Steve έγραψε: |
Γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτό και αυτό δημιουργώ αυτό το topic λόγω του ότι δεν βρήκα απάντηση στις ερωτήσεις που μου προέκυψαν πριν μια ώρα περίπου.
Έκανα την βόλτα μου στην πόλη, και πέρασα από τον γνωστό "βελτιωτή" μου... ξεχρέωσα το φίλτρο ελευθέρας που χρωστούσα ![]() ![]() Λέω κάτσε να δοκιμάσουμε κάτι πιο λευκό για τα πορείας (μιας που στις ψείρες έχω βάλει led λευκά 7mm περίπου)... Βγάζω την μια λάμπα του φαναριού του οδηγού, βλέπω πυρακτώσεως Η4! Ωραία, βάζω την λάμπα που μου δίνει (ήτανε σχεδόν ίδια με μπλέ το κρυσταλλάκι επάνω). Διαφορά? Το φανάρι του συνοδηγού μου φαινόταν κίτρινο ![]() ![]() Ύστερα και από συζήτηση με τον GFG την Παρασκευή στο Touring της Ελάτης, και αυτός που είχε αλλάξει τις Η4, του κάηκαν στις 2 βδομάδες. Πάλι δεν ξέρω τί χρήση της έκανε και ο GFG. Εγώ συνήθως το βράδυ επειδή είμαι εντός πόλης που υπάρχει αρκετό φώς, είμαι με ψείρες και προβολάκια αναμμένα. Αν ήταν να καεί κάτι, στους 8 μήνες που έχω το αμάξι, θα είχανε καεί είτε οι ψείρες είτε τα προβολάκια. Σκεφτόμενος λοιπόν να αλλάξω και εγώ τις λάμπες μου μπροστά μαζί με τις λάμπες για τα προβολάκια, θα κάνω βέβαια έρευνα αγοράς, έχω δει 3 μάρκες ως τις πιο δημοφιλέστερες: PHILIPS, OSRAM, PIAA. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΙ ΛΑΜΠΕΣ ΦΟΡΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, θα ήθελα να μου πείτε: 1) Αν είναι οι πρώτες σας ή αν προηγήθηκαν άλλες? 2) Κάθε πόσο σας καίγονται (αν σας έχουνε καεί μέχρι τώρα κάποια φορά...)? 3) Πόσο σας κόστισαν? Όσο για αλλαγές περί ρελέ ή οτιδήποτε άλλο, είναι απολύτως αδιάφορο με το topic και υπάρχει ανάλογο topic που γίνεται ανάλυση, οπότε αναφερθείτε εκεί ![]() Περισσότερα νέα καθώς και φωτογραφίες για να συγκρίνετε φωτισμό, θα φροντίσω από βδομάδα να βάλω που θα κάνω και έρευνα αγοράς ![]() ![]() (Αν έχετε άλλη μάρκα λάμπας, δηλώστε το γιατί ξέχασα να βάλω την επιλογή "Άλλες" στο δημοψήφισμα ![]() |
Εγώ συνήθως το βράδυ επειδή είμαι εντός πόλης που υπάρχει αρκετό φώς, είμαι με ψείρες και προβολάκια αναμμένα. |
zzzleepy έγραψε: | ||
Μπράβο αγόρι μου και εις ανώτερα... Εύχομαι να γίνεις ο μεγαλύτερος κάγκουρας της Λάρισας και να σε βρίζουν όλοι όσοι τους στραβώνεις με τις μαλ***ες σου... Κι εγώ αν σε πετύχω, επειδή είσαι και μέλος, θα σου καρφώσω τα μεγάλα φώτα στη μάπα για να μάθεις ![]() |
Steve έγραψε: | ||||
Αντώνη σε ευχαριστώ για το ΑΚΥΡΟ post σου ![]() Όσο για στράβωμα, περισσότερο στραβώνουν τα πορείας παρά τα προβολάκια (αυτή είναι η γνώμη μου όταν κοιτάω τον καθρέφτη για να δώ τα πίσω αμάξια... ![]() |
Όσο για στράβωμα, περισσότερο στραβώνουν τα πορείας παρά τα προβολάκια (αυτή είναι η γνώμη μου όταν κοιτάω τον καθρέφτη για να δώ τα πίσω αμάξια... ![]() |
Παράθεση: |
Λέω κάτσε να δοκιμάσουμε κάτι πιο λευκό για τα πορείας (μιας που στις ψείρες έχω βάλει led λευκά 7mm περίπου)... Βγάζω την μια λάμπα του φαναριού του οδηγού, βλέπω πυρακτώσεως Η4! Ωραία, βάζω την λάμπα που μου δίνει (ήτανε σχεδόν ίδια με μπλέ το κρυσταλλάκι επάνω). |
Stevon έγραψε: | ||
Steve καλημέρα , ποιο πάνω έγραψες
Αλλα οι λάμπες του δικού σου είναι Η7(το καθαρό κρύσταλο δεν έχεις)?? Εγώ προσωπικά δεν έχω αλαξει τις δικές μου ακόμα θα γίνει και αυτό... Πάντως οι επιλογές που έχεις κάνει για τις λάμπες είναι πάρα πολύ καλές άσε που Osram&philips τις προτίνει και η ήδια η Peugeot οπώτε , λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. |
Ο CC-Gio είπε όμως "Επιπλέον η PIAA είναι η μοναδική εταιρία στον χώρο των συστημάτων φωτισμού αυτοκινήτου που προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας εφ' όρου ζωής για όλα τα προϊόντα της...
Άρα εφ' όρου ζωής ή για 3 μήνες η εγγύηση? ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Ρε καμμένοι κάγκουρες!! Τόσο πιο τέλειο φαίνεται το αυτοκίνητο σας με προβόλια αναμένα που αξίζει να τυφλώνεις τον άλλο; Και αν δεν τον τυφλώνεις, γιατί το όργανο σου σκάει κλήση; Λογικά όταν διαβάζετε το manual του αυτοκινήτου κολλάτε στο "Προβολείς" και δεν διαβάζετε το παρακάτω... δηλαδή το "ομίχλης"!!! Ήμαρτον κύριε... |
SnakeMJK έγραψε: |
Ρε καμμένοι κάγκουρες!! Τόσο πιο τέλειο φαίνεται το αυτοκίνητο σας με προβόλια αναμένα που αξίζει να τυφλώνεις τον άλλο; Και αν δεν τον τυφλώνεις, γιατί το όργανο σου σκάει κλήση; Λογικά όταν διαβάζετε το manual του αυτοκινήτου κολλάτε στο "Προβολείς" και δεν διαβάζετε το παρακάτω... δηλαδή το "ομίχλης"!!! Ήμαρτον κύριε... |
STELIOS έγραψε: |
Oι προβολεις ομηχλης ειναι λιγο παρεξηγημενο θεμα. Η πραγματικοτητα ειναι πως σηνηθως θα σε γραψουν αλλα οχι παντα. Αυτο εχει επικρατησει απο παλιοτερς εποχες που οι προβολεις ομιχλης ηταν προσθετα προβολακια του εμποριου που ο καθενας εβαζε στο αμαξι του (σηνηθος για μουρη) και λογο λαθος τοποθετησης (τα φωτα πρεπει να εχουν μια μικρη κληση πρως τα κατω για να φωτιζουν σωστα το δρομο) τυφλωναν τους αλλους οδηγους.
Τα συγχρονα φωτα (ομηχλης) τοπθετημενα απ'το κατασκευαστη εχουν σωστη τοποθετηση και κληση και ΔΕΝ ενοχλουν τους αλλους οδηγους. Αυτο που ενοχλει ειναι το πισω φως ομηχλης που ειναι πολυ εντονο για να φενεται σε δυσκολες σηνθηκες. Στο 206 σηγκεκριμενα τα προβολακια ομηχλης δεν φωτηζουν σε αποσταση αλλα σε πλατος (χαμηλα μπροστα και πλαγια). Εγω προσωπηκα τα χρησημοποιω παντα γιατι βλεπω καλητερα στο δρομο λακουβες και γενικα κακοτεχνιες. |
kavaliotis έγραψε: |
..... και θα παω καπου να μου τις βαλουνε γιατι πρεπει να ανεβει λεει το αμαξι σε ραμπα. |
DIMCHRI έγραψε: |
λοιπόν χτές έβαλα τις osram αυτές πυ φωτίζουν 50 % περισσότερο.
έχουν αρκετή διαφορά από τις philips που φόραγα από μαμά. βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φωτίζουν 50% παραπάνω. Πάντως έχουν διαφορά. οι τέσσερις λάμπες μου κόστισαν 80 ευρώ. τώρα τα ψυράκια φαίνονται χάλια. τι λέτε να κάνω. |
λοιπόν χτές έβαλα τις osram αυτές πυ φωτίζουν 50 % περισσότερο.
έχουν αρκετή διαφορά από τις philips που φόραγα από μαμά. βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φωτίζουν 50% παραπάνω. Πάντως έχουν διαφορά. οι τέσσερις λάμπες μου κόστισαν 80 ευρώ. τώρα τα ψυράκια φαίνονται χάλια. τι λέτε να κάνω. steeve ρίξε καμία ιδέα. Και κάτι άσχετο. με τα lexus τα φώτα τι θα κάνουμε ? δεν πιστεύω να τα παρατήσες ? |
Λιγο ασχετη, αλλα στα προβολακια ποιος ειναι ο κωδικος για τις λαμπες? Η1? Επειδη θα παω να παρω καινουργια αυριο απο αλλο μαγαζι... |
Εχμ... Εγώ έχω Η4 και Η7 στο φανάρι νομίζω... και Η4 στα προβολάκια χωρίς να είμαι σίγουρος! ![]() |
Stevon έγραψε: |
πάμε παρακάτω με τα πολά επιρρεάστηκα και εγώ και άλαξα αυτές τις υπέροχες εργοστασιακές λάμπες (Philips) με άλες της WURTH τύπου XENON LIGHTS ,
Η τιμή τους ηταν αρκετά καλή περίπου στα 90 euro. |
Baphomet έγραψε: |
εμενα γιατί οι μαμά λάμπες μου κράτησαν πάνω από ένα χρόνο και η οσραμ των 10 ευρώ που έβαλα μετά μου έχει ήδη κρατήσει 8 μηνες? |
Sidobre έγραψε: |
Θα με τρελλάνετε εσείς... |
Παράθεση: |
Εγώ τις άλλαξα με άλλες για καλύτερο φωτισμό |
Ναι ρε παιδια με αυτα τα προβολακια τι θα γινει? Οι αλλες λαμπες (πορειας) φτου φτου δεν καιγονται... Τα προβολακια μου καιγονται καθε 2 βδομαδες σχεδον... |
Touristas έγραψε: |
Δημήτρη αν έχεις βάλλει τα διάφανα φανάρια δεν έχεις Η4 αλλά Η7 |
Stevon έγραψε: |
H7 Μεγάλα & μεσαία και Η1 οι προβολείς ομίχλης. |
λοιπόν χτές ( Ιανουάριος 2005 )έβαλα τις osram αυτές πυ φωτίζουν 50 % περισσότερο.
έχουν αρκετή διαφορά από τις philips που φόραγα από μαμά. βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φωτίζουν 50% παραπάνω. Πάντως έχουν διαφορά. οι τέσσερις λάμπες μου κόστισαν 80 ευρώ. τώρα τα ψυράκια φαίνονται χάλια. τι λέτε να κάνω. |
DIMCHRI έγραψε: | ||
Και χτες έβαλα τις PIAA xtreme white bulb στα μεσαία γιατί μου κάηκε η μία osram. Μου κόστισαν οι 2 110 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά αλλά οι διαφορά είναι εμφανέστατοι από τις OSRAM που φορούσα μέχρι χτες. Οπότε άξιζαν τα παραπάνω χρήματα. Ενώ όταν είχα βάλει τις osram έλεγα μέσα μου ότι τελικά δεν αξιζαν τα χρήματα για τόσο μικρή διαφορά. Μου φαίνεται ότι μπλεδίζουν λίγο πάντως φωτίζουν πολύ περισσότερο από τις osram. απλά καμία σχέση. τα ψυράκια εξακολουθώ να τα φοράω και τώρα είναι εντελώς χάλια. υπάρχουν ψυράκια που να έχουν λευκό φως ? |
Αν με 110 ευρω σου εγγυωνται οτι ΔΕΝ θα καουν οι λαμπες, τις αγοραζω αμεσα. Αλλα αν ειναι να σκασω 110 ευρω και να μου καουν σε μια βδομαδα και να κλαιω τα λεφτα μου, "δεν θα παρω"... Και το λεω αυτο γιατι στα προβολακια μου φευγουν 15 ευρω καθε 2 βδομαδες τουλαχιστον... |
Τα έχω βρει εδώ στη Λάρισα σε αφθονία (σε άλλες πόλεις δεν ξέρω διότι δεν έχω ψάξει). |
MEMsound έγραψε: |
DIMCHRI και Steve πείτε μου κωδικούς να δω μπορώ να κάνω για καλήτερες τιμές για το Club. ![]() |
Εγώ πάντως θέλω 1 ζευγάρι. ![]() |
Κάντα 3 να έχουμε κανένα καβάτζα... ![]() τα παραγγελιοποστ θα τα σβήσω εγώ μετά... ![]() |
Ναι, λευκά led 5mm και κοστίζουν 5 ευρώ το ζεύγος.
Τα έχω βρει εδώ στη Λάρισα σε αφθονία (σε άλλες πόλεις δεν ξέρω διότι δεν έχω ψάξει). |
6 και συνεχίζουμε ![]() DIMCHRI, είναι λευκά... όπως φαίνονται στην φωτό και πιο λευκά, σαν Xenon. Και ο λόγος που έχω τους προβολείς ομίχλης αναμμένους είναι για να μπορεί κάποιος να συγκρίνει το χρώμα του φωτισμού. |
Baphomet έγραψε: | ||
δεν υπαρχουν λαμπες ετσι λευκες και για τα ομιχλης?? ποσο κανουν? για τα μεγάλα φώτα πόσο?? |
Μια διευκρίνηση στα περί LED. Τα έπαιρνα από 7 ευρώ στα 5 ευρώ προ 3μήνου... Τώρα έχουνε 8 και μου τα αφήνει 6 το κομμάτι ![]() |
ομοιως... ![]() |
Βρείτε σήμερα στο meeting ποιός θα παραλάβει τα LED... ![]() ![]() |
...Ευχαριστούμε Steve!!! ![]() ![]() |
Baphomet έγραψε: |
εμενα μου πήρατε??? σε ποιον πληρώνω και που παραλαμβάνω?? ![]() |
elias έγραψε: |
Μπορώ να βάλω άλλες λάμπες μπροστά με περισσότερα watt για περισσότερο φως? Είδα σε κατάστημα λάμπες Η4 με περισσότερα watt από αυτά που έχει εργοστασιακά το αυτοκίνητο. |
Ghost Dog έγραψε: |
H7 νομιζω οτι φορανε τα "καμαρια" μας... ![]() |
Άρη άν θυμάμαι καλά ο Ηλίας έχει θαμπό κρύσταλλο=Η4 ![]() |
elias έγραψε: |
. Η εργοστασιακή λάμπα που έχει το αυτοκίνητο είναι Η4 55/60w 12v. Σκεφτόμουν για ένα επίπεδο πιο πάνω στα watt. |
elias έγραψε: | ||
Έτσι είναι. Έχω το θαμπό κρύσταλο. Η εργοστασιακή λάμπα που έχει το αυτοκίνητο είναι Η4 55/60w 12v. Σκεφτόμουν για ένα επίπεδο πιο πάνω στα watt. |
Σε τί Watt έχεις βρεί?75-80 ή 65-70?? |
nickzotos έγραψε: |
δεν κανει να βαζουμε πανω απο 55W γιατι υπερθερμαινεται το πλαστικο και λιωνει γυρω γυρω η βαση...και εγω ηθελα αλλα...... |
Καλό είναι να μην βάλεις μεγαλύτερες λάμπες γιατί δεν αντέχουν τα καλώδια τροφοδοσίες το παραπάνω φορτίο με αποτέλεσμα να θερμαίνονται αρκετά και να καίγονται |
nickzotos έγραψε: |
δεν κανει να βαζουμε πανω απο 55W γιατι υπερθερμαινεται το πλαστικο και λιωνει γυρω γυρω η βαση...και εγω ηθελα αλλα...... |
Καλό είναι να μην βάλεις μεγαλύτερες λάμπες γιατί δεν αντέχουν τα καλώδια τροφοδοσίες το παραπάνω φορτίο με αποτέλεσμα να θερμαίνονται αρκετά και να καίγονται |
elias έγραψε: | ||||
Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σας ![]() Μάλλον θα δοκιμάσω αυτές που υπόσχονται +60% περισσότερο φως, αν και δεν το πολυπιστεύω. |