vassop26 έγραψε: |
Καλημέρα , εγώ έχω την Μινέτα - Ευρωπαϊκή Πίστη που είναι μέσω Peugeot πληρώνω 170 ευρώ το εξάμηνο με bonus malus 5.
Περιέχει τα πάντα αναγκαστικά γιατί το αμάξι δεν το έχω ξεχρεώσει ακόμα εκτός από μεικτή βέβαια. Θα την αλλάξω όμως από τον Μάρτιο γιατί ποτέ δεν με έχουν ειδοποιήσει ποτέ για να την πληρώσω , εγώ πρέπει να το τσεκάρω κάθε φορά και επίσης πρέπει να βάζω τα λεφτά στην Eurobank στο λογαριασμό της Oscar γιατί αυτοί είναι οι πράκτορες ![]() Να σας πω και το καλύτερο !!!!!!!!! Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο και τους λέω ότι δεν με ειδοποιήσατε για την ασφάλεια λένε την ίδια ατάκα !!! " Ξέρετε εμείς έχουμε να κάνουμε με 1000 πελάτες , άρα θα πρέπει να δικαιολογήσετε μια φορά να κάνουμε λάθος ! " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Καλημέρα , εγώ έχω την Μινέτα - Ευρωπαϊκή Πίστη που είναι μέσω Peugeot πληρώνω 170 ευρώ το εξάμηνο με bonus malus 5.
Περιέχει τα πάντα αναγκαστικά γιατί το αμάξι δεν το έχω ξεχρεώσει ακόμα εκτός από μεικτή βέβαια. Θα την αλλάξω όμως από τον Μάρτιο γιατί ποτέ δεν με έχουν ειδοποιήσει ποτέ για να την πληρώσω , εγώ πρέπει να το τσεκάρω κάθε φορά και επίσης πρέπει να βάζω τα λεφτά στην Eurobank στο λογαριασμό της Oscar γιατί αυτοί είναι οι πράκτορες ![]() Να σας πω και το καλύτερο !!!!!!!!! Κάθε φορά που παίρνω τηλέφωνο και τους λέω ότι δεν με ειδοποιήσατε για την ασφάλεια λένε την ίδια ατάκα !!! " Ξέρετε εμείς έχουμε να κάνουμε με 1000 πελάτες , άρα θα πρέπει να δικαιολογήσετε μια φορά να κάνουμε λάθος ! " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ady έγραψε: |
Εσύ πρέπει να έχεις τις ίδιες καλύψεις γιατί και εμένα το αμάξι είναι με δάνειο. Αλλά γιατί όμως πληρώνεις 170 euro ??
Εκτός αν δεν έχεις τις ίδιες καλύψεις. |
teoman έγραψε: | ||
Αφού έχετε διαφορετικό bonus malus! |
Αφού έχετε διαφορετικό bonus malus! |
teoman έγραψε: |
Και επειδή τώρα πρόσεξα ότι έχεις μικρότερο bonus αλλά εσύ πληρώνεις περισσότερα,μήπως στην τελευταία ανανέωση που έκανες υπήρχε και η αύξηση των ασφαλίστρων?Είναι περίπου 12%,όσο δηλαδή και η διαφορά που λες... |
christhehealer έγραψε: |
Kαλημέρα.
Eθνική Aσφαλιστική. 580 Eυρώ με την έκπτωση 15%. Στο ασφαλιστίριο έχουν γραφτεί όλα τα extra, που έβαλα στο αυτοκίνητο κατά την αγορά του. Eπίσης είναι ασφαλισμένο για "μερική κλοπή" για όλη την αξία του αυτοκινήτου. |
Δεν έχω μπροστά μου το ασφαλιστήριο για να σου πω τι περιεχει η ασφάλεια. Θα το κοιτάξω και θα σου πω αύριο
Με ανθρώπους της Μινετα δεν έχω μιλήσει ποτέ Στην Oscar μου είπαν πως αυτοί είναι που κανονίζουν με την ασφαλιστική "πράκτορες" . |
Alex έγραψε: |
"Το πρόγραμμα «ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» δεν περιλαμβάνει τα κάτωθι: Αυτοκίνητα μικρού βάρους & κυβισμού ( έως 1400 cc ) με αυξημένη πραγματική ισχύ ( PS ) " |
Ρε παιδια συγχωρηστε την αγνοια μου αλλα απ'οσο ξερω το bonus malus πεφτει μια μοναδα καθε χρονο που εχεις το αμαξι και δεν εχεις τρακαρει.. ετσι δεν ειναι? Πχ εγω το ειχα τον πρωτο χρονο bonus malus 10, μετα 9, μετα 8 και τώρα το καινουριο μου ειναι 7...
Πως εσεις εχετε bonus malus 4αρια και 5αρια την ωρα που αυτο σημαινει οτι θα πρεπε να χετε αγορασει το Peugeot πριν τουλαχιστον 5-6 χρονια (πραγμα ατοπο μιας και ουτε υπηρχε).. Εκτος και αν αυτο πηγαινει προσθετικα με τα χρονια ασφαλισης και οδηγησης σε προηγουμενα αμαξια που ειχε καποιος οδηγος.. Για εξηγηστε μου γιατι μου φαινεται περιεργο... |
Ady έγραψε: | ||
Alex, το bonus malus (ή το bonus μεάλλους όπως λέει ένας φίλος μου), δεν ξεκινάει από την αρχή με την αγορά νέου αυτοκινήτου ή ακόμα και με την αλλαγή ασφαλιστικής εταιρίας. |
chatasos έγραψε: |
Για την ακρίβεια ξεκινάει από τότε που αρχίζεις να οδηγείς ΔΙΚΟ ΣΟΥ αμάξι.
Εκτός αν καταφέρεις με "πατέντες" να τους πείσεις να σου περάσουν τα bonus-malus του κατόχου του προηγούμενου αμαξιού όταν πάρεις δικό σου αμάξι. |
Δεν νομίζω να ισχύει έτσι.Ακολουθεί τον οδηγό και όχι το αυτοκίνητο.Το προηγούμενο δεν ήταν στο όνομά μου και όμως μετέφερα το bonus (6) στο νέο που είναι δικό μου χωρίς πατέντα. |
Δηλαδή αν εγώ οδηγάω ένα χρόνο το αμάξι του αδερφού μου που έχει bonus-malus 6, και μετά αγοράσω ένα δικό μου αμάξι και το ασφαλίσω θα έχω και εγώ 6? Και που ξέρει η ασφαλιστική πόσο καιρό οδηγάω εγώ? |
Δηλαδή αν εγώ οδηγάω ένα χρόνο το αμάξι του αδερφού μου που έχει bonus-malus 6, και μετά αγοράσω ένα δικό μου αμάξι και το ασφαλίσω θα έχω και εγώ 6? Και που ξέρει η ασφαλιστική πόσο καιρό οδηγάω εγώ? |
Ady έγραψε: |
Το bonus malus ακολουθεί τον οδηγό όπως σωστά λέει ο teoman. Επίσης το bonus malus μεταφέρεται μόνο σε πρώτου βαθμού συγγένειας άτομο. Teoman, η μεταφορά που αναφέρεις παραπάνω πρέπει να έγινε σε σένα από άτομο με α' βαθμού συγγένειας. Τάσο, η ερώτησή σου θα προωθηθεί σε φίλο ασφαλιστή για περαιτέρω διευκρινήσεις. |
Ναι,είχα συγγένεια α' βαθμού,αν και είχε δηλωθεί ότι το οδηγούσα κατά το πλήστον εγώ. |
Μπορείς να δηλώσεις τέτοιο πράγμα στην ασφαλιστική? Πάντως αν και τα 2 πρόσωπα που έχουν συγγένεια είναι ασφαλισμένα στην ίδια εταιρία, τότε το θεωρώ πολύ λογικό να υπάρχει δυνατότητα για μεταφορά του bonus-malus από τον έναν στον άλλον. Αλλά δεν νομίζω να ισχύει επίσημα κάτι τέτοιο. |
Εγώ πάντως γνωρίζω ότι ακολουθεί τον οδηγό, μόνο όταν έχει δικό του αμάξι
ασφαλισμένο. Εκτός αν με πλάγιο τρόπο το μεταφέρεις.... |
Vini έγραψε: | ||
Μην δίνεις σημασία. Υποτίθεται ότι μιλούν για TURBO που το έβαλες αργότερα... Αλλά δεν το ελέγχουν το αυτοκίνητο. Σε καμιά των περιπτώσεων. Εγώ είχα ασφαλίσει εκεί το YUGO και μετά το Peugeot χωρίς να κοιτάξουν ποτέ τι αυτοκίνητα είναι αυτά. Αλλωστε το ασφαλιστήριο στο φέρνει ένα παληκάρι στο σημείο που θέλεις. Παίρνει τα φράγκα και την κάνει. Υπάρχει και η δυνατότητα να πας στα κεντρικά γραφεία και να το ασφαλίσεις εκεί. ![]() ![]() |
theflame έγραψε: |
Νίκο στα 44000 που αναφέρεις για τη sinco έχουν τα πιο πάνω; μάλλον όχι από ότι κατάλαβα... |
Sidobre έγραψε: |
Η Οδική Βοήθεια τσάμπα την πληρώνετε διότι όταν πήρατε το αυτοκινητάκι σας έδωσαν μια καρτούλα με την Peugeot Assistance για 3 χρόνια. Ούτως ή άλλως οι ασφαλιστικές παρέχουν Οδική βοήθεια με 5.500 τον χρόνο. |
Kάθε χρόνο κάντε αναπροσαρμογή του κεφαλαίου με κεφάλαιο όσο και η αντικειμενική τιμή πώλησης του αυτοκινήτου. |
Ωπα, παιδιά,
Ωραίο το τρίπτυχο Ασφάλιση - νομική προστασία - Οδική βοήθεια Αλλά η Ασφάλιση τι περιέχει; Η Οδική Βοήθεια τσάμπα την πληρώνετε διότι όταν πήρατε το αυτοκινητάκι σας έδωσαν μια καρτούλα με την Peugeot Assistance για 3 χρόνια. Ούτως ή άλλως οι ασφαλιστικές παρέχουν Οδική βοήθεια με 5.500 τον χρόνο. Νομική Προστασία είναι Must και κοστίζει περίπου 6.000 - 6.500 στο εκατομμύριο. .............................. Επίσης θεωρώ ότι τα καινούργια αυτοκίνητα πρέπει να έχουν μεικτή ασφάλιση για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος; Πες ότι ένα ωραίο πρωινό αποφασίσεις να κάνεις παλαβομάρες (που εγώ κάνω πολύ συχνά) και σημειώσω για τον Α ή τον Β λόγο μια έξοδο. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Χρήση μεικτής και ησυχάζεις! Μερικές φορές παίζουμε με τις ασφάλειες λέγοντας ότι είναι τσάμπα λεφτά αλλά όταν έρθει η μαύρη η στιγμή (που να μην έρθει ποτέ) μπορεί να κλαίμε με μαύρο δάκρι από την χαζομάρα μας... Το φθηνό δεν είναι ΠΟΤΕ φθηνό. .......................... |
Vini έγραψε: |
3. Οσο για αυτά που λες περί μεικτές, κρύσταλλα, πυρκαγιές και τα ρέστα θεωρώ ότι όλα είναι ΕΝΑ ΨΕΜΑ! Αν θέλει η ασφαλιστική σου ξεφεύγει χωρίς να το πάρεις είδηση. Αρα γιατί να πληρώνω???? Για να τρέχω σαν το Βέγγο χωρίς αντίκρυσμα?? Εγώ 12 χρόνια τώρα ΔΕΝ έχω πάρει φράγκο από ασφαλιστική μόνο δίνω....Ασε που για να απαιτήσω να πάρω κανένα φράγκο θα πρέπει να χάσω καμιά 10ριά μεροκάμματα για να κάθομαι στα γραφεία της κάθε κολοασφαλιστικής μπας και τους πείσω ότι ΔΕΝ έφταιγα εγώ!!!!!! |
Ωπα sid...γιατί πήρες φόρα! |
1. Αρχικά για την οδική της PEUGEOT....έχεις πάρει ποτέ τηλ.? |
2. Πριν από 5 χρόνια είχα χτυπήσει το Swift πάνω σε κράσπεδο εξαίτίας ενός ανεγκέφαλου τύπου με Νissan 4x4 που βγήκε ξαφνικά μπροστά μου από αριστερά-δεξιά....
Για να μην χωθώ κάτω από την καρότσα του αναγκάστικα στιγμιαία να πατήσω φρένο....μπλόκαραν οι τροχοί...και βρέθηκα σε πεζοδρόμιο σπασμένο/διαλυμμένο που πλέον ήταν θάνατος. Ζημιά? 400.000δρχ. Η ασφαλιστική έκανε τα στραβά μάτια γιατί και ο άλλος είχε ΑΣΠΙΣ και εγώ... Ειχα βγάλει φωτογραφίες, είχε έρθει η αστυνομία. Ο άλλος δεν είχε τίποτα από τρακάρισμα αφου δεν έπεσα επάνω του. Στην αρχή μου έλεγε ότι θα τα βρούμε...μετά όμως με απειλούσε μαζί με την μέγαιρα την γυναίκα του ότι αν έκανα μύνηση θα είχα πρόβληματα γενικά. Η ασφαλιστική μου είπε στο πολύ χαλαρό ότι από την στιγμή που δεν κάνει δήλωση ΔΕΝ μπορεί να γίνει τίποτα. Την αστυνομία πλέον δεν την λαμβάνουν υπόψην. Η μόνη λύση ήταν η δικαστική οδός. Αλλά ΔΕΝ είχα ΝΟΜΙΚΗ προστασία. Οπότε πλήρωσα από την τσέπη μου τα 400.000δρχ και μου έγινε μάθημα να έχω από τότε την νομική προστασία για να μπορώ να απαιτώ νομική στήριξη σε τυχόν προβλήματα. (δικαστήρια, δίκες κλπ.) χωρίς να τρέχω εγώ.... |
3. Οσο για αυτά που λες περί μεικτές, κρύσταλλα, πυρκαγιές και τα ρέστα θεωρώ ότι όλα είναι ΕΝΑ ΨΕΜΑ! Αν θέλει η ασφαλιστική σου ξεφεύγει χωρίς να το πάρεις είδηση. Αρα γιατί να πληρώνω???? Για να τρέχω σαν το Βέγγο χωρίς αντίκρυσμα?? Εγώ 12 χρόνια τώρα ΔΕΝ έχω πάρει φράγκο από ασφαλιστική μόνο δίνω....Ασε που για να απαιτήσω να πάρω κανένα φράγκο θα πρέπει να χάσω καμιά 10ριά μεροκάμματα για να κάθομαι στα γραφεία της κάθε κολοασφαλιστικής μπας και τους πείσω ότι ΔΕΝ έφταιγα εγώ!!!!!! |
Την μεικτή ασφάλιση την κάνεις όχι για να είσαι καλυμένος όταν σου σπάσουν το τζάμι αλλά για να αποζημειωθείς αν τυχόν σου κλέψουν το αυτοκίνητο και βρεθεί μετά διαλυμένο/καμμένο κτλ.Τότε υποχρεώνονται να σε αποζημειώσουν για ότι έχει ΜΕΣΑ το αυτοκίνητο,δηλ. για όλα πλην του σασί.Και επειδή αυτό κρίνεται ασύμφορο,συνήθως στο αντικαταστούν.
(Οι πληροφορίες είναι ευγενική προσφορά του φίλου Νίκου Κ.) ![]() |
Την μεικτή ασφάλιση την κάνεις όχι για να είσαι καλυμένος όταν σου σπάσουν το τζάμι αλλά για να αποζημειωθείς αν τυχόν σου κλέψουν το αυτοκίνητο και βρεθεί μετά διαλυμένο/καμμένο κτλ.Τότε υποχρεώνονται να σε αποζημειώσουν για ότι έχει ΜΕΣΑ το αυτοκίνητο,δηλ. για όλα πλην του σασί.Και επειδή αυτό κρίνεται ασύμφορο,συνήθως στο αντικαταστούν. (Οι πληροφορίες είναι ευγενική προσφορά του φίλου Νίκου Κ.) ![]() |
Για την μεικτή έχεις δίκιο....αλλά μέχρι να αποζημιωθείς....μπορεί να περάσουν και 5 χρόνια!
Πάραδειγμα! Θείος μου έφερε από Γερμανία ΑUDI 80 Turbo πριν από 8 χρόνια.... Εκανε μικτή φουλ ασφάλιση. (αν θυμάμαι ΕΘΝΙΚΗ) Μέσα σε δύο μήνες του το κλέβουν κάτω από το σπίτι του (το είχαν μπανίσει...)... Η ασφαλιστική του είπε ότι αποζημείωνεται. Πότε όμως? Οταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να θεωρηθεί ότι ΧΑΘΗΚΕ εντελώς. Πέρασαν 3 χρόνια και ξαφνικά τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι βρέθηκε! (φυσικά μετά από τόσο καιρό είχε πάρει άλλο αυτοκίνητο) Που βρέθηκε? Τον πήγαν σε ένα γκρεμό στο ΣΟΥΝΙΟ και μέσα από την θάλασσα του έβγαλαν ένα κομμάτι σασί και του παρούσιασαν ότι ήταν από το δικό του το οποίο όμως ήταν κατεστραμμένο από ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ και όχι από κλοπή!!!.... Τελικά αυτό που ήθελαν να του πουνε, ήταν ότι από την στιγμή που βρέθηκε το Audi ΔΕΝ παίρνει φράγκο.... |
Sidobre έγραψε: | ||
Πρώτον, διαβάστε το παραπάνω post μου... Δεύτερον, για όλες τις ασφαλιστικές, έχει δωθεί χρονικό διάστημα για κλοπή 6 μηνών. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ!!!!!! ΤΕΛΟΣ! |
1. Αρχικά για την οδική της PEUGEOT....έχεις πάρει ποτέ τηλ.?
Το ξέρεις ότι έρχονται μόνο όταν πιστοποιήσεις ότι το 206 έχει ακινητοποιηθεί εντελώς και δεν παίρνει μπρος? Το ξέρεις ότι δεν έρχονται να σου πάρουν το αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος... Για να μην λέω πολλά έρχονται μόνο όταν υπάρχει ακινητοποίηση του 206 που οφείλεται σε ολική βλάβη. |
Το διασταύρωσα και αυτό, δυστυχώς με δικό μου πάθημα. H Peugeot Assistance ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ σε περίπτωση ατυχήματος! Μάλιστα έκανε μόλις 15 λεπτά μέχρι τον τόπο του ατυχήματος ο οποίος ήταν στην Αθήνα. Για καλή μου τύχη, το παιδί που ήρθε ήταν επυπηρετικότατο και του αξίζουν πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια. Περισσότερες πληροφορίες για το ατύχημα στο ανάλογο θέμα. |
Αυτο με την Peugeot Assistance να σε κουβαλαει μετα απο τρακαρισμα πρεπει να ναι καινουριο γιατι χαλαγε ΠΟΛΥ την εικονα της εταιριας... Ξερετε τι ειναι να τρακαρεις και να παιρνεις για βοηθεια και να σου λενε "συγνωμη κυριε δεν μπορουμε να σας βοηθησουμε σε τρακαρισμα παρα μονο σε τεχνικη βλαβη του οχηματος σας" ? Μου το χουν πει αυτο την ωρα που τους πηρα μετα απο τρακαρισμα τον Ιουλιο του 2000. Αλλαξαν οι εποχες μαλλον...(με μια επιφυλαξη)
|
.......................... 2. Πριν από 5 χρόνια είχα χτυπήσει το Swift πάνω σε κράσπεδο εξαίτίας ενός ανεγκέφαλου τύπου με Νissan 4x4 που βγήκε ξαφνικά μπροστά μου από αριστερά-δεξιά.... Για να μην χωθώ κάτω από την καρότσα του αναγκάστικα στιγμιαία να πατήσω φρένο....μπλόκαραν οι τροχοί...και βρέθηκα σε πεζοδρόμιο σπασμένο/διαλυμμένο που πλέον ήταν θάνατος. Ζημιά? 400.000δρχ. Η ασφαλιστική έκανε τα στραβά μάτια γιατί και ο άλλος είχε ΑΣΠΙΣ και εγώ... Ειχα βγάλει φωτογραφίες, είχε έρθει η αστυνομία. Ο άλλος δεν είχε τίποτα από τρακάρισμα αφου δεν έπεσα επάνω του. Στην αρχή μου έλεγε ότι θα τα βρούμε...μετά όμως με απειλούσε μαζί με την μέγαιρα την γυναίκα του ότι αν έκανα μύνηση θα είχα πρόβληματα γενικά. Η ασφαλιστική μου είπε στο πολύ χαλαρό ότι από την στιγμή που δεν κάνει δήλωση ΔΕΝ μπορεί να γίνει τίποτα. Την αστυνομία πλέον δεν την λαμβάνουν υπόψην. Η μόνη λύση ήταν η δικαστική οδός. Αλλά ΔΕΝ είχα ΝΟΜΙΚΗ προστασία. Οπότε πλήρωσα από την τσέπη μου τα 400.000δρχ και μου έγινε μάθημα να έχω από τότε την νομική προστασία για να μπορώ να απαιτώ νομική στήριξη σε τυχόν προβλήματα. (δικαστήρια, δίκες κλπ.) χωρίς να τρέχω εγώ.... 3. Οσο για αυτά που λες περί μεικτές, κρύσταλλα, πυρκαγιές και τα ρέστα θεωρώ ότι όλα είναι ΕΝΑ ΨΕΜΑ! Αν θέλει η ασφαλιστική σου ξεφεύγει χωρίς να το πάρεις είδηση. Αρα γιατί να πληρώνω???? Για να τρέχω σαν το Βέγγο χωρίς αντίκρυσμα?? Εγώ 12 χρόνια τώρα ΔΕΝ έχω πάρει φράγκο από ασφαλιστική μόνο δίνω....Ασε που για να απαιτήσω να πάρω κανένα φράγκο θα πρέπει να χάσω καμιά 10ριά μεροκάμματα για να κάθομαι στα γραφεία της κάθε κολοασφαλιστικής μπας και τους πείσω ότι ΔΕΝ έφταιγα εγώ!!!!!! |
Rally έγραψε: |
file vini το γνωριζεις οτι στην περιπτωση με το 4χ4 δεν θα επαιρνες φραγκο??εχει τυχει παρομοιο περιστατικο σε γνωστο μου και ημουν και παρον οταν ηρθε η αστυνομια.πηγαινε κανονικα στον δρομο και εκανε ενας οπισθεν με επισης ενα 4χ4 και το παλικαρι για να τον αποφυγει το ριχνει δεξια!!!ε αυτο ηταν 200 χιλιαρικα ζημια και ο αλλος φυσικα εφυγε κυριος στολισμενος βεβαια απο κοσμιτικα επιθετα, αφου ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ δεν γινεται τιποτα και ας εχει προκαλεσει το ατυχημα ο αλλος. |
Rally έγραψε: |
file vini το γνωριζεις οτι στην περιπτωση με το 4χ4 δεν θα επαιρνες φραγκο?? |
Nikos(Vini) έγραψε: |
Ξένες ασφαλιστές πλέον δίνουν και bonus malus 3 ...
Εχω τώρα στην SYNCO το ASTRA και ένα LANTRA HYUNDAI ... Παλιότερα είχα το YUGO και το 206 και φυσικά το HYUNDAI COUPE ... Εχουν πολύ καλές τιμές και το κυριότερο είναι άψογοι σε εξυπηρέτηση και σε υπηρεσίες (Παγκόσμια Οδική ασφάλεια και νομική προστασία) ... |
Vaggelis έγραψε: |
Μήπως να δίνατε κανένα τηλέφωνο - διεύθυνση, γιατί εγώ στη δική μου δίνω 147 ευρώ, χωρίς οδική βοήθεια, με bonus 4.... |
alekos έγραψε: |
ασφαλειες sinco
μετα απο τηλεφωνικη ομιλεια που ειχα μαζι της η συγκεκριμενη ασφαλιστικη δεν ειναι ασφαλιστικη εταιρια αυτονομη στην ελλαδα αλλα ασφαλιστικο πρακτορειο στην ελλαδα που αντιπροσωπευεται απο καποιους μεσιτες ασφαλειων .τι σημαινει αυτο? αντε να παρεις τα λεφτα σου πισω!!! το σιγουρο ειναι οτι εαν φταιει ο αλλος θα τα παρεις αλλα το ζητημα ειναι ποτε ? τι να τα κανω τα 1500ευρω μετα απο 6 μηνες!!! σου δινουν δηλαδη μια επιταγη γιατι δεν εχουν παντα μετρητα στα ταμεια τους για το λογο οτι δεν ειναι αυτουσια ασφαλιστικη εταιρια. - δεν υπαγεται στο συστημα του φιλικου διακανονισμου !!(ειναι ενας τροπος αναγνωρισης-φερρεγυοτητας) - σου πουλανε υποχρεωτικα την νομικη προστασια παρολλο που δεν ειναι υποχρεωτικη απο τον νομο γιατι μαλλον θα την χρειαστης προσωπικα εχω μεικτη ασφαλεια στον φοινικα και πληρωνω 1090 ευρω τον χρονο για τις ιδιες καλυψεις που εχω στον φοινικα μου ζητησανε 1052 ευρω χωρις κακαβουλες πραξεις( σε μεικτη ασφαλεια.) και με απαλλαγη 25% της αξιας της ζημιας στον φοινικα εχω 90.000δρχ απαλλαγη. αρα σε σοβαρες ασφαλειες ειναι αντιθετος πιο ακριβη !! αν μου παρει φωτια το αυτοκινητο θα εχουν στα ταμεια τους 4.000.000δρχ την αλλη μερα να μου τα δωσουν ή θα τους παρακαλαω καθε βδομαδα να τα παρω?(οι επωνημες και σοβαρες ασφαλειες σιγουρα εχουν) μου δωσαν τιμη χωρις να με ρωτησουν το bonus μου και σε ερωτηση μου ειπαν οτι θα με βαλουν στο 3 (εγω βρισκομε στο 8 τωρα τι εγινε μου κανουν χαρη?) αυτο δεν γινετε σε καμια σοβαρη ασφαλεια . πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι και πολλη ενημερωμενοι οταν κανουμε ασφαλεια για να μην βρεθουμε ποτε προ εκπληξεων. |
Απλό παράδειγμα! Μου έσπασαν το τζάμι του οδηγού πριν από μερικά χρόνια και έκλεψαν το Ρ/Κ. Ενώ είχα ασφάλεια Εθνικής που κάλυπτε θραύση κρυστάλλων, δεν μου έδωσαν φράγκο .... γιατί λέει το σπάσιμο δεν ήταν τεχνικό/ποιοτικό/ελλατωματικό αλλά από ανθρώπινη παρεμβολή δηλ. κλοπή που δεν καλύπτεται .... και φυσικά τα έσκασα για να το φτιάξω ...
|
Οσο για την ΑΣΠΙΣ τότε δεν είχε φιλικό διακανονισμό ... αλλά και να είχε πάλι δεν θα έπαιρνα φράγκο γιατί ο τύπος που με τράκαρε μετά έκανε την κουκουβάγια (ή αλλιώς τον ΚΙΝΕΖΟ) .... και δεν έκανε δήλωση και εγώ προσπαθούσα να πείσω την ΑΣΠΙΣ ότι με τράκαρε ... Φυσικά η αστυνομία την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ΔΕΝ επιτρέπεται να παίζουν το ρόλο του μάρτυρα απλά μόνο καταγράφουν το περιστατικό και μέχρι εκεί.... ΧΑΟΣ! |
Είδες ότι αν είχες στην συγκεκριμένη περίπτωση την "υπηρεσία Ατυχήματος" θα τον είχαν φωτογραφήσει και θα τον είχαν βάλει να υπογράψει κι'όλας οτι φταίει ![]() |
Τέλος, επειδή ανοίξατε ένα ωραίο θέμα, αυτό των ασφαλιστικών, προτείνω όσοι επιθυμείτε για ασφάλιση μπορούμε να κοιτάξουμε να βγάλουμε ομαδικά ασφαλιστήρια με καλή έκπτωση ως σύλλογος. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε αρκεί η ασφαλιστική να έχει το ανάλογο κύρος. |
Νίκος έγραψε: |
"Αν τον τρακάρω και φταίω θα πάει να πληρωθεί από την δική μου ... αφού σα καλό παιδί θα κάνω Θετική δήλωση... Αν η δική μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έδωσε άδεια στην ασφαλιστική μου για να λειτουργεί ... Εγώ Αλμπανό Κινέζο πλέον ...." |
Eγώ θα κάνω μια απλή ερώτηση....
Αν είχατε σήμερα 5,000,000 δρχ. που θα τα καταθέτατε; 1. Σε μια τράπεζα όπου αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από ένα πρακτορείο και σε περίπτωση που επιθυμείτε πίσω τα χρήματά σας θααααα σας τα δώσει με επιταγή; 2. Σε μια NoName τράπεζα αμφιβόλου προέλευσης και λοιπών στοιχείων 3. Σε μια μεγάλη τράπεζα με κύρος, πολλά υποκαταστήματα και υπαλλήλους να σας κάνουν μέχρι και αέρα; Κακά τα ψέματα παιδιά! Είναι περιουσίες και εφ'όσον είναι περιουσίες πρέπει να βρίσκονται σε καλά χέρια. Νίκο (Vini) αυτό που λές
Λοιπόν ας κόψουμε πια αυτή την απαίσια νοοτροπία γιατί αρκετά μας έχει στοιχήσει! Στο κάτω κάτω θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ |
Καταρχήν αν είχα 5.000.000 σήμερα ... δεν θα τα έδινα σε καμιά τράπεζα ... Το πολύ-πολύ να τα κράταγα σε ένα συρτάρι ή να τα έκανα ομόλογα ... για την προίκα μου ... ή θα την έκανα σε μία επαρχιακή πόλη π.χ Καλαμάτα ... και θα έφτιαχνα την ρημάδα την ζωή μου ... ![]() ![]() |
Άσχετο με το θέμα,αλλά μάλλον δεν έχεις ενημερωθεί πρόσφατα για τιμές κατοικιών και ενοικίων σε επαρχιακές πόλεις τύπου Καλαμάτας... Ρώτα και εμάς... ![]() |
Βασικά το μόνο πρόβλημα είναι το επαγγελματικό ... δυστυχώς οι ευκαιρίες εργασίας είναι μηδαμινές στην επαρχία ... |
Aαααα.... Εδώ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ 100000000% μαζί σου! Δεν γίνεται και να διαφωνούμε και σε όλα ![]() ![]() |
kavaliotis έγραψε: |
Παιδια να ρωτησω κατι...Αν εχουμε μια ασφαλεια και γινει μια τρακα και φταις εσυ, η ασφαλεια σου τι σου πληρωνει? Αν ειναι μικτη καταλαβα οτι σου πληρωνει και τα δικα σου και του αλλουνου... Αν δεν ειναι μικτη και ειναι απο τις αλλες, τοτε τι σου πληρωνει?
|
Miltellas έγραψε: |
Ζήτω η μικτή! Aξίζει τα λεφτά της (αν μπορείς να τα πληρώνεις μην τα τσιγγουνεύεσαι), σας το λέω από πρώτο χέρι πρόσφατη εμπειρία, το ίδιο θα σας πει κι ο Τάσος (Sidobre). |
elias έγραψε: |
Ξέρει κανείς ποιο είναι το χαμηλότερο Bonus Malus?
Είμαι στο 3 εδώ 1,5 χρόνο και τώρα που ανανέωσα την ασφάλεια πάλι στο 3 είναι. |
volvos έγραψε: |
νατη χαιρεσαι.....
εχω την υποψια οτι πρεπει να σκοτωνει..... ονοματακι επιτρεπεται???????? |
TONY PAP έγραψε: |
Εχει κανείς υπόψη του πόσο περίπου κοστίζει η μικτή ασφάλεια για 11 φορολογήσιμους και κάλυψη 9000ευρώ ?
Ή έστω γενικά μια μικτή σε σχέση με μια κανονική? |
Ρε παιδια συγχωρηστε την αγνοια μου αλλα απ'οσο ξερω το bonus malus πεφτει μια μοναδα καθε χρονο που εχεις το αμαξι και δεν εχεις τρακαρει.. ετσι δεν ειναι? Πχ εγω το ειχα τον πρωτο χρονο bonus malus 10, μετα 9, μετα 8 και τώρα το καινουριο μου ειναι 7...
Πως εσεις εχετε bonus malus 4αρια και 5αρια την ωρα που αυτο σημαινει οτι θα πρεπε να χετε αγορασει το Peugeot πριν τουλαχιστον 5-6 χρονια (πραγμα ατοπο μιας και ουτε υπηρχε).. Εκτος και αν αυτο πηγαινει προσθετικα με τα χρονια ασφαλισης και οδηγησης σε προηγουμενα αμαξια που ειχε καποιος οδηγος.. Για εξηγηστε μου γιατι μου φαινεται περιεργο... Οσο για μενα, εγω πληρωνα περυσι 180 και φετος 200Ε το εξαμηνο στο Φοινικα σε ενα πολυ λιτο πακετο με σχεδον τα απαραιτητα και μια θραυση κρυσταλλων συν οδικη βοηθεια.. Οποτε ψαχνομαι για κατι φθηνοτερο.. |
Χάρης-Ηρακλειο έγραψε: |
.....και μιας και εχουμε καιρο να μιλησουμε για τισ ασφαλιες....απλα να σας πω πως σε λιγο καιρο τα ασφαλιστρα 3αναπαιρνουν αυξηση περιπου 5-απο 5% εως 7%. Αυτο βεβαια δε θα γινει συγκεκριμενη μερα για ολες τις εταιριες αλλα τμηματικα. Παντος η Εθνικη ειναι η πρωτη που θα κανει αυξηση....Υπομονη........ |
Χάρης-Ηρακλειο έγραψε: |
.....και μιας και εχουμε καιρο να μιλησουμε για τισ ασφαλιες....απλα να σας πω πως σε λιγο καιρο τα ασφαλιστρα 3αναπαιρνουν αυξηση περιπου 5-απο 5% εως 7%. Αυτο βεβαια δε θα γινει συγκεκριμενη μερα για ολες τις εταιριες αλλα τμηματικα. Παντος η Εθνικη ειναι η πρωτη που θα κανει αυξηση....Υπομονη........ |
Είναι να κάνω ανανέωση τώρα,και μου ζήτησαν σχεδόν 20% παραπάνω από ότι είχα πληρώσει τον Μάρτη... Άρα τις πήραν από τώρα τις αυξήσεις. |
ePhI έγραψε: | ||
Η Εθνικη την εχει κανει ηδη την αυξηση απο τον Ιουλιο που πληρωσα εγω... ![]() ![]() ![]() |