PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Ασφάλιστρα...

Alex - Κυρ 13 Οκτ 2002, 22:41:04
Θέμα δημοσίευσης: Ασφάλιστρα...
Επειδή ψάχνομαι για την πιο οικονομική ασφάλιση σκέφτηκα να κάνουμε μια μίνι έρευνα αγοράς μεταξύ μας... Για πείτε ρε παιδιά πόσο πληρώνετε για ασφάλιστρα και τι πακέτα ασφάλισης έχετε κάνει.. Αναφέρετε το έτος κατασκευής, τα κυβικά σας και την εταιρία που ασφαλίζεστε...
Tomcat - Δευ 14 Οκτ 2002, 01:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
Είναι και το θέμα του Bonus malus που δεν ανέφερες!Πάντως πάνω κάτω οι παροχές από κάθε ασφαλιστική είναι οι ίδιες!Εγώ πληρώνω 80.000 το εξάμηνο και ασφαλίζομαι στην Marketrends.Έχει όλες τις απαραίτητες ασφαλίσεις λόγω χρηματοδότησης!!!

΄----Μήν ξεχνάτε την θραύση κρυστάλλων---
έχει πολύ μικρό κόστος , έχεις το κεφάλι σου καθαρό!
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 06:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλημέρα!
Εγώ μετά από ψάξιμο κατέληξα στην Sinco.
44.000 το εξάμηνο!
Και περιέχει: ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Δες το site:
http://www.sinco.gr

Mέχρι στιγμής είναι άψογοι και ιδιαίτερα εξυπηρετικοί. Ισως επειδή από πίσω είναι ξένες εταιρίες, (DAS, LLOYDS & MONDIAL Assistance) και όχι οι μαφιόζικες οι Ελληνικές.

Wink Wink
teoman - Δευ 14 Οκτ 2002, 08:10:14
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ στις 80000 το εξάμηνο με bonus malus 5 (στην εταιρεία που συνεεργάζεται με την peugeot).
Ερώτηση που ήθελα να κάνω καιρό αλλά έψαχνα την κατάλληλη ευκαιρία:Όλα αυτά τα extra που βάζουμε κατά καιρούς στο αυτοκίνητο (πλαστικά μέρη,αεροτομές,φανάρια) αλλά ακόμα και άλλα που δεν φαίνονται (σκούπα,ελατήρια κτλ),πρέπει να αναφέρονται στο ασφαλιστήριο που κάνουμε?Αν-χτύπα ξύλο- γίνει κάτι,πώς αποζημιωνόμαστε,και με τί τρόπο αποδεικνύουμε τί έχουμε?
KASFIKIS NIKOS - Δευ 14 Οκτ 2002, 09:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
κΑΛΗΜΕΡΑ

Οχι δεν χρειαζεται να δηλωσεις τιποτα.
Τα καταγραφει ο πραγματογνωμονας και στα πληρωνουν
με το τιμολογιο αγορας φυσικα..
teoman - Δευ 14 Οκτ 2002, 09:16:12
Θέμα δημοσίευσης:
Thanx Νίκο,αχρείαστο να είναι,αλλά ποτέ δεν ξέρεις....
christhehealer - Δευ 14 Οκτ 2002, 09:45:53
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλημέρα.

Eθνική Aσφαλιστική. 580 Eυρώ με την έκπτωση 15%.

Στο ασφαλιστίριο έχουν γραφτεί όλα τα extra, που έβαλα στο αυτοκίνητο κατά την αγορά του. Eπίσης είναι ασφαλισμένο για "μερική κλοπή" για όλη την αξία του αυτοκινήτου.
Vasso - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα , εγώ έχω την Μινέτα - Ευρωπαϊκή Πίστη που είναι μέσω Peugeot πληρώνω 170 ευρώ το εξάμηνο με bonus malus 5.
Περιέχει τα πάντα αναγκαστικά γιατί το αμάξι δεν το έχω ξεχρεώσει ακόμα εκτός από μεικτή βέβαια.
Θα την αλλάξω όμως από τον Μάρτιο γιατί ποτέ δεν με έχουν ειδοποιήσει ποτέ για να την πληρώσω , εγώ πρέπει να το τσεκάρω κάθε φορά και επίσης πρέπει να βάζω τα λεφτά στην Eurobank στο λογαριασμό της Oscar γιατί αυτοί είναι οι πράκτορες Mad
Να σας πω και το καλύτερο !!!!!!!!! Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο και τους λέω ότι δεν με ειδοποιήσατε για την ασφάλεια λένε την ίδια ατάκα !!!
" Ξέρετε εμείς έχουμε να κάνουμε με 1000 πελάτες , άρα θα πρέπει να δικαιολογήσετε μια φορά να κάνουμε λάθος ! "
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
teoman - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:45:11
Θέμα δημοσίευσης:
vassop26 έγραψε:
Καλημέρα , εγώ έχω την Μινέτα - Ευρωπαϊκή Πίστη που είναι μέσω Peugeot πληρώνω 170 ευρώ το εξάμηνο με bonus malus 5.
Περιέχει τα πάντα αναγκαστικά γιατί το αμάξι δεν το έχω ξεχρεώσει ακόμα εκτός από μεικτή βέβαια.
Θα την αλλάξω όμως από τον Μάρτιο γιατί ποτέ δεν με έχουν ειδοποιήσει ποτέ για να την πληρώσω , εγώ πρέπει να το τσεκάρω κάθε φορά και επίσης πρέπει να βάζω τα λεφτά στην Eurobank στο λογαριασμό της Oscar γιατί αυτοί είναι οι πράκτορες Mad
Να σας πω και το καλύτερο !!!!!!!!! Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο και τους λέω ότι δεν με ειδοποιήσατε για την ασφάλεια λένε την ίδια ατάκα !!!
" Ξέρετε εμείς έχουμε να κάνουμε με 1000 πελάτες , άρα θα πρέπει να δικαιολογήσετε μια φορά να κάνουμε λάθος ! "

Συνήθως δεν ειδοποιούν.Όταν πήρα το αυτοκίνητο,πλήρωσα ασφάλεια για 6 μήνες αλλά το σήμα ήταν προσωρινό για 1 μήνα.Αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορώ 5 μήνες χωρίς το αποδεικτικό της ασφάλειας-μιας και δεν είχε τύχει να το ελέγξω ποτέ.Πότε το κατάλαβα?Όταν με σταμάτησε για έλεγχο η τροχαία την ημέρα που είχα προμηθεύτει το νέο ασφαλιστήριο του επόμενου 6μήνου!
Ady - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
vassop26 έγραψε:

Βάσω, εγώ στην ίδια ασφαλιστική εταιρία με bonus malus 4 πληρώνω 193 euro για:
1. Σωματικές βλάβες τρίτων και επιβαίνοντων ή μη του καλυπτόμενου οχήματος πλην οδηγού ιδιοκτήτου
2. Υλικών ζημιών επί πραγμάτων τρίτων μη μεταφερόμενων δια του καλυπτόμενου οχήματος
3. Θάνατος, μόνιμη ολική ανικανότητα, κατά την οδήγηση μέχρι το καθοριζόμενο ποσό
4. Κάλυψη πυρός και συνέπεια τρομοκρατικής ενέργειας, εμπρησμού από τρίτους και αστική ευθύνη έναντι τρίτων συνέπεια πυρκαϊάς.
5. Ολική και μερική κλοπή
6. Θραύση κρυστάλλων

Εσύ πρέπει να έχεις τις ίδιες καλύψεις γιατί και εμένα το αμάξι είναι με δάνειο. Αλλά γιατί όμως πληρώνεις 170 euro ??
Εκτός αν δεν έχεις τις ίδιες καλύψεις.

Το ότι το δικό μου είναι στην Εθνική Τράπεζα μάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο.

Περίεργο Confused Confused Confused

Πάντως από τον Κανελλή με παίρνουν πάντα τηλέφωνο δέκα μέρες πριν λήξει η ασφάλεια για να πάω να πάρω την ανανέωση.

Επίσης στη ΜΙΝΕΤΤΑ είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι.
teoman - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ady έγραψε:
Εσύ πρέπει να έχεις τις ίδιες καλύψεις γιατί και εμένα το αμάξι είναι με δάνειο. Αλλά γιατί όμως πληρώνεις 170 euro ??

Αφού έχετε διαφορετικό bonus malus!
Ady - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι, η διαφορά οφείλεται στα επιμέρους ποσά στα οποία είναι ασφαλισμένο το αμάξι.

π.χ. για ολική και μερική κλοπή το αμάξι είναι ασφαλισμένο για 4.310.000 δρχ., δηλαδή όσο το πήρα.

Εσένα αυτό το ποσό πρέπει να είναι διαφορετικό.

Τώρα που ξανακοιτάω τα ποσά στην ασφάλειά μου, μερικά από αυτά πρέπει να τα αλλάξω. Οπως π.χ. αυτό για μερική ή ολική κλοπή πρέπει να το κατεβάσω γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μου δώσει η ασφαλιστική 4.310.000
αν μου το κλέψουν, γιατί το αμάξι απλώς δεν είναι καινούριο.
Ady - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:24:53
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Ady έγραψε:

Σωστά teoman, αλλά εγώ έχω 4 και η Βάσω 5, και πληρώνω περισσότερα.
Ομως εξηγώ στο προηγούμενο post μου που βρίσκεται η διαφορά.
teoman - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:26:56
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Ady έγραψε:

Και επειδή τώρα πρόσεξα ότι έχεις μικρότερο bonus αλλά εσύ πληρώνεις περισσότερα,μήπως στην τελευταία ανανέωση που έκανες υπήρχε και η αύξηση των ασφαλίστρων?Είναι περίπου 12%,όσο δηλαδή και η διαφορά που λες...
Ady - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Και επειδή τώρα πρόσεξα ότι έχεις μικρότερο bonus αλλά εσύ πληρώνεις περισσότερα,μήπως στην τελευταία ανανέωση που έκανες υπήρχε και η αύξηση των ασφαλίστρων?Είναι περίπου 12%,όσο δηλαδή και η διαφορά που λες...

Δεν αποκλείεται, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η διαφορά οφείλεται στα επιμέρους ασφαλιζόμενα ποσά του αυτοκινήτου.
Byron206 - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:38:52
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Kαλημέρα.

Eθνική Aσφαλιστική. 580 Eυρώ με την έκπτωση 15%.

Στο ασφαλιστίριο έχουν γραφτεί όλα τα extra, που έβαλα στο αυτοκίνητο κατά την αγορά του. Eπίσης είναι ασφαλισμένο για "μερική κλοπή" για όλη την αξία του αυτοκινήτου.

Και 'γω στα ιδια ειμαι.... :D
Vasso - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω μπροστά μου το ασφαλιστήριο για να σου πω τι περιεχει η ασφάλεια. Θα το κοιτάξω και θα σου πω αύριο
Με ανθρώπους της Μινετα δεν έχω μιλήσει ποτέ
Στην Oscar μου είπαν πως αυτοί είναι που κανονίζουν με την ασφαλιστική
"πράκτορες" .
Ady - Δευ 14 Οκτ 2002, 14:15:21
Θέμα δημοσίευσης:
vassop26 έγραψε:
Δεν έχω μπροστά μου το ασφαλιστήριο για να σου πω τι περιεχει η ασφάλεια. Θα το κοιτάξω και θα σου πω αύριο
Με ανθρώπους της Μινετα δεν έχω μιλήσει ποτέ
Στην Oscar μου είπαν πως αυτοί είναι που κανονίζουν με την ασφαλιστική
"πράκτορες" .

Thanks, Βάσω. Εγώ έχω μιλήσει μία φορά μαζί τους για να πάρω πράσινη
κάρτα για το εξωτερικό και ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί.
Alex - Δευ 14 Οκτ 2002, 22:08:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια συγχωρηστε την αγνοια μου αλλα απ'οσο ξερω το bonus malus πεφτει μια μοναδα καθε χρονο που εχεις το αμαξι και δεν εχεις τρακαρει.. ετσι δεν ειναι? Πχ εγω το ειχα τον πρωτο χρονο bonus malus 10, μετα 9, μετα 8 και τώρα το καινουριο μου ειναι 7...

Πως εσεις εχετε bonus malus 4αρια και 5αρια την ωρα που αυτο σημαινει οτι θα πρεπε να χετε αγορασει το Peugeot πριν τουλαχιστον 5-6 χρονια (πραγμα ατοπο μιας και ουτε υπηρχε).. Εκτος και αν αυτο πηγαινει προσθετικα με τα χρονια ασφαλισης και οδηγησης σε προηγουμενα αμαξια που ειχε καποιος οδηγος..

Για εξηγηστε μου γιατι μου φαινεται περιεργο...

Οσο για μενα, εγω πληρωνα περυσι 180 και φετος 200Ε το εξαμηνο στο Φοινικα σε ενα πολυ λιτο πακετο με σχεδον τα απαραιτητα και μια θραυση κρυσταλλων συν οδικη βοηθεια.. Οποτε ψαχνομαι για κατι φθηνοτερο..
Slash - Δευ 14 Οκτ 2002, 23:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ είμαι στη Δύναμις, με bonus malus 7 και πληρώνω 442 ευρώ σε ετήσια βάση. Ο πίνακας καλύψεων είναι:

1)Αστική ευθύνη από σωμ. βλάβες σε τρίτους
2)Αστική ευθύνη από υλικές ζημιές σε τρίτους
3)Πυρκαγιά καλυπτόμενου οχήματος
4)Τρομοκρατικές ενέργειες/Στάσεις/Απεργίες/Διαδηλώσεις
5)Θραύση κρυστάλλων
6)Μέριμνα & φροντίδα ατυχήματος

Ο πατέρας μου ωστόσο έκανε μια super duper ασφάλιση στην Interamerican για ένα 1800 που έχουμε, που τα καλύπτει ΟΛΑ, και βγαίνει φθηνότερη από την ασφάλεια που έχουμε για ένα άλλο 1400, χωρίς να καλύπτει τόσα πολλά. Είναι ένα σύνολο νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων που έβγαλε τώρα πρόσφατα η Interamerican. Εγώ, καλώς ή κακώς, δεν μπορώ να φύγω από αυτή που είμαι τώρα για προσωπικούς λόγους.
Alex - Τρι 15 Οκτ 2002, 00:33:59
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον εψαξα το θεμα της Sinco που φαινεται πολυ καλο πακετο με ασφαλιση LLoyds νομ. προστασια DAS και οδικη βοηθεια Mondial.

Εχω στειλει ενα email για διευκρινησεις σε καποια πραγματα αν και κατι που μου κανε εντυπωση ειναι ενας ορος

"Το πρόγραμμα «ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» δεν περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Αυτοκίνητα μικρού βάρους & κυβισμού ( έως 1400 cc ) με αυξημένη πραγματική ισχύ ( PS ) "

http://www.sinco.gr/program3.htm

Τωρα το τι ακριβως ειναι η αυξημενη πραγματικη ισχυ αυτο ειναι απιστευτα ανοικτο σε ερμηνειες..

Επισης εχει σαν οριο αλλαγης ασφαλιστρων (+50%) την ηλικια των 25 ετων ενω συνηθως οι αλλοι ειναι στα 23... Αυτο με χαλαει αρκετα αν και σκεφτομαι διαφορες εναλλακτικες.. Παντως all-in-all ειναι πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση..
Miltellas - Τρι 15 Οκτ 2002, 03:02:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Ady έγραψε:
...στην ίδια ασφαλιστική εταιρία (Minetta) με bonus malus 4 πληρώνω 193 euro για:
1. Σωματικές βλάβες τρίτων και επιβαίνοντων ή μη του καλυπτόμενου οχήματος πλην οδηγού ιδιοκτήτου
2. Υλικών ζημιών επί πραγμάτων τρίτων μη μεταφερόμενων δια του καλυπτόμενου οχήματος
3. Θάνατος, μόνιμη ολική ανικανότητα, κατά την οδήγηση μέχρι το καθοριζόμενο ποσό
4. Κάλυψη πυρός και συνέπεια τρομοκρατικής ενέργειας, εμπρησμού από τρίτους και αστική ευθύνη έναντι τρίτων συνέπεια πυρκαϊάς.
5. Ολική και μερική κλοπή
6. Θραύση κρυστάλλων

Η περίπτωσή μου είναι καρμπόν του Άντυ! Wink

Το ΒΜ 4 υπάρχει γιατί έχω ασφαλισμένο αυτοκίνητο στο όνομά μου, συνεχώς από το 1993 (και ένα τρακάρισμα που ενέπλεξα ασφαλιστική).
Αυτό που ανεβάζει αρκετά το κόστος σε ένα συμβόλαιο είναι η ολική & μερική ασφάλιση κατά κλοπής.
Vini - Τρι 15 Οκτ 2002, 07:28:37
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:

Αυτοκίνητα μικρού βάρους & κυβισμού ( έως 1400 cc ) με αυξημένη πραγματική ισχύ ( PS ) "

Μην δίνεις σημασία. Υποτίθεται ότι μιλούν για TURBO που το έβαλες αργότερα...
Αλλά δεν το ελέγχουν το αυτοκίνητο. Σε καμιά των περιπτώσεων. Εγώ είχα ασφαλίσει εκεί το YUGO και μετά το Peugeot χωρίς να κοιτάξουν ποτέ τι αυτοκίνητα είναι αυτά.
Αλλωστε το ασφαλιστήριο στο φέρνει ένα παληκάρι στο σημείο που θέλεις. Παίρνει τα φράγκα και την κάνει. Υπάρχει και η δυνατότητα να πας στα κεντρικά γραφεία και να το ασφαλίσεις εκεί.

Wink Wink
Ady - Τρι 15 Οκτ 2002, 07:55:01
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Ρε παιδια συγχωρηστε την αγνοια μου αλλα απ'οσο ξερω το bonus malus πεφτει μια μοναδα καθε χρονο που εχεις το αμαξι και δεν εχεις τρακαρει.. ετσι δεν ειναι? Πχ εγω το ειχα τον πρωτο χρονο bonus malus 10, μετα 9, μετα 8 και τώρα το καινουριο μου ειναι 7...

Πως εσεις εχετε bonus malus 4αρια και 5αρια την ωρα που αυτο σημαινει οτι θα πρεπε να χετε αγορασει το Peugeot πριν τουλαχιστον 5-6 χρονια (πραγμα ατοπο μιας και ουτε υπηρχε).. Εκτος και αν αυτο πηγαινει προσθετικα με τα χρονια ασφαλισης και οδηγησης σε προηγουμενα αμαξια που ειχε καποιος οδηγος..

Alex, το bonus malus (ή το bonus μεάλλους όπως λέει ένας φίλος μου),
δεν ξεκινάει από την αρχή με την αγορά νέου αυτοκινήτου ή ακόμα
και με την αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας.
teoman - Τρι 15 Οκτ 2002, 09:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ady έγραψε:
Alex έγραψε:

Alex, το bonus malus (ή το bonus μεάλλους όπως λέει ένας φίλος μου),
δεν ξεκινάει από την αρχή με την αγορά νέου αυτοκινήτου ή ακόμα
και με την αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας.

Σωστά,ξεκινά από τότε που αρχίζεις να οδηγείς και σε ακολουθεί σε όποια ασφαλιστική και αν είσαι ασφαλισμένος...
chatasos - Τρι 15 Οκτ 2002, 09:37:22
Θέμα δημοσίευσης:
Για την ακρίβεια ξεκινάει από τότε που αρχίζεις να οδηγείς ΔΙΚΟ ΣΟΥ αμάξι.
Εκτός αν καταφέρεις με "πατέντες" να τους πείσεις να σου περάσουν τα
bonus-malus του κατόχου του προηγούμενου αμαξιού όταν πάρεις δικό σου αμάξι.
teoman - Τρι 15 Οκτ 2002, 10:00:06
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Για την ακρίβεια ξεκινάει από τότε που αρχίζεις να οδηγείς ΔΙΚΟ ΣΟΥ αμάξι.
Εκτός αν καταφέρεις με "πατέντες" να τους πείσεις να σου περάσουν τα
bonus-malus του κατόχου του προηγούμενου αμαξιού όταν πάρεις δικό σου αμάξι.

Δεν νομίζω να ισχύει έτσι.Ακολουθεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο.Το προηγούμενο δεν ήταν στο όνομά μου και όμως μετέφερα το bonus (6) στο νέο που είναι δικό μου χωρίς πατέντα.
chatasos - Τρι 15 Οκτ 2002, 10:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή αν εγώ οδηγάω ένα χρόνο το αμάξι του αδερφού μου που έχει
bonus-malus 6, και μετά αγοράσω ένα δικό μου αμάξι και το ασφαλίσω
θα έχω και εγώ 6?
Και που ξέρει η ασφαλιστική πόσο καιρό οδηγάω εγώ?
Ady - Τρι 15 Οκτ 2002, 10:52:56
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Δεν νομίζω να ισχύει έτσι.Ακολουθεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο.Το προηγούμενο δεν ήταν στο όνομά μου και όμως μετέφερα το bonus (6) στο νέο που είναι δικό μου χωρίς πατέντα.

chatasos έγραψε:

θα έχω και εγώ 6?

Το bonus malus ακολουθεί τον οδηγό όπως σωστά λέει ο teoman.
Επίσης το bonus malus μεταφέρεται μόνο σε πρώτου βαθμού συγγένειας άτομο.
Teoman, η μεταφορά που αναφέρεις παραπάνω πρέπει να έγινε σε σένα από άτομο με α' βαθμού συγγένειας.
Τάσο, η ερώτησή σου θα προωθηθεί σε φίλο ασφαλιστή για περαιτέρω διευκρινήσεις.
chatasos - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:12:45
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως γνωρίζω ότι ακολουθεί τον οδηγό, μόνο όταν έχει δικό του αμάξι
ασφαλισμένο.
Εκτός αν με πλάγιο τρόπο το μεταφέρεις....
teoman - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:38:14
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

θα έχω και εγώ 6?

Και 10 χρόνια να οδηγείς ξένο αυτοκίνητο,για την ασφαλιστική είσαι νέος οδηγός.Το bonus μετράει από τότε που κάνεις νέο συμβόλαιο.

Ady έγραψε:

Το bonus malus ακολουθεί τον οδηγό όπως σωστά λέει ο teoman.
Επίσης το bonus malus μεταφέρεται μόνο σε πρώτου βαθμού συγγένειας άτομο.
Teoman, η μεταφορά που αναφέρεις παραπάνω πρέπει να έγινε σε σένα από άτομο με α' βαθμού συγγένειας.
Τάσο, η ερώτησή σου θα προωθηθεί σε φίλο ασφαλιστή για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ναι,είχα συγγένεια α' βαθμού,αν και είχε δηλωθεί ότι το οδηγούσα κατά το πλήστον εγώ.
chatasos - Τρι 15 Οκτ 2002, 11:53:54
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:

Ναι,είχα συγγένεια α' βαθμού,αν και είχε δηλωθεί ότι το οδηγούσα κατά το πλήστον εγώ.

Μπορείς να δηλώσεις τέτοιο πράγμα στην ασφαλιστική?

Πάντως αν και τα 2 πρόσωπα που έχουν συγγένεια είναι ασφαλισμένα στην
ίδια εταιρία, τότε το θεωρώ πολύ λογικό να υπάρχει δυνατότητα για
μεταφορά του bonus-malus από τον έναν στον άλλον.
Αλλά δεν νομίζω να ισχύει επίσημα κάτι τέτοιο.
teoman - Τρι 15 Οκτ 2002, 12:39:41
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Μπορείς να δηλώσεις τέτοιο πράγμα στην ασφαλιστική?

Πάντως αν και τα 2 πρόσωπα που έχουν συγγένεια είναι ασφαλισμένα στην
ίδια εταιρία, τότε το θεωρώ πολύ λογικό να υπάρχει δυνατότητα για
μεταφορά του bonus-malus από τον έναν στον άλλον.
Αλλά δεν νομίζω να ισχύει επίσημα κάτι τέτοιο.

Πρέπει να μπορείς να μεταφέρεις το bonus,αλλά ο άλλος θα πάρει το δικό σου.Και θα πρέπει υποθέτω να μην έχεις και βεβαρημένο παρελθόν (bonus>10).
Vasso - Τρι 15 Οκτ 2002, 13:58:25
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα !!
Λοιπόν τα δικά μου ασφάλιστρα είναι :
1. Σωματικών βλαβων τριτων και επιβαινοντων ..... κλπ 500000 ευρώ
2. Υλικών ζημιών επι πραγματων τρίτων ....κλπ 100000 ευρώ
3. Κάλυψη οδηγού (θάνατος ... κλπ) 15000 ευρώ
4. Πυρκαγιά 12490 ευρώ
5. Ολική κλοπή 12490

Πληρώνω το μήνα 170 ευρώ με BONUS MALUS 5 .
Εγώ πριν είχα 1 σκαραβαίο και ήταν το bonus malus στο 4 . Το ασφαλιστήριο ήταν στο όνομα του πατέρα μου και μου μετέφεραν τα bonus αλλά μέχρι 5. Αυτό έγινε και γιατί από την αρχή είχε δηλώσει ο πατέρας μου πως οδηγοί του σκαραβαίο ήταν εγώ και ο αδερφός μου . Συνεχίζει και έχει ασφάλεια ο σκαραβαίος με bonus malus 4 και εγώ με 5 στο Peugeot που είναι στο όνομά μου.
theflame - Τρι 15 Οκτ 2002, 23:06:40
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Εγώ πάντως γνωρίζω ότι ακολουθεί τον οδηγό, μόνο όταν έχει δικό του αμάξι
ασφαλισμένο.
Εκτός αν με πλάγιο τρόπο το μεταφέρεις....

Ακριβώς έτσι. Απλά πάντα υπάρχουν τρύπες και οι ασφαλιστές αν θέλουν σε βοηθούν...
Εμένα όταν "γύρισε" το παλαιό μου αμάξι στο όνομά μου με ακολούθησε και το bonus mallus γιατί ο ασφαλιστής ήταν γνωστός και το "βοήθησε".
theflame - Τρι 15 Οκτ 2002, 23:16:17
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Alex έγραψε:

Μην δίνεις σημασία. Υποτίθεται ότι μιλούν για TURBO που το έβαλες αργότερα...
Αλλά δεν το ελέγχουν το αυτοκίνητο. Σε καμιά των περιπτώσεων. Εγώ είχα ασφαλίσει εκεί το YUGO και μετά το Peugeot χωρίς να κοιτάξουν ποτέ τι αυτοκίνητα είναι αυτά.
Αλλωστε το ασφαλιστήριο στο φέρνει ένα παληκάρι στο σημείο που θέλεις. Παίρνει τα φράγκα και την κάνει. Υπάρχει και η δυνατότητα να πας στα κεντρικά γραφεία και να το ασφαλίσεις εκεί.

Wink Wink

Νίκο το θέμα είναι τι γίνετε αν κάτσει η στραβή (φτου-φτου μακριά απ' όλους μας!!!)
Πριν, όλα είναι καλά, μετά είναι το πρόβλημα.
Εμένα για να καταλάβεις ο ασφαλιστής μου έστειλε εκτιμητή όταν το αγόρασα και το πλάκωσε στις φωτογραφίες και σημείωσε όλο τον εξοπλισμό προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα. Τώρα πόσο αναγκαίο ήταν αυτό...
Πάντως στο Φοίνικα πληρώνω 215 ευρώ για ΒΜ 5 στο 6μηνο με ολική και μερική κλοπής και φωτιάς για όλη την αξία του αυτοκινήτου (είναι με δάνειο) και από τις τιμές που ακούω μάλλον είναι πολλά...
Νίκο στα 44000 που αναφέρεις για τη sinco έχουν τα πιο πάνω; μάλλον όχι από ότι κατάλαβα...
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 07:44:17
Θέμα δημοσίευσης:
theflame έγραψε:

Νίκο στα 44000 που αναφέρεις για τη sinco έχουν τα πιο πάνω; μάλλον όχι από ότι κατάλαβα...

Mε 44.000 χιλιάδες έχω αυτά που έχω αναφέρει...το τρίπτυχο:
ασφάλιση-νομική προστάσια-φουλ οδική βοήθεια...
Τις 44.000 τις έδωσα και πριν από 5 μέρες που ανανέωσα πάλι την ασφάλεια... Wink Wink Wink (130euro)
Sidobre - Τετ 16 Οκτ 2002, 09:23:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ωπα, παιδιά,

Ωραίο το τρίπτυχο Ασφάλιση - νομική προστασία - Οδική βοήθεια

Αλλά η Ασφάλιση τι περιέχει;

Η Οδική Βοήθεια τσάμπα την πληρώνετε διότι όταν πήρατε το αυτοκινητάκι σας έδωσαν μια καρτούλα με την Peugeot Assistance για 3 χρόνια. Ούτως ή άλλως οι ασφαλιστικές παρέχουν Οδική βοήθεια με 5.500 τον χρόνο.

Νομική Προστασία είναι Must και κοστίζει περίπου 6.000 - 6.500 στο εκατομμύριο.

Επίσης καλό είναι μια ασφάλεια να περιέχει τα παρακάτω
Ολική - μερική κλοπή
Θραυση κρυστάλλων
Πυρκαγιά - Τρομοκρατικές Ενέργειες - Θεομηνίες

Από εκεί και ύστερα Σωματικές βλάβες και Υλικές Ζημιές έναντι τρίτων είναι υποχρεωτικά για όλα τα οχήματα.

Από εκεί και ύστερα η τιμή των ασφαλίστρων είναι ανάλογα με τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια στις πρόσθετες καλύψεις.
Εκεί είναι και οι διαφορές στις τιμές των ασφαλιστικών!

Επίσης θεωρώ ότι τα καινούργια αυτοκίνητα πρέπει να έχουν μεικτή ασφάλιση για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος; Πες ότι ένα ωραίο πρωινό αποφασίσεις να κάνεις παλαβομάρες (που εγώ κάνω πολύ συχνά) και σημειώσω για τον Α ή τον Β λόγο μια έξοδο.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
Χρήση μεικτής και ησυχάζεις!

Μερικές φορές παίζουμε με τις ασφάλειες λέγοντας ότι είναι τσάμπα λεφτά αλλά όταν έρθει η μαύρη η στιγμή (που να μην έρθει ποτέ) μπορεί να κλαίμε με μαύρο δάκρι από την χαζομάρα μας...

Το φθηνό δεν είναι ΠΟΤΕ φθηνό.

Και ένα TIP:

Kάθε χρόνο κάντε αναπροσαρμογή του κεφαλαίου με κεφάλαιο όσο και η αντικειμενική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου.

Θα πληρώνετε λιγότερα χρήματα και ούτως ή άλλως η ασφαλιστική τόσα θα σας δώσει.

Π.χ. Αν έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητο για 5.000.000 και το έχετε 2 χρόνια, η τιμή πώλησης θα είναι κάτω από 4.000.000. Αν πάθει κάτι, η ασφαλιστική θα πληρώσει όσα κάνει το αυτοκίνητο εκείνη την στιγμή.
teoman - Τετ 16 Οκτ 2002, 09:27:53
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Η Οδική Βοήθεια τσάμπα την πληρώνετε διότι όταν πήρατε το αυτοκινητάκι σας έδωσαν μια καρτούλα με την Peugeot Assistance για 3 χρόνια. Ούτως ή άλλως οι ασφαλιστικές παρέχουν Οδική βοήθεια με 5.500 τον χρόνο.

Μέχρι το 2000 ήταν ένας χρόνος.Εμείς είμαστε από τους τυχερούς...
Ady - Τετ 16 Οκτ 2002, 09:41:13
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Kάθε χρόνο κάντε αναπροσαρμογή του κεφαλαίου με κεφάλαιο όσο και η αντικειμενική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου.

Πολύ σωστός ο Sidobre !!!!
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 09:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Ωπα, παιδιά,

Ωραίο το τρίπτυχο Ασφάλιση - νομική προστασία - Οδική βοήθεια

Αλλά η Ασφάλιση τι περιέχει;

Νομική Προστασία είναι Must και κοστίζει περίπου 6.000 - 6.500 στο εκατομμύριο.

..............................

Επίσης θεωρώ ότι τα καινούργια αυτοκίνητα πρέπει να έχουν μεικτή ασφάλιση για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος; Πες ότι ένα ωραίο πρωινό αποφασίσεις να κάνεις παλαβομάρες (που εγώ κάνω πολύ συχνά) και σημειώσω για τον Α ή τον Β λόγο μια έξοδο.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
Χρήση μεικτής και ησυχάζεις!

Μερικές φορές παίζουμε με τις ασφάλειες λέγοντας ότι είναι τσάμπα λεφτά αλλά όταν έρθει η μαύρη η στιγμή (που να μην έρθει ποτέ) μπορεί να κλαίμε με μαύρο δάκρι από την χαζομάρα μας...

Το φθηνό δεν είναι ΠΟΤΕ φθηνό.

..........................

Ωπα sid...γιατί πήρες φόρα!

1. Αρχικά για την οδική της PEUGEOT....έχεις πάρει ποτέ τηλ.?
Το ξέρεις ότι έρχονται μόνο όταν πιστοποιήσεις ότι το 206 έχει ακινητοποιηθεί εντελώς και δεν παίρνει μπρος? Το ξέρεις ότι δεν έρχονται να σου πάρουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος... Για να μην λέω πολλά έρχονται μόνο όταν υπάρχει ακινητοποίηση του 206 που οφείλεται σε ολική βλάβη.
Γνωστή μου της έσκασε το ελαστικό σε χρόνο μηδέν στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου και έπεσε πάνω στο κράσπεδο της Εθνικής στο χαντάκι. Εσπασε το αμορτισέρ και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Πήρε την Peugeot Assistance η οποία έστειλε την express service. Τελικά η express απαίτησε λεφτά για να μεταφέρει το 206 αφού δεν κάλυπτε η Peugeot ατύχημα.

2. Πριν από 5 χρόνια είχα χτυπήσει το Swift πάνω σε κράσπεδο εξαίτίας ενός ανεγκέφαλου τύπου με Νissan 4x4 που βγήκε ξαφνικά μπροστά μου από αριστερά-δεξιά....
Για να μην χωθώ κάτω από την καρότσα του αναγκάστικα στιγμιαία να πατήσω φρένο....μπλόκαραν οι τροχοί...και βρέθηκα σε πεζοδρόμιο σπασμένο/διαλυμμένο που πλέον ήταν θάνατος. Ζημιά? 400.000δρχ.
Η ασφαλιστική έκανε τα στραβά μάτια γιατί και ο άλλος είχε ΑΣΠΙΣ και εγώ...
Ειχα βγάλει φωτογραφίες, είχε έρθει η αστυνομία. Ο άλλος δεν είχε τίποτα από τρακάρισμα αφου δεν έπεσα επάνω του. Στην αρχή μου έλεγε ότι θα τα βρούμε...μετά όμως με απειλούσε μαζί με την μέγαιρα την γυναίκα του ότι αν έκανα μύνηση θα είχα πρόβληματα γενικά. Η ασφαλιστική μου είπε στο πολύ χαλαρό ότι από την στιγμή που δεν κάνει δήλωση ΔΕΝ μπορεί να γίνει τίποτα. Την αστυνομία πλέον δεν την λαμβάνουν υπόψην. Η μόνη λύση ήταν η δικαστική οδός. Αλλά ΔΕΝ είχα ΝΟΜΙΚΗ προστασία. Οπότε πλήρωσα από την τσέπη μου τα 400.000δρχ και μου έγινε μάθημα να έχω από τότε την νομική προστασία για να μπορώ να απαιτώ νομική στήριξη σε τυχόν προβλήματα. (δικαστήρια, δίκες κλπ.) χωρίς να τρέχω εγώ....

3. Οσο για αυτά που λες περί μεικτές, κρύσταλλα, πυρκαγιές και τα ρέστα θεωρώ ότι όλα είναι ΕΝΑ ΨΕΜΑ! Αν θέλει η ασφαλιστική σου ξεφεύγει χωρίς να το πάρεις είδηση. Αρα γιατί να πληρώνω???? Για να τρέχω σαν το Βέγγο χωρίς αντίκρυσμα?? Εγώ 12 χρόνια τώρα ΔΕΝ έχω πάρει φράγκο από ασφαλιστική μόνο δίνω....Ασε που για να απαιτήσω να πάρω κανένα φράγκο θα πρέπει να χάσω καμιά 10ριά μεροκάμματα για να κάθομαι στα γραφεία της κάθε κολοασφαλιστικής μπας και τους πείσω ότι ΔΕΝ έφταιγα εγώ!!!!!!
teoman - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:09:34
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

3. Οσο για αυτά που λες περί μεικτές, κρύσταλλα, πυρκαγιές και τα ρέστα θεωρώ ότι όλα είναι ΕΝΑ ΨΕΜΑ! Αν θέλει η ασφαλιστική σου ξεφεύγει χωρίς να το πάρεις είδηση. Αρα γιατί να πληρώνω???? Για να τρέχω σαν το Βέγγο χωρίς αντίκρυσμα?? Εγώ 12 χρόνια τώρα ΔΕΝ έχω πάρει φράγκο από ασφαλιστική μόνο δίνω....Ασε που για να απαιτήσω να πάρω κανένα φράγκο θα πρέπει να χάσω καμιά 10ριά μεροκάμματα για να κάθομαι στα γραφεία της κάθε κολοασφαλιστικής μπας και τους πείσω ότι ΔΕΝ έφταιγα εγώ!!!!!!

Την μεικτή ασφάλιση την κάνεις όχι για να είσαι καλυμένος όταν σου σπάσουν το τζάμι αλλά για να αποζημειωθείς αν τυχόν σου κλέψουν το αυτοκίνητο και βρεθεί μετά διαλυμένο/καμμένο κτλ.Τότε υποχρεώνονται να σε αποζημειώσουν για ότι έχει ΜΕΣΑ το αυτοκίνητο,δηλ. για όλα πλην του σασί.Και επειδή αυτό κρίνεται ασύμφορο,συνήθως στο αντικαταστούν.

(Οι πληροφορίες είναι ευγενική προσφορά του φίλου Νίκου Κ.) Wink
Sidobre - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:14:03
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Ωπα sid...γιατί πήρες φόρα!

Kαι που είσαι ακόμα! Wink

Tα περι ασφάλισης τα ξέρω σχετικά καλά!

Vini έγραψε:

Συνεργάζεται με την Europ Assistance (κάπως έτσι) και σε αδυναμία αυτής με οποιδήποτε άλλο που μπορεί να παραβρεθεί.

Για περίπτωση ατυχήματος δεν μπορώ να το πω 100%. Μπορώ όμως να το κοιτάξω για να είμαστε και σίγουροι.

Ομως ΟΛΕΣ οι Assistance δεν πρόκειται να έρθουν ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ το όχημα!
Σε περίπτωση που βρίσκεσαι εκτός έδρας, δεν το πάνε όπου θές, αλλά στο κοντινότερο συνεργείο. Εκτός αν πληρώσεις επιπλέον....

Vini έγραψε:
2. Πριν από 5 χρόνια είχα χτυπήσει το Swift πάνω σε κράσπεδο εξαίτίας ενός ανεγκέφαλου τύπου με Νissan 4x4 που βγήκε ξαφνικά μπροστά μου από αριστερά-δεξιά....
Για να μην χωθώ κάτω από την καρότσα του αναγκάστικα στιγμιαία να πατήσω φρένο....μπλόκαραν οι τροχοί...και βρέθηκα σε πεζοδρόμιο σπασμένο/διαλυμμένο που πλέον ήταν θάνατος. Ζημιά? 400.000δρχ.
Ειχα βγάλει φωτογραφίες, είχε έρθει η αστυνομία. Ο άλλος δεν είχε τίποτα από τρακάρισμα αφου δεν έπεσα επάνω του. Στην αρχή μου έλεγε ότι θα τα βρούμε...μετά όμως με απειλούσε μαζί με την μέγαιρα την γυναίκα του ότι αν έκανα μύνηση θα είχα πρόβληματα γενικά. Η ασφαλιστική μου είπε στο πολύ χαλαρό ότι από την στιγμή που δεν κάνει δήλωση ΔΕΝ μπορεί να γίνει τίποτα. Την αστυνομία πλέον δεν την λαμβάνουν υπόψην. Η μόνη λύση ήταν η δικαστική οδός. Αλλά ΔΕΝ είχα ΝΟΜΙΚΗ προστασία. Οπότε πλήρωσα από την τσέπη μου τα 400.000δρχ και μου έγινε μάθημα να έχω από τότε την νομική προστασία για να μπορώ να απαιτώ νομική στήριξη σε τυχόν προβλήματα. (δικαστήρια, δίκες κλπ.) χωρίς να τρέχω εγώ....

Για αυτά σου έλεγα! Νομική Προστασία έγραψα πως είναι ΜUST!

Οσο για αυτό που είπες με την ASPIS κάπως έτσι είναι. Αν είχες καλή ασφαλιστική θα είχες γλυτώσει Wink

Θα σου περιγράψω ένα παράδειγμα.

Είμαι ασφαλισμένος στον Φοίνικα.
Ατύχημα Σάββατο βράδυ με μικρές ζημιές...
Παίρνω στον Φοίνικα, παιδιά καλησπέρα, την κάναμε... θα έρθετε; (Υπηρεσία ατυχήματος του ΦΟΙΝΙΚΑ)
Σε 15 λεπτά έρχεται πραγματογνώμονας, τραβάει φωτογραφίες, παίρνει τα στοιχεία και των δύο, φτιάχνει τις δηλώσεις και φεύγει...
Εγώ πάω την Δευτέρα στο συνεργείο, φτιάχνω το αυτοκίνητο, πληρώνω και πάω τα τιμολόγια στα Γραφεία του Φοίνικα. Σε μια εβδομάδα πήρα τα χρηματάκια μου και ξεμπέρδεψα.
Ούτε ταλαιπωρία, ούτε να φτιάξω τις δηλώσεις ούτε να τρέξω ούτε τίποτα!
Γιατί; Γιατί πληρώνω τις 5.000 ή τις 10.000 επιπλέον από τις μικρές ασφαλιστικές!

Αν είχα μια μικρή ασφαλιστική θα ήταν το ίδιο;

Vini έγραψε:

Στα περιέγρψα και παραπάνω! Εξαρτάται την ασφαλιστική!
Θραύση κρυστάλλων; Σε 2 μέρες έχεις πάρει τα χρηματάκια σου! Μια δήλωση ότι έσπασε το τζάμι σου (οχι οι καθρέπτες!), πάς στον τζαμά, έρχεται ο πραγματογνώμονας για φωτο, και μετά παίρνεις τα χρηματάκια σου πίσω.

Αλλη μια συμβουλή:

Η Αστυνομία ΔΕΝ παιζει κανένα ρόλο στα ατυχήματα!!!!
Δεν χρειάζεται να την καλέσετε, παρά μόνο αν υπάρχει τραυματισμός (τότε υπάρχει ποινική δίωξη).
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, παίζει μόνο τον ρόλο της πιστοποίησης του συμβάντος χωρίς να αποφασίζει ποιός φταίει! Αυτό γίνεται μεταξύ των εμπλεκόμενων και των ασφαλιστικών.
Sidobre - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:21:10
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Την μεικτή ασφάλιση την κάνεις όχι για να είσαι καλυμένος όταν σου σπάσουν το τζάμι αλλά για να αποζημειωθείς αν τυχόν σου κλέψουν το αυτοκίνητο και βρεθεί μετά διαλυμένο/καμμένο κτλ.Τότε υποχρεώνονται να σε αποζημειώσουν για ότι έχει ΜΕΣΑ το αυτοκίνητο,δηλ. για όλα πλην του σασί.Και επειδή αυτό κρίνεται ασύμφορο,συνήθως στο αντικαταστούν.

Δεν είναι ακριβώς έτσι!

Η μεικτή σε πληρώνει είτε φταίς ειτε όχι.
Αν δηλαδή τρακάρεις και φταίς εσύ, η χρήση μεικτής θα πληρώσει τις ζημιές και του άλλου αλλά και τις δικές σου.

Το ίδιο ισχύει αν τρακάρεις από μόνος σου. Αν φύγεις από τον δρόμο και χαλάσεις το αυτοκίνητό σου σε πληρώνει.

Υπάρχει μια συμμετοχή 100.000 - 120.000 δρχ περίπου και το χαρτόσημο που πλέον καταργήθηκε.

Αυτό που περιγράφεις είναι η μερική κλοπή.
Αν έχεις μόνο ολική κλοπή και σου κλέψουν το αυτοκίνητο και βρεθεί έστω και ένα μέρος (πχ. το σασί ή το μπροστινό μέρος) η ασφαλιστική ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Αν έχεις μερική κλοπή τότε σε πληρώνει για αυτά που έχουν χαθεί. Αν το κομμάτι που έχει βρεθεί είναι λίγο, τότε μιλάμε για αντικατάσταση όλου λόγω ασύμφορης επισκευής.

Αν το βρείς κάπου τρακαρισμένο, τότε μπορείς να κάνεις χρήση μεικτής.
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Vini έγραψε:

Για την μεικτή έχεις δίκιο....αλλά μέχρι να αποζημιωθείς....μπορεί να περάσουν και 5 χρόνια!
Πάραδειγμα! Θείος μου έφερε από Γερμανία ΑUDI 80 Turbo πριν από 8 χρόνια....
Εκανε μικτή φουλ ασφάλιση. (αν θυμάμαι ΕΘΝΙΚΗ)
Μέσα σε δύο μήνες του το κλέβουν κάτω από το σπίτι του (το είχαν μπανίσει...)...
Η ασφαλιστική του είπε ότι αποζημείωνεται. Πότε όμως? Οταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να θεωρηθεί ότι ΧΑΘΗΚΕ εντελώς. Πέρασαν 3 χρόνια και ξαφνικά τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι βρέθηκε! (φυσικά μετά από τόσο καιρό είχε πάρει άλλο αυτοκίνητο)
Που βρέθηκε? Τον πήγαν σε ένα γκρεμό στο ΣΟΥΝΙΟ και μέσα από την θάλασσα του έβγαλαν ένα κομμάτι σασί και του παρούσιασαν ότι ήταν από το δικό του το οποίο όμως ήταν κατεστραμμένο από ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ και όχι από κλοπή!!!....

Τελικά αυτό που ήθελαν να του πουνε, ήταν ότι από την στιγμή που βρέθηκε το Audi ΔΕΝ παίρνει φράγκο....
Sidobre - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:29:10
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Για την μεικτή έχεις δίκιο....αλλά μέχρι να αποζημιωθείς....μπορεί να περάσουν και 5 χρόνια!
Μέσα σε δύο μήνες του το κλέβουν κάτω από το σπίτι του (το είχαν μπανίσει...)...
Η ασφαλιστική του είπε ότι αποζημείωνεται. Πότε όμως? Οταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να θεωρηθεί ότι ΧΑΘΗΚΕ εντελώς. Πέρασαν 3 χρόνια και ξαφνικά τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι βρέθηκε! (φυσικά μετά από τόσο καιρό είχε πάρει άλλο αυτοκίνητο)
Που βρέθηκε? Τον πήγαν σε ένα γκρεμό στο ΣΟΥΝΙΟ και μέσα από την θάλασσα του έβγαλαν ένα κομμάτι σασί και του παρούσιασαν ότι ήταν από το δικό του το οποίο όμως ήταν κατεστραμμένο από ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ και όχι από κλοπή!!!....

Τελικά αυτό που ήθελαν να του πουνε, ήταν ότι από την στιγμή που βρέθηκε το Audi ΔΕΝ παίρνει φράγκο....

Πρώτον, διαβάστε το παραπάνω post μου...

Δεύτερον, για όλες τις ασφαλιστικές, έχει δωθεί χρονικό διάστημα για κλοπή 6 μηνών.

ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ!!!!!!

ΤΕΛΟΣ!
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:36:26
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Vini έγραψε:

Πρώτον, διαβάστε το παραπάνω post μου...

Δεύτερον, για όλες τις ασφαλιστικές, έχει δωθεί χρονικό διάστημα για κλοπή 6 μηνών.

ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ!!!!!!

ΤΕΛΟΣ!

Αναφέρομαι σε περιστατικό πριν από 8 χρόνια.
Ημερομηνία κλπής θεωρείται η ημερομηνία που αποφασίζει η Αστυνομία ότι επιτέλους κλάπηκε....μέχρι τότε θεωρείται χαμένο ή κάτι άλλο γενικά....

Οπότε το 6μηνο μην το δένουμε σκοινί-κορδόνι....οι νόμοι φτιάχνονται για να καταργούν κάποιους άλλους....
christhehealer - Τετ 16 Οκτ 2002, 10:38:32
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν εν ολίγοις γιατί βαριέμαι. Eίμαι ασφαλισμένος με το E15 της Eθνικής. Tο έχω ξαναπεί αλλά δεν πειράζει, το ξαναλέω. Πληρώνω πολλά αλλά έχω και πολλές καλύψεις.

Έχω οδική ασφάλεια από την Eθνική, εκτός της Peugeot Assistance.

Έαν έχεις ασφαλιστεί και στο κλέψουν, πληρώνεσαι σε διάστημα τριών (3 ) μηνών. Έκλεψαν το Astra του παρκαδόρου μας και σε 3 μήνες το ξαναπήρε καινούριο. Δηλαδή το παράγγειλε μόλις του το έκλαψαν και μέχρι να έρθει το καινούριο είχε πάρει τα λέφτά και το πλήρωσε cash.

Kαι κάτι σημαντικό όπως αποδεικνύεται. Δεν είμαι ασφαλισμένος σε πράκτορα αλλά σε κεντρικό της Eθνικής.
Tomcat - Τετ 16 Οκτ 2002, 15:26:12
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που λέει ο Christ είναι πολύ σημαντικό ,στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν σε εξυπηρετούν ικανοποιητικά ,πέρα από την κατάθεση της δήλωσης ατυχήματος και του να σου στείλουν την ασφάλεια στο σπίτι (για να τα πάρουν)!Εγώ με το ατύχημα που είχα τον Μαίο ξεμπέρδεψα μόνος μου , έτρεξα μόνος μου , κυνήγησα μόνος μου τους πραγματογνώμονες και απείλησα σε αρκετές τον περιπτώσεων γιατί αλλίως δεν έχει τελειωμό η κατάσταση.Το πρακτορείο πέρα από κάποια διαδικαστικά δεν με βοήθησε καθόλου!Να ξέρετε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να βασίζεστε μόνο στην προσωπικό τρέξιμο και να μην επαναπαύεστε δείχνοντας εμπιστοσύνη στους άλλους (δικά σας είναι το αυτοκίνητο , όχι του πράκτορα).

Όσο για την peugeot assistance , την είχα καλέσει την ώρα του ατυχήματος , δεν λέω το παιδί που με μετέφερε Αθήνα πολύ εξυπηρετικός αλλά ήταν υποχρεωμένος να με πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της PUG (αντιπροσωπεία) και μόνο.Σε οποιδήποτε άλλο συνεργείο πρέπει να πληρωθούν extra μεταφορικά.
Sidobre - Δευ 21 Οκτ 2002, 08:41:54
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Το ξέρεις ότι έρχονται μόνο όταν πιστοποιήσεις ότι το 206 έχει ακινητοποιηθεί εντελώς και δεν παίρνει μπρος? Το ξέρεις ότι δεν έρχονται να σου πάρουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος... Για να μην λέω πολλά έρχονται μόνο όταν υπάρχει ακινητοποίηση του 206 που οφείλεται σε ολική βλάβη.

Το διασταύρωσα και αυτό, δυστυχώς με δικό μου πάθημα.

H Peugeot Assistance ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ σε περίπτωση ατυχήματος!

Μάλιστα έκανε μόλις 15 λεπτά μέχρι τον τόπο του ατυχήματος ο οποίος ήταν στην Αθήνα.

Για καλή μου τύχη, το παιδί που ήρθε ήταν επυπηρετικότατο και του αξίζουν πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια.

Περισσότερες πληροφορίες για το ατύχημα στο ανάλογο θέμα.
teoman - Δευ 21 Οκτ 2002, 09:16:52
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Το διασταύρωσα και αυτό, δυστυχώς με δικό μου πάθημα.

H Peugeot Assistance ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ σε περίπτωση ατυχήματος!

Μάλιστα έκανε μόλις 15 λεπτά μέχρι τον τόπο του ατυχήματος ο οποίος ήταν στην Αθήνα.

Για καλή μου τύχη, το παιδί που ήρθε ήταν επυπηρετικότατο και του αξίζουν πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια.

Περισσότερες πληροφορίες για το ατύχημα στο ανάλογο θέμα.

Μήπως πρόσεξες τί έγραφε ο γερανός που ήρθε?Μήπως eurosos ή euroassistance...
Επίσης,το αυτοκίνητο στο πήγαν εκεί που ήθελες εσύ ή στην πιο κοντινή αντιπροσωπεία?
Sidobre - Δευ 21 Οκτ 2002, 09:21:32
Θέμα δημοσίευσης:
Η InterPartner είρθε.

Με ρώτησαν που θα το πάμε και αυτό ήταν.
Tomcat - Δευ 21 Οκτ 2002, 13:57:21
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό το οποίο σου λένε ότι μπορούν να σου πάνε το αμάξι οπουδήποτε συζήτησεις αρκεί να είναι εξουσιοδοτημένο peugeot!Έχω ακούσει και για καταστάσεις όπου για να φτάσει το αμάξι στο συνέργείο έχει αλλάξει και τρία φορτηγά!

Εμένα μου είχε ερθει η Euroassistanse
Alex - Τετ 30 Οκτ 2002, 09:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο με την Peugeot Assistance να σε κουβαλαει μετα απο τρακαρισμα πρεπει να ναι καινουριο γιατι χαλαγε ΠΟΛΥ την εικονα της εταιριας... Ξερετε τι ειναι να τρακαρεις και να παιρνεις για βοηθεια και να σου λενε "συγνωμη κυριε δεν μπορουμε να σας βοηθησουμε σε τρακαρισμα παρα μονο σε τεχνικη βλαβη του οχηματος σας" ? Μου το χουν πει αυτο την ωρα που τους πηρα μετα απο τρακαρισμα τον Ιουλιο του 2000. Αλλαξαν οι εποχες μαλλον...(με μια επιφυλαξη)

Οσο για τα ασφαλιστρα που ειναι και το θεμα μας μολις εκανα τηλεφωνικη "παραγγελια" ασφαλισης στη Sinco... Στο τελος της συνομιλιας με την υπαλληλο με ρωτησε που τους βρηκα.. Και της εξηγησα για το Club και μετα της λεω "Να ναι καλα ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ" Laughing Laughing
chatasos - Πεμ 31 Οκτ 2002, 08:47:45
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:
Αυτο με την Peugeot Assistance να σε κουβαλαει μετα απο τρακαρισμα πρεπει να ναι καινουριο γιατι χαλαγε ΠΟΛΥ την εικονα της εταιριας... Ξερετε τι ειναι να τρακαρεις και να παιρνεις για βοηθεια και να σου λενε "συγνωμη κυριε δεν μπορουμε να σας βοηθησουμε σε τρακαρισμα παρα μονο σε τεχνικη βλαβη του οχηματος σας" ? Μου το χουν πει αυτο την ωρα που τους πηρα μετα απο τρακαρισμα τον Ιουλιο του 2000. Αλλαξαν οι εποχες μαλλον...(με μια επιφυλαξη)

Από το site της Lion Hellas:

ΤΙ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η PEUGEOT ASSISTANCE:

* Οδική Υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, σε όλη την Ελλάδα, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.
* Μεταφορά του αυτοκινήτου στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο συνεργείο PEUGEOT.
* Παροχή άλλου αυτοκινήτου έως και 4 ημέρες, σε περίπτωση σοβαρότερης βλάβης.

Rally - Πεμ 31 Οκτ 2002, 09:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

..........................

file vini το γνωριζεις οτι στην περιπτωση με το 4χ4 δεν θα επαιρνες φραγκο??εχει τυχει παρομοιο περιστατικο σε γνωστο μου και ημουν και παρον οταν ηρθε η αστυνομια.πηγαινε κανονικα στον δρομο και εκανε ενας οπισθεν με επισης ενα 4χ4 και το παλικαρι για να τον αποφυγει το ριχνει δεξια!!!ε αυτο ηταν 200 χιλιαρικα ζημια και ο αλλος φυσικα εφυγε κυριος στολισμενος βεβαια απο κοσμιτικα επιθετα, αφου ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ δεν γινεται τιποτα και ας εχει προκαλεσει το ατυχημα ο αλλος.

οσον αφορα τις ασφαλιστικες ισχυει και εδω ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την ασφαλιστικη μου αν και δεν θα πω ποιοα για να μην θεωρηθει διαφημιση μιας και ασχολουμαι με το επαγγελμα του ασφαλιστη παρτ -ταιμ. απλα μερικες διευκρινισεις.

οσον αφορα την μεικτη ειναι ακριβη ασφαλεια αλλα οποιος γενικοτερα μιωθει οτι στριβει λιγο παραπανω γρηγορα ειναι η ιδανικη ασφαλεια. Η ΜΕΙΚΤΗ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ μονο σε περιπτωση τρακαρισματος.η θραυση κρυσταλλων ειναι στο πακετο τρομοκρατικων ενεργειων.επισης υπαρχουν σταδια μεικτης με απαλλαγη 50-100 και 200 χιλ δρχ.τι σημαινει αυτο? οσο μεγαλυτερο το σταδιο τοσο φτηνοτερη με τα 50-100 η 200 πρωτα χιλ δικα σου και τα υπολοιπα απο την ασφαλιστικη και εδω που τα λεμε στα πολλα λεφτα ειναι το προβλημα γιατι τα λιγα ολοι τα βρισκουμε.
οσον αφορα την οδικη βοηθεια εγω εχω και οδικη της ασφαλιστικης μου, και στο προηγουμενο αυτοκινητο μου που εκανα χρηση η οδικη ερχεται να μπορει νατο επισκευασει επι τοπου το κανει αν οχι σε παει σε συνεργειο που εσυ επιθυμεις, οτι και αν εχει συμβει, ειτε τρακαρισμα ειτε βλαβη!!!
teoman - Πεμ 31 Οκτ 2002, 17:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

file vini το γνωριζεις οτι στην περιπτωση με το 4χ4 δεν θα επαιρνες φραγκο??εχει τυχει παρομοιο περιστατικο σε γνωστο μου και ημουν και παρον οταν ηρθε η αστυνομια.πηγαινε κανονικα στον δρομο και εκανε ενας οπισθεν με επισης ενα 4χ4 και το παλικαρι για να τον αποφυγει το ριχνει δεξια!!!ε αυτο ηταν 200 χιλιαρικα ζημια και ο αλλος φυσικα εφυγε κυριος στολισμενος βεβαια απο κοσμιτικα επιθετα, αφου ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ δεν γινεται τιποτα και ας εχει προκαλεσει το ατυχημα ο αλλος.

Εκτός και αν γίνει θετική δήλωση από αυτόν που προκάλεσε το ατύχημα.Ακόμα και αν δεν σε αποζημιώσουν άμεσα,στο δικαστήριο θα βρεις το δίκιο σου.
Vini - Πεμ 31 Οκτ 2002, 18:26:05
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:

file vini το γνωριζεις οτι στην περιπτωση με το 4χ4 δεν θα επαιρνες φραγκο??

Το ξέρω φίλε μου.
Αλλωστε δεν πήρα δραχμή...
Οπως είπες και εσύ μετά ο τύπος έκανε το Κινέζο...ακόμη και μπροστά στην Αστυνομία... Evil Evil Evil
Alex - Παρ 01 Νοέ 2002, 21:56:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ο πατερας μου μολις εμαθε τιμη για τα ασφαλιστρα μου απο τη Sinco αναρωτιονταν πως ειναι δυνατον.. Μιλησε με τον ξαδερφο του που ειναι ασφαλιστης και του ειπε οτι η LLoyds ειχε ασφαλισει το WTC... Μετα απο την καταστροφη εδωσε σημα για κλεισιμο εργασιων σε πολλες χωρες γιατι κοντευει στα ορια χρεοκοπιας.. Τωρα αυτο μπορει να ειναι μεγιστη βρωμα και να μην εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα αλλα τι να πω.. Εχω 6 μηνες στο ασφαλιστηριο .. αν γινει καμια στραβη νομιζω οτι με καλυπτει το επικουρικο για τουλαχιστον ενα 3μηνο αν δεν κανω λαθος.. Κατι ειναι και αυτο... Αλλα τωρα απ'την αλλη παλι 1 χρονος εχει περασει απο το 911 .. Αν ηταν δεν θα χε κλεισει μεχρι τωρα? Τι να πω... Θα δειξει... Cool
Αλεξ@νδρος - Κυρ 03 Νοέ 2002, 01:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το σκεφτομαι και γω σοβαρα για Sinco
Vasso - Δευ 01 Σεπ 2003, 09:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα !!!
Επανέρχομαι στο θέμα ασφάλιστρα γιατί ήρθε η ώρα να αλλάξω ασφαλιστική εταιρεία .... Smile
Πήρα τηλέφωνο τη SINCO όπου μου είπαν πολύ γρήγορα πως τα ασφάλιστρα ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ κάνουν 132 ευρώ μιας και εχω μπόνους μάλους 4 (υποτίθεται).
Δεν έχω καταλάβει κάτι .
1 )Εφόσον τα μπόνους μάλους το χαμηλότερο ήταν το 4 γιατί μου το κατέβασαν , άλλαξαν στο 3???
Τι σημαίνει 3? έχει αλλάξει ο τρόπος εφαρμογής του μπόνους μάλους??
2) Ποιά η γνώμη σας για τη Sinco? Διάβασα πάλι όλα τα Posts και είδα πως ο Νίκος (Vιni) ήταν ευχαριστημένος.. ξέρετε μήπως τι περιέχει η ασφάλεια που λέει? εκτός δηλαδή από οδική βοήθεια και νομική προστασια??
Confused Confused Confused
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 09:28:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ξένες ασφαλιστές πλέον δίνουν και bonus malus 3 ... Smile Smile

Εχω τώρα στην SYNCO το ASTRA και ένα LANTRA HYUNDAI ...
Παλιότερα είχα το YUGO και το 206 και φυσικά το HYUNDAI COUPE ...

Εχουν πολύ καλές τιμές και το κυριότερο είναι άψογοι σε εξυπηρέτηση και σε υπηρεσίες (Παγκόσμια Οδική ασφάλεια και νομική προστασία) ...
micho - Δευ 01 Σεπ 2003, 09:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
εγω μολις εκλεισα με την MAYAN... την ξερει κανεις? εκλεισα μεσω ασφαλιστη φιλου...
Vasso - Δευ 01 Σεπ 2003, 10:11:24
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Ξένες ασφαλιστές πλέον δίνουν και bonus malus 3 ...

Εχω τώρα στην SYNCO το ASTRA και ένα LANTRA HYUNDAI ...
Παλιότερα είχα το YUGO και το 206 και φυσικά το HYUNDAI COUPE ...

Εχουν πολύ καλές τιμές και το κυριότερο είναι άψογοι σε εξυπηρέτηση και σε υπηρεσίες (Παγκόσμια Οδική ασφάλεια και νομική προστασία) ...

Πήρα πάλι και ρώτησα και μάλλον θα καταλήξω σε αυτήν ...
Έχω πάρει και άλλες γνώμες και μου είπαν πως όντως είναι πολύ καλή.
Thanks Very happy Very happy
Vaggelis - Δευ 01 Σεπ 2003, 10:43:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως να δίνατε κανένα τηλέφωνο - διεύθυνση, γιατί εγώ στη δική μου δίνω 147 ευρώ, χωρίς οδική βοήθεια, με bonus 4....
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 10:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
Μήπως να δίνατε κανένα τηλέφωνο - διεύθυνση, γιατί εγώ στη δική μου δίνω 147 ευρώ, χωρίς οδική βοήθεια, με bonus 4....

http://www.sinco.gr/ Wink Wink
micho - Δευ 01 Σεπ 2003, 10:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
την mayan την ξερει κανεις? Shocked Very happy
alekos - Δευ 01 Σεπ 2003, 11:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
ασφαλειες sinco

μετα απο τηλεφωνικη ομιλεια που ειχα μαζι της η συγκεκριμενη ασφαλιστικη
δεν ειναι ασφαλιστικη εταιρια αυτονομη στην ελλαδα αλλα ασφαλιστικο πρακτορειο στην ελλαδα που αντιπροσωπευεται απο καποιους μεσιτες ασφαλειων .τι σημαινει αυτο? αντε να παρεις τα λεφτα σου πισω!!!

το σιγουρο ειναι οτι εαν φταιει ο αλλος θα τα παρεις αλλα το ζητημα ειναι ποτε
? τι να τα κανω τα 1500ευρω μετα απο 6 μηνες!!!

σου δινουν δηλαδη μια επιταγη γιατι δεν εχουν παντα μετρητα στα ταμεια τους
για το λογο οτι δεν ειναι αυτουσια ασφαλιστικη εταιρια.

- δεν υπαγεται στο συστημα του φιλικου διακανονισμου !!(ειναι ενας τροπος αναγνωρισης-φερρεγυοτητας)

- σου πουλανε υποχρεωτικα την νομικη προστασια παρολλο που δεν ειναι υποχρεωτικη απο τον νομο γιατι μαλλον θα την χρειαστης

προσωπικα εχω μεικτη ασφαλεια στον φοινικα και πληρωνω 1090 ευρω τον χρονο για τις ιδιες καλυψεις που εχω στον φοινικα μου ζητησανε 1052 ευρω χωρις κακαβουλες πραξεις( σε μεικτη ασφαλεια.) και με απαλλαγη
25% της αξιας της ζημιας στον φοινικα εχω 90.000δρχ απαλλαγη.

αρα σε σοβαρες ασφαλειες ειναι αντιθετος πιο ακριβη !!
αν μου παρει φωτια το αυτοκινητο θα εχουν στα ταμεια τους 4.000.000δρχ
την αλλη μερα να μου τα δωσουν ή θα τους παρακαλαω καθε βδομαδα
να τα παρω?(οι επωνημες και σοβαρες ασφαλειες σιγουρα εχουν)

μου δωσαν τιμη χωρις να με ρωτησουν το bonus μου
και σε ερωτηση μου ειπαν οτι θα με βαλουν στο 3 (εγω βρισκομε στο 8 τωρα τι εγινε μου κανουν χαρη?)
αυτο δεν γινετε σε καμια σοβαρη ασφαλεια .
πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι και πολλη ενημερωμενοι οταν κανουμε ασφαλεια για να μην βρεθουμε ποτε προ εκπληξεων.
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 12:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
alekos έγραψε:
ασφαλειες sinco

μετα απο τηλεφωνικη ομιλεια που ειχα μαζι της η συγκεκριμενη ασφαλιστικη
δεν ειναι ασφαλιστικη εταιρια αυτονομη στην ελλαδα αλλα ασφαλιστικο πρακτορειο στην ελλαδα που αντιπροσωπευεται απο καποιους μεσιτες ασφαλειων .τι σημαινει αυτο? αντε να παρεις τα λεφτα σου πισω!!!

το σιγουρο ειναι οτι εαν φταιει ο αλλος θα τα παρεις αλλα το ζητημα ειναι ποτε
? τι να τα κανω τα 1500ευρω μετα απο 6 μηνες!!!

σου δινουν δηλαδη μια επιταγη γιατι δεν εχουν παντα μετρητα στα ταμεια τους
για το λογο οτι δεν ειναι αυτουσια ασφαλιστικη εταιρια.

- δεν υπαγεται στο συστημα του φιλικου διακανονισμου !!(ειναι ενας τροπος αναγνωρισης-φερρεγυοτητας)

- σου πουλανε υποχρεωτικα την νομικη προστασια παρολλο που δεν ειναι υποχρεωτικη απο τον νομο γιατι μαλλον θα την χρειαστης

προσωπικα εχω μεικτη ασφαλεια στον φοινικα και πληρωνω 1090 ευρω τον χρονο για τις ιδιες καλυψεις που εχω στον φοινικα μου ζητησανε 1052 ευρω χωρις κακαβουλες πραξεις( σε μεικτη ασφαλεια.) και με απαλλαγη
25% της αξιας της ζημιας στον φοινικα εχω 90.000δρχ απαλλαγη.

αρα σε σοβαρες ασφαλειες ειναι αντιθετος πιο ακριβη !!
αν μου παρει φωτια το αυτοκινητο θα εχουν στα ταμεια τους 4.000.000δρχ
την αλλη μερα να μου τα δωσουν ή θα τους παρακαλαω καθε βδομαδα
να τα παρω?(οι επωνημες και σοβαρες ασφαλειες σιγουρα εχουν)

μου δωσαν τιμη χωρις να με ρωτησουν το bonus μου
και σε ερωτηση μου ειπαν οτι θα με βαλουν στο 3 (εγω βρισκομε στο 8 τωρα τι εγινε μου κανουν χαρη?)
αυτο δεν γινετε σε καμια σοβαρη ασφαλεια .
πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι και πολλη ενημερωμενοι οταν κανουμε ασφαλεια για να μην βρεθουμε ποτε προ εκπληξεων.

Φίλε μου καλά όλα αυτά που γράφεις και σωστά αλλά αντιπαραθέτω...

1. Είναι πολλές οι ασφαλιστικές που δεν έχουν τον ΦΙΛΙΚΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ... αυτό για μένα σημαίνει : α. ότι το μέτρο είναι πατάτα και β. είναι μέτρο το οποίο δεν υποχρεώνει κανένα να το τηρήσει ... και γ. το μέτρο δημιουργήθηκε από κάποιες Ελληνικές Ασφαλιστικές για να μειώσουν καλά και ντε την γραφειοκρατεία ... Αλλά τι να το κάνεις όταν στο μέτρο δεν παίρνουν μέρος όλοι ...

2. Μιλάς για λεφτά που θα πάρεις πίσω? Ποια χρήματα εννοείς? Ξέρεις πολλές ασφαλιστικές που δίνουν χρήματα εύκολα?

3. Είναι πολλές οι Μεσιτικές Ασφαλιστικές στην Ελλάδα ... που από πίσω κρύβονται μεγάλες ασφαλιστικές ... Που είναι το κακό? Ο ασφαλιστής της γειτονιάς που αντιπροσωπεύει κάποια ασφαλιστική δεν είναι μεσίτης? Αλλά και ο ασφαλιστής μέσα στην ίδια την ασφαλιστική μεσίτης δεν είναι?

4. Εάν σε κάποιο τροχαίο φταίει ο άλλος, τότε παίρνεις χρήματα από την ασφαλιστική του και όχι από την δική σου ... αν είσαι τυχερός και στα δώσουν! Εγώ ακόμη περιμένω από την "φερέγγυα" ΑΣΠΙΣ ΑΕ να μου δώσει από το 1997 350.000δρχ. από τρακάρισμα ... που δεν έφταιγα εγώ.

5. Η Νομική προστασία χρειάζεται πάντα .... γιατί παντού υπάρχει και κάποιο δικαστήριο ή απλά για κάποια γνώμη ή άποψη, ακόμη και για μία απλή κλήση τροχαίας ...

6. Αν είναι να δίνεις το χρόνο 1100 euro περίπου μόνο για ασφάλεια ... θεωρώ ότι το ποσό είναι υπερβολικό για αυτοκίνητο και μάλιστα για το 307 ... Και χωρίς κανένας να υπογράφει ότι σε όλες τι περιπτώσεις θα παίρνεις τα χρήματα σου πίσω αφού για όλα υπάρχουν παραθυράκια ... Π.χ. το ποιο απλό! Ενα χαλάζι...λακούβες στο καπό...Ποιος πληρώνει την ζημιά? Πάντως όχι η ασφαλιστική αφού θεωρείται φυσική καταστροφή, όπως και μία φωτιά ή μία πλημμύρα κλπ... Εγώ πάντως αμφιβάλλω αν υπάρχει εταιρία στην Ελλάδα που την επόμενη μέρα σου δίνει 4.000.000μετρητά ... Η Εθνική Ασφαλιστική θέλει 3 μήνες στην καλύτερη για να εγκρίνει τέτοιο ποσό αλλά και για να ψάξει το ζήτημα μπας και τα γλυτώσει ...

Απλό παράδειγμα! Μου έσπασαν το τζάμι του οδηγού πριν από μερικά χρόνια και έκλεψαν το Ρ/Κ. Ενώ είχα ασφάλεια Εθνικής που κάλυπτε θραύση κρυστάλλων, δεν μου έδωσαν φράγκο .... γιατί λέει το σπάσιμο δεν ήταν τεχνικό/ποιοτικό/ελλατωματικό αλλά από ανθρώπινη παρεμβολή δηλ. κλοπή που δεν καλύπτεται .... και φυσικά τα έσκασα για να το φτιάξω ...

7. Θα έλεγα ότι, πράγματι, πρέπει να είμαστε σοβαροί σε θέματα ασφαλειών ... αλλά το κυριώτερο ποιο σοβαροί όταν δίνουμε τόσα χρήματα και κάνουμε κάποιους πλουσιότερους χωρίς να κατοχυρωνόμαστε από κανέναν, αφού ο τομέας ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ είναι ο πλέον αμφισβητίσιμος κλάδος στην αυτοκίνηση ...

8. Θεωρείς σοβαρή ασφαλιστική όποιον δίνει bonus malus πάνω από 8 ?... Εγώ πάντως δεν είπα όχι σε bonus malus: 3, αφού δεν έχω λεφτά για πέταμα ... και μέχρι σήμερα ήμουν με bonus malus: 4. Και στο κάτω-κάτω τι υποδηλώνει τέλος πάντων αυτό το νούμερο? Αφού με ένα γνωστό ή κάποιο κονέ και στις ποιο "σοβαρές" ασφαλιστικές εξασφαλίζεις χαλαρά μικρό bonus malus ...
teoman - Δευ 01 Σεπ 2003, 12:51:58
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Απλό παράδειγμα! Μου έσπασαν το τζάμι του οδηγού πριν από μερικά χρόνια και έκλεψαν το Ρ/Κ. Ενώ είχα ασφάλεια Εθνικής που κάλυπτε θραύση κρυστάλλων, δεν μου έδωσαν φράγκο .... γιατί λέει το σπάσιμο δεν ήταν τεχνικό/ποιοτικό/ελλατωματικό αλλά από ανθρώπινη παρεμβολή δηλ. κλοπή που δεν καλύπτεται .... και φυσικά τα έσκασα για να το φτιάξω ...

Αυτό δεν το γνώριζα και καλά έκανες και το έγραψες.Είχα ζητήσει να συμπεριληφθεί και η θραύση κρυστάλλων στην ασφάλεια αλλά πλέον χρειάζεται υποχρεωτικά φωτογράφιση του αυτοκινήτου οπότε το άφησα...
alekos - Δευ 01 Σεπ 2003, 13:46:51
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε νικο

1. ο φιλικος διακανονισμος τον εφτιαξαν οι ιδιες οι ασφαλειες για να αφενος
εξασφαλισουν την καλυτερη και ομαλοτερη ροη στις αποζημιωσης γιατι
οταν τρακαρης περνης τηλεφωνο ερχεται πραγματογνωμωνας στο φωτογραφιζει σου φτιαχνει την δηλωση του φιλικου διακανονισμου
τα κανονιζει με την ασφαλεια σου(και αυτος την ιδια αντιπροσοπευει)
και οι αποζημιωση σου βγαινη απο την ιδια σου την εταιρια και οχι τρεχωντας
στα γραφεια της αλλης για να παρεις τα λεφτα σου (εαν δεν φταις.)
εφοσων και οι 2 εμπλεκομενοι που περνουν μερος σε ατυχημα εχουν φιλικο διακανονισμο 'γλιτωνουν απο πολλα τρεχαματα' και οσο πιο φερεγγυα ασφαλεια εχεις τοσο πιο γρηγορα και μεγαλυτερο ποσο θα παρεις πισω.
ο φιλικος διακανονισμος μεταξυ ασφαλειων ειναι ενα συστημα που εφαρμοζετε χρονια στο εξωτερικο και ειναι αρκετα δοκιμασμενο
τα τελευταια χρονια ειναι πολλες οι εταιριες που προσπαθουν να μπουν στο συστημα αυτο αλλα ''κοβονται΄'' επειδη δεν τηρουν μεγαλα αποθεματικα.
και δεν εχουν στανταρτ ως προς τις διαδικασιες τους. κ.τ.λ
μια εταιρια να ξερεις οτι εαν βρισκεται μεσα στο φιλικο διακανονισμο
ειναι προσων για αυτην και συνηθως το διαφημιζει (γενικα συμφερη τους πελατες τις αρα εμας)
συνεχος μπαινουν στον φιλικο διακανονισμο ολοενα και περισσοτερες ασφαλιστικες εταιριες.

2.πιστευω οτι εαν θα παρεις καποια χρηματα πισω απο ασφαλιστικη εταιρια
περισσοτερα θα ειναι ''ισος'' απο καμια μεγαλη και οχι απο καποια μικρη.

3.προτιμω (εγω προσωπικα) την δυναμη ενος μεγαλου ονοματος
απο μια μικρη ασφαλεια η οποια εχει 5 πρακτορεια ολα κιολα .(γενικα για ασφαλειες και οχι μονο αυτοκινητου).επισης δεν ξερω πως μια ασφαλεια
του εξωτερικου περνει τοσα λιγα ασφαλιστρα(ελπιζω να γνωριζεις τι ποσα πληρωνουν οι κατοχοι ι.χ στην ευρωπη για ασφαλειες)και επειδη δεν εχω εμπιστοσυνη σε απλους μεσιτες - γραφεια οσο αφορα να παρω χρηματα
προτιμω οσο δυνατο να εξασφαλιστω απο ''μεγαλα'' ονοματα ασφαλιστικων εταιριων που υπαρχουν χρονια στον κλαδο.

4.ακριβως αυτο σου λεω δεν θα χρειαζοταν να τα παρεις απο την ασπις
εαν ειχες φιλικο διακανονισμο και να περιμενεις κατι χρονια για 350.000δρχ θα τα επερνες απο την ασφαλεια σου σε κανα 2 βδομαδες.

5.συμφωνω και επαυξανω!!

6.στο 307 εχω μεικτη ασφαλεια που καλυπτει ολες τις φυσικες καταστοφες
(π.χ δεντρο που επεσε απο μονο του πανω στο αυτοκινητο)πλημμυρες κ.τ.λ
φωτια απο παση αιτια (τσιγαρο ,βραχυκυκλωμα,τρομοκρατικες)για το ποσο που το εχω ασφαλειση .καθως και κακοβουλες πραξεις π.χ εαν το βρω το πρωι τρακαρισμενο μου το αποζημιωνη (την εχω χρησιμοποιηση αυτην την καλυψη).+μερικη ολικη κλοπη νομικες προστασιες,οδικες βοηθειες,θραυση κρυσταλλων.=1090 ι προηγουμενη ασφαλιστικη μου ζητησε 1050
με μεγαλυτερες απαλλαγες εσυ πια θα προτιμουσες?

το σπασιμο του τζαμιου και εγω ο ιδιος να το σπασω τα χρηματα τα παιρνω
γιατι το σπασιμο με καλλυπτει απο οποιαδηποτε αιτια γινει απο κλοπη ειτε απο πετρα-ατυχημα.

7. εχεις δικιο και συμφωνω μαζι σου.

8.φιλε μου δεν με χαλαει καθολου να παω απο το 8 στο 3 να σαι σιγουρος
αλλα αν μια ασφαλεια δεν υπολογιζει καποιους στοιχειωδες κανονες στην ασφαλιστικη αγορα δεν ειναι σοβαρη ποσο μαλλον εμενα που δεν με ηξεραν και μιλησα και απο το τηλεφωνο.
--- δεν υπαρχει προβλημα κυριε θα σας παμε στο 3
και πως θα γινει αυτο?

--- δεν υπαρχει κανενα προβλημα σε εμας γινετε

ολα τα παραπανω δεν γραφονται για να αντιδικισω με τον νικο
απλα ειναι οι δεικες μου αποψεις επι του θεματος,και σκοπος ολων πιστευω οτι ειναι να ψαχουμε πολυ καποια τετοια θεματα προκειμενου να διασφαλιστουμε οσο γινετε περισσοτερο.
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 14:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
Aλέκο συμφωνώ σε όσα λες ... απλά βλέπω τα πράγματα λιγάκι ποιο πονηρά...
π.χ. για τον φιλικό διακανονισμό ... παρατηρώ ότι είναι μέτρο από ορισμένες και μόνο Ελληνικές εταιρίες ... αυτό νομίζω, ότι μειώνει το μέτρο...αφού υπάρχουν πολλές άλλες ξένες και Ελληνικές εταιρίες ...

Οσα για τα υπόλοιπα καλά τα λες ... απλά ο καθένας οριοθετεί τις ανάγκες του και το πορτοφόλι του και αναλόγως πράττει ... Wink Wink Wink

Οσο για την ΑΣΠΙΣ τότε δεν είχε φιλικό διακανονισμό ... αλλά και να είχε πάλι δεν θα έπαιρνα φράγκο γιατί ο τύπος που με τράκαρε μετά έκανε την κουκουβάγια (ή αλλιώς τον ΚΙΝΕΖΟ) .... και δεν έκανε δήλωση και εγώ προσπαθούσα να πείσω την ΑΣΠΙΣ ότι με τράκαρε ... Φυσικά η αστυνομία την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ΔΕΝ επιτρέπεται να παίζουν το ρόλο του μάρτυρα απλά μόνο καταγράφουν το περιστατικό και μέχρι εκεί.... ΧΑΟΣ!
Sidobre - Δευ 01 Σεπ 2003, 16:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
Nίκο, κακά τα ψέμματα, εγώ θα συμφωνήσω με τον Αλέκο.

Και εγώ στον Φοίνικα το έχω ασφαλισμένο και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο μπροστά σε εξυπηρέτηση.

Αποδεδειγμένα (έχω κάνει χρήση μικτής 2 φορές) σου δίνουν τα χρήματα αμμέσως (την πρώτη φορά σε 3 μέρες από τα τιμολόγια και την 2η σε 5 μέρες)

Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πούνε μα ή μου, αυτή είναι η δουλειά τους και γι'αυτό είναι πρώτοι σε αυτό που κάνουν.

Εχει υπηρεσίες που δεν υπάρχουν σε "φτηνές" ασφαλιστικές. Κυριότερη από αυτές είναι η "Υπηρεσία Ατυχημάτων" όπου τους τηλεφωνείς και σε 10 λεπτά από το ατύχημα, έρχεται άτομο που φωτογραφίζει το συμβάν, συμπληρώνει τις δηλώσεις και αναλαμβάνει να παραδώσει τον φάκελο την επόμενη εργάσιμη στον πραγματογνώμονα. Αρα εσύ ΔΕΝ κάνεις τίποτα παρά περιμένεις να πάρεις τα χρήματά σου (αν δικαιούσαι)

Από εκεί και ύστερα για αυτά που λέτε, εξαρτάται καθαρά από τον ασφαλιζόμενο να γνωρίζει εξ'αρχής από τι επιθυμεί να ασφαλιστεί ώστε να αποφύγει μελλοντικά μπλεξίματα όπως αυτό που αναφέρεις...

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα υπήρχε κοπελιά που ασφάλισε το αυτοκίνητό της για μερική κλοπή και όχι για ολική για λόγους οικονομίας αλλά τελικά το αυτοκίνητο κλάπηκε και δεν πήρε μία. Ποιός έφτεγε... η ασφαλιστική ή η ασφαλιζόμενη;

Μην ξεχνάτε το ρητό ότι "το φτηνό είναι ακριβό!" Στα θέματα ασφαλειών ισχύει και με το παραπάνω!

Επίσης, για δικό σας καλό, μην ξεχνάτε να αναπροσαρμόζετε το κεφάλαιο κάλυψης κάθε χρόνο γιατί όλες οι ασφαλιστικές αποζημιώνουν βάση της αντικειμενικής αξίας του αυτοκινήτου την στιγμή του συμβάντος.

Ακόμα, όσο αφορά την φιλική δήλωση, θεσπίθηκε ως θεσμός για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών ώστε να πέρνουν τα χρήματα σύντομα από την ασφαλιστική τους και να μην περιμένουν πότε θα αποζημιώσει η ασφαλιστική του άλλου.

ΔΕΝ έχουν υπογράψει τον θεσμό εταιρίες που ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν ζημιές απ'ευθείας στον πελάτη τους και αυτό θα έπρεπε να σας προβληματίσει πολύ!

Τέλος, επειδή ανοίξατε ένα ωραίο θέμα, αυτό των ασφαλιστικών, προτείνω όσοι επιθυμείτε για ασφάλιση μπορούμε να κοιτάξουμε να βγάλουμε ομαδικά ασφαλιστήρια με καλή έκπτωση ως σύλλογος. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε αρκεί η ασφαλιστική να έχει το ανάλογο κύρος.
Sidobre - Δευ 01 Σεπ 2003, 16:22:55
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Οσο για την ΑΣΠΙΣ τότε δεν είχε φιλικό διακανονισμό ... αλλά και να είχε πάλι δεν θα έπαιρνα φράγκο γιατί ο τύπος που με τράκαρε μετά έκανε την κουκουβάγια (ή αλλιώς τον ΚΙΝΕΖΟ) .... και δεν έκανε δήλωση και εγώ προσπαθούσα να πείσω την ΑΣΠΙΣ ότι με τράκαρε ... Φυσικά η αστυνομία την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ΔΕΝ επιτρέπεται να παίζουν το ρόλο του μάρτυρα απλά μόνο καταγράφουν το περιστατικό και μέχρι εκεί.... ΧΑΟΣ!

Είδες ότι αν είχες στην συγκεκριμένη περίπτωση την "υπηρεσία Ατυχήματος" θα τον είχαν φωτογραφήσει και θα τον είχαν βάλει να υπογράψει κι'όλας οτι φταίει Wink
kavaliotis - Δευ 01 Σεπ 2003, 17:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια μιλατε για μικτες και δεν εχω καταλαβει ακομα τι ειναι η μικτη! Για εξηγηστε λιγο..

Τελικα ποια συμφερει? Δεν ειχα ασχοληθει ποτε με το θεμα και δεν ξερω τι ασφαλεια εχω, τα ειχε κανονισει ο πατερας μου και δεν εχω ιδεα εγω..

Να ρωτησω και κατι αλλο..Μιας και στην οικογενεια εχουμε 2 αμαξια, υπαρχει καποιος τροπος να τα ασφαλισουμε μαζι και να πληρωνουμε λιγοτερα?
Vini - Δευ 01 Σεπ 2003, 19:17:29
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Είδες ότι αν είχες στην συγκεκριμένη περίπτωση την "υπηρεσία Ατυχήματος" θα τον είχαν φωτογραφήσει και θα τον είχαν βάλει να υπογράψει κι'όλας οτι φταίει Wink

Ποια υπηρεσία και κουραφέξαλα φίλε ΤΑΣΟΟΟΟΟΟ???

Ο τύπος που με τράκαρε είχε ΑΣΠΙΣ και εγώ ο κακομοίρης πάλι ΑΣΠΙΣ είχα! Την ίδια ασφαλιστική! Ηρθε ο πραγματωγνωμονας και εγραψε ότι γούσταρε και μετά πήρε μπλανκο και τα έσβησε! Αλλά η επώνυμη και σοβαρή ΑΣΠΙΣ προτίμησε να εξυπηρετήσει το τύπο με το 2λιτρο ΝΙSSAN KING CUB επειδή λέει τρακάρει συχνά και κάνει καλό σεφτέ στην ΑΣΠΙΣ αφού πάντα κάνει αρνητική δήλωση (αλλά η ΑΣΠΙΣ ανεβάζει το bonus malus) ... τόσο που πλέον είχαν βαρεθεί να πληρώνουν τα άμοιρα θύματα ...

Η απάντηση τους (στα κεντρικά γραφεία στην Κηφισίας) τότε ήταν αποστομωτική! Κύριε έχετε ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ? Αν όχι τότε καλύτερα να το αφήσετε το θέμα γιατί δεν θα βγάλετε άκρη ... με τον συγκεκριμένο οδηγό! (που είναι και καλός πελάτης της ΑΣΠΙΣ με τόσα τροχαία και bonus malus --->που τείνει στο άπειρο!)

Μου λετε για υπηρεσίες και ΔΕΝ λέτε να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ... !!!!

Δηλαδή εμένα τώρα αν με τρακάρει κάποιος ... θα ακολουθήσω την γνωστή παλιά διαδικασία , και θα πληρωθώ από την ασφαλιστική του εφόσον κάνει θετική δήλωση! Αν κάνει αρνητική τότε θα κινήσω ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που με καλύπτει πλήρως ... Φυσικά σε οποιοδήποτε συμβάν έχω ΗΟΤ NUMBER και αμέσως έρχετε Νομικός αντιπρόσωπος στο σημείο του συμβάν και παίρνει αυτός τα ηνία ...

Αν τον τρακάρω και φταίω θα πάει να πληρωθεί από την δική μου ... αφού σα καλό παιδί θα κάνω Θετική δήλωση... Αν η δική μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έδωσε άδεια στην ασφαλιστική μου για να λειτουργεί ... Εγώ Αλμπανό Κινέζο πλέον .... Mad Mad Mad Mad Mad

Περί κλοπής:
Αν είναι να σκεφτόμαστε ότι θα μας το κλέψουν τότε εκτός από την μεικτή ασφάλεια μπορούμε να παίρνουμε τα αυτοκίνητα μέσα στο σπίτι πάνω στο κρεβάτι ... Τους προσφέρουμε και ασφάλεια αλλά και πολλά άλλα ... Γίνομαι κυνικός αλλά νομίζω ότι κάποια πράγματα πλέον είναι τραβηγμένα ...

Ερώτηση! Πως μπορείς να αποδείξεις ότι σου έκλεψαν το αυτοκίνητο ? ? ?
Προχθες 4 το απόγευμα έγινε σοβαρό ατύχημα έξω από το σπίτι μου, με μηχανή, 2 τραυματίες μέσα στα αίματα ... και η αστυνομία ήρθε 3 ώρες μετά το συμβάν ... αφού κάναμε τουλάχιστον 10 τηλεφωνήματα... Ηρθαν μέσα στην βαρεμάρα, είδαν, σημείωσαν ότι κάτι έγινε και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια ... Φαντάσου να σου κλέψουν το άψυχο αυτοκίνητο ... θα το σημειώσουν στα παλιά υποδήματά τους και εσύ μου λες ότι ο Φοίνικας θα σου δώσει εκκατομύρια σε 4 και 5 μέρες ... Πως γίνεται αυτό ? Confused Confused

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά! Κάντε ότι ασφάλεια θέλετε και γουστάρετε και πληρώστε όσα χρήματα θέλετε ... Laughing Laughing Laughing
Tomcat - Δευ 01 Σεπ 2003, 22:37:39
Θέμα δημοσίευσης:
Για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους o Τασος ειπε οτι πηρε τα χρηματα απο το τιμολογιο (τρακαρισμα) σε 4-5 μερες.Αν (φτου φτου μακρια απο εμας) σου κλεψουν φιλε Νικο το αμαξι υπαρχει ενα χρονικο διαστημα 3-4 εως 6 μηνες οπου το αμαξι πρεπει να δηλωθει ως κλεμμενο και μετα γινεται η αποζημιωση απο την ασφαλιστικη.Αν σε αυτο το διαστημα το αυτοκινητο βρεθει τοτε αποζημιωση yok!!!

Τωρα οσων αφορα το θεμα ασφαλιστικες , η προσωπικη μου αποψη οτι βρισκονται λιγο ποιο κατω απο τις τραπεζες σε επιπεδο απατης!!! Οι τιμες ανεβαινουν, οι υπηρεσιες και η εξυπηρετηση μειωνεται και τελικα την πληρωνουμε (στην κυριολεξια) ολοι μας.Απο την δηθεν υποχρεωση ασφαλισης στην Μινεττα μεχρι το χρονικο διαστημα αποζημιωσης μας ολα ειναι μια απατη!!!!
Alex - Τρι 02 Σεπ 2003, 01:17:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εγω πληρωνα 140 χηνες το εξαμηνο (280 το χρονο!) στο Φοινικα το 99,2000,2001 επειδη ειμουν αναγκασμενος απ'την τραπεζα οπου ξεπληρωνα το δανειο. Σε αυτο περιλαμβανεται και το επασφαλιστρο νεου σε ηλικια οδηγου. Παντως οι καλυψεις ηταν για μερικη κλοπη, τρομ. ενεργειες (τσαμπα λεφτα καθως θελει προκηρυξη για να το παραδεχτουν), θεομηνιες (αντε να αποδειξεις τι ειναι θεομηνια), πυρκαγια. Αυτα.

Και οταν μου ανοιξαν το αμαξι (καινουριο αμαξι 20 ημερων το ειχα) και μου ξηλωσαν την κλειδαρια/γρατσζουνισαν την πορτα/κατεστρεχαν το μηχανισμο της πορτας και τους πηρα τηλεφωνο μου ειπαν οτι "Ααααα κυριε.. ξερετε... εμεις καλυπτουμε μονο ΚΛΟΠΗ.. οχι ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ"... Δηλαδη αμα σου σπασουν το αμαξι και σου κανουν 500.000 ζημια για να παρουν ενα κασετοφωνο αξιας 50.000, αυτοι θα σου δωσουν μονο τα 50 χιλιαρικα. Αυτο μου εδωσαν να καταλαβω οσα ατομα και αν μιλησα εγω ή ο πατερας μου. Αργοτερα ενας ασφαλιστης/μεσιτης του Φοινικα μου ειπε οτι κανονικα επρεπε να μου παρουν ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ (δεδομενου οτι το αμαξι ηταν ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ) αλλα με κοροιδεψαν γιατι δεν ειχα ενα "ασφαλιστη" δικο μου να κανει τα κουμαντα.

So long for ασφαλειες Φοινικα, για μενα.

Sinco και ξερο ψωμι. Εχω κλεισει ενα χρονο (απο τοτε που ανοιξα το thread)...Ασφαλιση LLoyds (κολοσος στις ασφαλειες), νομικη και οδικη βοηθεια σε ενα πακετο με πολυ χαμηλο κοστος. Το μονο που με χαλαει ειναι οτι το επασφαλιστρο νεου σε ηλικια οδηγου το εχει στα 25 ενω οι περισοτερες στα 23. Αλλα ακομα και πληρωνοντας το, θα πληρωνω λιγοτερα απ'οτι στις αλλες. Οποτε? Η επιλογη ειναι σαφης.

Υπ'οψην οτι το bonus malus το μετραει διαφορετικα η Sinco απ'το Φοινικα.. Πχ νομιζω οτι οταν πηγα απο 8->7 στο φοινικα, πηγε απο 4 στο 3 (ή 3 στο 2? Δεν ειμαι σιγουρος) στην Sinco/Lloyds...

Ειναι αλλη κλιμακα δηλαδη...
Vaggelis - Τρι 02 Σεπ 2003, 07:39:59
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Τέλος, επειδή ανοίξατε ένα ωραίο θέμα, αυτό των ασφαλιστικών, προτείνω όσοι επιθυμείτε για ασφάλιση μπορούμε να κοιτάξουμε να βγάλουμε ομαδικά ασφαλιστήρια με καλή έκπτωση ως σύλλογος. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε αρκεί η ασφαλιστική να έχει το ανάλογο κύρος.

Τάσο, αυτό όπως και εσύ ξέρεις, μπορεί να περιληφθεί στις παροχές ενός club στα μέλη του, δηλαδή έκπτωση στην ασφάλιση και συνεργασία με μεγάλη εταιρεία....
Οπότε, ας τελειώσουμε τα υπόλοιπα και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός...
alekos - Τρι 02 Σεπ 2003, 10:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το θεμα με της ασφαλειες
περα απο την υποχρεωτικη του μορφη (απαραιτητη ασφαλιστικες καλυψεις απο τον νομο) εχει να κανει και με την κατοχυρωση της περιουσιας μας
μην ξεχναμε οτι εχουμε 4-5 εκατομυρια στο πεζοδρομιο οπου ειναι εκθετα
στον καθε ενα απειρο,απροσεκτο και ανευθηνο οδηγο καθως επισης
και σε ενα σωρο κλεφτρονια .

πρεπει λοιπον να μην περναμε το θεμα της σωστης ασφαλειας ετσι!!!
καλο ειναι να παιρνουμε υποψη μας ολες τις παραμετρους καθως και
τις πιθανοτητες που αυτες μπορη να συμβουν.
συμφωνω με τον τασο και θα ρωτησω εαν μπορουμε να βγαλουμε ομαδικα
ασφαλιστηρια σαν club .
εχω φιλους ασφαλιστες σε διαφορες ασφαλειες και θα κοιταξω να παρουμε προσφορες .

Μακη η μικτη ασφαλεια δεν σου καλυπτει το αυτοκινητο σου απο φωτια η
κλοπη (μερικη η ολικη) αλλα εαν τρακαρης και φταις εσυ σου πληρωνη
και την δικια σου την ζημια.

κοστιζει γυρω στης 100.000δρχ παραπανω τον χρονο(απο την απλη) και ετσι εχεις το κεφαλι σου ησυχο συνηθως οι πρωτες 100.000δρχ ειναι δικες σου
απο το τρακαρισμα που θα κανεις.

στατιστικα εαν κανεις ενα τρακαρισμα 500.000 δρχ(φταις εσυ)
τοτε εχουμε 500.000-100.000=400.000
αρα θα παρεις απο την ασφαλιστικη 400.000δρχ
για να επιδιορθωσης την ζημια σου.εαν αυτο συμβει στα 4 χρονια σου ερχεται τσαμπα η ασφαλεια (4 χρονια χ 100.000 το χρονο εξτρα που ειναι περιπου η μικτη)
ειναι ισο με το ποσο της αποζημιωσης.

σημερα πανω-κατω για ενα μετριο τρακαρισμα σε αυτο το ποσο φτανουμε(500.000)

βαλτα κατω και δες τα εαν σε συμφερη.
Sidobre - Τρι 02 Σεπ 2003, 11:07:33
Θέμα δημοσίευσης:
Eγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση....

Αν είχατε σήμερα 5,000,000 δρχ. που θα τα καταθέτατε;

1. Σε μια τράπεζα όπου αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από ένα πρακτορείο και σε περίπτωση που επιθυμείτε πίσω τα χρήματά σας θααααα σας τα δώσει με επιταγή;

2. Σε μια NoName τράπεζα αμφιβόλου προέλευσης και λοιπών στοιχείων

3. Σε μια μεγάλη τράπεζα με κύρος, πολλά υποκαταστήματα και υπαλλήλους να σας κάνουν μέχρι και αέρα;

Κακά τα ψέματα παιδιά! Είναι περιουσίες και εφ'όσον είναι περιουσίες πρέπει να βρίσκονται σε καλά χέρια.

Νίκο (Vini) αυτό που λές
Νίκος έγραψε:
"Αν τον τρακάρω και φταίω θα πάει να πληρωθεί από την δική μου ... αφού σα καλό παιδί θα κάνω Θετική δήλωση... Αν η δική μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έδωσε άδεια στην ασφαλιστική μου για να λειτουργεί ... Εγώ Αλμπανό Κινέζο πλέον ...."
πραγματικά με εξοργίζει! Με αυτό τον τρόπο κυκλοφορούν 30% ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην χώρα μας!

Λοιπόν ας κόψουμε πια αυτή την απαίσια νοοτροπία γιατί αρκετά μας έχει στοιχήσει!

Στο κάτω κάτω θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί:
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
kavaliotis - Τρι 02 Σεπ 2003, 15:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια να ρωτησω κατι...Αν εχουμε μια ασφαλεια και γινει μια τρακα και φταις εσυ, η ασφαλεια σου τι σου πληρωνει? Αν ειναι μικτη καταλαβα οτι σου πληρωνει και τα δικα σου και του αλλουνου... Αν δεν ειναι μικτη και ειναι απο τις αλλες, τοτε τι σου πληρωνει?

Και το βασικοτερο που θελω να ρωτησω..Αν κανεις τρακαρισμα, μετα πληρωνεις περισσοτερα ασφαλιστρα? Γιατι θυμαμαι τον πατερα μου παλιοτερα οταν ο αδερφος μου χτυπησε καποιον απο πισω, δεν μπλεξανε μεσα την ασφαλεια και τα πληρωσαμε μονοι μας..Και θυμαμαι ηταν αρκετα χρηματα..Και δεν ειχα καταλαβει γιατι το κανανε...

Υ.Γ. :Τασο, αν καταλαβα καλα, ο Νικος εννοει οτι μιας και ο ιδιος πληρωνει την ασφαλιστικη του κανονικα, αυτα τα λεφτα που δινει θελει να πιανουν τοπο, οποτε αυτος θα κανει το κομματι του σαν πελατης σε περιπτωση τρακαρισματος αλλα απο εκει και περα δεν θελει να ασχοληθει αλλο και θα τα αναλαβουν ολα οι νομικοι συμβουλοι κτλ της ασφαλιστικης του.. Ενταξει ειπαμε θελουμε να ειμαστε καλοι ανθρωποι, αλλα δεν νομιζω να τρεχεις εσυ πισω απο τον αλλον να του δωσεις λεφτα που "εσυ νομιζεις" οτι τα δικαιουται ο αλλος.. Αλλωστε που ξερεις, μπορει να εφταιγε και εκεινος και να μην στο λεει! Τεσπα πολλα μπορουν να συμβουν...
Vini - Τρι 02 Σεπ 2003, 17:25:16
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Eγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση....

Αν είχατε σήμερα 5,000,000 δρχ. που θα τα καταθέτατε;

1. Σε μια τράπεζα όπου αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από ένα πρακτορείο και σε περίπτωση που επιθυμείτε πίσω τα χρήματά σας θααααα σας τα δώσει με επιταγή;

2. Σε μια NoName τράπεζα αμφιβόλου προέλευσης και λοιπών στοιχείων

3. Σε μια μεγάλη τράπεζα με κύρος, πολλά υποκαταστήματα και υπαλλήλους να σας κάνουν μέχρι και αέρα;

Κακά τα ψέματα παιδιά! Είναι περιουσίες και εφ'όσον είναι περιουσίες πρέπει να βρίσκονται σε καλά χέρια.

Νίκο (Vini) αυτό που λές
Νίκος έγραψε:
"Αν τον τρακάρω και φταίω θα πάει να πληρωθεί από την δική μου ... αφού σα καλό παιδί θα κάνω Θετική δήλωση... Αν η δική μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έδωσε άδεια στην ασφαλιστική μου για να λειτουργεί ... Εγώ Αλμπανό Κινέζο πλέον ...."
πραγματικά με εξοργίζει! Με αυτό τον τρόπο κυκλοφορούν 30% ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην χώρα μας!

Λοιπόν ας κόψουμε πια αυτή την απαίσια νοοτροπία γιατί αρκετά μας έχει στοιχήσει!

Στο κάτω κάτω θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί:
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

αχ! Τάσο!
αχ! Τάσο!
Μαζί θα φτιάξουμε το κόσμο όλο ... από αυτό εδώ το φόρουμ!

Καταρχήν αν είχα 5.000.000 σήμερα ... δεν θα τα έδινα σε καμιά τράπεζα ... Το πολύ-πολύ να τα κράταγα σε ένα συρτάρι ή να τα έκανα ομόλογα ... για την προίκα μου ... ή θα την έκανα σε μία επαρχιακή πόλη π.χ Καλαμάτα ... και θα έφτιαχνα την ρημάδα την ζωή μου ... Rolling eyes Rolling eyes
Αλλά με 5.000.000 τι ζωή μπορείς να φτιάξεις ? ? ?
Αντε μερικά ενοίκια για το πρώτο διάστημα ...

Μπορεί το σύστημα να σε εξοργίζει ... ή το σύστημα μπορεί να αφήνει 30% ανασφάλιστα αυτοκίνητα ελεύθερα να κυκλοφορούν ή το σύστημα να αφήνει εταιρίες του κ@λου να λειτουργούν ... αλλά εγώ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ? ? ? ?
Εγώ το έχω ασφαλισμένο το αυτοκίνητο και είμαι και ΥΠΕΡνόμιμος σύμφωνα με το σύστημα ... οπότε ΟΛΑ ΚΑΛΑ ... Wink Wink Wink

Εκτός αν θέλεις να πάμε όλοι στο ΦΟΙΝΙΚΑ και στην ΕΘΝΙΚΗ και στην ΑΣΠΙΣ και στην ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ να τα σκάμε ... ποια άραγε? Δεν υπάρχει φράγκο ....
Εγώ πάντως έδωσα-έδωσα ... δεν έχω άλλα ... με ρουφήξανε πια ... σε λίγο θα μου πάρουν και τα σώβρακα ... Προτιμώ να μαζεύω τα λεφτά μπας και μαζέψω τα 5.000.000 που λέγαμε, να την κάνω για την Καλαμάτα .... για να ζω και εγώ σε ρυθμούς JACK DANIELS και όχι σε ρυθμούς Αθηναϊκούς Κεντέρη ... ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing
teoman - Τρι 02 Σεπ 2003, 22:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:

Καταρχήν αν είχα 5.000.000 σήμερα ... δεν θα τα έδινα σε καμιά τράπεζα ... Το πολύ-πολύ να τα κράταγα σε ένα συρτάρι ή να τα έκανα ομόλογα ... για την προίκα μου ... ή θα την έκανα σε μία επαρχιακή πόλη π.χ Καλαμάτα ... και θα έφτιαχνα την ρημάδα την ζωή μου ... Rolling eyes Rolling eyes

Άσχετο με το θέμα,αλλά μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί πρόσφατα για τιμές κατοικιών και ενοικίων σε επαρχιακές πόλεις τύπου Καλαμάτας... Ρώτα και εμάς... Rolling eyes
Vini - Τετ 03 Σεπ 2003, 07:14:23
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Nikos(Vini) έγραψε:

Άσχετο με το θέμα,αλλά μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί πρόσφατα για τιμές κατοικιών και ενοικίων σε επαρχιακές πόλεις τύπου Καλαμάτας... Ρώτα και εμάς... Rolling eyes

Eνοίκιο ? ? χι!χι! Rolling eyes Rolling eyes μα δεν θα νοικιάσω (για την Καλαμάτα εννοώ ...) ... αφού υπάρχει κονέ ... Rolling eyes Rolling eyes
Αλλά και να πούμε ότι νοικιάζω κάτι ... με 5.000.000 νομίζω ότι κάτι θα βρω ...
Βασικά το μόνο πρόβλημα είναι το επαγγελματικό ... δυστυχώς οι ευκαιρίες εργασίας είναι μηδαμινές στην επαρχία ...
Sidobre - Τετ 03 Σεπ 2003, 08:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
Nikos(Vini) έγραψε:
Βασικά το μόνο πρόβλημα είναι το επαγγελματικό ... δυστυχώς οι ευκαιρίες εργασίας είναι μηδαμινές στην επαρχία ...

Aαααα.... Εδώ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100000000% μαζί σου! Δεν γίνεται και να διαφωνούμε και σε όλα Wink Wink

Το έχω πει παμπολες φορές... Ας βρώ δουλειά στην επαρχία και την επόμενη μέρα θα ρίξω μια κοτρώωωωωωνα ΝΑΑ μαύρη πίσω μου!

Αλλά που? Τι θα κάνω; να φιάχνω ταμπελάκια για ντομάτες; η card Visit για αιγοπρόβατα; Rolling eyes Rolling eyes
Vasso - Τετ 03 Σεπ 2003, 10:29:16
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα ...
Μίλησα προλίγου με τη Sinco και ρώτησα για τη μερική κλοπή αν συμπεριλαμβάνεται και η κλοπή ραδιοcd και μου είπαν πως όχι Shocked
Το κατήργησαν Wink
Επίσης δεν μπορείς να κάνεις ασφάλιση θραύσης κρυστάλλων παρα μόνο αν κάνεις μεικτή ασφάλιση Shocked
Τώρα είμαι σε δίλημμα Confused Confused
Vini - Τετ 03 Σεπ 2003, 18:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Aαααα.... Εδώ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100000000% μαζί σου! Δεν γίνεται και να διαφωνούμε και σε όλα Wink Wink

Για αυτό μας γουστάρω Τάσο μου ... γιατί μέσα από τέτοιους διαλόγους παίρνει ζωή αυτός ο χώρος και ανακαλύπτουμε κρυμμένες πτυχές της ζωής μας ... και της ιδιοσυγκρασίας μας ...

Wink Wink Wink Wink
Miltellas - Πεμ 04 Σεπ 2003, 06:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
Παιδια να ρωτησω κατι...Αν εχουμε μια ασφαλεια και γινει μια τρακα και φταις εσυ, η ασφαλεια σου τι σου πληρωνει? Αν ειναι μικτη καταλαβα οτι σου πληρωνει και τα δικα σου και του αλλουνου... Αν δεν ειναι μικτη και ειναι απο τις αλλες, τοτε τι σου πληρωνει?

Αν φταις η ασφάλειά σου πληρώνει την ζημιά του άλλου και όχι τη δική σου. Αν έχεις μικτή ασφάλιση πληρώνεστε αμφότεροι. Ζήτω η μικτή! Aξίζει τα λεφτά της (αν μπορείς να τα πληρώνεις μην τα τσιγγουνεύεσαι), σας το λέω από πρώτο χέρι πρόσφατη εμπειρία, το ίδιο θα σας πει κι ο Τάσος (Sidobre).
Sidobre - Πεμ 04 Σεπ 2003, 09:23:45
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Ζήτω η μικτή! Aξίζει τα λεφτά της (αν μπορείς να τα πληρώνεις μην τα τσιγγουνεύεσαι), σας το λέω από πρώτο χέρι πρόσφατη εμπειρία, το ίδιο θα σας πει κι ο Τάσος (Sidobre).

Οσο γι'αυτό δεν το συζητάω καν!

Δεν δύναται κάποιος ο οποίος "σκίζει" πραγματικά το αυτοκίνητό του ρισκάροντας πολλά (την ασφάλειά του, κακά τα ψέμματα, αλλά και την περιουσία του) να τσιγκουνεύεται τα χρήματα για την μικτή. Αν τα τσιγκουνεύεται ή δεν τα έχει, τότε καλύτερα να μην το σκίζει...

Η στραβή ούτως ή άλλως δεν αργεί να γίνει. Μας το έχει αποδείξει στο παρελθόν και ελπίζω να ΜΗΝ μας επισκεφτεί στο μέλλον.... Rolling eyes
elias - Τρι 20 Ιούλ 2004, 11:49:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανείς ποιο είναι το χαμηλότερο Bonus Malus?
Είμαι στο 3 εδώ 1,5 χρόνο και τώρα που ανανέωσα την ασφάλεια πάλι στο 3 είναι.
volvos - Τρι 20 Ιούλ 2004, 16:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
2 το χαμηλοτερο αλλα υπαρχουν και καποιες που ζουν ακομα στο 3.... και βεβαια αλλες ακομα πιο ....ανωνυμες που ειναι στο 5.....
αυτο που εχει σημασια ειναι η διαφορα π.χ 2-3 ποσο %εκπτωση ειναι ?
συνηθως καθε κατηγορια ειναι πλεον 4%εκπτωση... τριχες καλαμπρεζικες
DimiP - Τρι 20 Ιούλ 2004, 22:53:37
Θέμα δημοσίευσης:
elias έγραψε:
Ξέρει κανείς ποιο είναι το χαμηλότερο Bonus Malus?
Είμαι στο 3 εδώ 1,5 χρόνο και τώρα που ανανέωσα την ασφάλεια πάλι στο 3 είναι.

2 αλλα δυστυχως αναλογα την εταιρια ειναι και το χαμηλοτερο οριο.
πολλες δεν πανε κατω απο 4 με τιποτα! Twisted evil
elias - Τετ 21 Ιούλ 2004, 10:46:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ρώτησα στην ασφαλιστική μου και όντως το χαμηλότερο Bonus Malus που έχουν είναι το 3.
volvos - Τετ 21 Ιούλ 2004, 23:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
νατη χαιρεσαι.....
εχω την υποψια οτι πρεπει να σκοτωνει.....
ονοματακι επιτρεπεται????????
gr_nrg - Πεμ 22 Ιούλ 2004, 11:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
παιδες εγω μωλις χτες πληρωσα την ασφαλεια (6μηνη) η οποια ειναι φωτια και λαυρα! 378Ε (Εθνικη Ασφαλιστικη). Βεβαια το αμαξι ειναι με δοσεις και η ασφαλιση των extra ηταν υποχρεωτικη.

Εχει τα εξης ασφαλιζομενα ποσα:
σωματικες βλαβες 500.000Ε
υλικες ζημιες 100.000Ε
σωματικες βλαβες πυρος 500.000Ε
υλικες ζημιες πυρος 100.000Ε
σωματικες βλαβες κατα τη μεταφορα 500.000Ε
υλικες ζημιες κατα την μεταφορα 100.000Ε
πυρκαγια οχηματος 17.190Ε
τρομοκρατικες οχηματος ΙΣΧΥΕΙ
μερικη κλοπη ΙΣΧΥΕΙ
ολικη κλοπη 17.190Ε
κρυσταλλα 3.000Ε
οδηγος 15.000Ε
νομικη προστασια 15.000Ε

Δεν ξερω αν παιζουν ρολο οι φορ.ιπποι ή το μεγεθος (206 - 307) στις ασφαλειες?!
Παντως το bonus malus με γα**ει μιας και παρολα τα 8 χρονια που οδηγαω και χωρις να εχω τρακαρει μωλις αλλαξα απο 10 στο 9!!!
Πως γινεται αυτο? Απλα τοσα χρονια που χρησιμοποιουσα το αμαξι του πατερα μου δεν το ειχαμε δηλωσει και τωρα που περυσι που πηρα δικο μου φτου κι απο την αρχη! Μαλλον οπως ειπατε μερικοι ο πρακτορας μας "δεν αγχωθηκε κι ολας"! χαλαρα!!!
Σκεφτομαι να το κανω 12μηνη συνδρομη γιατι πεφτει η τιμη 3-4%.
4% μου ειπαν οτι πεφτει και με καθε βαθμο bonus-malus αλλα εγω ειδα ΑΥΞΗΣΗ 4 ευρω. Λογω γενικοτερων αυξησεων μαλλον.
Επισης οπως προειπατε θα παω να αλλαξω την αξια ολικης κλοπης μιας και η αντικειμενικη του αξια θα εχει πεσει μετα απο ενα χρονο απο την αγορα (οπως το υπολογισα προχειρα κανα 15-20 ευρω το χρονο θα γλυτωσω μονο)
Αν και συμφωνω με τους προλαλησαντες πως τα αυτοκινητα μας ειναι μια περιουσια εκτεθημενη στο δρομο εντουτης μας εχουν λιωσει οι ασφαλιστικες Bluegrab
elias - Πεμ 22 Ιούλ 2004, 12:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
νατη χαιρεσαι.....
εχω την υποψια οτι πρεπει να σκοτωνει.....
ονοματακι επιτρεπεται????????

Δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή. Όσο για το όνομα ας μου πει ο διαχειριστής αν μπορώ να το αναφέρω.

Παραθέτω αναλυτικά τις καλύψεις:
1. Σωματικές βλάβες 500000 ευρώ.
2. Υλικές ζημιές 100000 ευρώ.
3. Κάλυψη οδηγού 15000 ευρώ.
4. Πυρκαγιά 8800 ευρώ (καλύψεις πυρός και συνέπεια τρομ.ενέργειας, εμπρησμού από τρίτους και αστική ευθύνη έναντι τρίτων συνέπεια πυρκαιας).
5. Ολική και μερική κλοπή 8800 ευρώ.
6. Κρύσταλλα 1000 ευρώ.

Bonus malus 3, Ιπποι 10, σύνολο εξαμήνου 209,19 ευρώ.

Να συμπληρώσω ότι στο προηγούμενο εξάμηνο με bonus πάλι 3, πλήρωσα 195,08 ευρώ, οδική βοήθεια ενός έτους 41 ευρώ επιπλέον και νομική προστασία δεν παρέχει.
xeskepastos - Πεμ 22 Ιούλ 2004, 21:05:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μαγκες και δοξα τω θεο να λετε... ακουστε τι πληρωνουμε στο εξωτερικο...
Εγω για το CC δινω... κρατηθειτε... 900 ευρωπουλα ετησιως (Bonus Malus 6)!!!!
Βεβαια το οριο για σωματικες βλαβες κλπ ειναι 1,5 εκατ ευρω και εχω ολες τις καλυψεις εκτος μικτης (σεισμοι, λιμοι, καταποντισμοι, κλοπη ολικη/μερικη/αποπειρα, βανδαλοι, κρυσταλλα κλπ.) αλλα και παλι μου ρουφανε το αιμα με το καλαμακι και δεν εχω ουτε καν μια απο τις πιο ακριβες (οταν ειχα ρωτησει ειχα ακουσει μεχρι και για 1200-1300 ετησιως!!!)...
Ητοι, μπορει τα τουτουνια να ειναι πιο φτηνα, αλλα στα παιρνουνε απο αλλου Confused
TONY PAP - Πεμ 29 Ιούλ 2004, 10:27:49
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει κανείς υπόψη του πόσο περίπου κοστίζει η μικτή ασφάλεια για 11 φορολογήσιμους και κάλυψη 9000ευρώ ?
Ή έστω γενικά μια μικτή σε σχέση με μια κανονική?
Sidobre - Πεμ 29 Ιούλ 2004, 10:31:39
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Εχει κανείς υπόψη του πόσο περίπου κοστίζει η μικτή ασφάλεια για 11 φορολογήσιμους και κάλυψη 9000ευρώ ?
Ή έστω γενικά μια μικτή σε σχέση με μια κανονική?

Bonus Malus 5 με 10.000 κεφάλαιο και όλες τις καλύψεις, 870 ευρώ το χρόνο.
Anonymous - Πεμ 29 Ιούλ 2004, 11:12:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μικτή ασφάλεια στην Εθνική, σε bonus malus 5 (μαλλον εκεί είμαι), 14 ιπποι, ασφαλισμένο για 19200€, έδωσα 515,87 αυτό το εξάμηνο.
volvos - Πεμ 29 Ιούλ 2004, 15:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
psyborg τα ακουςςςςςςςς??????
θελω μια λαμπαδα ισα με τις κολωνες που σου ριχνω..............

καημενα πιαδακια μου υπομονη θα βρεξει και για σας ο θεουλης μπονους Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
nik7 - Παρ 30 Ιούλ 2004, 08:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
Alex έγραψε:

Οσο για μενα, εγω πληρωνα περυσι 180 και φετος 200Ε το εξαμηνο στο Φοινικα σε ενα πολυ λιτο πακετο με σχεδον τα απαραιτητα και μια θραυση κρυσταλλων συν οδικη βοηθεια.. Οποτε ψαχνομαι για κατι φθηνοτερο..

prota apo ola to bonus paei me ton odigo kai oxi me to aftokinito....
oso gia ta poli mikra bonus se neous odigous opos emena (eimai molis 20) kai exo bonus 3 tote.. min polirotas.. apla vres ena tzimani asfalisti...
Alex - Σαβ 31 Ιούλ 2004, 03:51:57
Θέμα δημοσίευσης:
Απο τοτε που αναρωτιομουν μεχρι σημερα, εχω μαθει πολλα... Σημερα πληρωνω 105Ε/εξαμηνο βασικο πακετο εντελως. Cool
Χάρης-Ηρακλειο - Δευ 16 Αύγ 2004, 22:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια το θέμα ειναι αλλο. Οπως ξερετε τις περισσοτερες φορες ισχυει το " οτι πληρωνεις παιρνεις" Εγω τυγχανει να ειμαι ασφαλιστικος πρακτορας στην Εθνικη Ασφαλιστικη. Δε το λεω για λόγους διαφημισης και τετοια. Καμία σχέση. Αυτο που θέλω να σας πω ειναι να ειστε ασφαλισμένοι σε μεγάλες και εχέμηθες εταιρίες. Σίγουρα υπάρχουν εταιρίες που εχουν τα μισά ασφάλιστρα σε σχεση με την Εθνικη πχ. ΄΄Οταν ομως θα ερθει η ωρα να αποζημειωθεις...τοτε ξεκινάνε τα δύσκολα. επεισης υπάρχει ο φιλικός διακανονισμος. Οταν λοιπόν θα πάτε στη δικιά σας εταιρία για να αποζημειωθείτε και σας πει...μα....ξερετε.... τι θα κανετε? Καλητερα λοιπον να δινουμε κατι παραπανω και να εχουμε το κεφαλάκι μας ησυχο. Αυτα λοιπόν και οτι αλλο χρειαστειτε...μη δυστασετε.
Χάρης-Ηρακλειο - Πεμ 02 Σεπ 2004, 09:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
.....και μιας και εχουμε καιρο να μιλησουμε για τισ ασφαλιες....απλα να σας πω πως σε λιγο καιρο τα ασφαλιστρα 3αναπαιρνουν αυξηση περιπου απο 5% εως 7%. Αυτο βεβαια δε θα γινει συγκεκριμενη μερα για ολες τις εταιριες αλλα τμηματικα. Παντος η Εθνικη ειναι η πρωτη που θα κανει αυξηση....Υπομονη........
teoman - Πεμ 02 Σεπ 2004, 09:33:46
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρης-Ηρακλειο έγραψε:
.....και μιας και εχουμε καιρο να μιλησουμε για τισ ασφαλιες....απλα να σας πω πως σε λιγο καιρο τα ασφαλιστρα 3αναπαιρνουν αυξηση περιπου 5-απο 5% εως 7%. Αυτο βεβαια δε θα γινει συγκεκριμενη μερα για ολες τις εταιριες αλλα τμηματικα. Παντος η Εθνικη ειναι η πρωτη που θα κανει αυξηση....Υπομονη........

Είναι να κάνω ανανέωση τώρα,και μου ζήτησαν σχεδόν 20% παραπάνω από ότι είχα πληρώσει τον Μάρτη... Άρα τις πήραν από τώρα τις αυξήσεις.
ePhI - Πεμ 02 Σεπ 2004, 11:53:32
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρης-Ηρακλειο έγραψε:
.....και μιας και εχουμε καιρο να μιλησουμε για τισ ασφαλιες....απλα να σας πω πως σε λιγο καιρο τα ασφαλιστρα 3αναπαιρνουν αυξηση περιπου 5-απο 5% εως 7%. Αυτο βεβαια δε θα γινει συγκεκριμενη μερα για ολες τις εταιριες αλλα τμηματικα. Παντος η Εθνικη ειναι η πρωτη που θα κανει αυξηση....Υπομονη........

Η Εθνικη την εχει κανει ηδη την αυξηση απο τον Ιουλιο που πληρωσα εγω... Sad Sad Sad
Χάρης-Ηρακλειο - Πεμ 02 Σεπ 2004, 15:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
teoman έγραψε:
Χάρης-Ηρακλειο έγραψε:

Είναι να κάνω ανανέωση τώρα,και μου ζήτησαν σχεδόν 20% παραπάνω από ότι είχα πληρώσει τον Μάρτη... Άρα τις πήραν από τώρα τις αυξήσεις.

Ισως η εταιρια σου να εκανε τωρα την αυξηση...πραγμα δυσκολο ή να ετυχε λιγο καιρο μετα που ανανεωσες το συμβολαιο σου να μπηκε η αυξηση και απλα τωρα να το βλεπεις εσυ. Ειναι καπως πολυπλοκα τα πραγματα παντος οποτε γινεται αυξηση δε σε ενημερωνει καμια εταιρια και στην ουσια δεν υπαρχει λογος μιας και εσυ το βλεπεις οταν ειναι να γινει ανανεωση του συμβολαιου.
Χάρης-Ηρακλειο - Πεμ 02 Σεπ 2004, 15:46:57
Θέμα δημοσίευσης:
ePhI έγραψε:
Χάρης-Ηρακλειο έγραψε:

Η Εθνικη την εχει κανει ηδη την αυξηση απο τον Ιουλιο που πληρωσα εγω... Sad Sad Sad

Εφη η αυξηση που πληρωσες εσυ τον Ιουλιο ειναι η παλια που εγινε αρχες του χρονου απ οτι θυμαμαι. Τωρα πλεον μιλαμε για καινουργιες αυξησεις.
Να ειστε σιγουροι παντος πως οι τιμες των ασφαλιστρων θα εναρμονιστουν με τις τιμες της Ευρωπαϊκης ενωσης. Σκεφτικατε ομως ποτε το γιατι εχουμε αυξηση ασφαλιστρων? Ειναι πλεον γνωστο πως στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ κυκλοφορουν περιπου 1.500.000 ανασφαλιστα οχηματα. ισοδυναμει δηλαδη με το 1/3 των οχηματων που κυκλοφορουν στην Ελλαδα. Καποτε υπηρχε και το επικουρικο ταμειο που πληροναι τις ζημιες των οχηματων που προερχονταν απο ανασφαλιστα οχηματα. Αλλα επειδη ο Ελληνας σκεφτικε πως "γιατι να ασφαλισω το αμακσι μου αφου αυτον που θα τρακαρω θα τν πληρωσει το επικουρικο" ετσι το ταμειο....πρωχευσε. Οι τιμες των ασφαλιστρων επεισης αυξομοιωνονται αναλογα τα ατυχηματα που γινονται. Η αυξηση λοιπων που θα γινει τωρα ειναι μικρη σε σχεση με την προηγουμενη (περιπου 20% που λεει και ο ΤΕΟ) γιατι μιωθηκαν τα τροχαια ατυχηματα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες