο να έχεις φίλε μου και όλα γίνονται...!
Δημήτριος - Κυρ 27 Φεβ 2005, 22:11:31
Θέμα δημοσίευσης: Re: !!!
Παιδιά αν θέλετε να γλυτώσετε βάρος από τις ζάντες (άρα να 'χετε κέρδος στην ροπή στρέψης) τότε θα κοιτάτε μόνο πολυάκτινες.

Αυτό έχω καταλάβει όλο αυτόν τον καιρό...
Οι ζάντες που έχουν λίγες και χοντρές ακτίνες είναι βαρύτερες ζάντες, σε σε σχέση με μια πολυάκτινη ίδιων διαστάσεων, υλικού και αντοχής.

Χώρια που αυτή της OZ είναι πανέμορφη! Razz

Πάει set στο 206; Δεν φαντάζομαι να θέλει αποστάτες και άλλες τέτοιες αηδίες... Razz
Lion80 - Κυρ 27 Φεβ 2005, 22:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά για ρίξτε μία ματιά και σε αυτή:
Momo GTR 15''

Υπάρχει φυσικά και σε μεγαλύτερες διαστάσεις!!Απλά εγώ προτίμησα να μην αλλάξω διάσταση.Αυτές τις έχω φορέσει στο δικό μου λιονταράκι και γενικά έχουν αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια από πολλούς... Laughing Δεν έχω δεί κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Τα λάστιχα είναι ακόμη μαμά 195/55/15.
LEFT - Κυρ 27 Φεβ 2005, 23:02:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να λεμε τωρα ρε Δημοσθενη,μιλαμε γι πολυ καυλα!Η μαλ***α ειναι οτι ακουω πολλους που λενε οκ μωρε καλη αλλα απλο !!σχεδιακι!!Τι λετε ρε παιδια με υπογραφη momo και απλο σχεδιακι!!ειναι δυνατον??!Τρελα ειναι το ζαντικο!Φυσαει το design!Θα τις φορεσω και εγω μιας που βαζω και Body kit αλλα σε 18αρες!Ευτυχως που τις βγαζει και σε τετραμπουλωνες γιατι αλλιως θα παιρναμε τα ....μπουλωνια μας Cool !
vinman - Κυρ 27 Φεβ 2005, 23:08:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως ψηφισα τις superturismo......ειναι απλα πανεμορφες Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Wink Wink
Lion80 - Κυρ 27 Φεβ 2005, 23:13:54
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
Η μαλ***α ειναι οτι ακουω πολλους που λενε οκ μωρε καλη αλλα απλο !!σχεδιακι!!Τι λετε ρε παιδια με υπογραφη momo και απλο σχεδιακι!!ειναι δυνατον??!Τρελα ειναι το ζαντικο!Φυσαει το design!Θα τις φορεσω και εγω μιας που βαζω και Body kit αλλα σε 18αρες!Ευτυχως που τις βγαζει και σε τετραμπουλωνες γιατι αλλιως θα παιρναμε τα ....μπουλωνια μας Cool !

Όλα είναι βέβαια θέμα γούστου αλλά πιστεύω πως η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα!!!Πίστεψε με, έχει τύχει αρκετές φορές σε φανάρια που είμαι σταματημένος να με ρωτούν άλλοι οδηγοί πόσο τις πήρα και τα σχετικά.. Wink Φυσικά και να μην με ρωτούσαν πάλι αυτές θα διάλεγα!!! Smile
Καλά ειδικά σε 18-άρες θα'ναι *αύλα!!!!
shiba - Κυρ 27 Φεβ 2005, 23:56:27
Θέμα δημοσίευσης:
πιστευω λευτερη οτι μπορει το ccακι soy να ομορφυνει απιστευτα πολυ με τισ συγκεκριμενεσ ζαντεσ ποσο μαλλον αν ειναι 18'' αλλα θα χασεισ παρα πολυ σε ανεση..πολυ κοπανημα..και επισησ πιστευω θα χασεισ και πολυ σε τελικεσ κλπ..αυτα απο τα λιγα που ξερω
MEMsound - Δευ 28 Φεβ 2005, 03:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
LEFT έγραψε:
..Παιδιά αν θέλετε να γλυτώσετε βάρος από τις ζάντες (άρα να 'χετε κέρδος στην ροπή στρέψης) τότε θα κοιτάτε μόνο πολυάκτινες. Αυτό έχω καταλάβει όλο αυτόν τον καιρό...
Οι ζάντες που έχουν λίγες και χοντρές ακτίνες είναι βαρύτερες ζάντες, σε σε σχέση με μια πολυάκτινη ίδιων διαστάσεων, υλικού και αντοχής....

...Πάει set στο 206; Δεν φαντάζομαι να θέλει αποστάτες και άλλες τέτοιες αηδίες... ....
....
Αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί δικό του κράμα για την κατασκευή των ζαντών του οπότε και το βάρος έχει αντίστοιχες διακιμάνσεις.
Πάντως ελάχιστοι κατασκευαστες δημοσιοποιούν το βάρος των ζαντών τους.

Α και καμία OZ δεν βγαίνει με offset 28 για 206 (σε 15αρες, 16αρες και 17αρες) και θέλουν προσθήκες.

LEFT έγραψε:
....Θα τις φορεσω και εγω μιας που βαζω και Body kit αλλα σε 18αρες..

Από θέμα ομορφιάς θα είναι τέλειες αλλά από επιδόσεις θα χάσεις πάλα πολύ.!
Λογω βάρους ζάντας, λόγω βήματος και λόγω πλάτους ελαστικου (αεροδυναμική)
Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις οπότε πάω πάσο.!
Εγώ πάντως αντί για την GTR θα έβαζα την Figther της ΜΟΜΟ.

Μου αρέσει περισσότερο
Βασικά έχει παρόμιο σχέδιο αλλά αντί για την προεξοχή σε κέθε ακτίνα έχει εσοχή και δεν έχει τα βιβάκια γύρ γύρω που ποιος τα καθαρίζει....
volvos - Δευ 28 Φεβ 2005, 12:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
ti fighter τη φορα 206cc στον αλιμο......πραγματικα απο τις ωραιοτερες ζαντες επειδη δε ξερω να ανεβαω φωτο στειλτε μου ενα μειλ να σας τη στειλω ....... πιστευω δε οτι σε 16 θα σκοτωνει.....
Baphomet - Τρι 28 Ιούν 2005, 01:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
fallen_angel82 έγραψε:
Έχετε δει την Titan της OZ? Κορυφαία σαν ομορφιά αλλά βγαίνει από 17'' και πάνω. Κρίμα γιατί στο 206 δεν μπορώ να τη βάλω. Από τις άλλες σίγουρα τις supertourismo και με διαφορά!!!Τιμή για 15'' ξέρει κανείς?

η titan βγαινει και 15", την φοράει μάλιστα και κάποιο μέλος...με προσθήκες πάντα.
τιμή για supertourismo στο eshop... Wink

(απλά διάβαζα το τοπικ ψαχνοντας κάτι και το είδα...)
HYPER_Piccolo - Τρι 23 Οκτ 2007, 17:53:25
Θέμα δημοσίευσης: Γνωμη και πληροφοριες για δυο ζαντες
Μετα απο πολυυυυυυυυυυυυυυυ καιρο επιτελους καταληξα (λογο κουρασης οχι λογο οτι τρελενομαι) σε δυο ζαντες.
η μια ειναι η ΟΖ gran turismo και η δευτερη η Monza (ετσι τουλαχιστον την λεει εκει που βρηκα την φωτο) απο την Team Dynamics
εγω συγκεκριμενα μαρεσει περισοτερο η ΟΖ αλλα μερικες λεπτομεριες δεν με αφηνουν να αποφασισω. οπως για παραδειγμα οτι οι ΟΖ ειναι αρκετα βαρυτερες απο τη monza. επισης οτι οι Team Dynamics γεμινα σαν ζαντες δεν ειναι ανθεκτικες, και επειδη εκει που μενω περναω απο ενα αρκετα επιπονο χωματοδρομο δεν θελω μετα απο ενα δυο μηνες να τις πλενω και να βλεπω λακακια η εξωγκοματα...
αν καποιος ξερει κατι περισοτερο για αυτες τις δυο ζαντες η βαριεται λιγοτερο απο εμενα και ψαξει στο net ας μου ανοιξει τα ματια Smile
απο πλευτα τιμη η monza ειναι στα 1400 με pireli για τις ΟΖ δεν εχω ρωτησει ακομα μιας και δεν εχω καταληξει.

by the way ξεχασα να πω οτι θα μπουν 17αρες... οποια και απο τις δυο να επιλεξω τελικα.

και μιας και το ανοιγω το θεμα πειτε και την γνωμη σας ποια απο τις δυο προτιματε.

Monza
http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=zywwwjm1djzlzmimkn5z.jpg
Oz Turismo
http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=mtmc1kn5dohnyjnmtmgr.jpg
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες