STELIOS έγραψε: |
Εχω στο αμαξι μου αυτη τη στιγμη 4 ηχεια (2 μπροστα + 2 πισω) και θελω να βαλω ενα subwoofer. Θα χρειαστω 4 καναλο ή αρκει ενας 2 καναλος ενισχυτης και γιατι? |
MEMsound. έγραψε: |
Καταρχην αν εχεις τα μαμα ηχεια στις πορτες και δεν σκεφτεσαι να τα αλλαξεις τοτε ξεχνα ενισχυτη για αυτα.
Θα καουν μετα απο 15λεπτα..... Αν τωρα εχεις αλλα ηχεια τι ηχεια ειναι αυτα και που τα εχειςσ βαλει?.... |
Παράθεση: |
ομως αυτο ειναι πολυ ρηχο γι ανα βαλεις ηχειο της προκοπης.
|
Ο ηχος θα εινια χαλια! |
Και τι να το κανει το διπλοπηνικο που κανει μια περιουσια!!! |
Καλυτερα ενα σωστο διαιρουμενο και 1 12αρι "sealed" με ενα ενισχυτη για σωστο και ποιοτικο ηχο. |
και απο θεμα ποιοτητας τα οβαλ μηπως ειναι χειροτερα απο τα 13ρια;απ οτι εχω ακουσει τα οβαλ εχουν ενταση και μετρια ποιοτητα και τα 13αρια εχουν ποιοτητα και μετρια ενταση.ειναι ετσι; |
manaros έγραψε: |
ναι αλλα αν δεν κανω λαθος με την ευαισθησια βλεπουμε το ποσο ευκολα διεγειρεται ενα ηχειο.αρα αν δωσουμε απο 60 βαττ σε καθε ηχειο δεν καιγεται πιο ευκολα αυτο με την μεγαλυτερη ευαισθησια(ιδιας ποιοτητας κατασκευης); |
και απο θεμα ποιοτητας τα οβαλ μηπως ειναι χειροτερα απο τα 13ρια;απ οτι εχω ακουσει τα οβαλ εχουν ενταση και μετρια ποιοτητα και τα 13αρια εχουν ποιοτητα και μετρια ενταση.ειναι ετσι; |
με λιγα λογια δεν πολυαξιζει να ριξουμε κανα 250αρι ευρω για 13αρι ηχειο |
ισως ενα οβαλ στην εταζερα που δεν θα φαινεται στους εξω θα ηταν η ιδανικη επιλογη ακομα και αν δεν περναει απο τον ενισχυτη,ε; |
και το θεμα οβαλ-σαμπ που το ενα ακυρωνει το αλλο;(κατα βαση το σαμπ σκοτωνει τα οβαλ |
μαλλον αυτο που χρειαζομαι ειναι τα οβαλ... |
Παρακολουθω την συζητηση σας και τωρα εχω μπει σε αλλο διλημα. Αντι να βαλω sub (που πιανει και αρκετο χωρο) μηπως θα ηταν καλητερα να βαλω ενα καλο σετ οβαλ (τι μεγεθως προτηνετε?) στη εταζιερα και βεβαιως να αλλαξω τα εργοστασιακα μπροστηνα (με τα 16αρια που λεγαμε) και ολα αυτα σ'ενα 4καναλο ενισχητη? |
...Αντι να βαλω sub (που πιανει και αρκετο χωρο) μηπως θα ηταν καλητερα να βαλω ενα καλο σετ οβαλ (τι μεγεθως προτηνετε?) στη εταζιερα και βεβαιως να αλλαξω τα εργοστασιακα μπροστηνα (με τα 16αρια που λεγαμε) και ολα αυτα σ'ενα 4καναλο ενισχητη? |