PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Πρόγραμμα από πού?

Vini - Τετ 25 Σεπ 2002, 17:19:00
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Πρόγραμμα από πού?
Τα τόπικ "Πρόγραμμα 206 1,6?" και "Bελτίωση Εγκεφάλου σε 206! Γίνεται?...." ενσωματώθηκαν στο παρών ενώ εμπλουτίστηκε και το poll με περισσότερες επιλογές.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Λοιπόν αφού έκανα κάποιες επαφές και ψαξίματα περί βελτίωση εγκεφάλων βρήκα την παρακάτω Γαλλική εταιρία:
http://www.powersystem.fr

οι οποίοι είναι βελτιωτές εγκεφάλων.... Surprised Surprised κυρίως Γαλλικών!
Λοιπόν έστειλα email (πρωτότυπο ε?) και έχουμε τα εξής:

Περίληψη του email μου... Wink
PEUGEOT 206XS/1600/16V (mod.2002 with multiplex)
Ιnfo about this product for 206....
Guaranty for this product...
Telephone number and the name of Greek distributor.

Και η απάντηση:
Hello to you,
We do have an additional box for your vehicule, you can win 13 hp and 1,95 mkg for the torque. We have a distributor in Greece , here is the address and the phone number:
TS Motorsport
Thanasis Sarantopoylos
El. Venizeloy 3
Metamorfosi Attikis
14452 ATHENS
Tel/Fax: 010 2856850

If you have any question call our distributor.
Thanks for the interest in our product.
Best regards
POWER SYSTEM

Με λίγα λόγια βελτιώνεται το 1600 και μάλιστα και αυτό με το multiplex!...!
13άλογα, 1.95ροπή και από το site βλέπω ότι παρέχουν και 5 χρόνια εγγύηση!!!

Λοιπόν:

The Computer Injection Power box

To overcome the technical difficulties with the installation of an EPRON, the Power System Compagny, has realised, developped and producted an electronic box called : CIP

This box has the same fonctions than a modified EPRON, and can be installed, in a few minutes with links. You do not have to take apart and open up the analog computer.

With an additional box, we give us some new driving parameters, wich imply the commutation of the analog computer on the existant program. So you have a smootherdriving, a better accelaration and a higher power. The winning of power in full loading is about 10%, and in half-load about 15% for petroled-cars, and from 25% to 35% for turbo-dieseled cars.

The fact that the engine-torque is also improved on all engine speed, you are sure not to be heavy on petrol.

With the additional box Power System, the engine flies without problems to higher engine speeds, but without changing the limit of the maximum engine speed.

IMPORTANT : Exhaust gas stay in the limits of the anti-pollution European law, and it does not play on technical control.

Better driving charms :
Power increased from 13 to 50 ch. (depands on the cars).
Better acceleration.
Move smouthness, thanks to the torque winning from the lowest engine speed.
Reduction of the consommation (in low speed)

Unique design feature of the CIP box :
Does not push away the regulation in high engine speed
Sets up without opening the analog computer (respecting the builder securities)
Easy to instal
Easy to take it off and to use it again (after programming), without marks on cars
Guaranteed for 5 years
Phone assistance

Anti-pollution norms :
OK with European norms.

Περιμένω κρίσεις,επικρίσεις,κατακρίσεις.... Wink
Vini - Τετ 25 Σεπ 2002, 17:48:04
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν πήρα και τηλέφωνο.... Wink

Το παληκάρι (Θανάσης) ιδιαίτερα εξυπηρετικό και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και μάλιστα με κάλυψε και σε πολλές άλλες...τις οποίες δεν τις σκεφτόμουνα....

Καταρχήν να ξεκινήσω με το κοστολόγιο!
585euro με δύο δυναμομετρήσεις πριν και μετά...το εγκεφαλικό... Wink

Επίσης τα 5 χρόνια εγγύησης ισχύουν και αφορούν την συσκευή POWER SYSTEM.

Eπιπλέον μου διευκρίνησε ότι ΔΕΝ πειράζεται καθόλου ο εγκέφαλος απλά γίνεται παρεμβολή παράλληλα συσκευής πάνω στον 3-φυσο η οποία συσκευή μελετάται ειδικά πάνω στο εγκέφαλο π.χ. BOSCH, SAGEM, MAGNETTI του κάθε 206. Η μελέτη γίνεται εξ'ολοκλήρου στην Γαλλία η οποία αποστέλει την συσκευή για να μπει στο αυτοκίνητο.

Στον εγκέφαλο ΔΕΝ μπαίνει εργαλείο αλλά ούτε και κατσαβίδι.

Ειδικά για το 206/1600/16V μου είπε ειλικρινά ότι παίρνει 10άλογα και 1,95ροπή με βενζίνη 95οκτανίων ενώ μπορεί να δώσει τα 13άλογα με βενζίνη 98οκτανίων ή καλύτερη....

Το παληκάρι είναι στη διαθεση μας για οποιαδήποτε πληροφορία ενώ ΔΕΝ προχωρά σε καμιά εργασία χωρίς δυναμομέτρηση και εγγύηση ότι ΔΕΝ θα υπάρξει πρόβλημα στο αυτοκίνητο.

Είπαμε πολλά....αλλά εγώ θα τον επισκεφτώ να τον γνωρίσω κιόλας γιατί μου άρεσε πολύ ο τρόπος αντιμετώπισης και η συζήτηση που είχαμε....ενώ το μαγαζί του είναι ανοιχτό για όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για αυτό το νέο τρόπο βελτίωσης εγκεφάλου.... Wink

Οποιοι θέλουν έρχονται... Wink Wink Wink
Nikel - Τετ 25 Σεπ 2002, 18:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ιδου και η φωτο του προ'ιοντος...

Και ιδου και οι τιμες απο την αντιπροσοπεια...

MODELES Initial-Power(ch)-Majored Power(ch)-Majored Torque
206 1.1 60 11 1,95

206 1.4 75 13 2,00

206 1.6 90 13 2,10

206 1.6 16V 110 13 1,95

206 2.0 16 V 137 15 2,25

206 CC 1L6 16V 110 13 1,95

206 CC 2.0 16V 137 15 2,25

ΓΙα ολα τα παραπανω μοντελα το κοστος ειναι 380 ευρω (βαση κατασκευαστη)
Αλεξ@νδρος - Τετ 25 Σεπ 2002, 20:23:32
Θέμα δημοσίευσης:
11 ιπποι μονο 380 Ευρω Exclamation ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Exclamation
Απ'οτι ειδα βγαινει για ολες σχεδον τις μαρκες αυτοκινητων
Αυτο σημαινει οτι με αναπρογγραματισμο μπορεις μετα να το βαλεις και σε αλλο αμαξι? Twisted evil Για ρωτηστε το Wink
seridim - Τετ 25 Σεπ 2002, 20:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αλέξανδρε
Αυτό που ρωτάς εάν αναπρογραμματίζετε ώστε να μπει σε άλλο αυτοίνητο μάλλον γίνεται. Αν μπεις στο site powersystem.fr το οποίο αναφέρει ο Vini θα δεις στην αρχική του σελίδα ότι γράφει:
Reprogrammable to another car.
Αλεξ@νδρος - Τετ 25 Σεπ 2002, 21:07:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ω ναι το ειδα το γραφει και αλλου στα Majorities
Vini - Τετ 25 Σεπ 2002, 21:50:56
Θέμα δημοσίευσης:
To κόστος είναι 585 euro και αφορά:
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, 2 ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΔΟΚΙΜΕΣ

Τα 380 euro αφορούν τιμή ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Επίσης να σημείωσω, επειδή το ξέχασα πριν, ότι τα άλογα και την βελτίωση στην ροπή την δίνει άσχετα αν υπάρχει άλλη μετατροπή στο αυτοκίνητο δηλ. σκούπα, χοάνη, φίλτρο, εξάτμιση, μπουζοκαλώδια κλπ....
Οπότε κάθε άλλη βελτίωση προστίθεται στα άλογα του POWER SYSTEM.

Επίσης μου διευκρίνησε ότι σε περίπτωση που θα μπει σκούπα ή χοάνη στο αυτοκίνητο τότε ΠΡΕΠΕΙ να αναπρογραμματιστεί το POWER SYSTEM (γίνεται σε πολύ μικρό χρόνο και είναι χωρίς χρέωση) ώστε να βελτιώσει περισσότερο την μηχανή ίσως και να αποτρέψει πιθανά προβλήματα από την υπερβολική εισαγωγή αέρα και την κατανάλωση.
Vini - Τετ 25 Σεπ 2002, 21:56:23
Θέμα δημοσίευσης:
seridim έγραψε:
Αλέξανδρε
Αυτό που ρωτάς εάν αναπρογραμματίζετε ώστε να μπει σε άλλο αυτοίνητο μάλλον γίνεται. Αν μπεις στο site powersystem.fr το οποίο αναφέρει ο Vini θα δεις στην αρχική του σελίδα ότι γράφει:

Σωστός!
Επίσης σε περίπτωση που θέλει να επισκεφθεί κάποιος την PEUGEOT το Power System μπορεί να βγει ή να κρυφτεί κατάλληλα ώστε να μην το παρουσιάσει σε εξουσιοδοτημένο.

Μου πρότεινε να πάω από το μαγαζί και να δοκιμάσω ένα PEUGEOT 106/1600/16v με το Power System....όπως επίσης μου είπε να πάω να δω και τις δυναμομετρήσεις από SEAT LEON 1600 που το έφτιαξε αυτές τις μέρες και το έχει σε δοκιμή....

Μου είπε ότι πλέον διαφημίζεται και στο Max Power...
(τώρα αυτό είναι καλό ή κακό??? Rolling eyes Rolling eyes )
Slash - Τετ 25 Σεπ 2002, 22:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ενδιαφέρον. 13 αλογάκια για τους 1400αρηδες γρήγορα και προφανώς υπεύθυνα. :D
Svstouk - Τετ 25 Σεπ 2002, 22:40:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, χωρίς να ξέρω από τέτοιες επεμβάσεις, ξέρετε τι γίνεται με την αξιοπιστία του κινητήρα; Αν το έκανα θα είχα πρόβλημα αξιοπιστίας σε δυο-τρία χρόνια; Question

Πάντως ακούγεται όντως προκλητικότατο, ακόμη και για τύπους σαν κι εμένα που δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι μετατροπές πάσης φύσεως (αν και για να είμαι ειλικρινείς με σας εδώ πέρα έχω αρχίσει να μεταλλάσσομαι Mr. Green ) Δεν είναι καθόλου άσχημα τα 13 αλογάκια, όπως λέει ο φίλος ο Slash, και ιδιαίτερα τα δύο κιλά της ροπής, θα προσθέσω εγώ.

Κρατάτε μας ενήμερους!
overgr - Τετ 25 Σεπ 2002, 22:47:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ακούγεται καλό.
Για να δούμε... πολύ θα ήθελα να το δω στην πράξη - ο κυριότερος προβληματισμός μου βρίσκεται στο αν η δύναμη είναι ομαλή και αν δεν χειροτερεύει η καμπύλη ροπής. Μακάρι να είναι όλα όπως πρέπει... τότε θα λέει πολύ!
pugsang - Πεμ 26 Σεπ 2002, 07:20:52
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Μου πρότεινε να πάω από το μαγαζί και να δοκιμάσω ένα PEUGEOT 106/1600/16v με το Power System....

Νίκο καλημέρα,

Μήπως θέλεις να παμε μαζι να δοκιμάσουμε το 106 γιατι θελω να του ψυθιρίσω & εγω 2 φωνήεντα του φίλου.Αν ειναι παρε τηλέφωνο.
pezomania - Πεμ 26 Σεπ 2002, 07:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο αν υποψιαστώ ότι θα πας χωρίς εμένα ....θα πεθάνω Crying or Very sad
Vini - Πεμ 26 Σεπ 2002, 08:08:45
Θέμα δημοσίευσης:
προς PUGSANG, PEZOMANIA

Εγώ θα πάω το Σάββατο (με περιμένει άλλωστε) κατά τις 12.30....εννοείτε ότι είστε καλεσμένοι... Wink Wink Wink

Διαφορετικά αν δεν μπορείτε κανονίζουμε κάποια άλλη στιγμή....

Πάντως αν είναι να πάμε το Σάββατο να τον πάρω ένα τηλέφωνο για να έχει το 106 stand-by... Wink Wink Wink
theflame - Πεμ 26 Σεπ 2002, 08:14:15
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:
Ακούγεται καλό.
Για να δούμε... πολύ θα ήθελα να το δω στην πράξη - ο κυριότερος προβληματισμός μου βρίσκεται στο αν η δύναμη είναι ομαλή και αν δεν χειροτερεύει η καμπύλη ροπής. Μακάρι να είναι όλα όπως πρέπει... τότε θα λέει πολύ!

Ακριβώς αυτό...
Γιατί αν δίνει τα 15hp στις 8500 σαλ τότε τι να το κάνεις Crying or Very sad
Αν όμως οι 15hp είναι γραμμικοί και στη σωστή περιοχή τότε, βουρ...... Cool
pugsang - Πεμ 26 Σεπ 2002, 08:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ειμαι μεσα για το Σαββατο .Παρε τηλέφωνο
Johnny - Πεμ 26 Σεπ 2002, 08:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Eπιπλέον μου διευκρίνησε ότι ΔΕΝ πειράζεται καθόλου ο εγκέφαλος απλά γίνεται παρεμβολή παράλληλα συσκευής πάνω στον 3-φυσο η οποία συσκευή μελετάται ειδικά πάνω στο εγκέφαλο π.χ. BOSCH, SAGEM, MAGNETTI του κάθε 206. Η μελέτη γίνεται εξ'ολοκλήρου στην Γαλλία η οποία αποστέλει την συσκευή για να μπει στο αυτοκίνητο.

Ειδικά για το 206/1600/16V μου είπε ειλικρινά ότι παίρνει 10άλογα και 1,95ροπή με βενζίνη 95οκτανίων ενώ μπορεί να δώσει τα 13άλογα με βενζίνη 98οκτανίων ή καλύτερη....

Vini σε γεβικές γραμμές ακούγεται πολύ καλό, αλλά τι εννοεί όταν λέει ότι παρεμβάλλεται παράλληλα συσκευή πάνω στον εγκάφαλο; Μιλάει για κάποια πλακέτα που κολλάει πάνω στην ήδη υπάρχουσα τους εγκέφαλου; ή απλά βγαίνει κάποιο καλλώδιο και παρεμβάλλεται ανάμεσα το πρόσθετο εξάρτημα;; Εγώ πάντως κολλήσεις πάνω στα ηλεκτρονικά του εγκεφάλου μου δεν θα έκανα...Μετά απο λίγο καιρό θα ήταν OFF στα σίγουρα (Μιλάω εκ πείρας γενικά σε ηλεκτρονικά και controllers, αφού έχω τελειώσει Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π.και ειδικεύομαι πάνω σε τέτοια συστήματα...) Μάθε πως ακριβώς γίνεται η σύνδεση του έχτρα μηχανήματος, για να σου πω και πόσο σοβαρά αυτή η γαλλική εταιρεία μελατάει τα ηλεκτρονικά της...
Sidobre - Πεμ 26 Σεπ 2002, 09:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θα προσπαθήσω να είμαι και εγώ Vini, Pugsang, Pezomania.

Αν και έχω κάποια προβληματάκια, θα προσπαθήσω!
Vini - Πεμ 26 Σεπ 2002, 10:10:07
Θέμα δημοσίευσης:
Johnny έγραψε:
Vini έγραψε:

Vini σε γεβικές γραμμές ακούγεται πολύ καλό, αλλά τι εννοεί όταν λέει ότι παρεμβάλλεται παράλληλα συσκευή πάνω στον εγκάφαλο; Μιλάει για κάποια πλακέτα που κολλάει πάνω στην ήδη υπάρχουσα τους εγκέφαλου; ή απλά βγαίνει κάποιο καλλώδιο και παρεμβάλλεται ανάμεσα το πρόσθετο εξάρτημα;; Εγώ πάντως κολλήσεις πάνω στα ηλεκτρονικά του εγκεφάλου μου δεν θα έκανα...Μετά απο λίγο καιρό θα ήταν OFF στα σίγουρα (Μιλάω εκ πείρας γενικά σε ηλεκτρονικά και controllers, αφού έχω τελειώσει Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π.και ειδικεύομαι πάνω σε τέτοια συστήματα...) Μάθε πως ακριβώς γίνεται η σύνδεση του έχτρα μηχανήματος, για να σου πω και πόσο σοβαρά αυτή η γαλλική εταιρεία μελατάει τα ηλεκτρονικά της...

john η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν ξέρω και πολλά για την αναβάθμιση αυτή. Αλλά (και εγώ ως Ηλεκτρονικός Μηχ/κός) και από αυτά που μου είπε κατάλαβα ότι η ΣΥΣΚΕΥΗ παραμβάλλεται στα καλώδια του τρίφυσου. Αν γίνονται ή όχι κολήσεις δεν το ξέρω αλλά θα το διαπιστώσω σύντομα....

Παρακαλούνται οι κκ. SIDOBRE, PEZOMANIA να είναι standby το Σάββατο πρωί...ή και να με πάρουν ένα τηλ.... Ο κος Pugsang έχει ενημερωθεί ήδη.... Wink Wink Wink
pugsang - Πεμ 26 Σεπ 2002, 12:08:17
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως φαίνεται και απο την φωτογραφια που υπάρχει πιο πάνω για τα δικα μας πρέπει να ειναι το μεσαίο αυτο που είναι πάνω στο κουτί με τα διαγράμματα δυναμομέτρησης.Απ οτι εχω καταλάβει αυτό μπαίνει στην μια απο τις τρεις φίσες του εγκεφάλου χωρις κολλήσεις επάνω στον αντάπτορα του εγκεφάλου(απ οτι ειδα εχουν την ιδια φισα με την μανισια) και στο αλλο ακρο (το κιτρινο ας πούμε) μπαίνει η φίσα του αυτοκινήτου.

Θα δουμε το Σαββάτο ειναι κοντά
Vini - Πεμ 26 Σεπ 2002, 12:14:01
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Οπως φαίνεται και απο την φωτογραφια που υπάρχει πιο πάνω για τα δικα μας πρέπει να ειναι το μεσαίο αυτο που είναι πάνω στο κουτί με τα διαγράμματα δυναμομέτρησης.Απ οτι εχω καταλάβει αυτό μπαίνει στην μια απο τις τρεις φίσες του εγκεφάλου χωρις κολλήσεις επάνω στον αντάπτορα του εγκεφάλου(απ οτι ειδα εχουν την ιδια φισα με την μανισια) και στο αλλο ακρο (το κιτρινο ας πούμε) μπαίνει η φίσα του αυτοκινήτου.

Θα δουμε το Σαββάτο ειναι κοντά

Kαι πάλι σωστός....έτσι μου είπε ότι μπαίνει. Ειναι και σχεδιασμένη η συσκευή έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί καλά στο αυτοκίνητο (κουμπώνει σε κάποιο σημείο)....

Πάντως από την δυναμομέτρηση που βλέπω στο κουτί βλέπω ότι παίρνει 10-13άλογα στο νερό.... Shocked Shocked Shocked .... Τι ματούκλες που έχω ρε παιδί μου???!!!!! Shocked Shocked Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green
Slash - Πεμ 26 Σεπ 2002, 12:28:28
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Πάντως από την δυναμομέτρηση που βλέπω στο κουτί βλέπω ότι παίρνει 10-13άλογα στο νερό.... Shocked Shocked Shocked .... Τι ματούκλες που έχω ρε παιδί μου???!!!!! Shocked Shocked Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green

Λάμπεις Vini μου, λάμπεις!!
(από το γνωστό ανέκδοτο)
chatasos - Πεμ 26 Σεπ 2002, 12:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Τώρα αν πω ότι θα έρθω και εγώ, θα με δείρετε?
Vini - Πεμ 26 Σεπ 2002, 13:11:08
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Ναι θα σε δείρουμε! Αφού όμως πρώτα πάμε εκεί...
Μετά θα έχουμε πολύ χρόνο μέχρι την Κυριακή για να σου δώσουμε ένα χεράκι ξύλο.... Shocked Shocked

Φίλε πάρε με τηλ. για να κανονίσουμε... Wink

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Johnny - Πεμ 26 Σεπ 2002, 13:15:50
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Sidobre έγραψε:

ΧΑΜΟΣ!!! ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜΑ ΣΑΣ ΔΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ...

Exclamation Exclamation ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ Exclamation Exclamation
pugsang - Πεμ 26 Σεπ 2002, 13:38:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το ελπιζω να του τα παρουμε μισοτιμης γιατι 585 Ευρά ειναι ΠΟΛΛΑ λεφτα εκομα & για τα 13+ αλογα που υπόσχεται το μαραφέτι του διαόλου!!
Vini - Πεμ 26 Σεπ 2002, 13:41:15
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι και να δώσουμε 585 euro!!!....
Ξεκινάμε από 200euro και πάμε μέχρι 400!!!!...
Εκεί σταματάει η δημοπρασία....και πάμε σε άλλο μαγαζάκι.... Wink Wink
pduke - Παρ 27 Σεπ 2002, 10:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
Βινάρα μου μην ξεχνάς και τους βόρειους φίλους σου!!!
Ρώτα και για μένα και αν έχει στη θεσσαλονίκη κανέναν δικό του.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι η Superchips δίνει τα μισά άλογα και είναι μακραν η πιο αξιόπιστη.ΓΙΑΤΙ???
Η powerchips(γαλλική και αυτή) δίνει 15 επίσης.

Περιμένω νέα σου!!!! :D :D :D
chatasos - Παρ 27 Σεπ 2002, 10:31:27
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
seridim έγραψε:
Αλέξανδρε

Σωστός!
Επίσης σε περίπτωση που θέλει να επισκεφθεί κάποιος την PEUGEOT το Power System μπορεί να βγει ή να κρυφτεί κατάλληλα ώστε να μην το παρουσιάσει σε εξουσιοδοτημένο.

Μου πρότεινε να πάω από το μαγαζί και να δοκιμάσω ένα PEUGEOT 106/1600/16v με το Power System....όπως επίσης μου είπε να πάω να δω και τις δυναμομετρήσεις από SEAT LEON 1600 που το έφτιαξε αυτές τις μέρες και το έχει σε δοκιμή....

Αν βγει, μετά πρέπει να ξαναπρογραμματιστεί όταν ξανατοποθετηθεί?

Βασικά η απορία μου είναι η παρακάτω:
Υποθέτουμε ότι το βάζω, δουλεύει οκ και όλα καλά.....
Κάποια στιγμή αποφασίζω να το βγάλω (μόνος μου). Είναι εύκολο?
Το αυτοκίνητο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά?
Vini - Παρ 27 Σεπ 2002, 16:47:20
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:
Vini έγραψε:
seridim έγραψε:
Αλέξανδρε

Σωστός!

Αν βγει, μετά πρέπει να ξαναπρογραμματιστεί όταν ξανατοποθετηθεί?

Βασικά η απορία μου είναι η παρακάτω:
Υποθέτουμε ότι το βάζω, δουλεύει οκ και όλα καλά.....
Κάποια στιγμή αποφασίζω να το βγάλω (μόνος μου). Είναι εύκολο?
Το αυτοκίνητο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά?

ε? Τάσο σε μένα απευθήνεις τις ερωτήσεις?
αν ήξερα να απαντήσω θα ήμουν ο διανομέας του Power System...
Για αυτό λέω να πάω από εκεί να δω και κανένα που έχει τοποθετήσει ώστε να καταλάβω τι παίζεται....

Τελικά θα έρθεις???? Wink Wink Wink
Miltellas - Σαβ 28 Σεπ 2002, 02:12:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που κατάλαβα, είναι ότι το εγκεφαλάκι της Power System φισώνεται πάνω στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και έτσι απλά γίνεται η δουλειά. Χωρίς κολλήσεις. Όποτε θέλουμε βγαίνει και το αμάξι είναι μαμά!!
Wink
Vini - Σαβ 28 Σεπ 2002, 19:58:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ουφ!
Τώρα τι να γράψω εδώ?
Λοιπόν σήμερα πήγαμε αντιπροσωπεία 4 άτομα για να δούμε από κοντά το POWER SYSTEM...! Sad
Λοιπόν...φύγαμε μάλλον με σκυμμένο κεφάλι και τα "εγκεφαλικά" όνειρα γκρεμισμένα... Sad

Ολα καλά όλα ανθηρά αλλά το σκηνικό είχε 3 σοβαρά μειονεκτήματα:
1. Στα 206 δυστυχώς γίνεται απογύμνωση καλωδίων στις φύσες...πέφτει κολλητήρι για να μπει σειριακά η συσκευή...και μάλιστα ψιλο-διαλύονται τα καλώδια στις φίσες....

2. Σε περίπτωση προβλήματος (μπαμ) στον εγκέφαλο η απάντηση ήταν ΚΙΝΕΖΙΚΗ...Η εγγύηση 5 ετών καλύπτει μόνο τοποθέτηση και την συσκευή...όχι την αξιοπιστία στην καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών του 206....ή του 106...

3. Η τιμή από 485 μπορεί να κατέβει 400 αρκεί να γίνει μαζική παραγγελία...

Επειδή απογοητεύτικα Sad ...αφήνω τον φίλο Μάκη (Pugsang) να πει τα υπόλοιπα... Sad
DimiP - Σαβ 28 Σεπ 2002, 20:37:34
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι κακο στην αμμο..
να χτιζεις παλατια.....

χουμορ κανω αφεντικο, χουμορ.

Δεν πειραζει ρε vini, υπαρχουν ακομα οι "ορθοδοξες" μεθοδοι αυξησης ιπποδυναμης.
Slash - Σαβ 28 Σεπ 2002, 20:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
Π.χ. εγώ βάζω 10 άλογα μπροστά από το αυτοκίνητό μου και τα τσαγιάζω όλα. Razz :D Twisted evil
Λέμε τώρα οτι το 1600 το 16V βγάζει 118 άλογα. Έτσι; Έτσι.
Για βάλτε 118 άλογα μπροστά από το αυτοκίνητό σας και δώστε τα μια, να δούμε τι θα γίνει. χεχε!!
Την διαφήμιση με τον άλλο με το Toledo με το τρέιλερ που βάζει μπρος και φεύγει την έχετε δει;
Ε κάτι τέτοιο. Cool
theflame - Σαβ 28 Σεπ 2002, 21:16:23
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Ουφ!
Τώρα τι να γράψω εδώ?
Λοιπόν σήμερα πήγαμε αντιπροσωπεία 4 άτομα για να δούμε από κοντά το POWER SYSTEM...! Sad
Λοιπόν...φύγαμε μάλλον με σκυμμένο κεφάλι και τα "εγκεφαλικά" όνειρα γκρεμισμένα... Sad

1. Στα 206 δυστυχώς γίνεται απογύμνωση καλωδίων στις φύσες...πέφτει κολλητήρι για να μπει σειριακά η συσκευή...και μάλιστα ψιλο-διαλύονται τα καλώδια στις φίσες....

2. Σε περίπτωση προβλήματος (μπαμ) στον εγκέφαλο η απάντηση ήταν ΚΙΝΕΖΙΚΗ...Η εγγύηση 5 ετών καλύπτει μόνο τοποθέτηση και την συσκευή...όχι την αξιοπιστία στην καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών του 206....ή του 106...

3. Η τιμή από 485 μπορεί να κατέβει 400 αρκεί να γίνει μαζική παραγγελία...

Επειδή απογοητεύτικα Sad ...αφήνω τον φίλο Μάκη (Pugsang) να πει τα υπόλοιπα... Sad

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Nikel - Κυρ 29 Σεπ 2002, 02:38:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε γα**το δεν θυμαμαι με ποιον μιλαγα προχθες οταν του ειπα για το μαραφετι αυτο και μου λεει Τι Power System και μ@λακιες καποιος φιλος μου πηγε στον ..... (δεν θυμαμαι) και εννω το προγραμμα που του ειχαν βαλει (μαλλον σειριακος) στο τριφυσο ραλλακι δεν δουλευε το εκανε να βγαζει 10-12 αλογα (dyno).
Λοιπον θα ψαξω να δω τι γινετε με αυτο το θεμα Exclamation Δεν μασαμε ρεεεεε
Exclamation 206club.gr POWER Exclamation
pduke - Κυρ 29 Σεπ 2002, 21:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά η superchips δεν βγάζει για το 1.6 16v??
Μπορούμα να τους πιάσουμε αυτούς στη RSMotorsport?
Είναι αποκλειστικοί και θα μας φτύσουν ή υπάρχουν κιάλλοι?
Mix206cc - Κυρ 29 Σεπ 2002, 23:13:09
Θέμα δημοσίευσης:
εγω που ρωτησα για προγραμματισμο εγκεφαλου (χωρις αλλο εγκεφαλο) μου ειπαν οτι γινεται πλεον κανονικα (οπως στα ραλλακια τα παλια) αλλα με τη μονη διαφορα κοστιζει 250,000. Καλα αυτοι οι βελτιωτες εχουν παρει πολυ αερα μου φαινεται :fist: 0X :fist:
Miltellas - Δευ 30 Σεπ 2002, 01:16:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αέρα λεφτά δεν δίνω σε κανέναν ρεεεεεε!
Άκου 250000 για προγραμματισμό του chip!
Τί πουλάνε μωρέ; Το Photoshop; Shocked
pugsang - Δευ 30 Σεπ 2002, 07:35:24
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον σχετικα με το power system

Αρες μαρες μας ειπε ο τυπος εκει!Μας τα ειπε ολα & τιποτα μαζι.Μην βαζετε σκουπες βαλτε μπουζι εγω κανω τις καλύτερες κολλήσεις με κολλητήρι και διάφορα τέτοια.

Κρίμα γιατι αυτο το μαραφέτι αμα ειχε φισες για απευθειας εγκατασταση χωρις κολλήσεις θα ηταν αριστο.

Εγω παντως δεν προκειται να αφήσω κανεναν να κολλήσει επάνω στα καλώδια του εγκεφάλου.Η πλάκα ειναι οτι μας ειπε πως βγαίνει οποτε θέλεις.Πως ακριβώς γίνεται αυτό?Με τα απογυμνωμένα καλώδια τι γίνεται?

Μάλλον τελικα πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του topic:

Βελτιωση εγκεφάλου γίνεται? ΝΑΙ! ΑΛΛΑ.......
pezomania - Δευ 30 Σεπ 2002, 07:52:15
Θέμα δημοσίευσης:
Κρίμα Crying or Very sad
Και έκανα όνειρα για +13 άλογα, χωρίς να ακουμπήσω μηχανικό μέρος και αξιόπιστα με 5 χρ. εγγύηση κτλ κτλ κτλ Crying or Very sad Crying or Very sad
christhehealer - Δευ 30 Σεπ 2002, 12:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Λοιπόν από εμπειρία σχετική, για το multiplex. Όταν έψαχνα για το συναγερμό, μου είπαν από την Peugeot ότι δεν γίνεται να μπει άλλος γιατί όπου κόψεις για να πάρεις ρεύμα, τα πέρνεις όλα στο χέρι και 320.000 ζημιά στην καλύτερη περίπτωση. Kαι με πονήρεψαν να ζητήσω εγγύηση για καλή λειτουργία του εγγέφαλου του αυτοκινήτου. Δηλαδή να βάλω τον aftermarket συναγερμό και αν πάθει κάτι το 206 να το πληρώσουν αυτοί.

Φυσικά μου είπαν ότι δεν... και δεν θα... και ANTE ΓEIA!!!!!!!

... που σημαίνει για μένα, ότι εγγέφαλος multiplex δεν πειράζεται προς το παρόν Cool
Nikel - Δευ 30 Σεπ 2002, 13:47:09
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Ρε γα**το δεν θυμαμαι με ποιον μιλαγα προχθες οταν του ειπα για το μαραφετι αυτο και μου λεει Τι Power System και μ@λακιες καποιος φιλος μου πηγε στον ..... (δεν θυμαμαι) και εννω το προγραμμα που του ειχαν βαλει (μαλλον σειριακος) στο τριφυσο ραλλακι δεν δουλευε το εκανε να βγαζει 10-12 αλογα (dyno).

Οπως λοιπον ειχα υποσχεθει το εψαξα το θεμα και εχω ευχαριστα νεα (θελω ποσοστα Mr. Green )
Εχουμε και λεμε η εταιρεια CNG Communications εταιρεια που ειδικευεται σε βελτιωτικα προγραμματα (Genesis) εγκεφαλων πλεον μπορει να βαλει προγραμμα σε Peugeot & Citroen 1.6 16v (2001) Exclamation H βελτιωση γινεται με τον παραδωσιακο τροπο δηλαδη αλλαγη chip σε εγκεφαλους Bosch (τριφισους) και σε 1 εβδομαδα (γιατι απο'τι μου ειπε ο τυπος περιμενουν εναν aνταπτορα) και σε Sagem (οχι σειριακος αλλα και εδω αλλαγη chip) Exclamation Το κερδος θα ειναι 7-9 αλογα και η τιμη απο 355 ευρω στα 300 Exclamation Για να μην με κραξετε αυριο-μεθαυριο παρτε και το τηλεφωνο της εταιρειας και παρτε να ρωτησετε μηπως μου διεφυγε εμενα κατι. 010-7473352
christhehealer - Δευ 30 Σεπ 2002, 14:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
πλεον μπορει να βαλει προγραμμα σε Peugeot & Citroen 1.6 16v (2001) Exclamation

Προ multiplex δηλαδή. Wink Wink Wink
Vini - Δευ 30 Σεπ 2002, 14:36:17
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Nikel έγραψε:

Οπως λοιπον ειχα υποσχεθει το εψαξα το θεμα και εχω ευχαριστα νεα (θελω ποσοστα Mr. Green )
Εχουμε και λεμε η εταιρεια CNG Communications εταιρεια που ειδικευεται σε βελτιωτικα προγραμματα (Genesis) εγκεφαλων πλεον μπορει να βαλει προγραμμα σε Peugeot & Citroen 1.6 16v (2001) Exclamation H βελτιωση γινεται με τον παραδωσιακο τροπο δηλαδη αλλαγη chip σε εγκεφαλους Bosch (τριφισους) και σε 1 εβδομαδα (γιατι απο'τι μου ειπε ο τυπος περιμενουν εναν aνταπτορα) και σε Sagem (οχι σειριακος αλλα και εδω αλλαγη chip) Exclamation Το κερδος θα ειναι 7-9 αλογα και η τιμη απο 355 ευρω στα 300 Exclamation Για να μην με κραξετε αυριο-μεθαυριο παρτε και το τηλεφωνο της εταιρειας και παρτε να ρωτησετε μηπως μου διεφυγε εμενα κατι. 010-7473352

Πάλι στην πρίζα (φύσα) μας βάζεις ΝΙΚ!!!!!!!

Τι εταιρεία είναι αυτή? Που την ξετρύπωσες? Που είναι?
Τι άλλο ρώτησες? Ποιων είναι το πρόγραμμα?
Που θα βρουμε πληροφορίες?

ΠΕΣΤΑ ΟΛΑΑΑΑ!!!!!!
Nikel - Δευ 30 Σεπ 2002, 15:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Nikel έγραψε:
πλεον μπορει να βαλει προγραμμα σε Peugeot & Citroen 1.6 16v (2001) Exclamation

Προ multiplex δηλαδή. Wink Wink Wink

Λοιπον γιατρε το ξαναπηρα τηλεφωνο και μου ειπε πως ακομα και Multiplex εαν φοραει Magneti η Bosch δεν υπαρχει προβλημα το εχουν ξανακανει. Του εξηγησα εγω πως εχει το multiplex και μου λεει πως δεν πειραζουν αποιαδηποτε ηλεκτρονικη λειτουργια του εγκεφαλου αλλα μηχανικες παραμετρους (βενζινη, στροφες κτλ.) Τωρα απο την στιγμη που ειναι Bosch η Marelli το εχουν ξανακανει χωρις κανενα προβλημα και σε 2002 μοντελο. Οσο για τους Sagem θα ξερουν μετα 7-10 μερες οπου θα παρουν τον ανταπτορα και θα δοκιμασουν.

Vini έγραψε:
Πάλι στην πρίζα (φύσα) μας βάζεις ΝΙΚ!!!!!!!
Τι εταιρεία είναι αυτή? Που την ξετρύπωσες? Που είναι?
Τι άλλο ρώτησες? Ποιων είναι το πρόγραμμα?
Που θα βρουμε πληροφορίες? ΠΕΣΤΑ ΟΛΑΑΑΑ!!!!!!

Λοιπον η εταιρεια ειναι η CNG Communications εταιρεια που ειδικευεται σε βελτιωτικα προγραμματα εγκεφαλων Genesis (τωρα τι ειναι αυτο δεν ξερω). Την εταιρεια μου την ειπε ενας φιλος μου (see above posts Mr. Green ) του οποιου φιλος του εβαλε το προγραμμα εκει (rally 1.6 16v) και ο οποιος την ειχε βρει απο το ενθετο του περιοδικου Drive (Drive Power) Exclamation Επισης να πω πως ο τυπος μου ειπε πως αναλαμβουν βελτιωση 1ου σταδιου (εκσατμιση-σκουπα-προγραμμα) και δινει δυναμομετρημενα στο 1.6 16v 15 ιππους. Του εδωσα τα τηλεφωνα μου και περιμενω να με παρει να μου πει τιμη.
theflame - Δευ 30 Σεπ 2002, 21:20:00
Θέμα δημοσίευσης:
Για το μικούλη, κακομοιλούλη και τσαχπίνικο Shocked 1400 έχει κάτι; Wink
Nikel - Τρι 01 Οκτ 2002, 00:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ρωτησα η αληθεια ρε flame Confused Αλλα οταν με παρει να μου πει τιμη για βελτιωση 1ου σταδιου θα ρωτησω. Βεβαια το τηλεφωνο το εχω δωσει οποτε αν θες............
Nikel - Τρι 01 Οκτ 2002, 03:03:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μολις ειχα κλεισει το φορουμ και λεω δεν μπαινω και μια απο trfc να δω τι γινετε και ιδοϋ...

Me megalh mou xara mporw na pw pleon se olous pws edw kai merikes meres to megalo provlima pou exei arketos kosmos pou to car tou exei SAGEM brain(dhl. pio polli silikonh kai apo ta vizia ths PAMELAS)mporoun pleon na valoun programma.
Thn paraskevh to prwi loipon h GENESIS ekane ena mikro pirama ston egefalo tou car mou pou telika htan gia kalo kai apo aurio tha mporw na lew pleon pws to car mou eimai programatismeno!!!!!!!!
Opoios theleis pio polla info na mou steilei pm gia na tou pw!!!!!! GIOUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!

[Quote:Bouxmaxer posted on 30/9/2002 at 19:21]

ΥΓ. Αυτο βεβαια που με προβληματιζει ειναι πως ο τυπος της Genesis μου ειπε πως Sagem θα προγραμματιζει σε 1 εβδομαδα. Aλλα οπως λεει και ο Bouxmaxer πειραμα του εκαναν και πετυχε Exclamation
Rally - Τετ 16 Οκτ 2002, 08:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
www.genesischips.gr
leei oti programmatizontai oloi oi egkefaloi 1600cc 16v 2001-2002
Exclamation Exclamation Exclamation
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 08:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
www.genesischips.gr
leei oti programmatizontai oloi oi egkefaloi 1600cc 16v 2001-2002
Exclamation Exclamation Exclamation

To site φίλε rally δεν παίζει... Sad Sad
Rally - Τετ 16 Οκτ 2002, 12:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
nai exeis dikio to tsekara kai egw.to thl einai 010 7473352-6. einai stoixeia sxetikhs diafimishs sto get the power tou drive noembrioy.
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 12:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
nai exeis dikio to tsekara kai egw.to thl einai 010 7473352-6. einai stoixeia sxetikhs diafimishs sto get the power tou drive noembrioy.

Λοιπόν και ξαφνικά τώρα μου ήρθε απάντηση από την RS MOTORSPORTS αντιπροσωπεία της SUPERCHIPS:

DEAR SIR!
THANKS FOR THE EMAIL REGARDING OUR SUPERCHIPS!
YES WE HAVE A MOD AVAILABLE FOR YOUR 206/1.6-16V ITS A SERIAL PROGRAMMABLE CAR!
IT WILL GIVE YOU APPOX +7-9 BHP 10% MORE TORQUE AND BETTER THROTLLE RESPONSE!
THE CAR MUST COME TO US IN ORDER TO MODIFY IT.......THE PRICE COMPLETED IS 530 EURO!
PLEASE FEEL FREE TO CONTACT US FOR ANY OTHER QUESTIONS!
REGARDS,
NICK SPEIS

Tι λέτε?
Αραγε η Genesis τι να προσφέρει???
pduke - Τετ 16 Οκτ 2002, 12:59:55
Θέμα δημοσίευσης:
530 EURO δεν είναι λίγα λεφτά αλλά είναι τα μόνα εγγυημένα.Εγώ σας το ξαναλέω πάμε σαν κλαμπ στην RS και τους μιλάμε,ήδη άρχισα και το ψάχνω με το παράρτημα στην Πτολεμαίδα μιας και βρήκα μια γνωστή από εκεί.
ΌΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΩ
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 13:05:17
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
530 EURO δεν είναι λίγα λεφτά αλλά είναι τα μόνα εγγυημένα.Εγώ σας το ξαναλέω πάμε σαν κλαμπ στην RS και τους μιλάμε,ήδη άρχισα και το ψάχνω με το παράρτημα στην Πτολεμαίδα μιας και βρήκα μια γνωστή από εκεί.
ΌΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΩ

Λοιπόν επειδή για μένα παίζει μεγάλο ρόλο το custommer support θα πω ότι αναγκάστικα να στείλω και 2ο email πριν από λίγο....για να μου πουν ποιες μέρες λειτουργούν. Παίρνω τηλέφωνο εδώ και δύο μέρες συνέχεια και κανείς δεν απαντάει. Και παίρνω στο τηλέφωνο που μου έδωσαν...

Βγάλτε άκρη...

Ομως! Ομως!
Επειδή δουλεύω δίπλα....θα περάσω αργότερα να δω ακριβώς τι γίνεται και τι παίζει και θα ενημερώσω παίδες!!!!!
pduke - Τετ 16 Οκτ 2002, 13:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμένουμε εναγωνίως Νίκο!!!!
Πρόσεξε όμως όταν πήρα τηλέφωνο πριν από 4-5 μήνες,ήταν ένας κάφρος έτοιμος για καβγά!!!!(άγνωστο γιατί!)προσπάθησε να είσαι διπλωματικός.

Με την ευχή μου σύντροφε!!
Vini - Πεμ 17 Οκτ 2002, 11:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Περιμένουμε εναγωνίως Νίκο!!!!
Πρόσεξε όμως όταν πήρα τηλέφωνο πριν από 4-5 μήνες,ήταν ένας κάφρος έτοιμος για καβγά!!!!(άγνωστο γιατί!)προσπάθησε να είσαι διπλωματικός.

Με την ευχή μου σύντροφε!!

Τζίφος.... Sad
Τελικά τους βρήκα στο τηλέφωνο...και ήμουν όσο μπορούσα διπλωματικός και ήρεμος.... Wink

Από 206 προγραμματίζονται όλοι οι BOSCH και ένας της SAGEM που ο κωδικός τελειώνει σε ΧΧΧΧΧΧΧ393....

Το ποσό ΔΕΝ περιλαμβάνει δυναμομέτρησεις....ισχυρίζονται ότι ΘΑ φανεί στο δρόμο η βελτίωση..... Shocked Shocked

Η εγγύηση είναι η τυπική για 1 χρόνο, μόνο για την καλή λειτουργία του προγράμματος και εγγύηση για την ώρα της τοποθέτησης.... Shocked Shocked

Η εγγύηση ΔΕΝ περιλαμβάνει αξιοπιστία βελτίωσης...δηλαδή πληρώνεις και δεν σου εγγυούνται ότι βελτιώθικε όσο λένε....παρά το Ελληνικό: Θα το δεις στο δρόμο!!!!! Evil Evil Evil

Σε περίπτωση προβλήματος στα ηλεκτρονικά ή στα εγκεφαλικά ΔΕΝ τα αναγνωρίζουν.... Shocked Shocked με την λογική ότι επεμβαίνουν σειριακά οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν πρόβλημα στο αυτοκίνητο....

Τελικά μου έιπαν να δω τι εγκέφαλο έχω (κωδικό SAGEM) ώστε να μου πουν αν τελικά είναι αυτός που προγραμματίζεται...

Πολλά τα λεφτά, μεγάλο το ρίσκο.... Sad Sad
pugsang - Πεμ 17 Οκτ 2002, 12:01:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ο Σπέης είναι γνωστός!
pduke - Πεμ 17 Οκτ 2002, 12:10:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σαν κλαμπ τιμές μας κάνει?
τον ρώτησες?
Έχουμε άλλη επιλογή εκτός των superchips?Δεν έχουμε!
chatasos - Πεμ 17 Οκτ 2002, 12:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί όλοι λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στο
αυτοκίνητο, αλλα δεν δέχονται να δώσουν εγγύηση?
Εμένα αυτό μου λέει ότι δεν είναι σίγουροι για την μετατροπή.
Vini - Πεμ 17 Οκτ 2002, 12:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
Σαν κλαμπ τιμές μας κάνει?
τον ρώτησες?
Έχουμε άλλη επιλογή εκτός των superchips?Δεν έχουμε!

Tι να ρωτήσω Πάνο μου?
Με το ζόρι μου μίλησε ο βοηθός του κύριου Σπέις...
Θες να σου πω ώρες λειτουργίας καταστήματος?
monday to friday 9-6
except wednesday which we close at 1:30
!!!!
Τι να πω για club και ιστορίες? Αφού δεν υπάρχει club....
Εγώ μόλις άκουσα τα περί εγγύησης απογοητεύτικα....
Εσύ μου λες ότι θες να το πας στην Πτολεμαίδα να το σφάξουν? Το σκέφτηκες καλά?
pduke - Πεμ 17 Οκτ 2002, 12:29:33
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Απλά γυρνάς στο νετ και βλέπεις άλλους που βάλανε και ευτυχώς έχει πάρα πολλούς.όλοι είναι ευχαριστημένοι,εγώ τουλάχιστον δεν διάβασα παράπονα.

Τι έγινε με το φου του που ρε Τάσε???
christhehealer - Πεμ 17 Οκτ 2002, 13:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
chatasos έγραψε:

Γιατί όπως είπε ο μηχανικός της Peugeot που αποδεικνύεται σοφός γέροντας.Στο 206; 320.000 ζημιά στην καλύτερη περίπτωση. Zήτα εγγύηση ότι δεν θα προκληθεί πρόβλημα. Eγώ λεφτά θα πάρω, εσύ θα τρέχεις.
Vini - Πεμ 17 Οκτ 2002, 13:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
chatasos έγραψε:

Γιατί όπως είπε ο μηχανικός της Peugeot που αποδεικνύεται σοφός γέροντας.Στο 206; 320.000 ζημιά στην καλύτερη περίπτωση. Zήτα εγγύηση ότι δεν θα προκληθεί πρόβλημα. Eγώ λεφτά θα πάρω, εσύ θα τρέχεις.

320.000 στην καλύτερη...
βάλε και την αναμονή γιατί τίποτα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο... Και αν θυμάμαι καλά η αναμονή είναι 3 μήνες.... Shocked Shocked
Οπότε η εγγύηση απαιτείται πλέον....
chatasos - Πεμ 17 Οκτ 2002, 15:17:31
Θέμα δημοσίευσης:
Και συνεχίζω με τον τεχνικό από την Lion σχετικά με τους εγκεφάλους:
"ΟΛΑ τα 1.6 16V έχουν Bosch εγκέφαλο, Sagem έχουν μερικά από τα
καινούργια 1.4".

Miltellas - Παρ 18 Οκτ 2002, 01:24:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά μου φαίνεται δεν θα αλλάξω ούτε το φίλτρο αέρα!!
Έτσι όπως τα έχουν κάνει δεν είναι να πειράζεις τίποτα χωρίς παρενέργειες...
pduke - Παρ 18 Οκτ 2002, 08:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Τελικά μου φαίνεται δεν θα αλλάξω ούτε το φίλτρο αέρα!!
Έτσι όπως τα έχουν κάνει δεν είναι να πειράζεις τίποτα χωρίς παρενέργειες...

Πες το καθαρά παπούκα......δεν αλλάζω τίποτα για να έχω δικαιολογία που μένω πάντα τελευταίος!!!!!
Miltellas - Κυρ 20 Οκτ 2002, 22:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:

Πες το καθαρά παπούκα......δεν αλλάζω τίποτα για να έχω δικαιολογία που μένω πάντα τελευταίος!!!!!

Αφού με προκαλείς, θα το πω καθαρά: Δεν αλλάζω τίποτα για να μην έχεις καμία δικαιολογία όταν θα χάσεις... Razz Cool Wink
Vini - Σαβ 26 Οκτ 2002, 16:48:54
Θέμα δημοσίευσης:
Και για να μην ξεχνιώμαστε και για να γελάσουμε λιγάκι.... Laughing

Καταρχήν δεν αναφέρω επωνυμία γιατί.... Laughing Laughing Laughing

Σήμερα το πρωί είπα να πάω σε νέο γνωστό "βελτιωτικό οίκο" που διαφημίζεται πολύ στο AutoMotorUndSport και βελτιώνει και Peugeot εγκεφαλικά. Η επιχείριση/έκθεση είναι στο Μαρούσι.... Laughing
Αφού έψαξα να δω που μπορεί να είναι κατέληξα σε ένα Βουλκανιζατέρ! Shocked Shocked Laughing Laughing

Μέσα σε λάστιχα και ζάντες προσπαθούσα να καταλάβω αν εκεί γινόντουσαν και αναβαθμίσεις εγκεφάλων!! Shocked Shocked Laughing Laughing

Τελικά ΝΑΙ!!! Αποδείχτηκαν τα εξής (για μένα τραγελαφικά):

1. Κάνει λέει ανάβαθμιση στον εγκέφαλο των 206 από 14 έως 17 άλογα... Shocked

2. Δεν την κάνει εκεί αλλά παίρνει τον εγκέφαλο (τον βγάζει εντελώς) και στον στέλνει Γερμανία... Shocked Shocked Laughing Laughing

3. Εκεί κάθεται 3 μέρες και γυρνάει βελτιωμένος.... Laughing Laughing

4. Για 3 μέρες το 206 είναι ακινητοποιημένο....και μπορεί και για πάντα... Laughing Laughing

5. Δίνει και εγγύηση 1 χρόνο ... εφόσον γυρίσει ... Laughing Laughing

6. Φυσικά σε ερωτήσεις του τύπου αν κάτι δεν πάει καλά, ή αν χαθεί ο εγκέφαλος.... θυμήθηκε τον ξάδελφο του τον Κινέζο... Mad Mad Mad

7. Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε .... ειπώθηκε 200 φορές ότι η βελτίωση του είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

8. Και επειδή είναι η πλέον "ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ" το 206 θα γίνει τέρας οπότε θα πρέπει να αλλάξω την ανάρτηση αμέσως με ΚΑΛΥΤΕΡΗ αυτή που φέρνει αυτός... όλες οι άλλες είναι μάπα! Laughing Laughing Laughing Laughing

9. Μα φοράω EIBACH...??
Απάντηση! Σιγά το ελατήριο...μόνο χαμήλωμα 2,5πόντους....
Μα κατεβαίνει 3 μπροστά και 3,5 πίσω μετρημένα....
Απάντηση! Αποκλείεται...το Eibach κατεβαίνει μέχρι 2,5πόντους...το δικό μου κατεβαίνει 5 πόντους.... Shocked Shocked Shocked

10. Και το ζουμί της ιστορίας για να γελάσουμε παιδιά όλοι μαζί παρακαλώ!
Πόσο ρε μάστορα θέλεις για να σου δώσω τον εγκέφαλο και να τον κάνεις τέρας μετά από 3 μέρες στην όμορφη Γερμανία??
Τιμή φιξ φίλε....1200euro....δηλ... 410.000δρχ!!!!!
Shocked Shocked Shocked Shocked Μπαμ! Μπαμ! 2gunfire 2gunfire

Τι πυροβολισμός Θεέ μου!!!! Sniper Sniper

Α! Ρε! Που είναι και εδώ μερικοί Τσετσένοι αντάρτες?????

Cussing out :mad: Sniper Sniper

Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι αυτός...κάντε υπομονή...στο AutoExelixis θα γελάσουμε όλοι μαζί στο επιβλητικό περιπτερό του..... Laughing Laughing
DimiP - Σαβ 26 Οκτ 2002, 17:24:06
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Και για να μην ξεχνιώμαστε και για να γελάσουμε λιγάκι.... Laughing

Καταρχήν δεν αναφέρω επωνυμία γιατί.... Laughing Laughing Laughing

Σήμερα το πρωί είπα να πάω σε νέο γνωστό "βελτιωτικό οίκο" που διαφημίζεται πολύ στο AutoMotorUndSport και βελτιώνει και Peugeot εγκεφαλικά. Η επιχείριση/έκθεση είναι στο Μαρούσι.... Laughing
Αφού έψαξα να δω που μπορεί να είναι κατέληξα σε ένα Βουλκανιζατέρ! Shocked Shocked Laughing Laughing

Μέσα σε λάστιχα και ζάντες προσπαθούσα να καταλάβω αν εκεί γινόντουσαν και αναβαθμίσεις εγκεφάλων!! Shocked Shocked Laughing Laughing

Τελικά ΝΑΙ!!! Αποδείχτηκαν τα εξής (για μένα τραγελαφικά):

1. Κάνει λέει ανάβαθμιση στον εγκέφαλο των 206 από 14 έως 17 άλογα... Shocked

2. Δεν την κάνει εκεί αλλά παίρνει τον εγκέφαλο (τον βγάζει εντελώς) και στον στέλνει Γερμανία... Shocked Shocked Laughing Laughing

3. Εκεί κάθεται 3 μέρες και γυρνάει βελτιωμένος.... Laughing Laughing

4. Για 3 μέρες το 206 είναι ακινητοποιημένο....και μπορεί και για πάντα... Laughing Laughing

5. Δίνει και εγγύηση 1 χρόνο ... εφόσον γυρίσει ... Laughing Laughing

6. Φυσικά σε ερωτήσεις του τύπου αν κάτι δεν πάει καλά, ή αν χαθεί ο εγκέφαλος.... θυμήθηκε τον ξάδελφο του τον Κινέζο... Mad Mad Mad

7. Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε .... ειπώθηκε 200 φορές ότι η βελτίωση του είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

8. Και επειδή είναι η πλέον "ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ" το 206 θα γίνει τέρας οπότε θα πρέπει να αλλάξω την ανάρτηση αμέσως με ΚΑΛΥΤΕΡΗ αυτή που φέρνει αυτός... όλες οι άλλες είναι μάπα! Laughing Laughing Laughing Laughing

9. Μα φοράω EIBACH...??
Απάντηση! Σιγά το ελατήριο...μόνο χαμήλωμα 2,5πόντους....
Μα κατεβαίνει 3 μπροστά και 3,5 πίσω μετρημένα....
Απάντηση! Αποκλείεται...το Eibach κατεβαίνει μέχρι 2,5πόντους...το δικό μου κατεβαίνει 5 πόντους.... Shocked Shocked Shocked

10. Και το ζουμί της ιστορίας για να γελάσουμε παιδιά όλοι μαζί παρακαλώ!
Πόσο ρε μάστορα θέλεις για να σου δώσω τον εγκέφαλο και να τον κάνεις τέρας μετά από 3 μέρες στην όμορφη Γερμανία??

Τι πυροβολισμός Θεέ μου!!!! Sniper Sniper

Α! Ρε! Που είναι και εδώ μερικοί Τσετσένοι αντάρτες?????

Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι αυτός...κάντε υπομονή...στο AutoExelixis θα γελάσουμε όλοι μαζί στο επιβλητικό περιπτερό του..... Laughing Laughing

κατι μου λεει οτι ο vini θα τη στεισει σε καμια γωνια στην εκθεση και θα φωτογραφιζει με την ψηφιακη τα ατυχα θυματα που θα πηγαινουν στο "εντυπωσιακο περιπτερο" να ρωτησουν....
γιαυτο και δε μας λεει το ονομα . δηλ. περιμενατε να το πει ?
ας γελασω....
:D :D :D :D
Ghost Dog - Σαβ 26 Οκτ 2002, 18:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια,απο οταν πηγα στο γηπeδο (με την united) δεν μπορουσα να γραψω τιποτα,αυτιχως ομως αυτο το post μου αλλαξε τη διαθεση για το Σαββατοβραδο!!!
μουΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
1200 ευρω!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΕΓΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑ(ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Wink )
και θα δωσει 14 αλογα σας λεω............ Evil
theflame - Σαβ 26 Οκτ 2002, 19:00:13
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Τι λες τώρα;;;;; Shocked Shocked Shocked
Δηλαδή είναι σαν να λέμε 410.000 δρχ δια 17 άλογα = 24.117 δρχ το μουλάρι;;;;; Shocked Shocked Shocked
Και η περίπτωση να αλλάξω κινητήρα;
1,000,000 δρχ (τόσο δεν το υπολόγισες DimiP αν θυμάμαι καλά σε άλλο topic; ) δια 43 άλογα (118-75) =23.255 δρχ το καθαρόαιμο :D και χωρίς να υπολογίσει κανείς να πουλήσει τον παλαιό του κινητήρα οπότε βγαίνει και φτηνότερα Wink
Άντε γεια!!!!!!
Slash - Σαβ 26 Οκτ 2002, 19:22:24
Θέμα δημοσίευσης:
Χαχαχαχα!!!
Επειδή Vini φαντάζομαι το όλο σκηνικό πώς παίχτηκε, πες μας πόσο χρονών ήταν ο ζόρικος αυτός ο μάστορης!!
Nikel - Σαβ 26 Οκτ 2002, 20:19:37
Θέμα δημοσίευσης:

DimiP - Σαβ 26 Οκτ 2002, 20:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
Slash έγραψε:
Χαχαχαχα!!!
Επειδή Vini φαντάζομαι το όλο σκηνικό πώς παίχτηκε, πες μας πόσο χρονών ήταν ο ζόρικος αυτός ο μάστορης!!

πονταρω 1ος : ο μαστορας ηταν 35 +- 5 . μεσα;;;;
Alex - Σαβ 26 Οκτ 2002, 23:08:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον πολλα βαζετε γιατι δεν ξερω αν οι ΑΡΚΟΥΔ(ιαρηδ)ΕΣ ζουν τοσα πολλα χρονια Shocked

Laughing Laughing Laughing
Miltellas - Σαβ 26 Οκτ 2002, 23:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Shocked Crazy

Ακόμη και αν όλα τα υπόλοιπα ευσταθούν, η τιμή προκαλεί αστάθεια... δηλαδή ακράτεια.... στα γέλια! Laughing Laughing Laughing
Tomcat - Κυρ 27 Οκτ 2002, 03:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
Έλα Αλέκο πόσο??????? Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad

ΚΑΛΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ (georgiou speaking πάντα)

Μα καλά 1200ευρό για 14 και με 1 χρονο εγγυηση!Φαινεται οι μ@λ@κες αυξηθηκαν τελευταία και σημείωσαν άνοδο οι πωλήσεις των συγκεκριμένων προιόντων!
Vini - Κυρ 27 Οκτ 2002, 08:11:05
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Slash έγραψε:
Χαχαχαχα!!!

πονταρω 1ος : ο μαστορας ηταν 35 +- 5 . μεσα;;;;

Πόσο είπες Αλέκοοοοο?????
35+-5 Χα!χα!χα!χα!χα!χα!

Ο τύπος είναι πάνω από 45 στο χαλαρό... Laughing Laughing Laughing

Και είναι ο κλασικός ο Ελληνας, ο αρπάχτρας, ο ένας ο μοναδικός...που όλοι οι άλλοι για αυτόν είναι κάφροι και αυτός είναι ο "γα**Ω ΟΛΑ!!!"

Η πλάκα?
Οταν του ανέφερα ότι τα EIBACH τα προτείνει η PEUGEOT sport σαν light sport βελτίωση έβαλε τα γέλια....και αποκάλεσε την Peugeot Sport ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.... Shocked Shocked Shocked Shocked

Μάλλον ο τύπος ετοιμάζεται να τρέξει στο WRC.....

μπου!χα!χα!χα!χα! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Οσο για το ποιος είναι θα το καταλάβετε εύκολα....
Εχει SITE....
Eχει Διαφημήσεις.....
Εχει ξάδελφο Κινέζο με εκπομπή στην TV....

Ψάξτε λίγο και θα καταλάβετε...... :D :D :D :D :D :D
Ghost Dog - Κυρ 27 Οκτ 2002, 08:49:29
Θέμα δημοσίευσης:
Καμια ακομα βοηθεια Question .....(ή αλλιως ενα HINT,οπως ειπε καποιος πολιτικος σε μια εκπομπη την προεκλογικη περιοδο!!!!)????????
DimiP - Κυρ 27 Οκτ 2002, 13:24:39
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως ΑΧΙΟΝ DESIGN και οικογενεια ΠΑΤΣΟΥΡΕΑ ;;;;;
ουπς! το ειπα ΟΧΙ ΡΕ Γα**τω...
λετε να επεσα μεσα;;
vini vini εισαι εκει;;;
για πες το πετυχα ;
αν ναι παει κλαφτε με! τωρα που το ειπα και εκανα διαφημηση !! θα με ...εκτελεσουν!
καηκα.

τελικα το πετυχα?
Slash - Κυρ 27 Οκτ 2002, 15:28:18
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Πόσο είπες Αλέκοοοοο?????
35+-5 Χα!χα!χα!χα!χα!χα!

Ο τύπος είναι πάνω από 45 στο χαλαρό... Laughing Laughing Laughing

Και είναι ο κλασικός ο Ελληνας, ο αρπάχτρας, ο ένας ο μοναδικός...που όλοι οι άλλοι για αυτόν είναι κάφροι και αυτός είναι ο "γα**Ω ΟΛΑ!!!"

Χεχε!! Ακριβώς όπως το φαντάστηκα, σίγουρα μέσα σε καμιά μπλε ή κόκκινη λαδωμένη φορμίτσα, μαύρα ή λευκά πάνινα παπούτσια και λαδωμένα χέρια.

Πάντως είναι η AXION DESIGN; Τους θεωρούσα επιστήμονες ρε γα**το σε τέτοιο επίπεδο για tuning. Κρίνοντας τις επιτυχημένες βελτιώσεις τους στο Sierra του Βλάχου και στη Lotus του Παπαφιλίππου στα dragster που σπάνε χρονόμετρα, όπως και σε πόσες άλλες επιτυχημένες επεμβάσεις, νόμιζα οτι είναι η κορυφή σε αυτά τα θέματα, και μάλιστα με πολύ μικρά ή μηδαμινά περιθώρια λάθους. Κι εγώ σκεφτόμουνα οτι αν ήθελα να ανεβάσω κάποια στιγμή την απόδοση του 206 μου σε εξωπραγματικό βαθμό, εκεί θα απευθυνόμουν. Who knows...?
Nikel - Κυρ 27 Οκτ 2002, 16:26:05
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
λετε να επεσα μεσα;;
vini vini εισαι εκει;;;
για πες το πετυχα ;
αν ναι παει κλαφτε με! τωρα που το ειπα και εκανα διαφημηση !! θα με ...εκτελεσουν!
καηκα.

τελικα το πετυχα?

Axion Design Vini για πες αν ειναι η οχι (εστω και σε PM αν και πιστευω πως θα ηταν σωστο να το ξερουμε ολοι) οχι για κανενα αλλο λογο αλλα γιατι μου τους εχουν συστησει (τη Axion) ως ΤΟΥΣ επιστημονες περι τουρμπο-βελτιωσης και τουε εβλεπα ως μια σοβαρη προταση οταν μαζεψω να λεφτα
Slash - Κυρ 27 Οκτ 2002, 16:40:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μέχρι τότε μπορείτε να απευθύνεστε εδώ, σε αυτή τη διεύθυνση
http://www.ebaumsworld.com/pimpride.html

Περιμένω τα αποτελέσματα του tuning σας, και πόσο βγάλατε τα 402 μέτρα... Laughing
Vini - Κυρ 27 Οκτ 2002, 17:04:25
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
λετε να επεσα μεσα;;
vini vini εισαι εκει;;;
για πες το πετυχα ;
καηκα.

τελικα το πετυχα?

Oχι δεν είναι ΑΧΙΟΝ DESIGN....
Πατσουρέας? χμμμμ.... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Πάντως η εγκεφαλική είναι του Πατσουρέα (χρόνια τώρα) και έχει βγει άλλος ένας τώρα (ο μάγκας που λέγαμε τόση ώρα) και την παρουσιάζει ως δική του....

Τελικά μήπως η Γερμανία είναι το Πατσουροεργαστήριο??? Shocked Shocked Shocked

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

-----------------------------------------------------------------

ΑΝΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΔΕΣ!
ΒΟΗΘΑΩ!

http://www.ericlub.gr

Tώρα γελάστε ποιο δυνατά!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
DimiP - Κυρ 27 Οκτ 2002, 17:35:08
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη τωρα εμεις πρεπει να γελασουμε;;;

κλαψ κλαψ μπουουου κλαψ κλαψ.
σιγα μη γελασουμε
ποιος ειναι αυτος ρε νικο;
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΚΕΛΑΣ ; ποιος ειναι αυτος; τον ξερει η μανα του;
παντως εγω ουτε που τον εχω ξανα-ματα-κουσει!!!!
μηπως ειναι ποιο γνωστος με κανα "πιασαρικο" ψευδωνυμο;
σοβαρα σου λεω δεν τον ξερω.
οσο για τον Πατσουρεα τι να πω;
φανατικος τηλεθεατης της εκπομπης του στο Seven περισυ. καθε κυριακη εκει καρφωμενος.
"ειναι απιστευτο,.....<παυση>....ποση δυναμη, ....<παυση>.... κρυβει αυτο ... το ...αθωο starlet....."
"τοση πολη ροπη ....σε ενα.<παυση>... τοσο μικρο αμαξι...."
φρασεις που εγραψαν ιστορια.
Vini - Κυρ 27 Οκτ 2002, 18:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
δηλαδη τωρα εμεις πρεπει να γελασουμε;;;

κλαψ κλαψ μπουουου κλαψ κλαψ.
σιγα μη γελασουμε
ποιος ειναι αυτος ρε νικο;
ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΚΕΛΑΣ ; ποιος ειναι αυτος; τον ξερει η μανα του;
παντως εγω ουτε που τον εχω ξανα-ματα-κουσει!!!!
μηπως ειναι ποιο γνωστος με κανα "πιασαρικο" ψευδωνυμο;

Με την διαφήμιση και την δήθεν βιτρίνα....τελικά τους μαθαίνει και η μάνα τους....

Εμένα μου άρεσε η ορολογία "έκθεση"!....Πολύ γέλιο σου λέω....
Μου είπε ότι πήρε και την αντιπροσωπεία της REMUS....

Oλοι στην Ελλάδα είναι αντιπρόσωποι.... Laughing Laughing Laughing Laughing
Ghost Dog - Κυρ 27 Οκτ 2002, 20:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι,μαθαν ολοι εχουν 2-3 προοιοντα μιας εταιριας και λεγονται(απο μονοι τους αντιοσωποι!)....
Vini ελπιζω να πηρες αυτογραφο!!!!!
Slash - Κυρ 27 Οκτ 2002, 23:42:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε τι ακούν τα μάτια μου και βλέπουν τα αυτιά μου...
Miltellas - Δευ 28 Οκτ 2002, 01:53:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ε, τότε κι εγώ είμαι αντιπρόσωπος της Peugeot!! Αφού έχω και προϊόν της!
Και μοιράζω και αβέρτα αυτόγραφα... Shocked Wink
Nikel - Δευ 28 Οκτ 2002, 02:23:20
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω ξερετε ποιος ειμαι??? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ Evil ε τοτε θα σας πω...Ο επισιμος δοκιμαστης παντος τυπου βελτιωσης της Peugeot για 206 CC 1.6 και για τα ετη 2001-2006...Μετα μαλλον θα παω σε καμμια αλλη εταιρεια αν μου δινουν παραπανω λεφτα...σωστοςςςςςς

ΥΓ. Συζητηση γνωστου βελτιωτη με φιλο του....
-Ελα ρε μ@λακα...
-Που εισαι ρε περιεργε.....

Α ρε λαμογιαααααααααααααααααααααααα
Vini - Σαβ 02 Νοέ 2002, 18:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
...και συνεχίζουμε....
Κουβέντα με τον βελτιωτή...
Και τι γίνεται μίστερ με το πρόγραμμα, το 206 παίρνει κανένα προγραμματάκι?
Απάντηση: Αν έχεις το 1600 τότε σειριακά σου περνάμε νέο βελτιωμένο πρόγραμμα από Αγγλία (το οποίο αφορά βελτίωση πάνω σε εργοστασιακό 206) και μετά περνάμε το πρόγραμμα από κόσκινο για να το βελτιώσουμε πάνω στην σκούπα και στο σύστημα εξάτμισης. Ολα αυτά γίνονται με δύο δυναμομετρήσεις...μία πριν και μία μετά... στην δεύτερη μάλιστα γίνεται και ρύθμιση και χρονισμός βαλβίδων μαζί με ταυτόχρονο πείραγμα του εγκεφάλου για μέγιστη βελτίωση χωρίς πρόβληματα....σαν να είναι το 206 σε κίνηση. Ολα με εγγύηση, όλα αξιόπιστα και μάλιστα παίρνουμε και μια δισκέτα με το παλιό πρόγραμμα σε περίπτωση που κάποια στιγμή θέλουμε να το επαναφέρουμε.

Οσο για τα περί SAGEM,BOSCH όλα είναι ένα ψέμα!....! Ολα είναι σπασμένα και όλα βελτιωμένα....
Τα μόνα που έχουν πρόβλημα είναι κάποια 1400άρια με εγκέφαλο Μarelli ο οποίος διαχειρίζεται μέσα από την μηχανή και όχι με το σημείο ελέγχου κάτω από το τιμόνι...

Επειδή είπαμε παρα-παρα-παρα πολλά .... με το καιρό θα τα βγάλω όλα στην φόρα....

Οσο για τις τιμές (όλα τα ξέρω) απλά θα περιμένετε λίγο για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφημηστική εκστρατεία....

υ.γ. ο άνθρωπος ήταν πολύ ξηγημένος και ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης των 206....

Επόμενο βήμα ήταν οι ερώτησεις για παραπάνω βελτίωση....αλλά αυτά σε άλλο τοπικ.... Wink Wink
Nikel - Σαβ 02 Νοέ 2002, 18:27:00
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω.......
Ξερω τις τιμουλες.......
Ξερω τις τιμουλες.......

Miltellas - Δευ 04 Νοέ 2002, 01:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
Vini, πές μας την τιμή σου και μετά... τις τιμές!...
Laughing
Nikel - Παρ 28 Φεβ 2003, 03:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον εχθες (ημερα Πεμπτη) βρισκομουν σε γνωστο συνεργειο της Peugeot του οποιου οι μηχανικοι ειναι φιλοι μου...Γιατι τα λεω αυτα διοτι μεσα βρισκοταν ενα 2λιτρο 206 με καμμενη μηχανη η οποια ηταν μαμα απειραχτη...Ο τυπος το μονο που ειχε κανει ηταν σκουπα-εξατμιση-προγραμμα...Καταφερε και του περασαν (μιας και το αυτοκινητο ειναι κανουργιο) νεα μηχανη εξολοκληρου στην εγγυηση...Καπου σκαλωσε ομως το project...Απ'οτι μιλαγα με τον ηλεκτρολογο η νεα μηχανη (την οποια και τοποθετησαν) δεν επερνε μπροστα και ο λογος ηταν ο εγκεφαλος (magnetti marelli) ο οποιος βγηκε off απο το chip που του ειχαν βαλει...Μου προσθεσε επισης πως υποψιαζεται πως το καψιμο της μηχανης (τι ακριβως επαθε δεν το γνωριζω) οφειλεται στο chip που ειχε βαλει ο τυπος...Για να δουλεψει λοιπον η καινουργια μηχανη θελει και νεο εγκεφαλο...ΑΡΑ προσοχη σε μικροχειρουργικες επεμβασεις του εγκεφαλου!!!!
fpug - Παρ 28 Φεβ 2003, 15:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Λοιπον εχθες (ημερα Πεμπτη) βρισκομουν σε γνωστο συνεργειο της Peugeot του οποιου οι μηχανικοι ειναι φιλοι μου...Γιατι τα λεω αυτα διοτι μεσα βρισκοταν ενα 2λιτρο 206 με καμμενη μηχανη η οποια ηταν μαμα απειραχτη...Ο τυπος το μονο που ειχε κανει ηταν σκουπα-εξατμιση-προγραμμα...Καταφερε και του περασαν (μιας και το αυτοκινητο ειναι κανουργιο) νεα μηχανη εξολοκληρου στην εγγυηση...Καπου σκαλωσε ομως το project...Απ'οτι μιλαγα με τον ηλεκτρολογο η νεα μηχανη (την οποια και τοποθετησαν) δεν επερνε μπροστα και ο λογος ηταν ο εγκεφαλος (magnetti marelli) ο οποιος βγηκε off απο το chip που του ειχαν βαλει...Μου προσθεσε επισης πως υποψιαζεται πως το καψιμο της μηχανης (τι ακριβως επαθε δεν το γνωριζω) οφειλεται στο chip που ειχε βαλει ο τυπος...Για να δουλεψει λοιπον η καινουργια μηχανη θελει και νεο εγκεφαλο...ΑΡΑ προσοχη σε μικροχειρουργικες επεμβασεις του εγκεφαλου!!!!

Κοιτα απο οτι ξερω chip δεν παιρνει αυτη η μηχανη. Προγραμματιζεται σειριακα με LAPTOP. Με Αγγλια που εχω μιλησει και ψαξει το θεμα (και με ιδιοκτητες 2.0L) τα μονα που ειναι αξιοπιστα ειναι τα προγραμματα της superchips η οποια εχει και αντιπροσωπο εδω Ελλαδα και τον συστηνει για το 206. Η Superchips ειναι εταιρια εμπιστοσυνης (προσωπικη εμπειρια με 205 gti ) και δεν νομιζω να λεει 'φιδια' ουτε να εδινε την αντιπροσωπεια της σε καποιον τυχαια.
Απο εκει και περα μακρυα απο τους διαφορους που το παιζουν προγραμματιστες και ηλεκτρονικοι. Wink
speedy100 - Σαβ 01 Μάρ 2003, 03:24:00
Θέμα δημοσίευσης: Chip Tuning - Γιατι ειναι ακριβό.
Γεια σας,

Μεγάλο μπέρδεμα τελικά από ότι καταλαβαίνω... Πολλές γνώμες, πολλές λύσεις και τελικά αδιέξοδο...

Να πω και εγώ λοιπόν τα δικά μου μήπως και βοηθήσω να ξεδιαλύνει το τοπίο και οι όποιες μικροπαρεξηγήσεις.
Ολα τα παρακάτω αφορούν δουλειά σε αυτοκίνητα "δρόμου" και όχι αγωνιστικά.

Στα διάφορα topics διάβασα πολλά περί εγκεφάλων κ.λ.π
Σχετικά με την απορία για τις ακριβές τιμές έχω να πω το εξής. Είναι προφανές ότι για να κάνει κανείς κάποια δουλειά πρέπει να επενδύσει και μάλιστα αδρά στο σχετικό αντικείμενο. Πληροφοριακά λοιπόν σας αναφέρω ένα μέσο όρο τιμών για τα βασικά εργαλεία που χρειάζονται για να κάνει κάποιος Chip Tuning σε εγκεφάλους με EPROM ή FLASH ROM που είναι και οι πιο σύγχρονοι.

Μέσοι όροι τιμών:

1)ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ τροχών. Μέση Τιμή 30.000.00 Ευρώ

2)PROGRAMMER. Για διάβασμα και προγραμματισμό των EPROM. Υπάρχουν πολλοί αλλά λίγοι είναι αυτοί που καλύπτουν τους τύπους κυρίως FLASH ROMs που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα. Σκέτος χωρίς αντάπτορες Μέση Τιμή : 3.000.00 Ευρω

3)Αντάπτορες για τον παραπάνω, χρειάζονται περίπου πέντε διαφορετικοί, 250.00Χ5= 1.250.00 Ευρώ

4)REAL TIME EPROM EMULATOR WITH TRACE. Οι παλαιότεροι που είναι μόνο για EPROM είναι φθηνότεροι αλλά αυτοί που κάνουν και για FlashROM κοστίζουν μέση τιμή 2.500.00 Ευρώ.

5)Αντάπτορες για τον παραπάνω, χρειάζονται περίπου πέντε διαφορετικοί, (δεν κάνουν αυτοί του Programmer.) 250.00Χ5= 1.250.00 Ευρώ

6)OBDII Scan Tool-tester που έτσι και αλλιώς δεν θα καλύπτει όλα τα αυτοκίνητα εκτός αν αγοραστούν δύο ή και τρία.... Είναι απαραίτητο εργαλείο όχι για διαγνωστικούς λόγους αλλά για να διαβαστεί το νορμάλ πρόγραμμα κατά την διάρκεια της έρευνας και εξέλιξης. Οι αντίστοιχοι Programmers (επόμενο εργαλείο) διαβάζουν αλλά όχι όλες τις ECU... Μέση Τιμή έκαστο 6.000.00 Ευρώ.

7)OBDII Programmer. Για σειριακό προγραμματισμό. Απαραίτητο για όσους δεν τα πάνε καλά με τους σταθμούς αποκόλλησης και συγκόλλησης τύπου SMD, (Ολες οι καινούργιες πλακέτες είναι SMD). Χρειάζονται δύο ή τρεις για να καλυφθεί το 70% τέτοιου τύπου ECUs.
Μέση Τιμή έκαστος 3.000.00 Ευρώ.

8)Σταθμός Συγκόλλησης και Αποκόλλησης. Θερμού αέρα ή Ψηφιακός μαζί με διάφορα εργαλεία, αντάπτορες κλπ. Μέση Τιμή 2.500.00 Ευρώ.

9)EDITOR. Πρόγραμμα επεξεργασίας δυαδικών αρχείων αυτοκινήτου που να συνεργάζεται με τον Real Time Emulator και να κάνει και Real Time διόρθωση του CheckSum (Οι αλγόριθμοι πωλούνται extra). Μέση Τιμή 2.000.00 Ευρώ.

10)Αλγόριθμοι διόρθωσης του Checksum ανά "οικογένεια" ECU. Χρειάζονται περίπου επτά για να καλυφθεί περίπου το 70 % των περιπτώσεων. Μέση Τιμή 400.00Χ7=2.800.00 Ευρώ.

11)ENGINE SIMULATOR. Πάγκος προσομοίωσης κινητήρα με όλο το managment (του εκάστοτε κινητήρα προς εξέλιξη), σε πλήρη λειτουργία. Εφοδιασμένος με "Προχωρημένο" παλμογράφο, γεννήτρια θορύβου κλπ βοηθητικά όργανα. Απαραίτητο εργαλείο εκτός αν ο πελάτης προτιμά ο βελτιωτής να του "σκίζει"το αυτοκίνητο πάνω κάτω στην Εθνική ή την Αττική οδό κλπ. ψάχνοντας για τη διεύθυνση μνήμης του κόφτη για παράδειγμα....
Κάτι τέτοιο δεν πωλείτε έτοιμο. Κατασκευάζετε κατά παραγγελία και το κόστος του μαζί με τα περιφερειακά του είναι της τάξεως των 10.000.00 Ευρώ.

12)Η/Υ επιτραπέζιος για τις εργασίες στο εργαστήριο. Μέση Τιμή 1.500.00 Ευρώ

13)Η/Υ Laptop για τις εργασίες στο "δρόμο". Μέση Τιμή 2.000.00 Ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε το επίπεδο μόρφωσης, τις γνώσεις και την εμπειρία του τολμόντως να επωμιστεί τον τίτλο του Tuner. Σε αυτά πιστεύω πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ.
Επίσης το κόστος του Μαγαζιού, ενοίκια, ένας τουλάχιστον υπάλληλος σχετικός και τεχνικά ενημερωμένος... διαφορετικά μόνο ζημιές θα κάνει... κλπ πολλά τρέχοντα έξοδα.

Οι παραπάνω τιμές είναι πραγματικές και προέρχονται από έρευνα αγοράς που έκανα το 2001 για γνωστή επιχείρηση στο χώρο που ήθελε να δραστηριοποιηθεί στο Chip Tuning. Απο τότε μέχρι σήμερα πιθανά να έχουν γίνει αλλαγές προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

Από τα παραπάνω η προσωπική μου γνώμη είναι ότι μια τέτοια επιχείρηση, με αυτά τα έξοδα και με την πολύ μικρή Ελληνική αγορά δεν μπορεί να είναι βιώσιμη στην χώρα μας. Τώρα ιδίως που με την EU έχουν "μικρύνει" οι αποστάσεις και δεν υπάρχουν τελωνεία, τι Κοζάνη τι Λοζάνη... , ο Ελληνας τεχνικός χάνει το 50% της πελατείας για να μη πω περισσότερο σε κάποιους συναδέλφους του με αντίστοιχο "μαγαζί" σε άλλο "State" της Ενωμένης Ευρώπης... κλπ κλπ.
Αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε Chip Tuners να πωλούν λάστιχα και άλλα αυτοκινητιστικά είδη (κάπου το διάβασα αυτό Smile ). ¨Η το κάνουν αυτό ή κλίνουν. Αυτό εξάλλου γίνεται και στις άλλες χώρες. Σκέτο Chip Tuning δεν είναι βιώσιμο πουθενά.

Ετσι λοιπόν φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει αυτή η δουλειά στη χώρα μας. Πάντα μιλάμε για χρήση δρόμου χωρίς πρόβλημα καυσαερίων, χωρίς πρόβλημα αναγνώρισης της "επέμβασης" από το διαγνωστικό scaner της αντιπροσωπείας, και στις περισσότερες περιπτώσεις κάτω από "ελαφρύ πόδι" συμαντική μείωση στην κατανάλωση.

Ο πρώτος τρόπος είναι αυτός που ακούω ότι γίνεται κατά κόρο. Δηλαδή "σκίσιμο" στο αυτοκίνητο του πελάτη στο δυναμόμετρο ή το δρόμο για να βρεθούν οι διάφορες περιοχές μνήμης των βασικών παραμέτρων αβάνς-μείγματα-κόφτης. "Πείραγμα" στις παραπάνω παραμέτρους. Ξανά "σκίσιμο" και ξανά και ξανά... μέχρι να βεβαιωθεί ο πελάτης ότι το αυτοκίνητό του πετάει και όλα καλά. Αμα δε πάει και για δυναμομέτριση με την προσθήκη κάποιου βελτιωτικού βενζίνης όλο και κάτι καλύτερο θα δείξει...
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν έχει γίνει παρά το μισό της δουλειάς αφού οι τρεις παραπάνω παράμετροι αντιστοιχούν κάπου εκεί.

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο υπεύθυνος και αποτελεσματικότερος.
Ο Ελληνας βελτιωτής αγοράζει τον "πηγαίο κώδικα" για το συγκεκριμένο τύπο και σειριακούς αριθμούς της ECU και του Chip από κάποιον εξειδικευμένο Hacker ( υπάρχουν τρεις ή τέσσερις σε όλο τον κόσμο), από όπου αγοράζουν και όλοι οι βελτιωτές-φίρμες και κολά το ταμπελάκι του όπως κάνουν όλοι. Σε αυτή την περίπτωση οι επεμβάσεις που χρειάζονται είναι από καθόλου έως ελάχιστες και γίνονται με στατικό τρόπο. Αυτές είναι κυρίως η "ρύθμιση " στο θέμα της θερμοκρασίας λόγω ζεστού κλίματος το καλοκαίρι στην χώρα μας. Ολες οι άλλες παράμετροι έρχονται βελτιστοποιημένες, όπως η λειτουργία σε δάφορα επίπεδα φορτίου, ο εμπλουτισμός μίγματος σε επιτάχυνση, ο κόφτης, το ρελαντί σε κρύο και ζεστό κινητήρα, η λειτουργία σε ψιλό και χαμηλό βαρομετρικό, το σταθερό boost και το over boost σε κινητήρες με υπερπλήρωση, το κόψιμο της τροφοδοσίας (fuel cut off) για λόγους ασφαλείας και όχι μόνο και διάφορες άλλες τεχνικές μικρολεπτομέρειες που έτσι και αλλιώς δεν είναι του παρόντος.
Με τον τρόπο αυτό ο "πελάτης" έχει μια τίμια αντιμετώπιση και ο "βελτιωτής" ένα καλό όνομα στην αγορά...
Το ΜΕΓΑΛΟ μείον σε αυτή την περίπτωση για το βελτιωτή είναι ότι κερδίζει πολύ λιγότερα χρήματα αφού για κάθε Chip που πουλά πληρώνει αρκετά αδρά για να αγοράσει τον κώδικα. Το κέρδος είναι μεγαλύτερο για κάθε επαναληπτική πώληση του ιδίου Chip (κώδικα), αλλά έτσι που το έχουν κάνει οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σήμερα άντε να σου "ξαναπέσει" ίδιος συνδυασμός σειριακών αριθμών ECU και Chip... (Για να μη γίνει παρεξήγηση ο σειριακός αριθμός που τυχών βρίσκετε επάνω στο ταμπελάκι του chip δεν είναι ο σειριακός που ανέφερα πιο πριν. Αυτός ο κωδικός βρίσκετε μέσα στο πρόγραμμα-κώδικα του chip και βρίσκεται μόνο μετά από διάβασμα και αποκωδικοποίηση του με τον Editor).

Από τα παραπάνω λοιπόν απορρέουν και τα επίπεδα τιμών για Chip Tuning, Προγραμματισμό, Επαναπρογραμματισμό ή όπως αλλιώς θέλουμε να το λέμε.
Αυτά και άλλα πολλά... ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ αλλά το θέμα δεν είναι απλό ούτε φθηνό για τον επαγγελματία στο χώρο αυτό και κατά συνέπεια και για τον πελάτη...

Φιλικά Speedy100 Smile
Tomcat - Σαβ 01 Μάρ 2003, 03:59:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΟΟ ψαγμένο το βλέπω το post!

Τα πράγματα για κάποια σοβαρή εταιρία είναι πολύ πιθανόν να είναι όπως τα λες (Για να ζητήσανε έρευνα αγοράς ---μάλλον ξέρουν τι ψάχνουν οι άνθρωποι) ... αλλά όπως έιπες τα αποτελέσματα είναι ότι η επιχείρηση θα ήταν ασύμφορη.Για σκεφτείτε λοιπόν όλες τις άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο ....... !Λογικά θα υπολείπονται σε ποιότητα. Και να συμπληρώσω ποιότητα του δικού μας αυτοκινήτου που τους την πληρώνουμε και από πάνω.

Τέσπα εδώ φαίνεται ίσως ο λόγος για τον οποίο οι άγραφοι εγκέφαλοι (Βλέπε haltech) πέρα από την αγορά , κοστίζουν κόντα στα 3000 euro για τον προγραμματίσμό τους.
DimiP - Σαβ 01 Μάρ 2003, 09:00:07
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 με ολες αυτες τις γνωσεις που αποκομισες και απο τη δουλεια που ανελαβες να κανεις , τελικα τι θα προτεινες ;
εγω καταλαβα απο ολα πως ειναι εξαιρετικα απιθανο να κανει καποιος (απο εμας) σωστη δουλεια τουλαχ. στη χωρα μας , και αυτο οχι τοσο γιατι θα πεσει πανω σε καποιον που θα θελει να του "φαει τα λεφτα" οσο για την δυσκολια του εγχειρηματος.
speedy100 - Σαβ 01 Μάρ 2003, 12:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
speedy100 με ολες αυτες τις γνωσεις που αποκομισες και απο τη δουλεια που ανελαβες να κανεις , τελικα τι θα προτεινες ;
εγω καταλαβα απο ολα πως ειναι εξαιρετικα απιθανο να κανει καποιος (απο εμας) σωστη δουλεια τουλαχ. στη χωρα μας , και αυτο οχι τοσο γιατι θα πεσει πανω σε καποιον που θα θελει να του "φαει τα λεφτα" οσο για την δυσκολια του εγχειρηματος.

Καλημέρα,

Οπως έγραψα και πιο πάνω η γνώμη μου είναι ότι η δεύτερη περίπτωση είναι η πιο σωστή και ασφαλείς για βελτιώσεις δρόμου. Ετσι και αλλιώς αυτό γίνεται και στο εξωτερικό. Οταν στέλνει κανείς την ECU του σε κάποιο οίκο έξω αυτό κάνουν. Για τη δική μας αγορά λοιπόν ισχύει το ίδιο.
Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς εδώ είναι να βρει κάποιο βελτιωτή που δουλεύει με αυτό τον τρόπο. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο με το να στείλει τον εγκέφαλο έξω.

Φιλικά Speedy100 Smile
pduke - Σαβ 01 Μάρ 2003, 12:37:58
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:

Καλημέρα,

Οπως έγραψα και πιο πάνω η γνώμη μου είναι ότι η δεύτερη περίπτωση είναι η πιο σωστή και ασφαλείς για βελτιώσεις δρόμου. Ετσι και αλλιώς αυτό γίνεται και στο εξωτερικό. Οταν στέλνει κανείς την ECU του σε κάποιο οίκο έξω αυτό κάνουν. Για τη δική μας αγορά λοιπόν ισχύει το ίδιο.
Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς εδώ είναι να βρει κάποιο βελτιωτή που δουλεύει με αυτό τον τρόπο. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο με το να στείλει τον εγκέφαλο έξω.

Φιλικά Speedy100 Smile

χμμ,με λίγα λόγια προσφέρεσαι να αναλάβεις μαζί με άλλους μια έρευνα αγοράς μιας και εγώ για παράδειγμα δεν πρόκειτε να καταλάβψ εαν κάποιος βελτιωτής χρησιμοποιεί την δεύτερη μέθοδο ή όχι Confused

και κάτι άλλο , ρε παιδια τελικά να θεωρώ την superchips μια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες ή όχι?
fpug - Σαβ 01 Μάρ 2003, 20:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:

χμμ,με λίγα λόγια προσφέρεσαι να αναλάβεις μαζί με άλλους μια έρευνα αγοράς μιας και εγώ για παράδειγμα δεν πρόκειτε να καταλάβψ εαν κάποιος βελτιωτής χρησιμοποιεί την δεύτερη μέθοδο ή όχι Confused

και κάτι άλλο , ρε παιδια τελικά να θεωρώ την superchips μια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες ή όχι?

Εγω την θεωρω αξιοπιστη και καλη λογω του οτι την εχω 'δοκιμασει' σε ποιο παλιο μου αυτοκινητο. Βεβαια στην Αγγλια. Αλλα κι εδω απο την στιγμη που σε στελνουν οι Αγγλοι σε καποιον για να αγορασεις το προιον τους παει να πει οτι θα ειναι οκ.
Επισης σε συνομιλιες με Αγγλους ιδιοκτητες 206gt μου εχουν πει οτι εχουν δει πολλυ καλα αποτελεσματα. Εγω παντως το διδυμακι θα το παω για ενα προγραμμα superchip συντομα.
Twisted evil Twisted evil
Miltellas - Κυρ 02 Μάρ 2003, 03:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
O Ταχύτατος Κατοστάρης μας άνοιξε τα μάτια...
Πολλά τα λεφτά δηλαδή για έναν επαγγελματία που θέλει να κάνει σωστή δουλειά...
Πολλά τα λεφτά και για τον καταναλωτή που θέλει κι αυτός να κάνει καλή δουλειά...
Πολλά και τα λεφτά εάν η δουλειά μας αποφέρει μικρό όφελος σε απόδοση... Υποκειμενικό το ζήτημα!

Ευχαριστούμε Speedy100. Very happy
speedy100 - Κυρ 02 Μάρ 2003, 05:34:07
Θέμα δημοσίευσης:
pduke έγραψε:
speedy100 έγραψε:

Καλημέρα,

Φιλικά Speedy100 Smile

Ευχαριστώ για την πρόταση Smile αλλά επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά στο χώρο αυτό το θεωρώ μη δεοντολογικά σωστό να απορρίψω κάποιους και να προβάλω τον εαυτό μου και κάποιους άλλους. Σέβομαι το ότι όλοι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν κάνει κάποια τεχνικά σφάλματα ηθελημένα για να "κλέψει". Είναι κοινή λογική ότι κλέβοντας και κοροϊδεύοντας δεν μπορεί να υπάρξει διάρκεια και συνέχεια στο χρόνο. Πόσο μάλλον για κάποιον ο οποίος επενδύει και αρκετά χρήματα για αυτή τη δουλειά. Απλά πιστεύω ότι γίνονται τεχνικά λάθη από άγνοια περισσότερο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για τον τεχνικό σήμερα από ότι 10 χρόνια πριν ή και πιο παλιά. Χρειάζεται συνεχείς ενημέρωση σε καθημερινή βάση και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που για τους επαγγελματίες δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα περιοδικά και ας αναφέρονται μερικά από αυτά σε τεχνικά θέματα. Η πρόσβαση στην συγκεκριμένη πληροφορία σήμερα (σε επαγγελματικό επίπεδο) είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν είναι κανείς αντιπρόσωπος το λιγότερο και ακόμη και τότε αυτές που αφορούν σημεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση θετικά ή αρνητικά είναι δύσκολο να "κυκλοφορήσουν" ευρύτερα.
Πιστέψτε με δυστυχώς και εδώ υπάρχει "διαπλοκή" και η μόνη λύση είναι το πόσο καλές γνωριμίες έχει κανείς στον χώρο για να κάνει τη δουλειά του Αναφέρομαι πάντα στην τεχνική ενημέρωση από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και περιφερειακών συστημάτων, ηλεκτρονικών και μη.

Ευχαριστώ και πάλι για την πρόταση.

Φιλικά
Speedy100 Smile
ΝΙΚΟΣ - Κυρ 02 Μάρ 2003, 14:37:35
Θέμα δημοσίευσης:
Πανο γιατι δεν κοιτας και τιμη ολοκληρου εγκεφαλου απο 306διλιτρο Question

Δεδομενου οτι και τα 2 ειναι 2000cc μηπως δεν ξερω λεω μηπως εχει η PEUGEOTSPORT εγκεφαλο απο GROUP N.

Γιατι πχ σε 106 που ρωτησα το τσιπακι της SUPERCHIPS εχει καπου στις 120.000 δρχ ενω ο εγκεφαλος της PEUGEOTSPORT απο το MINI GROUP A εχει ακριβως τα ιδια χρηματα.Αρα συμφαιρει περισοτερο.Τωρα βεβαια για το δικο σου δεν ξερω σιγουρα αλλα καλο θα ηταν να ρωτουσες πριν προβεις σε καποια ενεργεια Wink
Steve - Τετ 05 Μάϊ 2004, 01:24:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ελατός έγραψε:
και κάτι άλλο , ρε παιδια τελικά [size=30]να θεωρώ την superchips μια από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες ή όχι?[/size]

Κάποια απάντηση ίσως? Rolling eyes

Και τελικά απ' ότι κατάλαβα το Powersystems θεωρείται μέγιστη πατάτα...

Έχω έναν φίλο εδώ στη Λάρισα με saxo vts 1ου σταδίου (ΦΠΕ). Σκούπα JR, προγραμμα Dynotech και τελικό Group N. Οποιοδήποτε saxorallo με ΦΠΕ εδώ στη Λάρισα, τρώει τουλάχιστον μισό, για να μη πω 1 αμάξι διαφορά... Rolling eyes Την βελτίωση την έκανε στην Μυτιλίνη (σωστά δε το έγραψα? Razz )

Με λίγα λόγια, η Dynotech έχει βγάλει τίποτα για το 206?

Επίσης ύστερα από όσα διαβάζω, ειδικά με το αποτυχημένα τσιπαρισμένο 2λιτρο 206 με την σπασμένη μηχανή, σκέφτομαι σοβαρά αν θα "πειράξω" το κάρο μου... Ή αν θα μαζέψω καλύτερα Λ7 να πάρω το RC αν βγαίνει σε 2μισι χρόνια Cool

Και επίσης σύμφωνα με τα όσα διάβασα... όταν πας για μια βελτίωση, πρέπει το ποσό που θα έχεις να το έχεις x2... Για να καλύψεις και την αποτυχία! Sad Crying or Very sad

Όλοι όμως στο βωμό του γκαζιού τα καίμε όλα... Wink
ROLAND GARROS - Δευ 27 Σεπ 2004, 13:53:19
Θέμα δημοσίευσης: Πρόγραμμα 206 1,6?
Φίλτατοι!!!

Σκέφτομαι έντονα μετα την τοποθέτηση και της σκούπας την επέκταση σε κατι πιο χειροπιαστό.

Σκέφτηκα λοιπόν να προχωρήσω στον προγραμματισμό του εγκεφάλου αλλα δεν εχω ιδεα, τι και πως και φυσικά κόστος, οπως επίσης δεν ξερω τελικά αποτελέσματα σε ίππους και ροπές.

Μπορεί καποιος να με διαφωτίσει ?
vio - Τετ 06 Οκτ 2004, 11:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια χαρά. Προφανώς δεν σου απαντάει κανένας γιατί το θέμα είναι χιλιοειπωμένο μεσα στο forum οπότε με λίγο (πάρα πολυ για την ακρίβεια Smile ) ψάξιμο, θα βρείς την απάντηση στην ερώτηση σου. Να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις ΜΟΝΟ σκούπα ? και αν ναι είδες πραγματική διαφορά ..? (εννοώ το τέσταρες με κάτι πριν και μετά..κάποιο άνιγμα σε ίδια διαδρομή)..?
ROLAND GARROS - Τετ 06 Οκτ 2004, 11:38:33
Θέμα δημοσίευσης:
Οι διαφορές προκύπτουν στις 4500 με 5000 στροφες. και είναι μικρές. Σίγουρα έχει πιο πορωτικό ήχο όμως!
TONY PAP - Τετ 13 Οκτ 2004, 15:08:22
Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόγραμμα 206 1,6?
ROLAND GARROS έγραψε:
Φιλτατοι!!!

σκεφτομαι εντονα μετα την τοποθετηση και της σκουπας την επεκταση σε κατι πιο χειροπιαστο.

Σκεφτηκα λοιπον να προχωρησω στον προγραμματισμο του εγκεφαλου αλλα δεν εχω ιδεα, τι και πως και φυσικα κοστος, οπως επισης δεν ξερω τελικα αποτελεσματα σε ιππους και ροπες.

Μπορει καποιος να με διαφωτίσει ?

Αυτή την στιγμή για πρόγραμμα (βάσει όσων γνωρίζω) υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:
1. Δημητριάδης στο δυναμόμετρο στον Πειραιά.
2. VAMAG στο δυναμόμετρο στον N.Κόσμο.
3. Powerchips.
4. Αντ. Λιόλιος (Λιοσίων)
5. Stergiou motorsport.
6. Powerboost Service (Κρασούλης)
7. Superchips (Αγ.Παρασκευή)
8. MEGATEC
9. Διάφοροι/Λοιποί ...

Σε γενικές γραμμές το κόστος είναι 400-500 ευρώ για 5-10 άλογα !!!
p206xs2 - Τετ 13 Οκτ 2004, 16:37:33
Θέμα δημοσίευσης:
Η Vamag ποια είναι και που είναι ακριβώς;
volvos - Τετ 13 Οκτ 2004, 21:59:54
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει και μια αλλη λύση σε σκέψεις ακόμα....
Παίρνεις τον εγκέφαλο του c2 vts του τραβάς ενα όμορφο copy-paste και τον συνδυάζεις με τους ανάλογους εκκεντροφόρους απο το εν λόγω μοτέρ......
speedy100 - Πεμ 14 Οκτ 2004, 04:31:36
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου Volvos Smile
volvos έγραψε:
υπαρχει και μια αλλη λυση σε σκεψεις ακομα....
παιρνεις τον εγκεφαλο του c2 vts του τραβας ενα ομορφο copy-paste και τον συνδυαζεις με τους αναλογους εκεντροφορους απο τον εν λογω μοτερ......

Καλή σαν γενική ιδέα. Σε λίγες ημέρες που θα έχω λύσει ένα μοτέρ από C2 VTS θα μπορώ να σου πω πολλές λεπτομέρειες. Από όσο έχω δει μέχρι τώρα εξωτερικά η εισαγωγή είναι διαφορετική, η εξάτμιση είναι διαφορετική.
Σχετικά με το copy-paste του προγράμματος. Το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχει πρόβλημα με το ηλεκτρονικό γκάζι, με το μείγμα ( ο καταλύτης και οι Λάμδα βρίσκονται σε άλλη θέση), κλπ. αλλά και αν δούλευε θα πρέπει να κάνεις την διόρθωση του checksum αφού ο δικός σου εγκέφαλος δεν θα αναγνωρίζει ως σωστό το checksum του VTS…
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις σωστά αυτή την διόρθωση? Πρέπει να σπάσεις τον κώδικα, να βρεις τον αλγόριθμο και να τον εφαρμόσεις στο πρόγραμμα. Μπορείς?

Φιλικά

Speedy100
TONY PAP - Πεμ 14 Οκτ 2004, 08:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Η Vamag ποια είναι και που είναι ακριβώς;

VAMAG: MENEKRATOYS KAI YMBRIOY 12
(APO VOYLIAGMENHS 69)
NEOS KOSMOS-ATHINA
THL-210.9237008

Εγω έμαθα για αυτήν απο το greekrenaultclub.gr όπου πάνε και βάζουν πρόγραμμα -λόγω συμφωνίας του club τους- με 350E πάνω στο δυναμόμετρο. Τώρα βάζει καινούργιο δυναμόμετρο!

Για την λύση του C2 vts θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι παίζει όπως λεει και ο speedy100 πάντως πώς το 0-100 του ξεκίνησε από 8,3 και έφτασε στο 9,9 είναι Rolling eyes
volvos - Πεμ 14 Οκτ 2004, 16:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
oυτε με σφαιρες δεν μπορω..........................
περιμενω με ανυπομονησια το πορισμα σου για το μοτερ αυτο γιατι οπως μου ειπε και ο τουριστας ειναι θεμα χρονου να αρχισει να μπαινει και στα πεζο οποτε αυτοματα να λυθουν τετοιου ειδους προβληματα Wink
Sidobre - Πεμ 14 Οκτ 2004, 16:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
Nα σας πω εγώ; Πάλι τον κακό θα κάνω....

Το C2 φοράει άλλα μπεκ με διαφορετική παροχή που σημαίνει διαφορετική χαρτογράφηση!

Δηλαδή όχι μόνο δεν θα παίξει με ένα copy -paste αλλά θα είναι -λογικά- φτωχότερο!

Εκτός αν κάποιος ταιριάξει και τα μπεκ μαζί και δει δουλειά (και τι δουλειά όπως φαίνεται το C2!)

Πάντως μια και είναι τα αστέρια εδω μέσα...

Ρε παιδιά, μια ρητορική ερώτηση:

Τι παραπάνω θα δει κανείς με ένα aftermarket πρόγραμμα μόνο;

Αφού σε πλήρες φορτίο, το μοτέρ είναι στοιχειομετρικά σωστό.
Η διαφορά δηλαδή που θα είναι; Οταν θα είναι σε μεσαίο φορτίο, να δίνει παραπάνω καύσιμο, δηλαδή παραπάνω κατανάλωση χωρίς ουσιαστικό όφελος;

Πιστεύω -ακράδαντα- ότι για πρόγραμμα μιλάμε μόνο όταν έχεις αλλάξει κάτι ουσιαστικό στον κινητήρα. Να δώσεις ακόμα και 300 ή 200 ευρώ, τι θα αλλάξει;

Η μήπως αυταπατατάσθε (<- εσκεμμένο) ότι θα αλλάξει και η ταχύτητα ανοίγματος της πεταλούδας;

Εδώ είμαστε και συζητάμε!
Kouzman - Πεμ 14 Οκτ 2004, 17:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε speedy 100 για πες για την νεα πολλαπλη του C2... ξερω οτι ειναι αλουμινενια και οτι εχει κοστος περι τα 450 ευρω...

φυσικα καταλαβαινεις για ποιον λογο ρωτω... Wink
volvos - Πεμ 14 Οκτ 2004, 18:46:51
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη για ****** με εχετε που ανοιξα το τοπικ στα νεα με το c2vts Evil Evil Evil Evil
ψαχνωντας τις διαφορες του μοτερ?????

λοιπον το μοτερ συμφωνα με το αγγλικο site sitroen.co.uk οπως λεω και στα νεα ειναι-
πολλαπλη εισαγωγης - koyzman και να σου εκανε με το ηλεκτρικο γκαζι τι θα εκανες????-
εξατμιση - παιζεται -
εκεντροφοροι
εγκεφαλος
μπεκ

το καρο εκανε στο evo 8,6 0-100 με 1600χλμ στο κοντερΚΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕΣΑ και 9,3 με 2μεσα οι δε χρονοι του για 0-180 σε σχεση με το δικο μας-οχι στο εβο χρονοι εκει ηταν λαθος- ηταν χαωδης αρα φιλε sidobre κατι πετυχαν..... και οπως ειπαν και οι ιδιοι το μοτερ συνεχως ανοιγε
το δικο μας δυναμομετρηθηκε για πολλοστη φορα το ιδιο ασημι καρο - βλεπε drive-ams ποιος μας δουλευει - στα 109 ΑΛΟΓΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ 115-118 ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
εχει δε βγαλει 9.5 0-100 σε οσα περιοδικα μετρησαν το συγκεκριμενο ασημι και δεν παραιθεταν παλιοτερες μετρησεις Wink

με δεδομενο οτι η πεζο θα βαλει το μοτερ αυτο σε εμας αρα λυνονται προβληματα με πλεξουδες κλπ εγω προσωπικα προτιμω να αντιγραψω τους 5 χαρτες αυτου του εγκεφαλου - θεωρητικα παντα- σε συνδυασμο με εκεντροφορους ειτε ραλλυ-κατι μου λεει οτι τετοιους φορα το σιτροεν.....-
παρα να τρεχω δεξια αριστερα με την ελπιδα οτι ο καθε μπιπ δε θα με απαφτωσει.....αλλωστε εχω ενα και κατι χρονο εγγυηση μεχρι τοτε θα βρισκω οτι θελω απο c2!!!!
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΑΖΜΑΝ ΦΟΡΑΕΙ το κ***σιτροεν? ειναι οντως οι ιδιες σχεσεις με 1.3ραλλυ???? 4,2κατι θυμιζω τελ.σχεση

εχεις ακουσει φιλε sidobre τι οργια εκανε παλια σε ρενο5 ο λιολιος που λεμε και ποσους ειχε παρει στο λαιμο του????????????????????????????
θα μου πεις και συμφωνω οτι ολοι παθαινουν και μαθαινουν και οτι εχει ηδη τσεκαριστει ο κυριος αλλα εγω προσωπικα φοβαμαι οτι αν δεν υπηρχε η δυναμικη ο ογκος και η δημοσιοτητα αυτου του κλαμπ ισως να μην ηταν τοσο ροδινα τα πραγματα./. για αυτο και επιμενω να προσεχετε τι θα προσφερετε και μην αφηνετε χαλαρα τα γκεμια στους εκαστοτε 'φιλους΄του κλαμπ

εγω προσωπικα 126-109= 17 αλογα μαμα και 1δευτ 0-100 κατω δεν με χαλανε καθολου αλλωστε sidobre εσυ με τις παναγιας τα ματια εχεις 8δευτ 0-100 αρα 7.7 με ενα ατομο...
και ποτε δε ειπα οτι θα παρω 17 αλογα με ενα προγραμμα το αντιθετο ειμαι εντελως κατα των προγραμματων και των μισων μετατροπων....
γιααυτο και προτιμω τη λυση του 2.0 μοτερ και το κεφαλι μου ησυχο - μηχανικο να το βαλει εχω αλλα οχι να το πειραξει Wink -

αααααααααα ασχετο rc μοτερ βρηκα 6000ευρω κομπλε με πισω αξονα,φρενα,ζαντες... ουτε πολλα ουτε λιγα

ααα τωρα που το θυμυθηκε koyzman εσυ δεν ειχες πει οτι αντεχουν τα μπεκ του 1.6 ανεβασμα σε παροχη και οτι ειναι γαιδουρια???
kaisaras96 - Πεμ 14 Οκτ 2004, 23:21:25
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Γεια σου Volvos Smile
volvos έγραψε:
υπαρχει και μια αλλη λυση σε σκεψεις ακομα....
παιρνεις τον εγκεφαλο του c2 vts του τραβας ενα ομορφο copy-paste και τον συνδυαζεις με τους αναλογους εκεντροφορους απο τον εν λογω μοτερ......

Καλή σαν γενική ιδέα...Σχετικά με το copy-paste του προγράμματος. Το πράγμα δεν είναι καθόλου απλό. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχει πρόβλημα με το ηλεκτρονικό γκάζι, με το μείγμα ( ο καταλύτης και οι Λάμδα βρίσκονται σε άλλη θέση), κλπ. αλλά και αν δούλευε θα πρέπει να κάνεις την διόρθωση του checksum αφού ο δικός σου εγκέφαλος δεν θα αναγνωρίζει ως σωστό το checksum του VTS…
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις σωστά αυτή την διόρθωση? Πρέπει να σπάσεις τον κώδικα, να βρεις τον αλγόριθμο και να τον εφαρμόσεις στο πρόγραμμα. Μπορείς?

volvos έγραψε:

λοιπον το μοτερ συμφωνα με το αγγλικο site sitroen.co.uk οπως λεω και στα νεα ειναι-
πολλαπλη εισαγωγης - koyzman και να σου εκανε με το ηλεκτρικο γκαζι τι θα εκανες????-
εξατμιση - παιζεται -
εκεντροφοροι
εγκεφαλος
μπεκ
.... εγω προσωπικα 126-109= 17 αλογα μαμα και 1δευτ 0-100 κατω δεν με χαλανε καθολου....

Παιδια το αμαξι το οδηγησα...λοιπον το μοτερ καμια σχεση.... Exclamation Exclamation Exclamation
Καταρχην κανει πολυ θορυβο(-για εργοστασιακο-)στο τερμα γκαζι γκιιιιιιιι (-του λειπουν κατι πνηχτες-)και με γκαζιες στο ρελαντι κανει οταν ζεσταθει λιγο ενα ωραιο μπασακι βββρουμ ββββρουμ.

Το κιβωτιο ειναι πολυ ωραιο (-απο οτι λενε το δικο μας με 4,3 διαφορικο,δηλαδη οτι σκεφτομαι κι εγω για το μελλον-)

Η εξατμιση απο θεμα εξαγωγης ουσιαστικη διαφορα δεν εχει ο καταλυτης ειναι ψηλα οποτε μουφα Crying or Very sad Mad Confused Sad

Αλλα η εισαγωγη ειναι νεα με μικροτερες καμπυλες και μεταλικη...
το γκαζι ειναι ιδιο εμφανισιακα με μας αλλα πρεπει να ναι καλυτερα ρυθμιζμενο,πιο αμεσο

Το μοτερ ψηλα δεν σκοτωνει αλλα καμια σχεση με μας...η 7200 ειναι υποθεση ρουτινας,ενω χαμηλα λογω κιβωτιου ειναι πολυ προθιμο...

Με βαση τους πωλητες ο εγκεφαλος ειναι ιδιος,αλλαζουν τα μπεκ και οι εκκεντροφοροι.
Αν παρουμε πακετο εισαγωγη,μπεκ,εκκεντροφορους και παμε σε μια Citroen να μας περασει το προγραμμα με τον κλασικο τροπο που κανουν και update.... Τα 450 ευρω για εισαγωγη δεν ακουγονται πολλα αν τα γλιτωσουμε απο το προγραμμα,αποκλειεται να σε χρεωσουν τοσα πολλα στην citroen για ετοιμο προγραμμα,με δεδομενο βεβαια οτι εχουμε ιδιο εγκεφαλο με το C2

Ασχετο μου αρεσε πολυ και το ESP που εχει στο τερμα γκαζι δεν σε κοβει τελειως,οπως στο οκταβια που εχουμε,αλλα αφηνει ενα μικρο σπινιαρισμα
Sidobre - Παρ 15 Οκτ 2004, 00:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
..........

με δεδομενο οτι η πεζο θα βαλει το μοτερ αυτο σε εμας αρα λυνονται προβληματα με πλεξουδες κλπ εγω προσωπικα προτιμω να αντιγραψω τους 5 χαρτες αυτου του εγκεφαλου - θεωρητικα παντα- σε συνδυασμο με εκεντροφορους ειτε ραλλυ-κατι μου λεει οτι τετοιους φορα το σιτροεν.....-
παρα να τρεχω δεξια αριστερα με την ελπιδα οτι ο καθε μπιπ δε θα με απαφτωσει.....αλλωστε εχω ενα και κατι χρονο εγγυηση μεχρι τοτε θα βρισκω οτι θελω απο c2!!!!................................................................................................................................
εχεις ακουσει φιλε sidobre τι οργια εκανε παλια σε ρενο5 ο λιολιος που λεμε και ποσους ειχε παρει στο λαιμο του????????????????????????????
θα μου πεις και συμφωνω οτι ολοι παθαινουν και μαθαινουν και οτι εχει ηδη τσεκαριστει ο κυριος αλλα εγω προσωπικα φοβαμαι οτι αν δεν υπηρχε η δυναμικη ο ογκος και η δημοσιοτητα αυτου του κλαμπ ισως να μην ηταν τοσο ροδινα τα πραγματα./. για αυτο και επιμενω να προσεχετε τι θα προσφερετε και μην αφηνετε χαλαρα τα γκεμια στους εκαστοτε 'φιλους΄του κλαμπ

εγω προσωπικα 126-109= 17 αλογα μαμα και 1δευτ 0-100 κατω δεν με χαλανε καθολου αλλωστε sidobre εσυ με τις παναγιας τα ματια εχεις 8δευτ 0-100 αρα 7.7 με ενα ατομο...
και ποτε δε ειπα οτι θα παρω 17 αλογα με ενα προγραμμα το αντιθετο ειμαι εντελως κατα των προγραμματων και των μισων μετατροπων....
γιααυτο και προτιμω τη λυση του 2.0 μοτερ και το κεφαλι μου ησυχο - μηχανικο να το βαλει εχω αλλα οχι να το πειραξει Wink -

αααααααααα ασχετο rc μοτερ βρηκα 6000ευρω κομπλε με πισω αξονα,φρενα,ζαντες... ουτε πολλα ουτε λιγα

ααα τωρα που το θυμυθηκε koyzman εσυ δεν ειχες πει οτι αντεχουν τα μπεκ του 1.6 ανεβασμα σε παροχη και οτι ειναι γαιδουρια???

Εγώ δεν είπα ότι δεν μπαίνει. Αλλά ας το δούμε λίγο ρεαλιστικά.

Εστω ότι η πεταλούδα ταιριάζει (99% είναι η ίδια, απλά δεν την έχω δει)

Εχουμε: Εκκεντροφόρους, πολλαπλή εισαγωγής, μπεκ και πρόγραμμα.

Μπουμπλε μπούμπλε..... 600 + 450 (αν όντως τόσο έχει) + 4x80 + ότι έχετε ευχαρίστηση... = Από 1.500 και πάνω...

Για να σε δω να τα βάζεις!

Οσο για τον Λιόλιο, εγώ προσωπικά κατέληξα εκεί αφού πέρασα από τους μισούς βελτιωτές της Αθήνας. Εντάξει μου υπολείπονται οι άλλοι μισοί, αλλά αυτό που είδα, άκουσα κλπ και με έπεισε και με "φιάχνει".

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα saxoralla που ετοιμάζει "δεν σπάνε, δεν χαλάνε".

Για τα R5 άλλες εποχές, άλλη τεχνολογία (turbo) και αυτά απ'όσο ξέρω πριν ασχοληθεί σοβαρά με τους ελληνικούς αγώνες. (Ακόμα λιώνω όταν βλέπω το 106 του Μαραβελλη). Σήμερα έχεις ακούσει κακά λόγια; Εγώ ακόμα ψάχνω!

-----------------------------------------

Aπλώς αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εμείς ωραία τα σκεφτόμαστε. Και ενδεχομένως να έχουμε και δίκιο! Το θέμα είναι ποιός θα παίξει (μηχανικός) πρώτα για να μην παίξει στα δικά μας τα αυτοκίνητα Wink

Εκεί σε θέλω μάστορι!

-----------------------------------------

Y.Γ. Tης Παναγιάς τα Μάτια δεν τα έχω βάλει ακόμα επάνω. Οπως ανέλυσα το concept μου, ήταν και πολύ φθηνό!
Πρόσθεσε στο κουστουμάκι που σου έβγαλα πιο πάνω την εξάτμιση, τις τροχαλίες και τα βολάν και βγάλε λογαριασμό και αν αξίζει Wink

Υ.Γ. 2. Και εγώ την χαλβαδιάζω την πολλαπλή εισαγωγής, αλλά ακόμα περιμένω να μάθω αν μπαίνει με τα δικά μας τα μπεκ ή όχι (γιατί αν δεν μπαίνουν τα δικά μας τα μπεκ, σας την χαρίζω... Αλλο ένα μήνα να ψάχνω για πρόγραμμα και ποιός το πληρώνει!)

Υ.Γ. 3. Ω, ναι, αυτό σημαίνει ότι όταν αλλάζεις τα μπεκ, θέλεις εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα.
speedy100 - Παρ 15 Οκτ 2004, 01:22:52
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου Τάσο Smile

Sidobre έγραψε:

Το C2 φοράει άλλα μπεκ με διαφορετική παροχή που σημαίνει διαφορετική χαρτογράφηση!

Δηλαδή όχι μόνο δεν θα παίξει με ένα copy -paste αλλά θα είναι -λογικά- φτωχότερο!

Εκτός αν κάποιος ταιριάξει και τα μπεκ μαζί και δει δουλειά (και τι δουλειά όπως φαίνεται το C2!)

Ναι αυτό είναι σωστό για την παροχή και την διαφορετική νορμάλ χαρτογράφηση. Βέβαια το αν χρειάζονται αλλαγή τα μπέκ ή όχι εξαρτάτε από το τι περιθώρια αλλαγής του Duty Cycle υπάρχει ώστε να καλυφθεί η σωστή παροχή από τα νορμάλ μπέκ. Είναι ένα θέμα προς έρευνα.

Παράθεση:

Η διαφορά δηλαδή που θα είναι; Οταν θα είναι σε μεσαίο φορτίο, να δίνει παραπάνω καύσιμο, δηλαδή παραπάνω κατανάλωση χωρίς ουσιαστικό όφελος;

Πιστεύω -ακράδαντα- ότι για πρόγραμμα μιλάμε μόνο όταν έχεις αλλάξει κάτι ουσιαστικό στον κινητήρα. Να δώσεις ακόμα και 300 ή 200 ευρώ, τι θα αλλάξει;

Αγαπητέ Τάσο, όπως πολύ σωστά λες σε πλήρες φορτίο το μοτέρ είναι στοιχειομετρικά σωστό. Το θέμα είναι ότι το στοιχειομετρικά σωστό είναι το ζητούμενο για κατανάλωση και καυσαέρια αλλά όχι για το βέλτιστο σε απόδοση.
Αυτό που γίνεται στο chip tuning (από πλευράς μείγματος) είναι η βελτιστοποίηση της αναλογίας αέρα βενζίνης για την μέγιστη δυνατή απόδοση. Αυτή η τιμή είναι μακριά από την στοιχειομετρική τιμή…
Σωστά τώρα θα σου δημιουργηθεί η απορία, «μα τότε θα πεθάνουμε στο καυσαέριο». Σωστά αλλά ο καταλύτης είναι εκεί για να φιλτράρει το «κακό» και επίσης το βέλτιστο αυτό μείγμα είναι «στιγμιαίο» δηλαδή μέχρι να προλάβει ο Λάμδα να κάνει το θαύμα του και να το διορθώσει. Η χρονική όμως αυτή καθυστέρηση είναι αρκετή για να κάνει την διαφορά στο «γκάζομα» δηλαδή να μας δώσει αυτό το πέταγμα από αλλαγή σε αλλαγή τόσο στο δρόμο όσο και σε μια εκκίνηση σε αγώνα ταχύτητας ή σε ανάβαση, ….κόντρα… κλπ.
Από την άλλη πλευρά όπως έχω ξαναπεί ότι σε μια δυναμομέτρηση το μέτρημα γίνεται με το γκάζι σανίδα. Σε αυτή την περίπτωση η ECU δουλεύει σε Open Loop δηλαδή ο Λάμδα δεν διορθώνει το μείγμα. Έτσι λοιπόν όταν το μείγμα έχει βελτιστοποιηθεί από στοιχειομετρικό σε μείγμα για απόδοση τότε και το δυναμόμετρο θα μας δείξει και παραπάνω ίππους.
Το κέρδος δηλαδή είναι διπλό. Και καυσαέρια δεν έχουμε γιατί ο Λάμδα διορθώνει και ο καταλύτης φιλτράρει και παραπάνω δύναμη έχουμε όταν την θέλουμε, δηλαδή όταν είμαστε σανίδα. Θα μπορούσα να πω ότι το κέρδος είναι τριπλό αφού υπάρχει και η παράμετρος ροπή. Εδώ λοιπόν λόγω της αυξημένης, σε σχέση με την νορμάλ, ροπής έχουμε κάτω από νορμάλ συνθήκες οδήγησης και οικονομία σε καύσιμα.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν όταν το chip tuning είναι σωστό… και λυπάμαι που βλέπω πολλούς να έχουν αντίθετη γνώμη, αλλά δικαιολογημένα αφού είχαν κακή εμπειρία με αυτού του είδους την βελτίωση.
Για παράδειγμα αναφέρω μια κλασσική περίπτωση. Στις BMW 316i η χαρτογράφηση είναι τόσο «κομμένη» από το εργοστάσιο που με ένα σωστό πρόγραμμα το αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο από το 318i… Έχω κερδίσει στοίχημα για τα παραπάνω από γνωστό συνεργείο «φίρμα» της BMW όπου υποστήριζαν ότι το μοτέρ δεν ήταν δυνατόν να είναι 1600 (316) αλλά 1800 (318)…

Παράθεση:
Η μήπως αυταπατατάσθε (<- εσκεμμένο) ότι θα αλλάξει και η ταχύτητα ανοίγματος της πεταλούδας;

Όχι αλλά λόγω του σωστού αβάνς και μείγματος, στα χαμηλά ανοίγματα όπου φαίνεται έντονα το πρόβλημα, η αίσθηση είναι ότι υπάρχει βελτίωση και στο πρόβλημα της πεταλούδας.

Φιλικά

Speedy100
speedy100 - Παρ 15 Οκτ 2004, 01:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου φίλε Kouzman Smile

Δυστυχώς λόγω δουλειάς το project C2 Vts προχωρά πολύ αργά για την ώρα.
Δεν την έχω ψάξει ακόμη την εισαγωγή από πλευράς διατομών στους αυλούς κλπ.
Σαν κατασκευή, αλουμίνιο, αλλά και λόγω του μεγαλύτερου θαλάμου μετά την πεταλούδα σίγουρα είναι καλύτερη για εφαρμογή turbo.
Θα πρότεινα να κάνουμε λίγο υπομονή όλοι μας μέχρι να κυκλοφορήσουν και οι πρώτες τεχνικές εντυπώσεις από το εξωτερικό, αλλά να δούμε τι θα βρω και εγώ αλλά ίσως και άλλοι που θα ασχοληθούν στην αγορά μας αρκεί να μη τους φάει η μυστικοπάθεια όπως γίνεται συνήθως… Mad
Είναι κρίμα να πετά κανείς χρήματα με την μέθοδο «δοκιμή και λάθος».
Πάντως μου μοιάζει σαν οι διαφορές να είναι πολλές και κυρίως μικρολεπτομέρειες οι οποίες όμως ίσως να είναι αποτρεπτικές στο να μπορούν να γίνουν αλλαγές από το C2 στα Peugeot μια η άλλη.
Θα ξέρουμε σύντομα ελπίζω.

Φιλικά

Speedy100
Sidobre - Παρ 15 Οκτ 2004, 02:03:04
Θέμα δημοσίευσης:
speedy100 έγραψε:
Γεια σου Τάσο Smile

Sidobre έγραψε:

Ναι αυτό είναι σωστό για την παροχή και την διαφορετική νορμάλ χαρτογράφηση. Βέβαια το αν χρειάζονται αλλαγή τα μπέκ ή όχι εξαρτάτε από το τι περιθώρια αλλαγής του Duty Cycle υπάρχει ώστε να καλυφθεί η σωστή παροχή από τα νορμάλ μπέκ. Είναι ένα θέμα προς έρευνα.

Παράθεση:

Αγαπητέ Τάσο, όπως πολύ σωστά λες σε πλήρες φορτίο το μοτέρ είναι στοιχειομετρικά σωστό. Το θέμα είναι ότι το στοιχειομετρικά σωστό είναι το ζητούμενο για κατανάλωση και καυσαέρια αλλά όχι για το βέλτιστο σε απόδοση.
Αυτό που γίνεται στο chip tuning (από πλευράς μείγματος) είναι η βελτιστοποίηση της αναλογίας αέρα βενζίνης για την μέγιστη δυνατή απόδοση. Αυτή η τιμή είναι μακριά από την στοιχειομετρική τιμή?
Σωστά τώρα θα σου δημιουργηθεί η απορία, «μα τότε θα πεθάνουμε στο καυσαέριο». Σωστά αλλά ο καταλύτης είναι εκεί για να φιλτράρει το «κακό» και επίσης το βέλτιστο αυτό μείγμα είναι «στιγμιαίο» δηλαδή μέχρι να προλάβει ο Λάμδα να κάνει το θαύμα του και να το διορθώσει. Η χρονική όμως αυτή καθυστέρηση είναι αρκετή για να κάνει την διαφορά στο «γκάζομα» δηλαδή να μας δώσει αυτό το πέταγμα από αλλαγή σε αλλαγή τόσο στο δρόμο όσο και σε μια εκκίνηση σε αγώνα ταχύτητας ή σε ανάβαση, ?.κόντρα? κλπ.
Από την άλλη πλευρά όπως έχω ξαναπεί ότι σε μια δυναμομέτρηση το μέτρημα γίνεται με το γκάζι σανίδα. Σε αυτή την περίπτωση η ECU δουλεύει σε Open Loop δηλαδή ο Λάμδα δεν διορθώνει το μείγμα. Έτσι λοιπόν όταν το μείγμα έχει βελτιστοποιηθεί από στοιχειομετρικό σε μείγμα για απόδοση τότε και το δυναμόμετρο θα μας δείξει και παραπάνω ίππους.
Το κέρδος δηλαδή είναι διπλό. Και καυσαέρια δεν έχουμε γιατί ο Λάμδα διορθώνει και ο καταλύτης φιλτράρει και παραπάνω δύναμη έχουμε όταν την θέλουμε, δηλαδή όταν είμαστε σανίδα. Θα μπορούσα να πω ότι το κέρδος είναι τριπλό αφού υπάρχει και η παράμετρος ροπή. Εδώ λοιπόν λόγω της αυξημένης, σε σχέση με την νορμάλ, ροπής έχουμε κάτω από νορμάλ συνθήκες οδήγησης και οικονομία σε καύσιμα.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν όταν το chip tuning είναι σωστό? και λυπάμαι που βλέπω πολλούς να έχουν αντίθετη γνώμη, αλλά δικαιολογημένα αφού είχαν κακή εμπειρία με αυτού του είδους την βελτίωση.
Για παράδειγμα αναφέρω μια κλασσική περίπτωση. Στις BMW 316i η χαρτογράφηση είναι τόσο «κομμένη» από το εργοστάσιο που με ένα σωστό πρόγραμμα το αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο από το 318i? Έχω κερδίσει στοίχημα για τα παραπάνω από γνωστό συνεργείο «φίρμα» της BMW όπου υποστήριζαν ότι το μοτέρ δεν ήταν δυνατόν να είναι 1600 (316) αλλά 1800 (318)?

Παράθεση:

Όχι αλλά λόγω του σωστού αβάνς και μείγματος, στα χαμηλά ανοίγματα όπου φαίνεται έντονα το πρόβλημα, η αίσθηση είναι ότι υπάρχει βελτίωση και στο πρόβλημα της πεταλούδας.

Φιλικά

Speedy100

Συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον στα Peugeot που το είδα, σε open loop δεν είναι 14/1 αλλά κάτω από 13/1 (δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσο γιατί δεν είναι η δουλειά μου) Που σημαίνει ότι το ωφελος μέχρι το 11,5/1 (χοντρικά) δεν είναι και τεράστιο.

Ναι μεν δύναμη αλλά λίγη σε σχέση τιμής/απόδοσης. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω!

Κάνω λάθος σε αυτό;
speedy100 - Παρ 15 Οκτ 2004, 02:47:58
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
speedy100 έγραψε:
Γεια σου Τάσο Smile

Sidobre έγραψε:

Παράθεση:

Αυτό που γίνεται στο chip tuning (από πλευράς μείγματος) είναι η βελτιστοποίηση της αναλογίας αέρα βενζίνης για την μέγιστη δυνατή απόδοση. Αυτή η τιμή είναι μακριά από την στοιχειομετρική τιμή?
Σωστά τώρα θα σου δημιουργηθεί η απορία, «μα τότε θα πεθάνουμε στο καυσαέριο». Σωστά αλλά ο καταλύτης είναι εκεί για να φιλτράρει το «κακό» και επίσης το βέλτιστο αυτό μείγμα είναι «στιγμιαίο» δηλαδή μέχρι να προλάβει ο Λάμδα να κάνει το θαύμα του και να το διορθώσει. Η χρονική όμως αυτή καθυστέρηση είναι αρκετή για να κάνει την διαφορά στο «γκάζομα» δηλαδή να μας δώσει αυτό το πέταγμα από αλλαγή σε αλλαγή τόσο στο δρόμο όσο και σε μια εκκίνηση σε αγώνα ταχύτητας ή σε ανάβαση, ?.κόντρα? κλπ.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν όταν το chip tuning είναι σωστό? και λυπάμαι που βλέπω πολλούς να έχουν αντίθετη γνώμη, αλλά δικαιολογημένα αφού είχαν κακή εμπειρία με αυτού του είδους την βελτίωση.
Για παράδειγμα αναφέρω μια κλασσική περίπτωση. Στις BMW 316i η χαρτογράφηση είναι τόσο «κομμένη» από το εργοστάσιο που με ένα σωστό πρόγραμμα το αυτοκίνητο γίνεται πιο γρήγορο από το 318i? Έχω κερδίσει στοίχημα για τα παραπάνω από γνωστό συνεργείο «φίρμα» της BMW όπου υποστήριζαν ότι το μοτέρ δεν ήταν δυνατόν να είναι 1600 (316) αλλά 1800 (318)?

Παράθεση:

Φιλικά

Speedy100

Συμφωνώ, αλλά τουλάχιστον στα Peugeot που το είδα, σε open loop δεν είναι 14/1 αλλά κάτω από 13/1 (δεν μπορώ να προσδιορίσω πόσο γιατί δεν είναι η δουλειά μου) Που σημαίνει ότι το ωφελος μέχρι το 11,5/1 (χοντρικά) δεν είναι και τεράστιο.

Ναι μεν δύναμη αλλά λίγη σε σχέση τιμής/απόδοσης. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω!

Κάνω λάθος σε αυτό;

Όχι Τάσο δεν κάνεις λάθος σωστά τα λες.
Το θέμα είναι ότι στο chip tuning αυτό που προσπαθεί να κάνει αυτός που κάνει την δουλειά είναι να «μαζέψει» τα περιθώρια που έχει αφήσει ανεκμετάλλευτα ο κατασκευαστής. Τώρα αυτά τα περιθώρια σε άλλα μοτέρ είναι περισσότερα και σε άλλα λιγότερα. Ακόμη και σε ίδια μοτέρ με ίδιους εγκέφαλους από παρτίδα παραγωγής σε παρτίδα παραγωγής υπάρχουν διαφορές στην απόδοση και κατά συνέπεια και στην ανταπόκριση τους στο tuning.
Φυσικά καλά κάνεις και βάζεις το θέμα τιμής/απόδοσης ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε…
Απλά δεν υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος εκτός από το Φ.Π.Ε χωρίς να ανοίξει μοτέρ που όμως κοστίζει πολύ περισσότερο.

Φιλικά

Speedy100
pugsang - Παρ 15 Οκτ 2004, 08:17:57
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

πολλαπλη εισαγωγης - koyzman και να σου εκανε με το ηλεκτρικο γκαζι τι θα εκανες????

Θα εκανε ευκολα οτι εχει κανει και ο sidobre μηχανικο γκαζι και τελος

volvos έγραψε:

στα 109 ΑΛΟΓΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ 115-118 ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτο με τα αλογα δεν πρεπει να μας απασχολει τοσο οσο η ροπη του που ειναι 1 με 1.5Kgr κατω απο τα 106/206.Τωρα ας μου αναλυσει καποιος πως το καταφεραν αυτο.

volvos έγραψε:

-σε συνδυασμο με εκεντροφορους ειτε ραλλυ-κατι μου λεει οτι τετοιους φορα το σιτροεν.....-

Δεν φοραει τους εκκεντροφορους του 106

volvos έγραψε:

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΑΖΜΑΝ ΦΟΡΑΕΙ το κ***σιτροεν? ειναι οντως οι ιδιες σχεσεις με 1.3ραλλυ???? 4,2κατι θυμιζω τελ.σχεση

4,29 ειναι το 14/60 απο το 106 1.4xsi.To 106 1.3 rallye φοραγε 13/59 οπερ σημαινει 4,54

volvos έγραψε:

Εχεις αναρωτηθει ποτε μηπως γιατι ο Λιολιος σταματησε να φτιαχνει τουρμπακια??

volvos έγραψε:

Τωρα πιο αμαξι εχει 126 και πιο 109 αλογα δεν καταλαβα....

Το c2 vts εχει 109(συμφωνα παντα με τις δυναμομετρησεις σας) το δικο σου (206 1.6) εχει 118 (παλι συμφωνα με τις δυναμομετρησεις σας)
Μηπως καποιος θελει να κανει downgrade στο μοτερ του???

Παντως με το C2 κατι δεν μου παει καλα.Πολλες υποσχεσεις και καθολου ουσια.Εχει πεσει τρελλο promotion και το αμαξι σεν αποδιδει τα αναμενομενα
Recifees - Παρ 15 Οκτ 2004, 09:01:00
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

αααααααααα ασχετο rc μοτερ βρηκα 6000ευρω κομπλε με πισω αξονα,φρενα,ζαντες... ουτε πολλα ουτε λιγα?

Δηλαδή 14 + 6 = 20 Εργατικά τα αφαιρώ απο τα ανταλλακτικά που θα βγούν στο σφυρί ...και πιθανών να είναι και λιγότερα στην ουσία ...

Τυλίξτε μου ένα (καλά μόλις βρώ τα λ7)
Kouzman - Παρ 15 Οκτ 2004, 10:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε volvos...ποιοοο ηλεκτρικο γκαζι...???????

αυτο εχει φυγει νυχτα εδω και καιρο... μαλλον δεν εχεις παρακολουθησει καθολου το projectaki μας... φοραμε μηχανικο γκαζι με ντιζα πια και πεταλουδα 57mm...

οπως ανεφερε και ο φιλος speedy100 θελω να μαθω μηκη αυλων εισαγωγης, διαμετρους, τι τυπος μπεκ κουμπωνει κλπ... σιγουρα η πολλαπλη αυτη ειναι πολυ ανωτερη απο την πλαστικη μας και με κοστος περιπου 450 ευρω (ρωτησε φιλος απο το 106 club) σε εξουσιοδοτημενο citroen ειναι μια σχετικα φτηνη και πολυ καλη λυση... την οποια ξεπερναμε μονο αν βρουμε κανα μεταχειρισμενο 4πεταλουδο...

αλλαζοντας μπεκ θελεις προγραμμα σιγουρα μιας και εχω δυο παραδειγματα να δωσω... 1ο: σε renault clio 1.4 αλλαχτηκαν τα μπεκ με μεγαλυτερα και το αμαξι μπουκωνε μιας και το προγραμμα τα msec που εδινε να ψεκασει με τα μαμα ηταν πολυ παραπανω απο αυτα που χρειαζονταν τα μεγαλυτερα μπεκ...
2ο: στο δικο μας 206 οταν αλλαξαμε τα μπεκ των 180cc και βαλαμε των 380cc και πηγαμε να βαλουμε μπροστα το μοτερ το πνιξαμε μιας και τα msec που ειχαμε βαλει στον DTA για να ψεκαζουν τα μαμα μπεκ ηταν τουλαχιστο τα διπλα απο οσα χρειαζομασταν με τα μεγαλα μπεκ...
Recifees - Παρ 15 Οκτ 2004, 11:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
...................
Το c2 vts εχει 109(συμφωνα παντα με τις δυναμομετρησεις σας) το δικο σου (206 1.6) εχει 118 (παλι συμφωνα με τις δυναμομετρησεις σας)

Παντως με το C2 κατι δεν μου παει καλα.Πολλες υποσχεσεις και καθολου ουσια.Εχει πεσει τρελλο promotion και το αμαξι σεν αποδιδει τα αναμενομενα

Για το πρώτο :Πολλά κεράσια μικρό καλάθι χρόνος τσουλάει και κρίνει Razz

Για το δεύτερο : Με 16άρια κοντό κιβώτιο και κάτι ψιλά ...τι δεν σου πάει καλά Cool Smile Smile Smile

Μήπως ότι το συγκρίνουν με το 206 Xs παρακαλώ και τα βρίσκει σκούρα εώς μαύρα -κατράμι 9 στα 10 ? Για το 106/Σαξό κάνει τζίιιιιζ
vio - Παρ 15 Οκτ 2004, 11:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:
pugsang έγραψε:
...................

Για το πρώτο :Πολλά κεράσια μικρό καλάθι χρόνος τσουλάει και κρίνει Razz

Για το δεύτερο : Με 16άρια κοντό κιβώτιο και κάτι ψιλά ...τι δεν σου πάει καλά Cool Smile Smile Smile

Μήπως ότι το συγκρίνουν με το 206 Xs παρακαλώ και τα βρίσκει σκούρα εώς μαύρα -κατράμι 9 στα 10 ? Για το 106/Σαξό κάνει τζίιιιιζ

Ρε παίδες, μίπως κάνεται κάποιο λάθος...???
Η δυναμομέτρηση που έκαναν στο Power Techniques για το c2 VTS έδειξε 126 αλογάκια στον τροχό.....
pugsang - Παρ 15 Οκτ 2004, 11:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
126 αλογα τροχο αποκλειεται να εδειξε.Θα επρεπε να ηταν 140 αλογα στροφαλο.

Αλλα αντε και τα εδειξε τα 126 αλογα τροχο.Πως γινεται να κανει 10sec 0-100 για να μην αναφερθω στις ρεπριζ και κλαιμε απο τα γελια.

Οι 16αρηδες ενταξει οντως κοβουν.Αλλα το κοντο θα επρεπε αν βοηθα τις ρεπριζ.Βεβαια μου φαινεται τραγικο να εκανε ΤΟΣΟ λαθος η citroen και να το εβγαλε με 16αρηδες χωρις λογο.

Περιεργα πραγματα
Kouzman - Παρ 15 Οκτ 2004, 11:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
το ΡΤ εδειξε 127 αλογα στροφαλο με λιγοτερο απο 2000χλμ στο κοντερ...
vio - Παρ 15 Οκτ 2004, 11:56:27
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
126 αλογα τροχο αποκλειεται να εδειξε.Θα επρεπε να ηταν 140 αλογα στροφαλο.

Αλλα αντε και τα εδειξε τα 126 αλογα τροχο.Πως γινεται να κανει 10sec 0-100 για να μην αναφερθω στις ρεπριζ και κλαιμε απο τα γελια.

Οι 16αρηδες ενταξει οντως κοβουν.Αλλα το κοντο θα επρεπε αν βοηθα τις ρεπριζ.Βεβαια μου φαινεται τραγικο να εκανε ΤΟΣΟ λαθος η citroen και να το εβγαλε με 16αρηδες χωρις λογο.

Περιεργα πραγματα

Ίσως να κάνω λάθος στα παρακατω αλλα....

Είχα την εντύπωση ότι οι δυναμομετρήσεις που κάνουν τα περιοδικά είναι by default μετρήσεις στον τροχό ... εξάλλου για να μετρήσεις δύναμη στον στρόφαλο, δεν πρέπει να κατεβάσεις μοτέρ σε δυναμόμετρο "πάγκου " ???

Δεν έχω μαζί μου το περιοδικό αλλά το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι θα κάνω post με τα details...
gavanas - Παρ 15 Οκτ 2004, 12:47:23
Θέμα δημοσίευσης:
Να σημειώσω 2 τινά, για να μην μπερδευόμαστε:

1) Το 14/60 που φοράει, φαίνεται να αντέχει αφού το φοράει η citroen σε δυνατό μοτέρ, και ανεβαίνει στην κατάταξη των μετατροπών, αφου βρωμάει ο τόπος (σε αντίθεση με το 16/65 και το 13/59)

2)Οι ρεπρίζ εξαρτώνται από τη ροπή στο ευρος στροφών των ρεπρίζ. Η συγκεκριμένη βελτίωση έχει ρίξει τη ροπή χαμηλά, με κέρδος -λόγω εκκεντροφόρων- ψηλά. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι να έχει χαμηλά 1+ κιλό ροπής λιγότερο από μας, το οποίο όμως το μαζεύει το διαφορικό. Το 14/60 είναι περίπου 14% πιο κοντό από το δικό μας. Λόγω διαφορέτικής μετάδοσης δηλαδή κερδίζει με κάθε ταχύτητα 14% ροπής στον τροχό. Μια η άλλη δηλαδή στις ρεπρίζ, κάτι που φαίνεται από τους χρόνους.
volvos - Παρ 15 Οκτ 2004, 16:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
kaταρχην το ξαναλεω ΥΠΟΜΟΝΗ μεχρι να ερθει πεζο με τετοιο μοτερ.......δεν αργει και τοτε θα λυθουν ολα τα προβληματα συμβατοτητας για εγκεφαλο κλπ...

φιλε koyzman το παρακολουθω το προτζεκτ σου και για αυτο απορω τι θα σε βοηθησει αυτη η πολλαπλη .... σιγουρα η πλαστικη ειναι χαλια αλλα ηδη εχω αρχισει να ακουω για copy-paste εισαγωγες της πεζο-σπορτ...

sidobre το κοστος μετατροπης αν αξιζει θα το δεις αν υπολογισεις οτι με 6000παιρνεις rc - τα δικα σου +τοποθετηση..... σιγουρα παραπανω αλλααααα οποιος εχει το μαχαιρι εχει και το καρπουζι και αποφασιζει!
εγω παντως δεν θα εκανα τιποτα απο τα δυo.
εχω ηδη 15000χλμ σε 5.5μηνες χρησης...

gia λιολιο το ειπα και εγω οτι αλλο τοτε αλλο τωρα απλα μια φορα ενας παππους μηχανικος του νο.1 οδηγου αγωνων αυτη τη στιγμη μου ειχε πει- μικρε στους 10 οι 11 ειναι αλητες και να ξερουν δεν θελουν να στο φτιαξουν...
για αυτο και φοβαμαι για να εχω τα μισα... και αυτο που ειπα δεν ειναι οτι δεν ξερει ο λιολιος αλλα οτι αν δεν υπηρχε το κλαμπ δεν ξερεις πως θα μας-σας αντιμετωπιζε...για αυτο και επιμενω σε τυποποιημενες προσφορες και οχι το κλασικο---- ειμαι απο το κλαμπ θελω 5000%εκπτωση και 200αλογα τωραααα---- για να αποφυγετε παρεξηγησεις !

τελικα το 14/60 απο τι μοτερ το προμηθευομαστε και δεν εχει αυτο μικρους δορυφορους?????????? με 6700κοφτη θα μου βγαλει ακομα πιο μικρη τελικη.....

το 109 αλογα πηγαινε στο 206 το ασημι που ειχε το τελευταιο εβο και εχει χιλιοδυναμομετρηθει..... στα 109 ΑΛΟΓΑ

παιδια οι επιδοσεις του c2 ειναι οκ θα το δειτε στο μελλον... απλα ολοι περιμενανε το νεο ραλλυ και επεσαν με τα μουτρα......

και λεει να τσαντιστουν στη πεζο να βγαλουν 206 με το ιδιο μοτερ πιο λαιτ εξοπλισμο και σιδερενιες 15αρες και αναρτηση απο 2.0 εστω..........
pezomania - Παρ 22 Οκτ 2004, 11:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά....

Όντως στο συγκεκριμένο περιοδικό η δυναμομέτρηση του 206 xs έδωσε 109 άλογα στρόφαλο, με πολλά ¨περίεργα¨ σχόλια......

Θα ήθελα στο παραπάνω να προσθέσω ότι σε οποιοδήποτε άλλο περιοδικό, οι δυναμομετρήσεις ήταν από 113 έως 118 άλογα στο στρόφαλο.

Αλλά η ουσία δεν είναι αυτή, η ουσία είναι ότι το C2 με τα 125, έκανε 0-100 με κοντό σασμάν 9,3 με 2 άτομα (το 8 και κάτι ήταν με ένα άτομο που καμία μέτρηση στα Ελληνικά περιοδικά δεν γίνετε με 1 άτομο), ενώ το 206 με ένα σωρό άλογα λιγότερα έχει 9,3 - 9,5 (ανάλογα το περιοδικό) με 2 άτομα μετρημένο.

Επίσης στο συγκεκριμένο ΤΕΣΤ που είχε και το 206, έβγαλε πιο γρήγορο το IGNIS και το C2, που ειδικά το πρώτο (C2 με χειροκίνητο σασμαν δεν έχω βρεί) όποτε έχω πετύχει στο δρόμο τρώει πολλλύ ξήλο!!!!

Γενικά αυτο το τεστ με προβλημάτισε, διότι μου δίνει την εντύπωση των κατευθυνόμενων ¨νικητών¨κάθε φορά.

Όπως έχει ξανα υποθεί σ΄αυτο το forum H αλήθεια είναι εκεί έξω!!!
Kouzman - Παρ 22 Οκτ 2004, 12:57:43
Θέμα δημοσίευσης:
το EVO εκανε και αυτο τεστ το C2 και ειχε σαν αποτελεμσα διαφορα των 0-100 με ενα και δυο ατομα... και οι δυο οι τιμες ηταν κατω απο τα 9 δευτερολεπτα και το μοτερ του δεν εχει ακομα ανοιξει...

αν θυμαμαι καλα οι διαφορες ηταν με 2 ατομα 8.7 δευτ. περιπου ενω με ενα ατομο 8.4 δευτε περιπου...

νομιζω οτι και η θερμοκρασια κατα τις μετρησεις ηταν λιγο υψηλη οπου παιζει και αυτο το ρολο του...

μακαρι να βγει και σε εκδοση rallye... χωρις ολο τον εξοπλισμο μπας και πεσει κανα κιλο για να θυμηθουμε τα παλια...
pezomania - Παρ 22 Οκτ 2004, 14:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
το EVO εκανε και αυτο τεστ το C2 και ειχε σαν αποτελεμσα διαφορα των 0-100 με ενα και δυο ατομα... και οι δυο οι τιμες ηταν κατω απο τα 9 δευτερολεπτα και το μοτερ του δεν εχει ακομα ανοιξει...

Φίλε Kouzman η μέτρηση με 2 άτομα ήταν 9,2 ή 9,3 δεν θυμάμαι καλά. Θα το κοιτάξω στο σπίτι και θα επανέλθω......

Α!! Και το 206 όταν το είχαν πρωτο δοκιμάσει είχε 9,3 και το μοτέρ είχε 800χλμ (το θυμάμαι γιατί μετά από αυτό πήγα και το έκλεισα Laughing )
-=N4X=- - Παρ 22 Οκτ 2004, 15:14:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια καθεστε κ τα συγκρινεται ολα με τις μετρησεις αλλα δεν γινεται ετσι δουλεια...εχω δει για το 206 να το δινουν απο 8.9 μεχρι και 10.8 0-100 κ αν θελετε σας αναφερω κ σε πια περιοδικα.
Εγω θα σας πω κατι πιο χειροπιαστο....το νορμαλ ραλυ ειναι πιο γρηγορο απο το c2 κ σε αυτο ολοι συμφωνουμε ετσι?....ε ρε του πο**τη* οταν το δικο μου αυτοκινητο που ουτε καλο στρωσιμο εχει δεν το κρυβω αλλα κ ειναι ενα τυπικο παραδειγμα 1600 με σκουπα κ τελικο (μεχρι αυριο) το νορμαλ το ραλυ στα 400 μετρα μου κανει ενα αμαξι καθαρο διαφορα....δηλαδη το c2 θα ειναι στο μισο περιπου?...χεστηκα να σας πω την αληθεια γιατι αν εμενα το αυτοκινητο φτασει 125 αλογα κ εχει το κιβωτιο που φοραει κ αυτο σκεφτητε μονοι σας τι θα γινεται....
Για αυτο οπως ειπε κ καποιος αλλος η αληθεια ειναι εκει εξω στο δρομο κ οχι στα χαρτια.
volvos - Παρ 22 Οκτ 2004, 17:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
ta περιοδικα αυτα ειναι οτι χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα ΦΥΛΛΑΔΑΣ ομως δεν πρεπει να μιλαμε πολυ γιατι πολλες φορες εχω την αισθηση οτι κατευθυνονται πανω μας........ Wink Wink Wink Wink Wink Wink

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ. ΤΑ 1.6 -ΠΛΕΟΝ-ΒΓΑΖΟΥΝ 110 ΑΛΟΓΑ ΜΟΟΟΝΟΟΟΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

τοσυγκεκριμενο ασημι εχει μετρηθει απο 4Τ 109 αλογα με 1300χλμ
απο drive 110 με 4000χλμ και τωρα απο ΕVO 109 με σαφως περισσοτερα χλμ
ειναι το ιδιο ασημι αυτοκινητο με την ιδια πινακιδα ΠΑΝΤΟΥ και ειναι μοντελο 04 . τωρα για 02-01 μοντελα δεν ξερω αλλα ειναι παγια τακτικη πολλων εταιρειων οταν πρωτοκυκλοφορει ενας κινητηρας να εχει αποκλισεις προς ταπανω π.χ γκολφ fsi 120αλογα....

ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΜS ΕΒΓΑΛΕ 118 ΑΛΟΓΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΠΩς ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ....
ΕΛΕΟΣ
BTS - Παρ 22 Οκτ 2004, 18:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
Για να τα ξεμπερδέψουμε λίγο:

Οι 4Τ δημοσιεύουν ιπποδύναμη και ροπή στον τροχό. Και πολύ σωστά, διότι αξιόπιστες τιμές για στρόφαλο μπορεί να δώσει μόνο δυναμόμετρο πάγκου.

Το PT δημοσιεύει τιμές σε στρόφαλο, προσθέτοντας τιμές τροχού και απώλειες.

Σχετικά με τα νούμερα τώρα, το καλύτερο μαμά 1.6 16V από 206,C2,C3 κτλ που έχω δει, ήταν ένα C2 GT και έβγαζε - άστρωτο - 100 άλογα τροχό. Υπολογίστε και ένα 10% απώλειες περίπου, οπότε φτάνει στα 110 άλογα. Φαντάζομαι με προσεκτικό στρώσιμο και με τα χιλιόμετρα θα έφτανε στα γύρω 115 άλογα.

Όσο για το ασημί 206, αν μιλάμε για αυτό που έτρεξε στον 3ωρο αγώνα αντοχής στα Μέγαρα, οι 4Τροχοί το μέτρησαν στα 99 άλογα (τροχό πάντα).
volvos - Παρ 22 Οκτ 2004, 21:42:02
Θέμα δημοσίευσης:
aκριβως αυτο εβγαλε απο 99 ως 100 στο ΤΡΟΧΟ σε ολα τα περιοδικα με απωλειες περιπου 9,5ως 9,8 αλογα σε ολα....

υπενθυμιζω οτι 4τ ,ενο -δηλ. ΡΤ , και drive ολα εχουν δυναμομετρο διπλου ραουλου που βγαζει σωστες και απολυτα ακριβεις μετρησεις στο ΤΡΟΧΟ και απλα εχουν μικρες αποκλισεις στο στροφαλο προσθετοντας τις απωλειες .. ενω το ams που βγαζει κατι κουλα 118 εχει μονου ραουλου τεχνολογιας δηλαδη προπολεμικης αρα βγαζει οτι του κα***σει....

και το iso 9001 που εχει το εν λογω περιοδικο ξαναλεω ειναι για την αξιοπιστια επαναληψιμοτητας της μετρησης δηλαδη οτι με το τροπο που το μετρα θα βγαλει 118 αλογα οσες φορες και να το μετρησεις και σε οποιεσδηποτε συνθηκες....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ....

αρα ξαναεπανερχομενος στο θεμα εγω ξαναδιατυπωνω τις επιφυλαξεις μου για το θεμα εγκεφαλος 1.6 αφου μετα απο 4+ χρονια στην αγορα ο κινητηρας αυτος, ακομα κανενας δεν εχει βγαλει κατι σιγουρο και εγγυημενο
kaisaras96 - Τετ 27 Οκτ 2004, 01:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερει κανεις αν ο αξονας του RC η του station μπαινει στα κλασικα τριθυρα xs εστω και με θυσιες στη εξατμιση.Δηλαδη το αμαξωμα ειναι ιδιο Question Question Question

Καλα αυτα με τα δυναμομετρα,αλλα σαν "επιδοξοι" μηχανολογοι(στην Πατρα τουλαχιστον... Very happy Very happy και οχι οι original του ΕΜΠ)εχουμε μαθει οτι ακομα κι ενα κομματι σιδερο για να βρεις το μηκος του απλα θα καταληξεις σε μια υποτιθεμενη ακριβεια καποιον δεκαδικων σε δεδομενη θερμοκρασια αλλα και παλι δεν ορκιζεσαι...η μοναδα του Watt εμπεριεχει κι αλλα πολλα μεγεθη μεσα οποτε ας μην το ψαχνουμε,ενδεικτικα ειναι ολα και τα χειριζονται ανθρωποι με συμφεροντα και προσδοκιες.
Καλυτερο δυναμομετρο απο τον δρομο δεν υπαρχει
εγω εψαχνα καιρο μια 147 120hp την βρηκα την πατησα το ευχαριστηθηκα...τωρα ψαχνω Ignis.... Evil και C2 VTS...αυτο μακαρι να με περασει να γινω κι εγω 125αρης μετα Idea ....εμενα παντως τα Rallye μου ριχνουν πολυ παραπανω ιδιως με 2α...με πρωτη ειμαστε πολυ κοντα
vio - Τετ 27 Οκτ 2004, 09:50:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάντως προς το παρών δεν έχω πετύχει κανένα C2 VTS και πραγματικά ...ψάχνω... Smile . Εξάλλου ρε παίδες ποιός θα το αγοράσει αυτό το έκτρωμα ?? Τέσπα.

Όσο για τα Rallye αυτά πρέπει να αλλάξουν όνομα σε μπανανο-Rallye γιατί απλά εκτός απο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις μαμά, τώρα έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης.....

Πάνε ΟΛΟΙ και πετάνε σε αμαξώματα 106 1.3, 1.1 και γενικά ότι βρούνε, μοτεράκια απο 16V 1.6 και ...αντε γειά... Πέτυχα εχθές τύπο με 106 1.3 Rallye και εξωτερικά φαινόταν εντελώς μαμά..(ούτε εξάτμιση δεν είχε). Ο ρε και ανοίγουμε .. 1 λεωφορείο διαφορά ....

Τέτοια παθαίνω και μετά την πληρώνουν τα Ibiza Twisted evil Twisted evil
TONY PAP - Τετ 27 Οκτ 2004, 10:24:55
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Καλυτερο δυναμομετρο απο τον δρομο δεν υπαρχει
εγω εψαχνα καιρο μια 147 120hp την βρηκα την πατησα το ευχαριστηθηκα...τωρα ψαχνω Ignis.... και C2 VTS...αυτο μακαρι να με περασει να γινω κι εγω 125αρης μετα ....εμενα παντως τα Rallye μου ριχνουν πολυ παραπανω ιδιως με 2α...με πρωτη ειμαστε πολυ κοντα

Πάντως παίζουν τόσα πολλά ρόλο στις επιδόσεις των αμαξιών που ακόμα και 2 ολόιδια 206 λόγω διαφορετικής πίεσης ελαστικών και βενζίνης να έχουν διαφορά μεταξύ τους. Επίσης με φθαρμένα λάστιχα και ταλεπωρημένο συμπλέκτη είσαι πάλι πιο αργός κλπ κλπ
Τέλος παίζει και το βάρος σημαντικό ρόλο ...
Αλήθεια C2 vts και saxo rallye τι βάρος έχουν 925-940 κιλά ? έναντι 1050 του 206 ?? (Θυμάμαι το AX LEMAN ΜΕ 825 κιλά ... σφαίρα)
lepou - Παρ 07 Ιαν 2005, 11:16:45
Θέμα δημοσίευσης: Πρόγραμμα για 206 1.6 16ν
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΥΛΑ ΜΟΥ . ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΕΜΠΕΙΡΕΙΕΣ . ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ VAMAG ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 6-7 ΑΛΟΓΑ , ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ 450Ε.ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ 2 ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΣΕΑΤ ΙΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ 620 Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.
RASTAVIPER - Παρ 07 Ιαν 2005, 13:51:19
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου προτεινα να μαθεις τιμη και απο Κρασουλη, γιατι εχει δικο του ατομο που φτιαχνει προγραμματα για τα αγωνιστικα και να παρεις και τη γνωμη του για το τι να περιμενεις απο προγραμμα.
pugsang - Παρ 07 Ιαν 2005, 13:57:14
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι οντως ο Κρασουλης εχει δικο του ατομο που φτιαχνει καταπληκτικα προγραμματα.Δινει μονο αβανς και τιποτε αλλο.Χαρτες επιταχυνσης αλλ αντ αλλα. και διαφορα αλλα ευτράπελα.

Επειδη μου εφτιαξε προγραμμα αυτος θα συστηνα να μεινεις μακρια του.Ασε που αν θελεις κατι να διορθωσεις μετα τον κυνηγας για 2-3 χρόνια μεχρι να τον βρεις.
lepou - Σαβ 08 Ιαν 2005, 17:45:45
Θέμα δημοσίευσης: Πρόγραμμα από πού?
Ποιον να εμπιστευτουμε για προγραμμα? ποιο αποδιδει καλυτερα?
crusader - Κυρ 09 Ιαν 2005, 12:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
Liolios Racing Twisted evil

Για τους άλλους δεν μπορώ να πω γιατί δεν έχω δει από κοντά δουλειά τους...
DIMCHRI - Κυρ 09 Ιαν 2005, 22:13:44
Θέμα δημοσίευσης:
crusader έγραψε:
Liolios Racing Twisted evil

Για τους άλλους δεν μπορώ να πω γιατί δεν έχω δει από κοντά δουλειά τους...

του λιόλιου την δουλειά που την έχεις δει ?
pugsang - Δευ 10 Ιαν 2005, 09:11:58
Θέμα δημοσίευσης:
Σε καμμια 10αρια αυτοκινητα του club......
Anonymous - Δευ 10 Ιαν 2005, 09:33:19
Θέμα δημοσίευσης: ...
exetai αποψη για drosso motosport ston πειραια για προγραμμα!
DIMCHRI - Δευ 10 Ιαν 2005, 15:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

και σε όλους έχει κάνει την ίδια δουλειά που έχεουν κάνει στον πρόεδρο ????

γιατί ρε παιδιά μέσα στα τόπικ αυτοί οι δέκα που αναφέρεσαι δεν έχουν απαντήσει ποτέ στο τι έχουν κάνει στο αμάξι τους.
Εμένα προσωπικά ένας Kouzman μου απάντησε και ένας Πρόεδρος.
Όλοι άλλοι κάνουν μούγκα.
Εκτός και αν δεν θέλουν να το αποκαλύψουν οπότε η χρησιμότητά τους στο club περιτεύει.

Και εγώ ξέρω να λέω μαλ... κάνε έτσι γιουβέτσι και θα βγάλεις 250 άλογα.
Συγκεκριμένα πράγματα εκτός των δύο προαναφερθέντων κανείς !
Εάν κάνω λάθος pugsang οδηγησέ με στον σωστό δρόμο.

Με ονόματα. τα e-mails θα τα στείλω εγώ.
pugsang - Δευ 10 Ιαν 2005, 15:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ολοι κατα καιρους εχουμε γράψει που εχουμε φτιαξει τα αμαξια μας

Και εγω ειπα οτι το φτιαχνω εκει και πολλα αλλα παιδια που μπορει να μην γραφουν πλεον ή να το εχουν γραψει μια φορα και να μην θελουν να αναλώνονται στις ιδιες συζητήσεις.Για τα προγραμματα εχουμε ισα με 10 τοπικ.

Για την δουλεια τωρα που σε ενδιαφέρει (προγραμμα) εγω μπορω να σου πω οτι το προγραμμα το φτιαχνει ο ιδιος.Αυτο οπως καταλαβαίνεις ειναι πολυ καλο αφου ο μηχανικος που σου φτιαχνει το αμαξι ξερει ποσο εχει φτιαξει το καπακι την συμπιεση το χρονισμο των εκκεντροφορων σου φτιαχνει και το προγραμμα ακριβως για τις αναγκες του μοτερ σου.Δεν μπορω να καταλαβω την ερωτηση σου για το αν κανει την ιδια δουλεια με τον Τασο σε ολους.Φυσικα και την κανει.Επαγγελματιας ειναι να πουλησει θελει.Επισης εχουμε γραψει πολλακις και εγω και ο Τασος οτι υπαρχει συνεργασια του club με τον Λιολιο και θα ισχυσει με προνακιακες τιμες για τα συνδρομητικα μελη.Απο εκει και περα ακομα και τωρα αν πας και του πεις οτι εισαι απο το club θα ισχυσουν αι για σενα οι τιμες.Φυσικα τα συνδρομητικα μελη θα μπορουν να επωφελουνται και αλλων προνομιων στο μελλον.

Δεν θα αναφερθω περαιτερω αν σε ενδιαφερει πραγματικα στειλε μου Pm να τα πουμε απο κοντα
Anonymous - Δευ 10 Ιαν 2005, 15:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
pugsang έγραψε:

και σε όλους έχει κάνει την ίδια δουλειά που έχεουν κάνει στον πρόεδρο ????

γιατί ρε παιδιά μέσα στα τόπικ αυτοί οι δέκα που αναφέρεσαι δεν έχουν απαντήσει ποτέ στο τι έχουν κάνει στο αμάξι τους.
Εμένα προσωπικά ένας Kouzman μου απάντησε και ένας Πρόεδρος.
Όλοι άλλοι κάνουν μούγκα.
Εκτός και αν δεν θέλουν να το αποκαλύψουν οπότε η χρησιμότητά τους στο club περιτεύει.

Και εγώ ξέρω να λέω μαλ... κάνε έτσι γιουβέτσι και θα βγάλεις 250 άλογα.
Συγκεκριμένα πράγματα εκτός των δύο προαναφερθέντων κανείς !

Εάν κάνω λάθος pugsang οδηγησέ με στον σωστό δρόμο.

Με ονόματα. τα e-mails θα τα στείλω εγώ.
Παράθεση:
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ.....!

DIMCHRI - Δευ 10 Ιαν 2005, 15:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
κοίτα για να κλείσει το θέμα έχω μιλήσει και εγώ με τον λιόλιο.

Για 1.6 16v 206 για να δείς από 130 ίππους και πάνω θέλει μηχανικό γκάζι.
Προγραμμα κ.τ.λ. δεν μου ανέφερε για ηλεκτρικό γκάζι.
Με παρότρυνε μάλιστα ότι αν είναι να το κάνω 130-140 άλογα, αφού μετά θα θέλεις και άλλο να το ανεβάσεις, Βάλε μηχανικό γκάζι.
Με λίγα λόγια μου είπε κάνε ότι έχει κάνει ο πρόεδρος. με κόστος περίπου τα 3500 ευρώ.
Αν ξέρεις κάποιον που έχει βγάλει 130-140 άλογα χωρίς μετατροπή του γκαζιού, στείλε μου πμ ή στείλε μου το τηλ. γιατί με ενδιαφέρει.
pugsang - Δευ 10 Ιαν 2005, 15:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις μηχανικο γκαζι και με ηπιους εκκεντροφορους φτανεις οροφη τα 128 αλογα.Οποιος πει οτι βγαζει παραπανω με τον Bosch εγκεφαλο ειναι απλα ψευτης.Επισης ΡΤ52 σε 206 δεν δουλευουν σωστα λογω 2ου λ

Προγραμμα εχει για τον Bosch φυσικα χωρις αλλαγη του ηλεκτρικου γκαζιου.
DIMCHRI - Δευ 10 Ιαν 2005, 15:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
έχει πρόγραμμα για τον τρίφυσο ?

απλά ρωτάω γιατί έχω διαβάσει ότι ο τριφυσος δεν προγραματίζεται.
pugsang - Δευ 10 Ιαν 2005, 16:05:29
Θέμα δημοσίευσης:
Για ολους τους εγκεφαλους υπαρχει προγραμμα.Το αν φτιαχνουν ολοι ειναι αλλο καπελο αφου εξαρταται απο το ποσο ευκολα ή δυσκολα προγραμματιζεται ο εγκεφαλος.

Ο συγκεκριμενος Bosh εχει 6 επιπλεον χαρτες για την ηλεκτρικη πεταλουδα πραγμα που σημαινει οτι για να φτιαξει καποιος σωστο προγραμμα πρεπει να πειραξει και αυτους τους χαρτες.Επειδη ομως αυτο ειναι χρονοβορο κανενας δεν ασχολειται.Ο Λιολιος επανω στο αμαξι του Τασου εχει φτιαξει προγραμμα πληρες γι αυτον τον εγκεφαλο που με μικρες τροποποιησεις πλεον μπανει σε ολα τα σταδια βελτιωσεις του 206 1.6 16V.Το προγραμμα φτιαχτηκε μετα απο επιμονη του Τασου και αφου το αμαξι του εμεινε 1 μηνα μεσα για τον σκοπο αυτο.Ολα αυτα ειναι πραγματα που εχω ζησει και τα εχω δει να γινονται.Χαρακτηριστικα σου αναφερω οτι απο το αρχικο φτιακτηκαν 52 update μεχρι να φτασει στο τελικο προγραμμα που δουλευει πλεον σωστα.
206ccsimos - Δευ 10 Ιαν 2005, 16:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Ολοι κατα καιρους εχουμε γράψει που εχουμε φτιαξει τα αμαξια μας

Και εγω ειπα οτι το φτιαχνω εκει και πολλα αλλα παιδια που μπορει να μην γραφουν πλεον ή να το εχουν γραψει μια φορα και να μην θελουν να αναλώνονται στις ιδιες συζητήσεις.Για τα προγραμματα εχουμε ισα με 10 τοπικ.

Για την δουλεια τωρα που σε ενδιαφέρει (προγραμμα) εγω μπορω να σου πω οτι το προγραμμα το φτιαχνει ο ιδιος.Αυτο οπως καταλαβαίνεις ειναι πολυ καλο αφου ο μηχανικος που σου φτιαχνει το αμαξι ξερει ποσο εχει φτιαξει το καπακι την συμπιεση το χρονισμο των εκκεντροφορων σου φτιαχνει και το προγραμμα ακριβως για τις αναγκες του μοτερ σου.Δεν μπορω να καταλαβω την ερωτηση σου για το αν κανει την ιδια δουλεια με τον Τασο σε ολους.Φυσικα και την κανει.Επαγγελματιας ειναι να πουλησει θελει.Επισης εχουμε γραψει πολλακις και εγω και ο Τασος οτι υπαρχει συνεργασια του club με τον Λιολιο και θα ισχυσει με προνακιακες τιμες για τα συνδρομητικα μελη.Απο εκει και περα ακομα και τωρα αν πας και του πεις οτι εισαι απο το club θα ισχυσουν αι για σενα οι τιμες.Φυσικα τα συνδρομητικα μελη θα μπορουν να επωφελουνται και αλλων προνομιων στο μελλον.

Δεν θα αναφερθω περαιτερω αν σε ενδιαφερει πραγματικα στειλε μου Pm να τα πουμε απο κοντα

Συμφωνώ με τον Μάκη.
Επειδή κι εγώ δοκίμασα το Liolio και είμαι πολύ ευχαριστημένος
Θέλω να πω ότι σου πρωτινέ από αρχή να αλλάξεις το ηλ γκάζι , γιατί
έτσι θα βάλεις σωστά θεμέλια για μετατροπή. Το να βάλεις πρόγραμμα
στον υπάρχον εγκέφαλο με το να αλλάξεις το ηλ. γκάζι δεν έχει καμιά σχέση.
Πίστεψε με γιατί το έχω δοκιμάσει !
sps - Δευ 10 Ιαν 2005, 17:18:32
Θέμα δημοσίευσης:
Mιας και ο λογος περι μηχανικου γκαζιου, ποσο κοστιζει η μετατροπη αυτη και τι περιλαμβανει?

Και κατι αλλο:
Με προγραμμα, σκουπα,εκκεντροφορους boubis 252, εξαγωγη απο ραλλυ ή χταποδι και εξατμιση + καταλυτη μεταλλλικο δεν περναμε τα 140 αλογα?
Κοστος περιπου 2000 ευρω![/b]
volvos - Δευ 10 Ιαν 2005, 18:21:54
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτησω εγω κατι.
υπαρχουν αλλα τουλαχιστον 4 τοπικ σε αυτη την ενοτητα με θεμα - προγραμμα σε 1.6- δεν θα μπορουσε να γινει εκει αυτη η συζητηση?
γιατι επρεπε να ανοιχτει νεο τοπικ?
και ενταξει το παιδι δεν ξερει και το ανοιγει...οι υπολοιποι γιατι του απανταμε εδω και οχι σε καποιο απο αυτα τα τοπικ....
2 σειρες πιο κατω ειναι το τοπικ για το ηλεκτρονικο γκαζι........
lepou - Τρι 11 Ιαν 2005, 11:31:42
Θέμα δημοσίευσης:
πειρα τον Λιολιο και μου ειπε για προγραμμα με ηλεκτρικο γκαζι 600Ε και ειναι απο οτι εψαξα ο ποιο ακριβως. παντωσ μου ειπε καλυτερα να αλλαξω και να βαλω μηχανικο γκαζι με κοστος 1700Ε. εχει βαλει κανεις εκει μονο προγραμμα στο ηλ. γκαζι? τι ειδε σε αισθηση και αριθμους?
pugsang - Τρι 11 Ιαν 2005, 11:39:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορει οπως λες να ειναι ο πιο ακριβός αλλα θα πρεπει να συνυπολογισεις το οτι ειναι ο μονος που εχει ασχοληθει σοβαρα με το θεμα ηλεκτρικο γκαζι.Επισης θα πρεπει να συνυπολογισεις και το support που εχεις ανα πασα στιγμη και σε οποιαδηποτε βελτιωση και αν προχωρησεις με το αυτοκινητο σου.
lepou - Τρι 11 Ιαν 2005, 13:47:56
Θέμα δημοσίευσης:
καποιοι μου ειπαν για προγματισμο σειριακο και καποιο για τσιπακι με ανοιγμα του εγκεφαλου . δεν ειναι ποιο ασφαλης ο σειριακος προγραματισμος?Ο Λιολιος τι κανει?
Παντως στην ναμαγκ που πειγαν 2 φιλοι μου εμεινα πολυ ευχαριστημενοι. Και ειχαν και αυτοι ηλ.γκαζι.Για αυτο σκεφτομε πολυ να παω σε αυτους. Ο λιολιος μπορει να ειναι ο καλυτερος μηχανικος αλλα που κολαει να φτιαχνει προγραματα? εχει γνωσεις προγραμματιστη?
pugsang - Τρι 11 Ιαν 2005, 14:04:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ενταξει με αυτη την λογικη και η Vamag εχει το καλύτερο δυναμόμετρο.Απο που και ως που φτιαχνουν αυτοι προγράμματα?Μεχρι και τον Δεκέμβριο που εφτιαξα εγω το αμαξι μου την 1η φορα και ειχα παει στην Vamag για δυναμομετρηση-προγραμμμα δεν εφτιαχναν αυτοι τα προγραμματα αλλα καποιος αλλος συνεργαζομενος με αυτους?Ξαφνικα τι επαθαν?Τους ήρθε επιφοίτηση ή παρακολουθησαν σεμιναριο προγραμματιστών?

Τελος παντων δεν το συνεχιζω.Ο καθενας φτιαχνει το αμαξι του εκει που νομιζει καλύτερα.

Αλλωστε οτι πληρωνεις παίρνεις,το φθηνο το κρεας το τρωνε οι σκυλοι και διαφορες αλλες παροιμιες αρμοζουν στην περίπτωση

Και εις αλλα με υγεία
CC-Gio - Τρι 11 Ιαν 2005, 18:50:20
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Ενταξει με αυτη την λογικη και η Vamag εχει το καλύτερο δυναμόμετρο.Απο που και ως που φτιαχνουν αυτοι προγράμματα?Μεχρι και τον Δεκέμβριο που εφτιαξα εγω το αμαξι μου την 1η φορα και ειχα παει στην Vamag για δυναμομετρηση-προγραμμμα δεν εφτιαχναν αυτοι τα προγραμματα αλλα καποιος αλλος συνεργαζομενος με αυτους?Ξαφνικα τι επαθαν?Τους ήρθε επιφοίτηση ή παρακολουθησαν σεμιναριο προγραμματιστών?

Τελος παντων δεν το συνεχιζω.Ο καθενας φτιαχνει το αμαξι του εκει που νομιζει καλύτερα.

Αλλωστε οτι πληρωνεις παίρνεις,το φθηνο το κρεας το τρωνε οι σκυλοι και διαφορες αλλες παροιμιες αρμοζουν στην περίπτωση

Και εις αλλα με υγεία

Μακη μην το λες αυτο, ολη τη δουλεια την κανουν τα μηχανηματα, εχεις λεφτα=αγοραζεις μηχανηματα=ξερεις να κανεις οτιδηποτε θελει ο πελατης=αρα........τους ηρθε ''επιφοιτηση''! Wink

Οπως το'πες,ο καθενας το φτιαχνει οπου γουσταρει,απλα λεμε τη γνωμη μας,το σκεφτεται ο καθενας και απο εκει και περα πραττει αναλογα με τις δυνατοτητες του! Wink
lepou - Πεμ 13 Ιαν 2005, 09:04:34
Θέμα δημοσίευσης:
διακρινω μια ειφετικουιτα απο μερικους .δεν νομιζω οτι μιλαμε για να εκτονωνουμε τα νευρα μας αλλα για να κερδισουμε κατι απο αυτα που λεμε.εγω ρωταω το απλο τι εχει δοκιμασει καποιος και τι αποτελεσμα εχει δει?αν καποιοος πειγε καπου και την πατισε καλο ειναι να το πει και σε μας τους αλλους και να μην την παθουμε και μεις. Για την βαμαγκ δεν ειπα οτι φτιαχνει προγραμματα η ιδια αλλα ειπα οτι καοιοι κολητοι μου πειγαν και εμειναν πολυ ευχαριστημενοι.Ρωταω λοιπον για εμπειριες και απο αλλα προγραματτα.εχει κανεις?
Demis - Τρι 18 Ιαν 2005, 00:16:57
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
Εγω δεν εχω μεινει και πολυ ευχαριστημενος απο Δροσσο...Για μια εξατμιση που εβαλα εκει και την εφτοιαξα σε φιλο μου μεσα στη Peugeot...παντως απο τη εμαθα παλια εφτοιαχνε μονο Mazda kai το γυρισε σε Peugeot eπειδη ειχε χρημα...!!!!! Twisted evil
Demis - Τρι 18 Ιαν 2005, 00:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω να προτεινω κατι ξεροντας πως ειμαι out of topic αλλα εχοντας σαν αφορμη ολες αυτες τις αντιπαραθεσεις που ηπαρχουν στο συγκεκριμενο topic Γιατι δεν ανοιγεται ενα καινουριο Topic στο οποιο θα γραφει οποιος απο εμας θελει 1)Τι εχει βαλει στο αμαξι του 2)ποσο του κοστισε 3)απο που το πηρε η εκανε την εγκατασταση και 4)Τελος εαν εμεινε ικανοποιημενος
Απλα και ξεκαθαρα χωρις κοντρες μεταξυ αφου ΟΛΟΙ ειμαστε ενα Club ¨
Επαναλαμβανω γνωριζω πως ειμαι out of topic...........
Ghost Dog - Τρι 18 Ιαν 2005, 13:13:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
Demis έγραψε:
Εγω δεν εχω μεινει και πολυ ευχαριστημενος απο Δροσσο...Για μια εξατμιση που εβαλα εκει και την εφτοιαξα σε φιλο μου μεσα στη Peugeot...παντως απο τη εμαθα παλια εφτοιαχνε μονο Mazda kai το γυρισε σε Peugeot eπειδη ειχε χρημα...!!!!! Twisted evil

Οντως μεχρι πριν 2 χρονια εφτιχνε mazda Wink , τωρα για το ποσο ειναι καλος δεν μπορω να εκφερω αποψη... Confused (εκει φτιαχνει ενας φιλος μου το starlet του! Shocked Very happy )
Τεσπα, αντε να δουμε ποιος θα αναλαβει προγραμμα για τουρμπακι...
crusader - Δευ 24 Ιαν 2005, 12:13:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μου ήρθε προχθές το εξής mail :

Αγαπητοί φίλοι

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την συνεργασία μας με την Tsourgiannis motorsport.
Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την χαρτογράφηση και τον αναπρογραμματισμό των εγκεφάλων μπορούμε πλεον να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την ποιοτική βελτίωση του αυτοκινήτου σας.

Φιλικά

Wild Racing Chiptuning
Αγ.Άννης 91Α Ρέντη

Τηλ: 210.34.11.823 , 6979.17.34.64
Φαξ: 210.34.11.549

www.wrctuning.gr
tuning@wrctuning.gr

Ξέρει κανείς περισσότερα για το εν λόγω κατάστημα;
pugsang - Δευ 24 Ιαν 2005, 12:16:34
Θέμα δημοσίευσης:
Για περισσότερες πληροφορίες εδω:

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4647
crusader - Δευ 24 Ιαν 2005, 12:57:16
Θέμα δημοσίευσης:
μάλιστα... Ευχαριστώ Μάκη!
lepou - Δευ 24 Ιαν 2005, 17:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπω οτι ο κ Τσουρργιαννης το ψιλοτραβαει το σχοινι.Το κλαμπ ειναι μερος διαφημησεις του καθενως?
Καπου ειχα διαβασει στην αρχη οταν γραφτηκα οτι η διαφημιση απαγορευετε.Αυτο ισχυει η απλα ετσι γραφτηκε?
lepou - Σαβ 05 Φεβ 2005, 20:23:43
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια το αποφασισα μεχρι τελος του μηνα παω για προγραμμα στην βαμαγκ στο Ν. Κοσμο . Με επεισαν και θα τους εμπιστευτω. Αναμεινατε εντυπωσεις
TONY PAP - Δευ 07 Φεβ 2005, 09:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν βάλει κανείς πρόγραμμα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι στόχους έχει σχετικά με την βελτίωση του αυτοκινήτου του.
Πχ άλλο πράγμα θέλω να είναι πιό ζωντανό το κάρο μου και άλλο το θέλω να κυνηγάω τα σαξόραλλα !!! ή να τους κερνάω και κανένα ρόφημα.

Με ένα σωστό πρόγραμμα και καλή βενζίνη 98+ θα έχουμε σίγουρα καλύτερη απόκριση στο γκάζι περισσότερη ροπή και ιπποδύναμη αλλά μην περιμένουμε και θαύματα.

Τώρα αν είναι να προχωρήσουμε και σε μηχανικές βελτιώσεις αργότερα (τρώγοντας έρχεται η όρεξη) καλό είναι να το ξέρουμε απ την αρχή ώστε να μην ξαναδίνουμε λεφτά για άλλο πρόγραμμα με το νεο μας set up. Wink
codriver_83 - Κυρ 06 Μάρ 2005, 18:52:40
Θέμα δημοσίευσης: Βελτίωση εγκεφάλου στο 16V 1,6
Γνωρίζει κανείς πραγματικά πόσο αβάνς δίνουν και κόβουν στον επαναπρογραμματισμό στο 16V 1ου σταδίου?
Επίσης τι γίνεται με τα καύσιμα?
TIOS - Τετ 07 Σεπ 2005, 15:05:02
Θέμα δημοσίευσης: superchips
θελω να βαλω προγραμμα superchips σε 206 20 16 v γνωριζει κανεις αν ονττος κανει δουλεια για τα λεφτα του

Edited by Baphomet:
το θέμα "superchips" ενσωματώθηκε...

tsikis - Παρ 16 Δεκ 2005, 12:35:07
Θέμα δημοσίευσης:
Η vamag απ'ότι ξέρω έιχε ένα δικό της 307 , και το πιλάτευε 10 μέρες για να του φτιάξει ένα σωστό πρόγραμμα μου έδειξε τους χάρτες μέσα και η κάθε στήλη είχε διαφορετικό αριθμό ! μαλλον θέλει δουλειά αυτό ! Wink
και για κάποιους που δεν με πίστευαν ... έβαλα και τη δυναμομέτρηση Wink Wink
Steve - Παρ 16 Δεκ 2005, 13:04:44
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Και κατι αλλο:
Με προγραμμα, σκουπα,εκκεντροφορους boubis 252, εξαγωγη απο ραλλυ ή χταποδι και εξατμιση + καταλυτη μεταλλλικο δεν περναμε τα 140 αλογα?
Κοστος περιπου 2000 ευρω![/b]

Σκούπα, εκκεντροφόρους ραλλύ reprofile στον Μπούμπη, εξαγωγή από ραλλύ όλη (για τον μεταλλικό καταλύτη δεν είμαι σίγουρος) φοράει ο -=Ν4Χ=-. Το αμάξι του πάει αρκετά καλά σε σύγκριση με άλλα 206 εδώ στη Λάρισα, είτε "μαμά", είτε "πειραγμένα". Το μόνο που του λείπει (Για μένα) είναι ένα πρόγραμμα που θα είναι και το κερασάκι στην τούρτα. Και αν πάρουμε σαν βάση τα 110 άλογα του εργοστασίου, πιστεύω πως πάνω από 130 άλογα δεν θα δει στο δυναμόμετρο Rolling eyes Σημασία έχει όπως προείπα, ότι βγαίνουν πολύ καλά στον δρόμο τα άλογα αυτά Wink

Το κόστος δεν το ξέρω, αν θέλεις μπορείς να μιλήσεις μαζί του με πμ ή με τηλ. Δεν έχει να κρύψει κάτι Smile

Υ.Γ: Ψήφισα Vamag, χωρίς να έχω δοκιμάσει τίποτα, απλά γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια από τις 3 επιλογές του poll Exclamation
MEMsound - Παρ 16 Δεκ 2005, 14:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
Τα τόπικ "Πρόγραμμα 206 1,6?" και "Bελτίωση Εγκεφάλου σε 206! Γίνεται?...." ενσωματώθηκαν στο παρών ενώ εμπλουτίστηκε και το poll με περισσότερες επιλογές.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Οπότε τώρα ξαναψηφίστε. Wink
tsikis - Τετ 21 Δεκ 2005, 13:12:32
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι έμαθα που με στεναχώρησε πολύ εχθές ...
οτι ο σαλιας ... ειναι ότι καλύτερο σε peugeot και συγκεκριμενα στο δικό μου το μοτερ !! τεσπα ! τωρα έχω βάλει .. και θα παώ και για τη ρηθμιση ! αντε να δουμε τι θα γίνει !
Baphomet - Τετ 21 Δεκ 2005, 13:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:
οτι ο σαλιας ... ειναι ότι καλύτερο σε peugeot και συγκεκριμενα στο δικό μου το μοτερ !! τεσπα ! τωρα έχω βάλει .. και θα παώ και για τη ρηθμιση ! αντε να δουμε τι θα γίνει !

αυτο ειναι σχετικο...ο καθενας θα σου πει και άλλον για "καλυτερο"...οποτε μη σκας
pugsang - Τετ 21 Δεκ 2005, 13:17:40
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:

Ε καλά μην τρελλαίνεσαι...Δεν έχασες και τίποτα...
Sidobre - Τετ 21 Δεκ 2005, 15:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
tsikis έγραψε:

Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl Rotfl

Επίσης αμα τον δείς πες του ότι μου χρωστάει ένα εγκέφαλο... είναι τόσο καλός που τον έκαψε!
volvos - Τετ 21 Δεκ 2005, 23:26:04
Θέμα δημοσίευσης:
o δε δημητριαδης χρωστει 2 εγκεφαλους...
1 σε ενα s3 φιλου
και 1 σε ενα 106 ενος πελατη μου ασχετου τελειως με αυτοκινητιστικα θεματα, απλα το πηρε τσιπαρισμενο ο καημενος το 106!!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες