PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - Αφαίρεση Καταλύτη

overgr - Σαβ 26 Ιούλ 2003, 09:24:08
Θέμα δημοσίευσης: Αφαίρεση Καταλύτη
Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την αφαίρεση του καταλύτη

Ψάχνοντας ανακάλυψα την παρακάτω συσκευή

http://www.cc-module.com/beschreibung_l2e_de.html

Ουσιαστικά κοροιδεύει τους αισθητήρες Λάμδα, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί ο καταλύτης.

Τι λέτε?
DimiP - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 13:20:02
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αφαίρεση Καταλύτη
overgr έγραψε:

Ουσιαστικά κοροιδεύει τους αισθητήρες Λάμδα, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί ο καταλύτης.

Τι λέτε?

αφου δε συμφωνεις τι σχολεισαι ; Wink με αυτα τα πραγματα του...διαβολου;
αστα να ασχοληθουν αυτοι που θελουν... Wink
ουτε εγω συμφωνω με την αφαιρεση του καταλυτη ..
για αντικατασταση με αλλον "αγωνιστικο" "ελευθερο" ..οπως θελετε πεστε τον , το συζηταμε!
overgr - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 15:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
Η συσκευή αυτή ίσως έχει μεγάλη αξία, στο να τοποθετηθεί καλό σύστημα εξάτμισης.

Είναι γνωστό ότι χταπόδια πλην supersprint και PeugeotSport δεν υπάρχουν, λόγω των δύο λάμδα.

Με την εν λόγω συσκευή, μπορούμε να βάλουμε ότι χταπόδι θέλουμε, καταργώντας τον ένα λάμδα. Σε αυτή την περίπτωση ο καταλύτης θα υπάρχει κανονικά εν λειτουργία.

Μοναδικό μειονέκτημα ότι αν χαλάσει ο καταλύτης δεν θα μας ειδοποιήσει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου, αφού τα σήματα από τους λάμδα θα είναι πάντα σωστά. Μικρο το κακό!

Δεν έχει ενδιαφέρον?
overgr - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 15:59:52
Θέμα δημοσίευσης:
Η συσκευή αυτή ίσως έχει μεγάλη αξία, στο να τοποθετηθεί καλό σύστημα εξάτμισης.

Είναι γνωστό ότι χταπόδια πλην supersprint και PeugeotSport δεν υπάρχουν, λόγω των δύο λάμδα.

Με την εν λόγω συσκευή, μπορούμε να βάλουμε ότι χταπόδι θέλουμε, καταργώντας τον ένα λάμδα. Σε αυτή την περίπτωση ο καταλύτης θα υπάρχει κανονικά εν λειτουργία.

Μοναδικό μειονέκτημα ότι αν χαλάσει ο καταλύτης δεν θα μας ειδοποιήσει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου, αφού τα σήματα από τους λάμδα θα είναι πάντα σωστά. Μικρο το κακό!

Δεν έχει ενδιαφέρον?
overgr - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 16:00:34
Θέμα δημοσίευσης:

Δεν έχει ενδιαφέρον?
alemao - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 19:28:58
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αφαίρεση Καταλύτη
overgr έγραψε:

Τι λέτε?

Γιατι ξεκινας αμυνόμενος το post με την πρόταση "Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την αφαίρεση του καταλύτη";
Φοβάσαι μήπως σε πει κανένας παρανομο, κωλοπαιδο, δολοφονο, κλπ; Laughing
Είναι χουντικό το φόρουμ και θα πεσουν να σε φανε; Shocked Very happy Δε νομιζω...
overgr - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 20:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Έ οχι να φοβηθώ Laughing

Απλώς, τονίζω εξ αρχής ότι δεν θεωρώ σωστό να αφαιρέσει κανείς τον καταλύτη. Και το κάνω εξ' αρχής καθώς η εν λόγω συσκευή ανάλογα με τον τρόπο χρήσης, μπορεί να λειτουργήσει και ενάντια σε αυτό που πιστεύω.

Εξάλλου είμαι και παρανομος και κωλοπαιδο και δολοφονος Evil
alemao - Κυρ 27 Ιούλ 2003, 20:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
Εξάλλου είμαι και παρανομος και κωλοπαιδο και δολοφονος Evil

χαχαχα και εγω το ιδιο ειμαι, πως δεν συναντηθηκαμε ακομα Laughing
kaisaras96 - Σαβ 02 Αύγ 2003, 19:52:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστευω ειναι μια πολυ χρησιμη συσκευη καθως εκει που εχουμε τον καταλυτη εμεις οι νεοι....η αποδοση παει περιπατο.Κατα εμενα η χρηση του μαζι με εναν ελευθερο καταλυτη σε αλλη θεση πιο μακρυα απο την εξαγωγη θα ειναι πιο τιμια και σιγουρα μακραν αποδοτικη.Προσωπικα μηνυματα βλαβης θα με ενοχλουσαν πολυ αν και ελπιζα να υπαρχει και φτηνοτερη λυση να τα ξεπερασουμε,380Ε αν καταλαβα καλα που κοστιζει μου φαινονται πολλα και μαζι με εναν μεταλικο καταλυτη...κτλ μαζευονται Sad Confused
sps - Κυρ 03 Αύγ 2003, 12:06:57
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστα αν και το εχουμε συζητησει και ειχες την ιδια αποψη,δεν εχω καταλαβει που στηριζεις την αποψη σου οτι με τον καταλυτη πιο μακρια ανεβαινει η αποδοση.
Προσωπικα αν εβαζα ελευθερο καταλυτη,θα τον εβαζα στην ιδια θεση.
Ο,τι ειναι να παρει απο αποδοση,θα το παρει και σε αυτη την θεση.
Δε νομιζω οτι ειναι ανασταλτικος παραγοντας η θεση του κατ.Βρισκεται εκει για να ζεσταινεται γρηγορα και να κανει σωστα τη δουλεια του ακομα και να ειναι κρυο το αμαξι.
Ετσι και καθαρα καυσαερια εχουμε και η μακροζωια του κατ αυξανεται.
Οσο backpressure δινει εκει ,το ιδιο θα κοβει και πιο κατω σε αλλη θεση.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Ady - Δευ 04 Αύγ 2003, 08:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Βρισκεται εκει για να ζεσταινεται γρηγορα και να κανει σωστα τη δουλεια του ακομα και να ειναι κρυο το αμαξι.
Ετσι και καθαρα καυσαερια εχουμε και η μακροζωια του κατ αυξανεται.

Πολύ σωστή η άποψή σου, Σπύρο.

Ενας κρύος καταλύτης δεν προσφέρει απολύτως τίποτα...

Γι' αυτό και σ' ένα "κρύο" ξεκίνημα της μηχανής όλα τα βλαβερά στοιχεία (CO, VOCs, NO, NO2...) για τα οποία έχει κατασκευαστεί ο καταλύτης να "σταματάει", εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα...
kaisaras96 - Δευ 04 Αύγ 2003, 10:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πρωτον με ελευθερο καταλυτη στην ιδια θεση δεν εγκυαται κανεις οτι δεν θα βγαλει παλι σφαλμα ο εγκεφαλος καθως κοβω το κεφαλι μου οτι οι βελτιωτικοι ειναι λιγοτερο αποδοτικοι απο τον νορμαλ.
Εχω διαβασει οτι το ελευθερο μηκος της εξατμισης αμεσως μετα τον κινητηρα ειναι καθοριστικο στην αποδοση.Οταν εχεις ενα εμποδιο στην ροη πολυ κοντα στην εξοδο απλα ξεχνας τις ψηλες.
Πολλοι θα εχετε παρατηρησει στα καινουργεια αυτοκινητα ελειψη ελαστικοτητας στις πολυ χαμηλες στροφες κατι που εμφανιστηκε παρεα με τους προκαταλυτες και αργοτερα τους καταλυτες στην θεση των προηγουμενων λετε να ναι τυχαιο???
Γιατι τοσα χρονια εβαζαν τον καταλυτη μακρυα και ειχαν προβληματα κρυας εκκινησης και επρεπε να τους αναγκασει η ΕΕ να τον αλλαξουν θεση,αφου η θεση του δεν επιρεαζει την αποδοση???
Ακομα αφου ολοι μιλαμε για χταποδια κτλ,εχετε δει κανενα χταποδι που να μην φτανει κατω απο τον κινητηρα?για καποιο λογο τα κανουν τοσο μεγαλα???
Γιατι η peugeotsport στο cup εβαλε τον καταλυτη σχεδον στη θεση που εχουμε εμεις το μεσαιο καζανακι???

Α και κατι αλλο οι συνηθισμενοι καταλυτες δεν μπορουν να κανουν τιποτα για τα οξειδια του αζωτου(ΝΟχ) παρα μονο να περιορισουν οσο το δυνατον τα παραγωγα της ατελους καυσης.Για τα οξειδια φροντιζει η ανακυκλωση καυσαεριων και αλλες μεθοδοι
kaisaras96 - Πεμ 14 Αύγ 2003, 12:23:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα γραψει και σε αλλο post για τις εξατμισεις Bosal.O αδερφος μου εβαλε ενα κιτ στο ταπεινο Ibiza 1,4 16v 75ps.Η εφαρμογη του κιτ ειναι φοβερη μακραν ανωτερη της custom fit Sebring που φοραει το 206 μου και εδω μιλαμε για τελικο και χταποδι με 280 ευρω.Βεβαια συνολικα μαζι με την μπουκα στο καζανακι και δευτερη δυναμομετρηση πληρωσε 350ευρα τιμη πολυ ικανοποιητικη πιστευω.Η πρωτη μετρηση εδειξε 82,8 αλογα στις 5000 ενω με το κιτ εβγαλε 88 σταθερα απο τις 4500 ως τις 5000.Τιμες ικανοποιητικες αλλα 2 αλογα μικροτερες απο τις υποσχομενες βεβαια αυτα τα αλογα ισως τα εφαγε το δυναμομετρο λογω τις φιλοσοφιας μετρησης του.Καθως κανει μετρησεις με σταθερο βημα ανα 500 στροφες φρεναροντας τον κινητηρα καθε φορα σε αυτες τις στροφες,οποτε αν στις 4700 βγαζει λιγο περισοτερα αλογα απο τις 4500 δεν τα βλεπει το δυναμομετρο.Ο θορυβος αυξηθηκε σε λογικα πλαισια κανοντας αρκετο μπασο χαμηλα αλλα οχι τοσο πολυ οσο με τα τελειως ελευθερα καζανακια.
Το σημαντικοτερο ομως ειναι η αισθηση,ενω περιμενα να γινει τρακτερ ροπης με το χταποδι,τα δινει ψηλα τωρα και φτανει τις 5800 στροφες του κοφτη για πλακα χωρις να κοβει καθολου.Αμεσως μου ηρθαν στο μυαλο αυτα που εγραψα για τον καταλυτη και το ποσο μακρια απο τον κινητηρα ειναι.Στο Ibiza αφαιρεθηκε με το κιτ ο προκαταλυτης που βρισκοταν στην ιδια θεση με τον καταλυτη των 206 1,6 και το αμαξι "τρελαθηκε ψηλα"(λογικα πραγματα 75αρη ειναι) μηπως κατι τετοιο ελευθερωνε και την αποδοση του δικου μας....δυστυχως κιτ υπαρχει μονο για τα 8ν ομως.
kavaliotis - Τετ 27 Αύγ 2003, 10:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε ειδα την διαφημιση σε ενα περιοδικο και ενδιαφερομαι και εγω να βαλω αυτο το κιτ στο δικο μου 1400αρι που ειναι και 8βαλβιδο.. Για το δικο μου το κιτ κανει 350Ε και απο οτι καταλαβα δεν περιλαμβανει μπουκα ετσι? Οποτε θα πρεπει να αγορασω και μια μπουκα.. Υπαρχουν επωνυμες? Δηλαδη Sebring μπουκα για παραδειγμα?

Επισης, μιας και ηδη το εχει ο αδεροφς σου βδομαδες το αμαξι, εχει παρατηρησει διαφορα στο αμαξι? Δηλαδη, τα "ειδε" τα αλογα ή απλα τα πηρε θεωρητικα? Επειδη και το δικο μου ειναι με 75 ταπεινα αλογακια και θελω να δω διαφορα! Αυτο το κιτ θα το συνδυασω και με μια φιλτροχοανη στο αμαξακι μου (που ειναι εντελως "μαμα" σε θεματα κινητηρα κτλ), οποτε ελπιζω να δω μερικα αλογακια παραπανω.. Αργοτερα θα βαλω και προγραμμα μαλλον, αλλα δεν φτανουν τα λεφτα για την ωρα!

Θα ηθελα την γνωμη σου για αυτα (και οποιος αλλος ξερει) μιας και σε αυτα τα θεματα ειμαι πολυ αρχαριος και ολο ρωταω!
Kouzman - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνησω με τον φιλο κωστα οτι ο καταλυτης ειναι οσο το δυνατο πιο μακρια απο το μοτερ. Αν θυμαμαι καλα στην ps το συστημα του s1600 το δινει με καταλυτη και χωρις και οταν δινει την επιλογη με καταλυτη ο καταλυτης ειναι και τελικο καζανακι...

νομιζω πως οταν ο καταλυτης ειναι ακριβως στην εξοδο των καυσαεριων εμποδιζει το μοτερ ακριβως την στιγμη που τα διωχνει. Οταν ο καταλυτης ειναι πιο μακρια τα καυσαερια προλαβαινουν να αναπτυξουν ταχυτητα ετσι ωστε στο περασμα τους απο τον καταλυτη εχουν μεγαλυτερη πιεση και περνανε πιο γρηγορα. Απο βδομαδα θα παμε παπαδοπουλο να συζητησουμε για χταποδι - καταλυτη και θα του πω να μου εξηγησει τις διαφορες και αν αυτο που κανει η ps (καταλυτης-τελικο) αξιζει και τι πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα έχει...
kaisaras96 - Τετ 27 Αύγ 2003, 12:14:15
Θέμα δημοσίευσης:
To αμαξι εχει διαφορα στο δρομο πολυ ικανοποιητικη για το μεγεθος της μετατροπης.Καταρχην εχει αλλαξει η συμπεριφορα του κινητηρα που πλεον φτανει τον κοφτη τελειως αβιαστα.Ο brother ειδε τελικη 190 ενω νορμαλ επιανε 182,με επιφυλαξη παντα για τον ανεμο και την κλιση της ευθειας.
Ο θορυβος ειναι οριακα λογικος και αρκετα μπασος.Στο 206 βεβαια δεν ξερω τι θα κανει αλλα αυτα τα λεφτα παιρνεις ολοκληρο επωνυμο κιτ και οχι μονο ενα τελικο,μια αυτοψια απο το μαγαζι θα σε βοηθησει πιστευω
Demis - Πεμ 20 Ιαν 2005, 02:48:13
Θέμα δημοσίευσης: To Do oR not to Do Αφαιρεση Καταλυτη ?
Tωρα τελευταια ειμαι υπο τη σκεψη της αφαιρεσης του καταλυτη εντελως ομως και χωρις την αντικατασταση του βεβαια με καπιον αλλο πχ. Μεταλλικο !!! Evil
Γνωριζω φυσικα τις συνεπειες και τυχον επιπτωσεις που θα μου φερει αυτη η κινηση !!!
Steve - Πεμ 20 Ιαν 2005, 08:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
Να καταργήσεις καταλύτη γιατί? Για να πάρεις 800 άλογα παραπάνω? Ή μήπως επειδή στην όλη μετατροπή που έχεις στο μυαλό σου, θα σου πέσει ονα μην πω τι για να δώσεις το πολύ 300 ευρώ να βάλεις έστω έναν αγωνιστικό καταλύτη?

Νομίζεις πως έχει κανείς υποχρέωση να αναπνέει τον θάνατο που θα βγαίνει από την εξάτμιση σου μετά χωρίς τον καταλύτη?

Εγώ στην θέση σου θα έσβηνα το topic μόνος μου... Evil
Ydwr - Πεμ 20 Ιαν 2005, 08:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
ΗΛΗΘΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Συμφωνω με τον σκηνο-γειτονα Steve!!!

Εδω άλλοι δίνουν το καλο παράδειγμα αυξάνοντας τα αλογατα στα 160 και περναν και ΚΤΕΟ. (Ετσι δεν ειναι κυρ Προεδρε?) Και εσυ θες να τον βγάλεις για να φτάσεις τα πόσα???? Τι να πω........
kanelj - Πεμ 20 Ιαν 2005, 09:44:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα δεν το σχολιαζω για τους ξαφνικα 1.000.000 οικολογους που εχει αυτη η αθηνα!
Τεσπα,κυκλοφορουν υπερβολικα πολλα αυτοκινητα που το εχουν κανει αυτο!
Βασικα θα σου προσφερει λιγο καλυτερη επιδοση αλλα το καλυτερο....Φανταστικο θορυβο (τουλαχιστον με Group N ειναι ανατριχιαστικος Twisted evil )!!!
τωρα για το αν θελεις να κυκλοφορεις με καταλυτη ή οχι απο...οικολογικης αποψης αν εισαι εσυ καλα με τον εαυτο σου καντο!
MEMsound - Πεμ 20 Ιαν 2005, 09:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αφαιρεσε τον!
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΣ!
Μαλλλον χειροτερο θα ειναι ακτος και αν το αυτοκινητο σου εχει συμπιεση 13:1 και βαραει 9αρες μονιμως σαν να κανεις αναβασης ριτσωνας......!
Βαλε ενα ελευθερο αγωνιστικο και ασε τους σκετους σωληνες που στο καταω κατω σε 1-2 σταδιου μοτερ μονο θορυβο προσθετουν....!
ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ....!
kanelj - Πεμ 20 Ιαν 2005, 09:55:32
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound. έγραψε:
μονο θορυβο προσθετουν....!
ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ....!

αλλα τι θορυβο..... Laughing Laughing Laughing Laughing
γκαραααανν...γκρουουουν....γρουυυν....μπαμ....μπουμ Exclamation Exclamation
ultra-one - Πεμ 20 Ιαν 2005, 10:10:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ συμφωνώ με τον Steve. Το αυτοκίνητο χωρίς καταλύτη ΚΑΙ θα ρυπαίνει ΚΑΙ θα κάνει θόρυβο ΚΑΙ θα έχεις πρόβλημα όταν πας ΚΤΕΟ.

Εγώ θα σου έλεγα αν επιμένεις να βγάλεις τον κεραμικό, να βάλεις ένα καλό μεταλλικό (πλατίνα) που θα έχει πιο ελεύθερη ροή. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ! 2gunfire
Kouzman - Πεμ 20 Ιαν 2005, 10:44:36
Θέμα δημοσίευσης:
καταλυτη βγαλτον μονο αμα εισαι παθιασμενος κοντρακιας ή τρεχεις σε αγωνες...

ακομα και εμεις που εχουμε κανει το αμαξι χεστα κι αστα... καταλυτη φοραμε... Wink

ακομα ομως και αν αποφασισεις να τον βγαλεις βαλε ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ dummy cat...κοινως καζανατι που να μοιαζει με καταλυτη διοτι αν σε πιασουν (και με τα τελευεταια γεγονοτα ειναι ολοι οι μπατσοβλαχοι στους δρομους)... σε βλεπω για κατασχεση... και κανα προστιμο που θα τσουυυυυζει....

φλικα
ΓΚ
RASTAVIPER - Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.
Δειχνει καθαρα ασεβεια προς το περιβαλλον και τους συνανθρωπους μας.Και γιατι να γινει?Για να παρεις μερικα ψωραλογα και να σκαει και κανενα φλογιδι σε καμια αλλαγη?
kanelj - Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.
Δειχνει καθαρα ασεβεια προς το περιβαλλον και τους συνανθρωπους μας.Και γιατι να γινει?Για να παρεις μερικα ψωραλογα και να σκαει και κανενα φλογιδι σε καμια αλλαγη?

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
τι λες τωρα Question Question
αυτο του το ειπες για να ΜΗΝ τον βγαλει Question Question Laughing Laughing Laughing
τωρα εψησες εμενα να τον βγαλω Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing Laughing
(ακου φλογιδι σε αλλαγες Exclamation υπαρχει κατι καλυτερο Question Exclamation Exclamation )
lepou - Πεμ 20 Ιαν 2005, 12:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγαλη ανωριμοτητα. και τιποτα δεν θα κερδισεις και θα ρυπαινεις και θα εισαι στοσυνεχες αγχως να μην σε σταματησουν και σε πιασουν.Τοτα θα μετανοιωσεις πικρα!!!!!!!!!!
Pug_306 - Πεμ 20 Ιαν 2005, 14:05:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια χαλαρωστε.Πρωτα απολα να διευκρινισω οτι ειμαι απτους ακραιους "οικολογους".Εγω αναγκαστηκα να τον βγαλω γιατι ειχε σπασει το κεραμικο και καθε φορα που το ΠΑΤΑΓΑ μικρα κομματια εφευγαν προς καζανακι με αποτελεσμα να σβηνει ο κινητηρας με το πιο εφιαλτικο και φονικο τροπο γινεται.......Τωρα αποκει και περα για λογους αφραγκιας καταφερα να αντικαταστησω μονο την εξατμιση μετα το καταλυτη και στη θεση αυτου εβαλα μια απλη σωληνα...Οσο μολυνα πριν με το σπασμενο,μολυνω κ τωρα....με τη διαφορα οτι εχω δει τρομερη διαφορα-ρεπριζ-επιταχυνσεις-ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ.....Και φανταστητε οτι εχω το 1,4 το ΜΟΝΟΜΠΕΚΟ.....Αποκει και περα αν θες να το βγαλεις μονο κμονο για να κερδισεις τα παραπανω...ΕΙναι διλημμα.Δεν ειναι οι μπατσοι το προβλημα διοτι για καρτα καυσαεριων τη στηνουν ΜΟΝΟ σε 3 σημεια: Απεναντι απτο Ερρικος Ντυναν στη Μεσογειων,στη Γλυφαδα με το που βγαινεις απο Συγγρου, και μπροστα απτην ΕΡΤ στην Αγια Παρασκευη.Τωρα αν σε σταματησει κανενας στο δρομο κ σκυψει απο κατω ...ΤΟ ΜΠΟ*ΛΟ...Γιαυτο βαλε η φτιαξε σε κανα μηχανικο τη μουφα που λεμε...Παντως οτι θα δεις διαφορα θα δεις.........
STELIOS - Πεμ 20 Ιαν 2005, 14:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
Tο θεμα ειναι πολυ απλο.

Η το κανεις για να αυξησεις αποδοση ή δεν το κανεις γιατι ενδιαφερεσαι εστο και λιγο για το περιβαλλον.

Το θεμα ειναι καθαρα προσωπικο. Τι θεωρεις πιο σημαντικο; Αυτο σκεψου.

Απ’οτι φαινεται εδω οι περισσοτεροι σεβονται την οικολογικη λυση (μαζι τους κ’εγω). Εξαλου υπαρχει και η επιλογη του aftermarket αγωνιστικου.
RASTAVIPER - Πεμ 20 Ιαν 2005, 15:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
τι λες τωρα Question Question
αυτο του το ειπες για να ΜΗΝ τον βγαλει Question Question Laughing Laughing Laughing
τωρα εψησες εμενα να τον βγαλω Twisted evil Twisted evil Laughing Laughing Laughing
(ακου φλογιδι σε αλλαγες Exclamation υπαρχει κατι καλυτερο Question Exclamation Exclamation )

Ουστ καγκουρια!!! Razz Razz Αμα θες εσυ να βλεπεις φλογιδι να σκασεις τα λεφτα και να βαλεις το γνωστο φλογοβολο με το μπουζι απο πισω που βγαζει φλογα μεχρι μισο μετρο!!! Shocked Shocked Να το πεις ομως στους φιλους σου μετα, ωστε να κρατανε αποσταση απο σενα!! Laughing Laughing
netblaster - Πεμ 20 Ιαν 2005, 16:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι και να βγαλεις καταλυτη... Ο,τι χειροτερο απο την αποψη του σεβασμου προς τον περιβαλλοντα κοσμο σου!!! Και δεν το λεω επειδη ειμαι οικολογος κλπ κλπ, αλλα αν σκεφτομασταν ολοι "σιγα μωρε, ενας στους χιλιους θα ειμαι" θα καταληξουμε ενας στους χιλιους με καταλυτη!!! Τραβηγμενο αλλα καπως ετσι ειναι...
Ασε που ειναι και τα νομικα ζητηματα οπως ανεφεραν τα παιδια παραπανω!!!
darampa - Πεμ 20 Ιαν 2005, 18:00:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αφαίρεση καταλύτη?
Τι να πω τώρα.....
Ντρροπή.....
Τόσες μετατροπές υπάρχουν....
Αυτό γιατί να το κάνεις?
Είναι αντι-οικολογικό...

Όπως διαβάζεις εδώ μεσα υπάρχει πολύς κόσμος που σεβεται το περιβάλλον
Αφου να φανταστεις πως όταν βρισκόμαστε σε ορεινές διαδρομές με συνεχής στροφές κτλ πάμε σαν κότες για να μην κανουμε φασαρία και τρομάζουν τα πουλακια.Αυτοί δε που δεν έχουν μαμίσια εξατμιση, η έχουν σκουπα κτλ δεν πλησιάζουν καν σε τετοιες περιοχές. Laughing Laughing Laughing

Σώστε την καρέτα καρέτα και την μονάχους μονάχους!!!!!!!!
Ghost Dog - Πεμ 20 Ιαν 2005, 18:06:28
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικο μου ειχε βρει ο καταλυτης στο καπακι ενος αγωγου στο δρομο (ραγισε) και μεχρι να μαζεψω χρηματα και να βαλω καινουργιο κυκλοφορουσα χωρις...(3 βδομαδες περιπου)
Ο ηχος και τα φλωγιδια συμπληρωναν αυτους απο τις τουρμπινοσκαστρες, το αμαξι δεν ειχε και την τρελη διαφορα και φυσικα ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΕΤΣΙ!
Evil Evil Evil Evil
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.... Crying or Very sad
Sidobre - Πεμ 20 Ιαν 2005, 19:23:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία και άγια αυτά που διαβάζω.... να θίξω όμως κάτι που δεν σκέφτηκε κανείς...!!!

Χέσε την οικολογική συνείδηση....
Χέσε τον υπόλοιπο κόσμο....
Χέσε και την Καρέττα - Καρέττα...

Τον εαυτό σου τον σκέφτηκες καθόλου; Θα είσαι ο μόνος που θα αναπνέει καθημερινά ότι μαλ***α θα βγάζει το αυτοκίνητό σου και ιδιαίτερα σε συνθήκες κίνησης το αμάξι σου θα γίνεται θάλαμος αερίων.

Διαβάστε καλύτερα ΤΙ βγάζει και ΠΟΣΟ βγάζει ένα αυτοκίνητο με αμόλυβδη Χωρίς καταλύτη, πολλαπλασιάστε το με τις ημέρες που οδηγείτε και βγάλτε ένα σύνολο να μας πείτε την ημέρα που θα μας χαιρετίσετε οριστικά. Να μαζέψουμε και κανένα φράγκο για το στεφάνι ρε αδερφε...

300-350 ευρώ (που κάνει ο μεταλικός καταλύτης) λοιπόν εναντίον της ζωής σας...
volvos - Πεμ 20 Ιαν 2005, 19:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
διοτι 5 φορες να κατσεις πισω απο το αμαξι σου και να πεις πωπω πως μυριζει ετσι?????
εεεε αυτο φτανει για νααυξησεις τις πιθανοτητες καρκινου κατακορυφα..............

και μην μου πεις οτι δεν θα μπεις στο τρυπακι να δεις αν μυριζει σε ενα π.χ κλειστο γκαραζ.
εκτος και αν βαζεις αλλους να μυριζουν!
Ghost Dog - Πεμ 20 Ιαν 2005, 19:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
διοτι 5 φορες να κατσεις πισω απο το αμαξι σου και να πεις πωπω πως μυριζει ετσι?????

Να δεις μαρτυριο στο γκαραζ που περιμενα το τουρμπο ταιμερ να κρυωσει και να κλεισει το αμαξι και κοντευα να πεθανω... Crazy
-=N4X=- - Πεμ 20 Ιαν 2005, 19:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
Κ εγω εχω αλλαξει ολη την εξατμιση απο χταποδι μεχρι πισω αλλα καταλυτη εβαλα.
Κ δεν ειναι οτι μου περισευαν 400 ευρα για τον αγωνιστικο καταλυτη ουτε για το περιβαλλον οταν τα μισα αμαξια στην Λαρισα δεν φοραν ακομα κ αν το μονο που εχουν κανει τα πιτσιρικια σε αυτα ειναι να εχουν βαλει μια χοανη!
Απλα εγω τον εβαλα για 8εμα κτεο κ καποιο τυχον σταματημα κ ελεγχο...
Επισης αν ψαχτει καποιος μπορει να εφοδιαστει με αγωνιστικο οπως κ εγω που κοβει ελαχιστα αν κοβει.Σιγουρα βεβαια κ αυτος δεν κραταει τα καυσαερια οπως αλλοι αλλα απο το τπτ...
Α....και για τους καυλωμενους μπορειτε να ρωτησετε τον STEVE οταν λεμε σκασιμο τι εννοουμε....που περναω απο μια πλατεια κ γυρναν τα κεφαλια σαν να περναει κανα τερας.... Very happy
Steve - Παρ 21 Ιαν 2005, 03:20:44
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
Α....και για τους καυλωμενους μπορειτε να ρωτησετε τον STEVE οταν λεμε σκασιμο τι εννοουμε....που περναω απο μια πλατεια κ γυρναν τα κεφαλια σαν να περναει κανα τερας.... Very happy

Αυτό όταν είχες το άλλο τελικό... όχι τώρα Twisted evil Mr. WRC... Razz
Baphomet - Παρ 21 Ιαν 2005, 03:59:52
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
-=N4X=- έγραψε:

Αυτό όταν είχες το άλλο τελικό... όχι τώρα Twisted evil Mr. WRC... Razz

βλεπω τουλαχιστον οτι ο Σταυρος εβαλε μυαλο...γιατι αν θυμαμαι καλα ειχε τις ιδιες βλεψεις για την αφαιρεση καταλυτη.Ευτυχως το κραξιμο επιασε τοπο... Wink Wink Wink Φυσικά και οχι στην αφαιρεση καταλυτη λοιπον!!! Wink
Steve - Παρ 21 Ιαν 2005, 07:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Σταύρος δεν ήθελε ποτέ να βγάλει καταλύτη. Να το τουρμπίσει ήθελε και άλλαξε μυαλό Wink
asa1 - Παρ 21 Ιαν 2005, 20:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλαρακι το να βγαλεις τον καταλυτη σε ενα αυτοκινιτο καθημερινο ειναι απλα βλακεια οπως και στο αγωνιστικο μην κοιτας που γινετε της π@#$ανας και δεν μιλαει κανεις.Τι νομιζης οτι θα πηγενει καλυτερα?Το 106 μου εχει βγαλει στο δυναμομετρο 163 ps με αγωνιστικο καταλυτη μεσαιο καζανακη και φυσικα τελικο δηλαδη αν βγαλω τον καταλυτη και κερδισω 2-3 ps εγινε τιποτα?Τιποτα δεν εγινε φιλε μου μονο μολυνση και κακο στον ευτο μας θα καναμε επισης σε ενα νορμαλ μοτερ ιδιως του rallye που το ξερω καλυτερα το αυτοκινιτο δουλευε καλητερα λιγο χαμηλα και ψιλα ηταν κουφιο(το ξερω απο το Ν2 του κολλητου μου)
Demis - Δευ 24 Ιαν 2005, 09:24:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια ξαφνικα ολοι οικολογοι γίναται Shocked ?Δηλαδη οταν εισαι μεσα στο αμαξι και πετας τη γοπα του τσιγαρου σου απ'εξω αυτο δεν ειναι μολυνση στο περιβαλλον ? Με την αφαιρεση του καταλυτη απο οσα γνωριζω και με την απειροελαχιστη πειρα που εχω κερδιζεις ελαχιστα(Ps)και κερδιζεις επιταγχυνση κατα καποια εννοια.Απο την αλλη ο ηχος της εξατμισης που φορας Group N αλλαζει ριζικα..Οσο αφορα τους αστυνομικους και τα μπλοκα γνωριζω τις επιπτωσεις που θα εχει καποιο ατομο με αυτη τη μετατροπη.
Τελος Για το ΚΤΕΟ που προαναφερθηκε απο καποιο φιλο,αυτος που εχει 300ps στο μοτερ του πως θα περασει κΤΕο με τα δηλωμενα 100 ?
MEMsound - Δευ 24 Ιαν 2005, 09:49:30
Θέμα δημοσίευσης:
Demis έγραψε:
Ρε παιδια ξαφνικα ολοι οικολογοι γίναται Shocked ?Δηλαδη οταν εισαι μεσα στο αμαξι και πετας τη γοπα του τσιγαρου σου απ'εξω αυτο δεν ειναι μολυνση στο περιβαλλον ? Με την αφαιρεση του καταλυτη απο οσα γνωριζω και με την απειροελαχιστη πειρα που εχω κερδιζεις ελαχιστα(Ps)και κερδιζεις επιταγχυνση κατα καποια εννοια.Απο την αλλη ο ηχος της εξατμισης που φορας Group N αλλαζει ριζικα..Οσο αφορα τους αστυνομικους και τα μπλοκα γνωριζω τις επιπτωσεις που θα εχει καποιο ατομο με αυτη τη μετατροπη.
Τελος Για το ΚΤΕΟ που προαναφερθηκε απο καποιο φιλο,αυτος που εχει 300ps στο μοτερ του πως θα περασει κΤΕο με τα δηλωμενα 100 ?

Προφανως και η "γοπα" κανει ζημια στο περιβαλλον αλλα μαλλον πολυ μικροτερη (προσωπικα δεν καπνιζω) αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο.
Οσον αφορα το θεμα καταλυτη θεωρω οτι ενας αγωνιστικος κανει ακριβως την ιδια δουλεια με το να μην εχεις καθολου καταλυτη και εισαι και νομιμος και εχεις και οικολογικη συμπεριφορα.
Και δεν νομιζω οτι τα 300 ευρω που κανει ειναι προβλημα γιατι δεν σε υποχρεωνει κανεις να τον αλλαψεις.
Εκτος και αν τα 3 αλογακια που κερδιζεις με μια τετοια κινηση σου ειναι τοσο απαραιτητα.
MEMsound - Δευ 24 Ιαν 2005, 09:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
Demis έγραψε:

Προφανως και η "γοπα" κανει ζημια στο περιβαλλον αλλα μαλλον πολυ μικροτερη (προσωπικα δεν καπνιζω) αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο.
Οσον αφορα το θεμα καταλυτη θεωρω οτι ενας αγωνιστικος κανει ακριβως την ιδια δουλεια με το να μην εχεις καθολου καταλυτη και εισαι και νομιμος και εχεις και οικολογικη συμπεριφορα.
Και δεν νομιζω οτι τα 300 ευρω που κανει ειναι προβλημα γιατι δεν σε υποχρεωνει κανεις να τον αλλαψεις.
Εκτος και αν τα 3 αλογακια που κερδιζεις με μια τετοια κινηση σου ειναι τοσο απαραιτητα.
Παρεπιπτοντως στα ΚΤΕΟ δεν εχει καμια σημασια αν το αυτοκινητο σου αποδιδει ακομα και 1000ps αρκει:
Να βγαζει καρτα καυσαεριων και να μην κανει θορυβο.
Να φρεναρει.
Να εχει αναρτηση που να δουλευει και να μην ειναι σκασμενη ή τοσο χαμηλη που να μην μπορει να ανεβει το αυτοκινητο στα μηχανηματα ελεγχου (ραουλα κλπ).
Να εχει μοτερ που να προβλεπεται να ειναι τοποθετημενο στο συγκεκριμενο αμαξωμα.... (ή να το εχεις κανει εσυ να προβλεπεται βλ. εγκριση τυπου)
sps - Δευ 24 Ιαν 2005, 21:22:09
Θέμα δημοσίευσης:
Aν βαλουμε μεταλλικο καταλυτη στη θεση του υπαρχοντος καταλυτη, θα κερδιζαμε τιποτα η τσαμπα ο κοπος?
volvos - Δευ 24 Ιαν 2005, 23:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
θα κερδισεις περισσοτερα απο ολη την υπολοιπη εξατμιση μαζι........
MEMsound - Τρι 25 Ιαν 2005, 10:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Wink Wink Idea
sps - Τρι 25 Ιαν 2005, 15:10:59
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Αυτο περιμενα να ακουσω Wink
-=N4X=- - Πεμ 27 Ιαν 2005, 13:20:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ο μεταλικος καταλυτης μετραει.
Σε τοσα περιοδικα ξενου τυπου με αυτοκινητα τερατα ολα εχουν κ εναν αγωνιστικο....δηλαδη αυτοι ειναι οι βλακες κ εμεις οι Ελληνες οι εξυπνοι???
Κ αν κ δεν ηθελα να κανω διαφημιση αυτου που φοραω ο δικος μου ειναι αγωνιστικος περιπου 20 εκ. μηκος (πολυ μικρος σε σχεση με αυτους που υπαρχουν) κ ειναι απο αμερικη.Δεν τον παραγγειλα απλα ημουν τυχερος κ στο μαγαζι οπου αγοραζω τα πραγματα για το τουτου ειχε φερει 2 τετοιους τον εναν για τον εαυτο του (lancia delta integralle 480ps πολυ γνωστος στην Λαρισα κ οχι μονο) κ τον αλλον για ενα παιδι που δουλευει σε αυτον με lancia αλλα 1.6 turbo τον οποιο δεν χρησιμοποιησε τελικα κ τον καβατζωσα εγω για 400 ευρακια.
Επισης αυτο που παρατηρησα ειναι οτι σαν σχεδιο δεν εχει καμια σχεση με τους αγωνιστικους που πουλαν εδω για 250-300 ευρα.Ειναι εντελως διαφορετικος κ πολυ πιο μικρος.
kaisaras96 - Σαβ 29 Ιαν 2005, 20:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια ολα αυτα ωραια με τον μεταλικο....
Ας μου απαντησει καποιος με 206 1600 16ν και μεταλικο καταλυτη???
Καρτα καυσαεριων βγαινει κανονικοτατα η μονο με "σπρωξιμο"
Chech engine και Antipolution Fault υπαρχουν?πως αντιμετοπιζονται?
Demis - Πεμ 03 Φεβ 2005, 09:35:39
Θέμα δημοσίευσης:
N4X ο καταλυτης που εβαλες εχει καποιο ονομα ?Μπηκε με πατεντα η κανονικα?Λιγο ακριβα μου φενεται πως τον πληρωσες νομιζω...και εισαγωγη απο αμερικη κιολας...!!!
Ενα καταλυτη ειπα να βγαλω και εγω και με πηρατε με τις ντοματες
Μπουχουχουχου.... Crying or Very sad
-=N4X=- - Τρι 08 Φεβ 2005, 17:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ε...τελικα εχω πολυ καιρο να μπω!...1469 μυνηματα γραφει επανω!!!
Τεσπα..ας απαντησω..
1)Καρτα καυσαεριων δεν εχω βγαλει μια κ το τουτου δεν εχει κλεισει ουτε χρονο κ δεν χρειαστηκε...τωρα να σου πω απο αυτα που ισχυουν ειναι οτι εχοντας μεταλλικο καταλυτη οταν θα πας για καρτα το αμαξι πρεπει να ειναι απαραιτητως δουλεμενο για λιγη ωρα αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλεις.Αυτο το καταλαβαινω κ απο τον ηχο που εχει μολις το βαζω παγωμενο μπρος κ ξεκιναω που ειναι διαφορετικος...οχι πιο δυνατος αλλα πιο τραχυς με περισσοτερα χαζοσκασιματακια ακομα κ στο αφημα του γκαζιου.
2)Antipolution fault δεν εχω γιατι ο 2ος λ λειτουργει κανονικα...καποια στιγμη αναψε το σημα αλλα αυτο τελικα οφειλονταν στην βενζινη αφου εδω κ 3000 χλμ δεν εχει ξαναγινει τπτ.
3)Ουαν λες πατεντα τι εννοεις???...πατεντα ειναι ετσι κ αλλιως αφου το 206 δεν εχει καταλυτη κατω.Παντως δεν γινεται κατι το παραξενο....απλα μακραινεις την πλεξουδα του 2ου λ.
Οσο αφορα το ακριβα ολα σχετικα ειναι...οι εδω καταλυτες που πασαρουν για αγωνιστικους ειναι 3πλασιοι η κ 4πλασιοι κ εχουν πανω κατω τα ιδια χρηματα.
Επισης ανοιξα απο σταση με 206 gti φιλου ο οποιος απλα αφαιρεσε τον εργοστασιακο καταλυτη κ εχει το μαμα χταποδι κ αλλαγμενη την εξατμιση κ ημουν αποκαλυπτικα μπροστα 2-3 αμαξια στο χλμ.
Σε αυτο βεβαια πιστευω οτι απιζει ρολο η πολλαπλη αο rallye κ οχι ο καταλυτης αλλα ποτε δεν ξερεις.
kaisaras96 - Τετ 09 Φεβ 2005, 00:25:34
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
Επισης ανοιξα απο σταση με 206 gti φιλου ο οποιος απλα αφαιρεσε τον εργοστασιακο καταλυτη κ εχει το μαμα χταποδι κ αλλαγμενη την εξατμιση κ ημουν αποκαλυπτικα μπροστα 2-3 αμαξια στο χλμ.
Σε αυτο βεβαια πιστευω οτι απιζει ρολο η πολλαπλη αο rallye κ οχι ο καταλυτης αλλα ποτε δεν ξερεις.

Η πολλαπλη παιζει τον ρολο της,γιατι κι εγω με ραλισιο και ενα προχειρο μεταχειρισμενο καταλυτη πανω εχω δει υπεραισιοδοξες διαφορες....
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 15 Σεπ 2006, 12:43:49
Θέμα δημοσίευσης: Αφαιρεση Καταλυτη- λ sensors
Παρακαλω οσοι γνωρίζουν τι πρεπει να κάνω με τους 2 λ που εχει το RC πριν και μετα τον καταλύτη, για να μην μπαίνει σε safe mode οταν τον αφαιρέσω ας μας δόσουν τα φώτα τους.

Θα παρακαλέσω μονο τεκμηριωμένες απαντήσεις καιΟΧΙ εικασίες ή απαντήσεις τυπου ΄΄τα ξερω όλα εγω!΄΄ ώστε να βρούμε τη σωστη λύση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
volvos - Παρ 15 Σεπ 2006, 15:23:05
Θέμα δημοσίευσης:
το πρωτον λ νομιζω οτι δε κανει να τον βγαλεις....

το δευτερο το ταπωνεις...δε θυμαμαι απο που παιρνεις το αξεσουαρ αυτο στο εξωτερικο με 30 ευρω αν θυμαμαι...isos lad motorspport...

για να δεις διαφορα θα πρεπει να βγαλεις το καταλυτη ομως πραγμα οχι και τοσο καλο σε σχεση με αυτο που θα αναπνεεις μετα.
ειδικα αν εχεις κλειστο γκαραζ σκεψου να βγαινεις απο αμαξι και να τρως στη μαπα τα αφιλτραριστα καυσαερια...πρεπει να εισαι το λιγοτερο ηλιθιος σε τετοια περιπτωση.

επισης εισαι και οφ τοπικ αφου αυτο ανηκει μπλα μπλα μπλα
εκ της καγκουρ τεαμ...
RASTAVIPER - Παρ 15 Σεπ 2006, 18:39:59
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα 180 αλογα δε σου φτανουν?
Δηλαδη αν βγαλεις και τον καταλυτη τι θα καταλαβεις που θα παραγεις καθαρο καρκινο?
volvos - Παρ 15 Σεπ 2006, 19:54:29
Θέμα δημοσίευσης:
to οτι θα παραγει καρκινο παει στο διαολο. πες οτι ειναι @!$@$#κας και δεν τον νοιαζει...

το οτι θα τον εισπνεει πρωτος????αυτο που το πας??
βαλε ενα ελευθερο μεταλλικο εστω.
MEMsound - Σαβ 16 Σεπ 2006, 08:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΕΕΕΕΕεεεεεεε Evil
Θα παρακαλέσω να είμαστε συγκρατημένοι στις εκφράσεις μας...

Επειδή και ο Δημήτρης θα γίνει επίσημο μέλος στο άμεσο μέλον το τόπικ (αν και είναι σε λάθος θεματική ενότητα) "κατ εξαίρεση" θα παραμείνει ξεκλείδωτο για μερικές μέρες.

Εκ της MOD Team
MEMsound

RASTAVIPER - Κυρ 17 Σεπ 2006, 18:08:28
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ρε Μανθο χαλαρωσε.Τον παιδι δε το ξερουμε οποτε δε θα πρεπε να θεωρηθει προσωπικο.Απλα πιστευω οτι δειχνει την αποψη μας γενικα προς τετοια θεματα.
bakclima - Κυρ 17 Σεπ 2006, 18:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη τα εχουμε πει και απο το τηλεφωνο, γνωμη μου ειναι ο καταλυτης τις peugeot sport και περνας και κτεο Wink (βεβαια λιγο ακριβος Crying or Very sad )
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 18 Σεπ 2006, 01:14:46
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη για το off topic.
Ελα ντε ειμαι ηλιθιος και @#$@%κας????? Shocked Μπορει.... Razz
Το σιγουρο ειναι πως δεν ειμαι εξυπνος!
Δεν εχω σκοπο να απολογηθω αλλα
1) Ο χρονος, ο τοπος και η χρηση που κάνω στο οχημα ειναι τετοια που δεν ενοχλει τους υπόλοιπους.
2)Εχω ενα πολυ οικολογικο και οικονομικο αυτοκίνητο για καθε μερα
3)Ειμαι αρκετα Κ Evil μενος ωστε να μην μπορω να αγνοήσω το μέγαλο ώφελος απο την αφαίρεση του καταλύτη.

Αληθεια υπαρχουν πολλα δυνατα 106 με καταλυτη???
Γιωργο ο καταλύτης της Psport για το rc περνει την θεση του τελικου.
Το θεμα ειναι τι κανουν με τον λ. Τον 2ο.
Βεβαια έχουν και εξάτμιση και χωρίς καταλύτη!!! και δίχως τελικο βεβαίως με ενα μεγαλόπρεπο μεσαίο!
Τελοςπάντων ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την κριτικη σας
Και πάλι να με συνχωρείτε για το off topic.
MEMsound - Δευ 18 Σεπ 2006, 01:30:17
Θέμα δημοσίευσης:
...ΙΔΙΩΣ όταν δεν γνωρίζουμε τον άλλο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις μας γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και εντάσεις... Wink Wink

Πρώτα ρωτάμε/μαθαίνουμε και μετά σχολιάζουμε/κρίνουμε. Wink Wink

Εκ της MOD Team
MEMsound

drdino - Δευ 18 Σεπ 2006, 01:47:00
Θέμα δημοσίευσης:
red206rc έγραψε:
Συγνωμη για το off topic.
Ελα ντε ειμαι ηλιθιος και @#$@%κας????? Shocked Μπορει.... Razz
Το σιγουρο ειναι πως δεν ειμαι εξυπνος!
Δεν εχω σκοπο να απολογηθω αλλα
1) Ο χρονος, ο τοπος και η χρηση που κάνω στο οχημα ειναι τετοια που δεν ενοχλει τους υπόλοιπους.
2)Εχω ενα πολυ οικολογικο και οικονομικο αυτοκίνητο για καθε μερα
3)Ειμαι αρκετα Κ Evil μενος ωστε να μην μπορω να αγνοήσω το μέγαλο ώφελος απο την αφαίρεση του καταλύτη.

Αληθεια υπαρχουν πολλα δυνατα 106 με καταλυτη???
Γιωργο ο καταλύτης της Psport για το rc περνει την θεση του τελικου.
Το θεμα ειναι τι κανουν με τον λ. Τον 2ο.
Βεβαια έχουν και εξάτμιση και χωρίς καταλύτη!!! και δίχως τελικο βεβαίως με ενα μεγαλόπρεπο μεσαίο!
Τελοςπάντων ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την κριτικη σας
Και πάλι να με συνχωρείτε για το off topic.

Για τι ώφελος μιλάμε; Laughing
Timour21 - Δευ 18 Σεπ 2006, 08:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
ελάχιστο, θα ψοφήσει στα χαμηλά, στα μεσαία σχεδόν τα ίδια, και θα ανεβάσει κάτι στα ψηλά. Cool
vio - Δευ 18 Σεπ 2006, 08:15:03
Θέμα δημοσίευσης: Re: Αφαιρεση Καταλυτη- λ sensors
red206rc έγραψε:
Παρακαλω οσοι γνωρίζουν τι πρεπει να κάνω με τους 2 λ που εχει το RC πριν και μετα τον καταλύτη, για να μην μπαίνει σε safe mode οταν τον αφαιρέσω ας μας δόσουν τα φώτα τους.

Θα παρακαλέσω μονο τεκμηριωμένες απαντήσεις καιΟΧΙ εικασίες ή απαντήσεις τυπου ΄΄τα ξερω όλα εγω!΄΄ ώστε να βρούμε τη σωστη λύση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει αλλά στο 1.6 που το είχα κάνει, το αμάξι δεν έμπαινε σε safe mode. Το διαγνωστικό έβρισκε το σφάλμα σαν "γηρασμένος καταλύτης". Τίποτα παραπάνω όμως.

Το δικό μου Setup ήταν με χταπόδι supersprint το οποίο είχε θέση όμως και για τους 2 λ. Ότι μέτραγε ο πρώτος όμως, μέτραγε και ο 2ος αφού δεν υπήρχε καταλύτης. Ποτέ όμως δεν παραπονέθηκε Cool

..Δεν σχολιάζω κάν για τα 106... Κανένα δυνατό δεν φοράει... Μα κανένα Very happy

(Αυτό που κερδίζεις είναι ροπή στις μεσαίες. Αρκετή Exclamation )
volvos - Δευ 18 Σεπ 2006, 08:18:02
Θέμα δημοσίευσης:
to οφελος απο το να βαλεις εναν ελευθερο αγωνιστικο καταλυτη με το να μη βαλεις τιποτα ειναι παρα πολυ μικρο.
σε σχεση με τη μαμα κατασταση πιθανον και τα δυο να εχουν μια χ-ψ διαφορα...

επισης δημητρη στο ξαναλεω εντελως φιλικα.
το θεμα ειναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου υγιεια αφου δε συζητας για τους υπολοιπους.
στο ξαναλεω. κατσε πισω απο το αμαξι σου οταν το σβηνεις και μυρισε τα καυσαερια. και σκεψου αυτα να ηταν καρκινος.......

και μη μου πεις οτι οταν εχεις π.χ μια τσαντα στο πορτ παγκαζ θα σκεφτεις να ξεμυρισει και μετα να πας απο πισω απο το αμαξι...το ιδιο και χειροτερα οταν βαζεις εμπρος σε κλειστο χωρο παρκινγκ.
αυτα που βγαζει τα πρωτα δευτερολεπτα ειναι σκετη χαρα για τις φαρμακοβιομηχανιες......
nickzotos - Δευ 18 Σεπ 2006, 08:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη που επεμβαινω αλλα το παληκαρι λεει παραπανω οτι στο χρονο και στον τοπο που θα το δουλευει δεν ενοχλει κανεναν...μπορει να εχει το rc μονο για πιστες..ετσι για να κανει την κ@υλα του...αυτο δεν σας λεει τιποτα???
δηλαδη εμεις μολυνουμε το περιβαλλον?????πηγαινε μια βολτα μεχρι την Ελευσινα και στην Κορινθο να δεις τι σημαινει μολυνση!!!(Διυληστηρια) Shocked Shocked Shocked
drdino - Δευ 18 Σεπ 2006, 12:11:29
Θέμα δημοσίευσης:
Timour21 έγραψε:
ελάχιστο, θα ψοφήσει στα χαμηλά, στα μεσαία σχεδόν τα ίδια, και θα ανεβάσει κάτι στα ψηλά. Cool

E, μα... Cool
Timour21 - Δευ 18 Σεπ 2006, 13:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά δεν είναι πανάκια η αφαίρεση καταλύτη. Το πρόγραμμα του μοτέρ έχει "γραφτεί" για να δουλεύει με καταλύτη. Αν είναι τελείως μαμά, το μόνο που θα καταφέρει εκτός του να καρκινώνει τους δίπλα του και τον εαυτό του, θα είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο για χρήση πόλης (χαμηλά) δεν θα αποδείδει όπως παλιά ενώ από άποψη απόδοσης (σε πίστα) δεν θα διαφέρει σε τίποτα από ένα αντίστοιχο που φοράει αγωνιστικό καταλύτη.
Και το γεγονός οτι υπάρχουν εργοστάσια που ρυπαίνουν δεν δίνει άλλωθι σε όλους εμάς να βγάζουμε τους καταλύτες, φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν όλοι κάνουν αυτό το πράγμα?
Θές παραπάνω δύναμη φίλε μου? Βγάλε τα πίσω καθίσματα, βγάλε την ρεζέρβα, άνοιξε καπώ και ξύλωσε κομπρεσέρ αιρκοντίτιον και το ψυγείο του. Βάζε λιγότερη βενζίνη και λιγότερο νερό στο ντεπόζιτο των υαλοκαθαριστήρων. Αν είσαι χοντρός (σαν και μένα) κάνε δίαιτα.
Αν έχεις λεφτά και έχεις κάνει το πρώτο στάδιο (ΦΠΕ) βάλε εκκεντροφόρους, βάλε τετραπετάλουδο.
Το να χρησιμοποιείς σαν δικαιολογία οτι όλα τα φτιαγμένα 106 δεν έχουν καταλύτη....τι να πω, επειδή αυτοί είναι μαλ**ες πρέπει να γίνεις και εσύ?

Φιλικά πάντα... Very happy
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 18 Σεπ 2006, 14:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστηχως υπάρχουν πολυ μεγαλύτερες πηγες καρκινικών μεταλλαξεων σε καθε σπίτι. Σιγουρα θελει προφυλαξη και προσοχη, αλλα αυτο ειναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ θεμα,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ ευχαριστω για το ενδιαφέρον παντως.
Αληθεια για ποιο λογο θα ΄΄χασω΄΄ χαμηλα?
Καποιοι μιλατε με βεβαιότητα για το οτι θα ΄΄χασω΄΄ χαμηλα τα ιδια μεσαια και λιγο κερδος ψηλα, με ποια φιλοσοφια τα λετε αυτα???
Μαλλον αναφαίρεστε στο ευρος στροφών, αλλα γιατι?
Το εχω ακουσει ξανα αυτο...τι θεωρητικα και πειραματικα δεδομενα εχετε?
Για πειτε, μπορει να εχω λαθος!Μη κανω και καμμια βλακεια Shocked
Αληθεια πως μια δεδομένη χαρτογράφιση θα επιρεαστει απο την απελευθέρωση της ροης των καυσαεριων και διατήρηση των εργοστασιακών συντονισμών κυμάτων εκτόνωσης, που η φυσική τους εξαρτάται κυρίως απο τα χαρακτηριστικα των στοιχείων εξαγωγης του μοτερ και την πολλαπλη εξαγωγής?? Question Τα οποια, εν προκειμένω, ειναι σταθερα.
?????????
Timour21 - Δευ 18 Σεπ 2006, 14:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
είναι πολύ απλό το πως θα χάσεις χαμηλά, λόγω της ποιο ελεύθερης ροής που είπες θα χάσεις λίγη πίεση (backpressure) λόγω έλλιψης καταλήτη. Το ίδιο έπαθα και γω αντικαθιστώντας τον μαμά καταλύτη με έναν ελεύθερο αγωνιστικό.
Sidobre - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:00:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλύτερα να μάθεις αν ο GroupN εγκέφαλος της Peugeot Sport υποστηρίζει τέτοια λειτουργία (με 1 λ). Αν δεν υποστηρίζει, τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να έχεις καταλύτη ώστε να διαβάζει ο εγκέφαλος τις παραμέτρους.

Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν είναι μεσοβέζικες λύσεις γιατί αν διαβάζει έστω και ένα λάθος ο εγκέφαλος τότε λειτουργεί με αποθηκευμένες παραμέτρους και όχι με πραγματικές (φορτίο, στροφές κλπ) με αποτέλεσμα να χάνει σε απόδοση.

Αν π.χ. διαβάζει καθαρό οξυγόνο (καπάκι ή ξεκούμποτος), τότε δεν στέλενει τις κατάλληλες παραμέτρους στον εγκέφαλο για να μετατρέψει το μίγμα σε αυτό που χρειάζεται την δεδομένη στιγμή. Αυτό θα παρακάμψει τον λ, θα διαβάζει από στανταρ αποθηκευμένες ρυθμίσεις (safe mode) και ενώ σε μια επιτάχυνση του στυλ 0-100 θα μοιάζει ΟΚ (που δεν θα είναι, θα βρίσκεται αρκετά κάτω από τις ιδανικές παραμέτρους) σε διαφορετικά φορτία όμως (60-120, ή από στροφή σε στροφή, άσε πάτα κλπ κλπ) δεν θα συμπεριφέρεται σωστά (αρυθμίες, κομπιάσματα, μπουκώματα και έλλειψη ισχύως). Το ίδιο ισχύει για όλους τους κύριους αισθητήρες του αυτοκινήτου.

Με πιο απλά λόγια, συμβουλέψου τα παιδιά της Peugeot Sport (peugeotsportboutique) και αν τον παρακάμπτει έχει καλώς (ο GrN εγκέφαλος που δίνουν). Aν όχι, τότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα μεταλλικό καταλύτη ελευθέρας ροής (από 200 οπές και κάτω) και το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με αυτό που θες να κάνεις.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι η μειωση της υποπίεσης μειώνει την απόδοση χαμηλά?
Μηπως εχασες για αλλους λόγους όπως μικρη αλλαγη στους συντονισμούς της εξάτμισης? Μηπως ο καταλύτης που έβαλες δρα ως ένα πιό ελεύθερο αλλα πιό ογκώδες καζανι μεταβάλοντας τα μεγέθη κάποιων αρμονικών??
Πολλα μπορεί αλλα νομίζω οχι η μείωση του backpressure.
Αν ναι ΓΙΑΤΙ??
Δειχνεις βέβαιος και σίγουρος, αφου ειναι πολυ απλο, ΓΙΑΤΙ????
Αλλα δε μου απάντησες για το πρόγραμμα??
volvos - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:08:36
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Αν π.χ. διαβάζει καθαρό οξυγόνο (καπάκι ή ξεκούμποτος), τότε δεν στέλενει τις κατάλληλες παραμέτρους στον εγκέφαλο για να μετατρέψει το μίγμα σε αυτό που χρειάζεται την δεδομένη στιγμή. Αυτό θα παρακάμψει τον λ, θα διαβάζει από στανταρ αποθηκευμένες ρυθμίσεις (safe mode) και ενώ σε μια επιτάχυνση του στυλ 0-100 θα μοιάζει ΟΚ (που δεν θα είναι, θα βρίσκεται αρκετά κάτω από τις ιδανικές παραμέτρους) σε διαφορετικά φορτία όμως (60-120, ή από στροφή σε στροφή, άσε πάτα κλπ κλπ) δεν θα συμπεριφέρεται σωστά (αρυθμίες, κομπιάσματα, μπουκώματα και έλλειψη ισχύως). Το ίδιο ισχύει για όλους τους κύριους αισθητήρες του αυτοκινήτου.

.

................................................................................

επισης μπορει νομιζω να βαλει τη ταπα που ειχε και ο κουζμαν για το 2ο λ...δε θα δουλεψει?

επισης για συντονισμους κλπ. ειχε γραψει στο παρελθον καποια πολυ ωραια πραγματα ο speedy100 (ζει????????) που εξηγουσε οτι ολο το παιχνιδι στην εξαγωγη παιζεται στο πρωτο καζανακι που θα συναντησουν τα καυσαερια μετα το μοτερ . που θα ειναι αυτο? ποσο ογκο θα εχει?
απο εκει και περα εξηγουσε οτι ολη η υπολοιπη εξατμιση ηταν απλα και μονο διακοσμητικη...για λογους ηχορυπανσης. η αποδοση παιζοταν εκει μπροστα.
οταν λοιπον εσυ βγαζει το καζανακι του καταλυτη και βαλεις ...μια σωληνα ολα αυτα πανε περιπατο. εκτος αν ο εγκεφαλος της πεζο σπορτ εχει ρυθμιστει για τετοια λειτουργια χωρις καζανακι καταλυτη.........
Timour21 - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
κοίτα να δεις, εγώ σχεδιαστής μοτέρ δεν είμαι, είναι κοινό μυστικό και ευρέως γνωστό οτι χαμηλά το μοτέρ θέλει υποπίεση για να ανεβάσει στροφές.
Απορώ γιατί μπήκα καν στον κόπο να γράψω σε αυτό το ποστ αφού είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος οσον αφορά την αφαίρεση καταλύτη.
Αν το θες για καθημερινή χρήση στον δρόμο εύχομαι να σε σταματήσουν για έλεγχο και να σου το κατάσχουν. Αν το θες για αγώνες τότε κάνε αυτό που σου είπε ο Sidobre, είμαι και γω σίγουρος οτι στην PS ξέρουν καλύτερα.
Sidobre - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:23:14
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

επισης μπορει νομιζω να βαλει τη ταπα που ειχε και ο κουζμαν για το 2ο λ...δε θα δουλεψει?

....

Διαπιστωμένα δεν δουλεύει καθόλου.
volvos - Δευ 18 Σεπ 2006, 15:31:07
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως ο ντινος ξερω οτι εχει φτιαξει ενα rc-group N. opote δημητρη αν επιμενεις να μη βαλεις αγωνιστικο καταλυτη αλλα ... σωληνα παρτον ενα τηλ/. δε χανεις τιποτα.
RASTAVIPER - Δευ 18 Σεπ 2006, 22:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
red206rc έγραψε:
Δυστηχως υπάρχουν πολυ μεγαλύτερες πηγες καρκινικών μεταλλαξεων σε καθε σπίτι. Σιγουρα θελει προφυλαξη και προσοχη, αλλα αυτο ειναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ θεμα,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ ευχαριστω για το ενδιαφέρον παντως.

Αφου το παληκαρι ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, οπως λεει, με τον καρκινο που παραγει, τι να πω... Exclamation Exclamation
Εκτος αν μενει καπου που οταν κυκλοφορει στους δρομους, δε συνανταει κανεναν ανθρωπο!! Twisted evil Twisted evil
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 19 Σεπ 2006, 00:15:54
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη δεν θα υπάρχει μια σωλήνα μονο.....αλλα...γνωρίζω τη θεωρία για τους συντονισμούς που αναιφερες.....ξερω τι να βαλω μετα.
Δυστηχως τη θεωρια αυτη δεν τη γνωρίζουν πολλοι και επαγγελματίες του χωρου ακομα εχουν ΑΓΝΟΙΑ και κινουνται γυρω απο μυθεύματα!
Φιλος με γνωση εμπειρια και πειραματικες αποδειξεις μου ανοιξε τα μάτια!
Το εχω δει στην πράξη....συνχωρέστε με αλλα δεν μου επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέριες....αν και πιστεύω η γνώση ειναι για όλους....οχι όμως τους ψευτομαγκες και τους ξερόλες(αφου τα ξέρουν ολα!)
Στο θέμα μας... Τασο ενας καταλύτης εστω και ελεύθερος δεν θα ειχε τα ιδια αποτελέσματα εν συγκρίσει με.....δες πμ.
Αυτο θελω να αποφύγω το safe mode.
Πιστεύω οτι πράγματι απο Γαλλια μπορουν να με βοηθήσουν, αν μου απαντησουν στο ηδη απεσταλμένο γράμμα μου....
bakclima - Σαβ 23 Σεπ 2006, 19:31:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δημητρη περιμενω να μαθω τι θα κανεις αφου εχουμε το ιδιο αυτοκινητο (μιας και πλησιαζει και η δικη μου ωρα οπου ο καταλυτης-το μεσαιο-και το τελικο θα παρουν ποδι Wink )
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Παρ 29 Σεπ 2006, 12:29:23
Θέμα δημοσίευσης:
Βρηκα τη λύση και έχει να κάνει με το πρόγραμμα.
Οταν καταφέρουμε να το φτιάξουμε θα σας πω
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 28 Νοέ 2006, 10:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχουν δύο λύσεις μια σύνθετη και μια απλη.
Οποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με πμ.
pugsang - Τρι 28 Νοέ 2006, 15:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά άν βρήκες άκρη να απομονωσεις τον 2ο λ μέσα απο το πρόγραμμα θα με ενδιέφερε να μαθω λεπτομέριες.

Η αλλη πάλι λύση είναι το συστηματάκι KSL της Bonalume. Οποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει μια στο site της Bonalume να παρει πληροφορίες.

Οσο για το πόσα δυνατά 106 κυκλοφορούν με καταλύτη θα απαντήσω με μια ερώτηση:

Πόσα 106 χωρίς καταλύτη κάνουν 0-100 σε 6.4 και βγαίνουν απο το 400αρι σε 14.6?

Υ.Γ. Για την ιστορία το δικό μου φοράει καταλύτη.
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 28 Νοέ 2006, 17:14:07
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω κατα πόσο δουλεύει το συστηματάκι που λες.....
Εγω έκανα κατι πιό απλό δοκιμαστηκά και δούλεψε μιά χαρά!!
Υπάρχουν πολλοι τρόποι να κερδίσεις σε επιδόσεις!
Μπραβο σου αν έχεις ενα τόσο δυνατο όχημα στο 0-100!!
RASTAVIPER - Τρι 28 Νοέ 2006, 17:23:37
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Βασικά άν βρήκες άκρη να απομονωσεις τον 2ο λ μέσα απο το πρόγραμμα θα με ενδιέφερε να μαθω λεπτομέριες.

Η αλλη πάλι λύση είναι το συστηματάκι KSL της Bonalume. Οποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει μια στο site της Bonalume να παρει πληροφορίες.

Οσο για το πόσα δυνατά 106 κυκλοφορούν με καταλύτη θα απαντήσω με μια ερώτηση:

Πόσα 106 χωρίς καταλύτη κάνουν 0-100 σε 6.4 και βγαίνουν απο το 400αρι σε 14.6?

Υ.Γ. Για την ιστορία το δικό μου φοράει καταλύτη.

Μπραβο Μάκη που κάνεις ό,τι κάνεις με τον καταλύτη πάνω, αλλά δεν κατάλαβα τι συμπέρασμα βγαίνει από τα λεγόμενα.Ότι αν βγάλεις τον καταλύτη, κάνεις και γ...ώ τους χρόνους στο 100αρι??Γιατί όλοι ξέρουμε ότι το αμάξι σου είναι προσεγμένο σε τόσα πράγματα για να σκοτώνει, όπως σκοτώνει..Αλλιώς, τι θέλει να δείξει η σύγκριση με 106 που δεν έχουν καταλύτη?
pugsang - Τετ 29 Νοέ 2006, 09:28:18
Θέμα δημοσίευσης:
Θωμά,

Δεν θελω να πω τιποτε αλλο απο αυτό που εγραψες και εσύ. Ενα αυτοκίνητο αν είναι προσεγμένο και με καλά "κομμάτια" επάνω δεν έχει ανάγκη την αφαίρεση ενός καταλύτη για να δουλεψει ή να κάνει χρόνους. Εγω προσωπικά δεν είμαι κατά της αφαίρεσης του καταλύτη ούτε το παίζω οικολόγος. Να είσαι σίγουρος οτι αν έπρεπε να τον ξηλώσω για να κατέβει και άλλο ο χρόνος ή για να πάρει και άλλο σε δύναμη και ροπή θα είχε παρει πόδι. Δεν έχω τετοια κολήματα. Το ζήτημα για το οποίο πήρα θέση είναι οτι ουτε η αφαίρεση ούτε η διατήρηση ενος καταλύτη είναι πανάκεια. Το ζήτημα είναι να γίνει σωστή δουλειά με σωστά κομμάτια και σωστό tuning και στο μοτερ και στη διαχείρηση του. Ολα τα άλλα είναι για μένα λύσεις ανάγκης.

Πάντως θα με ενδιέφερε για ακαδημαικούς λόγους και αν και εφοσον θέλει ο Δημήτρης να μάθω τι ακριβώς έκανε με το 2ο λ - εστω και με pm.
COOL ALEXIS - Τετ 29 Νοέ 2006, 09:43:55
Θέμα δημοσίευσης:
Να δω πότε θα αρχίσουμε να σεβόμαστε όλοι μας το περιβάλλον Twisted evil
pugsang - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:15:31
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί το λες αυτο?

Μηπως εγω κόβω τα δάση στον Αμαζόνιο και πλουτίζω απο αυτά ή μηπως εχω εργοστάσιο οπως αυτά στο Σχηματάρι που οταν δουλευουν και περνας απο εκει πρεπει να ανάψεις προβολείς ομίχλης για να δεις μπροστά σου.

Πολύ ευχαρίστως να σεβαστώ το περιβάλλον οταν και οι μεγαλοκαρχαρίες αποφαίσουν να το σεβαστούν. Αλλα οχι να μου κοβουν "εμενα" την μοναδική μου χαρά για να μπορουν αυτοι να πλουτιζουν ακομη περισσότερο απο τα ρυπογόνα εργοστάσια τους και να καταστρέφουν ελεύθερα τον φυσικό πλούτο της γης. Στο κατω κατω για να παρω εγω ενα αυτοκίνητο που θα μου προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση και δεν θα ρυπαίνει χρειάζομαι οσα θελουν αυτοι για να περάσουν την μερα τους με την διαφορά οτι εγω πρεπει να δουλευω σαν σκυλος μια ζωη και παλι παιζει αν ποτε θα το αποκτήσω.

Ας αφήσουν λοιπον τα δαση της γης ήσυχα για να κανουν αυτα φυσική κατάλυση των ρυπων του καταλυτη που δεν φοραω "εγω" και να σταματησουν να ασχολούνται με το "αμαξι μου".

Ηταν ενα μαθημα οικολογικης ευαισθησιας απο την TRT (Timoros Racing Team)
MEMsound - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:27:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη την οικολογία δεν την κάνεις για τους άλλους.
Την κάνεις πρώτα και κύρια για τον εαυτό σου.

Στο κάτω~κάτω καθένας μας προσφέρει σε αυτό και στο μέτρο που μπορεί.

Επίσης το να αφαιρέσεις τον καταλύτη σε ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί μια/δυο φορές την εβδομάδα και για ελάχιστα χιλιόμετρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το να αφαιρέσεις τον καταλύτη σε ένα αυτοκίνητο που κάνει καθημερινά χιλιόμετρα.

Όλα σχετικά είναι... Wink

επίσης το τόπικ την κάνει με ελαφρά προς τις "μηχανικές"...
pugsang - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Μανθο με την διαφορά οτι μπορει εγω να είμαι οικολόγος αλλα αυτός που με ταίζει ντομάτες μαρούλια ή κρέας μπορεί να μην είναι. Οποτε ποιο το όφελος? Εγω τον προσέχω και αυτός με ταίζει τοξίνες μεσω των προϊόντων του. Καποια στιγμή παντως και οι 2 θα πεθάνουμε - εγω μπορει απο τις τοξίνες που με ταιζουν και ο αλλος απο τον καταλύτη που δεν φοράω εγω - fair enough το βρίσκω.

Τελος παντων. Ακρη δεν βγαζουμε. Ας κοιταξουν πρωτα ολοι αυτοί που προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες να αποκτήσουν οικολογική ευαισθησία και μετα ολοι αυτοί να ασχοληθούν με τον καταλύτη μου.

Υ.Γ. Για την ιστορία και μόνο: Είμαι απο τους πρώτους που πήγαν και εσκασαν 500 Ευρω για εναν καταλύτη. Αυτό ομως δεν με κανει περισσότερο οικολόγο απο καποιον αλλο που δεν φοράει καταλύτη. Απλα εγω είμαι νόμιμος - οτι και αν σημαίνει ή συνεπάγεται αυτό.
COOL ALEXIS - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:38:09
Θέμα δημοσίευσης:
Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν είναι λογική...

Όλοι ευθυνόμαστε για το περιβάλλον, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο και όλοι πρέπει να το σεβόμαστε Exclamation

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα τους άλλους να κάνουνε κάτι περί αυτού και μετά θα ακολουθήσουμε κι εμείς Question

Αν γράψουμε ακόμα κι εμείς οι απλοί άνθρωποι το περιβάλλον στα @#$@#$# μας τότε τι θα γίνει μετά Twisted evil

Αν και μπορώ να σου πω ότι ήδη ευθυνόμαστε όλοι γιατί κανείς μας δεν νοιάζεται από που προκύπτουν όλες οι πρώτες ύλες που μας ντύνουν ταΐζουν κινούν και μας ζουν Exclamation
Όλοι είμαστε υπεύθυνοι γιατί πολύ απλά αδιαφορούμε και πάνω σε αυτή την αδιαφορία η κάθε εταιρία μπουκάρει στον Αμαζόνιο και τα κάνει πουτάνα πάνω σε αυτή την αδιαφορία μας πουλάει ότι θέλει και απ΄όπου θέλει χωρίς καμία συνείδηση Exclamation

Αν ενδιαφερόμασταν όλοι λιγάκι παραπάνω πολύ απλά δεν θα υπήρχε ζήτηση οπότε ίσως να άφηναν τον Αμαζόνιο να επουλώσει τις πληγές του!!!
pugsang - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μην τρελλαθούμε τωρα. Ολοι εσεις που φωνάζετε για οικολογική ευαισθησία ειστε οι ίδιοι που φωναζετε γιατι η Peugeot εφτιαξε το 206 με ηλεκτρικό γκάζι για να πληρει τις προδιαγραφές EUROIV. Μετα βεβαια μας φταιει το ηλεκτρικο γκαζι που δεν μπορεις να ξεκινησεις στην ανηφόρα και ψαχνουμε ολοι τροπους να το παρακάμψουμε μπας και παρει τα ποδια του το αμαξι μας. Μηπως θα σας χαλαγε αν δεν υπήρχε η προδιαγραφή αυτη και τα αμαξια ήταν γρήγορα και ΦΘΗΝΑ οπως παλια? Μηπως μπορεις πλεον να βρεις γρηγορο αυτοκινητο με κατω απο 22.000 Ευρά? Παλι μεσω της οικολογικης ευισθησιας αλλοι πλουτιζουν γιατι σε αναγκαζουν να ξηλωθεις μεχρι εκει που δεν παιρνει για να οδηγεις κατι της προκοπης και οχι να πηγαινεις βολτα στην αγαπημενη σου διαδρομή με αμαξι που ανεβαζει σαν τριαξονικό. Μηπως καποιος απο εδω μεσα οδηγεί δεξια με 60 χαω και δεν το ξερω? Μηπως ολοι εδω μεσα δεν ψαχνουν τροπο να μετακινησουν τον καταλύτη απο την πολλαπλή γιατι κόβει πολύ το αμαξι? Μηπως και εσυ ο ιδιος δεν θελεις να βαλεις τον καταλύτη απο κατω οπως τον είχε το 106? Αυτο ομως δεν σε καθιστα νομιμο με τις προδιαγραφες EYROIV αλλα τις EYRO3. Μηπως εσυ κανεις κατι παραπανω για το περιβαλλον απο αυτον που θελει να τον ξηλωσει τελειως? Η διαφορά είναι οτι εσυ κανεις ενα βημα πισω ενω ο αλλος κανει 4. So what? Πισω πατε και οι 2.
COOL ALEXIS - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
Γι'αυτό λέω ΟΛΟΙ Exclamation Exclamation Exclamation
pugsang - Τετ 29 Νοέ 2006, 10:57:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραια!!!!

Θυμησου λοιπον την επομενη φορα που καποιος θα ρωτησει πως να βγαλει αλογα απο την εξατμιση του 206 να τον κανεις παραπομπή σε αυτο το τοπικ και να του πεις οτι ειναι αντιοικολογικο να μετακινησει τον καταλυτη (που ειναι βεβαια και ο μοναδικος τροπος - αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)
COOL ALEXIS - Τετ 29 Νοέ 2006, 11:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ι 'll have it in mind Twisted evil
volvos - Τετ 29 Νοέ 2006, 12:11:14
Θέμα δημοσίευσης:
αν μετακινηθει ο καταλυτης απο κατω και μπει ενας σωστος καταλυτης δε θα καλυπτει ευρω4??
ποσο σιγουρος εισαι για αυτο μακη?

για το θεμα καταλυτη το εχω ξαναπει 1000φορες...επειδη εκανα τη διπλωματικη μου πανω σε καυσαερια για να καταλαβαιτε στην εγκριση τυπου μετρανε και τη ποσοτητα που βγαινει οταν ειναι σβηστο το αμαξι...
δηλαδη το σβηνεις και μετρας μεχρι να κρυωσει τι ακομα βγαζει που μονο καθαρος αερας δεν ειναι.

και οταν βγαζεις καταλυτη πρωτα απο ολα κινδυνευεις εσυ ο ιδιος που καθεσαι απο πισω και τον μυριζεις...εκτος και αν οταν σβηνεις το αμαξι περιμενεις 1ωρα για να πλησιασεις το πορτ παγκαζ και να βγαλεις τα πραματα και φορας μασκα μεχρι να απομακρυνθεις απο αμαξι...
οσοι δε γελανε με αυτα το μονο που κανουν ειναι να αυξανουν τις πιθανοτητες...το οτι αν ειναι να σου συμβει θα σου συμβει δε λεει κατι.εσυ το κανεις να ερθει πιο γρηγορα μαγκα μου.

καπως ετσι γενικευεται και το θεμα καθως οπως λεει και ο σοφος λαος οτι κατουρας στη θαλασσα το βρισκεις στο αλατι.
Sidobre - Τετ 29 Νοέ 2006, 12:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αν μετακινηθει ο καταλυτης απο κατω και μπει ενας σωστος καταλυτης δε θα καλυπτει ευρω4??
ποσο σιγουρος εισαι για αυτο μακη?

Ο λόγος που υπαγορεύει ο κανονισμός EuroIV την τοποθέτηση του καταλύτη μπορστά είναι διότι ο κρύος καταλύτης δεν αποδίδει το ίδιο με τον ζεστό. Οταν ο καταλύτης βρίσκεται μακρυά από την πολλαπλή εξαγωγής καθυστερεί να ζεσταθεί με αποτέλεσμα να εκπέμπει ρυπογόνες ουσίες μέχρι να πιάσει την σωστή θερμοκρασία. Ετσι τον έβαλαν μπροστά για να ζεσταίνεται πιο γρήγορα.
volvos - Τετ 29 Νοέ 2006, 12:19:51
Θέμα δημοσίευσης:
οντως αλλα λογικα ζεστος πιανει ολες τις τιμες μια χαρα......

καλα καρτα καυσαεριων δε το συζητω βγαζει χαλαρα(που ειναι αλλα ορια...)
Sidobre - Τετ 29 Νοέ 2006, 12:27:52
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οντως αλλα λογικα ζεστος πιανει ολες τις τιμες μια χαρα......

καλα καρτα καυσαεριων δε το συζητω βγαζει χαλαρα(που ειναι αλλα ορια...)

Το ζήτημα δεν είναι αν βγάζει κάρτα καυσαερίων. Είναι να μην ρυπαίνει Wink Αυτό ειπώθηκε πιο πριν.

Ετσι μέχρι να ζεσταθεί ο καταλύτης σου το πρωί, ρυπαίνεις με ένα EuroIII περισσότερο από ένα EuroIV. Αρα και αυτό ένα βήμα πίσω είναι Wink

Τεσπα, για εμένα το θέμα δεν είναι καν εκεί.... η ουσία είναι ότι με ένα καλό και ακριβό καταλύτη έχεις τα ίδια περίπου ωφέλη από πλευράς απόδοσης από το να μην έχεις καθόλου και κερδίζεις κυρίως εσύ που δεν αυτορυπαίνεσαι.... (κοινώς αυτοκτονείς!) και επιπρόσθετα γίνεσαι και δολοφόνος των άλλων γύρω σου!

Εχω γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό το θέμα επειδή έχω παιδί....
volvos - Πεμ 30 Νοέ 2006, 19:03:14
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=759190&lngDtrID=252

εμεις μιλαμε για καταλυτες και αλλοι ασχολουνται με τις κλανιες των αγελαδων....

ΡΕ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΕΜΕ....................
COOL ALEXIS - Πεμ 30 Νοέ 2006, 21:21:56
Θέμα δημοσίευσης:
Γι'αυτό εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, έκλαναν μέχρι θανάτου Question

Εμένα αυτές οι έρευνες γιατί δεν μου γεμίζουν το μάτι μπορεί να μου πει κάποιος;
Κάθε φορά προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε κάτι άλλο εκτός από εμάς τους ίδιους Twisted evil
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες