PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - Bridgestone vs Yokohama

pugsang - Τρι 15 Οκτ 2002, 10:51:53
Θέμα δημοσίευσης: Bridgestone vs Yokohama
Ο γνωστός σιδεροφάγος ξαναχτυπά!

Τωρα περάσαμε στα λάστιχα!

Εχουμε και λέμε:

Pirelli P700Z 185/55/14 (τα μαμίσια):9.000χλμ
Bridgestone Potenza RE720 185/55/14:15.000 χλμ

Τα RE720 που ολοι συστήνουν και καλα για σπορ οδήγηση εμενα μου άφησαν τις χειρότερες εντυπώσεις.Μέσα σε 15.000 χλμ το πέλμα έφτασε απο τα 8 στα 3mm και απο το λάστιχο έλειπαν κομμάτια απο το πέλμα ιδιως στις άκρες.Τωρα πως εγινε αυτο που τα λάστιχα γλίστραγαν παντού και πάντα μονο ενας Θεος ξέρει.Τέλος πάντων έβαλα τα Yokohama A539 185/55/14 να δούμε και τι ψαρια πιάνουν & αυτά
Sidobre - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:05:38
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
[

Εχουμε και λέμε:

Τα RE720 που ολοι συστήνουν και καλα για σπορ οδήγηση εμενα μου άφησαν τις χειρότερες εντυπώσεις.Μέσα σε 15.000 χλμ το πέλμα έφτασε απο τα 8 στα 3mm και απο το λάστιχο έλειπαν κομμάτια απο το πέλμα ιδιως στις άκρες.Τωρα πως εγινε αυτο που τα λάστιχα γλίστραγαν παντού και πάντα μονο ενας Θεος ξέρει.Τέλος πάντων έβαλα τα Yokohama A539 185/55/14 να δούμε και τι ψαρια πιάνουν & αυτά

Xειρότερες εντυπώσεις τα Potenza???

Mάλιστα,

Εσύ παιδάκι μου δουλεύεις για το αυτοκίνητο!!! Shocked Shocked

Δεν το γυρίζεις στα αεροπλάνα καλύτερα? Laughing

Δες και τα Υokohama γιατί με ενδιαφέρει
Αν και τα Pilot ακόμα καλά κρατούν (20.000 km) ενώ τα Continental είχαν γίνει Slick από τα 6.000!

Πάντως τα Pirelli στο Rallακι ο bro τα είχε βγάλει off από τον 3ο μήνα!
Vini - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

Εχουμε και λέμε:

Μάκη...έχω ακούσει διάφορα κουφά για τα bridgestone....πολλά τεμάχια καμμένα...
Μετά από αυτά που γράφεις θα αποφύγω τα bridgestone...
Πλέον κοιτώ μόνο τα YOKOHAMA και την σπορ σειρά της TOYO....

Περιμένουμε κριτική για τα yoko539!!!!!
pugsang - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Δεν το γυρίζεις στα αεροπλάνα καλύτερα? Laughing

Ειναι & αυτό μια άποψη
pugsang - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:22:03
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο για τα Α539 να σου πω μερικά πράγματα και τώρα.Οι εντυπώσεις ειναι μονο για χρήση μεσα στην Αθήνα.Την Πέμπτη θα σου εχω και εντυπώσεις απο Εθνική & Ριτσώνα Πάνω-κάτω.

Μέσα στην Αθήνα το 539 μου φαίνεται πιο στρωτό λάστιχο.Ζεσταίνεται πιο γρήγορα και εχει πιο καλη συμπεριφορά σε λακκούβες - σαμαράκια κοινως δεν κοπανάει οπως το 720 οταν ήταν καινούργιο.Σε γρήγορες στροφές μέσα στην πόλη κρατάει σαφως καλύτερα και είναι πιο προοδευτικό.Ολα αυτα βέβαια με κάνουν να φοβάμαι οτι στην Εθνική ή σε πατημένο στροφιλίκι θα σαπουνιάζει σχετικά γρήγορα αλλα αυτά ίσως να είναι εικασίες δικες μου.Παντως μεσα στην Αθήνα και σε συγκριση με το 720 καινούργιο είναι σίγουρα καλύτερο.Θα δούμε.......
Nikel - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:53:00
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Νίκο για τα Α539 να σου πω μερικά πράγματα και τώρα.Οι εντυπώσεις ειναι μονο για χρήση μεσα στην Αθήνα.Την Πέμπτη θα σου εχω και εντυπώσεις απο Εθνική & Ριτσώνα Πάνω-κάτω.

Μέσα στην Αθήνα το 539 μου φαίνεται πιο στρωτό λάστιχο.Ζεσταίνεται πιο γρήγορα και εχει πιο καλη συμπεριφορά σε λακκούβες - σαμαράκια κοινως δεν κοπανάει οπως το 720 οταν ήταν καινούργιο.Σε γρήγορες στροφές μέσα στην πόλη κρατάει σαφως καλύτερα και είναι πιο προοδευτικό.Ολα αυτα βέβαια με κάνουν να φοβάμαι οτι στην Εθνική ή σε πατημένο στροφιλίκι θα σαπουνιάζει σχετικά γρήγορα αλλα αυτά ίσως να είναι εικασίες δικες μου.Παντως μεσα στην Αθήνα και σε συγκριση με το 720 καινούργιο είναι σίγουρα καλύτερο.Θα δούμε.......

Δωκιμασε το και στην Εθνικη και μετα ελα να μου πεις
Εμενα αυτο που με φοβιζει δεν ειναι το πως κραταει τωρα που ειναι φρεσκο (γιατι κραταει) αλλα στο περασμα του χρονου αν θα αντεξει
Miltellas - Τετ 16 Οκτ 2002, 00:32:43
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Αν και τα Pilot ακόμα καλά κρατούν (20.000 km) ενώ τα Continental είχαν γίνει Slick από τα 6.000!

Πάντως τα Pirelli στο Rallακι ο bro τα είχε βγάλει off από τον 3ο μήνα!

Κάτι τέτοια διαβάζω και αρχίζω να αμφιβάλλω για το μέτρο με το οποίο συγκρίνουμε όχι μόνο διαφορετικά αλλά και ίδια ελαστικά!
Τα Conti μου ήρθαν σε σημείο αντικατάστασης (έγιναν σχεδόν σλικ) μετά από 25000χλμ. Και το κυριότερο είναι ότι ακόμη κρατάνε καλά (στα 28500χλμ) , όχι βέβαια σαν καινούρια (καμία σχέση), και όχι στο βρεγμένο, μόνο στο στεγνό (αν και σπινάρουν εύκολα πλέον). Αλλά κρατάνε αρκετά και προβλέψιμα ώστε να μπορώ να συνεχίζω τα στροφοπαιχνίδια μου. Τόσο καλή γόμα έχουνε.

Toyo F3 είχα στο παλιό μου Ρενό 5, και είχα να λέω για τις καταπληκτικές επιδόσεις τους, αλλά μετά από 6 μήνες έπεφταν αισθητά, και μετά από 1 χρόνο αρκετά ώστε να τα πας για αντικατάσταση. Βέβαια, με ψύχραιμη οδήγηση πήγαιναν και 1,5 χρόνο, αλλά που η ψυχραιμία εκείνα τα χρόνια...

Vini, τί θα γίνει με τα λάστιχά σου; Θα τα αλλάξεις; Wink
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 07:15:51
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:

Vini, τί θα γίνει με τα λάστιχά σου; Θα τα αλλάξεις; Wink

Καλημέρα

Μιλτο ψάχνω να βρω το κατάλληλο ελαστικό για να μην την πατήσω...
Στο παιχνίδι παίζουν:
YOKOHAMA A539 195/55/15 85V
YOKOHAMA AV Sport 195/55/15 85V
TOYO Proxes T1-S 195/55/15 85V

Μόλις καταλήξω θα τα περάσω.
Και σκέφτομαι να σου φέρω εγώ επάνω τα CONTI για δύο λόγους:
1. Για να στρώσω τα καινούρια λάστιχα.
2. Για να στρώσω το 206 στην Εθνική.
3. Για να τεστάρω και τις αντοχές του 206.

Αλήθεια τα Conti τι δείκτη ταχύτητας έχουν?
TZAG - Τετ 16 Οκτ 2002, 07:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Αλήθεια τα Conti τι δείκτη ταχύτητας έχουν?

Nομίζω ότι είναι γνωστό πως τα Continental στη διάσταση 195/55/15 είναι διαθέσιμα με δείκτη H & V. Έτσι γράφει καί το επίσημο site της εταιρίας.

Vini έγραψε:
Μιλτο ψάχνω να βρω το κατάλληλο ελαστικό για να μην την πατήσω...
Στο παιχνίδι παίζουν:
YOKOHAMA AV Sport 195/55/15 85V

Δεν βλέπω να υπάρχει η διάσταση αυτή στα AVS Sport της YOKOHAMA Exclamation Exclamation
Σε ποιά AVS αναφέρεσαι Question
TZAG Rolling eyes
Nikel - Τετ 16 Οκτ 2002, 11:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Vini εχει δικιο ο Tzag, τα AVS Sport δεν υπαρχουν σε διασταση 195/55! Απο 205 και πανω ξεκινανε Exclamation
Ουτε τα AVS ES100 (αν σε ενδιαφερουν) υπαρχουν σε 195/55...υπαρχουν ομως σε 195/50 Exclamation
fpug - Τετ 16 Οκτ 2002, 11:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως τα yokohama ειναι τοπ λαστιχα.
Εχω δοκιμασει καποια ποιο παλια καθως και τα Α539 σε 205gti και 106 rallye.
Αργουν λιγο να ζεσταθουν αλλα κατα τα αλλα ειναι κορυφη.
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 11:49:27
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Φιλε Vini εχει δικιο ο Tzag, τα AVS Sport δεν υπαρχουν σε διασταση 195/55! Απο 205 και πανω ξεκινανε Exclamation
Ουτε τα AVS ES100 (αν σε ενδιαφερουν) υπαρχουν σε 195/55...υπαρχουν ομως σε 195/50 Exclamation

Mην τρελαθούμε και εντελώς....
Εχουν έρθει τα 195/55/15 και μάλιστα στην δελεαστική τιμή των 130.000δρχ με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση. Μιλώ για τα AVS Sport και όχι για τα Α539.... Wink Wink

Αλλωστε έχω δώσει και ένα Link με όλες τις νέες διαστάσεις....αν ψάξετε θα το βρείτε....
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 11:52:04
Θέμα δημοσίευσης:
fpug έγραψε:
Αργουν λιγο να ζεσταθουν αλλα κατα τα αλλα ειναι κορυφη.

Το ζουμί της ιστορίας! Το ζέσταμα!
Ελπίζω τα YOKOHAMA να ζεστένονται ποιο γρήγορα από τα CONTIΝΕΝΤΑL...ή κάνω λάθος???????

Ποια άλλα λάστιχα ζεστένονται γρήγορα? Question Question
fpug - Τετ 16 Οκτ 2002, 11:59:00
Θέμα δημοσίευσης:
Τα Michelin οπωσδηποτε που ειναι και πολυ μαλ**α και ευπαθη ομωςστους ελληνικους κωλοδρομους..
Nikel - Τετ 16 Οκτ 2002, 15:25:38
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Εχουν έρθει τα 195/55/15 και μάλιστα στην δελεαστική τιμή των 130.000δρχ με τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση. Μιλώ για τα AVS Sport και όχι για τα Α539.... Wink Wink

Αλλωστε έχω δώσει και ένα Link με όλες τις νέες διαστάσεις....αν ψάξετε θα το βρείτε....

Παντως Νικο μου κατα το site της Yokohama 195/55 για τα AVS Sport δεν υπαρχουν...Για να επιμενεις κατι παραπανω θα ξερεις Wink
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 17:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Vini έγραψε:

Παντως Νικο μου κατα το site της Yokohama 195/55 για τα AVS Sport δεν υπαρχουν...Για να επιμενεις κατι παραπανω θα ξερεις Wink

Φίλε Νίκο ίσως να ξέρω κάτι παραπάνω....αλλά τελικά ίσως να μην ξέρω αυτά που πρέπει να ξέρω!!! Shocked Shocked Shocked

Τι εννοώ?
Μόλις γύρισα από ένα φίλο που έχει βουλκανιζατέρ...
Αποτέλεσμα...
TOYO........
ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑ.... βγάζουν θόρυβο, ταλαιπωρούν το αμάξωμα, δεν ζεστενονται σχεδόν ποτέ....Γενική Ταλαιπωρία.... Shocked Shocked Shocked

ΥΟΚΟHAMA AV Sport
Yπάρχουν στην τιμή των 410euro...
Αριστα, αλλά!! μόνο για μεγάλες ιπποδυνάμεις και για δρόμους γάντι...αργούν να ζεσταθούν πολύ...

ΥΟΚΟHAMA A539
Η καλύτερη πρόταση για το 206/1600...
Ζεστένεται αρκετά γρήγορα, αθόρυβο, άριστο σε κράτημα με σπορτιφ χαρακτήρα και εργοστασιακή κατασκευή των τελευταίων 2 μηνών.
Τιμή: 380euro

Στην ερώτηση ΥΟΚΟHAMA AV Sport ή ΥΟΚΟHAMA A539
πήρα την απάντηση A539 γιατί ζεστένονται γρήγορα και το κράτημα είναι άμεσσο....το AVS μόνο για μεγάλα ταξίδια και αγώνες σε καλή άσφαλτο.....

Η τιμή μου φάνηκε πολύ καλή και για τα δύο αφού το μαγαζί είναι 5 λεπτά από το σπίτι μου...οπότε αν πάει να μου κάνει καμιά στραβή θα πάω να του το σπάσω......Φυσικά έχω βρει και ποιο φτηνά....αλλά αξίζει να τρέχεις στην άλλη άκρη της Αθήνας για να κερδίσεις 30 και 20 euro αντίστοιχα???

Μάλλον όχι....
Nikel - Πεμ 17 Οκτ 2002, 01:39:56
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

ΥΟΚΟHAMA A539
Η καλύτερη πρόταση για το 206/1600...
Ζεστένεται αρκετά γρήγορα, αθόρυβο, άριστο σε κράτημα με σπορτιφ χαρακτήρα και εργοστασιακή κατασκευή των τελευταίων 2 μηνών.
Τιμή: 380euro

Στην ερώτηση ΥΟΚΟHAMA AV Sport ή ΥΟΚΟHAMA A539
πήρα την απάντηση A539 γιατί ζεστένονται γρήγορα και το κράτημα είναι άμεσσο....το AVS μόνο για μεγάλα ταξίδια και αγώνες σε καλή άσφαλτο.....

Tελικα κατι ηξερα και τα εβαλα και εγω Wink
Rally - Πεμ 17 Οκτ 2002, 08:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
epeidh kai egw ta A539 foraw tha pw oti nai men einai polu kala alla argoun poly na zestathoun.oi exontes gazi as kraththoun sto dromo Exclamation Exclamation
Vini - Πεμ 17 Οκτ 2002, 09:08:04
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
epeidh kai egw ta A539 foraw tha pw oti nai men einai polu kala alla argoun poly na zestathoun.oi exontes gazi as kraththoun sto dromo Exclamation Exclamation

Φίλε Rally θα παρακαλούσα να γράφεις στα Ελληνικά.

Επίσης θα ήθελα να μου πεις την διάσταση των yokohama που φοράς και τον δείκτη ταχύτητας... Smile Smile
Rally - Πεμ 17 Οκτ 2002, 09:40:57
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε vini καλυτερα ε? φοραω 195/45 R15 αλλα δεικτη ταχυτητας δεν θυμαμαι θα δω ομως και θα σου γιατι τωρα ειμαι στην δουλεια.υποψιν το τουτου ειναι 106 rallye 16v και θελει κανα γερο 5 λεπτο για να αρχισεις να νιωθεις τα λαστιχακια καλυτερα.
Johnny - Πεμ 17 Οκτ 2002, 09:41:11
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Μάκη...έχω ακούσει διάφορα κουφά για τα bridgestone....πολλά τεμάχια καμμένα...

Εγώ για το Bridgestone γνωρίζω ότι υπάρχουν λάστιχα Ευρωπαϊκά και λάστιχα Τούρκικα. Τα Τούρκικα είναι γύρω στα 30-40 ευρώ πιο φτηνά με ενδοχόμενη αντίστοιχη μείωση στην ποιότητα κατασκευής... Question Question Question
Πάντως μαλακό λάστιχο σε γενικές γραμμές σίγουρα δεν είναι...
Vini - Πεμ 17 Οκτ 2002, 09:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
φιλε vini καλυτερα ε? φοραω 195/45 R15 αλλα δεικτη ταχυτητας δεν θυμαμαι θα δω ομως και θα σου γιατι τωρα ειμαι στην δουλεια.υποψιν το τουτου ειναι 106 rallye 16v και θελει κανα γερο 5 λεπτο για να αρχισεις να νιωθεις τα λαστιχακια καλυτερα.

χμμμ....φοράς αυτά:
195/45R15 78V

εγώ θα φορέσω αυτά:
195/55R15 85V

5 λέπτο? μόνο? Shocked Shocked Με τα Continental θέλω στο νερό 20 λεπτά κινούμενος για να αρχίσω να τα νοιώθω και να είναι ποιο νορμάλ σε αίσθηση. Πριν είναι κούτσουρα.....
Το πρωί όμως με την υγρασία είναι άριστα....και άμεσσα....
Rally - Πεμ 17 Οκτ 2002, 10:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα εβαλα 15αρα και "υποχρεωτικα" εβαλα 45 προφιλ που γνωριζω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο για τους ελλοινικους δρομους.αλλα το ραλλακι ουτως η αλλιως χτυπαει ε τι λιγο παραπανω. κανα 5 λεπτο γερο ε και οσο παει εννοειται καλυτερα. παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο ολες τις αποψεις και ειδικα για ενα αυτοκινητο σαν το ραλακι που αμα αφησεις το γκαζακι στην στροφη βλεπεις ανετα το πισω μερος. στην τελικη και σχεση τιμη αποδοσης αριστη πιστευω. το δικο σου θα ειναι σαφως πιο υσηχο λαστιχακι!!!
pugsang - Πεμ 17 Οκτ 2002, 13:10:18
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως το Yoko ζεσταίνεται ΣΙΓΟΥΡΑ πιο γρήγορα απο το Bridgestone.Στην Εθνική μου έδωσε την αίσθηση οτι σε ταχύτητες ανω των 200 χαω δεν ειναι τοσο σταθερό οσο το 720.Στις στροφές νομίζω οτι το 539 είναι πιο προοδευτικό και πιο καλό απο το 720.Πάντως είναι σαφως πιο ήσυχο το 539 απο το 720.Τωρα τι θα γίνει με την διαρκεια του δεν ξέρω.Τουλάχιστον είναι φθηνό οπότε και 15.000 χλμ να κρατήσει παλι ευχαριστημένος είμαι.
Miltellas - Παρ 18 Οκτ 2002, 02:36:32
Θέμα δημοσίευσης:
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι τα PZero Asymmetrico αποδίδουν καί κρύα. Το είπε ο PDuke, δεν το πίστευα μέχρι που τα δοκίμασα... Άριστη γόμα! Δεν ξέρω εάν θα έχει και διάρκεια. Με έβαλε σε σκέψεις...
TZAG - Σαβ 19 Οκτ 2002, 08:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
Vini, Nikel, Rally
Kάποιος ανάφερε ότι εύκολα "ξεραίνονται" τα Α539 της Yokohama. Τελικά τι γίνεται Question Question Είναι αλήθεια; Τι έχετε μάθει, να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι;
TZAG Confused
Vini - Σαβ 19 Οκτ 2002, 17:35:33
Θέμα δημοσίευσης:
TZAG έγραψε:
Vini, Nikel, Rally
Kάποιος ανάφερε ότι εύκολα "ξεραίνονται" τα Α539 της Yokohama. Τελικά τι γίνεται Question Question Είναι αλήθεια; Τι έχετε μάθει, να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι;
TZAG Confused

Eψαξα από εδώ, έψαξα από εκεί...και το βρήκα!

DimiP έγραψε:
Nikel έγραψε:
Να πω και κατι αλλο στο παρελθον που καποιος αλλος φιλος ειχε ρωτησει του ειχα προτεινει τα Pilot Exalto η Υοκοhama A539!!! Και να σας πω την αληθεια ειχα αποφασισει να βαλω τα Α539 αλλα ακουσα απο φιλους γνωμες και μου ειπαν πως τα Α539 ξερενωνται ευκολα Exclamation Τωρα τι σημαινει αυτο Confused Confused Confused

Επισης τωρα τελευταια εχω ακουσει καλες κουβεντες για τα καινουργια Goodyear Eagle F1 Exclamation

αν δεν κανεις πλακα αλλα ρωτας πραγματικα (sorry αλλα δεν καταλαβα) να σου πω οτι οταν τα ελαστικα ξερενονται γινονται επικινδυνα . θα το καταλαβεις απο την επιφανεια τους που γινεται σχεδον σαν καμμενο λαστιχο - δεν ua ειναι φρεσκια, επισης σε καθε στροφη με λιγα ή πολλα χλμ. αλλα και στο φρεναρισμα θα σου τριζουν.
Ειδικα στη στροφη το καταλαβαινεις, γυρνας λιγο το τιμονι και τριζουν στην ασφαλτο λες και τα επλυνες με svelto.!!!
Συνηθως 1 Ελληνικο καλοκαιρι (με >35 C) φτανει για να τα σκοτωσει, ειδικα αν τα λαστιχα δεν προστατευονται με κουκουλα ή parking.
ισως αυτο να εννοουσε ο φιλος σου οτι τα YOKOHAMA ξερενονται ευκολα οτι δεν αντεχουν στη ζεστη.

Αυτός ο Νικελ μας έβαλε σε υποψίες...τελικά σε επόμενο post λέει ότι οι γνώμες είναι από απόψεις χρηστών του tfrc board...

Tέλος πάντων... ο dimip απαντάει σωστά...
Προσθέτω ότι για να ξεραθεί ένα λάστιχο (σχετικά γρήγορα) μπορεί οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Αναφέρω ενδεικτικά:

1. Ημ/νία κατασκεύης, πριν την αγορά κοιτάμε την ημ/νία κατασκευής και γενικά πιστοποιούμε την ποιότητα. (π.χ. κορδέλα ασφαλείας, ίσως εγγύηση κλπ...)

2. Ο χώρος φύλαξης στο βουλκανιζατέρ (η παραμονή σε κλειστό χώρο με πολύ υγρασία και πάνω από 3 μήνες διαβρώνει τα καινούρια ελαστικά)

3. Καιρικές συνθήκες π.χ. το ζεστό καλοκαίρι που αναφέρει ο dimip αλλά και το αρκετό χιόνι δίπλα ή πάνω στα ελαστικά

4. Τρόπος οδήγησης. Τα πρώτα 500 χλμ πρέπει να ήρεμα διαφορετικά τα ελαστικά σκάνε. Επίσης όχι στα πάνω πεζοδρόμια ή οι επαφές με αυτά.

5. Συντήρηση. Πρέπει να είναι σωστή. Πλύσιμο τακτικό όχι φυσικά με svelto και ava....αλλά με σαμπουάν με ουδέτερο ph ή με σκέτο νερό.... Προτείνεται μετά από βροχή και κίνηση του αυτοκινήτου πάλι να τα πλένεις για να διώχνεις από πάνω τα υγρά του δρόμου που περιέχουν από απλό πετρέλαιο μέχρι και όξινη άσφλατο σε υγρή μορφή...

6. Σωστή πίεση στα ελαστικά....διαφορετικά τρώγονται ανομοιόμορφα

7. Τέλος τακτική ζυγοστάθμιση

Ισως κάποια να λισμονώ....

Οσο για τα yokohama τα έχει και ένας συνάδελφος σε Peugeot 106gti εδώ και 3 χρόνια....Κανένα πρόβλημα....άριστα....και πάλι yokohama θα βάλει...oπότε προσωπικά εμπιστεύομαι την κρίση του.... Wink
PoLiThS - Σαβ 19 Οκτ 2002, 18:12:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μια φορα και εναν καιρο αγορασα ενα 206 1,4 XS
Λαστιχα :
Goodyear GT2 175/65/R14 Τ (10 μηνες)
Bridgestone RE720 185/60/R14 Η (9 μηνες)
Michelin Excalto 185/60/R14 Η (1 μηνα λόγω αλλαγής ζαντών)
Continental PremiumContact 195/55/R15 H (Ζαντολάστιχα απο 206 CC με ζάντα το σχέδιο Scirocco 15" απο CC pali ...... 6Μήνες)
Avon ZV1 195/50/R15 V (κλεινω χρόνο σε λιγες μέρες και ακομα αντεχουν)

Συμπέρασμα:

μετα απο όλα αυτα που έχω οδηγήσει καταλαβαίνεται

AVON λεω... Σε λίγο καιρό αλλάζω πάλι λάστιχα παω μάλλον για το Goodyear Eagle F1 το καινούριο! ακουσά πολύ καλα λόγια... αν δεν το βάλω πάλι AVON θα βάλω...

Χιλιόμετρα μέχρι τώρα 79,000 περίπου
PoLiThS - Σαβ 19 Οκτ 2002, 18:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
το Bridgestone ηταν καλόυτσικο γενικά στο τελίωμα άριστο (στο στεγνο)
Το Μιchelin έκανε θόρυβο και το έκρινα χειρότερο στο κράτημα απο το Bridg.
ΤΟ Continental υπέροχο στην αρχή οσο περνούσε ο καιρός έπεφτε
Το AVON αριστο στην αρχη - μια μικρή κάμση στο μέσον - τώρα που τελιώνει ειναι πάλι πολύ καλό αλλα σφυρίζει στις στροφές
Πολύ καλές εντυπώσεις είχα απο το GT2 τηs Goodyear αν και φαγώθηκε γρήγορα γιατι στο ενδιάμεσο είχα βάλει σιδερένιες ζάντες απο Rallye και τους άλλαξα το πάτημα + μια μαλ***α του Λαστιχά που δέν τα έβαλε όπως ήταν οπότε παπαλα! και είναι ένας λόγος που σκέφτομαι το Goodyear F1 παλι πρεπει να είναι πάρα πολύ καλα..
Nikel - Κυρ 20 Οκτ 2002, 02:48:33
Θέμα δημοσίευσης:
Tzag έγραψε:
Vini, Nikel, Rally
Kάποιος ανάφερε ότι εύκολα "ξεραίνονται" τα Α539 της Yokohama. Τελικά τι γίνεται Είναι αλήθεια; Τι έχετε μάθει, να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι;

"Μολις περασα απο 2-3 λαστιχάδες και για να μην τα πολυλογώ, αυτός που έδειχνε να ξέρει περισσότερα από τους άλλους μου πρότεινε (να αναφέρω ότι θέλω να αλλάξω από 185 55 14 σε 195 45 15 σε Punto GT με 150+ hp) ζάντες ΑΕΖ ή FΟNDMEDAL (διότι ΟΖ και ΜΟΜΟ στραβώνουν πιο εύκολα) με λάστιχο ΥΟΚΟΗΑΜΑ 539.
Όταν του ανέφερα ότι τα 14άρια μου τα Yokohama ήταν απαράδεκτα απάντησε ότι ναι αυτό ίσχυε με τα περσινά Yokohama ότι γλυστράγανε, ξεραινόντουσαν κλπ κλπ αλλά ότι τα καινούργια δεν είναι έτσι - κάτι που επιβεβαίωσε και ο παλιός μου λαστιχάς (συγκεκριμένα ο κουκουμάκης).
Τι γνώμη έχετε; Όσοι βγάζουν άθλια τα yokohama αναφέρονται -όπως και εγώ- σε παλαιότερες σειρές; " [Quote: Taliban-Tfrc User-posted on 18/10/2002 at 06:05]
Vini - Κυρ 20 Οκτ 2002, 07:44:01
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Tzag έγραψε:
Vini, Nikel, Rally
Kάποιος ανάφερε ότι εύκολα "ξεραίνονται" τα Α539 της Yokohama. Τελικά τι γίνεται Είναι αλήθεια; Τι έχετε μάθει, να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι;

"Μολις περασα απο 2-3 λαστιχάδες και για να μην τα πολυλογώ, αυτός που έδειχνε να ξέρει περισσότερα από τους άλλους μου πρότεινε (να αναφέρω ότι θέλω να αλλάξω από 185 55 14 σε 195 45 15 σε Punto GT με 150+ hp) ζάντες ΑΕΖ ή FΟNDMEDAL (διότι ΟΖ και ΜΟΜΟ στραβώνουν πιο εύκολα) με λάστιχο ΥΟΚΟΗΑΜΑ 539.
Όταν του ανέφερα ότι τα 14άρια μου τα Yokohama ήταν απαράδεκτα απάντησε ότι ναι αυτό ίσχυε με τα περσινά Yokohama ότι γλυστράγανε, ξεραινόντουσαν κλπ κλπ αλλά ότι τα καινούργια δεν είναι έτσι - κάτι που επιβεβαίωσε και ο παλιός μου λαστιχάς (συγκεκριμένα ο κουκουμάκης).
Τι γνώμη έχετε; Όσοι βγάζουν άθλια τα yokohama αναφέρονται -όπως και εγώ- σε παλαιότερες σειρές; " [Quote: Taliban-Tfrc User-posted on 18/10/2002 at 06:05]

Kαλημέρα...
Νομίζω ΝΙΚ ότι ο Mr.Taliban δίνει μόνος του την απάντηση...

2-3 λαστιχάδες προωθούν αυτό που δίνει περισσότερο κέρδος. Προσωπικά νομίζω ότι ο καλύτερος σύμβουλος σε θέματα ελαστικών είναι οι πελάτες και καλοί φίλοι που δουλεύουν ή έχουν ελαστικά.

Εγώ έχω πάει μέχρι στιγμής σε αρκετούς και θα πάω και σε άλλους. Ολοι παινεύουν την μάρκα που έχουν έξω από το μαγαζί με τεράστια γράμματα ΑΛΛΑ τα φέρνουν όλα. Κυρίως πέφτω σε μαγαζιά με BRIDGESTONE, PIRELLI, MICHELIN, GOODYEAR, ΥΟΚΟΗΑΜΑ.

Προσοχή όμως, το θέμα δεν είναι τι θέλουν αυτοί αλλά τι θέλουμε εμείς.... Wink
Alex - Κυρ 20 Οκτ 2002, 09:13:36
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια δεν ξερω αλλα οι λαστιχαδες λενε συνηθως (για να μην πω ολη την ωρα) πραγματα τα οποια ειναι ανυποστατα. Παμε με εναν φιλο με Rallye που ηθελε να βαλει λάστιχα και ζηταμε τη γνωμη του λαστιχά... και τι μας εδειξε ρε παιδια? το Pirelli P5000 το Drago... (το οποιο ειναι τρελο σαπουνο-λαστιχο)

ΕΛΕΟΣ!!!

Σε εναν αλλο ασχετο "σχετικο" ειχα παει να ζητησω πληροφοριες για τα S02 και μου λεγε "ρε φιλε με το που θα φευγεις απο το σπιτι σου θα γλυστρας...αυτα τα λαστιχα ειναι για 300 αλογα και πανω..." Αλλα εγω ειχα παει στο site της bridgestone και εγραφε για τις τεχνολογιες αποφυγης ζεσταματος της γομας και κατι τετοια και με λιγα λογια περιεγραφαν οτι το S02 ειναι φτιαγμενο για να ΜΗΝ ανεβαζει θερμοκρασια καθως ετσι σκληραινει η γομα, οποτε αποδιδει καλυτερα οταν δεν ειναι πολυ ζεστο - σε μια μεση προς κρυα θερμοκρασια. Αφου ειχα διαβασει αυτο και παρολες τις οσες μαλ**ιες ειχα ακουσει απο γυρω στους 4-5 λαστιχαδες (αυτους που βρισκονται ολοι μαζεμενοι στην Μεσογειων κοντα στο πενταγωνο και δυο εδω απ'το Μαρουσι) που κοντεψαν να με ΠΕΙΣΟΥΝ οτι αυτο το λαστιχο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ειπα ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΟΥΦΑ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

Και εφτασε η ωρα που το εβαλα... Ε τι να σας πω ρε παιδια.. το λαστιχο μεταμορφωσε το αμαξι.. Μιλαμε τραβαγα επιτοπιες στροφες 110-140 μοιρων σε ενα δρομο με μετρια ασφαλτο με 35-45 χιλιομετρα για να δοκιμασω το λαστιχο αν γλυστραει και οχι μονο δεν γλυστραγε αλλα νομιζα οτι απ'το βεντουζωμα θα τουμπαρει το αμαξι οπως περνω τη στροφη! Ουτε ιχνος γλυστρας και φυσικα *χωρις* ζεσταμα.

Μετα απο αυτα ειναι ποτε δυνατον να εμπιστευτω την εμπειρη γνωμη των "ειδικων"????

Εντωμεταξυ ειχαμε κανει και κατι μετρησεις με εναν φιλο, στην ταχυτητα που περναμε μια συγκεκριμενη στροφη...Η δοκιμη εγινε βασικα μεταξυ του Rallye toy 16V με λαστιχα Michelin SX GT ξεραμενα εναντιον του 206 μου 1.4 με χαμηλωμα eibach, μαμα αμορτισερ και 195/50 Bridgestone S02. Στη συνεχεια δοκιμασαμε και ενα Punto με τα Pirelli P6000.

Η σροφη ηταν σχεδον πεταλο (λιγο πιο ανοικτο), κατηφορικη με μαυρη ασφαλτο. Ο οδηγος ηταν παντα ο ιδιος.

206-78hp (S02-195/50 15)
Ταχυτητα εισοδου: 70
Ταχυτητα στο apex: 58-60
Ταχυτητα εξοδου: 70

106-130hp (SX GT-185/55 14)
Ταχυτητα εισοδου 75
Ταχυτητα στο apex: 58-62
Ταχυτητα εξοδου: 78-82

Punto μαμα 80hp (P6000)

Ταχυτητα εισοδου 65
Ταχυτητα στο apex: 48-50
Ταχυτητα εξοδου: 60

Υποψην οτι η ταχυτητα apex ταυτιζεται στην συγκεκριμενη στροφη με την ελαχιστη ταχυτητα κινησης μεσα στην στροφη. Αν και ειναι δυσκολο να βγουν συμπερασματα με διαφορετικα αμαξια σχετικα με τα λαστιχα, εμενα μια φορα μου εκανε απιστευτη εντυπωση το γεγονος οτι το δικο μου κατα τη διαρκεια της στροφης δεν επεφτε πιο κατω σε χιλιομετρα απο το Rallye, το οποιο ειχε ενα αθεμιτο οπλο "εναντιον" μου... Το γκαζι για ελεγχο της μουρης.. Παρ'ολα αυτα η ταχυτητα ηταν η ιδια. Φυσικα αμα το Rallye φοραγε τιποτα ολοκαινουρια λαστιχα θα μου ριχνε πιστευω στ'αυτια...Παντως ηταν ενα ενδιαφερον τεστ...
TZAG - Κυρ 20 Οκτ 2002, 22:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
PoLiThS έγραψε:
Σε λίγο καιρό αλλάζω πάλι λάστιχα παω μάλλον για το Goodyear Eagle F1 το καινούριο! ακουσά πολύ καλα λόγια...

Έχεις υπόψιν σου τιμή γιά τα νέα Goodyear Eagle F1 GS-D3 Question Question
Κανείς δεν ξέρει οτιδήποτε γιά αυτά...
TZAG Rolling eyes
Tomcat - Κυρ 20 Οκτ 2002, 23:10:08
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ φοράω τα ZV1 της AVON 11000 xλμ τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!ΔΕν μπορώ να κάνω τις απόλυτες συγκρίσεις ελαστικών γιατί πέρασα στα AVON από τα GT2 οπότε μου φαίνεται η κατάσταση νύχτα μέρα!Πάντως ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις μου , κράτημα και επιδόσεις!Εύχομαι όταν φτάσουν και τα δικά μου τα 80000 χλμ όπως και του polith να έχω εξακολουθώ να τους δείχνω την ίδια εμπιστοσυνή όπως τώρα
danielos - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:06:13
Θέμα δημοσίευσης: yokohama
εγω φοραω τα καινουργια τα yokohama στο ραλλακι μου τα V102 και σε διασταση 195/45-15.το πελμα ειναι απο ακρη σε ακρη σε σχημα V και το κρατημα τους ειναι υπερ ανω κριτικης στις στροφες.ειτε κρυα ειτε ζεστα αποδιδουν τρομερα.το θεμα ειναι οτι στην ευθεια (λογω και του χαμηλου προφιλ τους ,εργοστασιακα 185/55-14) διαβαζουν και την παραμικρη ανωμαλια του δρομου.για παραδειγμα προχθες οπως πηγαινα στη βουλιαγμενης σε ενα κομματι 10 μετρων ο δρομος ειχε 'ζαρες' και πηγαινα γυρω στα 110 χιλιομετρα.το αμαξι εφαγε χωρις εγω να κουνησω το τιμονι μια παραλληλη μετατοπιση προς τα δεξια περιπου στο 1.5 μετρο και βρεθηκα ψιλο στο διπλα ρευμα.ευτυχως δεν βρισκοταν κανεις.επρεπε να δειτε με τι ευκολια μετακινηθεικε το αμαξι.οι 'ζαρες' ηταν προς την πλευρα που μετακινηθηκα.πατησαν οι δεξιες ροδες πανω τους δηλαδη.τωρα σκεφτομαι οταν θα ξανααλλαξω λαστιχα να βαλω την ιδια μαρκα και τυπο αλλα σε διασταση 195/50-15.τι λενε οι ειδικοι επι του θεματος??τι θα κερδισω και τι θα χασω σε σχεση με τωρα????
pugsang - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:11:02
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ αρχην δεν νομίζω οτι χωράνε τα 195/50/15 στους θόλους του 106.Το πιθανότερο είναι να βρίσκουν στον πλαστικό εσωτερικό θόλο σε full lock τιμόνι.
Δευτερον & σηματικότερο μην παίζεις με το βήμα του 106.Μόνο κανκό μπορείς να κάνεις οχι μονο στις επιδόσεις αλλα και στο κράτημα.Οποιαδήποτε παρέκλιση απο το standard αλλαζει απο γωνίες κάμπερ μέχρι και γωνία βασιλικού πείρου.Καλο θα ήταν για μενα να ξαναγυρίσεις στις εργοστασιακες διαστάσεις.
alxdr74 - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:18:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: yokohama
danielos έγραψε:
εγω φοραω τα καινουργια τα yokohama στο ραλλακι μου τα V102 και σε διασταση 195/45-15.το πελμα ειναι απο ακρη σε ακρη σε σχημα V και το κρατημα τους ειναι υπερ ανω κριτικης στις στροφες.ειτε κρυα ειτε ζεστα αποδιδουν τρομερα......

Στο "βρεγμενο"μηπως ετυχε να τα δοκιμασεις? Γιατι τα Α539 που εχω εγω δεν ειναι και απο τα καλυτερα σε αυτο τον τομεα!
danielos - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:21:36
Θέμα δημοσίευσης: help
pugsang έγραψε:
Κατ αρχην δεν νομίζω οτι χωράνε τα 195/50/15 στους θόλους του 106.Το πιθανότερο είναι να βρίσκουν στον πλαστικό εσωτερικό θόλο σε full lock τιμόνι.
Δευτερον & σηματικότερο μην παίζεις με το βήμα του 106.Μόνο κανκό μπορείς να κάνεις οχι μονο στις επιδόσεις αλλα και στο κράτημα.Οποιαδήποτε παρέκλιση απο το standard αλλαζει απο γωνίες κάμπερ μέχρι και γωνία βασιλικού πείρου.Καλο θα ήταν για μενα να ξαναγυρίσεις στις εργοστασιακες διαστάσεις.

ελα ντε ομως ρε pugsang που εχω αγορασει τις πανεμορφες 15' kosei και δεν ενδεικνυται 185 λαστιχο σε 15αρες. θα μου πεταν ντοματες.δηλαδη μου προτεινεις να γυρισω σε 14 αρες ζαντες.το κρατημα μου παντως σε σχεση με πριν στις στροφες εχει βελτιωθει αρκετα ως παρα πολυ σε σχεση με τα εργοστασιακα.το YOKO το V102 πως το βλεπεις??το 195/45 -15 το θεωρεις υπερβολη??αυτη η διασταση χωραει καλυτερα στους θολους του ραλλυ???οσο για το καμπερ και τη γωνια βασιλικου πειρου πως μπορω να τις ρυθμισω σωστα για να μην εχω προβλημα???το offset to εχω διατηρησει στα σωστα επιπεδα αφου εχω βαλει προσθηκες και το κεντρο της ζαντας εχει ερθει στο σωστο σημειο!!!give me an answer please!!!
danielos - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:26:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: yokohama
alxdr74 έγραψε:
danielos έγραψε:
εγω φοραω τα καινουργια τα yokohama στο ραλλακι μου τα V102 και σε διασταση 195/45-15.το πελμα ειναι απο ακρη σε ακρη σε σχημα V και το κρατημα τους ειναι υπερ ανω κριτικης στις στροφες.ειτε κρυα ειτε ζεστα αποδιδουν τρομερα......

Στο "βρεγμενο"μηπως ετυχε να τα δοκιμασεις? Γιατι τα Α539 που εχω εγω δεν ειναι και απο τα καλυτερα σε αυτο τον τομεα!

στο βρεγμενο τα δοκιμασα το σαββατοκυριακο που γινοταν πανικος.και πιστεψε με σε βαρβατες στροφες.τα λαστιχα συμπεριφερθηκαν υποδειγματικα για την ολισθηρωτητα του δρομου.πολυυυ ευχαριστημενος.δεν ξερω ομως σε αυτο ποσο συνεβαλε και το στησιμο του αυτοκινητου απο πλευρας αναρτησεων!!!ακρως εντυπωσιακα.απο οτι ειδα στο ιντερνετ κατι εχουν φτιαξει με ενεγο ανθρακα τα japania και κατι κουφα!!!!
pugsang - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:36:53
Θέμα δημοσίευσης: Re: help
danielos έγραψε:

ελα ντε ομως ρε pugsang που εχω αγορασει τις πανεμορφες 15' kosei και δεν ενδεικνυται 185 λαστιχο σε 15αρες. θα μου πεταν ντοματες.δηλαδη μου προτεινεις να γυρισω σε 14 αρες ζαντες.το κρατημα μου παντως σε σχεση με πριν στις στροφες εχει βελτιωθει αρκετα ως παρα πολυ σε σχεση με τα εργοστασιακα.το YOKO το V102 πως το βλεπεις??το 195/45 -15 το θεωρεις υπερβολη??αυτη η διασταση χωραει καλυτερα στους θολους του ραλλυ???οσο για το καμπερ και τη γωνια βασιλικου πειρου πως μπορω να τις ρυθμισω σωστα για να μην εχω προβλημα???το offset to εχω διατηρησει στα σωστα επιπεδα αφου εχω βαλει προσθηκες και το κεντρο της ζαντας εχει ερθει στο σωστο σημειο!!!give me an answer please!!!

Εγω δεν έχω αλλάξει τις σιδερενιες 14αρες του 106.Θεωρώ οτι είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε κράτημα-άνεση.Αφου εχεις πάρει 15αρες πρέπει αυστηρά να βάλεις λάστιχο 195/45/15 και μόνο.Τίποτα άλλο.Το 195/45/15 δεν είναι υπερβολή αλλα σε συνδυασμό με μια σκληρή ανάρτηση κοπανάει περισσότερο στους Ελληνικούς δρόμους.Επίσης ξέχασε τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση.Το 106 δεν ρυθμίζει καμπερ.Αν βάλεις 195/45/15 δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα άλλο εκτός απο σύγκλιση που ρυθμίζεται με την ευθυγράμμιση.Αν δεν έχεις αλλάξει το offset(για το Rallye 16mm) που οπως λες με τους αποστάτες δεν έχει αλλάξει τότε δεν έχει πρόβλημα η γωνία του βασιλικού πέιρου.Για το V102 δεν έχω αποψη.sorry.
danielos - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:52:28
Εγω δεν έχω αλλάξει τις σιδερενιες 14αρες του 106.Θεωρώ οτι είναι η καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε κράτημα-άνεση.Αφου εχεις πάρει 15αρες πρέπει αυστηρά να βάλεις λάστιχο 195/45/15 και μόνο.Τίποτα άλλο.Το 195/45/15 δεν είναι υπερβολή αλλα σε συνδυασμό με μια σκληρή ανάρτηση κοπανάει περισσότερο στους Ελληνικούς δρόμους.Επίσης ξέχασε τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση.Το 106 δεν ρυθμίζει καμπερ.Αν βάλεις 195/45/15 δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα άλλο εκτός απο σύγκλιση που ρυθμίζεται με την ευθυγράμμιση.Αν δεν έχεις αλλάξει το offset(για το Rallye 16mm) που οπως λες με τους αποστάτες δεν έχει αλλάξει τότε δεν έχει πρόβλημα η γωνία του βασιλικού πέιρου.Για το V102 δεν έχω αποψη.sorry.[/quote]
δηλαδη αφηνω την διασταση που εχω με το σαρανταπενταρι προφιλ και ρυθμιζω μονο συγκλιση.επειδη το εχω χαμηλωσει 2.5 ποντους και τα ελατηρια ειναι αρκετα σκληρα θα μου προτινες να βαλω ενα πιο μαλακο αμορτισερ???οπως πιο για παραδειγμα???εχεις κατι να προτεινεις ωστε να κερδισω στο μετρο του δυνατου βεβαια σε ανεση???λογω του οτι θα εχω ενα advanced tuning σε λιγες μερες πως πιστευεις οτι θα γινει λιγοτερο απολυτο στους ελληνικους καλοδρομους Evil ????περιμενω απαντηση γιατι προσπαθω να βρω λυση σε αυτο το μπλεξιμο !!!!!!!!!!!!!!
pugsang - Τρι 10 Δεκ 2002, 13:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
Χρησιμοποιείς τις καινούργιες 15αρες ζάντες σου με λάστιχο 195/45/15 αφήνεις την ανάρτηση σου όπως είναι κάνεις μια καλή ευθυγράμμιση οταν βάλεις τα λάστιχα και δουλεύεις τις πιέσεις των ελαστικών σε 28psi μπροστά και 26psi πίσω.

Αυτά._
Miltellas - Πεμ 12 Δεκ 2002, 04:23:57
danielos έγραψε:
δηλαδη αφηνω την διασταση που εχω με το σαρανταπενταρι προφιλ και ρυθμιζω μονο συγκλιση.επειδη το εχω χαμηλωσει 2.5 ποντους και τα ελατηρια ειναι αρκετα σκληρα θα μου προτινες να βαλω ενα πιο μαλακο αμορτισερ???

Ποτέ μαλακό αμορτισέρ σε σκληρό ελατήριο. Νόμος.
-Miltellas tested-

Τα μαλακά με τα μαλακά και τα σκληρά με τα σκληρά.
Σκληρό ελατήριο με μαλακό αμορτισέρ, κοπανάει περισσότερο από ότι με σκληρό αμορτισέρ. Και οδική συμπεριφορά με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Να ακούς τον Pugsang...
147 gr - Τετ 22 Ιαν 2003, 22:56:38
Θέμα δημοσίευσης: Ελαστικα 175-65/14
Γεια σας παιδια,ενας φιλος με ενα 1.6 8ν θελει ναλλαξει τα λαστιχα του,τωρα φοραει τα μαμα 175-65/14.Ειναι αναμεσα στα Α539 και τα μισλεν ενερτζυ.τα μισλεν τα σκεφτεται επειδη πιστευει οτι ισως ειναι πιο ολοκληρομενο λαστιχο.Εσεις τι λετε?
Η διασταση προτεινεται να παραμεινει η ιδια ή να παει σε 185-60/14.Εχει κανει κανεις κατι παρομοιο,και τι διαφορες θα εχει?
Τα 720 σε 175-65 δε βγαινουν αποτι μας ειπαν.
Απο τιμες μας ειπαν 400Ε αλλα κατι θα κοψουν.
Ευχαριστω
Αλεξ@νδρος - Τετ 22 Ιαν 2003, 23:28:13
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ελαστικα 175-65/14
147 gr έγραψε:
Γεια σας παιδια,ενας φιλος με ενα 1.6 8ν θελει ναλλαξει τα λαστιχα του,τωρα φοραει τα μαμα 175-65/14.Ειναι αναμεσα στα Α539 και τα μισλεν ενερτζυ.τα μισλεν τα σκεφτεται επειδη πιστευει οτι ισως ειναι πιο ολοκληρομενο λαστιχο.Εσεις τι λετε?
Η διασταση προτεινεται να παραμεινει η ιδια ή να παει σε 185-60/14.Εχει κανει κανεις κατι παρομοιο,και τι διαφορες θα εχει?
Ευχαριστω

Nομιζω οτι τα 185/60/14 ειναι μονοδρομος εφοσον θελει να παραμεινει σε 14αρα.Αν και τα Α539 ειναι καλα λαστιχα εγω θα προτιμουσα τα michelin.H τιμη ομως που σας εδωσε δεν ξερω αν ειναι λιγο τσιμπημενη.Τα 165/70/13 της Michelin πριν 20 μερες τα εβαλα 225 Ευρω μιλαμε δηλαδη για διπλασια τιμη....
pezomania - Πεμ 23 Ιαν 2003, 08:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
A539 και ξερώ ψωμί!!!!

Είναι καταπληκτικό λάστιχο! Το έχω βάλει σε 3 διαφορετικά αμάξια και σε όλα έκανε την διαφορά από το προϋγούμενο.

Ειδικά σε στεγνό δρόμο είναι απλά κορυφαίο!!! Σε βρεγμένο υπάρχουν και καλύτερα λάστιχα, αλλά και εκεί όπως και σε δρόμους με χιόνι θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο!!
Ady - Πεμ 23 Ιαν 2003, 09:01:57
147 gr έγραψε:
Ευχαριστω

Ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις ψηφίζω Α539.

Οι δύο διαστάσεις που αναφέρεις δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

Η τιμή είναι σίγουρα "τσιμπημένη". Πες του φίλου σου να το ψάξει περισσότερο.............

Πριν από 2-3 μήνες είχα πάρει τιμή για τα Α539 (186/60/14) στα 235 ευρώ.
alxdr74 - Πεμ 23 Ιαν 2003, 13:34:02
Θέμα δημοσίευσης:
Α 539 για κορυφαιο κρατημα!!!! Τα φοραω για πανω απο 20,000 χιλιομετρα και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος!!!!!
Nikel - Πεμ 23 Ιαν 2003, 14:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
Α 539 για κορυφαιο κρατημα!!!! Τα φοραω για πανω απο 20,000 χιλιομετρα και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος!!!!!

Πολυ καλα...και εγω αυτα φοραω!
Καπου ομως ακουσα πως η Yokohama εβγαλε ενα καινουργιο ακομα καλυτερο απ'το Α539......
alxdr74 - Πεμ 23 Ιαν 2003, 14:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
alxdr74 έγραψε:

Καπου ομως ακουσα πως η Yokohama εβγαλε ενα καινουργιο ακομα καλυτερο απ'το Α539......

Ναι ειναι αληθεια αυτο, το εχω δει και σε φωτογραφια αλλα δεν θυμαμαι τον τυπο αυτη τη στιγμη....
GIANNIS206 - Πεμ 23 Ιαν 2003, 17:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω απο conti 195 55 15 πήγα σε michelin exalto στην ιδια διασταση και είδα τρομερές διαφορές!Η σωστή πίεση μετράει πολυ!τα Exalto παντος μου αρεσαν!είναι πιο κάτω απο τα goodyear F1!
pezomania - Παρ 24 Ιαν 2003, 08:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
alxdr74 έγραψε:
Nikel έγραψε:
alxdr74 έγραψε:

Ναι ειναι αληθεια αυτο, το εχω δει και σε φωτογραφια αλλα δεν θυμαμαι τον τυπο αυτη τη στιγμη....

AVS Sport, είναι ο τύπος των καινούργιων Yokohama. Είναι στην κατηγορία των F1!
danielos - Παρ 24 Ιαν 2003, 14:18:44
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
alxdr74 έγραψε:
Nikel έγραψε:
alxdr74 έγραψε:

AVS Sport, είναι ο τύπος των καινούργιων Yokohama. Είναι στην κατηγορία των F1!

ευτο το καινουργιο λαστιχο φοραω στο αυτοκινητο σε διασταση 195/45-15 καιλεγεται AVS sport και ο τυπος του ειναι V-102.ΤΟ ΕΧΩ 16.000 χιλιομετρα.το σχημα του ειναι απο ακρη σε ακρη V (σαν ψαροκοκκαλο) και οι εντυπωσεις μου ειναι παρα πολυ !!!καλες.ενα μειονεκτημα εχω διαπιστωσει μονο οτι αργει να ζεσταθει !πρεπει να εχεις αρκετα γκαζια και κρατηματα για να το φερεις στη σωστη κατασταση.οταν ομως ζεσταθει ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !βεντουζα σας λεω!!τα συμπερασματα δικα σας.(παντως τωρα που το θυμηθηκα εχει φαγωθει αρκετα για τα χιλιομετρα του!!)
Miltellas - Κυρ 26 Ιαν 2003, 02:12:39
147 gr έγραψε:
Ευχαριστω

Ό,τι καλύτερο για το 1.6 8V τα 185/60/14.
Είτε τα Yokohama Α539 είτε τα Michelen Exalto θα του αρέσουν πάρα πολύ. Υπάρχουν και τα AVS Sport και τα Pilot Sport εάν θέλει ανώτερης κατηγορίας ελαστικό από τις μάρκες που προανέφερες, αλλά θέλουν αρκετό ζέσταμα, χωρίς να είναι απαράδεκτα κρύα, απλά θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή.
Υπάρχουν αντίστοιχα καλές προτάσεις, και από τις άλλες μεγάλες εταιρίες (Pirelli, Goodyear, Bridgestone), οπότε ας ψάξει τους εμπόρους και να διαλέξει και αυτό που συμφέρει και οικονομικά γιατί 400Ε είναι πάρα πολλά για 185/60/14.
Svstouk - Κυρ 26 Ιαν 2003, 16:47:38
Θέμα δημοσίευσης:
Προσωπικά φοράω τα Michelin Exalto 185/60/14 και είμαι ήσυχος! Cool

Εμπιστεύομαι την Michelin από παλιά γι'αυτό και την ξαναπροτίμησα. Το συγκεκριμένο ελαστικο είναι άψογο στο στεγνό και απλά εκπληκτικό στο βρεγμένο. Δεν αργεί να ζεσταθεί, είναι προβλέψιμο και σου "μιλάει" σε πολύ καλό βαθμό, όχι άριστο πάντως. Στα μείον του, επίσης, είναι ο κάπως αυξημένος θόρυβος κύλισης σε σχέση με τα Α539, που τα έχω δει σε φιλικό τουτού. Wink

Πάντως, προσωπικά, αν τώρα τα ξαναάλλαζα, πάλι τα ίδια θα φορούσα. Wink
ΝΙΚΟΣ - Κυρ 26 Ιαν 2003, 17:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον.....να μαι και εγω.Επειδη λοιπον δεν εχω καταφερει ακομα ο στοκος να κανω Quote θα απαντησω οσο θυμαμε σε καποιες αποροιες.
Καταρχην να πω κατι.To 1600 8v απο την μανα του φοραει οπως σωστα ειπατε 175-60-14.Επειδη ομως δεν βγαζουν πλεον ολες οι εταιριες αυτην τιν διασταση στα 16 βαλβιδα τα αλλαξαν με 185-55-14.Για μενα λαθος να βαλει καποιος 185-60-14 γιατι χαλας βημα και στησιμο.Απο εκει και περα για 15 αρα και εγω πιστευω οτι η καλυτερη διασταση ειναι 195-45-15.Εβαλε φιλος εδω 195-50-15 S03 και εβρισκε συνεχεια στο φτερο.Ασε που μετα απο στρηψιμο μαπα....Εγω ειχα βαλει τα POTENZA R720 με δεικτη ταχυτητας H γιατι λεω οτι το αμαξι σαν ελαφρη που ειναι και δεν εχει πανω απο 200 χιλιομετρα τελικη αρα θα το ζεσταινει γρηγορα..ΛΑΘΟΣ.
Με την αναρτηση που φοραει το λαστιχο ζεσταινετε πολι γρηγορα και μετα απο 4-5 στροφες χανει αποδοση λογο θερμοτητας.Αρα για μενα πιστευω οτι αναλογα με την αναρτηση πρεπει να βλεπεις και δεικτη ταχυτητας.Τα 720 λοιπον δεν με αφησαν ευχαριστημενο ουτε στον βρεγμενο.Υδρολισθηση συνεχεια.Σκεφτωμουνα λοιπον και εγω για τα Α539 και θα ηθελα εντυπωσεις.Βεβαια σκεφτωμαι και για τα Dunlop SP 9000.Η καλυτερη λυση ειναι βεβαια για το Dunlop (δεν θυμαμε ακριβως τον τυπο)που το ειχανε παρουσιαση στο περιοδηκο EVO με το FOCUS ST αλλα εκεινο ειναι σαν αγωνιστικο σλικ και απο προσωπικη εμπειρια ετυχε να περασω καστανια (Μιλτο καταλαβαινεις πιστευω Laughing ) και σε μια στροφη με κοπηκε η περιοδος λογο νερων..Danielo για το τραβηγμα που ελεγες απο τον δρομο πιστευω οτι ειναι απολυτα φυσιολογηκο λογο οτι οταν μεγαλωνεις διασταση ελαστηκου επειδη το λαστιχο γινετε ποιο τετραγωνο το αμαξι ακολουθαει το ιχνος του δρομου,οπως αν δωσεις γωνιες καστερ.Αν θες να δωσεις γωνιες στο RALLYE αυτο γινετε με το στραβωμα των καλαμιων.Ετσι κανει ο Jamsport.Και υπαρχει και ενας αλλος τροπος ο οποιος ειναι να παρεις τα ψαλιδια που δινει η PEUGEOTSPORT απο το MINI GROUP A τα οποια ειναι ρυθμιζομενα.
Περιμενω εντυπωσεις απο το Α539 Shocked Shocked
Οσο για αμορτισερ-ελατηρια θα συμφωνησω με τον Μιλτο.Οταν σκληραινεις ελατηριο πρεπει να σκληραινεις και αμορτισερ,αλλιως παπαλα....Μην ξεχναμε οτι την ολη δουλεια την κανει το το αμορτισερ,το οποιο ειναι υπευθυνο για το ποσο γρηγορα θα επαναφερει το ελατηριο.Και αποψι μου παντα.....Μην χαμηλωνετε πανω απο 2 το πολυ 3 ποντους γιατι δεν εχει διαδρομη η αναρτηση.

Υ.Γ.Μακη καλως ηρθες φιλε... :lol:Καιρο ειχαμε να σε ακουσουμε...
Πανω δηλαδη που ειμουνα ετοιμος να ανοιξω Topic για το αν σε ειδε κανενας.. Wink
Miltellas - Δευ 27 Ιαν 2003, 07:41:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
...To 1600 8v απο την μανα του φοραει οπως σωστα ειπατε 175-60-14.Επειδη ομως δεν βγαζουν πλεον ολες οι εταιριες αυτην τιν διασταση στα 16 βαλβιδα τα αλλαξαν με 185-55-14.Για μενα λαθος να βαλει καποιος 185-60-14 γιατι χαλας βημα και στησιμο.Απο εκει και περα για 15 αρα και εγω πιστευω οτι η καλυτερη διασταση ειναι 195-45-15.Εβαλε φιλος εδω 195-50-15 S03 και εβρισκε συνεχεια στο φτερο.Ασε που μετα απο στρηψιμο μαπα....

Νίκο με μπέρδεψες...
Η διάστασεις 175/65/14, 185/60/14, 185/55/15, 195/50/15 και 195/45/16 βρίσκονται στην ίδια ζώνη βήματος (υπάρχει σχετικό κατατοπιστικό προγραμματάι στο forum) και είναι ιδανικές για 206. Η διάσταση 195/45/15 είναι σε τελείως διαφορετικό βήμα και ταιριάζει στο Rallye σου, σε καμία περίπτωση όμως στο 206. Για μαμά στήσιμο ή ελαφρώς βελτιωμένο η διάσταση 185/60/14 είναι η ιδανικότερη (για τους 1.1, 1.4 και 1.6 8V). Τα 16V έχουν μαμά 15άρα και δεν θα βάλει κανείς 14άρα. Η διάσταση 185/55/15 πιστεύω ότι είναι η ιδανικότερη διάσταση για όλα τα 206, μόνο που είναι πανάκριβη. Με πολύ λιγότερα λεφτά βάζεις 195/50/15 (για πιο απόλυτο στήσιμο) και 185/60/14.
Νίκο, πιστεύω ότι για σένα θα σου πάνε πολύ τα Pirelli P7000 ή PZero Assimetrico. Εϊναι μόνο για παλαβούς που ξέρουν να στρίβουν και καθόλου φιλικά στους... "άσχετοι". Απαιτείται απόλυτο ή το λιγότερο Gti στήσιμο, αλλιώς δεν ζεσταίνονται ποτέ, χωρίς να είναι και απαράδεκτα όταν είναι κρύα. Τα P7000 είναι μάλλον καλύτερα στη βροχή. Tα PZero είναι μάλλον καλύτερα στις στεγνές στροφές. Ελάχιστες οι διαφορές πάντως. Φοράω P7000 και τα πήρα επειδή οδήγησα το 206 GT του PDuke με τα PZero Assimetrico και πάθαινα πλάκα όταν έστριβα. Πλήρως ελεγχόμενα και μετά το όριο (αυτό εσένα σε ενδιαφέρει).
Μετά από αυτά υπάρχουν τα αγωνιστικά ελαστικά, τίποτε άλλο. Για να καταλάβεις η πιο άβολη θέση των συγκεκριμένων Pirelli είναι η ευθεία!! Το εννοώ. Στις ευθείες θα κάνεις σλάλομ για να αισθάνεσαι ασφαλής. Shocked
ΝΙΚΟΣ - Δευ 27 Ιαν 2003, 17:28:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερω και εγω ρε Μιλτο.Απο Pirelli δεν εμεινα και πολυ ευχαρηστημενος.Εχω ακουσει για το ασημετρο το Pzero καλα λογια αλλα...
Δεν μου λες για τα Dunlop sp 9000 τι γνωμη εχεις Question
Miltellas - Τρι 28 Ιαν 2003, 02:05:46
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο, για 9000SP δεν έχω προσωπική άποψη. Κάποιος που άκουσα να αναφέρεται είπε καλά λόγια. Αλλά δεν δίνω βάση σε απροσδιόριστες φήμες.
Δεν έχει σημασία μόνο τί σου λένε, αλλά και ποιοί το λένε... Wink

Πιστεύω ότι στην Super Sport κατηγορία των ελαστικών δεν υπάρχουν μέτρια λάστιχα. Είτε βάλεις τα F1, S03, 9000SP, Pzero, P7000, είτε τα AVS Sport, ή τα Pilot Sport είναι σίγουρο ότι θα μείνεις ευχαριστημένος. Σε αυτή την κατηγορία όλες οι εταιρίες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι υπαρκτές μικροδιαφορές είναι για πολύ ειδικούς, και μόνο τέτοιοι μπορούν να σε κατατοπίσουν επ'αυτών, αλλιώς είσαι καταδικασμένος να πειραματιστείς μόνος σου (ως ειδικός). Οι καθημερινοί οδηγοί ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να καταλάβουν για να ξεχωρίσουν τίποτα.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 28 Ιαν 2003, 10:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως ενας φιλος που τα φοραει σε ενα Polo TURBO με καμια 200 αρια αλογα εχει καλες εντυπωσεις.Και εγω να σου πω που το οδηγησα μου φανηκε αψογο
fpug - Τρι 28 Ιαν 2003, 12:13:43
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Ξερω και εγω ρε Μιλτο.Απο Pirelli δεν εμεινα και πολυ ευχαρηστημενος.Εχω ακουσει για το ασημετρο το Pzero καλα λογια αλλα...
Δεν μου λες για τα Dunlop sp 9000 τι γνωμη εχεις Question

Φιλε Νικο μπορω να σου πω για τα Dunlop sp9000 αφου τα 'φοραω' εδω και τρεις μηνες περιπου.
Κατα την γνωμη μου πολυ καλα λαστιχα,
στην βροχη νιωθεις 'βιδωμενος' στο δρομο και στο στεγνο ειναι επισης αξιοπρεπεστατα.
Ζεσταινονται αρκετα γρηγορα και στις μεγαλες ταχυτητες αποδιδουν εξισου καλα.
ΝΙΚΟΣ - Τρι 28 Ιαν 2003, 13:33:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον κατα εκει παει η δουλεια.Η Dunlop Sp 9000 ή A539.Θα δειξει...Μεχρι να φαω τα 720 βλεπουμε.
Miltellas - Τετ 29 Ιαν 2003, 03:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα P7000 θα αναφέρω κάτι ευκολονόητο.
Έχουν άριστη ελκτική πρόσφυση όταν ζεσταθούν (κρύα συμπεριφέρονται σαν νορμάλ ελαστικά). Σε επιταχύνσεις από στάση επιπέδου κόντρας σε συνήθη οδοστρώματα δεν κάνει τσικ! Με 206 1.6 16V 118PS.
Έχω "φάει" Punto GT σε απόσταση χιλιομέτρου (!) από στάση γι αυτόν ακριβώς το λόγο: Ελκτική πρόσφυση! Wink
GIANNIS206 - Τετ 29 Ιαν 2003, 14:42:31
Θέμα δημοσίευσης:
Φαντάζομαι εκκίνηση που έκανες Μιλτάκο!
ΝΙΚΟΣ - Τετ 29 Ιαν 2003, 15:30:07
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Ο ΜΙλτος........με ενεργωποιημενο το LAUNCH CONTROL Wink Wink
GIANNIS206 - Τετ 29 Ιαν 2003, 15:32:01
Θέμα δημοσίευσης:
Χα Χα ΧΑ καλο!
Ronin - Τετ 29 Ιαν 2003, 15:43:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλτο να ρωτησω κατι Question Question

Στις ποσες στροφες αφηνεις τον συμπλεκτη στην εκινηση μιας κοντρας (για να γινω πιο συγκεκριμενος, στην κοντρα με το Punto) Question Question
Miltellas - Παρ 31 Ιαν 2003, 03:06:44
Θέμα δημοσίευσης:
Με τα συγκεκριμένα λάστιχα, στήσιμο, μοτέρ, αφήνω στις 3000σαλ και σανιδώνω αμέσως. Εάν κάνεις εκκίνηση με τραβηγμένο το χειρόφρενο που το απελευθερώνεις πάνω στο "μπαμ", κερδίζεις πιθανότατα κάποια δέκατα, ανάλογα με την σκληρότητα της ανάρτησης.
Έτσι ξεκολλάω χωρίς περιττό σπινάρισμα, και αφήνω το Punto GT να λιώνει τα λάστιχά του μόνος του κάπου πίσω. Βέβαια αν το Punto διαθέτει σωστό στήσιμο και έξυπνο οδηγό, λογικά δεν θα έχω ελπίδες... Αλλά κάτι τέτοια σπανίζουν. Laughing
glf - Παρ 31 Ιαν 2003, 03:42:20
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="ΝΙΚΟΣ"]Απο εκει και περα για 15 αρα και εγω πιστευω οτι η καλυτερη διασταση ειναι 195-45-15.Εβαλε φιλος εδω 195-50-15 S03 και εβρισκε συνεχεια στο φτερο.Ασε που μετα απο στρηψιμο μαπα....[quote]

Γιατί ρε φίλε από στρίψιμο ήταν μάπα ???? Very happy Very happy Very happy
Ρώτα και τον περιπτερά της γειτονιάς σου να δεις στρίψιμο το S-03 Smile
Alex - Παρ 31 Ιαν 2003, 03:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανως αυτο εγινε λογω λαθους στην επιλογη της διαστασης η οποια και αλλιωσε το στησιμο, δεν εξηγειται αλλιως...

Εξ'αλλου δεν ειναι φυσιολογικο η ροδα να βρισκει στο φτερο...
ΝΙΚΟΣ - Κυρ 02 Φεβ 2003, 23:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου glf,τιποτα δεν παραδεχεστε τελικα Laughing Γιατι ο Λαζος και στο Αιγινιο που ειχε αλλαξει απο την αλουμινιου την 14 αρα που φοραει απο την μανα του το gti και εβαλε την 14 αρα την σιδερενια ειπε οτι ειναι η μερα με την νυχτα Question Question Question Και μην μου πεις οτι του φανηκε Question .........Μην ξεχναμε οτι εχει τον γυρο πιστας με 1:54...και κατι... Wink Και εσυ ο ιδιος ειπες οτι με τα μανισια φορτωνει καλυτερα. Wink Αν το δειτε και ποιο περα θα δειτε οτι στριβει και καλυτερα.Ετσι και αλλιως τα ειπαν αλλοι πριν απο εμας και ποιο καταξιωμενοι στον χωρο του αυτοκινητου και με πειρα ετων οτι το 106 ειναι τοσο απολυτο και ισσοροπημενο αυτοκινητο ως προς το στυσημο που και μια απλη αλλαγη διαστασεων ελαστηκων,(φαντασου να αλλαξεις και σε μεγαλυτερη ζαντα),μπορει να το χαλασει παρα να το καλυτερεψει ως προς το κρατημα. Wink

Με το Rollcage τι εκανες τελικα Question Question Question

Πηγα το ειδα το αμαξι......Ποτε θα το βαψεις Question Question Απο τον Κωστα μαλλον ετοιμο ειναι.

Αντε Νικο ο καιρος περναει και θα τρεχεις τελευτεα ωρα πριν τον τεχνικο.... Laughing
glf - Δευ 03 Φεβ 2003, 03:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Άσε το πήρα σήμερα χωρίς να το τελειώσουμε γιατί είμαι Θεσσ/νίκη και το θέλω το αμάξι. Αλλά τουλάχιστο μπήκα στο ρυθμό. Μαζί με το βάψιμο θα βάλω και μεμβράνες στα παράθυρα. Το πιο ήπιο καθρέφτη που βρήκα.

Για τη ζάντα πρέπει να το ξεχωρίσεις ότι άλλο στριψιμο κάνει μια 15αρα με φαρδύτερο λάστιχο και άλλο η 14αρα.
Στο ότι το αμάξι φορτώνει καλύτερα με τις 14αρες συμφωνώ, αλλά αυτό έχει να κάνει με την επιτάχυνση κυρίως που λες και συ. Ένα μειον ακόμα είναι το αναρτώμενο βάρος και η γραμμική επιτάχυνση. Αυτά τα καταλαβαίνουμε σε ανώμαλο οδόστρωμα, αλλά στην Καστανιά όχι και τόσο.
Το γμτ είναι ότι από δώ και μπρος τις ξεχνάω τις 15αρες... Αλλά πρέπει να βρούμε λάστιχα σωστά αυτή τη φορά. Πάμε χαλαρά για τα Γιόκο Smile)

Αργότερα θα ψάξω για αλουμινένιες 14αρες για να αερίζονται και οι δίσκοι.

Α ναι, είχα μετρήσει βάρος για τη σιδερένια 14αρα και 15αρα!!
14αρα με τα 720 : 14 κιλά
15αρα με τα F1 : 17 κιλά
και τα S-03 ήταν σχεδόν ένα κιλό βαρύτερα από τα F1 !!
πόσο να ζυγίζει η σιδερένια με τα slick 45/14 ? Smile
ΝΙΚΟΣ - Δευ 03 Φεβ 2003, 10:10:33
Θέμα δημοσίευσης:
Απο κιλα μην με ρωτας...

Παντος ετσι που πας δεν σε βλεπω να τρεχεις.....

Ασε το αμαξι να το τελειωνουν γιατι δεν σε βλεπω καλα....

Δεν μου λες τωρα με τα χιονια κυκλοφορεις με τα 15αρια Laughing Laughing

Τα παιδια παιζει φανταζωμαι Νικο ετσι Question Question Laughing Laughing Wink Wink
danielos - Δευ 03 Φεβ 2003, 10:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον νικολιο και qlf θελω τη γνωμη σας γιατι σημερα παω για αλλαγη ζαντων.να εξηγηθω.συμφωνω και παλι απολυτοτατα μαζι σου νικο περι σωστου στησιματος του ραλλυ απο 'μαμα'.εβαλα τον οκτωβρη 15αρες ζαντες αλουμινιου (τις kosei που πουλαω τωρα) με λαστιχο 195/45-15 και το αυτοκινητο εχει γινει πολυ δυστροπο οχι μονο στις στροφες αλλα και στην ευθεια(τα διαβαζει ολα λες και εχω μπλοκε).
στο θεμα μου τωρα.σημερα παω και βαζω τις πανεμορφες 14αρες σιδερενιες ζαντες της μαμας πεζο και γυρναω σε διασταση παλι 185/55-14.
η ερωτηση ειναι :
1)επειδη τα λαστιχα που εχω πανω στις σιδερενιες ειναι φαγωμενα και θα αλλαξω μεσα στις επομενες δυο εβδομαδες τι θα μου προτεινες να βαλω??δεδομενου οτι και σε στροφες μπαινω και στην ευθεια δεν το παω με 30 χιλιομετρα.δηλαδη οχι κατι σε michelin που ειναι καλο λαστιχο αλλα πολυ μαλακο για μενα!!!
2)να βαλω τις σιδερενιες τελικα ή 14ρες αλουμινιου??για τα φρενα δεν πιστευω να εχω προβλημα γιατι ειναι εργοστασιακης διαστασης και αεριζονται απο μονα τους (πολυχαρακτα της TAROX) αλλα οσο να ναι θα ψιλοπνιγουν απο ελλειψη αερα εκει μεσα!!
περιμενω τις απαντησεις σας παιδες!!!!
pugsang - Δευ 03 Φεβ 2003, 10:19:31
Θέμα δημοσίευσης:
Kuhmo Ecsta V700

danielos - Δευ 03 Φεβ 2003, 10:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Kuhmo Ecsta V700

δεν μου ειπες ομως ρε pugsang τι να βαλω??τις σιδερενιες ή αλουμινιου 14ρες???
ΝΙΚΟΣ - Δευ 03 Φεβ 2003, 10:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
Την καλυτεη δουλεια εκανες με τις ζαντες Ντανι.Για τα φρενα δεν εχεις προβλημα διοτι αεριζωντε μια χαρα.Δεν θα πας και Ριτσωνα......
Απο Λαστιχο τι να πω......Ρωτα τα παιδια που εχουν βαλει διαφορα και δες ποιο σου ταιριαζει.

Glf για πες τον ΝΤΑΝΙ για τα λαστιχα που ελεγε ο Λαζος.Εκεινα τα ιμιRaicing που κανου και για δρομο......Yokohama αλλα ποια ειπε ο Λαζος Question Α039 αν δεν κανω λαθος Question Question
pugsang - Δευ 03 Φεβ 2003, 10:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω αγαπητέ φίλε είχα βαλει για 1 φεγγάρι τις αλουμινένιες του gti.Μου φάνηκε οτι το αμάξι είχε χάσει σε αίσθηση και σε στρίψιμο λόγω μικρότερου φερόμενου βάρους της ζάντας.Ασε που μια φορά για να μην τις χτυπήσω σε λακούβα που εμφανίστηκε επάνω σε στροφή έκανε μια τέτοια τιμονια που παραλίγο να αγοράσω ενα ωραιότατο κατα τ αλλα οικόπεδο με φοβερή θέα στη Χαλκίδα.Αρα σιδερένιες ετσι ωστε και να τις χτυπήσεις να μην σε νοιάζει τίποτα για όσο υπάρχουν σφυριά.Επίσης μπορείς με 45 Ευρά έκαστη να αγοράσεις ωραιότατες καινούριες άσπρες σιδερένιες ζάντες απο την Peugeot
danielos - Δευ 03 Φεβ 2003, 11:02:25
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Εγω αγαπητέ φίλε είχα βαλει για 1 φεγγάρι τις αλουμινένιες του gti.Μου φάνηκε οτι το αμάξι είχε χάσει σε αίσθηση και σε στρίψιμο λόγω μικρότερου φερόμενου βάρους της ζάντας.Ασε που μια φορά για να μην τις χτυπήσω σε λακούβα που εμφανίστηκε επάνω σε στροφή έκανε μια τέτοια τιμονια που παραλίγο να αγοράσω ενα ωραιότατο κατα τ αλλα οικόπεδο με φοβερή θέα στη Χαλκίδα.Αρα σιδερένιες ετσι ωστε και να τις χτυπήσεις να μην σε νοιάζει τίποτα για όσο υπάρχουν σφυριά.Επίσης μπορείς με 45 Ευρά έκαστη να αγοράσεις ωραιότατες καινούριες άσπρες σιδερένιες ζάντες απο την Peugeot

δηλαδη οσο μικροτερο φερομενο βαρος εχουμε απο τη ροδα τοσο χειροτερη αισθηση εχει το τιμονι????για τις λακουβες συμφωνω και επισης οτι η τιμη των σιδερενιων ειναι της πλακας.οσο για τις σιδερενιες δεν περιμενα να μου πεις να βαλω ασπρες σε κιτρινο αυτοκινητο(μπλιαχχ).εχω κρατησει τις δικες μου με τα μπουλονακια τους και με τα ολα τους.αρα να μην βαλω αλουμινιου ε???και εγω αυτο σκεφτομαι!!!
ΝΙΚΟΣ - Δευ 03 Φεβ 2003, 14:09:36
Θέμα δημοσίευσης:
glf τι θες να πεις αλλο στριψιμο η 15 αρα και αλλο η 14 αρα Question Question Question

Στα περισοτερα αυτοκινητα θα συμφωνισω οτι με τα 15 αρια κραταει καλυτερα,αλλα για το 106 ειμαι αντιθετος.Μπορει με 15 αρα να δειχνει φοβερα αλλα δεν στριβει οπως με την 14 αρα.Το 106 ειναι ετσι στυμενο για να πεταει κ@λο και να βαζει την μουρη μεσα στην στροφη.Δεν χρειαζετε ουτε καν αναποδο σε πολλες περιπτωσεις.Αν καποιος βαλει 15 αρα,τοτε αυτο το στοιχειο εξαφανιζετε,(γι αυτο λες οτι κραταει καλυτερα?),πραγμα κακο γιατι αλλαζει το σοφιστικε του αυτοκινητου.

Ετσι το φτιαξανε για να στριβει και ετσι τουλαχιστον εγω το αποδεχωμαι και παω συμφωνα με αυτον τον χαρακτιρα που ειναι το αμαξι.Αν τωρα καποιους τους βολευει να ειναι ποιο προβλεψημο τοτε ας βαλουν 15 αρα. Wink
danielos - Δευ 03 Φεβ 2003, 14:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
ασε που οπως και αρκετοι φιλοι μου με ραλλυ που εχουν βαλει 15 αρες και το εχουν χαμηλωσει δημιουργειται προβλημα στον τερματισμο της στροφης του τιμονιου!!βρισκει κοινως απο την μεσα πλευρα του θολου!!δηλαδη παρκαρισμα με προσοχη οπως επισης και αναστροφη 180 μοιρων.εγω οταν χρειαστηκε να βγαλω τις ζαντες για ζυγοσταθμιση ο θολος απο μεσα ηταν τιγκα στη χαρακια!!!!!νικο λες 14αρες σιδερενιες και οχι 14αρες αλουμινιου τελικα ε???ενα φιλαρακι μου ειπε κι ολας οτι θα παει και πολυ πιο γρηγορα στα ρεπριζ!!!!!!!!αληθευει???
ΝΙΚΟΣ - Δευ 03 Φεβ 2003, 17:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
Αληθευει....Αν εισαι διατεθυμενος να αγορασεις αλουμινιου 14 αρα τοτε βαλε.
glf - Δευ 03 Φεβ 2003, 23:54:17
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Απο κιλα μην με ρωτας...

Παντος ετσι που πας δεν σε βλεπω να τρεχεις.....

Ασε το αμαξι να το τελειωνουν γιατι δεν σε βλεπω καλα....

Δεν μου λες τωρα με τα χιονια κυκλοφορεις με τα 15αρια Laughing Laughing

Τα παιδια παιζει φανταζωμαι Νικο ετσι Question Question Laughing Laughing Wink Wink

ναι και φαντάσου ότι χθες που χιόνισε πέρασα την Καστανιά ! χεχεχεχεχε
ο ράλιμαν δε κολώνει από κακοκαιρία, έτσι ? Smile
glf - Τρι 04 Φεβ 2003, 00:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Ετσι το φτιαξανε για να στριβει και ετσι τουλαχιστον εγω το αποδεχωμαι και παω συμφωνα με αυτον τον χαρακτιρα που ειναι το αμαξι.Αν τωρα καποιους τους βολευει να ειναι ποιο προβλεψημο τοτε ας βαλουν 15 αρα. Wink

...και αυτά τα λέει αυτός που άλλαξε όλη την εργοστασιακή ανάρτηση χεχεχεχεχεχεχε. χούμορ κάνω.
Ναι,η σιγουριά που μου δίνει η 15αρα σε παρατεταμένες και η "φιλικότητα" είναι κάτι που θέλω. Αλλά πάλι έχω καιρό να βάλω τις 14αρες με καλό λάστιχο και κρατάω και μια πισινή. ΑΛΛΑ θέλω λάστιχο με σκληρά πλαϊνά που να μη μαγουλιάζει, ιδίως στο 55/14 είναι πολύ σημαντικό. Γι'αυτο λέμε ότι πάμε σε ημιαγωνιστικά....
ΝΙΚΟΣ - Τρι 04 Φεβ 2003, 00:20:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αντε με το καλο.Ποτε θα κανουμε παραγγελια Question Question

Και απο ποιον Question Question Ο Λαζος ολο την κοπαναει και δεν λεει τιποτα....εχω να τον δω....Ξερεις τιποτα εσυ Νικο?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες