pugsbanny έγραψε: |
Γεια σας. Έχω ένα 306 1.4 που την περίοδο των Χριστουγέννων απέκτησε έναν rally 1600 16v κινητήρα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μετά από μερικές μέρες αποφάσισα να προχωρήσω και στην αλλαγή σασμάν αφού το μαμά αποδείχθηκε πολύ μακρύ. Μετά την αλλαγή και ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακόμα σηκωμένο ακουγόταν ένας θόρυβος από τον δεξί τροχό. Ο μηχανικός μου είπε ότι είναι μπιλιοφόρος και ότι ο θόρυβος θα σταματήσει όταν το αυτοκίνητο πατήσει κάτω. Πράγματι ο θόρυβος σταμάτησε, μετά όμως από μερικά “δημοσιογραφικά” χιλιόμετρα στις αριστερές κλειστές όταν δηλαδή φορτίζεται ο δεξιός εμπρός τροχός, άρχισα να νοιώθω στο τιμόνι ένα τρέμουλο που γίνεται μεγαλύτερο όσο αυξάνει η ταχύτητα. Μπορεί να προέρχεται από τον μπιλιοφόρο? Κάποιος μου είπε ότι μπορεί το μοτέρ να έχει “κάτσει” στραβά, υπάρχει τέτοια περίπτωση? Υποψιάζεται κανείς τίποτα? HELPPPPPPP |
kanelj έγραψε: |
φιλε μου μολις γυρισα και εγω απο συνεργειο!
Εγω θελω αριστερο ημιαξονιο και εχω τα ιδια συμπτοματα με σενα! αλλα το αστειο πιο ειναι...... αλλαξα και εγω σασμαν πριν μια βδομαδα περιπου..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Είναι λογικό αυτό? Είχα κάνει 42000 χιλιόμετρα. |
Ghost Dog έγραψε: |
Ειναι λογικο, κυριως αν το αμαξι σου ειναι χαμηλωμενο και εχεις <μαντρωσει> καμια καλη λακκουβα... Εγω μεχρι τωρα εχω αλλαξει 2 ημιαξονια! Ενα στα 20.000 και ενα στα 50.000 χλμ... ![]() |
τελικα δεν ηταν το ημιαξονιο αυτο που ακουγοταν..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() απ΄οτι ειδαμε και μου ειπαν, το λαστιχο φτανει στο οριο του ,πιεζετε πολυ οταν περνω μια στροφη και προκαλειτε αυτος ο θορυβος..... ![]() |
Πως καταλήξατε ότι δεν φταίει τελικά το ημιαξόνιο ? Γιατί και εμένα αυτό ακριβώς κάνει και το λάστιχο είναι μεν φαγωμένο στο πλάι αλλά όχι περισσότερο απ’ ότι είναι το αριστερό (εκεί γιατί δεν το κάνει?) και κυρίως όχι τόσο πολύ ώστε να δικαιολογείται. Έχω POTENZA RE720 195/50/15 T. Αλήθεια μου είπαν 200-250 euro αγορά έχει το ημιαξόνιο (καινούριο), ξέρει κανείς αν όντως έχουν τόσο. |
το εχει παθει κανενας αλλος αυτο το πραγμα ![]() ![]() Για να καταλαβετε τι θορυβο εννοω ειναι σαν να πατας τις βλακειες που εχουν βαλει στην ασφαλτο για τις λεωφοριολωριδες την ωρα που στριβεις (σαν να κοπαναει κατω η ζαντα ενα πραγμα).................. ![]() ![]() ![]() |
manaros έγραψε: |
και γω που εχω τα F1 εχω τους ιδιους θορυβους.σκεφτηκα πως φταιγαν οι αποστατες αλλα τελικα εχω καταληξει στα λαστιχα.δηλ τιποτα σημαντικο.καθε αλλο αφου καταλαβαινω απο τον θορυβο ποτε παει να φυγει το αμαξι |
manaros έγραψε: |
....το κοβω λιγο πιο αποτομα το κανει και επισης παιζει και η ποιοτητα της ασφαλτου.αυτα απο την εμπειρια μου... |