PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Turbo σε 206....

Vini - Παρ 11 Οκτ 2002, 13:29:58
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Turbo σε 206....
Παίρνω αφορμή από το νέο Hyundai Coupe 1600 που βγήκε πριν από 3 μήνες με 105 άλογα...

Τώρα στα ξαφνικά μπαίνει μόνο εδώ στην Ελλάδα (αντιπροσωπεία) turbo kit της Garett με ιντερκουλερ (πίεση 0,29) και ανεβάζει στα 145 άλογα....
Το Ηyundai είναι 16βάλβιδο ατμοσφαιρικό και από ότι έχω μάθει δεν γίνεται καμιά παρέμβαση σε εγκέφαλο κλπ. Η εγγύηση παραμένει στα 5χρόνια φουλ ενώ η πρόταση του turbo kit έρχεται από εταιρία Αυστρίας.
Το turbo kit περιλαμβάνει: Τουρμπίνα Garett, ιντερκουλερ, εξάτμιση από χταπόδι και κάτω.

Και τώρα ρωτώ!
Γιατί το 206 δεν παίρνει TURBO ?????
Γιατί όποτε μιλάμε για turbo σε 206 όλοι λένε...ότι "δεν γίνεται"....?

Εχετε καμιά άποψη περί του θέματος?
Sidobre - Παρ 11 Οκτ 2002, 13:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο δεν είναι ότι δεν γίνεται, γίνεται και παραγίνεται.

Απλώς διαφέρει από την φιλοσοφία των Γαλλικών αυτοκινήτων.

Οπώς γράφτηκε και σε άλλο θέμα, υπάρχει έτοιμη πρόταση με Compressor το οποίο μπορεί να φτάσει το αυτοκίνητο εύκολα στα 150-160 άλογα.

Ομως όταν κάποιος αναφέρει το όνομα Peugeot το μυαλό του πηγαίνει κατευθείαν σε ατμοσφαιρική αδρεναλίνη, υπερβολική δόση στροφών με αρκετά πλευτικά G στα πλευρά σου! Wink

Υπάρχει καλύτερη εξήγηση από αυτή Question

Πάντως οποιος θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό στο Peugουδάκι του, είναι σίγουρα ελεύθερος να το κάνει.
seridim - Παρ 11 Οκτ 2002, 13:42:42
Θέμα δημοσίευσης: Re: Turbo σε 206....
Vini έγραψε:
Παίρνω αφορμή από το νέο Hyundai Coupe 1600 που βγήκε πριν από 3 μήνες με 105 άλογα...

Τώρα στα ξαφνικά μπαίνει μόνο εδώ στην Ελλάδα (αντιπροσωπεία) turbo kit της Garett με ιντερκουλερ (πίεση 0,29) και ανεβάζει στα 145 άλογα....
Το Ηyundai είναι 16βάλβιδο ατμοσφαιρικό και από ότι έχω μάθει δεν γίνεται καμιά παρέμβαση σε εγκέφαλο κλπ. Η εγγύηση παραμένει στα 5χρόνια φουλ ενώ η πρόταση του turbo kit έρχεται από εταιρία Αυστρίας.
Το turbo kit περιλαμβάνει: Τουρμπίνα Garett, ιντερκουλερ, εξάτμιση από χταπόδι και κάτω.

Και τώρα ρωτώ!
Γιατί το 206 δεν παίρνει TURBO ?????
Γιατί όποτε μιλάμε για turbo σε 206 όλοι λένε...ότι "δεν γίνεται"....?

Εχετε καμιά άποψη περί του θέματος?

Vini, Καλησπέρα

Εγώ είχα ρωτήσει πριν 4 μήνες ένα βελτίωτή ο οποίος τοποθετεί turbo εδώ στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι γίνεται και ότι θα στοιχίσει περίπου 4000 Euro. Περισσότερα από μηχανικής πλευράς δεν ρώτησα γιατί μου φάνηκαν πολλάααααααααααααααααα τα λεφτά.
seridim - Παρ 11 Οκτ 2002, 13:49:28
Θέμα δημοσίευσης:
Και κάτι άλλο. Για το 1.4 που ρώτησα επειδή αυτό έχω είπε ότι η ιπποδύναμη ανεβαίνει από τα 75PS στα 130 PS περίπου.
Vini - Παρ 11 Οκτ 2002, 13:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέτε.
Θα μπορούσε όμως κάποιος να αναλύσει μία τέτοια πρόταση?? Question Question

Οταν για παράδειγμα το turbo δουλεύει σε χαμηλή πίεση π.χ. 0.29 όπως το hyundai τότε αυτή δεν είναι η πλέον αξιόπιστη βελτίωση από το να πειράζουμε εγκεφάλους, να ανοίγουμε καπάκια, να παίζουμε με τα φίλτρα και τις σκούπες... ??? Question Question

Αν πούμε ότι:
ΣΚΟΥΠΑ-ΕΞΑΤΜΙΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κοστίζει 400.000 χωρίς κάτι το τρομερό από θέμα απόδοσης. Το πολύ 5-8 καθαρά άλογα.

Γιατί να μην δώσουμε 1.000.000δρχ και να χώσουμε 50 άλογα κατευθείαν τουρμπίσια χωρίς να αλλάξουμε και την μηχανή με αυτή του 106Rallye????

Παιδιά δεν είμαι γνώστης του θέματος απλά ψάχνομαι.... Wink
Είμαι της άποψης ότι ίσως είναι κριμα να ριχνουμε φράγκα σε κάτι που τελικά να μην έχει απόδοση όταν με κάποια λεφτά παραπάνω το αυτοκίνητο εκτοξεύεται... Wink
Sidobre - Παρ 11 Οκτ 2002, 14:24:08
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέτε.
Θα μπορούσε όμως κάποιος να αναλύσει μία τέτοια πρόταση?? Question Question

Οταν για παράδειγμα το turbo δουλεύει σε χαμηλή πίεση π.χ. 0.29 όπως το hyundai τότε αυτή δεν είναι η πλέον αξιόπιστη βελτίωση από το να πειράζουμε εγκεφάλους, να ανοίγουμε καπάκια, να παίζουμε με τα φίλτρα και τις σκούπες... ??? Question Question

Αν πούμε ότι:
ΣΚΟΥΠΑ-ΕΞΑΤΜΙΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ κοστίζει 400.000 χωρίς κάτι το τρομερό από θέμα απόδοσης. Το πολύ 5-8 καθαρά άλογα.

Γιατί να μην δώσουμε 1.000.000δρχ και να χώσουμε 50 άλογα κατευθείαν τουρμπίσια χωρίς να αλλάξουμε και την μηχανή με αυτή του 106Rallye????

Παιδιά δεν είμαι γνώστης του θέματος απλά ψάχνομαι.... Wink
Είμαι της άποψης ότι ίσως είναι κριμα να ριχνουμε φράγκα σε κάτι που τελικά να μην έχει απόδοση όταν με κάποια λεφτά παραπάνω το αυτοκίνητο εκτοξεύεται... Wink

Λοιπόν, έχεις δίκιο που θέτεις τέτοιες ερωτήσεις.

Καταρχήν για να κατανοήσουμε όλοι τι ακριβώς παίζεται να εξηγήσουμε τα εξής.

Ο Υπερσυμπιεστής (Turbo) έχει σαν σκοπό να δώσει περισσότερο αέρα στο εσωτερικό του κινητήρα. Πώς το επιτυχγάνει αυτό;
Εξαρτάται από το είδος του υπερσυμπιεστή.

- Καυσαερίων:
Ο Τυπικός υπερσυμπιεστής. Λειτουργεί με δυο ενωμένες φτερωτές όπου η μία δείνει την κίνηση που προέρχεται από την εξαγωγή των καυσαερίων και η δεύτερη πέρνει την κίνηση από την πρώτη (βασικά και οι δυο κινούνται μαζί) και σπρώχνει τον αέρα προς την εισαγωγή του κινητήρα.

- Μηχανικός:
Η αλλιώς Compressor. Η αρχή λειτουργίας του είναι ίδια με το air-codition (περίπου). Παίρνει την κίνηση με ιμάντα από την μηχανή και με μια φτερωτή σπρώχνει τον αέρα προς την εισαγωγή του κινητήρα.

- Ηλεκτρικός:
Η πλάκα της υπόθεσης! Παίρνει ρεύμα από την μπαταρία και δουλεύει σαν ανεμιστηράκι υπολογιστή. Ακόμα δεν καταφέρνει τίποτα. Ισως στο μέλλον να καταφέρουν κάτι καλύτερο(!)

Αρα αυτό που καταφέρνουν οι υπερσυμπιεστές, είναι να σπρώχνουν περισσότερο αέρα στην μηχανή. Το 1.000.000 που πληρώνουμε για μια τέτοια βελτίωση αφορά τον υπερσυμπιεστή, τον ρυθμιστή πίεσης καυσίμου (που απαραίτητα χρειάζεται και περισσότερο μίγμα για να δουλέψει σωστά) βαλβίδες εκτόνωσης (στην περίπτωση του υπερσυμπιεστή καυσαερίων) πιθανό πρόγραμμα στον εγκέφαλο, διαφορετική συμπίεση στο καπάκι της μηχανής (μεγαλύτερη φλάτζα) όταν η συμπίεση είναι μεγάλη κλπ.

Σκούπες - φίλτρα: Η αρχή τους είναι ίδια με αυτή του Turbo. Δηλαδή σκοπός τους είναι η μεγαλύτερη προσέλευση αέρα στο εσωτερικό του κινητήρα.

Ομως επειδή από μόνος του ο αέρας δεν συμπιέζεται ιδιαίτερα είναι περιορισμένης απόδοσης ενώ δουλεύουν σταδιακά φέρνωντας περισσότερο αέρα όσο αυξάνονται τα χλμ.

Σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου (πρόγραμμα, ρυθμιστή πίεσης) μπορούν και επιτυγχάνουν αύξηση της ροπής και της ιπποδύναμης.

Ενας καλός συνδιασμός σκούπας με κατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να δώσει έως και 15 επιπλέον ίππους. (αύξηση 10-12%)

Αν Θέλετε μπορώ να εξηγήσω και τα μειονεκτίματα του κάθε ενός...
Svstouk - Παρ 11 Οκτ 2002, 17:01:00
Θέμα δημοσίευσης:
Πες τα βρε ομόχρωμε και τα μειονεκτήματα! Τι ρωτάς; Wink
Vini - Παρ 11 Οκτ 2002, 19:05:23
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Λοιπόν, έχεις δίκιο που θέτεις τέτοιες ερωτήσεις.

Καταρχήν για να κατανοήσουμε όλοι τι ακριβώς παίζεται να εξηγήσουμε τα εξής.

Ο Υπερσυμπιεστής (Turbo) έχει σαν σκοπό να δώσει περισσότερο αέρα στο εσωτερικό του κινητήρα. Πώς το επιτυχγάνει αυτό;
Εξαρτάται από το είδος του υπερσυμπιεστή.

- Καυσαερίων:
Ο Τυπικός υπερσυμπιεστής. Λειτουργεί με δυο ενωμένες φτερωτές όπου η μία δείνει την κίνηση που προέρχεται από την εξαγωγή των καυσαερίων και η δεύτερη πέρνει την κίνηση από την πρώτη (βασικά και οι δυο κινούνται μαζί) και σπρώχνει τον αέρα προς την εισαγωγή του κινητήρα.

- Μηχανικός:
Η αλλιώς Compressor. Η αρχή λειτουργίας του είναι ίδια με το air-codition (περίπου). Παίρνει την κίνηση με ιμάντα από την μηχανή και με μια φτερωτή σπρώχνει τον αέρα προς την εισαγωγή του κινητήρα.

Bασικά μας ενδιαφέρουν αυτοί οι δύο τύποι.
Ποια όμως τα πλεονέκτηματα και ποια τα μειονεκτήματα αυτών των δύο?

Θα προσθέσω κάτι στα προηγούμενα.
Το κιτ που ανέφερα για το Hyundai ΔΕΝ περιλαμβάνει πείραγμα εγκεφάλου. Από ότι λέει η αντιπροσωπεία ΔΕΝ πειράζουν τον εγκέφαλο διότι το ΚΙΤ είναι εγκεκριμένο από την ΚΟΡΕΑ και μελετημένο στην Αυστρία χωρίς όμως επέμβαση στον εγκέφαλο για λόγους εγγύησης.
Τι λέτε για αυτό?
Πως πιστοποιεί η hyundai ότι το αυτοκίνητο και με το turbo παραμένει σχεδόν μηχανικά αλώβητο?
Φυσικά υπάρχει και η εκδοχή άλλο 206 και άλλο coupe αλλά νομίζω ότι μάλλον το Coupe δουλεύει στο όριο παρά το 206....

Σημειώστε ότι το turbo kit του coupe κοστίζει ΦΟΥΛ 1300000 και περιλαμβάνει και αισθητική βελτίωση που την κοστολογώ περί τις 200.000δρχ.

Επίσης και άλλη ερώτηση!
Η hyundai εκτοξέυει στα 145 άλογα το Coupe....και το κιτ ΔΕΝ περιλαμβάνει καμιά επέμβαση σε ανάρτηση ή φρένα! Τα ΤΕΣΤ στα περιοδικά δηλώνουν ότι το αυτοκίνητο είναι άριστο σε οδήγηση στα όρια και τα φρένα (δίσκοι μπρος-πίσω) εξίσου αποτελεσματικά...παρόλο που παραμένουν ίδια...

Γιατί ορισμένοι επιμένουν ότι το TURBO KIT σε 206 θα πρέπει να συνοδεύεται από μία καλή ανάρτηση και αλλαγή στα φρένα και μάλιστα μιλάνε πάντα με αγωνιστικούς όρους.... Δηλαδή τι διαφορετικό έχει ένα PUNTO GT με 140 άλογα σε ανάρτηση και φρένα από ένα 206/1600????

Δηλαδή δεν αρκούν ένα καλό χαμήλωμα και μία μπάρα θόλων? Πρέπει να αλαχθεί όλο το αναρτησιακό και το σύστημα πέδησης για να μπει ένα Turbo kit σε 206?

Και για να γίνω και κακός Evil , τόσο μάπα είναι το στήσιμο του 206 που δεν μπορεί να πάρει Turbo kit? ή μήπως το Punto GT ή το Ηonda CRX Vtec έχουν καλύτερο στήσιμο?

Εγώ πιστεύω πως όχι....το 206 μπορεί να πάρει Turbo kit εφόσον αυτό συνοδευτεί και με καλά ελαστικά ώστε να πατάει καλύτερα στο δρόμο....

Για πείτε ρε παιδιά απόψεις!!!!!
overgr - Παρ 11 Οκτ 2002, 20:48:47
Θέμα δημοσίευσης:
Το ποσοστό βελτίωσης των υποσυστημάτων ανάρτησης - πέδησης του αυτοκινήτου, όταν έχουμε σημαντική αύξηση ιπποδύναμης είναι ένας τομέας που χωράει πολύ κουβέντα, και οι απόψεις είναι πολλές.

Για κάποιους (εμού συμπεριλαμβανομένου) ακόμα και η τοποθέτηση ενός turbo kit σε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα, χωρίς τοποθέτηση πιστονιών καταλλήλων για turbo είναι ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ. Ο αντίλογος γνωστός (low compression δεν έχει ανάγκη για τέτοια πιστόνια) αλλά η αξιοπιστία αυτών των μετατροπών ελέγχεται...

Ας υποθέσουμε όμως ότι βελτιώσαμε τον κινητήρα με ένα turbo κιτ και δεν υπάρχουν θέματα αξιοπιστίας του.

Στην περίπτωση του 1,6 110PS θα μιλάμε λογικά για κάποια ιπποδύναμη γύρω στα 160 άλογα.

Εδώ λοιπόν έρχεται το ερώτημα: Τι άλλο βελτιώνω και σε τι βαθμό?

Η απάντηση είναι σχετικά απλή!

Εξαρτάται από το βαθμό που θέλεις να αλλοιώσεις τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το 206 από ένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας? Αν ρωτήσεις τους κατόχους των 206, θα σου πουν:
Κράτημα
Φρενάρισμα
Σωστή Συμπεριφορά στο όριο

Αν βελτιώσεις τον κινητήρα και δεν έχεις ανάλογη βελτίωση των υποσυστημάτων ανάρτησης-πέδησης, τότε δεν θα έχεις 206. Θα έχεις ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο που όμως θα κρατάει χειρότερα από τα 206, θα φρενάρει χειρότερα, και δεν θα είναι το ίδιο φιλικό στο όριο.

Ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι κακό, στα χεριά ενός ικανού οδηγού θα είναι ένα πολυ γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά δεν θα είναι 206!

[/img]
christhehealer - Παρ 11 Οκτ 2002, 21:26:35
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Γιατί ορισμένοι επιμένουν ότι το TURBO KIT σε 206 θα πρέπει να συνοδεύεται από μία καλή ανάρτηση και αλλαγή στα φρένα και μάλιστα μιλάνε πάντα με αγωνιστικούς όρους.... Δηλαδή τι διαφορετικό έχει ένα PUNTO GT με 140 άλογα σε ανάρτηση και φρένα από ένα 206/1600????

Δηλαδή δεν αρκούν ένα καλό χαμήλωμα και μία μπάρα θόλων? Πρέπει να αλαχθεί όλο το αναρτησιακό και το σύστημα πέδησης για να μπει ένα Turbo kit σε 206?

Και για να γίνω και κακός Evil , τόσο μάπα είναι το στήσιμο του 206 που δεν μπορεί να πάρει Turbo kit? ή μήπως το Punto GT ή το Ηonda CRX Vtec έχουν καλύτερο στήσιμο?

Εγώ πιστεύω πως όχι....το 206 μπορεί να πάρει Turbo kit εφόσον αυτό συνοδευτεί και με καλά ελαστικά ώστε να πατάει καλύτερα στο δρόμο....

Για πείτε ρε παιδιά απόψεις!!!!!

Για το CRX και το Punto GT σε παραπέμπω στην ιστοριούλα...

Έχω ξαναπεί πολλάκις. Θέλεις Dragster;
Turbo, μεγαλύτερους τροχούς και έχεις φτιάξει το απόλυτο πεζοδρομιοκυνηγό.

Θες να βελτιώσεις το αυτοκινητό σου συνολικά, ώστε να είναι παντού και πάντα καλό; Πάρε ένα καλύτερο, γιατί τόσο θα σου κοστίσει, μην σου πω και παραπάνω. Wink
Ghost Dog - Παρ 11 Οκτ 2002, 21:49:58
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδιά!!!
Παρολο που δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις απο βελτιωσεις,νομιζω οτι για το 206 ειναι δυσκολο το να μπει turbo μιας και εχει αυτο το body computer,ετσι ειναι πολυ δυσκολο να προγραμματισεις τον εγκεφαλο,αρα πρεπει να βαλεις καινουργιο και ειναι αρκετα πακετο να λειτουργισει και ο extra μιας και πρεπει να συνδεθει με τον <<μαμα>>(δλδ body computer prblm)
Ο Δαρας μου ειπε μια τιμη 3500 euro και ο 1400αρης κινητηρας 8α βγαζει 148 <<απροβληματιστα>> αλογα!!!
DimiP - Παρ 11 Οκτ 2002, 22:14:06
Θέμα δημοσίευσης:
ο daras στην εκθεση βελτιωσης αυτοκινητου περυσι στο Περιστερι, ζηταγε περι τα 650 χιλιαρικα για ατμοσφαιρικη βελτιωση και ακουσατε ακουσατε 15 αλογα!!!!
Για turbo δεν με ενδιεφερε και δεν ρωτησα αλλα μολις ακουσα την τιμη της ατμοσφ. αλλα και τα αλογα , εστριψα επιτοπου.

Τελικα χωρις να ειμαι ειδημονας αν και αρχικα εχθρος του turbo, πιστευω πως ενα kitακι turbo με σχετικα χαμηλη πιεση (ας πουμε μεχρι 0.8 bar) δινει "απροβληματηστα και καθαρα" τα extra αλογα που θελουν οι 1600αρηδες. Αρκει το ολο εγχειρημα να γινει πακετο και απο μηχανικο που θα δωσει εγγυηση.
Για τους 1400ρηδες , θα προτεινα ενα τροπετακι με μηχανη απο 1600 16v 206 η κλασσικα το ραλακι 8 η 16v.
Προσωπικα δεν ξερω ποσο θα αντεχε ο 1400ρης σε turbo; και μηπως θα επρεπε να δουλευει πολυ χαμηλα; και αντε και παει στα 140 αλογα (αν παει εκει) δηλ. θα ταλαιπωρω το μετερακι μου για να παρω αυτα που δινει το 2λιτρο;; αξιζει ;; δεν ξερω απλα ιδεες πεταω στο τραπεζι.
theflame - Παρ 11 Οκτ 2002, 23:46:02
Θέμα δημοσίευσης:
Απ' όσο έχω καταλάβει όλο το παιχνίδι στο θέμα μπαίνει ή δεν μπαίνει turbo στο 206 είναι στον εγκέφαλο! Όπως και να έχει το αμάξι θέλει σίγουρα καλύτερο τάισμα για να αποδώσει με το turbo και άρα νέο πρόγραμμα που θα του δίνει περισσότερο καύσιμο ή έστω ένα ακόμα μπέκ ψεκασμού που με δικό του εγκέφαλο θα αναλαμβάνει τον επιπλέον ψεκασμό . Σε κάθε περίπτωση βάζεις χέρι στον εγκέφαλο είτε επαναπρογραμματίζοντας είτε συνδέοντας δεύτερο παράλληλα με τον πρώτο και εκεί είναι το πρόβλημα με το 206, κάπου έβλεπα ότι θεωρείτε επίτευγμα να μείνει το A/C για Clima δεν το συζητάμε!
Γιατί το Hundai δεν θέλει πείραγμα στον εγκέφαλο δεν ξέρω, αλλά είμαστε σίγουροι για αυτό; Ισως οι ανοχές του μανίσιου εγκέφαλου να είναι μεγάλες και να μπορεί να δώσει το έξτρα καύσιμο που ζητάει μια και τα 0,29bar δεν είναι πολλά και γενικά το να παίρνεις από τα 105 άλογα 145 δεν νομίζω ότι μιλάμε για τρελή βελτίωση, είναι περίπου 38% Και για να μην αρχίσετε τις φωνές μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για turbo έτσι; Ο PoiSoN πιο πάνω μιλάει για αύξηση 97% στον 1400αρί και <<απροβλημάτιστα>>! (Όντως τέτοια νούμερα παίζουν στην πιάτσα από μία γρήγορη δημοσκόπηση που έκανα!!)
Βέβαια όταν μιλάμε για τέτοιες αυξήσεις τις ιπποδύναμης σίγουρα μιλάμε και για βελτίωση ανάρτησης και φρένων, αλλά μιλάμε και για ένα ακόμα πρόβλημα που σίγουρα περιπλέκει τα πράγματα: το lag και την έλλειψη γραμμικής απόδοσης του κινητήρα που δημιουργεί μεγαλύτερες απαιτήσεις κατά την ταπεινή μου άποψη από την ανάρτηση αλλά και από διαφορικό και δίσκο. Και γενικά έχω την εντύπωση ότι τα πειραγμένα turbo αυξάνουν μεν τρελά την ισχύ αλλά σε στενό φάσμα στροφών. Διαφορετικά είναι από τις 3000σαλ στις 4000σαλ να ανεβάζει 30 άλογα για παράδειγμα και διαφορετικά 120 άλογα! Εκεί δεν πρέπει να μπορεί η ανάρτηση να κρατήσει το αμάξι στο δρόμο σε ένα τέτοιο ξέσπασμα; Για να μην μιλήσουμε για το ξέσπασμα της ροπής! Η για να το πω λίγο διαφορετικά είναι άλλο πράγμα να στήνεις ένα αμάξι που βγάζει 180-200 άλογα στις 7000-7500σαλ (πχ RC ή Type-R) και άλλο να τα βγάζεις στις 5000-5500σαλ
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είμαι ούτε και το παίζω ειδικός. Τις ντομάτες με μέτρο! Wink Wink
Alex - Σαβ 12 Οκτ 2002, 02:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
Εντωμεταξυ απ'οτι παρατηρω απ'τα γραφομενα το Χιουνταϊ βγαζει 0.29 bar χωρις εξτρα ταισμα.. Και μετα εμεις μιλαμε για στεγνωμα με aftermarket φιλτρα και σκουπες?

Οσο για το αν χρειαζονται επιπλεον βελτιωσεις αυτο ειναι κατι που το κρινει ο καθε οδηγος.. Εχεις τα παραπανω αλογα και τοτε βλεπεις.. Με φτανουν τα φρενα μου? Ναι η Οχι? Και δρω αναλογα... Μου αρκει το κρατημα μου? Ναι η Οχι? Και δρω αναλογα...

Η παλι, μπορει απλα καποιος να κανει μια συνειδητη επιλογη οτι εγω θα πηγαινω με οσο πηγαινα στις στροφες και θα το ανοιγω πιο πολυ απ'οσο συνηθιζα μονο στις ευθειες... Επιπλεον το αμαξι θα ειναι πιο ασφαλης στα ιδια χιλιομετρα σε στροφες που λογω ελειψης δυναμης (πχ στροφες με 3ες, 4ες μεσα) ηταν δυσκολες να τις παρει, τωρα λογο επιπλεον δυναμης μπορει να ανταπεξελθει καλυτερα...
Mix206cc - Σαβ 12 Οκτ 2002, 11:04:08
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα συμφωνησω με τον Sidobre οτι τα Peugeot θεωρουνται μοτερ για ατμοσφαιρικη βελτιωση αλλα μονο για το μοτερ του rallye. Αυτο γιατι αν η Peugeot ηθελε και τον 1,6 16v 110hp ατμοσφαιρικο πειραματοζωο δεν θα εβαζε αυτον τον εγκεφαλο και την πολλαπλη εξαγωγης κ.α.
Τωρα για το θεμα τουρμπισματος αυτου του κινητηρα ειναι πλεον εφικτο. Φυσικα θα γινει απαναπρογραμματισμος του εγκεφαλου (ο οποιος κοστιζει 250,000) κ;αι ο κινητηρας θα δουλευει οπως ολα τα τουρμπισμενα αυτοκινητα.
Για το θεμα της αλλαγης πιστονιων εξαρταται απο το ποσοστο βελτιωσης. Μεχρι τα 160-170 περιπου αλογα δεν ειναι εντελως απαραιτητη η αλλαγη τους (βεβαια αν τα αλλαξουμε τοσο καλυτερα, αλλα θα ανεβει και το κοστος)(0,4 bar περιπου). Η φθορα του κινητηρα εννοειται οτι αυξανεται οπως και σε καθε αλλο τουρμπισμενο αυτοκινητο.
Η βελτιωση του στησιμος του 206 (αναρτησεις,φρενα) ειναι εννοειται για την ασφαλεια μας μετα απο μια τετοια βελτιωση. Οχι πως δεν μπορουμε να τα αφησουμε μαμα. Εγω π.χ. ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα φρενα του 206 αλλα με την αναβαθμιση τους θα ειμαι ακομα πιο πολυ.
Η τιμη βεβαια ανεβαινει συνεχως με αυτες τις περαιτερω αναβαθμισεις αλλα τι να κανουμε αφου μπηκαμε στο χορό της βελτιωσης πρεπει να χορεψουμε οπα οπα :D :D :D :D
Ghost Dog - Σαβ 12 Οκτ 2002, 13:22:16
Θέμα δημοσίευσης:
theflame το προβλημα αυτο που αναφερεις (με το airkoudisio) ειναι στο Drive faster 3
Mix206cc δεν νομιζω να γινεται καθολου επαναπρογραμματισμος(για turbo βελτιωση),παρα μονο extra εγκεφαλος
Vini - Σαβ 12 Οκτ 2002, 16:38:21
Θέμα δημοσίευσης:
overgr έγραψε:

....................
Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το 206 από ένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας? Αν ρωτήσεις τους κατόχους των 206, θα σου πουν:
Κράτημα
Φρενάρισμα

Αν βελτιώσεις τον κινητήρα και δεν έχεις ανάλογη βελτίωση των υποσυστημάτων ανάρτησης-πέδησης, τότε δεν θα έχεις 206. Θα έχεις ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο που όμως θα κρατάει χειρότερα από τα 206, θα φρενάρει χειρότερα, και δεν θα είναι το ίδιο φιλικό στο όριο.

Ίσως το αποτέλεσμα να μην είναι κακό, στα χεριά ενός ικανού οδηγού θα είναι ένα πολυ γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά δεν θα είναι 206!

Kαλά αυτά που λες...
Αλλά θα ρωτήσω το εξής. Υποστηρίζεις ότι το τούρμπο πρέπει να συνοδεύεται από βελίτωση σε φρένα και ανάρτηση ώστε το 206 να μην χάσει τα χαρακτηρηστικά:
Κράτημα
Φρενάρισμα

Γιατί όμως το 206 και όχι π.χ. το hyundai? Δηλαδή το coupe έχει καλυτερο στήσιμο και είναι έτοιμο να δεχθεί turbo?
Mήπως τα 45 άλογα που λέμε είναι λίγα για να γίνει βελτίωση και σε φρένα/ανάρτηση??

Επίσης ήδη έχω πάρει 2 email από εταιρίες εδώ στην Ελλάδα για τουρμπισμα του 1600.
Το ένα λέει καθαρά ότι ΔΕΝ υπάρχει κιτ αλλά μόνο φτιαχτό από 1400000
Και το άλλο αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν διευκρινήσεις μηχανικές για να δουν αν το παίρνουν (φαντάζομαι τον εγκέφαλο)...
theflame - Σαβ 12 Οκτ 2002, 17:45:02
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Γιατί όμως το 206 και όχι π.χ. το hyundai? Δηλαδή το coupe έχει καλυτερο στήσιμο και είναι έτοιμο να δεχθεί turbo?
Mήπως τα 45 άλογα που λέμε είναι λίγα για να γίνει βελτίωση και σε φρένα/ανάρτηση??

Αν Vini μου μιλάς για μία αύξηση ισχύος στα 140-150 άλογα δεν νομίζω να χρειάζεσαι επί της ουσίας βελτίωση στην ανάρτηση/φρένα. Αυτά που έχεις κάνει είναι αρκετά, άντε να επιταχύνεις λίγο την αλλαγή των αμορτισέρ και να βάλεις καλύτερα υλικά τριβής. Μόνο ίσως να αλλάξεις λάστιχα-ζάντες, μαραίνοντας το βήμα του αυτοκινήτου προκειμένου να βγει πιο σωστά η όλη αύξηση της ιπποδύναμης..
Όταν όμως μιλάμε για τουρμπισμα δεν μιλάμε αυξάνω την ιπποδύναμη μόνο κατά 30-40 άλογα. Τα πράγματα είναι πιο βάρβαρα (έτσι τουλάχιστον έχω ακούσει-καταλάβει Wink ) και εκεί φυσικά θέλεις βελτιώσεις!
overgr - Σαβ 12 Οκτ 2002, 19:32:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από το hyundai. Δεν πιστεύω ότι έχει καλύτερο στήσιμο. Πιστεύω όμως ότι το βελτιωμένο hyundai έχει κάποια προβλήματα. Ίσως όχι σπουδαία, ίσως όχι μεγάλα, ίσως πολύ κοντά στο όριο, αλλά έχει.

Ίσως είναι οριακά προβλήματα πρόσφυσης... ίσως σε παρατεταμένη γρήγορη οδήγηση να πέφτει η απόδοση των φρένων του... ίσως με τη νέα ισχύ να φέρνει πιο εύκολα το πλαίσίο του σε δύσκολη θέση.

Πιθανότατα τα παραπάνω να μην το κάνουν κακό ή επικίνδυνο αυτοκίνητο. Σίγουρα όμως, αν ο κατασκευαστής του το έβγαζε επισήμως με αυτή την ιπποδύναμη να φόραγε άλλες αναρτήσεις, φρένα κλπ.

Αυτό και μόνο, εμένα μου λέει πολλά.

(Όχι ότι θα είχα κανένα πρόβλημα να λιώσω ένα τέτοιο hyundai, άμα μου πέσει στα χέρια... απλώς δεν θεωρώ τέτοιες μετατροπές σωστές... παρα μόνον για την τσέπη του βελτιωτή)
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 09:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Nίκο, μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι:

Μπερδεύεις την Π@@@α με την βούρτσα!

Ποιός είπε ότι το Hyundai έχει καλύτερο στήσιμο από το 206 και είναι έτοιμο για να δεχθεί turbo;

Η μήπως φαντάζεσαι ότι το Punto Gt ήταν ένα αυτοκίνητο που έστριβε όπου ήθελες;

Πάντως το 0.29 bar είναι πολύ μικρό νούμερο για turbo. Και σε 206 να το έβαζες δεν θα αλλίωνε τόσο τα χαρακτηριστικά του.

Ομως δεν βλέπεις την κύρια διαφορά.

Το 206 είναι ένα μικρό αυτοκίνητο (σε μέγεθος) Γαλλικής κατασκευής, με πολύ καλά κρατήματα, γρήγορο αλλά με πολιτισμένη συμπεριφορά, δεν τρομάζει στο όριο και είναι ιδιαίτερα "User Friendly".
Η τιμή του; 4.800.000!

Δηλαδή μια άριστη (ίσως και η καλύτερη) σχέση τιμής απόδοσης!
Αν σ'αρέσουν τα χαρακτηριστηκά του (στίβειν, γκάζειν, σκίζειν κτλ) τότε έκανες μια άριστη επιλογή.

Αλέεεεεκο, πόσο είπες ότι κάνουν τα άλλα 1600άριααααα?????
Πόσοοοοοοοοο?????
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Aπό εκεί και ύστερα δεν έχω τίποτα άλλο να πω!

ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!!!
Mix206cc - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:02:38
Θέμα δημοσίευσης:
PoiSoN&reg; έγραψε:
theflame το προβλημα αυτο που αναφερεις (με το airkoudisio) ειναι στο Drive faster 3
Mix206cc δεν νομιζω να γινεται καθολου επαναπρογραμματισμος(για turbo βελτιωση),παρα μονο extra εγκεφαλος

Tο εχω ψαξει και εχω δει οτι γινεται αλλα με ανεβασμενη τιμη λογω της δυσκολης χαρτογραφησης του εγκεφαλου
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ, ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΕΤΕ, ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΙΛΑΤΕ...

ΕΓΩ ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ TOPIC ΓΙΑ ΤURBO ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΣΧΟΛΙΩΜΑΣΤΕ.

ΤΟ HYUNDAI ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ TURBO-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΤΕΣΤ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.

ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟ 206.

ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟPIC ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ:
Μηχανικές Βελτιώσεις - Tuning
ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤURBO...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤURBOΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ 206...
Mix206cc - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

ΕΓΩ ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ TOPIC ΓΙΑ ΤURBO ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΣΧΟΛΙΩΜΑΣΤΕ.

ΤΟ HYUNDAI ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ TURBO-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΤΕΣΤ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.

ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟ 206.

ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟPIC ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ:
Μηχανικές Βελτιώσεις - Tuning
ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤURBO...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΤURBOΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ 206...

Vini πιστευω οτι ειναι δυσκολο να βρεις καποιον που να εχει 206 1,6 τουρμπο γιατι ο κινητηρας ειναι πολυ καινουριος και οι βελτιωτες δεν εχουν πειραματιστει αρκετα ακομα πανω σε αυτο το μοτερ. Οι μονες πληροφοριες που νομιζω οτι μπορεις να παρεις ειναι απο τυχων ερωτησεις που εχει κανει ο καθενας μας σε TurboStores. Γιατι δεν περιμενεις κανα 1-2 χρονια και με τα λεφτα που ειναι να δωσεις για τουρμπο να βαλεις τον RC Question Question
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Mix206cc έγραψε:

Vini πιστευω οτι ειναι δυσκολο να βρεις καποιον που να εχει 206 1,6 τουρμπο γιατι ο κινητηρας ειναι πολυ καινουριος και οι βελτιωτες δεν εχουν πειραματιστει αρκετα ακομα πανω σε αυτο το μοτερ. Οι μονες πληροφοριες που νομιζω οτι μπορεις να παρεις ειναι απο τυχων ερωτησεις που εχει κανει ο καθενας μας σε TurboStores. Γιατι δεν περιμενεις κανα 1-2 χρονια και με τα λεφτα που ειναι να δωσεις για τουρμπο να βαλεις τον RC Question Question

Και αυτό ακριβώς κάνω φίλε ΜΙΧ...ερωτήσεις σε μαγαζιά....

Οσο για το 1-2 χρόνια που μου λες απλά θα σου πω ότι δεν κρατώ αυτοκίνητο πάνω από 4-5χρόνια...Oπότε γιατί να πάω πάνω στην 3ετία του 206 να βάλω TURBO??
Aσε που μέχρι τότε δεν θα ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι το 206 και αν θα αξίζει να το πειράξω...

Οσο για αυτό που ειπώθηκε ότι το 206 είναι μικρό αυτοκίνητο λέω το εξής:
206/1600 = 1150 κιλά
Hyundai Coupe 1600 = 1233 κιλά
Διαφορά 80 κιλά...
Mix206cc - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:28:40
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Mix206cc έγραψε:

Και αυτό ακριβώς κάνω φίλε ΜΙΧ...ερωτήσεις σε μαγαζιά....

Οσο για το 1-2 χρόνια που μου λες απλά θα σου πω ότι δεν κρατώ αυτοκίνητο πάνω από 4-5χρόνια...Oπότε γιατί να πάω πάνω στην 3ετία του 206 να βάλω TURBO??
Aσε που μέχρι τότε δεν θα ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι το 206 και αν θα αξίζει να το πειράξω...

Οσο για αυτό που ειπώθηκε ότι το 206 είναι μικρό αυτοκίνητο λέω το εξής:
206/1600 = 1150 κιλά
Hyundai Coupe 1600 = 1233 κιλά
Διαφορά 80 κιλά...

Παντως η γνωμη μου ειναι πριν αποφασισεις να τουρμπισεις το 206 να βρεις και να δεις καποιο ηδη τουρμπισμενο και μετα να κανεις οποια κινηση. Γιατι στην Ελλαδα ειναι πολλοι αυτοι (βελτιωτες) που τους αρεσουν τα πειραματοζωα Wink
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
Aχ, αχ!

Δεν καθορίζει το βάρος αν ένα αυτοκίνητο είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά το μεταξόνιο και το μετατρόχιο.

Παράθεση:

ΕΓΩ ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ TOPIC ΓΙΑ ΤURBO ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ.

Σε αυτό θα μπορούσα να απαντήσω ότι που το πας που το φέρνεις πάλι στο Coupe αναφέρεσαι Wink

Εκεί ήταν και η παρατήρησή μου. Το 206 ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το Coupe.

Όσο για την ερώτηση που έθεσες, νομίζω ότι όλοι σου απαντήσαμε με τον ίδιο τρόπο.

Ποιόν; Κοίτα να χαρείς το αυτοκίνητό σου και όχι να το χαλάσεις! Το 206 είναι σχεδιασμένο για αυτό που είναι, όχι για κάτι άλλο. Αν σ'αρέσει το turbo πάρε Hyundai! Aν σ'αρέσουν οι ευθείες και οι κόντρες βάλε... και νίτρο!

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πριν αποφασίσουμε να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, να βάλουμε κάτω αυτά που προτιμούμε...

Αν σ'αρέσουν οι στροφές και οι επιδόσεις, το νεύρο και η τσαχπινιά, αλλά δεν σε απασχολούν οι τριγμοί ή η ποιότητα κατασκευής των πλαστικών (γιατί οπουδήποτε αλλού υπάρχει), τότε πάρτο το 206!

Αν όμως σε νοιάζει η ποιότητα κατασκευής και η άνεση, πάρε Γερμανικό
Αν σ'αρέσει η ευθεία και οι κόντρες, πάρε Ιταλικό
Αν σ'αρέσει η αντοχή και η ησυχία, πάρε Ιαπωνικό
Αν σ'αρέσουν όλα από λίγο, πάρε Κορεάτικο.

Αυτή ήταν στο περίπου η συμβουλή που σου είχα δώσει πριν αγοράσεις το 206!

Δεν συγκρίνονται ανόμοια πράγματα όσο και αν προσπαθούμε.

Η Peugeot το έχει δείξει πολλές φορές ότι έχει αναφυλαξία στο Turbo.
Προτιμά να δώσεις τα ίδια χρήματα, να πάρεις 10 ίππους λιγότερους αλλά το Peugeot σου να ξυρίζει και να χαράζει πορεία σε όσους θα προσπαθήσουν (και δεν θα καταφέρουν) να το ακολουθήσουν.

Μπες σε μια Peugeot Sport, δώσε όσα θες να δώσεις και πάρε το αυτοκινητάκι σου έτοιμο για αγώνες...

Είναι πραγματικά λίγες οι εταιρίες που το προσφέρουν αυτό. Είναι κάτι που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να το εκτιμούμε αφάνταστα! Αντ'αυτού γκρινιάζουμε που οι υπόλοιποι βελτιωτές δεν έχουν καταλάβει την ευφυϊα του 206 ώστε να το πειράξουν!

Πειράζεται το αυτοκίνητο, μπορείς να του κάνεις ότι θέλεις, αλλά η λογική λέει ότι δεν αλλάζεις τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου σου, όταν ιδίως κάποιοι μόχθησαν και αφιέρωσαν χρόνια μελέτης για να το κάνουν όπως είναι.

Αυτά τα ολίγα....
[/quote]
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 10:56:40
Θέμα δημοσίευσης:
Και για να κάνω τα πράγματα λίγο πιο απτά, να σου δώσω ένα παράδειγμα που μάλλον δεν το έχεις σκεφτεί:

Το 206 έχει την γνωστή Γαλλική γεωμετρία στην ανάρτηση:

Υποστροφικό με τάσεις υπερστροφής σε μετατώπιση φορτίου.

Που σημαίνει ότι με ένα Γαλλικό θα μπείς σε μια στροφή (από 30 έως άπειρα χλμ.) με πατημένο γκάζι και αν το αφήσεις το πίσω μέρος θα ξεκολλήσει.

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που όλοι λίγο πολλοί λατρεύουμε και όλοι λίγο πολύ παίζουμε με αυτό (ασε - πάτα)

Φαντάζεσαι τί θα μπορούσε να συμβεί αν σε μια στροφή έμπαινε το turbo;
Φαντάζεσαι ίσως τι θα μπορούσε να συμβεί αν σε μια στροφή με το turbo ανοιχτό χρειαζόσουνα να κάνεις κανένα δυο ασε - πάτα αντιμετωπίζοντας ένα ωραιότατο turbo lag;
H μήπως φαντάζεσαι πως θα σου φαινόταν ο δρόμος από την ανάποδη;

Turbo σε ένα Γαλλικό σημαίνει απ'ευθείας και αλλαγή στην Γεωμετρία της ανάρτησης, διαφορετικά τα υπόλοιπα θα ήταν ημίμετρα!

Εκτός αν είσαι ο.... Vatanen Shocked
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:11:13
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

....
Μπες σε μια Peugeot Sport, δώσε όσα θες να δώσεις και πάρε το αυτοκινητάκι σου έτοιμο για αγώνες...
.....

Εδώ φοβομαστε να πάμε για ένα απλό service στην Peugeot και εσύ μου λες να μπω σε μία Peugeot Sport...

Aλήθεια πόσες Peugeot Sport υπάρχουν στην Ελλάδα??

Και πες ότι πάω στην μία γνωστή...Peugeot Sport...τι θα τους πω εκεί?:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΗΡΘΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ 206 ΜΟΥ, ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΙΒΕΙ!!!!!

Οσο για τα υπόλοιπα που λες τα έχω υπόψην...εδώ και πολύ καιρό...
Απλά, επαναλαμβάνω, άνοιξα το topic για να δούμε την προοπτική ενός TURBOKit στο 206....

Τίποτα παραπάνω....
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Και πες ότι πάω στην μία γνωστή...Peugeot Sport...τι θα τους πω εκεί?:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΗΡΘΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ 206 ΜΟΥ, ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΡΙΒΕΙ!!!!!

Αυτό είναι καθαρά δική σου εκτίμηση!!!!!!

Εχω εξηγήσει άπειρες φορές ότι το αυτοκινητάκι είναι αστέρι και βελτιώνεται όσο θέλεις!

Ξαναγράφω κάτι που μάλλον προσπέρασες: "Αντ'αυτού γκρινιάζουμε που οι υπόλοιποι βελτιωτές δεν έχουν καταλάβει την ευφυϊα του 206 ώστε να το πειράξουν! "

Από εκεί και ύστερα η Eλληνική Peugeot Sport δεν είναι τίποτα άλλο από μια Boutique! Δεν σου είπε κανείς ότι θα τα βάλεις εκεί!
Μπορείς να τοποθετήσεις τα ανταλλακτικά, που μόνο της Peugeot Sport μπαίνουν απ'ευθείας χωρίς μετατροπές στο αυτοκινητάκι σου, όπου θέλεις.

Oσο για τον εγκέφαλο, που συνέχεια λέτε ότι είναι κλειδωμένος και άχρηστος, δεν μπείκατε ούτε εσείς ούτε οι βελτιωτές, καθόλου στον κόπο να ψάξετε τι παίζει!

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΟΣ, το είχα γράψει και παλαιότερα, αλλά φαίνεται ότι κανένας δεν βρέθηκε να φτιάξει ένα προγραμματάκι κατάλληλο για αυτό το αυτοκίνητο παρά μόνο η Peugeot Sport. Τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Στο κάτω - κάτω, αν το ψάχνατε και λίγο θα βλέπατε ότι καμμία εταιρία δεν έχει βγάλει κάτι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο! Κι αυτό τυχαίο; ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Διαλέχτε:
- Η ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ναι καλά πως το θέτε; )
- Η ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ (μα όλοι; )
- Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Shocked (κάτι αρχίζει να παίζει ε; )

Και αυτή είναι η συμφωνία: Πρώτα η Peugeot Sport και μετά οι άλλοι!
Και οι άλλοι δεν θα χαλάσουν ούτε μια ώρα για Development! Απλά θα αντιγράψουν αυτά της Peugeot Sport.

Μπήκες μήπως καθόλου στο νόημα; Wink
christhehealer - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

............

Nαι, αλλά ως άνθρωποι των θετικών επιστημών ξέρουμε ότι κάθε κινητήρας έχει μία καμπύλη ροπής και μία ιπποδύναμης.

Δηλαδή διαπιστώνουμε ένα "πρόβλημα" στην απόδοση του κινητήρα (πχ. μικρή απόκριση στις χαμηλές στροφές), οπότε πας και διαλέγεις εκείνη τη βελτίωση που "διορθώνει" αυτό το ¨πρόβλημα".

Tο θέλω περισσότερα άλογα είναι μια κουβέντα. Aλλά η σοβαρή ερώτηση είναι που τα θέλεις. Tα θέλεις ψηλά ή χαμηλά. Ή και παντού;

Eάν πεις ότι θέλω να φτάσω τον κινητήρα του 1600, 160 άλογα με turbo, θα σου πω γιατί δεν κάνεις μια ατμοσφαιρική βελτίωση για 145 άλογα με τα μισά λεφτά και τα 15 άλογα λιγότερα τα αντισταθμήζεις με την υστέρηση που έχουν οι κινητήρες turbo.

Kαι για το θέμα της ανάρτησης. Για όσους παλιούς θυμόνται ότι τα CRX ήταν οι καλύτεροι πελάτες των λαστιχάδων, όσο για το Punto GT όλα τα περιοδικά έγραφαν ότι εάν θέλετε το αυτοκίνητο να πηγαίνει αλλάξτε ανάρτηση.

Kαι κάτι άλλο ένα turbo Kit έχει κάποια acessories. Eίμαστε σίγουροι ότι χωράνε όλα αυτά στον χώρο του κινητήρα του 1600;
christhehealer - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:50:52
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Για ποιότητα κατασκευής πάρε Golf. Δεν μπορείς να φανταστείς τι θα τραβήξεις... Kαι ζημιές κοντά στο μύριο.

Γερμανική Άνεση; Θα σηκωθεί ο Citroen, από τον τάφο του ιερόσυλε!!!!!!

Sidobre έγραψε:

Σύγνωμη Enzo Ferrari και όλοι εσείς ανώνυμοι μηχανικοί και σχεδιαστές της Alfa Romeo, της Lancia, o φίλος μου είναι εκνευρισμένος γιατί του είπαν να βάλει turbo στο 206 του.

Sidobre έγραψε:

Kαι οι Iνδοί βγάζουν αυτοκίνητα, οι Pώσοι τα Lada και ο κατάλογος δεν έχει τέρμα. Mόνο η Ψωροκώστενα δεν κατασκευάζει... Oύτε σέντζι δεν τους δίνω.

Mπα θα πάρω Γαλλικό και αν δεν βρώ αξιόλογο Γαλλικό, θα πάρω ένα αυτοκίνητο που να κατασκευάζεται στην Γαλλία Shocked Shocked Shocked Shocked
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 11:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:

Eάν πεις ότι θέλω να φτάσω τον κινητήρα του 1600, 160 άλογα με turbo, θα σου πω γιατί δεν κάνεις μια ατμοσφαιρική βελτίωση για 145 άλογα με τα μισά λεφτά και τα 15 άλογα λιγότερα τα αντισταθμήζεις με την υστέρηση που έχουν οι κινητήρες turbo.

Γιατί?
Γιατί τα 3 πράγματα που αφορούν αυτήν την βελτίωση είναι ζήτημα αν είναι πιστοποιημένη τελικά.
Και εξηγούμαι:
1. Δίνει τίποτα η εξάτμιση?
Λίγα πράγματα...Δίνουμε 100.000δρχ για καλό ήχο και μικρή βελτίωση.
2. Δίνει τίποτα η σκούπα?
Καλή ερώτηση...οι περισσότεροι πάντως δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Αλλοι λένε ότι το μονο που καταλαβαίνουν είναι ήχος και μεγαλύτερη κατανάλωση
3. Εγκέφαλος...?
Ναι είναι σπασμένος....αλλά που? Στην Αγγλία? Δηλαδή να πάω στην Αγγλία να μου τον προγραμματίσουν? Για ποιο λόγο? Για να πάρω 8 άλογα?

Πολλοί λένε (όπως και γνωστοί Ελληνες βελτιωτές) ότι δίνουν 145 άλογα εύκολα! Και εγώ όμως μπορώ να σας δώσω ένα αυτοκόλλητο MAGEN TURBO που δίνει από μόνο του 50άλογα...
Το θέμα είναι, αν φαίνονται στο δρόμο...και όχι μόνο σε τυχόν δυναμομέτρηση.

Νομίζω ότι το turbo φαίνεται περισσότερο στο δρόμο...

Sidobre πρώτα η Peugeot Sport....πρώτα η Peugeot Sport....πρώτα η Peugeot Sport, αλλά έτσι όπως πάμε θα βγει το 207....και μετα η βελτίωση του 206....
theflame - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Mπα θα πάρω Γαλλικό και αν δεν βρώ αξιόλογο Γαλλικό, θα πάρω ένα αυτοκίνητο που να κατασκευάζεται στην Γαλλία Shocked Shocked Shocked Shocked

Κουβέντες μεγάλης έμπνευσης, υποκλίνομαι Wink και συμπληρώνω:

Αν θέλεις άνεση παίρνεις Citroen.
Αν θέλεις ποιότητα κατασκευής Reanult (ξέρω κάποιοι θα έχουν αντιρρήσεις...)
Αν θέλεις λόγο τιμής / απόδοση και design παίρνεις το λιονταράκι.

Τώρα αν θέλεις ντε και καλά κάτι εκτός Γαλλικών συνόρων παίρνεις Alfa Romeo και ελπίζεις να υπάρχει ακόμα σε 2-3 χρόνια και να μην έχει γίνει... OPEL Crying or Very sad Crying or Very sad (καταλαβαίνετε έτσι;;Wink

Για το μέλλον δε, ελπίζεις, προκειμένου να έχεις περισσότερες επιλογές, να μπορέσει η Seat να "απαγκιστρωθεί" από τα κολλήματα της μαμάς VW και να κάνει πραγματικότητα το ισπανικό ταμπεραμέντο και στα αυτοκίνητα, τα μέχρι τώρα δείχνουν να υπάρχει μέλλον και διάθεση.
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
christhehealer έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Για ποιότητα κατασκευής πάρε Golf. Δεν μπορείς να φανταστείς τι θα τραβήξεις... Kαι ζημιές κοντά στο μύριο.

Γερμανική Άνεση; Θα σηκωθεί ο Citroen, από τον τάφο του ιερόσυλε!!!!!!

BMW, Mercedes άντε και λίγο Audi, και παλαιότερα VW. Tα σημερινά Golfάκια δεν είναι τίποτα άλλο από φουσκωμένα Fabia!

christhehealer έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Σύγνωμη Enzo Ferrari και όλοι εσείς ανώνυμοι μηχανικοί και σχεδιαστές της Alfa Romeo, της Lancia, o φίλος μου είναι εκνευρισμένος γιατί του είπαν να βάλει turbo στο 206 του.

Δεν εκνευρίστηκα, όντως τα Ιταλικά έχουν την δικιά τους Φινέτσα ιδιαίτερα Lancia και βέβαια Ferrari. Παλαιότερα και η Alfa ενώ τώρα αμφιταλαντεύεται μεταξύ Γερμανών, Ιταλών και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Ομως ο αντιπρόσωπός του "λαού" η Fiat δεν έχει δείξει αυτό το πρόσωπο; Εδώ ακόμα και το φοβερό Fiat Coupe δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιταχύνει!

christhehealer έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Kαι οι Iνδοί βγάζουν αυτοκίνητα, οι Pώσοι τα Lada και ο κατάλογος δεν έχει τέρμα. Mόνο η Ψωροκώστενα δεν κατασκευάζει... Oύτε σέντζι δεν τους δίνω.

Σε πληροφορώ ότι θα προτιμούσα το Lada Niva από οποιδήποτα Hyundai Santa fe! Ο Σοσιαλιστικός ρεαλισμός δείχνει ξεκάθαρη αντοχή σε σχέση με τα φουσκωμένα τηλεκατευθυνόμενα παιχνιδάκια.

christhehealer έγραψε:

Mαζί σου και με κλειστά τα μάτια!
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:20:27
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Και εξηγούμαι:
1. Δίνει τίποτα η εξάτμιση?
Λίγα πράγματα...Δίνουμε 100.000δρχ για καλό ήχο και μικρή βελτίωση.
2. Δίνει τίποτα η σκούπα?
Καλή ερώτηση...οι περισσότεροι πάντως δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Αλλοι λένε ότι το μονο που καταλαβαίνουν είναι ήχος και μεγαλύτερη κατανάλωση
3. Εγκέφαλος...?
Ναι είναι σπασμένος....αλλά που? Στην Αγγλία? Δηλαδή να πάω στην Αγγλία να μου τον προγραμματίσουν? Για ποιο λόγο? Για να πάρω 8 άλογα?

To συνολικό που θα έπερνες με ένα κόστος γύρω στις 300.000 θα ξεπέρναγε τα 20 άλογα. Αυτό όμως με συγκεκριμένα πράγματα και όχι βιαστικές κινήσεις. Wink Αν μετρήσεις και την ροπή τότε η επένδυσή σου θα ήταν άψογη.

Vini έγραψε:
Νομίζω ότι το turbo φαίνεται περισσότερο στο δρόμο...

Χμμμ, ναι από φανάρι σε φανάρι.
Οχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Αν είχα 4κίνηση και 300+ άλογα μπορεί!
Προτιμώ ένα μοτέρ που να ξυρίζει και να καταπίνει χαζά turbakia σε πραγματικούς δρόμους όπου εκεί θα ευχαριστιέμαι τις δικές μου ικανότητες και όχι του αυτοκινήτου!!!!!!

Vini έγραψε:
Sidobre πρώτα η Peugeot Sport....πρώτα η Peugeot Sport....πρώτα η Peugeot Sport, αλλά έτσι όπως πάμε θα βγει το 207....και μετα η βελτίωση του 206....

Ρώτα και τα Saxo-rallye πότε είχαν ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όλους τους τομείς.... καλά είμαστε!

Στο κάτω - κάτω περίμενε ρε Καραβάγγο να τελειώσει η εγγύησή σου!!!
Ούτε 6 μήνες δεν το έχεις το εργαλείο!

Και αν δεν σ'αρέσουν αυτά, δες πότε θα δώσει βελτιωτικά κιτ η... hyundai.
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:29:04
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

To συνολικό που θα έπερνες με ένα κόστος γύρω στις 300.000 θα ξεπέρναγε τα 20 άλογα. Αυτό όμως με συγκεκριμένα πράγματα και όχι βιαστικές κινήσεις. Wink Αν μετρήσεις και την ροπή τότε η επένδυσή σου θα ήταν άψογη.

Πως? Για πες?Για ανέλυσε πως μπορούμε να πάρουμε εδώ στην Ελλάδα τα 20 πραγματικά άλογα?

Sidobre έγραψε:

Οχι και Καραβάγγος! Καραβίνι.... Wink
Η hyundai που κολάει? Shocked Shocked
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Πως? Για πες?Για ανέλυσε πως μπορούμε να πάρουμε εδώ στην Ελλάδα τα 20 πραγματικά άλογα?

2000 A Engine computer - remapped with 7600 rev limit 240.00 λίρες
2067 A Exhaust rear silencer 130.00 λίρες
2007 A Air inlet kit - for use with standard airbox lid 340.00 λίρες

=135-138 άλογα
νάτα τα 20 άλογα...

Kαι με αυτό
2066 A Exhaust interpipe with motorsport catalyst 290.00 λίρες

Σύνολο: 1000 λίρες (500.000 δρχ)

Αργότερα βάζεις και τους εκκεντροφόρους (αν βρείς κάποιον που να ξέρει να τους βάζει) με κόστος: 360 λίρες (2x180)
Και έχεις φτάσει τα 145 άλογα!
Αν συνεχίσεις όλες τις μετατροπές (πολλαπλή εξαγωγής 740 + κάτι άλλα ψιλά) θα φτάσεις 160 αβίαστους ίππους!

Vini έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Οχι και Καραβάγγος! Καραβίνι.... Wink
Η hyundai που κολάει? Shocked Shocked

Ok! Kαραβίνι!
Η Ηyundai κολάει στα προηγούμενα posts ("Μα είναι καλύτερο το στήσιμο του hyundai από το 206?")
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 12:58:07
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Ok! Kαραβίνι!
Η Ηyundai κολάει στα προηγούμενα posts ("Μα είναι καλύτερο το στήσιμο του hyundai από το 206?")

Ερώτηση έκανα....όχι διαπιστωση. Και αυτό γιατί μόλις είπα για τουρμπο...αμέσως ειπωθηκε βελτίωση στο αναρτησιακό...του 206...λες και είναι χάλια...
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:02:47
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

2000 A Engine computer - remapped with 7600 rev limit 240.00 λίρες
2067 A Exhaust rear silencer 130.00 λίρες
2007 A Air inlet kit - for use with standard airbox lid 340.00 λίρες

=135-138 άλογα
νάτα τα 20 άλογα...

Kαι με αυτό
2066 A Exhaust interpipe with motorsport catalyst 290.00 λίρες

Σύνολο: 1000 λίρες (500.000 δρχ)

Αργότερα βάζεις και τους εκκεντροφόρους (αν βρείς κάποιον που να ξέρει να τους βάζει) με κόστος: 360 λίρες (2x180)
Και έχεις φτάσει τα 145 άλογα!
Αν συνεχίσεις όλες τις μετατροπές (πολλαπλή εξαγωγής 740 + κάτι άλλα ψιλά) θα φτάσεις 160 αβίαστους ίππους!

Πάλι στην Αγγλία με στέλνεις αρχηγέέέέ.... Sad Sad Sad
Ετσι και αναφέρω αυτά στην Ελληνική Peugeot Sport θα με κοιτούν σαν τους κινέζους... Mad Mad Mad Mad

Μ'αρεσει που λες αν θα συνεχίσω τις μετατροπές....λες και ξέρω από που να τις ξεκινήσω...
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:03:52
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Ok! Kαραβίνι!

Ερώτηση έκανα....όχι διαπιστωση. Και αυτό γιατί μόλις είπα για τουρμπο...αμέσως ειπωθηκε βελτίωση στο αναρτησιακό...του 206...λες και είναι χάλια...

OK. Για αυτό και σου εξήγησα ότι είναι θέμα Γεωμετρίας του αυτοκινήτου.
Αν θέλεις Turbo θα πρέπει να αλλάξεις και την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Πάλι στην Αγγλία με στέλνεις αρχηγέέέέ.... Sad Sad Sad
Ετσι και αναφέρω αυτά στην Ελληνική Peugeot Sport θα με κοιτούν σαν τους κινέζους... Mad Mad Mad Mad

Μ'αρεσει που λες αν θα συνεχίσω τις μετατροπές....λες και ξέρω από που να τις ξεκινήσω...

Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα...

Ολοι σχεδόν τα ίδια έχουνε (ή τα φέρνουν)

Εγώ για να είμαι ειλικρινής προτιμώ Γαλλία! Το ξέρουν καλά το αυτοκίνητο! Wink

Αν ακόμα δεν τα έχουν φέρει στην Ελλάδα, αυτοί θα χάσουν (πρέπει να έχουν έρθει)

Αλλιώς περίμενε λίγο ακόμα. Οι κατάλογοι είναι πολλοί!

Μπες στην Peugeot-sport.com να δείς πόσα πρωταθλήματα υπάρχουν και θα υπάρξουν! Από 1,1 κυβικά μέχρι και 2λιτρα!!!!

Απόλα έχει ο Μπαχτσές Wink

Από πού θα ξεκινήσεις;
Τι σε έχουμε μάθει από εδώ; Τίποτα δεν έχεις μάθει;

ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ!!!!
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:17:38
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:

Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα...

Ολοι σχεδόν τα ίδια έχουνε (ή τα φέρνουν)

Εγώ για να είμαι ειλικρινής προτιμώ Γαλλία! Το ξέρουν καλά το αυτοκίνητο! Wink

Αν ακόμα δεν τα έχουν φέρει στην Ελλάδα, αυτοί θα χάσουν (πρέπει να έχουν έρθει)

Αλλιώς περίμενε λίγο ακόμα. Οι κατάλογοι είναι πολλοί!

Μπες στην Peugeot-sport.com να δείς πόσα πρωταθλήματα υπάρχουν και θα υπάρξουν! Από 1,1 κυβικά μέχρι και 2λιτρα!!!!

Απόλα έχει ο Μπαχτσές Wink

Από πού θα ξεκινήσεις;
Τι σε έχουμε μάθει από εδώ; Τίποτα δεν έχεις μάθει;

ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ!!!!

Ποιοι κατάλογοι?
Αν εννοείς αυτόν που έχουμε όλοι....αναφέρει ότι οι βελτιώσεις και τα προιόντα πωλούνται μόνο σε 206 που θα τρέξουν σε αγώνες....

Για ξεκίνημα εννοώ για μαγαζί όχι βελτίωση... Wink

Ας μαζέψω πρώτα το υλικό (χλωμό το κόβω...)...μετά ας βρω κάποιον καλό installer...(πάλι χλωμό το κόβω...)....και μετά ξύπνησα.... Sad Sad
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:26:51
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Ποιοι κατάλογοι?
Αν εννοείς αυτόν που έχουμε όλοι....αναφέρει ότι οι βελτιώσεις και τα προιόντα πωλούνται μόνο σε 206 που θα τρέξουν σε αγώνες....

Αυτός είναι ένας κατάλογος. Υπάρχουν πολλοί κατάλογοι!
Μα δεν σου έχουν πεί ότι πρέπει να κάνεις υπομονή; Rolling eyes

Oσο αφορά την βελτίωση σε σχέση με τους αγώνες, να ξεκαθαρίσουμε ότι βελτίωση ενοείτε ότι είναι για αγώνες!

Ενα μοντέλο αυτοκινήτου που μπάινει στην γραμμή παραγωγής θεωρήται και άρτιο για να κυκλοφορεί στους δρόμους. Οτιδήποτε παραπάνω θεωρείται από υπερβολή έως παρανομία

Vini έγραψε:

θες να ανοιξεις μαγαζί και δεν το κατάλαβα; Rolling eyes

Vini έγραψε:
Ας μαζέψω πρώτα το υλικό (χλωμό το κόβω...)...μετά ας βρω κάποιον καλό installer...(πάλι χλωμό το κόβω...)....και μετά ξύπνησα.... Sad Sad

Δεν φταίω εγώ που είσαι απαισιόδοξος! Εγώ θα τα μαζέψω και θα την κάνω όπως πρέπει χωρίς ύπνους!
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:42:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Vini έγραψε:
Ποιοι κατάλογοι?

Αυτός είναι ένας κατάλογος. Υπάρχουν πολλοί κατάλογοι!
Μα δεν σου έχουν πεί ότι πρέπει να κάνεις υπομονή; Rolling eyes

Oσο αφορά την βελτίωση σε σχέση με τους αγώνες, να ξεκαθαρίσουμε ότι βελτίωση ενοείτε ότι είναι για αγώνες!

Ενα μοντέλο αυτοκινήτου που μπάινει στην γραμμή παραγωγής θεωρήται και άρτιο για να κυκλοφορεί στους δρόμους. Οτιδήποτε παραπάνω θεωρείται από υπερβολή έως παρανομία

Vini έγραψε:

θες να ανοιξεις μαγαζί και δεν το κατάλαβα; Rolling eyes

Vini έγραψε:

Δεν φταίω εγώ που είσαι απαισιόδοξος! Εγώ θα τα μαζέψω και θα την κάνω όπως πρέπει χωρίς ύπνους!

1. Εχεις καταλόγους άλλους και δεν τους δημοσιοποιείς?
2. Συμφωνώ για τα περί βελτίωσης...αλλά...
3. Εννοώ μαγαζί για Install (συνεργείο)
4. Εγώ μάλλον στην προσπάθεια θα μείνω....όσο και αν προσπαθώ να μαζέψω υλικό για βελτίωση...τίποτα χειροπιαστό δεν βρίσκω. Φυσικά για μένα βελτίωση θεωρειται κάτι που μπορώ να κάνω στο 206...και όχι κάτι που θα έκανα αν επαιρνα μέρος σε αγώνα ή αν έμενα Γαλλία...ή στην Αγγλία.... Sad Sad
Sidobre - Δευ 14 Οκτ 2002, 13:47:33
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
1. Εχεις καταλόγους άλλους και δεν τους δημοσιοποιείς?

Mακάρι να είχα. Ξέρω όμως ότι έρχονται.... Ξέρεις πόσα e-mail έχω στείλει για να μάθω τι παίζεται;
Vini - Δευ 14 Οκτ 2002, 18:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
Στην σελίδα:
http://team.espoir.free.fr/
http://team.espoir.free.fr/Construction_206/Construction.html
εχει παρουσίαση αγωνιστικού 206XS/1600 με 160άλογα...και με φουλ έξοδα 28600euro...= 9600000

Aναλύουν αρκετά το project...Βασικά επειδή πρόκειται για racing το μεγαλύτερο ποσό καταναλώνεται σε σασί και ανάρτηση.... Wink Wink Wink
Miltellas - Τρι 15 Οκτ 2002, 01:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως ήδη αρκετοί γνωρίζετε είχα αυτοκίνητο με ΜΑΝΙΣΙΟ κινητήρα turbo (Renault 5 Alpine Turbo). Ροπή γρήγορου δίλιτρου (20,4χλμ) και 120PS. Στην ευθεία πήγαινε όσο και τα 106 Rallye (122PS). Στις ανηφόρες όμως... ξύριζε! Οδική συμπεριφορά; Για πολύ ειδικούς!! Κάτι είπε και ο Sidobre. Σε απανωτό στροφιλίκι έδινες αγώνα να κρατάς την πίεση του turbo ψηλά. Αλλιώς δεν είχες σαφή τρόπο αντιμετώπισης της υπερστροφής. Με τον καιρό μάθαινες πώς να κρατιέσαι στο turbo, αλλά ταυτόχρονα πήγαινες τόσο φυλαγμένα που ποτέ μα ποτέ δεν θα πήγαινες στις στροφές γρηγορότερα από έναν έμπειρο οδηγό με απλό Renault 5 Alpine (93-100PS)! Μόνο με άριστη γνώση του δρόμου και με στροφές με ορατότητα μπορούσες να απλώσεις την δύναμη του turbo. Όμως, οι ανοιχτές καμπές και το πολύ γρήγορο στροφιλίκι (οπωσδήποτε πάνω από 140χαω), όπου διατηρούσες τον κινητήρα σε κάθε περίπτωση βαθιά μέσα στο turbo, είναι το στοιχείο των τουρμπισμένων κινητήρων. Ακόμη και στρίβοντας με >200χαω υπήρχε ροπή διαθέσιμη για να σε κρατήσει στο όριο!! Παρότι η τελική του 206 μου είναι κοντά στην τελική του Ρενό 5, δεν διανοούμαι να στρίψω σε οριακές στροφές των 200χαω όπως με το Ρενό! Τελειωμένος ο ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι σαφώς εκτός ροπής και αντενδείκνυται για τελικιασμένη οριακή στροφή. Τίποτα δεν θα σε κρατήσει εάν κάτι δεν πάει καλά! Εκεί ψηλά λοιπόν η ροπή του Turbo είναι αναντικατάστατη και κάνει την τεράστια διαφορά!

Είστε όμως σε θέση να αποχωριστείτε από την απόλαυση των αγαπημένων σας κλειστών διαδρομών; Την αξιοπιστία του κινητήρα σας; Ανέχεστε τις μπιέλες σας να τραβάνε τα πάνδεινα, και την εσωτερική θερμοκρασία του κινητήρα να πέρνει την ανιούσα; Ευτυχώς θα μου πείτε υπάρχουν τα Motul, PAZ, Yacco κλπ. Αλλά και αυτά τα λάδια ακόμη προϋποθέτουν και μία σωστή εγκατάσταση ψύξης του κινητήρα (ψυγείο και ροϊκή εξέλιξη κυκλοφορίας νερού στο καπάκι). Πολλοί έπαιρναν turbo και τα προσάρμοζαν στον ατμοσφαιρικό Alpine 1400 της Renault, νομίζοντας ότι είναι ίδιος ο κινητήρας κατά τα άλλα με τον Alpine Turbo! Έτσι νόμιζα κι εγώ (ο αδαής), αλλά καμία σχέση! Στο υλικό κατασκευής αλλά και στην σχεδίαση των: μπιελών, πιστονιών, καπακιού, βαλβίδες, εισαγωγή και εξαγωγή, συστήματος ψύξης, εγκεφάλου. Και μιλάω μόνο για κινητήρα. Όχι για ανάρτηση και δέσιμο αμαξώματος (αν και στο τελευταίο το 206 δεν έχει ανάγκη). Κι όμως παρόλα αυτά τους μανίσιους turbo της Renault τους έλιωνα, και κάθε 1,5-2 χρόνια πήγαινα για γενική επισκευή (παραδόξως η τουρμπίνα δεν μου χαλούσε!), κάτι που δεν μου συνέβηκε στον απλό Alpine!
Όλα αυτά είναι που με κάνουν κατά των Turbo, και δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω Turbo σε εργοστασιακό ατμοσφαιρικό κινητήρα. Ούτε καν να αγοράσω κινητήρα με Turbo και κάτω από 1800cc (νά 'ναι καλά η VW/Audi). Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να τελειώνει οποιοδήποτε μοτέρ του πέσει στα χέρια, να μην διανοηθεί να βάλει turbo στον κινητήρα του. Εγώ τουλάχιστον, εάν πάρω φόρα και πλακώσω μία διαδρομή είτε για 20 είτε για 520 χιλιόμετρα, δεν θα λυπηθώ το μοτέρ, οπότε είμαι 100% ακατάλληλος για την κατοχή κινητήρα Turbo. Όποιος όμως θεωρεί ότι είναι οδηγός που δεν τελειώνει τα μοτέρ, πέρα από καμιά κοντρίτσα σε ευθεία για να βγάζει μάτια, τότε μπορεί να βάλει Τurbo (ή Nitro) χωρίς να φοβάται ότι θα του μείνει το μοτέρ στο χέρι.

Πιστεύω ότι το καλύτερο που ενδείκνυται να κάνετε για να αυξήσετε τις επιδόσεις σας, είναι η τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου σε κυβισμό κινητήρα! Καί άμεσα διαθέσιμη ροπή - Καί αξιοπιστία - Καί παρόμοιο κόστος με το τούρμπισμα! Ειδάλλως η καλύτερη κίνηση είναι το Nitro! Πολύ δύναμη, με λίγα χρήματα. Και αξιοπιστία! Για οδηγούς τύπου Μix206cc ή Vini όμως και όχι τύπου Pezomania ή Sidobre που θέλουν γκάζι παντού και πάντα. Για μένα η λύση είναι μονόδρομος: 2λιτρο! Μέχρι τότε υπομονή και ό,τι βελτιώσω στο 16άρι μου, θα γίνει κατόπιν σχολαστικής έρευνας και ψυχραιμίας.
DimiP - Τρι 15 Οκτ 2002, 16:38:46
Θέμα δημοσίευσης:
και για να επανελθουμε σε αυτο που ειναι αφιερωμενο το topic , δηλ. το turbο, η εκθεση στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ auto-exelixis ειναι κοντα και ετσι θα μπορουμε να ρωτησουμε και να δουμε τις λυσεις που υπαρχουν για το 206 μας.
αυτα
Vini - Τρι 15 Οκτ 2002, 18:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
και για να επανελθουμε σε αυτο που ειναι αφιερωμενο το topic , δηλ. το turbο, η εκθεση στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ auto-exelixis ειναι κοντα και ετσι θα μπορουμε να ρωτησουμε και να δουμε τις λυσεις που υπαρχουν για το 206 μας.
αυτα

αχ! αχ! jim! θυμησε μου να σου σκύψω το καπέλο.... :D :D :D
και εγώ αυτό περιμένω....αλλά δεν το λέω...γιατί θα μου πουν ότι δεν θα παίζει τίποτα... Sad Sad Sad
Αλεξ@νδρος - Τρι 15 Οκτ 2002, 23:27:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα δεν θα παιζει τιποτα
pezomania - Τετ 16 Οκτ 2002, 08:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, διάβασα όλα τα topic με προσοχή και έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Πρόβλημα με το turbo θα έχουμε και λόγου του ηλεκτρονικού γκαζιού (ρώτησα μηχανικό)!
2. Το turbo σε πιέσεις 0,3 bar, συμπεριφέρετε εντελώς ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ και δεν υπάρχει turbo lang όπως αναφέρθηκε!!!
3. Είμαι υπέρ της ατμοσφαιρικής βελτίωσης (Νίκο καλό μηχανικό θεωρώ ότι ξέρεις! Μαζί τον γνωρίσαμε Wink ) μόνο για τον λόγο που είπε ο Μίλτος, δηλαδή το αμάξι μου πιάνει κόφτες 3 με 4 φορές την ημέρα!! Ο Νίκος όμως ή ο κάθε Νίκος, που το πάει πιο χαλαρά και απλά θέλει μία στο τόσο να τα χώσει για να ξεγκ....σει, τότε ΝΑΙ βάλε turbo!!
4. Εάν θέλετε να μάθετε, εγώ μπορώ να φτάσω ατμοσφαιρικά τον κινητήρα του 206 στα ίδια επίπεδα Ιποδύναμης και Ροπής με κινητήρα turbo με τα ίδια χρήματα, πώς;;; Απλό 4ΠΕΤΑΛΟΥΔΟ!!! Παίζεις στα 170 -180 άλογα χαλαρά και από απόδοση και ήχο;!;! Μόνο με WRC θα συγκρίνετε.

Αλλά το ξαναλέω, ότι ο Νίκος δεν μίλησε για τουρμισμα 0,8 - 0,9 bar για να του λέτε για turbo lang και ότι σε στροφές θα έχει πρόβλημα! Πιστεύω με 0,3bar και με μια υποδύναμη γύρο στα 150 άλογα, έτσι όπως είναι το αμάξι του Νίκου στημένο, άνετα θα πατάει οποιοδήποτε saxorallo ή 206αρι του βρεθεί σε ευθεία ή στροφή!
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 08:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
Λοιπόν, διάβασα όλα τα topic με προσοχή και έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Πρόβλημα με το turbo θα έχουμε και λόγου του ηλεκτρονικού γκαζιού (ρώτησα μηχανικό)!
2. Το turbo σε πιέσεις 0,3 bar, συμπεριφέρετε εντελώς ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ και δεν υπάρχει turbo lang όπως αναφέρθηκε!!!
3. Είμαι υπέρ της ατμοσφαιρικής βελτίωσης (Νίκο καλό μηχανικό θεωρώ ότι ξέρεις! Μαζί τον γνωρίσαμε Wink ) μόνο για τον λόγο που είπε ο Μίλτος, δηλαδή το αμάξι μου πιάνει κόφτες 3 με 4 φορές την ημέρα!! Ο Νίκος όμως ή ο κάθε Νίκος, που το πάει πιο χαλαρά και απλά θέλει μία στο τόσο να τα χώσει για να ξεγκ....σει, τότε ΝΑΙ βάλε turbo!!
4. Εάν θέλετε να μάθετε, εγώ μπορώ να φτάσω ατμοσφαιρικά τον κινητήρα του 206 στα ίδια επίπεδα Ιποδύναμης και Ροπής με κινητήρα turbo με τα ίδια χρήματα, πώς;;; Απλό 4ΠΕΤΑΛΟΥΔΟ!!! Παίζεις στα 170 -180 άλογα χαλαρά και από απόδοση και ήχο;!;! Μόνο με WRC θα συγκρίνετε.

Αλλά το ξαναλέω, ότι ο Νίκος δεν μίλησε για τουρμισμα 0,8 - 0,9 bar για να του λέτε για turbo lang και ότι σε στροφές θα έχει πρόβλημα! Πιστεύω με 0,3bar και με μια υποδύναμη γύρο στα 150 άλογα, έτσι όπως είναι το αμάξι του Νίκου στημένο, άνετα θα πατάει οποιοδήποτε saxorallo ή 206αρι του βρεθεί σε ευθεία ή στροφή!

Σε όλα τα post αυτά λέω....και μόνο εσύ τα έπιασες.... Smile Smile
Είσαι κορυφαίος φίλε!!!! Smile Smile
Αλλά από ότι φαίνεται μας την χαλάει το ηλεκτρονικό γκάζι.... Sad Sad

Δεν μας αναλύεις τα του ΤΕΤΡΑΠΕΛΟΥΔΟΥ που λες?????
DimiP - Τετ 16 Οκτ 2002, 12:04:24
Θέμα δημοσίευσης:
και απο βενζινη τι;;;;
μηπως το τετραπεταλουδο ειναι πολυ πιο αχορταγο απο το turbaki ?????
christhehealer - Τετ 16 Οκτ 2002, 14:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Δεν μας αναλύεις τα του ΤΕΤΡΑΠΕΛΟΥΔΟΥ που λες?????

Eίναι τα ματζαφλάρια πίσω από τον κινητήρα που μοιάζουν με καραμούτζες.

Tα καθημερινά αυτοκίνητα έχουν μία πεταλούδα γκαζιού για να ρίχνει βενζίνη και σε όλους τους κυλίνδρους. Bάζοντας ένα πολυπετάλουδο έχει μία πεταλούδα για κάθε κύλινδρο ξεχωριστά. Έτσι επιτυγχάναται μεγαλύτερη αναλογία αέρα/καυσίμου μέσα στη μηχανή άρα περισσότερη δύναμη που είναι και πιο ομαλή σε σχέση με το turbo. Eίναι η μετατροπή που γίνεται κατά κόρον στα ράλυ, είναι ακριβή μετετροπή και με αμφίβολη αξιοπιστία.

http://www.jenvey.co.uk ο πιο διάσημος κατασκευαστής πολυπετάλουδων.
pezomania - Τετ 16 Οκτ 2002, 16:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
4πεταλουδο:

Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε ατμοσφαιρικό κινητήρα, για να παίζει (αν όχι να πηγαίνει καλύτερα) στα ίσια τα τουρμπίδια!!

Φυσικά για να βάλεις 4πεταλουδο, θα πρέπει να έχεις αλλάξει: εξαγωγή, φλάτσα, πλανάρισμα καπάκι, άγριους Twisted evil εκκεντροφόρους, έμβολα κτλ κτλ. Είναι μετατροπή 3ου σταδίου.

Αν στην κάνει καλός μάστορας, το αμάξι απλά θα γ...ει ότι κινήται!! Με γνωστό μηχανικό, που έχει κάνει παρόμοια δουλειά σε rallye, το δυναμόμετρο έδειξε 220hp και έπαιζε στα ίσια punto 3ου σταδίου!!!

Βέβαια το αμάξι θα τρώει πολυυυυυυυυυύ βενζίνη και γι' αυτό τον λόγο τη μετατροπή αυτή την κάνουν όσοι έχουν άλλο αμάξι για κύριο και το πχ 206 τους, το έχουν μόνο για κυνήγη Twisted evil Twisted evil
Vini - Τετ 16 Οκτ 2002, 17:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:
4πεταλουδο:

Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε ατμοσφαιρικό κινητήρα, για να παίζει (αν όχι να πηγαίνει καλύτερα) στα ίσια τα τουρμπίδια!!

Φυσικά για να βάλεις 4πεταλουδο, θα πρέπει να έχεις αλλάξει: εξαγωγή, φλάτσα, πλανάρισμα καπάκι, άγριους Twisted evil εκκεντροφόρους, έμβολα κτλ κτλ. Είναι μετατροπή 3ου σταδίου.

Αν στην κάνει καλός μάστορας, το αμάξι απλά θα γ...ει ότι κινήται!! Με γνωστό μηχανικό, που έχει κάνει παρόμοια δουλειά σε rallye, το δυναμόμετρο έδειξε 220hp και έπαιζε στα ίσια punto 3ου σταδίου!!!

Βέβαια το αμάξι θα τρώει πολυυυυυυυυυύ βενζίνη και γι' αυτό τον λόγο τη μετατροπή αυτή την κάνουν όσοι έχουν άλλο αμάξι για κύριο και το πχ 206 τους, το έχουν μόνο για κυνήγη Twisted evil Twisted evil

Mπουυυυυ μακρυάάάά !!!!!
Αν είναι να ξεσκίσω τον κινητήρα και μετά να πληρώνω γκαζία και 20euro....καλύτερα να βρω άλλη βελτίωση....

Και ψάχνω....ψάχνω..... Wink Wink
Και ξαφνικά τηλέφωνο στην Terras Sport....
Τurbo για οποιοδήποτε 206 με πίεση από 0,45 (δεν πάει παρακάτω για το 206)....δίνει κατευθείαν από 50άλογα και ανεβαίνει ανάλογα την πίεση....και τιμή από 1.000.000 φουλ για την light έκδοση.

Τα θετικά:
Καμιά επέμβαση σε κινητήρα και εγκέφαλο
Εγγύηση καλής λειτουργίας

Το αρνητικό:
10 μέρες στο χειρουργείο

Αυτά από το τηλέφωνο....
christhehealer - Τετ 16 Οκτ 2002, 18:21:55
Θέμα δημοσίευσης:
 Tέρας μου ακούγεται αυτή η μετατροπή.

Eάν ήταν με Kομπρέσορ, δεν θα με παραξένευε αλλά με turbo και χωρίς να πειράξει τίποτα και +50 άλογα; Περιμένω νέα.

Ως τότε ετοιμάζω ένα άρθρο... Twisted evil Rolling eyes
pezomania - Τετ 16 Οκτ 2002, 18:44:19
Θέμα δημοσίευσης:
Για light τουρμπισμα, δεν πειράζεις εντόσθια κινητήρα, το πολύ πολύ καμιά φλατσούλα!

Και 1 μύριο ε! Καλό ακούγετε. Άρε Νίκο θα έρθει κάποια στιγμή που θα έρχεσε δίπλα μου και θα μου λές: " άσε Γιώργο, καλήτερα να πάμε με το δικό μου, βαριέμαι κάθε 10 λεπτά να σταματάω για να σε περιμένω! Shocked "
DimiP - Τετ 16 Οκτ 2002, 21:01:40
Θέμα δημοσίευσης:
καλα οι 10 μερες δεν ειναι τοσο τραγικο αλλα τα +50 αλογα μπαμ μπαμ μαλλον θελουν λιγο ψαξιμο.
vini για 1600 16v ρωτησες παλι η μηπως και για τα μικρα 1.4?
christhehealer - Τετ 16 Οκτ 2002, 22:24:55
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
καλα οι 10 μερες δεν ειναι τοσο τραγικο αλλα τα +50 αλογα μπαμ μπαμ μαλλον θελουν λιγο ψαξιμο.
vini για 1600 16v ρωτησες παλι η μηπως και για τα μικρα 1.4?

To έγραψε ο άνθρωπος με bold για οποιοδήποτε 206.

Το ξέρουμε ότι το δικό σου δεν είναι "οποιοδήποτε 206" αλλά ο μάστορας προφανώς δεν το ήξερε. Μόλις τον δω θα τον επιπλήξω Cool
Nikel - Πεμ 17 Οκτ 2002, 01:34:40
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:

Mπουυυυυ μακρυάάάά !!!!!
Αν είναι να ξεσκίσω τον κινητήρα και μετά να πληρώνω γκαζία και 20euro....καλύτερα να βρω άλλη βελτίωση....

Και ψάχνω....ψάχνω..... Wink Wink
Και ξαφνικά τηλέφωνο στην Terras Sport....
Τurbo για οποιοδήποτε 206 με πίεση από 0,45 (δεν πάει παρακάτω για το 206)....δίνει κατευθείαν από 50άλογα και ανεβαίνει ανάλογα την πίεση....και τιμή από 1.000.000 φουλ για την light έκδοση.

Τα θετικά:
Καμιά επέμβαση σε κινητήρα και εγκέφαλο
Εγγύηση καλής λειτουργίας

Το αρνητικό:
10 μέρες στο χειρουργείο

Αυτά από το τηλέφωνο....

Για εξηγησε το αυτο το φουλ-μετατροπη ρε Νικολα!
Να υποθεσω προγραμμα, εξατμιση (εσυ ομως εχεις),και το τουρμπο. Μπαρομετρο (γλυκερινης βεβαια Laughing )? Σκαστρα? Σωληνωσεις(samco)?Τurbo-timer? Δυναμομετρηση? Ανοιγμα μηχανης για καμμια φλαντζουλα? Τι τιμες σου εδωσε για την ρωπη?
Vini - Πεμ 17 Οκτ 2002, 07:10:40
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:

Για εξηγησε το αυτο το φουλ-μετατροπη ρε Νικολα!
Να υποθεσω προγραμμα, εξατμιση (εσυ ομως εχεις),και το τουρμπο. Μπαρομετρο (γλυκερινης βεβαια Laughing )? Σκαστρα? Σωληνωσεις(samco)?Τurbo-timer? Δυναμομετρηση? Ανοιγμα μηχανης για καμμια φλαντζουλα? Τι τιμες σου εδωσε για την ρωπη?

Kαλημέρα.
Με το φουλ εννοώ την τιμή για όλα. Κιτ+εργασία+οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Σκάστρα? Μάλλον όχι...
Μηχανή? Ανοιγμα? ΟΧΙ...δεν γίνεται επάμβαση στον κινητήρα
Τα υπόλοιπα ναι...
Δεν μου είπε παραπάνω...γιατί ο άνθρωπος με προσκάλεσε στο μαγαζί για να γνωριστούμε Shocked και να μου πει ακριβώς τι κάνουν και τι προσφέρουν...

Πάντως το Light σίγουρα αποτελεί απλή λύση με αύξηση ισχύος 50άλογα και ροπή αντίστοιχη με τα κυβικά του 206....

Αν θέλεις σου δίνω τηλέφωνο να πάρεις και να ρωτήσεις....ή να πας από εκεί....

Τον ρώτησα για ηλεκτρονικό γκάζι και για την δυσκολία του 206 1600 και μου είπε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με το turbo....

Δεν ρώτησα για μάρκα του turbo....

Aυτά....
Anonymous - Πεμ 17 Οκτ 2002, 14:36:01
Θέμα δημοσίευσης:

Paides gia sas. Molis pira prefa to club. Krima pou argisa toso.
Kai mias kai blepo me xara oti sizitate gia turbo se 206.
Tha xaro na do ta turbata na ginoun polla. Mexri stigmis gnorizo toylaxiston ena. ena 206cc.
Exo 206.
206cc.
206cc turbo.
Ante giati poli mas tin exoun pi ola ta saxoralla kai ta loipa gti...
Sintonisteitai....
Grigora!!!!!
Sidobre - Πεμ 17 Οκτ 2002, 14:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:

Tha xaro na do ta turbata na ginoun polla. Mexri stigmis gnorizo toylaxiston ena. ena 206cc.
Exo 206.
206cc.
206cc turbo.
Sintonisteitai....
Grigora!!!!!

Καλώς ήλθες Black&Fast!

Mία χάρη μόνο αν μπορείς να γράφεις Ελληνικά, γιατί είναι δύσκολα τα Greeklish στην ανάγνωση...

Και μια που έχεις turbo... για κάνε μας μια ανάλυση τί και πόσο...!
Slash - Πεμ 17 Οκτ 2002, 15:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλωσήρθες και απο μένα Black & Fast (από το Fast & Furious; Smile )
Για ανέλυσε το τουρμπάκι σου, να δούμε τι παίζει. Wink
seridim - Πεμ 17 Οκτ 2002, 19:51:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλωσήρθες Black&fast.
Ελπίζω να δώσεις λύσεις στις τόοοοοοοσες πολλές απορίες που έχουμε όλοι μας.
Nikel - Παρ 18 Οκτ 2002, 01:34:24
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:

Exo 206.
206cc.
206cc turbo.
Sintonisteitai....
Grigora!!!!!

Welcome black&fast kaι απο εμενα. Αντε ξεκινα ανελυε τις μετατροπες σου και το κοστος αυτων Wink
Miltellas - Παρ 18 Οκτ 2002, 01:50:15
Θέμα δημοσίευσης:
pezomania έγραψε:

Το Turbo Lag σε πίεση 0,3 συμφωνώ ότι αντιστοιχεί με το lag του... ηλεκτρονικού γκαζιού. Από ότι φαίνεται και από το 1 επιστρέφουμε στο ερώτημα άλλου θέματος: Πώς θα βάλουμε μηχανικό γκάζι;

Προς Black&Fast:
Μαύρε και Γρήγορε καλώς ήρθες!
Πές μας πώς το τούρμπισες, σε ποιόν και πότε; Το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί; Ποιές οι παρενέργειες; Τί πρέπει να προσέξουμε; Αξίζει το κόστος τελικά; Το μοτέρ που ήδη δουλεύει ψηλά τις θερμοκρασίες (1.6 16V) πώς το ψύχεις;
pezomania - Παρ 18 Οκτ 2002, 07:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΕΕΕΕΕ!!! Εγώ είμουν μαύρος και γρήγορος, αλλά τώρα ήρθε κάποιος άλλος μαύρος και ποιό γρήγορος Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Πλάκα κάνω Wink Καλώς ήρθες φίλε Black&Fast!
Anonymous - Παρ 18 Οκτ 2002, 09:37:01
Θέμα δημοσίευσης:

Παιδες ευχαριστώ πολύ για το καλοσορισμα.
Θα σας ενημερώσω για τον κινητήρα μου. αυτη τη στιγμή βεβαια δεν προλαβαίνω. Θα κατσω το σαββατοκύριακο και θα σας ενημερώσω. Ο χρόνος βλέπεταο είναι χρήμα, και το χρήμα είναι άλογα έτσι, μη ξεχνιόμαστε...
Μια παρατήρηση μόνο θέλω να κάνω.
Επειδή ρε παιδιά έχω ψιλοφρικάρει λιγάκι με αυτά που διαβάζω στο site.
Προσέξτε γιατι η ημιμάθεια είναι πάντα πολύ πολύ χειρότερη από την αμάθεια. ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
Sidobre - Παρ 18 Οκτ 2002, 09:41:53
Θέμα δημοσίευσης:
Oι παρατηρήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε όλοι!

Οπότε μόλις βλέπεις μια ανακρίβεια, ή ένα μαργαριτάρι, μπορείς να απαντήσεις υποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας την αλήθεια!

Περιμένουμε εναγωγίως την ανάλυσή σου.
theflame - Παρ 18 Οκτ 2002, 22:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:

Exo 206.
206cc.
206cc turbo.
Sintonisteitai....
Grigora!!!!!

Καλώς τον, καλώς τον.
Άσε τα αγριεμένα σου άτια ελεύθερα και χαλάρωσε στη παρέα μας! Wink
Rally - Σαβ 19 Οκτ 2002, 19:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
καλωςηρθες τουρμπατε!!! αντε πες τα ολα αλλα και ποσο σου πηγε το μαλλι!!!
Anonymous - Κυρ 20 Οκτ 2002, 16:11:04
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Νικελ, ΟΠΟΙΟΣ θελει να πηγαινει πιο αργα, δε χρειάζεται να αγχώνεται. Μπορεί να μην τσιρίζει και να απλά να πάει πιο δεξιά, πολύ πιο δεξιά.
(Με την καλή έννοια βέβαια...)
Το CC μου φοράει GΤ28ΒΒ, ένα front mount εναλλάκτη, 9:1, extra μπεκ, εξάτμιση 65mm, δουλεύει 0,9-1,1 υπερπίεση. Αυτά. Δίνει στην κατάσταση που κυκλοφορεί καθημερινά 210 ΗP. Αλλά μπορεί να δόσει και 240ΗP άμα τύχει κανένα κελεπούρι.
Αυτά μέσες άκρες.
Συμφωνώ απόλυτα για το ΝΟS με το ραλλάκια. Συμφωνώ με την άποψη του όχι με την επιχειραμοτολογία του. Μακριά από το NOS. Τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια ε;
Α και τι άλλο; Α ναι: ΤΟ 206CC ΦΟΡΑΕΙ ΠΙΣΩ ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ, ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΝΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΧΙ ΛΕΩ ΜΗ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΓΤΑΛΟΥΔΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΕΚΑΖΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ...ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙ ΑΝΑ ΜΗΝ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ...με την καλή έννοια πάντα ε;;;
Nikel - Κυρ 20 Οκτ 2002, 18:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:
Φιλε Νικελ, ΟΠΟΙΟΣ θελει να πηγαινει πιο αργα, δε χρειάζεται να αγχώνεται. Μπορεί να μην τσιρίζει και να απλά να πάει πιο δεξιά, πολύ πιο δεξιά.
(Με την καλή έννοια βέβαια...)
Το CC μου φοράει GΤ28ΒΒ, ένα front mount εναλλάκτη, 9:1, extra μπεκ, εξάτμιση 65mm, δουλεύει 0,9-1,1 υπερπίεση. Αυτά. Δίνει στην κατάσταση που κυκλοφορεί καθημερινά 210 ΗP. Αλλά μπορεί να δόσει και 240ΗP άμα τύχει κανένα κελεπούρι.
Αυτά μέσες άκρες.

Kaι για πες μας ρε black&fast σε ποιον βελτιωτη το τουρμπισες και ποσο σου κοστισε η μετατροπη???
christhehealer - Κυρ 20 Οκτ 2002, 23:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Kaι για πες μας ρε black&fast σε ποιον βελτιωτη το τουρμπισες και ποσο σου κοστισε η μετατροπη???

Kαλώς ήρθες και από μένα black&fast.

Θα ήθελα και εγώ να μάθω ποιο αναλυτικά για αυτή τη μετατροπή.

210Hp από 1600 ενδιαφέρον ακούγεται Cool
Miltellas - Κυρ 20 Οκτ 2002, 23:30:38
Θέμα δημοσίευσης:
Φτερωτέ Μαυρούλη, εμβολοχιτώνια αλλάξαμε; Από αξιοπιστία πώς πάμε; Σημαντικό...
Πολλά ακούω για Τούρμπα και Νίτρο με +50 (και +100!!) ίππους και 1600άρια που αντέχουν για χρόνια. Δυσκολεύομαι να τα πιστέψω. Έχω την πεποίθηση ότι στα χέρια μου, ένα τέτοιο μοτέρ δεν θα κρατούσε για πάνω από ένα σβέλτο ταξιδάκι (ή και μερικές γύρες στις Σέρρες)... Έτσι δεν είναι Pugsang;
Anonymous - Δευ 21 Οκτ 2002, 08:20:33
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον Μliltellas φίλε.
Σίγουρα ένα μοτερ στο 1,1 υπερπίεση δεν είναι για ταξιδάκι σβέλτο μήνα ιούλιο με 40 βαθμούς εξωτερική 500ασταμάτητα χιλιόμετρα και ένα puntaki να σε κυνηγάει συνεχώς και να προσπαθείς να του ξεφύγεις...αν βέβαια δεν έχεις παίξει με πιστόνια, ελατήρια βαλβίδων, και άλλα τέτοια που αυξάνουν το κόστος και σε οδηγούν σε μερικές μειώσεις των βαθμών ελευθερίας σου όταν είναι μαμά.
Κανείς δε είπε σε κανένα ότι ένα βελτιομένο μοτέρ αυτού του βαθμού θα βγάλει το LeMans ή το Paris-Dakar.
Αν και έχω κάνει κάτι ταξιδάκια τέζα (όχι 500km), χωρίς ίχνος θερμοκρασίας ή λαδάκι να φανεί πουθενά στον κινητήρα, σίγουρα όμως δεν κρατάω όπως εσύ σφυριά στα χέρια, ούτε πιστεύω ότι έχει πάει το μοτέρ με τη μάνα μου για να το τιμωρήσω...
Το μυστικό λοιπόνν δεν είναι να στραμπουλάς το αμάξι σου αλλά να το πηγαίνεις γρήγορα.
Σίγουρα όμως θα το έβαζα με τα χέρια σου στις Σέρρες που λες ότι τόσο ξέρεις, αν βέβαια το κίνητρο στην περίπτωση που δε σπάσει το μοτέρ στα χέρια σου (χαχαχαχα), είναι σοβαρό....
Rally - Δευ 21 Οκτ 2002, 08:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
Το μυστικό λοιπόν δεν είναι να στραμπουλάς το αμάξι σου αλλά να το πηγαίνεις γρήγορα εγραψε ο black και μου θυμιζει τευχος Αυγουστου του drive soumi vs barricelo. να λοιπον γιατι ο μπαρικελο σπαει την μηχανη του και ο σουμι οχι αν και εχουν τις ιδιες!!! τελειωσε εγω απο δω και περα θα σε φωναζω black soumi!!!
oσον αφορα την μετατροπη σου περιμενα πολυ περισσοτερες λεπτομερειες ειδικα με την πιστωση χρονου που ειχες(μας ειπες σαββατοκυριακο θα γραψεις για να εχεις χρονο)και ακομα δεν ξερουμε ουτε που ουτε ποσο ουτε πολλα πραγματα λες και δεν μιλαμε για ενα αμαξι 210 cavali!!!
περιμενω περισσοτερα και μην το δωσεις το 206 cc στον ομοσταυλο σου γιατι θα το σπασει!!!!!!!!!!! Onfire
Slash - Δευ 21 Οκτ 2002, 20:53:38
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ. Confused Βλέπω αλληλεγγύη στο μέγιστο.
No faith my friends...
Nikel - Τρι 22 Οκτ 2002, 11:19:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε φιλε black&fast για εξηγησε μου μερικαπραγματα:

1ον Αν καταλαβα καλα το τουρμπο δουλευει 0.9-1.1 bar με μαμα μηχανη σωστα? Μονο φλαντζα εχεις αλλαξει? Πιστονια γιατι δεν εβαλες???

2ον Πες μας τελικα σε ποιον την εκανες την μετατροπη και ποσο σου κοστισε???

3ον Αν μπορεις ανελυσε στην τιμη τι ακριβως περιλαμβανεται???
Miltellas - Τετ 23 Οκτ 2002, 00:03:57
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:
Το μυστικό λοιπόνν δεν είναι να στραμπουλάς το αμάξι σου αλλά να το πηγαίνεις γρήγορα.
Σίγουρα όμως θα το έβαζα με τα χέρια σου στις Σέρρες που λες ότι τόσο ξέρεις, αν βέβαια το κίνητρο στην περίπτωση που δε σπάσει το μοτέρ στα χέρια σου (χαχαχαχα), είναι σοβαρό....

Το μοτέρ δεν στραμπουλιέται, μόνο το αμάξωμα όταν στρίβεις. Όταν θέλω πλήρη επιτάχυνση, θέλω πλήρη! Τί λιγότερο να ζητήσω από ένα Turbo; Και δεν μιλάω για άσκοπα κατεβάσματα, ούτως ή άλλως όταν βρίσκεσαι στο turbo,συνήθως δεν χρειάζεσαι κατέβασμα...

Στις Σέρρες δεν έχω οδηγήσει, αν και πολύ θα τό'θελα! Θα το κανονίσουμε όμως, όσοι πιστοί, κάποια μέρα (εύχομαι να συντονιστούμε σύντομα, το κόστος δεν είναι απαγορευτικό). Wink
Θά 'θελα να σε δω στην πίστα... Σε ποιά πόλη μένεις;
Nikel - Τετ 23 Οκτ 2002, 00:56:08
Θέμα δημοσίευσης:
Που εισαι να απαντησεις ρε black&fast??? Mας αναψες φωτιες και εξαφανιστηκες...και οπως ελεγε και καποια ηθοποιος σε ενα ελληνικο εργο "Καιγομαι, καιγομαι, καιγομαι...."
Tomcat - Τετ 23 Οκτ 2002, 06:08:03
Θέμα δημοσίευσης:
χααχα Νιkel είσαι απίστευτος!!!Που την θυμήθηκες αυτή την ατάκα από το Safe Sex!!! Razz Razz Razz
Nikel - Τετ 23 Οκτ 2002, 11:09:09
Θέμα δημοσίευσης:
206Tomcat έγραψε:
χααχα Νιkel είσαι απίστευτος!!!Που την θυμήθηκες αυτή την ατάκα από το Safe Sex!!! Razz Razz Razz

Anonymous - Τετ 23 Οκτ 2002, 11:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel, λοιπον φιλε ακου.
Συμμεριζομαι την αγωνια σου αλλα καταλαβαινεις πως λογω ελλειψης χρονου δεν απαντω. Καταρχας απο πλευρας κινητηρα δεν εχει γινει καμια μετατροπη. Ουτε πιστονια ουτε ελατηρια ουτε βαλβιδες ουτε ελατηρια βαλβιδων, ουτε μηχανουργειο καπακι ουτε τιποτα. Μονο μειωση συμπιεσης με φλαντζα. Μη μπερδευεσαι ταπιστονια την ακουν μονο σε θερμοκρασιες και ζοριζονται με τα πυρακια. Οποτε αν μελετησεις καλα τη συμπιεση και βαλεις ενα καλο και καπου καλα εναν εναλλακτη, παιζεις με σουπερ αμολυβδη και πιο ψυχρα μπουζι, κανεις δηλαδη καλη μελετη για τις θερμοκρασιες γενικοτερα, δεν εχεις προβλημα. Ολα αυτα παντα βεβαια σε λογικα πλαισια. θα μπορουσα ισως να σου πω οτι προβληματισμος μου δεν ειναι τοσο τα πιστονια, οπως πιστευεις εντυποσιασμενος απο την υπερπιεση και σκεφτομενος εσυ μονο αυτη, αλλα η πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης που δεν ξερω ποσο θα αντεξει μεχρι να σπασει απο την υπερπιεση. Και αυτο το σημειο θελει λιγη φειδω και προσοχη γιατι τα σεναρια αν κανει ρωγμη η εισαγωγη ειναι πολλα...
Οσο για το που εφτιαξα το αυτοκινητο δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια, αφου εδω δεν ειμαστε ουτε για να διαφημιζουμε αλλα ουτε και να δησφημιζουμε. Απλα παντα στο επιπεδο που κυμαινεται κανεις πρεπει να εξασφαλιζει αυτο που θα κανει. Θα σε παρακινουσα ας πουμε αν σκεφτεσαι σοβαρα μια τετοια μετατροπη και επειδη παρατηρω οτι δεν εισαι πολυ qualified στο tuning, κιαυτο δεν ειναι ουτε κακο ουτε θελω να σε πικαρω, απλα να ζητησεις να σου δειξουν κατι ιδιο ακριβως. Πολλες φορες ξερεις ειναι κακο να μπαινουμε στα χωραφια αλλων, και να υπερsuperextraπολυψαχνουμε ενα πραγμα στο οοποιο δεν εχουμε τις βασεις να το αναλυσουμε. Χρειαζεται λοιπον εμπιστοσυνη, που εξασφαλιζεται με την εγγυηση, σιγουρια για αυτο που θα παρουμε, παρατηρωντας κατι ακριβως ιδιο. Οπως ας πουμε οταν χτιζεις ενα σπιτι δεν γυρνας ολους τους μηχανικους και δεν ψαχνεις βιβλιογραφια για να βρεις αν οντως η αντοχη των οπλισμων που σου βαζει ειναι οπως τα λεει.
Και τελος φιλε μου παντου και παντα οτι πληρωνεις παιρνεις. υπαρχουν στανταρ πανω κατω τιμες για τα εξαρτηματα που τοποθετεις στο αυτοκινητο σου, και αν μια τιμη ειναι εξαορετικά χαμηλη, απλά κάτι δεν παει καλά.
Η τιμή λοιπόν για μια ολοκληρωμενη μετατροπή από atmo σε turbo, χωρίς φυσικά ανάρτηση, είναι 4000-4500 ευρώ (τουρμπινα,σωληνωσεις,εξαγωγη,εναλλακτης,μεταδοση,βενζινες,διαχειρηση,φρενα,ανταλλακτικα κινητηρα αναλώσιμα και μη).
Ελπιζω να σε καλυψα,
και αν τα καταφερα εν μερει θελω να μου επισημανεις και τα σκοτεινα σημεια που σου αφησα.
Vini - Τετ 23 Οκτ 2002, 11:35:15
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:

Οσο για το που εφτιαξα το αυτοκινητο δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια, αφου εδω δεν ειμαστε ουτε για να διαφημιζουμε αλλα ουτε και να δησφημιζουμε.

Φίλε μου, έχει τεράστια σημασία. Σημείωσε ότι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα αυτοί (για να μην πω ότι μόνος ένας το συζητάει θερμά) που δέχονται να βάλουν turbo σε 206/1600....για διαφόρους λόγους.

Το να αναφέρεις το κατάστημα που έκανες την βελτίωση δεν αποτελεί διαφήμιση (ή δυσφήμιση...γιατί άραγε?) αλλά ενημέρωση προς τους υπολοίπους χρήστες που ίσως ενδιαφέρονται να κάνουν μία τέτοια βελτίωση. Αλλωστε, αν τυχόν διαβάζεις τα υπόλοιπα μηνύματα θα δεις ότι αναφέρονται συχνά-πυκνά καταστήματα και προϊόντα.

Θα ήταν ποιο φρόνιμο νομίζω να έλεγες π.χ. ότι δεν θα ήθελες να δώσεις το όνομα του βελτιωτή για προσωπικούς λόγους και τίποτα παραπάνω.

Φιλικά
Nikel - Τετ 23 Οκτ 2002, 12:13:17
Θέμα δημοσίευσης:
black&fast έγραψε:
Nikel, λοιπον φιλε ακου.
Συμμεριζομαι την αγωνια σου αλλα καταλαβαινεις πως λογω ελλειψης χρονου δεν απαντω. Καταρχας απο πλευρας κινητηρα δεν εχει γινει καμια μετατροπη. Ουτε πιστονια ουτε ελατηρια ουτε βαλβιδες ουτε ελατηρια βαλβιδων, ουτε μηχανουργειο καπακι ουτε τιποτα. Μονο μειωση συμπιεσης με φλαντζα. Μη μπερδευεσαι ταπιστονια την ακουν μονο σε θερμοκρασιες και ζοριζονται με τα πυρακια. Οποτε αν μελετησεις καλα τη συμπιεση και βαλεις ενα καλο και καπου καλα εναν εναλλακτη, παιζεις με σουπερ αμολυβδη και πιο ψυχρα μπουζι, κανεις δηλαδη καλη μελετη για τις θερμοκρασιες γενικοτερα, δεν εχεις προβλημα. Ολα αυτα παντα βεβαια σε λογικα πλαισια. θα μπορουσα ισως να σου πω οτι προβληματισμος μου δεν ειναι τοσο τα πιστονια, οπως πιστευεις εντυποσιασμενος απο την υπερπιεση και σκεφτομενος εσυ μονο αυτη, αλλα η πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης που δεν ξερω ποσο θα αντεξει μεχρι να σπασει απο την υπερπιεση. Και αυτο το σημειο θελει λιγη φειδω και προσοχη γιατι τα σεναρια αν κανει ρωγμη η εισαγωγη ειναι πολλα...
Οσο για το που εφτιαξα το αυτοκινητο δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια, αφου εδω δεν ειμαστε ουτε για να διαφημιζουμε αλλα ουτε και να δησφημιζουμε. Απλα παντα στο επιπεδο που κυμαινεται κανεις πρεπει να εξασφαλιζει αυτο που θα κανει. Θα σε παρακινουσα ας πουμε αν σκεφτεσαι σοβαρα μια τετοια μετατροπη και επειδη παρατηρω οτι δεν εισαι πολυ qualified στο tuning, κιαυτο δεν ειναι ουτε κακο ουτε θελω να σε πικαρω, απλα να ζητησεις να σου δειξουν κατι ιδιο ακριβως. Πολλες φορες ξερεις ειναι κακο να μπαινουμε στα χωραφια αλλων, και να υπερsuperextraπολυψαχνουμε ενα πραγμα στο οοποιο δεν εχουμε τις βασεις να το αναλυσουμε. Χρειαζεται λοιπον εμπιστοσυνη, που εξασφαλιζεται με την εγγυηση, σιγουρια για αυτο που θα παρουμε, παρατηρωντας κατι ακριβως ιδιο. Οπως ας πουμε οταν χτιζεις ενα σπιτι δεν γυρνας ολους τους μηχανικους και δεν ψαχνεις βιβλιογραφια για να βρεις αν οντως η αντοχη των οπλισμων που σου βαζει ειναι οπως τα λεει.
Και τελος φιλε μου παντου και παντα οτι πληρωνεις παιρνεις. υπαρχουν στανταρ πανω κατω τιμες για τα εξαρτηματα που τοποθετεις στο αυτοκινητο σου, και αν μια τιμη ειναι εξαορετικά χαμηλη, απλά κάτι δεν παει καλά.
Η τιμή λοιπόν για μια ολοκληρωμενη μετατροπή από atmo σε turbo, χωρίς φυσικά ανάρτηση, είναι 4000-4500 ευρώ (τουρμπινα,σωληνωσεις,εξαγωγη,εναλλακτης,μεταδοση,βενζινες,διαχειρηση,φρενα,ανταλλακτικα κινητηρα αναλώσιμα και μη).
Ελπιζω να σε καλυψα, και αν τα καταφερα εν μερει θελω να μου επισημανεις και τα σκοτεινα σημεια που σου αφησα.

Ξεκινωντας απ'το τελος να σου πω φιλε black&fast οτι ναι μου αφησες μερικα σκοτεινα σημεια! Καταρχην δεχομαι το θεμα ελλειψης χρονου για'υτο sorry φιλε μου αν σε πιεσα να απαντησεις εστω και αν το εκανα λογο της καψας μου να μαθω μιας και ενδιαφερομαι παρα πολυ για οτιδηποτε μπορει να ανεβασει αλογα στο αυτοκινητο μου.

Τωρα ποια ειναι τα σκοτεινα σημεια:

1ον Που εκανες την μετατροπη??? Μου λες να μην το ψαχνω πολυ και να εμπιστευτω καποιον...ΠΟΙΟΝ??? Εδω καλα καλα εσυ που εχεις το ιδιο αυτοκινητο, εσυ που εννω το τουρμπισες και το εβγαλες στην εθνικη δεν σου ανεβασε θερμοκρασια, εσυ που εισαι ευχαριστημενος απ'την μετατροπη σου, και δεν μου λες ποιος στο τουρμπισε???

2ον Και αφου η πλαστικη πολλαπλη εισαγωγης ειναι τετοια που δεν ξερεις ποσο θα αντεξει μεχρι να σπασει απο την υπερπιεση, γιατι δεν την αλλαζεις???

3ον Μου λες πως η τιμή για μια ολοκληρωμενη μετατροπή από atmo σε turbo, χωρίς φυσικά ανάρτηση, είναι 4000-4500 ευρώ...τελικα σε εσενα ποσο κοστισε???

ΥΓ. Μηπως το τουρμπισες στον Δαρα
Nikel - Δευ 28 Οκτ 2002, 02:15:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αχχχχχχ ρε black&fast μας αναψες καλα καλα την φωτια και μετα εξαφανιστηκες Crying or Very sad
Vini - Σαβ 02 Νοέ 2002, 18:34:05
Θέμα δημοσίευσης:
....και το project συνεχίζεται.... Wink

Λοιπόν εδώ δεν θα πω και πολλά....να μην κουράζω κιόλας....
Ερωτήσεις στον κο. βελτιωτή:

- ΤURBO σε 206???
- Οχι, γιατί τα μοτέρ σας δεν είναι φτιαγμένα για να δεχτούν TURBO και δεν θέλω να έχω πελάτες που θα έροχνται μία φορά τον μήνα με προβλήματα κινητήρα.... Τώρα αν θέλεις με το ζόρι να σου περάσω TURBO...no problem, αλλά...
- ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΙ, ΦΛΑΝΤΖΕΣ, ΚΑΠΑΚΙΑ κλπ?
- Θα τρέξεις σε αγώνα?
- όχι...
- Αν είναι να χρημσιμοποιείς το αυτοκίνητο για πόλη και ταξίδια ΜΑΚΡΥΑ από 2ο στάδιο βελτίωσης...
- Γιατί?
- Θα έχεις προβλήματα αρρυθμιών σε ρελαντί και στις υψηλές και θα το φέρνεις κάθε τόσο για πείραγμα... Πολλοί τρελαμένοι το κάνουν αλλά μετά ξεκινούν τα προβλήματα... η καλύτερη κίνηση για το 1600 είναι το 1ο στάδιο και μετά τέλος....Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....και αυτοκίνητο για πολλά χρόνια....
- Χμμμ...μαλιστα....
- Αν όμως θέλεις και είσαι τρελλαμένος μπορούμε να στο φτιάξουμε αλλά φίλε μου να ξέρεις ότι θα έχεις προβληματάκια και μάλιστα σπαστικά....

σημείωση: Σε όλο το διάλογο ο άνθρωπος μου τόνιζε ότι θέλει να κερδίζει τους πελάτες του και όχι να τους χάνει από "δήθεν" βελτίωσεις και από πωλήσεις "αλόγων" με το κιλό.... Αλλωστε επειδή είναι βελτιωτής/συνεργείο της Peugeot περιορίζει σημαντικά το πελατολόγιο....και το κυριότερο είναι φοβερά γνώστης των Γάλλων...
Miltellas - Δευ 04 Νοέ 2002, 01:56:09
Θέμα δημοσίευσης:
Νά' σαι καλά ρε Vini, που ψάχνεις.
Ποτέ δεν θεωρούσα αξιόπιστες τις μετατροπές που επεμβαίνουν σε μηχανικά μέρη του κινητήρα.

Για πες μας τώρα, τί εννοεί ο βελτιωτής ως "αξιόπιστη βελτίωση 1ου σταδίου"; Τί προτείνει;
Nikel - Δευ 04 Νοέ 2002, 02:33:30
Θέμα δημοσίευσης:
Σκουπα-προγραμμα-εξατμιση (αν και ο Vini εχει) και χρονισμος βαλβιδων! Ξεχασα κατι Vini???
Miltellas - Δευ 04 Νοέ 2002, 05:44:28
Θέμα δημοσίευσης:
Μια και αναφέρθηκες στον Χρονισμό βαλβίδων...
Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο χωρίς αλλαγή εκεντροφόρου;
Nikel - Δευ 04 Νοέ 2002, 06:02:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μιλτο μου εγω απλα μετεφερα (σωστα ελπιζω) τι ειπε ο βελτιωτης στον Vini. Tωρα το πως θα γινει ο χρονισμος.....Vini help Embarassed
Vini - Δευ 04 Νοέ 2002, 08:06:12
Θέμα δημοσίευσης:
Nikel έγραψε:
Σκουπα-προγραμμα-εξατμιση (αν και ο Vini εχει) και χρονισμος βαλβιδων! Ξεχασα κατι Vini???

Ακριβώς αυτά....

Χρονισμός-ρύθμιση βαλβίδων....αυτό ανέφερε....το οποίο θα γίνει κατά την διάρκεια της δεύτερης δυναμομέτρησης....

Παραπάνω δεν ξέρω, δυστυχώς.... Smile Smile
pezomania - Δευ 04 Νοέ 2002, 08:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
Φαντάζομαι ότι εννοούσε επαναχρονισμό των βαλβίδων, για την πλήρη εκμετάλευση του νέου προγράμματος.
Miltellas - Πεμ 07 Νοέ 2002, 01:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδή, χρονισμό εκκεντροφόρου. Για μικρορύθμιση θα μιλάει. Ριψοκίνδυνο απ'ότι ξέρω...
Slash - Πεμ 07 Νοέ 2002, 02:51:29
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει να είναι λίαν τσάκαλος αυτός που θα το κάνει, για να παίζει με μικροξυσίματα και αλλαγές περιόδων. Και μάλλον, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να γίνει με τη βοήθεια λέιζερ, χωρίς κατα τα άλλα να αλλάξει η γωνία του με τις βαλβίδες, γιατί το υπόλοπο σύστημα μετάδοσης από τις μπιέλες παραμένει ίδιο. Εκτός κι αν αλλάξουν και αυτό... Συν οτι πρέπει όλα αυτα να συμφωνούν με την ECU.
Άλλη λύση είναι να βάλει καινούργιο έτοιμο εκκεντροφόρο από κάποιο βελτιωτικό οίκο με standard ρυθμίσεις και αποδόσεις.
KostasKostas - Παρ 15 Νοέ 2002, 12:50:29
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες εγώ όταν έβγαλα την τουρμπινούλα απο το fiat (μια παλιά T3 garrett) και επειδή θα βγάλω και το intercooler σκεφτόμουνα κάποια στιγμή να τα βάλω στο 206 Twisted evil
Twisted evil

Το 8V μοτέρ έχει μεγαλύτερες αντοχές απο το 16V και νομίζω δεν έχει τόσο περιορισμένο εγκέφαλο.

Βεβαίως η κοπέλα μου (που το οδηγάει ως επί το πλείστον) επειδή δεν ήθελε επισκέψεις σε συνεργεία μου είπε να το ξεχάσω προσωρινά Razz

Βεβαίως εμένα ποτέ δεν μου έχει φύγει η ιδέα απο το μυαλό Evil

Πιστεύω μέχρι 0,6-0,7 πίεση δεν έχει ανάγκη απο άνοιγμα μοτέρ αλλά σίγουρα θέλει αναρτήσεις, φρένα ( έχω ταμπούρα πίσω Crying or Very sad ) κτλ κτλ...

Επειδή έχω φίλο μηχανικό που φτιάξαμε μαζί και το fiat δεν θα μου κοστίσει πολύ..
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι χαρτογράφηση του εγκεφάλου, μια φιλτροχοανη και έναν ρυθμιστή πίεσης βενζίνης... (ίσως και κάτι αλλο που ξεχνάω αυτή τη στιγμή).

Το ΜΟΝΟ σίγουρο πρόβλημα είναι ότι με την Τ3 θα έχω πολύύύύύ lag... Rolling eyes
Tomcat - Παρ 15 Νοέ 2002, 16:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
KostasKostas έγραψε:

Πιστεύω μέχρι 0,6-0,7 πίεση δεν έχει ανάγκη απο άνοιγμα μοτέρ αλλά σίγουρα θέλει αναρτήσεις, φρένα ( έχω ταμπούρα πίσω Crying or Very sad ) κτλ κτλ...

Επειδή έχω φίλο μηχανικό που φτιάξαμε μαζί και το fiat δεν θα μου κοστίσει πολύ..
Το μόνο που θα χρειαστεί είναι χαρτογράφηση του εγκεφάλου, μια φιλτροχοανη και έναν ρυθμιστή πίεσης βενζίνης... (ίσως και κάτι αλλο που ξεχνάω αυτή τη στιγμή).

Το ΜΟΝΟ σίγουρο πρόβλημα είναι ότι με την Τ3 θα έχω πολύύύύύ lag... Rolling eyes

Το μοτερ σου μάλλον θα πρέπει να ανοιχτει για να ριξεις την συμπίεση γιατί δεν νομίζω να το αντέξει για πολύ το 0,6-0,7.Ροική εξέλιξη ισως στο καπάκι , αλλαγή φλάτζας , δεν θα τα αποφύγεις.Ισως γλυτώσεις απο εκκεντροφόρους πιστόνια κτλ. αλλά και πάλι T3?
Να φανταστώ κάτι σε UNO turbo το προηγούμενο αυτοκίνητο?
Nikel - Παρ 15 Νοέ 2002, 18:11:14
Θέμα δημοσίευσης:
KostasKostas έγραψε:
Παίδες εγώ όταν έβγαλα την τουρμπινούλα απο το fiat (μια παλιά T3 garrett) και επειδή θα βγάλω και το intercooler σκεφτόμουνα κάποια στιγμή να τα βάλω στο 206 Twisted evil
Twisted evil

Το 8V μοτέρ έχει μεγαλύτερες αντοχές απο το 16V και νομίζω δεν έχει τόσο περιορισμένο εγκέφαλο.

Τουλαχιστον μια φλαντζουλα (μπορει και διπλη) χρειαζεται! Το προβλημα με τα δικα μας 1600αρια ειναι η αντοχη της πλαστικης πολλαπλης! Γιαυτο λοιπον βλεπω το 0.7 αρκετα υψηλο! Καλυτερα παιξε μαξιμουμ μεχρι 0.6 bar πιεση με την μαμα πολλαπλη! Εαν βεβαια βαλεις μεταλλικη μεχρι 0.8 μπορες πιστευω να παιξεις ανετα+διπλη φλαντζα για να ριξεις την συμπιεση!
Miltellas - Κυρ 17 Νοέ 2002, 02:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
KostasKostas έγραψε:

Μπορείς να μας αιτιολογήσεις αυτό που περιγράφεις;
KostasKostas - Δευ 18 Νοέ 2002, 08:29:32
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
KostasKostas έγραψε:

Μπορείς να μας αιτιολογήσεις αυτό που περιγράφεις;

Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, απλά επειδή και σε άλλα αυτοκίνητα οι 8V κινητήρες έχουν αποδειχτεί ποιο "ανθεκτικοί" απο κάποιος άλλους (όπως π.χ. στο GOLF) έτσι πιστεύω ότι θα συμβαίνει και με το 206.

Για τον εγκέφαλο μου το είχε πεί ένας μηχανικός αλλά δεν ξέρω αν ισχυέι 100%...

Στο rallye όμως νομίζω ότι τα 8V "πειράζονται" ποιο εύκολα..
Rally - Δευ 18 Νοέ 2002, 11:26:55
Θέμα δημοσίευσης:
τα 16βαλβιδα ειναι κλασης ανωτερα και σηκωνουν πολλα περισσοτερα αυτο ειναι το σιγουρο.τωρα περι αξιοπιστιας υπαρχει μια λογικη σε αυτα που λες και κυριως εντοπιζεται στο γεγονος οτι το 8βαλβιδο μοτερ δεν πιεζεται τοσο πολυ αφου δεν οδηγειται σε υψηλες στροφες, ειναι ανωφελο θα ελεγα.
Miltellas - Τρι 19 Νοέ 2002, 01:01:39
Θέμα δημοσίευσης:
Rally έγραψε:
τα 16βαλβιδα ειναι κλασης ανωτερα και σηκωνουν πολλα περισσοτερα αυτο ειναι το σιγουρο.τωρα περι αξιοπιστιας υπαρχει μια λογικη σε αυτα που λες και κυριως εντοπιζεται στο γεγονος οτι το 8βαλβιδο μοτερ δεν πιεζεται τοσο πολυ αφου δεν οδηγειται σε υψηλες στροφες, ειναι ανωφελο θα ελεγα.

Θα συμφωνήσω καθ' ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αντοχής κινητήρα και ποσότητας βαλβίδων. Υπάρχει όμως έμμεση με την εξής έννοια: Ένας ίδιος κινητήρας με τα ίδια μέταλλα αλλά με διαφορετική κυλινδροκεφαλή, όπου ο ένας είναι 8βάλβιδος και ο άλλος 16βάλβιδος, είναι φυσιολογικό να αποδίδει περισσότερη δύναμη ψηλά ο 16βάλβιδος, τουτέστιν περισσότερα ζόρια άρα μικρότερη αντοχή.
Αυτό όμως αναιρείται όταν με οποιονδήποτε ανεβάζουμε την ιπποδύναμη σε 8βάλβιδο κινητήρα, το οποίο θα το επιτύχουμε με ανέβασμα του ορίου περιστροφής, άρα τα πράγματα θα είναι χειρότερα για την αντοχή από ότι σε έναν 16βάλβιδο.
Tomcat - Παρ 22 Νοέ 2002, 00:23:08
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Rally έγραψε:

Θα συμφωνήσω καθ' ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αντοχής κινητήρα και ποσότητας βαλβίδων. Υπάρχει όμως έμμεση με την εξής έννοια: Ένας ίδιος κινητήρας με τα ίδια μέταλλα αλλά με διαφορετική κυλινδροκεφαλή, όπου ο ένας είναι 8βάλβιδος και ο άλλος 16βάλβιδος, είναι φυσιολογικό να αποδίδει περισσότερη δύναμη ψηλά ο 16βάλβιδος, τουτέστιν περισσότερα ζόρια άρα μικρότερη αντοχή.
Αυτό όμως αναιρείται όταν με οποιονδήποτε ανεβάζουμε την ιπποδύναμη σε 8βάλβιδο κινητήρα, το οποίο θα το επιτύχουμε με ανέβασμα του ορίου περιστροφής, άρα τα πράγματα θα είναι χειρότερα για την αντοχή από ότι σε έναν 16βάλβιδο.

Διάβαζα πριν λίγες εβδομάδες στο power ένα γράμμα οπου ο αποστολέας ζήταγε πληροφορίες για να τουρμπίσει ένα 206 1.4 8V (δεν θέλω να σχολιάσω το ότι αναφερόταν σε Τ 4) .Tο περιοδικό λοιπόν του απάντησε ότι το καλύτερο που θα είχε να κάνει ήταν να τοποθετήσει κινητήρα Rallye (γιατί άραγε δεν είπε 1.6 χs ,ίσως κόστος ίσως....) και μετά να εγκαταστήσει το turbo.Eπίσης ανέφερε ότι οι απαραίτητες μετατροπές για το turbο ήταν ενισχυμένια πιστόνια , ενισχυμένες μπιέλες , εκκεντροφόρους και κάποιος παραλληλος εγκέφαλος (aftermarket managment).
Rally - Παρ 22 Νοέ 2002, 09:59:25
Θέμα δημοσίευσης:
Tomcat έγραψε:
Miltellas έγραψε:
Rally έγραψε:

Διάβαζα πριν λίγες εβδομάδες στο power ένα γράμμα οπου ο αποστολέας ζήταγε πληροφορίες για να τουρμπίσει ένα 206 1.4 8V (δεν θέλω να σχολιάσω το ότι αναφερόταν σε Τ 4) .Tο περιοδικό λοιπόν του απάντησε ότι το καλύτερο που θα είχε να κάνει ήταν να τοποθετήσει κινητήρα Rallye (γιατί άραγε δεν είπε 1.6 χs ,ίσως κόστος ίσως....) και μετά να εγκαταστήσει το turbo.Eπίσης ανέφερε ότι οι απαραίτητες μετατροπές για το turbο ήταν ενισχυμένια πιστόνια , ενισχυμένες μπιέλες , εκκεντροφόρους και κάποιος παραλληλος εγκέφαλος (aftermarket managment).

το διαβασα και εγω το συγκεκριμενο αλλα δεν του ειπε αν θελει να το τουρμπισει να βαλει κινητηρα ραλλυ. του ειπε για τον δαρα και απο εκει και περα αν θελει κατι παραπανω καλο θα ηταν να βαλει του ραλλυ αφου ειναι γνωστη για το ποσο χερακι μπορει να μπει σε αυτην την μηχανη.οσο γιατι δεν του ειπε για την 1600 xs αυτα τα εχουμε ξαναπει αφου οπι δυο μηχανες εχουν μεγαλες διαφορες.
PREDATOR_GR - Πεμ 03 Απρ 2014, 18:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
Να αναθερμάνω λίγο το topic? Τώρα που η εποχή του DARAS Development πέρασε και οι εταιρίες εισάγουν σε όλο και πιο πολλά μοντέλα τους το turbo, εγώ αξίζει να τουρμπίσω το 206 1.6 cc μας ή όχι; Και αν ναι, ρίξτε ενημέρωση...! Μιλάμε για light turbo, όχι εξεζητημένα πράγματα....! Wink
Giannis307 - Πεμ 03 Απρ 2014, 18:52:43
Θέμα δημοσίευσης:
θα χρειαστεις πολλα πραματα......πολυ χρημα με αποτελεσμα οχι αναλογο....καλητερα δωστο και τα λευτα που θα εριχνες συμπληρωσε τα και παρε ενα 207 cc η απλο ετοιμο....πιο αξιοπιστος θα εισαι με το σωστο σαζμαν και τον σωστο εγκεφαλο.

Αν απο την αλλη εχεις ψηθει για τουρμπισμα ενδεικτικα θες ενα 3000 για μοτερ (φλατζα ρεκτιφιε σφυρηλατα χταποδο τουρμπινες εισαγωγες κουλερ κλπ...) συν ενα 1500αρι για ενα αγραφο με το ρυθμησμα του μιας και με τον εγκεφαλλο του αυτοκινητου σου δεν παιζει ουτε με μαιμουδιες να δεχτει τουρμπο προγραμα...

το ποσο για τομοτερ ειναι ενδεικτηκο λαμβανοντας υποψιν οτι μονο μπιελες πιστονια θα βαλεις καινουρια και τα ρεστ μεταχειρα....

εισαι σιγουρος?
PREDATOR_GR - Πεμ 03 Απρ 2014, 19:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
χμ... Rolling eyes Αναμενόμενη η απάντηση... Η αλήθεια είναι ότι η δυνατότητα για άλλο αμάξι δεν υπάρχει... Μιας και το αμάξι αγοράστηκε προ διετίας από την αρραβωνιαστικιά...

Το κόστος -για να πω την αλήθεια- το περίμενα μεγαλύτερο, αλλά αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η αξιοπιστία του μοτερ... Rolling eyes
reselie-206 - Πεμ 03 Απρ 2014, 19:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
το κυριότερο δίλημμα σου πρέπει να είναι το εξής:

θές αμάξι που να μη πάει άλλα να δουλεύει και να το εμπιστεύεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη?

ή

θές αμάξι που να παίζει μπάλα άλλα να κάνεις το σταυρό σου κάθε φορά πριν βάλεις μπρός?
volvos - Πεμ 03 Απρ 2014, 19:17:32
Θέμα δημοσίευσης:
Episis k πολλαπλη εισαγωγξς αφου η πλαστική ανοίγει σα μανιταρι...
κοινως εγκλημα κ μονο να το σκέφτεσαι

κι ομως γιαννη αν σου πω οτι ο 744 εχει ετοιμους χαρτες τουμπο απο το ντιζελ????λολ κ ομγ

επισης σαλεξ πρπσφατα εφτιαξε προγραμμα για 206 τουρμπο ρωσια....
Giannis307 - Πεμ 03 Απρ 2014, 19:20:45
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο δεν το γνωριζα τακη.....εννοειται οτι θελει εισαγωγη.....και οπως ειπε και κ τασος πιο πανω ειτε θα το εχεις οπλο....ειτε βολτησιο που θα τρωει το ξυλο απο τα μαμα νεας γενιας....
PREDATOR_GR - Πεμ 03 Απρ 2014, 19:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα...Οκ με πείσατε χεχε Wink
Το αφήνω ως έχει!
lambrosp - Πεμ 10 Απρ 2014, 08:36:46
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου θα χρειαστείς ένα δεκάρικο πάνω - κάτω για να το κάνεις όπλο και όχι 4-5 χιλιάρικα. Για αξιόπιστο όπλο που θα ασχολείσε με άλλες κατηγοριες και όχι με νέας γενιάς αυτοκίνητα όπως λές, γιατι απλά δεν θα αξίζει. Αν τα έχεις προχώρα αλλιώς κάτσε στα αυγά σου.Σίγουρα έιναι πολλά τα λεφτά και δύσκολες εποχές και όπως και να το κάνεις η συντήρηση του και μόνο δεν θα είναι όπως την ήξερες μεχρι τώρα..... Άν όμως θα τα είχες και το έκανες γιατί γουσταρεις το 206 και το θές όπλο και όχι κάποιο άλλο αμάξι έτοιμο αλλα το 206 σου, τότε κάντο. Η απόλαυση που θα σου χαρίζει όταν θα πατάς το γκάζι θα σε αποζημειώνει και θα λές χαλάλη του.Μην βιαστεί κανείς να με κατακρίνει, γιατι άν δεν το έχεις νιώσει αυτό το συναιθημα ...απλα δεν μπορείς να το καταλάβεις. Το δίλημα είναι για μένα καθαρά αν τα έχεις και σε παίρνει να τα πετάξεις και όταν λέω να τα πετάξεις, εννοω ότι μην περιμένεις κάποια στιγμη να τα πάρεις πίσω πουλώντας το.Αν το σκέφτεσαι για light καταστάσεις και κλειστό μοτερ........μην ξεκινήσεις κάν ούτε να το σκέφτεσαι,γιατι τότε ίσχυει ότι σου είπαν και οι προλαλήσαντες.
turbomaniac - Παρ 04 Ιούλ 2014, 07:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
PREDATOR_GR έγραψε:
Μάλιστα...Οκ με πείσατε χεχε Wink
Το αφήνω ως έχει!

με προσεκτικη επιλογη πραγματων, νομιζω αξιζει το τουρμπισμα.

απλα θελει πολυ τρεξιμο απο μερους σου αν θελεις να γλυτωσεις πολλα λεφτα, να παρεις όλα τα πραγματα μόνος σου και μετα να πας σ' εναν μηχανικό εμπιστοσυνης να στα περασει...

αμα ενδιαφερεσαι να σου κανω μια λιστα τι θα χρειαστεις και που θα τα βρεις και απο εκει και περα το ψαχνεις μονος σου.

με αυτον τον τροπο που σου περιεγραψα μπορεις να τουρμπίσεις αξιοπιστα στα 200 αλογα περιπου, χωρις να αλλαξεις πιστονια-μπιελες με κοστος απο 2500 μέχρι 3500 ευρω, αναλογως των ανταλλακτικών που θα βρεθούν.
lambrosp - Δευ 21 Ιούλ 2014, 12:29:30
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν αξίζει φίλε μου.......ή με πιστόνια, μπιέλες μέταλλα,ελατήρια και άγραφο εκέφαλο.....ή κάθησε στα αυγά σου!!!!!! Δεν νοείτε κλειστό μοτερ ,παράλληλα εγεφαλάκια ,extra μπέκ το 2014.Έτσι τουρμπίζαν το 80 και κάναν την προσευχή τους για πότε θα σπάσουν.Απλά και φιλικά.
Ghost Dog - Δευ 21 Ιούλ 2014, 13:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:
Δεν αξίζει φίλε μου.......ή με πιστόνια, μπιέλες μέταλλα,ελατήρια και άγραφο εκέφαλο.....ή κάθεσε στα αυγά σου!!!!!! Δεν νοείτε κλειστό μοτερ ,παράλληλα εγεφαλάκια ,extra μπέκ το 2014.Έτσι τουρμπίζαν το 80 και κάναν την προσευχή τους για πότε θα σπάσουν.Απλά και φιλικά.

+1 Afroman
turbomaniac - Τρι 05 Αύγ 2014, 14:11:52
Θέμα δημοσίευσης:
lambrosp έγραψε:
Δεν αξίζει φίλε μου.......Δεν νοείτε κλειστό μοτερ ,παράλληλα εγεφαλάκια ,extra μπέκ το 2014.Έτσι τουρμπίζαν το 80 και κάναν την προσευχή τους για πότε θα σπάσουν.Απλά και φιλικά.

αυτη ειναι η επικρατουσα αποψη, αλλα ειναι λαθος.

η γνωση φερνει την αξιοπιστια και όχι το χρήμα....

όπως επισις και εκ του αποτελεσματος κρινεται μια μετατροπή και όχι απο το ποσο high tech ειναι.

σε ατμοσφαιρικο αμαξι που το κανεις τουρμπο ή πας για 5ο μπεκ ή βαζεις αγραφο, οποτε δεν αξιζει το κόστος, καλύτερα παιρνεις αλλο αμαξι, αν ειναι να βαλεις αγραφο.
Giannis307 - Τρι 05 Αύγ 2014, 19:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
turbomaniac έγραψε:
lambrosp έγραψε:
Δεν αξίζει φίλε μου.......Δεν νοείτε κλειστό μοτερ ,παράλληλα εγεφαλάκια ,extra μπέκ το 2014.Έτσι τουρμπίζαν το 80 και κάναν την προσευχή τους για πότε θα σπάσουν.Απλά και φιλικά.

αυτη ειναι η επικρατουσα αποψη, αλλα ειναι λαθος.

η γνωση φερνει την αξιοπιστια και όχι το χρήμα....

όπως επισις και εκ του αποτελεσματος κρινεται μια μετατροπή και όχι απο το ποσο high tech ειναι.

σε ατμοσφαιρικο αμαξι που το κανεις τουρμπο ή πας για 5ο μπεκ ή βαζεις αγραφο, οποτε δεν αξιζει το κόστος, καλύτερα παιρνεις αλλο αμαξι, αν ειναι να βαλεις αγραφο.

Το κοστος ενος αγραφου ειναι γυρω στο 1000αρικο λοιπον εγω (μιας και το εω δει το εργο) απο κει θα ξεκιναγα και μετα με το αν θα εκανα σφυρια τα εντοσθια.....

και ναι φιλε το 5ο μπεκ το βαζαν εποχες παλιες οπου καθως ειχαν βγει οι μαχητες των δρομων και εμφανηστηκαν και πλυθηναν τα τριπορτα civic με ποικοιλοχρωμα νεον και εκαναν χρυσες δουλειες μερικα συνεργεια οπου εβαζαν τουρμπο και σε παπακια (οσοι ειναι απο πειραια με πιανουν)!!! και για αυτη την λυση τοτε ζητουσαν την αρτα και τα γιαννενα.....
lambrosp - Τετ 06 Αύγ 2014, 09:32:54
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε ο άγραφος είναι όλα τα λεφτα και αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του!!! Όλα απο εκεί ξεκινάν και εκεί τελειώνουν. Τα καλύτερα high teck πράγματα να έχεις πληρώσει και βάλει στο μοτέρ σου (που εδώ που τα λέμε όταν κάποιος πάει για μπεκάκι και παράλληλο, δεν νομίζω ότι έχει στο μυαλό του τα καλύτερα γιατι τότε θα είχε και τον εγκέφαλο μέσα σε αυτα), αν αυτός που τα διαχειρίζεται δεν είναι ένας καλός εγκέφαλος......κλάφτα. Μην ξεχνάμε τις παραμέτρους όλους που διαχειρίζεται ένας εγκεφαλος και σε περίπτωση απόλκησεις + - κάποιας ανοχής των τιμών αυτών το αμάξι μπαίνει σε safe mode και γλυτώνεις έτσι ένα ωραιότατο σπάσιμο?λιώσιμο? όπως προτημάει ο καθένας........ Το εγκεφαλάκι τι να σου κάνει το άμηρο? άνοιξε -κλείσε το μπεκ.Αυτά...... και κόστος? δεν θα το έλεγα διόλου ευκαταφρόνητο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.....εγω προσωπικά, δεν θα ξεκινούσα καν με τέτοιους στόχους.Καλύτερα ατμόσφαιρα και ξερό ψωμί!
lambrosp - Τετ 06 Αύγ 2014, 09:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εγκέφαλο προσωπικά για μένα χρειάζεται ακόμα και ένα εργοστασίου turbo αυτοκίνητο το οποίο έχει βελτιωθει σημαντικά. Αυτό για την καλύτερη λειτουργία (μηχανικα) του μοτέρ και άλλωστε τα λεφτά που θα δώσει για εγκέφαλο, τοποθέτηση και προγραμματισμό μαζί θα τα κάνει απόσβεση απο τις βενζίνες και μόνο μέσα σε 1 με 2 χρόνια ανάλογα την χρήση που το έχει ο καθένας . Όχι ότι θα του έπερνε και λίγα ο προγραμματιστής για τα μαμα ηλεκτρικά.....ακούω τρελά ποσα, δενξέρω.....
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες