PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - !!!ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!!!

Ghost Dog - Δευ 15 Νοέ 2004, 21:39:14
Θέμα δημοσίευσης: !!!ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ [Προκειται για ενα παιδι που ειχε χθες ενα φρικτο ατυχημα με την μηχανη του κοντα στη Χαλκιδα... Crying or Very sad (Πριν λιγες ωρες του ακρωτηριασανε το ενα του ποδι Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad )]

Το παιδι νοσηλευεται στον Ερυθρο Σταυρο αλλα μπορειτε να πατε σε οποιοδηποτε νοσοκομειο και να πειτε οτι θελετε να δωσετε αιμα για λογαριασμο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ (ανεξαρτητα με την ομαδα που ειστε Wink )
Ευχαριστω πολυ...
Recifees - Δευ 15 Νοέ 2004, 22:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
Δώσε και όνομα πατρός αν μπορείς ...
kanelj - Τρι 16 Νοέ 2004, 02:38:57
Θέμα δημοσίευσης:
τι εγινε ρε Αρη Question Question Question Shocked Shocked Shocked Shocked
γνωστος σου Question Confused
sorry αλλα εγω δεν μπορω να δωσω.....
tattoo...
Ady - Τρι 16 Νοέ 2004, 08:20:11
Θέμα δημοσίευσης:
Θα προσπαθήσω να πάω.....
Ronin - Τρι 16 Νοέ 2004, 09:32:41
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγω Αρη,θα προσπαθησω να παω...Δωσε περισσοτερα στοιχεια για το παλικαρι να ξερουμε τι θα πουμε...
ePhI - Τρι 16 Νοέ 2004, 09:45:20
Θέμα δημοσίευσης:
......κριμα δεν μπορω να δωσω Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
εδωσα πριν 2 περιπου μηνες δεν νομιζω να μπορω να δωσω παλι..... Sad Sad
......
......
......
Αρη ελπιζω να πανε ολα καλα...φιλαρακι σου ειναι?
crusader - Τρι 16 Νοέ 2004, 11:00:23
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ρωτήσω αν μπορώ να δώσω γιατί έχω δώσει 2 ή 3 φορές φέτος ήδη...

Εφημερεύοντα Nοσοκομεία (σήμερα)
Tomcat - Τρι 16 Νοέ 2004, 18:57:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς Αρούλη και εγώ έδωσα πριν κανα μήνα αίμα σε φίλο για αντίστοιχο ατύχημα!
shark_zak - Τετ 17 Νοέ 2004, 11:43:07
Θέμα δημοσίευσης:
θα παω μαλλον σημερα... Crying or Very sad
περαστικα του...
Ghost Dog - Πεμ 18 Νοέ 2004, 01:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ηθελα να πω ενα ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο την οικογενεια Πετριδη για τα ατομα που εδωσαν αιμα (underage να'σαι καλα Very happy ) αλλα και αυτους που ειχαν την προθεση να πανε! Wink Very happy
(Το παιδι απο σημερα εχει.... <<ξυπνησει>>)
ePhI - Πεμ 18 Νοέ 2004, 10:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
(Το παιδι απο σημερα εχει.... <<ξυπνησει>>)

αυτα ειναι ευχαριστα νεα Αρουλη....να ναι καλα το παιδι Smile
MEMsound - Πεμ 18 Νοέ 2004, 12:57:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ευτυχως περασε το μεγαλο κακο.
Περαστικα του και κουραγιο/υπομονη σε 'κεινον και τους δικους του.
Recifees - Πεμ 18 Νοέ 2004, 13:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπόρεσα λόγω ίωσης ..δυστυχώς Crying or Very sad Crying or Very sad

Να είναι καλά ..

Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια τράπεζα αίματος σαν λέσχη πλέον ..πρόταση αυτό
underage - Πεμ 18 Νοέ 2004, 18:42:22
Θέμα δημοσίευσης:
Recifees έγραψε:

Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια τράπεζα αίματος σαν λέσχη πλέον ..πρόταση αυτό

Αυτό έτυχε και το σκεφτόμουν πριν λίγες εβδομάδες (άσχετο από το ατύχημα), θα ήταν καλό.
Υπάρχει κάτι παρόμοιο σε εργοστάσια, καθώς και ΙΕΚ, ΤΕΕ, δεν ξέρω όμως τι προϋποθέσεις πρέπει να έχουμε για να έχουμε δική μας τράπεζα αίματος.
Θα πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο νοσοκομείο για περισσότερες πληροφορίες.

Αν συμφωνούν οι περισσότεροί έχω τη διάθεση να το ψάξω, γιατί πιστεύω ότι αξίζει ο κόπος
Orgix - Παρ 19 Νοέ 2004, 00:49:09
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αμα μπορεισ ψαξε το θεμα .ηθελα να το προτινω και γω.ελα και σε επαφη με τους moderator
shark_zak - Παρ 19 Νοέ 2004, 07:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ είμαι ήδη αιμοδότης ....
είναι μια πολύ καλή ιδέα.....Thumb right
Orgix - Δευ 22 Νοέ 2004, 15:25:10
Θέμα δημοσίευσης:
underage το εψαξες καθολου το θεμα;
underage - Δευ 22 Νοέ 2004, 16:51:09
Θέμα δημοσίευσης:
Orgix έγραψε:
underage το εψαξες καθολου το θεμα;

Εγώ έκανα μια πρόταση και με χαρά μου είδα ότι συμφωνούν αρκετά πρόσωπα, από εκεί και πέρα πρέπει να συζητήσουμε με τα υπόλοιπα παιδιά, ιδίως με τους διαχειριστές και μετά να ρωτήσω σε κάποια νοσοκομεία.
Αν αρχίσει ο καθένας μας να προβαίνει σε ενέργειες που αφορούν το club, θα πρέπει να μετονομαστούμε σε μπάχαλο club.
christhehealer - Δευ 22 Νοέ 2004, 17:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
Nέες και νέοι του Psclub, η τράπεζα αίματος είναι μια από τις πρώτες ιδέες για το club.

Eάν θυμάμαι καλά είχαμε μιλήσει να την ανοίξουμε στο Λαϊκό;

H ουσία είναι ότι περιμέναμε την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης για να προχωρήσουμε περαιτέρω. Mόλις τελειώσουμε με όλη την χαρτούρα, θα γίνει και αυτό.

Aυτά.
shark_zak - Τρι 23 Νοέ 2004, 08:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
Salute Silly Salute Silly Salute
ultra-one - Πεμ 09 Μάρ 2006, 15:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό μου το έστειλαν πριν από λίγο στο e-mail:

ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ

--- ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Καλημέρα σας

Υπάρχει ένας συνάνθρωπος μας ο οποίος είχε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να χρειάζεται επειγόντως αίμα

Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται στο νοσοκομείου του Ευαγγελισμού ( έχει χάσει ήδη τα πόδια του )

Το όνομα του είναι « Καρκαλιόγλου Αλέξανδρος του Μιχαήλ ετών 30»

Χρειάζεται 40 μπουκάλες 0 ρέζους αρνητικό

παρακαλώ προωθήστε το !
brz20 - Πεμ 09 Μάρ 2006, 18:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
0 αρνητικο???
Εγω δεν μπορω λογο ομαδας αλλα η κοπελια μου εχει αυτην την ομαδα αιματος.Ειμαστε Κρητη ομως.Γινετε μεταφορα?
Stalitsa - Παρ 10 Μάρ 2006, 21:26:25
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί δεν πάς σε ένα νοσοκομείο να ρωτήσεις..?
Κατα πάσα πιθανότητα γίνεται...
Και εγώ έχω 0 αρνητικό αλλά λόγω αναιμίας δεν μπορώ ρε γμτ... Crying or Very sad Περαστικά στον άνθρωπο... Sad
Road_Runner - Σαβ 11 Μάρ 2006, 01:34:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ είμαι Ο+. Είμαι συμβατός; Μπορεί κανείς να ρωτήσει;
cipher - Σαβ 11 Μάρ 2006, 18:22:59
Θέμα δημοσίευσης:
Κακό αυτό το Ο αρνητικό. Παίρνει μόνο από Ο-, αλλά και είναι η πιο σπάνια ομάδα. Sad

Για τις συμβατότητες βρήκα έναν ωραίο πίνακα. Επίσης, έχει και στατιστικά της κάθε ομάδας.
http://chapters.redcross.org/br/northernohio/INFO/bloodtype.html
Ίσως θα μπορούσαμε να τους ενσωματώσουμε σε κάποια σελίδα με σχετικές πληροφορίες.

Απ' όσο ξέρω, δε χρειάζεται να έχεις τον ίδιο τύπο αίματος για να γίνεις δότης. Το θέμα είναι ποσοτικό και όχι ποιοτικό, δηλαδή αν δώσεις (ή κάποιος άλλος στο όνομά σου) π.χ. 2 φιάλες Α+, δικαιούσαι 2 φιάλες αίμα, ότι ομάδα και να έχεις.

Μακάρι να πάνε όλα καλά.
underage - Σαβ 18 Μάρ 2006, 17:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Κακό αυτό το Ο αρνητικό. Παίρνει μόνο από Ο-, αλλά και είναι η πιο σπάνια ομάδα. Sad

Απ' όσο ξέρω, δε χρειάζεται να έχεις τον ίδιο τύπο αίματος για να γίνεις δότης. Το θέμα είναι ποσοτικό και όχι ποιοτικό, δηλαδή αν δώσεις (ή κάποιος άλλος στο όνομά σου) π.χ. 2 φιάλες Α+, δικαιούσαι 2 φιάλες αίμα, ότι ομάδα και να έχεις.

Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά τα νοσοκομεία δεν έχουν Ο αρνητικό σε "άφθονες" ποσότητες όπως τις άλλες ομάδες και γι' αυτό κάνουν έκκλιση για το συγκεκριμένο

Και έχε υπόψη σου στα επείγοντα περιστατικά δεν ισχύει φέρτε μου αίμα για να βάλω, απλώς αφού περάσει η "κρίσιμη κατάσταση" λένε στους συγγενείς βάλαμε αίμα βρείτε αιμοδότες.
Αντίθετα στα προγραμματισμένα χειρουργία το ζητάνε προκαταβολικά, συνήθως δεν το βάζουν στον ασθενή και οι αιμοδότες δεν δικαιούνται να γραφτεί στη κάρτα τους σαν απόθεμα, γιατί το δώσανε "ονομαστικά".

Για να βγει αυτό το μήνυμα μάλλον υπάρχει τρομερή έλλειψη Ο αρνητικό, Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
cipher - Σαβ 18 Μάρ 2006, 20:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
underage έγραψε:

Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά τα νοσοκομεία δεν έχουν Ο αρνητικό σε "άφθονες" ποσότητες όπως τις άλλες ομάδες και γι' αυτό κάνουν έκκλιση για το συγκεκριμένο

Αν ρίξεις μια ματιά στον πίνακα, στο link που λέω παραπάνω, θα δεις ότι το Ο- συναντάται σε ποσοστό 7%, που είναι και οι εν δυνάμει δότες του. Το αμέσως "χειρότερο" είναι το Β-, που έχει 9% εν δυνάμει δότες. Ακολουθεί το Α- με 13%, το ΑΒ- με 16%, ενώ στα θετικά ρέζους τα ποσοστά είναι τουλάχιστον τριπλάσια.

Εκτός του ότι υπάρχει προφανές πρόβλημα με τα χαμηλά ποσοστά, φαντάζεσαι πόσο χειροτερεύει η κατάσταση αν το συγκεκριμένο νοσοκομείο δέχεται τακτικά και μερικούς αναιμικούς. Δε θυμάμαι το ακριβές νούμερο, αλλά θέλουν αρκετά λίτρα το μήνα. Βάλε και το ότι δεν μπορείς να δώσεις παραπάνω από 2 φορές το χρόνο... Από γνωστούς μου, που είναι σε νοσοκομεία (γιατροί, νοσηλευτές), έχω μάθει ότι δίνονται τρελές μάχες για το σπάνιο αίμα, με πολλά "ύπουλα χτυπήματα" κάτω από... το τραπέζι!

underage έγραψε:

Και έχε υπόψη σου στα επείγοντα περιστατικά δεν ισχύει φέρτε μου αίμα για να βάλω, απλώς αφού περάσει η "κρίσιμη κατάσταση" λένε στους συγγενείς βάλαμε αίμα βρείτε αιμοδότες.

Αυτό με τα επείγοντα δεν το ήξερα. Πάλι καλά...

underage έγραψε:

Αντίθετα στα προγραμματισμένα χειρουργία το ζητάνε προκαταβολικά, συνήθως δεν το βάζουν στον ασθενή και οι αιμοδότες δεν δικαιούνται να γραφτεί στη κάρτα τους σαν απόθεμα, γιατί το δώσανε "ονομαστικά".

Για να βγει αυτό το μήνυμα μάλλον υπάρχει τρομερή έλλειψη Ο αρνητικό, Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Λογικό να μη γράφεται στην κάρτα, εφόσον χρησιμοποιηθεί για κάποιον συγκεκριμένο ασθενή. Δεν ξέρω, όμως, τι γίνεται σε περίπτωση που τελικά δε χρησιμοποιηθεί (δηλ. ακυρωθεί η εγχείρηση). Είχα δώσει αίμα για τη γιαγιά μου, για μια εγχείρηση που ίσως θα έκανε. Τελικά ακυρώθηκε, αλλά χρειάστηκε να γίνει κάποια χρόνια αργότερα. Επειδή ήμουν εκτός Βόλου (ίσως και εκτός Ελλάδος), έριξα την ιδέα ότι ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το αίμα που είχαμε "credit" από παλαιότερα και όντως έτσι έγινε.
brz20 - Παρ 24 Μάρ 2006, 04:56:42
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια αν μπορειτε βοηθηστε.Υπαρχει αναγκη για αιμα.Εγινε ενα ατυχημα σε ενα εργοστασιο εδω στην Κρητη και καποιοι συνανθρωποι μας εχουν αναγκη.Ειναι 4 απο τους οποιους ο ενας βαρια τραυματισμενος και θα μεταφερθει στην Γαλλια.Αν μπορει καποιος να βοηθησει ας το κανει.Τα ονοματα θα τα μαθω αυριο και θα σας ενημερωσω.
Ghost Dog - Πεμ 08 Ιούν 2006, 17:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
Η 32χρονη Ντινοπούλου Νίκη Μαρία μητέρα ενός 2χρονου κοριτσιού έπεσε σε κώμα μετά από ανακοπή καρδιάς πριν 2 μήνες από τότε νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στο τμήμα Ιατρικό Ίασης Πειραιά χρειάζεται επείγοντως αίμα οι γιατροί προσπαθούν να την κρατήσουν στη ζωή γιατί δίνει σημαδια επαφής με το περιβάλον ιδίως όταν ακούει τη φωνή της κόρης της . Αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα, ας επικοινωνήσει απευθείας με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να ενημερωθεί για τις ώρες αιμοδοσίας Τηλ: 210-4250788,-4914216. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα αυτό σε όσους περισσότερους μπορείτε.

Ευχαριστούμε πολύ
Road_Runner - Παρ 08 Δεκ 2006, 14:44:56
Θέμα δημοσίευσης:
Δώθηκε στο forum του "xwmatinos.gr"

Η Μαργαρίτα Δημητρέλη 14 ετών που βρίσκεται στο Νοσοκομείο "Αγλαΐα Κυριακού" (στο ογκολογικό τμήμα, 5ος όροφος) και πάσχει από οξεία Λευχαιμία, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ!

Παρακαλώ όποιος μπορεί να δώσει αίμα ας επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο ή την μητέρα της.

Δημητρέλη Κατερίνα (μητέρα) : 6947155966
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες