Pug_306 έγραψε: |
Φιλε εχω το 1,4 το μονομπεκο!!!!!Ειπες κατι? μιλαμε για τρελο κινητηρα με ροπες-αροπες.......! ![]() |
Timour21 έγραψε: |
. Ένας συγκεκριμένος τροπετάς συγκεκριμένα μου είπε οτι έτσι και βρώ θα κάτσει να τον ..........
. |
UnderTaker έγραψε: |
Α] Κινητήρας 1.6 16βάλβιδος από Rallye Σε αυτή την περίπτωση να ξέρεις ότι θα χρειαστείς κάποια πατέντα σε μία βάση της μηχανής [όχι σε όλες]. Εκεί θα χρειαστεί καλύτερα να φτιάξεις μία κόντρα μπάρα custom made, και κοίταξε να είναι αρκετά γερή. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που σου κοπεί ή σπάσει, το μοτέρ θα σου κρεμάσει στο δρόμο [κλασική περίπτωση σε 306]! Γι αυτό προσοχή. . |
Φιλε μου εδω εισαι.Ποτε εκανες τη μετατροπη,ποσο σου πηγε,εισαι ευχαριστημενος?κανα προβλημα?τραβει καλυτερα?Απο σασμαν-το παλιο?ΠΑΡΕ βαθια ανασα και ξεκινα να απαντας....ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!!!!! |
Φιλτατε χρησιμοτατες οι απαντησεις σου.Σευχαριστω ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ.Λοιπον.Οσον αφορα το σασμαν(να σε κουρασω λιγο ακομα) Τι χρειαστηκε να αλλαξεις ακριβως για να βαλεις το σασμαν του 1.6????Και ποιο σασμαν εβαλες του 16V η του 8V.Του 8βαλβιδου ειναι πιο κοντο.Ποσο στοιχισε η ιστορια της τοποθετησης του σασμαν με τα παρελκομενα?????Σε ευχαριστω εκ των προτερων... ![]() |
Fotografos έγραψε: |
...Δεν λέω μαρέσει να δουλέυω ένα μοτέρ ψηλά αλλά δέν θα ήθελα να το (σκίζω) συνέχεια για να βγάλω την ροπή μου (όχι πως τώρα δεν το κάνω) ψάχνω κάτι να στροφάρει γρήγορα και σκέυτηκα την οικονομική (σχετικά) λύση του Mi16 ... |
...Και ένα τετραπετάλουδο με εκεντροφόρους και πρόγραμμα πιστεύω θα το εκτοξεύσει πάνω απο 220 άλογα. |
...Ψάχνω μια λύση με καμια 160αρία άλλογα έστω 150 που να στροφάρουν γρήγορα γύρω στα 3000.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ![]() |
Έχω το 306 με το οκταβάλβιδο μοτέρ το 1.6 με τα 90άλογα.
Το θέμα είναι οτι θέλω να το βελτιώσω. Ο μηχανικός μου είπε πως σε αυτό το μοτέρ το καλύτερο είναι κεφαλή απο rallye 1.6 8v εκεντροφόρους και πρόγραμα και φτάνουμε κάπου στα 130κάτι άλογα χάνοντας ένα μικρό ποσοστό χαμηλά και έχουμε ένα δυνατό ξέσπασμα απο 4500rpm έως 6700rpm. |
alekoukos106 έγραψε: |
100 αλογα δεν ειχε απο οσο γνωριζω..γυρω στα 90 εβγαζε..καλυτερη μετατροπη για μενα στο αμαξι σου ειναι...ραλλισιο μοτερακι...εχει ενα παιδι στο club ενα 306 με τη συγκεκριμενη μετατροπη...+φιλτρο,εξατμιση και 14/60 κωρονοπηνιο και το αμαξι παει πραγματικα πολυ καλα...ελα καποια πεμπτη απο τη λεσχη να το δεις...θα μπορουσα να σου πω κι αλλα για το συγκεκριμενο αμαξι...αλλα καλυτερα να το δεις live... ![]() |
306umber_alles έγραψε: |
Είμαι ο Χρήστος και είμαι καινούργιος στο forum.Λοιπον,η ερώτηση είναι η εξής.Έχω ένα 306 8βαλβιδο 1400 μονου ψεκασμου χωρις καμια μετατροπη στον κινητηρα αλλα με αρκετά περιφερειακά(χταπόδι-τελικό gr.n,βαρελάκι bmc στην εισαγωγή,αεριζομενους δίσκους μπροστα και αξονα απο 2λιτρο 306 πισω με δισκόφρενα).Έχω βρει ενα μοτερ απο AX 1400 LEMANS πολλαπλου ψεκασμου απο γενικη επισκευή του οποιου ο κορμος ειναι ιδιος με του δικου μου(δηλαδή το χταποδι κουμπώνει ακριβώς),μαζι με 2 εγκεφαλους (ο ενας δικος του και ο άλλος αγωνιστικός) μαζι με ηλεκτρονική και τρόμπα βενζίνης.Το προβλημα είναι οτι δεν εχω τη δικια του πλεξούδα και μου ειπαν οτι δεν γινεται να τον βάλω όπως είναι πάνω(εκτος αν βρω πλεξουδα ή εκτός αν βρω κανα καλό ηλεκτρολόγο).το μονο μου είπαν που μπορεί να γίνει ειναι να βαλω μόνο τον κορμό (χωρίς το καπάκι και τον εγκέφαλο) αλλά πιστεύω οτι δεν θα δω καμια μεγαλη διαφορα μονο με τον κορμο δεδομενου οτι το δικο μου καπακι είναι μονου ψεκασμου ενω το αλλο ειναι πολλαπλου..Τελικά τι απ'όλα ισχύει?Επίσης ισχύει οτι αυτό το μοτέρ βγαζει γύρω στα 100+ αλογα? Και αν τελικα θελει πλεξούδα πόσο παει περίπου? Αυτά προς το παρόν και ευχαριστώ προκαταβολικά. |
pug306 έγραψε: |
αλλα δεν νομιζω να γινετε με την πλεξουδα σου να βαλεις με πολαπλο ψεκασμο |
Pughell έγραψε: |
Μην τρεφετε αυταπατες,πλεξουδα για Marelli πως ειναι δυνατον να ταιριαξει σε πλεξουδα για Bosch; ![]() |
306umber_alles έγραψε: |
Απ'ότι καταλαβαίνω είναι πολυ δύσκολο να βρω κάποιον που να μου δώσει μόνο την πλεξούδα...
Το ενδεχόμενο να μπορεί με καποια πατέντα να μπεί ολο το μοτέρ με τα δικά μου ηλεκτρικά την αποκλείουμε?Ρωτάω επειδή απ'όσο ξέρω και ο bosch που έχει το lemans μονόφυσος είναι... ![]() |
pug306 έγραψε: |
πρεπει να το βρεις με πλεξουδα και εγκεφαλο εφοσον το δικο σου ειναι μονου ψεκασμου! |
Pughell έγραψε: | ||
|
drdino έγραψε: |
Γεια και απο δώ... ![]() ![]() Εγώ σου είπα, αν είστε σίγουροι για τον 105αρη, τότε δεν είναι άσχημο deal. Το θέμα είναι μην είναι κανένα σκισμένο... |