PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - 206 1.6 16v 2ο στάδιο/ηλεκτρικό γκάζι+Bosch εγκέφαλo

206 Blackbird - Σαβ 22 Ιαν 2005, 23:10:24
Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206 1.6 16v 2ο στάδιο/ηλεκτρικό γκάζι+Bosch εγκέφαλo
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation 1/2/05 Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Προς κάθε αναγνώστη:Επειδή ασχολούμαι και επαγγελματικά με την βελτίωση του αυτοκινήτου και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρομαι για το προσωπικό μου αυτοκίνητο.Για τον λόγο αυτόν δεν ονομάζω βελτιωτές και απαντώ μονο δημόσια στο FORUM και όχι σε PM.

Laughing Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να απαντήσω σε κάποιο άλλο σχετικό θέμα.
Ο λόγος που άνοιξα νέο θέμα είναι γιατί πιστεύω ότι ενδιαφέρει τους
περισσότερους με 206 1600 16V.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Όπως οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω, άρχισα την βελτίωση από τα κλασικά...Ζαντολάστιχα , εξάτμιση , φιλτροχοάνη...
Και εδώ σταματά η ομοιότητα με μία συνηθησμένη βελτίωση.
Η χοάνη της Green δούλεψε αλλά όταν το αυτοκίνητο ζεσταινόταν ή δούλευε καλοκαίρι η απόδοση έπεφτε.( πολυ κατά την ταπεινή μου γνώμη).Δοκιμάζω λοιπόν σκούπα.Δεν είδα και μεγάλη διαφορά, προφανώς ο λόγος ήταν γιατί δεν μπορεί να πάρει φρέσκο αέρα εξαιτίας περιορισμών στον χώρο του κινητήρα.Συνεχίζοντας την "μανία" μου με την εισαγωγή αγόρασα και ένα βαρελάκι της BMC.Είχε διαφορά αλλά πιστεύω ότι ήταν καλό μόνο για πρώτο στάδιο. Αφού λοιπόν είδα ότι το αυτοκίνητο ανταποκρίνονταν στις αλλαγές αποφάσισα να βάλω και πρόγραμμα.Το αποτέλεσμα ήταν καλό.Η απόδοση ήταν πολύ καλή αν εξαιρέσεις το λαμπάκι του check που έμενε συνεχώς αναμένο και την όχι καλή απόδοση χαμηλά.Ήταν όμως η αρχή για να μπώ για τα καλά στον χορό της βελτίωσης.

Στην αρχή έβαλα ρυθμιζόμενα γρανάζια εκκεντροφόρων και ανέβασα την συμπίεση.το αποτέλεσμα ήταν 135 ίπποι και 16.8 ροπή.
Έλα όμως που τα saxoralla με είχαν ακόμη για πρωινό.Δεν είμαι κοντράκιας αλλά σε ποιον αρέσει να τον περνάνε για πλάκα ???

Είχε έρθει η ώρα για δραστικά μέτρα...
Ροική εξέλιξη στο καπάκι εκκεντροφόροι Χταπόδι , εξάτμιση ,καταλύτης πρόγραμμα 2ου σταδίου και στήσιμο του αυτοκινήτου για τα αναμενόμενα
150+ άλογα που περίμενα.Αποτέλεσμα 154ps , 17.8kg ροπή και κόφτης στις 7800 !!! και όλα αυτά
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ , ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΤΟΝ ΤΡΙΦΥΣΣΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ BOSCH, ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΦΙΛΤΡΟΚΟΥΤΙ !!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θέλει πολύ ψάξιμο πριν κάνουμε οτιδήποτε...

Αυτά τα λίγα προς το παρόν...
MEMsound - Κυρ 23 Ιαν 2005, 10:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καθολου ασχημα θα ελεγα.
Εχεις κανενα διαγραμμα δυναμομετρησης?
Που την εκανες την δυναμομετρηση?
Προφανως τα 154 ειναι θεωριτικος υπολογισμος της ισχυος στο στροφαλο.
Στους τροχους ποσο εδειξε?
Αυτα τα ολιγα ερωτηματα....
Ετσι για να μιλαμε με συγκεκριμενα στοιχεια. Wink
DimiP - Κυρ 23 Ιαν 2005, 12:33:48
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 1.6 2ο στάδιο με ηλεκτρικό γκάζι και Bosch εγκέφαλο
206 Blackbird έγραψε:

Όπως οι περισσότεροι από εμάς πιστεύω, άρχισα την βελτίωση από τα κλασικά...Ζαντολάστιχα , εξάτμιση , φιλτροχοάνη...
Και εδώ σταματά η ομοιότητα με μία συνηθησμένη βελτίωση.
Η χοάνη της Green δούλεψε αλλά όταν το αυτοκίνητο ζεσταινόταν ή δούλευε καλοκαίρι η απόδοση έπεφτε.( πολυ κατά την ταπεινή μου γνώμη).Δοκιμάζω λοιπόν σκούπα.Δεν είδα και μεγάλη διαφορά, προφανώς ο λόγος ήταν γιατί δεν μπορεί να πάρει φρέσκο αέρα εξαιτίας περιορισμών στον χώρο του κινητήρα.Συνεχίζοντας την "μανία" μου με την εισαγωγή αγόρασα και ένα βαρελάκι της BMC.Είχε διαφορά αλλά πιστεύω ότι ήταν καλό μόνο για πρώτο στάδιο. Αφού λοιπόν είδα ότι το αυτοκίνητο ανταποκρίνονταν στις αλλαγές αποφάσισα να βάλω και πρόγραμμα.Το αποτέλεσμα ήταν καλό.Η απόδοση ήταν πολύ καλή αν εξαιρέσεις το λαμπάκι του check που έμενε συνεχώς αναμένο και την όχι καλή απόδοση χαμηλά.Ήταν όμως η αρχή για να μπώ για τα καλά στον χορό της βελτίωσης.

Στην αρχή έβαλα ρυθμιζόμενα γρανάζια εκκεντροφόρων και ανέβασα την συμπίεση.το αποτέλεσμα ήταν 135 ίπποι και 16.8 ροπή.
Έλα όμως που τα saxoralla με είχαν ακόμη για πρωινό.Δεν είμαι κοντράκιας αλλά σε ποιον αρέσει να τον περνάνε για πλάκα ???

Είχε έρθει η ώρα για δραστικά μέτρα...
Ροική εξέλιξη στο καπάκι εκκεντροφόροι Χταπόδι , εξάτμιση ,καταλύτης πρόγραμμα 2ου σταδίου και στήσιμο του αυτοκινήτου για τα αναμενόμενα
150+ άλογα που περίμενα.Αποτέλεσμα 154ps , 17.8kg ροπή και κόφτης στις 7800 !!! και όλα αυτά
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ , ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΤΟΝ ΤΡΙΦΥΣΣΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ BOSCH, ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΦΙΛΤΡΟΚΟΥΤΙ !!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θέλει πολύ ψάξιμο πριν κάνουμε οτιδήποτε...

Αυτά τα λίγα προς το παρόν...

ποσο σου κοστισαν αυτα;
sps - Κυρ 23 Ιαν 2005, 12:37:11
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης, καλο θα ηταν να μας πεις τι χαρακτηριστικα εκκεντροφορων εβαλες, ποσο αυξησες τη συμπιεση, τι χταποδι εβαλε κλπ.
Ολα στη φορα Very happy
tsikis - Κυρ 23 Ιαν 2005, 13:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεκίνα !!!! Wink Cool
206 Blackbird - Κυρ 23 Ιαν 2005, 14:02:50
Θέμα δημοσίευσης:
Smile Ένας ένας φίλοι.δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους !!!!
Δυναμομέτρηση στον χχχχχχχχχ 150ps 18kg ροπη εννοείται στον στρόφαλο.μεταξύ μας δεν πρέπει να λέμε ψέματα !!!!.Στον τροχό είδα 130ps. Στην χχχχχχχχ( ναι καλά το καταλάβατε είμαι και εγω άπιστος Θωμάς) έδειξε 153,8 και 17,7 ροπή.
Το πήγα στον χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
Εκκεντροφόρους έβαλα ασύμετρους 262 εισαγωγή 252.Το χταπόδι το σχεδίασε ο μηχανικός για να δουλέψει με τους εκκεντροφόρους και έδωσε το σχέδιο στον εξατμισά.Συμπίεση 11.5:1.Εξάτμιση 53mm!
Η γνώμη μου είναι ότι όλα τα λεφτά είναι στα 3 σημεία :
Ροική στην κεφαλή.Όποιος έχει δει το καπάκι θα καταλάβει..
Στην ρύθμηση των εκκεντροφορων
Στο πρόγραμμα

Μου έχει κοστίσει μέχρι τώρα περίπου για τα μηχανικά με το πρόγραμμα 4000
Πλήρη εξάτμιση με καταλύτη 900, οι αναρτήσεις 800 ,τα φρένα 400 .πάντα σε ευρά ...

Και επειδή δεν κάνει μόνο να δίνεις αλλά και να παίρνεις έκανα ένα μικρό δωράκι στο αυτοκίνητο...3φτερο δίσκο συμπλέκτη.

Τώρα βολτάρω καταχαρούμενος χωρίς να φοβάμαι μην πάθει κάτι και το κυριότερο τα 2λιτρα τα έχω για πρωινό ( RC δεν έχω βρει ακόμη) , saxoralla μαμά η πρώτο στάδιο δεν περνάνε και τόσο καλά δίπλα μου,και έχω το θράσος να ανοίγω και με vtec .και έχω και καβάνζτα 10+ άλογα μόνο με αλλαγή εκκεντροφόρων.Τα νούμερα που γράφω είναι μετρημένα με GPS
0 - 60 3.92 sec ,0 - 80 5.5 sec ,0 -100 7.5 sec ,0 - 120 10.36sec ,0 - 160 18.02sec
0-400m 15.5 sec με 148.3km , 0 - 1000 28.1 sec με 190 km
Φρενάρισμα από 100km - 0m 38,51m 2.8 sec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Πως μπορώ να στείλω φωτο από την κουκλα μου ???
p206xs2 - Κυρ 23 Ιαν 2005, 16:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο πόσα Km έχει το αμάξι σου;
206 Blackbird - Κυρ 23 Ιαν 2005, 16:34:19
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Γιώργο πόσα Km έχει το αμάξι σου;

Razz 22.700 Από τα οποία έχει κάνει περίπου 9000 με το δεύτερο στάδιο.
Τα περισσότερα έχουν γίνει σε ταξίδια και σε πλακίτσα στον κόφτη με φίλους στον δρόμο.
lepou - Κυρ 23 Ιαν 2005, 17:04:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε συχγαρητηρια ακουγετε πολυ καλο.Να ρωτησω και εγω κανα δυο παραγματακια?
Απο ρλαντι πως εισαι? ειναι σταθερο και που? καρτα καυσαερειων βγαζεις?Χαμηλα πως ειναι το αμαξι , απο ποιες στροφες και μετα ξυπναει και μεχρι που συνεχιζει να τραβαει?Τελος το προγραμμα το φτιαχνει ο ιδιος ο Τσουργιανης?
THAKSSSSS !!!!!!
Sidobre - Κυρ 23 Ιαν 2005, 20:30:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 1.6 2ο στάδιο με ηλεκτρικό γκάζι και Bosch εγκέφαλο
206 Blackbird έγραψε:

Αγαπητέ Γιώργο ή αλλιώς κ. WRC Tuning, (george175@wrctuning.gr)

O Tρόπος που διάλέξατε να κάνετε διαφήμιση του αντικειμένου σας δεν είναι και ο καλύτερος.

Είχαμε επικοινωνήσει μέσω e-mail και είχαμε δεσμευτεί ότι θα περάσουμε από εκεί να δούμε τα ακριβά, αλλά ωστόσο, εκ πρώτης απόψεως, αξιόλογα κατορθώματά σας.

Ο τρόπος που όμως επιλέξατε να κάνετε διαφήμιση, είναι κακός και αυτή την στιγμή βλάπτει μόνο εσάς.

Θα μπορούσατε ωστόσο, αν θέλετε να αποδείξετε στον κόσμο το εκπληκτικό, όπως λέτε, αυτοκίνητο που φιάξατε, να το παρουσιάσετε σε κάποιο περιοδικό που ψάχνουν απεγνωσμένα βελτίωση με τον εν λόγω κινητήρα. Τουλάχιστον θα είχατε, σχετικά αξιόπιστα, κάποιες μετρήσεις για το έργο σας.

Παρ'όλα αυτά, επιτροπή από εμάς θα περάσει να συζητήσει μαζί σας, ακόμα και να αξιολογήσει το έργο σας, αλλά πρώτη και τελευταία φορά θα ανεχτούμε τέτοιου είδους "διαφήμηση" από την εταιρία σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Τάσος Κωνσταντάτος
Πρόεδρος ΠΔΕ.
206 Blackbird - Κυρ 23 Ιαν 2005, 21:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αγαπητέ κε Κωνσταντάτο

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την προσβλητικότατο τρόπο σας.
πρώτα πρώτα ΔΕΝ έρκυψα το ποιος είμαι ή το τι κάνω.Το αν έκανα ή προσπάθησα να κάνω διαφήμηση όπως λέτε φαίνεται από τα κείμενα και είναι στην διάθεση του καθενός (ελπίζω) να διακρίνει του λόγου το αληθές.

Σας προκαλώ λοιπόν να μου πείτε που ή σε ποιο σημείο των γραφόμενων μου έκανα την παραμικρή διαφήμηση της δουλειάς μου που όπως γνωρίζεται από την προηγούμενη επικοινωνία μας είναι η ανάπτυξη λογισμικού συμπεριλαμβανομένης και της χαρτογράφησης των εγκεφάλων των αυτοκινήτων παντα όμως σύμφωνα με τις υποδείξεις του εκάστοτε μηχανικού και όχι από τον δικό μου εγκέφαλο.(πρέπει να διαβάσατε ότι είπα ξεκάθαρα για το λαμπάκι του check engine και την όχι καλή απόδοση στις χαμηλές στροφές.Αν αυτό είναι διαφήμιση τότε εντάξει...)

Τώρα το ότι ασχολούμαι και επαγγελματικά με την βελτίωση του αυτοκινήτου δεν αλλάζει τα γεγονότα που διηγήθηκα αλλά δεν δίνει και σε ΚΑΝΕΝΑΝ το δικαίωμα να μου στερήσει την αγάπη μου για την αυτοκίνηση και την βελτίωση.Δηλαδή τις προσπάθειες, τα ενδιάμεσα στάδια που προηγήθηκαν για να έχω αυτό το τελικό αποτέλεσμα.Όσον αφορά την δημοσίευση του έργου μου όπως λέτε στο επόμενο τεύχος του περιοδικου POWER TECHNIQUES θα είναι το πολυσυζητημένο αυτοκίνητο του οποίου οι επιδόσεις που έγραψα βγήκαν από το V BOX.
Αυτά τα λίγα γιατί δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ακεραιότητα μου είται σαν επαγγελματία είται σαν άνθρωπο.
Και τελειώνοντας σας παραπαίμπω στον τίτλο του θέματος και στην εισαγωγή της δημοσίευσης μου. PEUGEOT 206 XS 1.6L 16V 2ο στάδιο με τον δικό του εγκέφαλο , με την δική του πεταλούδα του γκαζιου με την δύναμη που προανέφαιρα.Είπα απλά ότι γίνεται αλλά πρέπει να προσέξουν που θα κάνουν την βελτίωση.

Υ.Γ Η χχχχχχχχ αλλά και ο χχχχχχχ που έγραψα για τις δυναμομετρήσεις έχουν ο καθένας δικό τους συνεργάτη ( και βέβαια όχι εμένα) που φτιάχνουν τα προγράμματα.
Sidobre - Κυρ 23 Ιαν 2005, 21:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ο προσβλητικότατος όπως λέτε, τρόπος μου, αφορά την προστασία των μελών, αφού δεν αναφέρατε πουθενά ότι είστε ο επαγγελματίας που έφιαξε το αυτοκίνητο.

Δεν αμφισβητώ το έργο σας, και δεν έχω κανένα δικαίωμα άλλωστε. Με ενόχλησε ο "πλάγιος" τρόπος που επιλέξατε να διαφημιστείτε και ως υπεύθυνος του σωματείου, είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω τα μέλη από αυτήν την κίνηση.

Αλλωστε, εμείς δεν σας αρνηθήκαμε τίποτα, ούτε, το ξαναλέω, αμφισβητήσαμε την δουλειά σας ή το αποτέλεσμά της.

Φαντάζομαι ότι θα ενοχλήσει και αρκετούς ο τρόπος που πήγατε να παρουσιάσετε την δουλειά σας ότι δήθεν είστε ένας ικανοποιημένος πελάτης του ίδιου σας του εαυτού. (ανεξάρτητα αν ο ίδιος είχατε την ειλικρήνια να γράψετε πιθανά προβλήματα).

Για να λήγει το θέμα εδώ, όπως σας ξαναείπα και πιο πριν, πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μιλήσουμε από κοντά, και εύχομαι να καταλάβετε ότι ο τρόπος μου δεν είναι προσβλητικός, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, να προστατεύω τα μέλη από τέτοιες κινήσεις.

ΜΦΧ
Τάσος Κωνσταντάτος.
Sidobre - Κυρ 23 Ιαν 2005, 21:23:57
Θέμα δημοσίευσης:
Υ.Γ. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση στο PT
overgr - Κυρ 23 Ιαν 2005, 21:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Σας προκαλώ λοιπόν να μου πείτε που ή σε ποιο σημείο των γραφόμενων μου έκανα την παραμικρή διαφήμηση της δουλειάς μου

Παράθεση:
πρώτα πρώτα ΔΕΝ έρκυψα το ποιος είμαι ή το τι κάνω

Έχουμε:
Παράθεση:
Το πήγα στον Τσούργιαννη γιατί είναι από τους λίγους που αναλαμβάνει την βελτίωση κομπλέ και δεν γίνεσαι μπαλάκι από τον μηχανικό στον προγραμματά και τουμπαλιν

τα σχόλια δικά σας...
206 Blackbird - Κυρ 23 Ιαν 2005, 21:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Confused Το θέμα ήδη έχει λήξει για εμένα και σέβομαι την προσπάθεια σας αλλά και την υποχρέωση σας να προστατεύετε το club από πονηρούς όλων των ειδών.

Απλά λέω για μία ακόμη φορά ότι αυτοκίνητο αλλά και τα γεγονότα είναι πραγματικά.Όπως και το γεγονός ότι ξεκίνησα την βελτίωση γιατί μου αρέσει το αυτοκίνητο μου.Γι αυτό άλλωστε και είπα ότι γίνεται αυτή η βελτίωση αλλά να προσέξουν τι τους λένε οι διάφοροι...

Τώρα η αναφορά σε εταιρίες όπως: χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ πιστεύω ότι είναι γνωστοί και δεν πιστεύω ότι είναι περισσότερο διαφήμηση απο αναφορές σε άλλους βελτιωτές που κάνουν σε άλλες δημοσιεύσεις.
Sidobre - Κυρ 23 Ιαν 2005, 21:54:47
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Confused Το θέμα ήδη έχει λήξει για εμένα και σέβομαι την προσπάθεια σας αλλά και την υποχρέωση σας να προστατεύετε το club από πονηρούς όλων των ειδών.

Απλά λέω για μία ακόμη φορά ότι αυτοκίνητο αλλά και τα γεγονότα είναι πραγματικά.Όπως και το γεγονός ότι ξεκίνησα την βελτίωση γιατί μου αρέσει το αυτοκίνητο μου.Γι αυτό άλλωστε και είπα ότι γίνεται αυτή η βελτίωση αλλά να προσέξουν τι τους λένε οι διάφοροι...

Τώρα η αναφορά σε εταιρίες όπως: Μαλιώρας , Powerland και Τσούργιαννης πιστεύω ότι είναι γνωστοί και δεν πιστεύω ότι είναι περισσότερο διαφήμηση απο αναφορές σε άλλους βελτιωτές που κάνουν σε άλλες δημοσιεύσεις.

Παρακαλώ όλους το θέμα να τελειώσει εδώ.
Γιώργο θα τα πούμε από κοντά πολύ σύντομα.
Ronin - Δευ 24 Ιαν 2005, 12:37:43
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
και το κυριότερο τα 2λιτρα τα έχω για πρωινό ( RC δεν έχω βρει ακόμη) , saxoralla μαμά η πρώτο στάδιο δεν περνάνε και τόσο καλά δίπλα μου,και έχω το θράσος να ανοίγω και με vtec .

Απίστευτα δύσκολο έως απίθανο αυτο που γράφεις φίλε Γιώργο.
Μου φαίνετε πολύ δύσκολο ένα 206 σαν το δικό σου ,να μπορεί να σταθεί έστω δίπλα σε κάποιο απο τα αυτοκίνητα που γράφεις παραπάνω.

Άλλο το οτι βελτιώνουμε ένα αυτοκίνητο και ανεβάζουμε την απόδοση του,και άλλο να λέμε οτι ''ράβει'' τα γνωστά ''βρωμόγκαζα'',χωρίς κάν κάποια παρέμβαση στη μετάδοση (κ/πηνίο έστω...).

Ταπεινή μου άποψη πάντα.
zzzleepy - Δευ 24 Ιαν 2005, 13:34:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:
206 Blackbird έγραψε:
και το κυριότερο τα 2λιτρα τα έχω για πρωινό ( RC δεν έχω βρει ακόμη) , saxoralla μαμά η πρώτο στάδιο δεν περνάνε και τόσο καλά δίπλα μου,και έχω το θράσος να ανοίγω και με vtec .

Μου φαίνετε πολύ δύσκολο ένα 206 σαν το δικό σου ,να μπορεί να σταθεί έστω δίπλα σε κάποιο απο τα αυτοκίνητα που γράφεις παραπάνω.

Άλλο το οτι βελτιώνουμε ένα αυτοκίνητο και ανεβάζουμε την απόδοση του,και άλλο να λέμε οτι ''ράβει'' τα γνωστά ''βρωμόγκαζα'',χωρίς κάν κάποια παρέμβαση στη μετάδοση (κ/πηνίο έστω...).

Ταπεινή μου άποψη πάντα.

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις είναι να δοκιμάσεις... Razz
206 Blackbird - Δευ 24 Ιαν 2005, 15:04:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ronin έγραψε:

Μου φαίνετε πολύ δύσκολο ένα 206 σαν το δικό σου ,να μπορεί να σταθεί...

zzzleepy έγραψε:

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις είναι να δοκιμάσεις...

Φίλε Ronin

Cool Φοράω λάστιχα EAGLE F1 205/50/15 γιατι τα μαμα νούμερα "μαγουλιάζανε".Ίσως η λέξη πρωινό για τα δίλιτρα είναι υπερβολική αλλά μέχρι και τρίτες είμαι μπροστά με αρκετά που έχω ανοίξει.Τα saxoralla και τα vtec πραγματικά ξαφνιάζονται όταν με βλέπουν κοντά τους.Αυτό που προσπαθώ να πω και είναι και η ουσία της δημοσίευσης είναι ότι με μεράκι και σωστές επιλογές μπορεί το 206 να σταματήσει να είναι ο φτωχός συγγενής των Peugeot Sport.Τουλάχιστον όταν το αγόρασα εγώ το 2001, το πήρα με το σκεπτικό ότι είναι πανέμορφο , μελλοντικά θα μπορώ να το βελτιώσω όπως τα Rallye που έβλεπα στον δρόμο και είναι Peugeot ( και το μηχανάκι που έχω είναι Peugeot χωρίς τον Compressor ακόμη τουλάχιστον !!!).Ειλικρινά δεν ήξερα τότε τις δυσκολίες που θα συναντούσα στην προσπάθεια αυτή.Κατά τα άλλα είπα σε όλους τι πρέπει να προσέξουν για να χαίρονται το βελτιωμένο πεζάκι τους.
lepou - Δευ 24 Ιαν 2005, 17:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα που υπαρχει και ο προεδρος δηλαδη. Αν δεν ειναι διαφημηση με πονηρο σκοπο αυτο που εγινε τοτε τι ειναι?
Εμφανεστατα εγινε αποκρυψη της ταυτοτητας με σκοπο να φανουν αντικειμενικα οσα ειπωθηκαν για τις δυνατοτητες του 206.
Τωρα και αληθεια να λεγατε κυριε Γιωργο ο τροπος που ακολουθησατε χαλαει το αποτελεσμα. Και μην πει κανεις οτι το αποτελεσμα μετραει.Καποιος σε κερδιζει για να του εμπιστευτεις το αμαξι σου και με τους τροπους του.
Ενω λοιπον εχθες ενθουσιαστηκα με οσα διαβασα σημερα διαβαζοντας την συνεχεια απογοητευτικα .Νομιζω και ολοι οι αλλοι.Και ενω εχθες μπηκε στο μυαλο ενα ακομα "σωστο" συνεργειο στο οποιο θα μπορουσα να παω για να βελτιωσω τον πεζουλα μου σημερα αυτο το συνεργειο το εβγαλα απο το μυαλο μου.
Κριμα γιατι για το Τσουργιαννη εχω ακουσει καποια καλα πραγματα και τον εχω θαυμασει μεσω τον αγωνιστικων του πολλες φορες.
Ronin - Δευ 24 Ιαν 2005, 18:25:31
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Καλα που υπαρχει και ο προεδρος δηλαδη. Αν δεν ειναι διαφημηση με πονηρο σκοπο αυτο που εγινε τοτε τι ειναι?
Εμφανεστατα εγινε αποκρυψη της ταυτοτητας με σκοπο να φανουν αντικειμενικα οσα ειπωθηκαν για τις δυνατοτητες του 206.
Τωρα και αληθεια να λεγατε κυριε Γιωργο ο τροπος που ακολουθησατε χαλαει το αποτελεσμα. Και μην πει κανεις οτι το αποτελεσμα μετραει.Καποις σε κερδιζει για να του εμπιστευτεις το αμαξι σου και με τους τροπους του.
Ενω λοιπον εχθες ενθουσιαστηκα με οσα διαβασα σημερα διαβαζοντας την συνεχεια απογοητευτικα .Νομιζω και ολοι οι αλλοι.Και ενω εχθες μπεικε στο μυαλο ενα ακομα "σωστο" συνεργειο στο οποιο θα μπορουσα να παω για να βελτιωσω τον πεζουλα μου σημερα αυτο το συνεργειο το εβγαλα απο το μυαλο μου.
Κριμα γιατι για το Τσουργιαννη εχω ακουσει καποια καλα πραγματα και τον εχω θαυμασει μεσω τον αγωνιστικων του πολλες φορες.

Λευτέρη ας μην την συνεχίσουμε την ιστορία.
Δώθηκαν εξηγήσεις και απο τον Γιώργο και απο τον πρόεδρο μας και το θέμα έληξε.
206 Blackbird - Δευ 24 Ιαν 2005, 18:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μόνο.
ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΚΙΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
και ένα μέρος της δουλειάς μου είναι και τα προγράμματα.Τα πραγματικά μου στοιχεία τα έδωσα κατά την εγγραφή μου στο forum.
Το αυτοκίνητο μου έφτιαξα στο συνεργείο του και με βοήθησε να βγάλω άκρη με την διαχείρηση του κινητήρα.
tsikis - Τετ 26 Ιαν 2005, 00:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο μπορεί να μου δώσεις ακριβή χαρακτηριστηκά των εκκεντροφόρων , μαρκα , και πόσο μπορούμε να τους βρούμε ? στείλτα καλήτερα σε pm
206 Blackbird - Τετ 26 Ιαν 2005, 13:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Το προφίλ των εκκεντροφόρων είναι σαν τους ΚΕΝΤ .Μπορείς να βάλεις και από 106 που μπορείς να τους βρείς παντού.Θα χρειαστέις και ρυθμιζόμενα γρανάζια εκκεντροφόρων.Ίσως να σε βοηθήσουν αυτά :
Ελέυθερο φίλτρο αέρα , το προφίλ που είπαμε , ροική στο καπάκι , λίγο περισσότερη συμπίεση( +0.3 - +0.4) ,εξάτμιση από καταλύτη και πίσω ,και πρόγραμμα μπορείς άνετα να δεις από 130 - 140 ίππους με 16.3 - 17.3 ροπή.Θα ανεβάζει μέχρι τις 6800 - 7000 χωρίς κανένα πρόβλημα.Θα έχεις ρελαντί 900 - 980rpm και για κάρτα καυσαερίων θα πρέπει ο μηχανικός σου να ρυθμίσει τους εκκεντροφόρους !!!! Μόλις βγάλεις την κάρτα ...
Τιμές υποθέτω 2000 - 3000ευρώ εξαρτάται τι θα βάλεις και που.
pugsang - Τετ 26 Ιαν 2005, 13:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
Με ΡΤ51 δεν χρειαζεται κανενα ρυθμισμα για να βγαλεις καρτα.Αν μας ελεγες και τι μαρκα ειναι οι εκκεντροφοροι θα μας βοηθούσες να καταλαβουμε 2-3 πραγματα παραπάνω.Επίσης οταν εννοεις λιγο παραπανω συμπιεση τι θελεις να πεις?+0.3 απο το μαμα ή απο το 11.5 που τα φτιαχνουν ολοι συνηθως?

Παντως τα 130 αλογα δεν ειναι και κατι φοβερο...ολος ο κοσμος τα εχει πιασει στο περιπου λιγο πανω λιγο κατω.
tsikis - Τετ 26 Ιαν 2005, 22:03:30
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με τον Μάκη

Εγώ κυρίως ψάχνω για τους kent pt52 με 272 μοίρες εισαγωγή .
πάω για 155 - 160 άλογα .
Αλλά είναι ακρηβοί
Άκουσα για 650 e οι δύο αυτοί εκκεντροφόροι !!!
Και θα κάνω : ροϊκή στο καπάκι , φλάντζα για συμπίεση , πρόγραμμα , εκκεντροφόρους , και έχω στην εξαγωγή απο χταπόδι και πίσω. και ένα BMC φιλτροκούτι ..
nasoss - Πεμ 27 Ιαν 2005, 02:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
και το κυριότερο τα 2λιτρα τα έχω για πρωινό ...

Με εχει εντυπωσιασει παρα πολυ το πρωινο που γραφεις!Εχουμε δει παραδειγματα με leon 180hp να ρωτανε τον P206Mike τι εχει κανει στον ματρακα τον 2λιτρο που του εριξε μια καροτσα και δεν πιστευε οτι ηταν μαμα το αμαξι!
Kαι δυστυχως για μια ακομα φορα τα 17.8kg φαινονται πολυ λιγα στα 19.1kg του 2λιτρου....
kaisaras96 - Πεμ 27 Ιαν 2005, 04:28:34
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Very happy Το προφίλ των εκκεντροφόρων είναι σαν τους ΚΕΝΤ ΡΤ 51 .Μπορείς να βάλεις και από 106 αν τους αλλάξεις το προφίλ και μπορείς να τους βρείς παντού.Θα χρειαστέις και ρυθμιζόμενα γρανάζια εκκεντροφόρων ( αν τους βάλεις στα "μαμα" σημάδια θα είσαι περίπου 5 - 10 ίππους χαμηλότερα από ότι με τα γρανάζια ρυθμισμένα ).Ίσως να σε βοηθήσουν αυτά :
Ελέυθερο φίλτρο αέρα , το προφίλ που είπαμε , ροική στο καπάκι , λίγο περισσότερη συμπίεση( +0.3 - +0.4) ,εξάτμιση από καταλύτη και πίσω ,και πρόγραμμα μπορείς άνετα να δεις από 130 - 140 ίππους με 16.3 - 17.3 ροπή.Θα ανεβάζει μέχρι τις 6800 - 7000 χωρίς κανένα πρόβλημα.Θα έχεις ρελαντί 900 - 980rpm και για κάρτα καυσαερίων θα πρέπει ο μηχανικός σου να γυρίσει τους εκκεντροφόρους στα "μαμά" σημάδια !!!! Μόλις βγάλεις την κάρτα ...
Τιμές υποθέτω 2000 - 3000ευρώ εξαρτάται τι θα βάλεις και που.

Μπραβο Blackbird Μακαρι καθε μερα στο site να διαβαζουμε τις εμπειριες ανθρωπων που πειραξαν το αμαξι τους.
Εχω βαρεθει να διαβαζω για το πιο φιλτρο και πιος σωληνας ειναι καλυτερος οπως και πιο τελικο τον τελευταιο καιρο....οι μηχανικες βελτιωσεις νομιζω πως ειναι κατι το παραπανω Exclamation
Επεισης μου αρεσει που αποκαλυπτεις τα συστατικα της βελτιωσης Exclamation Exclamation Exclamation και δεν μας λες δεν μπορω να αποκαλυψω κτλ

Στο κατω κατω προγραμμα(στο ηλεκτρικο γκαζι),εκκεντροφοροι με ολιγα περιφεριακα και γυρω στα 150 αλογα ειναι το ονειρο πολλων(μαζι κι εγω)
Σε ολα αυτα μπαινει ο παραγων αξιοπιστια,νομιμοτητα (καρτα καυσαεριων ΚΤΕΟ)και το βασικοτερο λογικο κοστος Exclamation Exclamation

Τα 130 αλογα τροχο εμενα παντως μου φαινονται πολλα και αν υπαρχουν στο club τετοια αμαξια ας αποκαλυφθουν και ας μιλησουν ανοιχτα(για το τι περασαν μεχρι να τα βγαλουν και τι συμβιβασμους εκαναν)(ενταξει εκτος του Προεδρου)...δεν πειραζει ας ειναι και διαφημιση...

Υ.Γ:Ο τροπος που παρουσιαστηκε δεν ειναι ο καλυτερος....εφοσον δεν ξερω την σχεση σου με τα εν λογω συνεργεια δεν μπορω να εκ φερω γνωμη
pugsang - Πεμ 27 Ιαν 2005, 08:42:18
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Συμφωνώ με τον Μάκη

Εγώ κυρίως ψάχνω για τους kent pt52 με 272 μοίρες εισαγωγή .
πάω για 155 - 160 άλογα .
Αλλά είναι ακρηβοί
Άκουσα για 650 e οι δύο αυτοί εκκεντροφόροι !!!
Και θα κάνω : ροϊκή στο καπάκι , φλάντζα για συμπίεση , πρόγραμμα , εκκεντροφόρους , και έχω στην εξαγωγή απο χταπόδι και πίσω. και ένα BMC φιλτροκούτι ..

Αυτο το πραγμα δεν γινεται που λες

ΡΤ52 σε 3φυσο μοτερ οπως τα TU5J4 & JP4 δεν προκειται να δουλεψει ποτε ακριβως λογω του 2ου λ

Για 160 άλογα δεν χρειαζεσαι ΡΤ52.Χρειαζεσαι άλλα πράγματα.

Οι εκκεντροφοροι στα 650 Ευρω δεν είναι ακριβοί.Τελευταια τιμη Ιανουριος 2005 ειναι για τους ΡΤ51 700 Ευρά.
tsikis - Πεμ 27 Ιαν 2005, 10:28:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μιχανικός μου το είπε για τους pt52 και για τα 150 -160 άλογα
επίσης μου είπε ότι λύθηκαν τα προβλήματα με τον τρίφυσο εγκέφαλο στα peugeot .
θα μου βάλει και ρυθμιζόμενα γρανάζια απο rallye .
Το μόνο που μου ανέθεσαι είναι να βρώ τους εκκεντροφόρους εγώ . και κατά προτίμηση τους pt52 .
lepou - Πεμ 27 Ιαν 2005, 10:37:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αναμφιβολα θα κερδισεις συνολικα καποια αλογα με τους ρτ52 εναντι των ρτ51 . Ξερεις ομως ποσο θα χασεις σε οδηγισημοτητα μεσα στην πολη( χαμηλα το αμξι θα σερνετε) ? Οτι δεν θα βγαζεις καρτα καυσαερειων? Οτι ρελαντι δεν θα κρατας σταθερο με τιποτα ?
Εκτος αν το αμξι δεν το χρησημοποιεις καθημερινα και δεν σε νοιαζουν ολα αυτα
tsikis - Πεμ 27 Ιαν 2005, 10:42:36
Θέμα δημοσίευσης:
Με νοιάζουν όλα αυτά απλώς δεν μου τα έχουν εξηγήσει !! Crying or Very sad
μου φαίνεται ότι θα πρέπει να ξαναμιλήσω με τον μηχανικό ...
ευχαριστώ ! Wink

Α!
Έλεγα για να κάνω τους δικούς μου στο boubi αλλά έμαθα ότι έχουν χρονικό όριο ζωής γύρο στα 30 - 40 χιλιάδες χιλιόμετρα !!
οπότε θα βάλω κενούριους ή ελαφρά μεταχειρισμένους !!!
μπορεί κάποιος να μου προτείνει μερικές μάρκες και τύπους ,
για να κατατοπιστώ !!
lepou - Πεμ 27 Ιαν 2005, 10:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε ουτε αυτο που λες δεν νομιζω να ισχυει. Γιατι να εχουν μικρο οριο ζωης? Η αλλαγη του προφιλ που κανει δεν παιζει ρολο στην αντοχη του υλικου που ειναι φτιαγμενος ο εκκεντροφορος.Ειναι παρα πολλα τα αμάξια που το εχουν κανει και απο κανενα δεν εχω ακουσει οτι επαθαν κατι οι εκκεντροφοροι του.
Μην καθεσε και ακους το μακρυ και το κοντο του καθενα.Ο καθένας λεει οτι τον συμφερει για να βγαλει μεγαλυτερο κερδος
tsikis - Πεμ 27 Ιαν 2005, 11:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχει να βγάλει ο συγκεκριμένος κάτι παραπάνω απο τους εκκεντροφόρους
γιατί μου τους έχει αναθέσει να τους βρώ εγώ .
Για τους μπουμπίσιους μου είπε ότι αλλάζει η ιδιότητα του μετάλου και φθίροντε πιο εύκολα . κάποιον εκκεντροφόρο που να μην χάνω το ρελαντί έχεις υπόψην σου ?
sps - Πεμ 27 Ιαν 2005, 11:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Δεν έχει να βγάλει ο συγκεκριμένος κάτι παραπάνω απο τους εκκεντροφόρους
γιατί μου τους έχει αναθέσει να τους βρώ εγώ .
Για τους μπουμπίσιους μου είπε ότι αλλάζει η ιδιότητα του μετάλου και φθίροντε πιο εύκολα . κάποιον εκκεντροφόρο που να μην χάνω το ρελαντί έχεις υπόψην σου ?

pt51 πιστευω δεν θα εχεις προβλημα, και οπως ειπωθηκε οι pt52 θελουν πολλα πραγματα και λεφτα για να δουλεψουν σωστα.
Βρες το τοπικ του Kouzman διαβασε το και θα καταλαβεις.
Εβαλε αγραφο εγκεφαλο για να παρει αυτα που προσφερουν οι pt52.

ΥΓ.Εχω βαρεθει τους μηχανικους που το παιζουν ειδικοι και βελτιωτες(ελεος)
Αν ειχα χρονο θα εκανα μια ερευνα σε ολους αυτους τους μαγκες και θα βλεπαμε ποσα απο τα αυτοκινητα που εχουν φτιαξει ειναι σωστα και ποσα καταστραφηκαν ή δε δουλεψαν σωστα.

Για μενα, βρειτε μηχανικους που εχουν τελειωσει τουλαχιστον καποια ανωτερη σχολη, και που ταυτοχρονα εχεουν φτιαξει ενα ιδιο αυτοκινητο, να το δειτε πως δουλευει και αν σας ικανοποιει.

Μην αφηνετε τα αυτοκινητα σας πειραματοζωα στον καθε Μαστρομητσο της γειτονιας και πετατε τα ωραια σας λεφτουδακια.

Εσεις οταν αρρωστενετε πηγαινετε σε γιατρο και κοιτατε τα πτυχια του στον τοιχο, για να δειτε αν σας κανει, γιατι λοιπον να μη δινουμε και στο αμαξι μας την αναλογη φροντιδα?
COOL ALEXIS - Πεμ 27 Ιαν 2005, 12:47:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το επονομαζόμενο reprofiling έχει ως σκοπό την αλλαγή των χαρακτηριστικών ενός εκκεντροφόρου!!! Επειδή όμως δεν είναι εφικτό να προσθέσουμε μέταλλο σ'έναν εκκεντροφόρο, πολύ απλά αφαιρούμε!!!
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φάγωμα πολύτιμου μετάλλου από την επιφάνεια του εκκεντροφόρου που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του!!!
Επομένως παράλληλα με το reprofiling γινεται και επιφανειακή σκλήρυνση στον εκκεντροφόρο με διάφορες μεθόδους ετσι ώστε να ανταπεξέλθει στη απώλεια μέρους της αντοχής τους λογω του reprofiling!!!

Το θέμα είναι κατα πόσο είναι αξιόπιστες αυτές οι μέθοδοι στη διαρκεια του χρόνου αλλά και κατά πόσο γίνονται !!!

Για περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα σας παραπέμπω στο τεύχος του περιοδικού που έχει και την φωτογράφιση μας!!!
lepou - Παρ 28 Ιαν 2005, 09:46:47
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια τοσα χρονια ασχολουμε με αμαξια και ποτε δεν εχω ακουσει για καταστραμενους εκκεντροφορους . Για ζημια σε μπιελες καπακι ,φλατσες ναι.Μεχρι και σε πολλα αγωνιστικα το κανουν που τα σκιζουν οσο εμεις δεν θα κανουμε ποτε και μια χαρα αντεχουν.Μονιζω οτι ειναι μια καλη οικονομικη λυση με ισως λιγο χειροτερα αποδοση σε θεμα τελικης ιποδυναμης.
tsikis - Παρ 28 Ιαν 2005, 14:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

Τελευταια τιμη Ιανουριος 2005 ειναι για τους ΡΤ51 700 Ευρά.

Μπορείς να μου δόσεις μια δυεύθηνση ή ένα τηλέφωνο απο εκεί που τους βρήκες 700 e τους pt51 γιατί εγώ τους βρήκα 850 e
tsikis - Παρ 28 Ιαν 2005, 14:16:33
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Παιδια τοσα χρονια ασχολουμε με αμαξια και ποτε δεν εχω ακουσει για καταστραμενους εκκεντροφορους . Για ζημια σε μπιελες καπακι ,φλατσες ναι.Μεχρι και σε πολλα αγωνιστικα το κανουν που τα σκιζουν οσο εμεις δεν θα κανουμε ποτε και μια χαρα αντεχουν.Μονιζω οτι ειναι μια καλη οικονομικη λυση με ισως λιγο χειροτερα αποδοση σε θεμα τελικης ιποδυναμης.

Μου φαίνεται ότι το παρεξήγησες
Δεν λεεί για κενούργιους εκκεντροφόρους αλλά για μπουμπίσιους !!
που όντως έχουν όριο ζωής ! Cool
pugsang - Παρ 28 Ιαν 2005, 14:50:18
Θέμα δημοσίευσης:
Τόσο είναι η τιμή τους 700 + ΦΠΑ = 826 Ευρά.

Οποιος δεν βιάζεται ομως σε 1 μήνα θα έχουμε προσφορά στο club εκκεντροφόρους σε άπαιχτη τιμή που εν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.
tsikis - Σαβ 29 Ιαν 2005, 01:50:48
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είχα τώρα το cash θα βιαζόμουν
Αλλά αφού μαζεύω τα πράγματα σιγά σιγά
θα περιμένω να μάθω αυτή την περιβόητη προσφορά
Γιατί θέλω να αρχίσω απο τους εκκεντροφόρους !!
thanks Wink
kaisaras96 - Σαβ 29 Ιαν 2005, 20:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Τόσο είναι η τιμή τους 700 + ΦΠΑ = 826 Ευρά.

Οποιος δεν βιάζεται ομως σε 1 μήνα θα έχουμε προσφορά στο club εκκεντροφόρους σε άπαιχτη τιμή που εν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Για να δουμε....αν εχουμε και την δυνατοτητα επιλογης απο διαφορα προφιλ ακομα καλυτερα.....αλλιως μονο σε κατι τυπου Fast Road εχει νοημα για τους περισοτερους απο μας.....αν και με αυτο το (θεομακρο)κιβωτιο που εχουμε ειναι δικοπο μαχαιρι οι εκεντροφοροι Sad
206 Blackbird - Κυρ 30 Ιαν 2005, 00:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα, εκτός και αν βάλεις κανίβαλους...Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά προφίλ και δεν είχα πρόβλημα.Οι ασύμετροι που φοραω τώρα δουλεύουν από 1500 τον κόφτη.Το μόνο κακό με το κιβώτιο είναι ότι τελειώνει το κοντέρ με 4η.κατά τα άλλα αν έχεις όρεξη για παιχνίδια και κατεβάζεις είναι μια χαρά.
pugsang - Κυρ 30 Ιαν 2005, 12:56:55
Θέμα δημοσίευσης:
Θα υπάρχουν διαθέσιμα 6 διαφορετικά προφίλ απο πολύ απλούς μέχρι καννίβαλους.Υπομονή και θα ανακοινωθούν όλα μολις είμαστε έτοιμοι και δοκιμασουμε το καθενα ξεχωριστά για να ξέρετε και τιμες ροπής και ιπποδύναμης.
tsikis - Κυρ 30 Ιαν 2005, 13:14:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αναμένουμε !!!!!
Με περιέργεια Exclamation
kaisaras96 - Δευ 31 Ιαν 2005, 00:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το θα δοκιμασουμε...ελπιζω να μην αποδειχθει πολυ καλο για να ναι αληθινο...γιατι μου αρεσει οτι κανω να εχει δοκιμασμενο αποτελεσμα.

Εγω παντως θα εβαζα μονο καποιους που βγαζουν καρτα καυσαεριων κανονικα γιατι δεν μου αρεσουν τετοια μπλεξιματα
pugsang - Δευ 31 Ιαν 2005, 08:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε Κώστα,

Οταν λέω θα δοκιμάσουμε εννοω οτι θα δυναμομετρήσουμε το καθε set για να μπορούμε να έχουμε ενα διαγραμα ροπης ιπποδυναμης και να μπορει ο καθενας να επιλεγει εκκεντροφορο βασει του διαγράμματος.Απο κει και περα τα set θα είανι απο τελειως απλα μεχρι και εκκεντροφοροι που δεν βγαζουν καρτα με τιποτα.Μπορει εσυ να θελεις να είσαι νομιμος μπορει ο αλλος να θελει να κατεβει dragster.Απλα με τα 6 set θα εχεις την δυναοτητα πολλαπλων επιλογών.
206 Blackbird - Δευ 31 Ιαν 2005, 12:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
Rolling eyes Με την εισαγωγή και την πεταλούδα έχουμε κανένα νεό ? Έχει δοκιμάσει κανείς μεγαλύτερη (ηλεκτρική) πεταλούδα στον ίδιο εγκέφαλο χωρίς προβλήματα ?
MIXALHS_PSYCHO - Δευ 31 Ιαν 2005, 22:42:35
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριε Μάκη μας για 8ν θα υπάρχει τίποτα?
Razz Razz Razz
Lef205 - Τρι 01 Φεβ 2005, 00:47:42
Θέμα δημοσίευσης:
MIXALHS_PSYCHO έγραψε:
Razz Razz Razz

Εχουμε κατι σχεσατα του Λιολιου αν σε ενδιαφερει! Cool Laughing Laughing Laughing
pugsang - Τρι 01 Φεβ 2005, 08:40:50
Θέμα δημοσίευσης:
MIXALHS_PSYCHO έγραψε:
Razz Razz Razz

Αμα πληρώσεις την συνδρομή σου όλα γίνονται

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Kouzman - Τρι 01 Φεβ 2005, 10:08:10
Θέμα δημοσίευσης:
οσον αφορα τους ΡΤ52 να πω πως την περασμενη εβδομαδα τους εβγαλα διοτι το αμαξι δεν μπορει να δουλεψει σωστα σε καθημερινη βαση...
χωρις να πολυλογισω θα πω πως εαν το αμαξι δουλευει καθε μερα στην κινηση και αρα καθεται πολλες ωρες στο ρελαντι τοτε υπαρχουν μεγαλες φθορες στα ελατηρια των εμβολων και τα χιτωνια λογω του οτι το πολυ καυσιμο που χρειαζεται για να κρατα ρελαντι λογω overlap "ξεπλενει" τα τοιχωματα απο το λαδι και φυσικα αυτο συνεπαγεται μεγαλες φθορες...

με την αλλαγη τους μπηκαν εκκεντροφοροι της Peugeot Sport το ιδιο καλοι αλλα με μικροτερο βυθισμα αρα και μικροτερο overlap για να μπορει το αμαξι να ειναι πιο αξιοπιστο στην καθημερινη χρηση, που δυστυχως δεν περιλαμβανει μονο κοντρες και σκισιματα...

Η βασικη διαφορα τωρα ειναι πως δεν κυνηγαμε την απολυτη ιπποδυναμη, αλλα το μοτερ θα εχει τρομερη ροπη που ομως θα μπορει να στροφαρει ανετα μεχρι τις 8000σαλ οπως πριν...

περισσοτερες λεπτομερειες συντομα... Wink
dB - Τρι 01 Φεβ 2005, 10:11:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα παιδιά. Very happy Είμαι νέοπας στο site και δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα topic. Έχω ένα 206 1,4lt 16V ακόμα στο κουτί του!(ούτε μήνα δεν έχει προλάβει να κλείσει). ξερει κανείς τι γκάζι έχω;ηλεκτρικό να υποθέσω;Σκέφτομαι για σκούπα,την ανθρακονημάτινη με το λογότυπο 206 πάνω.δουλεύει καλά και με τι φίλτρο;Εξάτμιση;

Υ.Γ. δεν πρόλαβα την παραγγελία του μπλοκέ γ... Twisted evil Twisted evil

Ελπίζω να τα πούμε στέκι σύντομα όταν περάσω για την εγγραφή στο club!
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 10:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
dB έγραψε:
Καλημέρα παιδιά. Very happy Είμαι νέοπας στο site και δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα topic. Έχω ένα 206 1,4lt 16V ακόμα στο κουτί του!(ούτε μήνα δεν έχει προλάβει να κλείσει). ξερει κανείς τι γκάζι έχω;ηλεκτρικό να υποθέσω;Σκέφτομαι για σκούπα,την ανθρακονημάτινη με το λογότυπο 206 πάνω.δουλεύει καλά και με τι φίλτρο;Εξάτμιση;

Υ.Γ. δεν πρόλαβα την παραγγελία του μπλοκέ γ... Twisted evil Twisted evil

Ελπίζω να τα πούμε στέκι σύντομα όταν περάσω για την εγγραφή στο club!

Αν και το θεμα ειναι για 1,6 θα σου πω οτι ακομα δεν υπαρχει σκουπα για το 1,4 και του 1,6 δεν κανει.
Αρα αν μονη για λιγο ακομα.
Ο Steve εχει κανει μια πατεντα με ελευθερο φιλτρο στην εισαγωγη οποτε μπορει να σε βοηθησει στο εν λογω θεμα.
Αλλα στρωστο λιγο πρωτα και μετα αρχιζεις τις επεμβασεις...
lepou - Τρι 01 Φεβ 2005, 11:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
Οι εκκεντροφοροι αυτοι απο που θα τους παραγγειλετε? Θα ειναι καποιας μαρκας η θα ειναι reprofile με διαφορα χαρακτηριστικα?
pugsang - Τρι 01 Φεβ 2005, 12:01:17
Θέμα δημοσίευσης:
Οι εκκεντροφόροι είναι εισαγωγής και είναι απο raw material.Δέν υπήρχε περίπτωση να ασχολούμασταν με εκκεντροφόρους reprofile.
lepou - Τρι 01 Φεβ 2005, 12:07:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τι ειναι το raw material? Απο που θα γινει η εισαγωγη ? Ειναι καποιας συγκεκριμενης μαρκας?
pugsang - Τρι 01 Φεβ 2005, 12:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
Raw material=Πρώτη ύλη=Οχι reprofile

Η εισαγωγή θα γίνει απο Ευρώπη απο μεγάλο οίκο.

Περισσότερα οταν κλείσουμε οριστικά την συμφωνία.
asa1 - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:17:18
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια ιδεα για να γινει το αυτοκινιτο ποιο νευρικο χωρις να κανει βαβουρα?
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
Asa1 στα παραθετω με σειρα αυξησης θορυβου...:

1. μετατροπη του ηλεκτρικου γκαζιου σε μηχανικο, ωστε να αποκτησει την αμεσοτητα που ειχε παλαιοτερα το 106 (αν και θα σου λειπον καμια 10 αρια αλογα) και εχεις και καμποσα κιλα βαρος παραπανω.
2. προγραμμα
3. ελευθερο φιλτρο / σκουπα / χοανη.
4. εκκεντροφορους / καπακι / ροικη (αλλαγη αυτη δεν επιφερει αλλαγη στον θορυβο του μοτερ αλλα μπορει να αλλαξει την ομαλη, ησυχη λειτουργεια του μοτερ σε πιο τραχια και αρυθμη)
5. ελευθερος καταλυτης
6. σχετικα ελευθερο τελικο καζανακι εξατμισης μεγαλου μεγεθους
7. ελευθερο τελικο καλανακι εξατμισης τυπου group N.

Αυτα τα ολιγα (και γνωστα...)
pugsang - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
Επισης η αλλαγη εκκεντροφορων δεν επιφερει αλλαγη στον θορυβο του μοτερ αλλα μπορει να αλλαξει την ομαλη, ησυχη λειτουργεια του μοτερ σε πιο τραχια και αρυθμη.

Μάνθο αυτό δεν είναι απαραίτητο.Υαπρχουν προφιλ τα οποία δεν χρειάζονται ουτε καν επαναπρογραμματισμό στον εγκέφαλο και απλα δυναμώνουν τις χαμηλομεσαίες του αυτοκινήτου με αψογη λειτουργια και χωρις καθολου επιπλεον θορυβο ή αρυθμίες.Και φυσικά ενα τετοιο προφιλ θα είναι πολυ συντομα διαθέσιμο.
206 Blackbird - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:52:28
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πρότεινα τις παρακάτω αλλαγές:
Προγραμμα ,Ελεύθερο φίλτρο αέρα εισαγωγής και ίσως αλλαγή εξάτμισης από τον καταλύτη και πίσω.
Λογικά θα έχεις 125 - 128 ίππους και 15.5 - 16.2 ροπή.Θα έχεις πολύ καλύτερη απόκριση στο γκάζι από ότι τώρα και εννοείται ότι ΔΕΝ θα είναι σαν του Rallye...Απλά είναι φθηνότερη λύση.

Question Για τους εκκεντροφόρους δεν ξέρω...Τους Έχει δοκιμάσει κάποιος? Τι προφίλ θα είναι διαθέσιμα ?
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:53:36
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
MEMsound. έγραψε:
Επισης η αλλαγη εκκεντροφορων δεν επιφερει αλλαγη στον θορυβο του μοτερ αλλα μπορει να αλλαξει την ομαλη, ησυχη λειτουργεια του μοτερ σε πιο τραχια και αρυθμη.

Μάνθο αυτό δεν είναι απαραίτητο.Υαρχουν προφιλ τα οποία δεν χρειάζονται ουτε καν επαναπρογραμματισμό στον εγκέφαλο και απλα δυναμώνουν τις χαμηλομεσαίες του αυτοκινήτου με αψογη λειτουργια και χωρις καθολου επιπλεον θορυβο ή αρυθμίες.Και φυσικά ενα τετοιο προφιλ θα είναι πολυ συντομα διαθέσιμο.

Μακη το εχω υποψη μου αυτο γι' αυτο και "μπορει στο παραπανω ποστ μου.
Υπαρχουν παρα πολλοι τυποι εκκεντροφορων καθενας σχεδιασμενος για καποια χρηση (ή μαλλον καλητερη αποδοση σε καποιο ευρος στροφων το οποιο αναλογα με τον τυπο μπορει να ειναι μεγαλο ή μικρο κλπ κλπ)
και επισης λειτουργουν καλυτερα ή χειροτερα σε συνεργασια με το προγραμματισμο που εχει γινει (και παλι κλπ κλπ).
dB - Τρι 01 Φεβ 2005, 13:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμένω να ακούσω χαρακτηρηστικά του εκκεντροφόρου για τις χαμηλομεσαίες.

Ο μικρός της παρέας
pugsang - Τρι 01 Φεβ 2005, 14:07:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν δοκιμαστει οτιδήποτε για να μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμενα νούμερα δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα.
asa1 - Τρι 01 Φεβ 2005, 14:17:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει ολα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα.Το θεμα ειναι τι εξατμιση να βαλω για να ειμαι στα εργοστασιακα επιπεδα θορυβου και τι φιλτρο.Αν βαλω τις κλασικες φιτροχοανες η σκουπα θα κανει λιγο φασαρια το ιδιο και για τις εξατμισεις.Ψαχνω μια ιδανικη βελτιωση με στανταρ τα παραπανω.Τωρα θα μου πεις πως θα δουλεψουν εκεντροφοροι προγραμα χωρις τα παραπανω βασικα δεν εχω σκοπο να το κανω μπαμπουλα γιαυτο και ψαχνω κατι τετοιο.Μηπως να το τουρμπισω??? Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 14:26:22
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:
Ενταξει ολα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα.Το θεμα ειναι τι εξατμιση να βαλω για να ειμαι στα εργοστασιακα επιπεδα θορυβου και τι φιλτρο.Αν βαλω τις κλασικες φιτροχοανες η σκουπα θα κανει λιγο φασαρια το ιδιο και για τις εξατμισεις.Ψαχνω μια ιδανικη βελτιωση με στανταρ τα παραπανω.Τωρα θα μου πεις πως θα δουλεψουν εκεντροφοροι προγραμα χωρις τα παραπανω βασικα δεν εχω σκοπο να το κανω μπαμπουλα γιαυτο και ψαχνω κατι τετοιο.Μηπως να το τουρμπισω?

Αυτο για το τουρμπισμα το προσπερναω...... Rolling eyes

Οσο για τα αλλα που λες μια ησυχη εξατμιση γιατο 1,6 16ν 206 ειναι της Remus.
Εχει μεγαλο καζανακι και εγκριση θορυβου TUV αρα θα ειναι σε ανεκτα επιπεδα και οχι σαν τα μικροσκοπικα και φωνακλαδικα (πλην ομως περισσοτερο αποδοτικα συνηθως) group N τελικα.

Οσο για την σκουπα ο ηχος της στο 206 ειναι απιθανος, πορωτικος και καθολου ενοχλητικος. Exclamation Exclamation
Αν θες πες μου να σου δωσω την δικη μου (Peugeot Srort) να την δομικασεις. Wink
asa1 - Τρι 01 Φεβ 2005, 14:32:28
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθο ευχαριστω θα ηθελα να κανω μια δοκιμη τις σκουπας σου οσο για την εξατμιση θα κανω και ενα τηλεφωνακι στον δοκτορ παπαδοπουλο μιας και θα φτιξω και χταποδι αναγκαστικα να δω μηπως φτιαχνει κανα τελικο υσηχο
asa1 - Τρι 01 Φεβ 2005, 14:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
Οσο για το τουρμπισμα μονο για αστειο το ειπα μιας και ειμαι ατμοσφαιρακιας!!! Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 14:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:
Μανθο ευχαριστω θα ηθελα να κανω μια δοκιμη τις σκουπας σου οσο για την εξατμιση θα κανω και ενα τηλεφωνακι στον δοκτορ παπαδοπουλο μιας και θα φτιξω και χταποδι αναγκαστικα να δω μηπως φτιαχνει κανα τελικο υσηχο

Αν δεν βιαζεσαι πολυ για την τοποθετηση των παραπανω στο 206 σου προτεινω να περιμενεις λιγο (κανα μηνα μαλλον) μιας και οι "ανωτεροι" (τρομαρα τους.... εννοω οι υπευθυνοι του club) ετοιμαζουν (ή εχουν και ετοιμες?!?!???) διαφορες συμφωνιες με μαγαζια τετοιου ειδους οποτε μπορει να βρεις κατι που πραγματικα να σε συμφερει.
Αρα λιιιιιγο υπομονη...!
Οσο για την σκουπα το τηλεφωνο μου το εχεις (υπαρχει και το πμ) οπότε..,όποτε θες μου λες και το κανονιζουμε.
Εξαλλου η σκουπιτσα σπιτι μου ειναι και καθεται (και περιμενει...)
jnavy - Τρι 01 Φεβ 2005, 17:30:43
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΙ ΕΓΩ ΝΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑ LIGHT TURBO ΜΕ ΠΙΕΣΗ 0,4-0,5 Question Question Question Question Question Question
Ronin - Τρι 01 Φεβ 2005, 17:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
jnavy έγραψε:
ΚΙ ΕΓΩ ΝΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑ LIGHT TURBO ΜΕ ΠΙΕΣΗ 0,4-0,5 Question Question Question Question Question Question

Γιάννη,όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Αν το ζητούμενο είναι οι ευθείες,πάς σε λύση turbo.
Αν επιθυμείς όμως να διατηρήσεις τον ''στριφτερό'' χαρακτήρα που έχουν τα peugeot,η ατμοσφαιρική βελτίωση είναι μονόδρομος.
jnavy - Τρι 01 Φεβ 2005, 18:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.ΤΟ 206 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ FASTER.
MEMsound - Τρι 01 Φεβ 2005, 20:29:11
Θέμα δημοσίευσης:
jnavy έγραψε:
ΟΚ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.ΤΟ 206 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ FASTER.

Εξαρταται ποσα αλογα θες.
Αν θες απο ενα 1600αρι μοτερ με κοινους εκκεντροφορους (κοινως οχι κατι σαν το vtec) να σου αποδωσει 250 αλοα με οποιο τροπο και να το κανεις ειτε με τουρμπο, ειτε ατμοσφαιρικα, ειτε με νιτρο εγκιμωνει κινδυνους εκτος και αν ξοδεψεις γυρω στα 3-4 εκατομυρια και το κανεις αλεξισφαιρο εκ των εξω αλλα και εκ των εσω....
Αν ομως εχει πιο λογικες απαιτησεις τοτε η ατμοσφαιρικη λυση μεχρι "2 σταδιο" ειναι η πιο ασφαλης.
Μετα θεωρω το τουρμπο μεχρι "2 σταδιο" (αλλα εδω φτανεις σε μεγαλυτερο κοστος).
Μετα το νιτρο (που γενικα ειναι μαλον μπερδεμενη ιστορια για τα συν τα πλην και το πως και ποσο....)
Μετα το τριτο σταδιο ειτε με τουρμπο ειτε ατμοσφαιρικα)
τωρα απο πλευρας αποδοσης ολα σχετικα ειναι και κυριως εξαρτωνται απο το πως θες να αξιοποιησεις το αμαξι σου.
Γιατι και τα saxoραλα με 150-160 ατμοσφαιρικα αλογακια παιζουν στις ευθειες μια χαρα με αντιστοιχα πχ Punto gt....
Ομως σε μια πιο απαιτητικη διαδρομη αν μεινεις ξετουρμπιστος αντε γεια.....
(θα μου πεις υπαρχουν antilag συστηματα... Ναι αλλα ποσο κανουν και ποσα Puntakia εχεις δει με τετοια.???)
Αρα πρωτα ξεκαθαριζεις τι θες να κανεις και μετα αρχιζεις να το φτιαχνεις ή ισως να αγορασεις απο την αρχη κατι πιο ταιριαστο στο στυλ οδηγησης σου.
Sidobre - Τρι 01 Φεβ 2005, 22:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
jnavy έγραψε:

O "Πρόεδρος" έφαγε μερικούς μήνες μαζί με κορυφαίους μηχανικούς για να λύσει το πρόβλημα της βελτίωσης στα 206 (και 307 και C2 και C3 κλπ κλπ).

Αυτό που έκανε ναι μεν ήταν σχετικά πιο πάνω από αυτό που σκέφτεται να φιάξει ο μέσος κάτοχος Peugeot από πλευράς χρημάτων, αλλά στην ουσία "άνοιξε" τον δρόμο για βελτιώσεις τέτοιου είδους.

Eτσι ήδη ετοιμάστηκαν και ετοιμάζονται πιο "μικρά" αλλά ακόμα και πιο δυνατά από του προέδρου.

Ξέρω δεν έχετε υπομονή... θέλετε άλογα ΤΩΡΑ!!! Ομως σκεφτείτε και το άλλο... Εχω κάνει 35.000 χλμ με πειραγμένο το μοτέρ (αισίως φτάνω τα 90.000 χλμ.) και εξακολουθεί και λειτουργεί σαν ρολόϊ! Ούτε Κιχ, ούτε Λαμπάκι (ε, εντάξει μόνο μια φορά που έλιωσα τον παλιό λάμδα... Μα και αυτός ούτε 80.000 χλμ να μην αντέξει!)

Ετοιμάζοντα "πακετάκια" μόνο για τα μέλη του Club, λουκούμι για όλους! Επίσης σύντομα και σε άλλο περιοδικό πιο δυνατό αμάξι από το δικό μου Wink
overgr - Τρι 01 Φεβ 2005, 22:37:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τάσο, ξέρεις τι μου αρέσει σε σένα?

Ξέρεις πως να πορώνεις τα πλήθη!!! Twisted evil
DIMCHRI - Τρι 01 Φεβ 2005, 23:00:45
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

O "Πρόεδρος" έφαγε μερικούς μήνες μαζί με κορυφαίους μηχανικούς για να λύσει το πρόβλημα της βελτίωσης στα 206 (και 307 και C2 και C3 κλπ κλπ).

Αυτό που έκανε ναι μεν ήταν σχετικά πιο πάνω από αυτό που σκέφτεται να φιάξει ο μέσος κάτοχος Peugeot από πλευράς χρημάτων, αλλά στην ουσία "άνοιξε" τον δρόμο για βελτιώσεις τέτοιου είδους.

Eτσι ήδη ετοιμάστηκαν και ετοιμάζονται πιο "μικρά" αλλά ακόμα και πιο δυνατά από του προέδρου.

Ξέρω δεν έχετε υπομονή... θέλετε άλογα ΤΩΡΑ!!! Ομως σκεφτείτε και το άλλο... Εχω κάνει 35.000 χλμ με πειραγμένο το μοτέρ (αισίως φτάνω τα 90.000 χλμ.) και εξακολουθεί και λειτουργεί σαν ρολόϊ! Ούτε Κιχ, ούτε Λαμπάκι (ε, εντάξει μόνο μια φορά που έλιωσα τον παλιό λάμδα... Μα και αυτός ούτε 80.000 χλμ να μην αντέξει!)

Ετοιμάζοντα "πακετάκια" μόνο για τα μέλη του Club, λουκούμι για όλους! Επίσης σύντομα και σε άλλο περιοδικό πιο δυνατό αμάξι από το δικό μου Wink

άντε ρε πρόεδρε !!! όλο πακετάκια ακούμε και πακετάκια δεν βλέπουμε.

είμαστε βέβαια και λίγο ανυπόμονοι !!!

Εντάξει το παραδέχομαι.

και θέλω και επειγόντως αυτοκόλητο του CLUB !!!!!!!!!!!!!! Exclamation Exclamation Twisted evil
Sidobre - Τρι 01 Φεβ 2005, 23:09:50
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Εντάξει το παραδέχομαι.

Τα πακετάκια τα φέρνουν κάτι μερμύγκια από την Αστραλία! :Ρ

Δυστυχώς για να τα λέμε και όλα, καμία συμφωνία δεν επιτρέπεται στην προσωρινή διοίκηση να κλείσει (όμως έχει κάνει την προπαρασκευή).
Από δευτέρα που θα υπάρχει κανονική Διοίκηση κάτι θα κάνουμε... Wink

tsikis - Τρι 01 Φεβ 2005, 23:15:31
Θέμα δημοσίευσης:
asa1 έγραψε:
Ενταξει ολα αυτα ειναι λιγο πολυ γνωστα.Το θεμα ειναι τι εξατμιση να βαλω για να ειμαι στα εργοστασιακα επιπεδα θορυβου και τι φιλτρο.Αν βαλω τις κλασικες φιτροχοανες η σκουπα θα κανει λιγο φασαρια το ιδιο και για τις εξατμισεις.Ψαχνω μια ιδανικη βελτιωση με στανταρ τα παραπανω.Τωρα θα μου πεις πως θα δουλεψουν εκεντροφοροι προγραμα χωρις τα παραπανω βασικα δεν εχω σκοπο να το κανω μπαμπουλα γιαυτο και ψαχνω κατι τετοιο.Μηπως να το τουρμπισω??? Laughing Laughing Laughing

Μου φαίνεται έχετε ξεφύγει λίγο απο το θέμα !!
Exclamation
ότι ατμοσφαιρική βελτίωση και να κάνεις ο θόρηβος θα ανέβει δεν μπορείς να τα έχεις όλα !!!
DimiP - Τετ 02 Φεβ 2005, 01:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Εντάξει το παραδέχομαι.

Τα πακετάκια τα φέρνουν κάτι μερμύγκια από την Αστραλία! :Ρ

Δυστυχώς για να τα λέμε και όλα, καμία συμφωνία δεν επιτρέπεται στην προσωρινή διοίκηση να κλείσει (όμως έχει κάνει την προπαρασκευή).
Από δευτέρα που θα υπάρχει κανονική Διοίκηση κάτι θα κάνουμε... Wink

ολο πακετακια ακουμε και εδω δεν εχουμε παρει ουτε αυτοκολητο ακομα, οχι πακετο! Twisted evil Twisted evil Twisted evil
lepou - Τετ 02 Φεβ 2005, 08:53:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοειτε οτι οθορυβος θα αυξηθει το θεμα ειναι ποσο? Να ειναι σε ανεκτα και "νομιμα " πλαισια.
Παντως δεν εχω ακουσει για εκκεντρφορους που να δουλευουν χωρις επαναπρογραματισμο.Εκτος αν ειναι τοσο ηπιοι που να κερδισεις με αυτους 3-4 αλογα.Αλλα τοτε γιτι να μπεις σε τοσο κοπο να τους αλλαξεις.
Νομιζω μια λυση 10 -15 παραπανω ιππων χωρις αλλαγη του ηλ.γκαζιου( για να μην αυξηθει πολλη το κοστος ) ειναι η καλυτερη.Να μπορεσουμε να παμε 135- 140 αλογα με ασφαλεια μικρο κοστος " σχετικα" αξιοπιστια και νομιμοτητα( καρτα καυσαερειων και θορυβο)
206 Blackbird - Τετ 02 Φεβ 2005, 14:25:08
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Τα πραγματα είναι πολύ απλά...

1ο Στάδιο ΦΠΕ (Φίλτρο , Πρόγραμμα , Εξάτμιση) κόστος κάτω από 1000 ευρώ , χωρίς φασαρία , χώρίς ρύπους και αξιόπιστα.Απόδοση μέχρι 130 ίππους , 16.5kg ροπή.Υπάρχουν τουλάχιστον 50 σημεία μόνο στην Αθήνα για την βελτίωση αυτή.
2ο Στάδιο απαιτεί λύσιμο κεφαλής , εκκεντροφόρους κτλ.Κόστος από 2000 - 4000 ευρώ, απόδοση 130 - 160 ίπποι , 16 - 17,5 kg ροπή.Υπάρχουν τουλάχιστον 15 βελτιωτές που το αναλαμβάνουν.Κάρτα καυσαερίων , θόρυβος , ρελαντί εξαρτάται από τις ρυθμίσεις.
Στάδιο για λίγους ... 5000 ευρώ - όσο αντέχει ο καθένας μας !! 4πετάλουδο η Turbo.
4πετάλουδο δεν έχω δει ακόμη.
Turbo έχω δει και διαβάσει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα από διαφορετικούς βελτιωτές.Απόδοση από 190PS - 240PS 22 - 30kg ροπή, τουρμπίζει από τις 3500rpm και άντε για !!!, Κάρτα καυσαερίων και ρελαντί Ο.Κ.
EXTRA BONUS ο ήχος της σκάστρας !!!!
206ccsimos - Τετ 02 Φεβ 2005, 16:03:28
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Επίσης σύντομα και σε άλλο περιοδικό πιο δυνατό αμάξι από το δικό μου Wink

Για πες Τασο... Τι παιζει ??? Twisted evil
jnavy - Τετ 02 Φεβ 2005, 19:35:48
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΙΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙΑ.
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Τασο γνωριζεισ αν ο μηχανικος της Λιοσιων εχει δικο του δυναμομετρο η τελος παντων που ρυθμιζει τους κινητηρες;;;
kanelj - Τετ 02 Φεβ 2005, 23:24:28
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Very happy Τα πραγματα είναι πολύ απλά...

1ο Στάδιο ΦΠΕ (Φίλτρο , Πρόγραμμα , Εξάτμιση) κόστος κάτω από 1000 ευρώ , χωρίς φασαρία , χώρίς ρύπους και αξιόπιστα.Απόδοση μέχρι 130 ίππους , 16.5kg ροπή.Υπάρχουν τουλάχιστον 50 σημεία μόνο στην Αθήνα για την βελτίωση αυτή.

Α)Τα πραγματα δεν ειναι καθολου απλα....
(ακομα και για το 1ο σταδιο)
Και εξηγουμε....
Ειναι ολα τα αυτοκινητα Peugeot με τον ιδιο εγκεφαλο?Μαλλον οχι!
τι σημαινει αυτο?
Οτι τα 3/4 των αυτοκινητων μας (τουλαχιστον για τα 206) εχουν Bosch εγκεφαλο και αν ειναι ετσι τοτε θα αρχισουν οι Γολγοθαδες με τα προβληματα!!
Αρα τι κανουμε μετα?
Πεταμε τον εγκεφαλο που ηδη εχουμε και βαζουμε εναν Marelli !Αρα αλλα 500-600ε για καινουργιο εγκεφαλο και αλλα 500 για να προγραμματιστει

Εξατμιση μιλαμε για ενα απλο group Ν?Δεν νομιζω να αρεσει σε πολλους το μεγεθος μιας τετοιας εξατμισης!θα θελησουν (οι πιο πολλοι) κατι πιο ακριβο aftermarket)
Απο 200-300ε ΜΟΝΟ για τελικο...

για φιλτρο ενταξει με 40 ε βρισκεις!

ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
1)οποιος εχει marelli ειναι κ@λοφαρδος
2)οποιος δεν εχει πληρωνει 600+500+200+40=1340ε

Β)Οσο για το "αξιοπιστα"....αυτο ειναι υποκειμενικο.....

Γ)
Βγαζει 206 1.6 16v με ΦΠΕ 130 ίππους , 16.5kg ροπή Question Question Question Question

Scratch Scratch Scratch

Δ)
50 σημεια στην Ελλαδα για να σου προγραμματισει τον εγκεφαλο ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ Question Question Question Question Question

Υπερβολικα αισιοδοξο σε βρισκω....
Για να λεμε και τα πραγματα οπως ειναι και οχι οπως μας τα παρουσιαζουν!
(Ετσι κοιταει οποιος εχει παθει και εχει μαθει Exclamation Exclamation Laughing Wink )
206ccsimos - Πεμ 03 Φεβ 2005, 10:17:58
Θέμα δημοσίευσης:
jnavy έγραψε:
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΑΛΟΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΤΑ ΙΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙΑ.
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Τασο γνωριζεισ αν ο μηχανικος της Λιοσιων εχει δικο του δυναμομετρο η τελος παντων που ρυθμιζει τους κινητηρες;;;

Αν το επιθυμείς εσύ πάνω σε δυναμόμετρο.
Αυτός όμως πιστεύει ( όπου και κατά την γνώμη μου είναι σωστό ) στον δρόμο Wink
DIMCHRI - Πεμ 03 Φεβ 2005, 10:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν για ακουστε.

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό τοπικ αυτό.

Στο power techniques αυτού του μήνα, βάλανε πρόγραμμα στο multiplex εγκέφαλο του c2 vts 125hp της powerchips.

Θα ήθελα κάποιος γνώστης (πρόεδρε ακούς Question ) να μου πει αν η διαδικασία που αναγράφεται στο συγκεκριμένο περιοδικό, είναι σωστή/εφικτή/ αληθινή.

Έτσι όπως το λένε αυτοί και ο multiplex επαναπρογραματίζεται, μιλάνε ότι είδαν 11 χάρτες κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Το αμάξι με ΦΠΕ έχει πάρει 15+ ίππους
Απ' ότι κατάλαβα, ο προγραμματισμός έγινε σε real time άγραφο chip.
Το μαμά chip απλά το βάλανε στην άκρη....

Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά ή αν γίνονται, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον.
Όποιος γνωρίζει αν γίνονται τα παραπανω να μας ενημερώσει.
pugsang - Πεμ 03 Φεβ 2005, 10:47:39
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν λεγαμε εμεις οτι υπαρχουν και αλλοι χαρτες στα 206,307,C2 είμασταν μαλ**ες.Τωρα ξαφνικα ανακαλυψε η powerchips οτι υπαρχουν οι χαρτες αυτοι.Αν διβάσεις ομως πιο προσεχτικά θα δεις οτι ΔΕΝ πέιραξαν ολους τους χάρτες αλλα μονο του αβανς και του επιταγχυνομενου φορτιου.Στο προηγούμενο τευχος το αμαξι αυτο ηταν με σκούπα-εξάτμιση 136 άλογα.Αρα απο το πρόγραμμα πήραν 5-6 άλογα.

Αυτα................
DIMCHRI - Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:08:11
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Οταν λεγαμε εμεις οτι υπαρχουν και αλλοι χαρτες στα 206,307,C2 είμασταν μαλ**ες.Τωρα ξαφνικα ανακαλυψε η powerchips οτι υπαρχουν οι χαρτες αυτοι.Αν διβάσεις ομως πιο προσεχτικά θα δεις οτι ΔΕΝ πέιραξαν ολους τους χάρτες αλλα μονο του αβανς και του επιταγχυνομενου φορτιου.Στο προηγούμενο τευχος το αμαξι αυτο ηταν με σκούπα-εξάτμιση 136 άλογα.Αρα απο το πρόγραμμα πήραν 5-6 άλογα.

Αυτα................

το πρόσεξα ρε μάκη μου !
είχα πάρει και το προηγούμενο, αλλά πες μου τώρα γίνεται τέτοιος προγραμματισμός???
ή να το θέσω αλλιώς, το ότι πιθανόν να μην έχουν πειράξει τους υπόλοιπους χάρτες, κανει κάπου κακό στο αμάξι ??
εάν θέλεις να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση , απλώς βάζεις πάνω το παλιό τσιπάκι ???
MEMsound - Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:20:50
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

Καλα ρε Μακη μην το παιρνεις πατριωτικα.
Αφου το ξερεις οτι καθε βελτιωτης θελει να λεει οτι αυτος "ανακαληψε την Αμερικη", οτι ειναι "ο πρωτος που το πετυχε" κλπ κλπ.
Παντως αν δεν ειναι μαγειρευμενα τα νουμερα ισχυος / ροπης (προσωπικα θεωρω το Power αρκετα σοβαρο περιοδικο για να γραφει μπουρδες, αλλα ποτε δε ξερεις...) το εν λογω C2 ειναι αρκετα δυνατο, με 141,8ps/6.721rpm και 15,7kgr/5.592rpm.
Παρεπιπτοντως ολες οι μετρησεις του ειναι με 100αρα βενζινη.
Μολις διαβασα το αρθρο και ειναι αρκετα κατατοπιστικο (αν και μαλλον και σχετικα διαφημιστικο για την Powerchips, χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα κακο).
pugsang - Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι ρε Δημήτρη σου εχει πει κανενας οτι δεν υπάρχει πρόγραμμα για Multiplex αμάξι?

Δεν θα μπω σε περισσοτερες λεπτομέρειες για τους χάρτες και το πρόγραμμα της Powerchips.Εσυ απλα σκεψου αν ο Γαλλος ηταν ασχετος που εβαλε 11 χάρτες.....
206 Blackbird - Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά ή αν γίνονται, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον.
Όποιος γνωρίζει αν γίνονται τα παραπανω να μας ενημερώσει.

Confused Η νέα γενιά της PSA (206 , 307 , C2 , C3 , XSARA) έχουν εγκέφαλο Bosch.Αυτός ο εγκέφαλος χρησημοποιεί εξωτερική μνήμη για εντολές και δεδομένα ( χάρτες) όπως σωστά γράφει το ΡΤ.Οι χάρτες που έχει είναι πολλοί και χωρισμένοι σε ομάδες.(Αντίστιχοι χάρτες σε διαφορετικές θέσεις μνήμης λ.χ για καύσιμο 95 οκτ , 100 οκτ άλλες συνθήκες κτλ).Πρακτικά υπάρχουν 25 -30 χάρτες για την ρύθμιση του αυτοκινήτου.
Ο Emulator δουλεύει ως εξής:Προσομοιώνει την εξωτερική μνήμη (chip) που έχει ο εγκέφαλος και μέσω του Η/Υ γίνονται αλαγές σε πραγματικό χρόνο.Αφού τελειώσουν οι ρυθμήσεις το αποτέλεσμα γράφεται σε chip.
Για την ιδανική ρύθμηση κατά την γνώμη μου χρειάζονται τα παρακάτω:
Ο παραπάνω εξοπλισμος
Αναλυτής καυσαερίων για την σωστή ρύθμιση του καυσίμου
Πυρόμετρο για έλεγχο της θερμοκρασίας στην εξαγωγή
Διαγνωστικό μηχάνημα που συνδέεται μέσω της θύρας αυτοδιάγνωσης και επαληθεύει - επιβεβαιώνει ότι οι αλλαγές ανταποκρίνονται σε πραγματικές συνθήκες.
Δοκιμή στον δρόμο με τον παραπάνω εξοπλισμό συνδεμένο
Μηχανικό ή γνώσεις μηχανολογίας για την σωστή και χωρίς προβλήματα ρύθμιση του κινητήρα.

Razz Ελπίζω να έλυσα μερικές απορίες σχετικά με τα προγράμματα.
DIMCHRI - Πεμ 03 Φεβ 2005, 11:43:44
Θέμα δημοσίευσης:
Α ρε μάκη ...

Τι να σου κάνω που έχεις ραλύ και έχεις λύσει τα περισσότερα προβλήματα του multiplex....

ξέρω όμως ότι το κάνεις και επίτηδες για να με πεισεις να πάρω το quaiffe.... Laughing Laughing Wink

όμως έχω μια αποροία... Confused

Αυτοί λογικά αφου βλέπουνε τους χάρτες θα μπορούσαν να τους πειράξουν και τους άλλους...

Άρα μήπως δεν χρειάζεται ?? ή μπορει να μην θέλουν να τους σκαλίσουν γιατί να μην κάνει καμία διαφορα...

τέλος πάντων θα παω να σπουδάσω car chip tuning...
Γιατί αλλιώς δεν θα μάθω ποτέ...

Πλάκα κανω...
pugsang - Πεμ 03 Φεβ 2005, 13:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω μια άλλη απορία.

Στο PT λέει οτι ο τελευταιος χάρτης είναι στις 6000rpm

Απο εκεί και πάνω τι γίνεται?Υποτίθεται οτι αλλάζοντας εκκεντροφόρους η δύναμη βγαίνει στις π.χ 6800rpm και ο κόφτης πάει στις 7500-7800rpm

Απο τις 6000 μεχρι τις 7800 τί χαρτογράφηση χρησιμοποιείται?

Πως δουλευει το αμάξι στις 7800?Με την χαρτογράφηση των 6000?

Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused
MEMsound - Πεμ 03 Φεβ 2005, 13:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Στο PT λέει οτι ο τελευταιος χάρτης είναι στις 6000rpm.
Απο εκεί και πάνω τι γίνεται?Υποτίθεται οτι αλλάζοντας εκκεντροφόρους η δύναμη βγαίνει στις π.χ 6800rpm και ο κόφτης πάει στις 7500-7800rpm
Απο τις 6000 μεχρι τις 7800 τί χαρτογράφηση χρησιμοποιείται?
Πως δουλευει το αμάξι στις 7800?Με την χαρτογράφηση των 6000?

Παραθετω επι λεξη οτι γραφετε στο αρθρο του PT για να ξερουμε γιατι μιλαμε:
Το remapping εγινε στο ευρος 1.400 - 6.000 rpm (μετα τις 6.000rpm η ECU συνεχιζει να βλεπει 6.000prpm) και για τιμες φορτιου (ενδειξη πιεσης MAP Sensor) απο 45% - 100%. Το 45% δεν ειναι τυχαιο, αφου κατω απο αυτο γινονται οι μετρησεις για την καρτα καυσαεριων, οποτεδεν θελουμε να πειραξουμε τις εργοστασιακες παραμετρους)

Απο τα γραφομενα εγω συμπεραινω οτι το αυτοκινητο βγαζει καρτα καυσαεριων αλλα μετα απο φορτιο 45% (φανταζομαι εννοει πιεση στο γκαζι) οι τροποποιεισεις που εχουν κανει εχουν αλλαξει τις εκπομπες ρυπων.
Δηλαδη το αυτοκινητο λειτοπυργει οπως το εργοστασιακο μεχρι το 45% της διαδρομης του γκαζιου και απο κεικαι πανω με τα νεα δεδομενα?
Μαλλον κατι τετοιο εννοουν και αν δει κανεις το διαγραμμα ισχυος και ροπης οι μετρηση ξεκινα πανω απο τις 2300rpm (περιπου 2500rpm).
Παρεπιπτοντως τα καυσαερια μετρουνται στις 800-900rpm (ρελαντι) και στις 2.500rpm.

Τωρα στην περιπτωση αλλαγης εκκεντροφορων δεν ξερω τι γινεται αλλα προφανως το προγραμμα που εχει τωρα ο εν λογω C2 δεν θα δουλευει ουτως ή αλλος για του γνωστους ευνοητους λογους.

Αρα θελει νεο προγραμματισμο που ομως να προβλεπει στροφαρισμα μεχρι το οριο στροφων οπου αποδιδουν οι νεοι εκκεντροφοροι + κατι ψηλα ακομα κατα τα γνωστα.
Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται αν η ECU δεν ειναι σχεδιασμενη να διαβαζει διαφορετικες τιμες για πανω απο 6.000 ανεξαρτητα απο το chipακι που της βαζουμε??
Αρα ή κατι δεν γραφουν σωστα,
ή κατι λειπει απο το αρθρο,
ή εγω κατι δεν καταλαβα καλα (πολυ πιθανο!!)
ή σωνει και καλα για να βαλεις αλλους εκκεντροφορους καλυτερα να εχεις και εναν αγραφο εγκεφαλο για να τον ρυθμισεις πληρως (πολυ ακριβο!!!)

Και μια ερωτηση ακομα αυτο που λεμε οτι με τερμα γκαζι ο εγκεφαλος δουλευει "open loop" που εμπλεκεται σε ολα τα παραπανω?
Kouzman - Πεμ 03 Φεβ 2005, 17:30:44
Θέμα δημοσίευσης:
open loop δουλευει ο εγκεφαλος στο τερμα γκαζι συνηθως και λειτουργει αποκλειστικα απο τους χαρτες του εγκεφαλου χωρις να κανει διορθωσεις ο λ...
206 Blackbird - Πεμ 03 Φεβ 2005, 18:53:46
Θέμα δημοσίευσης:
Το C2 VTS έχει κόφτη σιτς 7400 από το εργοστάσιο.Η μεταφορά του στις 7800 είναι περίπου 4%.
MEMsound - Πεμ 03 Φεβ 2005, 19:02:16
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Το C2 VTS έχει κόφτη σιτς 7400 από το εργοστάσιο.Η μεταφορά του στις 7800 είναι περίπου 4%.

Σωστο και αυτο...
Παρεπιπτοντως σε πιο τευχος του PT θα ειναι το 206 σου?
Γιατι σε αυτο που κυκλοφορησε χθες / προχθες δεν ειναι.
Εκτος και αν ειναι σε αλλο περιοδικο και θυμαμαι λαθος.
206 Blackbird - Πεμ 03 Φεβ 2005, 19:37:59
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστά θυμάσαι.Θα είναι στο τεύχος που κυκλοφορεί στις αρχές Μαρτίου.
pugsang - Πεμ 03 Φεβ 2005, 21:04:57
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:

Αυτο τωρα δεν το καταλαβα.Ενταξει εχει κόφτη στις 7400 αλλα ο τελευταιος χαρτης είναι στις 6000.Απο τις 6000 μεχρι τις 7400 ή και το επιπλεον 4% τι γινεται??Ισχύει ο ίδιος χάρτης??
206 Blackbird - Πεμ 03 Φεβ 2005, 21:29:40
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Ο εγκέφαλος ξέρει πάντα τι στροφές έχει ο κινητήρας. Οι χάρτες είναι περιοχές από εώς. π.χ

Χάρτης Καυσίμου σε πλήρη επιτάχυνση

.............Φορτίο 10% 20 % 30% 40 % κ.ο.κ
Στροφές
500
700
850
1000
1400
1700
κ.ο.κ
Όλες οι περιοχές είναι γεμάτες τιμές.Κάθε τιμή έχει ισχύ μεχρι την επόμενη.Στο παράδειγμα η περιοχή 1000 καλύπτει από 1001 μέχρι 1399.Έτσι στις 6000 καλύπτει από 6000 - κόφτη.Η διαφορά είναι ότι σε εκείνο το σημείο καλύπτει ένα εύρος 1500 στροφών ενώ στα προηγούμενα καλύπτει 300 - 600 στροφές.Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.Απλά δυσκολεύει η κατάσταση με αγριότερους εκκεντροφόρους και για την ιδανική ρύθμιση πιστέυω είναι απαραίτητα και άλλα εργαλεία εκτός από την πρόσβαση στους χάρτες.

Φορτίο είναι το πραγματικό φορτίο που έχει ο κινητήρας την δεδομένη στιγμή.Είναι σχετικό με το πάτημα του γκαζιού αλλά ανεξάρτητο.
kaisaras96 - Παρ 04 Φεβ 2005, 00:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
206 Blackbird έγραψε:

Αυτο τωρα δεν το καταλαβα.Ενταξει εχει κόφτη στις 7400 αλλα ο τελευταιος χαρτης είναι στις 6000.Απο τις 6000 μεχρι τις 7400 ή και το επιπλεον 4% τι γινεται??Ισχύει ο ίδιος χάρτης??

Πρεπει να ισχυει κατι τετοιο...αυτος ισως ειναι και ο λογος που με αγραφο κερδιζεις γιατι εχεις πολυ πιο λεπτομερη προγραμματισμο.Το εχω ακουσει και για τα Honda v-tec μετα τις 7.000 που δεν ειναι κανα τυχαιο αυτοκινητο.

Αυτα τα για προγραμμα πανω απο το 45% μου αρεσει γιατι εχεις σιγουρα αξιοπιστια οικονομια και καρτα καυσαεριων.

Αλλωστε η μηχανη μπορει να δουλεψει σε πληθος ρυθμισεων οι οποιες ισως να μην ειναι βελτιστες,αλλα τελικα το μονο που ενδιαφερει ειναι τα επιπλεον αλογα...τωρα οι θερμοκρασιες καυσαεριων και αλλα πολλα ειναι προβληματα που μαλλον μονο λογω ζημιας μπορεις να τα ανακαλυψεις...

Ο εξοπλισμος που γραφεις Blackbird ακουγεται λογικος και αν καποιος βελτιωτης τον χρησιμοποιει σωστα θα τον εμπιστευομουν.
kaisaras96 - Παρ 04 Φεβ 2005, 01:10:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Παιδια ολα αυτα ωραια με τον μεταλικο....
Ας μου απαντησει καποιος με 206 1600 16ν και μεταλικο καταλυτη???
Καρτα καυσαεριων βγαινει κανονικοτατα η μονο με "σπρωξιμο"
Chech engine και Antipolution Fault υπαρχουν?πως αντιμετοπιζονται?

Αν θελουν οι moderator ας το σβησουν αλλα επιζητω απαντηση σε αυτο το θεμα και μου φαινεται περιεργο που δεν πηρα,ισως εδω που εχει πολυ κοσμο....
Με ενδιαφερει αμεσα....
Μα ουτε ενας με μεταλικο...??? Question Question Crying or Very sad Sad Confused Rolling eyes
volvos - Παρ 04 Φεβ 2005, 09:59:44
Θέμα δημοσίευσης:
εγω προσωπικα εχω δει 3περιπτωσεις φιλων-γνωστων που οταν εβαλαν καταλυτη σε διαφορετικα συνεργεια τους ρωταγαν αμ ηθελαν με καρτα καυσαεριων η οχι...
ο κολλητος μου σε ιμπιζα τον πληρωσε τον ρεμους 100ευρω παραπανω για να εχει χαρτια και να βγαζει καρτα καυσαεριων κανονικα...
αρα οπως παντα μαλλον και εδω ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις.δηλ. αν εχεις να διαθεσεις τα λεφτα μαλλον θα βρεις -δεν εχω δει- καποιον που να βαζει μεταλλικο σε 206 με καρτα και ολα οκ.
βεβαια υπαρχουν απο οτι ακουσα και κεραμικοι -πιο ελευθεροι απο μαμα καταλυτη- στηνα αγορα οι οποιοι σιγουρα βγαζουν καρτα εγγυημενα.
η διαφορα θα ειναι μεγαλη και με τετοιο κεραμικο.
206 Blackbird - Παρ 04 Φεβ 2005, 12:21:24
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Ίσως και να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μπει μεταλικός καταλύτης σε πρώτο στάδιο.Στην αρχή έτσι νόμιζα κι εγώ.Άλλαξα τον καταλύτη με μεταλικό , έβαλα δίχαλο κτλ.Διαφορά δεν είδα.Όπως ούτε και λαμπάκι αναμενο.Δεν είχα βάλει πρόγραμμα ακόμη.Τα καυσαέρια δεν τα είχα μετρήσει.τώρα μετά από τις αλλαγές που έχω κάνει μπορώ να πω ότι η χταποδοκαταλυτοκαζανακοεξάτμιση δίνει 5 - 7 ίππους στο δεύτερο στάδιο.Κόστος περίπου 1000 ευρώ ( 180 ευρώ / ίππο!!! ).Το έχω δοκιμάσει και χωρίς καταλύτη , με διαφορετικά μεσαία και διάφορους άλλους συνδιασμούς κυνηγόντας καναδυο αλογάκια ακόμη.Συμπέρασμα δεν έχει διαφορά στη απόδοση, αλλά γίνεσαι κολλητός με τον εξατμισά!!!

Υ.Γ Δοκιμή = αλλαγή εξαγωγής , δοκιμή , ρύθμιση στο πρόγραμμα , δυναμομέτρηση πριν και μετά και ξανά πάλι.
DIMCHRI - Παρ 04 Φεβ 2005, 13:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
εντάξει παιδιά αλλά τώρα στο θέμα μας πάλι γιατί εκτροχιαστήκαμε...
kaisaras96 - Παρ 04 Φεβ 2005, 15:04:02
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Wink Ίσως και να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μπει μεταλικός καταλύτης σε πρώτο στάδιο.Στην αρχή έτσι νόμιζα κι εγώ.Άλλαξα τον καταλύτη με μεταλικό , έβαλα δίχαλο κτλ.Διαφορά δεν είδα.Όπως ούτε και λαμπάκι αναμενο.Δεν είχα βάλει πρόγραμμα ακόμη.Τα καυσαέρια δεν τα είχα μετρήσει.τώρα μετά από τις αλλαγές που έχω κάνει μπορώ να πω ότι η χταποδοκαταλυτοκαζανακοεξάτμιση δίνει 5 - 7 ίππους στο δεύτερο στάδιο.Κόστος περίπου 1000 ευρώ ( 180 ευρώ / ίππο!!! ).Το έχω δοκιμάσει και χωρίς καταλύτη , με διαφορετικά μεσαία και διάφορους άλλους συνδιασμούς κυνηγόντας καναδυο αλογάκια ακόμη.Συμπέρασμα δεν έχει διαφορά στη απόδοση, αλλά γίνεσαι κολλητός με τον εξατμισά!!!

Υ.Γ Δοκιμή = αλλαγή εξαγωγής , δοκιμή , ρύθμιση στο πρόγραμμα , δυναμομέτρηση πριν και μετά και ξανά πάλι.

Οταν λες διχαλο?Δεν μας ειπες οτι εχεις χειροποιητο χταποδι?
Γιατι διχαλο ετσι σκετο σε νορμαλ 206 δεν μπαινει.
Κοιτα εγω με την αλλαγη του χταποδιου σε ραλλισιο κερδησα δυο αμαξια μεχρι τα 140χλμ και παντου καλυτερους χρονους στις μετρησεις που εκανα και αυτο μου αρκει.Τελικα η πιο μεγαλη διαφορα ειναι στα χαμηλα οπου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

volvos έγραψε:
εγω προσωπικα εχω δει 3περιπτωσεις φιλων-γνωστων που οταν εβαλαν καταλυτη σε διαφορετικα συνεργεια τους ρωταγαν αμ ηθελαν με καρτα καυσαεριων η οχι...
ο κολλητος μου σε ιμπιζα τον πληρωσε τον ρεμους 100ευρω παραπανω για να εχει χαρτια και να βγαζει καρτα καυσαεριων κανονικα...
αρα οπως παντα μαλλον και εδω ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις.δηλ. αν εχεις να διαθεσεις τα λεφτα μαλλον θα βρεις -δεν εχω δει- καποιον που να βαζει μεταλλικο σε 206 με καρτα και ολα οκ.
βεβαια υπαρχουν απο οτι ακουσα και κεραμικοι -πιο ελευθεροι απο μαμα καταλυτη- στηνα αγορα οι οποιοι σιγουρα βγαζουν καρτα εγγυημενα.
η διαφορα θα ειναι μεγαλη και με τετοιο κεραμικο.

Η διαφορα τιμης δεν ειναι σπουδαια 180 κεραμικος 240 μεταλικος της RaceKat νομιζω.
Ο μηχανικος μου λεει πως με τον μεταλικο θα βγαζω καρτα οριακα και να βαλω εναν κεραμικο,ενω ο εξατμισας οτι με τον μεταλικο δεν θα εχω κανενα προβλημα.

Για να επανερθουμε και λιγο στο θεμα δευτερο σταδιο χωρις χταποδι μου φαινεται πολυ λαθος.Αυτη η εξαγωγη θαβει την μηχανη μας.Επεισης ο καταλυτης τοσο κοντα στην εξαγωγη κινδυνευει να σπασει απο λαθη στο προγραμμα και υψηλες θερμοκρασιες.Αλλωστε απο οτι λενε οι ψηλες στροφες θελουν και μακρυα τον καταλυτη.
206 Blackbird - Παρ 04 Φεβ 2005, 15:25:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το δίχαλο το έβαλα στις αρχές.Εννοείται ότι ήταν και αυτό χειροποίητο.Είχα βγάλει τον μαμα καταλύτη, στην θέση του έβαλα το δίχαλο και αμέσως μετά τον μεταλικό καταλύτη.

Τώρα έχω αυτό...

[img]http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=349[/img]
speedy100 - Παρ 04 Φεβ 2005, 16:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Wink ...τώρα μετά από τις αλλαγές που έχω κάνει μπορώ να πω ότι η χταποδοκαταλυτοκαζανακοεξάτμιση δίνει 5 - 7 ίππους στο δεύτερο στάδιο.Κόστος περίπου 1000 ευρώ ( 180 ευρώ / ίππο!!! ).Το έχω δοκιμάσει και χωρίς καταλύτη , με διαφορετικά μεσαία και διάφορους άλλους συνδιασμούς κυνηγόντας καναδυο αλογάκια ακόμη.Συμπέρασμα δεν έχει διαφορά στη απόδοση, αλλά γίνεσαι κολλητός με τον εξατμισά!!!

Συγνώμη αλλά αν από κομπλέ εξάτμιση κέρδισες μόνο 5-7 ίππους, και μάλιστα σε β στάδιο, κάπου υπάρχει ΧΟΝΤΡΟ λάθος στην εξάτμιση, (μάλλον γιατί μπορεί να είναι και αλλού το λάθος και να την «πληρώνει» η εξάτμιση…).

Τώρα για όλες τις άλλες απορίες σε αυτό το topic περί εγκεφάλων, προγραμματισμού τους κλπ. έχουν γίνει πολλαπλές απαντήσεις σε όλες τις απορίες σας. Καλά θα είναι να διαβάζουμε πρώτα τα παλαιότερα topics και αν δεν βρούμε απάντηση τότε να ρωτάμε. Είναι πολύ κουραστικό να πρέπει σχεδόν κάθε εβδομάδα να εμφανίζονται οι ίδιες απορίες, πόσο μάλλον να πρέπει να απαντιούνται…

Πάντα Φιλικά Very happy
Speedy100
Kouzman - Παρ 04 Φεβ 2005, 16:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
συμφωνω μαζι σου φιλε speedy100...

παλι τα ιδια... τιποτα καινουριο... Confused Confused
206 Blackbird - Παρ 04 Φεβ 2005, 16:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy

Το βασικότερο είναι ότι έχω κρατήσει την εισαγωγή , την πεταλούδα ,τον εγκέφαλο και προσπάθησα να βελτιώσω το αυτοκίνητο μου.Αυτό είναι το καινουριο.Εγώ είπα τι έκανα και τι διαφορές είδα.Αν κάποιος άλλος το έχει δοκιμάσει μακάρι να γράψει και αυτός τις εμπειρίες του.Το αποτέλεσμα θα είναι οι επόμενοι να έχουν μία εικόνα για το τι μπορεί να τους προκύψει.
206 Blackbird - Παρ 04 Φεβ 2005, 17:15:16
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:

Συγνώμη αλλά αν από κομπλέ εξάτμιση κέρδισες μόνο 5-7 ίππους, και μάλιστα σε β στάδιο, κάπου υπάρχει ΧΟΝΤΡΟ λάθος στην εξάτμιση, (μάλλον γιατί μπορεί να είναι και αλλού το λάθος και να την «πληρώνει» η εξάτμιση…).....
Πάντα Φιλικά Very happy
Speedy100

Very happy Αν το έχεις δοκιμάσει και βγάζει περισσότερα περιμένω την συνταγή.
speedy100 - Σαβ 05 Φεβ 2005, 21:23:12
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
speedy100 έγραψε:

Συγνώμη αλλά αν από κομπλέ εξάτμιση κέρδισες μόνο 5-7 ίππους, και μάλιστα σε β στάδιο, κάπου υπάρχει ΧΟΝΤΡΟ λάθος στην εξάτμιση, (μάλλον γιατί μπορεί να είναι και αλλού το λάθος και να την «πληρώνει» η εξάτμιση…).....
Πάντα Φιλικά Very happy
Speedy100

Very happy Αν το έχεις δοκιμάσει και βγάζει περισσότερα περιμένω την συνταγή.

Όχι δεν αναφέρομαι ειδικά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Αλλά από κομπλέ εξάτμιση με χταπόδι η αναμενόμενη βελτίωση είναι πάντα πολύ περισσότερο από 7 ίππους. Αν όχι κάτι είναι πολύ στραβά υπολογισμένο.

Φιλικά
Speedy100
206 Blackbird - Κυρ 06 Φεβ 2005, 13:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Φίλε speedy. Γενικά συμφωνώ κι εγώ.Στον κινητήρα αυτόν όμως μάλλον δεν ισχύουν τα γενικά.Προφανώς γι αυτό οι περισσότεροι αλλάζουν εισαγωγη , πεταλούδα κτλ.Χωρίς να είμαι μηχανικός ,πιστέυω ότι κάπου εκεί είναι τα όρια της βελτίωσης που έχω κάνει.Στα saxoralla αυτά τα πράγματα δίνουν πάνω από 160PS.
volvos - Κυρ 06 Φεβ 2005, 14:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
θελω να μου απαντησει καποιος υπευθηνα και σοβαρα.
ΠΟΣΕΣ ΜΟΙΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ C2 VTS ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ-ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΕ PC ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ C2 VTS προς επεξεργασια και αντιγραφη τους....
αν γινει αυτο μετα η υποθεση εκκεντροφοροι ραλλυ σε 206 γινεται ρουτινα.
απλα και κατανοητα χωρις πολλες πολλες συζητησεις. γιατι το εχουμα μαμησει το θεμα μετα απο τοσα τοπικ.
pugsang - Δευ 07 Φεβ 2005, 09:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα τί σχέση έχει το πρόγραμμα του C2 VTS με τους εκκεντροφόρους του 106 και το 206??

Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused
DIMCHRI - Δευ 07 Φεβ 2005, 10:12:07
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Τωρα τί σχέση έχει το πρόγραμμα του C2 VTS με τους εκκεντροφόρους του 106 και το 206??

Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

προφανώς βάζωντας τους εκεντροφόρους του vts και με το πρόγραμμα της power chips ίσως να είμαστε και εμείς, στα 140 άλογα.

Λέμε τώρα...
Αν και δεν νομίζω...
Έχει και άλλες διαφορές το citroenακι... Confused
pugsang - Δευ 07 Φεβ 2005, 10:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχει καμμια σχεση Δημητρη το C2 vts με το 206.Εχουν αρκετα πραγματα διαφορετικά που δεν ειναι και τοσο ευκολο να δεις τα 140.

Τωρα για το πρόγραμμα της powerchips δεν θελω να σχολιάσω.Απ οτι ψιλοδιαβασα στο αρθρο (γιατι μετα συγχιστικα και το πεταξα) κατι δεν πολυπαει καλα...........
volvos - Δευ 07 Φεβ 2005, 14:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
οι διαφορες που εχουν ειναι γελοιες...
εξατμιση ιδια ....
εισαγωγη ιδια...
εκκεντροφοροι αλλοι
μπεκ ιδια μαλλον και ας λενε...........
εισαγωγη αλουμινενια αλλα κακιστης ποιοτητας.
επειδη το προγραμμα της powerchips το διαβασα και εγω και φρικαρα...2 χαρτες πιεραξαν οι ασχετοι και ανεβασαν κοφτη απαραδεκτοι.
η σκεψη η χιλιοειπωμενη ειναι αντιγραφη χαρτων ηλ.γκαζιου απο c2 vts και ρυθμιση-ψαξιμο για αβανς-παροχη-κλπ...
ετσι γλυτωνουμε ενα πολυ μεγαλο μερος του ψαξιματος για προγραμμα.
ασε που τα 206-307 δουλευουν με εκκεντροφορους ραλλυ - που μαλλον 99% ειναι πιο αγριοι απο c2!!!- με μαμα προγραμμα.
το κοστος να περασεις το προγραμμα του c2 σε εγκεφαλο δικο μας με εκκεντροφορους 106 ειναι πολυ μικροτερο απο το να πας στο καθθε χ-ψ-ζ και να πρεπει να μαντεψεις αν θα ρυθμισει σωστα ολους τους χαρτες.
πιθανον να μην δουλεψουν ολα τελεια οπως εγω πιστευω αλλα σιγουρα αξιζει το ψαξιμο.......
αλλωστε ειναι θεμα χρονου αυτο το μοτερ να μπει και σε πεζο οπως εγινε με ξαρα 1.6 που πρωτη φορεσε το 1.6 με τα 110 Wink

Υ.Γ για αυτο ρωταω ο κακομοιρης τις μοιρες των εκκεντροφορων του c2....
απο εκει θα διυκρινιστουν πολλα.
pugsang - Δευ 07 Φεβ 2005, 14:19:24
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιωτη δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα.....

Αν παντως θελεις να ψαχτείς μπορούμε να βρούμε και να αγοράσουμε το πρόγραμμα του C2 vts
volvos - Δευ 07 Φεβ 2005, 14:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
ti εννοεις δεν ειναι ετσι τα πραγματα???????????????
ειδικα για χαρτες γκαζιου πιστευω οτι θα ειναι βελτωμενοι σε σχεση με εμας ασχετα βεβαια να πρεπει να πειραξεις και τα αλλα για να συμβαδισει..

δεν χωλοσκαω να δωσω λεφτα...εχω 1 χρονο εγγυηση και φιλο που θα μπορεσει τοτε να κανει την αντιγραφη...
με αυτα που βλεπω για μουλτιπλεξ δεν τολμαω να πειραξω τιποτα πριν τα 2 χρονια....
απλα με εχει πιασει η περιεργια να δω τι στο καλο εχει γινει με αυτο το κωλαμαξο-c2- και βγαζει 126-128 χαλαροτατα αλογατα
206 Blackbird - Δευ 07 Φεβ 2005, 16:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
To C2 έχει μεγάλες διαφορές με μεγαλύτερη την ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ η οποία είναι πολύ σημαντική από πλευράς απόδοσης.Μακάρι να ήταν έτσι απλά και με μια αντιγραφή της μνήμης του εγκεφάλου να μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα pass partout.Σημαντική διαφορά είναι στον τύπο του εγκεφάλου.Τα δικά μας έχουν την σειρά 0262χχχχχχ και το C2 την σειρά 0261χχχχχχ.Και πίστεψε με είναι μεγάλες οι διαφορές.Επίσης θα είδες στο ΡΤ ότι αναφέρουν και την έκδοση του εγκεφάλου.Πρέπει να ξέρεις ότι κάθε 2 - 3 μήνες το εργοστάσιο βγάζει διαφορετική έκδοση με αποτέλεσμα να μην είναι ίδιοι οι χάρτες.Για την δουλειά της εταιρίας που έκανε το πρόγραμμα δεν μπορώ να σχολιάσω.Όσον αφορά τους εκκεντροφόρους από Rallye τους έχω δοκιμάσει με αποτέλεσμα 132 ίππους μαζί με το ανάλογο πρόγραμμα.

Υ.Γ Φιλική συμβουλή: Άσε τον φίλο σου να δοκιμάσει την αντιγραφή στο δικό του πρώτα και μετά κάνε πειράματα με το δικό σου.
volvos - Δευ 07 Φεβ 2005, 17:00:32
Θέμα δημοσίευσης:
δυστυχως ο φιλος μου δεν ειναι μηχανικος.... και δεν εχει 206.
η μεταλλικη εισαγωγη ναι ειναι μεγαλη διαφορα ομως αν προσεξεις ειναι τοσο κακοσχεδιασμενη που για μετατροπες του τυπου εκκεντροφοροι-προγραμμα και +10-15αλογα που ψαχνω εγω δεν παιζει τοσο ρολο η εισαγωγη.... για τετοιες καταστασεις η δικια μας ελπιζω οτι ειναι ανεκτη...
οσο για εγκεφαλο.....σηκωνω τα χερια ψηλα
μπεεεε!!!!!!

υ.γ παντως μακη ρωτα μια τιμη γιατι η ελπιδα πεθαινει τελευταια...
tsikis - Τετ 09 Φεβ 2005, 23:49:46
Θέμα δημοσίευσης:
Άντε ρε παιδιά ακόμα οι εκκεντροφόροι ??? Idea
DIMCHRI - Πεμ 10 Φεβ 2005, 00:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
(Αντε παιδιά. Για να μπαίνουν τα πράγματα σε μιά τάξη.)

το παραπάνω το γράφω για τους εκεντροφόρους γιατί και εγώ ανυπομονώ.
Το παρακάτω το γράφω για διαφημιστικους λόγους και μόνο. Wink

Για σιγά σιγά να αρχίσουν να γράφονται και οι υπόλοιποι...

Το τσάμπα έχει πεθάνει πολύ καιρό παιδάκια !!!
tsikis - Πεμ 10 Φεβ 2005, 00:15:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτσε φίλτατε Dimchri
νομίζω ότι αυτό πρέπει να το γράψεις κάπου αλλού
ή κάνω λάθος ?? Rolling eyes
FRAPEOLE - Πεμ 10 Φεβ 2005, 01:20:38
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο[blackbird] τα 132 με τους εκκεντροφορους του 106 τα εβγαλε με τα πραγματα που εχεις τωρα? [ροικη,χταποδι κτλ]

Δηλαδη με τους εκκενροφορους που εβαλες τωρα κερδισες 22 αλογα?

Σε ρωταω γιατι μου αρεσαν σαν ιδεα οι του 106....[/quote]
pugsang - Πεμ 10 Φεβ 2005, 11:11:44
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βαλω τα πραγματα σε μια τάξη:

Δικαίωμα αγοράς σε ειδικές τιμές θα έχουν μονο τα εγγεραμένα μέλη.

Το ζήτημα ομως δεν είναι τοσο οι τιμές όσο οι πολλαπλές δυνατοτητες επιλογής διαφορετικων προφιλ.

Αυτη την στιγμή εξελίσσεται κατι πολύ σπεσιαλ το οποιό δυστυχώς δεν μπορώ να αποκαλύψω αν και με τρώει το χερι μου.

Πάντως αν καποιος δεν κρατιεται και θέλει να βάλει εκκεντροφόρους αύριο το πρωι μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου μεσω Pm για περισσότερες πληροφορίες.
206 Blackbird - Πεμ 10 Φεβ 2005, 13:52:10
Θέμα δημοσίευσης:
FRAPEOLE έγραψε:
Γιωργο[blackbird] τα 132 με τους εκκεντροφορους του 106 τα εβγαλε με τα πραγματα που εχεις τωρα? [ροικη,χταποδι κτλ]

Δηλαδη με τους εκκενροφορους που εβαλες τωρα κερδισες 22 αλογα?

Σε ρωταω γιατι μου αρεσαν σαν ιδεα οι του 106....
[/quote]

Very happy Οι αλλαγές έγιναν με την παρακάτω σειρά:
Δίχαλο , καταλύτης , μεσαιο , τελικό , σωλήνα εξάτμισης.Δεν το δυναμομέτρησα , υποκειμενικά πάντος είχε μικρή διαφορά.
Προγραμμα 1ο στάδιο με τα παραπάνω.Μεγάλη διαφορά ψηλά μικρή χαμηλά( ΤΟ 2002 που ήταν ελάχιστες ως καθόλου οι πληροφορίες για τον εγκέφαλο.Μόλις είχαν αλλάξει από SAGEM σε BOSCH).
Γρανάζια , εκκεντροφόροι , συμπίεση με όλα τα παραπάνω :132PS , 17.2kg
Πρόγραμμα : 137PS , 17.5kg

Άλλοι εκκεντροφόροι , ροική , χταπόδι και ξανά πλήρες σύστημα εξάτμισης (κράτησα μόνο τον καταλύτη) , ξανά πρόγραμμα.Η δύναμη που βγάζει τώρα.

Μελλοντική αναβάθμιση όνειρο και θέμα για δημοψήφησμα:
ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΣΤΙΣ 9000 ή TURBO με 30kg ροπή?
tsikis - Πεμ 10 Φεβ 2005, 23:41:51
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου φίλε μου !
Να σου κάνω μια ερώτηση θέλω
με όλα αυτά που έχεις κάνει γιατί έχεις βγάλει μόνο τόσα άλογα ??
Μήπως οι εκκεντροφόροι είναι πολύ "ήμεροι"???
Ή μήπως τα άλογα που λες είναι στον τροχό ??
Question Question Question Question Question Question Question
206 Blackbird - Παρ 11 Φεβ 2005, 01:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Αυτή κι αν είναι ερώτηση...
Τα νούμερα που είδα στα δυναμόμετρα έγραψα.Στον δρόμο πάει πολύ καλύτερα σε σχέση πάντα τις μετρήσεις.Αυτά που είπα για τα αυτοκίνητα που στέκεται δίπλα είναι γεγονός.Είναι όμως και λογικό αν σκεφτείς ότι εισαγωγή πεταλούδα είναι μαμά.(Έχω κάποια σχέδια για το μέλλον πάντα με ηλεκτρικό γκάζι αλλά αν δεν δοκιμαστεί το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πώ τίποτα).Και μην ξεχνάμε ότι είναι από τα λίγα εξελιγμένα 206 χωρίς αλλαγές στα ηλεκτρικά , πλεξούδα κτλ.Αν και κάποιος άλλος έχει διαλέξει αυτόν το δρόμο περιμένω ανυπόμονα εμπειρίες και αποτέλεσματα.
Sidobre - Παρ 11 Φεβ 2005, 11:39:01
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Και μην ξεχνάμε ότι είναι από τα λίγα εξελιγμένα 206 χωρίς αλλαγές στα ηλεκτρικά , πλεξούδα κτλ.Αν και κάποιος άλλος έχει διαλέξει αυτόν το δρόμο περιμένω ανυπόμονα εμπειρίες και αποτέλεσματα.

Eπειδή είχα κρατήσει το αυτοκίνητο με τα μαμά ηλεκτρικά γύρω στην μία εβδομάδα, αφού είχε γίνει η βελτίωση (Ροϊκή, εκκεντροφόροι και εξάτμιση) μπορώ να έχω κάποια συμπεράσματα.

Η μόνη και κύρια διαφορά που είχα διαπιστώσει ήταν στην αμμεσότητα του αυτοκινήτου. Δηλαδή με τον Bosch εγκέφαλο όταν ήθελες ρεπρίζ το αμάξι δεν ήταν τόσο απόλυτο στο γκάζι του όσο με την μηχανική πεταλούδα. Από στάση το αμάξι έκανε περίπου τα ίδια πράγματα. Εντάξει δεν σκότωνε τόσο πολύ όσο τώρα αλλά δεν είχαμε φιάξει και τελικό το πρόγραμμα στον Bosch όπως στον Marelli. Επίσης ο Bosch με το παραμικρό δεν έχει πρόβλημα να σου ανάψει λαμπάκι κινητήρα, αλλά αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχα πριν την βελτίωση αφού κάπου ο εγκέφαλος είχε χάσει την μπάλα με το ηλεκτρικό. (για την ιστορία, ΠΡΙΝ ακόμα σκαλίσω το αμάξι είχα αλλάξει 2 φορές πεταλούδα και μία φορά αισθητήρα γκαζιού γιατί με απότομη επιτάχυνση έμπαινε καμία φορά σε safe mode χωρίς καμία αντιπροσωπεία να βρεί πιο ήταν το πρόβλημα) Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που ψαχνόμουν τόσο πολύ για να κάνω το ηλεκτρόγκαζο με ντίζα!

Κακά τα ψέμματα, όσο και αν προσπαθούν να βγάζουν εξαρτήματα που να "ξεγελάνε" το ηλεκτρόγκαζο (που κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει -διαπιστωμένα- μεγαλύτερη μούφα), όσο και καλό πρόγραμμα να φιάξει κανείς, την αμμεσότητα του γκαζιού με ντίζα είναι πολύ δύσκολο να την αποκτήσει κανείς. Στο κάτω κάτω κουλοί είναι οι μηχανικοί της Peugeot Sport που αντί να φιάξουν για το miniGroupA πρόγραμμα με ηλεκτρόγκαζο, το αλλάζουν με εγκέφαλο Marelli; Aν μή τι άλλο αυτούς τους μηχανικούς τους σέβονται όλοι.

Το ζήτημα είναι άλλο. Επειδή οι περισσότεροι δεν θέλουν να βάλουν το χέρι βαθειά και με το δίκιο τους, αφού όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο ξέρεις εξ αρχής τι παίρνεις, θέλεις με λίγα λεφτά να τονώσεις λίγο αυτό που ήδη κάνει. Ετσι, θέλεις με λίγα χρήματα να φιάξεις ένα σύνολο που να σου δώσει κάποια άλογα παραπάνω, ροπή από χαμηλά και να δουλεύει απροβλημάτιστα, χωρίς λαμπάκια και χωρίς γκρίνιες για το υπόλοιπο που θα το έχεις, σαν να ήταν μαμά.
206 Blackbird - Παρ 11 Φεβ 2005, 13:47:38
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy
Συμφωνώ μαζί σου και δεν μου αρέσουν ούτε κι εμένα τα κάθε είδους ξεγελαστήρια.Ειδικά όταν δεν έχω τον αναλυτικό τρόπο λειτουργίας τους.
Όσον αφορά το ηλεκτρικό γκάζι το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολη η ρύθμιση του και αυτό γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.Η απόκριση φτιάχνεται σε απίστευτο σημείο.
Για τον BOSCH και τα λαμπάκια συμφωνώ ότι έχουν ερωτική σχέση μεταξύ τους.
Τώρα γιατί η PEUGEOT SPORT που είναι και η πιο έγκυρη πηγή, δεν δίνει τα ίδια για το σπορ kit έχω αρκετές εξηγήσεις.Είναι καλύτερα να δίνουν άλλο κιτ γιατί έτσι έχουν μονοπώλιο στα ανταλακτικά αυτά.Παράδειγμα τα σαξόραλα που με πολύ λίγα πράγματα μπορούσαν να καταπιούν αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.Στο δικό μας πρέπει να δώσουμε αρκετές χιλλιάδες ευρώ για να πάρουμε το επίσημο κιτ και χωρίς ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ παρακαλώ.Ίσως να κρατούν την αναβάθμιση για επόμενο μοντέλο κτλ.Σίγουρο είναι ότι όποτε θέλουν μπορούν να το κάνουν.

Συμφωνούμε επίσης ότι με λιγότερα από 1000 ευρώ παίρνουμε 10 - 15 αλογάκια χωρίς προβλήματα.Για παραπάνω δύναμη δεν έχω βρει φθηνή λύση και όποιος έχει βρει ας το γράψει...

Υ.Γ Τάσο πότε θα είσαι στο στέκι του club να περάσω να τα πούμε από κοντά ?
speedy100 - Παρ 11 Φεβ 2005, 15:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
….
Eπειδή είχα κρατήσει το αυτοκίνητο με τα μαμά ηλεκτρικά γύρω στην μία εβδομάδα, αφού είχε γίνει η βελτίωση (Ροϊκή, εκκεντροφόροι και εξάτμιση) μπορώ να έχω κάποια συμπεράσματα.

Η μόνη και κύρια διαφορά που είχα διαπιστώσει ήταν στην αμμεσότητα του αυτοκινήτου. Δηλαδή με τον Bosch εγκέφαλο όταν ήθελες ρεπρίζ το αμάξι δεν ήταν τόσο απόλυτο στο γκάζι του όσο με την μηχανική πεταλούδα. Από στάση το αμάξι έκανε περίπου τα ίδια πράγματα. Εντάξει δεν σκότωνε τόσο πολύ όσο τώρα αλλά δεν είχαμε φιάξει και τελικό το πρόγραμμα στον Bosch όπως στον Marelli. Επίσης ο Bosch με το παραμικρό δεν έχει πρόβλημα να σου ανάψει λαμπάκι κινητήρα, αλλά αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχα πριν την βελτίωση αφού κάπου ο εγκέφαλος είχε χάσει την μπάλα με το ηλεκτρικό. (για την ιστορία, ΠΡΙΝ ακόμα σκαλίσω το αμάξι είχα αλλάξει 2 φορές πεταλούδα και μία φορά αισθητήρα γκαζιού γιατί με απότομη επιτάχυνση έμπαινε καμία φορά σε safe mode χωρίς καμία αντιπροσωπεία να βρεί πιο ήταν το πρόβλημα)

Φίλε Τάσο,

Όπως έχω γράψει και παλιότερα στο σχετικό topic περί ηλεκτρικού γκαζιού το πρόβλημα σου ήταν από τον προγραμματισμό του εγκέφαλου ως προς την αρχή και το τέλος της διαδρομής του γκαζιού. Αυτό όμως είναι κάτι που ένας απλός μηχανικός της αντιπροσωπείας όσο καλός και να είναι δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες και δραστηριότητες του αλλά ούτε και ποτέ η επιμόρφωση που γίνεται στα διάφορα μοντέλα αφορά τέτοια πράγματα. Αυτά είναι καθαρά θέματα των βελτιωτών που μόνο με δυνατότητες Hacking και αυτοί μπορούν να δούν τι συμβαίνει όταν ανοίγει το ηλεκτρικό γκάζι και να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με λαμπάκι και safe mode κλπ.
Ξέρω ότι θα μου πεις πως αφού είχε γίνει διόρθωση στο checksum δεν θα έπρεπε να ανάβει. Ναι μεν αλλά δεν άναβε λόγω checksum αλλά γιατί καταλάβαινε error από την πεταλούδα αφού άλλο περίμενε να διαβάσει και άλλο διάβαζε…

Όσο για το γιατί δεν χρησιμοποιείτε το ηλεκτρόγκαζο στους αγώνες σας το είχα απαντήσει επίσης στο ίδιο topic αν θυμάμαι καλά. Βέβαια δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να παίρνει της μετρητοίς αυτά που λέω εγώ… αλλά και πάλι σας υπενθυμίζω ότι δεν μου κατεβαίνουν με «Θεία επιφοίτηση» αλλά είναι αποτέλεσμα σχεδόν 35 χρόνων μόρφωσης και δουλειάς επάνω στο αντικείμενο που λέγετε αγώνες και βελτίωση και φυσικά μετά από τόσα χρόνια βοηθάνε και οι καλές γνωριμίες στο εξωτερικό… Wink

Πάντα φιλικά Smile
Speedy100
lepou - Παρ 11 Φεβ 2005, 15:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
γιατι ειναι καλυτερο το μηχνογκαζο απο το ηλ. γκαζι οταν αλλαζω εκκεντροφορους?
Οταν αλλαζουμε εκκεντρ. το αμαξι βελτιωνετε στις ψηλες στροφες ενω στις χαμηλες η κατασταση χειροτερευει.Ετσι με ηλ. γκαζι που ηδη εχει προβλημα ως προς την αποκριση τα πραγματα χειροτερευουν και η κατασταση ειναι ενοχλητικη. Με το μηχανογκαζο λογο τις πολυ καλυτερης αποκρισης το προβλημα ειναι πολυ μικροτερο. Εκτος αν οι εκκεντρ. που βαλουμε ειναι πολυ ηπιοι .
ΣΩΣΤΑ ?
Sidobre - Παρ 11 Φεβ 2005, 15:59:23
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:

Υ.Γ Τάσο πότε θα είσαι στο στέκι του club να περάσω να τα πούμε από κοντά ?

Kάθε Πέμπτη είμαι εκεί! Μόνο αν τύχει κανένα απρόοπτο αλλά μέχρι τώρα μόνο μια φορά δεν πήγα λόγω δουλειάς.

speedy100 έγραψε:
Όπως έχω γράψει και παλιότερα στο σχετικό topic περί ηλεκτρικού γκαζιού το πρόβλημα σου ήταν από τον προγραμματισμό του εγκέφαλου ως προς την αρχή και το τέλος της διαδρομής του γκαζιού.

Επειδή αυτό είχε εξεταστεί εκτενέστατα, είχε γίνει επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, (εκτός από τα άπειρα download στην Eprom) και το θέμα είχε φτάσει μέχρι Γαλλία μόνο και μόνο απο ενδιαφέρον!

Το πιο πιθανό απ'όλη την υπόθεση είναι ότι ήταν τόσο γρήγορο το πόδι μου που δεν προλάβαιναν να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά που μπλόκαραν!!!! Razz Razz

Πέρα από την πλάκα το πιο πιθανό να είχε πρόβλημα η πλεξούδα αλλά δεν έφτασα μέχρι εκεί γιατί βρήκα την μέγιστη λύση στο πρόβλημά μου!! Wink

------------------------------------------------------------------------------------

Για να το εμβαθύνουμε και λίγο το πράγμα...

Αφού θεωρείτε λοιπόν την ηλεκτρική πεταλούδα μια χαρά και ότι μπορεί να δουλέψει, πάλι χαζή είναι η Peugeot που επένδυσε πολλά εκατομμύρια αγοράζοντας μια τεχνολογία που εξαλείφει την πεταλούδα;

Διότι ο κύριος λόγος συνεργασίας με την BMW ήταν η εξαγορά του συστήματος Valvetronic όπου αντί για πεταλούδες κλπ έχει μόνο μεταβλητές βαλβίδες που κάνουν την δουλειά...
206 Blackbird - Παρ 11 Φεβ 2005, 17:08:55
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
[

Όπως έχω γράψει και παλιότερα στο σχετικό topic περί ηλεκτρικού γκαζιού το πρόβλημα σου ήταν από τον προγραμματισμό του εγκέφαλου ως προς την αρχή και το τέλος της διαδρομής του γκαζιού. Αυτό όμως είναι κάτι που ένας απλός μηχανικός της αντιπροσωπείας όσο καλός και να είναι δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες και δραστηριότητες του αλλά ούτε και ποτέ η επιμόρφωση που γίνεται στα διάφορα μοντέλα αφορά τέτοια πράγματα. Αυτά είναι καθαρά θέματα των βελτιωτών που μόνο με δυνατότητες Hacking και αυτοί μπορούν να δούν τι συμβαίνει όταν ανοίγει το ηλεκτρικό γκάζι και να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με λαμπάκι και safe mode κλπ.
Πάντα φιλικά Smile
Speedy100

Φίλε speedy επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε μερικά σημεία.
Αν κατάλαβα καλά ο Τάσος είχε πρόβλημα και πριν την βελτίωση.
Κατά την γνώμη μου πάντα η κάθε αντιπροσωπία ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένη να μπορεί να βρίσκει και να διορθώνει τυχόν προβλήματα του αυτοκινήτου.ΔΕΝ επιτρέτεται να μπαίνει σε SAFE MODE ή ότιδήποτε άλλο, όπως επίσης και θέματα διαδρομής γκαζιού κτλ.Γι αυτόν το λόγο άλλωστε δεν μπορούμε να πειράξουμε τα αυτοκίνητα μας χωρίς να χάσουμε την εγγύηση.Αν πρέπει να πάω σε βελτιωτή για να μου φτιάξει την πεταλούδα τότε η αντιπροσωποία τι κάνει ???? Question Question
Δεν έχει ευθύνη ο κάτοχος για το checksum η οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν έχει πειράξει τίποτε.Άρα δεν είναι θέμα hacking αλλά πρέπει να το απαιτούμε όπως πχ απαιτήσαν από εμάς 15000 ευρά για την αγορά του αυτοκινήτου , και 150 - 250 ευρά για service σε εξουσιοδοτημένα σημεία.

Τώρα ηλεκτρικό γκάζι και αγώνες είναι μία άλλη ιστορία.

Δεν είμαι υπέρ του ηλεκτρικού γκαζιού.Αλλά δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες εταιρίες το έχουν καθιερώσει για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χρήση. Εξάλλου αυτό είχε το δικό μου.Το έφτιαξα για εμένα και πίστεψε μου κόστισε πολύ ακριβώτερα(εκτός απο το πρόγραμμα τα άλλα τα πλήρωσα) από ότι να άλλαζα από την αρχή τα προβληματικά σημεία.Δεν το είδα εμπορικά γιατί απλά δεν κάνεις απόσβεση ποτέ.

Υ.Γ Αν δεν θεωρηθεί διαφήμηση μπορώ να γράψω τι χρειάστηκε σε χρόνο και χρήμα για να φτάσει μέχρι εδώ
pugsang - Παρ 11 Φεβ 2005, 21:09:20
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ηταν αρκετα ενδιαφέρον να μας πεις αναλυτικά το κοστολόγιο και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Φυσικά αναφορές του στυλ αυτούς τους εκκεντροφορους τους βρίσκετε ΜΟΝΟ εκεί κλπ καλό θα ήταν να αποφευγχθούν αλλα χωρίς να χασει το νόημα του το κείμενο

Εγώ θα ήθελα να γράψεις κατι του στυλ:

Εκκεντροφόροι μάρκα Χ κόστος Χ Ευρώ
Ροική Κόστος Χ ευρώ
Πρόγραμμα (παρ όλο που δεν το πλήρωσες) κόστος Χ Ευρώ
.
.
.
.
.
.

Συνολικό κόστος Χ Ευρώ

Ελπίζω να εγινα κατανοητός.Αν έχεις και κανένα διάγραμμα απο δυναμόμετρο και θέλεις ανέβασε το κάπου σαν link να το δούμε.
tsikis - Σαβ 12 Φεβ 2005, 00:15:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστός ο Μάκης Wink
speedy100 - Σαβ 12 Φεβ 2005, 10:48:43
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Όπως έχω γράψει και παλιότερα στο σχετικό topic περί ηλεκτρικού γκαζιού το πρόβλημα σου ήταν από τον προγραμματισμό του εγκέφαλου ως προς την αρχή και το τέλος της διαδρομής του γκαζιού.

Επειδή αυτό είχε εξεταστεί εκτενέστατα, είχε γίνει επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, (εκτός από τα άπειρα download στην Eprom) και το θέμα είχε φτάσει μέχρι Γαλλία μόνο και μόνο από ενδιαφέρον!

Αν εννοείς το εργοστάσιο στην Γαλλία τότε σίγουρα δεν βρήκες την σωστή απάντηση. Αυτό ξέρω ότι ακούγεται τουλάχιστον παλαβό αλλά η λύση του προβλήματος είναι καθαρά ηλεκτρονικού χαρακτήρα και θα έπρεπε να παραπέμψουν το πρόβλημα στην Bosch και Marelli για σωστή απάντηση…

Παράθεση:

Το πιο πιθανό απ'όλη την υπόθεση είναι ότι ήταν τόσο γρήγορο το πόδι μου που δεν προλάβαιναν να διαβάσουν τα ηλεκτρονικά που μπλόκαραν!!!! Razz Razz

Μη το γελάς καθόλου… Τα χαζοκούτια αυτά, συνεχίζω να τι υποστηρίζω, είναι εξ’ ίσου καλά με αυτά που ελέγχουν σύγχρονους ανελκυστήρες σε ψηλά κτήρια…

Παράθεση:
Πέρα από την πλάκα το πιο πιθανό να είχε πρόβλημα η πλεξούδα αλλά δεν έφτασα μέχρι εκεί γιατί βρήκα την μέγιστη λύση στο πρόβλημά μου!! Wink

Όχι καμία σχέση.

Παράθεση:
Για να το εμβαθύνουμε και λίγο το πράγμα...

Αφού θεωρείτε λοιπόν την ηλεκτρική πεταλούδα μια χαρά και ότι μπορεί να δουλέψει, πάλι χαζή είναι η Peugeot που επένδυσε πολλά εκατομμύρια αγοράζοντας μια τεχνολογία που εξαλείφει την πεταλούδα;

Διότι ο κύριος λόγος συνεργασίας με την BMW ήταν η εξαγορά του συστήματος Valvetronic όπου αντί για πεταλούδες κλπ έχει μόνο μεταβλητές βαλβίδες που κάνουν την δουλειά...

Όχι δεν ήταν χαζή. Απλά η επόμενη λύση, δηλαδή το να εξελίξει δικούς της εγκέφαλους επόμενης γενιάς ήταν πολύ ακριβότερο… βλέπεις οι εγκέφαλοι είναι προϊόντα φασόν από ελάχιστες εταιρείες ηλεκτρονικών και κάθε άλλη λύση ανεβάζει το κόστος πολύ. Εξάλλου γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο? Τα αυτοκίνητα που πωλούν είναι μια χαρά για νορμάλ χρήση… από εκεί και πάνω το μπαλάκι μεταφέρεται στον ιδιώτη που πρέπει να πληρώσει για τα περαιτέρω…

Φιλικά Smile
Speedy100
speedy100 - Σαβ 12 Φεβ 2005, 15:36:23
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
speedy100 έγραψε:
[

Πάντα φιλικά Smile
Speedy100

Φίλε speedy επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε μερικά σημεία.
Αν κατάλαβα καλά ο Τάσος είχε πρόβλημα και πριν την βελτίωση.
Κατά την γνώμη μου πάντα η κάθε αντιπροσωπία ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένη να μπορεί να βρίσκει και να διορθώνει τυχόν προβλήματα του αυτοκινήτου.ΔΕΝ επιτρέτεται να μπαίνει σε SAFE MODE ή ότιδήποτε άλλο, όπως επίσης και θέματα διαδρομής γκαζιού κτλ.Γι αυτόν το λόγο άλλωστε δεν μπορούμε να πειράξουμε τα αυτοκίνητα μας χωρίς να χάσουμε την εγγύηση.Αν πρέπει να πάω σε βελτιωτή για να μου φτιάξει την πεταλούδα τότε η αντιπροσωποία τι κάνει ???? Question Question
Δεν έχει ευθύνη ο κάτοχος για το checksum η οτιδήποτε άλλο εφόσον δεν έχει πειράξει τίποτε.Άρα δεν είναι θέμα hacking αλλά πρέπει να το απαιτούμε όπως πχ απαιτήσαν από εμάς 15000 ευρά για την αγορά του αυτοκινήτου , και 150 - 250 ευρά για service σε εξουσιοδοτημένα σημεία.

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω αλλά εγώ έχω καταλάβει ότι το πρόβλημα έγινε όταν άρχισε την επιχείρηση βελτίωση ο Τάσος και συγκεκριμένα τον επαναπρογραμματισμό του εγκέφαλου. Η σχετική μου αναφορά είναι μόνο για αυτές τις περιπτώσεις και φυσικά όχι για νορμάλ βλάβες που η αντιπροσωπεία πρέπει να μπορεί να διαγνώσει και διορθώσει.

Παράθεση:
Τώρα ηλεκτρικό γκάζι και αγώνες είναι μία άλλη ιστορία.

Δεν είμαι υπέρ του ηλεκτρικού γκαζιού.Αλλά δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες εταιρίες το έχουν καθιερώσει για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χρήση. Εξάλλου αυτό είχε το δικό μου.Το έφτιαξα για εμένα και πίστεψε μου κόστισε πολύ ακριβώτερα(εκτός απο το πρόγραμμα τα άλλα τα πλήρωσα) από ότι να άλλαζα από την αρχή τα προβληματικά σημεία.Δεν το είδα εμπορικά γιατί απλά δεν κάνεις απόσβεση ποτέ.

Υ.Γ Αν δεν θεωρηθεί διαφήμηση μπορώ να γράψω τι χρειάστηκε σε χρόνο και χρήμα για να φτάσει μέχρι εδώ

Σίγουρα για να το έχεις κάνει και αφού το αποτέλεσμα είναι θετικό αυτό είναι μια προσέγγιση στο πρόβλημα. Όπως έχω ξαναγράψει όμως με σωστό προγραμματισμό και χωρίς να πειραχτούν οι χάρτες του γκαζιού το πρόβλημα εξαφανίζεται, λύση μάλλον πιο οικονομική.

Φιλικά Smile
Speedy100
206 Blackbird - Κυρ 13 Φεβ 2005, 13:33:29
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Speedy

Από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι είσαι μηχανικός ή προγραμματιστής ή και τα δύο.Έχω όμως δύο απορίες.

α) Έχεις ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή μιλάς γενικά ? αν έχεις δουλέψει πάνω σε αυτά γιατί δεν γράφεις αποτελέσματα και εμπειρίες που είχες ?. Δεν θέλω να πείς τα μυστικά σου που στο κάτω κάτω αυτά κάνουν την διαφορά, αλλά πες μου " έκανα αυτές τις αλλαγές , είχα αυτά προβλήματα και αυτά τα αποτελέσματα".Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ κόσμο.Δεν είναι ωραίο κατά την γνώμη μου πάντα,να μιλάμε εκ του ασφαλούς και θεωρητικά.
β)Έχεις κάτι εναντίων των ηλεκτρονικών των αυτοκινήτων ? Προσωπικά αισθάνομαι τρόμο όταν διαβάζω ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου μου δεν διαφέρει από ένα ανσασέρ ή ότι είναι σαν τα Windows.Φαντάζομαι εκεί που οδηγώ σε μία στροφή με 100+ χλμ να μου "βγάζει" την γνωστη και μισητή μπλε οθόνη με κάποιο DLL που χτύπησε και το αυτοκίνητο να είναι ανεξέλενκτο.Αν ήταν έτσι δεν θα τα είχαν από το 80 περίπου στους αγώνες όπου τα πάντα είναι απόλυτα.

Υ.Γ Επειδή είμαι νέος στο club, αν έχεις παλαιότερες δημοσιεύσεις που να μιλάνε πρακτικά για βελτίωση και προβλήματα, αν θέλεις στείλε το Link.
speedy100 - Κυρ 13 Φεβ 2005, 16:10:12
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Φίλε Speedy

Από τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι είσαι μηχανικός ή προγραμματιστής ή και τα δύο.Έχω όμως δύο απορίες.

α) Έχεις ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή μιλάς γενικά ? αν έχεις δουλέψει πάνω σε αυτά γιατί δεν γράφεις αποτελέσματα και εμπειρίες που είχες ?. Δεν θέλω να πείς τα μυστικά σου που στο κάτω κάτω αυτά κάνουν την διαφορά, αλλά πες μου " έκανα αυτές τις αλλαγές , είχα αυτά προβλήματα και αυτά τα αποτελέσματα".Πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ κόσμο.Δεν είναι ωραίο κατά την γνώμη μου πάντα,να μιλάμε εκ του ασφαλούς και θεωρητικά.
β)Έχεις κάτι εναντίων των ηλεκτρονικών των αυτοκινήτων ? Προσωπικά αισθάνομαι τρόμο όταν διαβάζω ότι ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου μου δεν διαφέρει από ένα ανσασέρ ή ότι είναι σαν τα Windows.Φαντάζομαι εκεί που οδηγώ σε μία στροφή με 100+ χλμ να μου "βγάζει" την γνωστη και μισητή μπλε οθόνη με κάποιο DLL που χτύπησε και το αυτοκίνητο να είναι ανεξέλενκτο.Αν ήταν έτσι δεν θα τα είχαν από το 80 περίπου στους αγώνες όπου τα πάντα είναι απόλυτα.

Υ.Γ Επειδή είμαι νέος στο club, αν έχεις παλαιότερες δημοσιεύσεις που να μιλάνε πρακτικά για βελτίωση και προβλήματα, αν θέλεις στείλε το Link.

Φίλε Γιώργο,

Καλά καταλαβαίνεις είμαι και τα δύο.

Θα πρέπει να σου πω την άποψη μου για τα Forums αυτού του τύπου.
Πιστεύω πως εδώ μέσα, και αλλού…, έχουν θέση άνθρωποι που αγαπούν το αυτοκίνητο και φυσικά θέλουν να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν πράγματα θεωρητικά και πρακτικά αλλά μέχρι του σημείου που αρμόζει σε μη επαγγελματίες του χώρου και που οι απλοί ερασιτέχνες μπορούν να καταλάβουν από τεχνικής πλευράς.
Εδώ επαγγελματίες έχουν θέση ΜΟΝΟ για να δώσουν γνώση και ΟΧΙ για να πάρουν. Αλίμονο αν ο μηχανικός σου «μάθαινε» την δουλειά μέσα από περιοδικά, Forums κλπ… και όπως έχει πει και ο Πρόεδρος μερικά πράγματα έχουν κοστίσει πολύ για να βγουν στον αέρα έτσι απλά, αλλά και ανώφελα, γιατί ποιος ιδιώτης θα βάλει χέρι μόνος του στον εγκέφαλο για παράδειγμα?
Όπως εσύ μου γράφεις ότι αισθάνεσαι τρόμο διαβάζοντας τον χαρακτηρισμό μου για τους εγκέφαλους έτσι και εγώ αισθάνομαι όχι απλά τρόμο αλλά πανικό στην ιδέα ότι κάποιος εδώ μέσα διαβάζοντας τα γραφόμενα μου ή και άλλων πιστέψει ότι «τώρα ξέρει αρκετά» για να βάλει χέρι μόνος του…
Συγνώμη αλλά μόνο καλή πρόθεση έχω και επίσης θέλω να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια… Ελπίζω να καταλαβαίνεις την θέση μου και όχι μόνο την δική μου ελπίζω.

Για τα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων που ρωτάς όχι δεν έχω κάτι εναντίων τους αλλά με τις εταιρείες έχω που στο βωμό του κόστους και του «άρρωστου» ανταγωνισμού δεν χρησιμοποιούν εγκέφαλους αιχμής αλλά σε κάθε τι που θέλουν να ελέγξουν ηλεκτρονικά προσθέτουν και άλλο ένα ακόμη χαζοκούτι για να το ελέγχει μαζί με μερικές δεκάδες μέτρα καλώδιο κάθε φορά. Εντελώς πρόχειρη και άρπα-κόλα προσέγγιση αν σκεφτείς το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες των αυτοκινητοβιομηχανιών από κάθε άποψη.
Είμαι σίγουρος πως όλοι έχουμε ακούσει, για παράδειγμα, για αερόσακους που άνοιξαν χωρίς λόγο ταξιδεύοντας με πολλά στον αυτοκινητόδρομο κλπ…. και όχι μόνο!!!

Για να δεις τις δημοσιεύσεις κάποιου μέλους πήγαινε στην [Αναζήτηση] και βάλε “speedy100” στο δεύτερο πεδίο και κάτω αριστερά στο «Εμφάνισε τα αποτελέσματα κατά» μαρκάρισε το [Δημοσιεύσεις]. Έτσι έχεις όλες τις δημοσιεύσεις μου…

Πάντα Φιλικά Smile
Speedy100
206 Blackbird - Κυρ 13 Φεβ 2005, 18:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Θα ηταν αρκετα ενδιαφέρον να μας πεις αναλυτικά το κοστολόγιο και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Φυσικά αναφορές του στυλ αυτούς τους εκκεντροφορους τους βρίσκετε ΜΟΝΟ εκεί κλπ καλό θα ήταν να αποφευγχθούν αλλα χωρίς να χασει το νόημα του το κείμενο

Εγώ θα ήθελα να γράψεις κατι του στυλ:

Εκκεντροφόροι μάρκα Χ κόστος Χ Ευρώ
Ροική Κόστος Χ ευρώ
Πρόγραμμα (παρ όλο που δεν το πλήρωσες) κόστος Χ Ευρώ
.

Συνολικό κόστος Χ Ευρώ

Ελπίζω να εγινα κατανοητός.Αν έχεις και κανένα διάγραμμα απο δυναμόμετρο και θέλεις ανέβασε το κάπου σαν link να το δούμε.

Για την βελτίωση δεν έχω όλες τις τεχνικές πληροφορίες γιατί ο μηχανικος μου δεν φημήζεται για τις πληροφορίες που δίνει προς τα έξω...Ο διάλογος έγινε κάπως έτσι:
_Μπορείς να φτιάξεις το αυτοκίνητο για 150 ίππους με ηλεκτρικό γκάζι κτλ ?
_Μπορώ
_Τι θα κοστίσει ?
_Τόσα
_Τι θα κάνεις ?
_Δεν σε ενδιαφέρει αφού θα έχεις αυτά που συμφωνήσαμε (χαμογελόντας)

Κόστη:
Μηχανικά :Εκκεντροφόροι ασύμετροι 262 εισαγωγή 252 εξαγωγή,Γρανάζια εκκεντροφόρων , ροική , συμπίεση 11.5:1 , κτλ, όλα μαζί 3500 ευρώ.
Πρόγραμμα 470 ευρώ
Πλήρη εξάτμιση 53mm με καταλύτη 900ευρώ
Aναρτήσεις Bilstein , Vogdland 800 ευρώ
Φρένα (τακάκια, σωληνάκια κτλ) 400 ευρώ

http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=359
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=357
volvos - Κυρ 13 Φεβ 2005, 18:09:49
Θέμα δημοσίευσης:
τα voglant posa εκατοστα χαμηλωμα ειναι....

παντως blackbird χωρις παρεξηγηση αν ειχες μπει στο κοπο να διαβασεις εστω και τα μισα ποστ του speedy πριν αρχισεις τις σωστες κατα τα αλλα θεωριες σου τωρα αυτη η συζητηση δεν θα γινοταν....

καποιες φορες ειναι καλυτερα να μασας παρα να γραφεις...
η εστω να βελαζεις
μπεεεε
206 Blackbird - Κυρ 13 Φεβ 2005, 18:23:45
Θέμα δημοσίευσης:
Χαμήλωμα 3 - 3.5 cm

Υ.Γ Δεν έχω τίποτα με τον Speedy.Το αντίθετο μάλιστα.Μου αρέσει γιατί τεκμηριωνει πάντα αυτά που γράφει.
DIMCHRI - Κυρ 13 Φεβ 2005, 19:06:16
Θέμα δημοσίευσης:
206 Blackbird έγραψε:
Χαμήλωμα 3 - 3.5 cm

Υ.Γ Δεν έχω τίποτα με τον Speedy.Το αντίθετο μάλιστα.Μου αρέσει γιατί τεκμηριωνει πάντα αυτά που γράφει.

το δεύτερο σχεδιαγραμμα τι δείχνει και έχει τόσα πολλά χρώματα ??

ζαλίστηκα
206 Blackbird - Κυρ 13 Φεβ 2005, 19:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

το δεύτερο σχεδιαγραμμα τι δείχνει και έχει τόσα πολλά χρώματα ??
ζαλίστηκα

Είναι κατά την εξέλιξη
Κόκκινο 136.3 HP/6075rpm 170.02Nm /4806rpm (πριν από χταπόδι και νέους εκκεντροφόρους, κόφτη στις 7000)
Ρύθμιση στο δυναμόμετρο με εκκεντροφόρους , χταπόδι, κόφτη στις 7800
Μπλε 146.3HP /6718rpm 165.8Nm/5840rpm
Πράσινο 151.4 HP/6956rpm , 170.2Nm/5779rpm
Μαύρο 152.0 HP/6854rpm , 177.2Nm/5616rpm

To τελικό είναι στην πρώτη φωτό.
tsikis - Τρι 15 Φεβ 2005, 01:18:19
Θέμα δημοσίευσης:
Τη μηχανική βελτίωση την βρίσκω πολύ normal προσφορά !!
1400 e με εκκεντροφόρους , ροϊκή , πλάνισμα , φλάτζα , προγραμματισμός & εργασία
Τα γρανάζια υποθέτω έβαλε απο rallye απότε ήταν τσάμπα .. Wink
Προσπάθησε να ξαναβγάλεις τη δυναμομέτρηση ώστε να φαίνεται και η ροπή στην κλήμακα !
πόσο καιρό το έχεις έτσι ?
σου έχει βγάλει προβλήματα ??
στο ρελαντί κυριλέ ?
.
.
.
.
.
ΑΥΤΑ Cool
pugsang - Τρι 15 Φεβ 2005, 08:32:14
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:

1400 e με εκκεντροφόρους , ροϊκή , πλάνισμα , φλάτζα , προγραμματισμός & εργασία

Ποια 1400?
MEMsound - Τρι 15 Φεβ 2005, 09:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
1400 e με [u]εκκεντροφόρους , ροϊκή , πλάνισμα , φλάτζα , προγραμματισμός & εργασία

Βάλε ακόμα 2100 και εισαι μεσα γιατι:

206 Blackbird έγραψε:
Μηχανικά :Εκκεντροφόροι ασύμετροι 262 εισαγωγή 252 εξαγωγή,Γρανάζια εκκεντροφόρων , ροική , συμπίεση 11.5:1 , κτλ, όλα μαζί 3500 ευρώ.

και επειδη μαζι με όλα αυτά θές όπως και δήποτε ολόκληρη εξέτμιση γιατί αλλιώς θα είναι full πνιγμένος ο κινητήρας αλλά και πρόγραμματισμό που να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο όλες τις παραπάνω επεμβάσεις προσθεσε στο μενου:

206 Blackbird έγραψε:
Πρόγραμμα 470 ευρώ
Πλήρη εξάτμιση 53mm με καταλύτη 900ευρώ

Αυτά, αντε καλή όρεξη (παρεπιπτόντως δεν είναι συνολικά κακές τιμές αλλα διαφέρουν λίγο απο το 1400.... Wink Wink )
lepou - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:33:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια νομιζω οτι 3400 ειναι πολλα . Ποσο εχουν οι εκκεντροφοροι 1000?Και η εργασια ποσο? Ειναι παρα πολλα σε συγκριση με οσα εχω ακουσει απο αλλους. Τοσα επρεπε να ειναι κομπλε με προγραμμα και εξατμιση ολο το δευτερο σταδιο.
Και μην πει κανεις βρες αλλου φτηνοτερα και πειγενε καντο! Απλα σχολιαζουμε !!
pugsang - Τρι 15 Φεβ 2005, 12:46:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μην μπερδευετε τα 206-307 με τα 106/Saxo.

Το αυτοκίνητο για να φτάσει πραγματικά ψηλά σε άλογα θέλει χρήματα....

Δεν λεω οτι το κοστος του Blackbird είναι φθηνό ή ακριβο.

Απλα λεω οτι στο 206 τα άλογα είναι πιο ακριβα απο το 106
206 Blackbird - Τρι 15 Φεβ 2005, 13:33:11
Θέμα δημοσίευσης:
To κόστος των μηχανικών είναι συνολικό.Αν κάποιος κάνει απευθείας αυτό το στάδιο με άλλες επιλογές ίσως είναι φθηνότερα.Π.χ Εκκεντροφόροι reprofile , γρανάζια όχι την γνωστή αλλά ακριβή μάρκα , ροική , συμπίεση κτλ ,υποθέτω θα είναι από 2000 - 2500 ευρώ.Μην ξεχνάμε ότι έγινε περίπου 35% - 40% αύξηση της ισχύος.Ρελαντί από 890 - 950 δεν σβήνει , δεν τρέμει αλλά δεν είναι εργοστασιακό.Προβλήματα δεν έχω προς το παρών (10000χλμ με αυτό το στάδιο).
kaisaras96 - Τρι 15 Φεβ 2005, 20:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι κι εμενα δεν μου φαινονται λιγα,με τοσα λεφτα ο Λιολιος αλλαζει και εγκεφαλο..

Χωρις ροικη και συμπιεση ποσα μορουμε να φτασουμε?
Αλλα ολα τα αλλα.

Στην αρχη ειχες βαλει χταποδι ραλλυε και το αλλαξες για χειροποιητο?
tsikis - Τρι 15 Φεβ 2005, 23:53:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα είχα δίκιο!
Εγώ πήρα προσφορά που περιλαμβάνει προγραμματισμό,ρυθμιζόμενα γρανάζια, ροική εξέλιξη και φλάντζα.
Ο μηχανικός μου ζήτησε 750 Ευρώ.

Οι εκκεντροφόροι είναι δικής μου επιλογής μου είπε ανάλογα πώς θέλω να δουλεύει το αμάξι (πολύ άγριοι ή πιο συμβατικοί)
Αρα άλλα 800 Ευρώ στη χειρότερη.

Φουλ εξάτμιση ήδη έχω άρα με 1500 ευρώ περίπου καθάρισα...
206 Blackbird - Πεμ 17 Φεβ 2005, 14:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Αρα είχα δίκιο!
Εγώ πήρα προσφορά που περιλαμβάνει προγραμματισμό,ρυθμιζόμενα γρανάζια, ροική εξέλιξη και φλάντζα.
Ο μηχανικός μου ζήτησε 750 Ευρώ.

Οι εκκεντροφόροι είναι δικής μου επιλογής μου είπε ανάλογα πώς θέλω να δουλεύει το αμάξι (πολύ άγριοι ή πιο συμβατικοί)
Αρα άλλα 800 Ευρώ στη χειρότερη.

Φουλ εξάτμιση ήδη έχω άρα με 1500 ευρώ περίπου καθάρισα...

Ακούγεται πραγματική ευκαιρία !!!!
Αν είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα δεν νομίζω να βρεις αλλού φθηνότερα.
Θα σε στεναχωρήσω λίγο με την εξάτμιση.Πρέπει να ρωτήσεις τον μηχανικό που θα κάνει την βελτίωση αν ταιριάζει με τα νέα χαρακτηριστικά του κινητήρα.

Very happy Very happy Καλά γκάζια !!!!!!!!!!!!
lepou - Πεμ 17 Φεβ 2005, 15:37:10
Θέμα δημοσίευσης:
Αποκλειετε 1500 ε. Ειναι παρα πολυ φθηνα εκτος αν ο μηχανικος ειναι ο πατερας σου ( πλακα κανω).Εργασια και ολα ατ αναλωσιμα ανταλλακτικα κανουν παραπανω. Νομιζω βρηκαμε τα δυο ακρα . Απο τον πιο ακριβο μεχρι τον πιο φθηνο.
Οντως δεν ειναι ολες οι εξατμισισεις ιδιες. Μετραει τι εχεις κανει στο αμαξι σου. Αλλη διαμτρο εχουν οι σωληνες σε ενα αμαξι με μετατροπες πρωτου σταδιου και αλλη σε ενα με μετατροπες δευτερου η τριτου σταδιου.Γιατι ? Γιατι τα καυσαερια ειναι πολυ περισοτερα οσο πιο ποες αλλαγες ( εκκεντρ. καπακι κτλ ) εχεις κανει.
tsikis - Πεμ 17 Φεβ 2005, 23:19:40
Θέμα δημοσίευσης:
Όντως είναι πολύ καλή ευκαιρία
Και με καθυστερούν οι εκκενροφόροι που περιμένω να κάνουν τα παιδιά στο club αλλιώς να στρέψω αλλού το ενδιαφέρον μου !
Ο μάστορας είναι πολύ καλός .. ή τουλάχιστον έχει καλή φήμη !
Φτίαχνει turbo ένα fiesta ενός φίλου μου θα πιστώ ότι είναι καλός όταν τελειώσει αυτή η δουλειά και έτσι θα έχω και προσωπική άποψη !!
Πιστεύω να σας πω εντυπώσεις απο το 307 γρήγορα !!!! Laughing

Πάντως ένας γνωστός μου που έφτιαξε ένα laguna στα 150 άλογα με εκκεντροφόρους του πήγε 1400 e , και το αυτοκίνητο σκίζει Exclamation Exclamation
pugsang - Παρ 18 Φεβ 2005, 08:28:51
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο,

1η Μαρτιου θα ανακοινωθούν οι προσφορές των εκκεντροφορων για τα μελη.

Αυτη την στιγμη σε public χωρο δεν μπορω να πω τιποτα.
DIMCHRI - Παρ 18 Φεβ 2005, 13:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Νικο,

1η Μαρτιου θα ανακοινωθούν οι προσφορές των εκκεντροφορων για τα μελη.

Αυτη την στιγμη σε public χωρο δεν μπορω να πω τιποτα.

ωρε δηλώσεις !!!! παίζεις επικύνδυνα Μακούλη !!!! Ελπίζω να είσαι σίγουρος για αυτά που δηλώνεις !!!!! Sniper 2gunfire Salute
lepou - Παρ 18 Φεβ 2005, 14:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
s.o.s !!!!!!!

Ενας φιλος αλλαξε εκκεντροφορους σε ενα ραλυ και μου τους δινει μαζι με τα γραναζια ΤΖΑΜΠΑ !. Πειγα και ρωρησα λοιπον και τι μου ειπαν ?

Αλλαγη τον δικων μου εκκεντροφορων με του ραλυ γινετε. Αποδοση μονο με τους εκκ. , προγραμμα , σκουπα και ολοι την εξετμιση 135 αλογα .
Γινετε και σταδιακα η μετατροπη. Πρωτα αλλαζω εκκ. με γραναζια με κοστος 70 ευρω ( εργασια) και αποδοση 10 αλογα.
Μετα αλλαγη χταποδι ( απο ραλυ μεταχειρησμενο ) , καταλυτη και τελικο .
Τελος προγραμμα.
Το αμαξι αναμεσα σε ολα αυτα τα σταδια θα δουλευει μια χαρα.
Ρελαντι σχεδον οπως και μαμα , καρτα καυσαεριων κανονικα, θορυβος ελαχιστος ( αναλογα τα καζανακια) .

Η γνωμη σας ? γινοντε ολα αυτα οπως μου τα ειπαν η υπαρχει καποιο αλλα ?
Φοβαμε γιατι το αμαξι ειναι και σχεδον καινουργιο ( 4 μηνων)
dimzaf206 - Παρ 18 Φεβ 2005, 14:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσικά και γίνεται! Αφού έχεις τους εκκεντροφόρους και τα γρανάζια τζάμπα προχώρα χωρίς 2η σκέψη. Υπολόγιζε 132-135 ίππους και 16.8 - 17 kgm ροπή, ρελαντί στις 750 rpm και κάρτα καυσαερίων κανονικά. Θα χρειαστείς όμως απαραίτητα και καταλύτη (όχι μεταλλικό γιατί θα σου ανάβει το antipollution error). Δες το αντίστοιχο post μου. Το αυτοκίνητο λειτουργεί απροβλημάτιστα εδώ και 7 μήνες.
p206xs2 - Παρ 18 Φεβ 2005, 14:48:12
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
Όντως είναι πολύ καλή ευκαιρία
Και με καθυστερούν οι εκκενροφόροι που περιμένω να κάνουν τα παιδιά στο club αλλιώς να στρέψω αλλού το ενδιαφέρον μου !
Ο μάστορας είναι πολύ καλός .. ή τουλάχιστον έχει καλή φήμη !
Φτίαχνει turbo ένα fiesta ενός φίλου μου θα πιστώ ότι είναι καλός όταν τελειώσει αυτή η δουλειά και έτσι θα έχω και προσωπική άποψη !!
Πιστεύω να σας πω εντυπώσεις απο το 307 γρήγορα !!!! Laughing

Πάντως ένας γνωστός μου που έφτιαξε ένα laguna στα 150 άλογα με ε
κκεντροφόρους του πήγε 1400 e , και το αυτοκίνητο σκίζει Exclamation Exclamation

Νίκο μια που βλέπω ότι είμαστε και γείτονες αφού και εγώ μένω Νέο Κόσμο μήπως μπορείς να μου πεις με πμ τον μάστορα αυτό;
MEMsound - Παρ 18 Φεβ 2005, 14:55:57
Θέμα δημοσίευσης:
φτιαχτο και μη το συζητας!
χταποδι απο ραλι (θέλι μια μικρή τροποποιηση στο φιλτρο λαδιου, τιποτα δυσκολο) και θα εισαι μια χαρα
επιδοσεις εκει γυρω στα 130-135 θα εισαι. Wink
pugsang - Παρ 18 Φεβ 2005, 15:05:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:

Αναλόγως την εργασία που θα γίνει κλπ κλπ

Εχουν παρατηρηθεί και 206 που με το ανωτερω setup δεν ξεπέρασαν τα 118 άλογα
MEMsound - Παρ 18 Φεβ 2005, 15:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

Προφανώς.....!!!!
lepou - Παρ 18 Φεβ 2005, 15:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτομε να βαλω τωρα τουσ εκκεντρ. με τα γραναζια για αρχη γιατι τωρα δεν υπαρχει το ρευστο. Μετα εξατμιση κομπλε και τελος το προγραμμα.
Οσο θα μεινει μονο με τους εκκ. θα δουλευει σωστα? Ξερω πως δεν θα βγαζει τα μεγιστα αλογα που μπορει αλλα θα εχει κανα αλλο προβλημα?
Το ρελαντι με αυτους τους εκκ. ειναι σταθερο? 750 στρ/χλμ ?
206 Blackbird - Παρ 18 Φεβ 2005, 16:04:45
Θέμα δημοσίευσης:
Κανονικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με ρελαντί και κάρτα καυσαερίων.
Όπως είπε σωστά και ο Μάκης εξαρτάται από την εργασία.
Αν προχωρήσεις στην βελτίωση θα πρότεινα να προσέξεις 2 πράγματα:
_Την ομαλή λειτουργία του κινητήρα και μέτρηση καυσαερίων σε ΟΛΟ το φάσμα των στροφών ( εάν είναι δυνατόν και κατά την οδήγηση).Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι ο εγκέφαλος διαχειρίζεται την παραπανω ισχύ χωρίς πρόβλημα.

_Αυτός που θα φτιάξει την εξάτμιση να προσέξει το φίλτρο λαδιού.Είναι πλαστικό και το μαντέμι της εξάτμισης δέν είναι ότι καλύτερο κοντά του.(Κίνδυνος να τρυπίσει και να πάρει φωτιά.)
MEMsound - Παρ 18 Φεβ 2005, 19:10:24
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Σκεφτομε να βαλω τωρα τουσ εκκεντρ. με τα γραναζια για αρχη γιατι τωρα δεν υπαρχει το ρευστο. Μετα εξατμιση κομπλε και τελος το προγραμμα?
Οσο θα μεινει μονο με τους εκκ. θα δουλευει σωστα? Ξερω πως δεν θα βγαζει τα μεγιστα αλογα που μπορει αλλα θα εχει κανα αλλο προβλημα?
Το ρελαντι με αυτους τους εκκ. ειναι σταθερο? 750 στρ/χλμ
.

Ενδέχεται με τους εκκεντροφόρους από rallye χωρίς προγραμματισμό να έχεις αρυθμίες.
Καλύτερα περίμενε λίγο μέχρι να έχεις το χρήμα για το πρόγραμμα ώστε αν χρειαστεί με την τοποθέτηση των εκκεντροφόρων να μπορέσεις να το βάλεις.
Την εξάτμιση τελευταία!
Μην τα κάνεις ανάποδα μόνο και μόνο για να το ακούς να "κράζει από το μπουρί"!
Βάλτου καλύτερα μια σκούπα ή μια χοάνη (όχι κοντα στο μοτέρ) αν θες ήχο!
lepou - Σαβ 19 Φεβ 2005, 09:10:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωτησα και μου ειπαν να βαλω πρωτα εξατμιση και μετα προγραμμα. Γιατι το προγραμμα θα ειναι παω στο δυναμομετρο και θα ειναι βασισμενο στο τι φοραει το αμαξι εκεινη την στιγμη και οχι στο τι θα φορεσει στο μελλον. Εχω δικιο?
volvos - Σαβ 19 Φεβ 2005, 09:48:17
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια εκκεντροφορους 106 χωρις προγραμμα φοραει ο αργυρης.... ρωτηστε τον..........
ασε που τους εβαλε μονος του Wink
MEMsound - Σαβ 19 Φεβ 2005, 11:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Ρωτησα και μου ειπαν να βαλω πρωτα εξατμιση και μετα προγραμμα. Γιατι το προγραμμα θα ειναι παω στο δυναμομετρο και θα ειναι βασισμενο στο τι φοραει το αμαξι εκεινη την στιγμη και οχι στο τι θα φορεσει στο μελλον. Εχω δικιο?

Δεν έχεις άδικο αλλά να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι αλληλένδετα.
Αν ξέρεις από την αρχή μέχρι που θες να φτάσεις από αλλαγές / βελτιώσεις μπορείς από την αρχή να σχεδιάσεις το πως θα γίνουν.
Το τι θα βάλεις για απόδοση του 206 1,6 γύρω στα 130ps από πλευράς εξάτμισης είναι στάνταρ.
Επειδή όμως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη..., πρόσεξε να μην διπλοπληρώσεις μερικά πράγματα.
Προφανώς και ο προγραμματισμός θα γίνει σε δυναμόμετρο με ότι φοράει το αυτοκίνητο εκείνη την στιγμή.
Καλήτερα ο μηχανικός που θα σου κάνει την όποια μετατροπή να είναι σε επαφή με τον προγραμματιστή αλλά και τον εξατμισά από την αρχή ώστε από την αρχή να σχεδιαστεί όλο το "project"...
Αλλιώς θα είσαι μονίμως μεταξύ των τριών μπαλάκι....
Pan - Σαβ 19 Φεβ 2005, 12:17:04
Θέμα δημοσίευσης: Erwthseis apo ena kainourgio xrhsth.....206 1.4 90hp-Veltiws
Paidia geia se olous,eimai neos xrhsths kai tha hthela na mou proteinete veltiwseis se prwto stadio gia ena 206 1.4 90hp.Kuriws gia chip kai xtapodi endiaferomai.An einai eukolo kai times sto peripou fusika.
Euxaristw polu kai sugxarhthria gia to ekplhktiko site sas!!!
Rolling eyes
lepou - Σαβ 19 Φεβ 2005, 17:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Το αποφασισα . Θα παω μαλλον μεσα στην εβδομαδα να τους βαλω.
Απλα το μονο που φοβαμε ειναι πως το αμαξι ειναι καινουργιο και ειναι μεσα στην εγγυηση.Και ξερετε αν χαλασει οτιδιποτε θα μου πουν πως φτενε οι εκκ. και παει η εγγυηση.

Να το ρισκαρω Η να περιμενω ( αλλους 15 μηνες οι οποιοι ειναι παρα πολυ ) ?????????????????????? Question Question Question Question
MEMsound - Σαβ 19 Φεβ 2005, 19:25:05
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα αυτό με την εγγύηση είναι καθαρά δικό σου θέμα...... Wink Wink
Η αλήξθεια είναι ότι οι αντιπροσωπίες με τις εγγυήσεις είναι λιγο περίεργες......
Αλλά δεν θα έχεις προβλήματα μετους εκκεντροφόρους αυτούς αν γίνει σωστό ρύθμισμα.
GIANNIS206 - Σαβ 19 Φεβ 2005, 21:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Το αποφασισα . Θα παω μαλλον μεσα στην εβδομαδα να τους βαλω.
Απλα το μονο που φοβαμε ειναι πως το αμαξι ειναι καινουργιο και ειναι μεσα στην εγγυηση.Και ξερετε αν χαλασει οτιδιποτε θα μου πουν πως φτενε οι εκκ. και παει η εγγυηση.

Να το ρισκαρω Η να περιμενω ( αλλους 15 μηνες οι οποιοι ειναι παρα πολυ ) ?????????????????????? Question Question Question Question

Γιατί νομίζεις θα το καταλάβουν?.... Laughing
kaisaras96 - Κυρ 20 Φεβ 2005, 01:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
MEMsound. έγραψε:

Εχουν παρατηρηθεί και 206 που με το ανωτερω setup δεν ξεπέρασαν τα 118 άλογα

Οταν λες εργασια?
Μιλας για το προγραμμα και την εξατμιση?
Γιατι η τοποθετηση τον εκκεντροφορων πιστευω πως λιγο πολυ ειναι στανταρ.Στα νορμαλ σημαδια με λιγο χρονισμα απο τα γραναζια για καλυτερη λειτουργια.
Κατα καιρους ακουω πολλα περιεργα για σβησηματα στο ρελαντι και απο την αλλη για νορμαλ λειτουργια,τελικα τι ισχυει?
Touristas - Δευ 21 Φεβ 2005, 08:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
παιδια εκκεντροφορους 106 χωρις προγραμμα φοραει ο αργυρης.... ρωτηστε τον..........
ασε που τους εβαλε μονος του Wink

Αμέσως εσύ μη χάσεις …..!!!Laughing
Στο θέμα μας τώρα όντως φοράω εκκεντροφόρους από rallye και γρανάζια αλλά έχω φτιάξει και το καπάκι! Cool
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με ρελαντί ούτε με αρρυθμίες! Wink
pugsang - Δευ 21 Φεβ 2005, 09:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Οταν λες εργασια?
Μιλας για το προγραμμα και την εξατμιση?

Μιλαω γενικά για το πρόγραμμα για τυχον εργασία στο καπάκι κλπ κλπ
206 Blackbird - Δευ 21 Φεβ 2005, 11:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Η βελτίωση δεν είναι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική.Γι αυτό υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στην απόδοση.Μία καλή λύση πιστεύω ( αυτό έκανα κι εγώ) είναι η συμφωνία για κόστος+ απόδοση.Αφού έτσι κι αλλιώς είναι από τα λίγα μετρήσιμα πράγματα.Στο κάτω κάτω τι με νοιάζει τι έκανε ο βέλτιωτής αν είναι εντάξει με την συμφωνία μας ? .Π.χ. Βελτίωση για xxxPS με κόστος yyy Eυρώ.
lepou - Δευ 21 Φεβ 2005, 14:41:13
Θέμα δημοσίευσης:
Αργυρη εισαι ευχαριστημενος? Ποσα αλογα εβγαλε το μοτερ ? Προγραμμα και εξατμιση φορας ? Απο που και ποσο?
ΑΑΑΝ θελεις στειλε μου πμ.
Touristas - Δευ 21 Φεβ 2005, 15:05:10
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Αργυρη εισαι ευχαριστημενος? Ποσα αλογα εβγαλε το μοτερ ? Προγραμμα και εξατμιση φορας ? Απο που και ποσο?
ΑΑΑΝ θελεις στειλε μου πμ.

Δεν το έχω μετρήσει ακόμα !Razz
Μία σκούπα έχω βάλλει και ένα τελικό Devil τίποτα άλλο για την ώρα …Wink Δεν μπορώ να πω ότι έχω ξετρελαθεί με την απόδοση , δεν περίμενα και τίποτα τρελό εξάλλου!
Έχει διαφορά μετά τις 3500 rpm τραβάει αρκετά καλά αλλά τελειώνει γρήγορα λόγο προγράμματος το οποίο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαίτησης των εκκεντροφόρων ψηλά !!
lepou - Τρι 22 Φεβ 2005, 17:33:09
Θέμα δημοσίευσης:
Απο που λες να βαλεις προγραμμα? Με την υπολοιπη εξατμιση τι λες να κανεις ? Χταποδι και καταλητη ? Εγω λεω να βαλω απο ραλυ και προγραμμα στον Ανδριανακη πανω στο δυναμομετρο.
Touristas - Τετ 23 Φεβ 2005, 10:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω χταπόδι από rallye και καταλύτη από 2λιτρο.
Κάποια στιγμή θα τα βάλλω αλλά μετά θα θέλει οπωσδήποτε πρόγραμμα και το σκέφτομαι! Rolling eyes Exclamation
lepou - Πεμ 24 Φεβ 2005, 15:40:45
Θέμα δημοσίευσης:
Για πιο λογο τοση σκεψη ? Φοαβασε να βαλεις προγραμμα μπας και μπλεψεις?
Υπαρχουν καλοι προγραματιστες που θα κανουν καλη και αξιοπιστη δουλεια.
Touristas - Παρ 25 Φεβ 2005, 08:05:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ως προς το θέμα χρημάτων δεν νομίζεις ότι είναι αρκετή τόση σκέψη! Question
Αν αποφασίσω να βάλω την εξάτμιση μετά θα πρέπει αναγκαστικά να βάλω και πρόγραμμα!
lepou - Παρ 25 Φεβ 2005, 08:44:04
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως τα λεφτα ειναι λογος σκεψης αλλα το προγραμμα στη περιπτωση μας θα κανει ολη την διαφορα οποτε αξιζει νομιζω !
Touristas - Παρ 25 Φεβ 2005, 09:16:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι το ξέρω ότι θα κάνει τι διαφορά αλλά τι να κάνουμε Wink
Για την ώρα καλά είναι και έτσι αργότερα βλέπουμε Wink Laughing Laughing
DrJekyll - Τρι 01 Μάρ 2005, 11:59:39
Θέμα δημοσίευσης: ...
Παίδες δεν θέλω να ξεφύγω πολύ από το θέμα....
ΑΛΛΑ...
...σκεφτήκατε πόσο έχει μεταχειρισμένος κινητήρας (π.χ. από το δίλιτρο) ???
Μήπως αν κάνουμε τράμπα τον κινητήρα (πουλήσουμε τον 1.6 που φοράμε...) βγούν πάνω κάτω τα ίδια λεφτά - και τα άλογα που αποκτήσουμε πολύ πιο πολιτισμένα και αξιόπιστα???
Προσωπικά έχω δει σε ένα site πολύ καλές τιμές από μοτέρ...
Στέλνεις quote και σου απαντάει με αποτελέσματα εύρεσης στο email σου...
Αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε μοτέρ απο τρακαρισμένο (πίσω αριστερά μέρος - φυσαρμόνικα + πολλούς τσαμπουκάδες γύρω - γύρω) 307CC με τα 180ps στα 8000Ευρώ...

Συμφέρει τέτοια σκέψη???
MEMsound - Τρι 01 Μάρ 2005, 13:19:33
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ το θεωρώ πιο αξιόπιστη λύση.
αρκεί να μιλάμε για σχετικά ακινουργιο μοτέρ.
Μεταξύ μας σχετικά καινούργιο θα ναι αφου το διλιτρο με τα 180ps κυκλοφορεί λίγο καιρό.
Το δίλιτρο με τα 136 θέλει λίγο περισσότερη προσοχή επείδή μπορεί ν α έχει πιο πολλά km.
lepou - Τρι 01 Μάρ 2005, 13:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
Την πεμπτη μπαινουν εκκεντρ. και γραναζια. Με τρωει η αγωνια!!!!!!
-=N4X=- - Τρι 01 Μάρ 2005, 16:37:53
Θέμα δημοσίευσης:
Λευτερη τι αλλο εχεις στο αμαξι?
Ρωταω γιατι αν εχεις σκουπα κ ολοκληρη την εξατμιση αλαγμενη θελω να μου πεις διαφορα με τα εκκεντροφορια απο το ραλυ.Αυτα δεν θα βαλεις?
Τα πηρα κ εγω κ δεν ξερω αν ειναι να τα βαλω ετσι η να περιμενω σε κανα μηνα που θα κατεβω Αθηνα για προγραμμα να τα βαλω τοτε...γιατι αν εχουν διαφορακ χωρις προγραμμα να τα βαλω ρε γμτ
lepou - Τετ 02 Μάρ 2005, 14:17:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μια σκουπα προς το παρων . Αυριο μπαινουν εκκεντρ με γραναζια και αργοτερα κομπλε εξατμιση και τελος προγραμμα.
Οποτε αυριο εχει βολτουλα και μετα αναμεινατε εντυπωσεις.
MEMsound - Τετ 02 Μάρ 2005, 14:23:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αναμένουμε.
Να 'ρθεις το βράδυ απ' το στέκι να μας πεις.... Wink
lepou - Πεμ 03 Μάρ 2005, 12:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μολις τελειωσα το διαβασμα του αρθρου για το πεζακι σου.
Παρα πολυ καλο 0-100 ! Εντυπωσιακοτατο !
Απο αλογα πολυ καλο , Φρενα τελεια αναρτηση αρκετα καλη.
Μονο που δεν αναφερει τιποτα για οδηγησιμιτητα ( πως παει χαμηλα και συμπεριφορα ηλ. γκαζιου )
Απορια τα 2 οργανα στην κολονα τι ειναι ?
Σε λιγο παω να παρω τον πεζουλα απο τον συνεργειο οπου μπαινουν εκκεντρ και γραναζια και με τρωει η αγωνια.
206 Blackbird - Πεμ 03 Μάρ 2005, 13:47:38
Θέμα δημοσίευσης:
lepou έγραψε:
Μολις τελειωσα το διαβασμα του αρθρου για το πεζακι σου.
Παρα πολυ καλο 0-100 ! Εντυπωσιακοτατο !
Απο αλογα πολυ καλο , Φρενα τελεια αναρτηση αρκετα καλη.
Μονο που δεν αναφερει τιποτα για οδηγησιμιτητα ( πως παει χαμηλα και συμπεριφορα ηλ. γκαζιου )
Απορια τα 2 οργανα στην κολονα τι ειναι ?
Σε λιγο παω να παρω τον πεζουλα απο τον συνεργειο οπου μπαινουν εκκεντρ και γραναζια και με τρωει η αγωνια.

Very happy Οι επιδόσεις ίσως να ήταν λίγο καλύτερες με καινούργια λάστιχα.Το αυτοκίνητο ανεβάζει από 1800 - μέχρι τον κόφτη γραμικά.Αν φαίνοταν κάτι στην οδήγηση θα το έγραφαν όπως έγραψαν και για την μικρή κοιλιά στις 6500rpm κατά την δυναμομέτρηση.
Τα όργανα είναι στροφόμετρο 8000rpm και κάτω πυρόμετρο για την θερμοκρασία των καυσαερίων.

Πιστεύω ότι αν βάλεις και πρόγραμμα μαζί θα δεις 125 - 130 άλογα και τον πέζουλα σου απογειομένο.Περιμένω εντυπώσεις.
MEMsound - Πεμ 03 Μάρ 2005, 16:16:42
Θέμα δημοσίευσης:
και γω το διάβασα το άρθρο.
Μια χαρά είναι το αμαξάκι σου.
Όσο για το 0-100 είναι πολύ καλό (7,51sec)
Βλέπω όμως ότι οι μετρήσεις έχουν γίνει με 100αρα.
Με την 95άρα έχεις πυράκια?
Εντυπωσιακά και τα φρένα!
Επίσης οι ζαντούλες (team dynamics pro race 1 σωστά??) είναι κορυφή... για μένα η ομορφότερη πολυάκτινη που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, αν έβγαινε και 16αρα....)
volvos - Παρ 04 Μάρ 2005, 13:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
blackbird τι εχεις κανει και ζυγιζει 1203κιλα το αμαξι σου?
με αυτο το βαρος εγιναν οι μετρησεις?
206 Blackbird - Παρ 04 Μάρ 2005, 21:06:33
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Το αυτοκίνητο δουλεύει τον περισσότερο καιρό με απλή αμόλυβδη απο οπουδήποτε.Για την δοκιμή έβαλα 100άρα γιατί όσες δοκιμές διάβαζα γίνονται με αυτήν την βενζίνη.
Το Βάρος 1200 κιλά είναι με τους 2 επιβάτες όργανα μετρήσεων κλπ.
Οι μετρήσεις και η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι με 2 άτομα.
Άδειο ήταν 1057 κιλά (με 2 ενισχυτές , 1 Sub κλπ.)
tsikis - Παρ 04 Μάρ 2005, 23:33:00
Θέμα δημοσίευσης:
προς τους υπεύθυνους !!!!

Κατι με τους εκκεντροφόρους?

Βρέθηκε καμιά άκρη ?
lepou - Σαβ 05 Μάρ 2005, 11:19:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια οι εκκεντρ και τα γραναζια μπηκαν. Το αμαξι δουλευει μια χαρα. Ρελαντι οπως και πριν μονο υπαρχει ενας μικρος παλμος απο το μοτερ . Τον νιωθεις σαν δουλευει το βεντιλατερ.Το αμαξι δειχνει να δουλευει πιο ανετα και ξεκουραστα ιδως στην εθνικη . Βελτιωση στην αποδοση υπαρχει ιδως στο διαστημα 4000-6000 στροφες.

Εχθες βρηκα και αγορασα την πολαπλη εξαγωγης απο ραλυ . Οποτε γινετε η αρχη για να μπει η εξατμιση. Μετα παμε για προγραμμα.

Στο θεμα του προγραματος εχω ενα διλλημα.Να βαλω προγραμμα απο αυτον που συνεργαζετε ο μηχνικος μου ( μηχανικος Σεβνταλης , προγραματιστης Γ.Ανδριανακης ) ?Η να παω εκει που εφτιαξε προγραμμα(kinggdragon) ενας φιλος και ειδα οτι το αμαξι του αποδεδειγμενα δουλευει? IΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ !!!!!!!!!!! Exclamation Exclamation
pugsang - Κυρ 06 Μάρ 2005, 20:57:40
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
προς τους υπεύθυνους !!!!

Κατι με τους εκκεντροφόρους?

Βρέθηκε καμιά άκρη ?

Σε 1 βδομάδα θα είναι εδώ τα πρώτα δείγματα για το 206/307

Απο κει και περα θα γίνει και η τελική παραγγελία ετσι ώστε να έχουμε εκκεντροφόρους για τα εν λογω αυτοκίνητα πριν το Πασχα.

Προσωπικά πιστεύω οτι αξίζει η αναμονή.Εχει γίνει πολλή δουλειά επανω στα 2 αυτα μοντέλα ετσι ωστε να διαφοροποιηθούμε τελείως απο την αγορά και αυτά που προσφερονται μεχρι τωρα , πάντα προς το καλύτερο.

Πρέπει να ξέρετε ομως οτι η μελέτη ενος εκκεντροφορου απο την αρχή δεν είναι απλό πράγμα.Εχουν ξοδευτεί ατελείωτες ωρες στα συνεργεία και στα δυναμόμετρα.

Για 106 οι εκκεντροφόροι θα είναι εδώ σε 1 βδομάδα.Αν καποιος σκέφτεται για πραγματικά ψηλά νούμερα τοτε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα προφίλ (τα οποια και αυτά εχουν γίνει ειδική παραγγελία)
panosgep - Κυρ 06 Μάρ 2005, 23:25:25
Θέμα δημοσίευσης:
Διαβασα και εγω το περιοδικο για το πεζο σου Blackbird.
Eχω μια ερωτηση για σενα.Ποσο σου πηγε για να το κανεις οπως ειναι;;;
Απ οτι καταλαβα πρεπει να εχεις δωσει γυρω στα 3 χιλιαρικα ή και παραπανω.
MEMsound - Δευ 07 Μάρ 2005, 11:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
Διαβασε το τόπικ αυτό από την αρχή και θα βρεις την απάντησή σου αναλυτικά.
Παρεπιπτόντως καλώς ήρθες Wink
Kouzman - Δευ 07 Μάρ 2005, 12:12:19
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε λευτερη ο ανδριανακης θεωρηται κορυφη, ομως ο σεβνταλης προσωπικα ειναι αναξιπιστος αφου μας κοροιδεψε BIG TIME οταν θελαμε να αγορασουμε τον αγωνιστικο εγκεφαλο...

ο kingdragon εχει προγραμματιστη τον σταυρο νομικο, ο οποιος ειναι και αυτος κορυφη στον προγραμματισμο εγκεφαλων. τα προγραμματα τα φτιαχνει σε ιδιοκτητο δυναμομετρο τους (dynojet) που ειναι απο τα καλυτερα και τα πιο αυστηρα...

το αμαξι μας ο νομικος το προγραμματιζει κατω απο τις περιποιησεις του μηχανικου κου Αναγνωστοπουλου (νομιζω τον ξερετε ολοι)
lepou - Δευ 07 Μάρ 2005, 12:36:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα συμφωνουμε. Ανδριανακης και Νομικος ειναι καλοι στην δουλεια τους. Ο Ανδριανακης συνεργαζετε με τον Μαλιωρα ο οποιος εχει ενα απο τα καλυτερα δυμαμομετρα.
Σε ποιον ομως να παω?
Εγω παντως στον Σεβνταλη ειχα φτιαξει παλια το 106 και ημουν πολυ ικανοποιημενος. Το μονο προβλημα του κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι ο χρονος. Ειναι λιγο ασυνεπης.
lepou - Παρ 18 Μάρ 2005, 16:31:08
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια οι εκκεντροφοροι και τα γραναζια μπηκαν.
Μπηκε η εξατμιση με μαντεμι απο ραλυ ,διχαλο , καταλλητη, μεσαιο και τελικο γπρουπ Ν.
Τελος μπηκε και το προγραμμα.
Η σκουπα υπηρχε.
Αποτελεσμα ?
136 αλογα και 17.1 ροπη.
Αποκριση παρα πολη καλη δυναμη αρκετη και παντου αλλα απο 4500-6500 περισσοτερη.
Καταναλωση σχεδον ιδια.
Αρνητικα ? μονο ο αυξημενος θορυβος απο το γκρουπΝ που ομως ειναι πορωση.
Τελικο κοστος ? 1500 ευρω.
MEMsound - Παρ 18 Μάρ 2005, 16:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
Κόφτη που έχεις?
Μετά τις 6000 πόσο γκάζι έχεις?
Και τέλος έχεις κανένα διάγραμμα της δυναμομέτρησης??
Όλο απορίες δεν είμαι??
gavanas - Παρ 18 Μάρ 2005, 18:23:23
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ καλό value for money
Σε ποιό δυναμόμετρο αν επιτρέπεται?
LEFT - Παρ 18 Μάρ 2005, 18:40:57
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια προσεξτε τους εγκεφαλους που βαζεται στα αμαξακια τους γιατι εχω δυο περιπτωσεις μεχρι στιγμης που βαρεσαν μπιελα!!!
Προσοχη και μελετη!
Χαιρετω!
-=N4X=- - Σαβ 19 Μάρ 2005, 12:13:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχετο αλλα χτες εβαλα κ εγω τους εκκεντροφ απο το ραλυ.
Στην αρχη φρικαρα...το αμαξι δεν πηγαινε βημα ενω τους ειχαμε ρυθμισει στα μαμα σημεια (δεν πειραματιστκαμε).
Μετα απο το καφεδακι κ μια μικρη βολτα το αμαξι δουλευε!!!
Εχει χασει βεβαια λιγο το τραβηγμα που ειχε χαμηλα 2000-3000 περιπου αλλα στις 4000 αγριευει λιγο στις 5000 αρχιζει να δινει στις 6000 ουρλιαζει για να το κοψει ο κοφτης.
Με το προγραμμα κ το καπακι τον αλλο μηνα λογικα θα δουλεψει καλα.

Υ.Γ-> Εξηγειστε μου καποιος τι παιζει...με το που τους βαλαμε κ ενω το ρελαντι ειναι στις ιδιες στροφες εκει που το αμαξι ηταν αφορυβο στο ρελατι τωρα ακουγετε ολυ απο πισω, η εξατμιση πυροβολαει μεχρι 3-4 μετρα πισω.
Τι εγινε?...λογω των εκκεντροφορων βγαινουν με μεγαλτερη πιεση τα καυσαερια?
MEMsound - Σαβ 19 Μάρ 2005, 12:34:08
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σκοτώνει.
Βάλε το προγραμμα το γρυγορότερο.
Θα είναι σα να έχεις αλλό αυτοκίνητο.
Όσο για τα καυσαέρια οφείλεται στο διαφορετικό σημείο όπου ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής κοινώς στα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ralloεκκεντροφόρων σε σχέση με τους μαμα 206 1,6 16v
volvos - Σαβ 19 Μάρ 2005, 12:49:53
Θέμα δημοσίευσης:
alex προσεχε πανω απο 5500 στεγνωνει ασχημα χωρις προγραμμα.....
μην τσιτωνεις πολυ .
-=N4X=- - Σαβ 19 Μάρ 2005, 13:05:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειχε λογικα καποιο προβλημα με τις βενζινες θα ειχε φανει στα μπουζι...
Ομως ηταν το σοκολατι το χρωμα που επρεπε οταν τα κοιταξα χτες....τεσπα.
Απο την αλλη ειναι δυσκολο να κρατηθες κ να μην το πας ψηλα...
lepou - Σαβ 19 Μάρ 2005, 17:04:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κοφτη στις 7000.Δυναμη εχει απο 4000 -6500 .Παλια μετα τις 6000 το μοτερ μουγκριζε αλλα με το ζορι οι στροφες ανεβαιναν. Τωρα καμια σχεση πιανει κοφτη για πλακα.
Το προγραμμα φτιαχτηκε πανω στο δυναμομετρο του Μαλιωρα και απο εκει ειναι και η δυναμομετρηση.
Νομιζω παντως ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις στο μοτερ αυτο με σχετικα λιγα λεφτα και καλη αποδωση.Για παραπανω αλογα τα λεφτα αυξανουν δυσαναλογα.
FRAPEOLE - Δευ 21 Μάρ 2005, 11:40:39
Θέμα δημοσίευσης:
Λεφτερη και εγω μαζι σου ειμαι. Εχω πει πως αμα κανω τιποτα στο αυτοκινητο και εγω τις ιδιες κινησεις θα κανω..Ειδη εχω το μαντεμι του 106,διχαλο,Ν κτλ.

Ωραιοτατο αποτελεσμα, Για το προγραμμα τι εδωσες? Απο εισαγωγη εχεις σκουπα?

Το μονο κακο ειναι οτι τωρα που ανεβηκε ο κοφτης πρεπει να κοντυνεις λιγο τις σχεσεις... Wink
tsikis - Δευ 21 Μάρ 2005, 23:32:42
Θέμα δημοσίευσης:
γεια σας παιδια !!
Wink

Τι γινετε ?
ολα καλα ?
κανενα νεο απο τους εκκεντροφορους?

Question Question Question
kaisaras96 - Τετ 23 Μάρ 2005, 00:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αν δεν μας πειτε τιποτα για τα οσα μαγειρευεται,δεν θα μεινει κανενας νορμαλ για να τα βαλει..... Very happy Very happy Very happy
pugsang - Τετ 23 Μάρ 2005, 08:43:58
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εχουμε πει τοσες φορες τι ετοιμαζουμε

Η αληθεια είναι οτι έγιναν καποιες δοκιμές οι οποίες όμως δεν μας άφησαν ικανοπιημένους και έτσι στείλαμε τα καινούρια στοιχεία για κατασκευή νεων προφιλ.Αυτο θα γίνει ξανα και ξανά μέχρι να καταλήξουμε καπου ικανοποιητικά.

Τώρα αν καποιος θελει να αγοράσει απο τον σωρό πολύ ευχαρίστως

Αν παλι θελει κατι ψαγμένο ας περιμένει

Εγω δεν μπορω να σας πω τι θα κανετε στα αμαξια σας.Αυτο που μπορώ να εξασφαλίσω (κατα το δυνατόν-Δεν είμαι και ο Provera) είναι ποιότητα και αποδοση με οσο το δυνατον πιο αντικειμενικά κριτήρια

Αρα μεχρι να μείνουμε ικανοποιημενοι απο καποιο προφιλ καταλαβαίνετε οτι δεν μπορούμε να εκτεθούμε.
Lef205 - Πεμ 24 Μάρ 2005, 02:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη που βγαινω εκτος θεματος.Οταν πηγα να παρω το μπλοκε μιλησα με τον μακη.Εχετε υποψην σας οτι καποιοι ανθρωποι απο εδω μεσα κοπιαζουν για να παρουμε καποια πραγματα πακετο Exclamation με εγγυημενη αποδοση και πρσιτη τιμη!Εγω ειχα λυσσαξει να βαλω εκκεντροφορους απο ραλλυ, βλεπετε να κανω τιποτα?Περιμενετε!Το καλο πραγμα αργει να γινει!Μπλοκε μπορουσα να ειχα βαλει μεσα σε τρεις μερες απο τον μπουμπη π.χ, ομως περιμενα και καναμε την παραγγελια και αυτο που ηρθε μονο αγκαλια του δεν κοιμαμαι!και σε καμια περιπτωση δεν μετανιωνω για το χρονο που περιμενα!

)παρακαλω τους υπευθυνους οποτε το κρινουν σκοπιμο να σβησουν αυτο το ποστ για να μεινει το τοπικ τακτοποιημενο!)
kaisaras96 - Δευ 28 Μάρ 2005, 02:09:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν καιγεται κι ο κωλος μου να πειραξω το αμαξι και μαλλον δεν θα το κανω αν δεν βγαλει κατι καλο το κλαμπ,απλα στο φορουμ παιζει πολυ μυστικοπαθια,απο κοντα ολο και κατι ξεφευγει.

Εμενα ενα κιτακι εκκεντροφορους προγραμμα ΧΩΡΙΣ ΡΟΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(?)και οτι αλλο χρειαζεται δεν θα με χαλαγε καθολου.Μπορειτε να με πειτε περιεργο αλλα εγω μοτερ θα ανοιγα πολυ δυσκολα χωρις να υπαρχει βλαβη.Αλλωστε τα λεφτα της ροικης ειναι παρα πολλα και πιθανοτατα κοροιδιστικα.

Βασικα η λυση των εκκεντροφορων χωρις προγραμμα παντα μου αρεσε αλλα με αυτα που ακουω εδω για αποκριση γκαζιου και χαρτες πεταλουδας φαινονται ωραια....αν αποδειχθουν αληθινα οπως με το χταποδακι του ραλλυε....θελω κι εγω προγραμμα...

Να λετε κανα νεο και απο μονοι σας στο φορουμ για το θεμα των εκκεντροφορων....τουλαχιστον για μας που δεν μπορουμε να ερθουμε στο στεκι...ετσι για να μας κρατατε στην πορωση... Laughing
volvos - Τρι 25 Οκτ 2005, 22:18:22
Θέμα δημοσίευσης:
μιας και εχω τους εκκεντροφορους απο 106 πεταμενους στο υπογειο (ελπιζω να μην κανω τοσους μηνες να τους βαλω οπως με τη πεζο σπορτ που ειχα πεταμενη στο ιδιο σημειο) θελω να ρωτησω τα εξης.

α. γιατι να κανω ροικη? τοσα χρονια ακουγα οτι το καπακι του 206 ειναι τοπ κλπ κλπ κλπ . αρα? κατεβασμα δε κανω με καμια παναγια.
αλλα και ροικη μου φαινεται περιττη για ενα σετ εκκεντροφορους απο 106.για νιουμαν ναι ισως ηθελε.

β.η ρυθμιση ειναι τοσο δυσκολη οσο λενε?

γ. ποσο να υπολογισω για το α και ποσο για το β σε κοστος?

ακουσα μια τιμη 300 για α και 300 για β και μου επεσαν τα αυτια!
αν ειναι να θελω 600 +500 προγραμμα ρε παιδια =1100
και 200εκκεντροφοροι και 900εξατμιση κομπλε
φτασαμε το 2200 βαλε και κατι ψηλα (π.χ φιλτρο λαδιου απο 106)
αμεσως να το 2500αρακι

μηπως να κανω υπομονη να παω σε ενα 2.0 με be σαζμαν κιολας Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
kaisaras96 - Τετ 26 Οκτ 2005, 03:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
Για ρυθμιση-τοποθετηση δεν θα χρειαστεις πανω απο 100 ευρω...ακομα και στον γνωστο μαστορα.....(οι τιμες που αναφερω ειναι αυτες που μου ειπε για εμενα σε σχετικη ερωτηση)..αλλα θα χρειαστεις τα γραναζια του ραλλυε... Rolling eyes Οποτε με καινουργια ισως φτασεις τα 300(90 ευρω το ενα νομιζω)

Για ροικη,ο γνωστος... δινει τιμη κομπλε 750,αλλα κατ εμενα ειναι αμαρτια να σφαξεις καινουργιο μοτερ... Sad

Οσο για προγραμμα ρωτα νομιζω η τιμη ειναι μικροτερη.... Wink

Το χταποδι εχει πιο πολυ φασαρια και στην αθηνα θα σου παει σχεδον τα διπλα απο οσα μου εφυγαν εμενα στην Πατρα (350 με αγορα τοποθετηση,αλλαγη σωληνας και μετεχειρο καταλυτη)ΑΑΑΑΑΑΑ και ΒΓΑΖΩ ΚΑΡΤΑ και ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΦΑΛΜΑΤΑ Exclamation Exclamation Exclamation

Το φιλτρο ραλλυε εχει 7-10 ευρω και η κουφια βιδα που το συνδεει απο πεζο εχει 2 ευρω.Τωρα για την προεκταση του 2 λαμδα εξαρταται που θα πεσεις πανω απο 20-30 ευρω με τα μεταχειρισμενα καλωδια και τοποθετηση ειναι κλεψιμο πιστευω....
MEMsound - Τετ 26 Οκτ 2005, 09:27:33
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
.....μηπως να κανω υπομονη να παω σε ενα 2.0 με be σαζμαν κιολας Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Μήπως.....
Ακόμα και 2000€ να πάει και όχι 2500€.... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
COOL ALEXIS - Τετ 26 Οκτ 2005, 09:51:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μηπως να κανω υπομονη να παω σε ενα 2.0 με be σαζμαν κιολας Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

Αν πάρουμε δύο μαζί λες να μας κάνουν καλύτερη τιμή Question Laughing

Αν βρεις τίποτα πλιζ λετ μι νοου Exclamation
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες